Dodaj do ulubionych

PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP

• pisiapisia1 najpierw dopuśćmy karę śmierci 12.03.06, 14:37
      a dopiero potem kogokolwiek sądźmy. Bez tego to farsa.
      • sclavus Mój maleńki światek... bez wyjścia... 12.03.06, 15:47
        pisiapisia1 napisał:

> a dopiero potem kogokolwiek sądźmy. Bez tego to farsa.

Masz idealnego nicka... z malusimi błędami jednak: powinno być "PiSiaPiSia1"...
        A poza tym, na jakim ty świecie żyjesz... a raczej: w JAKIM???
        W takim, co to wyjścia już nie ma???
        Toż to Paranoja i Schizofrenia..... biedaku!
    • aglo11 Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 14:38
      Chleb PiS da sierpów obali, a młotów posadzi na odpowiednich korytach, w
      kamieniołomach, a platformie rozum przywróci, Tusk rozumu nabierze, Rokita
      zmądrzeje.
      M. Głodzik
      Wąbrzeźno
    • fleshless Hehe... 12.03.06, 14:56
      Znowu komisja śledcza?
      W ogóle to powinna powstać jedna wielka komisja do zbadania sprawy, kto do
      cholery, tak skomplikował rzeczywistość, w której przyszło ludziom żyć. To jest
      przecież niedoposzczalne, żeby prosty podział na czarne i białe nie mógł
      obowiązywać - widocznie komuś bardzo zależy na tym, żeby życie składało się ze
      skomplikowanych równań z wieloma niewiadomymi i żeby Ziemia była okrągła, skoro
      przecież każdy widzi, że jest płaska...

Tylko że taką ciekawość świata zaspokaja się idąc po prostu do szkoły. Ale
      widocznie system edukacji nie zdaje egzaminu i przydałaby się taka super-hiper
      komisja do spraw rzeczywistości... Jeśli tak jest, to jestem za... ;-)
    • vortex21 Glosowalem na NIE ale wiem ze PiS i tak... 12.03.06, 15:02
      zrobi co bedzie chcial. Co to za kraj...
    • jerzy30 PiS podobnie jak komuchy robi skok na kase 12.03.06, 15:02
      gospodarka sie wali ale to tych sku..ieli nic nie obchodzi
    • me-e swieta krowa w NBP ... 12.03.06, 15:09
      ...dbajaca o interesy obcych...polska kasa powinna krazyc na rynku w polsce a
      nie w obcych krajach...wzbogacajac te kraje...a polakow tow. balcerowicz zmusza
      do tulaczki...
      • qc Re: swieta krowa w NBP ... 12.03.06, 15:23
        To dlaczego bierzesz kredyt w Szwajcarii?
        Dajesz Fritzowi zarobic ?
        Mysl. Myslenie nie boli.
        • me-e Re: swieta krowa w NBP ... 12.03.06, 15:28
          ...mee...tu nie twierdzi ,ze maja byc ograniczenia w przeplywie walut...ale na
          litosc boska czy niemiec czy wloch posylaja swa kase bankowa do poski...

qc napisał:

> To dlaczego bierzesz kredyt w Szwajcarii?
          > Dajesz Fritzowi zarobic ?
          > Mysl. Myslenie nie boli.

• qc Re: swieta krowa w NBP ... 12.03.06, 15:34
            Z mila checia jezeli bedzie to dla niego oplacalne a ryzyko w normie.
            Polska gielda az przelewa sie od OBCEGO kapitalu.
            Ten Kapital pozwala to modernizacje polskiego przemyslu na zatrudnienie.
            Tak bylo do tej pory, ale poczynania debili obecnego rezimu sprawia ze teraz
            zapalilo sie zolte swiatlo.
            • me-e Re: swieta krowa w NBP ... 12.03.06, 15:49
              ...polityke bankowo-rynkowo-gieldowa trzeba ksztaltowac zgodnie z interesem
              polski...tak jak to robia dajmy nato italinie...amerykanie ...tow. blcerowicz
              jest tu zdrajca polski jak na dlonii...

qc napisał:

> Z mila checia jezeli bedzie to dla niego oplacalne a ryzyko w normie.
              > Polska gielda az przelewa sie od OBCEGO kapitalu.
              > Ten Kapital pozwala to modernizacje polskiego przemyslu na zatrudnienie.
              > Tak bylo do tej pory, ale poczynania debili obecnego rezimu sprawia ze teraz
              > zapalilo sie zolte swiatlo.

• r0b0l mee ty jesteś głupszy od giertycha 12.03.06, 15:55
                i widać żeś w komunie wzrastał.
                Nie lubisz ale tęsknisz bo wtedy było dobrze, towarzysze myśleli a mee mógł być
                głupi.
                I tak zostało
                stąd jak szukać największych kretynów to w USranej polonii
                • me-e Re: mee ty jesteś głupszy od giertycha 12.03.06, 16:00
                  ...lud jest ciemny...wasze ulice nasz kamienice...nic nie stracilo na
                  aktualnosci...a i przed walesa mee...chyli czolo...za trafna analize
                  mianowicie. ze na biedzie i glupocie robi sie najlepsze interesy...czego
                  potwierdzeniem tej tezy jest tow. bacerowicz...i r0b0l niczym klon , ktore
                  mee...w imie tow. balcerowicza obraza...
                  • r0b0l Re: mee ty jesteś głupszy od giertycha 12.03.06, 16:33
                    a co mee proponuje w zamian za tego paskudnego balcerka i wrażych obcych sił
                    finansowych?
                    może renacjonalizację a potem powtórkę z komuny?
          • qc Re: swieta krowa w NBP ... 12.03.06, 15:38
            A skad wiesz gdzie w jakiej czesci swiata wyladowaly twoje bankowe polskie
            zlotowkowe depozyty ?
            W erze globalizacji, KAPITAL jest wysoce mobilny i w ulamku sekundy przelewa
            sie miedzy kontynentami w pogoni za wyzszym zyskiem.
            I to jest zadaniem rzadu przyciagnac go do Polski.
            Nowe inwestycje podniosa dobrobyt nas wszystkich.
            A zyski zarobione przez kapital wywedruja?
            A skad wiesz ze to nie twoje zyski ktore wpadna do twojej kieszeni w formie
            takiej czy innej dywidendy?
            • me-e Re: swieta krowa w NBP ... 12.03.06, 15:53
              ...a skod wiesz...a wiem po biedzie...drenaz polskich bankow przez banki
              zagraniczne i wywozenie polskiej kasy za granice...czego nigdzie na swiecie nie
              spotkasz...jakby tak ludzie sie zwolali ...i zazdzali swoich pieniedzy z
              bankow...to moze z 10p roc by zwrot kasy dostalo-dla tylu by kasy
              starczylo...reszta polskiej kasy krazy za granica...dzieki tow. blcerowiczowi...

napisał:

> A skad wiesz gdzie w jakiej czesci swiata wyladowaly twoje bankowe polskie
              > zlotowkowe depozyty ?
              > W erze globalizacji, KAPITAL jest wysoce mobilny i w ulamku sekundy przelewa
              > sie miedzy kontynentami w pogoni za wyzszym zyskiem.
              > I to jest zadaniem rzadu przyciagnac go do Polski.
              > Nowe inwestycje podniosa dobrobyt nas wszystkich.
              > A zyski zarobione przez kapital wywedruja?
              > A skad wiesz ze to nie twoje zyski ktore wpadna do twojej kieszeni w formie
              > takiej czy innej dywidendy?

• sclavus Mech? ... Ano - mech... 12.03.06, 15:54
            me-e napisał:

> ...mee...tu nie twierdzi ,ze maja byc ograniczenia w przeplywie walut...ale
            na
            > litosc boska czy niemiec czy wloch posylaja swa kase bankowa do poski...
            >
            >
            > qc napisał:
            >
            > > To dlaczego bierzesz kredyt w Szwajcarii?
            > > Dajesz Fritzowi zarobic ?
            > > Mysl. Myslenie nie boli.
            >
            >
            >
            >

Me-e cokolwieg rozumie z powinności Banku Centralnego???
            Me-e sie obudzi, jak głupota PiSiorów&Company spowoduje konieczność płacenia
            kar... To wtedy, me-e się może obudzi... tyle że z palusiem w ... pełnym
            nocniku...
            BNP jest, że dbać o interesy Polski a nie PiSiorów i ... właśnie dlatego jest
            niezależny o d... rządu
            Jak me-e będzie znowu płaciła za chlebuś 10000 PLN... to już będzie za późno...
            me-e...
      • koper-x skąd ty spadłeś??? 12.03.06, 15:47
        nie decyduj za innych!!! te czasy już minęły, kiedy władza mówiła co obywatel
        ma robić

ja sam chcę decydować co się dzieje z moimi pieniędzmi,a w tym przypadku cieszę
        się że mogą krążyć również poza Polską,

a Balcerowicz nikogo do niczego nie zmusza, a trzeba mu dziękować, że w dużej
        mierze również dzięki niemu Polacy mają możliwość wyjeżdżania do opracy za
        granicę.
        • me-e Re: skąd ty spadłeś??? 12.03.06, 15:56
          ...ten ktory decyduje za siebie...klon jakna dloni...to juz przestaje byc
          smieszne...)))

koper-x napisał:

> nie decyduj za innych!!! te czasy już minęły, kiedy władza mówiła co obywatel
          > ma robić
          >
          > ja sam chcę decydować co się dzieje z moimi pieniędzmi,a w tym przypadku
          cieszę
          >
          > się że mogą krążyć również poza Polską,
          >
          > a Balcerowicz nikogo do niczego nie zmusza, a trzeba mu dziękować, że w dużej
          > mierze również dzięki niemu Polacy mają możliwość wyjeżdżania do opracy za
          > granicę.

• koper-x Re: skąd ty spadłeś??? 12.03.06, 16:06
            śmieszne to przestało być jak zaczął rządzić Kaczor i jego klon....

człowieku, ja mam okreslone plany i coś więcej w głowie niż matrixa
            • me-e Re: skąd ty spadłeś??? 12.03.06, 16:12
              ...tylko belkot ci zostal...ale bez obawy...polska...wyciagnie cie jeszcze za
              uszy...

koper-x napisał:

> śmieszne to przestało być jak zaczął rządzić Kaczor i jego klon....
              >
              > człowieku, ja mam okreslone plany i coś więcej w głowie niż matrixa
              • koper-x oj, widzę, że zabrakło argumentów.... 12.03.06, 16:23
                i tak jest zawsze z pisuarami: zawsze kończą się argumenty i zaczynają groźby

normalnie stalinizm...
          • lks17 Re: skąd ty spadłeś??? 12.03.06, 16:10
            Me-e mam nadzieję, że się nie będziesz klonował. Wolałbym aby moje dzieci żyły
            w normalnym kraju, wolnym od klonów me-e, pisiorów i innego badziewia.
            • me-e Re: skąd ty spadłeś??? 12.03.06, 16:14
              ...ale cie zaklonowali...podaj zrodlo...twego textu-schematu...wzioles go z
              trybuny czy moze z ...gazety...lub od uszatka ...)))

lks17 napisał:

> Me-e mam nadzieję, że się nie będziesz klonował. Wolałbym aby moje dzieci
              żyły
              > w normalnym kraju, wolnym od klonów me-e, pisiorów i innego badziewia.

• lks17 Me-e wyjedź proszę 12.03.06, 16:15
        a za kilka lat wróć. Durniów też tolerujemy w tym kraju, byle nie w nadmiarze.
        Jeszcze nas na to nie stać.
        • r0b0l Re: Me-e wyjedź proszę 12.03.06, 17:16
          mee nie wyjedzie bo siedzi w USra i mu się całkiem pomieszało. Jak większość
          polonii wie najlepiej co się tutaj dzieje i jak to naprawić
          jest głupi ale nie na tyle żeby tu wrócić
          • ginusia Re: Me-e wyjedź proszę 12.03.06, 17:22
            r0b0l napisał:

> mee nie wyjedzie bo siedzi w USra i mu się całkiem pomieszało. Jak większość
            > polonii wie najlepiej co się tutaj dzieje

Dokladnie tak jest, oni wiedza najlepiej co dzieje sie w kraju, a szczegolnie
            ci co sa za oceanem. To dla nich przeciez telewizja Trwam.
    • slon081972 Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 15:12
      PIS to paranoicy, wszyscy spiskują przeciw nim a oni chcą "dobrze" dla nas, żal mi ich
      • sclavus PiS chce znowu powołania komisji .... 12.03.06, 15:56
        slon081972 napisał:

> PIS to paranoicy, wszyscy spiskują przeciw nim a oni chcą "dobrze" dla nas,
        żal
        > mi ich

Mnie też jest ich żal... To nieuleczalne... a nawet zakaźne!!
    • wilmor1 PISokomuna...kłamstwo i obłuda! 12.03.06, 15:19
      Kaczyńscy i ich banda z PIS-u, obdzierają z godności Polaków!... sposób
      prowadzenia polityków przez tych łobuzów, to nowy powrót ubeckich metod do
      życia Polaków!..Lkaczyński, prezydent PIS-u, ubabrany w sprawie inwigilacji
      dziennikarzy z Rzepy, nie chce dopuścić do wyjaśnienia tej afery! do akcji
      wkroczyli chamy PIS-u, którzy mają zadanie za pomocą kłamstw,insynuacjii
      pomówień, odwrócic uwage od Kaczńskich i innych afer PIS-
      u!...Gosiewski,Kurski,Kamiński,Cymańskii JKaczyński.. to brygada łżeubeków!
    • koloratura1 Czy to aby na pewno zgodne z konstytucją? 12.03.06, 15:20
      Od wyjaśniania spraw wątpliwych, podejrzanych, jest aparat sprawiedliwości.
      Komisję specjalną powołuje parlament, celem zbadania podejrzanych spraw, w które
      są/byli zamieszani aktualnie rządzący, w obawie przed chronieniem przez wymiar
      sprawiedliwości winnych , pochodzących z aktualngo układu, czyli "swoich".
      Klasycznym przykładem jest tutaj komisja ds. Rywina.

Balcerowicz, Nadzór Bankowy, nijak są związani z obecnie rządzącymi i nic nie
      stoi na przeszkodzie, żeby tą sprawą zajęła się prokuratura, której - przecież -
      minister nie będzie przeszkadzał w wyświetleniu sprawy.

Sprawa inwigilacji dziennikarzy ewidentnie dotyczy obecnie rządzących
      (zakładaąc, że wogóle była jakaś sprawa), zatem zdecydowanie nadaje się do
      wyjaśnienia przed komisją specjalną.
      • qc Konstutucja ? A co to? 12.03.06, 15:30
        wzruszenie ramion, za nia przeciez stoi Uklad.
        Posel K. niedlugo przekaze z jego wysokosci nowy zestaw regul.
        Bedzie ich 10 wyrytych na glinianych tabliczkach.
        • sclavus Re: Konstutucja ? A co to? 12.03.06, 16:08
          qc napisał:

> wzruszenie ramion, za nia przeciez stoi Uklad.
          > Posel K. niedlugo przekaze z jego wysokosci nowy zestaw regul.
          > Bedzie ich 10 wyrytych na glinianych tabliczkach.

Naprawdę nie czytałes jego pomysłów????
          Czytając, robi się "smieszno i straszno"... gdyby udało mu się "to" wprowadzić -
          byłoby tylko "straszno"....
          "Miłej" lektury życzę... :-)
      • r0b0l konstytucję się zmieni. z bożą pomocą 12.03.06, 17:04
        a komu się nie spodoba ten żyd, pedał i obcy agent
        no i członek układu
    • wojtek2784 Re: Dziwni ludzie piszą na tym "forum" ? 12.03.06, 15:21
      A komu przeszkadza taka komisja ? Polskie banki przeszły w ręce obcych banków.
      To wszędzie na świecie banki decydują o poziomie życia i suwerenności narodów.
      To banki są właścicielami biznesów , domów ,ziemi i one są
      współczesną "arystokracją" która decyduje o wojnie i pokoju na świecie. To one
      finansują wojny i one kierują wszystkimi rządami. Współcześni nam prezydenci są
      pajacami na sznurkach właścicieli banków. Świat został zawłaszczony przez
      banki. Kto ma banki , ten ma władze.
      • jacekm22 Re: Dziwni ludzie piszą na tym "forum" ? 12.03.06, 15:23
        Dzieki Bogu kopalnie jeszcze sa polskie !! I wszyscy polacy sie na nie
        zrzuca !!
        • wojtek2784 Re: Dziwni ludzie piszą na tym "forum" ? 12.03.06, 15:26
          jacekm22 napisał:

> Dzieki Bogu kopalnie jeszcze sa polskie !! I wszyscy polacy sie na nie
          > zrzuca !!

To nie są żarty , Balcerowicz - komunistyczny przebieraniec jest zakładnikiem
          tych sił które kolonizują Polskę przy pomocy nowoczesnych technik.
          Najważjniesze instrumenty neokolonizacji to media i banki.
          • r0b0l Re: Dziwni ludzie piszą na tym "forum" ? 12.03.06, 15:57
            wolę tę kolonizację od narodowej siermięgi
            sprzedam tanio obywatelstwo bo rzygać mi się chce jak słyszę o polskości
          • sclavus Dziwni ludzie piszą na forum?... Rzeczywiście! 12.03.06, 16:14
      • koper-x Re: Dziwni ludzie piszą na tym "forum" ? 12.03.06, 15:32
        Polskie banki przeszły w ręce obcych banków - i Bogu dzięki, bo mam możliwość
        zarabiania porządnych pieniędzy;

To wszędzie na świecie banki decydują o poziomie życia i suwerenności narodów -
        o moim poziomie życia decyduję ja sam - swoją pracą;

A ukłąd jaki chce być taki niech będzie, mnie to nie interesuje, dla mnie jest
        ważne, żebym miał możliwość wyboru banku i formy oszczędzania, żebym miał
        dostęp do takich samych możliwości zarabianai jak Francuzi, Japończycy i
        Amerykanie, a gdzie ma takowy siedzibę...to mam gdzieś
        • wojtek2784 Re: Dziwni ludzie piszą na tym "forum" ? 12.03.06, 15:55
          Ty - to nie naród .Czy milion Polaków wałęsa sie po Europie szukając tam banku
          polskiego ? Oni szukają pracy którą obce banki nie stworzyły im w ich kraju.
          Banki to istota życia gospodarczegho każdego kraju. Kto przejął banki i media ,
          to ten zawłaszczył Polskę. Tylko przy okazji trzyma 20 % Polaków na bezrobociu.
          • koper-x Re: Dziwni ludzie piszą na tym "forum" ? 12.03.06, 16:03
            Ci przypomnę, że ty też nie jesteś narodem - to po pierwsze

Banki nie są od tworzenia miejsc pracy tylko od przechowywania pieniędzy i
            transwersji kapitału

Od tworzenia miejsc pracy są prywatne przedsiębiorstwa, które oczekują
            odpowiedniej obsługi min. ze strony banków

Kto Ci nakładł do głowy takich głupot???
          • r0b0l Re: Dziwni ludzie piszą na tym "forum" ? 12.03.06, 16:05
            a nieudolność rządu, niekompetencje, wysokie podatki, korupcja wszystkich i
            wszystkiego, nędza mentalna, ksenofobia, ciemnota i zaślepienie to też wina
            obcych banków?
            Pewnie żydowskich bo Żydzi i cały świat cywilizowany nie mają nic innego do
            roboty tylko zajmować się i niszczyć upadający kraik. Jak by nie było innych w
            których można prowadzić interesy
            Biedny ten chrystus narodów, wszyscy na niego plują i wszystkim zależy na
            zniszczeniu i zniewoleniu.
            Jest wiele krajów afrykańskich, południowoamerykańskich i azjatyckich w
            których lepiej się prowadzi interesy bo tam ludzie się reformują .
            Jak się z tego kraju obcy kapitrał wycofa do końca to nawet matka boska nie
            pomoże
            • ginlo Skoro polske trawia te wszytskie plagi to po co 12.03.06, 16:06
              dodawac jej kolejna w postaci zbyt skoncentrowanego sektora bankowego?????
              • sclavus Re: Skoro polske trawia te wszytskie plagi to po 12.03.06, 16:24
                ginlo napisał:

> dodawac jej kolejna w postaci zbyt skoncentrowanego sektora bankowego?????

Jakie ty musisz mieć cudowne okulary, żeby widzieć "skoncentrowany sektor
                bankowy"????
                Musi prosto od Rydzyka....
                • ginlo Kotku Slodki, a wiesz jak liczy sie stopien koncen 12.03.06, 19:36
                  tracji i gdzie jest Polska na skali. Jaka zmiane koncentracji spowoduje ta fuzja
                  w poszczegolnych segmentach rynku?? Komisja napisla, ze to globalnie nic nie
                  zmienia, dajac 10 dni lokalnym wladzam na ocene wplywu na rynek, a dokladnie na
                  oprotestowanie decyzji. Czyli powiedzenie wstrzymajcie sie bo potrzebujemy czasu
                  by to ocenic. A polski UOKiK nic z tym nie zrobil (co smieszniejsze to byla
                  koncowka rzadow Belki). Powiedzial, ze jest ok, ze nie szkodzi. Amerykanski
                  standard jest taki, ze jesli zmiana HHI (taki specjalny indeks do mierzenia
                  koncetracji, na ktoryms z rynkow zmienia sie o wiecj niz 100 punktow, nalezy
                  dokadnie przyjrzec sie fuzji. W Polsce co najmmniej na trzech rynkach (reszty
                  nie chailo mi sie liczyc) taka zmiana nastepuje, taka tzn pprzekraczajace te
                  wartosc, a UOKiK tego nie zauwazyl. To smierdzi i to smierdzi na kilomter
              • r0b0l Re: Skoro polske trawia te wszytskie plagi to po 12.03.06, 16:36
                racja, po co reanimować jak i tak zdechnie
          • sclavus Re: Dziwni ludzie piszą na tym "forum" ? 12.03.06, 16:20
            wojtek2784 napisał:

> Ty - to nie naród .Czy milion Polaków wałęsa sie po Europie szukając tam
            banku
            > polskiego ? Oni szukają pracy którą obce banki nie stworzyły im w ich kraju.
            > Banki to istota życia gospodarczegho każdego kraju. Kto przejął banki i
            media ,
            >
            > to ten zawłaszczył Polskę. Tylko przy okazji trzyma 20 % Polaków na
            bezrobociu
            > .

Czemuś biedny? - Boś głupi...
            Czemuś głupi? Boś biedny (umysłowo)...
            Tak się zachowujesz i piszesz jakby Polska była czyms jedynym, samotnym i bez
            powiązań.... A jakieś siły ponad() rzucły się na ten kraj... Tak, tak - tak
            mówi Kaczo Mądrzejszy i Ojciec Dyrektor....
            A skoro tak mówią oni, to.... No właśnie!!!
      • koloratura1 Re: Dziwni ludzie piszą na tym "forum" ? 12.03.06, 16:30
        wojtek2784 napisał:

> Świat został zawłaszczony przez
        > banki. Kto ma banki , ten ma władze.

Zakładając, że prawo nie działa, albo - działać nie będzie ("państwo to my!"),
        masz nawet rację.
        A ja już rozumiem, dlaczego PiSowi tak pilno położyć łapę na tej instytucji.

• block_buster Dziwni ludzie piszą na tym "forum" ? 12.03.06, 16:37
          Jasne, wyjce1 i pedały.
          • sclavus Re: Dziwni ludzie piszą na tym "forum" ? 12.03.06, 17:17
            block_buster napisał:

> Jasne, wyjce1 i pedały.

Widzę, że znowu się naćpałeś...
            Ty, a może ty jakie kleje niuchasz????
    • malpa1230 PiS w NBP=Inflacja. Głodny moher wyzdycha jak łabę 12.03.06, 15:34
      dzie.
      • r0b0l moher liczy że inni też zdechną 12.03.06, 16:07
        to takie polskie i katolicko - miłosierne
    • sclavus PiS chce!!! 12.03.06, 15:41
      Czy ktoś już zdołał policzyć wszystkie komisje, których powałania chcą PiSiory
      & Company... a także ewentualnych propozycji ekonomiczno-gospodarczych ????
      Tychże samych PiSiorów & Company....
      Cosik mi się zdaje, że przekroczyli już wszelkie normy i w razie nowej kampani
      wyborczej, już nie będą mieli czym narodu straszyć... Czego wszystkim myślącym,
      jako i sobie - życzę... :-)
      • todundliebe Re: PiS chce!!! 12.03.06, 15:49
        Koalicja strachu (sitwy,siuchty, żydokomuny,lewicy, ludzkiej „gorszości”, byłych
        konfidentow) zasobnych w szmal wlasny i zagraniczny tudzież w media, podkreca
        się wzajemnie, wysuwa do przodu nowych „pożytecznych idiotow”, by zgotowac
        rzadowi PiS taki komiec, jaki zgotowano rzadowi Jana Olszewskiego.
        • sclavus Re: PiS chce!!! 12.03.06, 15:58
          todundliebe napisał:

> Koalicja strachu (sitwy,siuchty, żydokomuny,lewicy, ludzkiej „gorszości&#
          > 8221;, byłych
          > konfidentow) zasobnych w szmal wlasny i zagraniczny tudzież w media, podkreca
          > się wzajemnie, wysuwa do przodu nowych „pożytecznych idiotow”, by z
          > gotowac
          > rzadowi PiS taki komiec, jaki zgotowano rzadowi Jana Olszewskiego.

Taaaa! Tak jakbyś nie wiedział, co szykował Polsce Olszewski do spólki z
          paranoikiem Macierewiczem.....
          Ech... śmierć i życie.... Ja tam wolę życie - bez PiSu, PiSiorów, PiSiorowatych
          and Company....
          • todundliebe Re: PiS chce!!! 12.03.06, 16:06
            Faszysci z bandy brunatnych Kaczorow spowodowali niodwracalne szkody.
            Makabrycznie ciezkie mrozy, spadek formy obu Adamow M.(Malysza i ..), katastrofa
            budowlana w Chorzowie, liczne zamarzniecia rodakow. Z winy PiSowskiego
            ciemnogrodu Polska moze nie zdobyc tytulu mistrza swiata w polce noznej.
            Pederasci moga nie uzyskac statutu mniejszosci plciowej uprawniajacego do
            czterech foteli w Sejmie itd. itd. Ratunek, wszyscy do urn i glosujemy na sir
            Tuska i barona Rokite tylko ze obaj panowie boja sie wyborow jak diabel
            swiecinej wody.
            • sclavus Re: PiS chce!!! 12.03.06, 16:12
              todundliebe napisał:

> Faszysci z bandy brunatnych Kaczorow spowodowali niodwracalne szkody.
              > Makabrycznie ciezkie mrozy, spadek formy obu Adamow M.(Malysza i ..),
              katastrof
              > a
              > budowlana w Chorzowie, liczne zamarzniecia rodakow. Z winy PiSowskiego
              > ciemnogrodu Polska moze nie zdobyc tytulu mistrza swiata w polce noznej.
              > Pederasci moga nie uzyskac statutu mniejszosci plciowej uprawniajacego do
              > czterech foteli w Sejmie itd. itd. Ratunek, wszyscy do urn i glosujemy na sir
              > Tuska i barona Rokite tylko ze obaj panowie boja sie wyborow jak diabel
              > swiecinej wody.

Może ty i masz ładne oczka... ślepawe jednak one są, skoro nie widzisz, ze
              najbardziej wyborów boją się... PiSiory....
              Tak się może łatwo zdarzyć, że PiSiory staną się trzecią "niewiele znaczącą
              siłą polityczną w kraju".... hehe...
              Czego im ze szczególna satysfakcją zyczę...
              Choć byłoby lepiej, gdyby zniknęli ze sceny... na dobre - dla nich też -
              przedewszystkim dla nich....
              • todundliebe Re: PiS chce!!! 12.03.06, 20:20
                Pożyteczny idiota!
        • koloratura1 Re: PiS chce!!! 12.03.06, 16:47
          todundliebe napisał:

> Koalicja strachu (sitwy,siuchty, żydokomuny,lewicy, ludzkiej „gorszości&#
          > 8221;, byłych
          > konfidentow) zasobnych w szmal wlasny i zagraniczny tudzież w media, podkreca
          > się wzajemnie, wysuwa do przodu nowych „pożytecznych idiotow”, by z
          > gotowac
          > rzadowi PiS taki komiec, jaki zgotowano rzadowi Jana Olszewskiego.

AMEN!!!
      • sam16 Re: PiS chce!!! 12.03.06, 15:58
        To b.dobre pytanie.Moze ktos jest w stanie napisac ile i jakie komisjie juz
        zostaly powolane i co beda badac?
        • sclavus Re: PiS chce!!! 12.03.06, 16:22
          sam16 napisał:

> To b.dobre pytanie.Moze ktos jest w stanie napisac ile i jakie komisjie juz
          > zostaly powolane i co beda badac?

Nie da rady stary: najpierw trzeba powołać komisję, która zbada ile jest
          potrzebnych komisji do zbadania komisji, która.... O! Qrna! i O! Qrcze - na
          trzeźwo tego nie ogarniesz... :-)
    • abstracto A może najpierw komisja lekarska ds zdrowia psych? 12.03.06, 15:59
      A może najpierw komisja lekarska dla zbadania zdrowia psychicznego Kaczki i
      podobnie myślących?
      • sclavus Re: A może najpierw komisja lekarska ds zdrowia p 12.03.06, 16:25
        abstracto napisał:

> A może najpierw komisja lekarska dla zbadania zdrowia psychicznego Kaczki i
        > podobnie myślących?

Jestem za! :-))
      • koloratura1 O, przepraszam, ja byłam pierwsza! 12.03.06, 16:52
        abstracto napisał:

> A może najpierw komisja lekarska dla zbadania zdrowia psychicznego Kaczki i
        > podobnie myślących?

Już to wczoraj zaproponowałam, tylko nie pamiętam, na którym forum.
    • joris Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 16:04
      Jest to przerazajace, nie z powodu osob dzialajacych nadzorze bankowym i NBP
      ale z tego powodu, ze gromada glupkow o pojeciu o bankowosci na poziomie
      dziecka bedzie usilowala zrozumiec o co chodzi. Gorzej oni nawet nie beda
      usilowali zrozumiec. Oni juz wiedza kto jest winny. A kraj niech sie wali. PIS
      nie bedzie patrzyl na deterioracje kraju przez komune ale bedzie sie grzebal w
      ostatnich 17 latrach. Sukces murowany.
      • gladiusz Re: A ja proponuję powolanie komisji ds ... 12.03.06, 16:14

sprzedazy/kupna gruntow w okolicach Okęcia w Warszawie na pocz lat 90-tych.
    • maj491 Policzcie sobie straty- żarty się skonczyły 12.03.06, 16:16
      Mnie w tej chwili nie interesują już pyskówki polityczne. Liczą się moje i
      wasze pieniądze. I to bez względu czy jesteście zwolennikami PISu, PO,
      SO,LPR,SLD itd. Dotyczy to wszystkich uczciwych ludzi, którzy pracują i z
      swoich zarobków wpłacają przymusowy drugi filar w funduszach emerytalnych.
      Ja sobie policzyłem straty moich pieniędzy w czasie ostatniego tygodnia.
      Może to zrobić każdy kto ma dostęp do internetu.
      Należy wejśc na stronę www.bankier.pl/inwestowanie/notowania/emerytalne
      Następnie zobaczyć zmianę swojego funduszu w ostatnim tygodniu.
      Ja mam fudusz emeytalny ING Nationale Nederlanden spadek 1,7%.
      Ja mam na funduszu emerytalnym zgromadzane 56tys.zł. Przy spadku 1,7% moja
      strata wynosi 952 zł w ciągu tygodnia czyli połowa mojej miesięcznej pensji.
      Dla bardziej dociekliwych proponuję sprawdzić wykres notowań WIGu, który ma
      bezpośredni wpływ na notowania funduszy emerytalnych i zobaczyć kiedy miał
      spadki i skojarzyć to z polityką. Pierwszy duży spadek wybory i dojście PISu do
      władzy, drugi możliwość nowych wyborów i orędzie Prezydenta,trzeci ostatnie dwa
      tygodnie przepychanek politycznych wokół bankowości. Stracą głownie Ci co
      wpłacają obowiązkowe składki na fundusz emerytalny oraz wszyscy co wykupili
      udziały w funduszach inwestycyjnych. Atak polityków na system finansowy może z
      Polski zrobić Argentyne na czym stracą wszyscy również wyborcy PISu SO i LPR.
      Niestety wiele osób w swym emocjonalnym zacietrzewieniu politycznym traci
      zdrowy rozsądek. Oby wszystko dobrze się skończyło (w co bardzo wątpiem)czego
      życzem wam i sobie.
      W poniedziałek sprawdzimy co się dzieje z WIGiem i naszymi pieniędzmi.
      Pozdrowienia.
    • nazgul7 Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 16:19
      Tępy, bolszewicki ryj Pana Posła Edgara Gosiewskiego będzie nas prześladował
      pewnie jeszcze długo ...
      • lks17 Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 16:27
        Sprawdzimy już jutro ile kosztuje nas wariactwo PiS-u i stabilizatorów. Bóg nas
        od nich nie uchroni. Musimy zrobic to sami. Wariatom powiedzmy NIE.
    • mieszko27 Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 16:23
      Jeśli tak, to kiedy bedzie powołana speckomisja do wyjaśnienia sprawy
      finasowania przez instytucje państwowe TV Niepokalanów, Trwam i Radia Maryja?
      Bo na zbadanie przestępstwa złamania konstytucji przy przekazaniu z budżetu 20
      mln. zł. to chyba jeszcze za wcześnie? Czy może to własnie ta pora?
      • orcheystra Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 16:28
        Banda nieodpowiedzialnych idiotów.
    • pisiapisia1 Czas kończyć z groźbami. 12.03.06, 16:27
      Czas chyba w jasny i bezpośredni sposób wskazać ofiary. Czas przejść do czynów!
      • maj491 Re: Czas kończyć z groźbami. 12.03.06, 16:34
        Ofiarami tej polityki będzie większość społeczeństwa jak chcesz ich wskazać?
      • sclavus Re: Czas kończyć z groźbami. 12.03.06, 17:20
        pisiapisia1 napisał:

> Czas chyba w jasny i bezpośredni sposób wskazać ofiary. Czas przejść do
        czynów!

PiSiaPiSia powiedziała... co wiedziała...
        Szkoda, że tak mało - wie... ta PiSiaPiSia :-)
    • lukasztolerancja1 Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 16:33
      chca komisji, poniewaz chca wszystko kontrolowac, rzadza nami ci co ukradlo ksiezyc teraz chca
      ukrasc nasz kraj, sa to polityczni dewianci przepojeni homofobia, anajlepiej niech wygra Leper i
      wszystko zgnoi
      • bogalfa Re: Zwariowali? 12.03.06, 16:46
        Niestety, mamy chyba do czynienia z jakąś nową chorobą, psychopolityczną. Jak
        to powiedział Wałęsa: Psychole od Rydzyka?
    • honkers Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 16:48
      Ludzie obudźcie się. Ci niedouczeni posłowie chcą gmerać w naszych portfelach. Szczególnie obraźliwy dla złotówki jest udział w tej debacie takich tuzów ekonomii jak Gosiewski i Lepper. ZGROZA !!!
    • kaczy78 Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 16:52
      Mam w d.. kto kontroluje banki. Ja chcę jak najtańszych kredytów i jak najwyżej
      oprocentowanych lokat. Jeżeli debile zaczną mieszać to wszystkie oszczędności
      szlak trafi.
    • a.barbarus Pisuardesi wynaleźli sposób na rządzenie... 12.03.06, 16:53
      ...wojna wszystkich ze wszystkimi o wszystko.
    • pisiapisia1 Czy zdrada interesów narodowych 12.03.06, 16:56
      powinna być karana śmiercią?!
      • koloratura1 Re: Czy zdrada interesów narodowych 12.03.06, 16:59
        pisiapisia1 napisał:

> powinna być karana śmiercią?!

Jestem zdecydowaną przeciwniczką kary śmierci, ale dla skrajnej głupoty
        zrobiłabym wyjątek...
        • sclavus Re: Czy zdrada interesów narodowych 12.03.06, 17:22
          koloratura1 napisała:

> pisiapisia1 napisał:
          >
          > > powinna być karana śmiercią?!
          >
          > Jestem zdecydowaną przeciwniczką kary śmierci, ale dla skrajnej głupoty
          > zrobiłabym wyjątek...

PiSiaPiSia pierwsza????
      • maj491 Re: Czy zdrada interesów narodowych 12.03.06, 17:04
        Dotąd byłem przeciwnikiem kary śmierci, ale jeżeli polityka PISu doprowadziłaby
        do utraty oszczędności społeczeństwa to jestem za jej wprowadzeniem.
      • taziuta Kto ma to określić? 12.03.06, 17:40
        A kto ma określać na czym polegają nasze interesy narodowe?
        Przygłupy od Giertycha? To są dla ciebie autorytety?

pisiapisia1 napisał:

> powinna być karana śmiercią?!
        • pisiapisia1 Re: Kto ma to określić? 12.03.06, 17:48
          taziuta napisał:

> A kto ma określać na czym polegają nasze interesy narodowe?
          > Przygłupy od Giertycha? To są dla ciebie autorytety?

Nie nie od Giertycha. Balcerowicz Walc albo Geremek. Chyba że jakiś dogorywający
          starzec z katalogu komunistycznych ścierw.
          Poza tym nie wiem jakie są wasze interesy narodowe.
          • sclavus Re: Kto ma to określić? 12.03.06, 17:56
            pisiapisia1 napisał:

> taziuta napisał:
            >
            > > A kto ma określać na czym polegają nasze interesy narodowe?
            > > Przygłupy od Giertycha? To są dla ciebie autorytety?
            >
            > Nie nie od Giertycha. Balcerowicz Walc albo Geremek. Chyba że jakiś
            dogorywając
            > y
            > starzec z katalogu komunistycznych ścierw.
            > Poza tym nie wiem jakie są wasze interesy narodowe.

Podaj zatem, przynajmniej, "wasze"... jak również ,"waszą" definicję "interesu
            narodowego"....
            "My" mamy przypuszczenia - zobaczymy czy się pokryje...
            • ofellia Re: Kto ma to określić? 12.03.06, 18:11
              To jest osoba o mentalności Lepper, której wydaje się, że mimo iż na niczym się
              nie zna, nic nie wie i nic nie umie, to i tak 800 zł zasiłku mu się należy
            • pisiapisia1 Re: Kto ma to określić? 12.03.06, 18:13
              sclavus napisał:

>
              > Podaj zatem, przynajmniej, "wasze"... jak również ,"waszą" definicję "interesu
              > narodowego"....
              > "My" mamy przypuszczenia - zobaczymy czy się pokryje...

Nie obrażając nikogo odpowiem że średniorozgarnięty uczeń kiepskiego gimnazjum w
              przysłowowej "Koziej Wólce" zrobi to lepiej ode mnie.
              • sclavus Re: Kto ma to określić? 12.03.06, 19:05
                pisiapisia1 napisał:

> sclavus napisał:
                >
                > >
                > > Podaj zatem, przynajmniej, "wasze"... jak również ,"waszą" definicję "int
                > eresu
                > > narodowego"....
                > > "My" mamy przypuszczenia - zobaczymy czy się pokryje...
                >
                > Nie obrażając nikogo odpowiem że średniorozgarnięty uczeń kiepskiego
                gimnazjum
                > w
                > przysłowowej "Koziej Wólce" zrobi to lepiej ode mnie.

Nikogo nie obrażasz... widać, ty nawet poziomu gimnazjalisty z Koziej Wólki nie
                masz skoro się wzdragasz odpowiedzieć...
          • taziuta Re: Kto ma to określić? 12.03.06, 18:05
            Hahaha, bardzo zabawne! A teraz może odpowiedz na moje pytanie? Chyba że nie
            potrafisz, wtedy wybaczymy, bośmy dobrymy chrześcijanami :-)

pisiapisia1 napisał:

> taziuta napisał:
            >
            > > A kto ma określać na czym polegają nasze interesy narodowe?
            > > Przygłupy od Giertycha? To są dla ciebie autorytety?
            >
            > Nie nie od Giertycha. Balcerowicz Walc albo Geremek. Chyba że jakiś
            > dogorywający starzec z katalogu komunistycznych ścierw.
            > Poza tym nie wiem jakie są wasze interesy narodowe.
    • curious Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 17:14
      Pierd...leni jakobini. I do tego zlodzieje.
      Jedyne co potrafia to powolywac komisje sledcze i obsadzac swoimi przydupasami
      kolejne stolki.
      Ale kto mieczem wojuje....
      Nadejdzie jeszcze godzina kiedy to Jarek i Leszek w towarzystwie pozostalej
      bandy oszolomow beda sie tlumaczyc przed sledczymi.
      • maj491 Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 17:24
        curious napisał:
        > Nadejdzie jeszcze godzina kiedy to Jarek i Leszek w towarzystwie pozostalej
        > bandy oszolomow beda sie tlumaczyc przed sledczymi.

Zgadzam się z Tobą że jak PIS doprowadzi do utraty oszczędności społeczeństwa
        to powinni ponieść srogą karę. Ale to mi moich pieniędzy nie wróci.
        • ofellia Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 18:07
          No niestety, wszystko zmierza do powtórki z Argentyny. Dobrze, że wstąpiliśmy
          do UE, niektórych spraw oni będą pilnować.
          • cymber.gaj Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 18:37
            ofellia napisała:

> No niestety, wszystko zmierza do powtórki z Argentyny. Dobrze, że wstąpiliśmy
            > do UE, niektórych spraw oni będą pilnować.

Jesteś, jak widzę, optymistką. Moim zdaniem będzie tak: jak tylko Unia zaprotestuje przeciwko rozwalaniu gospodarki rynkowej, to z Unii się wystąpi argumentując, że zagrożona jest niepodległość. Jedynym partnerem handlowym i miejscem, skąd nadejdzie pomoc, będzie Moskwa, zwłaszcza wobec pełnego uzależnienia energetycznego. Po kilku latach i ona będzie miała dosyć idiotycznych przepychanek z kretynami i w porozumieniu z Niemcami ten dziwny twór, jakim wówczas będzie Polska, zostanie zlikwidowany, co pozwoli opanować hiperinflację. Następnie Roman Giertych zostanie przewodniczącym Koła Polskiego w rosyjskiej Dumie.

Zdaje się, że mniej więcej półtora roku temu pokazano w TVP film o podobnym scenariuszu z Adrzejem Grabowskim w roli głównej. Wszyscy się wtedy przerazili, ale najwyraźniej już o tym zapomnieli.
            • ofellia Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 18:51
              To bardzo pesymistyczny scenariusz, mam nadzieję, że jednak tak się nie stanie.
              Mam też nadzieję, że PiS wkrótce odejdzie, a ludzie zbyt szybko nie zapomną o
              ich groźnych dla kraju pomysłach.
              Pozdrawiam
              • sclavus Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 19:16
                ofellia napisała:

> To bardzo pesymistyczny scenariusz, mam nadzieję, że jednak tak się nie
                stanie.
                >
                > Mam też nadzieję, że PiS wkrótce odejdzie, a ludzie zbyt szybko nie zapomną o
                > ich groźnych dla kraju pomysłach.
                > Pozdrawiam

Nie za bardzo mi po drodze z takim scenariuszem.... Unia za dużo włożyła w RP i
                odejście z Unii jest praktycznie nie do zrealizowania... Łatwiej - i to wiele -
                wypowiedzieć konkordat... który wrzodem na dupie Rzeczypospolitej być się
                okazuje... :-))
            • maj491 Taki scenariusz jest całkiem możliwy 12.03.06, 18:54
    • krokk Re: PiS chce powołania komisji śledczej ws. NBP 12.03.06, 17:25
      To jakaś tragikomedia. Jak tak dalej pójdzie, to przez kilka kolejnych rządów będzie trzeba naprawiać to co ten sejm popsuł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka