sycophant Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 12:01 Wielce szanowny książe, prezydentem tego pięknego kraju jest Lech a nie Jarosław Kaczyński. I to on miał w sejmie wczoraj wystąpienie... :D ksiaze.ciemnogrodu napisał: > nareszcie mogę byc dumny z naszego prezydenta.. a wiec koniec wstydu...10 > lat upokorzeń ale na szczęście doczekałem się...Lechu! prowadź nas! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Oto głos typowego pisiora 18.02.06, 12:05 Obawiam się jednak, że bez "Nocy św. Bartłomieja" ciężka będzie walka z tą mafią niszczącą Polskę i naród polski. W Indonezji po nieudanej próbie komunistycznego zamachu stanu w 1965 roku wyrżnięto 100 000 komuchów i od tej pory komunistyczna mafia nie zagraża temu państwu. Na pohybel antypolskiej komunistyczno-złodziejskiej mafii! Na pohybel Platformie "Obywatelskiej", która stała się rzecznikiem tej mafii! Marian Kałuski Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Oto głos typowego pisiora 18.02.06, 14:49 pantanal napisał: > Obawiam się jednak, że bez "Nocy św. Bartłomieja" ciężka będzie walka z tą > mafią niszczącą Polskę i naród polski. W Indonezji po nieudanej próbie > komunistycznego zamachu stanu w 1965 roku wyrżnięto 100 000 komuchów i od tej > pory komunistyczna mafia nie zagraża temu państwu. > > Na pohybel antypolskiej komunistyczno-złodziejskiej mafii! > Na pohybel Platformie "Obywatelskiej", która stała się rzecznikiem tej mafii! > > Marian Kałuski Eeee tam... Powtarzasz się jak jąkała... albo i jak ta małpa łaciata... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 14:48 sycophant napisał: > Wielce szanowny książe, prezydentem tego pięknego kraju jest Lech a nie Jarosła > w > Kaczyński. I to on miał w sejmie wczoraj wystąpienie... :D > > > ksiaze.ciemnogrodu napisał: > > > nareszcie mogę byc dumny z naszego prezydenta.. a wiec koniec wstydu...1 > 0 > > lat upokorzeń ale na szczęście doczekałem się...Lechu! prowadź nas! ... po nicku poznasz z kim masz do czynienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy GDZIE SIĘ PODZIAŁA SOLIDARNOŚĆ ?!?!? 18.02.06, 13:21 Po lekturze kilkuset postów jestem naprawdę pod wrażeniem wypowiedzi zwolenników PiS. Jakaż to elokwencja z nich bije, jaki spokój, wyważenie racji, logika toków rozumowania porażająca.. W tych kwiecistych wypowiedziach widać na pierwszy rzut oka, jakie są prawdziwe podstawy solidarnej IV RP, rozumienej nie jako współdziałanie w ramach wspólnego celu, którym powinna być pomyślność społeczeństwa lub państwa czyli duży krok naprzód i rozwój, lecz jako państwo solidarnie zniewalające i deprecjonujące ludzi o innych poglądach, innych przekonaniach czy życiorysach, niż te "jedynie słuszne", czyli wskazane przez Kaczyńskich. (oczywiście, od każdej reguły znajdą się <a href="https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3170578.html">wyjątki</a>) Oczywiście, żyjemy w państwie demokratycznym, każdy ma prawo głosić własne poglądy, mówić o nich głośno. Niestety, żeby się wypowiadać, trzeba mieć cokolwiek do powiedzenia, a poza rynsztokowymi nierzadko epitetami i niejasnymi szkicami wszechogarniających polskie życie układów, afer, tajnych służb itp, niewiele z waszych wypowiedzi wynika. "Wielki" mistrz JK mówi w zasadzie to samo i przy pobieżnej analizie logicznej jego tekstów wychodzi na wierzch pustosłowie, jednak przynajmniej jest ono podane w gładkiej formie, czego wam niestety dramatycznie brakuje. Wydaje się więc, że w IV RP pokrzykiwanie, nie milczenie jest złotem. Jest też inne, wciąż aktualne przysłowie - że głupi mądrego zawsze przekrzyczy. Jednak niedoczekanie drodzy PiSowcy, niedoczekanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: GDZIE SIĘ PODZIAŁA SOLIDARNOŚĆ ?!?!? 18.02.06, 13:27 Masz rację, choć przypuszczam, że niektórzy podszywają się pod zwolenników PiSu, celowo wulgaryzując, by nas zdyskredytować. Przyznaj proszę, że ten mało wykwinty forumowy język stosują w dużej mierze również zwolennicy PO i temu podobnych, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: GDZIE SIĘ PODZIAŁA SOLIDARNOŚĆ ?!?!? 18.02.06, 13:41 Myślę, że możesz mieć rację. Bo przecież istnieje łże-elita, o której mówił JK, a która jest jedną z części stolika brydżowego przewracanego przez PiS, nierpawdaż ? :) Na poważnie - ludzie są różni, czyli zarówno wśród zwolenników, jak i polityków PO i PiS znajdują się pieniacze kopiący po kostkach i posługujący się potocznym rynsztokiem, w mniej lub bardziej wyszukanej formie. Niestety scena polityczna, zamiast się cywilizować, dzięki PiSowi i członkom koalicji stabilizacyjnej zmierza w stronę gry o sumie zerowej, a to musi wywoływać negatywne emocje, których wyrazem są takie właśnie wypowiedzi po każdej ze stron. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: GDZIE SIĘ PODZIAŁA SOLIDARNOŚĆ ?!?!? 18.02.06, 14:46 laaazy_boy napisał: > Myślę, że możesz mieć rację. Bo przecież istnieje łże-elita, o której mówił JK, > a która jest jedną z części stolika brydżowego przewracanego przez PiS, > nierpawdaż ? :) > > Na poważnie - ludzie są różni, czyli zarówno wśród zwolenników, jak i polityków > PO i PiS znajdują się pieniacze kopiący po kostkach i posługujący się potocznym > rynsztokiem, w mniej lub bardziej wyszukanej formie. Niestety scena polityczna, > zamiast się cywilizować, dzięki PiSowi i członkom koalicji stabilizacyjnej > zmierza w stronę gry o sumie zerowej, a to musi wywoływać negatywne emocje, > których wyrazem są takie właśnie wypowiedzi po każdej ze stron. ... czy aby kaczory nie wywracają "tego" stolika bo jak dotąd ani jednego robra nie wygrali???? Brydż jest - wyłącznie - dla inteligentnych.... Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: GDZIE SIĘ PODZIAŁA SOLIDARNOŚĆ ?!?!? 18.02.06, 14:59 > ... czy aby kaczory nie wywracają "tego" stolika bo jak dotąd ani jednego robra > nie wygrali???? > Brydż jest - wyłącznie - dla inteligentnych.. Ha, i w tym rzecz :). Kaczory wywracają go od 3 miesięcy, walcząc o dobro, prawdę, prawo i sprawiedliwość. Machają szabelką, a czerwona hydra o tysiący głów trzęsię się jak galareta i łże w żywe oczy, insynuując jakoby Kaczyńscy czystym dobrem nie byli, a przecież są, bo walczą!! Pisałem o tym gdzieś na forum - to jest właśnie retoryka Kaczyńskich. Walka o wyższe cele usprawiedliwia nieudolność rządów i koalicję z Lepperem. Na pierwszym planie jest nieodookreślona walka ideologiczna, w której nie sposób określić sukcesów bądź porażek, więc nie sposób też rozliczyć PiSu. Problemy natury gospodarczej, dotyczące stosunków międzynarodowych itp. schodzą na dalszy plan, a jeżeli pojawią się komplikacje, wyjaśnienie jest gotowe, ponieważ wynika z ideologii i retoryki walki - winna jest PO, winny stolik brydżowy, postkomuna itp. Niestety, ludzie to kupują. Wróg potrzebny jest im nie po to, by z nim w rzeczywistości walczyć, lecz by za jego pośrednictwem określić swój wizerunek (jak podczas kampanii z PO)i by jego postać zajmowała świadomość wyborcy. Mao walczył z wróblami, Bierut ze stonką, a Kaczyński ma swój stolik brydżowy. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: GDZIE SIĘ PODZIAŁA SOLIDARNOŚĆ ?!?!? 18.02.06, 14:44 jurcio napisał: > Masz rację, choć przypuszczam, że niektórzy podszywają się pod zwolenników > PiSu, celowo wulgaryzując, by nas zdyskredytować. Przyznaj proszę, że ten mało > wykwinty forumowy język stosują w dużej mierze również zwolennicy PO i temu > podobnych, pozdrawiam To raczej ci z "radia" i z "naszego dziennika".... tam nie mogą się "tak" wyżywać.... Biedactwa, muszą szukać resztek demokracji w GW i FM.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolka14 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 12:28 Cytat: "Lechu prowadź nas!" to znaczy kogo? Mocherowe berety, wyznawców Rydzyka, czy innych okradających podatników na rzecz głównej sekty religijnej. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 12:36 pisior z Australii powiedział: Obawiam się jednak, że bez "Nocy św. Bartłomieja" ciężka będzie walka z tą mafią niszczącą Polskę i naród polski. W Indonezji po nieudanej próbie komunistycznego zamachu stanu w 1965 roku wyrżnięto 100 000 komuchów i od tej pory komunistyczna mafia nie zagraża temu państwu. Na pohybel antypolskiej komunistyczno-złodziejskiej mafii! Na pohybel Platformie "Obywatelskiej", która stała się rzecznikiem tej mafii! Marian Kałuski Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 12:34 od ukladu z moja piekna sasiadka, ty kaczor sie odpie..ostrzegam. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Tytułowa "Owacje na stojąco" to zwykła klaka 18.02.06, 12:37 Klaka, lizusostwo, wazeliniarstwo albo i włażenie w d bez wazeliny. Można to było zoczyć w wiadomościach w różnych stacjach (manipulacja wykluczona). Kczyński wymachiwał rączkami i pewmym momencie wstał Gosiewski (a któż by inny). Na tę komendę jak jedem mąż do pionu poderwała się reszta pisiorów. To jest wręcz encyklopedyczny przykład klaki, czyli płatnej, organizowanej "owacji" Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal To widac doskonale w programie Lisa 18.02.06, 12:44 Gdy przemawia jakis zwolennik PiS, to mu klaszcza tacy mlodziency w granatowych mundurkach. Gdy przemawia zwykly czlowiek, klaszcza wszyscy inni widzowie Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarycha Re: Tytułowa "Owacje na stojąco" to zwykła klaka 18.02.06, 13:14 Mylisz się. Gdy Przemysław Edgar wstaje, robi się niższy, więc to nie mógł być sygnał. Kadry zerwały się na równe nogi spontanicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolka14 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 12:38 ksiaze.ciemnogrodu napisał: > nareszcie mogę byc dumny z naszego prezydenta.. a wiec koniec wstydu...10 > lat upokorzeń ale na szczęście doczekałem się...Lechu! prowadź nas! Prawdziwy książe ciemnogrodu Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Na układy nie ma rady - wie to każdy Polak 18.02.06, 12:38 Układów zniszczyć się nie da, układy można zastąpić innymi ......układami. To zawsze działa, jak prawa Newtona. Dobrym obrazem jest wiadomość o zatrudnieniu w ministerstwie "sprawiedliwości" dyspozycyjnej Pani Prokurator. Układy, układy, układy.... a gdzie odnowa moralna? Odpowiedz Link Zgłoś
ubol.cimnias CZERWONE MAFIJNE BYDŁO RYCZY Z PRZERAŻENIA !!!!!!! 18.02.06, 12:49 Niepolskie media powtarzają ryk przerażonego esbeckiego bydła A karawana postępu a za nią oczyszczjący walec praworzadnej demokracji idą do przodu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Re: CZERWONE MAFIJNE BYDŁO RYCZY Z PRZERAŻENIA !! 18.02.06, 12:52 zapomniałeś dodać "porządnej demokracji ludowej" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ubol.cimnias Re: CZERWONE MAFIJNE BYDŁO RYCZY Z PRZERAŻENIA !! 18.02.06, 13:13 buntownik_z_powodami napisał: > zapomniałeś dodać "porządnej demokracji ludowej" :)) "porządną demokrację ludową" wymyśliło kiedyś w Polsce właśnie dzisiejsze mafijne czerwone bydło odwieczny rak na ciele polskiego społeczeństwa :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Re: CZERWONE MAFIJNE BYDŁO RYCZY Z PRZERAŻENIA !! 18.02.06, 13:07 ...to z Lenina czy Marksa...? Odbiorą tym co mają i będą rozdawać takim jak Ty? Myślę, że wątpię....rozczarujesz się, zresztą nie pierwszy raz. Masz głosować i klaskać jak wczoraj w parlamencie i nie wymagać, bo Polski na Twoje wymagania nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
ubol.cimnias Re: CZERWONE MAFIJNE BYDŁO RYCZY Z PRZERAŻENIA !! 18.02.06, 13:20 itriolic napisał: > ...to z Lenina czy Marksa...? Odbiorą tym co mają i będą rozdawać takim jak Ty? > > Myślę, że wątpię....rozczarujesz się, zresztą nie pierwszy raz. Masz głosować i > > klaskać jak wczoraj w parlamencie i nie wymagać, bo Polski na Twoje wymagania > nie stać. nie muszą rozdawać ! ważne , że zabiorą tej bandyckej czerwonej mafii !!! i takim jak ty bolszewickim ubolom to mi wystarczy dla osobistej satysfakcji !!!!!!!!!!!!!!!! dla tego momentu będę głosował i klaskał dla demokratycznej polskiej praworzadności !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Re: CZERWONE MAFIJNE BYDŁO RYCZY Z PRZERAŻENIA !! 18.02.06, 13:23 demokratycznej LUDOWEJ polskiej praworządności. Nie zapominaj się :)) Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Re: CZERWONE MAFIJNE BYDŁO RYCZY Z PRZERAŻENIA !! 18.02.06, 13:41 ...powinienem odpuścić, bo jesteś prymityw, ale taki zabawny w swym zacietrzewieniu. No to kim jeszcze jestem....? Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Re: CZERWONE MAFIJNE BYDŁO RYCZY Z PRZERAŻENIA !! 18.02.06, 13:13 ....rozumiem. Pani Prokurator wybaczamy i gratulujemy. Jest z układu, więc można....(oczywiście tego aktualnego i "dobrego" układu). Ten tekst to z Lenina, czy Marksa, bo słabo zorientowany jestem? Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Język nienawiści, to nie język solidarności 18.02.06, 12:51 Jarosław Kaczyński, to "homo sovieticus". Tak przesiąkł językiem propagandy PRL-owskiej, że sam go uzywa. Jego atak na prawników jako żywo przypomnina ataki Gomułki i Cyrankiewicza na sygnatariuszy listów protestacyjnych. Ksiądz Popiełuszko wzywał: "Zło dobrem zwyciężaj!". Nie chodzi o to, żeby zło pozostawić nieukarane, ale właśnie o język. Katolik (a za takiego uważa się p. Kaczyński) winien tu naśladować Chrystusa i przypomnieć sobie Jego słowa: "Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem". Zapomniał Pan o tym, panie Jarosławie? Odpowiedz Link Zgłoś
ubol.cimnias Język nienawiści, to język gw, tvn, polsatu, tvp3 18.02.06, 13:02 Język nienawiści, to język gw, tvn, polsatu, tvp3, rzepy itp. !!!!!!!!! Język nienawiści to język polskojęzycznych mediów broniących zażarcie interesów mafii postkomunistycznej okradającej wspólnie z geszefciarską zagraniczną finansjerą polskie społeczeństwo od 16 lat !!! ale ten złodziejski, złoty czas dla kryminału dobiega końca demokracja i praworzadność nadchodza !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Re: Język nienawiści, to język gw, tvn, polsatu, 18.02.06, 13:16 Jezu.....chłopie, pogięło Cię? Fakt, Ty o języku nienawiści wiesz sporo..... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzymoneta Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 12:52 ja - nie o przemówieniu kaczyńskiego - gdyż go nie czytałem - znam jedynie z relacji gazety - i włąsnie o nie j parę słów - rozumiem że jesteście po drugiej stronie barykady - ale piszcie te artkuły subtelniej - bo wasaza retoryka jest nad wyraz widoczna - jedzieicie na pis i kaczyńskich kiedy trzeba i nietrzeba - i to w niebanalny sposób - to kłuje w oczy - piszcie te artykuły tak - zeby nie dało się wyczuć nastawienia autora, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
kabu12 Jak Kuba Bogu....... 18.02.06, 12:54 Miałem kiedyś taki przypadek,że złodziej darł się w wniebogłosy "łapać złodzieja".Po wystąpieniu kaczora mam takie samo wrażenie!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ubol.cimnias Tusek = Super Hitler Szmajdzias = Gering !!!!! 18.02.06, 13:05 Tusek = Super Hitler Szmajdzias = Gering Komorowy = gebels Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Re: Tusek = Super Hitler Szmajdzias = Gering 18.02.06, 13:19 ...teraz już wiem z kim mam nieprzyjemność. Biedaku..... Odpowiedz Link Zgłoś
ubol.cimnias Re: Tusek = Super Hitler Szmajdzias = Gering 18.02.06, 13:36 Tusek = Super Hitler Szmajdzias = Gering Komorowy = gebels olejniczak = gebels bis niesiołek matołek = pod-gebels rokita = nad-gering he he he !!!!! oto elita mafijnego układu robiącego w gacie przed karząca ręka IV-tej RP !!! Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Re: Tusek = Super Hitler Szmajdzias = Gering 18.02.06, 13:44 Dzięki, jesteś bardzo łaskaw. Elita....no no.... doczekałem się. Z takimi poplecznikami to PiS jest już w grobie. To pewne! Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Tusek = Super Hitler Szmajdzias = Gering 18.02.06, 14:05 ubol.cimnias napisał: > Tusek = Super Hitler > Szmajdzias = Gering > Komorowy = gebels > olejniczak = gebels bis > niesiołek matołek = pod-gebels > rokita = nad-gering > > he he he !!!!! oto elita mafijnego układu > robiącego w gacie przed karząca ręka IV-tej RP !!! A Muminki to kto w takim razie...? Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Tusek = Super Hitler Szmajdzias = Gering 18.02.06, 14:07 ubol.cimnias napisał: > Tusek = Super Hitler > Szmajdzias = Gering > Komorowy = gebels > olejniczak = gebels bis > niesiołek matołek = pod-gebels > rokita = nad-gering > A Muminki to kto w takim razie...? Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Tusek = Super Hitler Szmajdzias = Gering 18.02.06, 14:21 ubol.cimnias napisał: > Tusek = Super Hitler > Szmajdzias = Gering > Komorowy = gebels > olejniczak = gebels bis > niesiołek matołek = pod-gebels > rokita = nad-gering > > he he he !!!!! oto elita mafijnego układu > robiącego w gacie przed karząca ręka IV-tej RP !!! Stawiasz bardzo śmiałe hipotezy. Czy mógłbyś spróbować je uzasadnić? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzymoneta panowie zrezygnujcie z tej żenującej retoryki 18.02.06, 13:00 ja nie o przemówieniu kaczyńskiego - gdyż go nei słyszałem - znam jedynie z artykułu w gazecie - ale właśnie o tym tekście kilka słów - panowie dziennikarze (?) zrezygnujcie z tej żenującej retoryki którą stosujecie - słównictwa - żargonu który ma pokazać kaczyńskiego jako przyszłego fuhrera - rozumeim że jesteście po drugiej stronie barykady - aqle przynajmniej udawajcie w tych tekstach że jewsteście bezstronni - kiedy czytam relacje z przemóenia nie chcę po kilku zdanaich znać nasatwienia autora. POza tym uszanujcie innych - tak się składa, że jednak pis wygrał te wybory - ma zwolenników - świat się nie ogranicza do jedynej słusznej wizji spod zanaku po - zmierńcie ten ton - bo od kilku miesiećy jedziecie bez przerwy (to wygląda jak szamotanina) na kaczyńskich - jest to bardzo widoczne - zmieńce to bpo przestanę was czytać... Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Zrezygnuj z powtarzania postów 18.02.06, 13:08 Ja rozumiem, że jest sobota, ale dyżur to dyżur, proszę o więcej zaangażowania :)) Powtarzanie postów w dodatku pod tym samym nickiem jest niedopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Zrezygnuj z powtarzania postów 18.02.06, 13:15 Zgadzam się Admin powinien wkroczyć z całą mocą, takie zachownia nie tylko Ciebie denerwuja, ale też innych, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ext Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 13:09 Polską rządzą wariaci! czy ten kraj się stacza w przepaść. Kazdy homo sapiens, nawet taki z odzysku, chyba już zauważyl, że w Sejmie siedzi zacietrzeiowna banda! to nie są patrioci, tylko sadyści! Polecam zdjęcie Kaczyńskiego z okladki Wyborczej - po prostu "Samo dobro" - aż się rzygać chcę. JA CHCE WYBORÓW!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Witaj Ext 18.02.06, 13:12 Nie jestem do końca przekonany, że chciałbyś teraz wyborów. Twoja opcja, bez urazy, sięgnęłaby parlamentarnego dna, więc się raz jeszcze zastanów, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Reporter TVP zostanie oskarżony o manipulację 18.02.06, 13:14 "Reporter TVP zostanie oskarżony o manipulację? "Rzeczpospolita": Ważą się losy głównego reportera "Wiadomości" Mikołaja Kunicy. Czy zostanie oskarżony o manipulację przy materiale o ministrze skarbu i będzie musiał odejść z pracy? Sprawą zajął się prezes TVP Jan Dworak. W piątek rano wezwał do siebie szefa "Wiadomości" Roberta Kozaka, dyrektora Jedynki Macieja Grzywaczewskiego. Poszło o relację, która miała się ukazać w środowych "Wiadomościach". Tego dnia - relacjonuje dziennik - Wojciech Jasiński został ministrem skarbu, a Mikołaj Kunica przygotowywał o nim materiał. Znalazło się w nim nagranie, w którym Jasiński opowiadał o 30-letniej znajomości z Jarosławem Kaczyńskim. REKLAMA Czytaj dalej "Byliśmy mniej więcej normalnymi ludźmi, jakkolwiek wtedy młodzi byli trochę inni niż teraz. Ale robiliśmy to samo" - wspominał Jasiński. "Piwko?" - dopytywał Kunica. "Bywało" - odpowiadał Jasiński. "Koleżanki?" - ciągnął reporter. "To akurat z Jarosławem Kaczyńskim nie" - odpowiedział minister. Tę wypowiedź pokazały m.in. polsatowskie "Wydarzenia". Jednak wydająca tego dnia "Wiadomości" Marzena Paczuska uznała, że nie można jej puścić. W sporze z wydawcą dziennikarza poparł szef programu Robert Kozak. Niedługo po tym Kozak został wezwany do centrali TVP. Tam dyrektor Grzywaczewski poinformował go, że wypowiedź Jasińskiego nie idzie. "Okazało się, że to, co chciał puścić Kunica, było tylko fragmentem wypowiedzi ministra" - mówi rzecznik TVP Jarosław Szczepański. Jego zdaniem Kunica dopuścił się manipulacji. Gazeta cytuje całość wypowiedzi Jasińskiego: "Koleżanki?" - pyta dziennikarz. "To akurat z Jarosławem Kaczyńskim nie... nie chodziłem na koleżanki. Ja zagustowałem bardzo wcześnie... moja żona obecna mieszkała w sąsiednim akademiku, także ja... już nie chodziłem na koleżanki, jak byłem na studiach." Kunica tłumaczy: "Obcięcie nie zmienia moim zdaniem kontekstu. Można by dyskutować, czy tej wypowiedzi nie wydłużać, choć wtedy trwałaby ok. 40 sekund. Standardem w newsach są wypowiedzi 10-15- sekundowe"." Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Reporter TVP zostanie oskarżony o manipulację 18.02.06, 13:19 Ważą się losy głównego reportera "Wiadomości" Mikołaja Kunicy. Bądź proszę poważny, Kunica to żaden główny reporter, a zwykły dzinnikarz, jak wielu innych. Do tego był i jest poprawny politycznie, a nie zaprzeczysz, że dla dziannikarza ujma sporawa. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 To nie ten bliżniak!!! 18.02.06, 13:20 ksiaze.ciemnogrodu napisał: > nareszcie mogę byc dumny z naszego prezydenta.. a wiec koniec wstydu...10 > lat upokorzeń ale na szczęście doczekałem się...Lechu! prowadź nas! Tylko 10 lat upokorzeń? Nie - siedemnaście? A w dodatku bliżniaki Ci się pomyliły. Odpowiedz Link Zgłoś
obalymkaczyzm Re: To nie ten bliżniak!!! 18.02.06, 13:30 Wyj sobie dalej. Układ sie konczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: To nie ten bliżniak!!! 18.02.06, 14:16 obalymkaczyzm napisała: > Wyj sobie dalej. Układ sie konczy!!! Tymczasem łabędzi śpiew Andrzeja i Romana oznajmia nowy, czyż nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ubol.cimnias Nadszedł polski faszyzm! wraz z tuskiem i sld !!!! 18.02.06, 13:28 ale pis zmusi go do odwrotu ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
obalymkaczyzm Re: Nadszedł polski faszyzm! 18.02.06, 13:29 Jasne, faszyzm, bo zabiora wam kase. Je..ne czerwone szmaty. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Nadszedł polski faszyzm! 18.02.06, 13:50 Faszyzm nie dlatego, że ktoś komuś zabierze kasę, lecz że wypowiedzi w twoim tonie, na tym właśnie poziomie intelektualnym mogą stać się normą. Ocieranie się o prostactwo, którego poziom porównywalny jest z klientami budy z piwem spod mojego bloku, nie należy do przyjemnych. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Wspomnienia... 18.02.06, 14:04 „Jarosław Kaczyński przemawiał bez kartki prawie 50 minut.” – historia zna mówców, którzy przemawiali bez kartki dłużej. Cyceron swoje filipiki także prowadził bez kartki. „Namiętne i pełne obelg, to znów patetyczne i nastrojowe, wzywały do ratowania ginącej republiki, ustroju, który Cyceronowi wydawał się jedynym ustrojem, w jakim warto było żyć. Swoje wystąpienia autor przypłacił życiem: odciętą prawą rękę i głowę Cycerona siepacze dostarczyli Antoniuszowi.” (Pruszyński i S-ka) „Prezes PiS wyjaśniał: - Dziś tak łatwo kłamać się nie da. Trzeba szukać innych metod.” – rzeczywiście jestem pod wrażeniem, w jaki skuteczny sposób PiS poszukuje i wdraża nowe metody stosowania kłamstwa. Oby tak dalej... „Kaczyński uderzał dłonią w pulpit. Posłowie PiS przerwali mu długimi brawami.” – Doprawdy nie wiem, skąd we mnie budzi to niepokój... ostatecznie narodowy-socjalizm znam jedynie z historii... Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Re:Awersja napisla : Wspomnienia... 18.02.06, 15:48 „Kaczyński uderzał dłonią w pulpit. Posłowie PiS przerwali mu długimi > brawami.” – Doprawdy nie wiem, skąd we mnie budzi to niepokój... os > tatecznie > narodowy-socjalizm znam jedynie z historii... Zapomnialas o Chruszczowie , walil butem w pulpit na przemowieniu w ONZ grozac wojna atomowa w 1965 roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Re:Awersja napisla : Wspomnienia... 18.02.06, 15:51 „Kaczyński uderzał dłonią w pulpit. Posłowie PiS przerwali mu długimi > brawami.” – Doprawdy nie wiem, skąd we mnie budzi to niepokój... os > tatecznie > narodowy-socjalizm znam jedynie z historii... Zapomnialas o Chruszczowie , walil butem w pulpit na przemowieniu w ONZ grozac wojna atomowa w 1965 roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mspank21 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 14:17 Jesli juz mowimy o prawdziwych zagrozeniach, to prawidziwe zagrozenie jest gdzie indziej. Zobaczcie sobie filmik: www.youtube.com/watch?v=WyxEdbyswKA&search=moherowe%2Cberety%2Crydzyk%2Cradio%20maryja%2Cpolska%2Cpolish%2Cpoland%2Cdisco%20polo%2C%C5%9Bmieszne%2Cfunny%2C Raus, raus Żydzi. Ladnie ich ojciec dyrektor nauczyl kochac blizniego. Odpowiedz Link Zgłoś
prorok.moheret OTO PRAWDZIWI POLACY -zobaczcie jak wygladacie 18.02.06, 14:35 zenada Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk "TVN-ŚMIERDZIUCHY ŻYDOWSKIE"-TO CYTAT Z FILMU. 18.02.06, 18:37 Ciekawe czy ci biedni ludzie wiedzą, że patronka ich ukochanego radia była Żydówką i urodziła otaczanego przez nich czcią syna. Też Żyda. Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 15:53 To cholota owsiakowa widac. Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem1 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 14:18 Glupie kaczory wymachuja szabelkami i jatrze jeszcze bardziej oglupialy kraj. Znalazl sie zbawiciel- k...czor Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha75 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 14:18 chyba nie docztales... to wyglosil brat blizniak Prezydenta - Jaroslaw ... ale wlasciwie sa tak podobni, ze nie trudno sie pomylic ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
prorok.moheret NO okazalo sie ze szefem "Ukladu" jest TW Hiacynt 18.02.06, 14:37 Odpowiedz Link Zgłoś
ja564 ELEKTORAT pisUARU 18.02.06, 14:28 Zobaczcie kim są ludzie kaczorów www.youtube.com/w/Moherowe-berety?v=WyxEdbyswKA&search=eurowizja%202006%20polska%20polish%20poland%20funny Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk SEKSUALNA FASCYNACJA OJDYREM WŚRÓD TYCH PAŃ. 18.02.06, 18:45 Podłoże ich zachowań nie może być inne. Tylko SEX. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Jarosław Kaczyński to polski Hitlerek 18.02.06, 14:31 Mamy bajzel i korupcję ale sitwa Kaczyńskich chce to załatwić po bolszewicku. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 ... a Chris to polski Stalinek! 18.02.06, 19:51 I co, idioto jeden? Boli prawda i popularnośc Kaczorów, co? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: ... a Chris to polski Stalinek! 18.02.06, 19:58 ale jak kaczorow zaboli jej zanik?? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 14:37 bo wie, ze zbliza sie koniec aferalnej III RP; zas narodowy-socjalizm? tak, zagrozenie ze strony Tuska jest duze; juz grozil wyprowadzeniem bojowek na ulice; a Hitler wygral dlatego, ze mial silne bojowki SA; nie dziwi, ze Tusk (z racji koligacji rodzinnych) odwoluje sie do tej tradycji; mam nadzieje, ze Kaczynski go powstrzyma Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 14:47 Silesius, a może, dla odmiany, napiszesz nareszcie coś rozsądnego, bo głosy tego typu nic nie wnoszą. Wpisujesz się tylko w nurt zacietrzewionych zawolenników PiSu , posługujących się niwybrednymi epitetami, nawet nie swojego autorstwa. Istotnie, Tusk się zagalopował w rozmowie z Olejni. Istotnie, PO nie potrafi się odnaleźć po przegranych wyborach i konfrontacji z Kaczyńskim. Jednak podciąganie Tuska i jego marnego wystąpienia do Hitlera jest świadectwem głupoty. Wyobraź sobie tylko bojówki PO.. Myślę, że odwołanie się do "koalicji rodzinnych" Tuska było niemaczne (Kurski przecież strategicznie wyleciał z PiSu, lecz tylko na chwilę), takie kopanie po kostkach, po omacku, z braku lepszych argumentów. Działania tego typu zohydzają politykę. PiS miał stworzyć IV RP - i to są jej postawy ; pomówienia, pokrzykiwania, inwektywy i insynuacje, a także manichejska wizja świata rodem z systemów totalitarnych. Ogarnij się chłopie. Szanuję twoje poglądy, ale zacznij pisać rozsądnie, bo bełkotu i głupoty znieść nie mogę. Kaczyński przynajmniej ubiera swoje pustosłowie w całkiem niezłą formę. Ha, a teraz powiesz, że też jestem różowy, zielony czy jakikolwiek inny.. :) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 14:59 nie mowie, ze jestes "rozowy" czy "czerwony"; ale nie "mydlij mi oczu"; i w newsach GW i na tym forum przewaza opinia, ze PiS to nsdap, zas Kaczynski to "hitler" (nawet ten nadworny glupek gen. zietka, niejaki kutz kazimierz tak sie wyrazil publicznie); ja sie po prostu z tego nasmiewam; i nie zamierzam tego zaniechac; tak dlugo, jak beda pojawialy sie na tym forum idiotyczne glosy i wypowiedzi, ktore w sposob wulgarny i prymitywny (bo mozg wyparowal) przyrownuja Kaczynskiego do hitlera (albo okreslaja go mianem "pedal"), tak dlugo bede pisac i podobne filipki; zeby to towarzystwo wzajemnej adoracji rozwscieczyc (zdolni sa jedynie do reakcji emocjonalnych; na myslenie jest juz za pozno); mysle, ze jasno sie wyrazilem; zas co do Tuska: sklamal: dziadek byl w Wehrmachcie, i przeszedl do armii ge.Maczka (nie Andersa), kiedy alianci wzieli go do niewoli pod Aaachen (jeniecka zupa nie smakowala); i Tusk o tym wiedzial; potwierdzila to dla TVN jego kuzynka Sylwia z Sopotu laaazy_boy napisał: > Silesius, a może, dla odmiany, napiszesz nareszcie coś rozsądnego, bo głosy teg > o > typu nic nie wnoszą. Wpisujesz się tylko w nurt zacietrzewionych zawolenników > PiSu , posługujących się niwybrednymi epitetami, nawet nie swojego autorstwa. > > Istotnie, Tusk się zagalopował w rozmowie z Olejni. Istotnie, PO nie potrafi si > ę > odnaleźć po przegranych wyborach i konfrontacji z Kaczyńskim. Jednak podciągani > e > Tuska i jego marnego wystąpienia do Hitlera jest świadectwem głupoty. Wyobraź > sobie tylko bojówki PO.. > > Myślę, że odwołanie się do "koalicji rodzinnych" Tuska było niemaczne (Kurski > przecież strategicznie wyleciał z PiSu, lecz tylko na chwilę), takie kopanie po > kostkach, po omacku, z braku lepszych argumentów. Działania tego typu zohydzają > politykę. PiS miał stworzyć IV RP - i to są jej postawy ; pomówienia, > pokrzykiwania, inwektywy i insynuacje, a także manichejska wizja świata rodem z > systemów totalitarnych. > > Ogarnij się chłopie. Szanuję twoje poglądy, ale zacznij pisać rozsądnie, bo > bełkotu i głupoty znieść nie mogę. Kaczyński przynajmniej ubiera swoje > pustosłowie w całkiem niezłą formę. > > Ha, a teraz powiesz, że też jestem różowy, zielony czy jakikolwiek inny.. :) > > Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:14 PiS to nie NSDAP, jednak z pewnością można by dostrzec podobieństwa zarówno pomiędzy retoryką liderów, działań zmierzających do objęcia władzy, jak i w kwestiach dążenia do autorytaryzmu. Jednak analogie można znaleźć zawsze, pomiędzy dwoma dowolnymi postaciami/obiektami, więc podobne porównania nie powinny mieć miejsca i tutaj się z Tobą zgadzam. Jednak zdajesz się nie zauważać, że wypowiedzi zwolenników wszystkich partii bywają tutaj prymitywne i rynsztokowe, a twoja "filipika" i jej nośny tytuł wpisują się w nurt plucia sobie nawzajem w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:25 nie do konca masz racje; ja unikam takich chamskich porownan, typu PO=nsdap; jezeli juz pozwalam sobie na tago typu "wycieczki", to ironizujac i prowokujac; wogoel na miejscu michnika zastanowilbym sie, czy utrzymywanie forum, na ktorym kazdy moze napluc drugiemu w twarz (anonimowo oczywiscie) ma jeszcze jakis sens; ponoc sa adminy i jest tzw. "nietykieta"; czytajac niektore wypowiedzi zastanawiam sie, coz ci ludzie robia? i za co im placa? no chyba, ze o to michnikowi chodzi: zeby ludzie sobie skakali na forum do gardla, i obrzucali Kaczynskich (ktorych Michnik zdecydowanie nie lubi) najgorszymi inwektywami laaazy_boy napisał: > PiS to nie NSDAP, jednak z pewnością można by dostrzec podobieństwa zarówno > pomiędzy retoryką liderów, działań zmierzających do objęcia władzy, jak i w > kwestiach dążenia do autorytaryzmu. Jednak analogie można znaleźć zawsze, > pomiędzy dwoma dowolnymi postaciami/obiektami, więc podobne porównania nie > powinny mieć miejsca i tutaj się z Tobą zgadzam. > > Jednak zdajesz się nie zauważać, że wypowiedzi zwolenników wszystkich partii > bywają tutaj prymitywne i rynsztokowe, a twoja "filipika" i jej nośny tytuł > wpisują się w nurt plucia sobie nawzajem w twarz. > Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:40 silesius.monachijski napisał: > nie do konca masz racje; ja unikam takich chamskich porownan, typu PO=nsdap; > jezeli juz pozwalam sobie na tago typu "wycieczki", to ironizujac i prowokujac; Tłumaczysz się, a z Twoich wypowiedzi bije pogardą dla innych. Jeżeli to ma być prowokacja, to jest to prowokacja chybiona, jeżeli ironia, to widocznie tylko w twoim mniemaniu. Widzisz siebie jako ironicznego prowokatora, odbierając zarazem innym, piszącym w dokładnie takim samym tonie, tego miana. Otóż prawda jest smutna i może się kłucić z Twoim obrazem samego siebie drogi silesiusie ; prowokacje na tym poziomie to zaledwie złośliwe czy zgryźliwe pokrzykiwanie. Sprowokuj mnie intelektualnie, sprowokuj do myślenia - będziesz prowokatorem. Dotychczas większośc wypowiedzi na tym forum prowokuje zaledwie do werbalnej agresji. > wogoel na miejscu michnika zastanowilbym sie, czy utrzymywanie forum, na ktorym > kazdy moze napluc drugiemu w twarz (anonimowo oczywiscie) ma jeszcze jakis > sens; ponoc sa adminy i jest tzw. "nietykieta"; czytajac niektore wypowiedzi > zastanawiam sie, coz ci ludzie robia? i za co im placa? no chyba, ze o to > michnikowi chodzi: zeby ludzie sobie skakali na forum do gardla, i obrzucali > Kaczynskich (ktorych Michnik zdecydowanie nie lubi) najgorszymi inwektywami Ludzie obrzucają największymi inwektywami siebie samych, Kaczyńskich, Michników, Kwaśniewskich czy Tusków. Niezależnie od marnego poziomu wypowiedzi - umożliwienie swobody wyrażania własnych poglądów jest w cenie. Nie znajdziesz tego na stronach Naszego Dziennika czy Rzepy, lecz właśnie tutaj, na stronie lewicującej Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:10 > bo wie, ze zbliza sie koniec aferalnej III RP; zas narodowy-socjalizm? tak, > zagrozenie ze strony Tuska jest duze; juz grozil wyprowadzeniem bojowek na > ulice; a Hitler wygral dlatego, ze mial silne bojowki SA; nie dziwi, ze Tusk (z > Strasznie pokretnymi sciezkami prowadza pana-silesiusowe wywody. 1. Raz twierdzi, ze zagrozenie ze strony pana Tuska jest duze, innym razem, ze to cienias, a jego partia nie przedstawia relanej sily, wtym rowniez dlatego, ze nie jest tak dobrze zorganizowana jak PiS. Wiec czego sie bac ? 2. Uwaza, ze sadaze ktore pokazuja wzrost poparcia dla PO i spadek dla PiS za klamliwe (zatem poparcie dla PO jego zdaniem spada a PiS rosnie). Rownoczesnie jego ulubiona partia zajmuje juz wszystkie kluczowe stanowiska w panstwie i stworzyla machine do glosowania, ktora pzawala jej na wszystko. Wiec skad do diaska bierze mu sie to niebezpieczenstwo, skoro nie maja realnej sily, poparcia ani mozliwosci dzialania ? 3. Dwie partie, ktore w Polsce na razie uzywaly bojowek czyli LPR i Samoobrona sa czescia ukladu rzadzacego. Pod tym wzgledem bilans zdecydowanie poslugiwanie sie tymi metodami to raczej domena ukladu rzadzacego. 4. Z jednej strony opowiada o jakiejs pomocy dla Ukrainy jaka organizowal w czasie pomaranczowej rewolucji, z drugiej udaje, ze nie rozumie co znaczy obywatelskie nieposluszenstwo i na czym to polega. Poza tym - ale to juz sfera interpretacji indywidualnych, wiec nie jest to argument z rzedu powyzszych - nie dostrzega, ze retoryka i dzialania calego PiS do zuldzenia przypomina ta jaka poslugiwaly sie rozmaite skrajne ruchy obejmujace wladze, ktore poznie doprowadzaly do powstan roznych totalitaryzmow. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:32 odpowiedz jak najbardziej krotka i lapidarna: jedyny totalitaryzm, ktory zagraza Polsce to totalitaryzm "politycznej poprawnosci" GW i srodowisk politycznych z nia zwiazanych Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:42 Rzeczywiscie, krotka, lapidarna, nie na temat. Jak niestety coraz czesciej. Patrzac na atrofie argumentacji zwolennikow PiS, czas argumentow sie konczy. Dzis glos otrzyma towarzysz Mauzer. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:43 czyli srodowisk ktore w czasach komuny siedzialy za polske ,a dzis jakies szmaty na nie pluja ,jak ten parobek parafialny silesius monachuijski totalitarny michnik pozwala aby silesius na niego plul no tak tworki czekaja Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:44 Czyli jedynym niezagrażającym nam, czyli porządanym "totalitaryzmem" jest polityczna poprawność braci Kaczyńskich ? Napisz dlaczego. Tylko nie w stylu, że poprawnośc pisu to poprawna poprawność i kropka. Myślę, że tendencje do monopolizowania sprawiedliwości i poprawności są groźne niezależnie od tego, czy stanowisko takie prezentuje prawica, lewica, wyborcza, nasz dziennik, kościół katolicki czy talibowie w afganistanie. Rezultat jest zawsze taki sam - walka ideologiczna, retoryczna czy zbrojna, która przynosi tylko szkody, zarówno walczącym, jak i widowni. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 16:01 doskonale sobie zdajesz sprawe, ze Kaczynscy zadnego medium nie maja w swoich rekach (nawet TVP: wystarczy ogladac programy Olejnik, rzadzi POwiak Dworzak)), i ze wiekszosc tzw. "niezaleznych" mediow jest przeciwko nim. PiS nie ma koncepcji "poprawnosci politycznej", tylko koncepcje radykalnej naprawy panstwa; a to zdaje sie wielu srodowiskom: politycznym i medialnym, przeszkadzac; mnie interesuje tylko jedna rzecz: od przeszlo 2 lat jeszcze bardziej radykalny program naprawy panswta i walki z korupcja ma PO (przygotowany glownie przez Rokite i Spiewaka); a teraz jakby podwineli ogon pod siebie, i udaja, ze o niczym takim nie wiedza; nie chce insynuowac, ale ma prawo sie zapytac: dlaczego? dlaczego spiewak i rokita nie protestuja, kiedy piskorski (wyjatkowo nikczemny czlowiek) bezpardonowo atakuje Julie Pitere, ktora z warszawskim ukladem aferalnym tak dzielnie walczyla? . To nie PiS prowadzi ostatnio wojne ideologiczna: to raczej srodowiska polityczno-medialne zwiazane z ulica Czerska w Warszawie (i nie tylko). Pytanie tylko: czego az tak bardzo sie obawiaja? jakie afery znow ujrza swiatlo dzienne? pytania, pytania, pytania . PS: ja juz stad uciekam; nie mozna claej soboty poswiecic na forum GW; pozdrawiam laaazy_boy napisał: > Czyli jedynym niezagrażającym nam, czyli porządanym "totalitaryzmem" jest > polityczna poprawność braci Kaczyńskich ? Napisz dlaczego. Tylko nie w stylu, ż > e > poprawnośc pisu to poprawna poprawność i kropka. > > Myślę, że tendencje do monopolizowania sprawiedliwości i poprawności są groźne > niezależnie od tego, czy stanowisko takie prezentuje prawica, lewica, wyborcza, > nasz dziennik, kościół katolicki czy talibowie w afganistanie. Rezultat jest > zawsze taki sam - walka ideologiczna, retoryczna czy zbrojna, która przynosi > tylko szkody, zarówno walczącym, jak i widowni. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 16:15 Drogi Silesiusie, salwując się ucieczką, powtarzasz mantrę (nawet JK tak to określił) o naprawie, przebudowie itp itd. Przez ponad 100 dni PiS nie zrobił w zasadzie nic, ani nie naprawił, ani nie przebudował ; obsadził zaledwie stołki swoimi ludźmi oraz zwasalizował Leppera i Giertycha. Niestety, to chyba nie do końca to, czego wszyscy oczkiwaliśmy, oczekujemy i będziemy oczekiwali od Polskiego rządu, jakikolwiek by nie był i z jakiejkolwiek opcji by nie pochodził. Zgadzam się, że państwo wymaga częściowej naprawy. Może i potrzebna jest pewna rewizja i kosmetyczne zmiany konstytucji, z pewnością należy ograniczyć korupcję, usprawnić sądownictwo etc. Te stwierdzenia to truizmy. Jednak z niepokojem patrzę na zawłaszczanie państwa przez ludzi z PiSu usprawiedliwiane hasłem - że tylko my mamy rację i tylko my jesteśmy prawi, sprawiedliwi i moralni. Przy tej ogólności postulatów, które prezentuje PiS - zgadzam się z większością. Jednak to tylko poziom sloganów. W realnym wymiarze - Kaczyńscy, w swych działaniach, wcale nie budzą zaufania. Co więcej, układając się z Lepperem i Giertychem podważają wciąż racjonalność poglądów o ich ponadnaturalnej moralności i o czystym dobru. Co do stronniczości mediów - wszystkie są stronnicze, bardziej lub mniej. Polecam też poczytać jakiś podręcznik psychologii społecznej, rozdział dotyczący odbierania wiadomości w mediach. Ludzie o zdecydowanych poglądach, idealizujący liderów popieranych przez nich formacji, są w stanie dostrzec w prawdziwie obiektywnym przekazie przesłanki, świadczące o stronniczości danego medium. Odporni są też na wszelką krytykę, również tą, która opiera się na racjonalnych i dopuszczających prawo do krytyki przesłankach. Fakt - dosyć już forum. Mam nadzieję, że wyniosłeś cokolwiek z tej dyskusji i Twoje, ja je z lubością nazywasz, "filipiki" będą inteligentnie, a nie chamsko prowokowały. Bo krzyczeć każdy może, ale nie każdy mówić potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:57 silesius.monachijski napisał: > odpowiedz jak najbardziej krotka i lapidarna: jedyny totalitaryzm, ktory > zagraza Polsce to totalitaryzm "politycznej poprawnosci" GW i srodowisk > politycznych z nia zwiazanych Powiedz mi śmieciu, dlaczego ziejesz tutaj nienawiścia na forum GW, którą odsądzasz od czci i wiary, plujesz na Michnika, a siedzisz. Nie masz krzty honoru, ambicji i godności. A najśmieszniejsze jest to, że wysługujesz się szkopom, a plułes na nich wielokrotnie. Schizofrenia paranoidalna? A w ogóle jak już te kible tam czyścisz, wyjechałeś z Polski, to won z foryum. Wyjechałeś, nie zabieraj głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 16:01 swiete slowa ,na tego ciecia monachijskiego !! amen!! Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 16:20 Koledzy drodzy, wasze txty to tylko woda na młyn. Nie lepiej kulturalnie ? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator2345 polecam artykuł J.Urbana 18.02.06, 14:44 można autora nie lubić ...ale czy ważny jest autor czy argumenty..czytaj : www.nie.com.pl/art6929.htm Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: polecam artykuł J.Urbana 18.02.06, 15:13 Urban jest zezloszczony, bo juz nie moze sobie brylowac na salonach wladzy, i jego wplyw na polska polityke coraz bardziej sie zmniejsza (sam to przyznal w jednym z wywiadow); stad tez te jego zlosliwosci; on bez salonow nie moze zyc; a PiS mu te salony coraz bardziej zabiera; biedny uszatek obserwator2345 napisał: > można autora nie lubić ...ale czy ważny jest autor czy argumenty..czytaj : > www.nie.com.pl/art6929.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: polecam artykuł J.Urbana 18.02.06, 15:15 no widzisz osle urban jest bardzo znana osoba w polsce ale umie przyznac sie do tego ze traci wplywy ,a ty zwykly mitoman tej sztuki przyznawania sie do bledu nie posiadasz!! to juz wiesz czemu urban to ktos a ty to zero!!MITOMANIE MONACHIJSKI Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Silesius chce być URBANEM 4 RP. Nadaje się 18.02.06, 15:24 będzie szczekał co wtorek : nieprawdą jest że .... A po upadku kaczyzmu zostanie naczelnym porno-katolickiego szmatławca >>TAK<< Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: polecam artykuł J.Urbana 18.02.06, 15:19 ja Urbana nie lubię ale szanuję, zresztą obecnie przy aktualnych politykach to dobrotliwy mędrzec. W tekście konkretnie ujął to co się dzieje i co się dziać będzie. Jedynie co do otwartych granic mam wątpliwości i podejrzewam że będa chcieli zabierać paszporty do przechowania pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
prawdeczka1 Re: polecam artykuł J.Urbana 19.02.06, 12:36 jest on rzeczywiscie jednym z bardziej wnikliwych analitykow politycznych w Polsce. Trudno byloby wyobrazic sobie polski pejzaz medialny bez NIE. Nie zgadzam sie do konca z diagnoza Urbana. Ostatnie wybory byly uwienczeniem wieloletniego procesu rozdzialu miedzy spoleczenstwem i elitami. Ze polski organizm spoleczny przezarty jest tym rakiem, widoczne to bylo w czasie wyborow do parlamentu europejskiego. Swiat polityczny troche poubolewal nad tym, ale szybko przeszedl do porzadku dziennego i zaczal inkasowac europejskie diety. I tak do nastepnych wyborow ! Od lat polskie instytucje demokratyczne sa puste. Polski kapitalizm jest peryferyjny i zalezny. Na plaszczyznie spolecznej wyprodukowal autystyczna, usluzna wielkiemu kapitalowi oligarchie i miliony spauperyzowanych. Najlepszym rozwiazaniem dla oligarchii byloby wprowadzenie demokracji cenzusowej, ale niestety zyjemy w micie powszechnych wyborow ! Krotko mowiac glowa oderwala sie od ciala ! Obecnie do glosu doszli politycy, ktorzy umieja zagospodarowac pasje spoleczna. Ale jest to konsekzencja bledow popelnionych przew wszystkich, ktorzy od 1989 sterowali ta szalona lajba zwana Polska. I na koniec uwaga: tylko zmiana modelu ekonomicznego, moze doprowadzic do zmiany sytacji w Polsce. Ekonomia, ekonomia i jeszcze raz ekonomia ! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l słusznie: ekonomia przede wszystkim 19.02.06, 13:43 na pewno masz rację, błędów w przeszłości było wiele i teraz mamy ich skumulowane skutki. Prawicowe ugrupowania za każdym razem były nieudolne i w następstwie zawsze byli czerwoni. Teraz może nie nastąpią czerwoni lecz Leper co oznacza totalną porażkę ostatnich 16lat. Tych kilkanaście ostatnich lat powinno było wystarczyć na stworzenie w pełni świadomego i demokratycznego społeczeństwa, taki okres wystarczyłby każdemu państwu tylko nie Polsce. Już raczej za późno na zmianę ordynacji wyborczej bo chyba przez nią stało się to co stało. Moim zdaniem możemy podziękować za to co się dzieje towarzyszom z LSD Odpowiedz Link Zgłoś