Dodaj do ulubionych

Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną

01.04.06, 07:16
Dlaczego przez tyle lat nie dawano wiary gdy KPZR twierdził że Katyń to
robota niemców. Dzisiaj każą nam wierzyć w dokumenty mówiące że KPZR nie
chciała wkroczyć do Polski. Słowa Brzezińskiego o ostrzeganiu ZSRR przed
wkroczeniem do Polski to nic.Tysiące radzieckich żołnierzy stacjonujacych na
terenia Polski to nic. Czy wy naprawdę wierzycie że jesteśmy głupcy ?
Przewieziecie się na tym jak radzieccy na Katyniu. W podobny sposób komuna
chciała zniszczyć mit Piłsudskiego.
Obserwuj wątek
    • smutas80 Lenin wiecznie żywy, 01.04.06, 07:34
      Zmienił się ustrój, zmienił się system i chyba z oddechem wiosny prokuratorzy
      IPN cierpiący zapewnie na kompleksy małych członków przypomnieli sobie
      najlepsze metody epoki stalinowskiej.

Dajcie i człowieka to paragraf zawsze się znajdzie.

Pseudo prawnicy IPN - dajcie sobie siana.
      • sam_sob Re: Lenin wiecznie żywy, 01.04.06, 07:42
        smutas80 napisał:

>
        > Pseudo prawnicy IPN - dajcie sobie siana.

A "honor" Kuklińskiego nie wystarczy? Każde działanie ma swoje motywy!
        • elzbieta-krawczyk Jaruzel W Pierdlu Za Zbrodnię Komunistyczną ????? 01.04.06, 12:30
          ........
          Katowicki IPN oskarżył w piątek generała Wojciecha Jaruzelskiego
          o zbrodnię komunistyczną - kierowanie zbrojnym związkiem przestępczym,
          który wprowadził stan wojenny.
          ...........

Przesłuchanie generała odbyło się w Warszawie w siedzibie IPN.
          Prokurator Przemysław Piątek przedstawił mu zarzut kierowania
          związkiem przestępczym o charakterze zbrojnym w dniach
          od 27 marca 1981 r. do 12 grudnia 1981 r. oraz
          od 13 grudnia 1981 do 31 grudnia 1982.
          Ten związek - według IPN - przygotował, a następnie wprowadził
          nielegalny stan wojenny.

SPRAWIEDLIWOŚĆ CHOĆ LENIWA ....
          • robert_wronski Re: Jaruzel W Pierdlu Za Zbrodnię Komunistyczną 01.04.06, 14:26
            elzbieta-krawczyk napisała:

> ........
            > Katowicki IPN oskarżył w piątek generała Wojciecha Jaruzelskiego
            > o zbrodnię komunistyczną - kierowanie zbrojnym związkiem przestępczym,
            > który wprowadził stan wojenny.
            > ...........
            >
            > Przesłuchanie generała odbyło się w Warszawie w siedzibie IPN.
            > Prokurator Przemysław Piątek przedstawił mu zarzut kierowania
            > związkiem przestępczym o charakterze zbrojnym w dniach
            > od 27 marca 1981 r. do 12 grudnia 1981 r. oraz
            > od 13 grudnia 1981 do 31 grudnia 1982.
            > Ten związek - według IPN - przygotował, a następnie wprowadził
            > nielegalny stan wojenny.
            >
            > SPRAWIEDLIWOŚĆ CHOĆ LENIWA ....

nareszcie akt oskarżenia
            sformułowany prawidłowo !
            • bigos99 Nareszcie ! 01.04.06, 16:07
              Nareszcie !
              Cytat abpa. Goclowskiego z rp.pl : "W odczuciu społecznym i moim osobistym
              podstawową przesłanką ogłoszenia stanu wojennego była próba ratowania systemu
              komunistycznego. Już to samo było działaniem przestępczym. Motyw interwencji
              radzieckiej, którym posługiwał się pan Jaruzelski, został podważony przez całą
              demokratyczną Europę i demokratyczny świat. Naród ma prawo poznać prawdę, prawdy
              należy poszukiwać i naprawdę nikt, w tym także pan Jaruzelski, nie może się
              obrażać."
              • primaaprilllis Jaruzel Poprosił Rosję o A z y l !!!!!!!!!!!!! 01.04.06, 17:38
                • tusek.swirusek Re: Jaruzel Poprosił Rosję o A z y l !!!!!!!!! 02.04.06, 00:27
                  podobno sam putinokio
                  odbierze go pociągiem pancernym !
            • saewolfie Aktywisci Panstwa Parodii Prawa i Sprawiedliwosci 02.04.06, 12:47
              nie jestescie juz smieszni, jestescie tragiczny - tak jak Galba, Seawolfie, Kataryna, Urbanski i "publicysta-byly opozycjonista, Architekt - pajac" Bielecki
          • prawdziwek1 Re: Jaruzel W Pierdlu Za Zbrodnię Komunistyczną 01.04.06, 20:51
            Ludzie ratunku- w latach 1950-tych byłem żołnierzem służby zasadniczej w 16-tym
            pułku czołgów i artylerii pancernej wchodzącym w skład 12-tej dywizji
            zmechnizowanej w Szczecinie której dowódcą był Generał Jaruzelski i po tylu
            latach okazuje się,że byłem członkiem zbrojnego związku przestępczego-RATUNKU.
            • hkudlicki Re: Jaruzel W Pierdlu Za Zbrodnię Komunistyczną 01.04.06, 23:00
              Szanowny Smerfie, Prawdziwku1 i Wam podobni! Czy Wy jesteście w stanie cokolwiek
              zrozumieć? Związek przestepczy to samozwańcza klika generałów zwana w skrócie
              WRON!!!
              Kudy Wam do nich prości żołnierze?
      • p.smerf Re: Lenin wiecznie żywy, 01.04.06, 07:44
        A co gorsza, zmienia się moje spojrzenie na świat. Całe życie myślałem, że
        przeżyłem życie w miarę porządnie. A tu dowiaduję się, że służyłem w "związku
        przestępczym o charakterze zbrojnym". Zgroza.
        • 2kotunia1 Re: Lenin wiecznie żywy, 01.04.06, 07:51
          Te smutne sfrustrowane kurduple są jednak pozbawione wyobraźni, a cały chory
          IPN jeszcze odpowie za zbrodnie kaczyzmu. Ten jakający się prekuratorek sam nie
          miedział o czym mówi. Przedstawianie zarzutu " związek zbrojny"?.Kto tego .....
          uczył prawa?Która Uczelnia sie przyzna, że wypuściła TAKIEGO ORŁA?Takiej
          kwalifikacji prawnej to chyba student III roku nie odwarzył by się
          skonstruować. No ale wyższy cel!Ten młokos nie wygladał mi na ucznia
          Dzierżyńskiego i Wyszyńskiego. Kto go uczył? Wzywam do odpowiedzi!
          • tusek.swirusek Lenin wiecznie żywy w sercu Jaruzela !!!!!!!!!!!! 02.04.06, 00:25
            chociaż jemu zawsze był
            bliższy stalin i dzierżyński !
        • camille_pissarro PZPR wiecznie żywa 01.04.06, 08:20
          zakładając , ze masz na myśli członkostwo w PZPR to słowo "myślałem" jest jak
          najbardziej adekwatnym w Twej wypowiedzi.
        • szatan33 Re: Lenin wiecznie żywy, 01.04.06, 09:17
          Podobnie jak ja. Prawie dwadzieścia lat przesłużyłem w związku przestępczym.
          A mówiłem wcześniej, że powinny być sądy polowe i wyroki kary śmierci. Dwoćh z
          solidarności, dwóch z PZPR pod ścianę i do dnia dzisiejszego nikt by słowa nie
          powiedział. Apropo a żołnierze służby zasadniczej, którzy w tamtych latach
          służyli. Myślę, że około 10 milionów służyło w tym związku przestępczym. Ciekaw
          jestem czy kaczory też służyły. Bo Wałęsa napewno. A teraz na poważnie. Myślę,
          że idiotyzm niektórych panów z IPN sięga juz dna. Tylko krok od debilizmu.
        • maruda.r Czy IPN zrobi z Jaruzelskiego bohatera? 01.04.06, 13:04
          p.smerf napisał:

> A co gorsza, zmienia się moje spojrzenie na świat. Całe życie myślałem, że
          > przeżyłem życie w miarę porządnie. A tu dowiaduję się, że służyłem w "związku
          > przestępczym o charakterze zbrojnym". Zgroza.

Zgrozą jest dyspozycyjność prokuratorów IPN i próba zorganizowania klasycznej
          stalinowskiej pokazówki.

Sprawa wygląda groteskowo, bo założeniem oskarżenia jest, że system
          socjalistyczny był dobry, ze PRL był w porządku. Przeciez inaczej byc nie może,
          skoro Jaruzelski złamał jego zasady.

Smaczku tej grotesce dodaje fakt, że większość Polaków pewnie chciałaby jakiegoś
          sądu nad Jaruzelskim. Byc może bez kary, zwazywszy punkt odniesienia, jakim był
          przymusowy pobyt Polski w obozie państw socjalistycznych. Choroba psychiczna
          braci Kaczyńskich wyklucza jednak cywilizowany proces. Ba, prowadzi do sytuacji,
          kiedy coraz więcej ludzi kibicuje Jaruzelskiemu. Wkrótce Kaczyńscy zrobia z
          Jaruzelskiego bohatera narodowego, nawet wbrew niemu samemu.

W całej awanturze to własnie postawa Jaruzelskiego wzbudza sympatię: gość nigdy
          na nikogo niczego nie zwalał, niczego nie odwoływał, ani nie szukał marsjan
          dybiących na jego zycie, a brał pełną odpowiedzialność za swoje rządy.
          Oskarżenie zapowiada się więc na totalną klapę i kolejną kompromitację Kaczyńskich.

• joanna0001000 Re: Wodogłowie? 01.04.06, 13:05

wo
      • and-j1 Gdyby głupota miała skrzydła to by latała 01.04.06, 15:34
      • saewolfie PPiS- Panstwo Parodii Prawa i Sprawiedliwosci 02.04.06, 12:42
        no i mamy Panstwo Parodi Prawa i Sprawiedliwosci......
        skonczy jak Jan Pietrzak - im glosniejszy tym mniej smieszny............wrecz tragiczny......
    • babusz A ja jestem Jaruzelskiemu wdzieczny.... 01.04.06, 07:57
      Trzeba bylo widziec te tlumy balwanow na zebraniach "Solidarnosci" ktore
      ozywialy sie tylko, gdy szlo o dwa tysiace walesowki czy dodatkowy kilogram
      przydzialowego miesa a milkly i opuszczaly wzrok, gdy szlo o zmiane ustroju czy
      obrone wiezniow politycznych.
      Trzeba bylo widziec ten tych "dzialaczy" w pierwszy dzien stanu wojennego
      pedzacych dobrowolnie z wykazami czlonkow "Solidarnosci" do najblizszej
      szedziby MO czy bezpieki.
      Trzeba bylo przezyc ten narod slomianych bohaterow, ktory potulnie skladal
      zeznania, dystansowal sie wobec opozycji i podpisywal lojalki.

JESTEM GENERALOWI JARUZELSKIEMU WDZIECZNY ZA DWIE RZECZY: jako dzialaczowi
      politycznemu opozycji zewolil mi na wyjazd z rodzina na stale za granice w 1982
      roku oraz otwarl oczy na to, w jakim smetnym narodzie musialem zyc. DO dzis
      ciesze sie z zycia w Europie Zachodniej i do dzis patrze na ten narod i widze,
      ze general mial racje, biorac toto za mordy.
      • dziwak4 [...] 01.04.06, 08:18
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • rudy_harnas [...] 01.04.06, 08:53
          • szatan33 Re: A ja jestem Jaruzelskiemu wdzieczny.... 01.04.06, 09:30
            Czy ty rudzielcu nie wyciągasz wniosków z historii. Mieliśmy przed II wojną
            podpisane układy z Francją i Anglią. I co? Nawet nie ruszyli małym paluszkiem u
            nogi, żeby nam pomóc. W 43 w Jałcie też nas olali. ZSRR utworzyło państwo
            polskie. Jakie było takie było. Ale mieliśmy język polski. O Katyniu kto chciał
            się dowiedzieć, to się dowiedział. Nauczyciele historii znali doskonale prawdę.
            Poza tym rodzice również przekazywali prawdę. I nikt nie musiał należeć do
            PZPR. Jak chciał robic karierę to tak. Ja sam byłem żołnierzem zawodowym. Nie
            należałem do partii. Wziąłem w 1970 roku ślub kościelny, dzieci chrzciłem w
            kościele. Wszystko zależało od ludzi. Idioci byli i w tamtym ustroju. I w tym
            ich również nie brakuje. I tak to należy rozumieć. Tragedią jest gdy ci idioci
            zaczynają rządzić.
            • prawdziwek1 Re: A ja jestem Jaruzelskiemu wdzieczny.... 01.04.06, 19:25
              Generał Jaruzelski to bohater NARODU POLSKIEGO
              • robert_wronski Ja będę Jaruzelowi wdzięczny jak spieprzy do Rosj 01.04.06, 19:34
                Kacap powinien żyć wśród kacapów !
      • from.sarah.with.love Brawo Babiuch! fajnie się scharakteryzowałeś... 01.04.06, 08:51
      • rudy_harnas Re: A ja jestem Jaruzelskiemu wdzieczny.... 01.04.06, 09:01
        babusz napisał:> JESTEM GENERALOWI JARUZELSKIEMU WDZIECZNY ZA DWIE RZECZY: jako dzialaczowi
        > politycznemu opozycji zewolil mi na wyjazd z rodzina na stale za granice w 1982
        >
        > roku oraz otwarl oczy na to, w jakim smetnym narodzie musialem zyc. DO dzis
        > ciesze sie z zycia w Europie Zachodniej i do dzis patrze na ten narod i widze,
        > ze general mial racje, biorac toto za mordy.
        ----------------------------------------------------------------------------
        Ty działaczu "polityczny"od siedmiu boleści!Siedż gdzie siedzisz i ciesz sie
        że cię sieroto przygarnęła twoja nowa "ojczyzna".To takie lumpy jak ty
        wyróżniaja nas z pośród innych nacjii.Sraj dalej na ten kraj i ludzi,nowa
        ojczyzna cię za to po główce pogłaszcze.Tacy jak ty wszędzie są obcy.
      • stefa12 Re: A ja jestem Jaruzelskiemu wdzieczny.... 01.04.06, 09:27
        A może za to, że zrobił z ciebie - chlewmistrza ynteligenta w jednym pokoleniu.
        Nie uważasz, że troche tobie ten frak nie pasuje?
      • toporowa Re: A ja jestem Jaruzelskiemu wdzieczny.... 01.04.06, 09:33
        babusz napisał:

> JESTEM GENERALOWI JARUZELSKIEMU WDZIECZNY ZA DWIE RZECZY: jako dzialaczowi
        > politycznemu opozycji zewolil mi na wyjazd z rodzina na stale za granice w 1982
        >
        > roku oraz otwarl oczy na to, w jakim smetnym narodzie musialem zyc. DO dzis
        > ciesze sie z zycia w Europie Zachodniej i do dzis patrze na ten narod i widze,
        > ze general mial racje, biorac toto za mordy.

On ci na nic nie zezwalal.
        Po prostu podpisales lojalke i komuchy wywalily cie z Polski.
        To nie narod zostal, jak piszesz "wziety za morde", tylko ty zostales za nia wziety -i kopem w
        dupe wywalony za drzwi przez komunistycznego wykidajle.
        Moze to i lepiej, ze potrafisz sie z tego cieszyc, gratulacje
    • waletv Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 07:58
      To chęć odwetu.Nigdy nie myślałem ,że dozyję takiej Polski.To jawne
      przeinaczanie historii.To co teraz robi prawica wydaje mi się stokroć gorsze
      niż to co robili komuniści w ostatnich latach swojej swietności.A z tym
      medalem? Czy można jesze niżej upaść?
      • stefa12 Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 09:20
        waletv napisała:

> To chęć odwetu.Nigdy nie myślałem ,że dozyję takiej Polski.To jawne
        > przeinaczanie historii.To co teraz robi prawica wydaje mi się stokroć gorsze
        > niż to co robili komuniści w ostatnich latach swojej swietności.A z tym
        > medalem? Czy można jesze niżej upaść?
        ===================================================
        Koleś, ...przestań takiej cywilizacji w wyjaśnianiu haniebnej karty naszej
        historii nawet sobie nie wyobrażałam. Du.a może ci zalatać kiedy obecni będą
        stosować metody twoich wątpliwych idoli.
        • blond_kasi upadek oświaty w polsce 01.04.06, 14:00
          wysoko dzierżysz sztandar półanalfabety! powinni Was chyba wysylac na jakieś kursy... bylibyście bardziej wiarygodni.
        • martsy Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 02.04.06, 01:18
          "Nigdy nie myślałem ,że dozyję takiej Polski."

------------------

a to ci dopiero niespodzianka!

przezież nie tylko Jaruzel, ale i cała reszta towarzyszy myślała, że wszystkie
          świństwa pozostaną bez kary, skoro im nowo nabyci kompani gwarantowali grubą
          kreskę...

• mysz_polna5 Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 02.04.06, 01:52
            Fakt! I lepiej pozniej niz wcale! Bo ten sprzedawczyk i slaby czlowiek jeszcze
            zyje, wiec chocby dlatgo warto go przyskrzynic! Ot co!

A dla wszystkich watpiacych.

O co moglby byc oskarzony jeszcze Jaruzelski?
            O milosc i podporzdkowanie sie ZSRR od czasu zakonczenia IIWS / to dotyczy
            Polski/ ... i skutki tego!? Bo to, co robil wczesniej, dla siebie ~ to jego
            prywatna sprawa!
            O strach przed ZSRR, wiec dla tego imperium ... zrobie wszystko?
            O nowia wiare w ideologie tego panstwa?
            O realizacje i pelne spelnienie ambicji wlasnych ... kosztem Polski? Co?
            O co jeszcze?

Oto ... pare pytan prostych mam, ktore osmielilam sie wypowiedziec!
            Ot co!
            • sopel55 Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 02.04.06, 09:41
              Myszko_polna5 postaram się odpowiedzieć na twoje proste pytania:

Nie odpowiem czy Generał kochał Rosję, ale napewno Polski jej ni sprzedał.
              Podporządkowanie Polski Rosji zapadło w Jałcie a więc żale kieruj do Anglii,
              Francji i USA. Poznał na swojej skórze, co znaczy rosyjska sprawiedliwość będąc
              zesłańcem na Syberię. On aby wrócić do Polski, zapłacił swoją krwią jak wielu mu
              podobnych zesłańców, na szlaku od Lenino do Berlina.
              Strach przed Rosją, myślę, że nie tylko on bał się Rosji, taki sam strach
              przeżywało wielu którzy spędzili tam wiele lat na zesłaniach. Dla Rosji
              wymordowanie całych nacji to w tym okresie była "bułka z masłem".
              Czy to była wiara w nową ideologię. Raczej to była próba uratowania Polski przed
              zgnojeniem, tak jak robił to Kard. Wyszyński, J. Waldorff, Kard. Macharski,
              Giedroyć, i wielu im podobnych. Należy tu również wspomnieć Ojca Jana Pawła II.
              Każdy robił to w swój sposób, na swoim polu.
              Uważam, że jedyną rzeczą którą udało się Generałowi spełnić, to ta, że zmiana
              ustrojowa w Polsce odbyła się w sposób bezkrwawy. Pamiętaj o tym że był
              żołnierzem. Jako oficer do końca wypełnia coś co nazywa się Honorem Polskiego
              Oficera.
              On jak wielu żołnierzy walczących na wszystkich frontach II wojny św. walczył o
              wolną Polskę. Jak wielu innych został przez sojuszników oszukany. Oddano Polskę
              w pacht Rosji bez naszej zgody. Wielu którzy walczyli pozostało na zachodzie,
              oni mogli to zrobić. Wielu wróciło do kraju aby odbudować kraj po zniszczeniach.
              Byli z tego powodu prześladowani. Ale czy do nich mamy mieć pretensje oto co
              się działo w Polsce po II woj. św., chyba nie. Oni robili wszystko abyśmy mogli
              być z Polski dumni.

• jezul [...] 01.04.06, 08:00
    • n0str0m0 [...] 01.04.06, 08:02
      • kiauczau Re: co to znaczy: oskarżony o zbrodnię komunisty 01.04.06, 08:20
        Pamietam jako maly szczyl rodzice przy wodce z przyjaciolmi spiewali kuplety
        z refrenem: 'A na drzewach zamiast lisci beda wisiec komunisci'. Mysmy to potem
        z kolegami rysowali na tablicy szkolnej te drzewa z wiszacym jaruzelskim i
        kiszczakiem z czerwona gwiazd, sierpem i mlotem, itp. Byly z tego piekne jaja,
        dla mnie i moich Rodzicow, ale wszystko dobre co sie dobrze dkonczy - pisze do
        Panstwa z kampusu jednej z najbardziej szacownych akademickich instytucji na
        swiecie.
        • blond_kasi z bloku 01.04.06, 14:07
          wiesz? jakoś głupio to zabrzmiało...masz potrzebę opowiadania innym o tym "kampusie"? :)...
    • ciaxp Temat zastępczy.Powiedzcie o.................. 01.04.06, 08:13
      Nędzy Polaka w IV RP!
      W RP panuje jeden z najbardziej wiernopoddańczych, krwiożerczych systemów
      ekonomicznych w Świecie. Bezrobotnych jest średnio 30%.Prawo do zasiłku jest
      tak pomyślane aby mogli go dostać tylko znajomkowie urzędników z UP. Zasiłek
      dostaje około 5% bezrobotnych z tych 500 zł reżim zabiera 100zł podatku,
      zostaje 400 zł, czyli 100EU, to jest tyle żeby nie zdechnąć z głodu w ciągu
      5dni.
      Kolejna grupa to pracownicy na umowach terminowych z którymi pracodawcy robią
      co chcą i wywalają z roboty przed upływem 6m-cy.Placą im średnio 600zł brutto,
      czyli 450zł na rękę, z tego ci ludzie jeszcze płacą podatek.
      Panowie dyskutanci etatowi na żołdzie ABW nie pi..........cie głodnych kawałków
      że w tym kraju żyje się lepiej niż na Białorusi, chyba że wam, pachołki reżimu.
      • from.sarah.with.love Re: Temat zastępczy.Powiedzcie o.... LE MADAME! 01.04.06, 09:01
        jakie wieści z Le Madame? Cała Polska czeka na świeże info.... może jakieś nowe
        szczegóły z życiorysu komornika Bigla?
      • jerzy3b Re: Temat zastępczy.Powiedzcie o................ 01.04.06, 09:41
        Ni3estety żyjemy w burdelu??? Sudan ma siedmiokrotnie mniejsze zadłużenie ,
        mimo że od 25-ciu lat jest w stanie wojny domowej???
      • prawdeczka1 Re: Temat zastępczy.Powiedzcie o................ 01.04.06, 13:14
        to prawda, ze doprowadzenie spoleczenstwa do trwalej nedzy jest przestepstwem.
        jest to wedlug mnie rozlozona w czasie forma ludobojstwa. za wprowadzenie tej
        strukturalnej nedzy placic beda pokolenia. rodzi to przestepczesc, degeneracje
        biologiczna i moralna. sa w polsce takie miejsca, ze ma sie wrazenie, ze bog o
        nich zapomnial. poniewaz do takiej pauperyzacji doszlo tylko w ciagu 16 lat -
        uwazam, ze przeprowadzenie lustracji majatkowej jest konieczne. nie uwazam, ze
        sprawa jaruzelskiego jest problemem zastepczym, potrzebne jest rozliczenie
        historyczne. nie moze to jednak sie stac celem samym w sobie. pis i jego
        ewentualni koalicjanci musza zajac sie przede wszystkim sprawami gospodarczymi,
        baczac mniej na sprawy typu obyczajowego i religii (fundamentalizm polaczony z
        pokractwem ekonomicznym z pewnoscia politycznie ich pogrzebie)
        Co do stanu wojennego, naleze do pokolenia, w ktore on bezposrednio uderzyl. to
        z jego powodu od lat mieszkam za granica (czego za bardzo nie zaluje)Pamietam
        nastroje z roku 80. mialam wtedy kontakty z ludzmi z aparatu partyjnego. oni
        wszyscy wtedy prawie marzyli o rosyjskiej interwencji, stanie wojennym. do tego
        stopnia nie kontorlowali sytuacji. to co dzisiaj mowia, to sa pogaduszki
    • brynk żadnego współczucia ! Rozliczyc go ! 01.04.06, 08:23
      Patriotyzmem teraz będzie sie zastawiał , zeby utrzymać Polskę w łapach
      Sowieckiego Sojuza ... . Taki czyn to zdrada . Połozył Naród na kolana dla
      własnych i komunistów interesów . OSADZIC I UKARAć GO !
      • borrus Z redaktorskiego notatnika 01.04.06, 08:50
        brynk napisał:

> Patriotyzmem teraz będzie sie zastawiał , zeby utrzymać Polskę w łapach
        > Sowieckiego Sojuza ... . Taki czyn to zdrada . Połozył Naród na kolana dla
        > własnych i komunistów interesów . OSADZIC I UKARAć GO !

Zbadać Brynka ( żona znowu mu nie dała ale kto by takiego głupka wpuścił do łóżka)

A tak poważnie- trzeba by było oskarżyć i osądzić 90 % narodu - wszystkich
        którzy budowali PRL- jedyny kraj jaki mieli.Kraj który pod wieloma względami byl
        krajem lepszym, lepiej zarzadzanym i zorganizowanym, krajem bardziej
        sprawiedliwym i bezpieczniejszym.
        Demokracja jak na razie przyniosla profity bardzo nielicznym. W ciągu kilku lat
        rozgrabiono lub zniszczono dorobek dwu pokoleń. Większość społeczeństwa zostala
        na lodzie- bez szans na lepsze życie. Powstaly obszary biedy - gdzie urodzone w
        tych środowiskach dzieci nie mają praktycznie żadnych szans.
        Nasz kraj to jeden wielki wrzód korupcyjny, prawo i sprawiedliwość jest tylko
        dla tych którzy mogą sobie je kupić za pieniądze. Poziom opieki zdrowotnej
        pacjenta także zależy od pieniędzy jakie posiada.
        Zabierając wielu starszym ludziom poczucie bezpieczeństwa co chcemy dać im w
        zamian? polowanie z nagonką na starego, steranego życiem człowieka który pełniąc
        najwyższe stanowiska państwowe dorobił się....malej wilii i psa. Porównajcie go
        z dzisiejszymi politykami- wszystkimi tymi Piskorskimi i innymi których majątek
        przez pare lat idzie w miliony...Czy ktoś kiedykolwiek postawi ich przed sądem?
        Bardzo wątpliwe...
        • n0str0m0 [...] 01.04.06, 08:54
        • prawdziwek1 Re: Z redaktorskiego notatnika 01.04.06, 19:39
          Generał Jaruzelski to bohater NARODU POLSKIEGO-BIŁ NIEMCA AŻ SIĘ KURZYŁO-
          żebyście wy oszołomy mogli się urodzić i obecnie pluć na NIEGO--taka
          sprawiedliwość dziejowa.
          • martsy komunistyczny oprych 02.04.06, 01:53
            prawdziwek1 napisał:

> Generał Jaruzelski to bohater NARODU POLSKIEGO-BIŁ NIEMCA AŻ SIĘ KURZYŁO-
            > żebyście wy oszołomy mogli się urodzić i obecnie pluć na NIEGO--taka
            > sprawiedliwość dziejowa.

Towarzysz Jaruzel nie za to powinien odpowiadać, ale za:

- powojenne bicie "zaplutych karłów reakcji" tzn żołnierzy AK
            - Czechów 1968 w czasie haniebnej interwencji w służbie ZSRR
            - za strzelanie do robotników na Wybrzeżu w 1970 r.
            oraz
            - za wszystkie draństwa stanu wojennego, w tym bicie i więzienie tysięcy osób,
            ponad 130 osób zamordowanych, w tym przez tzw. "nieznanych sprawców" i za
            zmuszenie setek tysięcy najwartościowszych Polaków do emigracji, za dokumentne
            rozwalenie gospodarki kraju i przede wszystkim za serwilizm wobec Sowietów.

• mysz_polna5 Re: komunistyczny oprych 02.04.06, 01:58
              martsy napisał:

> Towarzysz Jaruzel nie za to powinien odpowiadać, ale za:
              >
              > - powojenne bicie "zaplutych karłów reakcji" tzn żołnierzy AK
              > - Czechów 1968 w czasie haniebnej interwencji w służbie ZSRR
              > - za strzelanie do robotników na Wybrzeżu w 1970 r.
              > oraz
              > - za wszystkie draństwa stanu wojennego, w tym bicie i więzienie tysięcy osób,
              > ponad 130 osób zamordowanych, w tym przez tzw. "nieznanych sprawców" i za
              > zmuszenie setek tysięcy najwartościowszych Polaków do emigracji, za dokumentne
              > rozwalenie gospodarki kraju i przede wszystkim za serwilizm wobec Sowietów.

Masz racje!

Bo stan wojenny, to male pyFko w duzym kuflu zdrady, zaprzanstwa i zbrodni ...
              tego sku..ela! Ot co! Czasmi rzeczy nalezy nazywac po imieniu!
            • ja20034 Re: komunistyczny oprych 02.04.06, 20:50
              a kto odpowie za zmuszenie do emigracji setek tysiecy rownie wartosciowych
              Polakow, ktorzy w ciagu ostatnich kilku lat wyjechali do Anglii i Irlandii?

i za dokumentne rozwalanie gospodarki od kilku m-cy?

• polonus3 Re: Z redaktorskiego notatnika 01.04.06, 20:13
          "borrus" BINGO!
      • prawdziwek1 Re: żadnego współczucia ! Rozliczyc go ! 01.04.06, 19:49
        brynk-żeby nie Generał Jaruzelski i inni opluwani przez ciebie to by niemiec
        przepuścił Cię przez komin krematorium i byś teraz nie mógł pluć na prawdziwych
        Polaków walczących o Polskę.
    • boykotka Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 08:30
      Większa część społeczeństwa żyła w czasie komuny, przepraszam - musiała żyć.
      Mój wujek jest Jastrzębiakiem, ze stalinowskim wyrokiem 25lat wiezienia. Po
      śmierci Stalina objęła go amnestia, niestety musiał zapisać się do PZPR by
      dalej egzystować w polskim społeczeństwie i utrzymać rodzinę. Czy powinniśmy
      dziś dokończyć to, co nie udało się Stalinowi ???
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 08:43
        A mogl uczciwie . zagrac w jakims filmie , skonczyc stalinowska szkole , i
        komunistyczne studia . napisac prace magisterska z Leninem w tle . Dzis bylby
        moze prezydentem .
      • n0str0m0 powinnismy 01.04.06, 08:58
        dokonczyc procesu norymberskiego
        stryjkiem jaruzela nie podpieraj

to nie ta klasa ZDRAJCOW i MORDERCOW
    • dzieciatko_o_dyrektora tak jak mowil JK przed wyborami :) 01.04.06, 08:38
      Chleba wam nie damy , ale igrzysk nie zabraknie napewno .
      • you_2 Spawacz powinien zawisnac na szubienicy 01.04.06, 08:42
        Nie raz dawal przyklad swojej zdrady. Najazd na Czechoslowacje, mordowanie
        stoczniowcow, gornikow z Wujka.
        • erg_samowzbudnik Re: Spawacz powinien zawisnac na szubienicy 01.04.06, 08:46
          you_2 napisał:

> Nie raz dawal przyklad swojej zdrady. Najazd na Czechoslowacje, mordowanie
          > stoczniowcow, gornikow z Wujka.

Kaj żeś się taki ulung.
          • kiauczau 'A na drzewach zamiast liści wisieć będą komunści' 01.04.06, 08:51
            Dokładnie. Vide infra mój post
            • n0str0m0 [...] 01.04.06, 09:03
        • dzieciatko_o_dyrektora ile dasz za bilet na te impreze ? 01.04.06, 08:47
          Czy to nie cytat z biblii : "nie sadz a nie bedziesz sadzony" ? JPII w grobie
          sie przewraca .
    • jerzy3b Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 08:59
      Wszyatkim "oszołomom" transformacji poprzewracało się w głowach?Jaki związek
      zbrojny??ZOSTAWCIE "JARUZELSKIEGO" w spokoju,a kto odpowie za upodlenie POLAKÓW
      z byłych PGR. rolników i innych ludzi którzy odbierali sobie życie,wpadali
      w depresje w związku z rosnącym gigantycznym zadłużeniem(SAM TO PRZECHODZĘ)
      ta UNIA to nic więcej jak dziecko ZSRR-gigantyczna machina biórokracji której
      nie wróżę długiego żywota,a z tego co można wywnioskować to nasze referendum
      o wejście do tego molocha było "ZFAŁSZOWANE"-Zyczę powodzeni,bo nas traktuja
      jak kiedyś amerykanie murzynów???/
    • n0str0m0 [...] 01.04.06, 09:00
    • toporowa postkomuna boi sie prawdy 01.04.06, 09:18
      Sad nad Jaruzelskim i jego wspolnikami musi sie odbyc aby udokumentowac prawde o tamtych
      czasach.
      Opinie jakie czytam na tym forum sa dla mnie najlepszym dowodem, ze trzeba o uzupelnienie
      tej dokumentacji zadbac aby udaremnic falszowanie historii.
      Nie spodziewalam sie bowiem, ze "prawda" jaka glosila przed laty moskiewska Prawda a za nia
      Trybuna Ludu, Glos Zolnierza, towarzysz Albin Siwak, tow. Urban itp moze przetrwac do dzisiaj
      az w tak wielu glowach.
      To znamienne, ze niezalezny sad utozsamiany bywa przez wielu ludzi z zemsta - dlaczego?
      Nie obawiajcie sie o los swojego idola.
      Jaruzelskiego nie czeka los generala Fieldorfa-Nila i tysiecy Polakow zamordowanych przez jego
      partie przy pomocy podleglych jej komunistycznych sadow kapturowych.
      ps.
      intelektualiscie, ktory odezwal sie na tym forum z kampusa, jak pisze, "najbardziej
      prestizowego uniwerytetu na swiecie" zalecam nieco wiecej starannosci w dobieraniu sobie
      zrodel wiedzy.
      Na poczatek warto moze przeczytac chocby dwie pozycje pokazujace oblicze komunizmu w
      Polsce: "Donos na Wojtyle" (dokumenty zrodlowe z archiwow bezpieki) oraz "Wojne w eterze"
      (pamietnik Nowaka-Jezioranskiego).
      Nie wiem, ale moze po przeczytaniu tych rzeczy zrobi mu sie choc troche wstyd za to co sam, w
      swym zadufaniu napisal na tym forum.
      • hkudlicki Re: postkomuna boi sie prawdy 01.04.06, 23:13
        DZIĘKI CI ZA TE SłOWA!!! JESTEŚ JEDNYM Z NIELICZNYCH NORMALNIE MYŚLĄCYCH NA TYM
        FORUM!! No, ale poprostu trzeba myśleć, a nie powtarzać za URBANEM!!!!
        Pozdrawiam Cię niezwykle serdecznie! JESTEM NIEPOPRAWNYM OPTYMISTOM, ŻE GENERAł
        W KOŃCU ODPOWIE WBREW BUJAKOM I FRASYNIUKOM! Przecież Bujak już dawno
        przepraszał za SOLIDARNOŚĆ!!! Jest konsekwentny!!!
        • saewolfie Heniu znowu urwales sie z przepustki w Dworkach? 02.04.06, 12:56
          Najnormalnieszy z normalnych - tak tam mowia wszyscy o sobie - teraz to ten normalny ma chociaz nazwisko - a imienia sie mozna domyslec........
    • szerszen039 Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 09:18
      Prędzej wierzę Gen.Jaruzelskiemu i zachodnim mediom, aniżeli papierom i
      twierdzeniom Rosji,że nie mieli zamiaru napaść na Polskę,chociaż czołgi
      stały przy granicach Polski.Katynia też się wypierali,a jak wszystko wyszło
      na jaw, to ogłosili,że to nie było ludobójstwo,a co to było jak zamordowano
      tysiące oficerów polskich?
      Gen.Jaruzelski jest w wieku w którym człowiek już się nie boi,przeżył od
      młodości represje i presje,do dziś jest pod obstrzałem niektórych,
      nie każdy może dożyć tego jak on wieku,przy takiej dyscyplinie życiowej.
      • n0str0m0 mi sie podobaja dzdzownice i glisty 01.04.06, 09:24
        "Prędzej wierzę Gen.Jaruzelskiemu"

kazdy ma jakies zboczenia
        • stefa12 Re: mi sie podobaja dzdzownice i glisty 01.04.06, 09:29
          Dla paru srebrników, uwierzysz we wszystko
        • p.smerf Re: mi sie podobaja dzdzownice i glisty 01.04.06, 09:38
          > kazdy ma jakies zboczenia

NO to pochwal się swoimi.
      • 9111951u Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 09:34
        039, a myśleć samodzielnie ciebie nikt nie nauczył ? na dodatek wyprano ci to
        coś, co się u ludzi mózgiem nazywa.
        Masz Rosjan za kretynów ? też byś sam siebie najechał jakbyś miał w swych
        rękach wszystko ( wojsko, media, rząd, milicję , partię i na dodatek swoje bazy
        wojskowe), tylko po to by wymienić małego człowieczka jakim był spawacz ?
    • ossey Re: Proces spozniony o 16 lat 01.04.06, 09:39
      Ten niby general przeciez nic nie mieal wspolnego z interesem Polski.
      Reprezentowal tylko interesy sowietow. Gdybo sowietom oplacalo sie wejsc i
      zdusic solidarnosc w 1980 r to Jaruzelski nie mialby nic przeciwko temu...jecze
      by pomogl ...aby " ocalic przed smiercia wielu Polakow".
      Jaruzelski wprowadzil stan wojenny bo to bylo w interesie przede wszystkim Moskwy.
      Moskwa rekami Jaruzelskiego wybrnela z klopotliwej syt. miedzynarodowej. Wejscie
      do Polski Rosjan w owczesnej sytuacji miedzynarodowej byloby dla nich wielkim
      problememi nie wiadomo z jakimi konsekwencjami. Pamietajmy ze rok wczesniej
      sowiecie weszli do Afganistanu i spotkalo to sie z bojkotem Rosjan ( np
      olimpiada)i sankcjami ekonomicznymi Co byloby po Polsce?
      Rosjan poprostu nie bylo na to stac. Ale od czego ma sie wiernych sojusznikow.
      Jednoczesnie pogwalcil konstytujcje i wiele innych praw obywatele ...w imie
      bronienia interesow sowietow i polskich komunistow.
      • p.smerf Re: Proces spozniony o 16 lat 01.04.06, 09:48
        w 1980 r to Jaruzelski nie mialby nic przeciwko temu...jecze
        > by pomogl ...aby " ocalic przed smiercia wielu Polakow".

Naprawdę? Sam Ci to mówił?
        • jankowski1960 Re: Proces spozniony o 16 lat 01.04.06, 10:08
          General to facet z klasa
          • ossey Re: Proces spozniony o 16 lat 01.04.06, 10:21
            I te sexowne okulary!!!!
        • ossey Re: Proces spozniony o 16 lat 01.04.06, 10:20
          Nie musial mowic...wystrczy chlodnym okiem przeanalizowac owczesna syt. polityczna.
          Zyciorys Jaruzelskiego jest na to dowodem...ten czlowiek by nie cofnal sie przed
          zadna zbrodnia byle chronic interesy swego sojusznika i komunistow polskich.
      • ar.co Re: Proces spozniony o 16 lat 01.04.06, 16:01
        Uwielbiam, jak za historię biorą się amatorzy. Od 15 lat historycy zastanawiają
        się nad możliwością sowieckiej interwencji, a tu proszę - przychodzi "spec",
        któremu warsztat historyczny kojarzy się z duuużym biurkiem, i już wie -
        interwencji by nie było! Jasne, proste i przyjemne! Ale mimo wszystko dobrze,
        że ta cała amatorszczyzna zajmuje się historią - strach pomyśleć, gdyby
        przerzuciła się np. na chirurgię...
      • prawdeczka1 To prawdeczka ! 01.04.06, 17:12
        Podzielam te analize.
      • prawdziwek1 Re: Proces spozniony o 16 lat 01.04.06, 20:01
        ossey-jestem pewny,że w latach 1980-tych nie było Cię na świecie albo latałeś
        boso za orkiestrą,że take bzdury piszesz-trzeba było żyć w tamtych czasach żeby
        się wypowiadać.
        • martsy Re: Proces spozniony o 16 lat 02.04.06, 02:15
          prawdziwek1 napisał:

> ossey-jestem pewny,że w latach 1980-tych nie było Cię na świecie albo latałeś
          > boso za orkiestrą,że take bzdury piszesz-trzeba było żyć w tamtych czasach żeby
          >
          > się wypowiadać.

ja żyłem w tamtych czasach i bardzo dobrze tę mendę sowiecką pamiętam

łgał jak najęty (wystarczy powiedzieć że Urban był jego głosem)

obiecywał, że komunistyczny raj będzie w Polsce trwał na wieki

lżył patriotów bitych i nielegalnie przetrzymywanych w więzieniach

dokonywał "reformy gospodarczej" HA HA za pomocą tępych trepów wojskowych

w czasie biedy i przy pustych półkach troszczył się o bezdomnych w Nowym Jorku
          itd

żałosna figura, sowiecki janczar, na tyle ograniczony umysłowo, żeby nie
          dostrzec że służba okupantom to przegrana sprawa
          • prawdziwek1 Re: Proces spozniony o 16 lat 02.04.06, 14:02
            martsy-żyłeś w tamtych czasach,leżąc na styropianie,strajkując codziennie i
            żądając tysiącowych podwyżek płac codziennie za nie pracowanie a
            strajkowanie.Zapełniać półki i pracować mieli krasnoludki i pomnażać PKB.Znamy
            to znamy osobiście to przeżywaliśmu.
            • martsy Re: Proces spozniony o 16 lat 02.04.06, 14:35
              prawdziwek1 napisał:

> martsy-żyłeś w tamtych czasach,leżąc na styropianie,strajkując codziennie i
              > żądając tysiącowych podwyżek płac codziennie za nie pracowanie a
              > strajkowanie.Zapełniać półki i pracować mieli krasnoludki i pomnażać PKB.Znamy
              > to znamy osobiście to przeżywaliśmu.
              -----------------------------------------

nie prawdziwku, marzyłem jak miliony innych o tym, żeby ten ślepy kretyn
              przestał prześladować i dusić mój kraj

żeby prymitywna propaganda przestała kłamać Urbanem jakby przemawiała do narodu
              idiotów

żeby miliony ludzi nie spędzały całych dni w upokarzających kolejkach po chleb

żeby mi dali paszport i żebym mógł normalnie jak wolny człowiek odwiedzić moich
              znajomych za granicą,

żeby cudzoziemcy nie musieli nam przysyłać paczek z jedzeniem, w kraju który
              jest w stanie produkować takie góry żywności

marzyłem o normalnośći, a bufonowaty tępak w sowieckiej służbie marzył o
              wprowadzeniu komunistycznej utopii, kiedy cały świat widział gołym okiem, że
              koniec blisko.

Jaruzel, pomijając to że był żałosnym sprzedawczykiem miał jeszcze tę cechę, że
              zamieniał złoto w gó... (I tego mu nie zapomnę.)

dlatego pierwszych w miarę demokratycznych wyborów do których został zmuszony w
              1989 roku oczywiście nie wygrał.
      • hkudlicki [...] 01.04.06, 23:17
    • wp43bp Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 10:30
      Konieczność wprowadzenia stanu wojennego to sprawa dyskusyjna.Różne tzw.
      autorytety różnie wypowiadały się na ten temat. Nie jest to prosta sprawa
      Powinna to ocenić i napewno oceni historia. Sprawiedliwie. Teraz są politycy
      różnej maści, którzy za wszelką cenę chcą"dokopać" Jaruzelskiemu.
      Natomiast stawianie zarzutu "kierowanie i członkostwo w związku przestępczym
      o charakterze zbrojnym" to już grube nadużycie. Może nawet kpina !!
      Dorwali się ludzie do władzy, do IPN któzy kierują się wyłącznie emocjami.
      Zemsta.
      • ossey Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 10:35
        Jezeli wydaje sie rozkazy ustnie bez zapisywania, jezeli "rzad" debatuje noca ,
        gwalci konstytucje i prawa obywatelskie w imie obrony interesow grupki agentow
        sowieckich...to to sa dzialania typowe dla zwiazku przestepczego.
    • szerszen039 Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 10:37
      Pewnie za wiersz w dowód hołdu dla Jana PawłaII też mi Kościół zapłacił.
    • niemiecp Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 10:45
      Jestem stosunkowo młodym człowiekiem i byłem smarkiem jak wprowadzono stan wojenny. Pamiętam tylko jak siedziałem z nosem przy szybie bo ulicą jechały czołgi takie jak w "Czterech Pancernych..."
      W tym czasie Ojciec był za granicą i wracał pośpiesznie do rodziny. Opowiadał jak widział 10km od polsko-niemieckej granicy czołgi niemieckie z włączonymi silnikami. Żołnierze mówili że czekają na rozkazy... Przez pryzmat tej opowieści mam wątpliwości czy wprowadzenie stanu wojennego było błędem.
      Osobiście szanuję Jaruzelskiego za to że wiedział czego chce i konsekwentnie to realizował. Pozatym załuguje na szacunek jako starsza osoba, bo młodsi są zawsze winni sacunek starszym nawet jeśli nie zgadzają sie z ich postępowaniem. Żenujące jest ciąganie człowieka po sądach po 16 latach skoro przez ten czas "nie udało się" go skutecznie osądzić.
      Swoją droga czekam kiedy to Władyslawa Jagiełłę zaczną rozliczać za fatalnie podpisany Pokój w Toruniu, przecież z tego powodu potem Polacy wiele od Zakony NMP wiele wycierpieli.
      • ossey Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 10:56
        Jezeli twoja wiedza na temat stanu wojennego jest taka jak twoja wiedza z
        zakresu historii....to masz prawo tak myslec...tylko nikomu o tym nie mow.
        • niemiecp Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 11:02
          ossey napisał:

> Jezeli twoja wiedza na temat stanu wojennego jest taka jak twoja wiedza z
          > zakresu historii....to masz prawo tak myslec...tylko nikomu o tym nie mow.

Jeśli gdzies minołem sie z prawdą, to może wskaż gdzie?
        • dziwak4 Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 11:04

Stan wojenny byl koniecznoscia!!!!
          Gen.W.Jaruzelski to bohater narodowy.

Gdyby nie on juz dawno by Polski nie bylo !! i to chyba
          dobrze,bo tak to zostala ta zagnojona Polska ktora i tak
          niedlugo musi umrzec;niestety czas pracuje!
          A Ty bucu z gazety nie wycinaj bo jak tam pojade to cie tez
          przytne,OK?
          :)

• gw_ubecja Czlowiek honoru mordercą, jak to Michnik przezyje 01.04.06, 11:54
      tyle lat klamania, że czerwoni mordercy to "ludzie honoru", a tu masz Ci los, prawda w koncu zwycieży i sk... będziemy nazywac po imieniu a nie po Michnikowemu.
      • elzbieta-krawczyk Re: Czlowiek honoru mordercą, jak to Michnik prze 01.04.06, 12:39
        gw_ubecja napisała:

> tyle lat klamania, że czerwoni mordercy to "ludzie honoru", a tu masz Ci los, p
        > rawda w koncu zwycieży i sk... będziemy nazywac po imieniu a nie po Michnikowem
        > u.

kreatury czerwonego horroru
        z pomoca swoich mediow
        i sprzedajnych redaktorow
        cynicznie przedstawiali sie "masom"

jako dobrzy wujkowie - stalin
        madrzy dobroczyncy ludzkosci - lenin
        czlowiek honoru - jaruzel itp.
        • sopel55 Re: Czlowiek honoru mordercą, jak to Michnik prze 01.04.06, 13:39
          > z pomoca swoich mediow
          > i sprzedajnych redaktorow
          > cynicznie przedstawiali sie "masom"
          >
          > jako dobrzy wujkowie - stalin
          > madrzy dobroczyncy ludzkosci - lenin
          > czlowiek honoru - jaruzel itp.
        • sopel55 Re: Czlowiek honoru mordercą, jak to Michnik prze 01.04.06, 13:43
          > z pomoca swoich mediow
          > i sprzedajnych redaktorow
          > cynicznie przedstawiali sie "masom"
          >
          > jako dobrzy wujkowie - stalin
          > madrzy dobroczyncy ludzkosci - lenin
          > czlowiek honoru - jaruzel itp.

Wielce sznowna Eluniu, chba latek masz mało, jeżeli w ten sposób się
          wypowiadasz. Wbrew pozorom, spośród wszystkich państw byłego bloku wschodniego
          był u nas NANORMALNIEJ. Jak to powiadał piesek przekraczający nielegalnie
          polsko-rosyjską granicę - u was chociaż poszczekać można!.

• mysz_polna5 Re: Czlowiek honoru mordercą, jak to Michnik prze 01.04.06, 14:00
            sopel55 napisał:

> Wielce sznowna Eluniu, chba latek masz mało, jeżeli w ten sposób się
            > wypowiadasz. Wbrew pozorom, spośród wszystkich państw byłego bloku wschodniego
            > był u nas NANORMALNIEJ. Jak to powiadał piesek przekraczający nielegalnie
            > polsko-rosyjską granicę - u was chociaż poszczekać można!.

Ale my tu o Jaruzelskim. Czy to on pozwalal szczekac temu piskowi?
            Nie sadze! Dlatego wprowadzil stan wojenny!
            • blond_kasi miś_dla_wassermana 01.04.06, 14:18
              tak. myśmy w starszakach już dawno ustalili. nie było żadnego zagrożenia. a jaruzela trzeba powiesić. i niech odda misia!
            • ar.co Re: Czlowiek honoru mordercą, jak to Michnik prze 01.04.06, 16:07
              Ale akurat za czasów Jaruzelskiego (nie tyle w stanie wojennym, co raczej ...
              powojennym) "szczekać" można było stosunkowo dużo. Zajrzyj do ówczesnej
              publicystyki historycznej, zobacz, jakie książki wtedy wychodziły - za Gierka,
              nie wspominając nawet o Gomułce, nie można by o tym pomarzyć. To właśnie za
              Jaruzelskiego stało się możliwe zaznaczanie w tekstach ingerencji cenzury -
              tyle tylko, że większość wydawców tego nie robiła; ale ich tchórzostwo chyba
              nie jest już winą Jaruzelskiego? W dodatku tchórzostwo bezsensowne, bo
              zaznaczenie tych ingerencji nie wywoływało żadnych negatywnych skutków.
            • sopel55 Re: Czlowiek honoru mordercą, jak to Michnik prze 01.04.06, 17:22
              Szanowana myszko_polna5, chcę przypomnieć Tobie, bo jako małoletnia możesz tego
              nie pamiętać. W tym okresie działały oprócz PZPR i ZMS, jeszcze takie
              organizacje jak ZHP które kultywuje tradycje Szarych Szeregów, PSL które stara
              się kontynuować swoje przedwojenne tradycje. Katolicka organizacja PAX i wiele
              innych. Z tego widać, że socjalizm był wtedy udawany, tak jak teraz demokracja.
              Nie było aż takiego zastraszenia ludzi jak u naszych sąsiadów. Nie daliśmy się
              jako naród zgnoić. Rok 1956, 1968,1970, 1976, 1980, 1981, 1989. A układ któremu
              to zawdzięczamy (patrz Jałta) nawet w tej chwili nie potrafi złożyć hołdu naszej
              daninie krwi którą złożyliśmy na wszystkich frontach II wojny światowej. W tym
              wszystkim jest właśnie postać Gen. Jaruzelskiego, on wtedy był oficerem Wojska
              Polskiego a nie zbrodniczej organizacji zbrojnej.
              Tak jak wtedy i teraz znajdą się wśród nas takie szuje które dla własnej
              satysfakcji i zgnojenia drugiego człowieka popełnią każde świństwo. W
              odróżnieniu od nich Generał nie uchyla się od wzięcia odpowiedzialności za to co
              się stało. Lecz chyba czas najwyższy odejść od wiecznej matrylologii. Im dalej
              od tamtego czasu, tym więcej się ukazuje bohaterów. Czas zakończyć ten chocholi
              taniec.
              • hkudlicki Re: Czlowiek honoru mordercą, jak to Michnik prze 01.04.06, 23:22
                A może poczekaj na wyrok!!!
          • martsy Re: Czlowiek honoru mordercą, jak to Michnik prze 02.04.06, 14:13
            spośród wszystkich państw byłego bloku wschodniego
            > był u nas NANORMALNIEJ. Jak to powiadał piesek przekraczający nielegalnie
            > polsko-rosyjską granicę - u was chociaż poszczekać można!.
            ----------------------------------------------------------

Powinniśmy być wdzięczni, że łaskawy pan tłukł nas tylko po twarzach ręką,
            podczas gdy naszych sąsiadów łojono po głowach metalowymi prętami?

a może panisko nie mógł nas tak bardzo tłuc, bośmy mu na to za bardzo nie pozwalali?
            • sopel55 Martsy - riposta 02.04.06, 15:12
              Ty powinieneś powiedzieć - "A imię moje Martsy czterdzieści i cztery".
              Ta swobodna przeróbka z Dziadów Mickiewicza mam nadzieję, że w całości oddaje
              przewrotność twoich wypocin. Oto Ty, Wielki Bohater, któryś obalił komunizm.
              Podejrzewam, że siedziałeś gdzieś cicho jak mysz po miotłą aby nikt Ciebie nie
              zauważył. I dla własnej satysfakcji będziesz teraz opluwał wszystkich którzy
              myślą inaczej niż ty. Aby poczuć się wielkim, aby dokopać komunistom teraz, bo
              wtedy nie miałeś odwagi.
              Lepiej zamilcz, zamiast obrażać innych.
              • martsy Re: Martsy - riposta 02.04.06, 16:10
                Ty powinieneś powiedzieć - "A imię moje Martsy czterdzieści i cztery".
                > Ta swobodna przeróbka z Dziadów Mickiewicza mam nadzieję, że w całości oddaje
                > przewrotność twoich wypocin. Oto Ty, Wielki Bohater, któryś obalił komunizm.
                > Podejrzewam, że siedziałeś gdzieś cicho jak mysz po miotłą aby nikt Ciebie nie
                > zauważył. I dla własnej satysfakcji będziesz teraz opluwał wszystkich którzy
                > myślą inaczej niż ty. Aby poczuć się wielkim, aby dokopać komunistom teraz, bo
                > wtedy nie miałeś odwagi.
                > Lepiej zamilcz, zamiast obrażać innych.

-------------------------------------

a gdzie jest chociaż jeden rzeczowy argument w tym bełkocie?

Nie obaliłem komuny, ale też nie siedziałem cicho. Całe szczęście udało mi się
                nie sku..ć i nie służyć tępemu doktrynerowi usadzonemu tu przez Moskwę.

Cierpię tylko na dobrą pamięć. Po prostu pamiętam, co ta junta tępych głąbów
                pod przewodem ślepego bufona wyprawiała.

Pamiętam jak obiecywali, że za pomocą komisarzy wojskowych i z pomocą
                radzieckich komputerów (które ZESR musiał podkradać na Zachodzie) doprowadzą
                Polskę do komunistycznego rozkwitu.

Pamiętam chamskie kłamstwa Urbana i dziennikarzy w mundurach, którzy ogłaszali w
                Dzienniku telewizyjnym kogo w tym tygodniu aresztowano albo osądzono za
                krytyczny stosunek do WRONy.

Tanie kity o tym, jakoby towarzysz Ślepowron miał być patriotą polskim proszę
                zachować dla przedszkolaków. Ja za dobrze tego sztywnego trepa u władzy pamiętam.

Swoją drogą nie mieści mi się w głowie, że można całe życie służyć mordercom
                swojego ojca. A Ślepowron tak im za to podziękował. Wierną służbą. Niepojęte.

• sopel55 Re: Martsy - riposta 02.04.06, 22:24
                  Martsy - dyskusja z Tobą do niczego nie doprowadzi. Mózg i oczy Twoje zalewa jad
                  nienawiści, Ty nie widzisz i nie słyszysz nic innego niż to, co Tobie jest
                  wygodne. Czyli wychodzi na to, że w tamtym okresie byłeś "niebieskim ptaszkiem"
                  aby nie służyć znienawidzonej komunie.
                  Ale ja w odróżnieniu od Ciebie na swojej drodze spotkałem Ludzi którzy potrafili
                  mi pokazać co to znaczy BÓG-HONOR-OJCZYZNA. Ludzi często ciężko doświadczonych
                  przez kopalnie Donbasu lub stepy Kazachstanu, a przelewających krew na wschodzie
                  i na zachodzie lub przeżywających obozy zagłady.
                  Generał Jaruzelski jest jedną z wielu tragicznych postaci powojennej Polski i
                  pastwienie się nad nim teraz, jest tylko zemstą dla samej zemsty.
                  Pamiętaj, człowieka Honoru poznaje się po tym, że potrafi uszanować godność
                  wroga. Generał Jaruzelski do końca będzie wypełniał spoczywający na nim Honor
                  Oficerski.
    • joanna0001000 Re: To działanie jest logiczne 01.04.06, 13:09
      • perun1 Re: To działanie jest logiczne 01.04.06, 13:55
        Powiem krotko: Najwiekszy Polak Genialny Przywodca Narou Kaczystowskiego bbudujac 4RP wprowadza prawo ktore przedstawil w pracy dyplomowej. W tej pracy niedoscignietym wzorcem byl Lenin i jego bolszewickie prawo. IPN wierne Najwiekszemu Polakowi stosuje niezawodna w skutkach zasade "dajcie mi czlowieka, a paragraf sie znajdzie". I tak trzymac towarzysze zawsze dziewica wicie.
        • perun1 Re: To działanie jest logiczne 01.04.06, 13:57
          ...aha, o honorze w tej pracy nic nie bylo.
    • mzast Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 15:04
      Po pobieżnym przejrzeniu opinii forumowiczów w powyższej sprawie nic dodać nic
      ująć! Dać im broń i sami się pozabijają. Pamiętam jak dziś. Ubecy zabijali
      Akowców a Akowcy ubeków, Peperowców, z tym jednak, że peperowiec musiał przed
      śmiercią zjeść legitymację partyjną. Ci ludzie uzurpują sobie dzisiaj władzę
      nad całą Polska. Jeszcze jedna sprawa. Jakie "zbrodnie komunistyczne"? Przecież
      na świecie nigdy komunizmu nie było. No, chyba, że głęboko w prehistorii przed
      niewolnictwem.
      Pozdrawiam - Maksymilian
      • bigos99 Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 16:12
        mzast napisał:
        > Po pobieżnym przejrzeniu opinii forumowiczów w powyższej sprawie nic dodać nic
        > ująć! Dać im broń i sami się pozabijają. Pamiętam jak dziś. Ubecy zabijali
        > Akowców a Akowcy ubeków, Peperowców, z tym jednak, że peperowiec musiał przed
        > śmiercią zjeść legitymację partyjną.
        no niestety NKWD peperowcom pomagalo i dlatego dranie wygrali - ale oliwa jest
        sprawiedliwa i zawsze ......

> Ci ludzie uzurpują sobie dzisiaj władzę nad całą Polska.
        ???????
        2 - siadaj i powtarzaj lekcje z demokracji, polglowku... .

> Jeszcze jedna sprawa. Jakie "zbrodnie komunistyczne"? Przecież
        >
        > na świecie nigdy komunizmu nie było. No, chyba, że głęboko w prehistorii przed
        > niewolnictwem.
        Aha - teoretyk jestes, kochanie. Do Korei Polnocnej na praktyke...
    • ar.co Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 15:50
      "Historyk prof. Andrzej Chwalba przypomina, że część historyków podważyła
      twierdzenia Jaruzelskiego, że wprowadzenie stanu wojennego podyktowane było
      stanem wyższej konieczności - obawą przed radziecką interwencją. Zdaniem
      Chwalby, skoro prokuratura postawiła zarzuty Jaruzelskiemu, też znalazła
      widocznie wystarczające podstawy do tego, aby wersję generała zakwestionować."
      Panie profesorze!
      Prokuratorzy IPN wsławili się m.in. śledztwem, w którym 1 (słownie: jeden) rok
      zajęło im stwierdzenie, że Hitler nie żyje. Naprawdę Pan sądzi, że potrafiliby
      znaleźć cokolwiek, co pozwoliłoby rozstrzygnąć jedną z najbardziej spornych
      kwestii historii PRL?
      Ale może po roku dowiemy się np, że w czasie wprowadzenia stanu wojennego żył
      niejaki Breżniew, twórca "doktryny Breżniewa"...
    • arian3 Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 16:07
      Wypowiedzi wszystkich oprócz Macierewicza wydają mi się niewiarygodne,robią
      wrażenie wypowiedzi współpracowników Systemu,który w sposób nieograniczony i
      bezkarny wtrącał do więzień ludzi,których chciał.ńie mam na myśli pozorowanych
      internowanych w Arłamowie czy podobnych ośrodkach internowania,ale takich jak ja
      którego w sposób podstępny chorego wyciągnięto z łóźka i wsadzono do więzienia
      w Sieradzu.Było to miejsce dodatkowo izolowane,w którym poprzednio
      przetrzymywano najwiekszych przestępców.Do tych brudnych,niesprzątniętych
      cel,wrzucono nas jak śmieci-10 osób do celi 3osbowej.Byłem na zwolnieniu
      lekarskim z powodu astmy płuc,zaostrzonej grypą.W tej celi o 3piętrowych
      łóźkach,której nie otwierano prez 5 dni mało się nie udusiłem.Podobno przez
      5dni nie było regulaminu.6-go dnia pozwolono nam na umycie się i 15-min.spacer w
      klatce na zewnątrz.Pan Generał wykształcony na KGB-skich porządkach w stosunku
      do bezbronnego obywatela uważa z pewnością takie postępowanie za naturalne w
      stosunku do chorego działacza związkowego.arian3

• bigos99 Arian - bohater. General - na Sybir. 01.04.06, 16:19
        Ot arian to prawdziwy bohater. Jak tu na forum te bazgroly komunistow poczytac,
        to sie niedobrze robi, ale po takim tekscie to od razu wiadomo, co dobre a co
        zle. A generala zdrajce na Sybir odeslac, dobrze mu tam bylo i ma do dzis piekne
        wspomnienia, jak to ruskim gazetom opowiadal w 1995 roku. Ale pieszo i w
        kajdanach, aby przynajmniej mial jakies wspolne przezycie z prawdziwymi polskimi
        patriotami... .

arian3 napisał:
        > Wypowiedzi wszystkich oprócz Macierewicza wydają mi się niewiarygodne,robią
        > wrażenie wypowiedzi współpracowników Systemu,który w sposób nieograniczony i
        > bezkarny wtrącał do więzień ludzi,których chciał.ńie mam na myśli pozorowanych
        > internowanych w Arłamowie czy podobnych ośrodkach internowania,ale takich jak j
        > a
        > którego w sposób podstępny chorego wyciągnięto z łóźka i wsadzono do więzienia
        > w Sieradzu.Było to miejsce dodatkowo izolowane,w którym poprzednio
        > przetrzymywano najwiekszych przestępców.Do tych brudnych,niesprzątniętych
        > cel,wrzucono nas jak śmieci-10 osób do celi 3osbowej.Byłem na zwolnieniu
        > lekarskim z powodu astmy płuc,zaostrzonej grypą.W tej celi o 3piętrowych
        > łóźkach,której nie otwierano prez 5 dni mało się nie udusiłem.Podobno przez
        > 5dni nie było regulaminu.6-go dnia pozwolono nam na umycie się i 15-min.spacer
        > w
        > klatce na zewnątrz.Pan Generał wykształcony na KGB-skich porządkach w stosunku
        > do bezbronnego obywatela uważa z pewnością takie postępowanie za naturalne w
        > stosunku do chorego działacza związkowego.arian3
      • janbezziemi Oskarzam komunę! 01.04.06, 16:27
        Oskarżam komunę o odbudowę Warszawy i innych misat polskich, o zasiedlenie Ziem
        Zachodnich itd., bo Polska powinna byc na wieczne czasy cmentarzyskiem Europy,
        by przypominac światu, czego moze dokonac hitleryzm. Oskarżam tez o stworzenie
        milionow miejsc pracy. Nalezało otworzyc granice i skierować Polakow do
        Niemiec. To oni, dzieki wysokiemu przyrostowi naturalnemu, dzis by byli w tym
        kraju na szczytach władzy.
        • teen69 Re: Oskarzam komunę! 01.04.06, 18:12
          Nawet takim jak kaczyński, Urbanski i podobnym pozwolili i zaplacili za
          studia. Tym samym zamordowali inteligencje i wprowadzili byle kogo do grona
          nazywanego inteligencja. . Jeszcze po drodze jakies piłki, marki, ludzie z
          wanny. Tak. To zbrodnia na kulturze narodu.
          • hkudlicki Re: Oskarzam komunę! 01.04.06, 23:27
            Za Twoje studia chyba nikt nie musiał płacić, bo wyraźnie jesteś
            niedokształconym sympatykiem URBANA JERZEGO!!!!
          • martsy Re: Oskarzam komunę! 02.04.06, 02:36
            teen69 napisał:

> Nawet takim jak kaczyński, Urbanski i podobnym pozwolili i zaplacili za
            > studia. Tym samym zamordowali inteligencje i wprowadzili byle kogo do grona
            > nazywanego inteligencja. . Jeszcze po drodze jakies piłki, marki, ludzie z
            > wanny. Tak. To zbrodnia na kulturze narodu.

nastolatku o móżdżku przedszkolaka

przede wszystkim komuna nie wzięła pieniędzy zesłanych z nieba, żeby komuś
            zapłacić za studia, ale zrobili to jej poddani ze swoich podatków (tej części
            której komuna jakimś cudem nie zmarnowała w ramach księżycowej gospodarki)

oczywiście komuna wychwalała się, że jest potwornie łaskawa i kazała sobie za
            wszystko dziękować (w telewizji im ciągle tłumy niewolników dziękowały)

ale kto w takie brednie wierzy jest po prostu kretynem, niestety.

Inteligencję komuna rękami Stalina i jego podopiecznych takich jak Jaruzel
            mordowała w dosłownym tego słowa znaczeniu. Poczytaj trochę - książek wydanych
            po upadku Jaruzela.
      • prawdeczka1 Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 18:06
        Jest przykre Drogi Przyjacielu, ze takie glosy jak Twoje naleza do zupelnego
        marginesu. Nie bylam internowana, ale mam jak najgorsze wspomnienia ze stanu
        wojennego. Podzielam opinie, ze Jaruzelski wyreczyl sowietow w brudnej robocie.
        Naprawde w kontekscie lat 80-tych bezposrednia interwencja sowiecka i to w
        takim kraju jak Polska byla im bardzo nie na reke. Najbardziej korzystnym dla
        nich rozwiazaniem bylo, aby ta sprawa zostala zalatwiona przez sily wewnetrzne.
        Te gadanine Jaruzela, ze podjal decyzje o stanie wojennym, zeby bronic Polske
        przed interwencja sowiecka, trzeba wlozyc miedzy bajeczki. Czlowiek, ktory
        robil w PRL od 1945r blyskotliwa kariere musial byc czlowiekiem Moskwy. Z
        opowiadan rodzicow wiem jak bylo w latach 50-tych. A to wtedy Jaruzel dostal
        stopien generala. W tamtych czasach na kluczowych stanowiskach musieli stac
        ludzie w pelni lolajni w stosunku do Moskwy i niestety jej zbrodniczego
        systemu. W przypadku Jaruzelskiego mozna zastosowac humanistyczne
        (chrzescijanskie?)wybaczenie, ale nie zmienia to faktu, ze mamy prawo poddac
        ocenie jego dzialania i poznac jego powiazania w Moskwa. Co do Ciebie, moj
        Drogi Przyjacielu, tacy ludzie jak Ty, przypominaja mi przegranych zwierzakow
        zz orwelowskiej farmy, ktore podgladaja kolacje zwycieskich swini wznoszacych
        toasty: "Zdrowie Wasze, w gardlo Nasze:".

arian3 napisał:

> Wypowiedzi wszystkich oprócz Macierewicza wydają mi się niewiarygodne,robią
        > wrażenie wypowiedzi współpracowników Systemu,który w sposób nieograniczony i
        > bezkarny wtrącał do więzień ludzi,których chciał.ńie mam na myśli pozorowanych
        > internowanych w Arłamowie czy podobnych ośrodkach internowania,ale takich jak
        j
        > a
        > którego w sposób podstępny chorego wyciągnięto z łóźka i wsadzono do
        więzienia
        > w Sieradzu.Było to miejsce dodatkowo izolowane,w którym poprzednio
        > przetrzymywano najwiekszych przestępców.Do tych brudnych,niesprzątniętych
        > cel,wrzucono nas jak śmieci-10 osób do celi 3osbowej.Byłem na zwolnieniu
        > lekarskim z powodu astmy płuc,zaostrzonej grypą.W tej celi o 3piętrowych
        > łóźkach,której nie otwierano prez 5 dni mało się nie udusiłem.Podobno przez
        > 5dni nie było regulaminu.6-go dnia pozwolono nam na umycie się i 15-
        min.spacer
        > w
        > klatce na zewnątrz.Pan Generał wykształcony na KGB-skich porządkach w
        stosunku
        > do bezbronnego obywatela uważa z pewnością takie postępowanie za naturalne w
        > stosunku do chorego działacza związkowego.arian3
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        • toja69 Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 20:05
          Jak wynika z przebadania przez IPN, akt beatyfikacji JP2 najhaniebniejszym przestepstwem Generala Jaruzelskiego byly spotkania pierwszego stopnia z papiezem, ktore prawdopodobnie nosily cechy recydywy, przez co obrazaly uczucia religijne elektoratu PIS czyli niezachwianych wyznawcow ojca dyrektora Trzysta milionow-zawsze dziewica. Z tego samego powodu rozpocznie sie proces przeciwko Kwasniewskiemu (Stolzman). Jego haniebna zbrodnia polega na tym, ze wskoczyl do papamobile na zaproszenie papieza, ale bez udzielenia mu zgody przez wielebnego ojca radyjko-wiecznie dziewica. O wielokrotnych osobistych, spotkaniach tego zyda-prezydenta donosila prasa i pokazywala rezymowa telewizja. Sledztwo prowadzone przez IPN ma ustalic kto im dal to prawo, czy nie byla to samowola komunistycznej wladzy, czy Kwasniewski nie wskoczyl do papamobile na polecenie Moskwy. IPN obiecuje zbadac zasadnosc spiewania hymnu narodowego w czasach komuny i jesli wynik okazalby sie pozytywny to nalezy jaknajpredzej zmienic hymn, a poczynajac od przedszkoli objac wszystkich, w ramach edukacji narodu, nauka kwakania w zakresie podstawowym i wyzszym. Nie kwaczesz tos lze-elita i do gazu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • hkudlicki [...] 01.04.06, 23:32
      • zambro Jaruleskiemu jesteśmy winni wdzięczność! 02.04.06, 07:35
        Jaruzelski to wybawiciel narodu. Gdyby nie stan wojenny to ludzie typu Słowik,
        Rulewski, Walentynowicz,Rozpłochowski i setki im podobnych głupich
        podskakiewiczów doprowadziliby do krwawej wojny domowej. Dzięki Generałowi tak
        się nie stało.
    • szerszen039 Re: Jaruzelski oskarżony o zbrodnię komunistyczną 01.04.06, 21:07
      Dużo tu było śmiesznych świtnych postów,przcytałam teraz ostatni toja 69
      też był świtny,dobrze nie czuć się samotnym,specjalnie dziś.
    • sumer55 wara od Generała PiS-owskie bydło!!! 01.04.06, 23:56
      Zrobił w Grudniu 1981 to co każdy odpowiedzialny za Polskę człowiek by zrobił:
      nawet Wałęsa.
      • tusek.swirusek PIS ma rację rozliczając zbrodniarza !!!!!!!! 02.04.06, 00:34
        sumer55 napisał:

> Zrobił w Grudniu 1981 to co każdy odpowiedzialny za Polskę człowiek by zrobił:
        > nawet Wałęsa.

nie sądzę aby bolek miał w sobie tyle zbrodniczej nienawiści
        do Polaków !

.........
        Katowicki IPN oskarżył w piątek generała Wojciecha Jaruzelskiego
        o zbrodnię komunistyczną - kierowanie zbrojnym związkiem przestępczym,
        który wprowadził stan wojenny.
        ..........
        Prokurator Przemysław Piątek przedstawił mu zarzut kierowania związkiem
        przestępczym o charakterze zbrojnym w dniach od 27 marca 1981 r. do 12 grudnia
        1981 r. oraz od 13 grudnia 1981 do 31 grudnia 1982.
        .........

OSKARŻENIE JEST JASNO POSTAWIONE !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka