Dodaj do ulubionych

Wyborów w maju chce tylko 23 proc. Polaków

19.03.06, 19:17
czy ten niziołek naprawdę myśli, że ludzie nie wiedzą o tym, że w sytuacji
takiej rozwiązaniem jest dymisja rządu?

ale nie, przecież rządzić może tylko PiS!...
Obserwuj wątek
    • usta-ponetne Wyborów w maju chce tylko 23 proc. Polaków 19.03.06, 19:18
      Nie dziwne że Polacy nie chcą wyborów. Wybrali PiS - niech ta partia teraz rządzi. A to że jest nieudolna i pragnie władzy tylko i wyłącznie dla siebie to inna sprawa.

A poza tym za czyje pieniądze będą organizowane nowe wybory? Oczywiście, za nasze.
      • poglodek Liga przedstawia projekt obniżki podatków !!!! 19.03.06, 19:31
        Liga Polskich Rodzin proponuje nowelizację ustawy o podatku dochodowym od osób
        fizycznych, zakładającą radykalną obniżkę podatków. Na dzisiejszej konferencji
        prasowej w Sejmie był Szymon Pawłowski, członek sejmowej komisji finansów
        publicznych oraz Piotr Ślusarczyk, Rzecznik Prasowy KP LPR.

Nowelizacja proponowana przez LPR zakłada obniżenie wszystkich trzech progów
        podatkowych w ramach podatku dochodowego od osób fizycznych o 1% co rok przez
        kolejne pięć lat.

„W roku 2007 będą to stawki 18, 29 i 39 procent, w roku kolejnym 17, 28 i 38
        procent, itd., aż do roku 2011, kiedy to stawki podatkowe wynosić będą 14, 25 i
        35 %” – mówił Pawłowski.

Jak dodał, z analizy propozycji zmian w systemie podatkowym przedstawionych
        przez Ministerstwo Finansów wynika, że choć są to zmiany „idące w dobrym
        kierunku”, to są one jednak niewystarczające.

Według Pawłowskiego, zabrakło w nich obniżki podatków i prorodzinnych zmian
        podatkowych. „W tej materii PiS w ogóle nie wypełnia swoich obietnic
        przedwyborczych” – mówił.

Jak ocenił polityk Ligi, skoro rząd nie jest gotowy na daleko idącą reformę
        całego systemu podatkowego, Liga proponuje rozwiązanie, które - z jednej
        strony - mieści się w obecnym systemie podatkowym, z drugiej zaś, wiąże się ze
        znaczącym obniżeniem podatków.

„To realne obniżenie podatków dla wszystkich, jednocześnie zaś stopniowe,
        spokojne i nierewolucyjne” - podkreślił Pawłowski.

Zaznaczył jednocześnie, iż „nowelizacja w największym stopniu dotyczy osób o
        najniższych dochodach, albowiem obciążenia podatkowe tej grupy docelowo
        zmniejszą się aż o jedną czwartą".

Skąd wziąć środki na sfinansowanie tych zmian? Pawłowski ocenia, iż w
        pierwszych latach zmniejszenie wpływów do budżetu z tytułu tych zmian nie
        będzie bardzo duże, dlatego wystarczy chociażby skuteczna realizacja programu
        Tanie Państwo, wystarczy odchudzenie administracji.

W latach kolejnych zmniejszone wpływy do budżetu zostaną zniwelowane poprzez
        wychodzenie podatników z szarej strefy oraz poprzez poprawę koniunktury
        gospodarczej, związanej z obniżeniem podatków.
        • himhith Re: Liga przedstawia projekt obniżki podatków !!! 19.03.06, 19:41
          Lidze i tak juz nic nie pomoze. Mieliscie na takie projekty kilka lat, ale
          woleliscie cala energie poswiecac na wystepy w RM, walke z aborcja i swinskimi
          obrazkami zamiast na cos konstruktywnego. Teraz wam juz dziekujemy za
          wspolprace i zapraszamy na polityczne bezrobocie i smietnik historii.
          • poglodek Liga przez ostatnie lata była w opozycji i nie 19.03.06, 20:15
            miała realnej możliwości realizacji swoich pomysłów w takich kewstiach.
            Przyznaje ci rację, że za bardzo zajmowała się wtedy sprawami ideologicznymi,
            obecnie to się zmienia.
            • lwaw Re: Liga - ciszej nad tą trumną 19.03.06, 21:16

• rozowy.olek Sondaż komórkowy 19.03.06, 21:36

Sondaż przeprowadzono wśród abonentów telefonów komórkowych najnowszej
                generacji, stad taki niezły dla PO wynik.
                • haribu NOWY blog o polityce 20.03.06, 00:24
                  NOWY blog o polityce - haribu.blog.onet.pl/
            • 1_gb_miejsca_na_twoje_maile Po co wybory i teraz, i w jesieni? 19.03.06, 21:24
              PiS chce wyborow teraz, bo ciemny lud jeszcze sie nie zorientowal, ze jest dno.
              W jesieni juz nawet ciemny lud moze cos dostrzec. Dlatego PiS wymyslil sobie
              przeczekac do jesieni za pomoca kampanii wyborczej, w ktorej bedzie okazja do
              szkalowania przeciwnikow ku uciesze ciemnego ludu. Jesli PiS uzyska wynik
              podobny do poprzedniego, to pierwszym powiewem V RP bedzie wniosek o kolejne
              samorozwiazanie sejmu.
        • zatrwozona Wiesz, Poglodek nie robisz tym postem dobrej 19.03.06, 19:46
          reklamy lidze, oj nie robisz...
        • dziedzicznacytadelafinansjery Oj, Gazeto Wyborczo, Gazeto Wyborczo! 19.03.06, 20:32
          ... "Towarzysz Chruszczow zajął zaszczytne drugie miejsce, a Kennedy był
          przedostatni." - taki styl przebija z waszych artykułów!

Widać wyraźnie, że Polacy ("miliony Polaków", jak mawia pewien sfrustrowany
          klasyk) chcą aby obecny stan rzeczy przerwać i pozwolić na ukształtowanie rządu
          mającego mocne oparcie w parlamencie. I z takich twardych faktów nie da się,
          naprawdę, zrobić takiej stójki na dwunastnicy, żeby wyszło, że Polacy popierają
          Tuska, a za koncepcjami PiS-u to tylko jakiś margines się opowiada, cokolwiek by
          nie było "na tapecie".
          • kosa811 najwyraźniej ci się pierniczy we łbie jak jarkowi 19.03.06, 21:10
            i równies rozgarnięty - jak obornik na nadchodzącą wiosnę
            • lwaw To wszystko co masz do powiedzenia? Bida! 19.03.06, 21:24

• fritz.fritz Tylko 23% chce wyborow i 77% za PO!! Hurra ! PO 19.03.06, 20:33
          zgodzi sie na rozwiazanie sejmu.

Przeciez tylko swiatli, inteligentni i mlodzi Polacy a wiec wedlug PO
          zwolennicy PO pojdzie glosowac a ciemnogrod zostanie w domu, PiS przerznie z
          kretesem.

Fantastyczna perspektywa dla PO! Rzad cieni nareszcie przejmie wladze!

Tylko dlaczego te cieniasy paskudne tak potwornie boja sie werdyktu
          spoleczenstwa, rowniez mlodych i swiatlych i nie beda dalej kleic sie do
          stolkow sejmowych?

Dlaczego te chlystki z zerowym poczuciem odpowiedzialnosci za Polske nie
          zaglosuja za rozwiazaniem sejmu?

Ah jasne, przeciez to jest wlasnie banda chlystkow i cieniasow drwiacych i
          oklamujacych cale spoleczenstwo w zywe oczy i bojacy sie wyborow jak ...SLD w
          poprzedniej kadencji albo diabel wody swieconej.

• zatrwozona Fritz.Fritz, sfinansuj sam nam ten Cyrk - 19.03.06, 20:36
            czyli nowe wybory. Osobiscie ci podziekuje. Ale k...wa mojej czesci podatku na
            fanaberie Pisuarow nie dam. :-o
            • makulu Re: Fritz.Fritz, sfinansuj sam nam ten Cyrk - 19.03.06, 20:39
              cały bajer w tym że ty mmasz gó.. do powiedzenia na temat swoich podatków. mulat powie na co maja pójść. takie czasy. sorki
              • zatrwozona nie masz racji, place je na razie tylko gdzie 19.03.06, 20:43
                indziej, i jak tak dalej bedzie to nie oddam Ojczyznie jej dzialki, bo na
                g.wniane wybory co 6-10 miesiecy nie mam ochoty. Niech sie Kaczory zabieraja do
                roboty a nie bez przerwy obrazaja sie lub innych, Pacany jedne. K. my im do
                licha placimy, czy to nie wystarczajacy paradoks????
                • makulu Re: nie masz racji, place je na razie tylko gdzie 19.03.06, 20:47
                  jak je płacisz w londynowie to cie kaczory złapią. mam nadzieję że nie. pozdrawiam
                  • zatrwozona nie w londynowie, nie lubie plywac hihihi 19.03.06, 20:51
            • fritz.fritz Re: Fritz.Fritz, sfinansuj sam nam ten Cyrk - 19.03.06, 20:44
              zatrwozona napisała:

> czyli nowe wybory. Osobiscie ci podziekuje. Ale k...wa mojej czesci podatku
              na fanaberie Pisuarow nie dam. :-o

Problem polega na tym, ze burdel w Polsce, paraliz wladzy ustawodawczej,
              paranoiczne wyrzucanie pieniedzy duetu PO-LPR, jak w przypadku podwojnego
              becikowego, niemoznosc prowadzenia reform powoduje straty gospodarcze w
              perspektywie 4 lat wyskosci setek milliardow i destabilizacje rynku.

Ja nie przesadzam.

Wydatki okolo 100 mln zlotych w porownaniu z tymi stratami sa niczym. Na tym
              wlasnie problem calkowitego braku odpowiedzialnosci PO za Polske i Polakow.
              Najciekawsze, ze PO wlasnie zaczela prowadzic w uczciwych sondazach, ma wiec
              duze szanse na wygranie wyborow.

PO odmawia Polakom prawa oczyszczenie sytuacji w nowych wyborach. Takie
              nastawienie do wyborow maja tylko i wylacznie partie o zapedach dyktatorskich
              albo faszystowskie.

PO powinna wziasc za przyklad Niemcy, kiedy to SPD pomimo wrecz beznadziejnej
              sytuacji doprowadzila do nowych wyborow wlasnie dla dobra Niemiec!

Dokladnie to samo robi PiS, ktora jest partia odpowiedzialna i dzialajaca
              zgodnie z najlepszym interesem Polski.
              • zatrwozona Tyle ze Niemcy w swoim jezyku nie maja np 19.03.06, 20:48
                slowa i znaczenia PRZEKORA. A Polacy jakos czesto tego naduzywaja... Z nowymi
                wyborami- ok ale jesienia, bedzie taniej.
                I tym razem nie zaspie i pojade zaglosowac przeciw Pis, Lepperowi i
                Olejniczakowi. I LPR u mnie min. przez te dzisiejsze glupie posty tez szans nie
                ma. Precz z Fanatyzmem!
                • fritz.fritz Re: Tyle ze Niemcy w swoim jezyku nie maja np 19.03.06, 21:01
                  zatrwozona napisała:

> slowa i znaczenia PRZEKORA. A Polacy jakos czesto tego naduzywaja...

Nie zartuj, dzialania wbrew elementarnym interesem 40 mln ludzi przez pare
                  chlystkow nazywasz przekora... to jest rowniez kpina.

> Z nowymi wyborami- ok ale jesienia, bedzie taniej.

Nie, to sa dwie zupelnie rozne sprawy, dotyczace wrecz diametralnie roznej
                  perspektywy wyborcy w wyborze kandydatow:

W jednym przypadku rozstrzyga, komu chce powierzyc losu calej Polski, walki o
                  jej racje stanu na swiecie a w drugim przypadku interesuja go ludzie, z ktorymi
                  ma na codzien docznienia, ktorych zna, na jego wlasnym podworku.

Partie, ktora np. uwaza za zla na lokalnej plaszczyznie moze preferowac na
                  globalnej i na odwrot.
                  Nalozenie sie obydwu kampani byloby absolutnie zabojcze dla demokracji,
                  poniewaz uniemozliwialoby wlasnie oceny sytuacji i ludzi w zaleznosci od celow.

Do tego dochodzi, ze straty beda powstawac w ciagu tego roku. Te straty beda
                  rowniez nieporywnywalnie wyzsze niz wydatki. Do tego dochodzi, ze przez caly
                  czas w Polsce panowalby potworny burdel. Jak myslisz, ile miliardow (euro)
                  inwestycji powedruje wtedy do Czech, na Wegry czy do Slowacji?

Przelicz to na stracone miejsca pracy w nowych technologich i na miejsca pracy,
                  ktore zostana w sposob posredni stworzone.

Pomimo calej twojej sympatii dla PO powinnas rowniez myslec troche o Polsce,
                  calej Polsce i wszystkich Polakach, nie tylko POlewicowych.

> I tym razem nie zaspie i pojade zaglosowac przeciw Pis, Lepperowi i
                  > Olejniczakowi. I LPR u mnie min. przez te dzisiejsze glupie posty tez szans
                  nie ma. Precz z Fanatyzmem!

Wlasnie, powinnas byc absolutnie za wyborami. Wszystko wskazuje na to, ze
                  Polacy oczyszcza sejm z LPR.

• zatrwozona piszac o przekorze mysle o wyborcach.... 19.03.06, 21:40
              • prawyisprawiedliwy Witaj świno!!!! Gdzie twój kolega Tales1, Jola, Ka 19.03.06, 20:49
                toli, galba????
                • fritz.fritz Re: Witaj świno!!!! Gdzie twój kolega Tales1, Jol 19.03.06, 21:02
                  ty tak do mnie nieodomyty prosiaku?
              • mlynek_kawowy A kto podpisał ustawę? 19.03.06, 21:13
                A kto podpisał ustawę o podwójnym becikowym, czyżby prezydent chrum chrum Kaczyński?

Prawda jest taka że PiS ma prezydenta, rząd, większość w senacie. SLD długo rządziło przy takim układzie a ci co? Ja czekam na te 3 miliony mieszkań, rozliczenie ubeków, obniżkę podatków, tanie państwo itd.

PiS bał się wyborów w Warszawie, bo by od razu przerżnęli, ale tłumaczyli się, że za drogo. A teraz chcą powtarzać wybory w całej Polsce, banda hipokrytów...
                • makulu A mulat będzie miał wadze. ale jaja 19.03.06, 21:20
                  Mulat z ojcem dobromirem jako zaplecze polityczne rządu. I kaczan mówi o tym ze stoickim spokojem. jeśli tak ma wyglądać IV RP to ja chcę do V
              • zielonka443 Re: Fritz.Fritz, sfinansuj sam nam ten Cyrk - 19.03.06, 21:48
                Z tymi NIemcami to troche nie tak. Schroder podal swoj rzad do dymisji. Tego
                chce PO. PiS nie bardzo bo bylo by to przyzaniem sie do winy za niemoznosc
                rzadzenia. ja by tez nie przykladal reki do samorozwjazania bo zajac PiS
                wykorzystal by decyzje Po w kampani wyborczej obarczajac ja wina za rozwiazanie
                sejmu (brzmi smiesznie ale PiS tyle razy robil nieprawdopodobne rzeczy, ze
                wcale bym sie nie zdziwil ze tak zrobi).PO chce tez okregow jednomandatowych.
                Glosujemy na ludzi a nie na partie. Nie bardzo wiem dlaczego PiS nie chce. MOze
                mi wytlumaczysz??

• zatrwozona Mysle ze PiS ma stracha ze sie 19.03.06, 22:31
                  PO i inni zawezma, proboja wiec sie braciszkowie utrzymac obrazajac sie i
                  innych co chwila, tracac czas na awantury a nie rzadza. zmieniaja tylko twarze
                  w urzedach i robia zadyme zeby nikt nie zauwazyl.
                  Ja sie zawzialam, jak beda wybory zaglosuje przeciw PiSowi i Samo-(zniszczeniu)
                  jak i LPR. Za SLD tez nie przepadam, co prawda Olejniczak raz mnie pozytywnie
                  zaskoczyl bodaj przed 3 tygodniami porownujac Kaczynskiego z nowym Wladzca
                  Bialorusi.... A wiec nie mam innego wyboru, chyba ze zalozysz sam sensowna
                  Partie Internautow z sensownym (gwarantuje ze demokratycznym- bo w internecie
                  nie da sie inaczej) programem. :-))
                • fritz.fritz Re: Fritz.Fritz, sfinansuj sam nam ten Cyrk - 19.03.06, 23:16
                  zielonka443 napisał:

> Z tymi NIemcami to troche nie tak. Schroder podal swoj rzad do dymisji.

1. Schröder chcial nowych wyborow. Konstytucje niemiecka nie przewiduje tego
                  wogole w takiej sytuacji. To co on zrobil bylo niezgdone z niemiecka
                  konstytucja. Sprawe nawet zaskarzone. Nie pamietam dokladnie werdyktu, ale byl
                  salmonski. Wszystko zalezala na koncu od prezydenta, ktory mogl powiedziec ja
                  albo nein. Powiedzial ja, wlasnie dla dobra Niemiec.

> Tego chce PO.

Nie zartuj!!
                  Podaj link. Musiales go widziec pare minut temu.

To znaczy sie, nie nie zartuj tylko nie.. zmyslaj.

>PiS nie bardzo bo bylo by to przyzaniem sie do winy za niemoznosc
                  > rzadzenia
                  Alez oczywiscie, ze tak. PiS nie to przyznaje sie, PiS krzyczy, przy takich
                  stosunkach wiekszasciowych w sejmi nie mozna rzadzic.

Z tym trzeba skonczyc. Polacy powinni rozstrzygnac, jak ma dalej isc, w wolnych
                  wyborach. To jest dokladnie to elementarne prawo demokrcji: kiedy powstaje taki
                  uklad, nie aresztuje sie ludzi, nie wiesza politykow doslownie.

To wyborcy swoim werdyktem wieszaja politykow przeprowaadzajac wolne wybory. I
                  dokladnie tego boi sie PO.
                  Nie chce wolnych wyborow.
                  PO prowadzi w sondazach, powinna wiec z radoscia, podobnie jak CDU po
                  zapowiedzi stwierdzic:

Swietnie, to jest dobry dzien dla Polski!

Taka byla reakcja politykow CDU / CSU, doslownie!

Reakjca PO: PiS przyznaje sie do porazk a pozniej "diabelski plan
                  Kaczynskiego".

Przeciez to jest reakcja doslownie najbardziej faszystowska doslownie partii,
                  ktora stara sie pograzyc Polska w anarchii i klotni, w nadzieji, ze zyska na
                  tym. PO jest partia niebezpiecznych becwalow i chlystkow.
                  Porownanie z reakcja Niemcow, CDU/CSU jest najbardziej miazdzaca krytyka PO
                  jaka sobie mozna wyobrazic.

PO nie zdala elementarnego egzaminu dojrzalosci politycznej: zarowno w sensie
                  myslenia o Polsce jak i Polakach, ktorych dobro powinien byc najwyzszym celem
                  PO i odmawiajac Polakom to wyrazenia swojego zdania w wolnych wyborach.

Mam nadzieje, ze normalni trzezwo myslacy Polacy, ktorzy teraz glosowali na
                  PO, przemysla swoja decyzje.
                  O fanatykach wymyslajacych nieistniejace fakty, nie mowie.
                  Chociaz kto wie, moze im sie rowniez przypomni, ze sa Polakami i zdadza sobie
                  sprawe z przestepstwa, ktore wlasnie teraz popelnia PO.

>PiS wykorzystal by decyzje Po w kampani wyborczej obarczajac ja wina za
                  rozwiazanie sejmu (brzmi smiesznie ale PiS tyle razy robil nieprawdopodobne
                  rzeczy, ze wcale bym sie nie zdziwil ze tak zrobi).

PiS chce nowych wyborow. Prosi PO o ich przeglosowanie. 4 tygodnie pozniej
                  wyborcy dycyduja. Punkt i basta.

Co do obwiniania za obecna sytuacje. Widze, ze nie czytales listy 24 zadan
                  PO, jest opublikowana przez PO w internecie. Przeczytaj ja i potem zastanow
                  sie, kto jest za co odpowiedzialny.

PO chce tez okregow jednomandatowych.
                  > Glosujemy na ludzi a nie na partie. Nie bardzo wiem dlaczego PiS nie chce.
                  MOze mi wytlumaczysz??

Masz dwa diametralnie rozne sytemy: taki jak w Niemczech, we Franci, we
                  Wloszech i Polsce i inny, JOW jak w Anglii.

Obydwa systemy maja zalety i wady. Anglicy chca od dawna zmienic ich system,
                  ale tak sie sklada, ze partia ktora wygrala nie chce, a ktora przegrala chce :).

Zmiana systemu glosowania oznacza dopasowanie calej struktury politycznej,
                  ustawodastwa. Zmiana systemu bez tego przygotowania politycznego i
                  administracyjnego byloby tak jak jezdznie w zimie po lekko oblodzonej drodze
                  na ...letnich oponach: musisz wyleciec z drogi. Taki wypadek to jest regres
                  gospodarczy w ciagu paru lat, utrata bardzo duzej czesci dorobku materialnego,
                  stracenie olbrzymich szans gospodarczych: w kraju, w ktorym wszystko sie gotuje
                  w polaczeniu z faktem, ze Polska jest krajem przezartym korupcja, nie
                  zainwestuje zadna normalna firma. Na to Polski teraz nie stac. Na taki wypadek.

Osobiscie mam wrazenie, ze mieszanka bylby jak najbardziej sluszna ale wlasnie,
                  model musi byc implementowany zgodnie z zasdami gry a nie pijacki burdel na
                  kolkach, a ta forme ma wlasnie propozycja PO teraz.

• ritterausleidenschaft nastepny "artykul" do polityki ;-) 19.03.06, 23:23
                    czyli gratuluje nastepnych grafomanskich glupot :-)))
                    • fritz.fritz Re: nastepny "artykul" do polityki ;-) 19.03.06, 23:25
                      mam pytanie do ciebie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=38796556&a=38811936
                  • zielonka443 Re: Fritz.Fritz, sfinansuj sam nam ten Cyrk - 20.03.06, 00:45
                    1. Niemcy

Juz iedys pisalem na tym forum, ze proby porownania obu decyzji nie ma sensu.
                    SPD bylo rzadzaca partja z wiekszosciowym rzadem. Nie zapomnij o tym. To
                    sondaze i przegrane wyborych w landach (np. Nadreni polnocnej Westfali) zmusily
                    Schrodera do podania rzadu do dymisji a nie on tego chcial. Musial !!!!. Tak
                    dla twojej informacji opozycja (CDU/CSU i FDP) wstrzymala sie od glosu.
                    Ciekawe, ktory rzad w Polsce by do tego sie posunal :-))))(nie ma zanaczenia
                    prowiniencja. Niech to zrobi PIS. Poda rzad do dymisji. Jestem przekonany ze PO
                    sie na to zgodzi.
                    CDU/CSU zareagowaly normalnie. Jeszcze jedna rzecz- SPD nie starszyl parlamentu
                    samorozwiazaniem (kilka razy) takze nie straszyl ze brat rozwiaze parlament. To
                    jest roznica miedzy demokracjami dojarzalymi a takimi, ktore chca tylko wladzy.
                    CDU ani SPD nie zmienialo ustaw tylko po to aby wsadzic swoich ludzi. I prosze
                    bez argomentow o korupcji itp.... Kiedy powstalo TKM:-)))) a i kto byl
                    autorem :--)))

2. I Tusk i Komorowski wielokrotnie o tym wspominali tj. kiedy rzad
                    Marcinakiewicz poda sie do dymisji oni to popra. Nie wyjasniles mi dlaczego PIS
                    tego nie chce zrobic?

3. Zgadzam sie ze wyborcy powinni zdecydowac. Zgadzam sie ze wybory to
                    najlepsza rzecz. Nie rozumiem co ma PO wspolnego z odpowidzialnoscia ?? I za
                    co?? Kiedy byla szansa na rzad naparwde wiekszosciowy wtedy PIS stwierdzil ze
                    nie (wiem powiesz PO ale trudno). Teraz chce glosow PO. Paradoks ??? Jak patrze
                    to PO nie zdawla zadnego egazminu (rzadzi PIS jak to juz jego wybor). Myslenie
                    o Polsce i Polakach. Brzmi bardzo patriotycznie- tylko jakos tego patriotyzmu
                    nie widze w PIS (mysle ze nawet mikroskop elektronowy by nie pomogl by
                    zobaczyc).

4. Przeczytalem 'zadania' Rokity. Pro panstwowe i pro Polskie. Przeczytalem tez
                    Biala Ksiege negocjacji PIS-PO. Polecam. Moze spojrzysz na PIs troche inaczej.

5. Nic nie jest tylko czarne albo tylko biale. Taze twoj PIS i nie moja PO.

6. Sa w panstwie obszary 'niczyje'. Jesli rzady mysla inaczej to sa w grubym
                    bledzie.

7.polecam mniej emocji a wjecej argumentow.

• koloratura1 Ja Ci wytłumaczę. 20.03.06, 01:36
                  zielonka443 napisał:

> PO chce tez okregow jednomandatowych.
                  > Glosujemy na ludzi a nie na partie. Nie bardzo wiem dlaczego PiS nie chce.
                  > Może mi wytlumaczysz??

Przecież to proste!!

Jeżeli zasady są takie, jak obecnie, to każdy, kto nadal wierzy w pisowskie
                  hasła "budowy RP IV", postawi krzyżyk przy pierwszym z brzegu nazwisku na
                  liście PiSu, choćby nikogo z tej listy nie kojarzył.
                  Natomiast, gdy przyjdzie mu zagłosować na konkretnego człowieka, poszuka kogoś,
                  kogo zna z jak najlepszej strony, mniej zwracając uwagę, do jakiej partii ten
                  ktoś należy.
                  PiS cierpi na brak "twarzy", a przecież jeszcze trzeba myśleć o wyborach
                  samorządowych...

Oto powód, dla którego PiS nigdy nie poprze wprowadzenia okręgów jednomandatowych.
        • tragish Kaczyński jest geniuszem politycznym! 19.03.06, 21:10

Kaczyński znowu wszystkich zaskoczył. Platforma nie nadąża. Współczuję
          Platformie, gdyż pozostawanie w opozycji do PIS-u to jak spacerowanie po polu
          minowym .

Kaczyński jest zawsze o jeden krok przed swymi przeciwnikami politycznymi.
          • makulu Re: Kaczyński jest geniuszem politycznym! 19.03.06, 21:14
            tragish napisał:
            > Kaczyński jest zawsze o jeden krok przed swymi przeciwnikami politycznymi.

Tylko o krok do kąd. bo to na razie kroki do koalicji z mulatem a to będzie nas wszystkich kosztowało.

• zatrwozona Kaczyński jest geniuszem politycznym! 19.03.06, 22:48
            moze ja juz polityki nie rozumiem, ale chcialabym utopijnie zeby politycy dbali
            o moje a nie tylko o swoje interesy... Moze jestem nieuleczalnie naiwna. Ale
            k.. po co im placilam przez lata podatki??? To my Narod tch Pacanow
            zatrudniamy. Zwolnic ich i na bezrobocie bo sie opie..dalaja! I zadnych odpraw
            i emerytur rzadowych za nasze. Tyle tylko co nakradli, reszty - Wara!
            • uchachany Re: Kaczyński jest geniuszem politycznym! 19.03.06, 23:08
              zatrwozona napisała:

> moze ja juz polityki nie rozumiem, ale chcialabym utopijnie zeby politycy
              dbali

To rzeczywiście polityki nie rozumiesz...

> o moje a nie tylko o swoje interesy... Moze jestem nieuleczalnie naiwna.

Jako żywo...

> Ale
              > k.. po co im placilam przez lata podatki???

A miałaś wybór?

> To my Narod tch Pacanow
              > zatrudniamy.

To Ci się tylko tak wydaje :-)). SAMI się zatrudniają przy obecnie
              obowiazującej ordynacji wyborczej... A raczej - szefowie ich partii ich
              zatrudniaja, umiejętnie żonglując miejscami na listach wyborczych...

> Zwolnic ich i na bezrobocie bo sie opie..dalaja! I zadnych odpraw
              > i emerytur rzadowych za nasze. Tyle tylko co nakradli, reszty - Wara!

A któz to miałby ich zwolnić - sami się zwolnią i wyślą na bezrobocie? Nie bądź
              naiwna...
          • grzybpsi Re: Kaczyński jest geniuszem politycznym! 19.03.06, 23:02
            > Kaczyński jest zawsze o jeden krok przed swymi przeciwnikami politycznymi.

Tia... a kraj nad przepaścią :)))
        • ciupacka Re: Liga przedstawia projekt obniżki podatków !!! 19.03.06, 22:05
          Czyli LPR zaczął już kampanię wyborczą...
      • koko381 Re: Wyborów w maju chce tylko 23 proc. Polaków 19.03.06, 21:38
        Bagatela, tylko około 300 milionów zł. Co to dla nich! przecież to nie ich
        pieniądze. Dla budżetu to jak splunąć! A miało być tańsze Państwo ! A pienądze
        z naszych podatków oczywiście !
    • dzieciatko_o_dyrektora Wniosek : jestesmy przeciw wszystkiemu co wymysla 19.03.06, 19:23
      Wniosek : jestesmy przeciw wszystkiemu co wymysla blizniaki , ale jestezmy za
      nowym rzadem .
      • fritz.fritz Re: Wniosek : jestesmy przeciw wszystkiemu co wym 19.03.06, 20:36
        dzieciatko_o_dyrektora napisała:

> Wniosek : jestesmy przeciw wszystkiemu co wymysla blizniaki , ale jestezmy za
        > nowym rzadem .

Tylko ze te cianiasy nie chca rzadzic a taka okazje maja zeby tak szybko
        przejac wladze.
        Och chlystki parszywe sa to.

ciekawe, ze polakozerca dzieciatko_o_dyrektora sie na polskim forumy
        wywnetrznia.
        • ritterausleidenschaft krotka rozprawka o frycku :-) 19.03.06, 22:48
          @dzieciatko_o_dyrektora
          widze, ze i tobie frycek ubliza. chyba usprawiedliwia go jedynie
          fakt, ze jest opetanym grafomanen, latwym do przewidzenia, piszacym
          wytrwale na okraglo to samo i p-bnie przez admina tolerowanym
          forumowym ewenementem, dzieki ktoremu to forum "zyje" wzgl. nie jest
          calkiem nudne ... i trudno sobie wyobrazic jakis polit-thread bez tego
          osobnika.

jesli kogokolwiek interesuje, frycek jest coraz bardziej "znanym autorem",
          jego fanatyczna antytuskowa tworczosc jest tak fascynujaca, ze cytuje go
          nawet "POLITYKA" - zob. link:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=25737991&v=2&s=0

@frycek
          gratuluje frycek, i pochwal sie jeszcze innym forumowiczom (bo ja wiem),
          w jakim kraju ty wlasciwie zyjesz i skad "nadajesz", hehehe :-)))

(dla ulatwienia: frycek od dawna nie ma nic wspolnego z polska, zna niemiecki
          i interesuje sie niemcami ale tam nie mieszka i je nienawidzi)
          • fritz.fritz Re: krotka rozprawka o frycku :-) 19.03.06, 23:25
            ritterausleidenschaft napisał:

......
            no comment

Wichserze z namietnosci, to w niczym nie zmienia faktu, ze jestes paskudnym
            polakozerca niemieckim.

Jezeli jestes po stronie Polski niezaleznej od Niemcow, Polski samdzielnej i
            niepodleglej, jezeli uwazasz siebie za dobrego Polaka, niezaleznie od paszportu
            jaki masz, i jezeli uwazasz, ze wszystko co piszesz na forum jest wlasnie
            pisane dla dobra Polski w tym sensie jak to wspomnialem, to po prostu napisz:

Odpowiedz jest TAK!

I wtedy przeprosze ciebie.

Brak odpowiedzi oznacza: Odpowiedz jest NIE!

Ale pamietaj, jezeli sklamiesz, to bedziesz co rano wymiotowal stojac w
            lazience przed lustrem i patrzac w zaklamana i paskudna gebe.

Czekam na odpowiedz.
            • fritz.fritz Tja, jak widac niedomyty wichserek jest 19.03.06, 23:38
              rzeczywiscie niemieckim polakozerca piszacym z cala swiadomoscia na niekorzysc
              Polski i popierajacym wlasnie te partie, ktore z jego punktu widzenia sa dobre
              dla Niemiec i zabojcze dla Polski, a wiec

..... ... PO i Tuska !!

• ritterausleidenschaft a znasz frycku 20.03.06, 00:42
              "Katechizm polskiego dziecka" Wladyslawa Belzy?
              jesli ci to pomoze w kuracji choroby antytuskowej, odpowiadam
              cytujac za poeta (a rowniez za moim rycerskim kredo):

- Kto ty jesteś?
              - Polak mały.
              - Jaki znak twój?
              - Orzeł biały.
              - Gdzie ty mieszkasz?
              - Między swemi.
              - W jakim kraju?
              - W polskiej ziemi.
              - Czem ta ziemia?
              - Mą ojczyzną.
              - Czem zdobyta?
              - Krwią i blizną.
              - Czy ją kochasz?
              - Kocham szczerze.
              - A w co wierzysz?
              - W Polskę wierzę.
              - Coś ty dla niej?
              - Wdzięczne dziecię.
              - Coś jej winien?
              - Oddać życie.

zyczac powrotu do zdrowia przesylam rycerskie pozdrowienia
        • koloratura1 Re: Wniosek : jestesmy przeciw wszystkiemu co wym 20.03.06, 02:23
          fritz.fritz napisał:

>
          > Tylko ze te cianiasy nie chca rzadzic a taka okazje maja zeby tak szybko
          > przejac wladze.
          > Och chlystki parszywe sa to.

Jednak pofatyguję się Ci coś wytumaczyć, choć tak naprawdę uważam, że "rżniesz
          głupa".

Platforma nie chce wyborów w maju, bo po nich sytuacja byłaby zbliżona do
          obecnej: w najlepszym razie Platforma wyprzedziłaby PiS niewielką liczbą głosów
          i w tym nowym sejmie znowu byłby problem ze znalezieniem sensownej większości.

Jeżeli Marcinkiewicz poda rząd do dymisji, Platforma - a z nią i Polska - wiele
          zyskują:

1. Premier niejako przyznaje (i wszyscy to widzą), że ten jego rząd nie jest
          taki świetny, jak PiSie twierdziły. Punkt dla Platformy: część rozczarowanych
          wyborców PiSu zmienia zdanie. No i nie sposób obciążyć Platformę za rozwiązanie
          parlamentu, dodatkowe koszta, itp. (Choć tu akurat jestem pewna, że Kaczyński
          spróbuje wykręcić kota ogonem, tyle tylko, że mało kto mu uwierzy.)
          2. Obowiązują trzy konstytucyjne kroki powołania nowego rządu, choćby nawet było
          z góry wiadome, że się to nie uda. A to trwa. Czas działa na korzyść Platformy.
          Dlaczego? Patrz wyjaśnienie w p.1. Dodatkowo, PiS - zamiast psuć państwo -
          zajmuje się kampanią wyborczą, a to też z korzyścią dla kraju.
          3. Wybory jesienne dają oszczędność, a to nie jest bez znaczenia. I proszę mi tu
          nie bełkotać na temat niemożności prowadzenia dwóch kampanii wyborczych (do
          parlamentu i do samorządu). Znakomicie się to da załatwić w jednej kampanii.
          Zgoda, PiSowi będzie trudniej niż Platformie, bo nie dysponuje dużym "zapleczem
          osobowym". Ale trudno o to winić Platformę.
          4. Istnieje dużo większa nadzieja, że wybory jesienne wyłonią sejm, w którym da
          się zbudować rozsądną koalicję, szczególnie, że PiS ma szansę dostać znikomą
          liczbę głosów, zdąży się, bowiem, do tego czasu zbłaźnić do immentu. I nawet
          niejednemu tępemu moherowi otworzą sią oczy. (Co miałoby miejsce w znacznie
          mniejszym stopniu w przypadku wyborów majowych.)

Żeby jeszcze dało się te wybory przeprowadzić w okręgach jednomandatowych...
          Ale to marzenie ściętej głowy, niestety. Pis się na to nigdy nie zgodzi.
          Dlaczego - pisałam już wcześniej.
          Oczywiście, wszystko to, co piszesz na temat tragedii, związanych z taką zmianą,
          jest wierutną bzdurą.

• krzych.korab Sondaże to bzdet. Spójrz na wynik głosowania w 20.03.06, 08:44
        internecie.
    • me-e ...a prawie 50 % 19.03.06, 19:24
      ...wierzy w niezaleznosc dziennikarzy...z tym ,ze 80 % nie wierzy sondazom...
    • maureen2 Re: Wyborów w maju chce tylko 23 proc. Polaków 19.03.06, 19:28
      rząd jest sprawny i nie trzeba go zmieniać,no może parę detali.
      • wet3 Re: Wyborów w maju chce tylko 23 proc. Polaków 19.03.06, 19:30
        I slusznie. Wyborow nie potrzeba. Potrzebna jest koalicja i stworzenie rzadu
        wiekszosciowego, ktory zreformuje kraj. 100%-owa wizja Kaczorow nie jest nam
        potrzebna. Koalicjanci (przyszli) tez powinni miec glos.
    • daniel.laskowski Re: Wyborów w maju chce tylko 23 proc. Polaków 19.03.06, 19:30
      Z tą wiadomością chyba jest coś nie tak...

"51 proc. badanych przez PBS uważa, że PO powinna poprzeć w Sejmie wniosek PiS o
      samorozwiązanie Sejmu."
      Czyli 51% badanych chce wyborów w maju, a na początku wiadomości jest napisane
      że tylko 23%....
      • rory_andrew Re: Wyborów w maju chce tylko 23 proc. Polaków 19.03.06, 19:32
        z Polska jest cos nie tak

- u wladzy blizniacy
        - premier sie usmiecha jak do glupkow
        - i wszyccy maja nas w dup..

-------------------
        ucz sie jezykow
        www.easydictionaries.com
        • zatrwozona Jak juz pisales nawet Arab by sie z Polakow 19.03.06, 19:42
          usmial... Smutne, ze za te rozrzutne pociagniecia Kaczynskichzaplaca ci co
          placapodatki- co prawda rowniez Moherowe Berety i Sluchacze Ojca Dyrektora
          HiHiHi! Ale mala to satysfakcja. QWolalabym swoja czesc podatku wydac np na cos
          innego, chocby na usprawnienie sluzby zdrowia, czy opieki spolecznej czy tez
          budowe porzadnych (Porzadnych!!) drog. Szkoda ze znowu sie nie uda ;-((
      • wet3 Re: Wyborów w maju chce tylko 23 proc. Polaków 19.03.06, 19:33
        daniel.laskowski napisał:

> Z tą wiadomością chyba jest coś nie tak...
        >
        > "51 proc. badanych przez PBS uważa, że PO powinna poprzeć w Sejmie wniosek
        PiS
        > o
        > samorozwiązanie Sejmu."
        > Czyli 51% badanych chce wyborów w maju, a na początku wiadomości jest napisane
        > że tylko 23%....

POpaprancy tego nie zrobia, gdyz boja sie (i slusznie) o wlasne stolki, ktore
        utraca. Lepszy wrobel w garsci niz golab na dachu.
        • makulu Re : Wet3 Ty się wet o cudze stołki nie martw 19.03.06, 20:07
          wybory z których nic nowego nie wyjdzie to wyrzucone 200 ml a miało być tanio. O swój stołek pod zasiłkwnią sięmartw bo taki pajac to pewnie tylko tam wystaje bo do pracy się zabrac to za dużo. PO się boi mówi Gosiewski a kto jednomandatowych wyborów nie chce. PISuary sie boją
          • zatrwozona a nawet najglupszy czlek wie ze najlepsza 19.03.06, 20:14
            obrona jest atak. Tylko ze na takiej publicznej plaszczyznie to jest niesmaczne.
            Jezeli beda wybory to zaglosuje przeciw PiS
      • kralik11 Re: Wyborów w maju chce tylko 23 proc. Polaków 19.03.06, 20:13

>
        > "51 proc. badanych przez PBS uważa, że PO powinna poprzeć w Sejmie wniosek PiS
        > o
        > Czyli 51% badanych chce wyborów w maju, a na początku wiadomości jest napisane
        > że tylko 23%....

To nie z wiadomoscia jest cos nie tak, lecz z umyslami obywateli RP ;)))
      • swoboda_t Re: Wyborów w maju chce tylko 23 proc. Polaków 19.03.06, 23:39
        To z Polakami jest coś nie tak. Większość narodu ma problemy ze zrozumieniem
        średnio skomplikowanych tekstów i wypowiedzi. Logiczne myślenie i refleksja nad
        otaczającą nas rzeczywistością jest większości obca. Ja się nie dziwię, ze
        Polacy są za,a nawet przeciw. A jaki naród, taka i władza.
      • koloratura1 Re: Wyborów w maju chce tylko 23 proc. Polaków 20.03.06, 02:38

>
        > "51 proc. badanych przez PBS uważa, że PO powinna poprzeć w Sejmie wniosek PiS
        > o
        > że tylko 23%....

Widocznie pytani tak właśnie odpowiadali:
        - Czy uważasz, że Platforma powinna poprzeć wniosek...?
        51% odpowiedzi TAK
        - Czy uważasz, że wybory powinny odbyć się w maju?
        23% odpowiedzi TAK

Pewnie, że to niekonsekwencja, ale odpowiadający, widać, się nad tą kwestją nie
        zastanawiali.

Wniosek z tego taki, że 51% nie cierpi PiSu i mówi im: "poszli won!" ale tylko
        23% chce wyborów w maju.

Niestety, kojarzenie faktów nie jest najmocniejszą stroną Polaków...
    • premier.z.krakowa Fakty już kompletnie się skompromitowały 19.03.06, 19:32
      Jakieś dane na temat tego sondażu poproszę.
      Gdzie był robiony?
      Na jakiej próbie?
      Kiedy?
      Gdzie tu logika - tylko 23% chce wyborów w maju i jednocześnie 51% chce poparcia samorozwiązania sejmu? O co chodzi? Widać poprostu na jakim poziomie są przeprowadzane te sondaże.
      Czy mamy rozumieć że Polacy chcą rozwiązania sejmu i niepowoływania nowego? To co będzie robić PO i pan Tusk?
      A co do TVN to sięga on już bruku. Te socjotechniczne zagrywki np. dzisiaj z filmowaniem butów Kaczyńskiego. Myślę że wasi patroni od propagandy, manipilacji i socjotechniki są dumni. Oglądając ostatnio TVN zastanawiam się czy pracuje tam chociaż jeden wykształcony i uczciwy dziennikarz.
      • wannassermann Elektorat jest po prostu malo inteligentny..... 19.03.06, 19:44
        POziom wyksztalcenia mamy w kraju mocno niski, ludzie czesto wyznaja poglady, w
        ktorych sami sobie zaprzeczaja. Mysle, ze to z powodu niewiedzy.
        Zreszta, widac to tez po wynikach wyborow: ludzie wierza bardziej tym, ktorzy
        obiecuja gruszki na wierzbie.
        Jak straszylo PiS - z PO bogaci sie tylko bardziej bogaca, ale tez z PiS przy
        wladzy - biedni beda coraz biedniejsi.
        • zatrwozona i Moherowe Berety zaplaca za fanaberie swojego 19.03.06, 19:48
          Przywodzcy :-))) Ale dleczego musimy za to wszyscy beknac???
      • prezydent.z.kurnika Re: Fakty już kompletnie się skompromitowały 19.03.06, 19:48
        premier.z.krakowa napisała:

> Jakieś dane na temat tego sondażu poproszę.
        > Gdzie był robiony?
        > Na jakiej próbie?
        > Kiedy?
        > Gdzie tu logika - tylko 23% chce wyborów w maju i jednocześnie 51% chce poparc
        > ia samorozwiązania sejmu? O co chodzi? Widać poprostu na jakim poziomie są prze
        > prowadzane te sondaże.
        > Czy mamy rozumieć że Polacy chcą rozwiązania sejmu i niepowoływania nowego? To
        > co będzie robić PO i pan Tusk?

będzie obserwował jak pogrążają się kaczory i partia "ja razem z bratem"
      • kloszu Re: Fakty już kompletnie się skompromitowały 19.03.06, 19:52
        Na takiej samej jak wybory na Białorusi lol
    • zatrwozona No i zaplacimy my, obywatele, za te niska 19.03.06, 19:33
      frekfencje ostatnio. Ludzie, zadnego kraju, nawet Ameryki nie stac na wybory co
      6-10 miesiecy. I wszyscy dostana odprawy.... a my zaplacimy. I ta niewielka
      dziura budzetowa przy pomocy Kochanego Prezydenta ulegnie...nieznacznemu
      powiekszeniu! Oj niedobrze Ojczyzno, niedobrze :-((
      • koloratura1 Re: No i zaplacimy my, obywatele, za te niska 20.03.06, 02:43
        zatrwozona napisała:

> frekfencje ostatnio. Ludzie, zadnego kraju, nawet Ameryki nie stac na wybory co
        >
        > 6-10 miesiecy. I wszyscy dostana odprawy.... a my zaplacimy. I ta niewielka
        > dziura budzetowa przy pomocy Kochanego Prezydenta ulegnie...nieznacznemu
        > powiekszeniu! Oj niedobrze Ojczyzno, niedobrze :-((

Belka zostawił Marcinkiewiczowi "w spadku" 5 miliardów. Ciekawam, ile
        Marcinkiewicz zostawi swojemu następcy?
    • zatrwozona Sliczne...;-)))) 19.03.06, 19:37
      • me-e Re: Sliczne...;-)))) 19.03.06, 20:02
        ...www.aferyprawa.com/index3.php?p=CIMOSZEWICZ.html
        • peer2 Re: Sliczne...;-)))) 19.03.06, 20:26
          Fajna stronka.
          Tylko jedna uwaga: z oficjalnej strony Lecha Kaczyńskiego ( a może
          Kaszyńskiego?), też niczego się nie dowiemy o jego powiązaniach z NKWD...
          • me-e Re: Sliczne...;-)))) 19.03.06, 20:34
            ...kaczynski otarl sie o smierc w wyniku wypadku samochodowego spowodowanego
            przez nieznamych sprawcow...kaczynskiego zastraszala mafia
            pruszkowska...prokuratura prowdzila przeciwko kaczynskiemu trzy sfingowane
            sprawy...brukowiec wydrukowal jego sfalszowana lojalke ze stanu wojennego...tvp
            zas wyprodukowala szkalujacy kaczynskich film robiac z nich
            homoseksualistow...doprawdy poskrom swa rozpalona glowe...glowa to nie
            wszystko...

peer2 napisał:

> Fajna stronka.
            > Tylko jedna uwaga: z oficjalnej strony Lecha Kaczyńskiego ( a może
            > Kaszyńskiego?), też niczego się nie dowiemy o jego powiązaniach z NKWD...

• peer2 Re: Sliczne...;-)))) 19.03.06, 21:49
              Otarł się o śmierć w wypadku samochodowym. W wypadku tym, jego samochód
              poruszał się z prędkością 160 km/h. Przy takiej prędkości ingerencja nieznanych
              sprawców wcale nie jest potrzebna do nieszczęscią. A mit który sobie Kaczyński
              dorobił do tego wypadku to kwestia jego psychiki. Co zaś do orientacji wodza,
              coś ostatnio się dużo plotek namnożyło na ten temat, i to plotek
              nieinspirowanych przez członków mitycznego "układu".
              Pozatym mu tu o JARKU, a na stronie LECHA informacji o jego powiązaniach z NKWD
              brak!
              • zatrwozona Kaczynscy maja manie przesladowcza... 19.03.06, 22:51
    • zatrwozona Te, Poglodek, nudny jestes, pisz na temat!!! 19.03.06, 19:38
      • poglodek Dobrze napisze na temat. Co do postępowania 19.03.06, 20:18
        PiSu, uważam, że to kolejna gra Jarosława Kaczyńskiego mająca na celu
        destabilizacje państwa. Poprostu chce on stworzyć koalicję z Samoobroną i PSL.
        Te niby wybory miałyby się opierać na fakcie że Kotlinowski dwa razy udzielił
        wywiadu GW w przeciągu 2 dni, a w tym wywiadzie powiedział że jest przeciw
        komisji ds. banków itd. Co nie spodobało się Kaczyńskiemu, a jeszcze doczepił
        się do drzwi w biurze posła Wierzejskiego ... no powody rozwiązywania Sejmu
        wskazują że PiS jest normalny inaczej.
        • zatrwozona No wlasnie, masz racje, umiesz do rzeczy pisac 19.03.06, 20:22
          Brawo... a juz Cie mialam za fanatyka, przepraszam ;-))
        • makulu Sam pomysł Samoobrony w rządzie powinien 19.03.06, 20:24
          być ścigany z urzędu. kryminalista złodziej i oszust w rządzie przecierz to obłed a kaczan mówi o tym wycierając sobie pysk dobrem Polski. Mulat premierem, 2 klasy podstawówki premierem, ale jaja. BRAWO kaczany
          • zatrwozona Moze na to czekaja ci co myslec potrafia 19.03.06, 20:28
            liczac na pelna kompromitacje...
        • makulu Mulat premierem - premier z koziej wolki 19.03.06, 20:33
          Straszenie mulatem w rządzie to na miare jarosława - takich własnie pomysłów na Polskę można sie po nim spodziewać. Jeszcze {prosze panią}gosiewski powinien zostać ministrem skarbu i jesteśmy ugotowani na lata. PISowców powinno się tatuować żeby za rok można było was identyfikować i karać za bezdenną głupotę.
      • h5n1_kaczory Re: Te, Poglodek, nudny jestes, pisz na temat!!! 19.03.06, 20:25
        Poglodek powtarzasz się.

Powiedzieć, że jesteś nudny, to mało.
        Zmień płytę, bo jak nie to załaduję do twojego kompa złośliwego wirusa!
    • megajoga Re: No i zaplacimy my, obywatele, za te niska 19.03.06, 19:40
      podgladek, pogięło Cię z tą wiadomożcią? i tak jak tylko widzę na początku "Liga
      Polskich Rodzin" to dalej nie czytam
    • himhith Re: No i zaplacimy my, obywatele, za te niska 19.03.06, 19:41
    • himhith Re: Liga przedstawia projekt obniżki podatków 19.03.06, 19:41
    • duk123 Podpisz 19.03.06, 19:49
      List otwarty do Przewodniczącej Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji www.dostepne.info/szczuka
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Podpisz 19.03.06, 19:53
        Polsat nie zbiednieje , demokracja tez nie ucierpi .
      • mordzinas [...] 19.03.06, 19:54
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • dzieciatko_o_dyrektora Re: Podpisz 19.03.06, 19:55
          Wow . Kto ci to podyktowal : O.dyrektor ?
        • zatrwozona [...] 19.03.06, 19:59
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • mietowe_loczki Re: Podpisz 19.03.06, 20:09
          Mógłbyś przytoczyć konkretne słowa/zdania z wypowiedzi Szczuki, które
          potwierdzą, że ta wyszydza osobę niepełnosprawną?
    • mordzinas Gazeta Wybiórcza - Centrum Dezinforamcji. 19.03.06, 19:49
      Wybiórcza znów manipuluje. Zersztą nie tylko ona.
      Wszystkie polskojęzyczne media skupiają się na tworzeniu wirtualnej
      rzeczywistości.

Wirtualnej czyli wymyslonej.

Każdego dnia słyszymy jak wszystkie polskojęzyczne media tworzą
      atmosferę strachu , atmosferę zagożenia , atmosferę chaosu.

Za wszystko obarczany jest PIS i jego lider Kaczyński.

Ciagle ktoś zarzuca PISowi nieprawdopodnie podłe intecje.

Dowiadujemy się o zagrożeniach wolności słowa.

Słyszymy o zagożonych pieniadzach w bankach , o drugiej Argentynie...

Ciąle słychać wrzask o zagrozaeniu demokracji i zawłaszczaniu państwa
      przez PIS...

Przecież to są bzduty w które zapewne nie wierzy naet ten największy
      plityczny awanturnik Tusk.

Jedno jest pewne. Opadły maski. Teraz już wiemy ,kto jest kim.
      PO długo skrywała swą prawdziwą twarz - twarz Unii Wolności - partii
      antypolskiej , podłej i zakłamanej , partii obecej naszemu państwu.

PO i jej lider Tusk to ludzie , któzy bronią "układu" o którym
      mówił Kaczyński.
      Układu - czyli sitwy która powstała przy okrągłym stole.

Sitwa ,która dba tylko i wyłącznie o interesy garstki cwaniaków.

PO jest po stronie tych podłych sił.

PIS od poczatku swoich rządów wziął się za zmianmy ,które deklarował
      w kampanii.

Zmiany te sa śmiertelnym zagrożeniem dla ludzi z układu.

Daltego tak kąsają. Daltego tak nienawistnie i podle atakują PIS.

Daletgo wraz z polskojęzycznymi mediami robią atmosferę
      zagrozenia ,chaosu - aby tylko obrzydzić Polakom polski rząd , aby
      zastopować zmiany , aby zachować własne szemrane interesy..

Taka jest dziś PO i jej lider Tusk.

To wręcz nie prawdopodobne ,ze tak długo potrafili się maskować...

A wy Wybiórczy pisamacy - gdzie macie honor???? Gdzie rzetelność
      dziennikarska???

Jesteście najbardziej wredną i podłą gazetą. Dlatego po zamiast
      merytorycznej krytyki stosujecie stalinowskie medoty manipulacji i
      dezinformacji.

• zatrwozona Mordzinas, ty sie z tej Emigracji w sprawy Polakow 19.03.06, 19:53
        nie mieszaj, masz wyobraznie ksztaltowana przez Radio w Chicago, gwarzysz tam
        tylko po polsku i oduczyles sie juz- tym razem po amerykansku- myslec. Sluchaj
        dalej TV Trwam, caluj po raczkach Ojca Dyrektora... ale w internecie to juz
        lepiej nie pisz....
        • mordzinas Re: Mordzinas, ty sie z tej Emigracji w sprawy Po 19.03.06, 19:56
          zatrwozona napisała:

> nie mieszaj, masz wyobraznie ksztaltowana przez Radio w Chicago, gwarzysz tam
          > tylko po polsku i oduczyles sie juz- tym razem po amerykansku- myslec.
          Sluchaj
          > dalej TV Trwam, caluj po raczkach Ojca Dyrektora... ale w internecie to juz
          > lepiej nie pisz....

Oj boli prawda. Boli. Skoro doczekałem takiego koma to wiem ,ze
          bardzo cię sumienie gryzie.
          I bardzo dobrze. Jest szansa ,że może kiedyś zdołasz się wyrawać z
          tego niewoli umysłowej w której tkwisz.

• dzieciatko_o_dyrektora Re: Mordzinas, ty sie z tej Emigracji w sprawy Po 19.03.06, 19:58
            Albo sie za bardzo podniecasz , albo jestes dyslektykiem .
      • makulu Re: Gazeta Wybiórcza - kto ci pajacu karze czytać 19.03.06, 20:12
        Kup sobie skandale nie albo twój dziennik to może znajdziesz coś dla siebie i głowy nie zawracaj bo pisząc że wszystkie media sam panike siejesz
      • alterpars mordzinas to moze powiedz co pisze 19.03.06, 20:42
        pasa niemiecka o KAczynskich ...bo to tez ciekawe hahahaha
        • zatrwozona Ja widze Mordzinasa racze j w USA 19.03.06, 20:46
          dzieki Bogu daleko nie przyjedzie zbyt szybko...:-)))))Bo raczej cytuje Radio z
          Chicago dla tych co tylko w USA po naszemu gadaja...
    • dzieciatko_o_dyrektora Re: Wniosek : jestesmy przeciw wszystkiemu co wym 19.03.06, 19:52
      a cos od siebie . Czy jestes zaprogramowany prze kolesi partyjnych ?
      • poglodek Oczywiście dodam coś od siebie, poprostu wklejałem 19.03.06, 20:13
        info na gorąco i nie skomentowałem. Moim zdaniem to dobry pomysł, realny i nie
        będzie rujnował budżetu .. oczywiście można dyskutować, szukać porozumienia w
        tej sprawie, faktem jest że to jakaś propozycja. A nie głupia i nierealna
        obietnica jak u PiS. Ba ododam tak zupełnie na marginiesie, że osobiście jestem
        zwolennikiem podatku liniowego przy czym uważam, że nie da się go wprowadzić
        obecnie, ale mam nadzieje, właśnie taką dłuższą droga przez stopniowe obniżanie
        3 stawek da się to zrobić.
        • dzieciatko_o_dyrektora Re: Oczywiście dodam coś od siebie, poprostu wkle 19.03.06, 20:51
          ---osobiście jestem
          zwolennikiem podatku liniowego przy czym uważam, że nie da się go wprowadzić
          obecnie, ale mam nadzieje...---
          A kiedy sie da . Niemcow niby na to stac , a lewica misli podobnie : jak ktos
          naduiany - niech buli .
    • the.bill1 PRAWda nie ocenzurowana!!! I ze wszystkim tak jest 19.03.06, 20:03
      Ocenzurowana, cała wypowiedź Szczuki w Polsacie!

ftp://ftpbi.gazeta.pl/im/5/3216/m3216765.mp3
    • wrojoz Re: Wyborów w maju chce tylko 23 proc. Polaków 19.03.06, 20:03
      Kaczyński musi odejść !
    • callafior A to ciekawe. PO jeszcze niedawno chciała 19.03.06, 20:04
      przedterminowych wyborów. Czyżby wiaterek inaczej już zawiał i nasz krajowy
      wiatrołap się odwrócił?
      • makulu Re: A to ciekawe. PO jeszcze niedawno chciała 19.03.06, 20:16
        Kiedy gnido PO wyborów chciało. Wiaterek to Kaczorom wieje bo chwile temu wybory prezydenta warszawy za drogie były już dzisiaj to nas na ogólnonarodowe do sejmu stać. Tanie państwo wasza mać
      • tward Re: A to ciekawe. PO jeszcze niedawno chciała 19.03.06, 20:29
        chyba masz callfior zamiast mózgu
    • pw2221 wyniki tego sondażu są ze sobą sprzeczne !!! 19.03.06, 20:10
      kolejna bzdura ośrodka badania opinii - 51% za czy 23% za wyborami na wiosnę ?
      • zatrwozona jak sprzeczne sa zachowania Polakow... 19.03.06, 20:11
    • krukol Jak to jest? 19.03.06, 20:10
      Wybory an prezydenty Warszawy nie mogly sie odbyc wiosna bo byloby za drogo
      (tak mowi Kaczynski). Ale wybory do sejmu moga byc wiosna (zamiast jesienia z
      wyborami samorzadowymi). To logika Kaczynskich? A moze "Tanie panstwo" w
      wydaniu PiS? Mysle za PiS tak naprawde nie chce rozwiazania Sejmu, to tylko
      dalsze gierki o glosy przecietnego polskiego wyborcy.
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Jak to jest? 19.03.06, 20:12
        jaklbys palil to co kaczor , tez bys gadal od rzeczy
      • zatrwozona pewnie jest jak piszesz... 19.03.06, 20:12
        Tylko dlaczego mamy pozwalac na taki CYRK? Caly swiat peknie ze smiechu, a my
        sie nie pozbieramy z biedy...
        • dzieciatko_o_dyrektora Re: pewnie jest jak piszesz... 19.03.06, 20:14
          ale pojdziecie do nieba .
          • zatrwozona Ty razem z reszta Wyborcow, ale nie 19.03.06, 20:18
            wyzywaj mnie od Pisuarow bo nie poczuwam sie, wrecz przeciwnie.. I nie slucham
            Radia M, TV Trwam, w ogole to czytuje sobie tylko rozne takie w Internecie...
            • dzieciatko_o_dyrektora Re: Ty razem z reszta Wyborcow, ale nie 19.03.06, 20:57
              Kochanie , ja nikogo nie wyzywam . Kocham bliznich , nie wnikajac w ich
              poglady .
              • zatrwozona To tak piekne ze zaczne plakac... 19.03.06, 20:59
                • dzieciatko_o_dyrektora Re: To tak piekne ze zaczne plakac... 19.03.06, 21:45
                  Nie trworz sie dziecie ...
    • wysokiktos opozycja nie poprze wniosku o samorozwiazanie :))) 19.03.06, 20:16
      platforma jest konsekwenta w swoim oportunizmie. Dzisiaj dowiedzielismy sie, ze
      bedac partia OPOZYCYJNA, nie poprze wniosku o samorozwiazanie sejmu :)))))))
      Kuriozum na skale chyba swiatowa :))))))) Totalna degrengolada. Cynizm platformy
      juz dawno zostal udowodniony. Zastanawiam sie co jest tak naprawde celem tej
      partii i za co jej poslowie biora diety poselskie. Puki co ich dzialania w
      sejmie tylko i wylacznie obciazyly nasze kieszenie.
      Ciekawe i jak zwykle merytoryczne sa argumenty :))))))
      • makulu Re: opozycja nie poprze wniosku o samorozwiazanie 19.03.06, 20:20
        To ci odpowiem. Kaczany mają pakt który działa, a nowe wybory niczego nie zmienią więc niech pomysł paktu ma szansę na dokonanie czegoś naprawdę głupiego to kaczki pospieszą za kszaklewskim w polityczny niebyt.
        • zatrwozona w tym szalenstwie moze byc metoda 19.03.06, 20:23
      • krukol Re: opozycja nie poprze wniosku o samorozwiazanie 19.03.06, 20:20
        Piles?

"wypiles nie pisz"
      • zatrwozona PO ma argumenty bardzie merytoryczne niz Pis 19.03.06, 20:21
        • wysokiktos merytoryka argumentow platfory 19.03.06, 23:28
          Glownym jest, ze wybory i tak niewiele zmienia. Czyli PiS nadal bedzie mial
          wysokie poparcie. Ale skoro je ma, to dlaczego podwaza sie polityke rzadu z
          wiekszosciowym poparciem rodakow i partii, ktorej dzialanie np. w sprawie NBP sa
          zgodne z oczekiwaniem wiekszosci? Czy podstawowa teza demokracji nie jest
          przewazajacy glos wiekszosci? PO podwaza ta podstawowa ceche, mowiac przy tym,
          ze jest obronca demokracji :)))))) To jest ta znana "logika" i "madrosc" platformy.

Platforma zgodzila by sie na przedterminowe wybory, ale jesli zmieniona bedzie
          ordynacja wyborcza i konstytucja. Czyli partia opozycyjna dostaje prezent w
          postaci wniosku o samorozwiazanie parlamentu, ale przyjmie go, na swoich
          warunkach :))))))) Doprawdy granice smiesznosci zostaly przekroczone :))))))) Do
          tego argument jest nielogiczny (znowu ta slynna "logika"), bo zmiana w ordynacji
          przyniesie takie same skutki dla PO jak i PiS. Pojawia sie wiec pytanie dlaczego
          PiS nie chce przyjac propozycji PO? Bo jak wspomnialem, zmiana ordynacji wymaga
          zmiany zapisow w konstytucji, a ta jesli sie ja modifikuje, to nie jedna
          linijke, tylko to co jest do poprawy. To wymaga szerszej dyskusji, czasu i
          oczywiscie dobrej woli wymaganej wiekszosci. Jesli brac sie za konstytucje, to
          konretnie, a nie po jednej linijce ZEBY NIE TWORZYC PRECEDENSOW do dalszych
          okazjonalnych zmian!

Konflikt z przyjazdem papieza. Jak wiemy, wybory mialy by sie odbyc PRZED wizyta
          papieza wiec tu kolejny nielogiczny argument PO.

Wiec o co chodzi w pozycji PO? Jak sama mowi, jest w opozycji do rzadu wiec
          powinna darzyc do przejecia wladzy. Jak pokazuja sadaze, zdobyla przewage nad
          PiS. Platforma ma swoj gabinet cieni, wiec nie byloby problemu z decyzjami
          persoalnymi. Co wiecej, wiekszosc na tym forum chce wyborow :)))))) Tak samo
          mowia regionalne wladze PO. Co jeszcze trzeba zrobic, zeby PO zdecydowalo sie na
          wybory, zwlaszcza ze ona sama jak i jej zwollenicy mowia, ze: mamy system
          totalitarny, na czele ktorego stoja blizniaki, wojne domowa z wszystkimi grupami
          spolecznymi, katastrofe ekonomiczna na miare drugiej Argentyny, mamy cenzure,
          podsluchy, zostalismy odrzuceni prze Europe, wszysy sie z nas smieja, mamy
          prezydenta kurdupla, brzydka prezydentowa, dziecinnie zachowujacego sie
          premiera, nikt z nich nie mowi obcymi jezykami, do tego nas okradaja z
          oszczednosci, przeganiaja zagranicznych pracodawcow, ministrzy nie odsniezaja
          nam dachow itd itp.
          Sa to epitety nie pod adresem PiS, ale uwlaczajace kazdemu inteligentnemu
          czlowiekowi.
    • me-e Re: >>>> poczytaj o cimoszewiczu 19.03.06, 20:27
      ...zapomniales dodac...dziecko o dyrektora...)))

> cytat z tej szmaty :
      > Anty-Polska i anty-Narodowa
      > żydopropaganda
      >
      > Największe w Polsce antypolskie, antynarodowe, antykatolickie, żydo-
      > komunistyczne, lewicowo-demoliberalne żydogadzinówki gazety i tygodniki
      > "Trybuna" , "Rzeczpospolita" , "Polityka" ,
      >
      > "Agora" , "Przegląd Polityczny" , "Res Publica"
      >
      > "Fakty i mity" , "Res Publica Nova" ,
      >
      > "Życie Warszawy" , "Przegląd Tygodniowy"
      >
      > "Przekrój" , "Dziś" , "Press"
      >
      > "Nowy Dziennik" w Nowym Jorku
      >
      > "Dziennik Chicagowski" w Chicago

• dzieciatko_o_dyrektora Re: >>>> poczytaj o cimoszewiczu 19.03.06, 20:55
        meeeee , tatus tez w paragwaju ? Zwial przed konwencja ?
        • me-e Re: >>>> poczytaj o cimoszewiczu 19.03.06, 20:58
          ...nie tatus nie zyje...znal was doskonale z pierwszej reki...towarzysze...

> meeeee , tatus tez w paragwaju ? Zwial przed konwencja ?

--------------------------------------------------------------------------------
          • dzieciatko_o_dyrektora Re: >>>> poczytaj o cimoszewiczu 19.03.06, 21:41
            byl w partii ? pewnie sekretarz :) tak myslalem .
    • zenek68 ojrosondaż-50% chce wyborów,50% nie chce nic.. 19.03.06, 20:33
      poza korytkiem załadowanym kapuśniakiem i pyrami..po co sondaże za które idą
      apanaże dla ubeckich dzieci...
      • duk123 Re: ojrosondaż-50% chce wyborów,50% nie chce nic. 19.03.06, 20:39
        List otwarty do Przewodniczącej Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji www.dostepne.info/szczuka

+

Balcerowicz musi zostać! gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/0,55102.html i www.balcerowiczmusizostac.pl/index.php?podstr=list
      • duk123 Laczmy sie! 19.03.06, 20:40

+

Balcerowicz musi zostać! gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/0,55102.html i www.balcerowiczmusizostac.pl/index.php?podstr=list
    • remik.bz Dymisja rządu i co dalej ? 19.03.06, 20:41
      rilian napisał:

> czy ten niziołek naprawdę myśli, że ludzie nie wiedzą o tym, że w sytuacji
      > takiej rozwiązaniem jest dymisja rządu?

A co po dymisji rządu ? Rząd mniejszościowy PO z mocnym PiS-em i komuchami w
      opozycji ? Nic nie zrobi dla Polski bo nie bedzie w stanie.
      A może rząd PO- komuchy ? Paranoja.
      • alterpars SLD wroci yes yes yes... 19.03.06, 20:44
        bo Wy Polacy tylko w komunizmie potraficie zyc....a Ci co preferuja wolny rynek
        i tfu liberalizm dawno juz zyja w normalnych krajach "cywilizacji smierci"
        buahahahahaha
        • zatrwozona Re: bo Wy Polacy 19.03.06, 20:51
          A ty to co, sroce spod ogona wylazles?
      • makulu Re: Dymisja rządu i co dalej ? 19.03.06, 20:44
        nie ma rządu prezydent rozwiązuje sej. proste. tylko kaczka musi powiedzieć że nie daje rady rządzić ale on daje tylko że dupy.
        • remik.bz Re: Dymisja rządu i co dalej ? 19.03.06, 20:53
          makulu napisał:

> nie ma rządu prezydent rozwiązuje sej. proste. tylko kaczka musi powiedzieć
          że
          > nie daje rady rządzić ale on daje tylko że dupy.

Dymisja musi być przyjeta w ramach "konstruktywnego votum itd".
          To nie jest tak ,ze można sobie powiedzieć "znudziło mi sie , odpadam". Trzeba
          zaproponowac nowego premiera ( w praktyce nowy gabinet) , który musi znów mieć
          tą nieszczęsna większość. A PO tez nie ma większości , też musi z kimś wejść "w
          układ".
          • dzieciatko_o_dyrektora Re: Dymisja rządu i co dalej ? 19.03.06, 21:04
            PO moze to olac . Nie pis bawi sie w 3 000 000 mieszkan .
            • remik.bz Po ma "olać" Polske ,obywateli? 19.03.06, 21:08

> PO moze to olac . Nie pis bawi sie w 3 000 000 mieszkan .

Kogo może PO olać? Nas ? Bo moze nie zauwazyłes , ale to nie chodzi o jakiegoś
              tam Kaczyńskiego czy Tuska , tylo o Ciebie , o mnie o nas wszystkich.
              • dzieciatko_o_dyrektora Re: Po ma "olać" Polske ,obywateli? 19.03.06, 21:51
                O mnie to chyba nie . ja to juz problem A. Merkel . To wyscie sobie zrobili
                bagienko , mnie w to nie mieszaj .
                • remik.bz Nie wtrącaj sie w nasze sprawy 20.03.06, 08:28

> O mnie to chyba nie . ja to juz problem A. Merkel . To wyscie sobie zrobili
                  > bagienko , mnie w to nie mieszaj .

Sam sie mieszasz. Jeśli nie jesteś obywatelem Polski , to po co sie wtrącasz w
                  cudze ( polskie) sprawy? To bardzo nie po "europejsku".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka