tmkmk 28.03.06, 19:49 ciekawe co na to nasi rodzimi zwolennicy socjalu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebastiannos Ja się cieszę.... 28.03.06, 20:01 Jak pierdołowaci rozpieszczeni Francuzi rozwalą sobie gospodarke to przejmiemy ich rynki:) Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Nasi górnicy szybciej uporali się z Polskim rządem 29.03.06, 00:02 wystarczyła jedna zadyma w Warszawie i już dostali to co chcieli. Francuzi przynajmniej starają się z tym związkowym bydłem walczyć Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego chyba nie do konca rozumiecie :> 28.03.06, 20:51 Czesc projektu dot. pierwszej pracy niezwykle liberalizuje rynek (mozliwosc zwolnienia w trybie natychmiastowym). Wiec ja nie wiem o jakim socjale mowicie :) To raz, a dwa to cos w tym stylu dziala w USA (tyle ze wobec wszystkich), ktore moga sie poszczycic calkiem ladna stopa bezrobocia. Zatem podsumowujac socjal wyszedl na ulice domagac sie gwarancji. Rzad chcial dobrze, ale mu nie pozwolono. Odpowiedz Link Zgłoś
antec13 Re: CPE 28.03.06, 21:16 "Mozliwosc zwolnienia w trybie natychmiastowym" - to nie calkiem prawda, bo pracodawca ma na wypowiedzenie miesiac. Po zwolnieniu pracownik mialby miec normalne (we Francji) prawo pobierania "bezrobotnego". Odpowiedz Link Zgłoś
tmkmk socjalna utopia kona 28.03.06, 23:10 ta liberalizacja rynku pracy to byc moze ostatnia szansa, a francja tez ma swoj 'ciemny lud' i on na zadne reformy nie pozwoli.. w niemczech nie jest lepiej: od 2 miesiecy strajkuja w sluzbach komunalnych i na ulicach miast walaja sie sterty smieci, a zwiazki groza zeby nikt nie myslal nawet o zatrudnieniu prywatnych firm.. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Premier Francji idzie na zderzenie czołowe? 28.03.06, 23:21 Szkoda Francji, taki fajny kraj. Niestety, socjalizm + kolorowa emigracja wykoncza kazdy, nawet najbogatszy, kraj bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
wnec2005 Re: Premier Francji idzie na zderzenie czołowe? 29.03.06, 00:18 bedac we Francji widzialem komitety komunistyczne w wielu wioskach na terenie Bretoni, szok!! czerwone ruskie flagi sierpy i mloty. Bedac w szkole widzialem Turkow i Arabow ktorzy oglaszali wszem o nowej rewulcji w herbie majac AK -47. Syf totalny. Odpowiedz Link Zgłoś
unijny Re:Do czego doprowadzilo 20 lat socjalizmu 29.03.06, 16:42 Biedna Francja, to co sie dzisiaj dzieje jest rezultatem socjalistyczno- komuchowych rzadow Mitteranda, Jospina, szczekaczy Hollanda, Fabiusa, "Jacka" Lang-a i innych z podwojnymi paszportami. Te przefarbowane "francuzy" doprowadzily do tego, ze nie mozna przeprowadzic zadnej reformy. Brawo De Willpin - odwazny facet - trzymam kciuki aby nie popuscil temu czerwonemu motlochowi i kolorusom z przedmiesci. Niech otworza granice i rynki pracy dla Polakow - bedzie mniej burdelu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś