Dodaj do ulubionych

Projekt ustawy o NBP Samoobrony pod obrady Sejmu?

• piglowacki Co tam kierownik PGR! Co na to . Genialny Strateg? 24.02.06, 23:48

Co się czepiacie kierownika PGR. Intelektualnym burakiem zawsze był, jest i
      zostanie (nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji tego co czyni).

Ważne jest co na to GENIALNY STRATEG. Czy Jaruś MATACZ jest już tak
      zdeterminowany, by zdobyć pełnię WAADZY, że gotów jest pogrywać nawet podstawą
      stabilizacji gospodarki?

Zastanawia mnie też metamorfoza M.Jurka.

Przez wiele lat M.Jurek funkcjonował w polskiej polityce z opinią trochę
      kontrowersyjnego (bicie dzieci) ale przyzwoitego, ortodoksyjnego acz
      nieszkodliwego katotaliba. I był raczej przez wszystkich szanowany (chyba nie
      napisałem nigdy nic na jego temat).

I wystarczyło kilka miesięcy bezpośredniej „współpracy” z Jacusiem MATACZEM
      (bezkrytyczna realizacja obstalunków DESTRUKTORA), a można go zaliczyć do
      najbardziej szkodliwych postaci tego partyjniacko – parlamentarnego gnoju,
      którego smród zżera wszystko co było jeszcze pozytywne w tym naszym … kraju
      (jaka część „ciemnego ludu” zdaje sobie z tego sprawę?).

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

„Ciemny ludu” czytaj co SŁONECZKO TATR nam szykuje:
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3180599.html

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

T.Lis o PiSiorkach w TOK FM:

„Takiej buty władzy przez 16 lat jeszcze nie było”
      „Oni wychodzą przed mikrofon i bez zmrużenia oka łżą, łżą, łżą, łżą”

• swoj1112 Re: Co tam kierownik PGR! Co na to . Genialny Str 24.02.06, 23:55
        > Podczas wizyty w Anglii Lech Kaczyński został zaproszony na herbatę do
        >>>> Królowej. Kiedy rozmawiali zapytał ja, jaka jest mocna strona jej
        >władzy?
        >>>> Królowa odpowiedziała, iż otacza się inteligentnymi ludźmi.
        >>>> Po czym rozpoznajesz, że są inteligentni? - spytał Kaczyński.
        >>>> Cóż, po prostu zadaje im odpowiednie pytania odpowiedziała Królowa -
        >>>> pozwól
        >>>> mi zademonstrować. W tym momencie Królowa bierze słuchawkę i dzwoni
        do
        >>>> Tonyego Blaira:
        >>>> - Panie ministrze, proszę opowiedzieć na następujące pytanie:
        >>>> Pańska matka ma dziecko i pański ojciec ma dziecko, ale nie jest ono
        >>>> Panskim
        >>>> bratem ani siostra - kto to jest?
        >>>> - Oczywiście to ja nim jestem.
        >>>> - Doskonale - odpowiada Królowa - dziękuje bardzo i dobranoc.
        >>>> Odkłada słuchawkę i mówi:
        >>>> - Czy teraz już Pan rozumie, Panie Prezydencie?
        >>>> - Tak. Jestem niezmiernie wdzięczny. Nie mogę się doczekać by
        zastosować
        >>>> ten
        >>>> sposób!
        >>>> Po powrocie do Warszawy Kaczyński decyduje poddać testowi premiera -
        >>>> Kazimierza Marcinkiewicza . Wzywa go do Pałacu Prezydenckiego i pyta:
        >>>> - Kaziu, chciałbym Ci zadać jedno pytanie, ok?
        >>>> - Ależ oczywiście, nie krepuj się, jestem gotów...
        >>>> - Posłuchaj, twoja matka ma dziecko i twój ojciec ma dziecko,ale nie
        >jest
        >>>> ono twoim bratem ani siostrą - kto to jest?
        >>>> Marcinkiewicz chrząka, kaszle i w końcu odpowiada:
        >>>> - Czy mógłbym się zastanowić i wrócić z odpowiedzią?
        >>>> Kaczyński zgadza się i Marcinkiewicz wychodzi. Natychmiast zwołuje
        >>>> zebranie
        >>>> klubu parlamentarnego PiS,po czym głowią się nad zagadka przez
        >kilkanaście
        >>>> godzin,ale nikt nie wpada na rozwiązanie.
        >>>> W końcu, w akcie desperacji,Marcinkiewicz dzwoni do Jana Rokity i
        >>>> przedstawia mu problem:
        >>>> - Niech pan posłucha, jak to może być: pańska matka ma dziecko i
        pański
        >>>> ojciec ma dziecko, ale nie jest ono Pańskim bratem ani siostrą - kto
        to
        >>>> jest? (Łebski z niego facet myśli Marcinkiewicz, studiował, na pewno
        >>>> znajdzie odpowiedź...) Rokita odpowiada bez zastanowienia:
        >>>> - To ja, oczywiście.
        >>>> Uradowany Marcinkiewicz wraca biegiem do Pałacu Prezydenckiego,
        >odnajduje
        >>>> Kaczyńskiego i krzyczy:
        >>>> - Mam, mam! Wiem kto to jest! To Jan Rokita!
        >>>> Na co Kaczyński robiąc zdegustowana minę:
        >>>> - Źle, idioto! To Tony Blair!
        • piglowacki Re: Co tam kierownik PGR! Co na to . Genialny Str 25.02.06, 01:02

:)))
      • mobileinmobili dodrukowac pieniedzy na faneberie populistow 25.02.06, 13:30
        bo o coz chodzi. Obecna poltyka NBP jest konsekwentna i dba ostabilizacje, polskiej zlotowki. Jakzesz niedoceniane sa starania Balcerowicza, zeby uchronic kraj przed finansowa zaglada, bo gdy kartofel mysla, ze przez dodrukaownaie pieniedzy beda finansowac swoje wyborcze i populistyczno-socjalne faneberie, sa w ogromnym bledzie. Wolny i niezalezny obrot pieniadza, jest gwarantem zagranicznych inwestycji w Polsce, polskich miejsc pracy. Jeden blad w tej dziedzinie a Polska utonie w inflacji, pogrozajacej obywateli w nedzy dluznikow, ktore to dlugi beda jeszcze splacac wnuki i prawnuki. Cala siec dzsiejszych pozyczek, mieszkan wlasnosciowych domow, ktore sa finasowane na kredyt przejdzie automatycznie w rece spekulantow ziemia i majatkiem, komoernikow.
        Gdy taki scenariusz ma czlowike przed oczami, trudno sie oprzec wszechogarniajacemu strachowi i panice gieldowej.
        To nie Blaecrowicz i NBP zadluzyl Polske na 200 miliardow dolarow, ale obiecanki-cacanki kolejnych rzadow RP, ktore zamiast inwestowac, rozdaje podarunki bez pokrycia, jak Becikowe, jak Gilowska, ktora lekka reka ,ostanio zrobila dodatkowa dziure w budzecie &mld zlotych.
        Rece precz od NBP!!
      • maria333 Re: Co tam kierownik PGR! Co na to . Genialny Str 26.02.06, 00:14
        Metamorfoza M.Jurka?

No nie wiem... Na początku lat 90-ych pamiętam jego sławetną wypowiedź (ktoś
        może pamięta źródło?), wychwalającą religijny system rządów w Iranie...
        nie pamiętam szczegółów, tylko tyle, że włosy mi dęba stanęły na głowie (a
        nosiłam wtedy długie...;-) )
        Więc gdy został Marszałkiem Sejmu, blady strach mnie ogarnął - będą ustrój
        zmieniać?...

Ludzie, żyjemy w normalnym, europejskim kraju !!! JESZCZE..... :(

Nie pozwólmy oszołomom zniszczyć naszego kraju!!

piglowacki napisał:

> Co się czepiacie kierownika PGR. Intelektualnym burakiem zawsze był, jest i
        > zostanie (nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji tego co czyni).
        >
        > Ważne jest co na to GENIALNY STRATEG. Czy Jaruś MATACZ jest już tak
        > zdeterminowany, by zdobyć pełnię WAADZY, że gotów jest pogrywać nawet
        podstawą > stabilizacji gospodarki?
        >
        > Zastanawia mnie też metamorfoza M.Jurka.
        >
        > Przez wiele lat M.Jurek funkcjonował w polskiej polityce z opinią trochę
        > kontrowersyjnego (bicie dzieci) ale przyzwoitego, ortodoksyjnego acz
        > nieszkodliwego katotaliba. I był raczej przez wszystkich szanowany (chyba nie
        > napisałem nigdy nic na jego temat).
        >
        > I wystarczyło kilka miesięcy bezpośredniej „współpracy” z Jacusiem
        > MATACZEM > (bezkrytyczna realizacja obstalunków DESTRUKTORA), a można go
        zaliczyć do > najbardziej szkodliwych postaci tego partyjniacko –
        parlamentarnego gnoju
    • praepo Spokojnie!NBP to nie Swięta krowa! 25.02.06, 00:21
      • swoj1112 Re: Spokojnie!NBP to nie Swięta krowa! 25.02.06, 02:59
        Uosobienie spokoju.
        Niech sie zajmuja czym chca ,ale chociaz od NBP niech trzymaja sie z daleka.
    • adalberto3 Nic nadzwyczajnego - bank centralny musi .. 25.02.06, 00:22
      .. być odpowiedzialny również za wzrost gospodarczy. Niektóre kraje unijne mają
      takie przepisy w swoim prawie.
      • nicram112 ktore na przyklad?! Bialorus czy Albania? 25.02.06, 00:31
      • swoj1112 Re: Nic nadzwyczajnego - bank centralny musi .. 25.02.06, 02:07
        Tak ,przynajmniej kiedy na koniec kaczyzmu PKB spadnie pod kreske , bedzie
        mozna kogos innego obwinic.I znowu mohery z rozdziawionymi gebami beda sluchac
        i przytakiwac.
    • zygfryd.okrutny Atak specjalistow-populistpw 25.02.06, 01:07
      na ostatnia rzecz, ktora jeszcze funcjonuje w kraju. Sytem bankowy, stabilizacja waluty, rozsadne i kometentne decyzje w tym zakresie, to gwaracja zaufanie inwestorow zagraniczynch, gieldy, instytucji wolnego obrotu gospodarczego. Balcerowicz jest gwarantem spokoju finansowego w Polsce, indolecyjna manipulacja w tym sektorze, doprowadzi do horrendalnej infalcji w kraju, masowych upadlosci przedsiebiorstw i gospodarstw domowych.

Atak na polska bankowosc, jest dla Panstwa bardziej niebezpieczny, niz atak na WSI, wymiar sprawiedliwosci i inne polityczne represje.
      • pantanal Zygfryd, to naprawde TY? 25.02.06, 12:39
    • student_82 Re: Projekt ustawy o NBP Samoobrony pod obrady Se 25.02.06, 03:01
      Jestem już 3 tygodnie na stypendium za granicą. Jak czytam informacje na portalach internetowych to przestaje wierzyć że mój kraj wyjdzie na prostą :(
      Co taka osoba jak Pan Marek Jurek robi w sejmie? . . no i dlaczego chce przegłosować projekty ugrupowania w skład którego wchodzą osobą z niskim wykształceniem. . . Samoobrona nie może dyskutować z Balcerowiczem gdyż oni nie są wstanie ogarnąć co on mówi. To tak jakby 5letni chłopiec chciałby być mądrzejszy od swojego dziadka.
      • swoj1112 Re: Projekt ustawy o NBP Samoobrony pod obrady Se 25.02.06, 03:10
        Chodzi o to ,zeby za cztery lata bylo kogo oskarzyc za PKB pod kreska.
        Co do Balcerowicza,masz racje.Ale to nie jest dla nich wazne.
        Potem juz tylko powodz ,moze zmyc smrod ktory po sobie zoastawia.
      • silesus.monachijski Re: Projekt ustawy o NBP Samoobrony pod obrady Se 25.02.06, 03:10
        student_82 napisał:

> .... Samoobrona nie może dyskutować z Balcerowiczem gdyż oni nie są wstanie
        > ogarnąć co on mówi. To tak jakby 5letni chłopiec chciałby być mądrzejszy od
        swojego dziadka.

brawo, ująłeś dokładnie tzw. jądro zagadnienia. Cóż, pan Prezes ma wizje-której-
        nikt-nie-rozumie, widać jego walka z "układem" nie obejmuje wyrokowej s-brony
        • swoj1112 Re: Projekt ustawy o NBP Samoobrony pod obrady Se 25.02.06, 03:11
          Rzeczywiście, na polu gospodarczym Kostrzewski jest głównym doradcą Jarosława
          Kaczyńskiego. "Prezes zwraca uwagę na to, co mówię, ale czasami w trakcie tych
          moich gospodarczych wywodów jest znudzony, bardzo znudzony" - opowiada
          Kostrzewski podczas kilkugodzinnego spotkania z
          dziennikarzami "Rzeczpospolitej".

• swoj1112 [...] 25.02.06, 03:33
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • abstracto To tylko świadczy o pisiorach 25.02.06, 09:31
      Już ich wszystkich łapy świeżbią, żeby grzebać przy nbp. Ale żeby, kacza mać,
      oddawać inicjatywę w tej sprawie w ręce takich ludzi jak lepper i inne hojarskie
      to już jest szczyt. Żesz, kacza mać, nie może być tak, że projekty ustaw
      dotyczących najważniejszych instytucji w państwie tworzą bojówkarze z pegieerów!
    • aja195 NBP ma wspierać politykę rządu 25.02.06, 09:44
      Cytat z projektu Samoobrony "NBP ma służyć wspieraniu polityki gospodarczej
      rządu, w tym w szczególności wzrostu gospodarczego i zatrudnienia". A ponieważ
      rząd robi wszystko, aby zmiejszać wzrost gospodarczy i zwiększać bezrobocie
      zwiększając obciążenia podatkowe przez rozdawnictwo pieniędzy, to mamy
      przechlapane jeśli ustawa przejdzie...
    • the.bill1 Balcerowicz - inteligentny zdracja - LINK 25.02.06, 10:20
      hotnews.pl/artpolska-529.html
      • smierc666 Majsterkowanie 25.02.06, 10:55
        Próba podporządkowania NBP rządowi to 2 kroki do tyłu. Znowu cenę chleba i
        skarpetek zacznie dyktować (spod małego malca) państwo.
        Gorsze jest to że za wszystkie te bzdurki zapłacimy my. A powrót do normalności
        potrwa z 10 kolejnych lat.

pozd.
        • kurtho Banda kolesi! 25.02.06, 10:58
          Jak ja ci to, to ty mi tamto, a wtedy, to ja moze tez troche...
          , a kraj czeka :-(
      • pantanal thebil, ile ci płacą za opluwanie? 25.02.06, 12:32
        the.bill1 napisał:

> hotnews.pl/artpolska-529.html
    • mishak Jurek jestes ćwolem jakich mało 25.02.06, 10:59
      .
    • nicalek Re: Projekt ustawy o NBP Samoobrony pod obrady Se 25.02.06, 11:10
      Każdy kolejny rząd ma nieprzepartą ochotę, aby prostym zabiegiem dodruku
      pieniędzy ludziom pomóc. Obciążenie odpowiedzialnością NBP-u za rozwój
      gospodarczy i zmniejszenie bezrobocia sprowadza się w istocie do presji na
      obniżenie stóp procentowych i wzrost inflacji. A czy zwykłym ludziom nie
      odpowiada sytuacja, gdy nasz pieniądz jest tyle samo warty co rok temu i trzy
      lata temu. Rząd, parlament mają swoje instrumenty, przy pomocy których mogą
      oddziaływać na wzrost gospodarczy i spadek bezrobocia. Czy koniecznie rząd musi
      się tą odpowiedzialnością podzielić? (czytaj: wskazać winnego).
      Równie dobrze można podzielić się z NBP-em np. odpowiedzialnością za stan dróg w
      naszym kraju. NBP, jego kierownictwo i 1500 osobowa załoga zapewniają stałość
      wartości pieniądza w funkcji czasu względem wartości towarów i usług oraz innych
      walut świata. Starsi pamiętają, a młodsi niech się raczą dowiedzieć o bonach
      towarowych PKO, o książeczkach walutowych, o starych portfelach emerytów i
      rencistów, o inflacji kilkusetprocentowej. Głupota Samoobrony może skończyć się
      totalnym krachem finansowym, gdy wierzyciele zechcą zwrócić się do budżetu
      państwa o zwrot 500 miliardowego długu publicznego. Nie wolno igrać z ogniem,
      każdy organ Państwa ma obowiązki względem społeczeństwa i instrumenty do jego
      realizacji. Nie należy wszystkiego mieszać w celu unikania odpowiedzialności,
      bądź przenoszenia jej na inne organy.
      Emeryt - mgr inż. elektronik.
    • kozaczek3 Koryto powinno być pozłacane!!!! 25.02.06, 11:18
      Dorwali się chłopcy do władzy.
      Rozdzielają profity.
      Kombinują jak zabrać wszystko, a najlepiej jeszcze więcej!!!
      Poproście czarnych do pomocy, oni mają mądrych lisków.
      Podzielicie się Polską.
      Czarni z bankiem Polskim na tacy, wy u stóp ich pochyleni będziecie zbierać to co spadnie.
      Amen.
    • ezpa7z9 Balcerowicza będziemy bronili jak własnych dup! 25.02.06, 11:20
      Rzekła ,,Gazeta Wyborcza''jedyna niezależna,bezstronna i obiektywna gazeta w III
      R.P.
    • jerzy30 juz sie calkiem zeszmacili i ............ 25.02.06, 11:42
      dla swoich interesow
      • piss2pis Re: juz sie calkiem zeszmacili i -- a my też potr 25.02.06, 12:05
        jerzy30 napisał:

> dla swoich interesow

A co mają pilnować interesów rtch nieuków PiS&Sa&PRL> Po co? Nimi i tak
        zaopiekują się nierozgarnięci wyborcy. Czynią już tak od15 lat i jeszcze
        nawołują się do postępowania zgodnie z zaleceniem naszego barda:

my tę Polskę rozpieprzymy; ale my
    • vitriolic Temu Panu który ponoć zawsze się mylił nie dorasta 25.02.06, 11:54
      Pan do pięt Panie Kaczyński. Ta reforma bolała, ale teraz może Pan Panie
      Kaczyński rozdawać becikowe, senioralne i co tam jeszcze Panu, Samoobronie i
      LPR przyjdzie do głowy. Czeka nas wielkie sprzątanie, które znowu może boleć....
    • bronimir Jarosław K. musi ratować władzę czyli pakt 25.02.06, 12:23
      Zaczynają się ustępstwa, PiS zaczyna płacić za głosy.
    • sem.mes Re: Projekt ustawy o NBP Samoobrony pod obrady Se 25.02.06, 12:44
      Smutne jest to że kretynów z samoobrony i pis wybrali ludzie którzy nie będą
      żyć gdy za 15-25 lat Polska będzie dotknięta galopująca inflacją, żaden
      rozsądny inwestor nie będzie chciał tu zaryzykować dolara, rodzimy biznes
      będzie dział głównie w szarej strefie i a społeczeństwo będzie gotowe wyjść na
      ulicę.
      • katharyna Re: Projekt ustawy o NBP Samoobrony pod obrady Se 25.02.06, 13:10
        Akcja Samobrony musi cieszyć, każdego rozsądnego Polaka.
        Pakt Stabilizacyjny - na pewno przetrwa. Jak nie w tej, to innej formie.

Cieniasy z przygłupami Tuskiem i Rockitą , spadają dalej w cień.
        Nie pozostało im już nić, jak tylko rzygać i pluć złością i nienawiścią tak jak
        TUSK, z sejmowej trybuny. Za rok, nikt nie będzie PO-paprańcom ufał ani w im w
        cokolwiek wierzył. Już teraz znaleźli się na miejscu SAMOOBRONY - występują
        jako chłopiec do bicia.Jeszcze broni ich tylko GW i Radio OSZOŁOMÓW -T(ł)OK w
        FM.
        Odkryli TAM swoją plugawą koniunkturalność i zaprzaństwo narodowe - do końca.
        Fe....
        Rzygać się chce.
        • sem.mes Re: Projekt ustawy o NBP Samoobrony pod obrady Se 25.02.06, 13:17
          To prawda, niedobrze się robi.
    • jerry.uk To nie druk pieniedzy ale banknotów! 25.02.06, 12:57
      Nie ma czegos takiego jak dodruk pieniędzy, bo one powstają poprzez pracę,
      kapitał albo ziemię. To co proponuje ten wiejski przygłup to dodruk banknotów!
      • zielona.budka według Leppera 25.02.06, 13:11
        przez "podaż"... może dostanie kiedyś Nobla w ekonomii???
      • katharyna Re: To nie druk pieniedzy ale banknotów! 25.02.06, 13:12
        Balcerowicz musi - s i e d z i e ć !
    • papa_s Balcerowicz musi odejść! 25.02.06, 13:17
      Czemu nie można tego prościej bez manipulowania przy ustawie o NBP? Po prostu
      odwołać prezesa NBP i po problemie. Potem wybrać paktowego.
      Przecież Samoobronie nie chodzi o jakieś zmiany w NBP (doskonale wiedzą, że nic
      nie dadzą) tylko o wyrzucenie Balcerowicza. Nie z powodów ekonomicznych a
      politycznych. W końcu jednak polityka ma wpływ na decyzje i działania polityków.
    • wiking1604 PiS+Samoobrona+LPR=Pakt destabilizacyjny 25.02.06, 13:23
      No tak, tego się należało spodziewać, nieprzygotowane do sprawowania władzy
      PiS objeło władzę w tym nadwiślańskim kraju i jako że samo nie ma żadnej
      sensownej koncepcji sprawowania władzy w kraju, korzysta z projektów
      podsówanych przez Samoobronę i becikowe LPR. Myślę że w przypadku PiS-u mamy
      doczynienia z przerostem formy nad treścią. IV Rzeczpospolita Panów K. będzie
      krajem w którym kupczy się stanowiskami rządowymi w imię sprawowania władzy, w
      imię tej władzy wprowadzi się kilka szkodliwych z punktu widzenia interesów
      kraju ustaw, wszak władza jest tu najważniejsza. Przyglądając się polityką z
      lewej, prawej i środkowej strony odnoszę wrażenie że to nie oni są dla narodu
      ale naród jest dla nich. Nawet najbardziej szkodliwe dla społeczeństwa pomysły
      przechodzą w imię jakiegoś tam wirtualnego paktu stabilizacyjnego. Bismark
      znany polakożerca, w jednym miał rację że największą szkodę Polakom można
      wyrządzić tylko w tedy gdy da się im rządzić samym sobą.Patrząc na działania co
      poniektórych "prawych i bogobojnych polityków" nie mogę się pozbyć wrażenia że
      cofają ten kraj do tyłu, większą rolę odgrywa historjia sprzed 17 lat, niż
      rzeczywiste problemy przed którymi stoi teraz nasz kraj. Plan zwalczania
      bezrobocia który akurat mnie najbardziej interesuje ogranicza się do składnaia
      obietnic bo tylko to ostatnimi czasy słyszę, plan walki z ubóstwem sprowadono
      do uchwalenia dwuch ustaw o tak zwanym becikowym, walka z korupcją sprowadzona
      została do wymiany urzędników w podległych resortach i spółkach skarbu państwa,
      z tym że decydujące było w tym przypadku kryterium przynależności partyjnej nie
      zaś profesjonalizm i uczciwość kandydata. Plan walki z przestępczością
      sprowadza się do podwyższania kar za przestępstwa, tylko że już dzisiaj w
      więzieniach brak jest miejsca na osadzenie kolejnych skazanych. Jako obywatel
      jestem w stanie wytrzymać dużo, ale krew mnie zalewa kiedy premier zwraca się
      do mnie za pośrednictwem jedynie obiektywnych mediów, kiedy obywateli traktuje
      się jak osoby z niedorozwojem umysłowym, aplikując społeczeństwu środek
      uspokajający w postaci kilku ustaw becikowych,zamiast kompleksowego
      rozwiązywania problemów tego kraju. Kiedy z rozbrajającym uśmiechem po
      posiedzeniu Rady Gabinetowej pan Prezydent stwierdza że bezrobocie rośnie bo
      jest zima a w zimie bezrobocie zawsze rośnie. Łatwo przejada się zaoszczędzone
      z takim trudem pieniądze, tylko tak naprawdę w ostatecznym rozrachunku
      zapłacimy za te piękne datki i dodatki my, albo w postaci ogromnego bezrobocia,
      albo z naszych podatków. Może bracia K. mineli się z powołaniem, może lepiej
      było by kontynułować karierę aktorską, a nie pchać się do polityki. Tak czy
      siak najlepiej obaj panowie wypadają w bajkach.
    • mobileinmobili dodrukowac pieniedzy na faneberie populistow 25.02.06, 13:34
      bo o coz chodzi. Obecna poltyka NBP jest konsekwentna i dba ostabilizacje, polskiej zlotowki. Jakzesz niedoceniane sa starania
      Balcerowicza, zeby uchronic kraj przed finansowa zaglada, bo gdy kartofel mysla, ze przez dodrukaownaie pieniedzy beda finansowac
      swoje wyborcze i populistyczno-socjalne faneberie, sa w ogromnym bledzie. Wolny i niezalezny obrot pieniadza, jest gwarantem
      zagranicznych inwestycji w Polsce, polskich miejsc pracy. Jeden blad w tej dziedzinie a Polska utonie w inflacji, pogrozajacej
      obywateli w nedzy dluznikow, ktore to dlugi beda jeszcze splacac wnuki i prawnuki. Cala siec dzsiejszych pozyczek, mieszkan
      wlasnosciowych domow, ktore sa finasowane na kredyt przejdzie automatycznie w rece spekulantow ziemia i majatkiem, komoernikow.
      Gdy taki scenariusz ma czlowike przed oczami, trudno sie oprzec wszechogarniajacemu strachowi i panice gieldowej.
      To nie Blaecrowicz i NBP zadluzyl Polske na 200 miliardow dolarow, ale obiecanki-cacanki kolejnych rzadow RP, ktore zamiast
      inwestowac, rozdaje podarunki bez pokrycia, jak Becikowe, jak Gilowska, ktora lekka reka ,ostanio zrobila dodatkowa dziure w
      budzecie &mld zlotych.
      Rece precz od NBP!!
    • mariuszet Re: Projekt ustawy o NBP Samoobrony pod obrady Se 25.02.06, 13:53
      Jeśli PiS z Samoobroną zaczną ręcznie sterować gospodarką, a zależna od nich
      RPP przestanie pilnować inflacji w perespektywie kilku lat, a nie miesięcy, to
      katastrofę gospodarczą mamy pewną. Gdy Pan Bóg chce kogoś ukarać to mu rozum
      odbiera i chyba teraz padło na te partie. Dlaczego tylko cały naród ma na tym
      cierpieć?
      • alistair-p Re: Projekt ustawy o NBP Samoobrony pod obrady Se 26.02.06, 14:12
        Nie martw się.Marcinkiewicz weżmie to na siebie,przeprosi i inflacja
        zniknie,podobnie jak milion czy dwa mieszkań.
    • matrioszka25 Ucieczka od zlotego 25.02.06, 14:01
      w zloto, a przez to jego gwaltowna dewaluacja, sa juz pierwsze sygnaly, ucieczki z rynku polskiego, wyprzedazy panstwowych obligacji, a wiec te idiotyczne sygnaly z rzadu polskiego sprowadzaja karj w linii prostej do ruiny gospodarczej. teraz wystarczy drobny atak miedzynarodowych spekulantow na zlotowke, a utoniemy w dlugu, ktory pograzy terazniejsze i przyszle pokolenia w nedzy.

To dziwne, gdy inne kraje chronia sie przed spekuacjami w silne Euro, nasi "specjalisci" ani mysla o przejsciu na ta walute, pozostajac przy zlotowce, daja pole do popisu ruinie obywateli Polski. Tym bardziej gdy leper, bierze w swoje rece kierowanie finasami Polski, jak kiedys komunistycznego PGR. Wtdy mozna juz pogasic wszystkie swiatla,a wiec dobranoc, dobrobycie i demokracji.

• chris12 Lepper na prezesa NBP a Jurek na prymasa Polski 25.02.06, 14:07
      Polska ma elitą rządową jak Zambia czy Zair.
    • bsc1 JUREK MUSI ODEJŚĆ ! 25.02.06, 14:09
      Bezmózgowe zapędy Leppera prowadzą do anarchii w gospodarce, a Jurek będzie
      odpowiedzialny za tę Ustawę godzącą żywo w interesy Polski. Jurek musi odejść!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka