Dodaj do ulubionych

Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką

• mishak No, cenzura wrocila!!! PiSuary won stad!!!! 16.03.06, 19:07
      .
    • umbradomini1 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:07
      <machamy demokracji i wolności słowa na pożegnanie>
      TRAGEDIA!!! ja wysiadam z tego kraju;)
    • maretina Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:07
      jola_z_dywit napisała:

> NARESZCIE TROCHĘ PRZYZWOITOŚCI.

jolenko ze wsi popegeerowskiej... gdzie ta przyzwoitosc.... no i wiem, ze na
      wsi drze sie kiedy chce, ale tu jest netykieta. wylacz capsa...
    • mishak a ta wiesniara Kruk na myslicielke nie wyglada::)) 16.03.06, 19:07
      raczej na zakutego łba
      • lolop7 tak tak kaczoland+rydzyk czuja sie zagrożeni 16.03.06, 19:11
        ci terorysci wojewodzki i szczuka pod mur zabic w imie Boga
      • uu1 Re: a ta wiesniara Kruk na myslicielke nie wyglad 16.03.06, 19:13
        Ależ skąd. Ona ma głowę otwartą. Na przestrzał.
    • kluha_bucha Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:08
      Wybaczcie, ale czegoś nie rozumiem. Skoro jesteśmy za daleko posuniętą
      integracją oraz tolerancją, to nie róbmy z Magdy Buczek ofiary stulecia. Skoro
      dopuszczalne są żarty i kpiny dotyczące osób pełnosprawnych, nie pomijając przy
      tym znanych polityków, głów państw czy wysoce postawionych autorytetów, to
      dlaczego tyle dymu o tą kobitę??? Sprawa rozbija się o to że jest
      niepełnosprawna czy o to że w piaskownicy zasiała pierwsze ziarna pokrewnego
      naszemu rządowi fanatyzmu?!?! Istna żenada i wstyd, a wolnośc słowa poszła na
      papier do dupy. A odnosząc się Jolu_Z_Dywit do Twojej wypowiedzi... W czasach
      cenzury pewnie też tak mówiono.
    • jankade Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:09
      Nie każdemu muszą podobać się występy Kuby Wojewódzkiego i jego gości, ale do
      tego służy pstryczek w pilocie, a nie oburzone donosy. Ja nie oglądam i nic mi
      do ich treści. A Kazię lubię i cenię za inteligencję i bezkompromisowość.
    • wlodwoz [...] 16.03.06, 19:09
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • nick3 "Sprawiedliwość Ludowa" w imieniu Oburzonych Mas:) 16.03.06, 19:25
        PiS majstruje precedens taki, by otwarte ignorowanie uczciwości prawa zdobyło
        sobie poklask "ciemnego ludu", generalnie nielubiącego Szczuki.

"Kozioł ofiarny" - klasyczny sposób, by skierować w jakimś "nieszkodliwym"
        kierunku nagromadzone w społeczeństwie gniew i frustrację. I tym samym odwrócić
        uwagę od rzeczywistej nieudolności władzy.
        • oktawianc Re: "Sprawiedliwość Ludowa" w imieniu Oburzonych 16.03.06, 19:49
          To przekaracza granice przyzwoitości. Nie można żartować z brzmienia czyjegoś
          głosu? Bo okazuje się, że ten ktoś jest kaleką? W tym kraju niedługo z niczego
          nie będzie można się śmiać. No teraz to już k... bierze. Czemu jestem
          przekonany, że gdyby nie chodziło o prezenterkę jedynego słusznego radia, sprawy
          by nie było? Czarne czasy, dosłownie i w przenośni.
          • przytomny2 Re: "Sprawiedliwość Ludowa" w imieniu Oburzonych 17.03.06, 18:35
            Tak, w tym kontekscie nasmiewanie sie z tembru glosu tej prezenterki graniczylo
            co najmniej z chamstwem.
            I to chamstwem bezcelowym i bezsensownym.
            Pani krytyk powinna wiedziec gdzie i po co mowi i w jakim kregu kulturowym sie
            obraca. A swoja droga ten program to niezly rynsztok, juz pomijajac sprawe Szczuki.
        • przytomny2 Re: "Sprawiedliwość Ludowa" w imieniu Oburzonych 17.03.06, 18:32
          Ja sie tam do ludu w scislym sensie nie zaliczam a do pani Szczuki
          mam prawo miec zastrzezenia za wtornosc i plaskosc tego co opowiada i brak
          wyczucia przy wypowiadaniu sie w mediach. Tacy jak ty pseudointelektualisci nie
          przekonaja mnie,ze pani ta jest tytanem mysli. A gdyby nawet nim byla nie
          powinna szydzic z wrazliwosci i wiary innych bo nawet wybitnosc (ktora nie jest
          jej udzialem) nie upowaznia jej do tego. Pelno- czy niepelnopsprawnosc
          poszkodoawnej nie ma tu nic do rzeczy. "Bon moty" pani krytyk ocieraja sie o
          chamstwo, przynajmniej w naszym kregu kulturowym. I nie mow mi tu o zamachu
          Kaczynskich na media bo ja mowie o Szcuce a nie o Kaczynskich. Tak jak nie
          jestem zwolennikiem PiS-u to nie jestem rowniez zwolennikiem tanich,
          bezsensownych prowokacji a la Szczuka.
      • kobieta_rakieta Re: Brawo ! G o d n o ś ć Ludzka jest Wartości 16.03.06, 20:01
        wlodwoz napisał:

> Trzymaj swój obrzezany interes w ukryciu.

a ty wyjmij swoj mozg w ukrycia i dopiero potem pisz na forum

--
        www.euromason.blox.pl
        Nieregularnik masońsko-pogański.
        • firstman Re: Brawo ! G o d n o ś ć Ludzka jest Wartości 16.03.06, 20:05
          kobieta_rakieta napisała:

> a ty wyjmij swoj mozg w ukrycia i dopiero potem pisz na forum

To zdanie to jakaś tajna retoryka? (starozakonna?)

• eu.czubek Re: Brawo ! G o d n o ś ć Ludzka jest Wartości 16.03.06, 20:33
            ta szczuka to niepełnosprawny umysłowo bełkot,
            którego nie da się zrozumieć
            ani akustycznie ani logicznie !!!

w tym sensie nie powinna być karana
            a tylko przymusowo leczona :)
            • irena1949 Re: Brawo ! G o d n o ś ć Ludzka jest Wartości 17.03.06, 00:48
              Ty ,eu.czubek pasuje to do ciebie.To ty zglośc sie do zakładu psychiatrycznego
              na leczenie bo na naukę już za póżno.
              Ja sama nie lubię jej złośliwosci ale chciałabym mieć taką wiedzę jak ona.Nie
              widzę nic złego w tym programie.Ale widze zagrożenie dla demokracji.Mocherowe
              berety wygrywaja i to mnie przeraża.Gdzie ja żyję?

A ty jesteś naprawdę czubek
          • ewasewa Re: Brawo ! G o d n o ś ć Ludzka jest Wartości 17.03.06, 17:31
            firstman napisał:

> kobieta_rakieta napisała:
            >
            > > a ty wyjmij swoj mozg w ukrycia i dopiero potem pisz na forum
            >
            > To zdanie to jakaś tajna retoryka? (starozakonna?)
            >
            Nie ma CO wyjmowac z ukrycia, to tylko odosobnione komorki bez polaczen, o jej
            obrazilam niepelnosprawnego.
      • polska444 Szczuka jest generalnie żenująca, a najbardziej 17.03.06, 22:07
        żenujący są ci, którzy chcą ją pokazywać jako wizytówkę stacji, oglądać i
        bronić.

Gazeta w obronie "wolności słowa"? W obronie smrodu.
    • atosatos1 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:10
      Krajowa Rada jest na usługach telewizji Trwam i o. Rydzyka. Tam ( u Rydzyka)
      można obrażać bezkarnie żydów, komuchów , i prawie każdego, kto nie jest
      wyznawcą W.C (wartości chrześcijańskich).
      A p. Szczuka jest bardzo inteligentną osobą, z pewnością nie drwiła z
      niepełnosprawnej.
    • petunia28 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:11
      Skandal! Ludzie wyjezdzajcie z tego kraju dopoki mozecie!!

-----------------
      Niech bedzie pochwalony Lech Kaczynski,
      prezydent Najjasniejszej Rzeczypospolitej
      i jego brat Jaroslaw - zawsze dziewica
      • lolop7 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:12
        petunia28 napisała:

> Skandal! Ludzie wyjezdzajcie z tego kraju dopoki mozecie!!
        >
        > -----------------
        > Niech bedzie pochwalony Lech Kaczynski,
        > prezydent Najjasniejszej Rzeczypospolitej
        > i jego brat Jaroslaw - zawsze dziewica
        super hahahahhaha
      • lolop7 petunia 28 napisz cos jeszcze to bylo niezle 16.03.06, 19:14
    • pw.marco Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:12
      Widziałem przedmiotowe zdarzenie.
      Karanie Polsatu bliższe jest sytuacji w KOREI Północnej niż zdarzeniu w kraju
      leżącym w środku Europy - niestety środkowej.
      pozdrawiam - Marek,-
    • mariotrs Wy od Radia Maryja pojdziecie wszyscy do piekla 16.03.06, 19:12
      za oblude i wykorzystywanie Boga i Chrystusa do waszych malych gierek
      za robienie wody z mozgow przez szerzenie neo-faszystkowskich paranoi biednym
      emerytom, zeby wyciagnac od nich ostatnie grosze
      za klamstwa i oszczerstwa
      za oszustwa finansowe pod przykrywka religijnosci
      za wspoludzial w skorumpowanej i zepsutej do szpiku kosci polityce i walce o
      stolki
      za przypisywanie sobie monopolu na Boga i wiare chrzescijanska
    • lukasbo magdalena@pkrd.org.pl - może by zapytać 16.03.06, 19:13
      czy czyje się pokrzywdzona programem ?
      • adam_l27 A może lepiej okazać przyzwoitość i się zamknąć? 16.03.06, 19:20
        • uu1 Re: A może lepiej okazać przyzwoitość i się zamkn 16.03.06, 19:22
          Co masz na myśli? Uznanie, że zachowanie KRRiT jest właściwe?
          • adam_l27 Re: A może lepiej okazać przyzwoitość i się zamkn 16.03.06, 19:28
            Uznanie, że Kazimiera Szczuka wlnęła gafę - i w takiej sytuacji wypada
            przeprosić albo chociaż nic nie mówić.

• adam_l27 Za co chcecie ją teraz szykanować ? 16.03.06, 19:33
              Czy zarzucanie skrzynki tej dziewczynie to Twoim zdaniem rozsądna propozycja ?
              Czy nie jest to forma szykany wobec niej ? Szykana na którą z pewnością nie
              zasłuzyła.
              • uu1 Re: Za co chcecie ją teraz szykanować ? 16.03.06, 19:40
                > Czy zarzucanie skrzynki tej dziewczynie to Twoim zdaniem rozsądna propozycja ?
                > Czy nie jest to forma szykany wobec niej ? Szykana na którą z pewnością nie
                > zasłuzyła.
                Oczywiście, że masz rację. To nie jest dobra propozycja. Tylko, że jej osobą nie
                manipulują internauci a p. T. Rydzyk, jego rozgłośnia i KRRiT. Mam prośbę,
                przeczytaj odpowiedź jaką przekazałem poniżej <chicagoclubs> (bez pierwszego
                zdania). pozdro.
    • erel11 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:20
      Nareszcie!!!!!!! Światła Krajowa Rada Radzykofonii i Teletrwalizy niesie nam
      wszystkim - narodowi polskiemu - KAGANIEC OŚWIATY!!!!!!! Brawo, a to się dopiero
      zaczyna.
    • chicagocubs nie lubie Kuby Wojewódzkie..szkoda nie smieje sie 16.03.06, 19:23
      ze nie smieje sie z tego jak go przez tydzien pokazywali w amerykanskiej
      telewizji i nabijali sie z jego kretynskich textow...po Idolu miedzynarodowym
      • uu1 Re: nie lubie Kuby Wojewódzkie..szkoda nie smieje 16.03.06, 19:27
        To że autor i program są gorsi od M. Dańca (o ile to możliwe) to fakt. Ale rzecz
        idzie o niesłychaną hucpę w wykonaniu KRRiT.
        • adam_l27 Re: nie lubie Kuby Wojewódzkie..szkoda nie smieje 16.03.06, 19:54
          Widzisz, ja (choć deklaruję się jako niewierzący, a z pewnością nie praktykuję)
          uwżam, że prześmiewanie się z religijności innych ludzi jest także formą
          dyskryminacji. Pierwsza myśl jaka mi przychodzi w kwesti decyzji KRRiTV ? Byloby
          dobrze gdyby wywolalo to jakąś refleksję na temat granic tolerancji i czym
          prwdziwa tolerancja jest ale w praktyce raczej zaogni konflikt. Ci, którzy
          wołają "katoland" często nienawidzą KK ale uważają że mogą. Po drugiej
          skrajności są Ci, którzy nienawidzą mniejszości seksualnych. Hipokryzja
          współczesnego świata polega na tym, że pierwszym wolno - drugim nie. Tymczasem
          obie strony postępują źle.
          • uu1 Re: nie lubie Kuby Wojewódzkie..szkoda nie smieje 16.03.06, 19:55
            Bez uwag.
    • remik.bz drwiny z kalectwa są niegodne człowieka 16.03.06, 19:24
      W świecie Pani Szczuki i chyba większości dyskutantów na tym forum jest
      wyłacznie miejsce dla mlodych , pieknych , silnych i zamoznych.
      Osoba potwornie okaleczona przez nieuleczlna chorobe ,kaleka , ktora w wieku 18
      lat ma wagę i wzrost 3-letniego dziecka , która praktycznie nie może sie
      poruszać, której pozostało moze z kilkanascie miesiecy ,zycia - nie ma prawa
      funkcjonowac w tym swiecie.
      Należą się sie jej wyłącznie drwiny np poprzez publiczną parodię jej
      zniekształconego przez chorobe głosu. Cos takiego jak zrozumienie ,
      współczucie czy chec pomocy nie może mieć miejsca oczywiście.
      No cóż , Madzia Buczek pewnie nie zostanie juz wielkim menagerem np
      w "bankowosci", nie wygra w programie "droga do gwiazd" nie zdobedzie medalu na
      olimpiadzie. I fakt ,ze modlitwa , to chyba jedyna dobra rzecz , która ją w
      zyciu spotkała zasługuje jedynie na drwine osób ze świata "mlodych i pieknych",
      które oficjalnie dużo mówia o tolerancji.
      Wyśmiewanie kalectwa jest niegodne przyzwoitego człowieka. Zamiast zwyklego
      ludzkieko słowa "przepraszamy" , Polsat stosuje uniki godne Rywina.
      • lolop7 Re: drwiny z kalectwa są niegodne człowieka 16.03.06, 19:26
        to moze nieczytaj tego forum tylko posłuchaj zajadłego w nienawisci radia MA
        RYJA
      • obraza.uczuc.religijnych Jest za to obecna w programach rm i trwama 16.03.06, 19:28
        i jak każda osoba publicznie występująca narażona jest na krytykę i parodię.
        Niech pretensje ma do tych co ją wpuszczaja na antenę i swojej mamusi.
      • alterpars Bzdurny wyrok 16.03.06, 19:33
        Zobaczylem ten program dopiero po schizofrenicznej nagonce RM i NDZ na Pania
        Szczuke. Powiedziala w tym programie mnostwo madrych rzeczy miedzy innymi o
        jednowymiarowych ludziach...Szczerza mowiac ani nie znalem Pani SZczuki ani tej
        biedej istotki ktora w modlitwie odlalazla sens zycia. Zaloze sie ze Pani
        Szczuka nie miala pojecia ze wysmiewa chore dziecko i nie to bylo jej intencja.
        Ale widac potrzeba igrzysk dla motlochu jest silniejsza niz zwykle przepraszam -
        nie wiedzialam. Ciekawi mnie dlaczego KRRiTV nie zajmie sie sprawa obrazania na
        lamach chyba najbardziej zmanipulowanej i manipulujacej trojcy "dziela ojca
        rydzyka" obrazaniem bylego PRezydenta Kwasniewskiego, zydow, liberalow....ale
        widac w Polsce juz tylko niedobitki myslacych zostaly. A i Ci wkrotce
        wyjada...Nie zal mi juz Polakow...
        • remik.bz Wyśmiewanie kalectw jest standardem u "myslacych"? 16.03.06, 19:40
          alterpars napisał:
          ale
          > widac w Polsce juz tylko niedobitki myslacych zostaly. A i Ci wkrotce
          > wyjada...Nie zal mi juz Polakow...
          Rozumiem ,ze ci "muslacy" wyjada tam , gdzie wysmiewanie kalectw
          jest "sdandardem". Ciekawe dokad? Bo w UE raczej nikt po czyms takim nie
          podałby ręki Pani Szczuce. Tam szanują niepełnosprawnych.
          • tades1 Re: Wyśmiewanie kalectw jest standardem u "myslac 16.03.06, 19:48
            tego alterpasa to po....liło . Jak kaleka plecie dyrdymały i bredzi to nie
            można tego obśmiać ? Palnij się kretynie,alterpasie.
            Jak starzy ludzie kupują różaniec z błogoslawionym zapachem świętego , to każdy
            normalny stwierdzi ,że mają narąbane i to potwornie w tych starych łbach .
            • alterpars do tadesa 16.03.06, 20:03
              wiesz tutaj sie nie zgodze bo kalectwo samo w sobie nie jest niczym milym. JEsli
              ta istotka znalazla pocieche w rozancu to i dobrze. Szkoda mi tylko takich
              gleboko wierzacych osob ktore cynicznie wykorzystuje ksiadz dyrektor.
              Co do Kazimiery Szczuki to zaloze sie ze nie wiedziala o kalectwie dziewczynki.
              Ale jesli wiedziala to troszke przegiela...
          • alterpars nie, rozsadek jest standardem 16.03.06, 19:49
            Sluchaj poza dyskusja pozostaje fakt ze niepelnosprawnych sie nei wysmiewa.
            Kropka. Ton wypowiedzi smieszne modlulowanie glosu przez ksiezy i spikerow w
            Radiu Maryja mnie smieszy ale za Boga przez radio nie odroznie ktory z nich jest
            niepelnosprawny a ktory nie. Ot co. Zwykle przepraszam ze strony Pani SZczuki
            oraz zapewnienie ze nie wiedzialam o kalectwie tej dziewczynki w moim
            przekonaniu by wystarczylo ale jak widac dla msciwych (POLSKICH PODKRESLAM SLOWO
            POLSKICH) katolikow to malo.
            • slayer_fan Czy Szczuka nie ma internetu?? 16.03.06, 20:11
              Czy to takie trudne sprawdzić?
              • alterpars Re: Czy Szczuka nie ma internetu?? 16.03.06, 22:48
                a po co to maila sprawdzic...?
                • slayer_fan Po to aby się dowiedzieć o osobie, która ją 16.03.06, 23:26
                  "zafascynowała", dlaczego jest ona "starą dziewczynką" i czy ten obiekt "fascynacji" nadaja się na obiekt żartów i kpin z udziałem publiczności.
      • uu1 Re: drwiny z kalectwa są niegodne człowieka 16.03.06, 19:35
        Bez obrazy ale nie rozumiem czemu napisałeś ten światłoćmiący kawałek. Dla
        każdego kto nie zna M.B. zestawienie tembru jej głosu z wygłaszaną treścią jest
        nieodparcie śmieszne. Natomiast obecnie stosowana jest podobna manipulacja jak w
        przypadku niejakiego Rulewskiego. Zdjęcia pokazujące go z wybitymi przez milicję
        zębami wisiały w całej Polsce. Nie podano jedynie, że wyjął sztuczne szczęki.
        • remik.bz Re: drwiny z kalectwa są niegodne człowieka 16.03.06, 19:44
          uu1 napisała:
          zestawienie tembru jej głosu z wygłaszaną treścią jest
          > nieodparcie śmieszne.

No cóz? Dla wielu ludzi nieodparcie smieszne są rózne rzeczy np nieporadne
          wchodzenie po schodach człowieka o kulach lub "sprzedanie kosy" facetowi ,
          ktory kibicuje Wiśle Kraków.
          • uu1 Re: drwiny z kalectwa są niegodne człowieka 16.03.06, 19:50
            > No cóz? Dla wielu ludzi nieodparcie smieszne są rózne rzeczy np nieporadne
            > wchodzenie po schodach człowieka o kulach lub "sprzedanie kosy" facetowi ,
            > ktory kibicuje Wiśle Kraków.
            Czy naprawdę nie widzisz, że źle dobrałeś przykłady? Inaczej. Wyobaź sobie śp.
            B. Kobielę przemawiającego na pogrzebie. Czy ludzie śmialiby się z ceremonii, z
            obrządku, zmarłego? Obydwaj wiemy, że nie. Natomiast dzieje się coś bardzo
            niedobrego. Wraca cenzura i to ze strony tych, którzy nie mają moralnego prawa
            nawet o niej wspomnieć.
    • adam81w debilizm debilizm debilizm 16.03.06, 19:25
      ile razy mozna powtarzac ze szczuka powiedziala jedno zdanie tak jak mowila ta
      buczek . odniosla sie wiec do jej sposobu mowienia a nie do niej jako osoby .
      • zkris11 Obejrzyj sobie to pajacu to zobaczysz jak kpiła 16.03.06, 19:31
        tp://video.google.com/videoplay?docid=-847027218027709750&q=szczuka
        Razem z tym bezmózgiem kubusiem puchatkiem. kpią sobie na całego, z dziewczyny,
        z tego co robi. Tylko kretyn tego nie zauważy
        • lolop7 rydzyk to dobro przenajswietsze 16.03.06, 19:33
        • lolop7 wlcome to poland= bialorus 16.03.06, 19:33
        • alterpars No to moze przepraszam by wystarczylo????? 16.03.06, 19:34
          Ale dla msciwych polakokatolikow to nie wystarczy. widzialem i nadal uwazam ze
          nie takie byly intencje Pani Szczuki.
        • fervex.adult Re: Obejrzyj sobie to pajacu to zobaczysz jak kpi 16.03.06, 19:42
          > Razem z tym bezmózgiem kubusiem puchatkiem.

Ty hipokryto!!! Uwazaj bo Cie podadza do KRRiT. Zwroc uwage, ze atakujesz nie
          sposob mowienia Kuby lecz jego samego.
        • friedmar Re: Obejrzyj sobie to pajacu to zobaczysz jak kpi 16.03.06, 19:49
          obejrzałem. Rzeczywiście nic nie było, co mógłbym zakwalifikować jako szerzenie
          nienawisci. Naprawdę, ba gorsze rzeczy robił Siwiec z papieża a do dzisiaj to
          puszczają...
      • remik.bz "sposób mowienia" jest skutkiem kalectwa 16.03.06, 19:31
        adam81w napisał:

> ile razy mozna powtarzac ze szczuka powiedziala jedno zdanie tak jak mowila
        ta
        > buczek . odniosla sie wiec do jej sposobu mowienia a nie do niej jako osoby .

Tak mowi , bo jest kaleka. Rownie dobrze Szczuka moze porodiowac np "chód"
        człowieka , który zamiast nóg ma protezy ( takie tańsze)
    • wilmor1 Kruk patologia rozumu..PISokomuna 16.03.06, 19:29
      to kobieta bez oznak kobiecości... rydzyk nie dymaty...
    • titta A co wspolnego ma kalectwo... 16.03.06, 19:29
      fizyczne z pogladami i postepowaniem? Oczywiscie oburzajace jest wysmiewanie
      sie z czyichkolwiek pogladow ale po co miesza sie tu kalectwo? Przeciez ta
      osoba nie jest uposledzona umyslowo.
      • remik.bz parodia była zkalectwa 16.03.06, 19:34
        titta napisała:

> fizyczne z pogladami i postepowaniem? Oczywiscie oburzajace jest wysmiewanie
        > sie z czyichkolwiek pogladow ale po co miesza sie tu kalectwo? Przeciez ta
        > osoba nie jest uposledzona umyslowo.

Parodiowano jej kalectwo.Sposób mowienia jest skutkiem tego kalectwa. To tak
        jakby ktos np publicznie "nasladował chód" Pani Ochojskiej , bo chciałby
        wysmiac głoszone przwz nia idee.
        • fervex.adult Re: parodia była zkalectwa 16.03.06, 19:38
          > Parodiowano jej kalectwo.

A kto parodiowal jej kalectwo betonie???
          Parodiowano jej glos, nie wiedziac ze dziewczyna jest kaleka. Dlaczego Radio
          Maryja nie zaznacza ze glos autorki programu jest zmieniony przez chorobe?
      • titta Re: A co wspolnego ma kalectwo... 16.03.06, 19:36
        Obejrzalam kawalek i zmienilam zdanie. Mam znajama z wzodzona lamliwoscia
        kosci. Mowi tak samo (melodia glosu) - wynika to z zapadniecia klatki
        piersiowej. Poziom prowadzacych - dno, dno i zenada. Niedobrze mi. Jak im sie
        nie podoba to nie powinni sluchac. I na dobre by to wyszlo. Radio Maryja
        wiekszasc swojej popularnosci zawdziecza rozglosowi jaki nadali przesmiewcy.
        • absurdello Ciekawe ile osób zna na co dzień osoby z takim 16.03.06, 19:49
          schorzeniem i jest w stanie je zidentyfikować po głosie płynącym z głośnika?
    • revalidon [...] 16.03.06, 19:31
      • kot9999 Cenzura panoszy sie jak za komuchow 16.03.06, 19:35
        Cenzura panoszy sie jak za komuchow
        • nick3 Re: Cenzura panoszy sie jak za komuchow 16.03.06, 19:45
          Instrumentalizowanie prawa w celu niszczenia "niesłusznej" wykorzystujące
          niechęć telewizyjnych mas do Szczuki - to wstęp do łukaszenkizmu.

Jeśli teraz trudno walczyć z powrotem autorytaryzmu, później może być jeszcze
          trudniej.

"Komuna - lepiej zapobiegać niż leczyć."
          • jimmyjazz ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 16.03.06, 19:58
            Ja sie kurcze naprawde zaczynam bać.
            • kobieta_rakieta Re: ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 16.03.06, 20:00
              spoko, mam nadzieje, ze sie Polsat nie podda i beda walczyc. przeciez to jest
              naruszenie zasad wolnosci slowa.

do strasburga z psycholami od rydzyka!!!

--
              www.euromason.blox.pl
              • eu.czubek [...] 16.03.06, 20:18
                • eu.czubek Re: Szczuka to Niepełnosprawny Bełkot *****!!*** 16.03.06, 20:31
                  eu.czubek napisał:

> ta szczuka to niepełnosprawny umysłowo bełkot,
                  > którego nie da się zrozumieć
                  > ani akustycznie ani logicznie !!!

i w tym sensie nie powinna być karana
                  a tylko przymusowo leczona :)
                  • cyberrafi Nowa paranoja: dyskryminacja pełnosprawnych 16.03.06, 20:57
                    Czyli, że satyra wobec ludzi niepełnosprawnych jest przestępstwem? Ciekawe tylko
                    gdzie równość obywateli wobec prawa?
                    Swoją drogą to też dobry precedens dla moherów. Słuchacze RM pełnosprawni
                    umysłowo przecież nie są z całą pewnością... Wniosek z tego, że należałaby im
                    się ochrona przed parodią z urzędu!
                    • almagus Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko ... 16.03.06, 21:32
                      Dlaczego nie ukarane jest medium RM, za właczenie się jednostronnie w kampanię
                      wyborczą?
                      To jest źródło wszelakich nieszczęść i braku likwidacji bezrobocia!
                      Niestety KRRiTV nie jest obiektywna.

Mieli POPiSzczeć, a tylko myszy kościelne PiSzczą!

Kaczorki, osiołki, baranki, wierni, niemiłosierni!

Rosną buraki,
                      wzlatują anioły,
                      a napęd moherkowy !

Etyka, radio i telewizja,
                      jedynej prawdy i wiary wizja.
                      Moherowe stado tryka,
                      owieczki Ojca Rydyka,
                      żeby oddali się hosannie,
                      rodakom beczą zarannie,
                      całodobowo nachalnie
                      beczą, beczą nienormalnie
                      o liberałach, homolkach,
                      komuchach no i o Bolkach.
                      Beczą o polskojęzycznych,
                      obywatelach plastycznych,
                      co są chciwymi żydami,
                      libertynami, masonami,
                      takimi niby Polakami
                      i zawsze udawanymi.
                      Polakami prawdziwymiiiiiiiiiiii,
                      owieczkami namaszczonymi
                      do wskazywania kierunku,
                      oceny twego wizerunku,
                      jesteśmy my wybrani,
                      aby ciebie do bani
                      pouczyć jak żyć masz,
                      tak aż staniesz się nasz!
                      Czy ty Boga w sobie masz,
                      czy ty nasze konto znasz?

Nowe wybory, więc czinownik z czynownikiem
                      robi sobie i nam kampanię z męczennikiem.
                      Skoro przykład męczeństwa idzie z góry,
                      no od tego co to wanny, z gazem rury
                      i przynosi to jemu, i nam efekty,
                      więc co w tym złego Boże Święty?

Bóg jest w nich.
                      Bóg jest ich.
                      Bóg wskazuje wiele dróg.
                      Jak nie wyjdzie, tak chciał Bóg.
                      To nasz wspólnik , a nie wróg,
                      no bo ukraść to nasz Bóg!

Podajmy sobie ręce my jądro narodu,
                      my sól tej ziemi postraszymy z za grobu.

Patrzę i odnawiam oblicze tej ziemi,
                      kocham Was, lecz kropię łzami swojemi.

Wadzy, wadzy, wadzy dajcie, jak coś chcecie, to spieprzajcie , dziady, dziady,
                      dziady damy liche wam obiady, won, won, won sokoły , a matoły na cokoły,
                      obiecamy wam tu raj, mamy w dapie cały Kraj, wadzy, wadzy, wadzy daj ...!!

Hej sokoły ze stodoły...

"Kiedy będzie lepiej ? Już było", ale będzie lepszy odbiór medialny rządu,
                      gorzej z prawdą, ale ten ciemny moher się nie pozna.

Pieprzysz dziennikarzu! Idź do nieba. Spieprzaj bezradny Polaku! Zostanie
                      więcej na kapliczki! Czekaj na mieszkanie! Zamknij gębę!
                      W skrócie PiSzcz Polaku!

www.moheroweberety.net/go/images/gadzety/komorki_pani_hela_czeszeberet_120x160.gif

• malika.devi Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 14:04
                        Błahaha........:)O to, to:)Szczuka nie wyśmiewała się z kalectwa biednej
                        dewotki, tylko z jej dewocji. Kara pachnie cenzurą: co to za pomysł, śmiać się z
                        Kościoła:)
                        • kared1 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 14:12
                          tylko o głos jaki ma ta niepełnosprawna dziewczyna ( sparodiowany został głos
                          tej dziewczyny przez p.Szczukę zniekształcony przez chorobę). Być może
                          należało mieć odrobinę taktu. Można być neutralnym światopoglądowo , wierzącym
                          w nieistnienie Boga , ale odrobinę taktu wypadałoby posiadać.Dobrze jest
                          wiedzieć czasem ( dziennikarska przyzwoitość) o kim mowa .
                          • ozzy10 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 14:28
                            szlachetny idiota
                          • akla1 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 16:10
                            Ze sposobu mowienia Michnika tez sie smieja. Jakanie sie jest tez choroba, ale
                            nie slyszalam, zeby jakies kary byly za parodiowanie. Do tej pory.
                            A program ogladalam i slowo honoru, jezeli nie chodzi o cenzure polityczna, to
                            nie wiem o co. Bo tam nic obyczajowo paskudnego nie bylo.
                            Dziwne, ze jak Pietrzak powiedzial o Urbanie ze dupy od twarzy nie odroznia, to
                            zadna Rada sie tym nie zajela... Ciekawe
                            • przytomny2 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 17:53
                              Jest malo subtelna roznica pomiedzy parodiowaniem postaci publicznej jaka byl
                              rzecznik rzadu Urban a nasmiewaniem sie z osoby,ktora ma nieporownanie mniejsze
                              szanse wybronienia sie a atakowanie ktorej "w koncu niczym nie grozi" jak sie
                              zapewne wydawalo p.Szczuce. Urban mogl podac Pietrzaka do sadu i pewnie wygrac
                              ale w ramach tworzenia wlasnego image'u nie robil tego. Pastwienie sie nad kims
                              o tyle slabszym budzi obrzydzenie, niezaleznie od stopnia jego sprawnosci.
                              Tak jak nie jestem zwolennikiem PiS-owskiej dzialan w dziedzinie mediow to tego
                              typu glupio-prowokacyjne wyskoki ze strony osob publicznych budza moje
                              obrzydzenie i to niezaleznie od ich kwalifikacji prawnej.
                          • przytomny2 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 17:46
                            Bo nasmiewanie sie z czyjejs wiary i dzialan z niej plynacych to juz po prostu
                            ptys - czy nie tak.
                        • przytomny2 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 17:45
                          Smieje sie z jej wiary i dzialan przez nia podjetych.
                          Nie wiem kto dal jej do tego prawo???
                          Juz nie mowie jaki jest tego cel i sens???
                          Juz nie mowie o tym,ze pogrywka pani krytyk byla
                          wyjatkowo prymitywna a pozniejsze tlumaczenia - zenujace.
                          • akla1 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 18:19
                            Wlasnie o to chodzi, ze u nas smianie sie z RM jest przez niektorych pojmowane
                            jak smianie sie z wiary. Wiara w Ojca Rydzyka? To juz chyba bluznierstwo. Wiara
                            w radio? Jeszcze bardziej. Bo w wypowiedzi bylo o Radiu, a nie o Bogu. I nikt
                            sie ani z Boga ani z chorob nie smial. Szkoda swoja droga, ze ks. Tischner nie
                            zyje i nie moze zabrac glosu w tej dyskusji. To byl jeden z nielicznych
                            normalnych ksiezy. Normalnych ludzi.
                            Mam wrazenie, ze "przytomny" nie byl taki przytomny kiedy ogladal program. Ale
                            jeszcze bardziej mam wrazenie, ze nie ogladal, a doklada swoje oburzenie tak na
                            wszelki wypadek.
                            P.s.
                            Nie jestem fanka ani p. Szczuki ani p. Wojewodzkiego. Ale tym razem trzymam ich
                            strone. Zdecydowanie.
                            • przytomny2 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 18:47
                              Przytomny programu nie ogladal bo siedzi za granica. Przytomny natomisat czytal
                              tlumaczenie sie post faktum p. Szczuki. Przytomny te jej cytowane "bon moty" w
                              stylu, ze ona "szczerze podziwia prezenterke ..." uwaza za zachowania na granicy
                              dobrego smaku albo juz poza ta granica. Przytomny uwaza,ze ma przwo wypowiadac
                              sie na temat sprawy rowniez na podstawie pozniejszych wypowiedzi osob
                              zaangazowanych.
                              Przytomny w tej dyskusji wyczytal jak ok. dziesieciu palantow twierdzilo z duma
                              ,ze Szczuka sie nie wysmiewa z kalectwea tylko z dewocji (czyli wiary i nadziei
                              jaka niesie, niezaleznie od tego czy jej przejawy sa strawne dla wypowiadajacych
                              sie tu "intelektualistow"). Gdyby Szczuka zarzucala prezenterce antysemityzm to
                              bylby to zarzut merytoryczny, ale ona zarzucala jej taki a nie inny tembr glosu
                              i , w podtekscie, prymitywizm oraz naiwnosc. Potem jeszcze tlumaczyla sie w
                              sposob dosc pokretny. Nie wiem po co wogole wdepnela w ten temat i po co sie
                              potem tlumaczyla. Jako krytyk literacki zdawla sobie sprawe z kontekstu
                              wypowiedzi, z wrazlowosci tematu oraz mozliwych konsekwencji. A to,ze akurat PiS
                              to sprawe pewnie wykorzysta ... no coz skoro "wzieci intelektualisci" tak
                              chetnie podkladaja sie i to w programach tak intelektualnie watpliwych
                              ...glupich nie sieja.

przytomny2, Rzym
                              • akla1 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 18:53
                                No, i to w zasadzie konczy dyskusje. Z przytomnym. Nie mozna oceniac posilkujac
                                sie tylko ocenami innych. Wybranych innych, bo slucha pan (pani?) tylko opinii
                                jednej strony, drugiej nawet nie przyjmujac do wiadomosci. Czyli - krytyka z
                                zalozenia.
                                Zycze wszystkiego najlepszego.
                                • kared1 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 18.03.06, 19:11
                                  hm można nie oglądać na żywo ... przecież na tym forum jest link z fargmentem
                                  programu ...tak gwoli sprawiedliwości ....
                            • przytomny2 Re: To nie chodziło o niepełnosprawność, tylko .. 17.03.06, 19:04
                              AHA, WIESZ CO , NIE OPOWIADAJ MI TU O "wierze" w RM czy "wierze" w ojca Rydzyka,
                              nie sprowadzaj tej dyskusji do poziomu piaskownicy... I nie podpieraj sie tu
                              autorytetem sp ks. Chrapka, ktorego honorujesz epitetem "normalnosci". Zeby
                              wczuc sie w dylematy obcych sobie srodowisk
                              nie nalezy z nich szydzic ani w sposob jawny ani zawoalowany. Nie wiem co
                              chciala przez te swoje wypowiedzi uzyskac p.Szczuka i jaki byl jej cel. Czy
                              miala zamiar zostac "meczennica" za wolnosc slowa??? To prawdopodobne, wszystkie
                              dotychczasowe dzialania organizacji gejowskich i feministycznych mialy styl
                              skandalizujacy, obliczony na przebicie sie do mediow. A teraz wyszlo to co
                              wyszlo i akurat w tym przypadku nie jestem sklonny za ta sytuacje obwiniac PiS-u
                              tylko calkiem kogo innego.
                      • kared1 polityka jest zupełnie inną kwestią ... 18.03.06, 19:07
                        jeśli chodzi o politykę faktem jest, że RM zachowało się jednostronnie, jednak
                        tematem postu jest zupełnie inna sprawa.
                    • prozzac Wolna Białoruś - Wolna Polska 16.03.06, 22:24
                      Walczymy o to samo. Precz dyktatorom!
                      • wrojoz Re: Wolna Białoruś - Wolna Polska 17.03.06, 13:19
                        prozzac napisał:

> Walczymy o to samo. Precz dyktatorom!

I dlatego Kaczyński musi odejść !
                        • artefutura Re: Wolna Białoruś - Wolna Polska 18.03.06, 06:53
                          łukaszenko precz - kaczory precz. I oni i my będziemy wolni. Precz z nawiedzonymi
                      • przytomny2 Re: Wolna Białoruś - Wolna Polska 17.03.06, 18:06
                        Wolny belkot dyskutantow twojego kalibru ...
                        Az "tyyyyle" masz do powiedzenia???
                    • nick3 Z a k ł a m y w a n i e p r a w aOKgdy robi toPiS? 16.03.06, 23:38
                      To jest jawna nagonka na kobietę, wykorzystująca to, że wielu jej nie lubi.

Najważniejsze jest jednak to, że wykorzystując niechęć mas do Szczuki,
                      stworzono precedens jawnego naciągania prawa i wykorzystywania go do
                      zastraszania mediów!
                      • yagootek Re: Z a k ł a m y w a n i e p r a w aOKgdy robi t 17.03.06, 16:07
                        niestety ludzie nie kojarza w ogole pani szczuki poza tym teleturniejem. Ile
                        osob oglada programy kulturalne w ktorych ona wystepuje? ile osob znalo ja
                        przed ostatnim ogniwem? osobiscie bardzo cenie jej wiedze i sposob mowienia o
                        literaturze. szczerze wspolczuje jej tej "nagonki" z powodu niepelnosprawnej
                        spikerki. ogladalam program... szczuka w moim odczuciu pokazywala niesamowitosc
                        sytuacji w ktorej spikerka radia maryja zupelnie plaskim glosem bez intonacji,
                        bez palz... prowadzi audycje i.., trwa w radio/.// do glowy mi nie przyszlo ze
                        ta mloda dziewczyna jest niepelnosprawna
                        • az100 Histeria 17.03.06, 16:54
                          Decyzja KRRiT to objaw histerii jaka panuje wokół mediów.
                          • awm10 Re: Histeria 17.03.06, 23:54
                            > Decyzja KRRiT to objaw histerii jaka panuje wokół mediów.

To nie histeria (to nie byłoby grożne), tylko plan wzięcia mediów za pysk.
                        • przytomny2 Re: Z a k ł a m y w a n i e p r a w aOKgdy robi t 17.03.06, 17:58
                          A co ma profesjonalizm p.Szczuki do tego co zrobila akurat w tym programie???
                          Czy naprawde musiala sie tam dzielic swoimi "swiatlymi" pogladami na temat
                          intonacjo glosu spikerki RM (ktorego nie slucham,zeby nie bylo glopich odzywek).
                          Co niby takiego "glebokiego" bylo w tym akurat spostrzezeniu??
                          Czy L. Rywin powinien uniknac procesu o korupcje dlatego ,ze byl wybitnym
                          producentem filmowym (a byl!)?
                      • totalna_apokalipsa Re: Z a k ł a m y w a n i e p r a w aOKgdy robi t 17.03.06, 16:14
                        Farsa. Czy ktoś sie przyjrzał manipulacjom Pospieszalskeigo w programie?
                        Akurat Szczuke u Wojewódzkiego widziałam i fakt, ze ktos ma płacic karę za to ,
                        co ona powiedziała świadczy tylko o jednym PIS i JEGO UKLAD dorwał sie do
                        władzy i własnie rozpoczyna się akcja promocyjna potwornego zakłamania
                        nazywana odnową moralną lub IV RP

• wrojoz Re: Nowa paranoja: dyskryminacja pełnosprawnych 17.03.06, 13:18
                      Kaczyński musi odejść !
                      • artefutura Re: Nowa paranoja: dyskryminacja pełnosprawnych 18.03.06, 06:56
                        i to jak najprędzej !!!!
                    • pose.one SMS 17.03.06, 13:23
                      a kiedy karę dostanie TVN za Szymon Majewski Show i jego filmik o o. Rydzyku?
                      Bo to wlasnie idzie w ta strone. ukarac niepokorne media...

a moze tak ukarac hurtowo wszystkie media! minister Dorn nazwal dziennikarza FT
                      per "bura suka". nalozyc kary dla wszystkich mediow, ktore ta informacje
                      podaly. w koncu tak jak Polsat pokazal poglady Szczuki i dostal kare, to
                      wszystkie (niemal ;)) media pokazaly poglady Dorna.

oczywiscie jedynie sluszne media: RM, TV Trwam i NaszDziennik nie umiescily tej
                      informacji wiec kary nie dostana. a tak jednym strzalem wszystkie media ;)
                    • zezowaty_cyklop Wypowiedź Szczuki była OK 17.03.06, 13:46
                      Oglądałem program. Wypowiedź K.Sz. mieściła się w konwencji tego programu i to
                      z dużym zapasem. W porównaniu do np. dowcipów opowiadanych kilka odcinków
                      wcześniej przez Pietrzaka o Urbanie (że kładzie się spać w krawacie żeby rano
                      odróżnić dupę od głowy) to była szkółka niedzielna! (abstrahuję od porównywania
                      osób Urbana i Madzi).
                      Poza tym kontekst parodiowania Madzi moim zdaniem również działa na korzyść
                      K.Sz. - działo się to w fragmencie programu w którym K.Sz. opowiadała o
                      KOBIETACH, KTÓRE JEJ IMPONUJĄ!!! Do przemyślenia...
                      • przytomny2 Re: Wypowiedź Szczuki była OK 17.03.06, 18:05
                        Jest to glownie material do przemyslenia dla pani Szczuki...
                        Moze by tak od czasu do czasu ograniczyla ta swoja "blyskotliwosc"
                        i te bon moty wypowiadajac sie na antenie...
                        Znajomosc zycia i medialnych zwyczajow nie zawadzi ...
                        Tym bardziej jak sie ma pretensje do PiS-u o ingerencje w media to nie nalezy
                        w medialnych wypowiedziach stawac na granicy prawa i dobrego smaku.
                        Oczywiscie,ze dla PiS-u cala sprawa jest gratka ale czy p. Szczuka nie mogla sie
                        zdobyc na wiecej rozsadku i wyobrazni, o ktora ja wszyscy fani podejrzewaja?
                        Zycie publiczne to nie literatura...
                        • zezowaty_cyklop Re: Wypowiedź Szczuki była OK 17.03.06, 23:02
                          > ale czy p. Szczuka nie mogla sie zdobyc na wiecej rozsadku i wyobrazni

A nie powinieneś tu jeszcze dodać "odrobinę jasnowidztwa"?
                    • przytomny2 Re: Nowa paranoja: dyskryminacja pełnosprawnych 17.03.06, 17:41
                      Dziekuje za taka "satyre" polaczona z parodiowaniem, na ktora zadna feministka
                      na zachodze nie moglaby sobie pozwolic. Juz nie mowie o smaku p.Szczuki, ktora
                      ma az tyyyyle do powiedzenia, ze nie sposob powtorzyc.
                    • katecheta Pani Kazimiero, bardzo dziękuję za każdy gest 17.03.06, 19:40
                      Pani Kazimiero, bardzo dziękuję za każdy gest nieprzyjaźni wobec Rydzyka
                      i wszelkich poczynań czynionych przez jego sektę! Pragnę podkreślić, że niepełnosprawni są takimi samymi ludźmi jak wszyscy inni i tekże z nich możemy się naśmiewać do woli jeśli chcą być traktowani jak normalni obywatele. To tylko kabaret a wszystkim pseudokatolikom won od wolności słowa. Jak Rydzyk ma coś vis a vis to niech idzie do sądu a nie wysługuje się służalczymi urzędnikami państwowymi!!!
                    • kot9999 Precz z cenzura w ciemnogrodzie !!!! 17.03.06, 19:56
                      Precz z cenzura w ciemnogrodzie !!!! I oni smieja pouczac Lukaszenke i Putina.
                      Robia dokladnie to samo. Komunistyczna dyktatura zostala zastapiona dyktatura
                      narodowo-katolicka. Uwaga jestesmy w niebezpieczenstwie
                  • ozzy10 Re: Szczuka to Niepełnosprawny Bełkot *****!!*** 17.03.06, 14:25
                    Przymusowa reedukacja dla przygłupów
                    • przytomny2 Re: Szczuka to Niepełnosprawny Bełkot *****!!*** 17.03.06, 18:09
                      Odnosisz ta edukacje do siebie???
                      Nie od rzeczy!!!
                • kazek100 rzydzyki kłamią bo brak im osobistej odwagi 16.03.06, 20:58
                  ej rydzyki, miejcie choć tyle cywilnej odwagi, aby przyznać, że złości Was to,
                  że się ktoś ponabijał z dewocji i nie wymyślajcie, że chodzi o
                  niepełnosprawność. Bo akurat tu o to nie chodziło i wszyscy to wiecie.
                  Stosując tę logikę, wszyscy jesteście przestępcami, bo są w Polsce również
                  niepełnosprawni ateiści (znam osobiście), a wy ateistów atakujecie non stop,
                  agresywnie, często wulgranie. Trochę osobistej odwagi. Wiele nie trzeba, skoro
                  działa dla Was tyle urzędów.
                  • wrojoz Re: rzydzyki kłamią bo brak im osobistej odwagi 17.03.06, 13:21
                    Kaczyński, Rydzyki- to permanentni kłamcy. Wszyscy to widzą i osądzą w wyborach.
                    • przytomny2 Re: rzydzyki kłamią bo brak im osobistej odwagi 17.03.06, 18:17
                      Tyle potrafisz odpowiedziec na inteligentny post poprzedniczki???
                      Mowa byla o standardach Polsatu i wypowiedzi szczuki a nie o Kaczynskich.
                      Cos szybko zmieniasz temat. Stac cie na cokolwiek wiecej niz slogany???
                  • amc_46 Re: rzydzyki kłamią bo brak im osobistej odwagi 17.03.06, 15:53

idzie wiosna, czas na siewy...Dewocji /to taka roślinka - paciorkowata/, z której urośnie szowinizm.
                    • przytomny2 Re: rzydzyki kłamią bo brak im osobistej odwagi 17.03.06, 18:18
                      Z twojej gl...oty chyba nic nie wzejdzie.
                      A jesli umiesz sie tylko przezucac glupawymi
                      sloganami to miej litosc nad soba i sie zamknij.
                      "Botanik" sie znalazl!!
                  • przytomny2 Re: rzydzyki kłamią bo brak im osobistej odwagi 17.03.06, 18:13
                    "Odwazny" sie znalazl!!!
                    Bo oczywiscie kazdy akt wiary jest dla was "dewocja", poniewaz nijak nie pasuje
                    do waszych pseudocywilizowanych "standardow". A kto kogo i gdzie opluwa to sie
                    mozna przekonac w tej witrynie oraz w onecie. A o poziomie waszej polemiki
                    swiadczy chocby wypowiedz takich jak ty. To wy inicjujecie w glownej mierze te
                    dyskusje majac za nic wolnosc sumienia i wrazlowosc wierzacych. Uzywacie
                    ordynarnych pseudoargumentow a gl...ta bardzo czesto bije z waszych wypowiedzi.
                  • katecheta Dlaczego Rydzyk nie buli za obrażanie Żydów?! 17.03.06, 19:46
                    Przecież on tam równo jedzie po Żydach po Gejach po Komunistach i nikt mu nic nie robi!!! To chyba jakiś żart z tym zwykłym małym grubym i łysym pseudochrześcijaninem?! I pytam: czy z niepełnosprawnych wyśmiewać się nie można skoro tak pragną aby traktować tę kastę jak resztę społeczeństwa?!
                • onyx_70 Re: Szczuka to Niepełnosprawny Bełkot *****!!*** 16.03.06, 21:13
                  eu.czubek napisał:

Gdybyś skończył choć szkołę średnią, to byłbyś w stanie ją zrozumieć.
                • mista_onanista jeśli jej nie rozumiesz to zapytaj swego tatę dyre 16.03.06, 22:04
                  jeśli jej nie rozumiesz to zapytaj swego tatę dyrektora z radyjka - on ci
                  wsyzstko wyjaśni i odtąd już będziesz wiedział na kogo pluć a w kogo rzucać
                  kamieniami
                • kobieta_rakieta Re: Szczuka to Niepełnosprawny Bełkot *****!!*** 16.03.06, 23:30
                  eu.czubek napisał:

popros mame zeby wydala ci twoj mozg, ktory trzyma zamkniety w szafie, zeby sie
                  nie zuzywal i napisz jeszcze raz, co chciales nam tutaj przekazac.

--
                  www.euromason.blox.pl
              • wrojoz Re: ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 17.03.06, 13:17
                Do Strasburga z Krukami i psycholami od Rydzyka !
              • mmoonchild Cenzura powraca 17.03.06, 18:19
                ...byc moze to juz nasze ostatnie opinie na tym forum. Za niedlugo okaze sie ze
                wszystkie opinie krytykujace ustroj zaczynajacy smierdziec totalitaryzmem beda
                usuwane. Miej nas losie w opiece bo bog o naszym narodzie dawno zapomnial...
              • cicha84 Re: ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 18.03.06, 00:05
                wolność słowa - wydaje mi sie że nie wiesz o czy piszesz!!!!!!!!!!!!!!!!! - socjolog
            • ludwikdorn Re: ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 16.03.06, 21:07
              Symboliczna zrzutka jak najbardziej. Proponuję też zebrać podpisy i wysłać
              doniesienie o wykroczeniu popełnionym na antenie Radio MaRyja do KRRiT.
              Wystarczy je włączyć i jest duża szansa że polecą teksty rasistowkie,
              faszystowskie, antysemickie. Z tego samego artykułu, niech się dobiorą do pana
              Rydzyka. Wtedy się okaże, czy KRRiT jest niezależna, czy należy do układu Kaczorów.
              • wrojoz Re: ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 17.03.06, 13:23
                ludwikdorn napisał:

> Symboliczna zrzutka jak najbardziej. Proponuję też zebrać podpisy i wysłać
                > doniesienie o wykroczeniu popełnionym na antenie Radio MaRyja do KRRiT.
                > Wystarczy je włączyć i jest duża szansa że polecą teksty rasistowkie,
                > faszystowskie, antysemickie. Z tego samego artykułu, niech się dobiorą do pana
                > Rydzyka. Wtedy się okaże, czy KRRiT jest niezależna, czy należy do układu
                Kaczo
                > rów.

Kiedy się w końcu dobierzemy do Rydzyka i Kaczyńskiego ? Już czas !
            • glos_w_dyskusji Re: ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 17.03.06, 13:12
              jimmyjazz napisał:
              > Ja sie kurcze naprawde zaczynam bać.

Tego, że musisz ważyć swoje słowa? Bo jesteś odpowiedzialny za to co mówisz? To
              chyba dobrze!!!!!!!!!!!!!
            • sulineczka Re: ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 17.03.06, 14:19
              Widac bojazliwy jestes kolego. Taki charakter, ale warto nad nim popracowac.
              Osobiscie uwazam, ze i program Kuby Wojewodzkiego i wypowiedzi uczestnikow tego
              programu bardzo czesto kreca sie wokol spraw rozporkowych, ze nie jest to zaden
              program pastizowy, a po prostu hamowaty i glupawy. Na tym tle wypowiedz Pani
              Szczuki swietnie sie w ten program wpisuje. Jesli chcemy z takich
              bezwysilkowych intelektualnie programow tworzyc norme, to tylko swiadczy zle o
              Polsacie ( i tak jest to malo intelektualna letewizja i chyba takie jest jej
              zalozenie) oraz o widzach. Pani Szczuka, jak piszecie tutaj - feministka- sama
              siebie wylansowala, pasuje do tego programu jak ulal !!! A szkoda, bo kilka
              razy udalo mi sie slyszec calkiem interesujy opis ksiazek, ktore usiluje
              recenzowac. Opis, a nie recenzje, bo do tego trzeba wiekszej wiedzy zycia niz
              sprawy rozporkowe. Natomiast jesli istotnie kpila sobie z osoby kalekiej,
              mlodej i wrazliwej, ktora swoj swiat zbudowala wokol kolka roznacowego i
              modlitwy, to znaczy ze pani Szczuka w swojej krytyce poszla za daleko i jesli
              tego nie czuje to tylko forma duzej kary pienieznej moze nia potrzasnac.
              Uczucia religijnie innych ludzi nie powinny byc nigdy obrazane , a za zabijanie
              nadzieji stosowac sie powinno kary najwyzsze. Nadzieja wyrazana forma modlitwy
              jest dla tej mlodej dziewczyny sensem zycia i wysmiewanie tego jest paskudne.
              Ale moze w tak pelnym glupich wulgaryzmow programie jak program Kuby
              Wojewodzkiego jest to norma. A wiec rozumiem, ze Polsat zaplaci tu za cos
              wiecej niz tylko paskudna wypowiedz pani Szczuki. Zaplaci kare za
              zwulgaryzowanie umyslowe i moze nareszcie ktos sie tam obudzi i spojrzy
              krytycznie na to jakie wzorce oni propaguja.
            • przytomny2 Re: ROBIMY zrzutke na Polsat??? Dla zasady. 17.03.06, 17:38
              Boj sie wlasnej gl..ty.
          • przytomny2 Re: Cenzura panoszy sie jak za komuchow 17.03.06, 17:37
            Szczuka MUSIALA oczywiscie prowokowac!!!
            To w koncu jej "powinnosc" zyciowa.
            Przypomina mi organizatorow tych wszystkich parad wolnosci,ktorzy co prawda nie
            mieli dla zadnej z nich sensownego przeslania ale za kazdym razem usilowali
            wywolac konflikt i dotrzec z "tematem" jak nie do sadu to chocby do Brukseli
            albo do Strassburga. Glownym "przeslaniem" imprezy warszawskiej bylo cwiczenie
            "kaczego chodu" a objawem skutecznosci - zaklocenie wykladu Kaczynskiego w
            Berlinie w ub tygodniu przez wyrostkow,ktorych glowna kwalifikacja w
            dzialalnosci publicznej jest skandowanie sloganow bo poza to nie sa w stanie
            wykroczyc.
            Tyle tylko,ze na Zachodzie zadna, nie wiem jak zajadla feministka nie
            pozwolilaby sobie na parodiowanie kogokolwiek a potem na tak idiotyczne tlumaczenia.
            Tam poprawnosc polityczna rozumie sie zbyt doslownie i niezaleznie od orientacji
            politycznej wysokich zwalczajacych sie stron.
            • kot9999 Nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz zi 17.03.06, 20:43
              Nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz zielonego pojecia. Jedna z
              zachodnich tv pokazala zachrystie i powiedziala ze jest to odbytnica papieza po
              operacji.... Przegiecie bylo ewidentne, ale wlos jej z glowy nie spadl
        • arius5 katole jak muslimy, o wszystko obrazeni 16.03.06, 22:51
        • wrojoz Re: Cenzura panoszy sie jak za komuchow 17.03.06, 13:15
          kot9999 napisał:

> Cenzura panoszy sie jak za komuchow

Kaczyński musi odejść !
    • alkud Neo-Bolszewicy z Prawa i Sprawiedliwosci ********* 16.03.06, 19:31
      To dopiero poczatek pisuraowatego terrorou... juz pomijam watek, ze KRRITV stalo
      sie wasalem ojca Rydzyka... sama kara bedzie sluzyc temu, aby media telewizyjne
      sie autocenzurowaly (powtorka z PRLu) bo jak nie, to PiS znajdzie bada w postaci
      kary finansowej... juz widze zastepy rydzykantow sprawdzajacych wszystkie tv
      (poza trwam) celem dopieprzania kar za nieprawomyslnosc... PiS takze ku..ko
      boi sie osmieszenia... wypowiedz, ze Wojewodzki "stwarzał sprzyjający klimat do
      formułowania stwierdzeń prześmiewczych i obraźliwych" i czynienie z tego zarzutu
      jest kuriozalne... to juz blisko poziomu Bialorusi i Łukaszenki... zle sie
      stalo... w Polsce byl syf, ale teraz czeka nas terror katolickich neo-bolszewikow...

religiapokoju.blox.pl
      • ginusia Re: Neo-Bolszewicy z Prawa i Sprawiedliwosci **** 16.03.06, 19:34
        alkud napisał:

> To dopiero poczatek pisuraowatego terrorou...
        > stalo... w Polsce byl syf, ale teraz czeka nas terror katolickich neo-
        bolszewik
        > ow...
        Bardzo ladnie to ujales Alkud. :)
    • darek_pn Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:31
      Mam odpowiednio dużego i twardego dziabonga, żeby usztywnić tą Magdę Buczek.
      Amen
    • zetor.na.oszolomy Paranoja - wraca cenzura 16.03.06, 19:33
      to są skutki upolitycznienia, a raczej uPiSowienia KRRiTV
    • nick3 Niszczenie "Niesłusznych" Z Zasady Sprawiedliwe??? 16.03.06, 19:34
      Trudno sobie wyobrazić draństwo, jakie w imieniu prawa trzeba by zrobić Szczuce
      (czy innym "Niesłusznym W Oczach Ludu"), żeby spotkało się to z dezaprobatą
      pisowców.

<Sprawiedliwe jest to co niszczy naszych wrogów, Wrogów Polski ("Wrogów Ludu"?:)
      >

Wystarczy "Lud" zmienić na "Naród" i wszystko OK:)))
      • eu.czubek Szczuka Gardzi Ludźmi - Polsat Przyzwala !!!!!!!! 16.03.06, 21:17
        Szczuka Gardzi Ludźmi i ich Godnością - Polsat Przyzwala
        a
        "audycje lub inne przekazy nie mogą propagować (...) postaw i poglądów
        sprzecznych z moralnością i dobrem społecznym........ "nadawcy dbają o
        poprawność języka swoich programów i przeciwdziałają jego wulgaryzacji".
        • mukroko [...] 16.03.06, 21:59
          • pis.olewa.po [...] 16.03.06, 23:11
            • nick3 Ej, tow. Machejek to nie czasy prl-owskich nagonek 16.03.06, 23:41
              A ponadto daję cię, chamie, do kosza.
          • andrzej-komorski Ej szczuka !! Tu nie Polsat !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.03.06, 02:04
          • przytomny2 Re: a ja sram na ciebie bo mam do tego prawo !!! 17.03.06, 18:25
            I zdaje sie,ze defekacja wyczerpuje twoje "tworcze" czynnosci zyciowe.
        • nick3 Sądzimy program zato co wnim p o w i e d z i a n o 16.03.06, 23:02
          ...a nie za to, co - w mniemaniu nienawidzących jej moherów - odczuwa Szczuka.
    • slayer_fan "Obrończyni" praw mniejszości nie zawahała się 16.03.06, 19:36
      aby w chamski sposób przedrzeźniać niepełnosprawną osobę i jej przekonania.
      • fervex.adult Re: "Obrończyni" praw mniejszości nie zawahała si 16.03.06, 19:40
        Ona jest z wykrztalcenia filologiem, wiec jest wyczulona na dykcje. Nie bylo nic
        o kalectwie, ani nic o nasmiewaniu sie.
        • slayer_fan Mogła przed programem dowiedzieć się czegoś 16.03.06, 19:59
          o osobie z której będzie się nabijać (z ochoczą pomocą publiczności w studio).
          Dykcja Magdy Buczek jest spowodowana jej ciężkim kalectwem.
          W tym kontekście wyszło coś co można najłagodniej nazwać jednym wielkim obciachem.
          • bio.mum Re: Mogła przed programem dowiedzieć się czegoś 16.03.06, 20:02
            slayer_fan napisał:

> o osobie z której będzie się nabijać (z ochoczą pomocą publiczności w studio).
            > Dykcja Magdy Buczek jest spowodowana jej ciężkim kalectwem.
            > W tym kontekście wyszło coś co można najłagodniej nazwać jednym wielkim
            obciach
            > em.
            >

Obciach to pojecie względne. Dla mnie obciachem jest Radio Maryja i Madzia
            Buczek z jej różańcami. Zależy, kto co lubi.
            • bio.mam Re: Mogła przed programem dowiedzieć się czegoś 16.03.06, 20:44
              To co się dzieje ostatnio w mediach i wśród polityków opozycji to
              jedna wielka skoordynowana akcja której celem jest wytworzenie
              atmosfery strachu i niechęci do PISU.
              • uu1 Re: Mogła przed programem dowiedzieć się czegoś 16.03.06, 20:49
                > To co się dzieje ostatnio w mediach i wśród polityków opozycji to
                > jedna wielka skoordynowana akcja której celem jest wytworzenie
                > atmosfery strachu i niechęci do PISU.
                Nikt tej atmosfery lepiej nie wytworzy niż sam PiS i (de) Stabilizatorzy.
                Nawet się zrymowało.
    • agnieszka_rybak Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 19:38
      Widziałam ten program i nie było tam nic o naśmiewaniu się z
      niepełnosprawnych.Natomiast co do wypowiedzi kazimiery szczuki,to nie
      zauważyłam by miała charakter obraźliwy.Podobno żyjemy w świeckim kraju,w
      którym każdy może wygłaszać swoje poglądy....Niedługo już nic nie będzie można
      mówić o kaczyńskich,rydzyku i jego radiu,w którym oczywiście żadnych uczuć sie
      nie obraża,nie ma charakteru antysemickiego.Dlaczego KRRIT tam nie
      interweniuje.Wszyscy co głosowaliście na PiS i LPR macie czego
      chcieliście.NIECH ŻYJE KACZYZM I RYDZYZM.
      • slayer_fan Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 16.03.06, 23:53

• slayer_fan Przyjrzyj się osobie o której mówiła pani Szczuka 16.03.06, 23:55
        w atmosferze ogólnej wesołości

www.de-vrouwe.net/english/index.html?d__Testimony_by_Madzia_Buczek_from_Poland395.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka