taziuta 14.04.06, 07:04 Antydatowanie pism to nie przestępstwo? Poczekajcie, zmieni się władza to się za wasze drobne oszustwa też weźmiemy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ja Re: KRRiT sprawdza skargi, ale nie na Radio Maryj 14.04.06, 07:09 Droga pani Kruk,czy jak tam naprawdę Pan sie nazywa,wyleci pani z tego swojego stanowiska szybko, razem z tym zlodziejem rydzykiem,pracujemy nad tym już!! Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Taka jest IV rzeczpospolita 14.04.06, 07:13 A jak się komuś nie podoba, to sp...ać dziady - zdaje się mówić wredne ptaszystko w rady. Skandal za skandalem, a wszystko dzięki naszemu Caudillo. Odpowiedz Link Zgłoś
esbol.z.giewu KRRiT sprawdza skargi, a nie GWniane Paszkwile !! 14.04.06, 09:27 i bardzo dobrze !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: KRRiT sprawdza skargi, a nie GWniane Paszkwi 14.04.06, 09:36 Mówimy o podpisanej skardze! Przeczytaj atykuł uważnie, a znajdziesz informacje o wszczęciu postępowania KRRiTv na podstawie anonimowegoej skargi widza Polsatu: "Kruk interweniowała też po skardzie na program Lisa z 9 lutego z udziałem premiera Kazimierza Marcinkiewicza. Anonimowy widz zarzucił dziennikarzowi przekroczenie "granic wolności słowa oraz zasad kultury osobistej". I tu pismo KRRiT ma datę wpisaną ręcznie - znów 28 marca." Na podstawie anonimów skazywano w komunizmie!! spójrz obiektywnie, a nie zza konfesjonałowej kratki!! Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz PiS jak SLD dzieli ludzi na równych i równiejszych 14.04.06, 10:01 PiS jak SLD dzieli ludzi na równych i równiejszych. PiS jest tak zakłamany, jak ZAWSZE była polska prawica Odpowiedz Link Zgłoś
paszkwil.z.tvn24 Re:KRRiT sprawdza skargi, a nie GWniane Paszkwile 14.04.06, 13:41 KRRiT powinna sie zając w trybie pilnym nachalnymi atakami i paszkwilami na Polskie Radio Maryja w brukowym Gwnie ! oraz prymitywnymi nachalnymi komentarzami na PIS i Samoobronę w tymże żydokomuszym brukowcu ! Odpowiedz Link Zgłoś
ef14 Re:KRRiT sprawdza skargi, a nie GWniane Paszkwil 14.04.06, 14:05 uświadom mnie - czy to ironia czy krańcowa ciemnota przez Ciebie przemawia? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: KRRiT sprawdza skargi, a nie GWniane Paszkwi 14.04.06, 10:02 Masz racje esbol.z.PiSu, Raio Maryja to wyjatkowy paszkwil, ale paszkwile rzadowe jak to radyjko, tez powinne byc sprawdzane, Prawo i Sprawiedliwosc, pamietasz ten slogan jeszcze??? Odpowiedz Link Zgłoś
anubis666 Re: KRRiT sprawdza skargi, a nie GWniane Paszkwi 14.04.06, 12:57 Gó..ane paszkwile to raczej donosy frustratów np. na Lisa o złe traktowanie fundamentalistów z LPR. Ponadto skargę na radyjko złożyło stowarzyszenie Otwarta Rzeczpospolita więc niechybnie było podpisane. Zalecam dokładne czytanie materiałów. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Taka jest IV rzeczpospolita 14.04.06, 09:35 Naród widzi co to za kaczki i inne ptaszyska.! Precz.! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Taka jest IV rzeczpospolita 14.04.06, 09:45 Wszystkie grzyby są równe, ale rydzyki równiejsze - dla KRRiT. Co to nam przypomina?.... Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Taka jest IV rzeczpospolita 14.04.06, 11:37 Prawo i Sprawiedliwość - trzy słowa, dwa kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
prozzac Śmonda jedna 14.04.06, 08:02 Przydupasy polityczne. Tak wygląda Prawo i Sprawiedliwość? Podział na równych i równiejszych? To ja dziękuję za takie prawo i taką sprawiedliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
antek138 Re: Śmonda jedna 14.04.06, 09:35 Jakie prawo, taka sprawiedliwość. Minister, który nigdy nie był sędzią. Niewyjaśniony "Telegraf", a co do popieranej przez PiS Samoobrony, to nie warto nawet mówic jaka to sprawiedliwość. To i moralność podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Śmonda jedna 14.04.06, 09:36 PiS i jego polecznicy to skrajna obłuda.! Odpowiedz Link Zgłoś
heeron Ale laska z tej Kruk- wygląda jak psychiczna ! 14.04.06, 11:39 Polki tak nie wyglądają ! Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Ale laska z tej Kruk- wygląda jak psychiczna 14.04.06, 13:42 W takim razie skąd ona przyleciała? ------------ <a href="www.frant.tivi.pl">Humor i satyra</a> Odpowiedz Link Zgłoś
radoslawdobry Kruk kaczce oka nie wykole 14.04.06, 07:29 Kaczyńscy, Kruk, Gosiewicz, Jurek, Dorn, Zawisza, Ziobro, Wassermann, Marcinkiewicz jadą z Rydzykiem na jednym prawicowo, nacjonalistycznym, ciemnogrodzkim wozie więc prawo mają w d.... Zresztą ich stosunek do Trybunału Konstytucyjnego najlepiej świadczy o ich pojęciu praworządności. Przypadek już ponad 100 lat temu opisany przez Sienkiewicza - Kali odmienia się niezmiennie od lat .... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kruk kaczce oka nie wykole 14.04.06, 09:38 radoslawdobry napisał: > Kaczyńscy, Kruk, Gosiewicz, Jurek, Dorn, Zawisza, Ziobro, Wassermann, > Marcinkiewicz jadą z Rydzykiem na jednym prawicowo, nacjonalistycznym, > ciemnogrodzkim wozie więc prawo mają w d.... > Zresztą ich stosunek do Trybunału Konstytucyjnego najlepiej świadczy o ich > pojęciu praworządności. > Przypadek już ponad 100 lat temu opisany przez Sienkiewicza - Kali odmienia się > > niezmiennie od lat .... Oby ten kaczy okres trwał krótko. To przykry okres dla Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Kruk kaczce oka nie wykole 14.04.06, 09:41 Czas trwania tego kaczyzmu zależy od nas - wyborców. Był taki dowcip o lotniarzu uderzającym w pałac kultury w w-wie: jaki kraj, tacy terroryści. Parafrazując ten dowcip można powiedzieć: JAKI KRAJ, TAKA WŁADZA (PREZYDENT I PARLAMENT)! Odpowiedz Link Zgłoś
mmoonchild Re: Kruk kaczce oka nie wykole 14.04.06, 10:55 Zgadzam sie z Toba. Narod chcial takiej wladzy wiec ja ma. Jak slysze narzekania na rzady w Polsce od tych ktorym dupska nie chcialao sie ruszyc na wybory to mnie skreca bo tacy ludzi prawa wypowiadania na tematy polityczne miec nie powinni. W Polsce zawsze biedota,ciemnota, wies i katolickie bigotki beda w wiekszosci wiec ludziom madrym radze myslec o kierunku w ktorym zamierzaja wyemigrowac. Na glupote nie ma lekarstwa a z tego co mi wiadomo w zadnym panstwie w ktorym kosciol ma tak duza wladze ludziom otwartym na swiat nie zyje sie dobrze. Za 10 lat w Polsce beda mieszkaly tylko matoly ktore beda sie podniecac tym co powie ksiezulka na ambonie i tym jak kaczka zagdaka.50% naszego narodu to natchnieni idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
knik Re: Dorn to po niemiecku cierń, kolec 14.04.06, 12:57 A moze się miało tatusia Niemca? Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Tuski szczekają na Ojca Durektora oczywiście, 14.04.06, 07:30 ta wredna Platforma chce dokuczyć naszemu kochanemu Ojcu, naszemu Durektorowi Rydzykowi, przywódcy naszemu duchowemu! Pani Kruk jak zawsze obiektywna, prawa i sprawiedliwa, broni nas przed łże-Tusko-medialnym zacietrzewieniem lumpenliberałów. Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
zydomason Re: Tuski szczekają na Ojca Durektora oczywiście, 14.04.06, 11:25 moherowe_stringi napisał: > ta wredna Platforma chce dokuczyć naszemu kochanemu Ojcu, naszemu Durektorowi > Rydzykowi, przywódcy naszemu duchowemu! Pani Kruk jak zawsze obiektywna, prawa > i sprawiedliwa, broni nas przed łże-Tusko-medialnym zacietrzewieniem > lumpenliberałów. Amen! > Zawsz trzeba znaleść wroga. Ta kaczuszka od samego początku miała taki plan zeby w swe ramiona wziąśc Leppera. Przecież to ten sam poziom- wstydził sie przyznac. Tusk miał racje że pomiędzy Kaczyńskim a Lepperem nie ma różnic Odpowiedz Link Zgłoś
teso Re: KRRiT sprawdza skargi, ale nie na Radio Maryj 14.04.06, 07:37 W artykule: "Błyskawiczna reakcja na skargę ws. Radia ZET kontrastuje ze skargą na Radio Maryja. Złożyło ją stowarzyszenie Otwarta Rzeczpospolita z powodu antysemickiego felietonu Stanisława Michalkiewicza (ustawa zabrania szerzenia antysemityzmu). Skrytykowała go Rada Etyki Mediów, protest napisał Marek Edelman, marszałek Sejmu Marek Jurek wezwał Michalkiewicza do przeprosin". Mam na ten temat inne zdanie i pozwole sobie zamiescic taka uwage, ze: Tyle tu wypowiedzi o osobie Michalkiewicza i o akcjach wszczetych przeciw niemu a nic o meritum sprawy. A coz takiego powiedzial Michalkiewicz, ze zostal uznany za upowszechniajacego antysemityzm. Czytalem jego artykul w internecie i nie dostrzeglem niczego co moglbym uznac ze ma cos wspolnego z antysemityzmem. Chyba, ze antysemityzmem zaczniemy nazywac krytyczne wypowiedzi na temat znanych faktow wykorzystywania tragedii holokaustu przez pewne srodowisko zydow w USA do robienia pieniedzy. Jest to krytyka pazernosci, ktora budzi wstret bez wzgledu na to kto jest jej zrodlem. Ta akcja przeciw Marcinkiewiczowi wkazuje, ze mowienie o zydach w Polsce jest tematem zakazanym jesli nie jest w stylu cacy cacy. Marcinkiewicz przytoczyl z zrodel amerykanskich publikacje krytycznie oceniajaca srodowisko zydowskie w USA. W USA ta publikacja przeszla bez nagonki na autora ale w Polsce powtorzenie jej jest juz interpretowane jako antysemityzm. Odnosze wrazenie, ze w Polsce jesli ktos poda jakakolwiek informacje krytyczna na temat zydow to zaraz jest poddany zmasowanemu atakowi a dla uniemozliwienia obrony masmedia zaraz na poczatku przylepiaja mu etykiete antysemity. Moze sie myle, ale mysle, ze dyskusja o zydach w duchu ewentualnej krytyki jest juz od dawna w Polsce tematem TABU, tu nie obowiazuja prawa wolnosci prasy, pogladow i krytyki. Pelna cenzura jak za PRL. Ludzie nie dajmy sie zwariowac a przynajmniej pozwolmy innym oddychac pelna piersia i nie bojmy sie mowic prawdy rowniez o zydach, ktorych nasze media i politycy uwazaja za nietykalnych. To moze im tylko pomoc, a na pewno im nie zaszkodzi. Uwazam, ze nie powinnismy powstrzymywac sie przed krytyka zydow tak jak nic nas nie powstrzymuje przed krytyka nas samych. Zydzi w calej populacji niczym sie nie roznia od innych nacji, ani sa lepsi ani gorsi. Nie ma tez tak,ze wszyscy oni sa nieomylni i bezgrzeszni i ze cokolwiek krytycznego o nich to nieprawda i antysemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Mylisz się,Michalkiewicz uzył slów "Judejczykowie 14.04.06, 07:47 zachodzą nas od tyłu" a to jest w czystej postaci antysemityzm!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bernardgui Re: Mylisz się,Michalkiewicz uzył slów "Judejczyk 14.04.06, 09:22 tadeusz_ja napisał: > Mylisz się,Michalkiewicz uzył slów "Judejczyk > zachodzą nas od tyłu" a to jest w czystej postaci antysemityzm!!!!! Niestety to ty się mylisz! Tego typu teksty (zaczerpnięcia z literatury) są typowe dla felietonów michalkiewicza, i nie odnosi ich tylko do żydów (bo wtedy rzeczywiscie bylby antysemita), ale również np. do kaczynskich, ostatnio żartował też sobie z demokratyzowania ukrainy i białorusi! CZYTAJ COŚ WIĘCAJ POZA WYBIÓRCZĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 "Od tyłu zachodzą nas Judejczykowie"takie były sło 14.04.06, 10:20 wa wypowiedziane przez Michałkiewicza. Wysłuchałem tego nagrania przed chwilą. Jeżeli pan bernardgui życzy sobie to mogę przesłać tę wypowiedź na jego pocztę. Zarzuca pan swemu adwersarzowi, że mało czyta. W tym kontekście wygląda pan jak to coś co wygląda z za krzaka. Amen. bernardgui napisał: > tadeusz_ja napisał: > > Mylisz się,Michalkiewicz uzył slów "Judejczyk > > zachodzą nas od tyłu" a to jest w czystej postaci antysemityzm! Masz rację, ta wypowiedź odnosiła się tylko do Żydów i padło tam stwierdzenie: "Od tyłu zachodzą nas Judajczykowie" I dlatego jak sam twierdzisz jest ona antysemicką. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
bernardgui Re: "Od tyłu zachodzą nas Judejczykowie"takie był 14.04.06, 10:29 Pisałem, że "nie tylko do Żydów" gdyż odpierałe zarzut o nieodpowiedni język (podobno antysemicki). Każdy kto wysłuchał felietonu wie, że stwierdzenie "Od tyłu zachodzą nas Judajczykowie" odnosiło się do "Światowego Kongresu Żydów", a nie do żydów jako nacji/ogółu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bernardgui Re: "Od tyłu zachodzą nas Judejczykowie"takie był 14.04.06, 10:35 No chyba, że uważasz ze o ŚKŻ nie należ pisać "judajczykowie" (jak już pisałem korzystanie z treści literackich jest typowe dla michalkiewicza) bo ktoś jeszcze mogłby pomyśleć, że haniebne żądana tego kongresu mają coś wspólnego z roszczeniam (o zgrazo) Żydowskimi;] Odpowiedz Link Zgłoś
bernardgui Re: "Od tyłu zachodzą nas Judejczykowie"takie był 14.04.06, 13:25 eee... mało być "Judejczykowie" oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: "Od tyłu zachodzą nas Judejczykowie"takie był 14.04.06, 10:44 To dlaczego twierdziłeś, że użył słowa Judajczyk. A swoją drogą ja tej wypowiedzi nie oceniam aż tak krytycznie. Jest ona na granicy antysemityzmu. Jedni będą uważać, że tę granicę Michałkiewicz przekroczył inni, że jeszcze nie. Cała wypowiedź jest bardzo kontrowersyjna i zawiera wiele wątków do osobnej dyskusji. Nie wytykaj innym błędów kiedy sam popełniasz większe. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Nie sądzę... 14.04.06, 09:50 tadeusz_ja napisał: > zachodzą nas od tyłu" a to jest w czystej postaci antysemityzm!!!!! A to dlaczego? Nie wypada cytować tylko połowy zdania, bo to wypacza sens ( to typowa metoda łże-mediów i łże-autorytetów). Ja zacytuję całe zdanie: "Gdy my tu jesteśmy zajęci umacnianiem demokracji na Ukrainie i Białorusi - od tyłu zachodzą nas Judejczykowie..." - tzn: 'robiąc dobrze' Ukraińcom i Białorusinom - zaniedbujemy własne interesy. Tak się składa,że 'holokaust geszeft' to nie Eskimosi, ale właśnie Judejczycy, a prem.Marcinkiewicz obiecał ich przedstawicielowi ,p.Dawidowi Harrisowi, pozytywne rozpatrzenie ich żądań do końca roku. Słowo "judejczycy" nie jest obraźliwe(tak jak "judaizm") - używał go poeta żydowskiego pochodzenia J.Tuwim . Czy Tuwim był antysemitą?... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Nie sądzę... 14.04.06, 10:13 > Słowo "judejczycy" nie jest obraźliwe(tak jak "judaizm") - używał go poeta > żydowskiego pochodzenia J.Tuwim . Glupiutki argument. Czy gdyby literat uzyl w swoim utowrze slowa ch*j, przestaloby ono byc obelzywe w innym kontekscie? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Nie sądzę... 14.04.06, 13:59 Czy "judaizm" też jest obraźliwy? Czy poeta może być antysemitą , a felietonista nie? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: KRRiT sprawdza skargi, ale nie na Radio Maryj 14.04.06, 08:42 Mam na ten temat inne zdanie i pozwole sobie zamiescic taka uwage, ze: Tyle tu wypowiedzi o osobie Michalkiewicza i o akcjach wszczetych przeciw niemu a nic o meritum sprawy. A coz takiego powiedzial Michalkiewicz, ze zostal uznany za upowszechniajacego antysemityzm. Czytalem jego artykul w internecie i nie dostrzeglem niczego co moglbym uznac ze ma cos wspolnego z antysemityzmem. Hitler też nic złego nie widział w swoim działaniu a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zydomason Re: KRRiT sprawdza skargi, ale nie na Radio Maryj 14.04.06, 11:31 erg_samowzbudnik napisał: > Mam na ten temat inne zdanie i pozwole sobie zamiescic taka uwage, ze: > Tyle tu wypowiedzi o osobie Michalkiewicza i o akcjach wszczetych przeciw niemu > > a nic o meritum sprawy. A coz takiego powiedzial Michalkiewicz, ze zostal > uznany za upowszechniajacego antysemityzm. Czytalem jego artykul w internecie > i nie dostrzeglem niczego co moglbym uznac ze ma cos wspolnego z > antysemityzmem. > > > Hitler też nic złego nie widział w swoim działaniu a wręcz przeciwnie. > Pan Michalkiewicz tryska jadem i nienawiścią widziałam go wczoraj w TVN nie wiem czemu w ludziach jest tyle nienawiści do drugiego człowieka - to zakrawa na faszyzm obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś
teso Re: Hitler też nic złego nie widział 14.04.06, 16:35 Z tym Hitlerem to strzelasz bracie z grubej rury do wrobelka pewnie aby mnie przestraszyc. Pewnie w nastepnym post-cie nazwiesz mnie juz antysemita. W tym jest metoda. Mozesz juz udzielac lekcji jak wystraszyc i zamknac usta kazdemu, aby mowil tylko cacy cacy o zydach. Moim zdaniem okreslenie Judajczykowie jest uzyte w kontekscie, ktory jako calosc nie ma charakteru antysemickiego i odnosi sie do konkretnej sytuacji. Sproboj uzyc slowa Polaczkowie, czy widzisz w tym powod doszukiwania sie antypolonizmu. A moze i jest ale, ze z tego powodu mamy zaraz wszczac przesladowanie kogos na taka skale? W dalszym ciagu twierdze, ze Michalkiewicz jest bezzasadnie atakowany. Kazdy ma prawo do wyrazania wlasnych pogladow a nie tylko publicysci lansowani przez WYBIORCZA. Wybiorcza ma prawo tak robic jak robi ale to jej sprawa i jej redaktorow. Nasza sprawa, czytelnikow sprawa jest doszukiwac sie prawdy a nie byc zdanym na PAPKE podawana nam do przelkniecia przez WYBIORCZA. Glos Michalkiewicza ODNALAZLEM W INTERNECIE dopiero jak przeczytalem nalot na niego w WYBIORCZEJ. Ten nalot na niego spowodowal, ze potrzebowalem dotrzec do faktow, bo w WYBIORCZEJ byly fakty wtorne, ze Michalkiewicz musi za cos przeprosic i opinia, ze jest antysemita. Odpowiedz Link Zgłoś
marszal80 Re: KRRiT sprawdza skargi, ale nie na Radio Maryj 14.04.06, 08:44 przeciez nikt nie krytykowal jego za wyrazane poglady lecz za forme wypowiedzi, mozna ta sama tresc wyrazic slowami ktore nikogo nie beda urazac, lecz ten felietonista o to nie dba, on chce aby jego tekst mial taki posmak - posmak antysemityzmu, nie ma sie wiec co dziwic ani grac roli obrazonej panienki, Odpowiedz Link Zgłoś
zydomason Re: KRRiT sprawdza skargi, ale nie na Radio Maryj 14.04.06, 11:33 Skąd u tego człowieka tyle jadu to samo można powiedzieć inaczej, To jego opluwanie jest po prostu nie etyczne Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetek1 w duzej mierze sami jestesmy winni... 14.04.06, 12:57 Generalnie sie zgadzam, ale problem jest o wiele bardziej skomplikowany. Pierwsza sprawa jest taka ze Zydzi byli w Polsce nielubieni, a nawet napietnowani, praktycznie zawsze. Czy naprawde mozemy sie dziwic ze kazde krytyczne slowa o zydach wypowiedziane przez Polaka sa podciagane pod antysemityzm? Jakby zareagowalo nasze spoleczenstwo, gdyby w Izraelu wydawano czasopisma w stylu "Poznaj Polaka" ze zdjeciami "Polakow - nielubianych politykow" i artykulami na temat katolickich rytualnych mordow? W duzej mierze sami wyprawcowalismy sobie taka sytuacje jaka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bernardgui Re: w duzej mierze sami jestesmy winni... 14.04.06, 13:22 > gdyby w Izraelu wydawano czasopisma w s > tylu "Poznaj Polaka" ze zdjeciami "Polakow - nielubianych politykow" Do kogo piejesz? Do Michalkiewicza? Nie sądzę, raczej chodzi ci o jakiegoś Bubla, a on nigdy w RM nie występował! A jeżeli nie odróżniasz Bubla od Michalkiewicza to ci współczuję, ja na przykład nie mam problemów z odróżnieniem Tuska od Urbana... Odpowiedz Link Zgłoś
teso Re: w duzej mierze sami jestesmy winni... 15.04.06, 05:10 Mam inna teorie na ten temat. W dzisiejszych czasach niewielu sposrod zyjacych Zydow i Polakow pamieta szczegoly zycia przedwojennego. Naleze do pokolenia, ktore mialo okazje zachaczyc sie rabkiem zycia o rzeczywistosc tego czasu. Pamietam, ze zylismy zgodnie i nie przypominam sobie abysmy czuli jakas odrebnosc narodowa. Taka byla wtedy Polska wiejska i malomiasteczkowa. Pozniej, ale to juz po wojnie w PRL, dowiedzialem sie o wielu okropnosciach antysemityzmu, o pogromach i powiem szczerze, ze w miare jak sie starzeje slysze na ten temat coraz wiecej. Jestem przekonany, ze PRL wychodowal pewne steoretypy antysemityzmu w Polakach i antypolonizmu w Zydach. Przyczyna rozgoryczenia inteligencji polskiej tkwila min. w tym , ze bezposrednio po wojnie inteligencja polska albo zeszla do podziemia albo zostala politycznie wyrugowana z aparatu wladzy, zas opuszczone miejsce w wiekszosci przypadkow zostalo wypelnione przez inteligencje zydowska, ktora naplynela do kraju wraz z sowietami i armia Berlinga. Zas rozgoryczenie polskich zydow spowodowal rok 68 i przymusowa emigracja. To tak w skrocie. Nie jest to mysle pelna lista przyczyny wytworzenia sie podzialow. W ten spektakl wzajemnych pretensji i zalow, wplatane sa na sile przez obie strony rozne "IZMY" a srodowisko zydowskie w dodatku wciaga w ten spektakl srodowiska zagraniczne co jeszcze bardziej komplikuje i niemal uniemozliwia wzajemne zrozumienie i zapomnienie doznanych krzywd. Prosze zwrocic uwage, ze na przyklad jak mamy w polskiej prasie temat Ks. Rydzyka to przewija sie on niemal jedna fala przez prase wszystkich srodowisk zydowskich poczawszy od Izraela, poprzez USA, Kanade a nawet Australie. Te srodowiska zagraniczne, czesto nie bardzo wiedza o co chodzi, stad tam idzie w media wiele pomylek ale czasem i klamstewek (np polskie obozy koncentracyjne). Daje wiere, ze sa to pomylki czesto niezamierzone ale to nie zmienia faktu, ze sa one bardzo bolesne dla Polakow. I tak ten konflikt sie rozwija wbrew zapewnieniom obu stron ze w porozumieniu widza dobro wspolne. Mysle wiec, ze tylko szczerosc i trzymanie sie prawdy we wzajemnych dyskusjach, unikanie umiedzynarodowienia tych konfliktow i unikanie "IZMOW" bo wszystko to mnozy liczbe dajacych wiare, ze mamy obecnie do czynienia z nagonka na Polakow. Ja osobiscie odnosze teraz takie wrazenie, ze obecnie w Polsce nikt Cie bracie nie jest w stanie obronic jesli Cie ubrano etkietka z mianem "IZMU" a to mi przypomina czasy PRL, kiedy to kazdy odmiennie myslacy ubierany byl w etykiete jesli nie wroga klasowego to co najmniej REWIZJONIZMU. Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek pół roku temu takie numery KRRiT były by okazją 14.04.06, 07:48 pół roku temu takie numery KRRiT były by okazją do ogólnopolskiej nagonki na Wańkową .(byliśmy oburzeni) Dzisiejsze zachowanie i wybiórczość KRRiT też nas oburza ! Czy mogło by zacząć być normalnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: pół roku temu takie numery KRRiT były by okaz 14.04.06, 08:05 Oczywiscie pani Kruk d... nie ruszy "bo to sprawa polityczna". Powalajaca stronniczość. Jedna cegiełka więcej udowadniajaca mi że to nie mój cyrk i nie moje małpy. Machina ruszyła na Szczukę już dzień później,chociaż uważam , że wina była mniejsza. Ach zapomniałem, że teraz dla Kaczora i jego ćwoków antysemityzm to coś normalnego. przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
prozzac Też się oburzałem na Wańkową 14.04.06, 08:05 bo było za co. Ale to co robi ta posługaczka Kruk to już jest kpina z ludzi. Z wszystkich ludzi. Szkoda, że mamy w tym kraju takich, którzy nawet sami nie potrafią myśleć i ocenić co to znacza. TKM i do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
bez_maski Obywatelu, napisz skargę... 14.04.06, 08:07 Jak widać reakcje KRRiT na zarzuty stawiane przez widzów i słuchaczy na inne media rozpatrywane są w trybie niemalże ekspresowym ... A więc, każdy może sie poskarżyć i liczyć na rozpatrzenie swojej skargi. Dlatego też ja zamierzam za chwilę wysłać skargę na Koncern Medialny ojca t. Odbieram to jako swój obywatelski obowiązek. I do tego zachęcam wszystkich, którzy chcą wyrazić swoje zniesmaczenie treściami propagowanymi na antenach tych dziwnych stacji... Ciekawe, czy gdyby do KRRiT spłynęło kilkanaście tysięcy skarg obywatelskich na działania koncernu ojca t., to byłyby wszystkie załatwiona w tak samo ekspresowym/żółwim tempie... No to co Rodacy, piszemy? Odpowiedz Link Zgłoś
prozzac Wrzuć tu propozycję treści takiej skargi 14.04.06, 08:17 gdy uda się Tobie już coś zmajstrować. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Obywatelu, napisz skargę... 14.04.06, 09:43 Qrcze, właśnie chciałem zaproponować jakąś masową akcję składania skarg na Radio (co) Ma-ryja. Uprzedziłeś mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Pozwole sobie wkleić pewien tekst po raz n-ty 14.04.06, 08:14 Tekst jednak o tyle istotny, że pokazujący kogo Kaczyńscy dopuszczają do najwyższych stanowisk w państwie w imię politycznych ambicji. W ˝Głosie Wybrzeża˝ z 18 i 22 czerwca 2003 r. opublikowano wywiad z panem posłem Jarosławem Kaczyńskim. Powiedział on: ˝Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'˝. I dalej czytamy: ˝To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów˝. W serwisie PAP-u z 25 marca 2004 r. Jarosław Kaczyński potwierdził: ˝Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię˝. Z wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego wynika, że grupy oficerów SB tworzą w Polsce własne, nieformalne struktury w ramach oficjalnie istniejących związków zawodowych oraz partii politycznych i wykorzystują je do ochrony swojego zorganizowanego układu oraz interesów, prawdopodobnie także nielegalnych. Z wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego wynika również jednoznacznie, że zarówno on sam, jak i obecny prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Lech Kaczyński posiadają dowody w tej sprawie. Mając to na względzie, proszę odpowiedzieć na pytania: Czy podjęto w tej sprawie dochodzenie i jeśli tak, to na jakim jest ono etapie, jeśli nie, to dlaczego tego nie uczyniono? Czy wskazana grupa oficerów SB została zidentyfikowana, kto do niej należy, jaki układ ona chroni, czy chodzi o ochronę działań przestępczych, jakich i jakiego rodzaju? Czy jest to grupa zorganizowana, czy jest to grupa przestępcza, czy ma powiązania z politykami? Czy przeanalizowano już raport, który był w posiadaniu Lecha Kaczyńskiego, i dowody, które ma Jarosław Kaczyński? Czy raport przekazany Lechowi Kaczyńskiemu zawiera prawdziwe informacje, czy też jest prowokacją - przez kogo wykonaną, na czyje polecenie, w jakim celu? Czy będą podjęte działania prawne i jakie one mają być? Odpowiedz Link Zgłoś
justas32 Kościół ponad prawem ................ 14.04.06, 08:39 Kościół jest w Polsce ponad prawem - czy tego chce czy nie. Robią to wchodzący w t... politycy, za cichym przyzwoleniem hierarchów. Podobnie jest z ustawą o ochronie danych osobowych - nikt nie przyczepi się do danych osobowych (w tym sensytywnych, o upodobaniach, rodzinie) trzymanych przez Kościół. Że o podatkach nie wspomnę ... Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Kościół ponad prawem ................ 14.04.06, 09:46 W sempriternę KK wlazł już rząd Mazowieckiego, wprowadzając religię do szkolnego programu nauczania. Było to niezgodne z prawem. Jak widać wszyscy włażą im do doopy. Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz Re: Radio Maryja to NIE Kościół!!! 14.04.06, 10:05 Radio Maryja TO NIE KOŚCIÓŁ, nigdy kościołem nie było i NIE BĘDZIE. Każdy kto się na Radio Maryja daje nabierać odpokutuje to w piekle razem z Rydzykiem. JAK można identyfikować z Kościołem cwanego dorobkiewicza głoszącego nienawiść??? No JAK??? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Tę sprawę należy wyjaśnić 14.04.06, 09:22 brodeek napisał: > Tekst jednak o tyle istotny, że pokazujący kogo Kaczyńscy dopuszczają do > najwyższych stanowisk w państwie w imię politycznych ambicji. > > W ˝Głosie Wybrzeża˝ z 18 i 22 czerwca 2003 r. opublikowano wywiad z panem > posłem Jarosławem Kaczyńskim. Powiedział on: ˝Samoobrona jest tworem byłych > oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw > bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB > założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'˝. Nasi 'odważni' dziennikarze powinni przepytać Prezydenta na tę okoliczność Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Tę sprawę należy wyjaśnić 14.04.06, 09:47 PrezydĘt zasłoni się immunitetem lub jakimś innym wykrętem odwróci kota ogonem! Odpowiedz Link Zgłoś
vidi12 Re: A może Dorn , Hojarska , Begerowa na emigrację 14.04.06, 10:13 SLD - to jak na razie jedyne ugrupowanie, które potrafi rządzić Polską dla dobra jej obywateli Odpowiedz Link Zgłoś
giglos Re: Pozwole sobie wkleić pewien tekst po raz n-ty 14.04.06, 21:48 W ˝Głosie Wybrzeża˝ z 18 i 22 czerwca 2003 r. opublikowano wywiad z panem posłem Jarosławem Kaczyńskim. Powiedział on: ˝Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'˝. I dalej czytamy: ˝To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów˝. W serwisie PAP-u z 25 marca 2004 r. Jarosław Kaczyński potwierdził: ˝Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię˝. Jeszeli Jarosław Kaczyński wszedł w posiadanie tajnych dokumentów posiadanych przez przez byłego ministra Lecha Kaczyńskiego, to ten ostatni powinien stanąć przed sądem za zdradzenie tajemnicy państwowej, do której był zobligowany odpowiednią przysięgą !!!!! Panie ministrze Ziobro w tej materii żaden immunitet nie chroni obecnego prezydenta. Jak Pan nie chce i nie może, bo obowiązuje lojalność partyjna, to może pan zainicjować powołanie specjalnej komisji sejmowej. Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Re: KRRiT sprawdza skargi, ale nie na Radio Maryj 14.04.06, 08:39 Musicie wreszcie drodzy, niezależni nadawcy poznać swoje miejsce w szyku. Mysia odradza się w zdegenerowanej formie, a wy morda w kubeł i ruki po szwam. "Może zaszkodą konkurencji, a nie mnie". Zapamiętajcie sobie nędzne gnojki -mam prawo was tak nazywać za waszą strusią politykę- kacza łapa dopadnie was wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Czy Radio Maryja to obecnie Święta Krowa? 14.04.06, 09:43 Tak, to krowa ale nie święta. To wściekła krowa. Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Re: KRRiT sprawdza skargi, ale nie na Radio Maryj 14.04.06, 08:43 A moze by tak obywatelski projekt wysyłania skarg do KRRiTV na RM i inne tego typu media ???? Cyba musza się jakoś ustosunkować do każdego takiego pisma. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: KRRiT sprawdza skargi, ale nie na Radio Maryj 14.04.06, 14:02 Nie musza - ja wyslalam na poczatku kwietnia (nb. Kruk klamala mowiac wowczas ze na RM nikt sie nie oskarzyl) i ozcywisice bez zadnej reakcji. Na marginesie Rada W OGOLE w tym przypadku nie musialaby zwracac sie do nadawcy o feleiton, bo mozna go bylo (i mozna nadal! co swiadczy tylko o poczuciu absolutnej bezkarnosci Rydzyka, i odbiera jakakolwiek wiarygodnosc jego przprosinom) znalezc na stronie www RM pod zakladka Felietony i data 29 marca. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszngw Re: KRRiT sprawdza skargi, ale nie na Radio Maryj 14.04.06, 08:46 zwykłe stalinowskie metody, którym przyklaszcze (początkowo) głupi motłoch. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Dlaczego Krukowa ma twarz typową dla mohiera? 14.04.06, 09:45 Te rządzące cwaniaczki i ich spolegliwi naśladowcy sami się zniszczą, oni nie umią inaczej. Tylko szkoda czasu ale co zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
killpis niereformowalni jak komuna 14.04.06, 08:49 są pachołki pisu. sprawdziłem, rozmawiałem - nic nie może zmienić ich przywiązania do partii i jej propagandy. ani lepper ani jakakolwiek żenada - są wierni jak psy - jak ich oplują liderzy to powiedzą ze deszcz pada. fanatyzm ideologiczny nie ma granic a cel uświęca środki i czyny - jestem pewien 100% że jakby kaczy kogoś zabił to powiedzieliby "widocznie zasłużył!" i nie ma tu rozmowy. Gadka z nimi to jak grochem o ścianę - nie posługują sie w rozmowie ogólnie przyjętymi zasadami logiki, oni po prostu sadzą swoje propagandowe bzdury bez nawiązania do zdania oponenta. Dlatego dyskutowanie na tym i innych forumach z pisowcami to strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: niereformowalni jak komuna 14.04.06, 09:46 killpis napisał: > są pachołki pisu. sprawdziłem, rozmawiałem - nic nie może zmienić ich > przywiązania do partii i jej propagandy. ani lepper ani jakakolwiek żenada - są > > wierni jak psy - jak ich oplują liderzy to powiedzą ze deszcz pada. fanatyzm > ideologiczny nie ma granic a cel uświęca środki i czyny - jestem pewien 100% > że jakby kaczy kogoś zabił to powiedzieliby "widocznie zasłużył!" i nie ma tu > rozmowy. Gadka z nimi to jak grochem o ścianę - nie posługują sie w rozmowie > ogólnie przyjętymi zasadami logiki, oni po prostu sadzą swoje propagandowe > bzdury bez nawiązania do zdania oponenta. Dlatego dyskutowanie na tym i innych > forumach z pisowcami to strata czasu. Racja, precz z PiSem.! Odpowiedz Link Zgłoś
aro7 a kiedy kara na Polsat za cykl "Planeta Małp" 14.04.06, 08:51 a w świętą niedziele Wielkanocną bezczelnie puszczają "upadek obyczajów na planecie małp" czas skończyć z bezczelnymi atakami na naszego Drogiego Przywódce i jego brata. za ta jawną aluzje do nowej koalicji powinni zamkąć polsat i wysłać wojewódzkiego z lisem na łagry, no i zabrać gnojowi porshe ;) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: a kiedy kara na Polsat za cykl "Planeta Małp 14.04.06, 09:46 Faktycznie rządzi planeta małp. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh oszustka, nieuczciwa hipokrytka 14.04.06, 08:52 jak reszta piss-u why duck wybiera ludzi podobnych do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
killpis Re: oszustka, nieuczciwa hipokrytka 14.04.06, 09:11 cynizm, obłuda, fałsz, zakłamanie, arogancja Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Ale w dobrej sprawie. Teraz i Zawsze!!! 14.04.06, 09:40 A i nagrodzona Kruk zostanie. I wcale nie musi czekać na to drugie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: oszustka, nieuczciwa hipokrytka 14.04.06, 09:47 To co robi Kruk, to jest ohydne. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Radio Marysi jest boskie,tylko bóg może je osądzić 14.04.06, 08:54 A minister Zero znajdzie na Radio Marysi zero zarzutów. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
otnokk Re: KRRiT sprawdza skargi, ale nie na Radio Maryj 14.04.06, 09:09 Zachowania i wypowiedzi Pani Kruk przekładają się na wzrost lub spadek popularności PIS-u i Panów Kaczyńskich. Pani Kruk, jak również Pan Ziobro, sądzę, że nieświadomie, ale swoją opieszałością w sprawie Radia Maryja dołują PIS. Za tą rażącą stronniczoś przyjdzie nam zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: KRRiT sprawdza skargi, ale nie na Radio Maryj 14.04.06, 10:01 Protestuję używania słów "pan" i "pani" i do tego z dużej litery, w stosunku do tych osób. !!!Zero szacunku dla takich zer!! Odpowiedz Link Zgłoś
onyx_70 Re: KRRiT sprawdza skargi, ale nie na Radio Maryj 14.04.06, 09:21 Żałosny obiektywizm PiSsowski!!! Oni są bez porównania gorsi od SLD w dbaniu o swoje interesy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Jak bluzgać TVN-być źle.Jak bluzgać Radyjo-dobrze. 14.04.06, 09:22 I tak oto nasz ulubiony Kali z Czarna Afryka swięcić trumfy w Czwarta Rzeczpospolita. Kolejny raz się okazuje, że jak coś chodzi w czarnej sutannie to może wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Da c im jeszcze Sobecka! 14.04.06, 09:33 Do KRRiT dac jeszcze Sobecka,to bedziemy mieli juz tylko radio Rydzyka,a Trwam bedzie trwala na wieki wiekow amen!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: KRRiT sprawdza skargi, ale nie na Radio Maryj 14.04.06, 09:34 Precz z Kruk i Kaczyńskimi ! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 [...] 14.04.06, 09:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zirby Fakt - jeb... to straszna rzecz:) 14.04.06, 09:54 najlepszym przykladem byli twoi starzy: jeb.. sie bez zabezpieczen i powstało cos takiego jak ty. A gdyby uzywali gumy to obylo by sie bez takiego wstydu dla gatunku Homo sapiens... :) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 alem się ubawił 14.04.06, 10:25 zirby napisał: > najlepszym przykladem byli twoi starzy: jeb.. sie bez zabezpieczen i powstało > cos takiego jak ty. A gdyby uzywali gumy to obylo by sie bez takiego wstydu dla > > gatunku Homo sapiens... :) ty zaś pewnie jesteś z bliżniaków ,braciszka kot wpier.... ,a ciebie brzydził się ruszyć(ja mu się wcale nie dziwię) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 [...] 14.04.06, 10:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
baca23-007 a ile lat wiezienia za fałszerstwo dokumentow??? 14.04.06, 09:41 Pare osob męcza , bo nie wiedz czy/lto zmienil "i/lub czasopisma" A tu NIELEGALNA rzekoma przewodniczaca Pseudo-powołanej KRRiT wyglada na to , ze FAŁSZUJE DOKUMENTY (daty)-buc moze w celu uzyskania korzyscie majatkowych!!! CZY ZAJĄL SIE TYM PROKURATOR??? A CO NA TO MINISTER ZIOBRO???? Ile "należy" sie za fałszerstwo dokumentów??? WESOŁYCH SWIAT Odpowiedz Link Zgłoś
alkud __________________Kaczyzacja (Krukizacja???) Prawa 14.04.06, 09:44 To co robią Kaczory i ich pieski, to stary Układ na nową, czarną modłę --- religiapokoju.blox.pl/ chcenakrecicfilmoislamie.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
m15 wszystkie komuchy łączcie się-i tak przegracie 14.04.06, 09:46 polska będzie krajem wolnym od zdrajców ,sprzedawczyków i wszelkiej maści popapranców Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Sojusz Lewicy Demokratycznej - ponad wszystko 14.04.06, 10:28 Co sie w tym kraju dzieje, jak nie PiSdactwo to lewactwo a jedni warci drugich... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 [...] 14.04.06, 10:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś