Dodaj do ulubionych

W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy

• akiraxx Solidarne państwo solidarnych obywateli 06.04.06, 09:22
      Skąd to oburzenie. Przecież taką Polskę wybrał naród w ostatnich wyborach –
      solidarną nie liberalną.
      • m15 liberalowie rządzili-z jakimi pensjami lekarzy 06.04.06, 09:29
        akiraxx napisał:

> Skąd to oburzenie. Przecież taką Polskę wybrał naród w ostatnich wyborach ̵
        > 1;
        > solidarną nie liberalną.
        zostawili,czy pis odebral lekarzom jakieś pieniądze,przez kilkanaście lat
        rozkradano polskę,ups -prywatyzowano,a teraz nagle pis ma wszystkim podnieść
        pensje do średniej europejskiej-paranoja
        • akiraxx Re: liberalowie rządzili-z jakimi pensjami lekarz 06.04.06, 09:32
          "Solidarne państwo solidarnych obywateli" znaczy tyle ze państwo musi ukraść
          solidarnym obywatelom zeby móc obdzielić innych (słusznie lub niesłusznie). Jak
          rozumiem ty chętnie dorzucisz cos od siebie bezinteresownie.
        • akiraxx Re: liberalowie rządzili-z jakimi pensjami lekarz 06.04.06, 09:37
          Z tego co pamietam z ostatnich 15 lat to liberałowie chyba jeszcze nie rządzili?
          Moze pomijając pierwsze dwa lata i liberalne reformy Balcerowicza (ale to był
          liberalizm z koniecznosci inaczej wszystko by sie rozlecialo i conajwyzej bysmy
          tu drugą Białorus mieli). Wiekszosc co liberalne (np reforma podatków) było
          potem topione przez solidarnych eks-solidarnosciowców lub solidarnych
          eks-komunistów.
          • m15 Re: liberalowie rządzili-z jakimi pensjami lekarz 06.04.06, 09:57
            akiraxx napisał:

> Z tego co pamietam z ostatnich 15 lat to liberałowie chyba jeszcze nie
            rządzili
            > ?
            > Moze pomijając pierwsze dwa lata i liberalne reformy Balcerowicza (ale to był
            > liberalizm z koniecznosci inaczej wszystko by sie rozlecialo i conajwyzej
            bysmy
            > tu drugą Białorus mieli). Wiekszosc co liberalne (np reforma podatków) było
            > potem topione przez solidarnych eks-solidarnosciowców lub solidarnych
            > eks-komunistów.
            ja od kilkunastu lat pracuję zawodowo i robię to na własny rachunek,nigdy nie
            brałem zasilków,dodatków,zapomóg,nawet leków dla ciężko chorego dziecka
            państwo mi nie refunduje ,więc liberalizmu doświadczam na codzień,ale
            rozumiem,iż istnieją osoby niezaradne którym wspólnota musi pomóc ,natomiast
            pensje nie mogą zależeć od polityków ,tylko i wyłącznie od erganizatorów
            życia gospodarczego i to do nich należy kierować pretensje,ja swoim pracownikom
            płacę godnie,niechaj inni czynią podobnie,a nie będzie takich problemów
            • akiraxx Re: liberalowie rządzili-z jakimi pensjami lekarz 06.04.06, 10:12
              Nie wiem co znaczy, że płacisz swoim pracownikom godnie. Wiem jedno ze w
              liberalnym państwie mógłbyś płacić im więcej (nie opłacając państwa). A to że
              ktoś tak jak ty czy ja jest lumpenliberałem to nie znaczy jeszcze, że państwo
              jest liberalne ;).
            • mariuszdz Re: liberalowie rządzili-z jakimi pensjami lekarz 06.04.06, 11:20
              m15 napisał:
              > akiraxx napisał:
              > > liberalizm z koniecznosci inaczej wszystko by sie rozlecialo i conajwyzej
              >
              > bysmy
              > > tu drugą Białorus mieli). Wiekszosc co liberalne (np reforma podatków) by
              > ło
              > > potem topione przez solidarnych eks-solidarnosciowców lub solidarnych
              > > eks-komunistów.
              > ja od kilkunastu lat pracuję zawodowo i robię to na własny rachunek,nigdy nie
              > brałem zasilków,dodatków,zapomóg,nawet leków dla ciężko chorego dziecka
              > państwo mi nie refunduje ,więc liberalizmu doświadczam na codzień,ale
              > rozumiem,iż istnieją osoby niezaradne którym wspólnota musi pomóc ,natomiast
              > pensje nie mogą zależeć od polityków ,tylko i wyłącznie od erganizatorów

To żyjesz w kraju-środowisku nie liberalnym ale libertariańskim ;)
              Libertarianizm - opowiada się za ograniczeniem państwa do roli "nocnego stróża",
              i wycofaniem go z zajmowania się zarówno gospodarką jak i sprawami społecznymi.
    • tojalew Czy ktoś widział pasek z wypłatą lekarza? 06.04.06, 09:24
      Oczywiście, że jest wielu, którym płaci się za mało. Na prawdę dobrzy znajdują
      pracę w prywatnych ośrodkach zdrowi i nie narzekają. Czy ktoś był kiedyś w
      dużym ZOZ’ie wieczorem lub w nocy? Widział te kilkanaście babek nic
      nierobiących, krzywiących się, że muszą podnosić swoje tłuste, szeroki dupska
      ze stołków? Słyszał jak rozmawiają o ogródku lub gazecie przez służbowy
      telefon? Ja widziałem i jestem przekonany, że można wiele z nich wywalić na
      zbity pysk, a pozostałym podnieść pensje może nawet o 50%.
      • ananael Re: Czy ktoś widział pasek z wypłatą lekarza? 06.04.06, 10:40
        Ja widzialem wczoraj, moj wlasny. Na reke 1047.58 zl. Wymairu czas pracy - pełen
        etat w jednym z najwiekszych szpitali w jednym z najwiekszych miast w Polsce.
    • olgierd.tomczorek 4 lata siedzieli ciecho 06.04.06, 09:27
      to teraz im się zachciało protestować. trzeba było protestować za milera jak
      wszytko postawił na głowie z służbie zdrowia cztery lata temu.
    • koksanka Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 09:38
      Z całego serca popieram!!! Trzymać się!
    • kbamm Po górnikach - kolejna grupa populistów !!!!!!!!!! 06.04.06, 09:46
      Jedna wielka HIPOKRYZJA !!!!!!!
    • daniel_m Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 09:59
      Niech jakiś lekarz wypowie sie ile pieniędzy zarobi w szpitaku w ciągu miesiąca
      za dyżury... !! Ja wiem że zarabiają od 5000 do 10000 (zależnie od palówki), nie
      licząc pieniędzy z gabinetów domowych. Każdy by chciał nic nie robić i brać kase
      ... .
      • mcel1 Re:niech zarabiają 06.04.06, 10:38
        płacić porządnie i wymagać.
        Bez dodatkowych etatów i prowadzenia prywatnych praktyk ( dla ich dobra, by nie
        byli przemęczeni i nie popełniali błędów.
        Punktualność w przyjściu i wyjściu.
        kontrolować z korzystania ze sprzętu medycznego.
        A sami niech sobie rozgonią (przecież mają samorząd) bandę ordynatorów i
        profesorów i nie pozwolą sobie by ich wykorzystywali.
      • jedruch Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 10:41
        tu nie chodzi o pieniądze zadyżury
      • ananael Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 10:42
        Przeczytaj sobie [autocenzura] moja odpowiedz w watku o pasku.
        • mcel1 Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 11:10
          to po coś się pchał na lekarza . trzeba bylo iść na nauczyciela to byś mial na
          pasku pięciocyfruwę. To ci powiem po co się tam pchałeś . Bo wszyscy wiedzą że
          pensja pz tego państwowego etatu to tylko początek. A dalej jak dobrze pójdzie
          (specjalizacja, układ no i własna praca niewątpliwie) zaczyna się koszenie. To
          fakt nie wszystkim tak wychodzi. To tak jak we wszystkich zawodach. Prawnicy
          też wbrew głoszonym mitom nie wszyscy zarabiają. Szkoda tylko że w waszym
          zawodzie w dążeniu do większych pieniędzy jest tak wiele naciągania ludzi i
          zwykłego złodziejstwa
          • ina52 Sa różni lekarze 06.04.06, 11:40
            można spotka takich, którzy w czasie dyżuru w szpitalu "wyskakują" do prywatnych
            pacjentów i biorą 80 zł za 15-20 min.wizyty i nie interesuje ich dalszy los
            pacjenta i są tacy co w niedziele jadą tramwajem do pacjenta i biorą 30 zł za
            godz. i pytają czy to nie za dużo, a potem jeszcze proszą o telefon z informacją
            jak się czuje pacjent- tu wida kto jest lekarzem z powołania a kto ...tylko z
            powołania do pieniądza.
            Znam wielu lekarzy pazernych na kase, są też jednak (NA SZCZESCIE) uczciwi i
            moralni lekarze.
      • mouset Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 13:48
        Twoja wiedza jest na poziomie zero, maksymalna stawka za dyzur to 20 zl za
        godzine czyli do zarobienia 1000 zlotych trzeba 500 godzin, a miesiac ma 720,
        wiec nie pie..z laski swojej, a skoro nic sie nie robi to jak ktos z twojej
        rodzinki bedzie lezal w szpitalu to nie truj dupy doktorowi, aby nie musial cos
        robic, a jak sam bedziesz potrzebowal pomocy to nie wzywaj pogotowia ani nie
        chodz do domowych gabinetow aby doktory nei mialy pracy
    • jacaja Popieram!! 06.04.06, 10:59
      Popieram, popieram i jeszcze raz popieram. Nie może być tak, że ludzie ratujący
      nam, niejednokrotnie, życie - zarabiają grosze. Panom posłom to nie
      przeszkadza. Mają przecież kliniki rządowe. Ludziom majętnym też. Oni mają
      pieniądze, z których opłacają leczących ich specjaliów. A przeciętny zjadacz
      chleba? Pożal się Boże publiczną służbę zdrowia.
      Niedawno umarła na raka bliska mi osoba. Asia miała 28 lat. A chorowała od 6-
      ciu. Wiem, ile szpitalnych rzeczy działo się wokół niej BEZ SENSU. Wiem, jak
      była traktowana przez lekarzy, pielęgniarki. Nie wszystkich. To fakt. Ile
      dodatkowych cierpień jej to przysporzyło - cierpień psychicznych. Może, tak
      myślę, gdyby lekarze byli godnie wynagradzani, nie w kategoriach pomocnika
      murarza, traktowali by ją inaczej. Może. A raczej na pewno. Odpowiadając na ew.
      zarzuty lekarzy, że to co napisałem to bzdura, potwarz, etc. etc. - wsłuchajcie
      się w siebie. Czy z pensją 1200-1500 zł można leczyć ludzi??? Czy chcecie
      leczyć za te grosze?
      Gdybym był lekarzem - na pewno nie. Lekarz POWINIEN zarabiać OLBRZYMIE
      pieniądze. Bo taka jest jego za nas odpowiedzialność. OLBRZYMIA.
    • zuckerman Przychodnie lekarzy rodzinnych: część będzie zamkn 06.04.06, 11:01
      ięta. Są na kontraktach. To zobowiązania cywilno prawne. Poczekamy zobaczymy.
    • icc217 ???????????????? 06.04.06, 11:06
      Zawod lekarza to nie krok do robienia majatku, ani nawet "lepszego" zycia - ci
      ktorzy tak mysla to typowa degeneracja. Lekarz powinien sluzyc i byc skromny
      (tak samo ksiadz) i w tym widziec swoje szczescie.
      • heartpumper Re: ???????????????? 06.04.06, 11:12
        icc217 napisał:

> Zawod lekarza to nie krok do robienia majatku, ani nawet "lepszego" zycia - ci
        > ktorzy tak mysla to typowa degeneracja. Lekarz powinien sluzyc i byc skromny
        > (tak samo ksiadz) i w tym widziec swoje szczescie.

Jasne, jak w starozytnej Grecji?Wtedy wdzieczni 'pacjenci' przynoslili w
        podziece rozne rzeczy. Teraz jak sadze nazwalbys to bez watpienia lapowkarstwem.
      • heartpumper Re: ???????????????? 06.04.06, 11:13
        icc217 napisał:

> Zawod lekarza to nie krok do robienia majatku, ani nawet "lepszego" zycia - ci
        > ktorzy tak mysla to typowa degeneracja. Lekarz powinien sluzyc i byc skromny
        > (tak samo ksiadz) i w tym widziec swoje szczescie.

Powiedz to np. amerykanskim lekarzom. :):) lol
        • lamia68 Re: ???????????????? 06.04.06, 11:18
          A co powiecie na księży : też wielka posługa, misja i powołanie, powinni byc
          skromni, nie napalać sie na szmal, żyć jak Chrystus. A co robią ?
          Nie wyjeżdżajcie więc z wielkim powołaniem lekarzy. Mój mąż dostaje za tą
          robotę 850 PLN miesięcznie na konto.
      • mcel1 Re: ???????????????? 06.04.06, 11:23
        każdy chce żyć lepiej nie odbieraj tego nikomu. Pomimo iż nie cierpię
        fałszywości lekarzy to piszę. Pytam tylko kto im każe pracować jako lekarz.
        Niechże zajmą się innym daleko bardziej dochodowym zajęciem, wg własnego
        uznania. Przecież nie urodzili się ze strzykawką przyrośniętą do ręki. Dlaczego
        innym grupom zawodowym doradza się przekwalifikowanie a nad nimi użala. Co?
        zabraknie lekarzy? spokojnie nie zabraknie. Większość z nich ledwie potrafi
        wystękać parę słów w innym języku. Nie wyjadą bo im nigdzie lepiej nie będzie.
        Będą czekać na swoją kolej przy żłobie na taką swoistą pokoleniową zmianę warty.
        • mouset Re: ???????????????? 06.04.06, 13:53
          Watpie czy beda czekac bo z 220 studentow ostatniego roku UJ prace podjelo 80,
          a jeszcze 2 lata temu 207
    • gmork1 Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 11:27
      Podwyżki lekarzom należą się jak najbardziej, bo to Oni wkońcu poświęcają wiele lat na bardzo ciężką edukację. Ale.......razem z podwyżkami nalezy opracować metody, umozliwiające eliminację niedouczonych konowałów, oszustów i łapówkarzy. A także wprowadzić wysokie kary, za wykorzystywanie państwowego sprzętu dla prywatnych praktyk.
      • prawie_jak_sprawiedliwosc Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 12:18
        wiekszaplaca = mniej łapówkarstwa , mniejsza chec do dorabiania na boku,
        wiecej czasu dla rodziny ( hi hi) dokładniejsze badanie i leczenie
        pacjenta. :ekarz tez człowiek i ma prawo do godnego zycia.
    • pw2221 jaka praca taka płaca ! 06.04.06, 11:40
      lekarze weźcie się do roboty !!!
      • jedruch Re: jaka praca taka płaca ! 06.04.06, 11:45
        A ty to pewnie to piszesz w pracy, no nie?
    • hillux Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 11:47
      Czy jest obowiązek pracy w swoim w zawodzie ?
      Skoro mozna więcej zarobić jako kafelkarz, dlaczego tego nie robicie ?
      • mouset Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 13:52
        Pamietaj ze jak wpadniesz pod samochod aby dzwonic po kafelkarza a nie po
        pogotowie
        • hillux Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 14:48
          Kolego, rynek nie zna próżni. Na miejsce tych lekarzy,
          którzy będą kafelkować pojawią się natychmiast inni.
          Dzwonił więc będę po pogotowie.
          • mouset Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 23:07
            Muszę Cię zmartwić. 90% stacji boryka się z domknięciem grafiku na następny miesiąc
    • radek_sim Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 13:52
      No to niech Ci niezadowoleni otworzą sobie własną przychodnie. A nie domagać
      się kasy której brak. Cierpią na tym tylko pacjenci, zabierają wystarczająco
      kasy z moich wypłat i gó.. mnie interesuje rozliczenie między wami lekarzami.
      Ludzie pracują za 600zł i wy chcecie coś gadać o doziwym życiu? Wstyd.
      • mouset Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 13:55
        To idz do Biedronki sie leczyc, czemu zbiorki na leczenie np w USA sa
        organizowane w mediach z informacja, ze lekarze zrezygnowali z honorariow wiec
        na szczescie jest o polowe taniej czyli 200-300 tysiecy
        • radek_sim Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 14:06
          Człowieczku. Ja i tak jak się leczę płacę w łapkę. Zęby leczę płacę do kieszeni
          facia (bez podatku). O co tak krzyczycie? Otwórzcie sobie prywatne gabinety,
          zapłaćcie sobie za wynajem i narzędzia pracy. Co się tak ciśniecie po kasę od
          Państwa? Wszak to wolny zawód, no to i wolna droga. Zapłaćcie tylko za studia i
          wynocha na prywatę. Jak wszyscy lekarze by tak postąpili to i problem zniknie.
          • mouset Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 06.04.06, 23:06
            A Ty cwaniaczku zapłaciłeś za swoje studia? Ząbki słusznie leczysz prywatnie, bo
            plomby Państwo refunduje w czterech pierwszych z materiału gorszego od gipsu,
            ciekawe czy pójdziesz do prywatnego jak dopadnie cię zawał?
          • jowit3 Re: W piątek będzie ogólnopolski protest lekarzy 07.04.06, 13:07
            zaproponuj anestezjologowi, zeby otworzyl sobie prywatny gabinet, skoro jestes
            taki madry...
    • czarna_rozpacz 7 kwietnia - bitwa o Stalingrad......... 06.04.06, 17:55
      teraz,
      albo nigdy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka