hegemon72 04.04.06, 17:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starucha_izergiel Czy jesteśmy państwem wyznaniowym? 04.04.06, 17:29 Bo już zaczynam mieć poważne podejrzenia co do tego... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy jesteśmy państwem wyznaniowym? 04.04.06, 18:16 Niemcy nie wydadzą ani eurocenta na pielgrzymkę papieża. A u nas 24 miliony. Państwo wyznaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Czy jesteśmy państwem wyznaniowym? 04.04.06, 19:03 24 miliony na pielgrzymkę. 20 na świątynią. Kolejne 20 na uczelnie katolickie (to akurat propozycja PO). Utrzymywanie katechetów. Utrzymywanie KULu. Kapelani w wojsku. Jak to dobrze, że Kościół nie jest finasowany z kieszeni podatnika!!! (jak twierdzi). Ale maturzyści dostana świadectwa w połowie lipca, bo zamiast nauczycielom ZAPŁACIĆ za ich sprawdzenie, w tym wypadku, będziemy "apelowac do sumień" (cytat mniej więcej dokładny). Naprawdę mam już dość państwa wyznaniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks biedne panstwo funduje wczasy najbogatszemu... 04.04.06, 19:21 ...czlowiekowi na swiecie, managerowi najbogatszej organizacji. za rok, dwa te paskudne kaczory uchwala na powrot dziesiecine. Polska cofa sie do sredniowiecza w tempie rozwoju azjatyckiego tygrysa. juz wkrotce najwazniejszymi osobami w kazdej miejscowosci beda pleban i przadstawicel PiSzpr-u, a plebs bedzie tylko placic i wznosic modly ale skoro takich oszolomow ktos wybral to sie nie dziwmy. jedny sposob to zawczasu wyjsc na ulice i zrobic jakis przewrot nim bedzie za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
starodawny lepiej w swoim wyznaniowym niz w obcym... 04.04.06, 19:51 Dziwnym jestesmy narodkiem. Tuptam sobie wlasnie po Ameryce (pisze z bibloteki Uniwersytetu Temple z Filadelfii, z ktorej serdecznie pozdrawiam) i musze przyznac, ze nawet w tak bojacym sie wyznaniowosci kraju jak ten, nikt przy zdrowych zmyslach nie podniusl by z tego tytulu wzawy. Przeczytajcie kto ma otrzymac te pieniadze? MSWiA, wojewodowie itp. Czy jezeli bedzie wypadek i okaze sie ze nie ma pomocy medycznej, albo zle byly zabezpieczone trsey przejazdu to nie podniesziecie wzawy, ze rzad zle przygotowal wizyte? Albo nie bedziecie utyskiwac, ze nikt nie posprzatal smieci po naszych rodakach robiacych sobie piknik z pielgrzymki papierza (oczywiscie wolno im, czemu nie, ale zgodzimy sie chyba, ze posprzatac po sobie powinni, ale raczej tego nie zrobia :-( Nie obawiajcie sie. Nie pojdzie to na wyzywienie, bac spanie goscia, no moze w oficjalej czesci znienawidzony "kaczor" poczestuje go kawa, i moze w swej rozutnosci poda cukier? (Oberwie mi sie okrotnie jak sie okaze, ze zjedza wspolny obiad, ale raczej nie, wiele zakonow za honor i laske poczytuje sobie goscic papieza na posilku, wiec pewnie zachowam cala skore :-) Proponuje wam poczytac budzet panstwa, i szukac oszczednosci w innych miejscach, przejdzcie sie tez po instytucjach budzetowych i poparzecie jk sa wydawane te "za male" srodki. Chyle czola przed gospodarnymi, ale na ogol... Pozal sie Boze. Pozdrawiam wszyskich serdecznie i mam nadzieje wrocic do tego, jak piszecie wyznaniowego panstwa... Do zobaczenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
noducks piszesz co o cukrze za 24 mln PLN ??? 04.04.06, 20:57 czlowieku. polske co roku odwiedzaja prezydenci, premierzy, czasem i koronowane glowy innych panstw, czestokroc mocarstw. i nikt nie odprawia na ich czesc takiej szopki ani nie wydaje tyle panstwowych (czyt. wpolnych, bo zgromadzonych z podatkow od obywateli) pieniedzy. jesli jakas wspolnota wyznaniowa chce zaprosic glowe swojego kosciola to niech wyda chocby i 100 mln ale z tylko z wlasnych pieniedzy. proponuje zrobic zbiorke w kosciolach. czy te wszystkie uchwalane dotacje na jedyny i sluszny kosciol katolicki przystoja swietoszkowatym poslom z geba wypelniona chrzescijanskimi wartosciami w kraju, w ktorym co chwile dowiadujemy sie o kolejnych obszarach nedzy. w kraju gdzie dobrotliwy urzednik, pewnie tez katolik, przyznaje dotacje wielodzietnej rzodzinie w wysokosci 8 zl na dziecko? czemu musimy placic za niepotrzebne nikomu lekcje religii w szkolach, kolejne swiatynie, samochody i palace kleru? czemu idzie to z podatkow nas wszystkich, a przypomne, ze sam kosciol podaje, iz tylko ok 25% spoleczenstwa uczeszcza do kosciola? czy nie mozna to rozwiazac np. w podobnej formie jak z organizacjami porzytku publicznego, przekazujac na wybrany kosciol czesc podatku? tylko wtedy szybko by sie okazala, ze nie potrzebujemy tylu ksiezy i kosciolow, ze te 95% katolikow to czysta fikcja. chodzi drogi panie nie o starodawna goscinnosc, ale zagwarantowany w konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej rozdzial panstwa i kosciola. to panstwo po upadku komuny nigdy nie bylo tak naprawde swieckie a teraz powoli przeksztalca sie w katolicki taliban. a ksieza jacy sa kazdy widzi. geba pelna frazesow, wartosci, szacunku i przede wszystkim milosci do pieniedzy. mysle, ze Jezus widzac ta przykruchtowa szlachte, te bogobojne katolickie owieczki od rydzyka i mlodziezy wiespolskiej, pewnie zaluje, ze zstapil na ten swiat i za takich ludzi umieral Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz Wróbel z PKN Orlen 04.04.06, 21:54 Najlepiej zarabiającym menedżerem w 2004 r. był eks-prezes PKN Orlen Zbigniew Wróbel. Wartość należnego mu wynagrodzenia (wraz z odprawą) wyniosła prawie 13 mln zł. wynagrodzenia.pl/index.php?page=article&id=893 Te pieniądze na pielgrzymkę to są groszaki dla państwa ,jeżeli jeden mały wróbel może tyle połknąć Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Co to jest 24'300'000 zł ? 05.04.06, 00:25 To jest: 24300000/899.10/12=2252,25 najniższych ROCZNYCH pensji lub 24300000/2528.62/12=800,83 średnich ROCZNYCH pensji lub 24300000/5000/12=405 ROCZNYCH pensji wymarzonych przez lekarzy. "Cała para, w gwizdek cała, para bellum para chwała ..." Z Kabareciku Olgi Lipińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: piszesz co o cukrze za 24 mln PLN ??? 05.04.06, 06:16 Jeżeli uważasz, że Chrystus żałuje to się bardzo, bardzo, bardzo głęboko mylisz. Chrystus nie cierpiał i nie umierał za sprawiedliwych, ale za grzeszników, takich jak ja, ty, czy każdy ksiądz (również Papież), aby został zbawiony każdy kto w Niego wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: piszesz co o cukrze za 24 mln PLN ??? 05.04.06, 08:16 noducks napisał:np. w podobnej formie jak z organizacjami porzytku publicznego.... ************************************************************** szkoda fatygi, do zawistnika i analfabety nie trafiają żadne argumenty, nawet gdyby specjalnie dla niego stworzyć specjalną organizację pożytku publicznego - "WALKA Z ANALFABETYZMEM I NIENAWIŚCIĄ" Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Przecież jesteśmy przebogatym krajem! 04.04.06, 20:58 JPII już nas 'ubogacił', nie ma głodnych dzieci, czekających na lekarza chorych itd… Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Np. w najbliższy piątek chorzy nie będą czekać ... 05.04.06, 00:31 bo się niedoczekają, albowiem ubogaceni lekarze będą selekcjonować: gesund oder krank - (tak mi się brzydko skojarzyło jak usłyszałem wypowiedź lekarza w którymś dzienniku, że w piątek będą selekcjonować) albowiem wszyscy inni opływają w dobra tylko oni nie i nie odczuwają solidarności społeczeństwa ! Odpowiedz Link Zgłoś
synaps Głos rozsądku jak zwykle spoza Kraju 04.04.06, 22:59 Jeden z nielicznych logicnych i trzymających się rzeczywiśtosci głosów. Chciałbym tylko dodać, że wizyta Papieża to: Koniunktra dla firm przewozowych, hotelarskich, żywieniowych, budowlanych i remontowych.... Koniunktura, to wyższe wpływy do budżetu. Per saldo na pewno to się opłaci - przede wszystkim ludzim. Jest to również okazja do promocji naszego Kraju dość tanim kosztem. To było dla tych, co tak biadolą na wydanymi pieniędzmi. Nie chcę wspominać o wartościach pozamaterialnyych, które dziś większość na forum ma w dzikiej pogardzie, a które mają wpływ większy na życie niźli prawo pisane czy zwyczajowe. Odpowiedz Link Zgłoś
s24 Re: lepiej w swoim wyznaniowym niz w obcym... 04.04.06, 23:05 I (ta herbata i ten cukiere) to wszystko za owe 24 mln.? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: lepiej w swoim wyznaniowym niz w obcym... 05.04.06, 00:30 s24 napisał: > I (ta herbata i ten cukiere) to wszystko za owe 24 mln.? herbata popłynie rurociągiem z Chin lub Indii, a cukier z Kuby :)) Mnie przeszkasdza, że za państwowe pieniądze rozbija się facet, którego organizacja odmawia innym prawa do istnienia, a jednym z jej przedstawicieli jest nienawistn Rydzyk - bez względu, co mówi część biskupów pozwalając mu jednocześnie prowadzić tę działalność. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Czy jesteśmy państwem wyznaniowym? 05.04.06, 04:46 kazek100 napisal > > Naprawdę mam już dość państwa wyznaniowego. to se zmien na inne...i niepieprz glupotek. Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Czy jesteśmy państwem wyznaniowym? 05.04.06, 08:09 kazek100 napisał: > 24 miliony na pielgrzymkę. 20 na świątynią. Kolejne 20 na uczelnie katolickie > (to akurat propozycja PO). Utrzymywanie katechetów. Utrzymywanie KULu. Kapelani > > w wojsku. > > Jak to dobrze, że Kościół nie jest finasowany z kieszeni podatnika!!! (jak > twierdzi). > > Ale maturzyści dostana świadectwa w połowie lipca, bo zamiast nauczycielom > ZAPŁACIĆ za ich sprawdzenie, w tym wypadku, będziemy "apelowac do sumień" > (cytat mniej więcej dokładny). > > Naprawdę mam już dość państwa wyznaniowego. *************************************************************** GW żądna sensacji posunie się do każdej niegodziwości, nawet nie sprawdzonej ploty, a poza tym wolałbyś, żeby pieniądze poszły na mafie, czy burdele? Odpowiedz Link Zgłoś
joris Re: Czy jesteśmy państwem wyznaniowym? 04.04.06, 21:07 A miales watpliwosci? Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman jeszcze drozsza benzyna bedzie 04.04.06, 18:35 na kazdym takim incydencie ubywa im 0.5% poparcia. za pol roku beda mieli mniej niz zero! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Czy jesteśmy państwem wyznaniowym? 04.04.06, 21:23 No to jak? Do Torunia odwiedzic Polskiego Papieza nie pojedzie heretyk jeden ??? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_rakieta Re: Czy jesteśmy państwem wyznaniowym? 05.04.06, 00:48 z moich podatkow? przeciez kosciol ma tyle kasy, ze sami powinni sponsorowac takie wydarzenia. -- www.euromason.blox.pl Nieregularnik masońsko-pogański. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek44 NIepotrzebnie sie martwisz 05.04.06, 00:00 Z tego co wiem państwem wyznaniowym jest np.: iran, Afganistan, może Irak. Tam skracaja o głowę innych niż oni. Tutaj rząd chce godnie przyjąć ważną wizytę również państwową. Honoruje się przywódców państw a papież jest w końcu takim przywódcą. Z tego co wiem w Polsce obecnie jest więcej niż 80% katolików. Chyba się nie mylę ? A demokracja polega podobno na przegłosowywaniu ? Tak mi zawsze mówili jak SLD do spółki z Samoobroną lub PO przegłosowywało cos, że większość ma rację. Więc ? Odpowiedz Link Zgłoś
dialog Re: Czy jesteśmy państwem wyznaniowym? 05.04.06, 00:09 Ja nie mam watpliwosci od 16 lat. Jesteśmy państwem wyznaniowym, a finasowanie pielrzymek papieży to tylko niewielka część fiansowego, prawnego praktycznego wymiaru wyznaniowego chrakteru naszego państwa. Swopją drogą, ciekawe, ile państwo daje pieniedzy na wizyty w Polsce kierownictwa Świadków Jehowy, patraiarchów prawosławnych, prezydentó federacji luteranskiej, reformowanej i innych światowych przywódców wspólnot religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz_au Re: Czy jesteśmy państwem wyznaniowym? 05.04.06, 01:23 A czy mozna miec ku temu jakiekolwiek watpliwosci,nie ogladasz telewizji,nie czytasz gazet,prezydent,premier ,ministrowie tak tancza jak im ojciec(nota bene czyj ojciec bo przeciez nie moj) Rydzyk zagra.W urzedzie rady ministrow haslem dnia jest"Dzien bez wazeliny ,dniem straconym" i wala nasi wybrancy do ojczulka ,lasic sie u jego stop.calowac ,obdarowywac prezentami.A co do tych 24 milionow na wizyte papierza w polsce (sa to dodatkowe 24 miliony wiec wypadalo by sie zapytac jaka jest pierwotna suma)to nasuwa sie retoryczne pytanie CZY NAS NA TO STAC? Pozdrawiam i zycze wielu uciech w zyciu codziennym Odpowiedz Link Zgłoś
alkud ________powinno być 243mln________________________ 04.04.06, 17:32 a relacjonowanie wizyty powierzyć Telewizji Trwam!!! --- religiapokoju.blox.pl/2006/04/Szarijat-prawo-i-sprawiedliwosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
brat_anzelm Horrendalnie niska kwota 04.04.06, 18:06 24.3 mln? Toć to jakiś żart. Nawet po złotówce na Polaka nie wyjdzie. 243 i ani grosza mniej! Zawsze można zabrać z funduszy na edukację. Odpowiedz Link Zgłoś
prof_krajek Re: Horrendalnie niska kwota 04.04.06, 18:15 też bym chciał pojechać na wycieczkę za 24 mln :)) pewnie ma all inclusive Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz ______typowe polskie - postaw się a zastaw się... 04.04.06, 18:23 sugeruje całą polskę powierzyć w ręce ojca dyrektora, ojciec dyrektor przeciez najlepiej wie co robic z pieniędzmi :) Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Dam 2 mld 430!!! Euro!!! 04.04.06, 19:47 A co, stać mnie! Tak jak i budżet. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Nie mówi się "stać mnie" tylko 05.04.06, 00:34 stoi mi ! np. samochód pod oknem :) Odpowiedz Link Zgłoś
qweta0 a jak dalajlama przyjedzie to też mu dopłaćmy! 04.04.06, 17:34 niech wszyscy mają Odpowiedz Link Zgłoś
vapin Re: a jak dalajlama przyjedzie to też mu dopłaćmy 04.04.06, 18:09 ale na spotkanie z dalajlamą nie przyjda setki tysięcy ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
corradocatani Re: a jak dalajlama przyjedzie to też mu dopłaćmy 04.04.06, 18:15 Nie przyjdą, bo nie lubią słuchać prawdy tylko bezsensownego bełkotu u dającego mądre i głebokie słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
qweta0 Re: a jak dalajlama przyjedzie to też mu dopłaćmy 04.04.06, 20:14 to niech płacą ci co chcą przyjść (organizatorzy), a nie wszyscy podatnicy Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: a jak dalajlama przyjedzie to też mu dopłaćmy 05.04.06, 00:36 qweta0 napisał: > niech wszyscy mają Oczekuję, że kiedy przyjadę do Polski, Kaczory wydadzą na mój pobyt minimum 50 mln PLN. Jestem wobec nich nastawiony krytycznie, tak jak część Episkopatu jest nastawiona krytycznie do ich rozgłośni radiowej. Nie powinni mi więc odmówić, a obiecuję Wam, że skoro tylko przyślą mi odpowiednią deklarację, zabiorę Was w objazd po Polsce. Kaczki muszą nam tylko załatwić odpowiedni people-mobile wielkości autokaru. Odpowiedz Link Zgłoś
brylant1 czy to jeszcze RP czy RK??? 04.04.06, 17:39 Rzeczpospolita katolicka?? Toż to katotaliban!!!! Krzyże w szkołach, religia w szkołach, religia w polityce, polityka w religii - czym jeszcze róznimy się od IRAKU czy IRANU (brak powszechnej dostępności do broni i mat. wybuchowych???) A może to i dobrze - jak będziemy ekstermistami to nas USA zaatakują i zrobią kolejny stan w europie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 a chore dzieciaki?... Owsiak pomoże! 04.04.06, 17:37 a potem go zbluzgają!.. do spółki z sektą rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz _____niech Rydzyk zasponsoruje - stać go !! 04.04.06, 18:20 przecież owsiak to szatan, szatanskie koncerty organizował ;) Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Rząd przeznaczył ponad 24,3 mln zł na wsparci 04.04.06, 17:46 Papieska pielgrzymka będzie przebiegać pod hasłem "Trwamy przyspawani do koryta". :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
marc1951 Re: Rząd przeznaczył ponad 24,3 mln zł na wsparci 04.04.06, 17:46 na wsparcie,ale rachunek koncowy przyjdzie pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
czarytka Marcinkiewicz nie zapłacił poszkodowanym w .. 04.04.06, 17:52 Katowicach!.. obiecywał przy kamerach!... potem zapomniał... Odpowiedz Link Zgłoś
svanne Re: Marcinkiewicz nie zapłacił poszkodowanym w . 04.04.06, 18:08 nie zapomnial, tylko pielgrzymka papierza jest wazniejsza, niz jakies tam rodziny* *mozna sobie wstawic dowolnie - bezrobocie, sluzba zdrowia, szkolnictwo, metro warszawskie, wsie popegierowskie, ochrona srodowiska, autostrady...mozna wymieniac w nieskonczonosc (niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 teraz wiecie dlaczego madrzy mlodzi wyjezdzaja 04.04.06, 18:07 z tego popier,,,,, wyznaniowego kraju? aby nie placic na wycieczki i igrzyska dla administratorow katolickiej wiary w boga...ktorego gdyby sie teraz objawil spalili by na stosie jako heretyka... dlaeko czarni odeszli od nauk jezusa... Odpowiedz Link Zgłoś
corradocatani Dobrze wam tak. 04.04.06, 18:14 Mamy demokrację, głosowaliście (lub nie) to macie. Hasło otrzaskane ale prawdziwe. Wszyscy siedzą na tyłkach i obchodzi ich tylko koniec własnego nosa, jak się zaczną dziać złe rzeczy to raban, płacz i pomstowanie. A tym którzy podnosili kiedyś dwa palce do góry poucinałbym je i zakopał głeboko, ku nauce. Odpowiedz Link Zgłoś
mason44 tak malo kaziu 04.04.06, 18:15 rzadam zwiekszenia tej kwoty stukrotnie na chwale naszej ojczyzny wtedy opatrznosc na nas sp[opjrzy laskawszym okiem rzadamy jako pokolenie jp2 milirda zl na pielgrzymke Odpowiedz Link Zgłoś
kiks8 Powinno bys napisane 04.04.06, 18:27 Rząd polski ukradł polakom forse i dlatego musi podnosić ceny energii i podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
mikey21 Poteżny kraju w duchowosć? 04.04.06, 18:28 Co tu mówic, już wszystko jest wiadome nalekarzy kasy brak , dla dzieci kasy brak, szkolnictwo i bezrobotni w śmietnikach. Opatrznosc zjadła 20ml. pielgrzymka 24ml. to jest to co jawne a samorządy ile na kościoły muszą łożyc i kto położy temu kres kiedy wszyscy mierni politycy aby dostac się na darmoche dupe klerowi liża. A jaki wpływ mają podatnicy na podział NAszej wspólnej kasy? siedziec cicho i płacić. Dlaczego krytyczne uwagi cenzor nie przepuszcza, przeciez jest wolność słowa i demokracja. Niechby ten Benedykt przejrzał na oczy i odmówił przyjazdu, moze on nauczy Polaków rozumu? Życzliwy Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 04.04.06, 18:30 Zadnych pieniędzy klerowi!!!!!!To Państwo wyznaniowe! Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Zdziwiony? Nie wiedziales? Niedlugo ... 04.04.06, 19:42 za przejscie na rotestantyzm beda karali smiercia! Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Zdziwiony? Nie wiedziales? Niedlugo ... 05.04.06, 04:49 vortex21 napisał: > za przejscie na rotestantyzm beda karali smiercia! raczej Proboszcz da "wyprawki".Idiotow warto podrzucic innym. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman jeszcze drozsza benzyna bedzie 04.04.06, 18:35 na kazdym takim incydencie ubywa im 0.5% poparcia. za pol roku beda mieli mniej niz zero! Odpowiedz Link Zgłoś
coolbabe Ponad 24,3 mln zł na pielgrzymkę papieża 04.04.06, 18:46 chyba dostanę zawału tak ciężko dziś pracowałam a tu znowu takie wiadomości, na budowę piramidy 20 mlionów z budrzetu , urząd miejski dał następne 20milionów no i teraz 25 milionów na papierza.Razem 65milionów to tylko to co wiemy a reszta w tajemnicy.Niech to szlak trafi dziury po kolana , bieda w każdym kącie , dzieci w dumach dziecka w Łodzi śpią na podłodze ale co tam . Bog z Nami ciemniakami . Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Ponad 24,3 mln zł na pielgrzymkę papieża 05.04.06, 04:44 coolbabe napisał: 20 mlionów z ...budrzetu teraz 25 milionów na... papierza w dumach ...dziecka synek,wychamoj! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin120 Nie pitolcie 04.04.06, 19:06 Jakos teraz widze tu duzo ludzi ktorym wydawanie publicznych pieniedzy na pielgrzymke Papieza sie niepodoba. Jeszcze kilka miesiecy temu wszyscy byli zachwycenie "sikali po nogach" bo Benedykt odwiedzi Polske. Jak mysleliscie ze przyjedzie poblogoslawi i pojedzie bez zadnych kosztow ze strony panstwa to jestescie naiwni i tyle. Wysylali zaproszenia wszyscy studenci politycy pewnie i stowazyszenie sprzataczek polskich tez a teraz sie burzycie ze podatnik za to placi. Chcecie igrzysk bedziecie je miec ale pamietajcie, ze za darmo to mozna ewentualnie dostac po pysku za wszystko inne trzeba zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek.s Oby nie zabrakło na fundusz dla powodzian 04.04.06, 19:13 Zabawne, że religia w naszym kraju wymaga nakładów państwa choć ponoć wiara jest "bezpłatna". ps. Marcinie 120, papieża nie zapraszałem. Ba! jego nauki są przeze mnie średnio miło widziane nawet jak siedzi z swoich ogródkach watykańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin120 Re: Oby nie zabrakło na fundusz dla powodzian 04.04.06, 19:44 misiek.s napisał: > Zabawne, że religia w naszym kraju wymaga nakładów państwa choć ponoć wiara > jest "bezpłatna". > > ps. Marcinie 120, papieża nie zapraszałem. Ba! jego nauki są przeze mnie > średnio miło widziane nawet jak siedzi z swoich ogródkach watykańskich. Ale to twoj problem. Sadzac po tym co mozna przeczytac na roznych portalach i zobaczyc w tv wiekszosc chce goscic papieza, jesli tak jest to co sie dziwisz ze do tej pilgrzymki panstwo z twoich podatkow doplaca? Odpowiedz Link Zgłoś
misiek.s Re: Oby nie zabrakło na fundusz dla powodzian 04.04.06, 21:04 marcin120 napisał: Jeszcze kilka miesiecy temu wszyscy byli zachwycenie "sikali po nogach" bo Benedykt odwiedzi Polske. Ewidentnie nie wszyscy. Myślę, że dla wielu (nie mylić z większością) ludzi jest to rzecz dość obojętna, bardziej rozdmuchana przez media, które na magiczne słowo "papież" reagują błyskawicznie. Faktem jest, że finansowanie "wycieczki" arcykapłana, nawet dominującej grupy wyznaniowej, z pieniędzy wszystkich podatników zakrawa o łamanie konstytucji. Dlaczego majętny kościół nie sfinansuje wizyty swojego szefa? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l po co tyle krzyku, to mała suma a kraj bogaty 04.04.06, 19:09 zresztą to dla dobra duchowego obywateli. A jak wiadomo obywatel i jego samopoczucie w kaczplandzie to największe dobro Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Razem to już 63. Ale ile pod stołem?Kto to wie? 04.04.06, 19:28 Teraz 23, a wcześniej 20 od parlamentu i 20 od Struzika na zachciankę prymasa. I tak trzymać chłopaki. A po jaką cholerę dawać moherowym babciom, skoro i tak oddadzą na tacę. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Stac nas i zaplacimy 04.04.06, 19:31 a potem spisze sie protokol znszczenia....Bareja wiecznie zywy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eiwanoko Nie za moje podatki! 04.04.06, 19:58 Nie zgadzam się, żeby moje podatki szły na organizację imprez dla pojedynczej grupy wyznaniowej, do której nie należę. Zwłaszcza, że na inne cele podobno nie ma pieniędzy: na kulturę, edukację, kolej, ochrona środowiska - jest tyle możliwości wydania tak ogromnych sum pieniędzy jakie przeznaczane są w Polsce na Kościół katolicki. Dlaczego pielgrzymki papieskie organizowane są z pieniędzy podatników!!!? Odpowiedz Link Zgłoś