hwadu 13.03.06, 18:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m635 Te ciągłe ataki,te steki kłamstw.PO droga do nikąd 13.03.06, 22:28 I kolejne Palikoty będą powielać teksty atakujące wściekle PiS, kolejni "bezpartyjni" yntelektualyści w stylu Kuczyńskiego i Smolara będą grzmieć o faszyźmie, może nawet jakaś noblistka się dołączy piszcząc o lustracyjnym polowaniu na czarownice... Układ się broni. Broni lewej kasy, wpływów, stanowisk. Broni esbeckiej przeszłości (swojej albo partyjnych kolesiów). Nawet razem z Millerem, Borowskim i Urbanem. Za wszelką cenę. Byle tylko PiS im ryjów od koryta nie oderwał. I wszystko na nic :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ukos "Te Palikoty" - szczekasz jak Gomułka 13.03.06, 23:08 Czy z każdej wypowiedzi PiSuara musi wu\yciekać bolszewizm? Odpowiedz Link Zgłoś
colaborator PO i SLD na strazy "Demokracji Ludowej" 14.03.06, 19:17 Janusz Palikot: "Z ludźmi lewicy różni mnie, ale to z nimi Platforma Obywatelska będzie bronić demokracji "Nie ma pan szczęścia do Sejmu - powiedziała mi pewna znana dziennikarka, korespondentka parlamentarna - to najgorszy Sejm od 1989 roku. Straszna atmosfera. Tu teraz się nie mówi, ale szczeka. Po co panu to wszystko? Niech pan lepiej zbuduje kolejną fabrykę albo pomaga ludziom na Lubelszczyźnie". Jak zwykle "niezalezne" media daly Plafusowi doskonala okazje do poszczekania. A wspolny front z komunistami nikogo nie powinien dziwic. Przeciez to tradycja Okraglego Stolu. Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek Demokracja ludowa lepsza od pisowskiej 15.03.06, 01:31 SLD przy PiS to dopiero skarb, który, niestety, docenia sie po utracie... Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 rządy Prawa i Pięści a kwestia steków:) 13.03.06, 23:21 Wściekłość to wasza specjalność, drodzy pisowcy. Artykuły krytykujące rządy PiS- u wkurzają was, co mylnie interpretujecie w ten sposób, że one są "wściekłe". Nie. To wy jesteście wściekli, kiedy je czytacie. One są tylko niemożliwe do zbicia. "Układ" :))) He, he. Będziecie chyba to krzyczeć jeszcze odciągani od władzy (no bo i co wam pozostanie:) Gdyby był jakiś "Układ" i mógł uwolnić Polskę od rządów PiS, to ja bym się bardzo cieszył i jeszcze dziś na ten "Układ" głosował:) Bo PiS w obiektywny sposób jest dziś większym niebezpieczeństwem dla praworządności w Polsce (czy nawet dla ekonomii!) niż największa nawet korupcja. Mówię to serio. Każdy, kto bez uprzedzeń przemyśli antydemokratyczny charakter poczynań Prawa i Pięści, przyzna mi rację. Odpowiedz Link Zgłoś
bantus Re:rządy Populizmu i Socjalizmu a kwestia steków:) 14.03.06, 12:17 wrócił na socjalizm i buractwo, a nawet stare dobre czasy kiedy pierwszy sekretarz partii rządzącej był najważniejszą osobą w państwie. teraz tylko nazwa się zmieniła, no i pierwszy sekretarz jest prezesem. mamy też partię polską - PZPR i partię zagranica: KPZR. mamy nato - czyli układ warszawski: trzeba się słuchać bo mają czołgi i głowice, i ue - czyli RWPG: trzeba wystąpić, bo tylko nas okradają, a to nasz folwark! Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: rządy Prawa i Pięści a kwestia steków:) 22.05.06, 10:06 Faktycznie. Demokracja w PO. Nie bądz śmieszny. Z SLD? I co? Będziecie bronić złodziei z SLD? No bo coś musicie im dać w zamian! Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: Te ciągłe ataki,te steki kłamstw.PO droga do 14.03.06, 07:27 m635 napisał: > I kolejne Palikoty będą powielać teksty atakujące wściekle PiS, > kolejni "bezpartyjni" yntelektualyści w stylu Kuczyńskiego i Smolara będą > grzmieć o faszyźmie, może nawet jakaś noblistka się dołączy piszcząc o > lustracyjnym polowaniu na czarownice... > Układ się broni. Broni lewej kasy, wpływów, stanowisk. Broni esbeckiej > przeszłości (swojej albo partyjnych kolesiów). Nawet razem z Millerem, > Borowskim i Urbanem. Za wszelką cenę. Byle tylko PiS im ryjów od koryta nie > oderwał. > I wszystko na nic :-))) Lepper ci to napisał??? Odpowiedz Link Zgłoś
levinas Re: Te ciągłe ataki,te steki kłamstw.PO droga do 20.03.06, 23:35 > Kuczyńskiego i Smolara Dodajmy jeszcze Wronskiego i Gadomskiego Odpowiedz Link Zgłoś
bob_l Re: Te ciągłe ataki,te steki kłamstw.PO droga do 06.04.06, 17:18 Palikot straszy PIS współpracą z lewicą, PIS straszy PO koalicją z Samoobrona, a przecież tak naprawdę się kochają, tylko nie mają odwagi tej miłości skonsumować. Szeregowi posłowie obu partii chcą koalicji POPIS. Odpowiedz Link Zgłoś
marlenato Re: PO: przeciw PiS nawet z lewicą 15.03.06, 14:28 smutne :( ale prawdziwe - niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
gorny8 Re: PO: przeciw PiS nawet z lewicą 16.03.06, 13:04 Proponuje, aby do boju z PIS stanęły skonsolidowane siły PO z SLD wzmocnione takimi autorytetami jak Piskorski, Lewandowski,Kwaśniewski- ten to do walki powinien się delikatnie ululać wtedy wygląda na większego patriotę. Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Racja. Ubectwo i esbectwo, Miller i Czarzasty- oto 13.03.06, 18:54 obroncy "demokracji". Brawo Palikocie. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Racja. Ubectwo i esbectwo, Miller i Czarzasty 13.03.06, 18:57 Od Borysiuków do Czarzastego niedaleka droga ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Racja. Ubectwo i esbectwo, Miller i Czarzasty 13.03.06, 18:59 Jest to dla mnie niesamowicie przykre, ale tak jak ich obu nie cierpie, jak uwazam wprost ze obaj to kanalie, to w czasach ich rzadow demokracja byla mniej zagrozona niz teraz. Ustawa o Sluzbie Cywilnej, to powtorka z dzialania SLD (ktore wtedy PiS bardzo krytykowalo), oskarzenia wobec preciwnikow sa 10 razy gorsze niz SLD kiedys robilko. Za Millera i Czarzastego wydawalo mi sie, ze gorzej byc nie moze - okazalo sie ze moze. Podpisuje sie obiema rekami pod artykulem p.Palikota Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Re: Racja. Ubectwo i esbectwo, Miller i Czarzasty 13.03.06, 19:09 zbychuk napisał: > Jest to dla mnie niesamowicie przykre, ale tak jak ich obu nie cierpie, jak > uwazam wprost ze obaj to kanalie, to w czasach ich rzadow demokracja byla mniej > > zagrozona niz teraz. Demokracja nie jest przez nikogo zagrożona, patrz na fakty a nie medialną wrzawę. > Ustawa o Sluzbie Cywilnej, to powtorka z dzialania SLD (ktore wtedy PiS bardzo > krytykowalo), PIS właśnie odkręca co SLD zepsuło. oskarzenia wobec preciwnikow sa 10 razy gorsze niz SLD kiedys > robilko. Bo prawdziwe. SLD miało za przeciwników PIS i PO, a tym partim wtedy nie można było nic zarzucić. Na PIS rzuciał się zaś liczna zgraja nader podejrzanych ludzi, mają mnóstwo za pazokciam i jest ich za co krytykować. Za Millera i Czarzastego wydawalo mi sie, ze gorzej byc nie moze - > okazalo sie ze moze. Nadal ci się wydaje. > Podpisuje sie obiema rekami pod artykulem p.Palikota Więc oba podpisy będą nieczytelne, jak cały wywód "obrońcy demokracji". Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Racja. Ubectwo i esbectwo, Miller i Czarzasty 13.03.06, 19:53 > Demokracja nie jest przez nikogo zagrożona, patrz na fakty a nie medialną > wrzawę. Patrze na fakty i wlasnie one mnie przerazaja. Przede wszystkim podejscie - jak ktos nie znami, to zlodziej i czlonek uklady. Kompletny braklogiki przy uzasadnieniach (np. jak ktos chce cos inaczej robic niz PiS to w/g PiS-u oznacza, ze w ogole nie chce robic). Proby zastraszania i wplywania na media, ocenianie, ze jakakolwiek niezalezna od rzadu instytucja sklada sie z potencjalnych wrogow, itd. > PIS właśnie odkręca co SLD zepsuło. Nieprawda! SLD wprowadzilo 'tymczasowa' zasade, ze mozna wprowadzac ludzi poza przyjetymi zasadami, po to, zeby wprowadzic swoich ludzi. PiS zmienia ustawe, zeby mozna bylo wprowdzac do SC ludzi poza zasadami, po to zeby wprowadzic swoich (podobno 'lepszych') ludzi. Jaka roznica? Rozumiem, ze taka ze 'swoi' SLD to byli zli, a 'swoi' PiS to dobrzy. > Bo prawdziwe. SLD miało za przeciwników PIS i PO, a tym partim wtedy nie można > było nic zarzucić. Na PIS rzuciał się zaś liczna zgraja nader podejrzanych > ludzi, mają mnóstwo za pazokciam i jest ich za co krytykować. PO bylo dobre dopoki nie mialo innego zdania niz PiS. I w tym jest wlasnie problem. ta 'zgraja' to po prostu ludzie, ktorzy maja inne zdanie. Ja mam na przyklad bardzo podobne zdanie do PO, mieszkam poza Polska, do zadnego ukladu nie naleze (no bo i jak), majatku w Polsce nie mialem i nie mam, wiec dlaczego jestem 'zgraja'. Jest takie dobre powiedzenie: Jak Ci jedna osoba mowi, ze jestes pijany, mozesz to olac, jak dwie - zastanow sie, jak trzy - nie dyskutuj a idz spac. W wykonaniu PiS-u (i Twoim) to wyglada tak, ze jak 100 osob mowi ze jestes pijany, to oni sie umowili, stworzyli uklad itp, ale Ty oczywiscie jestes trzezwy. Widzialem takie zachowanie i wielu pijanych, ale od politykow oczekuje wiekszej refleksji. > Za Millera i Czarzastego wydawalo mi sie, ze gorzej byc nie moze - > > okazalo sie ze moze. > > Nadal ci się wydaje. Sugerujesz, ze bedzie jeszcze gorzej??? > > Podpisuje sie obiema rekami pod artykulem p.Palikota > > > Więc oba podpisy będą nieczytelne, jak cały wywód "obrońcy demokracji". > Akurat moge sie czytelnie podpisac i prawa i lewa reka :) A co nieczytelnego w moim wywodzie? A co do cudzyslowow, to ciekaw jestem w jakim jestes wieku i co robiles/las przed 1989? Odpowiedz Link Zgłoś
ted1951 polityczna ślepota i aberacja umysłowa 13.03.06, 23:32 I ja, podobnie jak zbychuk, patrzę na to wszystko co dzieje się teraz w mojej Ojczyźnie z perspektywy, bo nie mieszkam już w Polsce. Ale los mojej Ojczyzny nie jest mi obojętny! Tym co się teraz w Polsce wyprawia jestem przerażony gdyż tam mieszkają nadal moje dzieci. W 1980 roku byłem uczestnikiem historycznych wydarzeń na sali BHP, sali która przeszła do historii Polski. I wiem jedno: wiem, że nie o taka Polskę wtedy walczyłem! Nie walczyłem o Polskę jaką serwują nam teraz bracia Kaczyńscy wraz ze swymi partyjnymi kolesiami i przy poparciu tych którzy nic wspólnego z duchem sierpnia 80 r. nie mają. Tak sie składa, że dane mi było spędzić w Polsce Wielkanoc 2005 roku i przeżywać te wzniosłe dni kiedy caly naród polski żegnał sie ze swym Wielkim Rodakiem. I wydawało mi sie wtedy, że znów, po wielu latach, poczułem coś z tamtego sierpniowego zrywu. I nie mogę pojąć tego - jak to się stało, że to samo społeczenstwo mogło niespełna pół roku później wybrać w demokratycznych wyborach takie dno! Jak to mogło się stać, że aż tylu moich rodaków wogóle nie poszło głosować? To oni są w pierwszej kolejności winni! Odpowiedz Link Zgłoś
sierota.po.ud Panika w UBekistanie ! 13.03.06, 19:01 Ludzie są przerażeni, porażeni i zdesperowani. Adaś pojechał do puszczy. Muszą z Włodkiem spłodzić jakiś apel do zniewolonego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Napiszą 5678987655-enty "List Autorytetów". W nim 13.03.06, 19:05 wyjaśnią po raz enty że demokracja to jest gdy Unia Wolności wygrywa wybory, a gdy jest inaczej to już faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Re: Napiszą 5678987655-enty "List Autorytetów". W 13.03.06, 19:07 wladyslaw.studnicki napisał: > wyjaśnią po raz enty że demokracja to jest gdy Unia Wolności wygrywa wybory, a > gdy jest inaczej to już faszyzm. Nie. Demokracja jest wtedy, gdy władza szanuje instytucje, które mają władzę kontrolować. I o tym mówią "autorytety". BTW - kto jest Twoim autorytetem? J.R. Nowak? Bender? A może Macierewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Napiszą 5678987655-enty "List Autorytetów". W 22.05.06, 10:10 A twoim Maleszka? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Napiszą 5678987655-enty "List Autorytetów". W 13.03.06, 19:55 Nie demokracja jest wtedy, gdy przestrzegane sa jej zasady. Faszyzm wtedy, kiedy te zasady sa lamane. Zwolennicy PiS-u zapominaja, ze 75% wyborcow NIE glosowalo na PiS Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Napiszą 5678987655-enty "List Autorytetów". W 22.05.06, 10:12 Jeszcze więcej nie głosowało na PO. I dlatego chcecie robić rewolucję? Bo takie są wnioski po wczorajszej konwencji. Wygrać wybory, to jest jedyna metoda. Faszyzm? Opamietajcie się. Zaślepia was chyba żal po przegranych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop UB-bis to szykuje nam PiS 13.03.06, 19:05 A ty jak rozumiem chętnie weźmiesz w tym udział Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Panika w UBekistanie ! 13.03.06, 19:54 To jest jakas panika w PiS-ie? :P Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Panika w UBekistanie ! 14.03.06, 02:26 zbychuk napisał: > To jest jakas panika w PiS-ie? :P *********************************** Wyłącznie! Jak to w domu wariatów. Odpowiedz Link Zgłoś
sansibar Pożar w Ubekistanie 15.03.06, 00:29 sierota.po.ud napisał: > Ludzie są przerażeni, porażeni i zdesperowani. Adaś pojechał do puszczy. Muszą > z Włodkiem spłodzić jakiś apel do zniewolonego narodu. A jeśli naród woli być "zniewolony", uznając sprytnie, że znacznie lepiej na tym wyjdzie, to co? Cały pogrzeb na nic! Więc może lepiej nie odzywać się w tej sprawie i poprzestać na apelu o powszechną amnezję, oraz likwidację IPN-u. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Racja. Ubectwo i esbectwo, Miller i Czarzasty ???? 13.03.06, 22:13 Nie zapominaj o orzeczeniu. wladyslaw.studnicki napisał: > obroncy "demokracji". Brawo Palikocie. A PO tu znów ma rację Ci, którym się to nie podoba niech sobie wstąpią do PPP a tam mogą sobie poprotestować ile zechcą Odpowiedz Link Zgłoś
stagra Re: Racja. Ubectwo i esbectwo, Miller i Czarzasty 15.03.06, 11:31 Jakże trudno oderwac się od dzisiaj i np rozważać myśl polityczną p Studnickiego! To dziś tak nas absorbuje- widac to wyraźnie, gdy sie czyta wypowiedzi na forum. Jakże trudno o autorytety- sam biedny człowieku przebijaj się przez kakofonię słów nieprzemyślanych, krzywdzących, kłamliwych, sam szukaj prawdy. Biedny człowieku, widać wraźnie, jak jesteś zdezorientowany. Jesteś wulgarny, zapiekły w swych niechęciach, rzucasz oskarżenia- no, wojna domowa! Chciałoby się mieć nadzieję, że w tym samym czasie rzesza urzędników, jak mrówki, uwija się przy pracy "u podstaw"- tzn przy ustawach sejmowych. Mój Boże! ale jakie to mądre ustawy można stworzyć w tej sytuacji!? Trzeba mądrej myśli politycznej. Pytanie: Czy rządzący nami zasługują na zaufanie, że ster jest we właściwych rękach? Czy p Kaczyński jest wielkim wizjonerem, człowiekiem na swoim miejscu, we właściwym czasie, że na niego czekaliśmy. Boże! wybacz mi pewność, ale myślę, że ten czas jest stracony dla nas. Nie wiem dlaczego, ale obsesyjnie zaczynam myśleć o premierze, którego "wywrócił" p Macierewicz, obym nie wykrakał, ale może lepiej bym wykrakał. A propos mrówczej pracy- gdy my się tutaj babramy w smole polskiegopiekiełka, za granicą przebywa juz dużo Polaków, a coraz więcej szykuje się do wyjazdu.- rychło będzie tak, że za rzecz oczwistą będziemy uważali, że do pracy można będzie jechać wszędzie. Wyraźnie mówię, że nie uważam tego za katastrofę, a wręcz za proces zbawienny. Oni kiedyś wrócą, oni przez więź z krajem, wiedzę i pieniądze, które zarabiają dobrze nam sie przysłużą. Jak w dowcipie- jak ten leśniczy, co to przegonił i ruskich i niemców z lasu- oni kiedyś wrócą i zweryfikują tych naszych polityków różnej maści. To jest ciągle czas bardzo bolesnej dla nas transformacji ustrojowej, przeorywania świadomości, weryfikowania postaw, przstosowywania się do nowej rzeczywistości. Bądźmy dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Biedny Lesio:) 13.03.06, 19:03 Jeszcze wiele takich kwiatków obejrzą sobie i wysłuchają jego wielbiciele. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Biedny hwadu - a sam to fundacji nie byl w stanie 13.03.06, 19:06 sobie zalozyc i sponsorow poszukac? Mozliwe to bylo i na "prawicy" - Kaczorow i ich porzydupasow spytaj. I Kazia Premiera TEZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczysta Bardzo szczera wypowiedz 13.03.06, 19:22 panie Palikot. PO razem z komuchami. Czyli zostaliscie zagnani tam gdzie was kaczory chcialy miec. Wszyscy razem bedziecie wyrazniejszym celem. Jaki piekny to byl widok Komorowski obok Olejniczaka. Tylko tak dalej to skonczycie jak UW. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Bardzo szczera wypowiedz 13.03.06, 19:58 Czytajac Twoj podpis - jeszcze bardziej uswiadamiam sobie jak faszystowscy (lu jesli wolisz bolszewiccy) sa zwolennicy PiS. Czerwoni, zieloni czy fioletowi tez maja prawo do swoich pogladow! Ja mam nadzieje, ze nikt ich nie bedzie popieral, ale to jest wlasnie demokracja. A jesli bronisz im wolnosci czy prawa do glosu, to jestes taki sam jak Hitler, Mussolini, PolPot czy Stalin. Bo nie chodzi o to JAKICH pogladow sie zabrania, tylko ZE sie zabrania Odpowiedz Link Zgłoś
kaczysta Re: Bardzo szczera wypowiedz 13.03.06, 20:38 zbychuk napisał: > Czytajac Twoj podpis - jeszcze bardziej uswiadamiam sobie jak faszystowscy (lu > jesli wolisz bolszewiccy) sa zwolennicy PiS. Czerwoni, zieloni czy fioletowi > tez maja prawo do swoich pogladow! Ja mam nadzieje, ze nikt ich nie bedzie > popieral, ale to jest wlasnie demokracja. A jesli bronisz im wolnosci czy prawa > > do glosu, to jestes taki sam jak Hitler, Mussolini, PolPot czy Stalin. Bo nie > chodzi o to JAKICH pogladow sie zabrania, tylko ZE sie zabrania A nie lepiej od razu pod stienku? Przeczytaj komentowany artykuł ? wasermanplus 03.03.06, 23:43 + odpowiedz I z kałasza? Ja uważam, że PiS najlepiej byłoby wystrzelać, wymordować i pozabijać, także do drugiego pokrewieństwa, trzeciego powinowactwa i czwartego pokolenia. Po co się cackać i pisać, że "dni Kaczorów są policzone"? Takie oto kwiatki wisza sobie godzinami na forum Gazetki i nikomu to nie przeszkadza. Ta sygnaturka to tez nie moje,tylko jak podpisuje cytat z Forum Kraj. Przeczytaj sobie to uwaznie i sie pospiesz bo zaraz wytna. Demokrato. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas To i jajednorazowo zmodyfikuję sygnaturkę 13.03.06, 21:29 -- Powiedział Długie Włosy. I wśród stosu trupów ostał się jeno biały koń... Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka13 Re: Bardzo szczera wypowiedz 14.03.06, 22:40 kaczysta napisal Ja w szkółce czytałam w podręczniku,że staliniżm i faszyzm charakteryzowały się zasadą kto nie z nami to wróg a wrogów należy zabijać. Gratukuję . Połowa polskiego społeczeństwa należała do partii. Możę postawicie wszystkich pod mur i rozstrzelacie, podobno do czerwonych się strzela. Co najmniej połowa młodych gniewnych zostałaby sierotami. A może uznaliby ,że wszyscy partyjni czerwoni z wyjątkiem moich rodziców. To taka polska mentalność;Pawlak z "Sami swoi" mawiał ;ja tam jestem za sprawiedliwością ale racja jest po mojej stronie. > Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Gdy swistaja nahaje demokracji 13.03.06, 19:46 pospulstwo pochyla z pokora karki, przed biczem inteligencji i intelektu. A wiec przyszla pora zjednoczenia, wszystkich ludzi, obojetnie w jakiej barwie oreza sluzy, do obrony najwiekszej wartosci demokracji, wolnosci, solidarnosci, rownosci. Jednoczyc sie i rozgonic plebs na smietnik historii, walka z populizmem i faszyzmenm musi trwac na kazdym froncie, trzeba sie posluzyc ich metodami, jak negacje, dezinformacja, indoktrynacja. Nie moze powstac PRL-bis, ograniczajacy swobody obywatelskie, wolny obrot pieniadza, wolnosc prasy i wypowiedzi. Inteligencjo powstan z kolan, znowu przyszedl czas walki i wytesknionego wyzwolenia z upodlenia chamstwa i ciemnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Gdy swistaja nahaje demokracji 13.03.06, 19:57 okrutny zygfrydzie: to było piękne. Ostatnia fraza przecudna: > Inteligencjo powstan z kolan, znowu przyszedl czas walki i wytesknionego wyzwolenia z upodlenia chamstwa i ciemnoty.< Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Re: Gdy swistaja nahaje demokracji 13.03.06, 20:04 dziekuje, bracie, laczmy sie ponad podzialami, bo ida ciezkie czasy na nas i nasze dzeici, tylko zjednoczenie i frontalny atak na lumpperow, moze uratowac nasze demokratyczne zdobycze. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Akcja E-Mail popierajaca Balcerowicza 13.03.06, 20:24 ten kto nie zgadza sie z nagonka na Prezesa NBP Leszka Balcerowicza, nich wysle E-Mail na aders: wanda.fidelus-ninkiewicz@sejm.gov.pl jest to adres Kancelarii Sejmu RP. Poprzyj Balcerowicza, daj odpor chamstwo politycznemu i beznadzieji: wysli majl: "Balcerowicz musi zostac", korzystaj ze skrzynki Gazety Wyborczej, tu jestes demokratycznie chroniony, Twoj adres i wolnosc slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sansibar Re: Akcja E-Mail popierajaca Balcerowicza 15.03.06, 00:38 zygfryd.okrutny napisał: > ten kto nie zgadza sie z nagonka na wielkiego mistrza krzyżackiego Uricha von >Jungingen nich wysle > E-Mail > wanda.fidelus-ninkiewicz@sejm.gov.pl Zygfrydzie, ty jestes tym Zygfrydem, rycerzem krzyżackim, komturem ze Szczytna. Ty zyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Gdy swistaja nahaje demokracji 14.03.06, 00:38 zygfrydzie, ja nie należę do twojej druzyny...Przepraszam, ze mogłeś pomysleć inaczej. A fraza rzeczywiście była piękna - taka zaangażowana, i bardzo realistyczna. Widzę te hordy klęczące na kolanach... Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Gdy swistaja nahaje demokracji 13.03.06, 21:44 Co za mitoman... co za grafomańskie zadęcie... Po pierwsze, "pospólstwo", a nie "pospulstwo" "walka z populizmem i faszyzmenm musi trwac na kazdym froncie, trzeba sie posluzyc ich metodami, jak negacje, dezinformacja, indoktrynacja. " - otóż właśnie to się dzieje od miesięcy, 24 godziny na dobę, a ty , biedny zygfrydzie jesteś takiej indoktrynacji ofiarą- uwierzyłeś i przyjąłeś te śmieszne slogany za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Re: Gdy swistaja nahaje demokracji 13.03.06, 22:01 serce demokraty bije jak u kazdego czlowieka, po lewej stronie, nie mozemy tolerowac szlachcekich sejmikow i podgolonych lbow wszechpolakow, nacjonalistow i faszytow siedzacych w sejmie polskim. Trzeba przyjac metody walki politycznej hydry populizmu, znizyc sie do ich poziomu, zeby rozgniesc butem rynszkok endecji. Odpowiedz Link Zgłoś
saewolfie a gdzie galba? 14.03.06, 03:52 co za yntelygencja.....galba seawolfie.. byle pierdnac i patrzec czy wszyscy zauwazyli...... czerwona zaraza, towarzysze kaczorow, giertychow, lepperow i wassermanow..... Odpowiedz Link Zgłoś
saewolfie a gdzie galba? 14.03.06, 03:52 co za yntelygencja.....galba seawolfie.. byle pierdnac i patrzec czy wszyscy zauwazyli...... czerwona zaraza, towarzysze kaczorow, giertychow, lepperow i wassermanow..... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.ap BRAWO 13.03.06, 19:53 Oby jak najwięcej polityków i zwykłych ludzi jak najszybciej to pojęło - jestem symaptykiem PO i zagorzałym antykomunistą ale prawdziwe metody stalinowskie to Kaczyńscy i jego partia z komnustycznym programem juz nie tylko gsopodarczym ale i polityczno spolecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.gdansk Re: BRAWO 13.03.06, 22:48 "Pogrążamy się w języku insynuacji, w języku strachu, w języku ksenofobii. " Dobrze powiedziane. Ale w koncu to dla nas nic nowego. Juz to slyszelismy. Kiedy za komucha mowilo sie, ze swobody obywatelskie sa lamane, to slyszelismy w odpowiedzi, ze w Ameryce bija Murzynow. Cala - i jedyna - roznica polega na tym, ze kiedy ktos dzis mowi w publicznym dyskursie cos, co nie zgadza sie z obecna linia partyjna i rzadowa, ktora wytycza i ktorej pilnuje Jaroslaw Kaczynski, to slyszy w odpowiedzi, ze jest czlonkiem ukladu. Ot i cala roznica miedzy komuchami a wladza braci Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Do tego doszło! 13.03.06, 20:09 <Pogrążamy się w języku insynuacji, w języku strachu, w języku ksenofobii. To nie tak miało być - jak śpiewa senator PiS-u Krzysztof Cugowski. W tej atmosferze nie przywrócimy ludziom nadziei na naprawę. Wzniecane są lęki i demony zawiści oraz nietolerancji.> Pan Palikot gladko przeszedł nad przyczynami niedoszłego paktu PiSu z PO, zgrabnie też omija twórców tego języka insynuacji i strachu. Insynuacje nt PiSu czytam wszędzie juz od jesieni /"to nie tak miało być"/. Ciekawi mnie passus o "demonach zawiści" /kto komu?/ i "nietolerancji". Juz w trakcie kampanii wyborczej PO przejmowała nadzieje elektoratu "tolerancji", teraz wyraźnie staje się ich zakładnikiem. Nie wiem, jak to pogodzi z Łagiewnikami... Pan Palikot, w swoim sojuszu z lewicą, będzie musiał "łyknąć" i ich program. Przeciez nie ma "demokracji" bez "praw" "mniejszości"! :) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Do tego doszło! 13.03.06, 20:28 A, dzień dobry, zeter:) No, cóż, ja wręcz mam nadzieję, że nie tylko Palikot, ale i PO "łyknie" wartości, które nie tyle są programem lewicy, co po prostu - demokracją (prawa mniejszości). Jak to pogodzić z Łagiewnikami? :) Cóż, też szanować ich prawa mniejszości:) zeter1 napisał: > zgrabnie też omija twórców tego języka insynuacji i strachu. Insynuacje nt PiSu > > czytam wszędzie juz od jesieni Och, kłamczuchu uroczy! Jakże zabawne jest to szybkie przerzucanie własnych win na drugą stronę. Nieważne jak nieprawdopodobne. Grabicie sobie pisiory tą bezczelnością:) Ludzie was w końcu wywiozą na taczkach, świętoszki. Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: odejdz do biznesu, panie Poliklot 13.03.06, 20:32 Stare metody, jak widac ciagle zywe. Najbardziej wyprobowana metoda lewicy dla zwalczania przeciwnikow jest proba wyzywania ich od oszolomow. Zagrozenie dla zgnilych ukladow jest tak ogromne, ze ich beneficjenci wzmozyli swoje zaklecia do niespotykanych rozmiarow. Brakuje tylko okrzykow przerazonych obywateli; "Kaczynscy ante portas". Jakze spoceny ze strachu musza byc ci wszyscy aferanci, jesli nagorsze inwektywy leca na glowy przywodcow PIS, praktycznie bez zadnego juz skrepowania. Nic z tego, Poliklot, czy jak ci tam. Narod przejrzal na oczy i od pewnych rzeczy nie ma juz odwrotu. A jesli PO jawnie oglosi swoja koalicje z SLD, to bedzie to juz przyslowiowy, ostatni gwozdz do trumny. Byc moze nawet i juz niepotrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
enkibilal Re: odejdz do biznesu, panie Poliklot 14.03.06, 11:45 proba wyzywania ich od oszolomow - jak TO wygląda? jak TO się robi? chciałbym 'spróbować wyzwać Cię od oszołoma'! - to musi strasznie zabawnie wyglądać - czy to jest tak, że rzucam pod Twoim adresem szereg inwektyw, a Ty mówisz dobra próba, próbuj dalej, może mnie obrazisz, bo to co usłyszałem wcale nie jest dla mnie obraźliwe!; bo jest prawdziwe? pozdrów Jarka na spędzie Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: odejdz do biznesu, panie Poliklot 14.03.06, 13:47 Mecenasiku, nie nadymuj sie. I pamietaj; pare kropelek waleriany i pare glebszych oddechow. I juz po chwili dalej mozna plesc glupoty. To typowe dla "zakutych lbow". Odpowiedz Link Zgłoś
enkibilal Re: odejdz do biznesu, panie Poliklot 14.03.06, 21:02 nie nadymuj sie. I pamietaj; pare kropelek waleriany i pare > glebszych oddechow. I juz po chwili dalej mozna plesc glupoty. To typowe dla > "zakutych lbow". - to jest tak autoironiczne, że muszę przyklasnąć; cenię Cię właśnie za odwagę śmiania się z własnego siebie; pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: odejdz do biznesu, panie Poliklot 14.03.06, 21:06 Nudny jestes mecenasiku. Nudny i zakompleksiony. Aha, i pamietliwy. No, to pamietaj o kropelkach. O innych sprawach z Toba nie bede rozmawiac. Nie widze sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
enkibilal Re: odejdz do biznesu, panie Poliklot 14.03.06, 21:31 a.Najbardziej wyprobowana metoda lewicy dla zwalczania przeciwnikow jest proba wyzywania ich od oszolomow. b.Nudny jestes mecenasiku. Nudny i zakompleksiony c.z Toba nie bede rozmawiac. Nie widze sensu - boję się że to nie autoironia sprawia, iz Twe wypowiedzi nie są ani konsekwentne, ani logiczne, ani kulturalne; ale może jestem strachliwy na dokładkę? rzeczywiście tak bieżąca rozmowa, ani ewentualne przyszłe mijają się z celem; mój błąd Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: odejdz do biznesu, panie Poliklot 15.03.06, 14:01 To nie jest Twoj blad, mecenasiku. Bledem jestes sam Ty - ale to byl blad natury. I teraz wszyscy musza z tego powodu cierpiec, a szczegolnie Twoja najblizsza rodzina. Pamietaj; pare kropelek, glebokie oddechy. A jak juz wynajda lek na kompleksy, to Ci dam znac. Bron mnie Boze przed Twoim rodzajem logiki i kultury, w rodzju " zakutych lbow". Odpowiedz Link Zgłoś
enkibilal Re: odejdz do biznesu, panie Poliklot 15.03.06, 14:23 A jak juz wynajda lek na kompleksy, > to Ci dam znac. - jasne!, jesteś tym przecież w pierwszym rzędzie zainteresowany! teraz wszyscy musza z tego powodu cierpiec, a szczegolnie Twoja > najblizsza rodzina. - cóż ona Cię obchodzić może; choć, czemu ja się dziwię - Kurski też wykazuje niezdrowe zainteresowanie cudzymi rodzinami Bledem jestes sam Ty - ale to byl blad > natury - Bron mnie Boze przed Twoim rodzajem logiki i kultury, że odpowiem cytatem, może nie z klasyka, ale na pewno podręcznikowego przykładu wyższej kultury IV RP Pamietaj; pare kropelek, glebokie oddechy. - napisz to sobie na czole, a lusterko przy ekranie postaw... Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: odejdz do biznesu, panie Poliklot 15.03.06, 14:56 Jednak nie wziales kropelek, mecenasiku. Cierpisz biedaku, a lekarstwa nie wezmiesz. Masz charakter. No to moze inna rada; zakuj sobie lepek w cos mocnego (moze byc niemiecki helm) i wal w cos twardego. Bedzie to mialo podwojna zalete. Moze sie nieco uspokoisz, a ponadto na wlasnej skorze poczujesz jak to byc "zakutym lbem". W sprawie helmu porozmawiaj z Tuskiem. Powienien Ci zalatwic przez swoja przyjaciolke A. Merkel, a moze i na domowym stryszku cos sie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: odejdz do biznesu, panie Poliklot 22.05.06, 08:45 To nie naród marku10004 przejrzał, wręcz przeciwnie : naród jest przez pisiaków ogłupiany stąd ciągle utrzymuje się to 30 procentowe poparcie dla ludzi, którzy hańbią Polskę sojuszem z przestępcami i faszyzującymi ksenofobami i uczą pogardy dla prawa jeżeli to prawo nie podoba się władzy. To obecnie rządząca koalicja bardzo przypomina PRL i nie wypiera się tego. Wręcz przeciwnie - propaguje metody "wypróbowane" przez PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt dobry tekst 13.03.06, 20:34 Warto go przeczytac ze zrozumieniem, nawet jesli z gory wiadomo, ze ma sie inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 chyba nie był trzeźwy jak to pisał 13.03.06, 20:39 od nadmiaru alkoholu ze swoich gorzelni nabawil sie biedaczek stanow lekowych... teraz bedzie bronil z SLD demokracji w Polsce.... na trzeźwo by tego nie napisal. BTW, zabawnie brzmi jak to Palikot buduje Polske kupujac Polmosy lub rozlewajac wino. Odpowiedz Link Zgłoś
numenor11 No proszę, nasi nowi "przyjaciele" to SLD 13.03.06, 20:40 Palikot dorabia "legendę" dla swojego ogłupiałego elektoratu. Jakoś trzeba uzasadnić przyszłą koalicją wyborczą SLD -PO ( umarlaków nie wspominam ). A ciemny... oops, młody, wyksztształcony, wielkomiejski elektorat to kupi ? Odpowiedz Link Zgłoś
japoeta1 Re: No proszę, nasi nowi "przyjaciele" to SLD 13.03.06, 21:20 marek10004 napisał: > Bingo. nowi starzy przyjaciele co ukradli równie wiele Odpowiedz Link Zgłoś
vidi12 LEWICA - to nie Borowski i Miller 13.03.06, 20:52 W SLD jest wielu ludzi lewicy choć , niestety , nadal są tu również ludzie aparatu dawnego PZPR, którym bliżej, w sprawach gospodarczych do neoliberałów z PO niż do prawdziwej lewicy . Do więzień w stanie wojennym nie wsadzali pana posła ludzie lewicy z SLD( bo SLD jeszcze wtedy nie było ). Ludzie lewicy z SLD to często tacy, którzy w stanie wojennym uczestniczyli w strajkach okupacyjnych w swoich zakładach pracy, a później ponosili tego konsekwencje. Ludzie lewicy z SLD nie zgodzą się PO-wski model gospodarczy i społeczny Polski ale w obronie demokracji gotowi są podjąć współpracę z każdym, komu dobro kraju leży na sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: LEWICA - to nie Borowski i Miller 13.03.06, 22:24 Ludzie lewicy godzą się na system gospodarczy, który do spółki z tzw. prawicą fundują nam od 13 lat :) Socjalizm. 20% bezrobocie. Brak perspektyw. Hmm, to już może niech się lewica i "prawica" nie bierze więcej za gospodarkę, jak jesteście skuteczni to już wiadomo. Dzięki lewicy i "prawicy" nie mamy już problemu z gonieniem Hiszpanii, Grecji, Portugalii. Teraz gonimy Słowację, Litwę, Estonię. Odpowiedz Link Zgłoś
japoeta1 Prostytutka broni cnoty 13.03.06, 21:17 "Przyjdzie nam bronić demokracji z ludźmi, którzy niejednego z nas wsadzili do więzienia. Przyjdzie nam bronić demokracji przeciw Jarosławowi Kaczyńskiemu, człowiekowi "Solidarności". Do tego doszło!" Panie Palikocie czy jak panu tam! czy pan chcesz bronić demokracji czy zagrabionych łupów? w tej drugiej sprawie to wam po drodze jak ulał z komuną, zresztą zawsze wam było z nimi po drodze! Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 japoeta1.. ani myśli, ani pocieszenia.. 13.03.06, 21:30 po was tylko rykowisko... Odpowiedz Link Zgłoś
japoeta1 Re: japoeta1.. ani myśli, ani pocieszenia.. 13.03.06, 21:36 wilmor1 napisał: > po was tylko rykowisko... z 1-go wilmora zrobi pomidora a z polikota zrobi młota Odpowiedz Link Zgłoś
potodno jeszcze prezes? he,he 13.03.06, 21:19 www.polmos-lublin.pl/pl/160/art634.html a tu aktulny skład władz www.polmos-lublin.pl/pl/167/ Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 potodno... 13.03.06, 21:33 składasz życzenia?... a co.. jak obrucą się na twoje dzieci? mam życzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: potodno... 13.03.06, 21:40 jak obrucą się na twoje dzieci? mam życzyć? Na razie to możesz się poduczyc polskiego. "obrucą", ha,ha! Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Coraz jasniej 13.03.06, 21:40 Coraz wiecej tych jaskolek o koalicji PO z postkomunistami. Nie udalo sie to za czasow Geremka i UW, uda sie moze za Tuska. Ta przygoda moze sie jednak dla PO bardzo bolesnie skonczyc. Rozlam gwarantowany - Rokity nie potrafie sobie wyobrazic w sojuszu z Milerem czy Czarzastym. W Niemczech czy Czechach, w parlamencie nigdy zadna partia nie weszla w sojusz z postkomunistami, bo cos takiego po prostu nie przystoi. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Coraz jasniej 13.03.06, 21:45 niemiec.niemiec napisał: > Ta przygoda moze sie jednak dla PO bardzo bolesnie skonczyc. Rozlam gwarantowan > y > - Rokity nie potrafie sobie wyobrazic w sojuszu z Milerem czy Czarzastym. A ja sobie już wszystko wyobrażam. Naprawdę wierzysz, że Rokita odrzuciłby premierostwo, żeby tylko nie zawrzeć koalicji z SLD? Nie wierzę. Sprawy zaszły już tak daleko, że i tak nie ma wyjścia - nie będzie samodzielnych rządów a kolejnej kadencji w opozycji nie przeczekają. Trzeba będzie rządzić z nowymi "przyjaciółmi". Dogadają się. A Millera i Czarzastego przetrzyma się w cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: Coraz jasniej 13.03.06, 21:58 Byc moze masz racje. Ale taka taktyka dla konserwatywnego skrzydla PO bylaby chyba zabojcza. Dla wielu wyborcow sojusz z postkomunistami to zdrada nie do wybaczenia. Oczywiscie mozna by taki sojusz tlumaczyc potrzeba chwili i innymi frazesami ale bedzie to mimo wszystko przekroczeniem Rubikonu i potem nie ma juz powrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Mądry POlak po szkodzie 13.03.06, 21:41 Ciekawe czy Platforma żałuje, że nie sprzymierzyła się z SLD przed wyborami. Gdyby wtedy trafnie dobrała "przyjaciół" razem mieliby dzisiaj większość i święty spokój. Rządziliby sobie w zgodzie jak w Warszawie i nie musieliby się bać aresztowań o piątej nad ranem. No i nie byłoby tej Hiroszimy. Odpowiedz Link Zgłoś
wojakszwejk Re: Mądry POlak po szkodzie 14.03.06, 00:05 A Palikot mógłby zostać rzecznikiem prasowym rządu i użyczać swojej facjaty w reklamówkach prorządowych, nie zaś Polmosowych, jak to drzewiej bywało. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Mądry POlak po szkodzie 14.03.06, 02:14 kataryna.kataryna napisała: > Ciekawe czy Platforma żałuje, że nie sprzymierzyła się z SLD przed wyborami. > Gdyby wtedy trafnie dobrała "przyjaciół" razem mieliby dzisiaj większość i > święty spokój. Rządziliby sobie w zgodzie jak w Warszawie i nie musieliby się > bać aresztowań o piątej nad ranem. No i nie byłoby tej Hiroszimy. ************************************** To, czy PO czegoś żałuje, nie ma w tej chwili żadnego znaczenia. Jest jak jest i musimy sie martwić by primadonna PiS-u, nasz domorosły Stalinek, nie przywrócił PRL-u. Gdyby nawet PO tego żałowała, to co? Oskarżyłabyś platformersów o żałowanie? Żałują, to znaczy, że winni? Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Mądry POlak po szkodzie 14.03.06, 03:02 Chyba PO "dojrzało" już do sojuszu z SLD... Właśnie dzisiaj Kaczyński podpisał ustawę o rozwiazaniu WSI... Moze zbieżność przypadkowa, może nie - najmniej mnie przekonuje teza Palikota, że to dla obrony demokracji... Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka A Ty żałujesz, że mamy flagę biało-czerwoną 14.03.06, 04:30 bo chyba Twój idolek coś przesadził wczoraj z flagą narodową... Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Mądry POlak po szkodzie 14.03.06, 09:01 kataryna.kataryna napisała: > Ciekawe czy Platforma żałuje, że nie sprzymierzyła się z SLD przed wyborami. > Gdyby wtedy trafnie dobrała "przyjaciół" razem mieliby dzisiaj większość i > święty spokój. Rządziliby sobie w zgodzie jak w Warszawie i nie musieliby się > bać aresztowań o piątej nad ranem. No i nie byłoby tej Hiroszimy. Platforma może żałuje, ale nie wierzę, że mógł tak postąpić Cezary Grabarczyk i jemu podobni, którzy chyba zastanawiają się nad tym, co w tej Platformie (Piaskownicy) robią. Należą, tak mi się wydaje, do tych, co są wstanie na siebie zarobić i bez posłowania. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza cholera, spieszcie sie ! 14.03.06, 09:16 bo za nie dlugo nie bedzie narzedzi do obrony tej demokracji! Odpowiedz Link Zgłoś
levinas Re: Mądry POlak po szkodzie 20.03.06, 23:43 He he he... Kataryna. Wierzysz, ze PO mialaby tak dobry wynik w wyborach, gdyby choc slowem wspomnieli o mozliwosci ukladu z SLD? W trakcie wyborow SLD to bylby kamien na szyje dla PO! W sumie masz racje, ze szkoda, ze sie przed wyborami nie zadeklarowali. PiS mialby dzis absolutna wiekszosc w sejmie. Kataryna.kataryna napisala: > Ciekawe czy Platforma żałuje, że nie sprzymierzyła się z SLD przed wyborami. > Gdyby wtedy trafnie dobrała "przyjaciół" razem mieliby dzisiaj większość i > święty spokój. Rządziliby sobie w zgodzie jak w Warszawie i nie musieliby się > bać aresztowań o piątej nad ranem. No i nie byłoby tej Hiroszimy. Odpowiedz Link Zgłoś
podkurek Najlepszy komentarz! 13.03.06, 21:43 Podpis: *Janusz Palikot - poseł Platformy Obywatelskiej, prezes Polmosu Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx wyjątkowo głupi człowiek 13.03.06, 23:04 bo tylko głupi ludzie (JK) i byli aktywiści PZPR (Tusk) widzą dziś zagrożenie, przecież w Polsce AD 2006 jest tak cudownie; a tak poważnie: to pierwszy głos w PO stawiający tak sprawę - nie trudno się dziwić - pan Palikot pracował w tych 16 latach w przeciwieństwie dla większości próżniaków z klasy politycznej, dał z siebie bardzo dużo, dużo zrobił dla społeczeństwa - czemu ma negować swoje dokonania i swój wkład w Polskę? takich ludzi jest w Polsce jeśli nie miliony to setki tysięcy - czemu mają być bezkarnie poniżani przez Kaczyńskich? cieszę się, że jeszcze ktoś w Platformie myśli niezależnie - Polsce potrzeba pozytywnej energii, zaufania społecznego, wspierania postaw obywatelskich, rozwoju i budowania a nie totalnej destrukcji; mam nadzieję, że nie oddamy Polski autokratom bez kiwnięcia palcem Odpowiedz Link Zgłoś
banfield Platforma zagoniona do czerwonego narożnika. 13.03.06, 23:05 Wystarczyła kombinacja "prawych" i "prostych". Sytuacja wymarzona dla PIS. Ten Kaczor ( Jar.) to jednak zręczny zawodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
chloppolski1 ...prezes Polmosu... 13.03.06, 23:14 ...broni "demokracji",....no,no...zaiste!? Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 chłoppolski 14.03.06, 00:35 cholera nie chcę ci bluzgać...pomysl..1000000..razy.. może Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 lewy prosty.. prawy Wątroba.. i po.. 14.03.06, 00:46 nie pieprz jak nie znasz...baranie! po kaczorach! z taką wątrobą..!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Jarosław K. nigdy nie walczył o demokrację 14.03.06, 02:24 Przyjdzie nam bronić demokracji przeciw Jarosławowi Kaczyńskiemu, człowiekowi "Solidarności". Do tego doszło! ***************************************** No cóż, bracia Kaczyńscy nigdy nie walczyli o demokrację, a tylko o stołki dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 Bochniarz, Goliszewski i Król też byli w PZPR 14.03.06, 02:47 a tera proszę jacy ładni z nich liberałowie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
saewolfie a na wiosne zamiast lisci wisiec beda pisuarysci! 14.03.06, 04:10 kataryna, seawolfie, galba - to ta sama czerwona zaraza, towarzysze kaczorow, gosiewskich i lepperow. Lenin, Marks i Engels tez byli yntelygetni. Za pozno sie wszyscy polapali co nam szykuja. nie dyskutowac z nimi, udawac, ze ich nie ma - robia dobrze to co potrafia najlepiej - pierdza w towarzystwie i patrza czy juz wszyscy poczuli ich zapaszek- jedyne wyjscie to udac, ze ich nie ma. I olewajac ich szydercze usmieszki w mediach - wysmiewac idiotow, wysmiewac i wyszydzac.... Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: a na wiosne zamiast lisci wisiec beda pisuary 14.03.06, 04:28 Najpierw pisuary zrobią przegląd w ramach kampanii oglądania czy bulterier ma czy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
levinas ups... chyba ktos puscil baka 20.03.06, 23:47 Bynajmniej nie byla to Kataryna. >nie dyskutowac z nimi, udawac, ze ich nie ma - robia dobrze to co potrafia najl > epiej - pierdza w towarzystwie Odpowiedz Link Zgłoś