Dodaj do ulubionych

Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego w...

• sycophant Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 12:01
      Wielce szanowny książe, prezydentem tego pięknego kraju jest Lech a nie Jarosław
      Kaczyński. I to on miał w sejmie wczoraj wystąpienie... :D

ksiaze.ciemnogrodu napisał:

> nareszcie mogę byc dumny z naszego prezydenta.. a wiec koniec wstydu...10
      > lat upokorzeń ale na szczęście doczekałem się...Lechu! prowadź nas!
      • pantanal Oto głos typowego pisiora 18.02.06, 12:05
        Obawiam się jednak, że bez "Nocy św. Bartłomieja" ciężka będzie walka z tą
        mafią niszczącą Polskę i naród polski. W Indonezji po nieudanej próbie
        komunistycznego zamachu stanu w 1965 roku wyrżnięto 100 000 komuchów i od tej
        pory komunistyczna mafia nie zagraża temu państwu.

Na pohybel antypolskiej komunistyczno-złodziejskiej mafii!
        Na pohybel Platformie "Obywatelskiej", która stała się rzecznikiem tej mafii!

Marian Kałuski
        • sclavus Re: Oto głos typowego pisiora 18.02.06, 14:49
          pantanal napisał:

> Obawiam się jednak, że bez "Nocy św. Bartłomieja" ciężka będzie walka z tą
          > mafią niszczącą Polskę i naród polski. W Indonezji po nieudanej próbie
          > komunistycznego zamachu stanu w 1965 roku wyrżnięto 100 000 komuchów i od tej
          > pory komunistyczna mafia nie zagraża temu państwu.
          >
          > Na pohybel antypolskiej komunistyczno-złodziejskiej mafii!
          > Na pohybel Platformie "Obywatelskiej", która stała się rzecznikiem tej mafii!
          >
          > Marian Kałuski

Eeee tam... Powtarzasz się jak jąkała... albo i jak ta małpa łaciata...
      • sclavus Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 14:48
        sycophant napisał:

> Wielce szanowny książe, prezydentem tego pięknego kraju jest Lech a nie
        Jarosła
        > w
        > Kaczyński. I to on miał w sejmie wczoraj wystąpienie... :D
        >
        >
        > ksiaze.ciemnogrodu napisał:
        >
        > > nareszcie mogę byc dumny z naszego prezydenta.. a wiec koniec wstydu...1
        > 0
        > > lat upokorzeń ale na szczęście doczekałem się...Lechu! prowadź nas!

... po nicku poznasz z kim masz do czynienia....
    • anjos BRAWO PIS, BRAWO PREZYDENT...po won ! 18.02.06, 12:18
      • zulus3 belkot pedala podczas orgazmu.PiS won !! 18.02.06, 12:21
      • laaazy_boy GDZIE SIĘ PODZIAŁA SOLIDARNOŚĆ ?!?!? 18.02.06, 13:21
        Po lekturze kilkuset postów jestem naprawdę pod wrażeniem wypowiedzi zwolenników
        PiS. Jakaż to elokwencja z nich bije, jaki spokój, wyważenie racji, logika toków
        rozumowania porażająca.. W tych kwiecistych wypowiedziach widać na pierwszy rzut
        oka, jakie są prawdziwe podstawy solidarnej IV RP, rozumienej nie jako
        współdziałanie w ramach wspólnego celu, którym powinna być pomyślność
        społeczeństwa lub państwa czyli duży krok naprzód i rozwój, lecz jako państwo
        solidarnie zniewalające i deprecjonujące ludzi o innych poglądach, innych
        przekonaniach czy życiorysach, niż te "jedynie słuszne", czyli wskazane przez
        Kaczyńskich. (oczywiście, od każdej reguły znajdą się <a
        href="https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3170578.html">wyjątki</a>)

Oczywiście, żyjemy w państwie demokratycznym, każdy ma prawo głosić własne
        poglądy, mówić o nich głośno. Niestety, żeby się wypowiadać, trzeba mieć
        cokolwiek do powiedzenia, a poza rynsztokowymi nierzadko epitetami i niejasnymi
        szkicami wszechogarniających polskie życie układów, afer, tajnych służb itp,
        niewiele z waszych wypowiedzi wynika.

"Wielki" mistrz JK mówi w zasadzie to samo i przy pobieżnej analizie logicznej
        jego tekstów wychodzi na wierzch pustosłowie, jednak przynajmniej jest ono
        podane w gładkiej formie, czego wam niestety dramatycznie brakuje.

Wydaje się więc, że w IV RP pokrzykiwanie, nie milczenie jest złotem. Jest też
        inne, wciąż aktualne przysłowie - że głupi mądrego zawsze przekrzyczy. Jednak
        niedoczekanie drodzy PiSowcy, niedoczekanie..
        • jurcio Re: GDZIE SIĘ PODZIAŁA SOLIDARNOŚĆ ?!?!? 18.02.06, 13:27
          Masz rację, choć przypuszczam, że niektórzy podszywają się pod zwolenników
          PiSu, celowo wulgaryzując, by nas zdyskredytować. Przyznaj proszę, że ten mało
          wykwinty forumowy język stosują w dużej mierze również zwolennicy PO i temu
          podobnych, pozdrawiam
          • laaazy_boy Re: GDZIE SIĘ PODZIAŁA SOLIDARNOŚĆ ?!?!? 18.02.06, 13:41
            Myślę, że możesz mieć rację. Bo przecież istnieje łże-elita, o której mówił JK,
            a która jest jedną z części stolika brydżowego przewracanego przez PiS,
            nierpawdaż ? :)

Na poważnie - ludzie są różni, czyli zarówno wśród zwolenników, jak i polityków
            PO i PiS znajdują się pieniacze kopiący po kostkach i posługujący się potocznym
            rynsztokiem, w mniej lub bardziej wyszukanej formie. Niestety scena polityczna,
            zamiast się cywilizować, dzięki PiSowi i członkom koalicji stabilizacyjnej
            zmierza w stronę gry o sumie zerowej, a to musi wywoływać negatywne emocje,
            których wyrazem są takie właśnie wypowiedzi po każdej ze stron.
            • sclavus Re: GDZIE SIĘ PODZIAŁA SOLIDARNOŚĆ ?!?!? 18.02.06, 14:46
              laaazy_boy napisał:

> Myślę, że możesz mieć rację. Bo przecież istnieje łże-elita, o której mówił
              JK,
              > a która jest jedną z części stolika brydżowego przewracanego przez PiS,
              > nierpawdaż ? :)
              >
              > Na poważnie - ludzie są różni, czyli zarówno wśród zwolenników, jak i
              polityków
              > PO i PiS znajdują się pieniacze kopiący po kostkach i posługujący się
              potocznym
              > rynsztokiem, w mniej lub bardziej wyszukanej formie. Niestety scena
              polityczna,
              > zamiast się cywilizować, dzięki PiSowi i członkom koalicji stabilizacyjnej
              > zmierza w stronę gry o sumie zerowej, a to musi wywoływać negatywne emocje,
              > których wyrazem są takie właśnie wypowiedzi po każdej ze stron.

... czy aby kaczory nie wywracają "tego" stolika bo jak dotąd ani jednego robra
              nie wygrali????
              Brydż jest - wyłącznie - dla inteligentnych....
              • laaazy_boy Re: GDZIE SIĘ PODZIAŁA SOLIDARNOŚĆ ?!?!? 18.02.06, 14:59
                > ... czy aby kaczory nie wywracają "tego" stolika bo jak dotąd ani jednego robra
                > nie wygrali????
                > Brydż jest - wyłącznie - dla inteligentnych..

Ha, i w tym rzecz :). Kaczory wywracają go od 3 miesięcy, walcząc o dobro,
                prawdę, prawo i sprawiedliwość. Machają szabelką, a czerwona hydra o tysiący
                głów trzęsię się jak galareta i łże w żywe oczy, insynuując jakoby Kaczyńscy
                czystym dobrem nie byli, a przecież są, bo walczą!!

Pisałem o tym gdzieś na forum - to jest właśnie retoryka Kaczyńskich. Walka o
                wyższe cele usprawiedliwia nieudolność rządów i koalicję z Lepperem. Na
                pierwszym planie jest nieodookreślona walka ideologiczna, w której nie sposób
                określić sukcesów bądź porażek, więc nie sposób też rozliczyć PiSu. Problemy
                natury gospodarczej, dotyczące stosunków międzynarodowych itp. schodzą na dalszy
                plan, a jeżeli pojawią się komplikacje, wyjaśnienie jest gotowe, ponieważ wynika
                z ideologii i retoryki walki - winna jest PO, winny stolik brydżowy, postkomuna
                itp. Niestety, ludzie to kupują. Wróg potrzebny jest im nie po to, by z nim w
                rzeczywistości walczyć, lecz by za jego pośrednictwem określić swój wizerunek
                (jak podczas kampanii z PO)i by jego postać zajmowała świadomość wyborcy. Mao
                walczył z wróblami, Bierut ze stonką, a Kaczyński ma swój stolik brydżowy.
          • sclavus Re: GDZIE SIĘ PODZIAŁA SOLIDARNOŚĆ ?!?!? 18.02.06, 14:44
            jurcio napisał:

> Masz rację, choć przypuszczam, że niektórzy podszywają się pod zwolenników
            > PiSu, celowo wulgaryzując, by nas zdyskredytować. Przyznaj proszę, że ten
            mało
            > wykwinty forumowy język stosują w dużej mierze również zwolennicy PO i temu
            > podobnych, pozdrawiam

To raczej ci z "radia" i z "naszego dziennika".... tam nie mogą się "tak"
            wyżywać....
            Biedactwa, muszą szukać resztek demokracji w GW i FM....
    • kolka14 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 12:28
      Cytat: "Lechu prowadź nas!" to znaczy kogo? Mocherowe berety, wyznawców Rydzyka,
      czy innych okradających podatników na rzecz głównej sekty religijnej.
      • pantanal Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 12:36
        pisior z Australii powiedział:
        Obawiam się jednak, że bez "Nocy św. Bartłomieja" ciężka będzie walka z tą
        mafią niszczącą Polskę i naród polski. W Indonezji po nieudanej próbie
        komunistycznego zamachu stanu w 1965 roku wyrżnięto 100 000 komuchów i od tej
        pory komunistyczna mafia nie zagraża temu państwu.

Na pohybel antypolskiej komunistyczno-złodziejskiej mafii!
        Na pohybel Platformie "Obywatelskiej", która stała się rzecznikiem tej mafii!

Marian Kałuski
    • the.gypsy Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 12:34
      od ukladu z moja piekna sasiadka, ty kaczor sie odpie..ostrzegam.
    • cyklista Tytułowa "Owacje na stojąco" to zwykła klaka 18.02.06, 12:37
      Klaka, lizusostwo, wazeliniarstwo albo i włażenie w d bez wazeliny. Można to
      było zoczyć w wiadomościach w różnych stacjach (manipulacja wykluczona).
      Kczyński wymachiwał rączkami i pewmym momencie wstał Gosiewski (a któż by inny).
      Na tę komendę jak jedem mąż do pionu poderwała się reszta pisiorów. To jest
      wręcz encyklopedyczny przykład klaki, czyli płatnej, organizowanej "owacji"
      • pantanal To widac doskonale w programie Lisa 18.02.06, 12:44
        Gdy przemawia jakis zwolennik PiS, to mu klaszcza tacy mlodziency w granatowych
        mundurkach. Gdy przemawia zwykly czlowiek, klaszcza wszyscy inni widzowie
      • radiomarycha Re: Tytułowa "Owacje na stojąco" to zwykła klaka 18.02.06, 13:14
        Mylisz się. Gdy Przemysław Edgar wstaje, robi się niższy, więc to nie mógł być
        sygnał. Kadry zerwały się na równe nogi spontanicznie.
    • kolka14 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 12:38

Prawdziwy książe ciemnogrodu
    • vitriolic Na układy nie ma rady - wie to każdy Polak 18.02.06, 12:38
      Układów zniszczyć się nie da, układy można zastąpić innymi ......układami. To
      zawsze działa, jak prawa Newtona. Dobrym obrazem jest wiadomość o zatrudnieniu
      w ministerstwie "sprawiedliwości" dyspozycyjnej Pani Prokurator. Układy,
      układy, układy.... a gdzie odnowa moralna?
      • ubol.cimnias CZERWONE MAFIJNE BYDŁO RYCZY Z PRZERAŻENIA !!!!!!! 18.02.06, 12:49
        Niepolskie media powtarzają ryk
        przerażonego esbeckiego bydła
        A karawana postępu a za nią oczyszczjący walec
        praworzadnej demokracji idą do przodu !!!!
        • buntownik_z_powodami Re: CZERWONE MAFIJNE BYDŁO RYCZY Z PRZERAŻENIA !! 18.02.06, 12:52
          zapomniałeś dodać "porządnej demokracji ludowej" :))
          • ubol.cimnias Re: CZERWONE MAFIJNE BYDŁO RYCZY Z PRZERAŻENIA !! 18.02.06, 13:13
            buntownik_z_powodami napisał:

> zapomniałeś dodać "porządnej demokracji ludowej" :))

"porządną demokrację ludową" wymyśliło kiedyś w Polsce
            właśnie dzisiejsze mafijne czerwone bydło
            odwieczny rak na ciele polskiego społeczeństwa :)))))
        • vitriolic Re: CZERWONE MAFIJNE BYDŁO RYCZY Z PRZERAŻENIA !! 18.02.06, 13:07
          ...to z Lenina czy Marksa...? Odbiorą tym co mają i będą rozdawać takim jak Ty?
          Myślę, że wątpię....rozczarujesz się, zresztą nie pierwszy raz. Masz głosować i
          klaskać jak wczoraj w parlamencie i nie wymagać, bo Polski na Twoje wymagania
          nie stać.
          • ubol.cimnias Re: CZERWONE MAFIJNE BYDŁO RYCZY Z PRZERAŻENIA !! 18.02.06, 13:20
            itriolic napisał:

> ...to z Lenina czy Marksa...? Odbiorą tym co mają i będą rozdawać takim jak Ty?
            >
            > Myślę, że wątpię....rozczarujesz się, zresztą nie pierwszy raz. Masz głosować i
            >
            > klaskać jak wczoraj w parlamencie i nie wymagać, bo Polski na Twoje wymagania
            > nie stać.

nie muszą rozdawać ! ważne , że
            zabiorą tej bandyckej czerwonej mafii !!!
            i takim jak ty bolszewickim ubolom
            to mi wystarczy dla osobistej satysfakcji !!!!!!!!!!!!!!!!

dla tego momentu będę głosował i klaskał
            dla demokratycznej polskiej praworzadności !!!!!!!!!

• buntownik_z_powodami Re: CZERWONE MAFIJNE BYDŁO RYCZY Z PRZERAŻENIA !! 18.02.06, 13:23
              demokratycznej LUDOWEJ polskiej praworządności. Nie zapominaj się :))
            • vitriolic Re: CZERWONE MAFIJNE BYDŁO RYCZY Z PRZERAŻENIA !! 18.02.06, 13:41
              ...powinienem odpuścić, bo jesteś prymityw, ale taki zabawny w swym
              zacietrzewieniu. No to kim jeszcze jestem....?
        • vitriolic Re: CZERWONE MAFIJNE BYDŁO RYCZY Z PRZERAŻENIA !! 18.02.06, 13:13
          ....rozumiem. Pani Prokurator wybaczamy i gratulujemy. Jest z układu, więc
          można....(oczywiście tego aktualnego i "dobrego" układu). Ten tekst to z
          Lenina, czy Marksa, bo słabo zorientowany jestem?
    • pantanal Język nienawiści, to nie język solidarności 18.02.06, 12:51
      Jarosław Kaczyński, to "homo sovieticus". Tak przesiąkł językiem propagandy
      PRL-owskiej, że sam go uzywa. Jego atak na prawników jako żywo przypomnina ataki
      Gomułki i Cyrankiewicza na sygnatariuszy listów protestacyjnych. Ksiądz
      Popiełuszko wzywał: "Zło dobrem zwyciężaj!". Nie chodzi o to, żeby zło
      pozostawić nieukarane, ale właśnie o język. Katolik (a za takiego uważa się p.
      Kaczyński) winien tu naśladować Chrystusa i przypomnieć sobie Jego słowa: "Kto z
      was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem". Zapomniał Pan o tym,
      panie Jarosławie?
      • ubol.cimnias Język nienawiści, to język gw, tvn, polsatu, tvp3 18.02.06, 13:02
        Język nienawiści, to język gw, tvn, polsatu, tvp3, rzepy itp. !!!!!!!!!

Język nienawiści to język polskojęzycznych mediów
        broniących zażarcie interesów mafii postkomunistycznej
        okradającej wspólnie z geszefciarską zagraniczną finansjerą
        polskie społeczeństwo od 16 lat !!!

ale ten złodziejski, złoty czas dla kryminału dobiega końca
        demokracja i praworzadność nadchodza !!!!
        • vitriolic Re: Język nienawiści, to język gw, tvn, polsatu, 18.02.06, 13:16
          Jezu.....chłopie, pogięło Cię? Fakt, Ty o języku nienawiści wiesz sporo.....
    • jerzymoneta Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 12:52
      ja - nie o przemówieniu kaczyńskiego - gdyż go nie czytałem - znam jedynie z
      relacji gazety - i włąsnie o nie j parę słów - rozumiem że jesteście po drugiej
      stronie barykady - ale piszcie te artkuły subtelniej - bo wasaza retoryka jest
      nad wyraz widoczna - jedzieicie na pis i kaczyńskich kiedy trzeba i nietrzeba -
      i to w niebanalny sposób - to kłuje w oczy - piszcie te artykuły tak - zeby nie
      dało się wyczuć nastawienia autora, ok?
    • kabu12 Jak Kuba Bogu....... 18.02.06, 12:54
      Miałem kiedyś taki przypadek,że złodziej darł się w wniebogłosy "łapać
      złodzieja".Po wystąpieniu kaczora mam takie samo wrażenie!!!!!!!!
    • gzel Kaczyński = Hitler 18.02.06, 12:56
      • ubol.cimnias Tusek = Super Hitler Szmajdzias = Gering !!!!! 18.02.06, 13:05
        Tusek = Super Hitler
        Szmajdzias = Gering
        Komorowy = gebels
        • vitriolic Re: Tusek = Super Hitler Szmajdzias = Gering 18.02.06, 13:19
          ...teraz już wiem z kim mam nieprzyjemność. Biedaku.....
          • ubol.cimnias Re: Tusek = Super Hitler Szmajdzias = Gering 18.02.06, 13:36
            Tusek = Super Hitler
            Szmajdzias = Gering
            Komorowy = gebels
            olejniczak = gebels bis
            niesiołek matołek = pod-gebels
            rokita = nad-gering

he he he !!!!! oto elita mafijnego układu
            robiącego w gacie przed karząca ręka IV-tej RP !!!
            • vitriolic Re: Tusek = Super Hitler Szmajdzias = Gering 18.02.06, 13:44
              Dzięki, jesteś bardzo łaskaw. Elita....no no.... doczekałem się. Z takimi
              poplecznikami to PiS jest już w grobie. To pewne!
            • awersja Re: Tusek = Super Hitler Szmajdzias = Gering 18.02.06, 14:05
              ubol.cimnias napisał:

> Tusek = Super Hitler
              > Szmajdzias = Gering
              > Komorowy = gebels
              > olejniczak = gebels bis
              > niesiołek matołek = pod-gebels
              > rokita = nad-gering
              >
              > he he he !!!!! oto elita mafijnego układu
              > robiącego w gacie przed karząca ręka IV-tej RP !!!

A Muminki to kto w takim razie...?
            • awersja Re: Tusek = Super Hitler Szmajdzias = Gering 18.02.06, 14:07
              ubol.cimnias napisał:

> Tusek = Super Hitler
              > Szmajdzias = Gering
              > Komorowy = gebels
              > rokita = nad-gering
              >

A Muminki to kto w takim razie...?
            • cymber.gaj Re: Tusek = Super Hitler Szmajdzias = Gering 18.02.06, 14:21
              ubol.cimnias napisał:

> Tusek = Super Hitler
              > Szmajdzias = Gering
              > Komorowy = gebels
              > rokita = nad-gering
              >
              > he he he !!!!! oto elita mafijnego układu
              > robiącego w gacie przed karząca ręka IV-tej RP !!!

Stawiasz bardzo śmiałe hipotezy. Czy mógłbyś spróbować je uzasadnić?
      • obalymkaczyzm gzel=qrwa 18.02.06, 13:06
    • jerzymoneta panowie zrezygnujcie z tej żenującej retoryki 18.02.06, 13:00
      ja nie o przemówieniu kaczyńskiego - gdyż go nei słyszałem - znam jedynie z
      artykułu w gazecie - ale właśnie o tym tekście kilka słów - panowie dziennikarze
      (?) zrezygnujcie z tej żenującej retoryki którą stosujecie - słównictwa -
      żargonu który ma pokazać kaczyńskiego jako przyszłego fuhrera - rozumeim że
      jesteście po drugiej stronie barykady - aqle przynajmniej udawajcie w tych
      tekstach że jewsteście bezstronni - kiedy czytam relacje z przemóenia nie chcę
      po kilku zdanaich znać nasatwienia autora. POza tym uszanujcie innych - tak się
      składa, że jednak pis wygrał te wybory - ma zwolenników - świat się nie
      ogranicza do jedynej słusznej wizji spod zanaku po - zmierńcie ten ton - bo od
      kilku miesiećy jedziecie bez przerwy (to wygląda jak szamotanina) na kaczyńskich
      - jest to bardzo widoczne - zmieńce to bpo przestanę was czytać...
      • buntownik_z_powodami Zrezygnuj z powtarzania postów 18.02.06, 13:08
        Ja rozumiem, że jest sobota, ale dyżur to dyżur, proszę o więcej
        zaangażowania :))
        Powtarzanie postów w dodatku pod tym samym nickiem jest niedopuszczalne.
        • jurcio Re: Zrezygnuj z powtarzania postów 18.02.06, 13:15
          Zgadzam się Admin powinien wkroczyć z całą mocą, takie zachownia nie tylko
          Ciebie denerwuja, ale też innych, pozdrawiam
    • ext Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 13:09
      Polską rządzą wariaci! czy ten kraj się stacza w przepaść. Kazdy homo sapiens,
      nawet taki z odzysku, chyba już zauważyl, że w Sejmie siedzi zacietrzeiowna
      banda! to nie są patrioci, tylko sadyści! Polecam zdjęcie Kaczyńskiego z
      okladki Wyborczej - po prostu "Samo dobro" - aż się rzygać chcę. JA CHCE
      WYBORÓW!!!!!
      • jurcio Witaj Ext 18.02.06, 13:12
        Nie jestem do końca przekonany, że chciałbyś teraz wyborów. Twoja opcja, bez
        urazy, sięgnęłaby parlamentarnego dna, więc się raz jeszcze zastanów, pozdrawiam
        • zulus3 jurcio, a ty ktorej sroce wypadles spod ogona ? 18.02.06, 13:26
    • premier.z.krakowa Reporter TVP zostanie oskarżony o manipulację 18.02.06, 13:14
      "Reporter TVP zostanie oskarżony o manipulację?
      "Rzeczpospolita": Ważą się losy głównego reportera "Wiadomości" Mikołaja Kunicy. Czy zostanie oskarżony o manipulację przy materiale o ministrze skarbu i będzie musiał odejść z pracy?
      Sprawą zajął się prezes TVP Jan Dworak. W piątek rano wezwał do siebie szefa "Wiadomości" Roberta Kozaka, dyrektora Jedynki Macieja Grzywaczewskiego. Poszło o relację, która miała się ukazać w środowych "Wiadomościach".

Tego dnia - relacjonuje dziennik - Wojciech Jasiński został ministrem skarbu, a Mikołaj Kunica przygotowywał o nim materiał. Znalazło się w nim nagranie, w którym Jasiński opowiadał o 30-letniej znajomości z Jarosławem Kaczyńskim.
      REKLAMA
      Czytaj dalej

"Byliśmy mniej więcej normalnymi ludźmi, jakkolwiek wtedy młodzi byli trochę inni niż teraz. Ale robiliśmy to samo" - wspominał Jasiński. "Piwko?" - dopytywał Kunica. "Bywało" - odpowiadał Jasiński. "Koleżanki?" - ciągnął reporter. "To akurat z Jarosławem Kaczyńskim nie" - odpowiedział minister.

Tę wypowiedź pokazały m.in. polsatowskie "Wydarzenia". Jednak wydająca tego dnia "Wiadomości" Marzena Paczuska uznała, że nie można jej puścić. W sporze z wydawcą dziennikarza poparł szef programu Robert Kozak.

Niedługo po tym Kozak został wezwany do centrali TVP. Tam dyrektor Grzywaczewski poinformował go, że wypowiedź Jasińskiego nie idzie.

"Okazało się, że to, co chciał puścić Kunica, było tylko fragmentem wypowiedzi ministra" - mówi rzecznik TVP Jarosław Szczepański. Jego zdaniem Kunica dopuścił się manipulacji.

Gazeta cytuje całość wypowiedzi Jasińskiego: "Koleżanki?" - pyta dziennikarz. "To akurat z Jarosławem Kaczyńskim nie... nie chodziłem na koleżanki. Ja zagustowałem bardzo wcześnie... moja żona obecna mieszkała w sąsiednim akademiku, także ja... już nie chodziłem na koleżanki, jak byłem na studiach."

Kunica tłumaczy: "Obcięcie nie zmienia moim zdaniem kontekstu. Można by dyskutować, czy tej wypowiedzi nie wydłużać, choć wtedy trwałaby ok. 40 sekund. Standardem w newsach są wypowiedzi 10-15- sekundowe"."
      • jurcio Re: Reporter TVP zostanie oskarżony o manipulację 18.02.06, 13:19
        Ważą się losy głównego reportera "Wiadomości" Mikołaja Kunicy. Bądź proszę
        poważny, Kunica to żaden główny reporter, a zwykły dzinnikarz, jak wielu
        innych. Do tego był i jest poprawny politycznie, a nie zaprzeczysz, że dla
        dziannikarza ujma sporawa.
    • koloratura1 To nie ten bliżniak!!! 18.02.06, 13:20

Tylko 10 lat upokorzeń? Nie - siedemnaście?
      A w dodatku bliżniaki Ci się pomyliły.
      • obalymkaczyzm Re: To nie ten bliżniak!!! 18.02.06, 13:30
        Wyj sobie dalej. Układ sie konczy!!!
        • laaazy_boy Re: To nie ten bliżniak!!! 18.02.06, 14:16
          obalymkaczyzm napisała:

> Wyj sobie dalej. Układ sie konczy!!!

Tymczasem łabędzi śpiew Andrzeja i Romana oznajmia nowy, czyż nie ?
    • adegie Nadszedł polski faszyzm! 18.02.06, 13:24
      • ubol.cimnias Nadszedł polski faszyzm! wraz z tuskiem i sld !!!! 18.02.06, 13:28
        ale pis zmusi go do odwrotu ! :)
        • zulus3 No tak tylko UBek i ciemniak moze kochac PiS 18.02.06, 13:47
      • obalymkaczyzm Re: Nadszedł polski faszyzm! 18.02.06, 13:29
        Jasne, faszyzm, bo zabiora wam kase. Je..ne czerwone szmaty.
        • laaazy_boy Re: Nadszedł polski faszyzm! 18.02.06, 13:50
          Faszyzm nie dlatego, że ktoś komuś zabierze kasę, lecz że wypowiedzi w twoim
          tonie, na tym właśnie poziomie intelektualnym mogą stać się normą. Ocieranie
          się o prostactwo, którego poziom porównywalny jest z klientami budy z piwem spod
          mojego bloku, nie należy do przyjemnych.
    • awersja Wspomnienia... 18.02.06, 14:04
      „Jarosław Kaczyński przemawiał bez kartki prawie 50 minut.” – historia zna
      mówców, którzy przemawiali bez kartki dłużej.
      Cyceron swoje filipiki także prowadził bez kartki. „Namiętne i pełne obelg, to
      znów patetyczne i nastrojowe, wzywały do ratowania ginącej republiki, ustroju,
      który Cyceronowi wydawał się jedynym ustrojem, w jakim warto było żyć. Swoje
      wystąpienia autor przypłacił życiem: odciętą prawą rękę i głowę Cycerona
      siepacze dostarczyli Antoniuszowi.” (Pruszyński i S-ka)

„Prezes PiS wyjaśniał: - Dziś tak łatwo kłamać się nie da. Trzeba szukać innych
      metod.” – rzeczywiście jestem pod wrażeniem, w jaki skuteczny sposób PiS
      poszukuje i wdraża nowe metody stosowania kłamstwa. Oby tak dalej...

„Kaczyński uderzał dłonią w pulpit. Posłowie PiS przerwali mu długimi
      brawami.” – Doprawdy nie wiem, skąd we mnie budzi to niepokój... ostatecznie
      narodowy-socjalizm znam jedynie z historii...
      • xx23 Re:Awersja napisla : Wspomnienia... 18.02.06, 15:48
        > brawami.” – Doprawdy nie wiem, skąd we mnie budzi to niepokój... os
        > tatecznie
        > narodowy-socjalizm znam jedynie z historii...

Zapomnialas o Chruszczowie , walil butem w pulpit na przemowieniu w ONZ grozac
        wojna atomowa w 1965 roku!!!
      • xx23 Re:Awersja napisla : Wspomnienia... 18.02.06, 15:51
        > brawami.” – Doprawdy nie wiem, skąd we mnie budzi to niepokój... os
        > tatecznie
        > narodowy-socjalizm znam jedynie z historii...

Zapomnialas o Chruszczowie , walil butem w pulpit na przemowieniu w ONZ grozac
        wojna atomowa w 1965 roku!!!
    • mspank21 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 14:17
      Jesli juz mowimy o prawdziwych zagrozeniach, to prawidziwe zagrozenie jest gdzie
      indziej. Zobaczcie sobie filmik:
      www.youtube.com/watch?v=WyxEdbyswKA&search=moherowe%2Cberety%2Crydzyk%2Cradio%20maryja%2Cpolska%2Cpolish%2Cpoland%2Cdisco%20polo%2C%C5%9Bmieszne%2Cfunny%2C

Raus, raus Żydzi. Ladnie ich ojciec dyrektor nauczyl kochac blizniego.
      • prorok.moheret OTO PRAWDZIWI POLACY -zobaczcie jak wygladacie 18.02.06, 14:35
        zenada
        • kapitan_stopczyk "TVN-ŚMIERDZIUCHY ŻYDOWSKIE"-TO CYTAT Z FILMU. 18.02.06, 18:37
          Ciekawe czy ci biedni ludzie wiedzą, że patronka ich ukochanego radia była
          Żydówką i urodziła otaczanego przez nich czcią syna.
          Też Żyda.
      • xx23 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 15:53
        To cholota owsiakowa widac.
    • zwiatrem1 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 14:18
      Glupie kaczory wymachuja szabelkami i jatrze jeszcze bardziej oglupialy kraj.
      Znalazl sie zbawiciel- k...czor
    • agniecha75 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 18.02.06, 14:18
      chyba nie docztales...
      to wyglosil brat blizniak Prezydenta - Jaroslaw ...
      ale wlasciwie sa tak podobni, ze nie trudno sie pomylic ... :-)
    • evito nareszcie sie zabrali za stare elity komunistow 18.02.06, 14:23
      • prorok.moheret NO okazalo sie ze szefem "Ukladu" jest TW Hiacynt 18.02.06, 14:37
    • ja564 ELEKTORAT pisUARU 18.02.06, 14:28
      Zobaczcie kim są ludzie kaczorów
      www.youtube.com/w/Moherowe-berety?v=WyxEdbyswKA&search=eurowizja%202006%20polska%20polish%20poland%20funny
      • kapitan_stopczyk SEKSUALNA FASCYNACJA OJDYREM WŚRÓD TYCH PAŃ. 18.02.06, 18:45
        Podłoże ich zachowań nie może być inne.
        Tylko SEX.
    • chris12 Jarosław Kaczyński to polski Hitlerek 18.02.06, 14:31
      Mamy bajzel i korupcję ale sitwa Kaczyńskich chce to załatwić po bolszewicku.
      • tales1 ... a Chris to polski Stalinek! 18.02.06, 19:51
        I co, idioto jeden? Boli prawda i popularnośc Kaczorów, co?
        • kolter Re: ... a Chris to polski Stalinek! 18.02.06, 19:58
          ale jak kaczorow zaboli jej zanik??
    • silesius.monachijski Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 14:37
      bo wie, ze zbliza sie koniec aferalnej III RP; zas narodowy-socjalizm? tak,
      zagrozenie ze strony Tuska jest duze; juz grozil wyprowadzeniem bojowek na
      ulice; a Hitler wygral dlatego, ze mial silne bojowki SA; nie dziwi, ze Tusk (z
      racji koligacji rodzinnych) odwoluje sie do tej tradycji; mam nadzieje, ze
      Kaczynski go powstrzyma
      • laaazy_boy Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 14:47
        Silesius, a może, dla odmiany, napiszesz nareszcie coś rozsądnego, bo głosy tego
        typu nic nie wnoszą. Wpisujesz się tylko w nurt zacietrzewionych zawolenników
        PiSu , posługujących się niwybrednymi epitetami, nawet nie swojego autorstwa.

Istotnie, Tusk się zagalopował w rozmowie z Olejni. Istotnie, PO nie potrafi się
        odnaleźć po przegranych wyborach i konfrontacji z Kaczyńskim. Jednak podciąganie
        Tuska i jego marnego wystąpienia do Hitlera jest świadectwem głupoty. Wyobraź
        sobie tylko bojówki PO..

Myślę, że odwołanie się do "koalicji rodzinnych" Tuska było niemaczne (Kurski
        przecież strategicznie wyleciał z PiSu, lecz tylko na chwilę), takie kopanie po
        kostkach, po omacku, z braku lepszych argumentów. Działania tego typu zohydzają
        politykę. PiS miał stworzyć IV RP - i to są jej postawy ; pomówienia,
        pokrzykiwania, inwektywy i insynuacje, a także manichejska wizja świata rodem z
        systemów totalitarnych.

Ogarnij się chłopie. Szanuję twoje poglądy, ale zacznij pisać rozsądnie, bo
        bełkotu i głupoty znieść nie mogę. Kaczyński przynajmniej ubiera swoje
        pustosłowie w całkiem niezłą formę.

Ha, a teraz powiesz, że też jestem różowy, zielony czy jakikolwiek inny.. :)

Pozdrowienia
        • silesius.monachijski Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 14:59
          nie mowie, ze jestes "rozowy" czy "czerwony"; ale nie "mydlij mi oczu"; i w
          newsach GW i na tym forum przewaza opinia, ze PiS to nsdap, zas Kaczynski
          to "hitler" (nawet ten nadworny glupek gen. zietka, niejaki kutz kazimierz tak
          sie wyrazil publicznie); ja sie po prostu z tego nasmiewam; i nie zamierzam
          tego zaniechac; tak dlugo, jak beda pojawialy sie na tym forum idiotyczne glosy
          i wypowiedzi, ktore w sposob wulgarny i prymitywny (bo mozg wyparowal)
          przyrownuja Kaczynskiego do hitlera (albo okreslaja go mianem "pedal"), tak
          dlugo bede pisac i podobne filipki; zeby to towarzystwo wzajemnej adoracji
          rozwscieczyc (zdolni sa jedynie do reakcji emocjonalnych; na myslenie jest juz
          za pozno); mysle, ze jasno sie wyrazilem; zas co do Tuska: sklamal: dziadek byl
          w Wehrmachcie, i przeszedl do armii ge.Maczka (nie Andersa), kiedy alianci
          wzieli go do niewoli pod Aaachen (jeniecka zupa nie smakowala); i Tusk o tym
          wiedzial; potwierdzila to dla TVN jego kuzynka Sylwia z Sopotu

laaazy_boy napisał:

> Silesius, a może, dla odmiany, napiszesz nareszcie coś rozsądnego, bo głosy
          teg
          > o
          > typu nic nie wnoszą. Wpisujesz się tylko w nurt zacietrzewionych zawolenników
          > PiSu , posługujących się niwybrednymi epitetami, nawet nie swojego autorstwa.
          >
          > Istotnie, Tusk się zagalopował w rozmowie z Olejni. Istotnie, PO nie potrafi
          si
          > ę
          > odnaleźć po przegranych wyborach i konfrontacji z Kaczyńskim. Jednak
          podciągani
          > e
          > Tuska i jego marnego wystąpienia do Hitlera jest świadectwem głupoty. Wyobraź
          > sobie tylko bojówki PO..
          >
          > Myślę, że odwołanie się do "koalicji rodzinnych" Tuska było niemaczne (Kurski
          > przecież strategicznie wyleciał z PiSu, lecz tylko na chwilę), takie kopanie
          po
          > kostkach, po omacku, z braku lepszych argumentów. Działania tego typu
          zohydzają
          > politykę. PiS miał stworzyć IV RP - i to są jej postawy ; pomówienia,
          > pokrzykiwania, inwektywy i insynuacje, a także manichejska wizja świata rodem
          z
          > systemów totalitarnych.
          >
          > Ogarnij się chłopie. Szanuję twoje poglądy, ale zacznij pisać rozsądnie, bo
          > bełkotu i głupoty znieść nie mogę. Kaczyński przynajmniej ubiera swoje
          > pustosłowie w całkiem niezłą formę.
          >
          > Ha, a teraz powiesz, że też jestem różowy, zielony czy jakikolwiek inny.. :)
          >
          > Pozdrowienia
          • laaazy_boy Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:14
            PiS to nie NSDAP, jednak z pewnością można by dostrzec podobieństwa zarówno
            pomiędzy retoryką liderów, działań zmierzających do objęcia władzy, jak i w
            kwestiach dążenia do autorytaryzmu. Jednak analogie można znaleźć zawsze,
            pomiędzy dwoma dowolnymi postaciami/obiektami, więc podobne porównania nie
            powinny mieć miejsca i tutaj się z Tobą zgadzam.

Jednak zdajesz się nie zauważać, że wypowiedzi zwolenników wszystkich partii
            bywają tutaj prymitywne i rynsztokowe, a twoja "filipika" i jej nośny tytuł
            wpisują się w nurt plucia sobie nawzajem w twarz.

• silesius.monachijski Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:25
              nie do konca masz racje; ja unikam takich chamskich porownan, typu PO=nsdap;
              jezeli juz pozwalam sobie na tago typu "wycieczki", to ironizujac i prowokujac;
              wogoel na miejscu michnika zastanowilbym sie, czy utrzymywanie forum, na ktorym
              kazdy moze napluc drugiemu w twarz (anonimowo oczywiscie) ma jeszcze jakis
              sens; ponoc sa adminy i jest tzw. "nietykieta"; czytajac niektore wypowiedzi
              zastanawiam sie, coz ci ludzie robia? i za co im placa? no chyba, ze o to
              michnikowi chodzi: zeby ludzie sobie skakali na forum do gardla, i obrzucali
              Kaczynskich (ktorych Michnik zdecydowanie nie lubi) najgorszymi inwektywami

laaazy_boy napisał:

> PiS to nie NSDAP, jednak z pewnością można by dostrzec podobieństwa zarówno
              > pomiędzy retoryką liderów, działań zmierzających do objęcia władzy, jak i w
              > kwestiach dążenia do autorytaryzmu. Jednak analogie można znaleźć zawsze,
              > pomiędzy dwoma dowolnymi postaciami/obiektami, więc podobne porównania nie
              > powinny mieć miejsca i tutaj się z Tobą zgadzam.
              >
              > Jednak zdajesz się nie zauważać, że wypowiedzi zwolenników wszystkich partii
              > bywają tutaj prymitywne i rynsztokowe, a twoja "filipika" i jej nośny tytuł
              > wpisują się w nurt plucia sobie nawzajem w twarz.
              >
              • laaazy_boy Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:40
                silesius.monachijski napisał:

> nie do konca masz racje; ja unikam takich chamskich porownan, typu PO=nsdap;
                > jezeli juz pozwalam sobie na tago typu "wycieczki", to ironizujac i prowokujac;

Tłumaczysz się, a z Twoich wypowiedzi bije pogardą dla innych. Jeżeli to ma być
                prowokacja, to jest to prowokacja chybiona, jeżeli ironia, to widocznie tylko w
                twoim mniemaniu. Widzisz siebie jako ironicznego prowokatora, odbierając zarazem
                innym, piszącym w dokładnie takim samym tonie, tego miana. Otóż prawda jest
                smutna i może się kłucić z Twoim obrazem samego siebie drogi silesiusie ;
                prowokacje na tym poziomie to zaledwie złośliwe czy zgryźliwe pokrzykiwanie.
                Sprowokuj mnie intelektualnie, sprowokuj do myślenia - będziesz prowokatorem.
                Dotychczas większośc wypowiedzi na tym forum prowokuje zaledwie do werbalnej
                agresji.

> wogoel na miejscu michnika zastanowilbym sie, czy utrzymywanie forum, na ktorym
                > kazdy moze napluc drugiemu w twarz (anonimowo oczywiscie) ma jeszcze jakis
                > sens; ponoc sa adminy i jest tzw. "nietykieta"; czytajac niektore wypowiedzi
                > zastanawiam sie, coz ci ludzie robia? i za co im placa? no chyba, ze o to
                > michnikowi chodzi: zeby ludzie sobie skakali na forum do gardla, i obrzucali
                > Kaczynskich (ktorych Michnik zdecydowanie nie lubi) najgorszymi inwektywami

Ludzie obrzucają największymi inwektywami siebie samych, Kaczyńskich, Michników,
                Kwaśniewskich czy Tusków. Niezależnie od marnego poziomu wypowiedzi -
                umożliwienie swobody wyrażania własnych poglądów jest w cenie. Nie znajdziesz
                tego na stronach Naszego Dziennika czy Rzepy, lecz właśnie tutaj, na stronie
                lewicującej Wyborczej.
      • apoplaws Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:10
        > bo wie, ze zbliza sie koniec aferalnej III RP; zas narodowy-socjalizm? tak,
        > zagrozenie ze strony Tuska jest duze; juz grozil wyprowadzeniem bojowek na
        > ulice; a Hitler wygral dlatego, ze mial silne bojowki SA; nie dziwi, ze Tusk (z
        >
        Strasznie pokretnymi sciezkami prowadza pana-silesiusowe wywody.
        1. Raz twierdzi, ze zagrozenie ze strony pana Tuska jest duze, innym razem, ze
        to cienias, a jego partia nie przedstawia relanej sily, wtym rowniez dlatego,
        ze nie jest tak dobrze zorganizowana jak PiS. Wiec czego sie bac ?
        2. Uwaza, ze sadaze ktore pokazuja wzrost poparcia dla PO i spadek dla PiS za
        klamliwe (zatem poparcie dla PO jego zdaniem spada a PiS rosnie). Rownoczesnie
        jego ulubiona partia zajmuje juz wszystkie kluczowe stanowiska w panstwie i
        stworzyla machine do glosowania, ktora pzawala jej na wszystko. Wiec skad do
        diaska bierze mu sie to niebezpieczenstwo, skoro nie maja realnej sily,
        poparcia ani mozliwosci dzialania ?
        3. Dwie partie, ktore w Polsce na razie uzywaly bojowek czyli LPR i Samoobrona
        sa czescia ukladu rzadzacego. Pod tym wzgledem bilans zdecydowanie poslugiwanie
        sie tymi metodami to raczej domena ukladu rzadzacego.
        4. Z jednej strony opowiada o jakiejs pomocy dla Ukrainy jaka organizowal w
        czasie pomaranczowej rewolucji, z drugiej udaje, ze nie rozumie co znaczy
        obywatelskie nieposluszenstwo i na czym to polega.

Poza tym - ale to juz sfera interpretacji indywidualnych, wiec nie jest to
        argument z rzedu powyzszych - nie dostrzega, ze retoryka i dzialania calego PiS
        do zuldzenia przypomina ta jaka poslugiwaly sie rozmaite skrajne ruchy
        obejmujace wladze, ktore poznie doprowadzaly do powstan roznych totalitaryzmow.
        • silesius.monachijski Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:32
          odpowiedz jak najbardziej krotka i lapidarna: jedyny totalitaryzm, ktory
          zagraza Polsce to totalitaryzm "politycznej poprawnosci" GW i srodowisk
          politycznych z nia zwiazanych
          • apoplaws Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:42
            Rzeczywiscie, krotka, lapidarna, nie na temat.
            Jak niestety coraz czesciej.
            Patrzac na atrofie argumentacji zwolennikow PiS, czas argumentow sie konczy.
            Dzis glos otrzyma towarzysz Mauzer.

• kolter Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:43
            czyli srodowisk ktore w czasach komuny siedzialy za polske ,a dzis jakies
            szmaty na nie pluja ,jak ten parobek parafialny silesius monachuijski
            totalitarny michnik pozwala aby silesius na niego plul no tak tworki czekaja
          • laaazy_boy Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:44
            Czyli jedynym niezagrażającym nam, czyli porządanym "totalitaryzmem" jest
            polityczna poprawność braci Kaczyńskich ? Napisz dlaczego. Tylko nie w stylu, że
            poprawnośc pisu to poprawna poprawność i kropka.

Myślę, że tendencje do monopolizowania sprawiedliwości i poprawności są groźne
            niezależnie od tego, czy stanowisko takie prezentuje prawica, lewica, wyborcza,
            nasz dziennik, kościół katolicki czy talibowie w afganistanie. Rezultat jest
            zawsze taki sam - walka ideologiczna, retoryczna czy zbrojna, która przynosi
            tylko szkody, zarówno walczącym, jak i widowni.
            • silesius.monachijski Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 16:01
              doskonale sobie zdajesz sprawe, ze Kaczynscy zadnego medium nie maja w swoich
              rekach (nawet TVP: wystarczy ogladac programy Olejnik, rzadzi POwiak Dworzak)),
              i ze wiekszosc tzw. "niezaleznych" mediow jest przeciwko nim. PiS nie ma
              koncepcji "poprawnosci politycznej", tylko koncepcje radykalnej naprawy
              panstwa; a to zdaje sie wielu srodowiskom: politycznym i medialnym,
              przeszkadzac; mnie interesuje tylko jedna rzecz: od przeszlo 2 lat jeszcze
              bardziej radykalny program naprawy panswta i walki z korupcja ma PO
              (przygotowany glownie przez Rokite i Spiewaka); a teraz jakby podwineli ogon
              pod siebie, i udaja, ze o niczym takim nie wiedza; nie chce insynuowac, ale ma
              prawo sie zapytac: dlaczego? dlaczego spiewak i rokita nie protestuja, kiedy
              piskorski (wyjatkowo nikczemny czlowiek) bezpardonowo atakuje Julie Pitere,
              ktora z warszawskim ukladem aferalnym tak dzielnie walczyla?
              .
              To nie PiS prowadzi ostatnio wojne ideologiczna: to raczej srodowiska
              polityczno-medialne zwiazane z ulica Czerska w Warszawie (i nie tylko). Pytanie
              tylko: czego az tak bardzo sie obawiaja? jakie afery znow ujrza swiatlo
              dzienne? pytania, pytania, pytania
              .
              PS: ja juz stad uciekam; nie mozna claej soboty poswiecic na forum GW;

pozdrawiam

laaazy_boy napisał:

> Czyli jedynym niezagrażającym nam, czyli porządanym "totalitaryzmem" jest
              > polityczna poprawność braci Kaczyńskich ? Napisz dlaczego. Tylko nie w stylu,
              ż
              > e
              > poprawnośc pisu to poprawna poprawność i kropka.
              >
              > Myślę, że tendencje do monopolizowania sprawiedliwości i poprawności są groźne
              > niezależnie od tego, czy stanowisko takie prezentuje prawica, lewica,
              wyborcza,
              > nasz dziennik, kościół katolicki czy talibowie w afganistanie. Rezultat jest
              > zawsze taki sam - walka ideologiczna, retoryczna czy zbrojna, która przynosi
              > tylko szkody, zarówno walczącym, jak i widowni.
              • laaazy_boy Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 16:15
                Drogi Silesiusie, salwując się ucieczką, powtarzasz mantrę (nawet JK tak to
                określił) o naprawie, przebudowie itp itd. Przez ponad 100 dni PiS nie zrobił w
                zasadzie nic, ani nie naprawił, ani nie przebudował ; obsadził zaledwie stołki
                swoimi ludźmi oraz zwasalizował Leppera i Giertycha. Niestety, to chyba nie do
                końca to, czego wszyscy oczkiwaliśmy, oczekujemy i będziemy oczekiwali od
                Polskiego rządu, jakikolwiek by nie był i z jakiejkolwiek opcji by nie pochodził.

Zgadzam się, że państwo wymaga częściowej naprawy. Może i potrzebna jest pewna
                rewizja i kosmetyczne zmiany konstytucji, z pewnością należy ograniczyć
                korupcję, usprawnić sądownictwo etc. Te stwierdzenia to truizmy. Jednak z
                niepokojem patrzę na zawłaszczanie państwa przez ludzi z PiSu usprawiedliwiane
                hasłem - że tylko my mamy rację i tylko my jesteśmy prawi, sprawiedliwi i
                moralni. Przy tej ogólności postulatów, które prezentuje PiS - zgadzam się z
                większością. Jednak to tylko poziom sloganów. W realnym wymiarze - Kaczyńscy, w
                swych działaniach, wcale nie budzą zaufania. Co więcej, układając się z Lepperem
                i Giertychem podważają wciąż racjonalność poglądów o ich ponadnaturalnej
                moralności i o czystym dobru.

Co do stronniczości mediów - wszystkie są stronnicze, bardziej lub mniej.
                Polecam też poczytać jakiś podręcznik psychologii społecznej, rozdział dotyczący
                odbierania wiadomości w mediach. Ludzie o zdecydowanych poglądach, idealizujący
                liderów popieranych przez nich formacji, są w stanie dostrzec w prawdziwie
                obiektywnym przekazie przesłanki, świadczące o stronniczości danego medium.
                Odporni są też na wszelką krytykę, również tą, która opiera się na racjonalnych
                i dopuszczających prawo do krytyki przesłankach.

Fakt - dosyć już forum. Mam nadzieję, że wyniosłeś cokolwiek z tej dyskusji i
                Twoje, ja je z lubością nazywasz, "filipiki" będą inteligentnie, a nie chamsko
                prowokowały. Bo krzyczeć każdy może, ale nie każdy mówić potrafi.
          • antykagan Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 15:57
            silesius.monachijski napisał:

> odpowiedz jak najbardziej krotka i lapidarna: jedyny totalitaryzm, ktory
            > zagraza Polsce to totalitaryzm "politycznej poprawnosci" GW i srodowisk
            > politycznych z nia zwiazanych

Powiedz mi śmieciu, dlaczego ziejesz tutaj nienawiścia na forum GW, którą
            odsądzasz od czci i wiary, plujesz na Michnika, a siedzisz. Nie masz krzty
            honoru, ambicji i godności. A najśmieszniejsze jest to, że wysługujesz się
            szkopom, a plułes na nich wielokrotnie. Schizofrenia paranoidalna? A w ogóle
            jak już te kible tam czyścisz, wyjechałeś z Polski, to won z foryum.
            Wyjechałeś, nie zabieraj głosu.
            • kolter Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 16:01
              swiete slowa ,na tego ciecia monachijskiego !! amen!!
              • laaazy_boy Re: Rozowo-czerwony salon toczy piane na ustach 18.02.06, 16:20
                Koledzy drodzy, wasze txty to tylko woda na młyn. Nie lepiej kulturalnie ? ;]
    • obserwator2345 polecam artykuł J.Urbana 18.02.06, 14:44
      można autora nie lubić ...ale czy ważny jest autor czy argumenty..czytaj :
      www.nie.com.pl/art6929.htm
      • silesius.monachijski Re: polecam artykuł J.Urbana 18.02.06, 15:13
        Urban jest zezloszczony, bo juz nie moze sobie brylowac na salonach wladzy, i
        jego wplyw na polska polityke coraz bardziej sie zmniejsza (sam to przyznal w
        jednym z wywiadow); stad tez te jego zlosliwosci; on bez salonow nie moze zyc;
        a PiS mu te salony coraz bardziej zabiera; biedny uszatek

obserwator2345 napisał:

> można autora nie lubić ...ale czy ważny jest autor czy argumenty..czytaj :
        > www.nie.com.pl/art6929.htm
        • kolter Re: polecam artykuł J.Urbana 18.02.06, 15:15
          no widzisz osle urban jest bardzo znana osoba w polsce ale umie przyznac sie do
          tego ze traci wplywy ,a ty zwykly mitoman tej sztuki przyznawania sie do
          bledu nie posiadasz!! to juz wiesz czemu urban to ktos a ty to zero!!MITOMANIE
          MONACHIJSKI
          • r0b0l Silesius chce być URBANEM 4 RP. Nadaje się 18.02.06, 15:24
            będzie szczekał co wtorek : nieprawdą jest że ....
            A po upadku kaczyzmu zostanie naczelnym porno-katolickiego szmatławca >>TAK<<
      • r0b0l Re: polecam artykuł J.Urbana 18.02.06, 15:19
        ja Urbana nie lubię ale szanuję, zresztą obecnie przy aktualnych politykach to
        dobrotliwy mędrzec.
        W tekście konkretnie ujął to co się dzieje i co się dziać będzie.
        Jedynie co do otwartych granic mam wątpliwości i podejrzewam że będa chcieli
        zabierać paszporty do przechowania

pozdrawiam
        • prawdeczka1 Re: polecam artykuł J.Urbana 19.02.06, 12:36
          jest on rzeczywiscie jednym z bardziej wnikliwych analitykow politycznych w
          Polsce. Trudno byloby wyobrazic sobie polski pejzaz medialny bez NIE. Nie
          zgadzam sie do konca z diagnoza Urbana. Ostatnie wybory byly uwienczeniem
          wieloletniego procesu rozdzialu miedzy spoleczenstwem i elitami. Ze polski
          organizm spoleczny przezarty jest tym rakiem, widoczne to bylo w czasie wyborow
          do parlamentu europejskiego. Swiat polityczny troche poubolewal nad tym, ale
          szybko przeszedl do porzadku dziennego i zaczal inkasowac europejskie diety. I
          tak do nastepnych wyborow ! Od lat polskie instytucje demokratyczne sa puste.
          Polski kapitalizm jest peryferyjny i zalezny. Na plaszczyznie spolecznej
          wyprodukowal autystyczna, usluzna wielkiemu kapitalowi oligarchie i miliony
          spauperyzowanych. Najlepszym rozwiazaniem dla oligarchii byloby wprowadzenie
          demokracji cenzusowej, ale niestety zyjemy w micie powszechnych wyborow !
          Krotko mowiac glowa oderwala sie od ciala ! Obecnie do glosu doszli politycy,
          ktorzy umieja zagospodarowac pasje spoleczna. Ale jest to konsekzencja bledow
          popelnionych przew wszystkich, ktorzy od 1989 sterowali ta szalona lajba zwana
          Polska. I na koniec uwaga: tylko zmiana modelu ekonomicznego, moze doprowadzic
          do zmiany sytacji w Polsce. Ekonomia, ekonomia i jeszcze raz ekonomia !
          • r0b0l słusznie: ekonomia przede wszystkim 19.02.06, 13:43
            na pewno masz rację, błędów w przeszłości było wiele i teraz mamy ich
            skumulowane skutki.
            Prawicowe ugrupowania za każdym razem były nieudolne i w następstwie zawsze
            byli czerwoni. Teraz może nie nastąpią czerwoni lecz Leper co oznacza totalną
            porażkę ostatnich 16lat.

Tych kilkanaście ostatnich lat powinno było wystarczyć na stworzenie w pełni
            świadomego i demokratycznego społeczeństwa, taki okres wystarczyłby każdemu
            państwu tylko nie Polsce.
            Już raczej za późno na zmianę ordynacji wyborczej bo chyba przez nią stało
            się to co stało.
            Moim zdaniem możemy podziękować za to co się dzieje towarzyszom z LSD
      • rsrh Urbach? Kto to?? 18.02.06, 16:13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka