Dodaj do ulubionych

Premier Francji idzie na zderzenie czołowe?

28.03.06, 19:49
ciekawe co na to nasi rodzimi zwolennicy socjalu?
Obserwuj wątek
    • sebastiannos Ja się cieszę.... 28.03.06, 20:01
      Jak pierdołowaci rozpieszczeni Francuzi rozwalą sobie gospodarke to przejmiemy
      ich rynki:)
      • tow_beton Re: Ja się cieszę.... 28.03.06, 20:06
        kto przejmie?Polska???
      • gg1968 Nasi górnicy szybciej uporali się z Polskim rządem 29.03.06, 00:02
        wystarczyła jedna zadyma w Warszawie i już dostali to co chcieli. Francuzi
        przynajmniej starają się z tym związkowym bydłem walczyć
    • koniectegodobrego chyba nie do konca rozumiecie :> 28.03.06, 20:51
      Czesc projektu dot. pierwszej pracy niezwykle liberalizuje rynek (mozliwosc zwolnienia w trybie natychmiastowym). Wiec ja nie wiem o jakim socjale mowicie :) To raz, a dwa to cos w tym stylu dziala w USA (tyle ze wobec wszystkich), ktore moga sie poszczycic calkiem ladna stopa bezrobocia. Zatem podsumowujac socjal wyszedl na ulice domagac sie gwarancji. Rzad chcial dobrze, ale mu nie pozwolono.
      • antec13 Re: CPE 28.03.06, 21:16
        "Mozliwosc zwolnienia w trybie natychmiastowym" - to nie calkiem prawda, bo
        pracodawca ma na wypowiedzenie miesiac. Po zwolnieniu pracownik mialby miec
        normalne (we Francji) prawo pobierania "bezrobotnego".
      • tmkmk socjalna utopia kona 28.03.06, 23:10
        ta liberalizacja rynku pracy to byc moze ostatnia szansa,
        a francja tez ma swoj 'ciemny lud' i on na zadne reformy nie pozwoli..

w niemczech nie jest lepiej: od 2 miesiecy strajkuja w sluzbach komunalnych
        i na ulicach miast walaja sie sterty smieci, a zwiazki groza zeby nikt nie
        myslal nawet o zatrudnieniu prywatnych firm..
    • 4krzych1 3 mln we Francji, to mniej niż 3 tys na Białorusi. 28.03.06, 23:21
    • pantera01 Re: Premier Francji idzie na zderzenie czołowe? 28.03.06, 23:21
      Szkoda Francji, taki fajny kraj. Niestety, socjalizm + kolorowa emigracja
      wykoncza kazdy, nawet najbogatszy, kraj bardzo szybko.
      • wnec2005 Re: Premier Francji idzie na zderzenie czołowe? 29.03.06, 00:18
        bedac we Francji widzialem komitety komunistyczne w wielu wioskach na terenie
        Bretoni, szok!! czerwone ruskie flagi sierpy i mloty. Bedac w szkole widzialem
        Turkow i Arabow ktorzy oglaszali wszem o nowej rewulcji w herbie majac AK -47.
        Syf totalny.
        • unijny Re:Do czego doprowadzilo 20 lat socjalizmu 29.03.06, 16:42
          Biedna Francja, to co sie dzisiaj dzieje jest rezultatem socjalistyczno-
          komuchowych rzadow Mitteranda, Jospina, szczekaczy Hollanda, Fabiusa, "Jacka"
          Lang-a i innych z podwojnymi paszportami.
          Te przefarbowane "francuzy" doprowadzily do tego, ze nie mozna przeprowadzic
          zadnej reformy.

Brawo De Willpin - odwazny facet - trzymam kciuki aby nie popuscil temu
          czerwonemu motlochowi i kolorusom z przedmiesci.
          Niech otworza granice i rynki pracy dla Polakow - bedzie mniej burdelu!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka