Dodaj do ulubionych

Zespół Troski o RM: potrzebna Rada Programowa

12.04.06, 18:23
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • mario Zespół Troski o RM: potrzebna Rada Programowa 12.04.06, 18:24
      Zespół Specjalnej Troski o RM - powinno się owo szacowne zgromadzenie
      nazywać... ;)
      • w-pape-tvn Potrzebna Rada Programowa GW !!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.06, 20:17
        z udziałem
        przedstawicieli społeczenstwa
        i partii rządzących
        • marekmarecki8 Re: Potrzebna Rada Programowa GW !!!!!!!!!!!!! 12.04.06, 20:40
          MOja babcia sie ucieszy..

-
          • pndzelek to pewnie sami lewacy i syjamisci 12.04.06, 21:08
            agenci i kto wie co jeszcze innego
            • katecheta Papież jako Niemiec nie może bronić Radia Maryja! 12.04.06, 22:32
              WP.PL ma absolutną rację: "Ojciec Tadeusz Rydzyk przeprasza za felieton w swoim radiu. Przeprosiny są dziwne, ponieważ szef Radia Maryja jednym tchem podważa zarzut, że felieton Stanisława Michalkiewicza był antysemicki. W swoim oświadczeniu dyrektor toruńskiej mówi jeszcze: że Radio Maryja uczy wzajemnej miłości, do której wyzwala prawda. Kolejna prawda wyzwoliła się w Radiu we wtorek. Jeden ze stałych gości tłumaczył na antenie, że obecny papież nie staje w obronie Radia Maryja bo jest Niemcem."
        • jola_z_dywit Zespół troski RM Michnik Geremek Urban Piotrowski 12.04.06, 23:01
          To propozycje rady naczelnej zespołu troski o Radio Maryja.
          Na dalszych pozycjach w zarządzie niesiołowski i tym podobne kreatury.
    • krzysieknrw Zespół Troski o RM: potrzebna Rada Programowa 12.04.06, 18:25
      ,,Gazeta,, a z nia chyba juz i sam redaktor oszalal na punkcie Radia. No nie
      ma dnia by cos na ten temat nie znalazlo sie w jego szmatlawcu!!!!!!!!!
      • etta2 Re: Zespół Troski o RM: potrzebna Rada Programowa 12.04.06, 18:45
        A dlaczego Gazeta ma milczeć, skoro codziennie rydzyjko nadaje, ND pisze, RM
        truje. Zająć się sprawami religijnymi, jak przystało na media katolickie,
        odp.... się od życia politycznego, to i Gazeta przestanie pisać. No i jeszcze:
        skoro uważasz, że Gazeta to szmatławiec, to po licha tu włazisz? Idź do
        swoich, "prawdziwych patriotów", tfuuuuuuu.
    • 123rbr Re: Zespół Troski o RM: potrzebna Rada Programowa 12.04.06, 19:17
      Ale autotytety !!!
    • andrex551 Re: Zespół Troski o RM: potrzebna Rada Programowa 12.04.06, 19:21
      Jeżeli biskupi popierają ewangelizacje nienawiści w wykonaniu o.Dyr.
      to ja wysiadam .
    • petrosp Zespół Troski -zespół chowający głowy w piasek 12.04.06, 19:22
      Ten zespół troski działa już od kilku lat i na razie nic nie zrobił. Cechuje go
      indolencja, brak chęci działania i podejmowania odważnych decyzji. Raczej jest
      to zespół wspierający RM i ojca Rydzyka.
      • uchachany Słusznie - bo to Zespół Troski o Ochronę Radyja 13.04.06, 01:06
        Przed Lewactwem Wszelakim :-))...

petrosp napisał:

> Ten zespół troski działa już od kilku lat i na razie nic nie zrobił. Cechuje
        go
        >
        > indolencja, brak chęci działania i podejmowania odważnych decyzji. Raczej
        jest
        > to zespół wspierający RM i ojca Rydzyka.
    • jotwu61 Re: Zespół Troski o RM: potrzebna Rada Programowa 12.04.06, 19:23
      Gdy na antenie RM nie bedzie juz mozna lzyc i wylewac jadu, przestanie byc po
      prostu atrakcyjne dla wiekszosci katolikow. Sama Ewangelia nie przyciagnie nawet
      czesci sluchaczy i szczekaczka podzieli los; Radia Niepokalanow, Nadzieja,
      Jozef, KRZ, Via, RR Kalisz, RR Wroclaw.
      • aturek2005 No to niech o. Dyrektor powie wprost, ze nie chodz 12.04.06, 19:44
        i o Ewangelie tylko o udzial w rynku medialnym. RM to taki "tabloid"
        ewangeliczny. Tyle, ze nie trzeba wychodzic do kiosku i wykazywac
        sie "talentem" czytania. Myslenia tez nie. Wszystko na tacy. A na tace mozna
        wrzucic tez - bo o. Dyrektor prosi.

jotwu61 napisał:

> Gdy na antenie RM nie bedzie juz mozna lzyc i wylewac jadu, przestanie byc po
        > prostu atrakcyjne dla wiekszosci katolikow. Sama Ewangelia nie przyciagnie
        nawe
        > t
        > czesci sluchaczy i szczekaczka podzieli los; Radia Niepokalanow, Nadzieja,
        > Jozef, KRZ, Via, RR Kalisz, RR Wroclaw.
    • ks.krzysztof Re: Zespół Troski o Flacha!! 12.04.06, 19:24
      Głódź to jedynie o flachę się zatroszczył jak do tej pory!!
      ... więc o nic lepszego nie zatroszczy się!
    • aturek2005 No to teraz wiadomo dlaczego o. Rydzyk "wybacza 12.04.06, 19:31
      i prosi o wybaczenie". To sie nazywa "deathbed confession".

vinc0 napisał:

> Jacy zatroskani,troszczymy się o ciebie Rydzyku faszysto
    • czarek62 Zespół Specjalnej Troski o specjalne RM! 12.04.06, 19:49
      Nie obrazam osob uposledzonych umyslowo, oni nie odpowiadaja ze genetycznie
      uwarunkowany IQ, ale CI PAnowie "zarazili" sie!nieuleczalnym debilizmem. Moze
      niech zaczna sie troszczyc o siebie i swoje bliskie (jak widac po
      fotkach) "zycie" po zyciu.

"Marnosc nad marnosciami" - w reklamowkach! Tego nawet w Vabanque nie bylo!
    • wariant_b Re: Zespół Troski o RM 12.04.06, 19:57
      Ojciec Rydzyk dzieckiem specjalnej troski.
      Klaps, kurator czy poprawczak?
    • starodawny Zatroskany o GW 12.04.06, 19:59
      W postach powyzej jednoznacznie imiennie obraza sie czlowieka. Nazywam sie go
      dosadnie epitetem zdecydowanie pejoratywnym. Ja rowniez nie lubie goscia i jie
      zgadzam sie z jego pogladami. Ale to nie powod by go obrazac. Grzccznie
      wystapilem o skasowanie tych postow, niestety bez rezultatu. :-(
      Jak widac zawsze obowiazuje podwojna moralnosc. A szkoda chcialoby sie powiedziec.
      Pozdrawiam, szczegolnie animatorow tego forum!
      • mariotrs Re: Zatroskany o GW 12.04.06, 20:17
        jakiego czlowieka? piszesz o rydzyku? a jaki bylby powod, zeby go obrazac? jego
        klamstwa, oszustwa i bezczelne pranie mozgow emerytkom dla celow politycznych i
        finansowych nie jest wystarczajace, zeby go obrazac? to co jest?
    • doktor.1 [...] 12.04.06, 20:02
      • aturek2005 Czy to bedzie trylogia? Bo nie wyglada mi na 12.04.06, 20:05
        Sienkiewicza. Mam tez pytanie dotyczace nick'u doktor.1 Gdzie robiles
        doktorat? W Szkole Wyzszej Jedynej Slusznej w Toruniu?
        • doktor.1 Do aturek2005 ! 12.04.06, 20:15
          Po części zaspokoję twoją ciekawość.

Otóż Wyższa Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu ma zezwolenie
          na kształcenie w zakresie licencjatu. Niebawem otrzyma zezwolenie
          na kształcenie "magisterskie".

• mariotrs Re: Do aturek2005 ! 12.04.06, 20:19
            juz sama nazwa tej szkoly jest absurdalna, a jej licencjat jest mniej wiecej
            tyle samo wart, co dawne studia zaoczne dla partyjniakow
          • aturek2005 Niebawem? To znaczy, ze poki co "kultury nie 12.04.06, 20:28
            doktor.1 napisał:

powinna uzywac w nazwie. Semantyka to taka fajna sprawa.

> Po części zaspokoję twoją ciekawość.
            >
            > Otóż Wyższa Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu ma zezwolenie
            > na kształcenie w zakresie licencjatu. Niebawem otrzyma zezwolenie
            > na kształcenie "magisterskie".
            >
            >
          • bronimir Re: Do aturek2005 ! 12.04.06, 21:09
            Przed wojną była "szkoła lwowska" słynna na całą Europę.
            Ta toruńska to jakaś partaninka, no może teraz zacznie zapełniać cele.
            Renomę jednak trzeba wypracowywać latami i to na bankach a nie na babciach.
            • aturek2005 Czy o. Dyrektor zostanie o. Rektorem? Tylko "Dy" 12.04.06, 21:19
              zniknie. I zadne tam Rady Etyki Mediow sie nie beda go czepiac. Zanim powola
              sie jakas Rade Etyki Rektorow to lata mina..... A te studium z wykorzystania
              dotacji unijnych to juz majstersztyk (czy to slowo nie
              brzmi "judajkiewiczowo"?). Najpierw sie jest przeciw. Pozniej sie okazuje. ze
              jest kasa do zgarniecia. Wiec jest sie za. To juz nawet nie jest ideologia -
              to jest biznes.

bronimir napisał:

> Przed wojną była "szkoła lwowska" słynna na całą Europę.
              > Ta toruńska to jakaś partaninka, no może teraz zacznie zapełniać cele.
              > Renomę jednak trzeba wypracowywać latami i to na bankach a nie na babciach.
      • wariant_b Re: Redaktorzy GW i KAI - najemnikami !!! - cz.1 12.04.06, 21:33
        Wrodzoną cechą kundla jest pędzenie kotów, obsikiwanie granic swego terytorium
        oraz wrogość do psów nie należących do tego samego stada, a posłuszeństwo
        i oddanie względem kundla - przewodnika stada.

Pozatym są to zwykle miłe i inteligentne stworzenia.
    • doktor.1 [...] 12.04.06, 20:05
    • mariotrs Radio specjalnej troski 12.04.06, 20:08
      zamknac ta pralnie pieniedzy rydzyka - rozliczyc ze wszystkiego, co jest winien
      fiskusowi
    • doktor.1 [...] 12.04.06, 20:09
      • aturek2005 Slucham Ciebie jak o. Dyrektor slucha rozsadku. 12.04.06, 20:13
        Dlatego tak szybko odpisuje. I cytuje "Te posty to atak.... i tych atakow
        bedzie wiecej. Musimy sie na to przygotowac bo Zly nie spi i chce zniszczyc
        wszystko co piekne". OK - przesadzilem: Twoje posty nie sa piekne. Sa
        grafomanskie. Najpierw przeczytaj co wkleiles. Pozniej powiedz, ze nie jestes
        antysemita. Pozniej zastanow sie jeszcze raz i zobacz ile w tym co wlasnie
        powiedziales jest sprzecznosci.
    • dragoman Re: Zespół Troski o RM: potrzebna Rada Programowa 12.04.06, 20:15
      Radio pokroju Radia Maryja , powinno istnieć w Polsce, jest to radio niszowe i
      zawsze będzie istnieć grupa spoeczna słuchaczy. Obecna sytuacja pokazuje, jednak
      błędy jakie popenił Polski Kościól, na początku w czasie powstawania radia, w
      obecnej sytuacji niezbędne jest zmiana części osób związanych z o. Rydzykiem jak
      i on sam musi zostać bezwzględnie usunięty od toruńskich mediów. Toruńskie media
      potrzebują kompleksowej zmiany imageu. Powodzenia.
      • wariant_b Re: Zespół Troski o RM: potrzebna Rada Programowa 12.04.06, 21:46
        Ależ RM może sobie spokojnie istnieć, nawet z ojcem Redaktorem i jego świtą.
        Rzeczywiście reprezentuje inny sposób myślenia i to jest potrzebne.
        Problem w tym, że wreszcie musi stracic "licencje na katolickość", bo oferuje
        podrobiony towar jako myśl chrześcijańską. Nie mam nic do takich podróbek,
        kupuję czasami bo tanie i dobre, ale powinno na tym pisać "Made by Rydzyk".
        Formalnie posiadaczem logo KK jest Watykan, a w jego imieniu episkopat.
        I właściciel marki KK powinien wyegzekwować swoje prawa z tego tytułu.
    • przyladek.dobrej.nadziei Zespol specjalnej troski o RM 12.04.06, 20:20
      Po jaka cholere potrzebny komukolwiek taki zespol?
    • wharbu Kolejne zespoły i rady. 12.04.06, 20:24
      Kościół dalej się ośmiesza i kompromituje. Widać wyraźnie, że albo nie umie
      albo nie chce rozwiązać problemu Radia Maryja. Powołuje kolejne rady i zespoły
      ds. troski które udają, że działają. Przypomina w tym nieboszczkę PZPR. Decyzję
      będzie musiał podjąć Watykan.
      • as200 Re: Kolejne zespoły i rady. 12.04.06, 20:49
        PZPR nie umarla - zyje w duszach i sercach tych co ich uksztaltowala krzywda
        chlopa panszczyznianego i wyzyskiwanego robotnika a nastepnie dekady ustroju
        sprawiedliwosci spolecznej pod przewodnictwem partii awangardy ludu miast i wsi
        • vinc0 A za kapo Kobylańskiego przeprosił? 12.04.06, 21:10
          EEEEEtam,Kobylański jest zbyt hojny.Te pieniądze są Łojcu bliskie wyjątkowo,bo
          zarobione w biznesie szmalcowniczym.
    • r3003 Zespół Troski o GW : potrzebna Rada Programowa 12.04.06, 21:11
      Istnieje potrzeba powołania Rady Programowej Gazety Wyborczej z udziałem
      naczelnego Rabina Polski - napisali członkowie Zespołu Troski o Gazetę Wyborczą
      i Tok FM.
      • aturek2005 Na GW glosuje sie kupujac GW - a nie proszac o dat 12.04.06, 21:23
        ki. GW placi podatki. RM zapewne tez. Wlasciciele GW podlegaja kontroli GPW
        i US. RM zapewne tez jakiejs kontroli podlega. Michnika mozna wezwac przed
        oblicze prokuratury tudziez quasi-prokuratorskiego grona (komisja ds. Rywina).
        RM zapewne tez. KRTiTV moze nalozyc kare na GW (lub Polsat). Na RM zapewne
        tez.
        Tylko dlaczego "zapewne"?
        r3003 napisał:

> Istnieje potrzeba powołania Rady Programowej Gazety Wyborczej z udziałem
        > naczelnego Rabina Polski - napisali członkowie Zespołu Troski o Gazetę
        Wyborczą
        >
        > i Tok FM.
        • czarek62 Re: Na GW glosuje sie kupujac GW - a nie proszac 12.04.06, 22:51
          aturek2005 napisał:

> ki. GW placi podatki. RM zapewne tez. Wlasciciele GW podlegaja kontroli
          GPW
          > i US. RM zapewne tez jakiejs kontroli podlega. Michnika mozna wezwac przed
          > oblicze prokuratury tudziez quasi-prokuratorskiego grona (komisja ds.
          Rywina).
          >
          > RM zapewne tez. KRTiTV moze nalozyc kare na GW (lub Polsat). Na RM zapewne
          > tez.
          > Tylko dlaczego "zapewne"?
          > r3003 napisał:
          >
          > > Istnieje potrzeba powołania Rady Programowej Gazety Wyborczej z udziałem
          > > naczelnego Rabina Polski - napisali członkowie Zespołu Troski o Gazetę
          > Wyborczą
          > >
          > > i Tok FM.
          arturku, ZAPEWNE gosc nie zrozumie, zapewne "pojmie" to jako kolejny atak na
          swietojebliwe r.m. Przepraszam za "pojmie"!
      • jola_z_dywit Re: Zespół Troski o GW : potrzebna Rada Programow 12.04.06, 23:08
        Też widzę taką potrzebę,
    • doktor.1 Do vinc0 ! 12.04.06, 21:23
      Niech artykuł pod poniższym linkiem będzie dla ciebie ostrzeżeniem.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3273848.html

Pisz co uważasz,
      ale uważaj co piszesz,
      albowiem każda wolność
      ma swoją odpowiedzialność.

qvovadis.eblog.pl
      • aturek2005 Link zamiast swieconej wody? Brrrrrrrr 12.04.06, 21:26
        doktor.1 napisał:

> Niech artykuł pod poniższym linkiem będzie dla ciebie ostrzeżeniem.
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3273848.html
        >
        > _________________
        >
        > Pisz co uważasz,
        > ale uważaj co piszesz,
        > albowiem każda wolność
        > ma swoją odpowiedzialność.
        >
        > qvovadis.eblog.pl
        • aturek2005 o. Rydzyk grozi sadem? Niech oskarzy mnie. 12.04.06, 21:30
          Aby mnie skazac trzeba mi udowodnic klamstwo. Czyli ujawnic ksiegi i
          wypowiedziec sie na temat tego co mowi sie na antenie RM (bo
          normalny "smiertelnik" nie ma prawa glosu podczas chocby "Rozmow
          Niedokonczonych" - pani odbierajaca telefon sprawdza bardzo dokladnie - wiem bo
          probowalem.

aturek2005 napisał:

> doktor.1 napisał:
          >
          > > Niech artykuł pod poniższym linkiem będzie dla ciebie ostrzeżeniem.
          > >
          > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3273848.html
          > >
          > > _________________
          > >
          > > Pisz co uważasz,
          > > ale uważaj co piszesz,
          > > albowiem każda wolność
          > > ma swoją odpowiedzialność.
          > >
          > > qvovadis.eblog.pl
      • czarek62 Do choreho psychicznie doktorka z bozej laski! 12.04.06, 22:21
        doktor.1 napisał:

> Niech artykuł pod poniższym linkiem będzie dla ciebie ostrzeżeniem.
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3273848.html
        >
        > _________________
        >
        > Pisz co uważasz,
        > ale uważaj co piszesz,
        > albowiem każda wolność
        > ma swoją odpowiedzialność.
        >
        > qvovadis.eblog.pl
        Czlowieku,
        juz cie informowalem, lecz sie, a jak umiesz czytac i jestes ciekawy sprawdz,
        na jak chorobe Pan Bog cie skaral! Przeciez choroba, to kara boska - wedlug
        ciebie i tobie podobnych! Slyszalem osobiscie, jak o tym "mowilo" RM!
        • doktor.1 Do czarek62 ! 12.04.06, 23:12
          Ty się sam poddaj leczeniu, - psycholu !!!
          • tim7 Re: Do czarek62 ! 12.04.06, 23:31
            A czy godzi się księżulkowi używać takich epitetów jak "psychol" i obrażać
            bliźniego ? A gdzie dekalog ? A gdzie nauki Ojca Świętego Jana Pawła II ?
            Obrastają kurzem, jak widać... Myśli Ojczulek, że sami idiociu tu siedzą ?
            Ojczulku, uważaj na swój język, bo nie jesteś taki anonimowy jak Ci się wydaje.
            Wracaj na łamy swojego Dziennika, co robisz na tym diabelskim Forum Gazety
            Wyborczej ? A po drugie, nie pora już spać ? A jak mają się przygotowania do
            Wielkiego Tygodnia ? Z atmosferą wyciszenia i wybaczenia za pan brat ja widzę...
            • doktor.1 Do tim7 ! 12.04.06, 23:44
              Jestem osobą świecką. Dowiesz się o mnie tu --> qvovadis.eblog.pl

A w kwestii anonimowości, to zdaję sobie sprawę, iż żaden forumowicz nie jest
              anonimowy, o czym przypominałem niejednokrotnie tym, którzy "obrzucali mnie
              błotem".
              Nie kto inny, jak ja, podałem link do artykułu na GW, gdzie jest mowa
              o postawieniu przed sądem forumowicza za pisanie nieprawdy w komentarzach
              pod artykułem.
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3273848.html
              O braku anonimowości powiedz tym, którzy mnie obrzucają epitetami i wysyłają
              do psychiatry, - zamiast podejmować się merytorycznej dyskusji ze mną.

• tim7 Re: Do tim7 ! 13.04.06, 00:07
                Ojcze Czesławie. Nie jest ojczulek osobą świecką, i obydwoje o tym wiemy. Więc
                łąskawie proszę: nie wciskaj mi ciemnoty. Wstydzi się ojczulek nawet swojego
                tytułu profesorskiego i poniża do tworzenia fikcyjnej postaci aby ukryć swoją
                osobowość ? Juz raz mieliśmy przyjemność (jak się później okazało wątpliwą)
                dyskutować na łamach tutejszego Forum. Proszę, oto link do tamtejszej dyskusji:\

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=27711982&a=27744316
                Proszę zwrócić uwagę na datę tamtejszej dyskusji. Mianowicie: 15 sierpnia 2005
                (poniedziałek) roku. Na podstawie tamtejszej dyskusji i na podstawie postów
                wcześniejszych "doktora.1" czyli ojca Czesława udało mi się zidentyfikować dane
                Ojczulka. A dołączywszy do tego fakt, że ten niby "blog osoby świckie"
                rozpoczyna się wpisem z dnia 22 sierpnia 2005 roku (też poniedziałek). Czyżby
                przypadkowa zbieżność następujących po sobie faktów ? Czy świadome działanie
                Ojczulka, mające na celu ukryicie prawdziwej tożsamości i stworzenie
                fikcyjnej, "świeckiej" (hahaha !!!) osobowości, dla zbudowania niby-postaci pod
                płaszczykiem której Ojczulek wygłasza te swoje poglądy ?

I proszę mi tu nie grozić sądem, bo rozszyfrowanie "anonimowości" Ojczulka było
                kwestią paru chwil szukania i posiadania odrobiny umiejętności kojarzenia
                faktów. Nie ma tu żadnych kłamstw ani oszczerstw z mojej strony.

A merytorycznie to niech się ojczulek zajmie wieczorną modlitwą, bo już jej
                pora chyba dawno minęła, a jutro znowu trzeba będzie wciskać kit biednym
                parafianom...
          • czarek62 Bog ci zaplac, nieuleczalna choroba! 12.04.06, 23:32
            nic wiecej ci nie bede zyczyl na ten Wielki Tydzien! Prymitywie, sadzilem
            jednak, ze masz w sobie odrobine kultury.
    • andraman1 Zespół Bezradnej Kompromitacji - opinia księdza 12.04.06, 21:32
      Jestem księdzem jezuitą i staram się szanować swoich przłożonych oraz biskupów
      Kościoła katolickiego. Ale działalność jaką prezentuje Zespół Troski
      Duszpasterskiej o Radio Maryja uważam za kompromitację uczestniczących w nim
      biskupów, przynajmniej w zakresie powierzonego im zadania. Przez kilka lat nie
      zrobili nic. Gorzej: udawli, że coś robią i w ten sposób blokowali jakiekolwiek
      działania korygujące o. Rydzyka i Radio Maryja. A opublikowane dzisiejsze
      oświadczenie to szkodliwe pustosłowie, które biskupom w tej sytuacji -
      stanowczej i precyzyjnej interwencji Stolicy Świętej - po prostu nie przystoi.

Jedyną słuszną rzeczą jaką ten Zespół Bezradnej Kompromitacji może jeszcze
      zrobić, to po prostu jak najszybciej rozwiązać się i przeprosić Kościół,
      wiernych i społeczeństwo za szkodliwą oportunistyczną działalność przez
      ostatnie lata. Trzeba dać szansę biskupom wiarygodniejszym w sprawie Radia
      Maryja.

Andrzej Miszk SJ
      • cookies3 Re: Zespół Bezradnej Kompromitacji - opinia księd 12.04.06, 21:50
        Podzielam opinię księdza w tej sprawie.To oswiadczenie jest pustosłowiem,które
        niczego nie wnosi do całego problemu i jego sensownego rozwiązania.
        Działalność RM i o.Rydzyka przyniosła niepowetowane straty Kościołowi w Polsce.
        Są potrzebne radykalne posunięcia w tej sprawie. Podjęcie działań
        prokuratorskich i odsunięcie kierownictwa RM od redagowania audycji i
        kierowaniem radia,a sam o.Rydzyk powinnien być zawieszony w swojej publicznej
        działalności i postawiony w stan oskarzenia za defraudację publicznego "wdowiego
        grosza".
        • doktor.1 Do cookies3 ! - cz.1 12.04.06, 22:56
          Napisałeś, cyt. : "(...) Podjęcie działań prokuratorskich i odsunięcie
          kierownictwa RM od redagowania audycji i kierowaniem radia, a sam o.Rydzyk
          powinnien być zawieszony w swojej publicznej działalności i postawiony w stan
          oskarzenia za defraudację publicznego 'wdowiego grosza'".

Otóż twoja niewiedza osiągnęła apogeum.
          Nie dziwię się tobie, albowiem jak widzę - jesteś "letnim katolikiem",
          a straty, jakie ma Kościół katolicki w Polsce - może zawdzięczać osobom,
          które wymieniam dalej.

Dzisiaj na forum daję kontrę tym, którzy mimo braku wiedzy i umiejętności piszą
          i piszą, a najbardziej lubią zwrot: cyt.: „rydzyk ty złodzieju oddaj pieniadze
          zbierane na stocznie gdanska i nie okradaj starych babć z emerytury” itp.
          Obrzucają inwektywami, podpierają się faktami prasowymi wyczytanymi
          w polskojęzycznych libertyńskich mediach, jakże odbiegającymi od prawdy.
          To właśnie za to ich piętnuję i za ich postawy, jakie tu prezentują.
          Nie oznacza to, że do tych osób żywię nienawiść. Ponieważ z reguły są to młodzi
          ludzie, więc zgodnie z prawem natury mają jeszcze dość chłonny umysł i mogą
          przyswoić ogrom wiadomości, ale powinni je czerpać u źródeł, nie zaś z mediów
          wrogich Polsce i Polakom. Ponieważ GW i TVN jest dla nich ( dla ciebie jak
          widzę także ) często jedynym źródłem informacji, podaję więc inne źródła,
          a często podaję pewne fakty, które znam z autopsji. Najczęściej są to
          informacje, które nie są przyjmowane do wiadomości, a powodem jest fakt,
          że red. z GW pisał coś innego albo coś innego ów forumowicz oglądał w TVN-ie
          na ten sam temat. Tak już jest na tym świecie, że niewiedza kosztuje.

Przypisujesz o. T. Rydzykowi, że podzielił Polaków. Nic bardziej błędnego !!!
          Z całą odpowiedzialnością stwierdzam, iż podział Polski i Polaków możemy
          zawdzięczać tym, którym na prastarych ziemiach piastowskich marzy się
          utworzenie Judeopolonii. Dowodów na to mam kilkadziesiąt i jestem w stanie
          to stwierdzenie obronić !

Divie et impera - oto maksyma tych, którzy przy użyciu gojów i wszelkiej
          maści „użytecznych durniów” ze świata polityki, mediów i kleru ( na przykład:
          bp Pieronek, bp Gocłowski, bp Życiński, ks. Boniecki, ks. Sowa, także piszący
          tu na forum Jezuita - ksiądz Andrzej ) usiłują zrobić „wodę z mózgu” Polakom,-
          nie widząc jak postępuje ateizacja i postępuje zawłaszczanie majątku
          narodowego, a Polak jest spychany do roli robola i najzwyklejszego zjadacza
          chleba.
          Jeśli Ty tego nie widzisz, to w końcu zdejmij te różowe okulary, a zobaczysz
          to, co ja obserwuję od roku 1985.

Jeśli uważasz, że RM to siedlisko religijnego fanatyzmu, nietolerancji,
          nienawiści, rasizmu, antysemityzmu i homofonii, - to nie mam już żadnych
          wątpliwości i wiem, że to Ty nie słuchasz tej stacji. Czerpiesz wiadomości
          o Radiu Maryja z tzw. faktów prasowych ( medialnych ) z libertyńskich gazet
          i libertyńskiej stacji TVN. A dlaczego nie czerpiesz wiadomości u samego źródła
          tj. RM i TV Trwam ???

Dlaczego polskojęzyczna GW podniosła takie larum po wyemitowaniu na antenie
          Radia Maryja felietonu autorstwa red. Stanisława Michalkiewicza ???
          Dlaczego oskarżający RM i red. S. Michalkiewicza o antysemityzm w żadnym calu
          nie odnieśli się do meritum felietonu, w którym Autor wyraźnie wskazuje
          na zamiary lobby żydowskiego wobec Polaków, polegające na wyłudzeniu
          65 miliardów USD ( !!! ) w ramach działalności "przedsiębiorstwa holokaust" ???
          Dlaczego nie byli w stanie zarzucić kłamstwa red. S. Michalkiewiczowi ???
          Ano dlatego, iż red. Michalkiewicz jeśli już pisze, to bardzo mocno
          "podpiera się faktami", które trudno podważyć.

Jak się bowiem okazuje, - o Żydach należy mówić albo dobrze, albo wcale !!!

Było już wielu, którzy podobnie jak ty pisali. Ale po wielu wymianach zdań
          ze mną, nawet czasem bardzo ostrych, zaczęli słuchać RM i oglądać TV Trwam
          tylko po to, by się w końcu przekonać, jaka jest prawda o tych stacjach.
          Po kilku tygodniach przy okazji dyskusji na forum pod artykułem dotyczącym RM,
          przyznali mi rację i także bronili tych stacji.
          Ty wielu rzeczy nie rozumiesz. Ty nie rozumiesz, po co żyjesz w Polsce,
          po co mówisz i piszesz po polsku, nie rozumiesz po zjadasz polski chleb, itd.

Jeśli przeszkadza Ci o. T. Rydzyk Jego dzieła, to jestem już na sto procent
          pewny, że nie zależy Ci na dobru Ojczyzny. Mojej Ojczyzny, - nie Twojej,
          albowiem Polska nie może być Twoją Ojczyzną, skoro potępiasz w czambuł to,
          co czyni dla Niej o. T. Rydzyk.
          Słucham tej stacji od 8 lat, ale nie uważam się za jej fanatycznego słuchacza.
          Potrafię także podejść bardzo krytycznie do wielu słów, jakie padają na antenie
          tej stacji, a nie są to słowa, z powodu których miałbym się wstydzić.
          - Jeśli słyszę w ciągu doby w sumie 7 razy modlitwę, - to wg Ciebie jest to
          fanatyzm religijny ???
          - Jeśli słyszę na antenie tej stacji, iż nie można przyzwalać na czynienie
          zła, - np. zabijania dziecka poczętego, szerzenia oszczerstw, pomówień,
          kłamstw - to wg Ciebie jest to szerzenie nietolerancji ???
          Zapamiętaj sobie niedouczony forumowiczu ! Nie ma tolerancji dla czynienia
          zła !!!
          - Jeśli słyszę na antenie tej stacji, że zło należy nazywać po imieniu
          i wskazywać na tych, którzy czynią źle i na szkodę Polski i Polaków, - to wg
          Ciebie jest to szerzenie nienawiści, rasizmu i antysemityzmu ???
          Tak może tylko stwierdzić nie dość że niedouczony, to w dodatku głupi
          forumowicz.
          - Jeśli słyszę na antenie tej stacji słowa krytyki w stosunku do tych,
          którzy swą inną orientację seksualną próbują przedstawić jako normalność
          i obowiązującą normę w Polsce, - to wg Ciebie jest to homofobia ???

Ale nie jest to jedyna stacja, jakiej słucham. Oprócz stacji lokalnych
          i regionalnej słucham dla porównania także rozgłośni ogólnopolskich, także
          oglądam TVP, TVN, Polsat. I co słyszę i widzę na antenach tych stacji?
          Na falach tychże polskojęzycznych ( nie polskich ! ) stacji słyszę i widzę,
          jak krytykuje się niemal wszystko, co „pachnie” patriotyzmem, polskością,
          obroną polskiego interesu narodowego czy wiarą katolicką. Według Ciebie jest
          to w porządku, by stacja telewizji publicznej za pieniądze podatników uprawiała
          ten niecny proceder ???
          Dla przykładu: gdyby któraś ze stacji niemieckich czy izraelskich
          deprecjonowała i potępiała patriotów, krytykowała obronę interesu narodowego, -
          to w ciągu 48 godzin odpowiednie władze tychże państw odebrałyby koncesję
          na nadawanie tymże stacjom !!!

cdn.......

• doktor.1 Do cookies3 ! - cz.2 dokończenie 12.04.06, 23:01
          To na falach stacji TVP, TVN, Polsat także słyszę i widzę bezczelne zachowanie
          się redaktorów w stosunku do swoich zaproszonych gości – np. polityków.
          Najpierw redaktor zadaje trywialne i niejednokrotnie bezczelne pytanie oparte
          na tzw. fakcie prasowym, nie zaś na prawdzie, po czym po pierwszych słowach
          odpowiedzi w równie bezczelny sposób przerywa tę wypowiedź po to, by prawda
          nie „ujrzała światła dziennego”, albo też by ów rozmówca ( np. polityk z PiS-u,
          Samoobrony czy LPR-u ) uchodził w oczach telewidzów za osobę niekompetentną
          i nie potrafiącą się wypowiedzieć. Takim koronnym przykładem są : Monika
          Olejnik, Tomasz Lis, Kamil Durczok, Piotr Najsztub, Jacek Żakowski, Barbara
          Czajkowska, Gawryluk i wielu innych, których z całą odpowiedzialnością nazywam
          antydziennikarzami. Zdaję sobie sprawę z tego, że ich mocodawcy oczekują
          właśnie takich zachowań. Tak więc pełnią oni role „użytecznych durniów”.
          Odrębny rozdział tych programów – to dobór zapraszanych autorytetów ( pseudo-
          autorytetów ), ekspertów ( pseudo-ekspertów ), którzy często są niekompetentni
          w poruszanym temacie. Ale dla prowadzącego redaktora nie jest to ważne.
          Ważne jest tylko to, że reprezentuje „poprawność polityczną” zgodną z linią
          prezentowaną przez prowadzącego.
          Tak więc jeśli Premier Kazimierz Marcinkiewicz i inni członkowie Rządu byli
          gośćmi RM i TV Trwam, to z całą pewnością mieli pełen komfort w sformułowaniach
          odpowiedzi i przedstawienia swojego stanowiska w przedmiotowej sprawie
          słuchaczom i telewidzom TV Trwam, albowiem prowadzący program ojciec redaktor
          nie atakował gościa, nie przerywał bezczelnie jego wypowiedzi. Ponadto
          słuchacze i telewidzowie mieli możliwość zadania pytania owym politykom
          ( a spróbuj zatelefonować z pytaniem do rozmówców B. Czajkowskiej np. do TVP
          podczas trwania „Linii Specjalnej” ! ).
          Natomiast w kwestii Prymasa Glempa i rzekomego konfliktu RM i o. T. Rydzyka,
          to nie Tobie wyrażać na ten temat opinie, albowiem jesteś ostatnią osobą,
          która mogłaby posiadać wiedzę na temat stosunków Episkopat – Radio Maryja.
          Za mało wiesz, na czym polega konflikt i czy w ogóle możemy mówić tu
          o konflikcie. Idę z Tobą o zakład, że nie znasz zapisanych postanowień
          przedostatniej Konferencji Episkopatu pod przewodnictwem abpa Michalika,
          z których jasno wynika, że Radio Maryja nie stanowi dla Episkopatu żadnego
          problemu. To dziennikarze GW węszą problem i swoje dywagacje przelewają na
          papier jako rzekomo płynące stanowisko bądź to od Prymasa Glempa, bądź
          Episkopatu. Ale już taka rola GW, by jątrzyć i podjudzać.
          Nihil novi.

Pisz co uważasz,
          ale uważaj co piszesz,
          albowiem każda wolność
          ma swoją odpowiedzialność.

qvovadis.eblog.pl
          • cookies3 ad vocem do doktor.1 13.04.06, 08:14
            ...nie podzielam opinii i nie kryję oburzenia z "pogodowego"określania
            katolicyzmu,tj od letniego do zarliwego,o ile to ma charakteryzowac stosunek do
            Pana Boga. Trudno nie kryć oburzenia z powodu życia ponad stan,niektórych
            duchownych,w tym o.Rydzyka,szczególnie kiedy wiele milionów innych katolików
            żyje w ubóstwie.A to oni ,w głównej mierze okazali się sponsorami fortuny
            o.Rydzyka i jego bliskiego otoczenia.Mam nadzieję,ze wszystko zostanie ocenione
            przez historię, w tym i Koscioła. Kończąc powiem tak;jest mi blizej do
            katolicyzmu Ojca Pio Z Pietrelciny aniżeli do ojca Rydzyka z Torunia.
      • czarek62 Nie mam powodow, by nie wierzyc, ze ksiadz jest... 12.04.06, 22:15
        tym, za ktorego sie podaje. Styl strony Tezeusz jest mi rzeczywiscie bliski.
        podziwaiam ksiedza, ze tak otwarcie wpypowiedzial sie na temat bardzo
        kontrowersyjny, a dla mnie jednoznaczny. Zgadzam sie w pelni, ze tzw.komisja
        jest kabaretem (ja ja nazwalem jeszcze inaczej), ale czy da sie odwrocic ten
        falszywy i niebezpieczny wedlug mnie trend w zamianie Chrystusa na zlodzieja?
        Dazenie do superrekatolizacji Polaki maja odwrotnie proporcjonalne skutki.
        Rzesze inteligentnych i wyksztalconych ludzi odchodzi od STRUKTUR KOSCIOLA. Nie
        od Boga! Jeszcze jeden watek: po trzech latach bylem w polskim kosciele (nie w
        Polsce) na Mszy sw. i co uslyszalem? "Modlmy sie za nienawidzacych kosciola i
        Boga, aby znalezli droge do Kosciola!" Manipulacja totalna, na szczescie tylko
        nieliczni odpowiedzieli na to wezwanie "Ciebie prosimy..."
    • doktor.1 Ojciec T. Rydzyk nie jest chłopcem do bicia !!! 12.04.06, 21:39
      Tym, którzy po raz już nie wiem który szerzą kłamliwe treści o Radiu Maryja
      i o ojcu Tadeuszu Rydzyku - dedykuję poniższy tekst autorstwa Katarzyny
      Cegielskiej - red. Naszego Dziennika.

Od kilku lat pod adresem Radia Maryja w powiązaniu ze sprawą Stoczni Gdańskiej
      jak bumerang powracają ciągle te same oszczerstwa. Media przekręcają fakty,
      naginają szczegóły, a pomijają sprawy istotne. Po raz kolejny więc wypada
      przypomnieć, że powstały przy Radiu Maryja Społeczny Komitet Ratowania Stoczni
      Gdańskiej i Przemysłu Okrętowego nigdy nie sprzedawał żadnych cegiełek.
      Na subkoncie Radia Maryja deponowane były wyłącznie wpłaty imienne. Dlatego
      po sprzedaży Stoczni Gdańskiej wszyscy, którzy tego sobie życzyli, otrzymali
      zwrot wpłaconej kwoty.
      Media powtarzają od lat te same slogany - "sprzedane cegiełki", "zebrane
      miliony złotych i świadectw udziałowych", "rzeka pieniędzy", "wsparcie nigdy
      nie trafiło do stoczniowców". To prosty mechanizm - wdrukować odbiorcom mediów
      z góry założony plan: oczernienie Radia Maryja, zdyskredytowanie rozgłośni
      i jej założyciela. Zresztą zarzut bogacenia się duchowieństwa znany jest
      od lat, a przy coraz bardziej biedniejącym społeczeństwie nader wrażliwa
      to struna. Jednak na szczęście polskie społeczeństwo - w przeważającej mierze -
      nie daje się ogłupić. I skandowane w "Gazecie Wyborczej", TVN czy Polsacie
      postulaty w rodzaju: "rozliczcie się ze sprzedanych cegiełek", nie odnoszą
      zamierzonego rezultatu. Jest to niemożliwe z prostego powodu - to kłamstwo. -
      Komitet Ratowania Stoczni Gdańskiej i Przemysłu Okrętowego nigdy żadnych
      cegiełek nie sprzedawał - mówi dr inż. Feliks Pieczka, członek Komitetu.
      Komitet przyjmował jedynie wpłaty imienne z adresem wpłacającego.
      Podobnie odpadają wyimaginowane zarzuty, że stoczniowcy nie otrzymali od
      Komitetu żadnej pomocy materialnej. Nie otrzymali - to prawda, bo otrzymać
      nie mogli. Cel zbiórki był inny niż doraźna pomoc stoczniowcom - wykupienie
      kolebki "Solidarności", tak by mogła zostać w rękach polskiego społeczeństwa. -
      Naszym celem było to, by współwłaścicielami stoczni zostali stoczniowcy,
      tórzy mieli przyrzeczone ok. 40 proc. akcji stoczni, ponadto ci,
      którzy zdeponowali pieniądze na wykup stoczni w naszym Komitecie, oraz Skarb
      Państwa. To byłby akcjonariat pracowniczy - dodaje dr inż. Feliks Pieczka.
      Po raz kolejny słyszymy w liberalnej prasie, jakoby dyrektor Radia Maryja kogoś
      obrabował. - Z tych napaści jednoznacznie wynika, że został przygotowany walec,
      który ma za zadanie zniszczyć wszystko, co jest związane z Radiem Maryja - mówi
      kpt ż.w. Zbigniew Sulatycki, przewodniczący Rady Naczelnej Polskiego
      Stowarzyszenia Morskiego-Gospodarczego im. Eugeniusza Kwiatkowskiego.
      - To jakiś dziwny zbieg okoliczności, że walka trwa na wszystkich frontach,
      atak idzie ze wszystkich medialnych stron - dodaje. Oczywiste jest, że napaści
      na Radio Maryja mają swój oddźwięk w prasie zagranicznej. Schemat jest prosty -
      liberalne media powielają "doniesienia" swych polskojęzycznych sprzymierzeńców.
      Jednak każdy ma swój rozum i dobrze by było, żeby używał go samodzielnie.

Katarzyna Cegielska

www.naszdziennik.pl
      • aturek2005 "Nasz Dziennik" jest bezstronny. Nie jakis uklad. 12.04.06, 21:45
      • czarek62 Nie jest chlopcem do bicia, on woli bic.. piane 12.04.06, 21:58
        doktorku, dziekujemy za twoje szczere i oddane przywiazanie do swojego ojca.
        Dziekujemy tez za przytaczanie jedynie slusznych tresci z ND. Czy uwazasz
        zatem, ze 99% polskich gazet jest tak nieobiektywnych i oszczerczych, ze na
        twym ojcu nie zostawia suchej nitki? Czy znasz termin - obiektywnosc - fakt?
        Nie mowie o komentarzach, jedynie o faktach!
        "Marnosc nad marnosciami"-tego nie grali nawet w Vabanque!- wiesz chyba o czym
        mowie - fakt!
      • ratzinger Re: Ojciec T. Rydzyk nie jest chłopcem do bicia ! 12.04.06, 22:07
        "powstały przy Radiu Maryja Społeczny Komitet Ratowania Stoczni
        Gdańskiej i Przemysłu Okrętowego nigdy nie sprzedawał żadnych cegiełek.
        Na subkoncie Radia Maryja deponowane były wyłącznie wpłaty imienne. Dlatego
        po sprzedaży Stoczni Gdańskiej wszyscy, którzy tego sobie życzyli, otrzymali
        zwrot wpłaconej kwoty."

No a gdzie są pieniądze, po które ludzie się nie upominali ? Jaka to suma i jak została spożytkowana ? Gdzie jest rozliczenie tej zbiórki?
    • findzia Mniej niz polowa sluchaczy pozostanie 12.04.06, 22:42
      wierna tej rozglosni jak RM przestanie byc takie kontrowersyjne.Duzo osob
      zaczelo sluchac RM z ciekawoscipo kompanii reklamowej ze strony GW.Kosciol tez
      na tym straci,bo radio przestanie pomnazac koscielny majatek.Przeciez te media
      to nie wlasnosc Rydzyka ,ale koscielna.Bez Rydzyka i Jego charyzmy radio nie
      bedzie mialo znaczenia i sepy z Wyborczej beda zadowoleni.Zreszta Wyborczej tez
      wroze w niedalekiej przyszlosci bankructwo.Taka podjazdowka niszczy obie
      strony.Bez Wyborczej moze bedzie mniej piekla w kraju.Daj Boze.
    • opt Gdyby sprawy były czyste,to o Rydzyk 12.04.06, 22:58
      dawno by się rozliczył.Ale kościół i jego agendy mataczyły i mataczą- stąd
      rozliczać się nie mają zamiaru, a rządowe przydupasy i osłowie jeszcze nie swój
      szmal tak lekką ręką na interesy czarnych przeznaczają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka