nieprawomyslny Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 13:25 No to mamy katolistan i rzady kalibow. PiS to raczej nie zaszkodzi- wszak wiadomo kto na te ferajne glosowal. Ale mam nadzieje i pewnie sie nie myle, ze ta decyzja bedzie miala rowniez dobry skutek- coraz wiecej ludzi odwracac sie bedzie od kk, tak wiec byc moze niebawem kombinat ŚOP bedzie swiecil pustkami, a wraz z nim wiele innych hali koscielnych zwanych finezyjnie światyniami, w ktorych robi sie rzesze baran(k) ow w bambuko. Czesc dowodztwa KK juz to czuje, odzegnujac sie od zwiazkow z jakakolwiek opcja polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Kto sfinansuje budowe szpitala w Koszalinie? 17.02.06, 13:26 Fundamenty wylano ok 30 lat temu i jakos nikt z kolejnych rzadzacych nie dal grosza! A koscioly buduja wierni - roznych religi!Dostali katolicy to i muzulmanie tez powinni dostac! A synagogi? Itd , itd !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elazosia Re: Kto sfinansuje budowe szpitala w Koszalinie? 17.02.06, 13:39 ...no i co płaczecie? teraz dopiero?rychło w czas.A po jaką cholerę głosowaliście na nich,no to teraz "SPIEPRZAJCIE DZIADY"Narodzie,po tym powiedzeniu wiedziałam,że nigdy nie oddam swojego cennego głosu na takiego polaczka i wyszło na moje. Odpowiedz Link Zgłoś
elephant1 Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 13:28 Hola hola. koszt budowy Swiatyni to ok 60-80 mln PLN a z tego MUZEUM ma kosztować 20 mln PLN ? toż to prawie tyle kosztuje co Gugenheim Museum w N.Y lub Centrum Pompidou.Ktoś tu ściemnia w zywe oczy Odpowiedz Link Zgłoś
tom666 Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 13:30 Cudowne projekty.To zapewne pomoże w rozwoju naszego kraju.Ciekawe kto dofinansuje te wszystkie szkoły wiejskie w których maja edukowac się dzieci urodzone pod wpływem ustawy o becikowym.To mają byc przecież obywatele którzy maja na nas kiedyś pracować.Bedzie ciekawie.Ale cóz zawsze zostanie im świątynia...jestem pełna podziwu tej państwowej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredo5 Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 13:31 Nie bądź śmieszny, niedzielna kasa z tacy to 13 mln. / dane koscioła /, to co nie stać ich, ale jak można wyrwać coś z budżetu to jak najbardziej, głupi naród zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
arturpaki POTRZEBNA JAK DRUGA DZIURA W DUPIE ( oo ) 17.02.06, 13:32 Jedno wielkie gó.. - a jestem "wierzący" - przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: POTRZEBNA JAK DRUGA DZIURA W DUPIE ( oo ) 17.02.06, 13:42 istotnie przykre najbardziej dla Twojej wiary a to wotum Bogu Wszechmogacemu w co teraz wierzysz jesli obietnic przodkow nie potrafisz dochowac Odpowiedz Link Zgłoś
arturpaki Moja wiara jest we mnie "człowieku" zaślepiony 17.02.06, 13:47 Nic do niej Glempowi i innym "budowniczym" - piekiełko już czeka na takie klechy Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl ILE POCHŁONIE OFIAR??? 17.02.06, 13:32 Przy obecnym napiętym budżecie, w zasadzie długach na długu? Ile Dzieci chorych na raka umrze? Kilka tysięcy??? Skąd to znamy. Egipskie piramidy też zbudowano na ludzkiej krwi. Ku chwale. Odpowiedz Link Zgłoś
mangoid Re: ILE POCHŁONIE OFIAR??? 17.02.06, 13:37 No tak te piramidy to jest jednak coś. Trzeba komuś powiedzieć o piramidach, niech użyje tego argumentu. Niech to będzie taki Rejtan ze zdjęciem jakiejś dużej piramidy. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl Re: ILE POCHŁONIE OFIAR??? 17.02.06, 14:00 Desant toruński? Siostra Bożena kawkę zaparza? Wiotka osobowość merkantylna. Dla takich jak ty i całego PiSu religia to tylko towar, "głupi naród i tak to kupi". Za faszystów chwaliłbyś Odyna, za PZPR machał chorągiewką przed trybuną. Odpowiedz Link Zgłoś
mangoid Re: ILE POCHŁONIE OFIAR??? 17.02.06, 22:57 Ja traktuję ten wodospad oświecenia zwany forum GW z przymrużeniem oka, natomiast Ty chcesz mi przyłożyć używając jakichś dziwacznych słów kluczy (wiotka osobowość merkantylna, faszyści i odyn?!). Niby skąd te wnioski o moim stosunku do religii i machaniu chorągiewką? Mało Ci tego huraganu świętego (ale laickiego) oburzenia? Moich jest tylko kilka postów na 850. Skąd W TOBIE ta toruńska agresja? Odpowiedz Link Zgłoś
krzys00 no to budujemy Iran w środku Europy 17.02.06, 13:32 gratulacje dla posłów Odpowiedz Link Zgłoś
mangoid Re: Nie i jeszcze raz NIE !!!! Skandal !!! 17.02.06, 13:37 TAK I JESZCZE RAZ TAK Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Widzę, że nowo minowany proboszcz tej parafii 17.02.06, 13:46 sie odezwał :-D mangoid napisała: > TAK I JESZCZE RAZ TAK Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Dlaczego tak? Kto placi podatki w polsce? 17.02.06, 14:36 Wszyscy! Jaki jest odsetek katolikow w polsce? Okolo 95% Czyli, ja, niekatolik, faktycznie protestant, place na budowe kosciola katolickiego! Z jakiej paki?! Nie, nie i jeszcze raz NIE!!! Skandal!!! Polska europejska prowincja, raczej prowincja Imperium Vaticanum. Zdrada stanu, zamach stanu, zamach na podstawowe zasady i wartosci demokracji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Jak się nażre to wreszcie pęknie..i będzie spokój 17.02.06, 13:49 po wsze czasy :-D Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Jak się nażre to wreszcie pęknie..i będzie sp 17.02.06, 13:51 on pasie swoja d,,, od czasow konstantyna ,i jezeli nie nazarl sie od 17 wiekow to i nie nazre sie teraz ,choc daj Boze zeby dostak sraczki!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Jak się nażre to wreszcie pęknie..i będzie sp 17.02.06, 13:54 Jakos od 17 wiekow istnienia tego tworu ,nienazarl sie , nadzieja w Stworcy ze moze choc raz sraczki dostanie!! Odpowiedz Link Zgłoś
pj.pj Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 13:36 Moze by tak to finansowac z dobrowolnego 1% podatku, a nie z pieniedzy wszystkich podatnikow!!! Wtedy by sie okazalo, ilu obywateli Polski naprawde chce tej budowy. A panie i panowie poslowie, ktorzy glosowali za, moga sie dodatkowo dolozyc. I wszyscy, ktorzy maja ochote te budowe finansowac - z dobrowolnych skladek. Co za skandal, zeby w kraju, w ktorym brakuje pieniedzy na sluzbe zdrowia, drogi i edukacje, nie mowiac juz o skandalicznie niskich pensjach w budzetowce, finansowac fanaberie prywatnej instytucji, jaka jest kosciol katolicki! Odpowiedz Link Zgłoś
alfredo5 Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 13:37 Nie bądź głupi, niedzielna taca to 13 mln, i co nie stać ich na świątynię, ale jak można okraść głupi naród, to czemu nie, a przecież politycy PIS powinni zapłacić za kampanie, i płaca, tylko że nie ze swoich kiszeni, / naród głupi, wszystko kupi /, a to jest zwykła korupcja, Ziobro do dzieła, najwieksza afera korupcyjna w ostatnich latach. Odpowiedz Link Zgłoś
mangoid Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 13:40 "naród głupi wszystko kupi" - moje uszanowanie dla poetów i innych członków oświeconej elity Odpowiedz Link Zgłoś
hella11 Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 13:44 A co i za ile wybuduja nam ateistom? Ja tez chce cos za 20 milionow, moze muzeum ateizmu z fajnym klubem??? Glosowaliscie na oszolomow, to teraz macie, kon by sie usmial. Ciesze sie, ze jako ateistka od urodzenia nie dalam nigdy ani grosza na klechow, a teraz tak zakrece moim podatkiem, ze Ojczyzna - ciemnogrod grosza z tego nie zobaczy. I innych nawoluje do tego samego, cos juz slyszalam o obywatelskim nieposluszenstwie... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 13:47 hell 11 ,o naiwna Istoto w pollsce kazdy placi ,posredniao na kler ,chocby na parafialne kluby antyalkocholowe, i nne takie tam rzeczy wyciagane przez kler od gmin i powiatow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hella11 Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 13:54 kolter napisał: > hell 11 ,o naiwna Istoto w pollsce kazdy placi ,posredniao na kler ,chocby na > parafialne kluby antyalkocholowe, i nne takie tam rzeczy wyciagane przez kler > od gmin i powiatow!!! Chyba lepiej byc naiwna niz sprytna w moherowym berecie, lepiej czlowiek wyglada w lustrze. Przyjemniej spojrzec we wlasne oczeta! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 14:00 masz racje ,ale taka jest polska rzeczywistosc kiedy gminy z twoich podatkow placa za prad w kosciolach i burdelach ,sorry plebaniach Odpowiedz Link Zgłoś
mangoid Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 14:11 alesz Pani Helleno, jak tak moszna Odpowiedz Link Zgłoś
ogro Ktoś ma złudzenia 17.02.06, 13:39 Ktoś ma złudzenia że to wielkość budowli potwierdza wielkość idei. Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 KK to byli, sa i chyba na zawsze pozostana... 17.02.06, 16:39 gigantomani. Biedny kraj, bezrobocie i bieda, przestepczosc a oni swiatynie opatrznosci buduja. Jezeli sadza ze swiatynia opatrznosci pozwoili im na zaspokojenie duchowych potrzeb naroru to sie myla. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronja Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 13:39 ja się wypisuję z państwa, w którym pomaganie kościołowi jest wazniejsze niz pomaganie samotnym matkom czy zapewnianie podręczników w szkołach. pomijam studentów, bo o nimi programowo rząd się nie zajmuje...chyba ze chodzi o wychowywanie czyli ustępowanie miejsca w tramwaju moherowo- futrzastej "babulince" Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 13:39 Szkoda q... komentowac. Niech dają ze swojej osobistej kasy. nie z mojej. Odpowiedz Link Zgłoś
mangoid Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 13:42 z Twojej q..a nie dają, skoro masz czas na to fantastyczne forum to pewnie nie pracujesz i najpewniej nie płacisz podatków Odpowiedz Link Zgłoś
hella11 Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 13:46 mangoid napisała: > z Twojej q..a nie dają, skoro masz czas na to fantastyczne forum to pewnie nie > pracujesz i najpewniej nie płacisz podatków To co ty tutaj robisz, NIEROBIE, spadaj do "naszego dziennika", czy jak mu tam. Odpowiedz Link Zgłoś
mangoid Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 14:05 nigdy nie miałem w ręku Naszego Dziennika. Mnie napędza Gazeta Wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
mangold I PiSsing and Spanking :-D 17.02.06, 14:10 mangoid napisała: > nigdy nie miałem w ręku Naszego Dziennika. Mnie napędza Gazeta Wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
mangoid Re: I PiSsing and Spanking :-D 17.02.06, 14:24 "I PiSsing and Spanking" to według Pana, Panie Mangold co niby znaczy po polsku? Nic takiego? Angielski ma tylko dodać błysku Pana błyskotliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold chcesz po polsku ? ale bedzie mało błyskotliwie 17.02.06, 14:36 Szczanie i napie..nie !! pasi ?? mangoid napisała: > "I PiSsing and Spanking" to według Pana, Panie Mangold co niby znaczy po polsku > ? > Nic takiego? Angielski ma tylko dodać błysku Pana błyskotliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
mangoid Re: chcesz po polsku ? ale bedzie mało błyskotliw 17.02.06, 15:02 Skoro tak Pan twierdzi to pasi. Szczanie i napie...nie. Wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
mangoid Re: chcesz po polsku ? ale bedzie mało błyskotliw 17.02.06, 15:13 Rozumiem, że czuje się Pan PiSsed i (chyba) spunk - stąd moje współczucie. Chyba, że jak Pan szcza to kogoś lub coś Pan napi..dala. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: chcesz po polsku ? ale bedzie mało błyskotliw 17.02.06, 15:29 mangoid napisała: > Rozumiem, że czuje się Pan PiSsed i (chyba) spunk - stąd moje współczucie. > Chyba, że jak Pan szcza to kogoś lub coś Pan napi..dala. Czuje się coraz bardziej wqrwiony pisdoleniem naszych rządzących ... Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko To na kolana kanalio! 17.02.06, 16:22 Sekta czeka na Ciebie i takich jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
mangoid Re: To na kolana kanalio! 17.02.06, 23:01 Na kolana? Kanalio? Wściekłeś się buraku? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Konkordat zapewnia,że nażarta będzie cała chlewnia 17.02.06, 13:43 Co czarne z koryta wychlapie to biedne i tak nie złapie Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
mangoid Re: Konkordat zapewnia,że nażarta będzie cała chl 17.02.06, 13:46 moje uszanowanie panie kosaczek czy Odpowiedz Link Zgłoś
bih PRECZ Z PAŃSTWEM WYZNANIOWYM 17.02.06, 13:44 PŁACE PODATKI I NIE ŻYCZE SOBIE FINANSOWANIE TAKIEGO SZAŁASU. DAJCIE BIEDNYM PISIORY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangoid Re: PRECZ Z PAŃSTWEM WYZNANIOWYM 17.02.06, 13:47 ani nam się śni, chyba że po Twoim trupie Odpowiedz Link Zgłoś
hella11 Re: PRECZ Z PAŃSTWEM WYZNANIOWYM 17.02.06, 13:50 mangoid napisała: > ani nam się śni, chyba że po Twoim trupie Precz z moherowa glupota. Pislam wyzej, spadaj z tego forum, bo tu nie pasujesz. Berecik uciska ci ostatnia szara komorke, na to nietety nie ma lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mangoid Re: PRECZ Z PAŃSTWEM WYZNANIOWYM 17.02.06, 14:01 przecież to mój głos sprawia, że to co tu się dzieje można nazwać forum. Spadaj? Nie pasujesz? Przecież ja tu mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
mangoid Re: Lurwa ale wstyd...wstyd żyć w tym kraju 17.02.06, 13:51 Nie znam tego wątku o Lurwie?! Odpowiedz Link Zgłoś
klarnet_5 Sejm niech rozdaje "swoje" pieniadze 17.02.06, 13:50 jak je ma, a ja nie zyczę sobie, by Moje pieniądze wydawano na jakies Świątynie! To wyraz bałwochwalstwa w kraju, który zawsze był jest i bedzie za przysłowiową Albanią! Odpowiedz Link Zgłoś
krzys00 Re: Sejm niech rozdaje "swoje" pieniadze 17.02.06, 13:53 klarnet_5 napisała: > jak je ma, > a ja nie zyczę sobie, by Moje pieniądze wydawano na jakies Świątynie! To wyraz > bałwochwalstwa w kraju, który zawsze był jest i bedzie za przysłowiową Albanią! Ty Albanii nie obrażaj :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mangoid Re: Sejm niech rozdaje "swoje" pieniadze 17.02.06, 13:53 "ja nie życzę sobie..." - klarnet_5 to chyba Frasyniuk Odpowiedz Link Zgłoś
rogerja Nie obrazaj Albanii, u nas sa jeszcze exorcysci 17.02.06, 13:53 hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
bahn Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 13:52 A tramwaje na Śląsku szlag trafi... Ale co tam, najważniejsza jest Warszawka przecież i ten rząd pisiorów. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Datki na Kościół tylko z własnej kieszeni!!!! 17.02.06, 13:53 Kto upoważnił prokościelnych pisiorow do dawania NASZYCH pieniędzy Kościołowi? Co to za porządki? Tego już za wiele, aby Sejm rozdawał pieniądze na kościelne inwestycje. Won pisiory! Odpowiedz Link Zgłoś
viatcheslav W imię BOga Wszechmogącego 17.02.06, 14:00 Zburz Panie to kurestwo obraz rozpusty i obrazy czci Boskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
sittae2 Re: Datki na Kościół tylko z własnej kieszeni!!!! 17.02.06, 14:09 Głupota, porażająca głupota osobników przekonanych o własnej nieomylności. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaswieckatradycja Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 13:57 Ja się nie zgadzam! Ja protestuję! Jak oni śmią wydawać moje pieniądze!? Kto organizuje protest??! Chcę się przyłączyć Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opaczności Bożej 17.02.06, 14:12 nowaswieckatradycja napisał: > Ja się nie zgadzam! Ja protestuję! Jak oni śmią wydawać moje pieniądze!? Kto > organizuje protest??! Chcę się przyłączyć Proszę bardzo, podaję link. app.org.pl/ Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelgkar No i to jest inwestycja w przyszlosc narodu! Teraz 17.02.06, 13:59 naprawde trzeba bedzie wprowadzic wizy Amerykanom, bo inaczej zadepcza nas przyjezdzajac ogladac ta cudowna budowle! Dzieki tak dobrze wydanym naszym pieniadzom przegonimy Ameryke w podboju kosmosu i rozwoju informatyki. Po co bylo budowac domy dla bezdomnych lub wydawac nasze pieniadze na glodne dzieci, skoro mozna 60 milionow zlotych oddac na tak wspaniala inwestycje jak swiatynia Bozej Opatrznosci im. Jozefa Glempa. Tak na marginesie, ciekawostka historyczna jest, ze od czasu, kiedy poprzednicy naszych wielkich poslow wpadli na ten genialny pomysl, Opatrznosc Boza nasilila opieke nad naszym krajem. I to jak! Tylko trzy rozbiory, jedna okupacja i jeden PRL a tak poza tym jestesmy ukochanym obiektem Opatrznosci. Jest wiec za co dziekowac! Teraz proponujemy jako narod opodatkowanie nas w wysokosci 90 procent od wszystkiego na pomnik-kolumnade Jana Pawla II na Placu Pilsudskiego. (I znowu ciekawostka: Sapieha nienawidzil Pilsudksiego, za jego protestantyzm i zamach majowy. Pochowek marszalka na wawelu zostal na ksieciu arcybiskupie wymuszony. Jego uczen Karol Wojtyla, ktory byl fanatycznie zapatrzony w postac ksiecia Sapiehy, bedzie dzisiaj mial pomnik na Placu Pilsudksiego obok pomnika marszalka. Czy ktos w tym kraju uczy sie jeszcze historii?) Odpowiedz Link Zgłoś
allor Re: Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 14:01 Głupi naród ma płacić podatki na tłustego Kaczora i klechę. Jak sie będą burzyć to im sie jeszcze większe podatki nałoży.... Odpowiedz Link Zgłoś
makrebs Sejm dał 20 mln zł na Świątynię Opatrzności B 17.02.06, 14:04 To przerazajace budować świątynie!!!! Niech płacą księża! Te pieniądze potrzebne są nam ubogim Polakom na potrzeby życiowe (jedzenie i cała reszta - ochrona zdrowia) Nie pojadę nigdy do tej świątyni nawet na darmową wycieczkę. Mam dość budowy stale nowych kościołów. lepiej rozbudować sport pływalnie, lodowiska, place zabaw dla dzieci. Niech bedzie sport masowy! Smutno mi żyć w tym kraju w którym nie widzę ani nic dobrego dla mnie moich dzieci, ani mozliwości wolności!!! Ten rząd to nie jest mój rząd, tylko kto mnie słucha, kto zechce wysluchać? Wstyd mi za obecną koalicje. ciekawe co dalej?? Mam dość sluchania stale o becikowym!! Dzieci narodzone teraz w Polsce za kilkanaście lat opuszczą masowo Polskę, tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś