Dodaj do ulubionych

List: Balcerowicz musi zostać

• jacek.s Re: List: Balcerowicz musi zostać 14.03.06, 22:15
      moze troche pozno ale zgadzam sie z tezami autora
      czas pokazac pisowcom ze sa ludzie ktorzy mysla inaczej
      aby nie podpierali sie ciagle tym poswieceniem dla Polski
      i Polakow (ile to oni dostali trzedziesci kilka procent z piecdziesieciu
      wszystkich uprawnionych? malo bardzo malo.....)
    • matuszdom Re: List: Balcerowicz musi zostać 15.03.06, 10:30
      Podzielam opinię Pana Mońki. Balcerowicz musi ZOSTAĆ.
    • maretina musi i juz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/nt 15.03.06, 11:18

• s7baarti Re: musi i juz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/nt 15.03.06, 13:24
        DWOMA RĘKOMA ZA LESZKIEM BALCEROWICZEM!!!

Jest gwarantem stabilności waluty, stabilności płac, kredytów i zaufania
        inwestorów i światowym autorytetem w dziedzinie ekonomii. Niezależność banku i
        trójpodział władzy, i czwarta władza w pełni wolna (o którą jeśli trzeba walczyć
        to walczyć przed zakusami kaczorów) to podstawowe cechy demokracji. Nikt jeszcze
        nie odważył się być tak bezczelnym i aroganckim, nawet znany z buty Leszek
        Miller, by otwarcie zagrozić niezależności banku i dziennikarzom. To właśnie ma
        miejsce, i to jest PRZERAŻAJĄCE. Kaczory przekraczają wszelkie granice. Ten świr
        i bolszewik zniszczy nas i cofnie w czasie do osiemnastego wieku. Nie liczy się
        z nikim i z niczym. Nigdy demokracja nie była tak zagrożona jak dzisiaj.

Aktualnie mamy do czynienia z sytuacją, w której - jak pięknie powiedział dziś
        rano w trójce redaktor newsweeka - światowy autorytet w dziedzinie ekonomii
        kandydat do ekonomicznej nagrody nobla jest oskarżany o bycie ekonomicznym
        idiotą przez człowieka mającego skończoną zawodówkę rolniczą, wybranego przez
        naród na marszałka sejmu a którego miejsce jest przy pasieniu świń. I jeszcze
        ode mnie - aktualnie świniopas, frakenstein i mały obrażalski tłusty pulpet
        mówią przepięknie w tej sprawie jednym głosem. Co jest dowodem na to że wszyscy
        są TAKIMI SAMYMI KOMPLETNYMI śWIRAMI.
        A jeszcze bardziej PRZERAżAJąCE JEST, że poparcie zamiast spaść za takie numery
        do zera, wg sondaży utrzymuje się pięknie na górze. To znaczy, że mamy naród
        kompletnych debili, naród, który sam chce się zniszczyć i będzie z uśmiechem
        prosił o jeszcze jak mu będą odbierać godność.

I jaki jest międzynarodowy odbiór Polski? Bank Światowy wysyła wyraźne (już nie
        mogą być wyraźniejsze bo zwykle nie zabiera w tym głosu) sygnały o zaprzestaniu
        ataków na niezależny bank polski. I nawet to rządzących w ich kompletnej
        ignorancji absolutnej bezczelności i bezwzględności nie rusza nawet na chwilę.
        To są ludzie gotowi na wszystko, gotowi zniszczyć wszystko.

Zastanawiam się jeszcze skąd biorą się ludzie broniący PISu w tym forum. Wydawać
        by się mogło, że to już CBA działa (przecież nie będzie tylko od korpucji,
        będzie czymś jak NKWD, bo wszystko biorą po kolei pod kontrolę) pod 300 różnymi
        nickami, ale chyba jednak powtórnie można sobie zdać sprawę, że chyba raczej -
        mamy naród pełen debili.

JESZCZE JEDNO. Sfrustrowane i walczące ze światowymi regułami ekonomii i
        kapitału ogłupione przez Rydzyka i innych szarlatanów małe ludziki nie zdają
        sobie sprawy z jednego. Że na niestabilności waluty, wzrastających cenach,
        wyjeździe kapitału zagranicznego z Polski stracą najwięcej ci, którzy teraz nic
        nie mają. Ci, którzy teraz chcą coś z transformacji mieć i wydaje im się, że te
        działania im coś dadzą. TO ONI NAJBARDZIEJ UCIERPIĄ jak trzeba będzie wyjść z
        tego kryzysu.

Miałem w planach zainwestować w nową lokalizację mojej działalności
        gospodarczej. To jest inwestycja rzędu kilku milionów złotych. Do dziś, bo
        aktualnie zastanawiam się czy to ma sens.
        I wiecie co? Biedni ucierpią. Zapamiętajcie sobie to dobrze moherowi, zasiłkowcy
        i inne leniuchy. Zamożni sobie poradzą - poczują pogorszenie ale przetrwają.
        Poradzą sobie na różne sposoby. Ja na pewno wyjadę bo się po raz pierwszy boję.
        Zainwestuje swoją wiedzę, wykształcenie i potencjał w innym kraju.

Dzięki tym działaniom w tym kraju zostaną sami ci, którzy się domagają żeby
        dostać. Ale jak już nie będzie tych, co podatki mają płacić, nie będzie nie
        tylko wroga, ale nie będzie komu zabrać. Nieudacznicy, frustraci, leniuchy będą
        mogli ewentualnie zabrać sobie na wzajem tę swoją biedę i mizerię. I pozjadają
        się jak zwierzęta.

Ktoś w prasie niedawno też słusznie zauważył - kaczory zniszczą wokół siebie
        wszystko i wszystkich, interpretując to jako "układ". I jak już zostaną całkiem
        sami ze swoimi najbliższymi pretorianami bo wszyscy inni będą zlikwidowani albo
        w więzieniu, to wtedy odetchną i powiedzą - mamy Polskę o jakiej marzyliśmy - IV RP.

Powodzenia panie prezesie.

Ocknijcie się Polacy!!!
        BALCEROWICZ MUSI ZOSTAĆ!!!
        Nawet jak tego nie rozumiecie.
        • s7baarti tego się już nie da słuchać!!! 15.03.06, 14:24
          Dzisiaj 14:16 premier Marcinkiewicz: apeluję do prezesa Balcerowicza o spokojną
          debatę.

Wczoraj wywiad z premierem GW: to Balcerowicz agresywnie nas zaatakował.

Przecież tego się już nie da słuchać!!! To jest coś więcej niż paranoja

Zorganizujmy się jakoś!
          Zaapelujmy do opozycji o podjęcie ostrych działań, co najmniej tak samo ostrych
          i brutalnych jak ostre i brutalne są działania rządu. Na razie mam wrażenie że
          prawie śpią. Zróbmy coś! Boję się!
        • piss-on-pis4 musi zostać sobą 15.03.06, 21:37
          s7baarti napisał:

> DWOMA RĘKOMA ZA LESZKIEM BALCEROWICZEM!!!
          ...
          > Ocknijcie się Polacy!!!
          > BALCEROWICZ MUSI ZOSTAĆ!!!
          > Nawet jak tego nie rozumiecie.

Jak LB zostanie na swoim miejscu, to zrobimy wszystko, żeby Prorok PiS
          też został na swoim. W końcu ma wielkie zasługi i za to
          należy mu się dożywonia opieka zdrowotna. Tylko, żeby tego nie powtarzali
          w każdym dzienniku.

Umysłowo chory to też człowiek i trzeba mu psychiatryku zapewnić
          audytorium.
    • eduszka1 Re: List: Balcerowicz musi zostać 15.03.06, 15:02
      Pan Balcerowicz to jeden z nielicznych pozytywnych filarów naszej
      transformacji. On lub Jego idee muszą zostać i być utrwalane. Odejść
      powinni "bolszeiwcy" Z PiS, Samoobrony i LPR. Oni są zagrożeniem dla Polaków.
      Prezes Kaczyński wspomniał w nadzwyczajnej debacie o koniecznościu modelowania
      społeczeństwa po okresie PRL-u. Ja nie chcę być modelowany jak plastelina.
      Modelował już Stalin i Hitler z wiadomym skutkiem. merbert
    • chanialll Re: List: Balcerowicz musi zostać 15.03.06, 16:55
      Czytałam ten list z wypiekami na twarzy, bo tak jak wielu forumowiczów - czuję,
      że nadchodzi jakiś krytyczny moment i trzeba się przeciwstawić szarganiu
      dobrego imienia wszystkich, którzy myślą inaczej niż PIS. Zaczynam sie czuć
      obco w swoim kraju i bez wahania pójdę na demonstrację, by wyrazić swoje
      niezadowolenie i niepokój z tym związany, choć zawsze miałam umiarkowane
      poglądy i byłam daleka od wszelkich rewolucji.
    • szylink Re: List: Balcerowicz musi zostać 15.03.06, 17:46
      jestem za tym żeby Balcerowicz został a chamów, którzy mu urągają wyślijmy w
      kosmos raz na zawsze.
      • tina22 Re: List: Balcerowicz musi zostać 15.03.06, 18:47
        PANIE LESZKU, niech Pan sie trzyma !!!!!
    • grzegorz20061 Re: List: Balcerowicz musi zostać 15.03.06, 19:32
      Popieram! Bezkarnie szargane są ostatnie autorytety - skandal!
      Wyrazy szacunku dla Leszka Balcerowicza i Gazety Wyborczej.

PS. może czas zamanifestować publicznie swoje poparcie dla przemian, które
      wspólnymi siłami przeprowadziliśmy po '89 roku. ja przyjdę na pewno.

Grzegtorz E.

• japoeta1 Re: List: Balcerowicz musi zostać 15.03.06, 19:46
      Dlaczego ja mam dyskutować z artykułem, którego autor skłamał, jak bura suka
    • klaszkie Re: List: Balcerowicz musi zostać 15.03.06, 21:18
      Ja również zgadzam się z autorem listu. Tez jestem, choć nie w takim stopniu
      jak on, "beneficjentką" przemian w naszym kraju. Do wszystkiego, do czego
      doszłam w życiu (bardzo dobra praca, mieszkanie etc) doszłam dzięki własnej
      cięzkiej pracy, bez żadnych układów. Pierwszą pracę (dobrą) dostałam przez
      agencję posrednictwa pracy. W obecnej (bardzo dobrej) pokonałam 70 innych
      kandydatów w przejrzystej i uczciwej rekrutacji. I potwornie mnie wkurza, kiedy
      pisuary i ich zwolennicy imputują, że wszyscy, którym się obecnie dobrze
      wiedzie - jak ja - zawdzięczają to jakimś esbeckim układom. Sama nie wiem, czy
      bardziej jest to absurdalne, czy bardziej obraźliwe. Tym miernotom chyba po
      prostu nie przychodzi do głowy, że w Polsce można dojść do czegoś uczciwą
      pracą, bo się taką nigdy nie splamili - na rynku pracy nie mieliby żadnych
      szans.
      • piss-on-pis4 Prof. Balcerowicz musi zostać a Prorok 15.03.06, 21:50
        klaszkie napisała:

> Ja również zgadzam się z autorem listu. Tez jestem, choć nie w takim stopniu
        ... a Prorok musi się leczyć kompleksowo, bo nie można
        dopuścić do rozbicia układu.

Podobno ma zwidy
      • s7baarti Re: List: Balcerowicz musi zostać 15.03.06, 22:20
        klaszkie - brawo:

> Tym miernotom chyba po
        > prostu nie przychodzi do głowy, że w Polsce można dojść do czegoś uczciwą
        > pracą, bo się taką nigdy nie splamili - na rynku pracy nie mieliby żadnych
        > szans.

Absolutnie nie widzę miejsca dla tych miernot na prawdziwym rynku - chyba że
        jakaś zapyziała biblioteka na prowincji (odkurzanie książek pasuje mi do Dorna).
        Gosiewski zresztą też jest prawnikiem ale takim jakimś na tyle nieudanym i
        niedouczonym, że na rynek nawet nie wchodził.

Panie Leszku, niech Pan się trzyma!

Jest Pan moim idolem od lat, ci co mnie znają wiedzą o tym i nawet na ten temat
        czasem żartują, że jestem wyznawcą LB. Moim marzeniem jest kiedyś móc
        porozmawiać z Panem.
        Atak na Pana to jest dla mnie atak na polski patriotyzm, ten prawdziwy, nie
        szukający poklasku. Czasem aż mam ochotę żeby Pan powiedział tym burakom jak
        naprawdę ma się sytuacja, że nie są warci podjęcia rozmowy z Panem, żeby im Pan
        powiedział, że nie dorastają Panu do pięt.
        Ale nie - Pan ma zbyt dużo klasy i honoru, żeby się do tego zniżyć.
        Za co jeszcze więcej punktów zyskuje Pan w moich oczach.

Klasa i honor nie pasują chyba do polskiego sejmu.
        Nastały czasy świniopasa drągala i wściekłego pulpeta.
    • ksupera Podpisuję się pod tym listem rękami i sercem 15.03.06, 23:01
      Mam dokładnie takie same odczucia i wierzę, że ludzi myślących w ten sposób
      jest więcej niż myślimy.

Krzysztof Supera
      www.warszawazaoknem.prv.pl
    • jacek644 Re: List: Balcerowicz musi zostać 16.03.06, 12:57
      Kocham ten kraj i dlatego Balcerowicz musi zostać. Przykro mi, że tak wielu z
      nas tego nie rozumie.
    • gosc2006 nareszcie coś sensownego na temat naszej chorej .. 16.03.06, 17:29
      polityki

Balcerowicz to jest to
    • biedronka24 w tym nie ma nic sensownego 16.03.06, 17:39
      ani zadnych konkretow.
      Ja korzystalam z dobrze prosperujacego banku ktory wchlonal tez ostatnio
      ´Scheetee´ i moge z cala pewnoscia stwierdzic ze urzad ochrony konsumenta dziala
      jak dotad do wielkiej bani. Ogrzewam tez swoj dom gazem, korzystalam z TPSy z
      ktorej balaganem mialam przez lata liczne klopoty i mam mocno dosc bajeczek o
      tym ze jest dobrze, i nic zlego sie dotad nie dzialo.
      Panie Balcerowicz- brzydko sciemniac jesli sie jest wykladowca. Brzydko tez stac
      w miejscu bo w ekonomii oznacza to cofanie sie prosze pana....
    • stachu44 Balcerowicz musi zostać szybko odprawiony! 16.03.06, 20:15
      GW robi z pana Balcerowicza swietego, lecz prawda jest inna. Rolnicy,
      rzemieslnicy ze sciany wschodniej, pielegniarki i inni pamietaja panu
      Balcerowiczowi "schladzanie","zaciskanie" i inne wazne powody do upodlenia tego
      narodu. Tylko UW i AWS byly za powolaniem Balcerowicza na Prezesa NBP. AWS
      tylko dlatego ze mieli zapewnione dotrwanie do konca kadencji.
    • ro06 Re: List: Balcerowicz musi zostać 16.03.06, 21:09
      zzyxyryzzy napisał:

> Panie Mońko, brawo!
      >
      > Nareszcie kawę na ławę. Podpisuję się obiema rękami.

Panie Profesorze ,w panu cała nadzieja na normalność.Proszę dbać o siebie i nie
      dać sie sprowokować niby ekonomistom ,którzy nie dorastają Panu do
      przysłowiowych pięt. Tak trzymać.
    • pracownikke Balcerowicz musi zostać 16.03.06, 22:08
      Jestem administratorem w Komisji Europejskiej, ekonomistka z wyksztalcenia.

Dzieki polityce Leszka Balcerowicza, zloty jest stabilny a inflacja opanowana.
      Polityka monetarna jest wiarygodna.

Mysle ze latwo jest zapomniec o tym ze taka sytuacja nie jest oczywista. Gdyby
      nie zelazna reka Leszka Balcerowicza, straznika tego porzadku, wahania zlotego
      i inflacja uderzylyby po kieszeni kazdego Polaka: malego przedsiebiorce, osobe
      pobierajaca zasilek, samotna matke utrzymujaca dzieci jak i dyrektora duzego
      przedsiebiorstwa. Jednak z duzo wieksza sila te wahania odczuliby biedniejsi.
      Dlatego niezaleznosc polityki monetarnej jest tak wazna dla kazdego Polaka.

Ja podziwiam Leszka Balcerowicza i od dawna chcialam wyrazic mu swoja
      wdziecznosc za przemiany w Polske i za konsekwencje z jaka je wprowadzal. Nie
      zwracal uwagi na koszty osobiste i niewdziecznosc niektorych. Dziekuje mu za to
      ze przyczynil sie znacznie do zmienienia Polski na kraj w ktorym mozna zarabiac
      i ktory sie rozwija.

Pozdrawiam serdecznie tych ktorzy rowniez popieraja i doceniaja Leszka
      Balcerowicza.

Irena
    • 1yeti Re: List: Balcerowicz musi zostać 25.03.06, 20:26
      Miałem nie słuchać, nie oglądać i nie wypowiadać się, ale dusza boli że w moim
      biednym kraju coraz częściej margines staje się normą. Pan Balcerowicz ma moje,
      rodziny i większości znajomych poparcie.Tak,Większości.I myślę,że ta Większość
      którą stanowimy nie może biernie przygladać się wszechobecnemu i rozwijającemu
      się:chamstwu,głupocie,lepperyzmowi,kaczoryzmowi,benderyzmowi,
      wszystkowiedzącemu marinkiewiczowstwu, itd, itp innym chorągiewką .Ludzie
      wychowani i inteligentni zazwyczaj przy tak porażającym nagromadzeniu debilizmu
      po prostu myślą sobie: nie reagujmy zbyt emocjonalnie, może Ci co głoszą te
      zatrważające słowa opamiętaja się i nawrócą na drogę rozsądku. Niestety nie
      doczekamy się owego nawrócenia. Cieszy bardzo i jest budująca postawa
      arybiskupa Życimskiego. Bierzmy jak najczęściej przykład z jego postawy wobec
      wynaturzeń realiów życia. Mówmy Nie marginesowi, niech nie staje się normą
      naszej egzystencji.
    • aekielski Re: List: Balcerowicz musi zostać 12.04.06, 09:27
      Pan niewątpliwie jest tym,który na polityce monetarnej pana Leszka Balcerowicza
      skorzystał i chwała panu za to.Jednak są jeszcze w Polsce/nie w tym
      kraju/ludzie,miliony ludzi,których ta polityka doprowadziła do nędzy.Nie jest
      sztuką wprowadzić dziesięciotysięczną inflację i zacząć wszystko od nowa.Po
      trupach,a do celu.W wyborach udział biorą wszyscy obywatele Polski,bez względu
      na narodowość/na marginesie pytanie obywatela o narodowość jest przestępstwem
      wg mnie/i to ich interesów winien bronić Rząd III RP.Na zakończenie mam
      pytanie:na czym ma polegać słynna Niezależność NBP-czy ma to być Niezależny
      Nienarodowy Niepolski Bank ? Konkludując Polska dla Polaków-Liberałowie do
      Liberii!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka