altspringe Naturalny sojusz: PO i komuchy 14.03.06, 05:53 Ten tekst to oswajanie narodu z wizją czegoś, co już w zasadzie istnieje; sojuszem PO i komuchów. Dotąd ten sojusz realizował się skrycie w biznesie głównie, teraz juz zupełnie otwarcie. Czego sie chłopaki z PO boją? Ano tego, że przy okazji komisyjnego badania III RP wyjdzie szydło z worka. Odpowiedz Link Zgłoś
janul1 Będą bronić topienia ludzi w Wisle kanalie 14.03.06, 08:42 juz ks. Popieluszke i innych zmaordowanych opozycjionistów "obronili", a teraz czego bedą bronic z PO? TW Bolka przed prawdą, albo prezia z Michnikiem przed pierdlem? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Bzdury. Komune trzeba zdelegalizowac a nie glaskac 14.03.06, 10:05 Panie Palikot, z calym szacunkiem dla Pana jako swiatlego biznesmena wrazliwego jednoczesnie na dobro kultury, ale Pana poslowanie to pomylka. Chcecie wystapic razem z komunistami przeciw patriotom z PiS? To sprzeczne z racja stanu, to po pierwsze, i z instynktem samozachowawczym, to drugie. Bo na razie PO ma 27% a komunisci 7%, ale gdy zaczniecie z nimi wspolpracowac to proporcje zapewne sie odwroca. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Bzdury. Komune trzeba zdelegalizowac a nie gl 14.03.06, 10:15 Bo na razie PO ma 27% a > komunisci 7%, ale gdy zaczniecie z nimi wspolpracowac to proporcje zapewne sie > odwroca. Co Ty wypisujesz? Przecież komuniści (PiS) mają ostatnio ponad 30 proc. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Bzdury. Komune trzeba zdelegalizowac a nie gl 14.03.06, 10:32 p.smerf napisał: > Co Ty wypisujesz? Przecież komuniści (PiS) mają ostatnio ponad 30 proc. Odwracanie kota ogonem to ulubiona metoda komuny i postkomuny. Bolszewicki rzad Millera-Belki zadluzyl Polske na 100 mld zl w ciagu 4 lat, i bylo cacy, lewicowo-liberalne media nie podnosily larum. Teraz PiS chce zaprowadzic porzadek w kilku dziedzinach w Polsce i odsadza sie go od czci i wiary. Prawdy nie da sie jednak zaklamac - komunisci byli, sa i beda najwiekszymi wrogami Polski i to zarowno w kwestiach ekonomicznych jak i swiatopogladowych. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Bzdury. Komune trzeba zdelegalizowac a nie gl 14.03.06, 10:36 Millera-Belki zadluzyl Polske na 100 mld zl w ciagu 4 lat, i bylo cacy, Ekonomisto Ty mój drogi. Weź sobie do ręki jakiś podręcznik i poucz się trochę na temat zadłużenia. I czym się to różni o dziury budżetowej. To nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Bzdury. Komune trzeba zdelegalizowac a nie gl 14.03.06, 10:47 >>> poucz się trochę na temat zadłużenia. I czym się to różni o dziury budżetowej. To nie boli. No oczywiscie ze nie boli. Wypisywac farmazony i przy tej okazji jeszcze pouczac innych. Sprawdz sobie gdzie chcesz, czy w GUS (ostatnie dane za wrzesien 2005 : panstwowy dlug publiczny wynosi 461 mld PLN) czy na stronach Ministerstwa www.mf.gov.pl (sa pliki samorozpakowujace) ile wyniosl dlug w momencie przejmowania rzadu przez PiS a jaka byla jego wysokosc w 4 lata wczesniej. I zobaczysz czy bolszewicy z SLD zwiekszyli go o ok. 100 mld czy tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
golcon Komunie to trzeba dziękować , nie zakłamuj prawdy 16.03.06, 13:08 junkier napisał: > p.smerf napisał: > > Co Ty wypisujesz? Przecież komuniści (PiS) mają ostatnio ponad 30 proc. > > > Odwracanie kota ogonem to ulubiona metoda komuny i postkomuny. Bolszewicki rzad > > Millera-Belki zadluzyl Polske na 100 mld zl w ciagu 4 lat, i bylo cacy, > lewicowo-liberalne media nie podnosily larum. Teraz PiS chce zaprowadzic > porzadek w kilku dziedzinach w Polsce i odsadza sie go od czci i wiary. Prawdy > nie da sie jednak zaklamac - komunisci byli, sa i beda najwiekszymi wrogami > Polski i to zarowno w kwestiach ekonomicznych jak i swiatopogladowych. Biedaczku, zapomniałeś jaką Polskę oddali komuniści. Wszystkie dobra , przedsiebiorstwa, banki, nieruchomości były Polskie. To Solidaruchy ( tak nazywam tych cwaniaków którzy zostali wyniesieni na plecach Solidarności do władzy) zaledwie w ciągu 3 lat roztrwonili prawie cały narodowy majątek. Powinno powołać się komisję do zbadania przestępstw tych pierwszych rządów po uzyskaniu wolności( przecież tam było najwięcej kolesiów z PiS, PO, SO. To dlatego tak uporczywie wmawia się społeczeństwu o zagrożeniu komunistów, których już dawno nie ma. Sądzę ,że nadejdzie czas kiedy krok po kroku przeanalizuje się kto i za jaką cenę i komu wyprzedał majątek narodowy. Zrobi to Nowa Lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza Re: Bzdury. Komune trzeba zdelegalizowac a nie gl 14.03.06, 10:17 Junkier, jak ci zamkna internet, to wowczas zrozumiesz, ale bedzie za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
balickia Platforma + wszyscy przeciw PIS - TAK 14.03.06, 10:11 Popieram jak najbardziej . Powinien być podpisany pakt o wspólnym działaniu. Aby uchronić kraj przed faszyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
agat_d Dziękuję! 14.03.06, 12:45 Dziękuję! Platformie, że dopuściła do głosu kogoś innego, niż Rokita i Gronkiewicz-Waltz. Kogoś, tak naprawdę, spoza polityki, przez co jakoś nam bliższego. Panu Palikotowi, że odważył się stanąć ponad wszelkimi zaszłościami i proponuje - z bólem - pakt w obronie podstawowych praw i wartości. I wreszcie Panu Markowi Borowskiemu za mądrą propozycję porozumienia. Lewica i Platforma mogą razem przenieść góry! Uratować kraj i zatrzymać ekspansję Kaczyńskich! Odpowiedz Link Zgłoś
hannah051 opinia 14.03.06, 13:31 www.grapheine.com/bombaytv/play_uk.php?id=875900 Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Widzicie to co chcecie widzieć 14.03.06, 14:51 Nie będzie żadnej koalicji z SLD, według mnie tekst Palikota to takie swoiste wołanie o opamiętanie zaadresowane do PiS, a w szczególności do Jarosława Kaczyńskiego. „Przyjdzie nam bronić demokracji z ludźmi, którzy niejednego z nas wsadzili do więzienia. Przyjdzie nam bronić demokracji przeciw Jarosławowi Kaczyńskiemu, człowiekowi "Solidarności". Do tego doszło!”. Ile w tych dwóch zdaniach goryczy, rozżalenia, rozczarowania.... Z punktu widzenia PiS koalicja PO z SLD byłaby najlepszym wyjściem - ale tylko z ich punktu widzenia - dlaczego? Dlatego, że wtedy mieli by dużo łatwiejsze zadanie by zdyskredytować Platformę. Byłby jasny podział, dwie strony barykady, po jednej MY - patrioci, prawi i uczciwi, po drugiej ONI – postkomuniści i cała reszta tałatajstwa należącego do układu. Idealna sytuacja dla PiSowskich PRowców i innych bulterierów. We wpisach sympatyków PiS-u na tym forum, daje się odczuć przebieranie nogami, nadzieję i niecierpliwość, z którą czekają na Platformiano-SLDowską koalicję. Czy taki prezent tuż przed wyborami dostaną od Tuska i Rokity? Nie sądzę, ale pomarzyć zawsze możecie kochani przyjaciele z PiS-u. Na koniec zadedykuję wam i waszemu prezesowi jeden fragment tekstu Palikota: „(...) dopiero gdy umarł Papież, na wiosnę zeszłego roku, powróciła do mnie pierwsza "Solidarność". Znów przez chwilę byliśmy razem. Znów była cisza i na ziemi, i w niebie. Było tak pięknie.” pamiętacie to jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Widzicie to co chcecie widzieć 14.03.06, 15:16 zbychooo napisał: > Nie będzie żadnej koalicji z SLD, według mnie tekst Palikota to takie swoiste > wołanie o opamiętanie zaadresowane do PiS, a w szczególności do Jarosława > Kaczyńskiego. > „Przyjdzie nam bronić demokracji z ludźmi, którzy niejednego z nas wsadzi > li do > więzienia. Przyjdzie nam bronić demokracji przeciw Jarosławowi Kaczyńskiemu, > człowiekowi "Solidarności". Do tego doszło!”. Ile w tych dwóch zdaniach g > oryczy, > rozżalenia, rozczarowania.... Jeśli to jest wołanie o opamiętanie to musi być adresowane do obu partii i oby odniosło skutek. > Z punktu widzenia PiS koalicja PO z SLD byłaby najlepszym wyjściem - ale tylko > z > ich punktu widzenia - dlaczego? Dlatego, że wtedy mieli by dużo łatwiejsze > zadanie by zdyskredytować Platformę. Byłby jasny podział, dwie strony barykady, > po jednej MY - patrioci, prawi i uczciwi, po drugiej ONI – postkomuniści > i cała > reszta tałatajstwa należącego do układu. Idealna sytuacja dla PiSowskich PRowcó > w > i innych bulterierów. Tego nie jestem pewna bo trudno będzie komuś wmówić, że SO czy LPR to "patrioci, prawi i uczciwi". Nie wiem o co gra Kaczyński ale nie sądzę, żeby był tak naiwny, żeby uważał, że na dłuższą metę SO i LPR są lepszymi partnerami niż PO. > We wpisach sympatyków PiS-u na tym forum, daje się odczuć przebieranie nogami, > nadzieję i niecierpliwość, z którą czekają na Platformiano-SLDowską koalicję. Trudno się dziwić jak się pamięta to radosne oczekiwanie Platformersów na wicepremiera Leppera. Nie widzę specjalnej różnicy między zwolennikami PO i PiSu. > Na koniec zadedykuję wam i > waszemu prezesowi jeden fragment tekstu Palikota: „(...) dopiero gdy umar > ł > Papież, na wiosnę zeszłego roku, powróciła do mnie pierwsza "Solidarność". Znów > przez chwilę byliśmy razem. Znów była cisza i na ziemi, i w niebie. Było tak > pięknie.” pamiętacie to jeszcze? Kiedy politycy z obu partii oduczą się wreszcie wciągać trumnę Papieża w swoje wojenki? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Widzicie to co chcecie widzieć 14.03.06, 16:05 kataryna.kataryna napisała: > zbychooo napisał: > > > Nie będzie żadnej koalicji z SLD, według mnie tekst Palikota to takie swo > iste > > wołanie o opamiętanie zaadresowane do PiS, a w szczególności do Jarosława > > Kaczyńskiego. > > „Przyjdzie nam bronić demokracji z ludźmi, którzy niejednego z nas > wsadzi > > li do > > więzienia. Przyjdzie nam bronić demokracji przeciw Jarosławowi Kaczyńskie > mu, > > człowiekowi "Solidarności". Do tego doszło!”. Ile w tych dwóch zdan > iach g > > oryczy, > > rozżalenia, rozczarowania.... > > > > Jeśli to jest wołanie o opamiętanie to musi być adresowane do obu partii i oby > odniosło skutek. Karty rozdaje PiS, to od Kaczyńskiego - nie Tuska zależy, jak będzie kształtowała się sytuacja polityczna w kraju. > > Z punktu widzenia PiS koalicja PO z SLD byłaby najlepszym wyjściem - ale > tylko > > z > > ich punktu widzenia - dlaczego? Dlatego, że wtedy mieli by dużo łatwiejsz > e > > zadanie by zdyskredytować Platformę. Byłby jasny podział, dwie strony > barykady, > > po jednej MY - patrioci, prawi i uczciwi, po drugiej ONI – postkomu > niści > > i cała > > reszta tałatajstwa należącego do układu. Idealna sytuacja dla PiSowskich > PRowcó > > w > > i innych bulterierów. > > > > Tego nie jestem pewna bo trudno będzie komuś wmówić, że SO czy LPR > to "patrioci, prawi i uczciwi". Nie wiem o co gra Kaczyński ale nie sądzę, żeby > > był tak naiwny, żeby uważał, że na dłuższą metę SO i LPR są lepszymi >partnerami niż PO. Wystarczy że SO i LPR będą bezkrytycznie popierać wszystkie pomysły PiS-u, a zostaną uznani za patriotów, prawych i sprawiedliwych. > > We wpisach sympatyków PiS-u na tym forum, daje się odczuć przebieranie no > gami, > > nadzieję i niecierpliwość, z którą czekają na Platformiano-SLDowską koali > cję. > > > > Trudno się dziwić jak się pamięta to radosne oczekiwanie Platformersów na > wicepremiera Leppera. Nie widzę specjalnej różnicy między zwolennikami PO i > PiSu. Ja widzę, podejrzenia o "wicepremierowanie" Leppera były uzasadnione po przypieczętowaniu koalicji parlamentarnej pomiędzy PiS i SO. O koalicji PO/SLD jak narazie mowią tylko sympatycy PiSu, no i garstka PeDów skupiona wokół Gazety. > > Na koniec zadedykuję wam i > > waszemu prezesowi jeden fragment tekstu Palikota: „(...) dopiero gd > y umar > > ł > > Papież, na wiosnę zeszłego roku, powróciła do mnie pierwsza "Solidarność" > . > Znów > > przez chwilę byliśmy razem. Znów była cisza i na ziemi, i w niebie. Było > tak > > pięknie.” pamiętacie to jeszcze? > > > Kiedy politycy z obu partii oduczą się wreszcie wciągać trumnę Papieża w swoje > wojenki? W tekście Palikota jest wiele osobistych wątków i przemyśleń. To, co napisał o chwilach związanych ze śmiercią Jana Pawła II jest również b. osobiste i wydaje mi się że szczere. Powinien to przemilczeć? w imię czego? tego, by co niektórzy nie wrzucili go zaraz do jednego wora z innymi wycierającymi gębę trumną Papieża? nie warto, bo na szczęście nie wszyscy tak odbierają rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
colaborator Widzicie to co media pozwalaja widzieć 14.03.06, 18:57 Przyklad "niezaleznosci" pokazala TVN-24, ktora przerwala przemowienie poslanki z LPR bo ta podawala informacje o tym jak bronia swoj sektor bankowy "azjatyckie tygrysy". W zamian ta stacja zaoferowala kilkaktorna powtorke belkotu Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Widzicie to co media pozwalaja widzieć 15.03.06, 11:49 colaborator napisał: > Przyklad "niezaleznosci" pokazala TVN-24, ktora przerwala przemowienie poslanki > > z LPR bo ta podawala informacje o tym jak bronia swoj sektor > bankowy "azjatyckie tygrysy". W zamian ta stacja zaoferowala kilkaktorna > powtorke belkotu Tuska. Rzeczywiście media nie zawsze są bezstronne, ale uwierz mi, to co obecnie dzieje się w naszym kraju, to nie jest wina mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Widzicie to co media pozwalaja widzieć 17.03.06, 00:36 zbychooo napisał: > colaborator napisał: > > > Przyklad "niezaleznosci" pokazala TVN-24, ktora przerwala przemowienie po > slanki > > > > z LPR bo ta podawala informacje o tym jak bronia swoj sektor > > bankowy "azjatyckie tygrysy". W zamian ta stacja zaoferowala kilkaktorna > > powtorke belkotu Tuska. > > > > Rzeczywiście media nie zawsze są bezstronne, ale uwierz mi, to co obecnie dziej > e > się w naszym kraju, to nie jest wina mediów. > Witam:) Nie pokazywałeś się ostatnio a jak to miło zauważyć, że jesteś jaki byłeś:) Ja też uważam, że Palikot ma rację i nie dam sobie wmówić, że PO marzy o wspólnym rządzeniu z SLD oraz konserwowaniu postkomunistycznych układów. Dzisiaj kupiłam nowy numer Arcanów, w którym jest wywiad naczelnego z Jarosławem Kaczyńskim. Wielce pouczający wywiad, bo został przeprowadzony dokładnie 22 grudnia , przed tymi wszystkimi "wojenkami" i Jarosław mówi tam szczerą prawdę (myślę, że z uwagi na intelekt swojego rozmówcy, któremu kitu nie da się wcisnąć). I mówi, że fiasko rozmów z PO go nie martwi, bo PO ma zupełnie odmienny program - dla PiS nie do przyjęcia - więc trzeba "manewrować". A to "manewrowanie", ogólnie rzecz biorąc, ma polegać na doraźnych sojuszach z SO i LPR, zmarginalizowanie tych partii i wchłonięcie ich elektoratów, tak by powstała duża partia oparta również narodowo-ludowa. A to w celu wygrania przyśpieszonych wyborów i samodzielnego rządzenia. Ten plan jet realizowany a jak, to widzimy bardzo dobrze.Dzisiejszy sondaż OBOPu mówi: PO - 26%, PiS - 24%, SLD i SO - po 5%. I to nie pierwszy sondaż pokazujący przewagę PO. Czyli udało mu się wykończyć LPR i SO ale PiS nie urosło! I to jest klęska "manewrowania", bo to właśnie jest drybling (jak inni to nazywają) a nie polityka. Żaden z niego polityk:( Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Widzicie to co media pozwalaja widzieć 17.03.06, 14:31 basia.basia napisała: > Witam:) Nie pokazywałeś się ostatnio a jak to miło zauważyć, że jesteś jaki > byłeś:) Również witam i dzięki za ciepłe słowa :) Ostatnio cierpię na ostry "politykowstręt", więc rzadko się udzielam na FK. > Ja też uważam, że Palikot ma rację i nie dam sobie wmówić, że PO marzy o > wspólnym rządzeniu z SLD oraz konserwowaniu postkomunistycznych układów. > Dzisiaj kupiłam nowy numer Arcanów, w którym jest wywiad naczelnego z >Jarosławem Kaczyńskim. Wielce pouczający wywiad, bo został przeprowadzony >dokładnie 22 grudnia , przed tymi wszystkimi "wojenkami" i Jarosław mówi tam >szczerą prawdę (myślę, że z uwagi na intelekt swojego rozmówcy, któremu kitu >nie da się > wcisnąć). Chętnie przeczytam, zapewne będzie to niezwykle interesujące porównanie z tym co J.K. zaprezentował w Fakcie. >I mówi, że fiasko rozmów z PO go nie martwi, bo PO ma zupełnie > odmienny program - dla PiS nie do przyjęcia - więc trzeba "manewrować". > A to "manewrowanie", ogólnie rzecz biorąc, ma polegać na doraźnych sojuszach > z SO i LPR, zmarginalizowanie tych partii i wchłonięcie ich elektoratów, tak >by powstała duża partia oparta również narodowo-ludowa. A to w celu wygrania > przyśpieszonych wyborów i samodzielnego rządzenia. > > Ten plan jet realizowany a jak, to widzimy bardzo dobrze.Dzisiejszy sondaż > OBOPu mówi: > PO - 26%, PiS - 24%, SLD i SO - po 5%. I to nie pierwszy sondaż pokazujący > przewagę PO. Czyli udało mu się wykończyć LPR i SO ale PiS nie urosło! > I to jest klęska "manewrowania", bo to właśnie jest drybling (jak inni to > nazywają) a nie polityka. Żaden z niego polityk:( Sondaże - wszyscy wiemy jakie są, nie ufam im prawie tak jak poseł Gosiewski. Nie wierzę też w koalicję PO/SLD. Najgorsze jest to, że nie widać innej alternatywy, bo czy oni mogą jeszcze się dogadać? Wczoraj Sobala Puls Wieczoru zakończył bardzo optymistycznie - "w końcu nadejdzie taki dzień gdy usłyszymy w mediach, iż PO z PiS doszło doporozumienia", myślę że taki dzień może nadejść już niedługo - będzie to dzień 1 kwietnia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Widzicie to co media pozwalaja widzieć 20.03.06, 23:41 zbychooo napisał: > Sondaże - wszyscy wiemy jakie są, nie ufam im prawie tak jak poseł Gosiewski. :)))))))) > Nie wierzę też w koalicję PO/SLD. Najgorsze jest to, że nie widać innej > alternatywy, bo czy oni mogą jeszcze się dogadać? Wczoraj Sobala Puls Wieczoru > zakończył bardzo optymistycznie - "w końcu nadejdzie taki dzień gdy usłyszymy w > mediach, iż PO z PiS doszło doporozumienia", myślę że taki dzień może nadejść > już niedługo - będzie to dzień 1 kwietnia. > Pozdrawiam. A mnie sie spodobalo to co powiedzial Palikot na koniec programu, w czwartek w Lisa: "WW – Tak. LPR troszczy się inwestycje zagraniczne tak, jak rząd się troszczy. Tak, jak rząd jesteśmy za niezależnością banku centralnego. I tak, jak rząd uważamy, że nie jest dobrą sytuacją destabilizować sytuację na giełdzie i doprowadzać do tego, że fundusze inwestycyjne spadają. HGW – Panie pośle, po tej deklaracji robimy koalicję. - Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Wyszło szydło z worka. 14.03.06, 15:05 Było pewne, że prędzej czy później PO dogada się z komuchami. Z obrzydzeniem (a pewnie bez obrzydzenia) będą pić już razem. Odpowiedz Link Zgłoś
japoeta1 Re: Wyszło szydło z worka. 14.03.06, 16:30 read1 napisał: > Było pewne, że prędzej czy później PO dogada się z komuchami. > Z obrzydzeniem (a pewnie bez obrzydzenia) będą pić już razem. będą mieli czas aby się dogadywać gdy w pierdlu będą razem przebywać Odpowiedz Link Zgłoś
wisniowysad Dzięki ode mnie też.Trzeba mówić głośno, póki nas 14.03.06, 16:30 nie kneblują. Bo za chwilę będzie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
japoeta1 Re: Dzięki ode mnie też.Trzeba mówić głośno, póki 14.03.06, 16:31 wisniowysad napisał: > nie kneblują. Bo za chwilę będzie za późno. no to zastrzel się dopóki żyjesz bo nie zrobisz tego gdy zgnijesz Odpowiedz Link Zgłoś
smierdz_pedalom zostawilem prawie gotowy doktorat?? buahaha 14.03.06, 17:38 pewnie się za tepym było i kończyła się era układów, więc nie było jak pchnąć dysertacji... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
przyjdziewalec Do czego to doszlo? 14.03.06, 23:13 Zeby demokracji i wolnosci trzeba bylo bronic w sojuszu z post-komunistami. Ale post-komunisci, jak sie okazuje (choc wielu tego jeszcze nie widzi), juz sie byli przekonali do czego moze doprowadzic "rewolucyjna sprawiedliwosc" i przekonanie o wlasnej nieomylnosci. Kaczory nadal jeszcze tego nie wiedza. Oni sie dopiero ucza. Im sie wydaje, ze zwalczaja jakis uklad, oczyszczaja panstwo z czegos tam. G..o prawda. Jesli im sie te ich zamiary powioda skonczy sie na tym, ze jeden uklad zastapia innym - jeszcze gorszym. "TKM Bis". Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: PO: przeciw PiS nawet z lewicą 15.03.06, 14:27 A co w tym dziwnego? PO już dawno się określiła, niestety. A takie nadzieje kiedyś wiązałem z tą partią... Odpowiedz Link Zgłoś
japoeta1 Re: PO: przeciw PiS nawet z lewicą 15.03.06, 17:39 "Próbuje się wmówić ludziom, że jest dzisiaj w kraju zagrożenie dla demokracji, chociaż w gruncie rzeczy jest tylko zagrożenie dla układu, który jest całkowicie antydemokratyczny" Odpowiedz Link Zgłoś
japoeta1 bura suka 15.03.06, 19:45 Dlaczego ja mam dyskutować z artykułem, którego autor skłamał, jak bura suka Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 Z SLD żadnej demokracji się nie obroni 15.03.06, 21:57 Palikot podaje fałszywą diagnozę. Nie bardzo wiem, co wspólnie z SLD chce robić, bo jak narazie nie ma żadnych zamachów na wolność mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 Niech Palikot przejdzie do SLD 15.03.06, 22:01 Bo jeżeli z SLD chce bronić demokracji, to jego miejsce jest w tej partii, a PO powinna gnoja wyrzucić na zbity ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
gorny8 Konsolidacja sił PO z SLD 16.03.06, 13:10 Proponuje, aby do boju z PIS stanęły skonsolidowane siły PO z SLD wzmocnione takimi autorytetami jak Piskorski, Lewandowski,Kwaśniewski- ten to do walki powinien się delikatnie wzmocnić eliksirem lewicy, wtedy wygląda na większego patriotę. Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Konsolidacja sił PO z SLD 16.03.06, 13:12 Mogę się założyć,że prędzej PISdzielcy założą koalicję z SLD niż PO. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Zawsze największym wrogiem socjaldemokracji 17.03.06, 15:10 byli komuniści i wszelka bolszewia. Tak zostało do dzić. Kalicja lliberałów z socjaldemokracją przeciw kato-komunie to raczej standard niż wyjątek. Odpowiedz Link Zgłoś
markmig PO: przeciw PiS nawet z lewicą 19.03.06, 15:54 Niech Pan nie pieprzy panie Palikot... PO nie potrzebny sojusz z Sojuszem! Odpowiedz Link Zgłoś
filipm1 PO: przeciw PiS nawet z lewicą 21.03.06, 11:49 proszę mi podać te niezależne media, może GW jest niezależna. Ukradł ją Michnik, nam Solidarności i zrobił z niej prywatny folwark w którym mogą być prezentowane tylko poglądy byłej Unni Wolności i jej spadkobiercom PO. Zblatowali się z komuchami i rozdrapali cały majątek Polski zostawiając nam ochłapy, pan premier Bielecki który był liberałem za cenę zaprzestania reform został dopuszczony do koryta postkomuchów i teraz jest wielkim bankierem. A niech zwykły przeciętny polak zechce wziąść pożyczkę bankową to będzie musiał mieć sto zabezpieczeń kredytów w latach 90 tych setki kolesi brało miliardy zł złych kredytów których nie spłacali i to są te fortuny dzisiejszych "byznesmenów". Odpowiedz Link Zgłoś