gieroy_asfalta 18.02.06, 10:14 dzieci poszły spać i bunt się skończył Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jkmjkm Re: Świdnica: bunt w poprawczaku 18.02.06, 10:22 Negocjacje z imprezowiczami? Buaaaahaaaa, zamiast spuścić im manto, negocjowali z gó..arzami, dobre Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Policja nie ma już pałek??? 18.02.06, 13:47 Najlepszy jest powód (rzekomy oczywiście) "nieprzestrzeganie przez wychowawców regulaminu schroniska" Gnojki. które za nic mają literę prawa mówią coś o przestrzeganiu regulaminu? Spałować. Do izolatek. Następnym razem się 2 razy zastanowią. A tak nauczyli się na przyszłość że trzeba się postawić, przywalić klawiszowi i zaraz się pojawiają negocjatorzy, kamery itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek po co negocjowali ? 18.02.06, 15:37 z chuliganami sie nie negocjuje, i mala akcja z palkami by miala i efekt wychowawczy Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: po co negocjowali ? 19.02.06, 14:33 Gdyby nie negocjowali prasa by napisała: "policja pobiła 20-ro dzieci!!!" zamiast: "policja uspokoiła 20-tu zwyrodnialców" Odpowiedz Link Zgłoś
srull Re: Świdnica: bunt w poprawczaku 18.02.06, 10:22 Kilka pasow na gola d*** - tak dla orzezwienia i zrozumienia, ze zaklad poprawczy to w koncu nie kolonie w Zakopanem. Odpowiedz Link Zgłoś
case7 Re: Świdnica: bunt w poprawczaku 18.02.06, 10:32 Wspolczuje Twoim dzieciom. Ale swoja droga gratuluje, pobic kogos w upokarzajacy sposob to wymaga odwagi. Gestapo czeka Odpowiedz Link Zgłoś
jkmjkm Re: Świdnica: bunt w poprawczaku 18.02.06, 10:40 Współczuję Twoim dzieciom, bo ich rodzic nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zenekdegenerat palone materace?? 18.02.06, 10:35 uważam, że skoro zniszczyli wyposażenie to powinni spać na gołych dechach i już! a do tego, żeby się nauczyli szacunku do nie swojej w końcu własności kazać im odpracować np. budując regały i szafki. nie ma to jak wychowawczy wymiar pracy Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: palone materace?? 18.02.06, 11:01 hihi zobacze ale mowie ze ukarza wychowawce.... bo w "wychowankowie" miele bardzo zle a co robili na wolnosci ...ze tam trafili to samo z tym linczem...szkoda slow tylko tak dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
0808jerzy Re: palone materace?? 18.02.06, 11:33 A "Poemat pedagogiczny" Makarenki leży cały zakurzony. Odpowiedz Link Zgłoś
azr.pl Re: palone materace?? 18.02.06, 12:46 szkoda z nikt nie wpadł na pomysł, zeby zamiast negocjatorów wysłac tam systerne z benzyną i polewać.. albo by sie debile spalili, albo udusili - ich strata - sami zaczeli ];-> Odpowiedz Link Zgłoś
author.adam Odpowie wychowawca :) ?? 18.02.06, 12:49 Oczywiście, że odpowie :) taki mam kraj :) Wszędzie huligani, złodzieje i inni tp, a cierpią na tym tylko Ci, którzy próbują coś z tym zrobić. Ześwirowane dzieciaki dochodzą swoich praw (człowieka) więźniowei swoich praw (człowieka) każdy dochodzi swoich praw (człowieka) nawet ... zwierzęta :) Niech każdy zastanowi sie najpier nad tym cop zamierza zrobić a nie będzie musiał o nic dochodzić. Nie pakuj sie w sytuacje że zamkną cie pod kluczyk to będziesz sobie rządził jak tam chcesz (oczywiście niedokońca) Odpowiedz Link Zgłoś
huski Re: Świdnica: bunt w poprawczaku 19.02.06, 00:03 Czytam Wasze posty i jedyne co wiedze to brak zrozumienia i trywalna nienawisc. Ci ludzie, po mimo faku ze zatrzymani i przebywajacy pod przymusem w osrodku wychowawczym mieli sobie sprawa. Nikt sobie nie zadal trudu, zeby sie zastanowic dla czego podniesli taki protest? Malo bylo afer z przemoca ze strony wychowawcow w podobych osrodkach? Poki nie nauczycis sie szanowac innych nie mozecie sami oczekiwac szacunku, macie efekt taki ze rzad ktory ma Was w glebokim powazaniu wydaje resztki Waszych pieniedzy na budowe kolejnej wspaniales swiatyni czy czego tam. Tez Was nie szanuje tak samo jak Wy nie szanujecie ludzi, ktorzy podniesli protest. Moze podniesli go bez uzasadnienia moze nie, ale najpierw trzeba to sprawdzic, porozmawiac. Prawda jest taka, ze nikt z Was nie zasluguje na to zeby zyc w lepszym kraju. Bezrobocie, przestepczosc, brod, brzydkie, przygnebiajace miasta, zasmiecone