Dodaj do ulubionych

Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego w...

• tales1 KACZORY ZROBIĄ PORZĄDEK W TYM KRAJU! WIERZCIE MI! 17.02.06, 18:20
      Ich determinacja i zaangażowanie rzeczywiście budzą szacunek! Wierzę, że oni
      przetną tę narośl-wrzód, która żywiła się niedolą polskiego narodu!
      "(Anty)moralność" michnikowska jest w totalnym odwrocie, bo ludzie mają już
      dość tego "przeintelektualizowanego" badziewia, które szerzyło się i pleniło
      wśród społeczeństwa przez media (prasę, radio, TV). Naród kopnął te wszystkie
      ośrodki i tworzone przez nich "autorytety" w tyłek z taką siłą, że niektóre
      grupy i środowiska dostały czkawki (kokluszu)! Podnoszą rejwach, atakują z
      zajadłością, ale demokracja pokazała im...figę! Jestem zdumiony (chyba nie
      tylko ja!), że naród polski jest tak cudownie odważny i jak trzeba, to takich
      "wichrzycieli" wciąga nosem! To wielka satysfakcja widzieć, jak Polacy dają
      odpór mediom - czwartej władzy, która myślała dotąd, że jest bezkarna (podobnie
      jak sędziowie, prokuratorzy, adwokaci)! Dostają po nosie co dziennie i mam
      nadzieję, że nareszcie poczujemy się dumni z naszej historii, z naszych
      odważnych przodków, z naszej kultury! Czas powiedzieć tym
      czerwonoróżowym "odhumanizowanym" potworom, że ojczyzna to wielkie dobro,
      którym nie wolno pomiatać i handlować! Brawo Kaczyńscy! I naprzód, bez lęku i
      obaw! Macie olbrzymi kredyt zaufania od swojego narodu i nie zawiedźcie jego
      oczekiwań!
      • zgodnik1 Re: KACZORY ZROBIĄ PORZĄDEK W TYM KRAJU! WIERZCIE 17.02.06, 18:31
        tales1 porządki zaczyna sie od siebie!..a PIS ma dużo na sumieniu...Co ty
        ciągle wycierasz sobie mordę Michnikiem!Popatrz na siebie i Jareczka! ,,.zboki!
        • tales1 Re: KACZORY ZROBIĄ PORZĄDEK W TYM KRAJU! WIERZCIE 17.02.06, 22:18
          Zboki? Kto? Przecież to "przeorientowani" michnikowcy drą szaty nad niedolą
          homo w naszym "nietolerancyjnym" (ich zdaniem) kraju! A na Kaczyńskiego drą się
          ciągle, że pałował zboków! Tak więc twój wywodzik psu na budę się zda! Nie
          rozumujesz logicznie, (nie)zgodnik! Nie wiemczy niepotrafisz, czy nie chcesz -
          to twoja sprawa, ale myślę , że gazetowybiórcza papka źle wpływa na twoje zwoje
          i szare komórki! Zażywaj "Burlecitine" - może pomoże?!
      • alan.ski Re: KACZORY ZROBIĄ PORZĄDEK W TYM KRAJU! WIERZCIE 17.02.06, 18:35
        To wszystko, kropka w kropkę, mówił Łukaszenka w drodze do władzy. Walczy do
        dziś. A jeszcze (na pewno tak uważa) nie koniec walki. Paparcie ludu miał i ma.
        Jak widzę odsetek Białorusinów (skąd inąd swietnych ludzi)w Polsce jest spory,
        nawet na ty portalu. Ty tales nie jesteś z Miletu ale gdzieś bardziej na wschód.
        • tales1 Re: KACZORY ZROBIĄ PORZĄDEK W TYM KRAJU! WIERZCIE 17.02.06, 22:26
          Alan, nie wysilaj się, bo się przegrzejesz, jak Michnik przed komisją śledczą!
          nakrzyczał łajdak na posłów i teraz... znikł! Pewnie liże rany "bo(c)hater"! To
          mówisz, że jestem Łukaszenka? nowość to dla mnie wielka i dowód, że z ciebie
          żarłok "gazetowyborczych" tekstów , któremu prawa z lewą się popierniczyła! No,
          jesteś pierwszym, który zarzucił mi socjalistyczne czy komunistyczne podlądy!
          Ty musisz być nie do końca rozgarniety, skoro tak oczywiste rzeczy ci się mylą.
          Ale cóż, to charakterystyczne dla czerwonoróżowych "główek", ukształtowanych na
          poglądach idoli" Michnika, Geremka, Kuronia, Mazowieckiego, Frasyniuka, Tuska,
          Rokity itp. Takie wielkie różne nic!
          • wilmor1 Re: KACZORY ZROBIĄ PORZĄDEK W TYM KRAJU! WIERZCIE 17.02.06, 23:46
            tales1...ubecki prowokatorze! ubliżasz ludziom którzy dla tego kraju zrobili
            najwięcej, by był wolny.. ty śmieciu komunistyczny, myśliszże kaczor cie zato
            pochwali/.. to byli też jego przyjaciele!... tak, jestes gejem, tak jak jaruś!
            zwalczanie ich to zasłona dymna!
            • tales1 Re: KACZORY ZROBIĄ PORZĄDEK W TYM KRAJU! WIERZCIE 18.02.06, 00:22
              Witam Wilmorka - kretynka na forum! Już ja znak twoje prokomunistyczne poglądy,
              które wyrażałes w swoich wcześniejszych postach! Oni zrobili najwięcej?:
              Michnik i Geremek? Nie prowokuj mnie imbecylu, bo cię trzasnę w ten drący
              się "czerwonoróżowy" pysk tak, że ci mycka ze łaba spadnie! To, że ty masz
              problemy osobowościowo-seksualne transwestyto jeden, to jeszcze nie znaczy, że
              możesz obrażać ludzi o innych poglądach, farfoclu zasmarkany! Takich
              niedorozwiniętych buraków, jak ty, płaszczących się przed pseudobo(c)haterami
              i "pseudoautorytetami" można spotkać w szeregach młodzieżówek SLD, SdPl, PD i
              części PO(Tuskowo-Rokitowo-Schetynowej)! Lustracja i tak cię wyłuska!
              Dostaniesz za swoje donosy, sobowtórze Maleszki!
          • alan.ski Re: KACZORY ZROBIĄ PORZĄDEK W TYM KRAJU! WIERZCIE 18.02.06, 09:41
            Oj tales, tales. Nie odpisałem ci od razu gdyż o tej porze śpię. Trzeba
            pracować aby żyć nawet w kraju wiecznej kaczej szczęśliwości (oby żyli
            wiecznie). Ty zapewne jeszcze się uczysz i długa droga jeszcze przed tobą (bez
            wzgledu na wiek!). Masz zbyt duże wyobrażenie o sobie. Oczywiście, nie ty
            jesteś Łukaszenką tylko twój patron, czyli wielki K. (oby żył wiecznie). Ty
            jesteś na to za cienias, ale pracuj. Może cię zauważą ale szans dużych nie
            widzę. Zanim to zrobią to już ich wywalą. I to by było na tyle.
            tales1 napisał:

> Alan, nie wysilaj się, bo się przegrzejesz, jak Michnik przed komisją
            śledczą!
            >
            > nakrzyczał łajdak na posłów i teraz... znikł! Pewnie liże rany "bo(c)hater"!
            To
            >
            > mówisz, że jestem Łukaszenka? nowość to dla mnie wielka i dowód, że z ciebie
            > żarłok "gazetowyborczych" tekstów , któremu prawa z lewą się popierniczyła!
            No,
            >
            > jesteś pierwszym, który zarzucił mi socjalistyczne czy komunistyczne podlądy!
            > Ty musisz być nie do końca rozgarniety, skoro tak oczywiste rzeczy ci się
            mylą.
            >
            > Ale cóż, to charakterystyczne dla czerwonoróżowych "główek", ukształtowanych
            na
            >
            > poglądach idoli" Michnika, Geremka, Kuronia, Mazowieckiego, Frasyniuka,
            Tuska,
            > Rokity itp. Takie wielkie różne nic!
      • premier_pacynka Prosze o niewypowiadanie sie w imieniu Narodu 17.02.06, 18:46
        bowiem u mnie kaczynscy nie maja zadnego zaufania. Jak sie czyta takie
        wypowiedzi jak twoja to sie czlowiek zastanawia gdzie takie indywiduum zyje?
        Normalnie rewolucjonista
        • tales1 Re: Prosze o niewypowiadanie sie w imieniu Narodu 17.02.06, 22:31
          Rewolucjonista? Myślę, że normalnie myślący! To mówisz, że nie masz zaufania do
          Kaczyńskich, tak? A do Kwaśniewskiego i Millera miałeś? I co, nie zawiodłeś
          się, chłopcze? A może do Tuska i Rokity, co? Tak, ci sa godni zaufania, ha, ha,
          ha! Powodzenia konrrewolucjonisto strachliwy! Ty jesteś pewnie indywiduum z
          socjalistycznym obliczem i zapewne "leninowską" bródką i w wąsikiem Bieruta, co?
          Relikt czy tęskniący za PRL-em?
          • premier_pacynka BUHAHAHAHA:)) Tales1 kopnij sie w swoja pusta 18.02.06, 15:16
            glowe dobrze radze bo za 4 lata moze byc juz za pozno
    • stasi6 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 18:23
      Jakoś mi ten PiS przypomina NSDAP. Przed wyborami obiecywać wszystkim wszystko to, co chcą usłyszeć. Jak wygramy, to i tak nikt nas nie rozliczy. Trzy miliony mieszkań, spadek bezrobocia, rozwój, przywrócenie godności narodowej, zniszczenie komunistów, układów itd. Kiedy PiS ma już dwie władze w ręku, wykonawczą i ustawodawczą chce jeszcze zawłaszczyć władzę sądowniczą. Sędziowie są skorumpowani, nieudolni, sprzedajni... Takie stwierdzenia trafiają na podatny grunt, zważywszy że 60 procent społeczństwa, bądź bezpośrednio, bądź pośrednio, poprzez swoich najbliższych jest zamieszana w różne ciemne interesy i miało kontakt z sądami, ktore te osoby karały. Kara śmierci ma powrócić. Za Adolfa też wróciła, bo za Republiki Weimarskiej było moratorium. Organa czuwające nad jakością prawa są niczym. Vide Trybunał Konstytucyjny. Sztuka powinna być słuszna. Żadne tam gówna typu Jan Paweł II-gi przywalony meteorytem. Gazety tylko nasze. W szczególności Nasz Dziennik, który jest podobnie antysemicji, jak Sturmer w III Rzeszy. Reszta to szmatławce, które należy zamknąć, na przykład podnosząc podatki ( NIE Urbanowe ). Niepokorni dziennikarze podlegać mają jakiemuś instytutowi, ktory ma dawać lojalkę. Dzieci wychowuje organ rządowy, tzn. partyjny, bo rodzina nie daje rady. Fachwość się nie liczy. Tylko wierność i lizanie dupy liderowi Partii. Pedały do gazu. Naszyć im odpowiednie znaki wyróżniające. PiS weźmie wkrotce wszystko. Udaje im się tak jak Adolfowi, który też był świetnym socjotechnikiem i wykorzystywał niemieckie fobie. Zasada jest identyczna. Przede wszystkim należy dzielić ludzi, bo kto nie jest z nami, jest przeciwko nam i należy takich wyeliminować. Nadmieniam, że jestem Żydem, Masonem i cyklistą oraz pedałem. Natomiast nie byłem nigdy w PZPR, jak obecny Minister Skarbu Pan Jasiński.
      • krystin3 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 18:57
        Pragnę przypomniec P. stasi6, że kiedy 4 lata temu SLD robiła zbiorowe czystki
        we wszystkich urzędach, to jakoś media nie urządzały zbiorowej histerii i nie
        mówiły o dyktaturze "czerwonych".I jakoś nikt nie rozpaczał, że zwalnia się
        świetnych fachowców, by zrobić miejsce dla "swoich"
        • s-w-z Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 01:59
          Nie wciskaj Stasi dziecka w brzuch. Nie ładnie polemizujesz, kłamiesz! W
          działalności mediów w ostatnich czterech latach możesz się dopatrzeć
          wszystkiego ale nie taryfy ulgowej dla SLD. Masz rację - nie trąbiły o
          czystkach po zaciągu AWS (TKM)bo takich czystek z jakichś względów SLD nie
          zrobiła.
      • dccircle Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 19:12
        stasi6 napisała:

> Nadmieniam, że jestem Żydem, Masonem i cyklistą oraz pedałem.
        > Natomiast nie byłem nigdy w PZPR, jak obecny Minister Skarbu Pan Jasiński.

Ja również - nie jesteś sam, ale ja nie jestem tam - na szczęście.
    • stop_pisuarom Ogolnikowe pierdoly i zwroty rodem z PRLu... 17.02.06, 18:31
      "Pewen uklad", "pewne energiczne przeciwdzialania", itp. retoryka PRL, a PIS to
      partia policyjna i taka zawsze bedzie!

Niech Kaczor nie prawi komunalow - wszyscy wiedza ze nie ma tyranii, ale z
      autorytaryzmem juz bym dyskutowal - coz, pewnie jestem glupim
      czlowiekiem....ale to i tak daleko jeszcze do tych mongolow z PIS, LPR i (S).

Jego wypowiedz to nic tylko kampania wyborcza, choc akurat pewne wybrane
      postulaty sa ok, co z tego, w trakcie realizacji wszystko to zmienia ksztalt na
      bardziej pisuar'owski...juz sam nie wiem czy dlatego, ze trzeba walczyc o
      elektorat bardziej radykalny LPR i (S), czy dlatego, ze oni w to
      wierza...wypowiedzi 'bulteriera' Kaczorow w stylu "to ciemny narod, trzeba to
      wykorzystac" na antenie (a raczej poza nia)Radia TOK FM kaza wierzyc, ze to
      banda cynicznych skur...li takich samych jak SLD. TKM w pelnym wydaniu, tylko
      zabarwienie nieco inne. Fanatycy spod kaplicy...

• mg2005 "Tylko głupi może uwierzyć w dyktaturę PiS" 17.02.06, 18:36
        Tylko głupi albo oszołom. Od kiedy demokracja to dyktatura?
      • markus2053 Re: Ogolnikowe pierdoly i zwroty rodem z PRLu... 17.02.06, 18:45
        Czy oni nie czuja, ze ludzie juz sie w Polsce nie dadza nabrac? Ludzie znaja
        swoja sile, a PiS nie ma nigdzie oparcia, ani w Kraju, ani za granica. Jedno
        gada, drugie robi. Lawka fachowcow jeszcze sie nie zaczela, a juz sie
        skonczyla. Oni nawet nie maja zlotego rogu, oni maja tylko zgnily sznur! Chyba
        jednak Lem ma racje. Blizniaki kopia sobie grob. Czym dluzej beda kopac, tym
        bedzie glebszy. Wreszcie do niego wpadna razem z kolegami, najpozniej za 4
        lata. Nie pozostanie nawet slad po ich gadaninie i nie spelnionych, kpiarskich
        obietnicach.Tylko tych kolejnych 4 straconych lat szoda. I mlodziezy
        wyksztalconej, ktora w tym czase bezpowrotnie wyjedzie.
        • ambl Re: Ogolnikowe pierdoly i zwroty rodem z PRLu... 17.02.06, 19:30
          do markus 2053:Lem to taki stary czerwony piernik wiesz dlaczego?Bo w książce
          Obłok Magellana której akcja dzieje się gdzieś 3000 lat do przodu astronauci w
          drodze na ten O.Magellana śpiewają piękną starożytną
          pieśń.Wieszjaką?Międzynarodówkę!
    • antithesis Kochany Panie Prezydencie 17.02.06, 18:36
      jestesmy z Toba, bo w Tobie jedyna nadzieja na odrodzenie normalnej Polski,
      ktora od kilkunastu lat jest dewastowana i okradana przez swiatowe i krajowe
      mafie, a Polacy sa biologicznie wykanczani. Prawie wszystkie media w Polsce sa
      w lapach obcych mafii i im sluza na zgube Polski, wiec nic dziwnego ze atakuja
      uczciwy rzad, bo ich korzenie rosna w mafijnym bagnie.
      • jedrek63 Re: Kochany Panie Prezydencie 17.02.06, 18:49
        antithesis napisała:

> jestesmy z Toba, bo w Tobie jedyna nadzieja na odrodzenie normalnej Polski,
        > ktora od kilkunastu lat jest dewastowana i okradana przez swiatowe i krajowe
        > mafie, a Polacy sa biologicznie wykanczani. Prawie wszystkie media w Polsce sa
        > w lapach obcych mafii i im sluza na zgube Polski, wiec nic dziwnego ze atakuja
        >
        > uczciwy rzad, bo ich korzenie rosna w mafijnym bagnie.

To prawda - Polacy są biologicznie wykańczani. Widać to szczególnie wyrażnie po
        tej wypowiedzi udręczonego Polaka.
        Jak mawiał Pan zagłoba " wiecej ziarna słonecznikowego jeśc bo od tego oleum
        przybywa i wina pić - ale tylko mszalne !
    • piotrpsp Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 18:38
      nieszczery
      ksiaze.ciemnogrodu napisał:
      > ...Lechu! prowadź nas!
      Czy ktos juz wzesniej tak nie powiedzial? A co mowil potem o Lechu?
    • hehenio Sperma mózg mu zalała. Wiadomo, bez baby... 17.02.06, 18:39
      To się różnie objawia.
      Niekiedy manią prześladowczą.
      Jeden ma Żyda, inny Masona albo Cyklistę.
      Jaruś ma "układ", który wszystko tłumaczy.

• o90 Re: Sperma mózg mu zalała. Wiadomo, bez baby... 17.02.06, 18:45
        Rywin mial grupe
        dziwne
        co ?
        i siedzi.
        czy to znaczy ze siedzi niewinnie ? no bo skoro tych grup czy ukladow jak
        piszesz nie ma....
        dziwne
        Polska dziwny kraj
        • jedrek63 Re: Sperma mózg mu zalała. Wiadomo, bez baby... 17.02.06, 18:58
          o90 napisał:

> Rywin mial grupe
          > dziwne
          > co ?
          > i siedzi.
          > czy to znaczy ze siedzi niewinnie ? no bo skoro tych grup czy ukladow jak
          > piszesz nie ma....
          > dziwne
          Krótko i na tematet - skoro układ jest to poproszę nazwiska , adresy. 100 dni
          to dość aby to sprawdzić i opublikować. Cigle słyszę o układzie, tylko nie wiem
          kto nim jest.
          Racją jest że SLD poobsadzała co mogła( nie wchodzę w szczgóły - wiadomo o co
          chodzi). Walka z tymi patologiam powinna odbywac się jednak jawnie, w świetle
          jupiterów, a to "studniowe ględzenie" pachnie manią prześladowczą. Towarzystwo
          do walki z aferzystami też dobarane niszczególnie.
          • dccircle Re: Sperma mózg mu zalała. Wiadomo, bez baby... 17.02.06, 19:15
            On nie lubi bab - chłopa mu trzeba, bo widać, że niedoje.any.
          • o90 Re: Sperma mózg mu zalała. Wiadomo, bez baby... 17.02.06, 19:48
            niestety takie uklady o charakterzy mafijnym sa trudne do udowodnienia
            patrz Wlochy
            sledztwa ciezkie i dlugotrwale
            ale tylko dlatego nie mozna odpuscic, prawda ?

oczywiscie mozna rozstrzelac bez sadu, lub torturowac. Tylko niektorzy beda
            nieco przeciwni takiemu rozwiazaniu. Dlatego trzymamy sie prawa.
    • laaazy_boy Socjotechniczne triki i nic więcej 17.02.06, 18:41
      Kaczor czerpie całymi garściami z narzędzi socjotechnicznych, które swe triumfy
      święciły za czasów, których jest tak gorącym przeciwnikiem.

To całe straszenie patologicznymi układami, łże-elitami, cieniasami, liberałami
      itp., to nic innego jak wykorzystanie mechanizmu intensyfikacji lęku, tylko po
      to, by na tym tle jawić się wyborcom jako jedyny sprawiedliwy oraz kreować
      swoją i PiSu misję na kształt krucjaty przeciw złu całego świata. Oczywiście,
      retoryka każdej partii ma w swym arsenale podobne triki, jednak nie na taką skalę.

Irytujące jest natomiast dezawuowanie dorobku 17 lat III RP tylko po to, by
      ukazać mizerne 100 dni PiSu jako wielki sukces i milowy krok w budowaniu "IV RP"
      - tworu, którego stworzenie, poza doraźnymi potrzebami marketingowymi, nie ma
      sensu i który nie istnieje poza sferą sloganów i pojęć. Celem jest tutaj
      postawienie grubej krechy, która w rzeczywistości nie jest końcem czasu
      patologii, lecz początkiem wszechwładzy Kaczyńskiego. Wystarczy rozejrzeć się
      dookoła, by dostrzec jak wiele zmieniło się na lepsze i jak długą drogę przez te
      kilkanaście lat przebyła Polska. Smutne jest to, że Polacy nie potrafią być
      dumni ze swych sukcesów, pamiętając zarazem o porażkach i wynosząc z nich
      lekcje. Faktycznie, lepiej wszystko przekreślić, czekając na mityczne lepsze
      jutro, budowane wraz z Lepperem i Giertychem, określone lotnymi sloganami, które
      nie mają i nie będą miały żadnego pokrycia.

Na szczęście - propaganda sukcesu ma krótkie nogi. Pakt stabilizacyjny nie ma
      już racji bytu - rozwiązanie parlamentu poprzez wywołanie kryzysu rządowego było
      by strzelaniem do własnej bramki. PiS musi rządzić do czasu wyborów
      samorządowych, a do tego czasu nie można rozdawać - ponieważ skączy się budżet,
      a reszta propozycji PiS jest zwyczajnie miałka. Poza tym Andrzej i Roman, chcąc
      cokolwiek ugrać w samorządówce, będą musieli zerwać z Kaczyńskimi.

Drodzy wyborcy PiS - ta mydlana bańką pęknie z wielkim hukiem. Nie będzie już
      Kaczyńskich. Możemy tylko martwić się, kto zajmie ich miejsce.
      • poznan.is.4.lovers ...mizerne 100 dni PiSu jako wielki sukces 17.02.06, 18:48
        dla mnie to wielki sukces, obawiałem sie, że wiele więcej szkód narobia. Z tego punktu widzenia uważam, że rząd PIS-u naprawde nieżle rządził bo "nie rządził", zarówno ze strachu jak i z braku umiejętności. Na szczęście Polska osiągnęła pewną "własną dynamikę", która automatycznie uruchamia mechanizmy samoobrony systemu (przed złymi rzadami), cecha systemów demokracyjnych. To nieprzestrzeganie reguł demokracji pogrążyło SLD, teraz w ten sam sposób zniszczy PISa.... Kto zna nazwisko prezydenta Szwajcarii? Chyba nikt, bo w zasadzie nie mają i nie potrzebują:))
        • o90 Re: ...mizerne 100 dni PiSu jako wielki sukces 17.02.06, 18:51
          moze dlatego nie potrzebuja ze wojny nie widzieli
          i sowieckiej okupacji rowniez
          co ma piernik do wiatraka
          • poznan.is.4.lovers skok żaby... 17.02.06, 18:54
            wojna i sowiecka okupacja to przeszłość, nistety niektórzy ciągle tym zyja i używaja jako pretekstu przy każdej mozliwej okazji... Lepiej na to patrzeć tak, że Polska w ciagu ostatnich lat osiagnęła to na co np. Niemcy (też zniszczeni i też częsciowo pod okupacją) potrzebowali o wiele więcej czasu. Czasem nazywa się to "skokiem żaby"...
            • o90 Re: skok żaby... 17.02.06, 20:11
              znaczy masz na mysli wszechotaczajacy nas BURDEL SYF I KORUPCJE ?
              w Niemczech prawo dziala, ale oni zrobili dekomunizacje
              dziwne udalo im sie....cud
              cholera wszedzie sie udala lustracja tylko nie Polsce
              jeden jedyny kraj bylego bloku
              dziwne ?
              nie nie dziwne, to jest bardzo wymowne
              • poznan.is.4.lovers Re: skok żaby... 17.02.06, 20:17
                Tak naprawdę to się im dekomunizacja całkiem nie udała, wystarczy popatrzeć na sukcesy PDS nie tylko we wschodnich krajach. Napewno udała im sie lustracja, a raczej ukrócenie rozkradania kraju, bo szybko położyli ręce na kontach bankowych i majątkach. To nie było w Polsce możliwe, bo kto miał wtedy doświadczenie w funkcjonowaniu banków szwajcarskich:)
        • laaazy_boy Re: ...mizerne 100 dni PiSu jako wielki sukces 17.02.06, 19:21
          Niestety - obawiam się tego, co będzie dalej.. SLD rozkładało się przez 4 lata
          na łopatki, tymczasem PiS zacznie już niedługo - najdalej do wyborów
          samorządowych. Poza tym śmiem wątpić w rozsądek obywateli, wśród których jest
          70% funkcjonalnych analfabetów - spójrz na kapitał poparcia społecznego dla
          Marcinkiewicza (który się uśmiecha) i Religi (który się martwi). Zaraz po nim są
          (o ile pamiętam i w kolejności losowej) Lech, Jarosław, Ziobro i ktoś tam jeszcze.

Szwajcaria to nie najlepszy przykład w odniesieniu do Polski. Zanim u nas
          polityka zmieni się z gry rywalizacyjnej na kooperacyjną minie jeszcze wiele
          rządów. Ze społeczeństwem obywatelskim jesteśmy natomiast za murzynami.
          • poznan.is.4.lovers z gry rywalizacyjnej na kooperacyjną... 17.02.06, 20:07
            celowo uzyłem Szwajcarii, wysoka poprzeczka... Polacy potrafią jednak (pozytywnie) zaskoczyć... mimo funkcjonalnego analfabetyzmu. Polacy sa jeszce "murzynami" ale się szybko uczą, moja obawa to raczej ten "wyścig z czasem", co zdarzy sie szybciej - czy staną sie Polacy np. podobni do Niemców, czy też podążą śladami np. Finów czy Anglików?

Marcinkiewiczoi długo ten usmiech nie pomoże, kto tak naprawde lubił nauczycieli:))
      • o90 Re: Socjotechniczne triki i nic więcej 17.02.06, 18:49
        skoro jest jak piszesz to znaczy ze Kaczynski nie ma racji i nie ma zadnych
        ukladow
        to dlaczego jest jak jest ?
        powszechna korupcja, wadliwe prawo i ustwaodawstwo, chore rozwiazania podatkowe
        i skarbowe, lub czasopisma, waly na gieldzie, waly na gazie, waly na paliwach,
        waly na walach.
        dziwne
        przeciez wedlug Ciebie to socjotechnika
        to znaczy ze jest dobrze czy jest niedobrze
        jezeli dobrze to powinna wygrac PO bo nie zapowiadala zmian
        wygral PiS bo zmiany zapowiadal
        tzn z Twojego dobrego na lepsze ?

cos tu nie gra ?
        chyba Ci sie troszeczke pomylily kraje bo w mojej Polsce jest permanentny syf.
        i dlatego potrzebne wielkie sprzatanie
        • poznan.is.4.lovers wygral PiS bo zmiany zapowiadal 17.02.06, 18:57
          PIS nie zapowiadał żadnych zmian, PIS obiecywał to, czego w dużej części nie można zrealizować, a ludzie polecieli na to. Na Zachodzie nazywa sie to po prostu "oszustwem wyborczym"...
        • laaazy_boy Re: Socjotechniczne triki i nic więcej 17.02.06, 19:16
          Używając słów JK - "Tylko ktoś głupi może uwierzyć.." w to, że przekręt czai się
          wszędzie, na każdym rogu i w oczach każdego biznesmena. Wcale nie oznacza to, że
          Polska jest krajem mlekiem i miodem płynącym, lecz nie jest też w kondycji
          Zimbabwe, jak przedstawia to Kaczyński.

Zgadzam się - PiS wygrał, ponieważ zapowiadał zmiany. Niestety - nie zmiany na
          lepszy, tylko zmiany w swoim własnym interesie. Jeżeli nie dostrzegasz, że
          chociażby to czyszczenie, o którym piszesz, jest niczym innym, jak kolejną
          wymianą ekipy grzejącej stołki, a podważanie suwerenności takich instytucji jak
          TK czy KRS jest groźnym precedensem, którego ukrytym celem jest stworzenie
          nowych instytucji, nie państwowych, lecz PiSowskich pod płaszczykiem "moralnej
          odnowy" - polecam pójść po rozum do głowy.

Aha, kończąc - co do obrazu Polski - nie istnieje jeden, prawdziwy obraz, jak
          chciałby Kaczyński. Ja zwyczajnie współczuję Tobie "twojej Polski", a raczej
          twoich na jej temat wyobrażeń.
        • horode Re: Socjotechniczne triki i nic więcej 17.02.06, 19:26
          o90 napisał:

> skoro jest jak piszesz to znaczy ze Kaczynski nie ma racji i nie ma zadnych
          > ukladow
          > to dlaczego jest jak jest ?
          > powszechna korupcja, wadliwe prawo i ustwaodawstwo, chore rozwiazania
          podatkowe
          >
          > i skarbowe, lub czasopisma, waly na gieldzie, waly na gazie, waly na
          paliwach,
          > waly na walach.
          > dziwne
          > przeciez wedlug Ciebie to socjotechnika
          > to znaczy ze jest dobrze czy jest niedobrze
          > jezeli dobrze to powinna wygrac PO bo nie zapowiadala zmian
          > wygral PiS bo zmiany zapowiadal
          > tzn z Twojego dobrego na lepsze ?
          >
          > cos tu nie gra ?
          > chyba Ci sie troszeczke pomylily kraje bo w mojej Polsce jest permanentny syf.
          > i dlatego potrzebne wielkie sprzatanie

właśnie przeczytałem najlepszy tekst jaki w ciągu kilku miesięcy
          pojawił się na tym forum
          szczerze gratuluję
          szacunek okazywany adresatowi Twojej polemiki jest zawstydzający
          mnie samego nie stać na takie gesty
          bo tutaj nie dyskutuje się, tu lży się przeciwników
          • kwiecien45 Spiskowa teoria dziejów 17.02.06, 21:10
            Bolszewicy też chcielin walczyć z krupcją i upadkiem moralnym społeczeństwa za
            pmocą "awangardy uczciwych rewolujconistów" i co z tego wynikło?
            Józef Stalin w 1930 roku przy powszechnym społecznym poparciu również podjął
            bezwględną walkę z wypaczeniami gospodarczo-ideologicznymio okresu NEP-u
            wprowadzonego przez jego poprzednika.
            I do czego doprowadziła go ta "droga sanacji społecznej"?
            On też nie chciał na początku swej drogi wprowadzać ludobójczej dyktatury. Ale
            uruchomiwszy pewne procesy automatycznie do niej doprowadził.
            Korupcji nie da się zwalczyć nadzwyczajnymi komisjami i trybunałami.
            Ona wyrasta z różnorodnych i bardzo złożonych korzeni.
            Pisze o tym i anlizuje S. R. Ackerman w monografii "Rządy i korupcja". Polecam
            tę lekturę politykom PiSu.
            Grupy interesu, grupy nacisku, lobby itd. to są naturalne elementy każdego
            demokratycznego państwa. Nie ma w tym żadnej patologii.
            Tak jak normalnością jest zróznicownie wpływów poszczególnych obywateli ze
            względu na dochody, wykształcenie, pozycję społeczną, miejsce w systemie
            politycznycznym i własną aktywność.
            Również patologie typu korupcja czy związek części polityków i biznesmenów ze
            światem przestępczym jest konsekwencją demokracji i braku kontroli w efekcie
            braku mechanizmów kontroli możliwych tylko w państwie policyjnym.
            Demokracja nie jest bowiem tworem doskonałym ale nie wynaleziono dotąd
            idealnego ustroju a poszukiwania jakiejś alternatywy dla demokracji skończyły
            się zawsze klęską, krwawą dyktaturą a nawet masowym ludobójstwem.
            Skala rzeczywistych zjawisk patologicznych w Polsce ni jak się ma do widzenia
            ich przez J.Kaczyńskiego. Jego ludzie rządzą już kilka miesięcy i nie ujawnili
            żadnej nowej nie znanej dotąd afery ani mafijnych powiązań pomiędzy ludźmi
            władzy, biznesu i świata przestępczego.
            Media kreują "kraj afer" bo jest to chodliwy temat tak jak ptasia grypa
            i "zagrożenie uderzeniem komety".
            Wszechobecne spiski, wszechwładne tajne służby i mafie to również efekt
            subiektywnego postrzegania świata przez część polityków i przypisywania mu
            własnej filozofii, intencji i metod działania.
            Teoria spiskowa dziejów jest stara jak ludzkość i wynika z indywidualnych cech
            jej wyznawców.
            "Zabójcy w wannie", "telefony i anonimy smierci", "ataki tajnych służb na opony
            samochodu"...
      • koalanw skączy - a to z jakiego słownika:) 17.02.06, 19:31
        "Irytujące jest natomiast dezawuowanie dorobku 17 lat III RP" - według mnie to
        zdanie jest kłamstwem, nikt nigdzie nie umniejszał i nie umniejsza dorobku 17
        lat. Nie umniejszał osiągnieć również J.K. w swojej ostatniej (propagandowej bo
        to polityka jest - przypomnę) wypowiedzi, na odwrót podkreślał zasługi wielu
        (nie wybrańców) dla rozwoju państwowości.
        Zdecydowanie natomiast potępił tych, którzy do budowy struktur demokratycznego
        państwa się nie przykładali, a najzwyczajniej je rozp.....lali.
        To co insynuujesz w tej gładkiej formule, kładzie "delikatną" rysę na reszcie
        całkiem trzymającej się kupy wypowiedzi.

• koalanw Do: laaazy_boy 17.02.06, 19:33
        • laaazy_boy Re: skączy - a to z jakiego słownika:) 17.02.06, 19:55
          "W oczywisty sposób nasze państwo, nasz aparat państwowy jest tak uwikłany w
          układy lobbystyczne i układy czysto patologiczne, po prostu kryminalne, że
          wykonywaniu zadań w ramach tego, co określiłem jako dobre państwo, nie ma mowy.
          Nie ma mowy o żadnej polityce gospodarczej. W ciągu tych 17 lat tej polityki nie
          było, były natomiast różnego rodzaju naciski, które z tych decyzji wynikały."

Więc jak nazwiesz tezę, jakoby przez 17 lat brak było polityki gospodarczej, a
          zamiast niej wyłącznie naciski? Nie mam ani czasu ani ochoty na wyszukiwanie
          innych kwiatków z wypowiedzi Kaczyńskiego, jednak polecam zajżeć chociażby do
          "mowy tronowej" Lecha. Pondato - sama idea budowy IV RP przekreśla dorobek III,
          która wydaje się w kontekście takich wypowiedzi niewartą kontynuacji.

Używając słowa propaganda dokonałem pewnego uproszczenia. Miałem na myśli
          wypowiedzi perswazyjne, które, moim osobistym zdaniem, mijają się z prawdą i
          sprawiedliwością.

Ha, skączy... :) Za bardzo przyzwyczaiłem się do autokorekty w Wordzie :).

Pozdro
          • koalanw Re: skączy - a to z jakiego słownika:) 17.02.06, 20:34
            Po prostu polityka. Wypowiedzi Kaczyńskich są tym ostrzejsze i bardziej
            przejaskrawione im mniej merytoryczne i niekulturalne są ataki na rząd
            Marcinkiewicza. W zacytowanej przez Ciebie wypowiedzi nie neguje się dorobku 17
            lat III RP, jak napisałeś na początku, a jedynie wskazuje na patologie.

Pozdro

• poznan.is.4.lovers Ma rację, że nie będzie... 17.02.06, 18:42
      ale nie dlatego, że nie chce... raczej dlatego, że Polacy az tak głupi nie są... nie takie dyktatury przezylismy i pokonalismy.. peanuts...:(((
      • kika113 Ja się cieszę, 17.02.06, 18:47
        że znależli się ludzie, którzy nie tylko myślą o tym jak nakraść. Nie ulegajmy
        ogłupiającym trendom, które wychodzą bokiem zachodowi, czerpmy z ich
        doświadczenia to co najlepsze dla kraju, myślmy niekonwencjonalnie, damy radę!
        Do przodu Polsko!
      • dccircle Re: Ma rację, że nie będzie... 17.02.06, 19:19
        poznan.is.4.lovers napisał:

> ale nie dlatego, że nie chce... raczej dlatego, że Polacy az tak głupi nie są..
        > . nie takie dyktatury przezylismy i pokonalismy.. peanuts...:(((

Może UE i NATO się obudzą i wywalą Polskę.
    • marian391 PANIE PREZESIE MELDUJE ŻE JESTEM GŁUPI 17.02.06, 18:47
      Że też wcześniej nie wiedziałem o tym. Dziękuje za uświadomienie mnie. No cóz,
      jeśli:
      1.Praktycznie wyłączenie władzy wykonawczej spod kontroli parlamentarnej - pakt
      stablizacyjny.
      2.Podporzadkowanie KRRiTV koalicji stabilizatorów.
      3.Paniczne reagowanie poltyków PIS na wszelkie głosy krytyczne i ustawianie
      dziennikarzy oraz mediów przez Pana Prezesa.
      4.Wzbagacanie wartości chrześcijańskich o dopuszczalność szantażu.
      5.Pod pozorem słusznych idei - naciski na aparat sprawiedliwości i adwokature.
      6.Jawne włączanie się prezydenta w rozgrywanie partyjnych interesów.
      7.Ideologizacja - potrzebnej w istocie - walki z korupcją.
      Nie wiodą nas w strone panstwa totlitarnego. To rzeczywiscie jestem głupi.
      Do tej pory lekceważyliście naród i własnych wyborców. Cyrk z orędziem
      Prezydenta. Ogłaszanie ząłoby narodowej na siedząco, cieniasy premiera. Biorąc
      pod uwage, słowa J.Kurskiego "Motłoch to kupi". serdecznie współczuje Panu i
      rządżącym. Jak bowiem rządzić narodem sładajacym sie z "motłochu" i glupców.
      nie wątpie jedanak, żę geniusz Pański i poltyków PIS zapewni nam świetlaną
      przyszlość.
      • alterpars Re: PANIE PREZESIE MELDUJE ŻE JESTEM GŁUPI 17.02.06, 18:51
        Swietny Post....
        • kolter Re: PANIE PREZESIE MELDUJE ŻE JESTEM GŁUPI 17.02.06, 18:55
          a moze on meldowal ze daje dupy??
          • jedrek63 Re: PANIE PREZESIE MELDUJE ŻE JESTEM GŁUPI 17.02.06, 19:09
            kolter napisał:

> a moze on meldowal ze daje dupy??
            Dupy to właśnie dałeś TY.
            Może tak byś coś mądrego dla odmiany napisał.
            Facet pisze świetny i przemyślany post i co -nic.
            Jak zwykle odpowiada mu kretyn z przeciwnej opcji i to niezwykle reczowo.
      • krystin3 Re: PANIE PREZESIE MELDUJE ŻE JESTEM GŁUPI 17.02.06, 19:42
        marian391 napisał >Jak bowiem rządzić narodem składajacym się z "motłochu " i
        głupców...
        O ile pamiętam, to Tusk mówił - "...Polskość to nienormalność....Polskość
        w rzeczy samej jest nieadekwatną do ponurej rzeczywistości projekcją naszych
        zbiorowych kompleksów. Piękniejsza od Polski, jest ucieczką od Polski tej na
        ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej..."(cytat)
        I wreszcie, to Tusk i "wybrańcy" z PO twierdzą, że Kaczyński jest
        prezydentem tych "najgorszych" Polakow.
        • jedrek63 Re: PANIE PREZESIE MELDUJE ŻE JESTEM GŁUPI 17.02.06, 20:03
          krystin3 napisała:

> marian391 napisał >Jak bowiem rządzić narodem składajacym się z "motłochu
          > " i
          > głupców...
          > O ile pamiętam, to Tusk mówił - "...Polskość to nienormalność....Polskoś
          > ć
          > w rzeczy samej jest nieadekwatną do ponurej rzeczywistości projekcją naszych
          > zbiorowych kompleksów. Piękniejsza od Polski, jest ucieczką od Polski tej na
          > ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej..."(cytat)
          > I wreszcie, to Tusk i "wybrańcy" z PO twierdzą, że Kaczyński jest
          > prezydentem tych "najgorszych" Polakow.

Bo jest. Przynajmniej jeżeli chodzi o zamożnośc i wykształcenie - patrz
          powyborcze publikacje dot. wykształcenia i zarobków poszczególnych elektoratów.
          Nie ma co owijać w bawełnę - wygrała ksenofobia, lęki i kompleksy . Widać to
          także po koalicjatach/stabilizatorach.
      • maheda Re: PANIE PREZESIE MELDUJE ŻE JESTEM GŁUPI 17.02.06, 20:16
        :) Dołączam się do meldunku :)
        Jest nas już dwójka!
    • romanticrudeboy Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 18:50
      ...prowadz nas do panstwa policyjnego! do panstwowych mediow! lepper ministrem
      kultury! Giertych ministrem do spraw Jedynej Slusznej Religii!
      • alterpars To P ch...zescie ich wybrali!!!!!!! 17.02.06, 18:52
        • matola19 Re: Tak by wyglądała koalicja PO - PiS jak było wi 17.02.06, 18:58

dać dziś w sejmie - płacz Pepprra i Giertycha
          że ich Jaruś w buca robi - żal mi ich.
    • engt Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 18:53
      Czy wierzysz w słowa te?
      Ja nie wierzę w nie!
      Czyż one prawdziwe są?
      Nie wierzę im k***om jak psom!

==
      "Keszitsen kepet onmagarol"
    • quadra Proponuje................ 17.02.06, 18:55
      ...podac kaczynskiego do sadu... Poniewaz mam prawo uwazac i uwazam ze rzady PiS
      to dyktatura to jeden z blizniakow obrazil mnie osobiscie. Spojzcie na to z
      innej strony uwazam ze to chamstwo do kwadratu ze polityk na wysokim stanowisku
      obraza publicznie czesc spoleczenstwa "swojego" kraju! Skoro bracia xero tak
      chetnie zakladaja sprawy w sadzie ludziom ktorzy PODOBNO ich obrazili to ja
      robie po weekendzie to samo tyle ze w druga strone.
    • silesius.monachijski Dobrze powiedziane prezesie; tylko nasuwa sie 17.02.06, 19:02
      pytanie, skad na forum GW juz od kilku mieseicy az tylu niemadrych ludzi? nic
      innego nie maja do roboty, tylko opowiadaja bajki o dyktaturze, o hitlerze,
      itd; nawet taki "oberglupek" jak kutz, ulubieniec gierka i zietka, pozwolil
      sobie nazwac Kaczynsiego "hitlerem"; ludzie dotknieci mania przesladowcza, i o
      bardzo ograniczonej mozliwosci samodzielnego myslenia: GW nimi manipuluje, jak
      tylko chce;
      • kolter Re: Dobrze powiedziane prezesie; tylko nasuwa sie 17.02.06, 19:06
        bo wszyscy ci niemodrzy przyszli tu za arcydebilem Silesiusem padalskim
        • o90 drogi kolter szacunek dla jezyka polskiego wymaga 17.02.06, 19:57
          aby gdy sie kogos obraza obrazac go inwektywami ktore sa wyszukane
          a nie tak prostackie jak Twoje
          wroc do szkoly poczytaj cos
          ewentualnie idz na jakas budowe
          pokaz te swoje wyzwiska jakiemus majstrowi , niech poprawi
          i wtedy wroc na forum
          to co obecnie prezentujesz to jest poziom
          z przykroscia to pisze ale poziom szkoly podstawowej i to w dodatku szkoly
          podstawowej specjalnej.
          wiecej polotu, oglady, szczypta wieloznacznosci
          a tak
          czyta sie te Twoje posty i mdli
        • koalanw niemodrzy - czyli nie intensywnie niebiescy (...) 17.02.06, 21:06
          Znowu dzieciak o smerfach pisze:)
          [czytaj również poprzednią stronę]
      • silenius.monachijski Silek czy juz wyskamłałes od Niemcow paszport? 17.02.06, 19:06
        Jeśli tak to mozesz spokojnie przyjechac do Polski, nie musisz nowej władzy tak
        wazelinowac. Nic ci nie zrobia!
        • kolter Re: Silek czy juz wyskamłałes od Niemcow paszport 17.02.06, 19:11
          Sileniusie wczoraj ,troszke zmeczony pomylilem sie i odpisalem kilka niemilych
          slow na twoim poscie ,myslalem ze odpisuje tej kreaturze silesiusowi, Sorry
          • silenius.monachijski Silek, czy juz wyskamłałes od Niemcow paszport? 17.02.06, 19:14
            Nie ma sprawy, zauwazylem pomylke. Niestety, do takich bestii jak ten typek
            trzeba czasem uzyc twardych sformułowan. Rozumiem i popieram. Ja go od dawna
            probuje wychowywac. Zło trzeba tepic!!!
            • koalanw Tyłek trza myć jak g. sra to mu kotler podciera:) 17.02.06, 21:18
              Żartem, nie chamstwem. Ile razy mam powtarzać?

---

Brzydko pisać i gadać prawie każdy potrafi,
              kultura polityczna czyni Cię elitą.

• silesius.monachijski Re: Tyłek trza myć jak g. sra to mu kotler podci 17.02.06, 21:30
                ale oni tego nie potrafia; zeby chociaz mi dokuczali ironia czy nawet
                inteligentna zlosliwoscia; nie, koter (to pewnie od niemieckiego "kot", czyli
                g...) i silenius znaja tylko jezyk spod budki z piwem; dlatego tez na ich posty
                nie odpowiadam, bo to szoda czasu; czasami ich prowokuje, bo lubie jak koter
                wymysla nowa polska ortografie w swoich postach; bardzo mi sie to podoba;

koalanw napisał:

> Żartem, nie chamstwem. Ile razy mam powtarzać?
                >
                > ---
                >
                > Brzydko pisać i gadać prawie każdy potrafi,
                > kultura polityczna czyni Cię elitą.
                >
                • silenius.monachijski Brawo Silek! Wlasnie przez moment byles soba... 17.02.06, 21:47
                  i rzeczywiscie uwierzyles ze kogos prowokujesz... Tak trzymaj, patrioto obojga
                  narodow!
      • jedrek63 Re: Dobrze powiedziane prezesie; tylko nasuwa sie 17.02.06, 19:19
        silesius.monachijski napisał:

> pytanie, skad na forum GW juz od kilku mieseicy az tylu niemadrych ludzi? nic
        > innego nie maja do roboty, tylko opowiadaja bajki o dyktaturze, o hitlerze,
        > itd; nawet taki "oberglupek" jak kutz, ulubieniec gierka i zietka, pozwolil
        > sobie nazwac Kaczynsiego "hitlerem"; ludzie dotknieci mania przesladowcza, i o
        > bardzo ograniczonej mozliwosci samodzielnego myslenia: GW nimi manipuluje, jak
        > tylko chce;
        Krynico mądrości, po co więc marnujesz czas od kilku ładnych miesęicy na tym
        forum zmanipulowanych ludzi, przcież i tak dla na nie ma ratunku.
        MY głupi ludzie wierzymy że dzisiejdszy uklad stabilizacyjny( he, he )
        zabraniający popierać jakiekolwiek ustawy i poprawki opozycji( w też te dobre),
        niesie ze sobą niebezpieczeńtwo faszyzacji zycia politycznego.
        O 1,6 mld zł które wyparowały z giełdy, przez durnia który w końcu nic nie miał
        do powiedzenia, tyko chciał z współstabilizatorów zrobić jeszcze większych duni
        nie wspomnę.
        A to nie trudne
      • o90 oni nie sa niemadrzy 17.02.06, 20:03
        oni sie zgubili
        niektorzy sie znajduja
        wiekszosc sie znajdzie jak przejdzie przez 30ste urodziny
        i odkryje wtedy ze zdziwieniem ze
        serce medrca jest po prawej stronie
        niektorym nie przechodzi
        ale za to pozniej sluza jako pomoc edukacyjna
        dla dzieci, ktore nigdy widzialy zagubionego idioty
      • silesius.monachijski "Imprezka" dwoch pennerow na forum: koltera i 17.02.06, 20:45
        i silenisua zawsze mnie bawi; z tego ciaglego zycia na socjaalu bierze sie
        chyba to, ze wydaja sie byc caly czas "nagrzani" wyszukanym winem z kartoniku,
        i podobjiez wyszukany maja tez i jezyk; zas kolter, co post, to jakas nowa
        polska ortografie wymysla; ale mam ubaw: prawdziwe forumowe pennery

> pytanie, skad na forum GW juz od kilku mieseicy az tylu niemadrych ludzi? nic
        > innego nie maja do roboty, tylko opowiadaja bajki o dyktaturze, o hitlerze,
        > itd; nawet taki "oberglupek" jak kutz, ulubieniec gierka i zietka, pozwolil
        > sobie nazwac Kaczynsiego "hitlerem"; ludzie dotknieci mania przesladowcza, i
        o
        > bardzo ograniczonej mozliwosci samodzielnego myslenia: GW nimi manipuluje,
        jak
        > tylko chce;
        • silenius.monachijski Silek, ty bądz sobą, bo wtedy... 17.02.06, 20:54
          najlepiej udajesz kogos kim nie jestes. Zamiast forum zastosuj Prozac.To jest
          duzo lepsze na stany lekowo- depresyjne. Ty milutka sterto emigranckich
          kompleksikow.
        • kolter Re: "Imprezka" dwoch pennerow na forum: koltera i 17.02.06, 21:05
          fajna zabawa z cwaniakiem co bryluje na roznych salonach ,a prawdziwych
          polskich patriotow z Jackiem Kuroniem na czele nazywa komuszkiem ,silesius
          jestes wyjatkowo zaklamana gnida,siedzisz w niemczech bo pewno wsrod swoich
          dawnych znajomych masz przechlapane jako kapus i swolocz esbecka!!
    • tmkmk to nie ten kaczynski, ha, ha 17.02.06, 19:06
      ksiaze.ciemnogrodu napisał:

> nareszcie mogę byc dumny z naszego prezydenta.. a wiec koniec wstydu...10
      > lat upokorzeń ale na szczęście doczekałem się...Lechu! prowadź nas!

• dccircle Re: to nie ten kaczynski, ha, ha 17.02.06, 19:23
        tmkmk napisał:

> ksiaze.ciemnogrodu napisał:
        >
        > > nareszcie mogę byc dumny z naszego prezydenta.. a wiec koniec wstydu...10
        > > lat upokorzeń ale na szczęście doczekałem się...Lechu! prowadź nas!

Geje górą! śmierć kaczorom i kaczorowatym!
    • toberson Re:Czy ktos rozliczy Millera i jego mafie!!! 17.02.06, 19:08
    • eat.pussy a jak można na stojaco... 17.02.06, 19:12
      d..ę lizać komus kto nie jest taki wysoki???
    • apoplaws Czym tu pachnie ? 17.02.06, 19:16
      Pachnie klasyka. Pokazowe procesy. Jak te "wrogow ludu". Podejrzany ten co sie z
      nami nie zgadza. Ma cos zapewne na sumieniu.Agent albo aferal. Nasi sprawdzeni
      ludzie musza zrobic ta czystke. Tylko im mozemy ufac. Wiec musza byc wszedzie.
      Opanowac wszystkie instytucje.
      Kto podskoczy: adwokat? znajdzie sie niego CBA. Dziennikarz ? Instytut
      monitorowania mediow da mu etykietke. Moze i teczke zalozy. Ale ale, jest
      ostatnia szansa, zeby sie przylaczyc.
      Grupy "uposledzone", zapewne cos dostana, i wierze, ze rzad zabierze sie do tego
      energicznie. Zagadka: kto za to zapaci ? Pewnie grupy nie uposledzone, czytaj,
      wyksztalcone, ciezko pracujace. No ale nazwa solidarne panstwo mowi sama za
      siebie. A jak sie nie beda chcieli podzielic (tak jakby teraz w tym wybujalym
      systemie podatkowym juz sie nie dzielili) ? Patrz pierwszy akapit. Te
      uposledzone to wazne grupy. Elektorat. Latwo tez je zadowolic. Uciesza sie
      zarowno jak same cos dostana jak i wtedy gdy inni cos straca. Bo bedzie
      sprawiedliwiej. I lubia sluchac, ze jest im zle z powodu jakiegos spisku. Warto
      w nie zainwestowac.
      Dalej:
      Gdy pan Ziobro krytykuje sad: ma prawo, bo przeciez wolno krytkowac. Gdy
      prawnicy krytykuja pana Ziobro - to front obrony przestepcow.
      Ksztaltowanie jezyka zreszta juz sie zaczelo na dobre. Poczatek nowomowy: nie
      bedzie autorytaryzmu - bedzie porzadek. Nie bedzie socjalizmu - tylko solidarne
      panstwo. Brniemy w eufemizmy. Ale bywa i ciekawiej: nie ma przeciwnikow
      plitycznych - jest "lze-elita". Daleko stad do "zaplutych karlow" ? Nie daleko.
      I perla logiki:
      Dlaczego nie bedzie autorytaryzmu - bo tylko bardzo glupi moga w to wierzyc.
      • gateway2012 trafnie to wacpan ujales 24.02.06, 11:12
    • wubes Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 19:21
      Należę do tych glupich, którzy uwierzyli w pełnię wladzy KAczyńskich (czytaj
      :dyktaturę);nie ma już wiele miejsc, w których PiS nie ma władzy i za to
      serdecznie wam gratuluję - do Pinocheta już blisko; może ktoś pamięta jak
      politycy PiS-u i LPR-u witali owacjami tę kreaturę w Londynie, gdzie
      postanowiono go w końcu przed sądem; i tego na koniec kadencji wam życzę panowie
      K.- niezależne sądy są poza Polską. Wojtek55
    • silesius.monachijski Wnuczeta Gomulki: czyli forumowi histerycy 17.02.06, 19:22
      Wiekszosc krytykow Kaczynskiego to pewnie wnuczeta Gomulki. Taka
      sama "ynteligencja", i taka sama "samodzielnosc myslenia" tudziez "precyza
      argumentacji"; A skor sa jacy sa, to nie pozostaje im nic inneg, jak na forum
      nieustannie "wiecowac", od jednego ataku histerii (wywolanego odpowiednim
      newsem w GW)do drugiego; a silesius sobie na to widowisko patrzy, i od razu
      staja mu przed oczyma wiece nienawisci, organizowane w 1968 roku przeciwko
      zydom; tak teraz wnuczeta Gomulki "wiecuja" na forum GW przeciwko Kaczynskim i
      PiSowi: ten sam jezyk pelen nienawisci, i ta sama pogarda dla politycznego
      przeciwnika
      • prorok.moheret Mi tez sie to skojazylo z Gomulka, wtedy wszyscy 17.02.06, 19:28
        krzyczeli Wieslaw! Wieslaw!, i tez byla owacja na stojaco
        ah jak milo ze te czasy wracaja.

"I jesli ktos podniesie reke na wladze to niech bedzie pewien ze reka ta
        zostanie mu obcieta"
      • jedrek63 Re: Wnuczeta Gomulki: czyli forumowi histerycy 17.02.06, 19:31

> Wiekszosc krytykow Kaczynskiego to pewnie wnuczeta Gomulki. Taka
        > sama "ynteligencja", i taka sama "samodzielnosc myslenia" tudziez "precyza
        > argumentacji"; A skor sa jacy sa, to nie pozostaje im nic inneg, jak na forum
        > nieustannie "wiecowac", od jednego ataku histerii (wywolanego odpowiednim
        > newsem w GW)do drugiego; a silesius sobie na to widowisko patrzy, i od razu
        > staja mu przed oczyma wiece nienawisci, organizowane w 1968 roku przeciwko
        > zydom; tak teraz wnuczeta Gomulki "wiecuja" na forum GW przeciwko Kaczynskim i
        > PiSowi: ten sam jezyk pelen nienawisci, i ta sama pogarda dla politycznego
        > przeciwnika

Kto jak kto ale wnuczeta poGgebelsie wiedzą to na pewno.
        " Signal der Neue Zeit" jak żywy.
        Co do wieców przeciwko Żydom, to może trochę ciszej nad tą trumną z tym
        paszportem ?
      • pisowcom.smierdzi.z.uszu Forum to forum 17.02.06, 19:39
        A życie to życie. J.Kaczyński sugeruje, że nikt nie jest bez winy, a jeśli nie
        zgadza się z PiSem to jest szuja, głupek i człowiek z "układu". Za długo tu
        siedzisz w takim razie. Już bardzo długo piszesz tu i piszesz bardzo
        emocjonalnie, nie zgrywaj spokojnego cadyka. Jak widzę również wszędzie widzisz
        spiski, a odmienne opinie uważasz za sterowane przez red. Michnika. Coś Ci
        powiem idź sobie pogadaj na forum Radia Maryja, TV Trwam, Gazety Polskiej albo
        NAszego Dziennika. A co do wypowiedzi Gomułki to myślę, że wypowiedź z X.56
        roku już może służyć za bazę do podsumowania okresu rządów partii narodowo-
        populistycznych w Polsce.
    • fufi1 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 19:28
      jeśli tylko głupi może wierzyć w dyktaturę PIS i autorytarne rządy w Polsce, to
      ja jestem wyjątkowo głupi
      • eat.pussy Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 19:29
        jak Kaczor tak mówi to chyba sam uwierzył (i się przestraszył)...
    • mario1919 GŁUPOTA 17.02.06, 19:29
      TEN GOŚĆ (jk) JEST OSZOŁOMIONY - WSZĘDZIE WIDZI SZPIEGÓW, ZŁODZIEI, SPISKOWCÓW,
      BIAŁE MYSZKI, KRASNOLUDKI,...
    • prorok.moheret A tak swoja droga Jarek jest A czy P? 17.02.06, 19:39
    • indris Charakterystyczne ! 17.02.06, 19:43
      ksiaze.ciemnogrodu nawet nie zauważył, że prezydentem jest INNY Kaczor...
    • lodz123 DZIEKI PiS POLSKA PODNOSI SIE Z KOLAN! 17.02.06, 19:54
      Wreszcie przestajemy bec posmiewiskiem dla nas samych i dlas swiata. Nareszcie
      mamy normalnego Polskiego prezydenta a nie jakiegos tam "magistra", pijaczka i
      blazna. Nareszcie mamy normalny rzad ktory chce walczyc z ukladami zeby takie
      kulczyki, michniki, gudzowate i inne typy nie dyktowaly rzadowi co ma robic.
      I o dziwo... 66% glupich forumowiczow sie temu sprzeciwia. Ci idioci wola zeby
      nimi rzadzil uklad mafijno-esbecki niz normalny rzad. Dobrze ze wynki na forum
      nie sa odzwierciedlane w spoleczenstwie gdzie 80% popiera walke z ukladem bez
      wzgledu na poglady polityczne.
      • koalanw Re: DZIEKI PiS POLSKA PODNOSI SIE Z KOLAN! 17.02.06, 20:04
        Jak nie potrafisz pisać po polsku, to lepiej się nie odzywaj.
      • indris DZIEKI PiS POLSKA PODNOSI SIE Z KOLAN... 17.02.06, 20:07
        ...ale nie wobec Busha. KTO zdecydował o przedłużeniu bandyckiej "misji" w
        Iraku ? Krasnoludki, a może komuchy ?
      • jedrek63 Re: DZIEKI PiS POLSKA PODNOSI SIE Z KOLAN! 17.02.06, 20:11
        Gdziś Ty znalażł te 80 % poparcia ? Procenty sa w 5 klasie podstawówki, życzę
        przyjemniej powtórki. Z dzisiejszych sondaży wynika coś powżej 50 %. To
        pozostałe 30 To chyba sam ŁOJCIEC DYRECTOR ???
        • lodz123 Re: DZIEKI PiS POLSKA PODNOSI SIE Z KOLAN! 17.02.06, 20:19
          jedrek63 napisał:
          Z dzisiejszych sondaży wynika coś powżej 50 %

Z sondazy wybiorczej a wybory pokazaly ile te sa warte-ZERO!
          • tales1 POZDRAWIAM NORMALNEGO CZŁOWIEKA: LODZ123! 18.02.06, 00:25
            masz rację! Też tak myślę! PiS oczyści to czerwonoróżowe kolesiostwo!
            • kolter Re: POZDRAWIAM NORMALNEGO CZŁOWIEKA: LODZ123! 18.02.06, 00:29
              i samo ukradnie dwa razy wiecej!!
    • zenek68 podobno jakiś Piskorski chce wyrzucić Piterę z PO 17.02.06, 19:56
      czy ktuś cuś rozumie z tego ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka