Dodaj do ulubionych

Chiny: Największe fałszerstwo kart kredytowych

12.04.06, 11:37

Dodał, że jest to do tej pory największa wykryta sprawa produkcji i
dystrybucji fałszywych kart w Chinach i jedna z największych na świecie.

Skala produkcji pozwala na przypuszczenie, że karty nie słuzyły li tylko do
wypychania portfeli i szpanowania przed znajomymi. Ciekawe, jak ilość
wykrywanych przestępstw związanych z elektroniczna obsługą kont ma sie do
mantry wszystkich banków: "Twoje pieniądze są u nas bezpieczne"?

Obserwuj wątek
    • meerkat1 Co tu jest grane... :-) 12.04.06, 11:39
      No to teraz, w polaczeniu z rewelacjami o masowym, wysoce profesjonalnym
      falszowaniu amerykanskich dolarow w KRL-D i ChRL - rozumiecie juz spora czesc
      przyczyn amerykanskiego deficytu platniczego? :-)))

NB Czyzby ujawnienie teraz obu tych procederow przez rezym w Pekinie i
      obietnice jego ukrocenia mialy jakis zwiazek w rychla wizyta panstwowa prez.
      Hujintao w USA, gdzie narastaja protekcjonistyczne nastroje? ;-)
      • eva15 chór neoliberałów cienko śpiewa??? 12.04.06, 11:48
        meerkat1 napisał:
        > zwiazek w rychla wizyta panstwowa prez. Hujintao w USA, gdzie narastaja
        >protekcjonistyczne nastroje? ;-)

USA ten matecznik niepohamowanego neoliberalizmu będzie matecznikiem
        PROTEKCJONIZMU???????

O tempora o mores, wystarczy dać tym wielkim zwolennikom wolności gospodarczej
        zasmakować skutków globalizacji na własnej pupie, a od razu inaczej świewają.
        • meerkat1 Re: chór neokoMow cienko śpiewa??? 12.04.06, 12:00
          Nie, evuniu, to podnosi glos chor neokoMow [nie, to nie literowka!] w Kongresie
          Stanow Zjednoczonych.

Sprawdz moze KTO glownie domaga sie w Kongresie protekcjonistycznych posuniec!

"The usual suspects" broniacy tradycyjnie "interesow amerykanskiego swiata
          pracy" [przez rownie tradycyjne dlawienie gospodarki USA]. ;-)
          • eva15 Re: chór neokoMow cienko śpiewa??? 12.04.06, 12:03
            Ważne jest KTO się na to zgodzi!
            • meerkat1 Re: na marginesie...c.d. 12.04.06, 12:10
              A pamietasz moze evuniu, kto zdecydowanie bronil prawa renomowanej, sprawdzonej
              firmy z UAE do swobodnej dzialalnosci w USA, i kto, uzywajac demagogicznych i
              ksenofobicznych arguemtnow, kontrakt ten utracil?

taaaaa.... ;-)

• meerkat1 Re: na marginesie... :-) 12.04.06, 12:05
            Ciekawe, kiedy rezym w Pekinie odkryje rzadowy gang, ktory masowo falszuje
            kopie programu operacyjnego Microsoft (i nie tlyko) i wposaza wen od lat
            (rownie masowo) agencje tegoz rezymu? ;-)

[O masowym falszowaniu w ChRL amerykanskich CDs i DVDs z kurtuazji nie wspomne]
            • eva15 Re: na marginesie... :-) 12.04.06, 12:12
              Widzisz cChińczycy doprowadzili US-metody do perfekcji. Przecież skoro
              Amerykanie mogą żądać od innych opłat licencyjnych za ich, tych innych, własne
              wielowiekowe produkty, to wszystko jest dozwolone. Pisałam o tym na przykładzie
              zółtej fasoli z Płd. Am. ale jeszcze więcej przykładów daje US-przemysł
              farmakologiczny,który wywozi z III Swiata całe gotowe wielowiekowe receptury na
              leki naturalne, następnie pATENTUJE je w USA i po ptokach. Byl na ten temat
              naprawdę b. ciekawy program, pt. "Co się często kryje za patentami"?

W świecie takiej wolnoamarykanki NIE MA Zadnych hamulców. Pora to zrozumieć...
              A kto z Bronią wojuje ten od Broni ginie.
              • meerkat1 US Patens i "wielowiekowe receptury" 12.04.06, 12:29
                Przypomnij mi moze, evuniu, bo nie chce mi sie kwerend robic, jakie
                to "wielowiekowe receptury" na mikrofalowki, mikroprocesory, telefony
                komorkowe, przelaczniki i serwery internetowe, software komputerowy,
                nanotechnolgie, robotyke chirurgiczna, satelity telekomunikacyjne, GPS,
                akceleratory, CATSCANY i PETSCANY, itp. ad nauseam - wywiozl przemysl US z III
                Swiata?

Bo ze receptury na budowe bomb "A" i "N", podobnie jak na produkcje Valium,
                Prozaku, Viagry Cipro, a nawet JACUZZI wywiozl z Rosji, gdzie zapomniano je
                po prostu opatentowac - to juz wiemy! :-)
                • eva15 Re: US Patens i "wielowiekowe receptury" 12.04.06, 12:34
                  oooo, widzę, że zaczynasz swą starą metodą odwracać uwagę i pisać nie na temat.
                  Nie o mikrofalówki tu chodzi, lecz np. o naturalne środki przeciwbolowe,
                  przeciwgorączkowe, przeziębieniowe etc..etc..
      • eva15 krótki film o zabijaniu 12.04.06, 12:02
        meerkat1 napisał:
        > NB Czyzby ujawnienie teraz obu tych procederow przez rezym w Pekinie i
        > obietnice jego ukrocenia mialy jakis zwiazek w rychla wizyta panstwowa prez.
        > Hujintao w USA, gdzie narastaja protekcjonistyczne nastroje? ;-)

Nawet już protekcjonizm NIE pomoże. ZA POZNO! Kapitalista sprzedał już sznur na
        którym komunizm go powiesie... Oto krótki scenariusz do jeszcze krótszego filmu:

1. USA wprowadzają protekcjonizm na chińskie badziewie

2. Chiny odpowiadają pozbyciem się posiadanych i ZAPRZESTANIEM kupowania nowych
        US-obligacji, no bo po co im w tej sytuacji wspierać USA przy życiu, skoro nie
        można tam swoich śmieci upchnąć. Skoro złota kura sama się zarzyna, to trudno
        ją ratować.

3.Tzw. "rynki" wpadają w panikę zalane BEZWARTOSCIOWYM dolarem

4. W USA załamuje się natychmiast gospodarka, bo nagle za ropę trzeba zapłacić
        prawdziwymi pieniędzmi a nie drukowaniem nowych zielonych.

5.Wojna w Iraku wchodzi w ostatną fazę, kogo nie dorżną ten wylatujee/wyjeżdza
        na resztkach benzyny

6. And last but not least - amerykański white trash wychodzi na ulicę i robi 1.
        w dziejach USA rewolucję bo nie może se kupić beznadziejnych chińskich
        plastikowych gaci, butów, koszulek, guzik wartych, ale po 10-90 centów. A na
        inne milonów white trash trzymanych w nędzy nie stać...
    • eva15 to zupełnie lgiczne i konsekwentne 12.04.06, 11:45
      Skoro dolar jako środek płatniczy robi się coraz bardziej "fałszywy", bo powoli
      nic prawie nie wart, to można od razu też mieć i fałszywe karty na fałszywego
      dolara.
      • meerkat1 Re: to zupełnie lgiczne i konsekwentne 12.04.06, 11:56
        Rozumiem, evuniu, ze Ty masz PRAWDZIWA MasterCard i splacasz jej bilans w
        PRAWDZIWYCH $$$? :-)
        • eva15 Re: to zupełnie lgiczne i konsekwentne 12.04.06, 12:06
          Rozliczam się w euro. A ponieważ jestem mała i się nie liczę, to USA mnie z
          tego powodu nie zbombardują i nie będą szukać u mnie BMR.
          • meerkat1 Re: to zupełnie logiczne i konsekwentne 12.04.06, 12:16
            Nie, evuniu, ostatecznie rozliczasz sie niestety w DULARACH, bo MC i Visa
            (podobnie jak Diners Club i Amex) to karty hamerykanskie.

Niestety, ani Rosja, ani Iran euro, a nawet tak wysoce cenionych na
            miedzynarodowych rynkach walutowych RUBLI i JUANOW - rowniez nie biora.

Wot' zalko! ;-(

P.S. NB co to ja slysze? Ze niemieckie BND rozliczalo sie ostatecznie nie przed
            UE, tylko przed...USA? Byc nie moze! ;-(((

• eva15 Re: to zupełnie logiczne i konsekwentne 12.04.06, 12:28
              Karty są hamerykańskie, ale filie bankow siedzą na stałe w Europie i operują na
              codzień w euro. Chyba nie myślisz, że każdą moją płatność przeliczają w te i
              nazad.
              • eva15 powiedz lepiej, jak ci się podoba mój krótki film? 12.04.06, 12:29
                • meerkat1 Re: powiedz lepiej, jak ci się podoba mój krótki 12.04.06, 12:41
                  Nie wiem, nie widzialem.

Bo najpierw Twoj scenariusz trzeba by bylo zrealizowac, a z tym mozesz miec
                  klopoty, jako ze nawet niemiecki przemysl FILMOWY przerzuca kapital
                  inwestycyjny do USA [sprawdz!].

P.S.A propos, jakie to filmy i nagrania niemieckie, rosyjskie i iranskie sa
                  masowo nielegalnie kopiowane i sciagane z internetu w ChRL, i nie tylko?
                  --------------------------------------------------------------------------------
                  "WKROTCE DOGONIMY I PRZEGONIMY STANY ZJEDNOCZONE!" (Nikita S. Chruszczow - 1960)
                  • eva15 Re: powiedz lepiej, jak ci się podoba mój krótki 12.04.06, 12:51
                    meerkat1 napisał:

> Nie wiem, nie widzialem.

Uuuu, cienka odpowiedz. Oczekiwałam więcej lekkości i dowcipu.

Co do produkcji filmowej USA -oczywiście, że ta jest głównie kopiowana. Ale nie
                    każda - W. Allena jakoś się masowo NIE kopiuje . A też a Amerykanin
                  • eva15 Re: powiedz lepiej, jak ci się podoba mój krótki 12.04.06, 12:53
                    Napiszę jaśniej, by każdy pojął:
                    Kopije się tą US- produkcję, która jest przeznaczona dla wszelkiego trash, a w
                    tym się właśnie Amis wyspecjaliziwali. A, jako, że trash wszędzie w świecie
                    NAJWIECEJ, to i produkcja i zbyt są masowe. Tak US jak i światowy trash nie
                    tylko ogląda "doskonałe" US-filmy on też się ożywia w "doskonałych" US-
                    restauracjac (McDonalds etc).

Wygląda jak dobrze wypasiona trzoda i po tym można go na całym świecie
                    rozpoznać.
              • meerkat1 Re: Mc, Visa, amex, ertc. 12.04.06, 12:45
                nie, codziennie nie przeliczaja.

Tylko tak z raz na miesiac, jak trzeba Hamerykanom za prawo do wystawiania ich
                kart royalties zaplacic.
                • meerkat1 JUANY, RUBLE...:-) 12.04.06, 12:51
                  To znaczy, evuniu, ze jako powazna ekonomistka, evuniu, powaznie przewidujesz
                  ze wartosc euro, rubli, a zwlaszcza juanow bedzie ROSLA? :-)

Bo ja, jako niefachowiec, umoczylem sie juz 6 lat temu w brytyjskich funtach.

Ech, duraczyna ja, prostofilija! :-)
                  • eva15 Re: JUANY, RUBLE...:-) 12.04.06, 12:55
                    Pewnie, że duraczyna. Stawianie na tzw. "przydupasów" jest na ogół marnym
                    interesem. Jak Pan ma tylko lekki katar to u nich od razu syf i malaria.
                    • meerkat1 Re: juany, ruble, FUNTY!...:-) 12.04.06, 13:11
                      Kiedy kupowalem pierwsze funty ich kurs w stosunku do dulara wynosil z grubsza
                      1.5 : 1.0.

Dzis...o przejsciu na euro NIKT juz powaznie w UK nie mowi.

NB Jak na razie to francuska mlodziez ucieka masowo do Anglii (a zwlaszcza do
                      Londynu). CNN akurat nadalo b. ciekawy reportaz Jima Bouldena na ten temat, w
                      ktorym indagowano mlodych, wyksztalconych Francuzow o przyczyny.

[Obejrzyj go sama: ma byc powtorzony w srode na CNN Int.).

Wynikaloby z niego, ze, jak to mlodzi, pozbawieni sa zupelnie wyobrazni, w
                      zwiazku z czym syf i malaria w UK im nie straszne, a w kazdym razie mniej
                      straszne niz konsekwencje etatyzmu i rozbuchanego socjalu, ktore gwarantuja
                      przeciez "ekonomiczne bezpieczenstwo obywateli".

Podobnie zreszta jak mlodym Polakom.
                  • meerkat1 Woody Allen. 12.04.06, 12:59
                    W USA i UE akurat wielu kupuje jego filmy na DVD.

Tyle, ze na legalnych, kupionych za "prawdziwa" walute!

Podobnie jak Altmana, Cohenow, Jarmuscha i paru innych bynajmniej
                    nie "masowych" rezyserow.

P.S. A jak tam z popularnoscia niektorych piosenek Stonesow w ChRL?

Bo slysze, ze tak, jak z popularnoscia "Back in the USSR" Beetli w Ojczyznie
                    Swiatowego Proletariatu? :-)
                    • eva15 Re: Woody Allen. 12.04.06, 13:08
                      OCZYWISCIE, że normalnie kupuje. Sama to robię, b. lubię wszystkich
                      wymienionych. Ale właśnie o to mi chodziło -ICH NIKT masowo nie kopiuje, mimo,
                      że Amis. Bo nie są dla trash, obojętnie jakiego koloru skóry i wyznania.
                      • eva15 Re: Woody Allen. 12.04.06, 13:09
                        muszę przerwać nadawanie
                      • meerkat1 Re: Woody Allen i "Zaorany Ugor" 12.04.06, 13:17
                        [nie: UJgur!]

Ciekawe, ze takich dziel kinematografii rosyjskiej jak "Legitymacja
                        Partyjna", "Zaorany Ugor", "Czapajew", "Jak hartowala sie stal", a
                        nawet "Dygnitarz na tratwie" nikt masowo nielegalnie nie kopiuje, ani nie
                        sciaga.

A przeciez byla to niewatpliwie masowka przeznaczona dla "trash"! :-)
                        • eva15 Re: Woody Allen i "Zaorany Ugor" 12.04.06, 16:25
                          meerkat1 napisał:
                          > A przeciez byla to niewatpliwie masowka przeznaczona dla "trash"! :-)

Czyli mamy dowod, ze kapitalzm lepiej/skutteczniej obsluguje trash niz niz
                          socjalizm, ze lepiej trafia w jej gusty.
                          To na pewnio prawda - w socjalizmie dawano robotnikom karnety do opery, ci
                          dopiero musieli cierpiec tam katusze, nie dziwota, ze zaczeli rozwalac system.

• eva15 Re: to zupełnie logiczne i konsekwentne 12.04.06, 12:31
              meerkat1 napisał:
              > Niestety, ani Rosja, ani Iran euro, a nawet tak wysoce cenionych na
              > miedzynarodowych rynkach walutowych RUBLI i JUANOW - rowniez nie biora.

JESZCZE NIE BIORA. I o to właśniwe TAKZE (obok innych przyczyn) te wojenki.
              Chodzi o utrzymanie status quo.
          • polski_francuz :) 12.04.06, 12:17
            mala ale kasliwa.

Ile masz wzrostu?

PF
            • eva15 Re: :) 12.04.06, 12:27
              165 cm i niestety trochę przytyłam po rzuceniu kompletnie nałogowego palenia..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka