brokowisko LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 16:00 Waluty przed : EUR 3.7522 | USD 3.1210 Waluty dzisiaj: EUR 3.8749 | USD 3.2478 Waluty jutro : EUR 3.9999 | USD 3.8888 Waluty PiS ! : EUR 4.6565 | USD 3.9999 Lepper kandydatem PiS na szefa NBP ! Odpowiedz Link Zgłoś
sredni4 POL- POT polskiej ekonomii !!!! 09.03.06, 16:06 Posłowie RP zaczynają interesować się komunistyczną i agenturalną przeszłością towarzysza Balcerowicza. Jego pseudoreformy zrujnowały potwornie polski rynek pracy, rodzimy rynek producencki i polskie rynki eksportowe. Wyprzedaż wielopokoleniowego dorobku Polaków była również kierowana głównie przez niego. Sam siebie nagradza dzisiaj pensją wynoszącą 350 tysięcy złotych miesięcznie. To astronomiczna kwota naprzeciw jałmużn-przeciętnych wynagrodzeń w Polsce. Kto zgłosi się do ochrony likwidatora polskiej ekonomii, przygotowanego przez Parlament RP do postawienia go przed Trybunałem Stanu - BND czy Mosad, a może FSB?. Kolejny ´lis´ nie może wymknąć się Polsce. Lubomir. Odpowiedz Link Zgłoś
sredni4 Re: POL- POT polskiej ekonomii !!!! 09.03.06, 16:09 Nie tylko wszystko rozszabruja pod wszelakimi "szyldami", ale pozostawia po sobie plesn i zgnilizne. Takie sa wlasnie lichwiarskie banki: z zewnatrz pieknie obielone, a w wewnatrz (kombinatorska) zgnilizna i (zlodziejska) plesn. Tam wlasnie sa wszystkie dokumenty ich zlodziejskiej niegodziwosci i tych, ktorych w dalszym ciagu trzymaja na "finansowej" smyczy. Beda bronic sie przed ujawnieniem materialow za wszelka cene i wszelkimi dostepnymi sposobami, by nikt sie nawet nie probowal cokolwiek dowiedziec o "ich" lichwiarskiej dzialalnosci. Jest to dla "nich" najwazniejszy "bastion"... i jesli zostanie polityczna sila naruszony, wowczas "cichcem" zwina swoje namioty i "szur" za granice, pozostawiajac ruiny i zglisza, a zachodnie "osrodki masowego razenia" beda "trabic" wszem i wobec jacy to Polacy sa anty..., niedemokratyczni, itd.,itd., Osobiscie jestem dobrej mysli, bowiem to, co wszystko lichwiarze popsuli przez setki lat swej "dzialalnosci" okradajac wszystko i wszystkich, mozna naprawic w ciagu 1-2 miesiecy odluzajac wszelkie zaklady produkcyjne, uslugowe, tworcze wlacznie ze wszyskimi obecnie zadluzonymi sluzbami publicznymi i spolecznymi, sprowadzajac z Anglii swoja mennice i wprowadzic w jednej chwili Program Kredytu Spolecznego, ktory likwiduje lichwe, inflacje, deflacje,"gieldy papierow wartosciowych" - kuzni spekulantow i kombinatorow finansowych. W dalszym ciagu wierze, ze ten lichwiarski "magic show" mozna raz na zawsze zlikwidowac, ktory w dalszym ciagu ukrywa sie za "zelazna kurtyna". Tutaj nasuwa sie pytanie: "Czy chcemy zyc normalnie i uczciwie we wlasnej Ojczyznie, a finanse publiczne byly jasne, przejrzyste i do wgladu o kazdej porze dnia i nocy? Coz, wszystko zalezy od nas samych i im wiecej sie tym tematem interesujemy, tym szybciej obecna "zelazna kurtyna" opadnie. ================ jasiek z toronto Odpowiedz Link Zgłoś
markopolo10 Re: POL- POT polskiej ekonomii !!!! 09.03.06, 16:23 Ktoś napisał, że Balcerowicz to "największy szkodnik Polski", ale czy w końcu odpowie za swe decyzje?!! Czy Ci pseudo geniusze, którzy doprowadzili kraj i wiele Polskich rodzi do nędzy, wegetacji poniosą odpowiedzialność za swe czyny?!! - NIE!!!! Bo jak wiemy jest to zbyt wielka afera, w której maczali palce wielkie tego kraju i zrobią wszystko, aby ich kompan był kryty. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 16:28 przeciw balcerowiczowi sa zazwyczaj ludzie biedni, ktorzy kojarza go jako przyczyne swego ubostwa. ci ludzie sa tez w wiekszosci wyborcami pisu, lpr i samoobrony. niestety ludzie biedni sa glupi. bo gdyby byli madrzy - to nie byli by biedni. w zwiazku z tym mam pytanie? jak moze rozwijac sie kraj jesli rzadzi nim przez swoich przedstawicieli banda glupcow? Odpowiedz Link Zgłoś
sredni4 Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 16:34 zaprasza.net/a_y.php?mid=8863&category_id=&search=balcerowicz& Odpowiedz Link Zgłoś
markopolo10 Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 16:38 > by biedni. w zwiazku z tym mam pytanie? jak moze rozwijac sie kraj jesli rzadzi >Nie ma jak niczym nie uzasadniona mania wyższości, prostaku przestań się tak nadymać, bo pękniesz. > nim przez swoich przedstawicieli banda glupcy A ty jesteś tym mądrym??!! W czym to zmierzyłeś w metrach, cm czy w kg?? Jedno jest pewne jesteś impertynentem, a z chamami się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 16:56 może czas się z tej głupoty otrząsnąć, i dorwać sk........na. Odpowiedz Link Zgłoś
mcel1 [...] 09.03.06, 17:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 Jeżeli on jest taki genialny to Polska powinna być 09.03.06, 16:39 w czołówce Europy ...a jest w ogonie !!!! czy ktos mi to wyjaśni ? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Jeżeli on jest taki genialny to Polska powinn 09.03.06, 16:45 Bo mieliśmy też takich "geniuszy" jak: Glapiński, Kołodko czy Belka, którzy mieli wpływ na polską gospodarkę znacznie dłużej niż Balcerowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: Jeżeli on jest taki genialny to Polska powinn 09.03.06, 16:59 adas313 napisał: > Bo mieliśmy też takich "geniuszy" jak: Glapiński, Kołodko czy Belka, którzy > mieli wpływ na polską gospodarkę znacznie dłużej niż Balcerowicz. dłuższa to może być ale nić głupoty łącząca michnikowskie idioty Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Jeżeli on jest taki genialny to Polska powinn 09.03.06, 17:02 Balcerowicz jako _jedyny_ z ww. będąc MF domagał się obniżki podatków (zablokował go AWS). Odpowiedz Link Zgłoś
markopolo10 Re: Jeżeli on jest taki genialny to Polska powinn 09.03.06, 17:00 pw2221 napisał: > w czołówce Europy ...a jest w ogonie !!!! czy ktos mi to wyjaśni ? Ty masz przyjąć do wiadomości, że Balcerowicz jest orłem, bo Ci tak każą inaczej jesteś ćwierć inteligentem, biedakiem i słuchasz RM. To jest tak zwana siła sugestii, np. media pisały również, iż Hania Gronkiewicz jest bardzo mądra, wykształcona i piękna (oczywiście, jeśli ktoś lubi grube, małe i sepleniące to faktycznie jest,a na komisji podczas przesłuchania okazało, że mądre to ma pracownice, z których wiedzy korzystała nieustannie a Ona odpowiadała nie wiem, nie wiem spytam się itd.- Polacy słuchali w osłupieniu, jej fachowych,bystrych wypowiedzi). I tak ciągle nam wciskają kogoś mądrego,niezastąpionego, którego mamy kochać, podziwiać i rękach całować. Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Re: Jeżeli on jest taki genialny to Polska powinn 09.03.06, 17:18 Jak zatem wyjaśnisz fakt, ze Balcerowicz ma 15 tytułów doktora honoris causa z ekonomii i jest uznanym autorytetem w tej dziedzinie, nie tylko w skali Europy, ale i świata. Kim Ty jesteś, aby móc ocenić jego dokonania? Odpowiedz Link Zgłoś
markopolo10 Re: Jeżeli on jest taki genialny to Polska powinn 09.03.06, 17:42 vertigo.seb napisał: > Balcerowicz ma 15 tytułów doktora honoris causa z Jak dają...w końcu zasłużył się europejczykom. Jeśli tak dobrze pracuje:)) to nie dziwota, że je otrzymał. Dobrze jeszcze by było, aby Polacy byli z niego zadowoleni, a nie Europa. A Wałęsa też ma doktora. Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Re: Jeżeli on jest taki genialny to Polska powinn 09.03.06, 18:07 Argumentacja godna zwolennika SO. Gratuluję panu wywodu! Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Re: Jeżeli on jest taki genialny to Polska powinn 09.03.06, 17:12 Kiedy Balcerowicz miał realny wpływ na kształt polskiej gospodarki, mówiło się o naszym kraju tygrys Europy, to przez zaniechania takich gospodarczych idiotów, jak Kaczyńscy moze w Polsce powtórzyć sie druga Argentyna. Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 R LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 16:55 GW zlustrowała szefa więziennictwa to może zlustruje i tego antypolaka Odpowiedz Link Zgłoś
markopolo10 Re: R LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybun 09.03.06, 17:05 gogol66 napisał: > GW zlustrowała szefa więziennictwa to może zlustruje i tego antypolaka Jak będzie miała w tym interes, to go zlustruje. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar nie Giertych nie może być aż tak głupi. 09.03.06, 17:02 Nie wierzę że ktoś o znamionach patentowego kretyna może przekroczyć próg wyborczy. Uważam, że liga rodziny Giertycha rozpoczęła kamppanię wyborczą adresowaną do większej ciemnoty niż elektorat pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: nie Giertych nie może być aż tak głupi. 09.03.06, 17:04 Kampania wyborcza, po prostu kampania wyborcza. A stawka jest wysoka, gra idzie o głos Wielkiego Elektora. Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Re: nie Giertych nie może być aż tak głupi. 09.03.06, 17:27 Kampania wyborcza w sam raz dla ciemnoty, na tym forum też jej nie brakuje. Większość wypowiadajacych sie nie ma bladego pojęcia o gospodarce, więc - jako argumentów - używają "monosylab"! Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 [...] 09.03.06, 17:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gradam1 Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 17:06 Gdyby nie Balcerowicz siedziałbyś dziś z nosem w śmietniku,szukając czegoś co by pozwoliło ci przedłużyć twój byt,a nie przed komputerem i wypisywał bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 17:10 Nie przypuszczałem, że mozna być az takim debilem bądź tak podłą szują która dla groszowych korzyści wypisuje takie odrażające brednie o największym łotrze PRL i RP. To dzięki niemu 60% społeczeństwa grzebie w śmietnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
markopolo10 Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 17:12 gradam1 napisał: > Gdyby nie Balcerowicz siedziałbyś dziś z nosem w śmietniku,szukając czegoś co b > y > pozwoliło ci przedłużyć twój byt,a nie przed komputerem i wypisywał bzdury 25 lat temu ukończyłem PWr, rok temu zrobiłem drugi fakultet, znam trzy języki obce, pracuję po 16 godz. dziennie i nie przypominam sobie abym miał coś zawdzięczać Balcerowiczowi, chyba tylko tę wysoko oprocentowaną pożyczkę na mieszkanie, którego koszt wzrósł mi o 100 %. Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb [...] 09.03.06, 17:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
markopolo10 [...] 09.03.06, 17:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 17:34 Nie pamiętasz, co napisałeś o sobie, spójrz na swój post, to moze zrozumiesz, że odniosłem się do Twojej wypowiedzi. Widzę, ze jesli chodzi o mentalność, najbliżej Ci do Kurskiego, odwołania do tatusia, dziadziusia. Co tam jeszcze wygrzebiesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
markopolo10 [...] 09.03.06, 17:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 18:09 Wolę być "nikim" niż Tobą. Przynajmniej opanowałem podstawowe formy grzecznościowe, czego o Tobie powiedzieć nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Giertych do zakładu bez klamek 09.03.06, 17:07 Powinno to nastąpić w jak najszybszym tempie, gdyz jego wypowiedzi wskazuja, ze ma problemy z poprawną oceną rzeczywistości, a pomysły i czyny niosą ze sobą ryzyko strat dla kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
markopolo10 Re: Giertych do zakładu bez klamek 09.03.06, 17:17 vertigo.seb napisał: > Powinno to nastąpić w jak najszybszym tempie, gdyz jego wypowiedzi wskazuja, ze > > ma problemy z poprawną oceną rzeczywistości, a pomysły i czyny niosą ze sobą > ryzyko strat dla kraju! Ile ci zapłacili? czy piszesz te bzdury w ramach pensyjki?. Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Re: Giertych do zakładu bez klamek 09.03.06, 17:20 markopolo10, a Ty za kasę się tak kompromitujesz?! Kim Ty jesteś, że śmiesz oceniać Balcerowicza - zapóźnionym z SO, czy łysym z LPR? Odpowiedz Link Zgłoś
markopolo10 Re: Giertych do zakładu bez klamek 09.03.06, 17:27 vertigo.seb napisał: > markopolo10, a Ty za kasę się tak kompromitujesz?! Kim Ty jesteś, że śmiesz > oceniać Balcerowicza - zapóźnionym z SO, czy łysym z LPR? Człowiekiem obiektywnym, bezpartyjnym z zasadami - czyli mający pod górkę. Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Re: Giertych do zakładu bez klamek 09.03.06, 17:39 To samo mogłbym powiedzieć o sobie, z tym, że nie daję wiary demagogom, którzy z jednej strony rozdają pieniądzę, które wcześniej złupią z podatnika. Jedyną drogą do dobrobytu jest gospodarka rynkowa. Wystarczy spojrzeć na Anglię i na to, co obecnie dzieje się na Słowacji. Przejrzyj wreszcie na oczy, nikt Ci nic nie da za darmo, a już na pewno nie p. Giertych, który za wszelką cenę chce zostać w parlamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
markopolo10 Re: Giertych do zakładu bez klamek 09.03.06, 17:55 vertigo.seb napisał: > To samo mogłbym powiedzieć o sobie, z tym, że nie daję wiary demagogom, którzy > z jednej strony rozdają pieniądzę, które wcześniej złupią z podatnika. Jedyną > drogą do dobrobytu jest gospodarka rynkowa. Wystarczy spojrzeć na Anglię i na > to, co obecnie dzieje się na Słowacji. Przejrzyj wreszcie na oczy, nikt Ci nic > nie da za darmo, a już na pewno nie p. Giertych, który za wszelką cenę chce > zostać w parlamencie. Czy ja pisałem że coś chcę za darmo, przez kilka lat miałem swoją firmę (moje przekleństwo ci co próbowali sami coś zdziałać to wiedzą o czym piszę ZUS-y, podatki, układziki - a w zasadzie ich brak, to klęska). Gdyby Polacy mieli takie, przywileje, ulgi, jak mają obcokrajowcy, to by nie musieli szukać pracy po za granicami naszego kraju. I jeszcze jedno nie podpisuję się pod żadnymi politykami i partiami, mam ich rządów serdecznie dość. Chyba, że wejdą młodzi nieskalani żadnymi aferami, mocno kochający nasz kraj i walczący o niego dosłownie i w przenośni. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw_szu Brawo, panie Leszku! 09.03.06, 17:26 Trzymam za Pana kciuki. To zabawne, jak się cała ta menażeria z LPR, PiS i Samoobrony piekli. Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Re: Brawo, panie Leszku! 09.03.06, 17:31 To oczywiste, jak się jest całkowitym ignorantem w dziedzinie gospodarki i dopuszcza się do tego, ze wydatki budżetowe na administrację przekraczają ponad 40 proc. PKB, to zaczyna się szukać kozła ofiarnego. A pseudo-intelektualiści ze znaku LPR, SO i PiS myślą, że najlepszym rozwiazaniem problemów jest dodruk pieniędzy! Odpowiedz Link Zgłoś
qfc A Balecerowicz to kto? "Intelektualista" moze? 09.03.06, 17:59 Dyzma naszych przemian przez 16 ostatnich lat. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 [...] 09.03.06, 18:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Ksiazki to ja pisze i publikuje.Ale oczywiscie tez 09.03.06, 18:15 czytam. Natomiast 2.4% sredni wzrost dochodu narodowego w Polsce przez ostatnie lat jest najlepsza laurka dla Balcerowicza. A te przekrecone prywatyzacje (zrobione razem z wielka przyjaciolka, Miss Korupcji, Alicja Kornasiewicz?). A kontrakt z Bull-em na Poll-Tax (informatyzcja systemu podatkowego)? Jakas absurdalna decyzja, ktora wypompowala z Polski okolo jeden miliard dolarow? Kto myslisz za to bral w lape? Albo byl kompletnym debilem, z brakim kontroli wlasnych ruchow. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Re: Ksiazki to ja pisze i publikuje.Ale oczywisci 09.03.06, 18:39 qfc napisał: > czytam. > ... wolisz taki produkt krakjowy, jak wtedy, gdy go nie liczyli. Czapki z głów, ale wybacz, jak piszesz bzdury, nie czekaj innej reakcji jak sprzeciw nawet średnio inteligentnego czytacza. Prof. L.Balcerowicz też oprócz występowania jako eksponat orwellowskiej sesji nienawiści też napisał kilka książek. Przeczytałeś choć jedną z nich? A o czy Ty piszesz książki chętnie zapoznam się.. Psychopartia i Skretynienie Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Wole taki produkt krajowy jak np w Chinach 09.03.06, 19:51 Banalnie prosto go osiagnac. Ale coz mamy Balcerowicza. A jakbys nie wiedzial, to 2.4% jest absolutna kompromitacja i do niczego sie nie da tego porownac. To ukazuje rozmiar kleski tego Dyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Wole taki produkt krajowy jak np w Chinach 09.03.06, 21:27 > to 2.4% jest absolutna kompromitacja i do niczego sie nie da tego porownac Czysta demagogia, wynik może nienajlepszy, ale i tak wyższy niż np. w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Re: Wole taki produkt krajowy jak np w Chinach 09.03.06, 21:48 I tu sie myslisz. Nie mozesz porownywac sredniej wzrostu GDP krajow wysoko rozwinietych i wschodzacych, czy rozwijajcych sie. A do takich Polska nalezy, a Niemcy nie - porownaj GDP na lebka. (Chyba juz zlapales o co chodzi i absurd Twojego postu.) 2.4% to wlasnie dla krajow wysokorozwinietych graniczna liczba. I Niemcy sa kiepsko. Dla nas - jako krajowi rozwijajacemu sie - graniczna liczba to 7-10%. A przy tym 2.4% kiepsko wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Wole taki produkt krajowy jak np w Chinach 09.03.06, 22:00 Niekoniecznie, kraje rozwinięte miewają wzrost ponad 3%. 2,4% to oczywiście mało, ale lista nazwisk odpowiedzialnych za polską gospodarkę ma więcej pozycji niż jedną. O wiele więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Juz zlapales. Dla kraju rozwinietego 3% zaczyna... 09.03.06, 22:04 byc przyzwoita cyfra. Ale nie dla Polski. Dla nas jako kraju rozwijajcego sie to musi byc rzedu 8% jezeli chcemy dociganac do krajow rozwinietych. I dodaj jeszcze poziom bezrobocia: 18% to poziom Gambii czy Gwineii - takich cudow gospodarczych. Wiwat Balcerowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Juz zlapales. Dla kraju rozwinietego 3% zaczy 09.03.06, 22:06 Wiwat Balcerowicz... Ale jak Balcerowicz mówił o obniżkach podatków czy liberalizacji kodeksu pracy... Pomijając drobny szczegół, że _realne_ bezrobocie w Polsce szacuje się na 10-12% Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Re: Juz zlapales. Dla kraju rozwinietego 3% zaczy 09.03.06, 22:27 Balcerowicz tylko mowic potrafi... a i to czesto bez sensu. A realne bezrobocie, o ktorym mowisz to jest tak zwany efekt szarej strefy. A to jeszcze gorsze od bezrobocia, bo nie wiadomo jak to likwidowac. Nie ma na to takich mechanizmow ekonomicznych jak na bezrobocie. Wiwat Balcerowicz, wiwat bantustan" Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Juz zlapales. Dla kraju rozwinietego 3% zaczy 09.03.06, 22:37 Doskonale wiadomo jak likwidować szarą strefę: - upraszczając system podatkowy (trudniej się ukryć) - zmniejszając podatki (słabsza motywacja do ukrywania dochodów) - zmniejszając haracze typu ZUS (niższe koszty dla pracodawcy) - liberalizując kodeks pracy (z powodzeniem przetestowała to Hiszpania). > Balcerowicz tylko mowic potrafi... a i to czesto bez sensu. Rozumiem, że inflacja sama się zmniejszyła. To jeszcze gorsze niż Balcerowicz, bo to "niewidzialna ręka rynku"! Odpowiedz Link Zgłoś
qfc To jest bicie piany. Prosze o cyfry i projekcje.. 09.03.06, 23:03 ..ktore uwzgledniaja tez rozmycie. Prawdopodobienstwa. Co mnie wkurza u tych misjonarzy liberalizmu to takie bicie piany. Sprowadzanie debaty ekonomicznej do dogmatycznych argumentow jak te co Ty prezentujesz. Nie znaczy to, ze jest to niesluszne. Ale do sprawy podchodzi marksistowsko, czyli dogmatycznie. A ja cyfry prosze? Jak to sie przeklada - w liczbach - na wskazniki ekonomiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Re: A Balecerowicz to kto? "Intelektualista" moze 09.03.06, 18:17 Być moze obił Ci się o uszy znany cytat: "gospodarka, głupcze!" Z Twojej wypowiedzi wynika, że niewiele wiesz na temat ostatnich 16 lat, a o gospodarce - w ogóle! Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Re: A Balecerowicz to kto? "Intelektualista" moze 09.03.06, 19:52 wystarczy jedno wiedziec: 2.4% srednio roczny wzrost GDP odf 1989 roku. To katastrofa - laurka dla Dyzmy. I powtoz to sobie raz jeszcze (za Clintionem): "economy, stupid". Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A Balecerowicz to kto? "Intelektualista" moze 09.03.06, 21:29 A jaki to wzrost PKB był za rządów których MF? Balcerowicz odpowiadał za gospodarkę przez jakieś 12% czasu trwania IIIRP. Co się działo przez pozostały czas? Po wdrożeniu planu Balcerowicza gospodarka ruszyła z kopyta, co było zaraz potem? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A Balecerowicz to kto? "Intelektualista" moze 09.03.06, 21:32 Przy czym jeszcze po drodze miała miejsce recesja ogólnoświatowa w latach 2000-2003, bardzo korzystnie wpływająca na wzrost PKB. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Re: A Balecerowicz to kto? "Intelektualista" moze 09.03.06, 21:51 Bredzisz - ocena 2.4% bierze to pod uwage. A Balcerowicz i jego orientacja odpowiadaja za gospodarke od 1989 roku wlasciwie nieprzerwanie. (Bylo kilka miesiecy przerwy za poznego AWS zaledwie.) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A Balecerowicz to kto? "Intelektualista" moze 09.03.06, 21:56 A na czym konkretnie polega "orientacja Balcerowicza"? Jakoś Kołodko, Belka a także Glapiński niekoniecznie do niej pasują... Odpowiedz Link Zgłoś
qfc A czym sie roznia? Belka czy Kolodko maja... 09.03.06, 22:02 ...kompleks Balcerowicza. To wszystko wychowankowie dobrej szkoly ekonomii marksistowskiej. Glupota, ktora wtedy nabyli wychodzi w wiekszosci ich wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A czym sie roznia? Belka czy Kolodko maja... 09.03.06, 22:05 Możesz konkretniej? Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Re: A czym sie roznia? Belka czy Kolodko maja... 09.03.06, 22:28 To Ty napisz czym sie rozni Balcerowicz od Belki czy Kolodki? Nawet wszyscy maja ego wielkosc polskiego bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A czym sie roznia? Belka czy Kolodko maja... 09.03.06, 22:44 Balcerowicz jako MF w rządzie Buzka lansował obniżkę podatków; o mało co jej nie przeprowadził. Belka wprowadził podatek od oszczędności i zamroził progi podatkowe. Choć trzeba mu przyznać to, że był zwolennikiem cięć socjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Re: A czym sie roznia? Belka czy Kolodko maja... 09.03.06, 23:04 Wyglada na to, ze jakby sie zamienili rolami, to by robili to samo. QED. Odpowiedz Link Zgłoś
afik42 A w jaki sposob dziala Trybunal Stanu? 09.03.06, 17:37 Balcerowicza chce sie pozbyc PiS, Samoobrona i LPR. Na pierwszy rzut oka to brzmi groznie. Oni zdaje sie maja niezbedne 60% glosow w Sejmie. To moze wystarczyc, ale do czego (nie pamietam procedury)? Postawienia przed Trybunalem chyba? Zalozmy zatem, ze tej trojcy politycznej uda sie przeglosowac postawienie Leszka Balcerowicza przed Trybunalem Stanu. I co dalej? Te zarzuty jakie Giertych wykrztusil z siebie brzmia idiotycznie. Bardziej kojarzy mi sie z bezpodstawnym pomowieniem za ktore mozna pozwac do sadu o znieslawienie. Krotko mowiac - przed Trybunalem Stanu rzecz skonczy sie, i to szybko, odrzuceniem sprawy. Dla PiS, LPR i Samoobrony byloby to kolejne osmieszenie. Mam nadzieje, ze nasi "politycy" maja choc odrobine poczytalnosci, ochlona z kolejnych emocji i szybko wycisza sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
msr78 Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 17:49 Wciaz mnie zastanawiaja dwie rzeczy czytajac forum: 1. jaki jest minimalny iloraz inteligencji pozwalajacy nauczyc sie pisac. 2. czemu polacy zawsze oskarzaja 'ich', 'onych' i inne mroczne sily za to ze sobie w zyciu nie radza. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc W tych pytaniach sam sobie odpowiedziales 09.03.06, 17:57 Ale mam takie pytanie: w Polsce przyrost dochodu narodowego przez ostatnie 17 lat by 2.4% rocznie (srednio). Jak uwazasz? Czy jest to duzo? I kto za to powinien poniesc odpowiedzialnosc? (Nagrode lub kare w zaleznosci od odpowiedzi.) Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Re: W tych pytaniach sam sobie odpowiedziales 09.03.06, 18:52 qfc napisał: > Ale mam takie pytanie: w Polsce przyrost dochodu narodowego przez ostatnie 17 > lat by 2.4% rocznie (srednio). Jak uwazasz? Czy jest to duzo? I kto za to > powinien poniesc odpowiedzialnosc? (Nagrode lub kare w zaleznosci od > odpowiedzi.) A wiesz, że 'dochód narodowy' liczą ci, którzy nie douczyli się? Oficjalnie takiej kategorii nie używa się. Wiesz, że teraz dn nie liczy się? No to skąd wiesz, że dn jest niższy, sam liczysz? Poptrze się przez okno i pomyśl, czy możliwe, by przy wieloetniej recesji i przy takim bazrobociu tylu ludzi jeźdxiło dobrymi samochodami? P:omyśl, wyciągnij wnioski i zacznij myśleć. Stawiaj pytania, a nie formułuj bezsensownych konkluzji. One nawet nie są śmieszne są beznadziejnie głupie, a to świadczyć tylko może o autorze. Psychopartia i Skretynienie Odpowiedz Link Zgłoś
radeklew1 Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 17:59 Balcerowicz, to jeden z niewielu porządnych POLAKÓW (nie wiem, ale to chyba wymierający gatunek). Jego wielką wadą zdaniem PIS - LPR - SAMOOBRONY jest to, że nie ucieka jak się na niego tupnie. Panowie z "paktu" nie mieszajcie i zostawcie duchy przeszłości. Mamy obecnie do wykorzystania dużą szansę związaną z pieniędzmi z UE i skupmy sie na tym. Druga Irlandia nie jest niemozliwa, ale nie w atmosferze klótni i walki o stołki. Zwolennicy PIS-u jeżeli są prawdziwymi patriotami, niech wpłyna na swoich parlamentarzystów POKÓJ BUDUJE !! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 PRL chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 17:59 Cgyba zaczyna się koniec świata idiotów, którzy myśleli, że nasz kraj to normalny kraj. A nasz kraj to kraj nieuków, ciemnoty, rewolucyjnej tłuszczy z głupkami na najwyższych w państwie pozycjach. Wraóciłem do domu z pracy i włączywszy telewizor wysłuchałem mec. Głupka Patriotę Umysłowego. I jak się tu nie spić???? Psychopatrtia i Skretynienie Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Masz racje. Balcerowicz jest najbardziej.. 09.03.06, 18:01 ..reprezentatywnym przykladem tej sytuacji. Ktos to musi zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
eustachia Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 18:02 LPR balansuje na granicy progu wyborczego, więc każdy sposób jest dobry, by zaistnieć. Wiele osób nie lubi Balcerowicza - Liga pewnie liczy na ich głosy w razie przyspieszych wyborów. Oby się przeliczyla... Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 Balcerowicz jest rzecznikiem interesów obcego kapi 09.03.06, 18:10 tału i był nim od poczatku lat dziewięćdziesiątych ! teraz widać to jednoznacznie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Balcerowicz jest rzecznikiem interesów obcego? 09.03.06, 18:32 pw2221 napisał: > tału i był nim od poczatku lat dziewięćdziesiątych ! teraz widać to > jednoznacznie !!!! A Ty czyim rzecznikiem jesteś. Ciemnopolskiej głupoty? A może białoruskiej większości? A może swojskiego lumpenproletariatu? Przedstaw się, tumanku. Psychopartia i Skretynienie Odpowiedz Link Zgłoś
afik42 Ekonomicznego abecadla jedna literka 09.03.06, 18:37 Do dzialalnosci gospodarczej potrzebny jest kapital. Jesli w kraju kapitalu niedostatek to trzeba go sciagnac z zagranicy. Balcerowicz popiera "import" kapitalu dla rozwoju gospodarki krajowej. Balcerowicz jest "rzecznikiem" obcego kapitalu - ale ma racje! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do afika42 09.03.06, 19:05 afik42 napisał: > Do dzialalnosci gospodarczej potrzebny jest kapital. > Jesli w kraju kapitalu niedostatek to trzeba go sciagnac z zagranicy. > Balcerowicz popiera "import" kapitalu dla rozwoju gospodarki krajowej. > > Balcerowicz jest "rzecznikiem" obcego kapitalu - ale ma racje! Zapomniales takze napisac, ze Balcerowicz niszczyl polski kapital pozwalajac na upadek wielu zakladow, ktore byly wydajne. Zapomniales takze dodac, ze sztucznie utrzymywany zawyzony zloty oslabia rozwoj gospodaeki oraz nasz ekport .... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
afik42 Re: do afika42 09.03.06, 19:24 wet3 napisał: > Balcerowicz niszczyl polski kapital pozwalajac na upadek wielu zakladow, > ktore byly wydajne Pozwalal na upadek przedsiebiorstw. Kropka. Upadaly na ogol te, ktore nie byly wydajne i ktore, z ekonomicznego punktu widzenia, powinny byly ulec likwidacji. Byly naturalnie wyjatki. Ale, czy Balcerowicz osobiscie nadzorowal cala gospodarke? Czy to jego wina, ze niepoliczona ilosc funkcjonariuszy panstwowych brala lapowki, a niepoliczona ilosc "biznesmenow" te lapowy dawala i nadal daje? Te przypadki prywatyzacji bez przetargu, za "bezcen" itp. - ja bym winnych gdzie indziej szukal. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: do afika42 09.03.06, 19:33 Odpowiem Tobie krotko. Jaki pan - taki kram . Przyklad idzie z gory. Obciazam Balcerowicz za ten caly bajzel. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Re: do afika42 09.03.06, 19:58 wet3 napisał: > Odpowiem Tobie krotko. Jaki pan - taki kram . Przyklad idzie z gory. Obciazam > Balcerowicz za ten caly bajzel. Pozdrawiam. A Ciebie obciążam za głupotę Twoich bliskich. To ma mniej więcej taki sam sens jak Twoje obiciążenia. Psychopartia i Skretynienie Odpowiedz Link Zgłoś
afik42 Re: do afika42 09.03.06, 20:01 Twoje rozumowanie zda sie przebiegac po linii: na poczatku byl Balcerowicz, potem nastal bajzel. A co bylo PRZED Balcerowiczem? Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: do afika42 09.03.06, 20:26 Panie wet3, nic dziwnego, że obciążasz Pan Balcerowicza, bo jak widać o ekonomii masz an śladowe pojęcie, a wiadomości o polskiej gospodarce nie masz Pan żadnych i bredzisz trzy po trzy, np. o polskim eksporcie, który - dla Pana wiadomości - jest obecnie, dzięki owemu rzekomo sztucznie (kolejna brednia) utrzymywanemu kursowi złotego między innymi najlepszy w historii 17 lat III RP, jak podawał niedawno GUS. Wyniki eksportu były tak dobre, że powliło to na obcięcie 30 procent zadłużenia na saldzie etc. W szczegóły nie chce mi się wchodzić. Aha, Polska w 1993 była najszybciej rozwijającym się Państwem z pośród byłych Państw układu warszawskiego, a stopa życiowa podniosła się od 1989 do 1993 pięciokrotnie, najwyżej z wszystkich, co z kolei opisywał m/in. raport Międzynarodowego Funduszu Walutowego. Więc może nie bredź Pan już skoro wiedzy Pan nie masz ok? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do y.y 09.03.06, 20:55 Odpowiem jezykiem cywilizowanym. Czlowieku - nie masz pojecia. Przypatrz sie dobrze wszystkim krajom, ktore korzystaly z porad "ekpertow" ze stajni banku swiatowego i klubu Sorosa (ktory Balcerowicz prezentuje). W kazdy kraj, ktory "obdarzyli" swoja pomoca siegnal dna ekonomicznego. Wyjatkow tu nie ma. Polecam przeczytac sobie ksiazke nawroconego Amerykanina, ktory "pracowal" na tym polu i opisal dokladnie jak te manipulacje sie odstawia. Oczywiscie zaczyna sie od prywatyzacji ... Zycze przyjemnej i pouczajacej lektury! Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: do y.y 10.03.06, 10:32 Szanowny Panie, niestety nie zaimponuje mi Pan tym czy tamtym tytułem. Mając za sobą dwa fakultety z czego jeden z ekonomii, drugi ze międzynarodowych stosunków gospodarczych mniemam że przeczytałem różnych książek o ekonomii nieco więcej niż szanowny Pan. Dwa, Balcerowicz o ile wiem nie należy do żadnego klubu Sorosa, o ile w ogóle jakikolwiek klub istnieje, w co wątpię, nigdy też nie mówił aby był czyimś przedstawicielem. Jak rozumime takie insynuacje pojawiają się z braku argumentów/dowodów. No cóż, ja rozumiem, istnieje taka kategoria ludzi, którzy uważają że rządzi spisek masonerii żydokomunistycznej. Jak rozumiem zbywa Pan argumenty, które podałem milczeniem, bo niestety nie ma Pan swoich. Naopowiadał Pan bredni o eksporcie, naopowiadał Pan bredni o kursie, dowodów na to Pan nie ma żadnych, co więcej po prostu to kłamstwa, teraz z kolei bredzi Pan o tym jakoby kraje dotknięte jakimś tajemniczym klubem sięgały ekonomicznego dna, a później nawiązuje Pan do jakiejś tajemniczej książki tajemniczego Amerykanina, który ponoć coś gdzieś i coś wiedział i wielka sensacja, tylko jakoś Pan szanowny tytułu i autora nie podał. Ja z chęcią poczytam i z chęcią dowiem się jakie to tajemnicze persony jeszcze zawiera ten tajemny klub i gdzie o nim można poczytać, bo nie mam wątpliwości, że przecież ma Pan szanowny dowody na jego istnienie i na to, że celem działania tego klubu, jak Pan zgrabnie insynuuje, jest niszczenie gospodarek poszczególnych krajów. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do y.y ! 10.03.06, 17:15 Szanowny "dwufakultetowcu" ! Kolega Wet3 ma rację, nie Ty. Jeśli uważasz, że studia na dwóch fakultetach dają Ci legitymację do "monopolu na wiedzę", to się potężnie mylisz. Studia dopiero przygotowują do życia i tylko wespół z doświadczeniem życiowym, - opartym na starorzymskiej zasadzie "audiatur et altera pars" - pozwalają wypracować światopogląd zgodny z rzeczywistymi faktami, nie zaś faktami prasowymi. No i oczywiście niezbędna tu jest chęć pozyskiwania wiedzy ze źródeł tak skrzętnie ukrywanych przez polskojęzyczne media. Znając te fakty, które ja i Wet3 znamy, - nie wygłaszałbyś peanów na cześć "kasiarza i grabarza RP" - Leszka Balcerowicza ( prawdziwe imię i nazwisko - Aaron Bucholtz ). ________________ Nie bój się myśleć, myślenie nie boli. qvovadis.eblog.pl/omnie.php Odpowiedz Link Zgłoś
afik42 A to do doktora 11.03.06, 01:37 Jakkolwiek dwa fakultety, a nawet trzy i doktorat(!) tyz, nie daja monopolu na wiedze, etc., etc. - to, jakie to pan doktor i Wet3 znacie FAKTY, ktore daja Wam tytul upowazniajacy do ochrzczenia Leszka Balcerowicza mianem "kasiarza i grabarza RP"? Brzmi to na tyle powaznie, ze zastanawialbym sie czy nie popelniliscie powaznego uchybienia nie powiadamiajac o tym policji. Nawiasem mowiac (rzekomy fakt jakoby prawdziwe imie i nazwisko brzmialo Aaron Bucholtz nie ma tu chyba nic na rzeczy?) Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Do y.y ! 11.03.06, 03:48 Szanowny "dwufakultetowcu" ! Kolega Wet3 ma rację, nie Ty. >>Buehehe, a to przepraszam, skoro Pan tak powidział, to na pewno tak jest! Co za argument! Zostałem intelektualnie zdruzgotany i powalony jego głebią. Jeśli uważasz, że studia na dwóch fakultetach dają Ci legitymację do "monopolu na wiedzę", to się potężnie mylisz. >>>Nigdy tak nie powiedziałem. Stwierdziłem, że dzięki tym studiom przeczytałem prawdopodobnie nieco więcej ciekawych pozycji naukowych na tematy ekonomiczne niż ów Pan, który opowiada kłamstwa i brednie np. na temat polskiego eksportu lub kursu złotówki. Studia dopiero przygotowują do życia i tylko wespół z doświadczeniem życiowym, - opartym na starorzymskiej zasadzie "audiatur et altera pars" - pozwalają wypracować światopogląd zgodny z rzeczywistymi faktami, nie zaś faktami prasowymi. No i oczywiście niezbędna tu jest chęć pozyskiwania wiedzy ze źródeł tak skrzętnie ukrywanych przez polskojęzyczne media. >>>Tak, tak, oczywiście. Wykłady sobie Pan zachowa, dziękuję bardzo. Zwłaszcza tak wątpliwej jakości i oparte na insynuacjach i ogólnikach pozbawionych konkretów. Przykład: kłamliwy w swej istocie termin 'polskojęzyczne media', skrzętnie używany przez środowisko skrajnej prawicy w celu insynuowania, że wszystkie media, które krytykują ich postawy/pomysły to media zdradzieckie. Znając te fakty, które ja i Wet3 znamy, - nie wygłaszałbyś peanów na cześć "kasiarza i grabarza RP" - Leszka Balcerowicza ( prawdziwe imię i nazwisko - Aaron Bucholtz ). >>>No właśnie ja bym chciał bardzo usłyszeć te "fakty" i zobaczyć te "dowody", bo obaj panowie narazie nie przedstawili żadnego, za to powypisywali albo brednie albo insynuacje. Rasistowskie i wyssane z palca twierdzenie o rzekomym prawdziwym naziwsku Balcerowicza pozostawiam bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do y.y ! Chcesz faktów ? - Proszę bardzo, oto one 11.03.06, 08:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=38172148&a=38226357 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=38172148&a=38226384 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=38172148&a=38226429 Jeśli po przeczytaniu tekstu zamieszczonego pod tymi linkami stwierdzisz, że to dla Ciebie żadne argumenty, to niejako wyprzedzając Twój tok rozumowania dodam, iż w kwietniu 2002 roku po ukazaniu się mojej książki, z której ów tekst pochodzi, - byłem przesłuchiwany przez prokuraturę na okoliczność rzekomego popełnienia przestępstw tj. głoszenia oszczerstw i uprawiania antysemityzmu w stosunku do między innymi : L. Balcerowicza, L. Wałęsy, T. Mazowieckiego, H. Gronkiewicz-Waltz i wielu innych "cwanych geszefciarzy" pookrągłostołowych, - wykorzystując jako nośnik ową publikację książkową. Swoje argumenty potwierdzające prawdę bardzo mocno podparłem faktograficznie, wobec których prokuratura była bezsilna do tego stopnia, iż nie była w stanie postawić mi zarzutów i sporządzić aktu oskarżenia. Tak więc "Zawiadomienie o dokonaniu przestępstwa", jakie złożył jeden urażony "użyteczny dureń" zostało przez prokuraturę oddalone z powodu fałszywego oskarżenia. I niech to Ci narazie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Do y.y ! Chcesz faktów ? - Proszę bardzo, oto 12.03.06, 04:10 Miałyu być fakjty, a dalej jest pomieszanie insynuacji i bzdur. Nie chce mi się nawet analizować tych paszkwili, bo szkoda mojego czasu. Zdania nacechowane i ocenne, pozbawione obiektywizmu, informacje przedstawiane tendencyjnie, dobór informacji ewidentnie nieobiektywny i wyrywkowy. Bzdura, bzdurą insynuację pogania, a faktów jak nie byłóio tak nie ma. Już w pierwszych zdaniach jest eksponowanie przynależności (krótkotrwałej) do PZPR, ale ani słowa o moywach wystąpienia, co więcej ani słowa o wykształceniu na np. prestiżowej uczelni St. John's University, gdzie Balcerwoicz uzyskał MBA czy o wykładaniu na SGPiS czyli dzisiaj SGH, którą uważa się od dawna za najlepszą uczelnię ekonomiczna w kraju. Rzekomy "plan niszczenia" gospodarki opiera sie na pomówieniach, a nie dowodach. Ma Pan dokumenty albo nagranie albo świadków, którzy potwierdzają, że Balcerowicz raportował MFW takie rzeczy, o jakich Pan pisze i że koncepcją było znieszczenie gospodarki? Jakoś nie widzę. Ma Pan dowody na to, że Balcerowicz działał na zlecenie Sorosa? Gdzie one są? Ma Pan dowody na te brednie o instrukacjach z Waszyngtonu? Gdzie? Jaki związek z gospodarką miałby mieć np. Geremek, który jest historykiem i nigdy nie zajmował sie finansami w Polsce czy gdziekolwike indziej?:) To kolejna brednia. Zadłużanie przedzsiębiorstw to kolejna bzdura. Nie odnotowano takiego faktu w historii, a około 90 procent przedsiębiorst, które padały było na skraju bankructwa w momencie transformacji o czym skrzętnie Pan nie napisał. I tak dalej. Bzdura na bzdurze. O Fundacji Batorego etc etc. Gołym okiem widzę, że wiedzy o teorii i praktyce ekonomiczne nie ma Pan chyba żadnej, bo wypisuje Pan bzdura że aż boli. A dowodów o tym, jakoby Balcerowicz był zydem i oczywiście, że nawet jeżeli to jest to dowód na cokolwiek oczywiście nie ma. No cóż, mnie to nie dziwi. Gadki o prokuratorach może Pan sobie zostawić, co to ma do rzeczy? Rasizm nie jest zjawiskiem istniejącym tylko wtedy, kiedy prokurator coś udowodni, to zjawisko socjologiczne ujawniające się w słowach i czynach. A to że Pan jest rasista to wiem nie od dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do y.y ! 12.03.06, 14:53 Jak przypuszczałem, tak też się stało ! Żaden argument nie trafia do ciebie ! A skoro tak, - przestaję być kulturalny i grzeczny dla takich, do których nie dociera nic i są odporni na wiedzę. W dodatku taki palant jak ty insynuuje mi, że ja nie mam pojęcia, o czym piszę i jaki to "dobrobyt" zawdzięczamy temu sku..elowi Balcerowiczowi. Jesteś "użytecznym durniem" czy też jakimś innym lokajem w tej machinie nakręcanej przez libertynów, - że tak pieprzysz jak po zderzeniu z TIR-em ? Dla mnie twoje idiotyczne wywody rozbijam o kant d....y, bo za szczylowaty jesteś gnojku, byś mnie pouczał !!! - Jasne ??? Kiedy ty miałeś między nogami pieluchę, a mama dawała ci kaszkę Bebiko1 w butelce ze smoczkiem, - ja już zajmowałem się życiem społeczno-politycznym w Polsce i ciężko to odczułem na własnym grzbiecie, - sisiumajtku pieprzony !!! Twoje dwa fakultety jak widzę, - nic ci nie pomogły i jak byłeś głupol, - - tak nadal nim jesteś, albo celowo działasz na szkodę Narodu polskiego !!! A ja nie mam litości dla takich targowiczan jak ty. Z idiotami nie polemizuję. P.S. Ten sku..el Balcerowicz NIE JEST PROFESOREM, albowiem jego dorobek naukowy jako doktora habilitowanego jest tak mizerny, że nie było podstaw do nadania jemu przez Prezydenta RP tego tytułu !!! ( może to też będziesz kwestionował - durniu ??? ) ________________ END OF TOPIC ! Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Do y.y ! 14.03.06, 04:29 Jak przypuszczałem, tak też się stało ! Żaden argument nie trafia do ciebie ! >>>Bo żadnych argumentów nie widzę. Więc co ma trafiać? A skoro tak, - przestaję być kulturalny i grzeczny dla takich, do których nie dociera nic i są odporni na wiedzę. W dodatku taki palant jak ty insynuuje mi, że ja nie mam pojęcia, o czym piszę i jaki to "dobrobyt" zawdzięczamy temu sku..elowi Balcerowiczowi. >>>Jak Pan uważa. Jeżeli nie potrafi Pan kulturalnie rozmawiać, a jedynie wyzywać, to żświadczy jedynie o Pana chamstwie i braku argumentów. Jesteś "użytecznym durniem" czy też jakimś innym lokajem w tej machinie nakręcanej przez libertynów, - że tak pieprzysz jak po zderzeniu z TIR-em ? Dla mnie twoje idiotyczne wywody rozbijam o kant d....y, bo za szczylowaty jesteś gnojku, byś mnie pouczał !!! - Jasne ??? >>>Jasne jest dla mnie to, że po pierwsze nie ma Pan pojęcia ile mam lat, po drugie, że nie obchodzi mnie co Pan na temat sądzi. Ja się nie odnosze do pana wieku, ani innych personalnych atrybutów. Nie posądzam i nie insynuuję, że przynależy Pan gdzieś, ponieważ brak mi intelektu na kontynuację rozmowy. Skoro pan tak woli, rposze bardzo. Chamstwo i słoma z butów wychodzi. Kiedy ty miałeś między nogami pieluchę, a mama dawała ci kaszkę Bebiko1 w butelce ze smoczkiem, - ja już zajmowałem się życiem społeczno-politycznym w Polsce i ciężko to odczułem na własnym grzbiecie, - sisiumajtku pieprzony !!! >>Naprawdę? A skąd Pan wie ile ja mam lat i co ja robiłem dotychczas? Nie Panu mnie pouczać. Mój dziadek z rodziną ginęli za ten kraj w obozach, a ojciec siedział w więzieniu 2.5 roku za komuny. Po to aby była demokrajca i poszanowanie drugiego człowieka. Więc nie Panu mnie pouczać, bo mam lepszych ludzi wokoło niż tacy ludzie jak pan. Chamy, którzy potrafią jedynie kłamać i opluwać innych. Twoje dwa fakultety jak widzę, - nic ci nie pomogły i jak byłeś głupol, - - tak nadal nim jesteś, albo celowo działasz na szkodę Narodu polskiego !!! A ja nie mam litości dla takich targowiczan jak ty. >>>I znowu chamstwo. Brakuje Panu argumentów, a więc jedyne co pan potrafi to insynuować i kłamać i obrażać innych tak? Prostaku, mylisz mnie z kimś kogo obchodza takie słowa. Z idiotami nie polemizuję. >>>narazie z nikim pan nie polemizujesz, tylko obrażasz. Polemika to zupełnie coś innego niż ten stek wyzwisk i insynuacji pod moim adresem. P.S. Ten sku..el Balcerowicz NIE JEST PROFESOREM, albowiem jego dorobek naukowy jako doktora habilitowanego jest tak mizerny, że nie było podstaw do nadania jemu przez Prezydenta RP tego tytułu !!! ( może to też będziesz kwestionował - durniu ??? ) >>>Balcerowicz jest doktorem habilitowanym SGPiS i profesorem tejże uczelni. Co do tytułu profesorskiego, nie mnie oceniać dorobek naukowy tego człowieka, od tego jest specjalna rada przy instytucji prezydenta. Ja mam na tyle pokory w sobie, której chyba Panu brakuje, aby zostawiać takie oceny ludziom, którzy w niej zasiadają. Pan jak rozumiem zjadł wszystkie rozumy, cóż, Pan się ośmiesza nie ja. ________________ END OF TOPIC ! >>>EOT? Prosze bardzo. Z chamstwem nie da sie rozmawiać. Nie odpowiedział Pan na ANI JEDEN z moich argumentów. Ja odnosiłem sie zaś dokładnie do tego, co Pan pisał. Nie odpowiedział Pan na ANI JEDNO pytanie, nie przedstawił ANI JEDNEGO dowodu, o które prosiłem. Naobrażał Pan, nainsynuował. Mnie to nie dziwi. Taka jak Pan brunatna hołota rodem z rydzykolandu to zakała tego kraju. Za takich ludzi później normalni Polacy muszą się wstydzić. Za takie chamstwo, prostactwo, kłamstwa i brednie. Za rasizm i wszelkie te obrzydliwe rzeczy, które takie kanalie jak Pan opowiadają. Wstydu Pan nie masz, jedynie nienawiśc i kłamstwo w sobie. To tacy jak Pan to targowica, zdrajcy tacy jak Kałuski, którzy kłamią, kłamią i kłamią i działaja na szkodę wizerunku tego kraju. I na koniec. Chwalił sie tak Pan prokuraturą i przesłuchaniem, w którym ponoć nic nie zdołano panu udowodnić. Pomijając fakt, że już to, że wszczęto postępowanie świadczy o Panu, to o ile wiem również Sorosa, którego miesza Pan z błotem, nigdy nie skazano za owe rzekome jawne manipulacje kursowe i tak dalej. A więc, idąc dokładnie przedstawionym przez Pana tropem i stosując Pana logikę, skoro Pana nie skazano i to Pan miał rację, a nie ten który złożył doniesienie (Pana słowa) to czy uzna Pan za prawdziwe stwierdzenie, że Skoro Sorosa nie skazano, to on ma rację, a nie Pan? Ciekaw jestem bardzo. Bez pozdrowień Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne Re: do afika42 10.03.06, 02:36 wet3 napisał: > Obciazam Balcerowicz za ten caly bajzel. Pozdrawiam. a ktos ty misiu ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci pozamykac wszystkich, ktorzy zlamali 09.03.06, 18:21 pierwszokomunijna przysiege abstynencji do pelnoletniosci slowskowyt.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
mista_onanista Giertych niech swojego starego przed trybunał goni 09.03.06, 18:25 Odpowiedz Link Zgłoś
matamu Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 18:39 wszystko stoi na głowie!! do czego to doszło żeby takie zera mogły sobie tak folgować. szkoda mówić... mam nadzieję, że w końcu całe to tałatajstwo samo się wykończy i wreszcie coś się zmieni na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Żona giertychana egzamin komisyjny 09.03.06, 18:54 skoro ujawniono przypadki kumoterstwa nepotyzmu, skoro Giertych wykorzystywał swojego statusy społecznego do osiągnięcia korzyści w rozumieniu zaliczenie egzaminu żony, to czemu nie miałby udowodnić swojej uczciwości wysyłając żonę na komisa? Odpowiedz Link Zgłoś
markmig [...] 09.03.06, 18:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
karollajn Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 19:04 Dobry trik na mizerniutkie poparcie, ale chyba nie za wiele pomoże. NIe z nami te numery, Gierytch ;p Odpowiedz Link Zgłoś
signal Panie Giertych , nie ośmieszaj się 09.03.06, 19:05 najlepiej będzie jak sam odejdziesz, na zawsze . Mam nadzieję, że już wkrótce. Odpowiedz Link Zgłoś
litsteve Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 19:28 Bardzo dobrze - Balcerowicz i reszta polskojezycznych kolesi z Magdalenki powinna być Dobrze rozliczona za szkody jakie w kraju poczynili - zero tolerancji Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 19:51 litsteve napisał: > Bardzo dobrze - Balcerowicz i reszta polskojezycznych kolesi z Magdalenki > powinna być Dobrze rozliczona za szkody jakie w kraju poczynili - zero tolerancji Masz całkowitą rację, zwłaszcza że jedym z owych kolesi z Magdalenki jest nasz obecny - wyłącznie polskojęzyczny - Prezydent Lech Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś