libertin68 22.02.06, 19:49 NIELUDZKIE I OBRZYDLIWE. NIE dla Kary Śmierci!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tmkmk brutalne morderstwo i gwałt na 17-letniej dziewczy 22.02.06, 19:53 pomysl o swojej corce Odpowiedz Link Zgłoś
azarel Re: brutalne morderstwo i gwałt na 17-letniej dzi 22.02.06, 19:58 a co, wroci do zycia? tmkmk napisał: > pomysl o swojej corce Odpowiedz Link Zgłoś
tomus78 Może ktoś z Polski 22.02.06, 21:33 Może ktoś z Polski się zgłosi. My przecież mamy lekarzy, sanitariuszy wyspecjalizowanych we wstrzykiwaniu pawulonu, więc nie trzeba by było długo szukać Odpowiedz Link Zgłoś
not_so_fast Lepsza jest eutanazja niż egzekucja 23.02.06, 09:10 Lepsze byłoby zamknięcie go w więzieniu izolowanym (sam sobie wybrał bycie aspołecznym) z apteczką. Gdyby chciał ze sobą skończyć, to sam by to zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 19:59 fajnie , morderca ma prawo do etyki ? A siedemnastoletnia dziewczynka nie miała prawa do życia bo on tak stwierdził . To nie jest w porządku .Zróbcie Amerykanie maszynę do wstrzykiwania trucizny i bez litości dla bandyty , bo on jej nie miał . Czy ktoś może sobie wyobrazić co przeżywało to biedne dziecko w rękach oprawcy ? A co przeżyli jej rodzice i nadal przeżywają ? Bo nie ma kto bandziorowi wstrzyknąć ! To może gilityna !? Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 20:09 Zaraz wysle list do San Quentin. Niejaki Lusnia ma calkiem dobre pomysly jak wyslac tego latynoskiego zboczka z powrotem do Stworcy. Zapewniam ze bedzie mial maksimum czasu na rozpamietywanie tego, co zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 20:11 i bardzo dobrze , czas położyć kres zwyrodnialcom. Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 20:13 chyba tylko ze względów politycznych , bo rzeczą ludzką jest dochodzić prawdy. NIE dla bandziorów i zwyrodnialców .Niech kurcze cierpią jak najbardziej - tak jak ich ofiary! Odpowiedz Link Zgłoś
azarel Lista krajow z kara smierci 22.02.06, 20:13 Piekne towarzystwo... * Afghanistan * Antigua and Barbuda * Bahamas * Bahrain * Bangladesh * Barbados * Belarus * Belize * Botswana * Burundi * Cameroon * Chad * China (People's Republic) * Comoros * Congo (Democratic Republic) * Cuba * Dominica * Egypt * Equatorial Guinea * Eritrea * Ethiopia * Gabon * Ghana * Guatemala * Guinea * Guyana * India * Indonesia * Iran * Iraq * Jamaica * Japan * Jordan * Kazakhstan * Korea, North * Korea, South * Kuwait * Kyrgyzstan * Laos * Lebanon * Lesotho * Liberia * Libya * Malawi * Malaysia * Mongolia * Nigeria * Oman * Pakistan * Palestinian Authority * Philippines * Qatar * Rwanda * St. Kitts and Nevis * St. Lucia * St. Vincent and the Grenadines * Saudi Arabia * Sierra Leone * Singapore * Somalia * Sudan * Swaziland * Syria * Taiwan * Tajikistan * Tanzania * Thailand * Trinidad and Tobago * Uganda * United Arab Emirates * United States * Uzbekistan * Vietnam * Yemen * Zambia * Zimbabwe NOTE: n.a. = date not available. 1. If death penalty was outlawed for ordinary crimes be Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Lista krajow z kara smierci 22.02.06, 20:18 azarel napisał: > Piekne towarzystwo... > > o czym ty tutaj ? mówimy o karze śmierci dla bandyty , mordercy 17 letniego dziecka , któremu nie pozwolił poznać tego świata a rodzicom odebrał skarb. Więc nie wypisuj mi tu czegoś nie na temat. > > NOTE: n.a. = date not available. 1. If death penalty was outlawed for ordinary > crimes be Odpowiedz Link Zgłoś
azarel Re: Lista krajow z kara smierci 22.02.06, 20:30 nie podniecaj sie... kara smierci jest barbarzynskim przezytkiem, ktory w krajach cywilizowanych odchodzi w przeszlosc tak jak tortury, obcinanie rak ... Zaraz, zaraz, zdaje sie, ze Hameryka nie ma rowniez nic przeciwko torturom... unicef123 napisała: > azarel napisał: > > > Piekne towarzystwo... > > > > > o czym ty tutaj ? mówimy o karze śmierci dla bandyty , mordercy 17 letni > ego > dziecka , któremu nie pozwolił poznać tego świata a rodzicom odebrał skarb. > Więc nie wypisuj mi tu czegoś nie na temat. > > > > NOTE: n.a. = date not available. 1. If death penalty was outlawed for ord > inary > > crimes be Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 20:14 Ja też mam mieszane uczucia na temat kary śmierci ale zastanawiają mnie zawsze pełne emocji reakcje na karę śmierci. Niezmiernie rzadko słyszę okrzyki "Nie dla gwałtów i morderstw!!!". Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 20:22 no właśnie . Masz rację dlaczego nikt nie potępia morderców a wielu ludzi ich broni? Odpowiedz Link Zgłoś
azarel Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 20:25 wujekjurek napisał: > Ja też mam mieszane uczucia na temat kary śmierci ale zastanawiają mnie zawsze > pełne emocji reakcje na karę śmierci. Niezmiernie rzadko słyszę okrzyki "Nie > dla gwałtów i morderstw!!!". To ostanie jest oczywiste. I oczywiscie kara smierci nie ma nic wspolnego z zapobieganiem gwaltom i morderstwom. Protesty sa z wielu przyczyn, chociazby dlatego, ze panstwo stosujace kare smierci samo staje sie instytucjonalnym morderca. Najlepszy artykul, jaki czytalem na temat to "The dramaturgy of death" chrzescijanskiego filozofa i historyka Gary'ego Willsa New York Review Volume 48, Number 10 · June 21, 2001 Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 20:49 Nie zrozum mnie źle. Jak już napisałem mam bardzo mieszane uczucia jeśli chodzi o karę smierci. Mam jednak dziwnie wrażenie, że ludzie, którzy z wielką pasją przeciwstawiają się egzekucjom robią to, bo to jest bezpieczne. Niewiele odwagi wymaga koczowanie przed murem więzienia, palić świece i ze łzami w oczach śpiewać "Give peace a chance" i domagac się zamiany kary śmierci na dożywocie. Dużo trudniej jest spacerować w nocy w dzielnicy z dużą ilością morderstw i namawiać młodych chłopców na rogach ulic aby przestali do siebie nawzajem strzelać. Odpowiedz Link Zgłoś
azarel Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 20:58 wujekjurek napisał: Ja ciebie zrozumialem. Ale zrozum tez, ze w demokracji kazdy jest w jakims stopniu odpowiedzilany za swoje panstwo. Tak wiec, jezeli panstwo postepuje niemoralnie i barbarzynsko, to moim obowiazkiem jest probowac to zmienic, inaczej jestem wspolodpowiedzialny. Stad protesty. > Dużo trudniej jest spacerować w nocy w dzielnicy z dużą ilością > morderstw i namawiać młodych chłopców na rogach ulic aby przestali do siebie > nawzajem strzelać. To tez nie pomoze. Ale zgadzam sie, ze probowac zmienic nalezy nie tylko kare smierci ale tez aspekty spoleczenstwa, ktore powoduja duza ilosc zabojstw (jezeli takowe sa). Np. w USA juz zakaz posiadania broni i jakas racjonalna polityka w/s narkotykow moglyby sprawic duza roznice. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 21:05 Typowe lewackie gledzenie. Zakaz posiadania broni zwieksza liczbe przestepstw (vide Washington DC.). Racjonalna polityka ws. narkotykow- legalizacja? Ja nie mam nic przeciwko zniesieniu kary smierci pod warunkiem wszkze ze kazdy obywatel deklaruje czy jest za kara smierci czy przeciw. Pozniej kazdy kto jest przeciw karze smierci powinien zostac opodatkowany na rzecz utrzymywania kryminalkow w kryminale do konca ich zycia. Jak to mowia Amrykanie: put your money where your mouth is. Odpowiedz Link Zgłoś
azarel Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 21:16 pantera01 napisał: Pozniej kazdy kto jest > przeciw karze smierci powinien zostac opodatkowany na rzecz utrzymywania > kryminalkow w kryminale do konca ich zycia. Jak to mowia Amrykanie: put your > money where your mouth is. No ta jak? Glosujemy, kto jest za wojna w Iraku? Pozniej wszyscy, ktorzy sa za placa dodatkowe podatki na koszt tej wojny. Potrafisz zrozumiec, ze twoje poglady doprowadzone do logicznej konkluzji sa niespojne z idea spoleczenstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 22:02 Nic podobnego. Zgadzam sie ze ci ktorzy sa za wojna w Iraku powinni zostac opodatkowani ale tez i powinni w razie czego czerpac zyski z tej wojny. Tak samo jesli uwazasz ze kara smierci jest barbarzynska to plac za przetrzymywanie takiego kryminalka przez iles tam lat zywego w kryminale. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 21:05 Wydaje mi się, że zakaz posiadania broni jako rozwiązanie problemu przestępczości to kolejna legenda. W USA mimo powszechnego dostępu do broni ilość morderstw jest statystycznie mniejsza niż w Polsce a juz na pewno mniejsza niż w Estonii. Nie wspomnę o Szwajcarii i Izraelu, gdzie broń jest praktycznie w każdym domu a mordestw bardzo mało. A swoją drogą protestować powinniśmy barbarzyńskie zachowanie zarówno państwa jak i jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
azarel Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 21:11 Ale ja nie jestem odpowiedzialny za inne jednostki (no poza kilkoma), natomiast ja tworze panstwo czy spoleczenstwo. A co do zakazu posiadania broni, to ja odpowiadalem na twoj post jak powstrzymac chlopcow od strzelania (a nie np. od nozowania). Poza tym, podejrzewam, ze w Estonii dostep do broni jest dosc latwy. wujekjurek napisał: > Wydaje mi się, że zakaz posiadania broni jako rozwiązanie problemu > przestępczości to kolejna legenda. W USA mimo powszechnego dostępu do broni > ilość morderstw jest statystycznie mniejsza niż w Polsce a juz na pewno > mniejsza niż w Estonii. Nie wspomnę o Szwajcarii i Izraelu, gdzie broń jest > praktycznie w każdym domu a mordestw bardzo mało. > > A swoją drogą protestować powinniśmy barbarzyńskie zachowanie zarówno państwa > jak i jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 21:45 Krótko mówiąc umywasz ręce. Jesteś jednym z tych, którzy chętnie maszerują przed Białym Domem z napisem "No more Bush" a później jadą do swoich domów w bezpiecznych dzielnicach. Ludzi z dzielnic w których przestępczość jest codziennością rzadko oglądają ale bardzo sie z nimi solidaryzują. Odpowiedz Link Zgłoś
azarel Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 21:49 Niczego nie zrozumiales. Szkoda... wujekjurek napisał: > Krótko mówiąc umywasz ręce. Jesteś jednym z tych, którzy chętnie maszerują > przed Białym Domem z napisem "No more Bush" a później jadą do swoich domów w > bezpiecznych dzielnicach. Ludzi z dzielnic w których przestępczość jest > codziennością rzadko oglądają ale bardzo sie z nimi solidaryzują. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Wstrzymana egzekucja amerykańskiego mordercy 22.02.06, 21:51 Masz rację, ja rzeczywiście wielu spraw nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 broń nie sluży do strzelania? 23.02.06, 01:50 wujekjurek napisał: > Wydaje mi się, że zakaz posiadania broni jako rozwiązanie problemu > przestępczości to kolejna legenda. W USA mimo powszechnego dostępu do broni > ilość morderstw jest statystycznie mniejsza niż w Polsce a juz na pewno > mniejsza niż w Estonii.(...) Autentycznie jestem ciekawa skäd masz takie dane?. Pierwszy raz się z tym spotykam. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 czemu chłopcy strzelają? Z nadmiaru szczęścia??? 23.02.06, 01:47 wujekjurek napisał: >Dużo trudniej jest spacerować w nocy w dzielnicy z dużą ilością > morderstw i namawiać młodych chłopców na rogach ulic aby przestali do siebie > nawzajem strzelać. W USA niestety chyba najtrudniej jest stworzyć takie warunki i perspektywy, by tym młodym chłopcom chciało się w społeczeństwie, uczyć/pracować a nie strzelać. Np. w Szwecji mniej trzeba takiej odwagi o jakiej piszesz, bo strzelających chłopców prawie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: czemu chłopcy strzelają? Z nadmiaru szczęścia 23.02.06, 06:55 Ha,ha,ha! Usmialem sie serdecznie! Bo wiekszosc (na razie) to biali Szwedzi. Jak bedzie wiecej kolorowych to zobaczysz jak nagle statyski im podskocza! Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re:azarel 22.02.06, 20:39 obrońcą bandziora,- jakoś nie wypowiadasz się o uczuciach cierpiącej rodziny . Jak inaczej powstrzymać morderców? Jasne broń ich, ciekawi mnie tylko jak byś zachował się gdyby to bezpośrednio dotyczyło ciebie? Darowałbyś ? I czekał na następne nieszczęście? Odpowiedz Link Zgłoś
azarel Re:azarel 22.02.06, 20:43 unicef123 napisała: > obrońcą bandziora,- jakoś nie wypowiadasz się o uczuciach cierpiącej rodziny . > Jak inaczej powstrzymać morderców? > Jasne broń ich, ciekawi mnie tylko jak byś zachował się gdyby to bezpośrednio > dotyczyło ciebie? Darowałbyś ? I czekał na następne nieszczęście? Widze, ze masz niezle poczatki na demagoga. 1. Co maja do tego uczucia rodziny? Sa np. takie rodziny, ktore chcialyby kary smierci za blasfemie. 2. Ktos mowil o darowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: azarel 22.02.06, 20:51 jesli wczuwanie się w bolesną tragedię uważasz za demagogię to moje gratulacje. Jak ukarzesz wobec tego mordercę ? Uważasz ,że to nie nasz problem ? I nie wytykaj Hameryki ( niestety ale mnie tam nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy3b Re: azarel 22.02.06, 20:59 Najlepiej wysłać Go do Iraku aby wysadził jakiś Meczet,mieli by Amerykanie z tego porzytek.(odwrócenie uwagi od zachodu?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
azarel Dziekuje 22.02.06, 21:06 ze pisujesz o mnie z duzej litery. Ale modlic sie do mnie musisz. Pocieszylo by mnie natomiast, gdybys popracowal nad ortografia. jerzy3b napisał: > Najlepiej wysłać Go do Iraku aby wysadził jakiś Meczet,mieli by Amerykanie z > tego porzytek.(odwrócenie uwagi od zachodu?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
azarel koles 22.02.06, 21:04 czy ty nie potrafisz podlaczyc odpowiedzi do mojego postu? unicef123 napisała: > jesli wczuwanie się w bolesną tragedię uważasz za demagogię to moje gratulacje. No widzisz, dobra jestes w demagogii > Jak ukarzesz wobec tego mordercę ? Uważasz ,że to nie nasz problem ? O dozywociu nie slyszala? Czy po prostu woli cwiartowanie? > I nie wytykaj Hameryki (...). Dlaczego nie? Z naszego kregu kulturowego, to jedyny kraj ktory dalej praktykuje to barbarzynstwo. I jeszcze poucza o wartosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
prosiak25 Re: koles 22.02.06, 21:30 zapewne najlepszy by dylo dozywocie koles gwalci i zabija a w zamian dostanie cele z tv i se bedzie zyl wygodnie do konca zycia a kto go zasponsoruje?? panstwo a dokladnie podatnicy miedzy innymi rodzice tej dziewczyny beda dokladac na to aby mial cvo zryc Odpowiedz Link Zgłoś
azarel No coz 22.02.06, 21:33 tak juz w zyciu jest. Teraz tez podatnicy placa, ze ja bym mogl sobie jesc ostrygi i popijac Kruga... prosiak25 napisał: > zapewne najlepszy by dylo dozywocie koles gwalci i zabija a w zamian dostanie > cele z tv i se bedzie zyl wygodnie do konca zycia a kto go zasponsoruje?? > panstwo a dokladnie podatnicy miedzy innymi rodzice tej dziewczyny beda doklada > c > na to aby mial cvo zryc Odpowiedz Link Zgłoś