solaric 25.02.06, 22:49 Poroniony pomysł. O 300,400 osób było tam za dużo. Tą drogą sładam hołd zmarłym w tej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bananekk Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 25.02.06, 22:50 szczerze to średnio podoba mi się to całe zamieszanie z tą tragedią. Nie twierdzę, że nic się nie stało, bo śmierć ponad 60 osób to ogromna tragia, ale dajmy już spokój. Co pomogą te koncerty, zbiórki pieniędzy itd? Przecież zmarłym już nie pomożemy, a czy rodzinom zmarłym, dając jakieś pieniądze, otrzemy łzy? nie sądzę... Odpowiedz Link Zgłoś
laureno Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 26.02.06, 00:55 Lepsza kasa niż nic. Depresja w jaką wpadli napewno wpędzi ich w problemy finansowe. Ponadto niektórym zginęli zapewne żywiciele rodziny. Są jeszcze ranni, a hospitalizacja niektórych jest kosztowna - system wypłaty ubezpieczeń często jest zawodny i działa zbyt wolno. A na koniec: służby ratownicze, kóre przyczyniły się do tego, że ofiar nie było jeszcze więcej. Im dodatkowe fundusze zapewne się przydadzą. Do tego potencjalni uczestnicy będą mogli przyczynić się (pośrednio) do pomocy ofiarom, jednocześnie dobrze się bawiąc na koncercie. Podsumowanie: warto przeprowadzać takie koncerty i zbiórki pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 26.02.06, 05:54 warto je przeprowadzac, ale niektorzy pod slowem koncert sobie wyobrazaja tylko jakichs satanistow i orgie, wiec opor materii jest bardzo mocny Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Warto, ale w innym miejscu 26.02.06, 13:12 laureno napisał: > Podsumowanie: warto przeprowadzać takie koncerty i zbiórki pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bsk78 Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 25.02.06, 22:56 Niestety, takie koncerty służą nie uczczeniu ofiar tragedii, lecz promocji artystów. Szkoda, że do promocji próbuje się dorobić ideologię Odpowiedz Link Zgłoś
laureno Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 26.02.06, 00:56 A kasa, która zostanie zagospodarowana przez organizacje charytatywne, a wcześniej przekazana na te cele może tez jest wirtualna? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 26.02.06, 10:09 możę ludzie mają dosyć "dawania kasy" tym, ktorym dał już rząd,samorząd,Caritas /podobno zebrał 1,5 mln i daje po 100 PLN każdej z 200-300 ofiar/,zbierają też inne organizacje,firmy ubezpieczeniowe już wypłaciły. Odpowiedz Link Zgłoś
legato11 Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 26.02.06, 02:48 Oto jak można zarobić w Polsce na tragedii.... bez komentarza. koncert..Podajcie nr konta - ten kto chce to pomoże wpłącając. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.czardybon Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 26.02.06, 15:32 Dochód z koncertu miał pójść na współfinansowanie utworzenia Centrum Ratownictwa Psychologicznego. Katastrofa na MTK dopiero w jaskrawy sposób pokazała, że taka struktura jest potrzebna. Pomagałaby nie tylko poszkodowanym w tej katastrofie, ale w również innym poszkodowanym, w innych wypadkach w przyszłości. Dzięki staraniom niektórych mediów tego celu nie uda się nam zrealizować. To efekt ich starań dla "dobra" poszkodowancych. Nawiasem mówiąc rozmawiałam z portierami i pracownikami Targów Katowickich, którzy dostają gsiej skórki na hasło "dziennikarz" - zacytuję: "po tragedii zlecieli się tu jak psy - z kamera potrafili dotzrzeć wszędzie i dręczyli poszkodowanych i ich rodziny pytaniami, przeszkadzali zamiast pomagać" Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.czardybon KILKA INFORMACJI 26.02.06, 15:43 1. nie było nigdy mowy o piknikach i budkach z piwem na miejscu tragedii - dziennikarze GW mogli sie przekonać o tym na własne oczy wczoraj, a jednak nie sprostowali jednoznacznie tego kłamstwa, które zamiescili na łamach GW 2. artyści wycofali się na skutek nagonki prasowej i presji nieznanych czynników z Warszawy...(dziwne telefony jakie odbierali, po których nastepowała odmowna decyzja) 3. dla niedoinformowanych - koncert odbył się nie na parkingu przed halą, ale na parkingu prywatnej firmy, znajdującej się na terenie MTK. Targi, to olbrzymi kompleks, gdzie ma swoja siedzibę wiele firm - słyszałam z reszta, że jedna z nich chce zasądzić GW za nazwanie tego miejsca cmentarzem. Warka, czyli Grupa Żywiec, rzeczywiście jest jednym z naszych darczyców, co nie znaczy że było tam sprzedawane piwo - obowiazywał zakaz spozywania i wnoszenia alkoholu na teren koncertu. Grupa Żywiec nie wywiesiła nawet najmniejszej reklamy na terenie koncertu, podobnie jak inne firmy "sponsorujące". 4. na całym świecie organizuje się takie koncerty. Po tragedii World Trade Center w USA nieopodal tego miejsca odbył się olbrzymi koncert, w którym grali artysci z całego świata i niczyich uczuć to nie uraziło 5. GW powołuje sie na "oburzone rodziny" - ani jedna osoba z rodzin poszkodowanych nie zadzwoniła do organizatorów, choć dane są ogólnie dostepne - czy to nie dziwne? Zastanawia mnie tez w jaki sposób dziennikarz GW dotarł do tych rodzin, skoro wiem od służb ratowniczych, że ich dane są tajne Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Z całym szacunkiem.... 25.02.06, 23:19 dlaczego dajecie sobą manipulowac!? Z powodu tragedii, która miała tam miejsce znika racjonalne myslenie??? Czy należałoby wydzielić jedno kilometrową strefę "ciszy" wokół miejsca tragedii? Tak jaj to ma mniej więcej miejsce w Oświęcimiu ??? Może zabrońmy stąpania po miejscu, gdzie stała hala? Przecież to bezczeszczenie !!! (aluzja) TVP organizuje koncert w Spodku jutro... czyżby bała się konkurencji ??? Informacje podawane są w ten sposób, aby manipulować ludzkimi emocjami !!! Nie dajcie się... proszę... Przecież z tego koncertu możnabyło wyciągną "troszkę " kasy, a i hołd można było oddać zpalając (dajmy na to) choćby "światełko do nieba" Ehhh ale jesteście... Odpowiedz Link Zgłoś
laureno Re: Z całym szacunkiem.... 26.02.06, 00:59 Każdy oddaje hołd na swój sposób, nie szanując sposobu jego wyrażania przez innych. No bo przecież jego sposób jest zawsze najlepszy. Ach ta Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Zakazać jakichkolwiek imprez w Warszawie.Zgodnie 26.02.06, 08:01 z głupotą lejącą się z telewizorów. Odpowiedz Link Zgłoś
kolegazpodworka Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 26.02.06, 01:39 Niejaki "Laureno" napisał: Lepsza kasa niż nic. (...) Do tego potencjalni uczestnicy będą mogli przyczynić się (pośrednio) do pomocy ofiarom, jednocześnie dobrze się bawiąc na koncercie Laureno Potem Niejaki "Laureno" dopisał: A kasa, która zostanie zagospodarowana przez organizacje charytatywne, a wcześniej przekazana na te cele może tez jest wirtualna? Laureno Potem niejaki "Darkus" napisał: (...)Czy należałoby wydzielić jedno kilometrową strefę "ciszy" wokół miejsca tragedii? Tak jaj to ma mniej więcej miejsce w Oświęcimiu ??? Może zabrońmy stąpania po miejscu, gdzie stała hala? Przecież to bezczeszczenie !!! (aluzja) (...)Przecież z tego koncertu możnabyło wyciągną "troszkę " kasy, a i hołd można było oddać zpalając (dajmy na to) choćby "światełko do nieba" Ehhh ale jesteście... darkuss Ludzie, wy obaj: Laureno i Darkus, czy rozumiecie co piszecie? Czy w ogóle musicie zabiearć głos nie mając nic rozsądnego do powiedzenia? Przepraszam, że piszę tak kpiąco, ale przeczytajcie siebie jeszcze raz i pomyślcie, czy nie wstyd wam takich bezmyślnych wypowiedzi? Co to znaczy Laureno, że ktoś mógł się przyczynić "do pomocy ofiarom, jednocześnie dobrze się bawiąc na koncercie"? Człowieku, tańczyłeś kiedyś, albo śpiewałes jakieś rockowe kawałki na grobie twojej babci? Przepraszam, jezeli obie jeszcze zyją? A myślisz Laureno, że ta "kasa zagospodarpowana przez organizacje charytatywne" byłaby przyjęta przez ofiary (rannych) oraz rodziny zabitych? Czy ty przyjąłbyś pieniądze od hien cmentarnych- to tacym którzynp. zabierają z grobów kwiaty a potem sprzedają je ponownie? Oczywiscie nie mowię tu o artystach, ktorzy zgodzili sie na koncert, myśląc, że odbędzie się na lotnisku w Muchowcu. A ty Darkus, byłes kiedyś w Oświęcimiu? Po pierwsze nie porównuj tamtego Miejsca z Miejscem gdzie runął dach hali na ludzi w Katowicach. Chyba, że hitlerowcy mylą ci się z winnymi Zaalenia dachu (nie znamy ich jeszcze do konca) Po drugie Darkus, co to znaczy "wyciągnąć trochę kasy" z koncertu i oddać hołd ofiarom, "zapalając choćby światełko do nieba". Tobie chyba się kompletnie pomyliły okoliczności, imporezy i może się nie wyspałeś. ORGANIZATORZY ni epowinni byli przenosić koncertu z lotniska na teren tragedii, bo te 200 metrów od zawalonej hali to tak jak obecnośc handlarzy odpustowych w przedsionku kościoła , a nowotestamentowych przkupniów w świątyni. TAK, młodzi i mało dposwiadczeni Laurenie i Darkusie: to miejsce gdzie zginęło 65 osobn a rany ciezkie odnioslo ok 170, jest miejscem uswieconym ich niwinną krwią i męczarnią. ORGANIZATORZY koncertu w miejsu kolo hali popelnili bąd karygodny i niewybaczalny. Niewybaczalny, bo mieli szansę do oststniej chwili koncertt odwolać z uwagi na protest Arcybiskupa Damiana Zimonia, Wojewody i kogo tamjeszcze. Mogliz honorem zrezygnowac z poronionego pomysłu. zmienic termin i... na lotnisku! Albo w ogole tego nie ropbic. Cala ta Fundacja dla Slaska, czyjak jej tam i todrugie cos zaswiadczyly , ze sa prowadzone nieudolnie, bezmyslnie i bez serca. Pomyslmy o tym , czy w ogokle te dwie instytucje maja czyste intencje w tymco robią. TAK piszę ostro, bo nie tanczy sie na grobie babci, ani nie spiewa "Poszla Karolinka do Gogolinka" na pogrzebie. Przepraszam nadwrazliwcow, ze mnie ponioslo. Winni są organizatorzy a tu teraz dwaj autorzy postów wyzej wymienieni. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy [...] 26.02.06, 02:15 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolegazpodworka Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 26.02.06, 02:40 Wiesz, kolego, na takie chamskie odzywki w stylu "glupis gosciu i tempy" nie odpowiada się, bo nie warto stukać po klawiaturze, ale jeśli pisząc, że jestem "TEMPY" miałeś na myśli, że mam duże TEMPO np. w pisaniu odpowiedzi na twoją pisaninę to masz rację, ale jeśli twoje "TEMPY" miało znaczyć TĘPY, to ja się nie obrażam, bo na nieuków nie wypada się obrażać, tylko dać im lekcję albo korepetycje. Wracając jednak kolego-w-szybkim-TEMPIE-tępy do rzeczy: proponuję ci, pomyśl jeszcze raz co wypisujesz, a mój poprzedni tekst przeczytaj ze zrozumieniem. Pomyśl, czy rzeczywiście można "się przy okazji bawić na koncercie" zbierając "kasę" na cel charytatywny, jakim jest pomoc ofiarom? - tak mniej więcej pisałeś we wcześniejszych postach, które ja oprotestowałem. To w tym sensie pisałem o grobie, na którym się nie śpiewa ani się nie tańczy. Mam prawo do przerysowań (jeśli rozumiesz o czym piszę) skoro jacyś, od siedmiu boleści, organizatorzy bawią się w tanie bohaterstwo, robiąc tę imprezkę na Grobie właśnie. Na tym Grobie można co najwyżej zaśpiewać Psalmy i to jeszcze nie wszystkie. Pa, śpij dobrze. Przepraszam, jeszcze raz za moją ostrość. Ja nie obrażam cię przymiotnikami, ale jednak za bardzo zmieszałem cię z twoimi wypocinami. Tego też nie powinienem był zrobić. Czujesz inaczej? Myślisz, że nie jestem ostry, tylko "głupi i TEMPY"-jak pisujesz- moze z twojego punktu widzenia masz rację. Rzecz w tym, ze masz otępiałą wrażliwość. Szczerze, z serca, życzę Ci uwrażliwienia i dojrzałości. Teraz piszę bez podtekstów. Głowa do góry. Nie kłóćmy się więcej tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 26.02.06, 04:16 Pleciesz gostku niedzielny bzdury w dalszym ciagu. Znasz obrzadek pochowku w religii katolickiej? Tam ksiadz spiewa "alleluja" na znak przejscia do lepszego swiata. I jesli chcesz byc wiernym wyznawca to tez zaspiewaj "alleluja". O jakich zabawach i muzyce techno piszesz, nie wiem. Ale pewno i sie nie dowiem. Spac nie moge bo za stroza nocnego robie. A "tempy" czy "tepy" to dla ciebie i tak zadna roznica. Dobrze wiesz o co chodzi.I nie zaprzeczaj sam sobie; bo albo sie odpowiada albo sie nie odpowiada; albo warto stukac po klawiaturze alboi nie warto. A jesli nie warto to po cholere bebnisz z zacieciem godnym lepszej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss A tutaj widzę 26.02.06, 09:14 W tej wypowiedzi widać sens i logikę. Panie - KOLEGAZPODWORKA w przeciwieństwie do Twojego chaotycznego tonu. Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: A tutaj widzę 26.02.06, 20:06 Bardzo bym chcial wiedziec co w tresci wykasowanej mojej opinii stanowilo naruszenie regulaminu badz prawa? Ale sie nie dowiem.... Smutno! Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Re: A tutaj widzę 27.02.06, 10:27 Pamiętam ten post. Jedyne do czego można się było przyczepić, to to, że obraziłeś Kolegazpodworka, tym, iż napisałeś, że jest tępy i głupi... Nie wiadomo kim jest kolegazpodworka... Może ma jakies znajmości??? Ile razy obrażano (starano się) mnie i innych... i jakoś nic... ehhh.. Mimo wszystko forum na GW jest najlepsze, ponieważ post wyskakuje odrazu, a nie po kilku godzinach (po sprawdzeniu przez jakiegoś moderatora). Co do Twoich wypowiedzi mają sens... podobają mi się POzdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: A tutaj widzę 28.02.06, 05:06 Dzieki za pozdrowienia. Malo komu podobaja sie moje posty a to dlatego, ze niewiele mozna wg mnie w nich podwazyc. Jesli pytam to pytania nie sa latwe, jesli cos twierdze to takie sa moje przekonania i wiedza. Chociaz rzeczywiscie jest to jedno z nielicznych forum gdzie malo jest oszolomstwa. Jak juz sie pojawiaja to wystepuja w charakterze bardziej prowokujacym niz merytorycznym. A, ze nie scierpialem przy gosciu z podworka to fakt. Natomiast napisalem tam wiecej; ze np w Warszawie nic nie daloby sie postawic na jej gruzach bo wszedzie sa miejsca gdzie gineli ludzie i prawie wszedzie kopano dla nicg groby. No coz, podnietliwy cenzor usunal. Mowi sie trudno i kocha sie dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolegazpodworka Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 28.02.06, 02:19 He he, fajnie to napisałeś: "gostku niedzielny". Widzisz jak można nieco ładniej zwracać się do ludzi, a nie jak pisałeś wcześniej do mnie, że jestem "durny i tempy" (pamiętaj kochaś, że pisownia "tempy" to twoja pisownia). Jednak czegoś się nauczyłeś. Brawo! Zrozum chłopczyku, że jeśli obrażasz kogoś, możesz spodziewać się jakiejś odpowiedzi. Pisałeś o mnie "tempy" i to było zwyczajne lizanie przez ciebie ostrego noża, którym mnie chcialeś skaleczyć. Wracając krótko do tematu. Mijamy się i bedziemy mijali w rozumieniu niestosowności takiego koncertu w miejscu tragedii, bo nas inaczej wychowano. Być może więcej wchłonąłeś kulturki supermarketu i tanich koncertów niż twoi rówieśnicy. Zero wiesz o zbiorowym, niezawinionym strachu, cierpieniu itd. Porównujesz ze swoim kolegą miejsce tragedii katowickiej do zniszczonej Warszawy w Powstaniu. Pomyśl chłopczyku, czy ktokolwiek śpiewał i koncertował w miejscach, na których po miesiącu jeszcze było widać ślady krwi? Może tam, w Warszawie do śpiewu było oprawcom ale na pewno nie tym, którzy przychodzili szukać swoich bliskich. Porównujesz to miejsce w Katowicach z Oświęcimiem, bredzisz cos o kilometrowej strefie ciszy. Strefa ciszy nawet w Oświecimiu nie ma kilometra. A przypomnij sobie chłopczyku, czy oprócz modlitwy i godnego, skupionego odwiedzania obozów coś innego tam się robi? Jadąc nawet wygodnie samochodem obok tej strasznej zawalonej hali, widać płonące znicze. Powtarzam ci, że tam można śpiewać najwyżej niektóre psalmy i to najgodniej śpiewać je bezimiennie. Jeśli chcesz narzucać innym takie formy zbierania "kasy" (jak nazywasz pieniądze w tym kontekście) to rób to z ferajną organizatorów koncertu, ale właśnie w miejscu, gdzie nie zmusisz innych do odczuwania mdłości. To nie ja, ziomal (podoba ci się?), narzucam innym swoje formy uczczenia pamięci ofiar, ale bronię ciszy tego miejsca przed duchowym wandalizmem. Dla jasności, przypomnę ci, że pierwotnie,ten koncert miał się odbyć na Muchowcu i w tamtym miejscu był jak najbradziej na miejscu właśnie. Koncert w Spodku nie wzbudził kontrowersji, bo odbywał się wystarczająco daleko od miejsca tragedii i to jeszcze w pomieszczeniu zamkniętym. Może za pięć lat, może nieco wcześniej, jakaś forma artystyczna będzie godnie współbrzmiała z atmosferą i powagą miejsca tej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 28.02.06, 05:11 Wrzucasz do swojej wypowiedzi kilku adresatow. Napisz co do kogo piszesz. Dla mie jestes tylko tym i az tym jakim cie nazwalem. A jesli to zrobilem z bledem ortograficznym diametralnie zmieniajacym zmieniajacym znaczenie okreslenia to o co sie obrazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 28.02.06, 07:02 POdejrzewam, że nie znasz się na topografii MTK... Koncert odbył się na terenie firmy oddalonej o jakieś kilkaset metrów od zawalonej hali !!! Nie wiem po raz który mówię Ci, że dajesz sobą manipulować. Wierzysz we wszystko, co klepią media. Wierz sobie, wierz... Będziesz dalej nerwowym oszołomem. Co z tego, że inteligentnym? Twoja "Żółć" Cie kiedyś dobije. Ale to jest tylko Twój problem. Wspomniałem, o tym, że jesteś złośliwy między innymi dlatego, że nieładnie porównywać wychowanie własne, do czyjegoś, jeśli się wogóle go nie zna. Oceniać ludzi po jednym poglądzie również nie zalicza się do oznak dobrego wychowania... MOże i oczytany i opisany jesteś. Ciężko się z Tobą dyskutuje, ponieważ używasz równie silnych argumentów (czego <udajesz, że> nie widzisz u oponentów). Jednak widzę Cię w świetle bardzo złośliwej osoby, z góry patrzącej na innych (kompleksy z dzieciństwa) - czy to jest to "lepsze" wychowanie ??? To było oczywiście pytanie retoryczne. nie mam już zamiaru dyskutować z Tobą na powyższy temat. Wyraziliśmy swoje opinie i na tym kończę, bo jeśli osoba, która świadomie nalatuje na inną, tylko dlatego, że ma inne zdanie, twierdzi, że jest dobrze wychowana, sugerując innym, że nie są, to samo mówi przez siebie. (mam nadzieję, że zrozumiesz to zdanie, za którego stylistykę przepraszam, wierzę w Twoją bystrość). Bez odbioru, Panie Wszystkowiedzący... P.S. Chyba, że podczas innej dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 26.02.06, 04:23 Kolegozpodworka@ taki jestes uwrażliwiony i dojrzały a jeszcze nie wiesz, że ludzie mają prawo do własnego sposobu przeżywania emocji? Módl się, kolego, gorąco i szczerze, i nigdy nie zbliżaj się do TAKICH niecnych koncertów. Ale nie baw się w policjanta i nie zabraniaj innym, jeśli to dla nich tyle samo, co dla Ciebie modlitwa... Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Ostry 26.02.06, 09:11 Odchodząc od tematu - widzę KOLEGOZPODWORKA, że chciałbyś być ostrym nauczycielem. Zobacz sobie jakie Ty byki porobiłeś (polskich znaków używasz, czy nie?) I tak czepiać się możemy nawzajem bez końca. NIe o to jednak chodzi. Nie znasz niepisanej zasady na forum? Wyjaśnię - nie zwracaj uwagi na czyjeś błędy w pisowni, bo jest to jedynie objaw Twojej bezradności. Na forum wyrażamy opinie. Niestety widzę, że zaliczasz się do osób, które chcą odmówić prawa udziału na forum osobom, które niebardzo potrafią pisać. Tak sam jak zabronić chcesz organizowania czegokolwiek od miejsc w którym pojawiła się śmierć... Ale to naprawdę jest tylko Twój problem - co z nim zrobisz - Twoja sprawa... P.S. co do Twojego pisania na forum - czasem trzebabyło się domyślać - jaki wyraz chciałeś napisać... Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 26.02.06, 08:33 No, ale Myslovitz i Sistars to jednak, by było trochę nie na miejscu.... Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Faktycznie.... 26.02.06, 09:02 Widać - badzo Cię poniosło. MAsz jednak prawo do wyrażania własnej opinii- przecież od tego jest forum. Rozumiem jednak, że wraz z emocjami tracisz racjonalne myślenie. Co do "mojej winy" (nie wiem za co); Ośmieliłem się skorzystać z porównania z +++Oświęcimiem+++ , po to, ażeby pokazać z jaką przesadą media wykorzystują tagedie (dopisałem aluzja - ale widać emocje przesłoniły Ci oczy i zdolność rozumienia). Co do szczytnych celów- Wiesz o tym, że dziś w Spodku jest koncert "TVP dla Katowic - Jesteśmy z Wami"? - z kim, ja się pytam ??? ze mną , z moim sąsiadem? Przecież większość nie żyjących osób z powodu tej tragedii nie była wogóle ze Śląska !!! CO to za obłuda ??? Kondolencje dla mieszkańców Katowic ??? Co oni pieprzą ? Do czego zmierzam: NIkt nie robi hałasu z powodu koncertu w Spodku, bo to TVP organizuje i nikomu nie przyjdzie nawet do głowy, żeby zawalczyć z takim gigantem manipulacji informacją... A tu ? Poprostu nagonka prasowa- ot tyle... A Wy dajecię się tak banalnie manipulować. Gdyby Te sam fakt przytoczony został innnymi słowami w inny sposób - byłbyś za (choć się teraz wyprzesz). Z drugiej strony jakie masz prawo mówić, że nie można sobie pozwolić aby przyjmować pieniędze od "hien cmentarnych", które organizują koncert ?! Czy ktoś przyjmie, cze też nie nie Tobie to komentować... " mieli szansę do oststniej chwili koncertt odwolać z uwagi na > protest Arcybiskupa Damiana Zimonia, Wojewody i kogo tamjeszcze" Hmm - Ten pierwszy, to chyba dla Ciebie najważniejszy... ;) Sądząc po argumentach jakich używasz...--->" bo te 200 metrów od zawalonej hali to tak jak obecnośc handlarzy odpustowych w przedsionku kościoła , a nowotestamentowych przkupniów w świątyni." Dalej nie rozumiem dlaczego tak się uniosłeś.... To jesteś za wytyczeniem tej strefy ciszy, czy nie ??? Żeby tam (MTK) już nikt nie zagrał głośniej , niż 100 dB? Może przypomnisz sobie, a może nie widziałeś, jak Amerykanie oddali hołd poległym pod WTC (World Trade Center)? Gdzie to zrobili, w jakim miejscu był impreza? Tam również wystepowali wielcy artyści - chcieli się pokazać - wypromować? Co za bzdura !!! Tylko nie mów mi, że to nie ta okoliczność i bleble ble (to lubisz chyba najbardziej ---> ble ble). Sam gadasz od rzeczy. Kończę już, bo jeszcze ja się uniose i zacznę równie jak Ty wypisywać bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 26.02.06, 05:29 kiedy zaczną sprzedawać pamiątki z zawalonej hali ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Głupie podejście do całej sytuacji. Wycofanie się 26.02.06, 07:48 z koncertu to bzdura.Szczególnie wykonawców śpiewających na codzień w Warszawie największym cmentarzysku Europy. Czyżby brak szacunku dla Powstańców Warszawskich i ludności Warszawy ginącej w czasie powstania ? Po tym jak teraz postąpili tak można odczytać ich koncerty w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Głupie podejście do całej sytuacji. Wycofanie 26.02.06, 08:11 Też jestem zaskoczony tą rejteradą. Poszło jak w dominie po tym, jak katowicka Giewu ustawiła w piatek nagonkę na ten koncert. Wojewoda, arcybiskup, konsulowie honorowi, a po nich, aż do ostatniej minuty artyści oraz publiczność. Trudno uwierzyć, że to było co innego niż zwyczajny owczy pęd, bo gdyby decyzja była tak oczywista i ugruntowana, to znakomita większość wycofała by się na samo hasło, że koncert odbędzie się w MTK. Fakty są takie, że patroni (a na pewno najważniejsi) wiedzieli o nowym miejscu i nie zareagowali, bo po prostu nie widzieli w tym nic złego. Dopiero po manipulacjach Giewu zaczęli "poprawnie" dołączać do oburzonych. Nie mogę też pogodzić się, że dziś szanujące się media (Gazety do nich nie zaliczam) powtarzają, że rodziny sprzeciwiły się lokalizacji koncertu. To nieprawda. Sprzeciwił się jeden mężczyzna z Chorzowa, którego wynalazła Wybiórcza i pokazał TVN (dziennikarze podesłali sobie na niego namiary, bo nie było żadnego innego reprezentanta rodzin, który chciałby się negatywnie wypowiedzieć o koncercie!). Odpowiedz Link Zgłoś
alemel Re: Caritas robi kasę na tragedii 26.02.06, 10:17 człowieku,dlaczego dajesz im pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
bogna41 Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 26.02.06, 12:43 Widać my Polacy nie mamy większych problemów, bo znowu bijemy pianę, czy trzeba, czy nie trzeba.Nigdy nie ma tak,żeby się wszystkim podobało, ale w tym katowickim koncercie nie było niczego złego.Nazywajmy to jak kto potrafi, ale pozwólmy innym mieć odmienne zdanie w tej sprawie i nie skaczmy sobie do oczu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Dokładnie 26.02.06, 16:31 Mi również chodzi o to, że jeśli się komuś coś niepodoba, to niech nie bierze w tym udziału. Niektórzy najchętniej organizowanie takiego konceru sklasyfikowaliby jako przestępstwo. Druga sprawa to większość naszych rodaków nie potrafi wytrzymać conajmniej dwóch godzin bez tego "centralnego ogłupiacza" czyli telewizora... Tam jednak jak nazwa (ta w cudzysłowie) wskazuje - manipuluje jak jej się tylko chce. Wystarczy jedynie ubrać kontekst w odpowienie słowa i w sumie to nie będzie można zarzucić kłamstwa a efekt murowany... Pozdrawiam serdecznie BOGNO41, pozdrawiam również osoby, które dały sobą pomanipulować mediom. Notabene to one są HIENAMI CMENTARNYMI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbud-2 Re: Kilkaset osób na koncercie w Katowicach 26.02.06, 21:47 co za durnowaty typek zaklócił TAM ciszę.Tam jest cmentarz-i żadnej jazzowej orkiestry tam nie trzeba!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Ehhh 28.02.06, 07:08 Następny, który wie dokładnie gdzie to się stało... CZy wiesz Drogi Panie, że MTK znajduje się na terenie Wojewódzkiego Parku Kultury i Wypoczynku (nie wiem czy tak się dokładnie teraz jeszcze nazywa, lecz to chyba nie jest tu najważniejsze), więc w związku z tym ZAKAZAĆ WSZELKICH IMPREZW PARKUUUU !!! Tak chcesz krzyczeć? Będziesz pierwszym, który poleci na imprezkę do Wesołego Miasteczka... Czy Wiesz Drogi Panie, że owa "impreza" odbyła się kilkaset metrów od zawalonej hali, na terenie prywatnym ??? Gdzie tam widzisz cmentarz? Notabene owa firma już się obraziła na GW za nazwanie jej terytorium cmentarzem... Chciałbyś żeby nazwano tak Twoje mieszkanie, dom etc ??? Będę powtarzał poraz enty !!! NIe dajcie sobą manipulować w tak banalny sposób!!! Sprawdzie sami co się dzieje naprawdę... POstarajcie się chociaż.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś