emeryt21 Re: Centrum Wiesenthala obraża Polaków w internec 05.03.06, 17:39 Jestem antysemita od urodzenia,wyssalem antysemityzm z mlekiem matki.Przedstawiam sie tak,bo Zydzi,gdy cos im sie nie podoba zaraz zarzucaja przeciwnikowi antysemtyzm.Pocztytalem sobie wczorajcaly wieczor,strony tego centrum i naprawde nigdzie,ale to nigdzie nie znalazlem niczego co mogloby urazic moje antysemickie nastawienie.Wobec tego pytam;czy czasem ci,obrazeni sami nie prowokuja tych nieporozumien polsko-zydowskich na zasadzie,ze na placu czerwonym rozdaja rowery?(wg b.starego kawalu).Szukale okreslenia "polskie obozy koncentracyjne" lub "obozy w Polsce" i nic,wszedzie jest starannie napisane o co chodzi.To chyba ktos komu zalezy na psuciu stosunkow miedzy nami doczytuje sie tego czego tam niema.Wiem,ze Zydzi staraja sie psuc stosunki miedzy nami i w takim duchu wychowuja swoje mlode pokolenie,ale przynajmniej my nie dajmy sie prowokowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: Centrum Wiesenthala obraża Polaków w internec 05.03.06, 19:18 emeryt21: tak to wygląda te nasze stosunki z żydami oni ludzi a my goje podludzie. my mamy im służyć i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof3 posła poniosło a profesor jakiś niedouczony 05.03.06, 17:57 przecież w tej e-book centrum nawet definicja holokaustu nic nie mówi o sprawcach (motlc.learningcenter.wiesenthal.org/pages/t030/t03070.html). w jej rozwinięciu to i owszem, podobnie jak i w rozwinięciu info o Polsce - nota bene sporo by się nasi uczniowie nauczyli z zasobu centrum o nas samych. a że w pierwotnej wersji opis Polski był tak szokujący, to chyba nic dziwnego - vide skandal ws. Jedwabnego, czy chociażby występy antysemickie posła Kurskiego w TVN w ub. czwartek Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 holocaust-gescheft po to powstało centrum wiesenth 05.03.06, 19:30 krzysztof3: a jaka jest definicja holocaustu. to pojęcie grecko chrześniańskie ukradł dla potrzeb zydowskiefo gescheftu niejaki eli wiesel znany polakożerca. ścisle współdziałał z wiesenthalem. teraz dopiero okazuje sie jak syjonistyczne organizacje wyłudziły od panstw , firm i banków gigantyczne pieniądze za czas hitlera że dane o zabistych podawane prze wiesenthala i innych syjonistów są 3 a nawet 4 razy zawyżone . nagle okazało się ,żw czasie IIWŚ. zginęło w polsce1,4 mln żydów w większości obywateli polskich. polska z tych ogromnych pieniędzy nic nie dostała a powinna bo ci polscy obywatele w polsce zarabiali i na polskich obywatelach te majatki zrobili. dochodzenie wykazało że w jedwabnem nie zginęło 1600 osób jak imputował gross ale ponizej 100 osób i to sami zydzi nie dopuścili do exchumacji zwłok i badań odkrywkowych w poszukiwaniu kul od jakich zginęli i innych śladów. żydzi sami nie chcieli poznac prawdy o jedawbnem woleli wciskac swiatu swój kit oparty na antypolskich insynuacjach. przodował w tym wiesenthal i wiesel ideolodzy antypolskich kampanii. Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 żydzi tylko od polaków żądali bezpłatnej pomocy 05.03.06, 19:35 a sami jako ludzie nic gojom podludziom za darmo nie dali. dobrze ,że zydów nie ma juz w takiej ilości w polsce . te konflikty poszły za nimi do palestyny i usa. teraz tam męczą sie z nimi palestyńczycy otoczeni jak w getto 8 metrowym murem i rozstrzeliwani rakietami. a "głupi" amerykanie co roku fundują żydom z israela 12 mld bezzwrotnych dotacji na egzystencje państwa israel. ludobójstwo żydów na palestyńczykach jest wykazane a śady poszukuja tych zbrodniarzy jak sharon i inni ludobójcy ludności palestyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Zastanawia mnie jedno, dlaczego 05.03.06, 22:53 ZYDZI nie wyciagneli lekcji z okresu hitleryzmu, i wciaz obwiniaja ludzi, ktorzy byli w takiej samej sytuacji i problemie??W Polsce nikt nie nienawidzil Zydow. W Polsce wielu Zydow otrzymalo szanse na przezycie. Co to znaczy byc Zydem, Polakiem, Czlowiekiem??CZLOWIEK, nie narodowosc, czlowiek-nie religia.Dobro-nie zlo.Zawsze cenilam p. Szymona, ale jego instytut powinien byc PRECYZYJNY!To nie Polacy unicestwiali Zydow i ich kulture!Wiecej PRECYZJI!! Odpowiedz Link Zgłoś
sauternes Zydow jest w Polsce ok 2 mln.. 06.03.06, 03:54 no tej precyzji to mozna sie domagac, ale tu w Polsce ,w kwestii policznie ilu dokladnie polskich zydow mieszka i pracuje. Rozsiewa sie propagande,ze w POlsce nie ma prawie wcale zydow. A to jest nieprawda! Tak klamia sami zydzi.Ukrywa sie przed Polakami faktyczna liczbe choc w przypadku innych narodowosci zamieszkujacyhc nasz kraj sa precyzyjne dane. Ze wzgledu na liczbe zamieszkujacych w Polsce zydow, Polska prowadzi bardzo proizraelska polityke . Wystarczy popatrzec na to kto zostaje ministrem spraw zagranicznych.Sa to zawsze zydzi. Bartoszewski,Olechowski,Geremek,Cimoszewicz,Rotfeld,Meller...i kto nastepny?? A wczesniejsi?? Zydzi stanowia przewazajaca czesc w populacji naszych politykow. Wystarczy popatrzec po twarzach i nazwiskach.Wielu zmienia sobie na polskobrzemiace i ukrywa fakt zmiany nazwiska. Dlaczego?? Czyzby intencje nie byly takie niewinne.?? Opanowali polityke,media,film,adwokature,biznes,film. Czy znacie taki stary flim "Lekarstwo na milosc"?? To jest film zrobiony przez zydow i z obsada w calosci skladajaca sie z zydow. Ten film to bardzo ciekawe zjawisko. W radiowej Trojce sa sami zydzi. W innych redakcjach jest podobnie. Popatrzcie po twarzach. Ich jest bardzo latwo rozpoznac. Dlaczego klamia,dlaczego nie mowia wprost kim sa i skad przychodza???? Cimoszewicz,Kwasniewski,Borowski,czy Michnik nie byli w stanie zaprzeczyc ,bo dowowdy na pochodznie zostaly upublicznione w interncie,ale media takze opanowane przez zydow,nie podnosily tematu,wyciszaly kwestie pochodzenia. A przeciez to nic wstydliwego. Wiec skad te tajemnice?? Czy Polacy sa wciaz u siebie?? Wszystkie eksponowane stanowiska w panstwie sa obsadzone zydami. Zydzi kloca sie miedzy soba o wplywy a nie z Polakami. Ci ostatni sa na podrzednych stnowiskach i nic niemaja do powiedznia. Mozna popatrzec kto ma prezydneture,miniistra msz,sadownictwo,prokurature,sluzby specjalne,ministerstwa, gazety,redakcje tv i radia..no wszystko,doslownie wszystko. Slowa Marii Dabrowskiej z 1956 roku sa wciaz aktualne. Oto co napisala autorka Dziennikow pod data 7 maja 1956 rok: "Ostatimi tygodniami bylam w Nieborowie w towarzystwie samch zydow oprocz Anny i Boguslawa. Czeste ich rozmowy o wzrastaniu antysemityzmu. Czemu sami sa czesciowo winni- bo jak mozna bylo dac soba obsadzic wszystkie kluczowe pozycje zycia Polski: prokuratura,wydawnictwa,ministerstwa,wladze partii,redakcje,film,radio itp..." Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Zastanawia mnie jedno, dlaczego 06.03.06, 05:55 Aby zapomniec o "precyzji "dostali miliardy dolarow od Niemcow, a winic kogos potrzebuja.Wiec Polakow maja jako chlopcow do bicia po pysku. Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvb36 Re: Centrum Wiesenthala obraża Polaków w internec 06.03.06, 08:49 Dlaczego sa wsrod Zydow tacy, ktorym na przekrecaniu faktow historycznych przeciwko Polakom zalezy? Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_dyrektor_rydzyk Polaczki 06.03.06, 12:03 Wystarczy przeczytac opinie na forum, ktorych 90 % jest antysemicka. Prawda w oczy kole. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_dyrektor_rydzyk Re: Polaczki 06.03.06, 12:09 O pardon 95 % Jak sie ciesze ze opuscilem ten pie.... ciemnogrod. Cala polska moherowa Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvb36 Re: Polaczki. Jestes przykladem antysemitki. 07.03.06, 01:34 Juz tylko w ten sposob w jaki piszesz poglebiasz nienawisc Polakow do Zydow. Watpie, czy jestes Zydowka, raczej podejrzewam, ze jestes prowokatorem. Demonstrujesz pociagniecia z podrecznikow prowokacji carskiej tajnej policji, przejetych przez staliznizm. Pytanie, dlaczego Zydzi, (nie chodzi o pojedynczych, ktorzy moga miec osobiste powody, lecz o instytucje), przekrecaja fakty historyczne przeciwko Polakom, nadal pozostaje otwarte. Nawet jezeli u jednostek kryje sie za tym nienawisc majaca swoje zrodlo w krzywdach osobistych, to jednak zydowskie instytucje, w interesie Zydow, powinny sie tego wystrzegac. Przekrecanie faktow historycznych przez Zydow wczesniej czy pozniej odwroci sie przeciwko Zydom, a juz chociazby to, ze Zydzi nie maja szczegolnie duzo przyjaciol na swiecie, powinno sklaniac ich do myslenia szerszymi kategoriami. Jezeli przekrecanie faktow przez Zydow dotyczyc bedzie Polakow, pierwsi ktorzy ucierpia beda ci Zydzi co mieszkaja w Polsce. A moze o to wam chodzi? Chodzi wam/tobie o sciagniecie ich do Izraela? Wg niektorych historykow syjonisci popierali w latach 1933-1939 nazizm w Niemczech dla jego antysemityzmu, bo przysparzalo im to imigrantow do Palestyny. Czy ty tez sadzisz, ze "im gorzej tym lepiej" ? Ty sama w ostatecznym rachunku dzialasz przeciwko Zydom. Robisz to znacznie bardziej skutecznie niz najbardziej "antysemiccy" Polacy. Jestes przykladem skrajnej antysemitki. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_dyrektor_rydzyk Re: Polaczki. Jestes przykladem semitki. 07.03.06, 12:33 Tak, tak, piekny wywod. Tylko kompletnie bez sensu. Przeczytaj najpierw komentarze do tego artykulu, a takze do ostatniego artykulu anny bikont. Od 1945 RP nie jest RP Wielu Narodow i zadnego narodu swego niepolskiego nie zaluje, bo nie ma wyobrazni ani wiedzy (jak ty). Mnozy tylko w swoim umysle antysemickim Zydow i nie zdziwi mnie gdy w jakims sondazu za kilka lat (wplywu Radia Maryja) dowiemy sie ze w polsce jest 38 mln zydow i 1 milion ucisnionej mniejszosci polskiej. Polscy antysemici nigdy nie pozwola na to by zmniejszylosie poglowie Zydow w Polsce gdyz ktos musi na sobie dzwigac odpowiedzialnosc za polski sen, za glupote polityczna, za tradycyjne pomiatanie czlowiekiem. Tacy jak ty i tobie podobni zamordowali cala moja rodzine. Za co? Za to ze byli zydami. Dla zabawy, dla zysku, dla sportu? Tak, tak zabili ich wlasni sasiedzi tacy jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Dziwię się, że w tej dyskusji nie padł... 08.03.06, 09:58 ...oczywisty argument: cała ta checa z oskarżeniem Libickiego jest bez sensu, bo oskarżenie owo ma jakiś sens TYLKO wtedy, kiedy się przyjmie, że ową notkę czyta ktoś, kto NIE WIE czym był holocaust. Określenie "polskie obozy śmierci" padające w gazetach należy prostować, bo ich czytelnicy mogą być kompletnymi palantami. Na stronę Centrum Wiesetnthala trudno wejść przypadkiem. Jeżeli ktoś zna nazwisko Wiesenthal, to kuma o co chodzi. Linki do tej strony mają wszystkie internetowe encyklopedie holocaustu. Owszem, wpadłam na tę notkę kiedyś i to nie było przyjemne. Ale wystarczy poczytać tę dyskusję, żeby się zorientować, że zdanko o polskim antysemityzmie jest cholernie prawdziwe. Wstyd, Rodacy. Te posty pokazują, że jesteśmy narodem, który 60 lat po wojnie dalej zagląda facetom do gaci... Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvb36 magdolot kocha Zydow tym mocniej? 09.03.06, 04:26 magdolot napisała: >... wystarczy poczytać tę dyskusję, żeby się zorientować, że zdanko o polskim >antysemityzmie jest cholernie prawdziwe. Wstyd, Rodacy. Te posty pokazują, że >jesteśmy narodem, który 60 lat po wojnie dalej zagląda facetom do gaci... Apelujesz abym sie wstydzil. Powiedz mi jeszcze, z jakiego powodu? Ja nie potrzebuje zagladac facetom do gaci. Mozliwe, ze Ty nie znasz innego sposobu rozpoznawania, kto jest kto, jak tylko zagladanie do gaci, ale pisze "mozliwe", bo nie wiem czy znasz, czy nie znasz. Dla mnie 60 lat po wojnie nie potrzeba zagladac facetom do gaci, aby zorientowac sie kto jest kto i nabrac niecheci do Zydow, wystarczy dowiedziec sie, jak traktuja Polakow ci oficjalowie z Izraela. Czy Ty, w podejsciu do Zydow, roznisz sie od wszystkich tych ktorych posty przeczytalas na tym watku, i ktorych nazywasz antysemitami? Jezeli sie roznisz, to czym? Kochasz Zydow tym mocniej, im bardziej oni przekrecaja historie? Te przekrety to nie nowosc ani zjawisko z ostatnich miesiecy. Moze nie byc Centrum Wiesenthala, aby zydowska propaganda antypolska byla od dziesiecioleci widoczna. Zbieraja plony z tego co sami sieja. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: magdolot kocha Zydow tym mocniej? 09.03.06, 11:06 > Apelujesz abym sie wstydzil. Powiedz mi jeszcze, z jakiego powodu? Ja nie > potrzebuje zagladac facetom do gaci. Mozliwe, ze Ty nie znasz innego sposobu > rozpoznawania, kto jest kto, jak tylko zagladanie do gaci, ale pisze "mozliwe", > > bo nie wiem czy znasz, czy nie znasz. Nie dotarło do Ciebie, że Polak potoczny, mówiąc 'Żyd" o swoim rodaku stosuje zwykle gaciowe kryterium /rasistowskie/? Poczytaj sobie posty ze spisami polskich polityków-Żydów, posłuchaj sobie określeń w stylu "gazety polskojęzyczne" i... pomyśl. >Dla mnie 60 lat po wojnie nie potrzeba > zagladac facetom do gaci, aby zorientowac sie kto jest kto i nabrac niecheci do > > Zydow, wystarczy dowiedziec sie, jak traktuja Polakow ci oficjalowie z Izraela. > Którzy oficjalowie z Izraela? Ja dobrze kojarzę Szewacha Weissa, jego opowieści o miłości do krajobrazu w kolorach brązu i zieleni /tego ojczystego/, jego przywiązanie do Polski i świetną robotę w stosunkach polsko - izraelskich. Cholernie go szanuję i podziwiam. > Czy Ty, w podejsciu do Zydow, roznisz sie od wszystkich tych ktorych posty > przeczytalas na tym watku, i ktorych nazywasz antysemitami? Jezeli sie roznisz, > > to czym? Ja ich znam. Robię wywiady z polskimi Żydami. Wysłuchuję historii ich życia. Wiem że ci, którzy tu po wojnie zostali, zrobili to dlatego, że Polska to ich dom, ich kraj, ich ojczyzna. Trudno im nie współczuć i trudno się czasem nie wstydzić. >Kochasz Zydow tym mocniej, im bardziej oni przekrecaja historie? > > Te przekrety to nie nowosc ani zjawisko z ostatnich miesiecy. Moze nie byc > Centrum Wiesenthala, aby zydowska propaganda antypolska byla od dziesiecioleci > widoczna. Zbieraja plony z tego co sami sieja. Kongres Żydowski kocham mniej więcej tak samo, jak Kongres Polonii Amerykańskiej śp.pana Moskala. I cholernie szanuję Marka Edelmana, bo nigdy nie dał się wykorzystać propagandzie izraelskiej. Wejdż sobie na stronę faszoli pt. "Krew i honor" i obejrzyj polskie świętowanie urodzin Hitlera oraz prawdziwe doniesienia o tym, jak komuchy Anielewicza wystrzelały się w bunkrze z bundowcami Edelmana, a bidni Niemcy tylko wynosili trupy. Może do Ciebie dotrze, że nie tylko Żydzi przekręcają historię... Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvb36 Re: magdolot kocha Zydow tym mocniej? 09.03.06, 20:52 magdolot napisała: > Może do Ciebie dotrze, że nie tylko Żydzi przekręcają historię... > Zaczynamy rozmawiac, kiedy Ty, magdolot, piszesz, "ze nie tylko Zydzi przekrecaja historie". Implicite zgadzasz sie, ze Zydzi rowniez przekrecaja historie. Rokujesz nadzieje, ze bedziemy rozmawiac, a to juz jest cos. Wiec pozwol, ze podejme i rozwine. Antyzydowskie posty na tym watku swiadcza, ze sa wsrod Polakow tacy, ktorzy nie lubia Zydow, czy wrecz nienawidza Zydow. Ci antyzydowscy forumowicze demonstruja podejscie ktore lezy gdzies pomiedzy obojetnoscia i prostymi stwierdzeniami, a wypowiedziami pelnymi nienawisci. Ale nawet ci skrajnie nienawistni nie upowazniaja Cie do uogolniania ich postaw antyzydowskich do antysemityzmu, i kolejno przypisywania antysemityzmu wszystkim Polakom. Na to licze ze sie zgodzisz. To raz. A dwa, czy kontynuujac te zabawe w idiotyczne, falszywe i krzywdzace antypolskie uogolnienia, ktore i Ty demonstrujesz w tym co piszesz, przyczyniamy sie do rozladowania problemu, czy tez do jego wyolbrzymienia i poglebienia? Robisz wrazenie dostatecznie inteligentnej aby zrozumiec juz dawno i beze mnie, o czym tutaj mowie. Mowie o wyzwiskach ktorymi jestesmy, Polacy, natychmiast obrzucani kiedy probujemy zakwestionowac cokolwiek zydowskiego, jak gdyby Zydzi byli swietoscia przed ktora trzeba tylko na kolanach, a juz samo wypowiedzenie slowa „Zyd” przez Polaka, niezaleznie w jakim kontekscie, bylo antysemityzmem. Na pewno przyszlo Ci to wczesniej na mysl i beze mnie, przynajmniej sadzac po tym jaka siebie malujesz. Nie widze w Twoich wypowiedziach ani jednego dobrego slowa o Polakach, ale moze za duzo oczekuje, ale nie widze rowniez chociaz jednego slowa probujacego zrownowazyc problem, zrozumiec motywacje Polakow, bo jakies one sa, cos jest ich zrodlem. Nie dosc, ze falszywie przypisujesz Polakom antysemityzm powtarzajac ten zarzut cztery razy po osiem razy i szesnascie razy razy raz po raz, to jeszcze robisz z tego problem, jak to kiedys nazwal jeden z zydowskich oficjalow, „wyssany z mlekiem matki”. Cenie Twoja inteligencje wysoko, wiec zakladam, ze wiesz, jak to sie nazywa takie przypisywanie innym problemow „wyssanych z mlekiem matki”, bo znasz definicje rasizmu. Natomiast widze u Ciebie same dobre slowa o Zydach, tak jakby wsrod nich nie istnialy kanalie. I widze u Ciebie obrzucanie Polakow wyzwiskami od „antysemitow”. Polakow wszystkich razem i kazdego z osobna. Mysle sobie, ze dla dobra sprawy jaka tam jest ta Twoja „sprawa”, powinnas zaczac obawiac sie o swoja jednostronnosc, ale nie mnie Ci radzic. Moze zle robie, ale nie namawiam Cie, abys robila wywiady z rodzinami Polakow ktorzy ucierpieli od Zydow w 39 roku na terenach zajetych przez Sowiety. Nie namawiam, bo sadze, ze to tylko poglebia problem, ale co raz bardziej obawiam sie, ze zle robie i chyba sie zmienie. Moze jednak nalezy zarzucic ksiegarnie informacjami o rozdzielaniu rodzin, wywozce ojcow do lagrow, skad wiekszosc nigdy nie wrocila, a kobiet i dzieci do Kazachstanu, a wszystko przy aktywnym udziale sowieckich Zydow z sowieckimi karabinami w rekach i czerwona opaska na ramieniu, ktorzy wowczas byli bardziej stalinowscy niz sam Stalin. Czy u takich jak Ty to sie nie liczy w rozwazaniu skad sie wziely jakie postawy? Moze zle robie i chyba skoryguje swoje postepowanie, bowiem do tej pory nie namawialem nikogo, aby przyjrzal sie historii i zauwazyl, ze starym zrodlem calego problemu jest goscinnosc polskiej szlachty i litewskich ksiazat wobec Zydow. Balem sie, ze to poglebi problem. Goscinnosc ktora pozwolila polskim i litewskim Zydom utworzyc niezalezna warstwe ponad polskim i litewskim chlopem, i uksztaltowac w Polsce i na Litwie to, co pozniej Zydzi nazwa „zlotym okresem Zydow” i beda opisywali w niezliczonych wydawnictwach jako kolejny rozkwit zydowskiej kultury po wypedzeniu Zydow z Hiszpanii. Po rozbiorach te doly, gdzie nagle polscy i litewscy Zydzi zostali zepchnieci pomiedzy polskich i litewskich chlopow, zaczely nienawidziec siebie nawzajem. Wykrycie kto i dlaczego prowokowal do tych nienawisci jest dobrym cwiczeniem z historii. Prusy kierowaly sie wzgledami ekonomicznymi, bogatych Zydow zaakceptowaly, wywolujac peany uwielbienia w zydowskiej literaturze, biedych nie wpuscily lub przepedzily do zaboru rosyjskiego. Uczciwe przerobienie calego tego cwiczenia, z ktorego ja szkicuje tutaj tylko malenki fragment, na pewno nie daje podstaw do opluwania Polakow, ani nikomu innemu, ani Tobie, ktora tak uparcie nazywasz Polakow „antysemitami”. Bronia sie jak umieja przed atakami takich jak Ty, wiec nie odsylaj mnie do Izraela abym wskazal ci na antypolskich propagandzistow. Wystarszy spojrzec Ci w lustro, droga „obiektywna” Polko. Probowalem podejsc do dyskusji na tym watku szukajac zrozumienia, co kieruje zydowskimi oficjalami kiedy sa antypolscy. Zauwaz, jak szybko zostalem obrzucony wyzwiskami. Nic Ci to nie mowi? Rysujesz siebie jako Polke ktora jest po stronie Zydow. Piszesz o sobie tak, ze domyslam sie, z wyksztalcenia i zawodu rozrozniasz pomiedzy postawa antyzydowska a antysmityzmem, nie jestes jedna z wielu ktorzy nie rozrozniaja. Rownoczesnie czytasz wszystkie antyzydowskie posty na tym watku jako posty antysemitow. Widzisz wiec, ze nie moge nie wpisac Cie w grono prowokatorow ktorym zalezy, aby ten problem nigdy nie wygasl. Musze konsekwentwie przyjac, ze zalezy Ci na poglebianiu problemu i wrocic do pytania od ktorego moje posty na tym watku zaczalem, jaki widzisz/widzicie w tym interes? Zagrozen jest dosc ze wszystkich innych stron, na pewno jezeli wogole jest, to jest ono najmniejsze ze strony wyssanego przez was z palca „polskiego antysemityzmu”-jezeli nie bedzie przez takich jak Ty prowokowany. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: magdolot kocha Zydow tym mocniej? 12.03.06, 02:42 Implicite się nie zgadzam. Tylko cytowałam Ciebie. Nie podejmuj i nie rozwijaj. Twój styl dyskutowania jest zbyt Kaczyński, jak na mój gust. Dość inteligentna jestem, ale nie chce mi się wyłapywać Twoich nadużyć, fałszywych, a niepopartych niczym poza uogólnieniami oskarżeń, wygodnych przekłamań etc. Straciłabym na to całą noc. Rozumiem, że patriotyzm wg. Ciebie polega na tym, że mówi się wyłącznie o Polsce- Chrystusie Narodów i nas, bidnych owieczkach, zawsze niewinnie krzywdzonych. Dla mnie ta wersja niepokojąco trąci nacjonalizmem. Wychowała mnie filozofka i z jej mlekiem wyssałam takie zdania, jak : absurdem jest mówić, że istnieją lepsze i gorsze narody, bo one składają się z jednostek, które są dobre i złe, uczciwe lub nie, ale na całość to się nie przekłada, narody są siebie warte. Wiem, że nie wszyscy wysysaja to samo. A szkoda, nie byłabym rarogiem. Patriotyzm się kończy tam, gdzie przestaje się pragnąć, aby nasz naród był ciut lepszy od innych a zaczyna przeświadczenie, że taki jest. Ja pragnę i mówię prawdę, nie owijam, nie wdaję się w dywagacje na poziomie przedszkola w stylu "on pierwszy na mnie krzywo popatrzył, więc słusznie wybiłem mu ząbek". Pan Libicki robi bardzo złą robotę stosunkom polsko- żydowskim, a jego oskarżenie jest naciągane. Wspaniałą robi taki Weiss, Bartoszewski i wielu innych. To polega na zakopywaniu dołów, nie na wykopywaniu ich. W tej dyskusji jest wiele antysemickich postów. Z Twoimi włącznie. Twoje są inteligentnie antysemickie. Wiele oskarżeń, żadnych konkretów. A kto się ośmiela zauważyć cień antysemityzmu w Polsce jest antypolskim polakożercą... Ja zbyt dobrze odrobiłam zadanie domowe. Wyjdź poza zdarte płyty i stare kalki. Trochę boli. I koniecznie zmień retorykę. Wtedy pogadamy z sensem. Nie, ja nie czuję się lepsza, bo nie sobie brak pewnych uprzedzeń zawdzięczam. Tak mnie wychowano. I mnie także trudno zrozumieć, że inni myślą inaczej. Kiedyś wydurniłam się przy całej klasie. Medaliony. Siedzi baba na cmentarzu i gada, że Żydom się należy, a za murem dogorywa powstanie w getcie. Wystąpiłam z twierdzeniem, że ona sobie racjonalizuje, żeby nie zwariować. Klasa popatrzyła dziwnie i rzekła : nie, ona po prostu tak myśli. Przez wiele lat w to nie mogłam uwierzyć. Już wiem, że można tak myśleć, ale ciągle tego nie rozumiem. I dlaczego dla reszty klasy to nie był szok? Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvb36 Re: magdolot kocha Zydow tym mocniej? 12.03.06, 08:32 Zajrzalem na "Krew i Honor" tak jak mi poradzilas. Widze, ze trzeba trzymac sie od tego jak najdalej. Szukajac "Krew i Honor" przypadkiem trafilem na blog homoseksualistow. Od tego juz dawno wiem, ze trzeba trzymac sie jak najdalej. W oparciu o Twoj ostatni post uwazam, ze od ciebie rowniez trzeba sie trzymac jak najdalej. Szczesliwie, poza tymi trzema grupami jak wyzej, sa jeszcze na swiecie ludzie zrownowazeni. Odpowiedz Link Zgłoś
gonimniepeleton I jak tu nie byc antysemita? 08.03.06, 09:29 Oj Zydzi , Zydzi doczekacie sie jeszcze. Bedzie aj waj ale dlaczego? A dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
eugene.bajkowski Re: Centrum Wiesenthala obraża Polaków w internec 08.03.06, 16:23 Tresc nadal jest oburzajaca. Wyraznie przerzuca odpowiedzialnosc za mordowanie Zydow na Polakow. Niestety, takie w dalszym ciagu jest nastawienie wielu jesli nie wiekszosci orgnizacji zydowskich w USA, Australii, Zachodniej Europie.W szwedzkiej i norweskiej prasy - dla przykladu - wciaz uporczywie pisza o "polskich obozach smierci". Jest to szczegolna bezcelnosc ze strony Szwedow, poniewaz Szwecja praktycznie kolaborowala z III Rzesza - sprzedawala strategiczne rudy, goscila niemiecki wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_dyrektor_rydzyk Re: Centrum Wiesenthala obraża Polaków w internec 08.03.06, 20:59 HeHe Tak ,tak. Radze poczytac troche zanim sie zabierzesz za wypisywanie bzdur. Dania jako jedyny kraj (tzn. zarowno rzad jak i obywatele) uratowala swoja cala prawie spolecznosc zydowska dzien przed lapanka transportujac ich do Szwecji (przy pomocy szwedow i rzadu szwedzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
afik42 Kto czyta same naglowki... 08.03.06, 17:35 Jezeli ktos ogranicza sie do czytania samych naglowkow to odpowiedz na zadane w tekscie pytanie brzmi "TAK". Centrum Wiesenthala obraza Polakow. Pozwole sobie jednak zauwazyc, ze nalezy wpierw przeczytac calosc materialu i dopiero potem wyciagac wnioski. Otoz gdyby to zostalo zrobione tresc komentarzy w niniejszym watku bylaby zasadniczo inna. Ale Polacy sa intelektualnie nadzwyczaj blyskotliwi: im juz sam naglowek wystarzca za cale opowiadanie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś