papa_s Re: Rokita: wyborów nie będzie, to co się dzieje, 21.03.06, 17:23 Rokita marudzi jak Wiślacy, którzy dostali zeszłego roku 5:1 z Legią. Czemu to nie mogą przyswoić sobie myśli o prażce - od pół roku... Odpowiedz Link Zgłoś
rudniand Donald, Donald ponad wszystko! 21.03.06, 17:26 Liczy się tylko interes partyjny. Ciekawa ta partia PO, nie chce wyborów, nie chce rządzić. Krytykuje kaczorów, a jak PiS daje możliwość objęcia władzy (wygranie wyborów) to Rokita z Tuskiem i resztą towarzystwa głupkowato tłumaczą durnemu społeczeństwu nie wiadomo co. Bełkot, bełkot i jeszcze raz bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny To : 1europejczyk 21.03.06, 17:30 1europejczyk napisał: > <<Według Rokity, Platforma stara się przewidywać przyszłość i dlatego z > godzi > się na wcześniejsze wybory, jeśli będzie szansa, że te wybory coś rozstrzygną i > > zmienią na scenie politycznej.>> > > Dobrymi checiami" jest wybrukowane pieklo panie Rokita! > > "że te wybory coś rozstrzygną i zmienią na scenie politycznej" > > Innymi slowy gdy PiS bedzie mial w sondazach GW 60% poparcie PO zgodzi sie na > nowe wybory. Tyle, ze wszyscy wiemy co warte sa sondaze: wszystkie przewidywaly .......................... ====================================================================== 1europejczyk tys taki europejczyk jak z koziej du...py traba.Tacy sami europejczycy to zwolennicy PiSu. Ta partia a dokladnie Rydzyk o niczy nie mysli tylko stworzeniu dyktatury , bo nawet czlonkowie obecnego paktu sa niedobrzy. Konsekwencja takiego dzialania PiSu wynika z pewnego programu ulozonego jeszcze przed wyborami przez Rydzyka dla PiSu. Przeciez on na miesiac przed wyborami mowil o zatopieniu Platformy. To nie chodzilo o fizyczne zatopienie Platformy ale juz wtedy zalozono ze nie dopusci sie do zawiazania koalicji PiSu z PO. Plan byl taki ze sfrustrowani brakiem perspektyw dzialacze PO beda przechodzic masowo na strone PiSu. Niestety tak sie nie stalo i PiS majac mniejszasc a nie chcac wchodzic w koalicje z chorymi partiami jak SO i LPR stworzyl dziwolag ktory nie mogl stabilizowac sytuacji politycznej, o czym wiedzial nawet kazdy niedoswidczony polityk.Pisu to partia niestety ludzi przede wszystkim slabo wyksztalconych, przez to latwo ich hasla populistyczne (bic i odbierac bogatym) trafiaja do proletariatiu. Jezeli PiS wygrala wybory to niech rzadzi a nie uprawia gierki. Inna sprawa ze do rzadzenia trzeba fachowcow a jak czlonkowie i elektorat to nieuki to sa tacy jacy sa.W ten sposob mimo wrzaskow na tym forum zwolennikow , kierownictwa PiSu i kleru w dajacej sie przewidziec przyszlosci PiS podzieli los bylej AWS ktora wygrala wybory 43% poparciem a kolejne daly jej juz tylko 3%. Ale co sie dziwic jak glownym czlonem dzisiejszego PiSu sa czlonkowie ZCHN. W ten sposob zachlanny Rydzyk zniszczyl mozliwosc zlednoczenia prawicy co jest kolosalnym bledem politycznym. Przez to uwazam ze oddzielenie kosciola od panstwa nie powinno byc pustym zapisem konstytucji. Kosciol w polsce dzieli ludzi i politykow tylko w celu partykularnych ich korzysci. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: myślisz, że Chuck Norris może Czuć się zagroż 21.03.06, 21:29 Oczywiście,nawet Chuck nie wytrzyma ciosu skarpetką Jareczka :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Donald, Donald ponad wszystko! 21.03.06, 18:30 rudniand napisał: > Liczy się tylko interes partyjny. Ciekawa ta partia PO, nie chce wyborów, nie > chce rządzić. Krytykuje kaczorów, a jak PiS daje możliwość objęcia władzy > (wygranie wyborów) to Rokita z Tuskiem i resztą towarzystwa głupkowato tłumaczą > > durnemu społeczeństwu nie wiadomo co. Bełkot, bełkot i jeszcze raz bełkot. Kiedy włąśnie wiadomo co..... Poczytaj jeszcze raz... a jak nie wystarczy to drugi, i trzeci.... do skutku - za którymś tam razem dojdzie do ciebie, dlaczego wyborów nie będzie Pierwszym nawiasem - zobaczyłbyś jak PiSiory walą w gacie, gdyby tak PO powiedziało: popieramy.... Drugim nawiasem, po co masz czytać ze zrozumieniem?? Gdyby s zrozumiał, nie mógłbys już tak głupio pieprzyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
rudniand Rokita - naczelny pajac RP. 21.03.06, 17:34 Poczynania JMR to przykład jak blisko jest od wielkości do śmieszności tj. od działalności w komisji ds Rywina do wygadywania głupot kiedy i gdzie się da. Choć przyznać należy, że te swoje "kawałki" opowiada dosyć barwnie tzn. w sposób przypominający Andrew Leppera sprzed 2-3 lat. Ideał sięgnął bruku, przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: Rokita: wyborów nie będzie, to co się dzieje, 21.03.06, 17:34 rokita się boi ,ze PO dostanie takie baty w wyborach ,ze z drugiej siły w państwie spadnie na trzecie a moze i czwarte Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Rokita jedż na Białoruś tam na cię czekają 21.03.06, 17:36 z utęskinieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: Rokita jedż na Białoruś tam na cię czekają 21.03.06, 17:39 ezpa7z9 napisał: > z utęskinieniem. zartujesz chcesz aby im się nic nie udało Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Co tam dobro kraju. grunt to doyebać Kaczyńskim! 21.03.06, 17:40 To nasze motto, nas sympatyków i członków Platformy Obywatelskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Co tam dobro kraju. grunt to doyebać Kaczyńsk 21.03.06, 21:30 pcat napisał: > To nasze motto, nas sympatyków i członków Platformy Obywatelskiej! Biednyś Ty......... Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Rokita: wyborów nie będzie, to co się dzieje, 21.03.06, 17:58 "Zdaniem wiceszefa Platformy Obywatelskiej Jana Rokity nie będzie obecnie przyspieszonych wyborów parlamentarnych. Według niego, wypowiedzi polityków PiS wzywające do przedterminowego głosowania, to "burza w szklance wody" i bicie "politycznej piany"". Czy na podstawie tej wypowiedzi mam sądzić, iż poseł Rokita woli najpierw dokończyć rozpętaną m.in. z jego powodu wojnę w Iraku, by uzyskane doświadczenie wykorzystać na skuteczniejszą wojnę z PiS-em. Proponuję nie zapomnieć o spisaniu testamentu i zabraniu kolegów: Tuska, Komorowskiego i Niesiołowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Jak rzadko Rokita madrze mowi 21.03.06, 17:59 A jednak Jas ma przeblyski! Kurcze, zastanawialem sie po co on siedzi w polityce i po co go PO eksponuje. Ale on jednak raz na jakis czas potrafi cos madrego zauwazyc i powiedziec to bez ogrodek. Podpisuje sie pod kazdym zdaniem. Zwlaszcza to o dziennikarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jak rzadko Rokita madrze mowi 21.03.06, 18:34 usiruf napisał: > A jednak Jas ma przeblyski! > > Kurcze, zastanawialem sie po co on siedzi w polityce i po co go PO eksponuje. > Ale on jednak raz na jakis czas potrafi cos madrego zauwazyc i powiedziec to > bez ogrodek. > > Podpisuje sie pod kazdym zdaniem. Zwlaszcza to o dziennikarzach. ... ja tam wolę to o PiSie, PiSiorach i PiSiorowatych... :) Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw175 Re: Rokita: wyborów nie będzie, to co się dzieje, 21.03.06, 18:22 Panie Rokita- ciagle chce byc pan zauważony w polityce.Ale u pana ciągla tylko ble,ble,ble,ble,ble, Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski "Chcesz umoczyc swoje kwity, idz do Tuska i 21.03.06, 18:24 Rokity"; polecam piekna piosenke z ostatniego programu "Konfrontacja", dla zrozumienia, ze JMR jest naprawde interesujacym facetem (Michnik zreszta tez); . www.itvp.pl/konfrontacja/ Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 [...] 21.03.06, 18:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Silesiusie witaj!!!! dawno ci enie bylo 21.03.06, 18:39 Ciekawym Twego komentarza....hahahhaha popatrz jak slicznei pakt sie rozsypal...a tutaj nam Pan Edgar fundowac nowe wybory chce zanim poparcie PiS spadnie do 0.2% Hihii popatrz jak slicznie Rokita zagral..nie chce ryzykowac malej wygranej badz malej przegranej...woli poczekac..i slusznie....Coz byly igrzyska czas MArcinkiewiczowi zajac nalezne miejsce w kolku Rozancowym wlasnej parafii hahahaha i kto tu jest "cienias"? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Silesiusie witaj!!!! dawno ci enie bylo 21.03.06, 20:21 powiem Ci szczerze: bylem w Polsce w ostatnim tygodniu; Rokity - tym razem - prywatnie nie spotkalem; ale spotkalem wielu jego serdecznych przyjaciol (unisono zwolennicy PO w wersji Rokity: bo nie zapominaj, nie wszyscy chca Palikota i Schetyne oraz Lewandowaskiego i Piskorskiego w PO; to bardzo wazne!); wszyscy boja sie o to, ze Rokita "poplynie" na majowym kongresie PO razem z Tuskiem, zas wygra "oberaferal" Piskorski; dlatego te ciagle weystepy Tuska i Rokity w mediach, zeby sie bronic; zastanowilo mnie jedno: w ostatnim programie "Konfrontacja" red. prowadzacy, Laskowski zadzwonil i pogadal z Kaczynskim; Tusk i Rokita wymigiwali sie; sam chetnie dowiedzialbym sie, "co jest grane"; zas, co do sondazy i oczekiwan Rokity, to wystarczy sobie przypomniec ostatnie wybory; nie zycze PO zle (przynajmniej szanuje ich, i nie zrownuje z SLD), ale wydaje mi sie, ze znow "poplyna"; czekam na kongres PO w maju: wtedy sie rozstrzygnie: bedzie PO Tuska, Rokity, HGW i Pitery (moze tez i Komorowskiego, choc on ostanio "kuma sie" z Piskorskim), albo bedzie PO Schetyna, Palikota, Piskorskiego; a wtedy: "adios amigos" alterpars napisał: > Ciekawym Twego komentarza....hahahhaha popatrz jak slicznei pakt sie > rozsypal...a tutaj nam Pan Edgar fundowac nowe wybory chce zanim poparcie PiS > spadnie do 0.2% > Hihii popatrz jak slicznie Rokita zagral..nie chce ryzykowac malej wygranej bad > z > malej przegranej...woli poczekac..i slusznie....Coz byly igrzyska czas > MArcinkiewiczowi zajac nalezne miejsce w kolku Rozancowym wlasnej parafii > hahahaha i kto tu jest "cienias"? Odpowiedz Link Zgłoś
niketas Re: "Chcesz umoczyc swoje kwity, idz do Tuska i 21.03.06, 19:10 silesius.monachijski napisał: > Rokity"; polecam piekna piosenke z ostatniego programu "Konfrontacja", dla > zrozumienia, ze JMR jest naprawde interesujacym facetem (Michnik zreszta tez); znow pijesz do PO?? nigdy ci chyba nie przejdzie... urodziles sie z ta choroba czy co?? nie dziwiee sie platformie, ze tak teraz mowia i PiS'ie. skoro kaczynski tanczy z tymi wyborami i ma manie kampianii wyborczych to nie ich wina. neverending story.......... Odpowiedz Link Zgłoś
ogieras Rogi 21.03.06, 18:45 przyprawiam od dłuższego czasu zdeklarowanemu miłośnikowie Platformy Obywatelskiej. Felek jest mały łysy i biedny. Śmiejemy się z jego żoną do upadłego z jego preferencji politycznych i niezaradności. Czasem jak przynieśie wypłatę to udaje mi się coś skubnąć bo nie chce oddać paru stówek które pozyczył jakieś 2 lata temu. Mówie mu idź do idoli, może ci dadzą pare groszy żebyś im wstydu nie robił. Jako kolega jest cienki. Nie może wypić nawet jednego "łiskacza" na głowę. Nic nie potrafi i nigdzie nikogo nie zna. Jego jedyną zaletą jest jego żona, którą znam już odkąd poznałem Felicjana w szkole średniej. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Lubię Rokitę 21.03.06, 18:46 Lubie teksty Rokity. Ten tutaj jest dosyc jasny i konkretny. Jest na tyle wyrazisty ze jakiekolwiek epitety jak "pajacowanie" sa niepotrzebne. Czasami jego wypowiedzi sa przyjemnie abstrkcyjne - i boje sie ze trudne do zrozumienia dla wiekszosci Polakow. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pussy-control Re: Lubię Rokitę 21.03.06, 18:52 piotrpsp napisał: > Lubie teksty Rokity. Ten tutaj jest dosyc jasny i konkretny. Jest na tyle > wyrazisty ze jakiekolwiek epitety jak "pajacowanie" sa niepotrzebne. Czasami ale wczoraj dostał "prosto w oczy" od Dorna. Ludwiś po prostu go zniszczył. Jasio nie wiedział gdzie wzrok skierować.... Odpowiedz Link Zgłoś
ddddd9 Re: Rokita: najwieksza ku.. III RP 21.03.06, 19:01 zawodowy polityk reszta jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
pisiapisia1 Wszystkim zwolennikom PO 21.03.06, 19:05 żytę tego co oni wiedzą czego im życzę. Wszystkiego, naprawdę. I jeszcze im i ich rodzicom. I cioci. Odpowiedz Link Zgłoś
horode Pożalsięboże Rokita będzie dawał nauczkę Polsce 21.03.06, 19:07 Tak długo, aż pisi "motłoch" na kolanach poprosi o wybawienie. Strategia sfrustrowanego idioty. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Pożalsięboże Rokita będzie dawał nauczkę Pols 21.03.06, 19:17 horode napisał: > Tak długo, aż pisi "motłoch" na kolanach poprosi o wybawienie. > > Strategia sfrustrowanego idioty. O tak . Jasiu "wybawi" Polskę.... Polska czeka na Jasia Zbawiciela .... Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars nie mordzinas Polska czeka na powrot w chwale SLD 21.03.06, 21:18 bo tylko SLD moze pomoc polakom myslec i funkcjonowac...hahahaha ale sie bedziesz wsciekal po nastepnych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
szpati nic dodac i nic ujac 21.03.06, 19:08 100% racji gratuluje, swietna wypowiedz a przede wszystkim konstruktywna Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Tvn pokazał ..... 21.03.06, 19:14 Przed chilą TVN pokazał hece jakie wyprawia w Sejmie Platforma Tuska. W światle kamer , jakiś młody gó..arz przeżuwający niustannie gumę , "napada" na posła PIS , i wręcza mu jakiś projekty ustaw... Wszystko pod publiczkę... Wszystko dla polskojęzycznych mediów... Taki gó..arz co żujacy gumę .....Pełny luzik. Pełna " kultura" Cała Platforma..... Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Tvn pokazał ..... 21.03.06, 19:38 mordzinas napisał: > W światle kamer , jakiś młody gó..arz przeżuwający niustannie > gumę , "napada" na posła PIS , i wręcza mu jakiś projekty ustaw... [...] > Żenada. No i doczekałeś się, Panie Mordzinas... ...niestety - zgadzam się z Tobą... Podobno diabeł tkwi w szczegółach - tym razem w gumie do żucia... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tvn pokazał ..... 21.03.06, 22:14 a czemu TVN nie pokazal materialu o dziadku Tuska przed II tura wyborow prezydenckich? bo Walter dogadal sie z Kwasniewskim i Tuskiem? TVN? to podobne g.... do GW awersja napisał: > mordzinas napisał: > > > W światle kamer , jakiś młody gó..arz przeżuwający niustannie > > gumę , "napada" na posła PIS , i wręcza mu jakiś projekty usta > w... > [...] > > Żenada. > > > No i doczekałeś się, Panie Mordzinas... > > ...niestety - zgadzam się z Tobą... Podobno diabeł tkwi w szczegółach - tym > razem w gumie do żucia... > > Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Tvn pokazał ..... 21.03.06, 22:19 silesius.monachijski napisał: > a czemu TVN nie pokazal materialu o dziadku Tuska przed II tura wyborow > prezydenckich? bo Walter dogadal sie z Kwasniewskim i Tuskiem? TVN? to podobne > g.... do GW > > Silesius, ja Cie tyle razy prosilam zebys nie mowil tak o Gazecie!! Masz forum RM, tam pozwola Ci na swobodne wypowiadanie opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tvn pokazał ..... 21.03.06, 22:34 Droga Ginusiu, obejrzyj sobie - na spokojnie - dwie czesci "Konfrontacji" na internecie: www.itvp.pl/konfrontacja na necie; zobaczysz - i moze zrozumiesz - dlaczego tak emocjonalnie reaguje; w kazdym programie byl przedstawiciel GW: raz Czuchnowski z Rybakiem, a raz sam Czuchnowski; zrozumiesz - moze -, ze mam (moze nie do konca) racje; wytoczenie przez Michnika procesu sadowegu Ziemkiewiczowi (zamiast polemiki: do ktorej Newsweek Michnika zaprosil) mowi za wszystko; czyich interesow broni GW i Agora? Ty tez zyjesz w tzw. "nomalnym" kraju; w Niemczech jest na porzadku dziennym, ze atakuje sie - medialnie - politykow i dziennikarzy; moja serdeczna przyjaciolka weszla ostatnio do rzadu (nie powiem kto i u jekiego ministra - pania minister tez swietnie znam: duzo mi tutaj pomogla; wspaniala kobieta; kocham ja jako wspanialego czlowieka - moze zgadniecie; razem organizowalismy wyjazdy do Polski mlodych Niemcow w poczatkach lat 90 - tych); poprzednio pelnila inna - tez b.wazna - funkcje - i juz teraz niemieckie media po niej "jada", bo jest ponoc zbyt "propolska" (zasluga moja i mojego przyjaciela, wspanialego ksiedza, tez piastujacego - ostatnio - wazna funkcje w Watykanie). I co Ty na to? Ani moja przyjaciolka Susanna, ani moj - do serca przyloz - przyjaciel Zenek, nie krytykuja mediow; wiedza, ze musza sami pokazac, ze sa inni, niz media to przedstawiaja; ja im pomagam (srodki mam ograniczone); ale nikt sie zali, i nikt nie wytacza procesow; to tyle ginusia napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > a czemu TVN nie pokazal materialu o dziadku Tuska przed II tura wyborow > > prezydenckich? bo Walter dogadal sie z Kwasniewskim i Tuskiem? TVN? to > podobne > > g.... do GW > > > > Silesius, ja Cie tyle razy prosilam zebys nie mowil tak o Gazecie!! > Masz forum RM, tam pozwola Ci na swobodne wypowiadanie opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Tvn pokazał ..... 21.03.06, 23:14 silesius.monachijski napisał: > Droga Ginusiu, > > obejrzyj sobie - na spokojnie - dwie czesci "Konfrontacji" na internecie: > www.itvp.pl/konfrontacja na necie; zobaczysz - i moze zrozumiesz - dlaczego tak > > emocjonalnie reaguje; w kazdym programie byl przedstawiciel GW: raz Czuchnowski > > z Rybakiem, a raz sam Czuchnowski; zrozumiesz - moze -, ze mam (moze nie do > konca) racje; wytoczenie przez Michnika procesu sadowegu Ziemkiewiczowi > (zamiast polemiki: do ktorej Newsweek Michnika zaprosil) mowi za wszystko; > czyich interesow broni GW i Agora? Ty tez zyjesz w tzw. "nomalnym" kraju; w > Niemczech jest na porzadku dziennym, ze atakuje sie - medialnie - politykow i > dziennikarzy; moja serdeczna przyjaciolka weszla ostatnio do rzadu (nie powiem > kto i u jekiego ministra - pania minister tez swietnie znam: duzo mi tutaj > pomogla; wspaniala kobieta; kocham ja jako wspanialego czlowieka - moze > zgadniecie; razem organizowalismy wyjazdy do Polski mlodych Niemcow w > poczatkach lat 90 - tych); poprzednio pelnila inna - tez b.wazna - funkcje - i > --------------------------------------------------------------------------- > >Moj Boze, Silesius, za duzo tego dla mnie o tak poznej porze!!! Minister, prezydent, przewodniczacy, przyjaciolka....Wazne funkcje w Watykanie... Przestan, prosze!!! W glowie mi sie kreci wiec pojde spac, dobranoc :). Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Re: Tvn pokazał ..... 21.03.06, 23:28 Pani Ginusiu! To po prostu kotr-uklad pana Silesiusa! To ci dopiero salonik! Hehe... Oj snobek z niego... Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Tvn pokazał ..... 21.03.06, 23:40 apoplaws napisał: > Pani Ginusiu! To po prostu kotr-uklad pana Silesiusa! To ci dopiero salonik! > Hehe... Oj snobek z niego... Ach, prosze pana, Silesius znany w Europie z koneksji arystokratyczno- rzadowych :).Gdzie nam, prostakom, do niego!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tvn pokazał ..... 22.03.06, 00:02 Zlosliwe, ale dobre; sam sie usmialem ginusia napisała: > apoplaws napisał: > > > Pani Ginusiu! To po prostu kotr-uklad pana Silesiusa! To ci dopiero salon > ik! > > Hehe... Oj snobek z niego... > > Ach, prosze pana, Silesius znany w Europie z koneksji arystokratyczno- > rzadowych :).Gdzie nam, prostakom, do niego!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tvn pokazał ..... 22.03.06, 00:00 A czemu tylko ten glupawy michnik moze "rznac snobka"? ja tez moge; demokracja przeciez jest apoplaws napisał: > Pani Ginusiu! To po prostu kotr-uklad pana Silesiusa! To ci dopiero salonik! > Hehe... Oj snobek z niego... Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Re: Tvn pokazał ..... 22.03.06, 00:08 Niech pan nie rznie zadnych snobkow! Prosze pamietac o upadku Aten i Rzymu! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tvn pokazał ..... 22.03.06, 00:19 oooo, czyzby "przyjaciel" Biedronia i Niemca? apoplaws napisał: > Niech pan nie rznie zadnych snobkow! Prosze pamietac o upadku Aten i Rzymu! Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Re: Tvn pokazał ..... 22.03.06, 00:25 > oooo, czyzby "przyjaciel" Biedronia i Niemca? > > apoplaws napisał: > > > Niech pan nie rznie zadnych snobkow! Prosze pamietac o upadku Aten i Rzym > u! Tylko wierny i zawsze szczerze ubawiony czytelnik panskich postow Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tvn pokazał ..... 22.03.06, 00:36 dziekuje za wiernosc i poczucie humoru; ja tego forum nigdy nie traktowalem calkiem powaznie apoplaws napisał: > > oooo, czyzby "przyjaciel" Biedronia i Niemca? > > > > apoplaws napisał: > > > > > Niech pan nie rznie zadnych snobkow! Prosze pamietac o upadku Aten > i Rzym > > u! > Tylko wierny i zawsze szczerze ubawiony czytelnik panskich postow Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tvn pokazał ..... 21.03.06, 23:59 nie spij, Ginusiu; wokol nas dzieja sie rzeczy wielkie; i dla mnie i dla Ciebie ginusia napisała: ----------------------------------- > > > >Moj Boze, Silesius, za duzo tego dla mnie o tak poznej porze!!! Minister, > prezydent, przewodniczacy, przyjaciolka....Wazne funkcje w Watykanie... > Przestan, prosze!!! W glowie mi sie kreci wiec pojde spac, dobranoc :). Odpowiedz Link Zgłoś
123zly [...] 21.03.06, 20:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Tvn pokazał ..... 21.03.06, 22:11 123zly napisał: > Spieprzaj dziadu!!! I jest tob clou programu... a przy okazji, jedyne co potraficie.... Trzeba było wam się brać za rządzenie??? Odpowiedz Link Zgłoś
protestujemy.pl i bardzo dobrze 21.03.06, 19:34 i bardzo dobrze że wyborów nie będzie kolejnej kampanii wyborczej bym chyba nie zniósł Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Rokita: wyborów nie będzie, to co się dzieje, 21.03.06, 20:05 Może będą Pewnie prawnicy Pana Prezydenta wymyślą coś, aby rozwiązać tem groteskowy parlament, który nie jest w stanie podjąc żadnej najprostszej ustawy, jak choćby o samorozwiązaniu się. Stawiam konia z rzędem za to, że w nowym składzie PIS pojawią się panowie Wrzodak, Macierewicz i Janowski. Bez nich odnowa moralna państwa jest taka jakaś niepełna i niewyraźna. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Nikt - któremu Rywin uratował karierę 21.03.06, 20:08 No bo i kim jest Rokita - przypomnijmy jego osiągnięcia w IIIRP 1989 - został posłem X kadencji Sejmu z ramienia Obywatelskiego Klubu Parlamentarnego. 1991 - wstąpił do Unii Demokratycznej i po raz drugi został wybrany do Sejmu. Przewodniczył komisji do spraw zbadania archiwów Służby Bezpieczeństwa (tzw. komisji Rokity). Ówczesna premier Hanna Suchocka powołała go na szefa Urzędu Rady Ministrów. 1994 - wstąpił do nowopowstałej Unii Wolności. Rok później powołał Inicjatywę 3/4, która bezskutecznie próbowała nie dopuścić do zwycięstwa Aleksandra Kwaśniewskiego w wyborach prezydenckich. 1997 - opuścił Unię Wolności i współtworzył Stronnictwo Konserwatywno-Ludowe, które przystąpiło do Akcji Wyborczej "Solidarność". We wrześniu został z jej ramienia posłem III kadencji Sejmu (był szefem komisji spraw wewnętrznych i administracji). W 2000 roku został prezesem SKL. 2001 - po powstaniu w 2001 roku Platformy Obywatelskiej początkowo był przeciwny włączeniu do niej SKL, ale zmienił zdanie po fatalnych notowaniach AWS. We wrześniu 2001 został posłem PO 2002 - kandydował na urząd prezydenta Krakowa, ale przegrał z kandydatem SLD Jackiem Majchrowskim. Od 2003 roku jest przewodniczącym klubu parlamentarnego PO oraz członkiem zarządu krajowego partii. Zdobył ogromną popularność zasiadając w komisji śledczej ds. afery Rywina. W wyborach parlamentarnych w 2005 roku otrzymał 71145 głosów i po raz kolejny zdobył mandat poselski. Jak widac, gdyby nie afera Rywina nikt by nie zwrócił uwagi na tego krzykacza nieudacznika. u. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Panie niedoszły premierze! Wstyd! 21.03.06, 20:12 Mówi Rokita: "Jego zdaniem, rządzący wstydzą się tego, że "nie umieją rządzić", że np. ceny gazu mają wzrosnąć o 15 proc., a emerytury zostały podniesione tylko o 6 proc. i w związku z tym, ..... Jeśli to nie jest pieprzona demagogia, to nie wiem co nią może być. Czy cała emerytura przeznaczona jest na zakup gazu? Czy inflacja - odniesiona do pewnego koszyka nie jest aby ostatnio poniżej 1% Panie niedoszły (na szczęście) premierze Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Jak rządący śmią mieć zdanie inne niż PO 21.03.06, 22:37 POszołomki to mało jeszcze takie "autorytarki" ja Adaś MS,Lisek, MO, Kamilek ... Jak tak mogą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21 POstulatów prawych,mądrych i zlumpionych serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65646,2989484.html mp3.wp.pl/p/strefa/artysta/24912.html Aksamitne kapelusze Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Rokita: wyborów nie będzie, to co się dzieje, 21.03.06, 20:18 PO chce by PIS się kompletnie skopromitował by mieć zdecydowanąprzewagę. Tylko , że to kosztem niestety Polski. Ale tu nie ma rady. Demokracja to beznadziejny system, tylko że brak szlachetnych dyktatorów niestety. Dlatego najlepszy z tych wszystkich do dupy trzeba trawić. Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Re: Rokita: wyborów nie będzie, to co się dzieje, 21.03.06, 20:26 Polska na 25-tym miejscu (przedostatnim) w rankingu wdrażania reform gospodarczych w krajach europejskich. Inwestorzy też zaczynają omijać szerokim łukiem kraj moherowych beretów (vide Toyota w Czechach). Polacy stale na wojnie. Wszystkich ze wszystkimi. Odpowiedz Link Zgłoś
langston [...] 21.03.06, 21:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Re: Rokita: wyborów nie będzie, to co się dzieje, 21.03.06, 22:37 > Polska na 25-tym miejscu (przedostatnim) w rankingu Jak działał rząd Belki była cisza. Nie robił nic przez cały rok. Nikt nie protestował, Bruksela też siedziała cicho. Złoty był słaby, wzrost przemysłowy niweielki. Teraz złoty jest mocny, paliwa znacznie tańsze, gospodarka się wyraźnie rozwija, rząd wiele zmienia, a tu taki atak. Bruksela ocenia zawsze z opóźnieniem, a wszystko spada na Marcinkiewicza. Czy wy tego nie widzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Rokita: wyborów nie będzie, to co się dzieje, 21.03.06, 22:44 ja to widze; i podzielam Twoja opinie; dlaczego inni nie ida do okulisty? bo chca byc slepi kasia20055 napisała: > > Polska na 25-tym miejscu (przedostatnim) w rankingu > > Jak działał rząd Belki była cisza. Nie robił nic przez cały rok. Nikt nie > protestował, Bruksela też siedziała cicho. Złoty był słaby, wzrost przemysłowy > niweielki. > Teraz złoty jest mocny, paliwa znacznie tańsze, gospodarka się wyraźnie rozwija > , > rząd wiele zmienia, a tu taki atak. Bruksela ocenia zawsze z opóźnieniem, a > wszystko spada na Marcinkiewicza. Czy wy tego nie widzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Rokita: wyborów nie będzie, to co się dzieje, 21.03.06, 23:51 kasia20055 napisała: > > Polska na 25-tym miejscu (przedostatnim) w rankingu > > Jak działał rząd Belki była cisza. Nie robił nic przez cały rok. Nikt nie > protestował, Bruksela też siedziała cicho. Złoty był słaby, wzrost przemysłowy > niweielki. > Teraz złoty jest mocny, paliwa znacznie tańsze, gospodarka się wyraźnie rozwija > , > rząd wiele zmienia, a tu taki atak. Bruksela ocenia zawsze z opóźnieniem, a > wszystko spada na Marcinkiewicza. Czy wy tego nie widzicie ? ales to wymyśliła, doskonale niech rzadzą następne 6... 8 miesięcy jak bedzie szło dobrze to dalej wczesniejsze wybory nie sa potrzebne. Ten rząd juz tyle zrobił dobrego dla społeczenstwa, że naprawdę mozna być dumnym z wyboru. A ile naopowiedał to juz naprawdę jest cudownie. Kasiu zdejmij różowe okulary bo z zachwytu nad rzadem mozesz się zaslinic na śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś