parob 20.02.06, 10:35 medrzec Dżaba rzekł.akurat on ma największe zasługi w obronie praw człowieka. żenada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
endaer Re: Kalisz: Adwokatura musi być niezależna 20.02.06, 11:02 > medrzec Dżaba rzekł.akurat on ma największe zasługi w obronie praw człowieka. ż > enada. Co nie bardzo zmienia fakt, że ma rację. Adwokatura powinna być niezależna :D Mędrcy zaś nie mają monopolu na prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Polska jest najbardziej skorumpowanym krajem 20.02.06, 12:21 w Uni, z olbrzymia "przewaga" zreszta, zajmujac 75 miejsce na liscie najbardziej skorumpowanych krajow na swiecie. W latach dziewiedziesiatych, za rzadow SLD, Polska zajmowala 120 miejsce na swiecie na liscie Transparency International wyprzedzajac szereg krajow afrykanskich. Do najbardziej skorumpowanych branzy w Polsce, do branzy z wrecz legendarna korupcja zalicza sie... wymiar sprawiedliwosci.. skladajacy sie z sedziow, prokuratorow i ... adwokatow.. Ciekawe, ktore miejsce na liscie skorumpowanych wymiarow sprawiedliowosci Transparancy International zajmowal by polski wymiar sprawiedliowosci? Przypuszczam, jedno z ostatnich na swiecie. To jest zasluga obecnych wladz tych szlachetnych, dbajacych o respekt dla prawa organizacji. Korporacje adwokackie sa praktycznie wylacznie za ten stan rzeczy odpowiedzialne. Korporacjom adwokackim musi zostac odebrana jakakolwiek mozliwosci decydowania o dopuszczeniu absolwentow prawa od wykonywania zawodu adwokata, jak to jest teraz. Tylko w ten sposob moze powstac nowa generacja uczciwych prawnikow w Polsce, ktorej moze sie uda z czasem wyprzec... te skorumpowane srodowisko adwokackie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Kalisz: Adwokatura musi być niezależna IP: *.chello.pl 20.02.06, 18:00 rysiu może nam przypomnisz jak to było z tą niezależnością w prl, gdzie wtedy byłeś? No i nie mogę odmówić sobie przyjemności by pogratulować ci ubiegłotygodniowego wystąpienia w Sejmie podczas debaty o CBA. takiego frustraty i buraka jeszcze nigdy nie widziałem i nie słyszałem. Samoobrona to salony. Jeśli będziecie mieli okazję to koniecznie zobaczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Kalisz: Adwokatura musi być niezależna IP: *.pl 20.02.06, 11:11 No właśnie, wychodzi na to, że Kalisz zrozumiał, a Kaczyńscy i spółka zapomnieli... żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Kalisz: Adwokatura musi być niezależna IP: *.aster.pl 20.02.06, 11:21 Diwi Cię to, że Kalisz zrozumiał? Przecież to w tej chwili główny ideolog "lewicy". Zaufany jej głownego bohatera - prezia. Musi byc rozumny i wszystko rozumiec, a te patałachy z PiS niekoniecznie. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Kalisz: Adwokatura musi być niezależna IP: *.pl 20.02.06, 12:11 Gość portalu: kik napisał(a): > Diwi Cię to, że Kalisz zrozumiał? Nie, dziwi mnie, że Kaczyńscy i ich wielbiciele zapomnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Kalisz: Adwokatura musi być niezależna IP: *.aster.pl 20.02.06, 12:38 DamaKier napisał(a): Nie, dziwi mnie, że Kaczyńscy i ich wielbiciele zapomnieli. Z całym szacunkiem - polecam post Fritz`a - wyżej. Naprawianie aparatu sprawiedliwości od tej "niezależności" która była starannie pielęgnowana przez pół wieku, potrwa lata i nikt nie wie czym i kiedy się skończy. Wydaje mi sie, że aby odbudować prestiż ludzi palestry /i nie tylko/ trzeba zmian pokoleń, ale kiedyś trzeba zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swawolny Rabin Re: Kalisz: Adwokatura musi być niezależna IP: 87.206.212.* 20.02.06, 11:47 Ta, Kalisz zrozumiał ze mu sie portki na spasłym odwłoku niebezpiecznie tlą i trzeba użyć propagandowej gaśnicy. Niezawisłość, niezależność mafii uber alles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Kalisz: Adwokatura musi być niezależna IP: *.aster.pl 20.02.06, 11:56 Ryśka wszędzie pełno, tokuje gdzie sie da. Przjął pałę po Oleksym. Wraz z nim po wszystkich studiach radiowo-telewizyjnych wędruje prawo, niezależność, demo- kracja, swoboda wypowiedzi, prawa czlowieka, przejrzystość, uczciwość, prawdo- mówność i wstręt do manipulacji. Gigant myśli i czynu, podobnie jak Celiński - taka formacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Kalisz: Adwokatura musi być niezależna IP: *.pse.pl / *.pse.pl 20.02.06, 12:48 taaaa ... od jednych niezależna od drugich zależna ... punkt widzenia zależy ... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 WARZĄ??? 20.02.06, 11:33 Ludzie, co to za ortografia? Tu chodzi o ważenie (od wagi), a nie warzenie (w sensie gotowania)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Kalisz: Adwokatura musi być niezależna IP: 217.153.224.* 20.02.06, 21:01 Paradowska - pamietam z lat 80 tych i jakos nie moge sobie wtedy przypomniec jej walki o demokracje i niezaleznosc Kalisz - no comments..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apa Re: Kalisz: Adwokatura musi być niezależna IP: 217.153.224.* 20.02.06, 21:05 a adwokaci broniacy najwieksze szumowiny IIIRP to co ??? I nie chodzi mi o to ze nie nalezy ich bronic. Chodzi o styl: wybiegi prawne, zwolnienia lekarskie, zrywanie sądów, wnioski przedluzające sprawy itd itp. Bagno, ktore trzeba osuszyc !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś