umbradomini1 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:07 <machamy demokracji i wolności słowa na pożegnanie> TRAGEDIA!!! ja wysiadam z tego kraju;) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:07 jola_z_dywit napisała: > NARESZCIE TROCHĘ PRZYZWOITOŚCI. jolenko ze wsi popegeerowskiej... gdzie ta przyzwoitosc.... no i wiem, ze na wsi drze sie kiedy chce, ale tu jest netykieta. wylacz capsa... Odpowiedz Link Zgłoś
mishak a ta wiesniara Kruk na myslicielke nie wyglada::)) 16.03.06, 19:07 raczej na zakutego łba Odpowiedz Link Zgłoś
lolop7 tak tak kaczoland+rydzyk czuja sie zagrożeni 16.03.06, 19:11 ci terorysci wojewodzki i szczuka pod mur zabic w imie Boga Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: a ta wiesniara Kruk na myslicielke nie wyglad 16.03.06, 19:13 Ależ skąd. Ona ma głowę otwartą. Na przestrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
kluha_bucha Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:08 Wybaczcie, ale czegoś nie rozumiem. Skoro jesteśmy za daleko posuniętą integracją oraz tolerancją, to nie róbmy z Magdy Buczek ofiary stulecia. Skoro dopuszczalne są żarty i kpiny dotyczące osób pełnosprawnych, nie pomijając przy tym znanych polityków, głów państw czy wysoce postawionych autorytetów, to dlaczego tyle dymu o tą kobitę??? Sprawa rozbija się o to że jest niepełnosprawna czy o to że w piaskownicy zasiała pierwsze ziarna pokrewnego naszemu rządowi fanatyzmu?!?! Istna żenada i wstyd, a wolnośc słowa poszła na papier do dupy. A odnosząc się Jolu_Z_Dywit do Twojej wypowiedzi... W czasach cenzury pewnie też tak mówiono. Odpowiedz Link Zgłoś
jankade Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:09 Nie każdemu muszą podobać się występy Kuby Wojewódzkiego i jego gości, ale do tego służy pstryczek w pilocie, a nie oburzone donosy. Ja nie oglądam i nic mi do ich treści. A Kazię lubię i cenię za inteligencję i bezkompromisowość. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz [...] 16.03.06, 19:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 "Sprawiedliwość Ludowa" w imieniu Oburzonych Mas:) 16.03.06, 19:25 PiS majstruje precedens taki, by otwarte ignorowanie uczciwości prawa zdobyło sobie poklask "ciemnego ludu", generalnie nielubiącego Szczuki. "Kozioł ofiarny" - klasyczny sposób, by skierować w jakimś "nieszkodliwym" kierunku nagromadzone w społeczeństwie gniew i frustrację. I tym samym odwrócić uwagę od rzeczywistej nieudolności władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: "Sprawiedliwość Ludowa" w imieniu Oburzonych 16.03.06, 19:49 To przekaracza granice przyzwoitości. Nie można żartować z brzmienia czyjegoś głosu? Bo okazuje się, że ten ktoś jest kaleką? W tym kraju niedługo z niczego nie będzie można się śmiać. No teraz to już k... bierze. Czemu jestem przekonany, że gdyby nie chodziło o prezenterkę jedynego słusznego radia, sprawy by nie było? Czarne czasy, dosłownie i w przenośni. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: "Sprawiedliwość Ludowa" w imieniu Oburzonych 17.03.06, 18:35 Tak, w tym kontekscie nasmiewanie sie z tembru glosu tej prezenterki graniczylo co najmniej z chamstwem. I to chamstwem bezcelowym i bezsensownym. Pani krytyk powinna wiedziec gdzie i po co mowi i w jakim kregu kulturowym sie obraca. A swoja droga ten program to niezly rynsztok, juz pomijajac sprawe Szczuki. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: "Sprawiedliwość Ludowa" w imieniu Oburzonych 17.03.06, 18:32 Ja sie tam do ludu w scislym sensie nie zaliczam a do pani Szczuki mam prawo miec zastrzezenia za wtornosc i plaskosc tego co opowiada i brak wyczucia przy wypowiadaniu sie w mediach. Tacy jak ty pseudointelektualisci nie przekonaja mnie,ze pani ta jest tytanem mysli. A gdyby nawet nim byla nie powinna szydzic z wrazliwosci i wiary innych bo nawet wybitnosc (ktora nie jest jej udzialem) nie upowaznia jej do tego. Pelno- czy niepelnopsprawnosc poszkodoawnej nie ma tu nic do rzeczy. "Bon moty" pani krytyk ocieraja sie o chamstwo, przynajmniej w naszym kregu kulturowym. I nie mow mi tu o zamachu Kaczynskich na media bo ja mowie o Szcuce a nie o Kaczynskich. Tak jak nie jestem zwolennikiem PiS-u to nie jestem rowniez zwolennikiem tanich, bezsensownych prowokacji a la Szczuka. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_rakieta Re: Brawo ! G o d n o ś ć Ludzka jest Wartości 16.03.06, 20:01 wlodwoz napisał: > Trzymaj swój obrzezany interes w ukryciu. a ty wyjmij swoj mozg w ukrycia i dopiero potem pisz na forum -- www.euromason.blox.pl Nieregularnik masońsko-pogański. Odpowiedz Link Zgłoś
firstman Re: Brawo ! G o d n o ś ć Ludzka jest Wartości 16.03.06, 20:05 kobieta_rakieta napisała: > a ty wyjmij swoj mozg w ukrycia i dopiero potem pisz na forum To zdanie to jakaś tajna retoryka? (starozakonna?) Odpowiedz Link Zgłoś
eu.czubek Re: Brawo ! G o d n o ś ć Ludzka jest Wartości 16.03.06, 20:33 ta szczuka to niepełnosprawny umysłowo bełkot, którego nie da się zrozumieć ani akustycznie ani logicznie !!! w tym sensie nie powinna być karana a tylko przymusowo leczona :) Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: Brawo ! G o d n o ś ć Ludzka jest Wartości 17.03.06, 00:48 Ty ,eu.czubek pasuje to do ciebie.To ty zglośc sie do zakładu psychiatrycznego na leczenie bo na naukę już za póżno. Ja sama nie lubię jej złośliwosci ale chciałabym mieć taką wiedzę jak ona.Nie widzę nic złego w tym programie.Ale widze zagrożenie dla demokracji.Mocherowe berety wygrywaja i to mnie przeraża.Gdzie ja żyję? A ty jesteś naprawdę czubek Odpowiedz Link Zgłoś
ewasewa Re: Brawo ! G o d n o ś ć Ludzka jest Wartości 17.03.06, 17:31 firstman napisał: > kobieta_rakieta napisała: > > > a ty wyjmij swoj mozg w ukrycia i dopiero potem pisz na forum > > To zdanie to jakaś tajna retoryka? (starozakonna?) > Nie ma CO wyjmowac z ukrycia, to tylko odosobnione komorki bez polaczen, o jej obrazilam niepelnosprawnego. Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 Szczuka jest generalnie żenująca, a najbardziej 17.03.06, 22:07 żenujący są ci, którzy chcą ją pokazywać jako wizytówkę stacji, oglądać i bronić. Gazeta w obronie "wolności słowa"? W obronie smrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
atosatos1 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:10 Krajowa Rada jest na usługach telewizji Trwam i o. Rydzyka. Tam ( u Rydzyka) można obrażać bezkarnie żydów, komuchów , i prawie każdego, kto nie jest wyznawcą W.C (wartości chrześcijańskich). A p. Szczuka jest bardzo inteligentną osobą, z pewnością nie drwiła z niepełnosprawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
petunia28 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:11 Skandal! Ludzie wyjezdzajcie z tego kraju dopoki mozecie!! ----------------- Niech bedzie pochwalony Lech Kaczynski, prezydent Najjasniejszej Rzeczypospolitej i jego brat Jaroslaw - zawsze dziewica Odpowiedz Link Zgłoś
lolop7 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:12 petunia28 napisała: > Skandal! Ludzie wyjezdzajcie z tego kraju dopoki mozecie!! > > ----------------- > Niech bedzie pochwalony Lech Kaczynski, > prezydent Najjasniejszej Rzeczypospolitej > i jego brat Jaroslaw - zawsze dziewica super hahahahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
pw.marco Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:12 Widziałem przedmiotowe zdarzenie. Karanie Polsatu bliższe jest sytuacji w KOREI Północnej niż zdarzeniu w kraju leżącym w środku Europy - niestety środkowej. pozdrawiam - Marek,- Odpowiedz Link Zgłoś
mariotrs Wy od Radia Maryja pojdziecie wszyscy do piekla 16.03.06, 19:12 za oblude i wykorzystywanie Boga i Chrystusa do waszych malych gierek za robienie wody z mozgow przez szerzenie neo-faszystkowskich paranoi biednym emerytom, zeby wyciagnac od nich ostatnie grosze za klamstwa i oszczerstwa za oszustwa finansowe pod przykrywka religijnosci za wspoludzial w skorumpowanej i zepsutej do szpiku kosci polityce i walce o stolki za przypisywanie sobie monopolu na Boga i wiare chrzescijanska Odpowiedz Link Zgłoś
lukasbo magdalena@pkrd.org.pl - może by zapytać 16.03.06, 19:13 czy czyje się pokrzywdzona programem ? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: A może lepiej okazać przyzwoitość i się zamkn 16.03.06, 19:22 Co masz na myśli? Uznanie, że zachowanie KRRiT jest właściwe? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: A może lepiej okazać przyzwoitość i się zamkn 16.03.06, 19:28 Uznanie, że Kazimiera Szczuka wlnęła gafę - i w takiej sytuacji wypada przeprosić albo chociaż nic nie mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Za co chcecie ją teraz szykanować ? 16.03.06, 19:33 Czy zarzucanie skrzynki tej dziewczynie to Twoim zdaniem rozsądna propozycja ? Czy nie jest to forma szykany wobec niej ? Szykana na którą z pewnością nie zasłuzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Za co chcecie ją teraz szykanować ? 16.03.06, 19:40 > Czy zarzucanie skrzynki tej dziewczynie to Twoim zdaniem rozsądna propozycja ? > Czy nie jest to forma szykany wobec niej ? Szykana na którą z pewnością nie > zasłuzyła. Oczywiście, że masz rację. To nie jest dobra propozycja. Tylko, że jej osobą nie manipulują internauci a p. T. Rydzyk, jego rozgłośnia i KRRiT. Mam prośbę, przeczytaj odpowiedź jaką przekazałem poniżej <chicagoclubs> (bez pierwszego zdania). pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
erel11 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:20 Nareszcie!!!!!!! Światła Krajowa Rada Radzykofonii i Teletrwalizy niesie nam wszystkim - narodowi polskiemu - KAGANIEC OŚWIATY!!!!!!! Brawo, a to się dopiero zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
chicagocubs nie lubie Kuby Wojewódzkie..szkoda nie smieje sie 16.03.06, 19:23 ze nie smieje sie z tego jak go przez tydzien pokazywali w amerykanskiej telewizji i nabijali sie z jego kretynskich textow...po Idolu miedzynarodowym Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: nie lubie Kuby Wojewódzkie..szkoda nie smieje 16.03.06, 19:27 To że autor i program są gorsi od M. Dańca (o ile to możliwe) to fakt. Ale rzecz idzie o niesłychaną hucpę w wykonaniu KRRiT. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: nie lubie Kuby Wojewódzkie..szkoda nie smieje 16.03.06, 19:54 Widzisz, ja (choć deklaruję się jako niewierzący, a z pewnością nie praktykuję) uwżam, że prześmiewanie się z religijności innych ludzi jest także formą dyskryminacji. Pierwsza myśl jaka mi przychodzi w kwesti decyzji KRRiTV ? Byloby dobrze gdyby wywolalo to jakąś refleksję na temat granic tolerancji i czym prwdziwa tolerancja jest ale w praktyce raczej zaogni konflikt. Ci, którzy wołają "katoland" często nienawidzą KK ale uważają że mogą. Po drugiej skrajności są Ci, którzy nienawidzą mniejszości seksualnych. Hipokryzja współczesnego świata polega na tym, że pierwszym wolno - drugim nie. Tymczasem obie strony postępują źle. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz drwiny z kalectwa są niegodne człowieka 16.03.06, 19:24 W świecie Pani Szczuki i chyba większości dyskutantów na tym forum jest wyłacznie miejsce dla mlodych , pieknych , silnych i zamoznych. Osoba potwornie okaleczona przez nieuleczlna chorobe ,kaleka , ktora w wieku 18 lat ma wagę i wzrost 3-letniego dziecka , która praktycznie nie może sie poruszać, której pozostało moze z kilkanascie miesiecy ,zycia - nie ma prawa funkcjonowac w tym swiecie. Należą się sie jej wyłącznie drwiny np poprzez publiczną parodię jej zniekształconego przez chorobe głosu. Cos takiego jak zrozumienie , współczucie czy chec pomocy nie może mieć miejsca oczywiście. No cóż , Madzia Buczek pewnie nie zostanie juz wielkim menagerem np w "bankowosci", nie wygra w programie "droga do gwiazd" nie zdobedzie medalu na olimpiadzie. I fakt ,ze modlitwa , to chyba jedyna dobra rzecz , która ją w zyciu spotkała zasługuje jedynie na drwine osób ze świata "mlodych i pieknych", które oficjalnie dużo mówia o tolerancji. Wyśmiewanie kalectwa jest niegodne przyzwoitego człowieka. Zamiast zwyklego ludzkieko słowa "przepraszamy" , Polsat stosuje uniki godne Rywina. Odpowiedz Link Zgłoś
lolop7 Re: drwiny z kalectwa są niegodne człowieka 16.03.06, 19:26 to moze nieczytaj tego forum tylko posłuchaj zajadłego w nienawisci radia MA RYJA Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Jest za to obecna w programach rm i trwama 16.03.06, 19:28 i jak każda osoba publicznie występująca narażona jest na krytykę i parodię. Niech pretensje ma do tych co ją wpuszczaja na antenę i swojej mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Bzdurny wyrok 16.03.06, 19:33 Zobaczylem ten program dopiero po schizofrenicznej nagonce RM i NDZ na Pania Szczuke. Powiedziala w tym programie mnostwo madrych rzeczy miedzy innymi o jednowymiarowych ludziach...Szczerza mowiac ani nie znalem Pani SZczuki ani tej biedej istotki ktora w modlitwie odlalazla sens zycia. Zaloze sie ze Pani Szczuka nie miala pojecia ze wysmiewa chore dziecko i nie to bylo jej intencja. Ale widac potrzeba igrzysk dla motlochu jest silniejsza niz zwykle przepraszam - nie wiedzialam. Ciekawi mnie dlaczego KRRiTV nie zajmie sie sprawa obrazania na lamach chyba najbardziej zmanipulowanej i manipulujacej trojcy "dziela ojca rydzyka" obrazaniem bylego PRezydenta Kwasniewskiego, zydow, liberalow....ale widac w Polsce juz tylko niedobitki myslacych zostaly. A i Ci wkrotce wyjada...Nie zal mi juz Polakow... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Wyśmiewanie kalectw jest standardem u "myslacych"? 16.03.06, 19:40 alterpars napisał: ale > widac w Polsce juz tylko niedobitki myslacych zostaly. A i Ci wkrotce > wyjada...Nie zal mi juz Polakow... Rozumiem ,ze ci "muslacy" wyjada tam , gdzie wysmiewanie kalectw jest "sdandardem". Ciekawe dokad? Bo w UE raczej nikt po czyms takim nie podałby ręki Pani Szczuce. Tam szanują niepełnosprawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Re: Wyśmiewanie kalectw jest standardem u "myslac 16.03.06, 19:48 tego alterpasa to po....liło . Jak kaleka plecie dyrdymały i bredzi to nie można tego obśmiać ? Palnij się kretynie,alterpasie. Jak starzy ludzie kupują różaniec z błogoslawionym zapachem świętego , to każdy normalny stwierdzi ,że mają narąbane i to potwornie w tych starych łbach . Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars do tadesa 16.03.06, 20:03 wiesz tutaj sie nie zgodze bo kalectwo samo w sobie nie jest niczym milym. JEsli ta istotka znalazla pocieche w rozancu to i dobrze. Szkoda mi tylko takich gleboko wierzacych osob ktore cynicznie wykorzystuje ksiadz dyrektor. Co do Kazimiery Szczuki to zaloze sie ze nie wiedziala o kalectwie dziewczynki. Ale jesli wiedziala to troszke przegiela... Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars nie, rozsadek jest standardem 16.03.06, 19:49 Sluchaj poza dyskusja pozostaje fakt ze niepelnosprawnych sie nei wysmiewa. Kropka. Ton wypowiedzi smieszne modlulowanie glosu przez ksiezy i spikerow w Radiu Maryja mnie smieszy ale za Boga przez radio nie odroznie ktory z nich jest niepelnosprawny a ktory nie. Ot co. Zwykle przepraszam ze strony Pani SZczuki oraz zapewnienie ze nie wiedzialam o kalectwie tej dziewczynki w moim przekonaniu by wystarczylo ale jak widac dla msciwych (POLSKICH PODKRESLAM SLOWO POLSKICH) katolikow to malo. Odpowiedz Link Zgłoś
slayer_fan Czy Szczuka nie ma internetu?? 16.03.06, 20:11 Czy to takie trudne sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Czy Szczuka nie ma internetu?? 16.03.06, 22:48 a po co to maila sprawdzic...? Odpowiedz Link Zgłoś
slayer_fan Po to aby się dowiedzieć o osobie, która ją 16.03.06, 23:26 "zafascynowała", dlaczego jest ona "starą dziewczynką" i czy ten obiekt "fascynacji" nadaja się na obiekt żartów i kpin z udziałem publiczności. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: drwiny z kalectwa są niegodne człowieka 16.03.06, 19:35 Bez obrazy ale nie rozumiem czemu napisałeś ten światłoćmiący kawałek. Dla każdego kto nie zna M.B. zestawienie tembru jej głosu z wygłaszaną treścią jest nieodparcie śmieszne. Natomiast obecnie stosowana jest podobna manipulacja jak w przypadku niejakiego Rulewskiego. Zdjęcia pokazujące go z wybitymi przez milicję zębami wisiały w całej Polsce. Nie podano jedynie, że wyjął sztuczne szczęki. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: drwiny z kalectwa są niegodne człowieka 16.03.06, 19:44 uu1 napisała: zestawienie tembru jej głosu z wygłaszaną treścią jest > nieodparcie śmieszne. No cóz? Dla wielu ludzi nieodparcie smieszne są rózne rzeczy np nieporadne wchodzenie po schodach człowieka o kulach lub "sprzedanie kosy" facetowi , ktory kibicuje Wiśle Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: drwiny z kalectwa są niegodne człowieka 16.03.06, 19:50 > No cóz? Dla wielu ludzi nieodparcie smieszne są rózne rzeczy np nieporadne > wchodzenie po schodach człowieka o kulach lub "sprzedanie kosy" facetowi , > ktory kibicuje Wiśle Kraków. Czy naprawdę nie widzisz, że źle dobrałeś przykłady? Inaczej. Wyobaź sobie śp. B. Kobielę przemawiającego na pogrzebie. Czy ludzie śmialiby się z ceremonii, z obrządku, zmarłego? Obydwaj wiemy, że nie. Natomiast dzieje się coś bardzo niedobrego. Wraca cenzura i to ze strony tych, którzy nie mają moralnego prawa nawet o niej wspomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w debilizm debilizm debilizm 16.03.06, 19:25 ile razy mozna powtarzac ze szczuka powiedziala jedno zdanie tak jak mowila ta buczek . odniosla sie wiec do jej sposobu mowienia a nie do niej jako osoby . Odpowiedz Link Zgłoś
zkris11 Obejrzyj sobie to pajacu to zobaczysz jak kpiła 16.03.06, 19:31 tp://video.google.com/videoplay?docid=-847027218027709750&q=szczuka Razem z tym bezmózgiem kubusiem puchatkiem. kpią sobie na całego, z dziewczyny, z tego co robi. Tylko kretyn tego nie zauważy Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars No to moze przepraszam by wystarczylo????? 16.03.06, 19:34 Ale dla msciwych polakokatolikow to nie wystarczy. widzialem i nadal uwazam ze nie takie byly intencje Pani Szczuki. Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: Obejrzyj sobie to pajacu to zobaczysz jak kpi 16.03.06, 19:42 > Razem z tym bezmózgiem kubusiem puchatkiem. Ty hipokryto!!! Uwazaj bo Cie podadza do KRRiT. Zwroc uwage, ze atakujesz nie sposob mowienia Kuby lecz jego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: Obejrzyj sobie to pajacu to zobaczysz jak kpi 16.03.06, 19:49 obejrzałem. Rzeczywiście nic nie było, co mógłbym zakwalifikować jako szerzenie nienawisci. Naprawdę, ba gorsze rzeczy robił Siwiec z papieża a do dzisiaj to puszczają... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz "sposób mowienia" jest skutkiem kalectwa 16.03.06, 19:31 adam81w napisał: > ile razy mozna powtarzac ze szczuka powiedziala jedno zdanie tak jak mowila ta > buczek . odniosla sie wiec do jej sposobu mowienia a nie do niej jako osoby . Tak mowi , bo jest kaleka. Rownie dobrze Szczuka moze porodiowac np "chód" człowieka , który zamiast nóg ma protezy ( takie tańsze) Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Kruk patologia rozumu..PISokomuna 16.03.06, 19:29 to kobieta bez oznak kobiecości... rydzyk nie dymaty... Odpowiedz Link Zgłoś
titta A co wspolnego ma kalectwo... 16.03.06, 19:29 fizyczne z pogladami i postepowaniem? Oczywiscie oburzajace jest wysmiewanie sie z czyichkolwiek pogladow ale po co miesza sie tu kalectwo? Przeciez ta osoba nie jest uposledzona umyslowo. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz parodia była zkalectwa 16.03.06, 19:34 titta napisała: > fizyczne z pogladami i postepowaniem? Oczywiscie oburzajace jest wysmiewanie > sie z czyichkolwiek pogladow ale po co miesza sie tu kalectwo? Przeciez ta > osoba nie jest uposledzona umyslowo. Parodiowano jej kalectwo.Sposób mowienia jest skutkiem tego kalectwa. To tak jakby ktos np publicznie "nasladował chód" Pani Ochojskiej , bo chciałby wysmiac głoszone przwz nia idee. Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: parodia była zkalectwa 16.03.06, 19:38 > Parodiowano jej kalectwo. A kto parodiowal jej kalectwo betonie??? Parodiowano jej glos, nie wiedziac ze dziewczyna jest kaleka. Dlaczego Radio Maryja nie zaznacza ze glos autorki programu jest zmieniony przez chorobe? Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: A co wspolnego ma kalectwo... 16.03.06, 19:36 Obejrzalam kawalek i zmienilam zdanie. Mam znajama z wzodzona lamliwoscia kosci. Mowi tak samo (melodia glosu) - wynika to z zapadniecia klatki piersiowej. Poziom prowadzacych - dno, dno i zenada. Niedobrze mi. Jak im sie nie podoba to nie powinni sluchac. I na dobre by to wyszlo. Radio Maryja wiekszasc swojej popularnosci zawdziecza rozglosowi jaki nadali przesmiewcy. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Ciekawe ile osób zna na co dzień osoby z takim 16.03.06, 19:49 schorzeniem i jest w stanie je zidentyfikować po głosie płynącym z głośnika? Odpowiedz Link Zgłoś
revalidon [...] 16.03.06, 19:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Cenzura panoszy sie jak za komuchow 16.03.06, 19:35 Cenzura panoszy sie jak za komuchow Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Cenzura panoszy sie jak za komuchow 16.03.06, 19:45 Instrumentalizowanie prawa w celu niszczenia "niesłusznej" wykorzystujące niechęć telewizyjnych mas do Szczuki - to wstęp do łukaszenkizmu. Jeśli teraz trudno walczyć z powrotem autorytaryzmu, później może być jeszcze trudniej. "Komuna - lepiej zapobiegać niż leczyć." Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 16.03.06, 19:58 Ja sie kurcze naprawde zaczynam bać. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_rakieta Re: ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 16.03.06, 20:00 spoko, mam nadzieje, ze sie Polsat nie podda i beda walczyc. przeciez to jest naruszenie zasad wolnosci slowa. do strasburga z psycholami od rydzyka!!! -- www.euromason.blox.pl Nieregularnik masońsko-pogański. Odpowiedz Link Zgłoś
eu.czubek [...] 16.03.06, 20:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eu.czubek Re: Szczuka to Niepełnosprawny Bełkot *****!!*** 16.03.06, 20:31 eu.czubek napisał: > ta szczuka to niepełnosprawny umysłowo bełkot, > którego nie da się zrozumieć > ani akustycznie ani logicznie !!! i w tym sensie nie powinna być karana a tylko przymusowo leczona :) Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Nowa paranoja: dyskryminacja pełnosprawnych 16.03.06, 20:57 Czyli, że satyra wobec ludzi niepełnosprawnych jest przestępstwem? Ciekawe tylko gdzie równość obywateli wobec prawa? Swoją drogą to też dobry precedens dla moherów. Słuchacze RM pełnosprawni umysłowo przecież nie są z całą pewnością... Wniosek z tego, że należałaby im się ochrona przed parodią z urzędu! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko ... 16.03.06, 21:32 Dlaczego nie ukarane jest medium RM, za właczenie się jednostronnie w kampanię wyborczą? To jest źródło wszelakich nieszczęść i braku likwidacji bezrobocia! Niestety KRRiTV nie jest obiektywna. Mieli POPiSzczeć, a tylko myszy kościelne PiSzczą! Kaczorki, osiołki, baranki, wierni, niemiłosierni! Rosną buraki, wzlatują anioły, a napęd moherkowy ! Etyka, radio i telewizja, jedynej prawdy i wiary wizja. Moherowe stado tryka, owieczki Ojca Rydyka, żeby oddali się hosannie, rodakom beczą zarannie, całodobowo nachalnie beczą, beczą nienormalnie o liberałach, homolkach, komuchach no i o Bolkach. Beczą o polskojęzycznych, obywatelach plastycznych, co są chciwymi żydami, libertynami, masonami, takimi niby Polakami i zawsze udawanymi. Polakami prawdziwymiiiiiiiiiiii, owieczkami namaszczonymi do wskazywania kierunku, oceny twego wizerunku, jesteśmy my wybrani, aby ciebie do bani pouczyć jak żyć masz, tak aż staniesz się nasz! Czy ty Boga w sobie masz, czy ty nasze konto znasz? Nowe wybory, więc czinownik z czynownikiem robi sobie i nam kampanię z męczennikiem. Skoro przykład męczeństwa idzie z góry, no od tego co to wanny, z gazem rury i przynosi to jemu, i nam efekty, więc co w tym złego Boże Święty? Bóg jest w nich. Bóg jest ich. Bóg wskazuje wiele dróg. Jak nie wyjdzie, tak chciał Bóg. To nasz wspólnik , a nie wróg, no bo ukraść to nasz Bóg! Podajmy sobie ręce my jądro narodu, my sól tej ziemi postraszymy z za grobu. Patrzę i odnawiam oblicze tej ziemi, kocham Was, lecz kropię łzami swojemi. Wadzy, wadzy, wadzy dajcie, jak coś chcecie, to spieprzajcie , dziady, dziady, dziady damy liche wam obiady, won, won, won sokoły , a matoły na cokoły, obiecamy wam tu raj, mamy w dapie cały Kraj, wadzy, wadzy, wadzy daj ...!! Hej sokoły ze stodoły... "Kiedy będzie lepiej ? Już było", ale będzie lepszy odbiór medialny rządu, gorzej z prawdą, ale ten ciemny moher się nie pozna. Pieprzysz dziennikarzu! Idź do nieba. Spieprzaj bezradny Polaku! Zostanie więcej na kapliczki! Czekaj na mieszkanie! Zamknij gębę! W skrócie PiSzcz Polaku! www.moheroweberety.net/go/images/gadzety/komorki_pani_hela_czeszeberet_120x160.gif Odpowiedz Link Zgłoś
malika.devi Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 14:04 Błahaha........:)O to, to:)Szczuka nie wyśmiewała się z kalectwa biednej dewotki, tylko z jej dewocji. Kara pachnie cenzurą: co to za pomysł, śmiać się z Kościoła:) Odpowiedz Link Zgłoś
kared1 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 14:12 tylko o głos jaki ma ta niepełnosprawna dziewczyna ( sparodiowany został głos tej dziewczyny przez p.Szczukę zniekształcony przez chorobę). Być może należało mieć odrobinę taktu. Można być neutralnym światopoglądowo , wierzącym w nieistnienie Boga , ale odrobinę taktu wypadałoby posiadać.Dobrze jest wiedzieć czasem ( dziennikarska przyzwoitość) o kim mowa . Odpowiedz Link Zgłoś
ozzy10 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 14:28 szlachetny idiota Odpowiedz Link Zgłoś
akla1 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 16:10 Ze sposobu mowienia Michnika tez sie smieja. Jakanie sie jest tez choroba, ale nie slyszalam, zeby jakies kary byly za parodiowanie. Do tej pory. A program ogladalam i slowo honoru, jezeli nie chodzi o cenzure polityczna, to nie wiem o co. Bo tam nic obyczajowo paskudnego nie bylo. Dziwne, ze jak Pietrzak powiedzial o Urbanie ze dupy od twarzy nie odroznia, to zadna Rada sie tym nie zajela... Ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 17:53 Jest malo subtelna roznica pomiedzy parodiowaniem postaci publicznej jaka byl rzecznik rzadu Urban a nasmiewaniem sie z osoby,ktora ma nieporownanie mniejsze szanse wybronienia sie a atakowanie ktorej "w koncu niczym nie grozi" jak sie zapewne wydawalo p.Szczuce. Urban mogl podac Pietrzaka do sadu i pewnie wygrac ale w ramach tworzenia wlasnego image'u nie robil tego. Pastwienie sie nad kims o tyle slabszym budzi obrzydzenie, niezaleznie od stopnia jego sprawnosci. Tak jak nie jestem zwolennikiem PiS-owskiej dzialan w dziedzinie mediow to tego typu glupio-prowokacyjne wyskoki ze strony osob publicznych budza moje obrzydzenie i to niezaleznie od ich kwalifikacji prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 17:46 Bo nasmiewanie sie z czyjejs wiary i dzialan z niej plynacych to juz po prostu ptys - czy nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 17:45 Smieje sie z jej wiary i dzialan przez nia podjetych. Nie wiem kto dal jej do tego prawo??? Juz nie mowie jaki jest tego cel i sens??? Juz nie mowie o tym,ze pogrywka pani krytyk byla wyjatkowo prymitywna a pozniejsze tlumaczenia - zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
akla1 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 18:19 Wlasnie o to chodzi, ze u nas smianie sie z RM jest przez niektorych pojmowane jak smianie sie z wiary. Wiara w Ojca Rydzyka? To juz chyba bluznierstwo. Wiara w radio? Jeszcze bardziej. Bo w wypowiedzi bylo o Radiu, a nie o Bogu. I nikt sie ani z Boga ani z chorob nie smial. Szkoda swoja droga, ze ks. Tischner nie zyje i nie moze zabrac glosu w tej dyskusji. To byl jeden z nielicznych normalnych ksiezy. Normalnych ludzi. Mam wrazenie, ze "przytomny" nie byl taki przytomny kiedy ogladal program. Ale jeszcze bardziej mam wrazenie, ze nie ogladal, a doklada swoje oburzenie tak na wszelki wypadek. P.s. Nie jestem fanka ani p. Szczuki ani p. Wojewodzkiego. Ale tym razem trzymam ich strone. Zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 18:47 Przytomny programu nie ogladal bo siedzi za granica. Przytomny natomisat czytal tlumaczenie sie post faktum p. Szczuki. Przytomny te jej cytowane "bon moty" w stylu, ze ona "szczerze podziwia prezenterke ..." uwaza za zachowania na granicy dobrego smaku albo juz poza ta granica. Przytomny uwaza,ze ma przwo wypowiadac sie na temat sprawy rowniez na podstawie pozniejszych wypowiedzi osob zaangazowanych. Przytomny w tej dyskusji wyczytal jak ok. dziesieciu palantow twierdzilo z duma ,ze Szczuka sie nie wysmiewa z kalectwea tylko z dewocji (czyli wiary i nadziei jaka niesie, niezaleznie od tego czy jej przejawy sa strawne dla wypowiadajacych sie tu "intelektualistow"). Gdyby Szczuka zarzucala prezenterce antysemityzm to bylby to zarzut merytoryczny, ale ona zarzucala jej taki a nie inny tembr glosu i , w podtekscie, prymitywizm oraz naiwnosc. Potem jeszcze tlumaczyla sie w sposob dosc pokretny. Nie wiem po co wogole wdepnela w ten temat i po co sie potem tlumaczyla. Jako krytyk literacki zdawla sobie sprawe z kontekstu wypowiedzi, z wrazlowosci tematu oraz mozliwych konsekwencji. A to,ze akurat PiS to sprawe pewnie wykorzysta ... no coz skoro "wzieci intelektualisci" tak chetnie podkladaja sie i to w programach tak intelektualnie watpliwych ...glupich nie sieja. przytomny2, Rzym Odpowiedz Link Zgłoś
akla1 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 18:53 No, i to w zasadzie konczy dyskusje. Z przytomnym. Nie mozna oceniac posilkujac sie tylko ocenami innych. Wybranych innych, bo slucha pan (pani?) tylko opinii jednej strony, drugiej nawet nie przyjmujac do wiadomosci. Czyli - krytyka z zalozenia. Zycze wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
kared1 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 18.03.06, 19:11 hm można nie oglądać na żywo ... przecież na tym forum jest link z fargmentem programu ...tak gwoli sprawiedliwości .... Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 19:04 AHA, WIESZ CO , NIE OPOWIADAJ MI TU O "wierze" w RM czy "wierze" w ojca Rydzyka, nie sprowadzaj tej dyskusji do poziomu piaskownicy... I nie podpieraj sie tu autorytetem sp ks. Chrapka, ktorego honorujesz epitetem "normalnosci". Zeby wczuc sie w dylematy obcych sobie srodowisk nie nalezy z nich szydzic ani w sposob jawny ani zawoalowany. Nie wiem co chciala przez te swoje wypowiedzi uzyskac p.Szczuka i jaki byl jej cel. Czy miala zamiar zostac "meczennica" za wolnosc slowa??? To prawdopodobne, wszystkie dotychczasowe dzialania organizacji gejowskich i feministycznych mialy styl skandalizujacy, obliczony na przebicie sie do mediow. A teraz wyszlo to co wyszlo i akurat w tym przypadku nie jestem sklonny za ta sytuacje obwiniac PiS-u tylko calkiem kogo innego. Odpowiedz Link Zgłoś
kared1 polityka jest zupełnie inną kwestią ... 18.03.06, 19:07 jeśli chodzi o politykę faktem jest, że RM zachowało się jednostronnie, jednak tematem postu jest zupełnie inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
prozzac Wolna Białoruś - Wolna Polska 16.03.06, 22:24 Walczymy o to samo. Precz dyktatorom! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Wolna Białoruś - Wolna Polska 17.03.06, 13:19 prozzac napisał: > Walczymy o to samo. Precz dyktatorom! I dlatego Kaczyński musi odejść ! Odpowiedz Link Zgłoś
artefutura Re: Wolna Białoruś - Wolna Polska 18.03.06, 06:53 łukaszenko precz - kaczory precz. I oni i my będziemy wolni. Precz z nawiedzonymi Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Wolna Białoruś - Wolna Polska 17.03.06, 18:06 Wolny belkot dyskutantow twojego kalibru ... Az "tyyyyle" masz do powiedzenia??? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Z a k ł a m y w a n i e p r a w aOKgdy robi toPiS? 16.03.06, 23:38 To jest jawna nagonka na kobietę, wykorzystująca to, że wielu jej nie lubi. Najważniejsze jest jednak to, że wykorzystując niechęć mas do Szczuki, stworzono precedens jawnego naciągania prawa i wykorzystywania go do zastraszania mediów! Odpowiedz Link Zgłoś
yagootek Re: Z a k ł a m y w a n i e p r a w aOKgdy robi t 17.03.06, 16:07 niestety ludzie nie kojarza w ogole pani szczuki poza tym teleturniejem. Ile osob oglada programy kulturalne w ktorych ona wystepuje? ile osob znalo ja przed ostatnim ogniwem? osobiscie bardzo cenie jej wiedze i sposob mowienia o literaturze. szczerze wspolczuje jej tej "nagonki" z powodu niepelnosprawnej spikerki. ogladalam program... szczuka w moim odczuciu pokazywala niesamowitosc sytuacji w ktorej spikerka radia maryja zupelnie plaskim glosem bez intonacji, bez palz... prowadzi audycje i.., trwa w radio/.// do glowy mi nie przyszlo ze ta mloda dziewczyna jest niepelnosprawna Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Histeria 17.03.06, 16:54 Decyzja KRRiT to objaw histerii jaka panuje wokół mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
awm10 Re: Histeria 17.03.06, 23:54 > Decyzja KRRiT to objaw histerii jaka panuje wokół mediów. To nie histeria (to nie byłoby grożne), tylko plan wzięcia mediów za pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Z a k ł a m y w a n i e p r a w aOKgdy robi t 17.03.06, 17:58 A co ma profesjonalizm p.Szczuki do tego co zrobila akurat w tym programie??? Czy naprawde musiala sie tam dzielic swoimi "swiatlymi" pogladami na temat intonacjo glosu spikerki RM (ktorego nie slucham,zeby nie bylo glopich odzywek). Co niby takiego "glebokiego" bylo w tym akurat spostrzezeniu?? Czy L. Rywin powinien uniknac procesu o korupcje dlatego ,ze byl wybitnym producentem filmowym (a byl!)? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Z a k ł a m y w a n i e p r a w aOKgdy robi t 17.03.06, 16:14 Farsa. Czy ktoś sie przyjrzał manipulacjom Pospieszalskeigo w programie? Akurat Szczuke u Wojewódzkiego widziałam i fakt, ze ktos ma płacic karę za to , co ona powiedziała świadczy tylko o jednym PIS i JEGO UKLAD dorwał sie do władzy i własnie rozpoczyna się akcja promocyjna potwornego zakłamania nazywana odnową moralną lub IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Nowa paranoja: dyskryminacja pełnosprawnych 17.03.06, 13:18 Kaczyński musi odejść ! Odpowiedz Link Zgłoś
artefutura Re: Nowa paranoja: dyskryminacja pełnosprawnych 18.03.06, 06:56 i to jak najprędzej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pose.one SMS 17.03.06, 13:23 a kiedy karę dostanie TVN za Szymon Majewski Show i jego filmik o o. Rydzyku? Bo to wlasnie idzie w ta strone. ukarac niepokorne media... a moze tak ukarac hurtowo wszystkie media! minister Dorn nazwal dziennikarza FT per "bura suka". nalozyc kary dla wszystkich mediow, ktore ta informacje podaly. w koncu tak jak Polsat pokazal poglady Szczuki i dostal kare, to wszystkie (niemal ;)) media pokazaly poglady Dorna. oczywiscie jedynie sluszne media: RM, TV Trwam i NaszDziennik nie umiescily tej informacji wiec kary nie dostana. a tak jednym strzalem wszystkie media ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Wypowiedź Szczuki była OK 17.03.06, 13:46 Oglądałem program. Wypowiedź K.Sz. mieściła się w konwencji tego programu i to z dużym zapasem. W porównaniu do np. dowcipów opowiadanych kilka odcinków wcześniej przez Pietrzaka o Urbanie (że kładzie się spać w krawacie żeby rano odróżnić dupę od głowy) to była szkółka niedzielna! (abstrahuję od porównywania osób Urbana i Madzi). Poza tym kontekst parodiowania Madzi moim zdaniem również działa na korzyść K.Sz. - działo się to w fragmencie programu w którym K.Sz. opowiadała o KOBIETACH, KTÓRE JEJ IMPONUJĄ!!! Do przemyślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Wypowiedź Szczuki była OK 17.03.06, 18:05 Jest to glownie material do przemyslenia dla pani Szczuki... Moze by tak od czasu do czasu ograniczyla ta swoja "blyskotliwosc" i te bon moty wypowiadajac sie na antenie... Znajomosc zycia i medialnych zwyczajow nie zawadzi ... Tym bardziej jak sie ma pretensje do PiS-u o ingerencje w media to nie nalezy w medialnych wypowiedziach stawac na granicy prawa i dobrego smaku. Oczywiscie,ze dla PiS-u cala sprawa jest gratka ale czy p. Szczuka nie mogla sie zdobyc na wiecej rozsadku i wyobrazni, o ktora ja wszyscy fani podejrzewaja? Zycie publiczne to nie literatura... Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Wypowiedź Szczuki była OK 17.03.06, 23:02 > ale czy p. Szczuka nie mogla sie zdobyc na wiecej rozsadku i wyobrazni A nie powinieneś tu jeszcze dodać "odrobinę jasnowidztwa"? Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Nowa paranoja: dyskryminacja pełnosprawnych 17.03.06, 17:41 Dziekuje za taka "satyre" polaczona z parodiowaniem, na ktora zadna feministka na zachodze nie moglaby sobie pozwolic. Juz nie mowie o smaku p.Szczuki, ktora ma az tyyyyle do powiedzenia, ze nie sposob powtorzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Pani Kazimiero, bardzo dziękuję za każdy gest 17.03.06, 19:40 Pani Kazimiero, bardzo dziękuję za każdy gest nieprzyjaźni wobec Rydzyka i wszelkich poczynań czynionych przez jego sektę! Pragnę podkreślić, że niepełnosprawni są takimi samymi ludźmi jak wszyscy inni i tekże z nich możemy się naśmiewać do woli jeśli chcą być traktowani jak normalni obywatele. To tylko kabaret a wszystkim pseudokatolikom won od wolności słowa. Jak Rydzyk ma coś vis a vis to niech idzie do sądu a nie wysługuje się służalczymi urzędnikami państwowymi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Precz z cenzura w ciemnogrodzie !!!! 17.03.06, 19:56 Precz z cenzura w ciemnogrodzie !!!! I oni smieja pouczac Lukaszenke i Putina. Robia dokladnie to samo. Komunistyczna dyktatura zostala zastapiona dyktatura narodowo-katolicka. Uwaga jestesmy w niebezpieczenstwie Odpowiedz Link Zgłoś
ozzy10 Re: Szczuka to Niepełnosprawny Bełkot *****!!*** 17.03.06, 14:25 Przymusowa reedukacja dla przygłupów Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Szczuka to Niepełnosprawny Bełkot *****!!*** 17.03.06, 18:09 Odnosisz ta edukacje do siebie??? Nie od rzeczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 rzydzyki kłamią bo brak im osobistej odwagi 16.03.06, 20:58 ej rydzyki, miejcie choć tyle cywilnej odwagi, aby przyznać, że złości Was to, że się ktoś ponabijał z dewocji i nie wymyślajcie, że chodzi o niepełnosprawność. Bo akurat tu o to nie chodziło i wszyscy to wiecie. Stosując tę logikę, wszyscy jesteście przestępcami, bo są w Polsce również niepełnosprawni ateiści (znam osobiście), a wy ateistów atakujecie non stop, agresywnie, często wulgranie. Trochę osobistej odwagi. Wiele nie trzeba, skoro działa dla Was tyle urzędów. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: rzydzyki kłamią bo brak im osobistej odwagi 17.03.06, 13:21 Kaczyński, Rydzyki- to permanentni kłamcy. Wszyscy to widzą i osądzą w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: rzydzyki kłamią bo brak im osobistej odwagi 17.03.06, 18:17 Tyle potrafisz odpowiedziec na inteligentny post poprzedniczki??? Mowa byla o standardach Polsatu i wypowiedzi szczuki a nie o Kaczynskich. Cos szybko zmieniasz temat. Stac cie na cokolwiek wiecej niz slogany??? Odpowiedz Link Zgłoś
amc_46 Re: rzydzyki kłamią bo brak im osobistej odwagi 17.03.06, 15:53 idzie wiosna, czas na siewy...Dewocji /to taka roślinka - paciorkowata/, z której urośnie szowinizm. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: rzydzyki kłamią bo brak im osobistej odwagi 17.03.06, 18:18 Z twojej gl...oty chyba nic nie wzejdzie. A jesli umiesz sie tylko przezucac glupawymi sloganami to miej litosc nad soba i sie zamknij. "Botanik" sie znalazl!! Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: rzydzyki kłamią bo brak im osobistej odwagi 17.03.06, 18:13 "Odwazny" sie znalazl!!! Bo oczywiscie kazdy akt wiary jest dla was "dewocja", poniewaz nijak nie pasuje do waszych pseudocywilizowanych "standardow". A kto kogo i gdzie opluwa to sie mozna przekonac w tej witrynie oraz w onecie. A o poziomie waszej polemiki swiadczy chocby wypowiedz takich jak ty. To wy inicjujecie w glownej mierze te dyskusje majac za nic wolnosc sumienia i wrazlowosc wierzacych. Uzywacie ordynarnych pseudoargumentow a gl...ta bardzo czesto bije z waszych wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Dlaczego Rydzyk nie buli za obrażanie Żydów?! 17.03.06, 19:46 Przecież on tam równo jedzie po Żydach po Gejach po Komunistach i nikt mu nic nie robi!!! To chyba jakiś żart z tym zwykłym małym grubym i łysym pseudochrześcijaninem?! I pytam: czy z niepełnosprawnych wyśmiewać się nie można skoro tak pragną aby traktować tę kastę jak resztę społeczeństwa?! Odpowiedz Link Zgłoś
onyx_70 Re: Szczuka to Niepełnosprawny Bełkot *****!!*** 16.03.06, 21:13 eu.czubek napisał: > ta szczuka to niepełnosprawny umysłowo bełkot, > którego nie da się zrozumieć > ani akustycznie ani logicznie !!! Gdybyś skończył choć szkołę średnią, to byłbyś w stanie ją zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mista_onanista jeśli jej nie rozumiesz to zapytaj swego tatę dyre 16.03.06, 22:04 jeśli jej nie rozumiesz to zapytaj swego tatę dyrektora z radyjka - on ci wsyzstko wyjaśni i odtąd już będziesz wiedział na kogo pluć a w kogo rzucać kamieniami Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_rakieta Re: Szczuka to Niepełnosprawny Bełkot *****!!*** 16.03.06, 23:30 eu.czubek napisał: > ta szczuka to niepełnosprawny umysłowo bełkot, > którego nie da się zrozumieć > ani akustycznie ani logicznie !!! popros mame zeby wydala ci twoj mozg, ktory trzyma zamkniety w szafie, zeby sie nie zuzywal i napisz jeszcze raz, co chciales nam tutaj przekazac. -- www.euromason.blox.pl Nieregularnik masońsko-pogański. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 17.03.06, 13:17 Do Strasburga z Krukami i psycholami od Rydzyka ! Odpowiedz Link Zgłoś
mmoonchild Cenzura powraca 17.03.06, 18:19 ...byc moze to juz nasze ostatnie opinie na tym forum. Za niedlugo okaze sie ze wszystkie opinie krytykujace ustroj zaczynajacy smierdziec totalitaryzmem beda usuwane. Miej nas losie w opiece bo bog o naszym narodzie dawno zapomnial... Odpowiedz Link Zgłoś
cicha84 Re: ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 18.03.06, 00:05 wolność słowa - wydaje mi sie że nie wiesz o czy piszesz!!!!!!!!!!!!!!!!! - socjolog Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorn Re: ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 16.03.06, 21:07 Symboliczna zrzutka jak najbardziej. Proponuję też zebrać podpisy i wysłać doniesienie o wykroczeniu popełnionym na antenie Radio MaRyja do KRRiT. Wystarczy je włączyć i jest duża szansa że polecą teksty rasistowkie, faszystowskie, antysemickie. Z tego samego artykułu, niech się dobiorą do pana Rydzyka. Wtedy się okaże, czy KRRiT jest niezależna, czy należy do układu Kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 17.03.06, 13:23 ludwikdorn napisał: > Symboliczna zrzutka jak najbardziej. Proponuję też zebrać podpisy i wysłać > doniesienie o wykroczeniu popełnionym na antenie Radio MaRyja do KRRiT. > Wystarczy je włączyć i jest duża szansa że polecą teksty rasistowkie, > faszystowskie, antysemickie. Z tego samego artykułu, niech się dobiorą do pana > Rydzyka. Wtedy się okaże, czy KRRiT jest niezależna, czy należy do układu Kaczo > rów. Kiedy się w końcu dobierzemy do Rydzyka i Kaczyńskiego ? Już czas ! Odpowiedz Link Zgłoś
glos_w_dyskusji Re: ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 17.03.06, 13:12 jimmyjazz napisał: > Ja sie kurcze naprawde zaczynam bać. Tego, że musisz ważyć swoje słowa? Bo jesteś odpowiedzialny za to co mówisz? To chyba dobrze!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sulineczka Re: ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 17.03.06, 14:19 Widac bojazliwy jestes kolego. Taki charakter, ale warto nad nim popracowac. Osobiscie uwazam, ze i program Kuby Wojewodzkiego i wypowiedzi uczestnikow tego programu bardzo czesto kreca sie wokol spraw rozporkowych, ze nie jest to zaden program pastizowy, a po prostu hamowaty i glupawy. Na tym tle wypowiedz Pani Szczuki swietnie sie w ten program wpisuje. Jesli chcemy z takich bezwysilkowych intelektualnie programow tworzyc norme, to tylko swiadczy zle o Polsacie ( i tak jest to malo intelektualna letewizja i chyba takie jest jej zalozenie) oraz o widzach. Pani Szczuka, jak piszecie tutaj - feministka- sama siebie wylansowala, pasuje do tego programu jak ulal !!! A szkoda, bo kilka razy udalo mi sie slyszec calkiem interesujy opis ksiazek, ktore usiluje recenzowac. Opis, a nie recenzje, bo do tego trzeba wiekszej wiedzy zycia niz sprawy rozporkowe. Natomiast jesli istotnie kpila sobie z osoby kalekiej, mlodej i wrazliwej, ktora swoj swiat zbudowala wokol kolka roznacowego i modlitwy, to znaczy ze pani Szczuka w swojej krytyce poszla za daleko i jesli tego nie czuje to tylko forma duzej kary pienieznej moze nia potrzasnac. Uczucia religijnie innych ludzi nie powinny byc nigdy obrazane , a za zabijanie nadzieji stosowac sie powinno kary najwyzsze. Nadzieja wyrazana forma modlitwy jest dla tej mlodej dziewczyny sensem zycia i wysmiewanie tego jest paskudne. Ale moze w tak pelnym glupich wulgaryzmow programie jak program Kuby Wojewodzkiego jest to norma. A wiec rozumiem, ze Polsat zaplaci tu za cos wiecej niz tylko paskudna wypowiedz pani Szczuki. Zaplaci kare za zwulgaryzowanie umyslowe i moze nareszcie ktos sie tam obudzi i spojrzy krytycznie na to jakie wzorce oni propaguja. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 17.03.06, 17:38 Boj sie wlasnej gl..ty. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Cenzura panoszy sie jak za komuchow 17.03.06, 17:37 Szczuka MUSIALA oczywiscie prowokowac!!! To w koncu jej "powinnosc" zyciowa. Przypomina mi organizatorow tych wszystkich parad wolnosci,ktorzy co prawda nie mieli dla zadnej z nich sensownego przeslania ale za kazdym razem usilowali wywolac konflikt i dotrzec z "tematem" jak nie do sadu to chocby do Brukseli albo do Strassburga. Glownym "przeslaniem" imprezy warszawskiej bylo cwiczenie "kaczego chodu" a objawem skutecznosci - zaklocenie wykladu Kaczynskiego w Berlinie w ub tygodniu przez wyrostkow,ktorych glowna kwalifikacja w dzialalnosci publicznej jest skandowanie sloganow bo poza to nie sa w stanie wykroczyc. Tyle tylko,ze na Zachodzie zadna, nie wiem jak zajadla feministka nie pozwolilaby sobie na parodiowanie kogokolwiek a potem na tak idiotyczne tlumaczenia. Tam poprawnosc polityczna rozumie sie zbyt doslownie i niezaleznie od orientacji politycznej wysokich zwalczajacych sie stron. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz zi 17.03.06, 20:43 Nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz zielonego pojecia. Jedna z zachodnich tv pokazala zachrystie i powiedziala ze jest to odbytnica papieza po operacji.... Przegiecie bylo ewidentne, ale wlos jej z glowy nie spadl Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Cenzura panoszy sie jak za komuchow 17.03.06, 13:15 kot9999 napisał: > Cenzura panoszy sie jak za komuchow Kaczyński musi odejść ! Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Neo-Bolszewicy z Prawa i Sprawiedliwosci ********* 16.03.06, 19:31 To dopiero poczatek pisuraowatego terrorou... juz pomijam watek, ze KRRITV stalo sie wasalem ojca Rydzyka... sama kara bedzie sluzyc temu, aby media telewizyjne sie autocenzurowaly (powtorka z PRLu) bo jak nie, to PiS znajdzie bada w postaci kary finansowej... juz widze zastepy rydzykantow sprawdzajacych wszystkie tv (poza trwam) celem dopieprzania kar za nieprawomyslnosc... PiS takze ku..ko boi sie osmieszenia... wypowiedz, ze Wojewodzki "stwarzał sprzyjający klimat do formułowania stwierdzeń prześmiewczych i obraźliwych" i czynienie z tego zarzutu jest kuriozalne... to juz blisko poziomu Bialorusi i Łukaszenki... zle sie stalo... w Polsce byl syf, ale teraz czeka nas terror katolickich neo-bolszewikow... religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Neo-Bolszewicy z Prawa i Sprawiedliwosci **** 16.03.06, 19:34 alkud napisał: > To dopiero poczatek pisuraowatego terrorou... > stalo... w Polsce byl syf, ale teraz czeka nas terror katolickich neo- bolszewik > ow... Bardzo ladnie to ujales Alkud. :) Odpowiedz Link Zgłoś
darek_pn Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:31 Mam odpowiednio dużego i twardego dziabonga, żeby usztywnić tą Magdę Buczek. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
zetor.na.oszolomy Paranoja - wraca cenzura 16.03.06, 19:33 to są skutki upolitycznienia, a raczej uPiSowienia KRRiTV Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Niszczenie "Niesłusznych" Z Zasady Sprawiedliwe??? 16.03.06, 19:34 Trudno sobie wyobrazić draństwo, jakie w imieniu prawa trzeba by zrobić Szczuce (czy innym "Niesłusznym W Oczach Ludu"), żeby spotkało się to z dezaprobatą pisowców. <Sprawiedliwe jest to co niszczy naszych wrogów, Wrogów Polski ("Wrogów Ludu"?:) > Wystarczy "Lud" zmienić na "Naród" i wszystko OK:))) Odpowiedz Link Zgłoś
eu.czubek Szczuka Gardzi Ludźmi - Polsat Przyzwala !!!!!!!! 16.03.06, 21:17 Szczuka Gardzi Ludźmi i ich Godnością - Polsat Przyzwala a "audycje lub inne przekazy nie mogą propagować (...) postaw i poglądów sprzecznych z moralnością i dobrem społecznym........ "nadawcy dbają o poprawność języka swoich programów i przeciwdziałają jego wulgaryzacji". Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko [...] 16.03.06, 21:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pis.olewa.po [...] 16.03.06, 23:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Ej, tow. Machejek to nie czasy prl-owskich nagonek 16.03.06, 23:41 A ponadto daję cię, chamie, do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-komorski Ej szczuka !! Tu nie Polsat !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.03.06, 02:04 Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: a ja sram na ciebie bo mam do tego prawo !!! 17.03.06, 18:25 I zdaje sie,ze defekacja wyczerpuje twoje "tworcze" czynnosci zyciowe. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Sądzimy program zato co wnim p o w i e d z i a n o 16.03.06, 23:02 ...a nie za to, co - w mniemaniu nienawidzących jej moherów - odczuwa Szczuka. Odpowiedz Link Zgłoś
slayer_fan "Obrończyni" praw mniejszości nie zawahała się 16.03.06, 19:36 aby w chamski sposób przedrzeźniać niepełnosprawną osobę i jej przekonania. Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: "Obrończyni" praw mniejszości nie zawahała si 16.03.06, 19:40 Ona jest z wykrztalcenia filologiem, wiec jest wyczulona na dykcje. Nie bylo nic o kalectwie, ani nic o nasmiewaniu sie. Odpowiedz Link Zgłoś
slayer_fan Mogła przed programem dowiedzieć się czegoś 16.03.06, 19:59 o osobie z której będzie się nabijać (z ochoczą pomocą publiczności w studio). Dykcja Magdy Buczek jest spowodowana jej ciężkim kalectwem. W tym kontekście wyszło coś co można najłagodniej nazwać jednym wielkim obciachem. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Mogła przed programem dowiedzieć się czegoś 16.03.06, 20:02 slayer_fan napisał: > o osobie z której będzie się nabijać (z ochoczą pomocą publiczności w studio). > Dykcja Magdy Buczek jest spowodowana jej ciężkim kalectwem. > W tym kontekście wyszło coś co można najłagodniej nazwać jednym wielkim obciach > em. > Obciach to pojecie względne. Dla mnie obciachem jest Radio Maryja i Madzia Buczek z jej różańcami. Zależy, kto co lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mam Re: Mogła przed programem dowiedzieć się czegoś 16.03.06, 20:44 To co się dzieje ostatnio w mediach i wśród polityków opozycji to jedna wielka skoordynowana akcja której celem jest wytworzenie atmosfery strachu i niechęci do PISU. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Mogła przed programem dowiedzieć się czegoś 16.03.06, 20:49 > To co się dzieje ostatnio w mediach i wśród polityków opozycji to > jedna wielka skoordynowana akcja której celem jest wytworzenie > atmosfery strachu i niechęci do PISU. Nikt tej atmosfery lepiej nie wytworzy niż sam PiS i (de) Stabilizatorzy. Nawet się zrymowało. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_rybak Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:38 Widziałam ten program i nie było tam nic o naśmiewaniu się z niepełnosprawnych.Natomiast co do wypowiedzi kazimiery szczuki,to nie zauważyłam by miała charakter obraźliwy.Podobno żyjemy w świeckim kraju,w którym każdy może wygłaszać swoje poglądy....Niedługo już nic nie będzie można mówić o kaczyńskich,rydzyku i jego radiu,w którym oczywiście żadnych uczuć sie nie obraża,nie ma charakteru antysemickiego.Dlaczego KRRIT tam nie interweniuje.Wszyscy co głosowaliście na PiS i LPR macie czego chcieliście.NIECH ŻYJE KACZYZM I RYDZYZM. Odpowiedz Link Zgłoś
slayer_fan Przyjrzyj się osobie o której mówiła pani Szczuka 16.03.06, 23:55 w atmosferze ogólnej wesołości www.de-vrouwe.net/english/index.html?d__Testimony_by_Madzia_Buczek_from_Poland395.htm Odpowiedz Link Zgłoś