Dodaj do ulubionych

REM oburzona językiem felietonisty Radia Maryja

• danwar1 Re: REM oburzona językiem felietonisty Radia Mary 01.04.06, 19:18
      ta codzienna nagonka na Radio Maryja jest już zwyczajnie nudna.
    • a.ba Dlaczego o Żydach nie można mówić źle? są tylko 01.04.06, 19:19
      dobrzy Żydzi?
      Dlaczego nierówno traktuje się obywateli o różnym pochodzeniu? To przecież
      niezgodne z konstytucją. Gminy Żydowskie otrzymują nieruchomości w miastach
      gdzie nie ma ani jednego Żyda. Polacy zaś nie otrzymują zwrotu nieruchomości
      zabranych w czasach komunistycznych.
      Zachód sprzedał Polskę Stalinowi, część Żydów uciekła na zachód, do USA.
      Teraz po obaleniu komunizmu - każą tym ludziom, którzy tu mieszkali zapłacić
      tym, którym się dobrze żyło na zachodzie.
      Brawo hipokryci made in USA.
      • tonieja10 Swiatowe zydostwo okradlo Polske po 1989. 01.04.06, 19:26
        To my zadajmy ukradzonego nam przez Zydow mienia. Pozywajmy przed trybunaly
        zydowskie mafie i olewajmy je.
        • rom48 Mazs duzo kont na Gazecie co forum masz innego 01.04.06, 22:20
          nicka. i zawsze tylko inwektywy, obelgi, i klamswa nic konkretnego> Pomysl co Bog mysli o tobie. Modl sie o zdrowie bo o rozum chyba juz pozno
      • kolter Re: Dlaczego o Żydach nie można mówić źle? są tyl 01.04.06, 20:03
        gdzies ty sie uchowal ?? w polsce wystarczy ze pleban laskawym okiem spojrzy
        na jakis teren i jego miejscy pretorianie mimo milionowego zadluzenia !! oddaja
        mu co chce za symboliczna zlotowke!! a to ze niema tam zydow to nie znaczy ze
        cos kiedys do zydow nie nalezalo !! i niezapomni ze to KATOLIK adolf hitler
        ich wybijal ot tak jak ty np dlubiesz w nosie!!
        • a.ba Re: Dlaczego o Żydach nie można mówić źle? są tyl 01.04.06, 22:19
          Oj śmieszny antyklerykale:
          1) Nie popieram pazerności kleru - ale jak sam napisałeś to miejscowi ciecie
          bez krzyku im oddają tłuste kawałki
          2) Jeśli idąc Twoim rozumowaniem Ja jako katolik odpowiadam za czyny Hitlera to
          każdy Żyd odpowiada za zabójstwo Jezusa...

Większość ocalałych Żydów wyjechała/uciekła z Polski więc niech szuka szczęścia
          w nowej ojczyźnie a nie mści się na starej.
          • piezo1 Re: Dlaczego o Żydach nie można mówić źle? są tyl 01.04.06, 22:23
            "Ja jako katolik "
            "każdy Żyd odpowiada"
            Oj, złociutki... Spójrz na to z ateistycznego punktu widzenia:
            gdyby nie religie katolicka i żydowska to ilu ludzkich cierpień w historii
            można by uniknąć?!
            Tylko to chciał Ci uzmysłowić ten 'antyklerykał'. Tylko to, jak sądzę.
            Nie wchoxmy w atek religijny - to nie takie forum.
      • fryderyk-kleryk Re: Dlaczego o Żydach nie można mówić źle? są tyl 01.04.06, 23:06
        przeciez tu polowa ludzi jak nie wiecej wyraza sie zle o zydach, a i radiu
        maria jak dotad tez tego nikt nie zabronil wiec o co ci chodzi?.
        mozna mowic zle o zydach, mozna i o niemcach, ukraincach, rumunach - Prawdziwi
        Polacy to homofoby!
    • zhureck Felieton Michalkiewicza do odsłuchania. 01.04.06, 19:20
      www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=1652
      • bilala Re: Felieton Michalkiewicza do odsłuchania. 01.04.06, 19:27
        Czy rzeczywiście REM ośmieliła się skrytykować Radio Maryja? To chyba prima
        aprilis!
    • zhureck Sprawa Singera - notka Reutersa, 1996. 01.04.06, 19:23
      "Reuters Agency Buenos Aires, Argentina on Fri, 19 April 1996 (14:50:17 PDT) on
      The World Jewish Congress.

Israel Singer, General Secretary of the World Jewish Congress stated that "More
      than three million Jews died in Poland and the Polish people are not going to
      be the heirs of the Polish Jews. We are never going to allow this. (...)
      They're gonna hear from us until Poland freezes over again. If Poland does not
      satisfy Jewish claims it will be "publicly attacked and humiliated" in the
      international forum."
      • zhureck Prof. N. Finkelstein "Przedsiębiorstwo Holokaust" 01.04.06, 19:28
        ...i próby cenzury, jak widać nie ostatnie.

www.geocities.com/jedwabne/uzurpatorzy.htm
        www.naszawitryna.pl/jedwabne_735.html
        liberator.lbl.pl/l/html/modules.php?name=News&file=article&sid=1676
      • t-800 Re: Sprawa Singera - notka Reutersa, 1996. 01.04.06, 19:30
        Niezłe...
        • ned_pap Re: Sprawa Singera - notka Reutersa, 1996. 01.04.06, 21:36
          Faktycznie niezłe. Tylko, że nic z tego nie wynika. Żydowski ekstremista gadał pierdoły dziesięć lat temu w Argentynie, i jakoś od tego gadania Polska nie została "upokorzona na arenie międzynarodowej".
          • zhureck Re: Sprawa Singera - notka Reutersa, 1996. 01.04.06, 21:49
            To nie jakiś tam "żydowski ekstremista" tylko szef największej na świecie
            organizacji żydowskiej, który zresztą w egzekutywie WJC zasiada do dziś.

> jakoś od tego gadania Polska nie zos
            > tała "upokorzona na arenie międzynarodowej".

Casus Jedwabnego, "polish concentration camps" w żydowskich (także pod względem
            kapitałowym) mediach, notoryczne zakłamywanie historii itp.
    • wariant_b Re: REM oburzona językiem felietonisty Radia Mary 01.04.06, 19:26
      A ja jeszcze nie wiem, co PiS sądzi o Radzie Etyki Mediów
      i dlaczego należy ją natychmiast zlikwidować.
      Ale pewnie niedługo się dowiem. DOWIEM?
    • apoplaws Kruk krukowi oka nie wykole! 01.04.06, 19:27
      Zreszta, nie uwazam, by nalezalo robic z tego afere. Pan Michalkiewiecz i cala
      masa innych wyrazala podobne opinie od dawna. Pojawia sie spora ilosc ksiazek,
      ktore w podobny sposob kwestie traktuja. Znam ludzi w ten sposob myslacych -
      kloce sie z nimi, ale nie odmawiam im prawa glosu. Ja osobiscie uwazam to za
      czesc - fakt ze brutalnej i czesto podnoszacej cisnienie - debaty publicznej.
      Wolnosc slowa to wolnosc slowa. Opinie przedstawione przez pana Michalkiewicza
      mi sie nie podobaja. Ale imho nie przekroczyl prawa i zasad demokratycznych.
      • robika Re: Kruk krukowi oka nie wykole! 01.04.06, 19:40
        Prima Aprilis :)
    • dzieciatko_o_dyrektora tekst zywcem wziety z plenum M88 01.04.06, 19:40
      rydziki pobieraja nauki u niemieckich bojowek faszystowskich ? Powinien jeszcze
      dodac ze te kilka mln polakow wymordowanych przez niemcow , to byla koniecznosc
      dziejowa .
    • koniecdemokracji Re: REM oburzona językiem felietonisty Radia Mary 01.04.06, 19:43

Żeby nie było że nie reagujemy przecież pogroziliśmy palcem
    • trzeci_blizniak no nie, co za bezczelność wobec świętego radia? 01.04.06, 19:44
      to już sobie pożydzić swobodnie nie można w radiu, gdzie premier i prezes muszą
      w kolejce czekać na mikrofon?
    • abhaod a co oni za spadkobiercy ten kongres, to tak jakby 01.04.06, 19:44
      Polonia domagala sie odszkodowania od RFN, kompletna bzdura
      • adas313 Re: a co oni za spadkobiercy ten kongres, to tak 01.04.06, 22:25
        W tym felietonie Michalkiewicz powiedział, że roszczenia są bezprawne bo (coś tam).

No to skoro są bezprawne to w czym problem?
    • ssadam Re: REM oburzona językiem felietonisty Radia Mary 01.04.06, 19:46
      Ten Pan ma racje.
    • jerzy30 radiomaryja zawsze ma faszystowskie poglądy 01.04.06, 19:51
      tak wię to nic dziwnego
    • meldran T o ściema 01.04.06, 19:52
      To primaaprilisowy żart, nie wierzycie chyba że REM ośmieliłaby się skrytykować
      jedyne"wolne media"w tym kraju.Przecież posłowie PiS z prezydentem na czele
      okrzyknęliby to straszliwym zamachem na wolnośc słowa, a pewnie subtelnie
      zasugerowaliby również, że coś tam w tym prawdy musi być.
      • kolter Re: T o ściema 01.04.06, 19:54
        no chyba ze oglosili to zanim popelnili zbiorowe samobojstwo !!
    • axermann Michalkiewicz powiedział prawdę 01.04.06, 19:54
      Współczesnie żydzi maja w nosie ofiary holokaustu, żydkom-kombinatorom chodzi
      wyłącznie o kase, najpierw była to kasa niemców-do czasu póki ich nie wydoili,
      teraz czepiaja sie nas.
      • kolter Re: Michalkiewicz powiedział prawdę 01.04.06, 19:58
        i tu wychodzi typowa katolicka ignorancja ,zydzi w przeciwienstwie do polakow
        sa mocno ze soba zwiazani religia ,tradycja i tym ze katolicy mordowali ich od
        17 wiekow czyli od czasu powstania kosciolu katolickiego!!! zyd zyda nie utopi
        w lyzce wody jak polak polaka
        • jacek_makler Re: Michalkiewicz powiedział prawdę 01.04.06, 22:31
          A co to ma do rzeczy?
    • bojownik_syjamski REM - Rapid Eye Movement 01.04.06, 19:57
      Najglebsza faza snu. I wlasnie tak sie zachowuje Rada Etyki. Wiecznie sni.
    • amoremio Re: REM oburzona językiem felietonisty Radia Mary 01.04.06, 20:00
      > żądania środowisk Żydowskich

Nie mam nic przeciwko Zydom, a szczególnie peiknym Zydówkom,
      ale do fachowców od ortografii: jak to jest z ta duza litera ?
      Tu chyba blad ?
    • kabu12 Re: REM oburzona językiem felietonisty Radia Mary 01.04.06, 20:04
      Brawo Panie Michalkiewicz ! W stu % ma Pan rację .Tym "jewrejom" w Polsce za
      dużo się pozwala , dba się o ich sprawy zaniedbując codzienne kłopoty
      Polaków .Nawet szybciej się ściga jakieś wyimaginowane morderstwa na
      tych "mośkach" nie bacząc na to co się dzieje w Polsce !.HAŃBA !!!!!!!!!!
    • t-800 O Żydach jak o zmarłych - dobrze albo wcale 01.04.06, 20:05
      O Żydach jak o zmarłych - dobrze albo wcale. Święte krowy.
    • ewa20.01 Re: REM oburzona językiem felietonisty Radia Mary 01.04.06, 20:06
      Myślę że to dowcip primaaprilisowy. NIe wierzę w obiektywizm tej
      instytucji............................
    • t-800 Niech Żydzi podadzą Michalkiewicza do sądu! 01.04.06, 20:09
      Niech Żydzi albo REM podadzą Michalkiewicza do sądu zamiast wydawać jakieś
      głupawe odświadczenia.

Pozwijcie Michalkiewicza, a nie ciągacie po sądach Leszka Bubla za to, że
      napisał w swojej gazecie, której nikt nie czyta, cyt.: "pejsaty paplament".
      • ukropek Re: Niech Żydzi podadzą Michalkiewicza do sądu! 01.04.06, 20:50
        Tak apropos to.. zastanawia mnie za czyje pieniądze utrzymuja się te gazetki pana
        Bubla których nikt nie kupuje...a pana Bubla stać na kosztowne kampanie
        prezydenckie...z wynikiem 0,01%
        A takie gazetki w Polsce być muszą..
        Bo Bolo Tejkower dał ciała...
        Ciekaw jestem jaki rzeczywisty nakład...łatwo byłoby wyliczyć jak funkcjonuje
        ten superbiznes...
        ..

• ned_pap Re: Niech Żydzi podadzą Michalkiewicza do sądu! 01.04.06, 21:44
          Bubel w kampaniach wykorzystywał tylko to, co za darmo - czyli czas antenowy. Jego spoty zawsze wyglądały, jakby były kręcone przez szwagra VHS-em, więc dużo na nie nie wydał. Zresztą nie zawierały nic, poza reklamą tejże właśnie szmatławej gazetki. A co do samej gazety Bubla - to zawsze znajdzie się kilkanaście setek imbecyli, którzy takie coś kupią.
          • ukropek Re: Niech Żydzi podadzą Michalkiewicza do sądu! 01.04.06, 22:02
            Te"kilkanaście setek"psycholi to koronny przykład polskiego antysemitnictwa....
            wyssanego z mlekiem matki w 40-sto milionowym narodzie..
            A ten naród głupi co zechce to kupi...sondaże ma w dupi...
            Ciemnogród..rydzykland..kaczorlandia...kryminał..aj waj...GIEWAŁT...
      • zgodnik1 t-800 , właśnie.. podaj! 01.04.06, 21:52
        • t-800 Re: t-800 , właśnie.. podaj! 01.04.06, 21:58
          Ja jestem za wolnością słowa i za wolnością mediów.
    • tadeusz_ja Slyszalem to ,a byla to napaść na srodowiska 01.04.06, 20:12
      Zydowskie ,a GW zostala nazwana 5-tą kolumną w Polsce!
      • t-800 Re: Slyszalem to ,a byla to napaść na srodowiska 01.04.06, 20:14
        Pan red. Michnik powinien złożyć kolejny pozew.
    • tadeusz_ja Ja zloże pozew przeciw ksenofobom i 01.04.06, 20:17
      antysemitom w Polsce!
    • jerzy.kosecki Re: wywiadu nie słuchałem, felietonu nie 01.04.06, 20:35
      czytałem, ale chodzi o to, że Organizacje Żydowskie głównie KŻA roszczą
      pretensje do majątku Żydów nie mających prawnych spadkobierców (po osobach
      fizycznych zamordowanych przez Niemców w Polsce) uznając się za ich prawnych
      nastepców. O ile wiem to Polska majątki (głownie nieruchomości tj. budynki
      religijego kultu, szkoły,cmentarze) bedące własnością gmin zydowskich)
      zwróciła. Polska odrzuca roszczenia po osobach fizycznych. Moim zdaniem
      słusznie odrzuca.
      • eexmd2 Re: wywiadu nie słuchałem, felietonu nie 01.04.06, 21:15
        moim zdaniem tez slusznie
        tak jak nie powinno byc np reprywatyzacji

ale w tej sprawie nie chodzi o to
        chodzi o chamskie umniejszanie rangi 'tzw incydentow w jedwabnem i w kielcach'
        tak po polsko-katolicku
        co nie przeszkadza glosic jaka np zbrodnia byl stan wojenny
        relatywizm moralny, tfu

---
        a ja mialem swoja mala satysfakcje gdy maz stanu pokazal mezom stawu co to
        znaczy klasa i honor
        • jerzy.kosecki Re: wywiadu nie słuchałem, felietonu nie 01.04.06, 22:42
          Stary, niestety sku..enie ducha u moich PT Rodaków jest "poraząjące" (K....a
          jak ja nie cierpię tego słowa). Ciemna, ksenofobiczna masa nie rozumiejąca co
          to moralność, honor, prawda. Widza źdzbło w oku brata swego, a belki w swoim
          oku nie widzą. Tylko w młodych Polakach nadzieja.
      • polonus3 Re: wywiadu nie słuchałem, felietonu nie 02.04.06, 04:03
        Wszystko pieknie ladnie ale dlaczego jakas organizacja zydowska ma sobie roscic
        pretensje do 60 mld dolarow po zydach mieszkajacych dawniej w Polsce? Przeciez
        to byli OBYWATELE POLSCY i majatki zrobili w Polsce jako Jej obywatele
        w Polsce zdobyli wyksztalcenie i w Niej zyli. Idac tym tokiem zydowskiego
        myslenia Watykan powinien sie upomniec o majatki wszystkich katolikow poleglych
        w II Wojnie Swiatowej. Ciekawe dlaczego tez to miedzynarodowe zydostwo nie
        upomina sie o majatki pozostawione w Rosji?
        • jerzy.kosecki Re: polonus3 02.04.06, 11:02
          Też zadaję sobie to pytanie, ale prawdopodobnie dlatego, że Żydzi to siła z
          która świat się liczy, a Polacy..........?
    • kjuik123 jakas kontrola Radja MAryja?!czyzby prima aprils? 01.04.06, 20:36
      ee..wierzyc sie nie chce. Przeciez od ojca Rydzyka , wieksza wladze w Polsce to
      mzoe miec tylko Chuck Norris. Moze Kaczorki sie pogniewaly ze coraz mniej ich na
      antenie i pozwolily na krytyke? Choc nie..dzis jest prima aprilis:)
    • mariuszdz Największy antysemityzm kwitnie w Japonii 01.04.06, 20:39
      Słowo "podobno" jest nie potrzebne ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka