szwecja11 Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 19:31 taziuta napisał: > PiS się twardo okopuje, planując rządy na minimum 4 lata. Tak że gadka o > przedterminowych wyborach, to tylko taka gadka szmatka :-) SPiSek & Co. zwyczajnie sobie przygotowują ciepłe posadki. W Szwecji urzędnicy w administracji państwej nie zmieniają się w zależności od opcji politycznej. Pewnie dlatego tam wszystko jednak działa. A tu zoo polityczne. Durnowate oszołomstwo do kwadratu. Proszę bardzo, niech ktoś coś zrobi z nimi, bo opada człowiek z sił na tę ich głupotę... szwecja11.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
cy24 Totalitaryzmem PiS zalatuje 30.03.06, 20:30 Upolitycznić wszystko, koniec tej demokracji, my jesteśmy demokracją i wolą ludu. Trzeba wiać, bo totalitaryzmem zalatuje. Ot, nam wreszcie pokazali twarz bracia od Księżyca. Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 Mta co chceta 30.03.06, 21:14 taziuta napisał: > PiS się twardo okopuje, planując rządy na minimum 4 lata. Tak że gadka o > przedterminowych wyborach, to tylko taka gadka szmatka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
irek.pnt Jak ślepcy!!!! 30.03.06, 21:27 Czy wy nie widzicie że nie macie żaqdnego poparcia w eliach????? Popiera was jedynie mocher i słabo wykształceni którzy nie wiedzą nic o ekonomii, świecie i wogóle.... tym łatwo grać na uczuciach ale nie nam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 21:32 Wszyscy myślą tak samo,wyglądają tak samo.Skąd my to znamy? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszx Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 21:55 Dobrze by było, gdyby tak było, że urzędnicy są bezpartyjni, kompetentni i swoje robią solidnie bez względu na rządy. Ale, że tak nie jest :( to i "ślepy" widzi. I nie ma w tym sensacji, że jeśli chcą rządzić - to muszą powymieniać:))) A co mają zostawić, by w każdej chwili jakiś, "nogę mógł podstawić"? :))) irek.pnt napisał: "..Czy wy nie widzicie że nie macie żaqdnego poparcia w eliach????? Popiera was jedynie mocher i słabo wykształceni którzy nie wiedzą nic o ekonomii, świecie i wogóle.... tym łatwo grać na uczuciach ale nie nam!!!!" - no i mamy kolejnego "eksperta z elity" I stawiam sobie proste pytanie: Czy pogarda i kpina, wyśmiewanie innych - bo ten "moher" to matki wielu mądrych ludzi. I młodych, jak ten wyżej, tutaj cytowany - to wyróżnik, po którym poznać "tych z elity"? Nie sądzę, bo kultura jednak u nich górą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
workert Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 21:59 Wiwat Łukaszenka!!! Tylko dlaczego w obecnej sytuacji stosuje się wobec niego sankcjie.Oj POLSKO POLSKO. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 21:59 PiS nie zapomni niezaprzeczalnego dorobku PZPRu (z kótrym walczył, a teraz twórczo rozwija praktykę walczącego marksizmu i socjalistycznego centralizmu demokratycznego). Odpowiedz Link Zgłoś
agunia_29 Re: Lipne Konkursy!! 30.03.06, 22:05 Nie powinno żadnych konkursów na żadne stanowiska, czy to te niższe: na podinspektorów, inspektorów a na Dyrektorów to już wogóle "koń by się uśmiał"!!! Nazywa się to tylko tak bo oprócz zwyczajnej rozmowy są ułożone pytania na konkretne stanowiska do konkretnych Działów. Jednym słowem na te pytania nikt nie odpowie oprócz osób, które wczesniej pracowały, czyli LIPNY KONKURS!!! Taka osoba z zewnątrz nie ma szans. Co z tego, że ktoś będzie po np budownictwie jak pytanie dotyczy konkretnego stanowiska a nie teorii wyuczonej ze szkoły. Totalna bzdura. Podchodziłam do takiego konkursu. Zdziwił mnie wogóle fakt, że nie zadano mi żadnego pytania. Pani Dyrektor tylko powiedziała, że wie już że pracowałam i właściwie pytanie skierowała do kierowniczki działu o opinię. Opinia dobra tylko że nie wygrałam. Dlaczego nie było pytań które w protokole widniały?? Bo osoba była już ustawiona, miała wygrać i tak było. No cóż, trzeba mieć tylko świetne układy z Dyrekcją. Tak wyglądają konkursy własnie. Co jest coś co nie powinno mieć miejsca. Zakłamany kraj i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś