marcus_crassus 28.02.06, 16:15 nie chce sie czepiac ale to chyba kocia grypa? :? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azx Dlaczego żarł nie gotowana kaczkę? Przecież wirus 28.02.06, 16:16 ginie w +70st. C. Odpowiedz Link Zgłoś
marcellokuba ... 28.02.06, 16:22 Bardzo śmieszne! Gratuluję poczucie humoru! Ciekawe, co powiesz, jak to świństwo dojdzie do Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
silvermane Re: ... 28.02.06, 16:31 Proszę bardzo, może sobie dochodzić. Począwszy od Belwederu. Drogi kolego, wirus N5H1 już w Polsce jest, tylko nasze służby nie chcą się przyznać do swojej niekompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Re: ... 28.02.06, 17:16 No to Jarosław jest zagrożony już ze wszystkich stron ;( Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Czy będzie się wybijało wszystkie koty w prom 3km? 28.02.06, 17:47 Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Czy będzie się wybijało wszystkie koty w prom 01.03.06, 07:53 Złap bezpańskiego mruczka geniuszu... Odpowiedz Link Zgłoś
maciejb13 A jak sie Kaczor Donald zarazi ??? 28.02.06, 19:13 - trzeba go juz zaczac gotowac!!!, bo sie grypa rozprzestrzeni na wszystkich Platfusow Odpowiedz Link Zgłoś
kotym Re: A jak sie Kaczor Donald zarazi ??? 28.02.06, 19:18 maciejb13 napisał: > - trzeba go juz zaczac gotowac!!!, bo sie grypa rozprzestrzeni na wszystkich > Platfusow Ojciec Dyrektor na stronie jeszcze forum nie założył?? A poza tym wszyscy wiedzą,że ptasią grypę najbardziej przenoszą kaczki;) I to tą złośliwą odmianę H5PiS1 Odpowiedz Link Zgłoś
kotym A wracając do tematu 28.02.06, 19:20 muszę teraz bardziej uważać na mojego kota,żeby nie ważył się jeść nie gotowanego mięcha. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: A wracając do tematu 01.03.06, 07:51 Nie wypuszczaj mruczka z chałupy :P PS - moja futrzana królewna na razie nie ma ochoty ruszać sie z kanapy. Na zewnątrz jest dla niej stanowczo za zimno :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcellokuba to możliwe... 28.02.06, 18:40 Obawiam się,że masz rację... mam jednak nadzieję, że nie! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
muzg_na_patyku Re: ... 28.02.06, 19:28 marcellokuba napisał: > Bardzo śmieszne! Gratuluję poczucie humoru! Ciekawe, co powiesz, jak to świństw > o > dojdzie do Polski! Już dawno jest, tylko jeszcze nie wykryto :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz Żeby się zarazić ?, 28.02.06, 17:30 to kota tylko wystarczy pogłaskać ? Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: mozesz poglaskac 28.02.06, 21:57 Wirowanie w pralce też powoduje wypadanie zarazków. (z kota) Odpowiedz Link Zgłoś
kamil_max1 Re: Dlaczego żarł nie gotowana kaczkę? Przecież w 28.02.06, 20:51 wirusa nie mozna zabic bo nie zyje Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: Dlaczego żarł nie gotowana kaczkę? Przecież w 01.03.06, 02:25 skubany :) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Dlaczego żarł nie gotowana kaczkę? Przecież w 01.03.06, 07:46 Bardzo śmieszne :/ A nie pomyślałeś geniuszu, że kot zeżarł dziką kaczkę??? Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Telewizja n-tv: wirus ptasiej grypy u kota na 28.02.06, 16:17 Żeby się tylko koty Kaczorów nie pozarażały. Odpowiedz Link Zgłoś
justas32 Re: Telewizja n-tv: wirus ptasiej grypy u kota na 28.02.06, 16:20 Nie chcę prorokować, ale widząc co się w kraju dzieje mam wrażenie że ta ptasia grypa nas wszystkich złatwi. Trzeba żeby minęły ze 4 lata, po wyborach może trochę zelży ... Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: przeszlo z kaczki na kota 28.02.06, 16:45 eee... z kota na Kaczke, prędzej kot łachudra złapie gdzieś lafirynda niż Kaczka Czyste Dobro zawsze dziewica Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Zagrożony jest każdy... 01.03.06, 07:58 Kto zeżre surowe zarażone mięcho... Proste jak konstrukcja cepa - kot upolował i zżarł chorego ptaka... Odpowiedz Link Zgłoś
chris.moltasanti to poczatek konca... 28.02.06, 16:43 ludzie... zaczelo sie... muzulmanie, grypa mutuje, pis... ratunku! pora umierac. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewkosynrybaka Czyli miedzygatunkowe zakazenia sa juz w drodze, 28.02.06, 16:51 z ptakow na ludzi, na koty, slyszalem rowniez o przypadkach zarazenia tygrysow. Epidemia niedaleko. lub raczej pandemia na skale swiatowa. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Czyli miedzygatunkowe zakazenia sa juz w drod 28.02.06, 16:56 A tygrys to nie kot?? A to przepraszam. Pod warunkiem, że nie jesz surowego mięsa- ptasiego, kociego czy ludzkiego i nie tarzasz się w guano to możesz spać spokojnie :-). Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Nie cieszcie sie, frajerzy, przedwczesnie! 28.02.06, 17:00 Najpierw byly kury, potem labedzie, potem kaczki, nastepnie koty, a skonczy sie na "uzytecznych idiotach". Jak zwykle. :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie cieszcie sie, frajerzy, przedwczesnie! 28.02.06, 18:24 meerkat1 napisał: > Najpierw byly kury, potem labedzie, potem kaczki, nastepnie koty, a skonczy sie > na "uzytecznych idiotach". > > Jak zwykle. :-((( Eeee.... Kaczki chyba jeszcze nie... Z Kaczkami, to by było zbyt piękne... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gniewkosynrybaka Re: Czyli miedzygatunkowe zakazenia sa juz w drod 28.02.06, 17:32 A Tygrys to wg. ciebie "kot" jako gatunek??? chodzi o to ze H5N1 moze miec juz mozliwosc zakazen w obrebie innych gatunkow, lub nawet rodzin. Ciekawe czy kot moze zakazic kota, lub czy infekcja moze z kota przejsc na czlowieka..itd, itp. Nie sadze aby trn nieszczesny kot zarazil bezposrednio przez zjedzenie martwego ptaka. Prawdopodobnie zostaly zakazone drogi oddechowe podczas gdy sie do tego ptaka dobieral. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil_max1 Re: Czyli miedzygatunkowe zakazenia sa juz w drod 28.02.06, 21:05 gniewkosynrybaka napisał: > A Tygrys to wg. ciebie "kot" jako gatunek??? chodzi o to ze H5N1 moze miec juz > mozliwosc zakazen w obrebie innych gatunkow, lub nawet rodzin. Ciekawe czy kot > moze zakazic kota, lub czy infekcja moze z kota przejsc na czlowieka..itd, itp. > > Nie sadze aby trn nieszczesny kot zarazil bezposrednio przez zjedzenie martwego > > ptaka. Prawdopodobnie zostaly zakazone drogi oddechowe podczas gdy sie do tego > ptaka dobieral. Media robia duzo huku. wirusowi nie latwo jest przeskoczyc z gatunku na gatunek. dzieje sie to wtedy kiedy kot jest zarazony kocia grypa. gdy ptasi wirus dostaje sie infekuje kocia komorke w tym samym czasie co koci, moze dojsc to ''wymieszania sie'' wirusowych czesci RNA (nie wiem dokladnie bo specjalizuje sie w fizyce). Wtedy powstaje wirus ktory moze doprowadzic do smierci ale to nie cala historia. H5N1 albowiem nie latwo sie przenosi droga kropelkowa, tego jeszcze nie wiem. Nie wiadomo ile jest przypadkow zgonu a ile ludzi, ptakow czy kotow uszlo z zyciem po infekcji. Media jak na razie powiadamia o zgonach ale moze tak jest ze miliony ludzi przeszlo infekcje a nawet tego nie zauwazylo jak w przypadku zwyklej grypy. Media lubia tragedie i wprowadzanie ludzi w panike. Tfu Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Czyli miedzygatunkowe zakazenia sa juz w drod 01.03.06, 08:02 > Nie sadze aby trn nieszczesny kot zarazil bezposrednio przez zjedzenie martwego > ptaka. Tygrysy, które zdechły w Azji były karmione surowym mięchem :P Podejrzewam, że kot upolował i zeżarł chorego ptaka :) PS - żeby zachorować, musisz mieć kontakt z wydzielinami chorego zwierzęcia. Zakażenie drogą oddechową nie jest możliwe [przynajmniej na razie takiej drogi nie potwierdzono]. PS - 2 - Poczytaj troche na temat, a nie siej panike, wypisując durnizmy :P Odpowiedz Link Zgłoś
kamil_max1 Re: z kota przejdze 28.02.06, 21:06 jest to calkiem mozliwe. naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Czyli miedzygatunkowe zakazenia sa juz w drod 01.03.06, 07:53 A co, masz zamiar na obiadek zjeść na surowo mruczka czy tygrysa??? Wystarczy ugotować lub usmażyć mięso z kurczaka i po problemie... PS - czy na tym forum piszą same dzieciaki???? Bo tych bredni nie da sie czytać :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Telewizja n-tv: wirus ptasiej grypy u kota na 28.02.06, 17:12 To wywoła kryzys w koalicji. Przecież, tfu tfu, kot Jarosława K. też może to złapać! I przenieść na właściciela... Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Debilizm!!! 28.02.06, 17:13 Kto wierzy w tą nagonkę firm farmaceutycznych? Ptaki a teraz koty! Uważam że powinno się wybić tych kretynów dla których ważna jest tylko forsa! Odpowiedz Link Zgłoś
kamil_max1 Re: Debilizm!!! 28.02.06, 21:07 umfana napisała: > Kto wierzy w tą nagonkę firm farmaceutycznych? > Ptaki a teraz koty! Uważam że powinno się wybić tych kretynów dla których ważna > jest tylko forsa! jak sie nie jest biologiem to sie nie wie. jest to mozliwe ale prawdopodobienstwo male. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Debilizm? Pogadamy jak zachorujesz... 01.03.06, 07:48 Nie mam ochoty na ogolnoświatową panikę, ale nie bagatelizujmy zagrożenia :/ Pytanie tylko w jaki sposób zaraził sie kot? Zjadł zdechłego chorego ptaka? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: ciekaw jestem, czy kaczka od kota, 28.02.06, 17:16 może się zarazić ? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: NIE ciekaw jestem czy oficer WSI 28.02.06, 17:25 moze sie od agenta FSB zarazic? Nie jestem ciekaw, bo wiem, ze jak dotad bylo wieeeele takich przypadkow. Nota bene niewyleczonych. :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Telewizja n-tv: wirus ptasiej grypy u kota na 28.02.06, 17:52 A co w tym dziwnego? Kot opier.olił upolowanego chorego ptaka na surowo i się zaraził. No i co? Nie znam ludzkiej potrawy, gdzie się ptactwo na surowo jada. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: ... to aż na Rugię uciekł od Jarka?? 28.02.06, 18:43 sclavus napisał: > Dodj jeszce wścieklizene Tusia i naczelnego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ... to aż na Rugię uciekł od Jarka?? 28.02.06, 19:07 leon9910 napisał: > sclavus napisał: > > > Dodj jeszce wścieklizene Tusia i naczelnego!!! Ale to ani Tusk ani naczekny obdzielają... kaczą krypą... A kocisko wyraźnie się przestraszyło i poooooszło na Rugię - wychodzi, że ciut późno.... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Bardzo śmieszne :/ 01.03.06, 07:54 Jak zarazisz sie ptasią grypą to nie będzie ci do śmiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
renard_astucieux Re: Telewizja n-tv: wirus ptasiej grypy u kota na 28.02.06, 18:33 Czy chcesz aby Pan Nadprezydent pozwał cię za "naruszenie godności" ....? Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Jezeli kot sie moze zarazic ptasia grypa... 28.02.06, 18:55 to istnieje prawdopodobienstwo, ze w niedalekiej przyszlosci moze sie to przydarzyc marcusowi crassusowi. Wlasnie mutacji i przenoszenia sie wirusow tej grypy z ptakow na ssaki najbardziej obawiaja sie naukowcy. Jak widac,sa juz pierwsze takie przypadki. Jesli przydarzy sie to np. swiniom, to droga do zakazen ludzkich zostanie otwarta. Wysoka podatnosc czlowieka na zakazenia podobnymi chorobami wirusowymi bedzie tutaj czynnikiem bardzo sprzyjajacym. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Telewizja n-tv: wirus ptasiej grypy u kota na 28.02.06, 18:57 pl.wikipedia.org/wiki/Hiszpanka_(choroba) Główne rodzaje wirusa grypy: wirus grypy A (chorują ludzie i inne ssaki (np. świnia) oraz ptaki) wirus grypy B (chorują tylko ludzie) wirus grypy C (chorują tylko ludzie) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejb13 Re: Telewizja n-tv: wirus ptasiej grypy u kota na 28.02.06, 19:32 Tak jest jak piszesz, ale to jest tylko narazie, wirusy sie zmutuja i bedzie wszystko mozliwe, to jest rozwoj... Odpowiedz Link Zgłoś
oko_obserwatora Re: Telewizja n-tv: wirus ptasiej grypy u kota na 28.02.06, 19:24 O ja pier.dolę, mało co zawału nie dostałem. Zaiste temat na pierwsze strony gazet KOT CHORY NA GRYPĘ !!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii Re: Telewizja n-tv: wirus ptasiej grypy u kota na 28.02.06, 19:54 a kaczki też chorują...? Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii Re: Telewizja n-tv: wirus ptasiej grypy u kota na 28.02.06, 23:04 oby chorowały... Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii w Warszawie kaczki już dawno chorują...hehe 28.02.06, 19:56 nieprawdaż...??? Odpowiedz Link Zgłoś
wakefield Re: w Warszawie kaczki już dawno chorują...hehe 28.02.06, 20:09 PRAWDAż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke czy wirus przenosi się drogą płciową? 28.02.06, 20:21 na wszelki wypadek umyłem rękę, ale sam nie wiem... dzisiaj w lustrze oglądałem ptaka i tak zmarniał jakoś ostatnio.... Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: Telewizja n-tv: wirus ptasiej grypy u kota na 28.02.06, 20:32 "Samorek-Salamonowicz zaznaczyła, że spośród domowych zwierząt ptasią grypą mogą zarażać się świnie, konie i wszystkie ptaki" Może pani Samorek trzyma w domu świnię, ja uważam jednak, że jest to kolejna przesłanka za tym, żeby w domu nie trzymać ani świń, ani koni, ani ptaków. Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg Re: Telewizja n-tv: wirus ptasiej grypy u kota na 28.02.06, 20:55 qrde. musze mojego kiciusa zamknac w domu.. Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: Telewizja n-tv: wirus ptasiej grypy u kota na 28.02.06, 21:55 Ojojoj! Tylko żeby straszliwe grypsko nie dopadło Tego Najważniejszego Kiciusia. Bliźnięta i moher by ogłosili roczną żałobę narodową. Odpowiedz Link Zgłoś