madmalina BRAWO Panie Wojciechu 30.03.06, 19:10 naprawde wielki szacunek dla Pana Wojciecha. Pokazał co oznacza honor - czyli to czego nie ma ktoś inny (niestety ważny)w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
deotyma23 się porobiło... 30.03.06, 19:21 nigdy bym nie przypuszczała że coś dobrego da się powiedzieć o Jaruzelskim a tu...proszę taki gest, taka postawa.....no słów zabrakło... a Kaczory eh o nich to nawet szkoda pisać poznać chama po cholewach ot co Odpowiedz Link Zgłoś
kolona wieloletni staż??? 30.03.06, 19:14 "pracownicy Kancelarii Prezydenta RP, z wieloletnim w niej stażem," a kto tam pracuje? Od kiedy? Na jakim stanowisku? Ja jako obywatel chcę wiedziec! Czyżby Kaczyński nie posprzatał po Kwaśniewskim??? Odpowiedz Link Zgłoś
jed67 Kaczyński ze zrozumieniem????? 30.03.06, 19:15 Te pojęcia się przecież wzajemnie wykluczają Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Widac "politycy" juz tak maja: im starsi tym 30.03.06, 19:15 glupsi. Panie Urbanski: wstydzic to sie powinna osoba odpowiedzialna za organizacje pracy w Kancelari Prezydenta, ze dochodzi do takiej sytuacji, ze z kancelari wychodza dokumenty podpisane przez Prezydenta, ktorych sens jest sprzeczny z powszechnie znanymi pogladami LK i o ktorych Kancelaria nie ma zielonego pojecia. Kto jest odpowiedzialny za organizacje pracy Kancelari Prezydenta ? Czy aby nie pan panie Urbanski ? I zamiast rozwazac wlasna dymisje to ma pan czelnosc oskarzac innych ? W mysl tak ulubionych w Polsce porownan do Stanow Zjednoczonych musialbys pan panie Urbanski juz od kilku dni szukac sobie nowej pracy! Musi, ze politycy to jest ewolucyjnie jakis inny gatunek. Nie dosc ze nie mysla to jeszcze maja niezachwiane poczucie niewinnosci! Odpowiedz Link Zgłoś
kolona To po co nam Prezydent? 30.03.06, 19:17 "pracownicy Kancelarii Prezydenta RP, z wieloletnim w niej stażem",pewniej mają więcej doswiadczenia w obyciu??/ Odpowiedz Link Zgłoś
kira_koslin Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:18 Gen Jaruzelski klasa, klasa i jeszcze raz klasa - proponuje zeby Kancelaria Prezydenta RP juz się bardziej nie kompromitowała komentujac tę sprawę. A Jaruzelskiego jest mi po prostu po ludzku szkoda......ech Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "proponuje zeby Kancelaria Prezydenta RP 30.03.06, 19:46 "Prezydenta RP juz się bardziej nie kompromitowała komentujac tę sprawę" Trzeba przyznac ze incydent w Kancelari Prezydenta ma swoje dobre strony: ilustruje bezgraniczna glupote wszelkich komentarzy ze strony Kancelari Prezydenta, z ostatnim pana Urbanskiego wlacznie, szukajacej winnych wszedzie, tylko nie tam gdzie nalezy ich szukac: znaczy w samej kancelari. Wniosek byl przygotowany i w pelni uzasadniony. Glupkowate proby zrzucenia odpowiedzialnosci na tych co przygotowali wniosek swiadcza tylko o poziomie ich autorow: mniej niz zero! Stale szukanie winnych poza nieudolna i zle zorganizowana Kancelaria Prezydenta jest swiadectwem niekompetencji, nie tylko osob tam pracujacych, ale rowniez tych co sa za nia odpowiedzialni. Brak dymisji odpowiedzialnego za organizacjie Kancelari dopelnia zalosnego obrazu najblizszych wspolpracownikow Prezydenta ! Dzisiejsza wypowiedz pana Urbanskiego jest bezsensownym belkotem czlowieka ktory nie wie co sie wokol niego dzieje! Sprawe "ratuje" kontrowersyjny a przeze mnie lubiany i ceniony General Jaruzelski dzieki ktoremu miedzy innymi, niewykluczone, ze po raz pierwszy w naszej histori doszlo do nieomal bezkrwawej zwycieskiej walki o niepodleglosc. Odpowiedz Link Zgłoś
ogot1 to forum to żenada! 30.03.06, 19:20 to forum to żenada!Jak ktoś ma inne zdanie niż większość,to jest nazywany debilem i takie tam.Czysty przykład tolerancji "POpaprańców" i innych komuszych ścierw,że ucieknę się do tanich słownych sztuczek tutejszych forumowiczów. A co do postawy Jaruzela,to odezwały się w nim resztki sumienia,poza tym jak można by przyjąć cos,co ktoś mu dał przez pomyłkę!Chyba nie jest na tyle głupi,żeby pomyśleć,że Kaczyński dałby mu jakiś medal.kaczor to mogłby mu dać,ale w zęby,jak większość Polaków! Kiście się dalej we własnym sosie wy,jak by to powiedział o was Lenin,"POżyteczni idioci".Kurczę,te słowne zabawy są chyba zarażliwe(hehe). SMASH THE REDS! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: to forum to żenada! 30.03.06, 19:26 wiec wracaj na swoje jak te jest zenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: to forum to żenada! 30.03.06, 20:32 a co to jest zenada? moze nasz "prof. Miodek" z mannheim nam wytlumaczy? tryska taka "madroscia" na forum kolter napisał: > wiec wracaj na swoje jak te jest zenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Kolter, wytlumacz Silowi! 30.03.06, 20:39 burak tego nie zrozumie !no chyba ze wytlumaczy mu to kot jarkowy!!a swoja droga to chyba zazdrosc zre naszego forumowego kawalera!!silek i tak nic ze slubu przecierz biskupowi celibat slubowales!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Kolter, wytlumacz Silowi! 30.03.06, 20:45 no tak; caly kolter; poza kilkoma sztampowymi i - jak zwykle - glupimi - uwagami, nic wiecej sie z tej potylicy wydobyc nie da; i to wlasnie jest "zenada" kolter napisał: > burak tego nie zrozumie !no chyba ze wytlumaczy mu to kot jarkowy!!a swoja > droga to chyba zazdrosc zre naszego forumowego kawalera!!silek i tak nic ze > slubu przecierz biskupowi celibat slubowales!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Kolter, wytlumacz Silowi! 30.03.06, 20:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=39479587&wv.x=2&a=39491941 Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kolter, wytlumacz Silowi! 30.03.06, 20:40 Nie jestem <kolter> ale myślę, że totalną żenadą dla mnie byłoby porównanie do sila. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Kolter, wytlumacz Silowi! 30.03.06, 20:44 i vice versa; mysle, ze to sobie juz dzisiaj wyjasnilismy uu1 napisała: > Nie jestem <kolter> ale myślę, że totalną żenadą dla mnie byłoby porówn > anie do sila. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kolter, wytlumacz Silowi! 30.03.06, 20:53 > i vice versa; mysle, ze to sobie juz dzisiaj wyjasnilismy Potwierdzasz teorię <koltera>. A ja byłem gotów twierdzić, że on nie ma racji, że Cię niesprawiedliwie ocenia. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Kolter, wytlumacz Silowi! 30.03.06, 21:02 no coz, bezceremonialne imputowanie komus chamstwa, bo wyglasza poglady (zgoda mocno emocjalne: ale temat tego akurat osobnika takie wlasnie emocje wywoluje - zreszta i Ty nie bywasz oszczedny w slowach) inne, tez nie jest przejawem "wysokiej kultury"; zas odwolywanie sie do "autorytetu" koltera? wybacz, ze zmilcze; chyba, ze jestesmy w jakims kabarecie uu1 napisała: > > i vice versa; mysle, ze to sobie juz dzisiaj wyjasnilismy > Potwierdzasz teorię <koltera>. A ja byłem gotów twierdzić, że on nie ma > racji, > że Cię niesprawiedliwie ocenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Kolter, wytlumacz Silowi! 30.03.06, 21:11 silek masz na mysli kabaret panow kaczynski ,a na scenie ty z reka w nocniku ?? wiem ze masz ciezkie chwile i prawie zawal serca po tym co zrobil ci milosciwie panujacy !dobrze ze choc Prezydent Jaruzelski okazal sie mezczyzna!! nie tylko dlatego ze w przeciwienstwie do ciebie ma zone i dziecko!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kolter, wytlumacz Silowi! 30.03.06, 21:20 Nie ma zadekretowanych autorytetów. Jest racja albo jej nie ma. Jest zachowanie przyzwoite albo łobuzerskie. Tertium non datur. PS. Po raz kolejny odwołujesz się do "tematów, które wywołują emocje". Emocje nie m o g ą wykluczać kulturalnego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Kolter, wytlumacz Silowi! 30.03.06, 21:04 uu1 nie jestem solidaruchem ,ale ubodlo mnie kiedys to ze ten wikary z monachium ,napisal o Jacku Kuroniu ze byl zerem !!Kuron 9 lat gnil w kryminale za demokracje a ta radiomaryjna ciotka pluje zgodnie z katolicka nauka na zmarlego od tej pory jest z nim jazda !! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kolter, wytlumacz Silowi! 30.03.06, 21:14 Kuron 9 lat gnil w kryminale > za demokracje a ta radiomaryjna ciotka pluje zgodnie z katolicka nauka na > zmarlego od tej pory jest z nim jazda !! Wobec tego pomyślmy - room with him (silesiusem). ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Kolter, wytlumacz Silowi! 30.03.06, 21:18 no to gratuluje interlokutora; z kolterem mozecie sobie pieknie i "madrze" pogadac; teraz juz jestem spokojny o was dzisiejszego wieczoru na forum; milyvh wrazen; buhahahaha . i dobrej nocy uu1 napisała: > Kuron 9 lat gnil w kryminale > > za demokracje a ta radiomaryjna ciotka pluje zgodnie z katolicka nauka na > > zmarlego od tej pory jest z nim jazda !! > Wobec tego pomyślmy - room with him (silesiusem). ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Kolter, wytlumacz Silowi! 30.03.06, 21:25 to buhahahahahahahahah ,pewno spowodowane bylo tym ze wkoncu ten nocnik udalo ci sie sciagnac!!ale to co zostalo na lapkach dlugo nie zmyjesz !!idziesz spac bo nikt nichce z obryzganym kaczym g... renegatem gadac !!wszystkie PIS-iorki forumowe juz wiedza ze zdradziles lecha!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Kolter, wytlumacz Silowi! 30.03.06, 20:47 Widac Ginusiu ,za malo dawalas sygnalow silkowi co sadzisz o jego wybujalej fantazji !!wiec chlopina pewno pomyslal ze jestes pod wrazeniem jego inteligencji i czul do ciebie nic sympati!! a ty mu noz w plecy wbilas zadajac sie z kims takim jak ja ! ale pamietaj cieciu monachijski blizsza koszula cialu !! ktora kobieta chce zyc z ksiedzem w grzechu?? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Kolter, wytlumacz Silowi! 30.03.06, 20:52 przynjmniej bys nie "flekowal" kobiety takimi wypowiedziami na forum; to, ze jestes glupi, to juz od dawna wiadomo, ze jezyka polskiego nie znasz? zadna to tutaj tajemnica; ale zeby tak kompromitowac ginusie na oczach forumowiczow? wstydzilbys sie! kolter napisał: > Widac Ginusiu ,za malo dawalas sygnalow silkowi co sadzisz o jego wybujalej > fantazji !!wiec chlopina pewno pomyslal ze jestes pod wrazeniem jego > inteligencji i czul do ciebie nic sympati!! a ty mu noz w plecy wbilas > zadajac sie z kims takim jak ja ! ale pamietaj cieciu monachijski blizsza > koszula cialu !! ktora kobieta chce zyc z ksiedzem w grzechu?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Kolter, wytlumacz Silowi! 30.03.06, 20:54 o 44 letni kawaler znawca kobiet !!!jak jarek!! a kota masz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: to forum to żenada! 30.03.06, 20:49 zenada to jest cos takiego jak twoj ,przykrutki idol ktory swoich fanow zostawia na srodku ulicy z napisem PIs-owski cymbal !! Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba to Pan Kaczyński powinien zdać urząd - otrzymany 30.03.06, 19:42 za oszukańcze obietnice wyborcze: 3 000 000 mieszkań, obnizki podatków itp. bzdety, większość wyborców pisu twierdzi teraz że nie głosowała za tym co teraz robią bracia.. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:23 Hańba! Zachowanie prezydenta Kaczyńskiego jest skandaliczne - sądzę, że tzw. pomyłka została zaplanowana i to własnie przez miłościwie starających sie panowac, braciszków! Mój Ojciec zginął w Katyniu, moja rodzina całą "ludową " rzeczywistość doznawała upokorzeń, ale fakt, że generał Jaruzelski był sybirakiem pozostaje faktem. Wstydzę się, że na stare lata muszę być świadkiem tak podłych zachowań ludzi, od których wymaga się najwyższej kultury - bo przecież reprezentują Polskę! Szkoda Polski! Kto wreszcie odważy się odsunąć tych niepoczytalnych ludzi od władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek31 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:25 Swoim zachowaniem gen. Jaruzelski ośmieszył nie tylko obecnego prezydenta, ale cały jego gabinet. Panowie proponuję stanąć przed lustrem , spojrzeć na siebie i niech każdy zada sobie pytanie, co to jest honor, może wtenczas wiele rzeczy zrozumie.. Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 20:17 Nie zrozumią. Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 Hanba i honor 30.03.06, 19:29 nie dadza sie pogodzic.Zdrajcy komunistyczni i ich obecni obroncy z Tuskiem na czele stworzyli agenture sowiecka i nie dopuszcza do zdemaskowania prawdziwej roli czerwonej zarazy ,nawet nie przeszkadzalo im sprofanowanie grobow katynskich przez pupila Jaruzelskiego - tworcy stuktur mafijnych i sluzb sowieckich Alka Kwasniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 "Solidarność" co się stało z tym ruchem ?? 30.03.06, 20:01 Oto dziś WRONA dowodzi swojego "honoru" a wy chowacie się po kątach albo przyznajecie mu rację ? To jest po prostu chichot historii. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: "Solidarność" co się stało z tym ruchem ?? 30.03.06, 20:16 O czym Ty piszesz? Czy nie rozumiesz, że przyzwoitość jest bezpartyjna? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: "Solidarność" co się stało z tym ruchem ?? 30.03.06, 21:36 Masz na myśli tą przyzwoitośc która zapisała go do partii i dała mu władzę którą wykorzystał w swoim dekrecie w 1981 roku ? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars danz5 pigulki nie zapominaj o pigulkach 30.03.06, 19:59 nalezy je zazywac regularnie i w Twoim przypadku w wiekszych dawkach....To Cie uspokoi....Wlacz sobie ulubione radyjo i ono do reszty rozwodni ci twoj mozg... Odpowiedz Link Zgłoś
canard Re: Hanba i honor 30.03.06, 20:01 bredzisz czlowieku kompletnie, oddziel plewy od ziarna. Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 Re: Hanba i honor 01.04.06, 14:48 canard napisała: > bredzisz czlowieku kompletnie, oddziel plewy od ziarna. Wlasnie to robie psie michnikowski. Odpowiedz Link Zgłoś
cedr_1 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:30 Brawo, panie generale. Co honor, to honor. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanku11 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:33 W tej całej aferze jeden tylko gen. Jaruzelski umiał zachowac sie z klasą. A Kaczyński z Urbańskim mogą niechcący wywołać wojnę przeciw USA Odpowiedz Link Zgłoś
macborys Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:33 niech kaczorow ptasia grypa i chikunguya trafi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewicz Kaczynski jak rozedrgana panienka, lub przekupka. 30.03.06, 19:34 Kaczynski zostal dramatycznie upokorzony. Gdzie mu do godnosci Gen. Jaruzelskiego. Mam ogrmona niechec do komunistow i wogole calego "lewactwa", ale i rosnacy szacunek dla Jaruzelskiego, w którego postępowaniu znać szlachecka (Dowód szlachectwa rodziny sięga XIII wieku!!) krew. Abstrahujac od problemu czy to odznaczenie nalezy sie Generałowi czy nie(moim zdaniem nie, choc nie bez przyczyny nasz bohater nosi przyciemniane okulary) sposób postępowania Kaczyńskiego jest dramatyczny. Jest to czlowiek SKRAJNIE niekonsekwentny, nieuczciwy i malostkowy, czego dal dowod ostanim zachowaniem. Przykro mi, ze ten czlowiek jest prezydentem RP!!! Wstyd mi, ze przechodzilo mi przez glowe oddac na niego swoj glos... Odpowiedz Link Zgłoś
jakub53 PIS-uarom do myslenia (chociaz tam to beznadzieja) 30.03.06, 19:37 I kto ma klase? Popychlo bracika? 4-ta, ku..wa Rzeczpospolita... Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:39 Żyję ponad półwieku i nie spotkałem w swoim życiu i pracy zawodowej żadnego KURDUPLA z charakterem. Kaczyńskie potwierdzają stare porzekalo MAŁY,RUDY i KUTERNOGA to ludzie nie od Boga. Kalectwo umysłowe!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hubi74 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:55 Ten Urbanski to zwykła ,spasiona świnia poprostu, cham i ignorant. Jak śmie mówić takie rzeczy , "że wszyscy, którzy "rozpętali tę aferę", powinni się bardzo wstydzić." Kuzwa a gdzie twoja baranie odpowiedzialnosc za to co sie stało ?!?! Czemu sie nie przyznacie ,że spieprzyliscie sprawę i ,że to wasza wina! Wszyscy winny dookoła tylko nie PiSiory !! Mam juz tego dosyć !!! Koalicji nie ma przez kogo? Przez PO! Pakt rozwiązany przez kogo? Przez LPR! Przez jakies złe, obraźliwe komentarze. Wyborów nie bedzie przez kogo? Przez PO! Samoobrona będzie w rządzie przez kogo? Przez PO oczywiście! I tak można jeszcze trochę. To ja się pytam , kto tu kuzwa rządzi!?! Kto wygrał wybory ?! Kto ma prezydenta?! Kiedy PiSiory wezmą odpowiedzialność za swoje czyny !? Do dupy z takim rządem. Odpowiedz Link Zgłoś
ptaskiewicz Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:43 Jaruzel to zdrajca i powinien zgnić w więzieniu o ile nie na szubienicy. Ale Kaczora osmieszył doszczętnie. Jakie głupie te kaczory Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:44 Trudno, stalo sie. Problem w tym, ze Jaruzelski przez ponad 40 lat walczyl z tymi Polakami, ktorzy mowili prawde o polskiej syberyjskiej katordze. Dobrze, ze zwrocil cos, co nigdy mu sie nie nalezalo. Wystarcza mu jego odznaczenia sowieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub53 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:51 Nie kompromituj sie... Wszyscy o glupocie Kaczynskich a ty "a u was bija Murzynow". Stare przyzwyczajenie czy Holota Wszechpolska? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:56 jakub53 napisał: > Nie kompromituj sie... Wszyscy o glupocie Kaczynskich a ty "a u was bija > Murzynow". Stare przyzwyczajenie czy Holota Wszechpolska? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Nie rozumiem Twojego tekstu. Ty zawsze tak w kupie do przodu walisz? Odpowiedz Link Zgłoś
jakub53 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 20:06 tomekjeden napisał: > Nie rozumiem Twojego tekstu. Ty zawsze tak w kupie do przodu walisz? No wlasnie, chyba jednak moher. My o glupocie i niekompetencji kaczych dupkow a inni;) o zbrodniach, martyrologii, itp., itd. Jeszcze dajcie Jaru delegacje na Katyn... Odpowiedz Link Zgłoś
punter Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:45 Kaczyński ze swoją jełopowatą świtą od początku zachował się jak skończony cham. Nawet jeżeli "omyłkowo" przyznał Jaruzelskiemu medal to powinien zwolnić grubasa-przydupasa za niedopatrzenie z pracy i z honorem przełknąc gorzką pigułkę. Co do oceny postaci Jaruzelskiego przez niektórych piszących to po prostu - no comments. Typowi Polacy-katolicy gotowi staremu dziadkowi poderżnąć gardło i pastwić sie nad zwłokami tylko dlatego, że miał inne zdanie co do losów Polski niż oni. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:52 Tutaj, Szanowny punterze, nie idzie o odmiennonsc zdania co do losow Polski. Tu idzie o to, ze Jaruzelski jest zdrajca, na ktorym ciazy duza czesc odpowiedzialnosci za zbrodnie przeciwko ludzkosci dokonane w Polsce za rzadow PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 20:02 Nie kompromituj się bardziej niż dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub53 Re: Jaruzelski zwrócił - brawo! 30.03.06, 20:03 @tomekjeden - nie klam. Nie pamietam ani jednego zarzutu, nawet z lokajskiego IPN-u - zbrodnie przeciwko ludzkosci lata 1945-86. Natomiast takie zarzuty istnieja dla zwolennikow PiS-uaru i Radia z ryjem, czyli Jedwabne, Kielce, Wloszczowa. Jak czytac nie umiesz to niech ci to ktos narysuje. Chyba ze jak zwykle - alleluja i do przodu, furda rozum i prawda! (o ile to zrozumiesz) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Jaruzelski zwrócił - brawo! 31.03.06, 01:27 Jezeli dla Ciebie mordowanie zolnierzy AK, mordowanie na robotnikow, mordowanie opozycjonistow, nie jest zbrodnia, to ja twojego tekstu nie rozumiem. Dzisiaj masz prawo lgac o historii Polski. Za rzadow takich sowieckich sprzedawczykow jak Jaruzelski nie miales prawa mowic prawdy o historii Polski. Jak tchorz korzystasz z tej wolnosci, do ktorej odmawiasz prawa ofiarom zbrodni komunistycznych. Lgaj sobie ile chcesz. Wolno Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
moherecik tomkujeden-polecam abyś był na bieżąco z newsami 31.03.06, 01:38 www.naszdziennik.pl/dodatek/odbiornik.gif tylko nic nie piszą o dostępie do netu - forum Naszego Dziennika to by było coś dla Ciebie.............. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: tomkujeden-polecam abyś był na bieżąco z news 31.03.06, 01:44 Ciekawy jestem jakie ulubione programy widzów tv TRWAM (pkt 6 oferty) wymagają blokady rodzicielskiej (TVN 24?, Playboy? ) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: tomkujeden-polecam abyś był na bieżąco z news 31.03.06, 01:48 www.naszdziennik.pl/dodatek/odbiornik.gif Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: tomkujeden-polecam abyś był na bieżąco z news 31.03.06, 01:52 gromek1 napisał: > Ciekawy jestem jakie ulubione programy widzów tv TRWAM (pkt 6 oferty) wymagają > blokady rodzicielskiej (TVN 24?, Playboy? ) xxxxxxxxxxxxxxxx Tez nie mam na ten temat bladego pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
moherecik Re: tomkujeden-polecam abyś był na bieżąco z news 31.03.06, 01:54 gromek1 napisał: > Ciekawy jestem jakie ulubione programy widzów tv TRWAM (pkt 6 oferty) wymagają > blokady rodzicielskiej (TVN 24?, Playboy? ) -------------------------------------------------------- blokada jest na wszystkie programy oprócz tego z logo na talerzu_______kupując zestaw w promocji otrzymujesz dodatkowo blokadę na rozumek pod berecikiem, który w wersji satelitarnej ma antenkę z włóczki moherkowej i wizerunkiem o.dyrektora www.naszdziennik.pl/dodatek/odbiornik.gif Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: tomkujeden-polecam abyś był na bieżąco z news 31.03.06, 02:35 Mowisz o rzeczach, ktore sa dla mnie kulturowo obce. Nie bardzo rozumiem co to ma wspolnego z tym, ze Jaruzelski odeslal odznaczenie za pobyt na Syberii. Jaruzelski po roku 1945 nadal popieral ten system polityczny, ktory byl winny zsylki na Syberie i jego samego, i jego rodziny. Co to ma wspolnego z telewizja "Trwam"? Jak mowie, jestes dla mnie kulturowo obcy. Co wiecej, marnujesz moj czas. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: tomkujeden-polecam abyś był na bieżąco z news 31.03.06, 01:51 moherecik napisał: > www.naszdziennik.pl/dodatek/odbiornik.gif > tylko nic nie piszą o dostępie do netu - forum Naszego Dziennika to by było coś > dla Ciebie.............. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx No wiec wlasnie tutaj sie gleboko mylisz. Ja uwazam, ze sowiecki general slusznie zwrocil polskie odznaczenie dla "Sybirakow". Co to ma wspolnego z durna telewizja "Trwam"? Myslisz na sposob, ktory nie pozwala Tobie przyjrzec sie roznym racjom. Albo "Trwam", albo pochwala zbrodni dokonanych na Polakach przez PZPR. Jak juz napisalem wczesniej, dzisiaj takim ludziom jak Ty wolno jest klamac. Bo teraz zyjesz w wolnym i demokratycznym kraju. Wtedy kiedy rzadzil Jaruzelski mowienie prawdy o historii Polski bylo oficjalnie zakazane. Jaruzelski do tej pory nie wykazal prawdziwej skruchy za mordy dokonane na robotnikach w stanie wojennym. Co to ma wspolnego z jakas telewizja "Trwam"? Ja nie rozumiem takich slepych uproszczen, jakie zawarles w swoim poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
moherecik Re: tomkujeden-polecam abyś był na bieżąco z news 31.03.06, 02:33 tomekjeden napisał: > moherecik napisał: > > > www.naszdziennik.pl/dodatek/odbiornik.gif > > tylko nic nie piszą o dostępie do netu - forum Naszego Dziennika to by by > ło > coś > > dla Ciebie.............. > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > > No wiec wlasnie tutaj sie gleboko mylisz. Ja uwazam, ze sowiecki general > slusznie zwrocil polskie odznaczenie dla "Sybirakow". Co to ma wspolnego z > durna telewizja "Trwam"? Myslisz na sposob, ktory nie pozwala Tobie przyjrzec > sie roznym racjom. Albo "Trwam", albo pochwala zbrodni dokonanych na Polakach > przez PZPR. Jak juz napisalem wczesniej, dzisiaj takim ludziom jak Ty wolno > jest klamac. Bo teraz zyjesz w wolnym i demokratycznym kraju. Wtedy kiedy > rzadzil Jaruzelski mowienie prawdy o historii Polski bylo oficjalnie zakazane. > Jaruzelski do tej pory nie wykazal prawdziwej skruchy za mordy dokonane na > robotnikach w stanie wojennym. Co to ma wspolnego z jakas telewizja "Trwam"? Ja > > nie rozumiem takich slepych uproszczen, jakie zawarles w swoim poscie. ----------------------------------------------------------- Nie rozumiesz bo przemawia przez ciebie gorycz i zacietrzewienie jakie oferuje właśnie TV TRWAM i RM -tak można Ciebie "odebrać" nie korzystając z zestawu satelitarnego oferowanego w reklamie. W Twoich postach widać obraz Polski w której było samo zło - Polski kojarzonej z komunizmem (kórego tak naprawdę w czystej formie nigdy nie było).Wolność osobista nigdy nie może byc kojarzona z ustrojem politycznym -jezeli jestes wolnym człowiekiem to żaden reżim nie zmieni tego. W latach 70-tych nikt nikomu nie zabraniał, wbrew powszechnej opini chodzić do kościoła a jak chcesz wiedzieć w tym komunistycznym kraju ,tak zniewolonym, do kościoła chodziło więcej ludzi niz teraz.Partyjniacy (sekretarze) w niedzielę ukradkiem wyjeżdzali za miasto na msze a teraz ci sami PZPR-owcy noszą sztandary w kościołach i pluja na tamten system z którego czerpali korzyści.Wtedy nie czuli się zniewoleni ????? Mój pradziadek siłą był wcielony do carskiego wojska ,dziadek zamordowany przez NKWD w Wilnie,ojciec AKowiec -wszyscy po kolei doświadczyli zniewolenia ale byli wolnymi ludźmi i ja też tak pojmuję świat będąc wolnym człowiekiem. Dlatego mówiąc o wolności i demokracji w naszym kraju mam mieszane uczucia bo te wartości sa zagrożone. Jeżeli mówimy o Sybirakach i Jaruzelskim to jak go można porównywać do tych partyjniaków niosących sztandary kościelne które zamienili ze sztandarami 1-Majowymi.Jaruzelski pozostał wierny swoim ideałom jako wolny człowiek miał prawo wybierać.Jego przeszłości jako Sybiraka nie da się zakwestionować a resztę jego życia oceni historia. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: tomkujeden-polecam abyś był na bieżąco z news 31.03.06, 02:51 moherecik napisał: > tomekjeden napisał: > > > moherecik napisał: > > > > > www.naszdziennik.pl/dodatek/odbiornik.gif > > > tylko nic nie piszą o dostępie do netu - forum Naszego Dziennika to > by by > > ło > > coś > > > dla Ciebie.............. > > > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > > > > No wiec wlasnie tutaj sie gleboko mylisz. Ja uwazam, ze sowiecki general > > slusznie zwrocil polskie odznaczenie dla "Sybirakow". Co to ma wspolnego > z > > durna telewizja "Trwam"? Myslisz na sposob, ktory nie pozwala Tobie przyj > rzec > > sie roznym racjom. Albo "Trwam", albo pochwala zbrodni dokonanych na Pola > kach > > przez PZPR. Jak juz napisalem wczesniej, dzisiaj takim ludziom jak Ty wol > no > > jest klamac. Bo teraz zyjesz w wolnym i demokratycznym kraju. Wtedy kiedy > > > rzadzil Jaruzelski mowienie prawdy o historii Polski bylo oficjalnie zaka > zane. > > Jaruzelski do tej pory nie wykazal prawdziwej skruchy za mordy dokonane n > a > > robotnikach w stanie wojennym. Co to ma wspolnego z jakas telewizja "Trwa > m"? Ja > > > > nie rozumiem takich slepych uproszczen, jakie zawarles w swoim poscie. > ----------------------------------------------------------- > Nie rozumiesz bo przemawia przez ciebie gorycz i zacietrzewienie jakie oferuje > właśnie TV TRWAM i RM -tak można Ciebie "odebrać" nie korzystając z zestawu > satelitarnego oferowanego w reklamie. > W Twoich postach widać obraz Polski w której było samo zło - Polski kojarzonej > z > komunizmem (kórego tak naprawdę w czystej formie nigdy nie było).Wolność > osobista nigdy nie może byc kojarzona z ustrojem politycznym -jezeli jestes > wolnym człowiekiem to żaden reżim nie zmieni tego. W latach 70-tych nikt nikomu > nie zabraniał, wbrew powszechnej opini chodzić do kościoła a jak chcesz > wiedzieć w tym komunistycznym kraju ,tak zniewolonym, do kościoła chodziło > więcej ludzi niz teraz.Partyjniacy (sekretarze) w niedzielę ukradkiem wyjeżdzal > i > za miasto na msze a teraz ci sami PZPR-owcy noszą sztandary w kościołach i pluj > a > na tamten system z którego czerpali korzyści.Wtedy nie czuli się zniewoleni ??? > ?? > Mój pradziadek siłą był wcielony do carskiego wojska ,dziadek zamordowany przez > NKWD w Wilnie,ojciec AKowiec -wszyscy po kolei doświadczyli zniewolenia ale byl > i > wolnymi ludźmi i ja też tak pojmuję świat będąc wolnym człowiekiem. > Dlatego mówiąc o wolności i demokracji w naszym kraju mam mieszane uczucia bo t > e > wartości sa zagrożone. > Jeżeli mówimy o Sybirakach i Jaruzelskim to jak go można porównywać do tych > partyjniaków niosących sztandary kościelne które zamienili ze sztandarami > 1-Majowymi.Jaruzelski pozostał wierny swoim ideałom jako wolny człowiek miał > prawo wybierać.Jego przeszłości jako Sybiraka nie da się zakwestionować a reszt > ę > jego życia oceni historia. xxxxxxxxxxxxx Bardzo trudno sie z Toba rozmawia. W opinii raczej umiarkowanej widzisz zacietrzewienie, Twoje kryteria wolnosci sa mocno "zniewolone", nigdy Polski nie kojarzylem z samym zlem, czy tylko z komunizmem. Przypisujesz mi poglady, ktorych nie wyrazilem. Jaki jest ku temu powod? Natomiast krytyka komunizmu jest bardzo konieczna, bo zawiera racje dotyczace ludzkiej godnosci. Jaruzelski nigdy nie mial zadnych "idealow". Wedle jakich idealow, morduje sie robotnikow i dysydentow, szykanuje tych, ktorzy walcza o wolnosc slowa? Moze mnie laskawie oswiecisz w tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
moherecik Re: tomkujeden-polecam abyś był na bieżąco z news 31.03.06, 09:13 tomekjeden napisał: > Bardzo trudno sie z Toba rozmawia. W opinii raczej umiarkowanej widzisz > zacietrzewienie, Twoje kryteria wolnosci sa mocno "zniewolone", nigdy Polski > nie kojarzylem z samym zlem, czy tylko z komunizmem. Przypisujesz mi poglady, > ktorych nie wyrazilem. Jaki jest ku temu powod? Natomiast krytyka komunizmu > jest bardzo konieczna, bo zawiera racje dotyczace ludzkiej godnosci. Jaruzelski > > nigdy nie mial zadnych "idealow". Wedle jakich idealow, morduje sie robotnikow > i dysydentow, szykanuje tych, ktorzy walcza o wolnosc slowa? Moze mnie laskawie > > oswiecisz w tej materii. -------------------------------------- Aby nie marnować Twojego cennego czasu posłuże się wypowiedzią: chmarax powiedział: Mam maluska uwage: Jaruzelski byl na Syberii z rodzina, tam ojciec mu zmarl, ciezko sam pracowal i uszkodzil wzrok. To cale odznaczenie nie ma byc podsumowaniem historii, ale uznaniem za cierpienie, cierpienie wszystkich Sybirakow. Wiec przestancie wyliczac co zrobil potem, bo to odzanczenie nie ma nic wspolnego z reszta. Mam dosyc przepychanek politycznych, wasni i nienawisci. Niby narod chrzescijanski, a majacy niewiele wspolnego z prostymi (zdawaloby sie) zasadami... Szkoda slow... Zastanowcie sie przez chwile, ilu z was przezyloby trudy Syberii... ____________krótko i zwięzłowato -jeżeli tego nie zrozumiesz, to już Twój problem ,odnośnie TV TRWAM i RM masz odpowiedź w ostatnich akapitach ...... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: tomkujeden-polecam abyś był na bieżąco z news 31.03.06, 12:34 Przepisy dotyczace tego odznaczenie mowia wyraznie, ze nalezy on sie tylko tym, ktorzy sie nie sprzeniewierzyli idealom wolnosci Polski. To odznaczenie wiec nie nalezy sie wszystkim Sybirakom. Ewidentnie nie nalezy sie ono Jaruzelskiemu, ktory bardzo dobrze zrobil, ze je oddal. Cos strasznie mieszasz, mataczysz i sciemniasz. Porownaj sobie los Pinocheta, domowy areszt w Chile, z losem Jaruzelskiego. Bezkarnosc tego drugiego jest po prostu porazajaca. Nie idzie mi o jakas zemste. Idzie mi tylko o zwykla ludzka uczciwosc i o praworzadnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 20:04 Klasyczne pomieszanie z poplątaniem. Chodzi o to, że generał "łapie się" z mocy ustawy na odznaczenie. Niezależnie od opinii o nim i od jego roli w historii Polski. To raz. A dwa, że prezydent i szef kancelarii zachowali się jak najgorsi gó..arze. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
j.wronski Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 21:19 Panie Tomku może dzisiaj warto by dać spokój ciągłemu wylewaniu swojego gniewu na generała. Wystarczy że będzie pan to robił każdego 13 grudnia, tak jak do tej pory. To że generałowi należało się to odznaczenie jest oczywiste dla każdej osoby nie kierującej się tylko swoim zacietrzewieniem politycznym. Generał nie dostał tego odznaczenia za walkę o wolność tylko za lata spędzone na Ałtaju. Niezależnie od oceny jego póżniejszych czynów. Dzisiaj jest dzień Jaruzelskiego i przypominanie stanu wojennego jako rzekomego błędu generała tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 01:29 j.wronski napisał: > Panie Tomku może dzisiaj warto by dać spokój ciągłemu wylewaniu swojego gniewu > na generała. Wystarczy że będzie pan to robił każdego 13 grudnia, tak jak do te > j > pory. To że generałowi należało się to odznaczenie jest oczywiste dla każdej > osoby nie kierującej się tylko swoim zacietrzewieniem politycznym. Generał nie > dostał tego odznaczenia za walkę o wolność tylko za lata spędzone na Ałtaju. > Niezależnie od oceny jego póżniejszych czynów. Dzisiaj jest dzień Jaruzelskiego > i przypominanie stanu wojennego jako rzekomego błędu generała tego nie zmieni. xxxxxxxxxxxxxxxxx Panie Wronski, kazdy ma prawo do gniewu jesli idzie o czlowieka, ktory ma na swoich rekach polska krew. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdanski6 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:46 Słoma z kapci wystaje niektórym decydentom bardzo. Srustrowani i zakomplksieni. Należałoby wybudować dla nich dobrze strzeżony skansen! Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:49 KOTA sprowadzić do Belwederu. Co trzy łby to nie dwa a poza tym może ten kot ma jaja w przeciwieństwie do właścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Ja tez wlasnie zwrocilem 30.03.06, 19:49 przygladajac sie tej nalanej gebie spawacza Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ja tez wlasnie zwrocilem 30.03.06, 20:02 do tego (spawacza )ludzie juz zawsze beda mowic Panie Prezydencie !!a do ciebie w spodob zaszczyty: mitonan monachijski odzwierny maybacha rydzykowego !! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ciężką chorobą jest 30.03.06, 20:04 chamstwo rozsiane. Ale Ci nie współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ciężką chorobą jest 30.03.06, 20:13 opisalem jedynie - i bardzo skrotowo - rzeczywistosc; cyz opis rzeczywistosci, takiej, jak jest, moze byc nazwany chamstwem? to chyba juz jakies przewrazliwienie uu1 napisała: > chamstwo rozsiane. Ale Ci nie współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ciężką chorobą jest 30.03.06, 20:30 Podpowiedzieć Ci kilka rzeczywistych zdarzeń, które możesz opisać? Chyba zauważyłeś, że unikam ostrych sformułowań, obelg. Staram się rozmawiać. Ale tym razem udało Ci się przekroczyć granicę. Powiem wprost - zachowujesz się jak ostatni łobuz. Wyprowadź z tego wniosek, jeżeli potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ciężką chorobą jest 30.03.06, 20:37 poprostu silek to chamidlo z wyzszym wyksztalceniem(to wyksztalcenie to jego slowa) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ciężką chorobą jest 30.03.06, 20:50 Zaczynam podejrzewać, że masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
gss87 Kiedyś plułem na Jaruzelskiego, rysowałem okulary 30.03.06, 20:05 czarne na ścianach. Uważałem go za zdrajcę. Ale teraz powiem wam, że Jaruzelski jest człowiekiem honoru. Okazał się dumnym starszym człowiekem. Pokazał godność. Kaczyńscy nie są godni czyścić mu buty. Są to mali, zakompleksieni ludzie mający na dodatek problemy psychiczne. I ktoś taki jak Kaczyński jest Prezydentem Polski. Jest mi po prostu WSTYD. Urbański gdyby miał jaja powinien strzelić sobie w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 Re: Kiedyś plułem na Jaruzelskiego, rysowałem oku 30.03.06, 20:21 gss87 napisał: > czarne na ścianach. Uważałem go za zdrajcę. > > Ale teraz powiem wam, że Jaruzelski jest człowiekiem honoru. > Okazał się dumnym starszym człowiekem. Pokazał godność. > Kaczyńscy nie są godni czyścić mu buty. Są to mali, zakompleksieni > ludzie mający na dodatek problemy psychiczne. > > I ktoś taki jak Kaczyński jest Prezydentem Polski. > Jest mi po prostu WSTYD. > > Urbański gdyby miał jaja powinien strzelić sobie w łeb. > Wydaje mi sie ,ze zmataczyla ciebie GAZETE i jej podobne media. Nie bylo ci wstyd ,kiedy to polski prezydent zbesczescil swoim opilstwem grob najlepszych Polakow? Ciekawe masz poczucie honoru,troche chyba wypaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Kiedyś plułem na Jaruzelskiego, rysowałem oku 30.03.06, 20:32 O ile pamiętam to nie Jaruzelski się nachlał w Katyniu. Odpowiedz Link Zgłoś
phlora Re: Kiedyś plułem na Jaruzelskiego, rysowałem oku 30.03.06, 21:15 danz5 napisał "Wydaje mi sie ,ze zmataczyla ciebie GAZETE i jej podobne media" Mame ciebie nie nauczyła po polsku? To może ciebie lepiej się nie wypowiadać o Polakach? Odpowiedz Link Zgłoś
zdechlywilczur Re: Kiedys plulem na Jaruzela, teraz na Kaczora! 30.03.06, 20:34 Podpisuje sie w 100 %. Wstyd, ze taki kurdupel bez honoru pelni urzad prezydenta mojego kraju. Chyle czola przed Jaruzelskim, choc wiem, ze ma krew Polakow na rekach. Ale ma tez godnosc i klase i swiadomosc tragizmu wlasnego losu. A ten maluczki pokurcz z palacu prezydenckiego nie ma nic. Kaczynski, jestes ZEREM. Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 Re: Kiedys plulem na Jaruzela, teraz na Kaczora! 01.04.06, 14:46 zdechlywilczur napisał: > Podpisuje sie w 100 %. > > Chyle czola przed Jaruzelskim, choc wiem, ze ma krew Polakow na rekach. Ale ma > tez godnosc i klase i swiadomosc tragizmu wlasnego losu Filozofia godna najgorszych stalinowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Ja tez wlasnie zwrocilem 30.03.06, 20:09 Nie krępuj się, opublikuj swoją fotkę. Chociaż może lepiej nie... po kolacji jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Ja tez wlasnie zwrocilem 30.03.06, 20:13 nalanej??? LOL, popatrz na Urbanskiego albo kurdupla z klonem :-). Biedne te Kaczory, jak maja takich udanych pochlebcow :) Odpowiedz Link Zgłoś
qc Bolszewia bez szans 30.03.06, 19:54 w konfrontacji z honorem i klasa. Maly, niski czlowiek jeszcze bardziej sie skurczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
tommydaho Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 30.03.06, 19:57 Wbrew pozorom zrobił wiele dobrego, uratował nas, uratował "suwerenność". Zachowanie w stosunku do niego uważam za karygodne. Poza tym zawsze myślałem, że za podpisany dokument należy brać odpowiedzialność...Widocznie się myliłem. Odpowiedz Link Zgłoś