likkaon 11.04.06, 11:13 Tak tak ale w sumie nic nie wiadomo z napolijonem Jarosławem nigdy nic nie wiadomo a może wstanie lewą nogą i powie samooobrona jesnak nie albo jakaś zaróweczka genialnego planu mu się nad głową zaświeci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
winku Samoobrona chce się dorwac do wladzy i tyle 11.04.06, 11:18 So że samoobrona pragnie dorwac sie do koryta wiadomo nie od dzis. W sumie to jeśli chodzi o to ugrupowanie to nic mnie nie jest w stanie zdziwic. No moze to, jakby poprosili Balcerowicza żeby wstapił do tego ugrupowania. A jeszcze bardziej gdyby miał zastapić Lepieja. Tak to by mnie zdziwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: Samoobrona chce się dorwac do wladzy i tyle 11.04.06, 11:32 Chodzi nie tyle o koryto dla samobrony ile o tekę wicepremiera dla Leppera. Premierzy i wicepremierzy to "elita", a koryto nie jest takie pewne.... sądzę,że po zostaniu wicepremierem Lepper bedzie miał wszystko czego potrzebował. Zacznie się wtedy licytacja kto chce dać wiecej. PiS , aby nie rozwalić budżetu będzie musiał hamować żądania leppera, dzięki czemu lepper odzyska swój populistyczn elektorat (swoje 15 %)a wtedy powie do pisuarom widzenia..... Odpowiedz Link Zgłoś
lukeszbobo bliski koniec demokracji 11.04.06, 11:58 Zmienily sie czasy Teraz juz nikt nie chce sie dzielic wladza wszyscy chca mieć wszystko PO z PiS wygralo wybory i nie daly rady sie podzielic majatkiem narodowym To samo bedzie na wegrzech gdzie dwa skrajne ugrupowania dostaly dokladnie po polowie wladzy i tez nie beda sie potrafily dogadac No bo jak maja sie dogadac dwie skrajne partie? We wloszech tez Wszyscy wroza to samo co w polsce czyli wielki kryzys rzadowy:/ Taka demokracja nie ma szans przetrwac w polsce Ostatnim zadem ktory dzielil sie wladza byl AWS Po ich bledach nikt juz nie chce sie dzielic Wszyscy chca miec 50% +1 a to jest bardzo ciezko zrobic SLD sie udalo i nie bylo takie zle Bo to ze kradli to normalneKazdy zad okrada nas ale przynajmniej potrafili rzadzic tak ze zrobili jakis wzrost podatki podniesli tylko tak aby napelnic swoje kieszenie a nie tak jak to robi PiS Odpowiedz Link Zgłoś
lukeszbobo dlaczego my tak marudzimy? 11.04.06, 12:06 Pocieszajace jest to ze nie jest nagorzej. Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma;) Cieszmy sie zawsze moze byc gorzej;) A jak juz bedzie tak zle ze juz gorzej byc nie bedzie moglo to bedziemy sie pocieszac ze juz gorzej być nie moze i juz bedzie tylko Lepier;) Ja sie cieszeJak bede mial tak zle to zawsze moge pojechac do irlandi popracowac nad moja sylwetka przy łopacie Pozdrawiam Pokazmy nasz wrodzony narodowy optymizm i cieszmy sie z tego co mamy;) Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez ii RP, PRL, iii RP, iv PRL, panta rei... 11.04.06, 12:12 W sumie zgadzam sie że ta Rzeczpospolita powinna miec inny nr niż III RP. "Dziś w świetle jupiterów naszej stacji i naszego radia zostanie podpisany doniosły Akt Proklamacyjny IV RP pomiedzy towarzyszem Lepperem i naszymi braćmi. Pozdrawia ojciec Jan Król" Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Niech się rolnicy z samoobrony zajmą rolnictwem !! 11.04.06, 12:32 zamiast pchać się do polityki ! Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Znam treść tego programu! 11.04.06, 12:39 Treść programu Samo-PiS-u: 1. Balcerowicz musi odejść 2. Walka z układem polityków i przestępców 3. Odnowa moralna 4. Ochrona interesów Radia Maryja 5. Priorytet: dobre PR (public relations)! Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Znam treść tego programu! 11.04.06, 12:53 Odnośnie pkt. 5: pomnożyć etaty Joli z Dywit. Zatrudnić więcej trolli. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: ii RP, PRL, iii RP, iv PRL, panta rei... 11.04.06, 14:58 Ojciec defraudator - gracz giełdowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******* 11.04.06, 12:02 Samoobrona konsekwentnie i z uporem realizuje swój ozdrowieczy program naprawy udręczonego państwa. Przesłania są jasne i czytelne,Polska musi być dla swoich rodaków matką a nie macochą. Nasza młodzież musi budować dobrobyt Ojczyzny nie jak obecxnie stanowić lumpen_gasartajterów. Dokonania liberalnej lumpen- elity stoją w jawnej sprzeczności z Polską racją stanu i będą przez Samoobrone znienione. Odpowiedz Link Zgłoś
dhl01 Re: ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******* 11.04.06, 12:29 > Przesłania są jasne i czytelne,Polska musi być dla swoich rodaków matką a nie > macochą. Mozesz wytlumaczyc o co chodzi? bo dla mnie to, co piszesz jest niejasne i nieczytelne > Nasza młodzież musi budować dobrobyt Ojczyzny nie jak obecxnie stanowić > lumpen_gasartajterów. Tu tez bym poprosil o wyjasnienie :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******* 11.04.06, 12:42 > Przesłania są jasne i czytelne,Polska musi być dla swoich rodaków matką a > nie > > macochą Porozumienie programowe ludzi myślących w kategoriach pro narodowych stało się faktem! Coraz szersze kręgi społeczne ludzi przeciwstawiają się prowadzonej przez 16 lat polityce wykluczenia społecznego z powodów ekonomicznych, milionów obywateli.Dysharmonijny podział dóbr ,doprowadził do poczucia zagrożenia Polskie rodziny,jawna niesprawiedliwość w postaci uposażeń prezesów i obozowe racje bezrobotnych ,to nie tylko zaprzeczenie idei humanizmu i poszanowania konstytucji, lecz też idei solidarności na którą tak chętnie powołują się ugrupowania odpowiedzialne za bezprzykładny upadek ,gospodarczy,moralny i etyczny Polski.Dlatego przywództwo Samoobrony ,które pierwsze zanalizowało te problemy i ma na nie remedium w postaci programu So,ma moralne prawo kształtować Polską Lewicę pod swoim kierunkiem. OBIECUJEMY WAM I OBIETNIC DOTRZYMAMY. POLSKA DLA POLAKÓW BĘDZIE MATKĄ ,NIE MACOCHĄ! > Nasza młodzież musi budować dobrobyt Ojczyzny nie jak obecxnie stanowić > > lumpen_gasartajterów. Dane gus codzienna emigracja głodowa młodzirży wynosi 5 tyś osób szacunkowao nie wraca 30- 40% Odpowiedz Link Zgłoś
thebigzumzum Re: ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******* 11.04.06, 12:51 Tak... zataczamy bledne kolo. Gdy samoobrona dojdzie do wladzy bedziemy jeszzce wiecej musieli placic na bezrobotnych, osoby starsze i politykow. Przy takim stanie rzeczy nie bedzie odkladania na emerytury ale bedzie placenie na emerytury innych zamaist odkladac na swoja. Komunizm tez mial szlachetne idee tylko nie uwzglednial natury czlowieka. A Lepper to populista wiec raczej niczego dobrego nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
winku Komuno wróć? Socjalizm z ludzką twarzą? 11.04.06, 13:04 Jolu rozumiem, że szczytne idee socjalizmu powinny znów wypłynąc na sztandary? A może komunizm? Co radzisz? Tylko tak jak przedmówca stwierdził, gdzie tu jest miejsce na nature ludzką? Która... cóż do najsprawiedliwszych sie nie zalicza. Odpowiedz Link Zgłoś
canard Re: ******S_A_M_O_Z_A_G_L_A_D_A****** * 11.04.06, 13:14 Samoobrona konsekwentnie i z uporem realizuje swój destrukcyjny program "naprawy" państwa. Przesłania są jasne i czytelne,Polska musi być dla swoich rodaków macochą. Nasza młodzież nie musi budować dobrobytu Ojczyzny i moze jak obecnie stanowić lumpen_gasartajterów. Dokonania populistycznej lumpen- samoobrony stoją w jawnej sprzeczności z Polską racją stanu i będą przez Narod kiedys zmienione i osadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie jolka widzisz dalsza współprace miedzy PiS a SO 11.04.06, 13:48 po tych słowach: Hoga: Czy odwołanie Andrzeja Leppera z funkcji wicemarszałka Sejmu to dobry pomysł? Lech Kaczyński: Uważam, że pan Andrzej Lepper w ogóle nie powinien zostać wybrany wicemarszałkiem. Jego wybór był swoistą demonstracją lekceważenia prawa, ze strony mającego decydujący głos SLD. Podobnie było ze znacznie niższymi awansami pani Hojarskiej i pana Łyżwińskiego. Myślę, że dla tej części społeczeństwa, która orientuje się mniej więcej w mechanizmach polityki, był to zupełnie jasny sygnał. Prawo w tej chwili to wola SLD, tak jak przed rokiem 1989, o czym z pewnością ludzie nieco dojrzalsi pamiętają. Nie wierzę, by była to demonstracja niezamierzona, zarówno ta wicemarszłkowska, jak i mianowanie akurat pani Hojarskiej wiceprzewodniczącą komisji Sprawiedliwości i Praw Człowieka czy pana Łyżwińskiego, wiceprzewodniczącym Komisji Administracji i Spraw Wewnętrznych. Takie rzeczy nie dzieją się przypadkowo. Hoga: Politycy i publicyści podkreślają, że działania wicemarszałka nie licują z godnością urzędu, który sprawuje. Jednak partiom koalicji rządzącej chyba to nie przeszkadza? Lech Kaczyński: Jak ktoś taki w ogóle może być wicemarszałkiem Sejmu? Rozumiem, że wybrano go do parlamentu, takie są reguły. W Polsce zdarzały się próby prowokacji politycznych, sfingowanych procesów - ja i mój brat świetnie o tym wiemy. Wiemy też, że nie można przy obecnym stanie naszego aparatu władzy przyjąć zasady, że każdy, komu postawiono zarzuty, nie może startować. Byłoby to wyposażenie polityków kontrolujących ten aparat we władzę absolutną. Za tym nie jestem, natomiast czym innym jest zrobienie z takiej osoby wicemarszałka Sejmu. Nie sądzę, żeby w tej chwili SLD zgodziło się na odwołanie Andrzeja Leppera, bowiem partia ta ma swoisty plan, który polega na całkowitym zapanowaniu nad aparatem państwowym, poszerzeniu władzy, która wyraźnie wykracza poza zakres władzy demokratycznej i stworzeniu takich warunków, by w 2005 roku szansa na reelekcję była olbrzymia, ponieważ inne siły polityczne będą działały w głębokiej nierównoprawności. Hoga: Czy widzi Pan w Samoobronie, potencjalnych następców Andrzeja Leppera na stanowisku wicemarszałka? Lech Kaczyński: Nie widzę tam osoby, która miałaby elementarne doświadczenie w tym zakresie, tak, by mogła go zastąpić, ale to nie jest moja sprawa. Jeszcze raz powtarzam: sprawa marszałka Leppera to tylko jeden z przykładów niezwykle groźnej polityki - nie tyle Samoobrony, która także na tym zyskuje - lecz Sojuszu Lewicy Demokratycznej. źródło: www.pis.org.pl/article.php?id=1017 Odpowiedz Link Zgłoś
julka661 Re: ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******* 11.04.06, 15:21 Co to za zwierz ten lumpen_gasereiter. Zawsze zdawało mi się, że mówi się gastarbeiter. (no i nie lumpen!) Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas jolka na traktor i nazad na wies! 11.04.06, 15:32 jolka, uzywasz slowm, ktorych znaczenia nie rozumiesz. nie znasz rowniez ich poprawnej pisowni. ale to standard wsrod swiniopasow z samoobrony. skad jakies tam literki w okolicach swinskich zadkow? a to, ze jaroslaw kaczynski wchodzi w uklad z takimi typkami oznacza tylko jedno: zadza wladzy jest jedyna emocja rzadzaca jego przerosnietym ego. i taki to wlasnie geniusz polityczny: czlowiek nikczemny wzrostem i charakterem. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczeblade.pl ALE im sie spieszy!!! 11.04.06, 11:56 Widac że Lepperowi spiezno na stołek. ciekawe, że Samoobrona nic juz nie chce oprócz wicepremiera Leppera. www.kurczeblade.pl Odpowiedz Link Zgłoś
antybolszewik Cholerny zdrajca 11.04.06, 11:58 Jak głosował razem z SLD to był ok, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Od kiedy złodziej rozlicza złodzieja ??? 11.04.06, 11:20 "PiS chce powołania komisji Prawa i Sprawiedliwości do lustracji gospodarczej? Żeby siebie rozliczyć? Miesiąc temu krzyczeli o złodziejstwie, o rabunku majątku narodowego. A przecież sami już rządzili. Od kiedy złodziej rozlicza złodzieja?" A. Lepper, z Konferencji Programowej Samoobrony RP, 23 kwietnia 2005 r. Sala Kongresowa PKiN Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Ja mam fajniejszy cytat :) 11.04.06, 11:35 "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'. To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię". J. Kaczyński. Czerwiec 2003. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Ja mam fajniejszy cytat :) 11.04.06, 11:38 Nie od dziś wiadomo, że bracia K. są twardym jądrem układu. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: Ja mam fajniejszy cytat :) 11.04.06, 11:48 Jądra może i twarde, ale cała reszta jakaś miękka się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Ja mam fajniejszy cytat :) 11.04.06, 12:54 To są nawet dwa jądra. A kto jest... Odpowiedz Link Zgłoś
likkaon Re: Ja mam fajniejszy cytat :) 11.04.06, 12:00 simplex napisał: > "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który > był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, > > że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'. To formacja > > używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który > jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, > którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do > kopania rowów. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. > Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je > przedstawię". J. Kaczyński. Czerwiec 2003. To ty nie wiesz ze to już nie aktualne (chwilowo?) dzisiaj Lodowiczek Dooornowaty w zetce powiedział ze w Samoobronie się wszystko zmieniło od kiedy zagłosowała za raportem Ziobry w sprawie Rywina... była to odpowiedź na pytanie Olejnikowej o ten właśnie cytat Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Ja mam fajniejszy cytat :) 11.04.06, 12:58 likkaon napisał: > > To ty nie wiesz ze to już nie aktualne (chwilowo?) dzisiaj Lodowiczek > Dooornowaty w zetce powiedział ze w Samoobronie się wszystko zmieniło od kiedy > zagłosowała za raportem Ziobry w sprawie Rywina... była to odpowiedź na pytanie > > Olejnikowej o ten właśnie cytat > Cholera - faktycznie argument Dornowatego jest nie do obalenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
canard Re: Ja mam fajniejszy cytat :) 11.04.06, 13:50 to jest przyklad ze w polityce slowa nic nie znacza. A mistrzem w klamstwach jest samopis. Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Sojusz Kaczki i Wycieraczki tuż tuż..... 11.04.06, 11:21 ========= Rząd PiSoobrony to rząd hańby narodowej. Nawet Premier Polski Król Dowcipu to czuje i myśli o dymisji... Odpowiedz Link Zgłoś
strix_aluco niestety, deklaracja programowa ograniczy się do 3 11.04.06, 11:26 liter: TKM Odpowiedz Link Zgłoś
antybolszewik Każdy naród ma taki rząd na jaki zasłużył 11.04.06, 11:28 Posłów wybiera hegemon czyli NARÓD. Wybrał sobie podobnych. Jeżeli krytykujecie SAMOPIS - krytykujecie demokrację jako taką Odpowiedz Link Zgłoś
konrad31345 Jedyna możliwość stabilizacji 11.04.06, 11:28 Wszystko wskazuje na to, że nieunikniona jest koalicja PiS-u z Samoobroną oraz jedną, lub dwiema mniejszymi partiami (bądź też z niektórymi ich posłami). Warto więc zadać sobie pytanie, jak mogło dojść do takiej sytuacji. W końcu tuż po zwycieskich dla prawicy wyborach malo kto przypuszczał, że pół roku później nasza scena polityczna będzie wyglądała tak, jak obecnie. Do wyborów dwie partie prawicowe - PiS i PO, mimo że prowadziły walkę właściwie tylko ze sobą nawzajem, deklarowały chęć przyszłej koalicji z "przyjaciółmi" z przeciwnej partii. Jednakże w wyniku wyborów okazało się, że przyjaciel, to dla politykow PO osoba spełniająca wszelkie żądania tej partii. O ile w przypadku zwycięstwa PO mogłoby dyktować warunki, to 21 punktow Rokity było przykładem kompletnego nieliczenia się z rzeczywistościa polityczną. Właśnie od nieprzyjęcia propozycji oddania PO połowy liczby ministrów w rządzie zaczął się kryzys parlamentarny. Platforma po dziś dzień nie może otrząsnąć się z powyborczego szoku, kiedy okazało się, że premier pochodzić będzie nie z Krakowa, lecz z Gorzowa. Stąd wezwania politykow tej partii do "obywatelskiego nieposłuszeństwa", głosowanie wbrew wcześniejszym deklaracjom oraz swoim programem za powszechnym becikowym, . Stąd dziwaczny twór zwany gabinetem cieni, a przez syna premiera cieniasami. PO objęła taktykę totalnej opozycji wobec PiS-u, co często jest wręcz groteskowe. Wystarczy przypomnieć sobie słynną konferencję sportowych cieni w sprawie winy PiS-u za brak medali w Turynie w momencie, gdy Justyna Kowalczyk zdobywala medal dla Polski. Nadrzędnym celem Platformy jest odwrócenie wyniku październikowych wyborów. Temu podporządkowane są wszystkie działania głównej siły opozycyjnej. Nie ukrywają już tego nawet politycy PO, otwarcie mówiący o konieczności odrzucenia PiS-u od władzy. Nie należy się więc dziwić, że liderzy Pis-u postawili na koalicję większościową. Tylko ta bowiem, daje przynajmniej szansę dalszego rządzenia, a tym samym realizacji programu wyborczego, na który głosowala największa część polskiego społeczeństwa. Dwie inne możliwości - dymisja rządu oraz "współpraca nad niektórymi ustawami" z PO, oznaczałyby nic innego, jak wywieszenie przez PiS białej flagi. O ile pierwszego przypadku nie trzeba chyba wyjaśniać, to warto powiedzieć, co oznaczałoby przyjęcie propozycji Tuska dotyczącej współpracy w parlamencie. Otóż byłoby to nic innego, jak oddanie władzy PO. W takiej sytuacji, to od dobrej lub złej woli platformy zależałyby losy ustaw rządowych, a także dalsze funkcjonowanie poszczególnych ministrów. W takim układzie PO mogłoby do woli krytykować PiS i w dogodnej dla siebie chwili wycofać się ze współpracy. Koalicja z Samoobroną nie jest marzeniem wyborców PiS-u, ale wbrew temu co twierdzi Niesiołwoski także "najczarniejszym koszmarem". Obecnie Samoobrona ma poparcie rzędu 6-10%, a więc mniej niż w wyborach. Lepper potzebuje więc legitymizacji, jako "mąż stanu" , co będzie mu potrzebne w następnych wyborach prezydenckich - bowiem wlasnie prezydentura jest jego głównym celem, partia zaś jedynie środkiem do niej. Nie sądzę więc, by lider Samoobrony twardo obstawał przy swoich gospodarczych pomysłach. Świadczy o tym choćby to, że zamierza on jako wicepremier odpowiadać za sprawy "rolniczo-socjalne". Tak więc o ile Samoobrona nie będzie miała wpływu w rzadzie na gospodarkę, uważam ze większość obaw co do jej obecności w nim jest bezzasadna. Gwarantem stabilnej polityki gospodarczej rządu jest Zyta Gilowska. Dopóki ona będzie miała decydujący wpływ na politykęgospodarczą rządu, dopóty nie ma się czego obawiać. W tym kotekście swoistą próbą dla przyszłej koalicji będzie głosowanie nad trzema ustawami przygotowanymi przez Ministerstwo Finansów - już przedstawionymi o Reformie Podatkowej oraz o Reformie Finansów Publicznych, oraz będącym w koncowej fazie przygotawań o Zamówieniach Publicznych. Wtedy dopiero okaże się, czy rzeczywiście taki Lepper straszny, jak go malują, czy też to po prostu zręczny populista. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: Jedyna możliwość stabilizacji 11.04.06, 12:13 ""Jednakże w wyniku wyborów okazało się, że przyjaciel, to dla politykow PO osoba spełniająca wszelkie żądania tej partii." widzę że jak kazdy pisuar cierpisz na zaniki pamieci i skłonność do przypisywania innym swoich wad... -To nie PO dyktowało pisowi kto sie nadaje na jakie stanowisko -To nie PO sprzedało se lepperowi za pare głosów na "spieprzaj dziadu" -To nie PO zaczęło wszczynać awanturki Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Re: Jedyna możliwość stabilizacji 11.04.06, 12:32 Pozwolę sobie na następujące uwagi: 1. Niepowstanie koalicji POPiS nie jest jedynie winą PO, jak sugerujesz - wina raczej leży gdzieś pośrodku, choć powiedziałbym, że charakterologicznie raczej bracia są trudni we współpracy. Dalszy rozwój historii w parlamencie wskazuje raczej na PiS jako siłę kłótliwą, nieakceptującą rzeczywistości i w efekcie podważającą nawet autorytet niezależnych organów państwa. PiS jest propaństwowy /państwotwórczy czy jak to inaczej nazwać tylko deklaratywnie, w życiu zaś neguje te struktury państwowe, których decyzje / działania nie są zgodne z zamysłami braci K - czyli jest siłą destrukcyjną. Świadczy o tym tym dobitniej to, że PiS odrzuca propozycję PO współpracy nad niektórymi ustawami, uważając że to, prawdopodobnie tak jak i konrad31345, za "wywieszenie białej flagi" - ta wojenna retoryka PiSu już nie dziwi. Zamiast więc celowego sojuszu sił w miarę obliczalnych, o jasnym etosie, PiS zgadza się na współrządzenie z człowiekiem z wyrokami, czyli przstepcą. Depcze w ten sposób nie tylko swoje ideały i hasła, pod którymi zdobył władzę, ale i pluje w twarz swoim wyborcom i wszystkim Polakom: dlatego nazywam przyszły rząd PiSoobrony Rządem Hańby Narodowej. Pamiętacie, jak bracia się oburzyli, gdy Rokita w wyborach prezydenckich powiedział, że IV RP będzie miała twarz Andrzeja Leppera? Rokita chyba nie sądził, jak blisko był prawdy! PiS stracił twarz, stracił honor: gardzi i nienawidzi SLD, a chce rządzić (cytując za Jarosławem K) z pomocą ludzi będących agentami służb specjalnych, opłacanymi przez Moskwę, z partią, nazywaną przez funkcjonariuszy PiS "wycieraczką Millera". To przykład Paranoii i Schizofrenii Politycznej. Nie dziwmy sie więc politykom PO, otwarcie mówiącym o konieczności odrzucenia PiS-u od władzy: jako partia niemoralna, partia kłamstwa, partia destrukcyjna i antypaństwowa, powinna być od władzy odsunięta jak najprędzej. Już raz bracia K. rozpętali wojne na górze, z wiadomym skutkiem. Teraz znowu sieją destrukcję. Ich obecne rządy to: - schamienie obyczajów politycznych (głowa państwa sugeruje chorobę psychiczną lidera partii opozycyjnej, dawanie i odbieranie odznaczeń państwowych, Bullterier Kurski), - podwójna moralność (vide Dorn, Gosiewski, Kaczyński) - arogancja wobec zwykłego obywatela ("branie w kamasze", "spieprzaj dziadu", specjalne zaproszenia dla VIPów do sądu, procesy Wassermanna, "ciemny lud to kupi", całokształt zachowania braci K.) - kłamstwo w życiu publicznym w stopniu do tej pory niespotykanym (obok kłamstw wyborczych ciągłe krętactwa Jurka, Marcinkiewicza, Kaczyńskich, Kurskiego) - promowanie postaci takich jak Lepper - lekceważenie dla organów władzy państwowej - pogarda wobec mających inne poglądy - manipulowanie wiarą Negatywne konsekwencje tego, że wszystkie te negatywne zjawiska wystąpiły tak intensywnie w przestrzeni publicznej, będziemy jeszcze odczuwać przez wiele lat. Ich rezultatem może być kompletne zobojętnienie ludzi uczciwych, myślących wobec polityki i w efekcie zdobycie władzy przez populistów. W niedalekiej przyszłości czekają nas rządy motłochu. Obym się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Deklaracja programowa PiS i Samoobrony już w 11.04.06, 11:34 To nie deklaracja programowa a targowica i hańba ... Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Deklaracja programowa PiS i Samoobrony już w 11.04.06, 11:36 Dobrze że mam już bilety. Przynajmniej nie będę musiał się aż tak przejmować. No i zawsze rodzince będzie można wysłać pacze z dobrami luksusowymi (kawa, cukier) bo w końcu tak to będzie wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
jas <a href="http://promocja.neostrada.pl/" target="_blank">promoc 11.04.06, 11:41 Odpowiedz Link Zgłoś
drak02 Re: Deklaracja programowa PiS i Samoobrony już w 11.04.06, 11:42 Patrząc na to wszystko co się dzieje trudno nie zgodzić się z Korwinem Mikke że idioci głosują na idiotów i dlatego prawo wyborcze powinno być ograniczone.Nie sądziłem że dożyję dnia gdy w rządzie zasiądą takie oryginały jak Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Deklaracja programowa PiS i Samoobrony już w 11.04.06, 11:50 To prawda a sztuka polega na tym żeby tych idiotów skłonić do głosowania na mądrych ale mądrzy jakoś nie mogą sobie z tym poradzić czyli nie są do końca tacy mądrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
antybolszewik Lepper gorszy od Łukaszenki? 11.04.06, 11:53 Łukaszenkę Korwin popiera Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Deklaracja programowa PiS i Samoobrony już w 11.04.06, 11:42 Jakie nowe podatki ? Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 Dowidzenia Polsko !!! 11.04.06, 11:49 Kompromitacja na calej linii... NASTEPNE STRACONE LATA DLA POLAKOW ! Ciemnota i glopota ida zawsze w parze... Odpowiedz Link Zgłoś
antybolszewik Jak zwykle kiedy brak argumentów 11.04.06, 11:57 używa się inwektyw Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Jak zwykle kiedy brak argumentów 11.04.06, 14:50 > używa się inwektyw głupota jest głupotą, złodziejstwo złodziejstwem, debilizm debilizmem Zwolennicy PIS i SO to zwyczajni bezmózgowcy to nie inwektywy, to najłagodniejsze określenia stanu rzeczy ............... spodziewam się wyroków za obrazę władzy, kościoła, partii, narodu itp. róbcie sobie tę 4 rzyćpospolitą , tylko nie jęczcie o paczki z konserwami i euro w listach za 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Czy wyborcy PIS i Samoobrony to nie Polacy? 11.04.06, 12:01 Nie to spaśone grubasy i lenie na których muszę pracować. Żebym miał jeszcze jakiś wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l UB, SB, PZPR to też byli Polacy... 11.04.06, 14:41 .... i Polacy Polaków najbardziej zawsze gnębili. Stąd określenie polskie piekło Odpowiedz Link Zgłoś
zuckerman Virtuti Militari Kaczyński już z wojskiem flirtuje 11.04.06, 11:53 Co się szykuje? Czy będzie ostra jazda z armią? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Virtuti Militari Kaczyński już z wojskiem fli 11.04.06, 12:14 A co ? Myslisz ,ze znow ktoregos dnia teleranka nie bedzie :-) Napoleonskie glowy te kaczki maja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
firstman Re: Virtuti Militari Kaczyński już z wojskiem fli 11.04.06, 12:17 rysiopysio napisał: > A co ? Myslisz ,ze znow ktoregos dnia teleranka nie bedzie :-) > Napoleonskie glowy te kaczki maja :-) Wiadomo co bywało jak władzunia z mundurowymi robiła sobie dobrze:) Nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
likkaon Re: Virtuti Militari Kaczyński już z wojskiem fli 11.04.06, 13:23 faktycznie cos o Piłsudskim bredziły te pokurcze, człowiek bez nazwiska Marek Jerzy był z ryngrafem u swojego idola Pinocheta... jakis zamach majowy? żeby rozgonić sejm i "konstytute-prostytutę"? hmmmm prawdopodobne a maoże nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sapervodicka nie moge sie doczekac!! 11.04.06, 12:23 tak mnie interesuje deklaracja programowa traktorzysty i koscielnego jak sytuacja baryczna na biegunie polnocnym Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny Re: Deklaracja programowa PiS i Samoobrony już w 11.04.06, 12:36 "Podstawą deklaracji programowej będzie umowa stabilizacyjna" --hah, ktora to juz z kolei? Stawiam dolary przeciwko orzechom, ze awantury malzenskie zaczna sie juz niebawem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
roll Ja nie wierzę 11.04.06, 13:09 Dzisiaj we wtorek o godz.13.10 twierdzę ,że nie będzie tej śmiesznej koalicji.PIS ma za dużo do stracenia. Odpowiedz Link Zgłoś
daavid Re: Ja nie wierzę 11.04.06, 13:22 nie wierze zeby ta koalicja dlugo przetrwala dziadostwo.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Deklaracja programowa PiS i Samoobrony już w 11.04.06, 13:31 Ta PiS-urowska zaraza rozwali Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Re: Deklaracja programowa PiS i Samoobrony już w 11.04.06, 14:15 Wreszcie angetura Rosji będzie w Polsce. To taka "zemsta" Stalina a nie Fredry. Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie IV RP moralnej odnowy z Lepperem...cytat 11.04.06, 14:24 z klasyka, króla wanien, wielkiego śledczego, niezłomnego prokuratora: Zbigniew Wasermann (PiS) powiedział we wtorek w Kaliszu PAP, że z zażenowaniem przyjmuje zapowiedź szefa Samoobrony Andrzeja Leppera, iż jako pierwszy złoży on podpis pod wnioskiem o postawienie byłego premiera Leszka Millera przed Trybunałem Stanu. (...) "Jeśli o postawieniu człowieka przed Trybunałem mówi ktoś, kto wielokrotnie stawał przed sądem i ciążą na nim wyroki, to ja nie chcę mieć takiego porządku prawnego i takiego nauczyciela moralności, takiego czyściciela życia publicznego" - powiedział Wassermann. 08.06.2004 | Aktualności | źródło: PAP źródło: www.pis.org.pl/article.php?id=3350 liderzy PiSu sa letko zakręceni? maja amnezję? a moze jak mówią to znaczy ze tylko mówią? Więc sie zapytam kiedy KŁAMALI? Wtedy jak potepiali Leppera czy teraz jak chca z nim budowac IV Rzeczpospolitą? - Odpowiedz Link Zgłoś
justas32 PISo-brona znów wronę pokona !!!!!!!!! 11.04.06, 14:39 PISo-brona znów wronę pokona. Bo na gospodarce to się nie znają. Więc przynajmniej wezmą się za dekomunizację - czymś się przecież trzeba elektoratowi przypodobać. Odpowiedz Link Zgłoś
niktszczegolny Re: Deklaracja programowa PiS i Samoobrony już w 11.04.06, 14:46 TRAGEDIA !!! NO TRAGEDIA !!! Boże Ty widzisz i nie grzmisz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Tak z perspektywy musze powiedziec ... 11.04.06, 14:56 ze spelniaja sie niestety najczarniejsze scenariusze. Lepperiada trwa, czym sie ona zakonczy? Czlowiek na ktorym spoczywa kilkanascie ptrawomocnych wyrokow zasiada w rzadzie. To ze jest wice marszlkiem sejmu juz jest skandalem a teraz ma byc wice premierem! O co chodzi w tym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 A może taki scenariusz... 11.04.06, 17:04 PiS nie chce poddać rządu do dymisji, ponieważ wciąż próbuje udowadniać, że to bardzo dobry rząd, więc nie można go poddać. Poza tym jak wytłumaczyliby się swoim wciąż wiernym wyborcom. Jednakże po wejściu Leppera i innych, można śmikało powiedzieć moherom, że ten rząd jest zaśmiecony i słaby, i że trzeba poddać go do dymisji, Jak zwykle zrzucą winę na wszystkich innych, bo wszyscy wiedzą, że PiS jest idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 w środę koalicja PIS z SB-ckim miotem ,Samoobroną 11.04.06, 20:54 Kaczyńscy sie zabezpieczają, gdyby lewica wygrała wybory... panowie my z wami współpracowaliśmy ! Odpowiedz Link Zgłoś