Dodaj do ulubionych

Pułkownik Biegalski

07.03.06, 19:59
Trwa w Polsce polowanie na tych co niegdyś donosili albo i nie, ale cos tam na nich jest (albo i nie - ale zawsze może być). Tymczasem pogrudniowy pacyfikator "politycznych" cieszy się "dobra opinia w środowisku gdańskim - kolebce "Solidarności" - a także poparciem środowisk związanych z Kościołem", to cytat z wypowiedzi stosownego wiceministra. Sprawa wygląda nadzwyczaj prosto.

Ci, których wtedy maltretowano są dziś daleko od środowisk najgorliwiej przeszłość rozliczających. Żyją, wiedzą, pamiętają. Gdy trzeba - świadczą. A "środowisko gdańskie"? No cóż, to zapewne ludzie młodzi, tamtych czasów nie pamiętający.
Obserwuj wątek
    • maureen2 Re: Pułkownik Biegalski 07.03.06, 20:34
      to młodzi polecili starego ?
    • big_tom Re: Pułkownik Biegalski 07.03.06, 20:35
      ja moze OT, ale mam pytanie, czy dzis w wyborczej byla teczka??

nic nie mam, a zaraz zamykaja moj sklep :)

W dzisiejszym dodatku Encyklopedia Zdrowia znalazła się reklama kolejnej
      kolkecji GW, "21 odkryć XXI wieku". Znalazła się w niej informacja, że dziś
      do Gazety dołączona była teczka na kolekcję. Ja żadnej nie dostałem. A WY???
    • danuta49 A o co był ten bunt?O tym jakoś nie piszą;-) 07.03.06, 22:02
      Gdyby to była zwykła rozróba kryminalistów wsparta jedynie "solidarnościowo"
      przez politycznych to płk.Bigalski dobrze wtedy zrobił.Kryminaliści, a
      zwłaszcza ich prowodyrzy, tylko jeden język rozumieją.Swoją drogą zaciągniete
      wtedy więzi politycznych z kryminalnymi oraz ich ówczesna i dzisiejsza
      solidarność całemu społeczństwu się czkawką odbijają i poczuciem bezkarności
      bandziorów i kryminalistów!!!
      • maureen2 Re: A o co był ten bunt?O tym jakoś nie piszą;-) 07.03.06, 22:20
        kryminalni nie tracą żadnej okazji do podłączenia się do jakiejkolwiek akcji.
    • eat.putsy ksiadz Jankowski dyplomatycznie... 07.03.06, 22:23
      www.nauka.trojmiasto.pl/news.phtml?id_news=9084
    • maureen2 Re: Pułkownik Biegalski 08.03.06, 00:18
      ciekawostka - ministerstwo sprawiedliwości wiedziało przed nominacją o przeszło
      ści płk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka