akiraxx Solidarne państwo solidarnych obywateli 06.04.06, 09:22 Skąd to oburzenie. Przecież taką Polskę wybrał naród w ostatnich wyborach – solidarną nie liberalną. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 liberalowie rządzili-z jakimi pensjami lekarzy 06.04.06, 09:29 akiraxx napisał: > Skąd to oburzenie. Przecież taką Polskę wybrał naród w ostatnich wyborach ̵ > 1; > solidarną nie liberalną. zostawili,czy pis odebral lekarzom jakieś pieniądze,przez kilkanaście lat rozkradano polskę,ups -prywatyzowano,a teraz nagle pis ma wszystkim podnieść pensje do średniej europejskiej-paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx Re: liberalowie rządzili-z jakimi pensjami lekarz 06.04.06, 09:32 "Solidarne państwo solidarnych obywateli" znaczy tyle ze państwo musi ukraść solidarnym obywatelom zeby móc obdzielić innych (słusznie lub niesłusznie). Jak rozumiem ty chętnie dorzucisz cos od siebie bezinteresownie. Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx Re: liberalowie rządzili-z jakimi pensjami lekarz 06.04.06, 09:37 Z tego co pamietam z ostatnich 15 lat to liberałowie chyba jeszcze nie rządzili? Moze pomijając pierwsze dwa lata i liberalne reformy Balcerowicza (ale to był liberalizm z koniecznosci inaczej wszystko by sie rozlecialo i conajwyzej bysmy tu drugą Białorus mieli). Wiekszosc co liberalne (np reforma podatków) było potem topione przez solidarnych eks-solidarnosciowców lub solidarnych eks-komunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: liberalowie rządzili-z jakimi pensjami lekarz 06.04.06, 09:57 akiraxx napisał: > Z tego co pamietam z ostatnich 15 lat to liberałowie chyba jeszcze nie rządzili > ? > Moze pomijając pierwsze dwa lata i liberalne reformy Balcerowicza (ale to był > liberalizm z koniecznosci inaczej wszystko by sie rozlecialo i conajwyzej bysmy > tu drugą Białorus mieli). Wiekszosc co liberalne (np reforma podatków) było > potem topione przez solidarnych eks-solidarnosciowców lub solidarnych > eks-komunistów. ja od kilkunastu lat pracuję zawodowo i robię to na własny rachunek,nigdy nie brałem zasilków,dodatków,zapomóg,nawet leków dla ciężko chorego dziecka państwo mi nie refunduje ,więc liberalizmu doświadczam na codzień,ale rozumiem,iż istnieją osoby niezaradne którym wspólnota musi pomóc ,natomiast pensje nie mogą zależeć od polityków ,tylko i wyłącznie od erganizatorów życia gospodarczego i to do nich należy kierować pretensje,ja swoim pracownikom płacę godnie,niechaj inni czynią podobnie,a nie będzie takich problemów Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx Re: liberalowie rządzili-z jakimi pensjami lekarz 06.04.06, 10:12 Nie wiem co znaczy, że płacisz swoim pracownikom godnie. Wiem jedno ze w liberalnym państwie mógłbyś płacić im więcej (nie opłacając państwa). A to że ktoś tak jak ty czy ja jest lumpenliberałem to nie znaczy jeszcze, że państwo jest liberalne ;). Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz Re: liberalowie rządzili-z jakimi pensjami lekarz 06.04.06, 11:20 m15 napisał: > akiraxx napisał: > > liberalizm z koniecznosci inaczej wszystko by sie rozlecialo i conajwyzej > > bysmy > > tu drugą Białorus mieli). Wiekszosc co liberalne (np reforma podatków) by > ło > > potem topione przez solidarnych eks-solidarnosciowców lub solidarnych > > eks-komunistów. > ja od kilkunastu lat pracuję zawodowo i robię to na własny rachunek,nigdy nie > brałem zasilków,dodatków,zapomóg,nawet leków dla ciężko chorego dziecka > państwo mi nie refunduje ,więc liberalizmu doświadczam na codzień,ale > rozumiem,iż istnieją osoby niezaradne którym wspólnota musi pomóc ,natomiast > pensje nie mogą zależeć od polityków ,tylko i wyłącznie od erganizatorów To żyjesz w kraju-środowisku nie liberalnym ale libertariańskim ;) Libertarianizm - opowiada się za ograniczeniem państwa do roli "nocnego stróża", i wycofaniem go z zajmowania się zarówno gospodarką jak i sprawami społecznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
tojalew Czy ktoś widział pasek z wypłatą lekarza? 06.04.06, 09:24 Oczywiście, że jest wielu, którym płaci się za mało. Na prawdę dobrzy znajdują pracę w prywatnych ośrodkach zdrowi i nie narzekają. Czy ktoś był kiedyś w dużym ZOZ’ie wieczorem lub w nocy? Widział te kilkanaście babek nic nierobiących, krzywiących się, że muszą podnosić swoje tłuste, szeroki dupska ze stołków? Słyszał jak rozmawiają o ogródku lub gazecie przez służbowy telefon? Ja widziałem i jestem przekonany, że można wiele z nich wywalić na zbity pysk, a pozostałym podnieść pensje może nawet o 50%. Odpowiedz Link Zgłoś
ananael Re: Czy ktoś widział pasek z wypłatą lekarza? 06.04.06, 10:40 Ja widzialem wczoraj, moj wlasny. Na reke 1047.58 zl. Wymairu czas pracy - pełen etat w jednym z najwiekszych szpitali w jednym z najwiekszych miast w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
olgierd.tomczorek 4 lata siedzieli ciecho 06.04.06, 09:27 to teraz im się zachciało protestować. trzeba było protestować za milera jak wszytko postawił na głowie z służbie zdrowia cztery lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
koksanka Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 09:38 Z całego serca popieram!!! Trzymać się! Odpowiedz Link Zgłoś
kbamm Po górnikach - kolejna grupa populistów !!!!!!!!!! 06.04.06, 09:46 Jedna wielka HIPOKRYZJA !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
daniel_m Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 09:59 Niech jakiś lekarz wypowie sie ile pieniędzy zarobi w szpitaku w ciągu miesiąca za dyżury... !! Ja wiem że zarabiają od 5000 do 10000 (zależnie od palówki), nie licząc pieniędzy z gabinetów domowych. Każdy by chciał nic nie robić i brać kase ... . Odpowiedz Link Zgłoś
mcel1 Re:niech zarabiają 06.04.06, 10:38 płacić porządnie i wymagać. Bez dodatkowych etatów i prowadzenia prywatnych praktyk ( dla ich dobra, by nie byli przemęczeni i nie popełniali błędów. Punktualność w przyjściu i wyjściu. kontrolować z korzystania ze sprzętu medycznego. A sami niech sobie rozgonią (przecież mają samorząd) bandę ordynatorów i profesorów i nie pozwolą sobie by ich wykorzystywali. Odpowiedz Link Zgłoś
jedruch Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 10:41 tu nie chodzi o pieniądze zadyżury Odpowiedz Link Zgłoś
ananael Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 10:42 Przeczytaj sobie [autocenzura] moja odpowiedz w watku o pasku. Odpowiedz Link Zgłoś
mcel1 Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 11:10 to po coś się pchał na lekarza . trzeba bylo iść na nauczyciela to byś mial na pasku pięciocyfruwę. To ci powiem po co się tam pchałeś . Bo wszyscy wiedzą że pensja pz tego państwowego etatu to tylko początek. A dalej jak dobrze pójdzie (specjalizacja, układ no i własna praca niewątpliwie) zaczyna się koszenie. To fakt nie wszystkim tak wychodzi. To tak jak we wszystkich zawodach. Prawnicy też wbrew głoszonym mitom nie wszyscy zarabiają. Szkoda tylko że w waszym zawodzie w dążeniu do większych pieniędzy jest tak wiele naciągania ludzi i zwykłego złodziejstwa Odpowiedz Link Zgłoś
ina52 Sa różni lekarze 06.04.06, 11:40 można spotka takich, którzy w czasie dyżuru w szpitalu "wyskakują" do prywatnych pacjentów i biorą 80 zł za 15-20 min.wizyty i nie interesuje ich dalszy los pacjenta i są tacy co w niedziele jadą tramwajem do pacjenta i biorą 30 zł za godz. i pytają czy to nie za dużo, a potem jeszcze proszą o telefon z informacją jak się czuje pacjent- tu wida kto jest lekarzem z powołania a kto ...tylko z powołania do pieniądza. Znam wielu lekarzy pazernych na kase, są też jednak (NA SZCZESCIE) uczciwi i moralni lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 13:48 Twoja wiedza jest na poziomie zero, maksymalna stawka za dyzur to 20 zl za godzine czyli do zarobienia 1000 zlotych trzeba 500 godzin, a miesiac ma 720, wiec nie pie..z laski swojej, a skoro nic sie nie robi to jak ktos z twojej rodzinki bedzie lezal w szpitalu to nie truj dupy doktorowi, aby nie musial cos robic, a jak sam bedziesz potrzebowal pomocy to nie wzywaj pogotowia ani nie chodz do domowych gabinetow aby doktory nei mialy pracy Odpowiedz Link Zgłoś
jacaja Popieram!! 06.04.06, 10:59 Popieram, popieram i jeszcze raz popieram. Nie może być tak, że ludzie ratujący nam, niejednokrotnie, życie - zarabiają grosze. Panom posłom to nie przeszkadza. Mają przecież kliniki rządowe. Ludziom majętnym też. Oni mają pieniądze, z których opłacają leczących ich specjaliów. A przeciętny zjadacz chleba? Pożal się Boże publiczną służbę zdrowia. Niedawno umarła na raka bliska mi osoba. Asia miała 28 lat. A chorowała od 6- ciu. Wiem, ile szpitalnych rzeczy działo się wokół niej BEZ SENSU. Wiem, jak była traktowana przez lekarzy, pielęgniarki. Nie wszystkich. To fakt. Ile dodatkowych cierpień jej to przysporzyło - cierpień psychicznych. Może, tak myślę, gdyby lekarze byli godnie wynagradzani, nie w kategoriach pomocnika murarza, traktowali by ją inaczej. Może. A raczej na pewno. Odpowiadając na ew. zarzuty lekarzy, że to co napisałem to bzdura, potwarz, etc. etc. - wsłuchajcie się w siebie. Czy z pensją 1200-1500 zł można leczyć ludzi??? Czy chcecie leczyć za te grosze? Gdybym był lekarzem - na pewno nie. Lekarz POWINIEN zarabiać OLBRZYMIE pieniądze. Bo taka jest jego za nas odpowiedzialność. OLBRZYMIA. Odpowiedz Link Zgłoś
zuckerman Przychodnie lekarzy rodzinnych: część będzie zamkn 06.04.06, 11:01 ięta. Są na kontraktach. To zobowiązania cywilno prawne. Poczekamy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
icc217 ???????????????? 06.04.06, 11:06 Zawod lekarza to nie krok do robienia majatku, ani nawet "lepszego" zycia - ci ktorzy tak mysla to typowa degeneracja. Lekarz powinien sluzyc i byc skromny (tak samo ksiadz) i w tym widziec swoje szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: ???????????????? 06.04.06, 11:12 icc217 napisał: > Zawod lekarza to nie krok do robienia majatku, ani nawet "lepszego" zycia - ci > ktorzy tak mysla to typowa degeneracja. Lekarz powinien sluzyc i byc skromny > (tak samo ksiadz) i w tym widziec swoje szczescie. Jasne, jak w starozytnej Grecji?Wtedy wdzieczni 'pacjenci' przynoslili w podziece rozne rzeczy. Teraz jak sadze nazwalbys to bez watpienia lapowkarstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: ???????????????? 06.04.06, 11:13 icc217 napisał: > Zawod lekarza to nie krok do robienia majatku, ani nawet "lepszego" zycia - ci > ktorzy tak mysla to typowa degeneracja. Lekarz powinien sluzyc i byc skromny > (tak samo ksiadz) i w tym widziec swoje szczescie. Powiedz to np. amerykanskim lekarzom. :):) lol Odpowiedz Link Zgłoś
lamia68 Re: ???????????????? 06.04.06, 11:18 A co powiecie na księży : też wielka posługa, misja i powołanie, powinni byc skromni, nie napalać sie na szmal, żyć jak Chrystus. A co robią ? Nie wyjeżdżajcie więc z wielkim powołaniem lekarzy. Mój mąż dostaje za tą robotę 850 PLN miesięcznie na konto. Odpowiedz Link Zgłoś
mcel1 Re: ???????????????? 06.04.06, 11:23 każdy chce żyć lepiej nie odbieraj tego nikomu. Pomimo iż nie cierpię fałszywości lekarzy to piszę. Pytam tylko kto im każe pracować jako lekarz. Niechże zajmą się innym daleko bardziej dochodowym zajęciem, wg własnego uznania. Przecież nie urodzili się ze strzykawką przyrośniętą do ręki. Dlaczego innym grupom zawodowym doradza się przekwalifikowanie a nad nimi użala. Co? zabraknie lekarzy? spokojnie nie zabraknie. Większość z nich ledwie potrafi wystękać parę słów w innym języku. Nie wyjadą bo im nigdzie lepiej nie będzie. Będą czekać na swoją kolej przy żłobie na taką swoistą pokoleniową zmianę warty. Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Re: ???????????????? 06.04.06, 13:53 Watpie czy beda czekac bo z 220 studentow ostatniego roku UJ prace podjelo 80, a jeszcze 2 lata temu 207 Odpowiedz Link Zgłoś
gmork1 Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 11:27 Podwyżki lekarzom należą się jak najbardziej, bo to Oni wkońcu poświęcają wiele lat na bardzo ciężką edukację. Ale.......razem z podwyżkami nalezy opracować metody, umozliwiające eliminację niedouczonych konowałów, oszustów i łapówkarzy. A także wprowadzić wysokie kary, za wykorzystywanie państwowego sprzętu dla prywatnych praktyk. Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_jak_sprawiedliwosc Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 12:18 wiekszaplaca = mniej łapówkarstwa , mniejsza chec do dorabiania na boku, wiecej czasu dla rodziny ( hi hi) dokładniejsze badanie i leczenie pacjenta. :ekarz tez człowiek i ma prawo do godnego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
jedruch Re: jaka praca taka płaca ! 06.04.06, 11:45 A ty to pewnie to piszesz w pracy, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
hillux Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 11:47 Czy jest obowiązek pracy w swoim w zawodzie ? Skoro mozna więcej zarobić jako kafelkarz, dlaczego tego nie robicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 13:52 Pamietaj ze jak wpadniesz pod samochod aby dzwonic po kafelkarza a nie po pogotowie Odpowiedz Link Zgłoś
hillux Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 14:48 Kolego, rynek nie zna próżni. Na miejsce tych lekarzy, którzy będą kafelkować pojawią się natychmiast inni. Dzwonił więc będę po pogotowie. Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 23:07 Muszę Cię zmartwić. 90% stacji boryka się z domknięciem grafiku na następny miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 13:52 No to niech Ci niezadowoleni otworzą sobie własną przychodnie. A nie domagać się kasy której brak. Cierpią na tym tylko pacjenci, zabierają wystarczająco kasy z moich wypłat i gó.. mnie interesuje rozliczenie między wami lekarzami. Ludzie pracują za 600zł i wy chcecie coś gadać o doziwym życiu? Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 13:55 To idz do Biedronki sie leczyc, czemu zbiorki na leczenie np w USA sa organizowane w mediach z informacja, ze lekarze zrezygnowali z honorariow wiec na szczescie jest o polowe taniej czyli 200-300 tysiecy Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 14:06 Człowieczku. Ja i tak jak się leczę płacę w łapkę. Zęby leczę płacę do kieszeni facia (bez podatku). O co tak krzyczycie? Otwórzcie sobie prywatne gabinety, zapłaćcie sobie za wynajem i narzędzia pracy. Co się tak ciśniecie po kasę od Państwa? Wszak to wolny zawód, no to i wolna droga. Zapłaćcie tylko za studia i wynocha na prywatę. Jak wszyscy lekarze by tak postąpili to i problem zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 23:06 A Ty cwaniaczku zapłaciłeś za swoje studia? Ząbki słusznie leczysz prywatnie, bo plomby Państwo refunduje w czterech pierwszych z materiału gorszego od gipsu, ciekawe czy pójdziesz do prywatnego jak dopadnie cię zawał? Odpowiedz Link Zgłoś
jowit3 Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 07.04.06, 13:07 zaproponuj anestezjologowi, zeby otworzyl sobie prywatny gabinet, skoro jestes taki madry... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz 7 kwietnia - bitwa o Stalingrad......... 06.04.06, 17:55 teraz, albo nigdy :) Odpowiedz Link Zgłoś