parki, i obs*** przez psy chodniki. To jest wlasnie to co dostajecie, niestety nic nie wskazuje na to ze powinniscie dostac cos wiecej. Szkoda, szkoda bo nie mam nic przeciwko zyciu w PL, ale ludzie tacy jak Wy skutecznie mi to uniemozliwili. Pozdrowienia z normalnego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Re: Świdnica: bunt w poprawczaku 18.02.06, 12:55 Jeżeli się nie mylę,jest to ten sam poprawczak który powstał około roku 954 lub 1955,przedtem byli w byłym klasztorze zakonnic,pamiętam co wtedy ta młodzież wyprawiała w Swidnicy,wdzień i nocami,ludzie bali się ich jak ognia, byłem młody,nieco starszy od nich,poszedłem do nich,do klasztoru,spotkałem na piętrze,na korytażuchłopaka,pytam,gdzie i kto jest wasz wódz?,powiedział mi ,tam w następnym pokoju,mają naradę,Pałka jest wodzem.Wszedłem do pokoju, każdy siedział inaczej,powiedziałem,cześć chłopaki,pracuję w fabryce rękawiczek i wczoraj było dużo popsutego towaru,powiedzieli nam,że to chłopaki z internatu, więc przyszedłem z propozycją,jeżeli wy to zrobiliście,to napewno jest jakaś przyczyna,więc wy powiecie mi przyczynę a ja obiecuję zająć się tą sprawą aż do załatwienia,a wy mi w tym pomożecie,ale wpierw ktp jest Pałka? Chłopak krępynie wysoki,ogolony na pałę mówi,ja. Patrzę na niego,widzę,że wszyscy trzymają garnuszki i nie piją,więc mówię,jak to,przyszedł do was gość a nie poczęstujecie?I tak zawarto przyjazń,dowiedziałem się,że nie mogą więcej tu żyć,jest wielka wilgoć i chłopaki chorują,a nikt nie słucha nas.Na miejscu zrobiłem wybory Pałkę na głowę rady i ja wraz z nim rozpoczęliśmy akcję,ale otrzymałem obietnicę,że od dziś nie ma rozróbek i nie było.Owczesny Prezydent miasta przyjął nas na audjęcię i pokazał,że jest fundusz ale zaniedbało się,obiecuje,że rozpoczyna się budowa na dniach. Oto dałem przykład,że młodzież z poprawczaka nie jest zła, wychowawcy i władze nie interesują się wystarczająco tę oto młodzieżą. Odpowiedz Link Zgłoś
telly123 Re: Świdnica: bunt w poprawczaku 18.02.06, 15:18 Krótko i skutecznie - wytłuc dla przykładu taka bandę, a problemy sie skonczą. Dopóki gó..arzeria nie będzie się bała, nie będzie spokoju na ulicach i klatkach schodowych. Kropa. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka123 Re: Świdnica: bunt w poprawczaku 18.02.06, 16:57 spalił materac niech spi na podłodze. brać się za gó..arzy a nie ciągle pobłażać. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Świdnica: bunt w poprawczaku 18.02.06, 19:08 Te śmiecie powinno się zamknąć w obozie pracy, dopóki nie odpracują zniszczeń. A tak w ogóle to ja bym negocjował z nimi za pamoca pałek, pejczów i broni. Chwasty trzeba wyrywac. Odpowiedz Link Zgłoś
send_me Re: Świdnica: bunt w poprawczaku 18.02.06, 19:34 Sami sprawiedliwi i skorzy do wymierzania kar na tym forum. Gratuluję dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Mają energię chłopaki. Może lepiej ... 18.02.06, 21:34 ..powinna być spożytkowana. Trening narciarski lub bokserski dobrze by im zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
izaaq Re: Świdnica: bunt w poprawczaku 18.02.06, 21:37 Złe traktowanie? Na przeciętnego bandytę przeznacza sie 4500zł miesiecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
izaaq Re: Świdnica: bunt w poprawczaku 18.02.06, 21:52 Tego typu akcje - niekompetentnie prowadzone przez tak zwanych "specjalistów - negocjatorów" utwierdzają bandytów w poczuciu bezkarności. Zmienili sobie tylko miejsce w którym ich karmią podatnicy. Ciekawe co smacznego dostali dzisiaj na obiadek:)chyba sie dzisiaj nie buntują:) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.bednarczyk1 Re: Świdnica: bunt w poprawczaku 18.02.06, 22:39 Potraktujmy ICH poważnie. Jeżeli czują się dorośli. Zmieńmy IM metrykę - wydając DOWÓD OSOBISTY. SCHRONISKA DLA NIELETNICH przestaną istnieć! Odpowiedz Link Zgłoś
clapsiq Re: Świdnica: bunt w poprawczaku 21.02.06, 15:25 Zainteresowanych zdjęciami ze schroniska po buncie zapraszam na clapsiq.rst.com.plpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
clapsiq zdjęcia po buncie w poprawczaku 21.02.06, 15:28 Zainteresowanych zdjęciami ze schroniska po buncie zapraszam na clapsiq.rst.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś