nieprawomyslny 18.04.06, 13:17 Moze go pomineli w awansach i premiach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sapervodicka niech negocjuje minister Dorn 18.04.06, 13:33 z pewnoscia zwyczajny sierzant ugnie sie pod majestatem ministra Odpowiedz Link Zgłoś
nikalaj Re: niech negocjuje minister Dorn 18.04.06, 13:49 Na wstępie zwyzywa go od burych suk a potem zaciągnie do woja... Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_jak_sprawiedliwosc Re: Eee,ma tajną broń:wyśle na niego Mariannę Rok 19.04.06, 15:12 jego tajna bron od czasu słunnego artykułu w NIE ni stad ni z owad miala wizyte policji, nagle straciła srodki do zycia i została umieszczona w zakladzie psychiatrycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
bolobolo3 Re: Uzbrojony strażnik zabarykadował się w areszc 18.04.06, 13:36 Czasem podstawy takiego czynu sa bardzo proste i racjonalne. W wojsku bylem swiadkiem podobnej sytuacji. Wartownik w srodku nocy wywalil serie w powietrze a nastepnie spokojnie odlozyl bron i usiadl na ziemi czekajac na przybycie stosownych sluzb na nasze pytania co sie wlasciwie stalo odpowiedzial ze ma juz dosc tych wart a po takim numerze to juz na pewno wiecej go nie wystawia i dokladne tak sie stalo. Mam nadzieje ze w tym przypadku motyw tez jest podobny Odpowiedz Link Zgłoś
mln79 Re: Uzbrojony strażnik zabarykadował się w areszc 18.04.06, 14:37 A może żona wyłączyła mu kompa i skasowała Tibię? Odpowiedz Link Zgłoś
binkenklik Re: Uzbrojony strażnik zabarykadował się w areszc 18.04.06, 18:20 ale sie uśmiałem no bo wszystko by sie zgadzało niby, ale ten pan nie był strażnikiem z musu tylko z zawodu sadzę że gdyby nie chcial żeby wystawiano go więcej na warty to mógłby po prostu odejść z pracy która na tym wartowaniu właśnie polega. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker [...] 18.04.06, 13:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Podkusili go liberałowie! 18.04.06, 14:40 Galba swoje wie. I wie ze masz racje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anty-kaczor Re: Podkusili go liberałowie! 18.04.06, 15:02 może opętał go diabeł Rokita... Odpowiedz Link Zgłoś
622bungo Re: Uzbrojony strażnik zabarykadował się w areszc 18.04.06, 14:51 Szanowna Pani Redaktor, Czy mogłaby pani wyjaśnić jak to jest możliwie, iż starżnik nie dopuścił jeszcze do siebie negocjatorów, ale negocjacje trwają? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
mln79 Re: Uzbrojony strażnik zabarykadował się w areszc 18.04.06, 16:30 Pewnie negocjatorzy negocjują między sobą jak prowadzić negocjacje. Odpowiedz Link Zgłoś
robert293 Re: Uzbrojony strażnik zabarykadował się w areszc 18.04.06, 14:51 Ma racje,że się zabarykadował-ja wiem co sie dzieje w tym areszcie-Dyrektor i Kierownik Dzialu Ochrony zrobili sobie prywatne więzienie-traktujac swoich podwładnych(pracowników jak i tymczasowo aresztowanych) jak ludzi trzeciej kategorii oni sami uważają sie za elite-śmieszne-do tego aresztu powinien wkroczyc Minister Sprawiedliwości i wymienic całe kierownictwo tegoż Aresztu Sledczego-pracownicy oficjalnie nic nie powiedzą ale nie oficjalnie powiedza wiele.Panie Ministrze Sprawiedliwości Ziobro proponuje zająć się tą sprawą Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka jakim językiem napisano tę wiadomość?! 18.04.06, 15:07 Przecież to jakiś bełkot. Ja rozumiem, że to było pisane na szybko-szybko, ale ćwierćinteligent obdarzony znajomością języka polskiego byłby chyba w stanie sklecić tych parę zdań poprawnie i z sensem? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Jest zdesperowany: czekał aż 6 miesięcy!Ale niebaw 18.04.06, 15:47 em, jesli Pawlak i Sobecka...:) Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Może on nie lubi Kaczyńskich i Leppera? 18.04.06, 16:13 Wtedy protest byłby uzasadniony. Odpowiedz Link Zgłoś
assus102 Re: Uzbrojony strażnik zabarykadował się w areszc 18.04.06, 16:29 W całej SW funkcjonariusze traktowani są przez kierownictwo jak szmaty, nieoficjalnie i oficjalnie karani za wszystko, przestępcy mają więcej praw, a SW obrywa za wszystko. Nie można wziąć kilku dni zwolninia rocznie, bo zaraz jest po premii. Ilość pracy wzrasta bardzo szybko, a jedyne umiejętności kierownictwa od ministra poczynają na dyrektorach i kierownikach kończąc to zastraszanie, karanie i zaklinanie rzeczywistości. Człowiek pewnie został zmieszany z błotem po powrocie ze zwolnienia i nie wytrzymał. A liczba samobójstw wśród funkcjonariuszy dramatycznie wzrasta, ciekawe że nikomu z rządzących nie daje to do myślenia. Zobaczymy, czy musi zdarzyć się coś takiego, żeby ktoś się zastanowił na tą całą polityką rządzenia więziennictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
mln79 D-FENS 18.04.06, 16:34 A może to taki gościu jak ten, którego Michael Douglas grał w filmie "Upadek"? W takim razie pomoże tylko Robert Duvall. Odpowiedz Link Zgłoś
zbirut Jest normalny: wali mu bo napatrzył się na ten syf 18.04.06, 16:37 polskie więzienia mają standard sowieckiego gułagu. To jest tak,że tutaj się myśli,że jak kto dostał wyrok to jest szmata. A tymczasem tak łatwo może tam się dostac każdy. Kwestia przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Re: Uzbrojony strażnik zabarykadował się w areszc 18.04.06, 17:03 zmięknie. Trzeba tylko trochę czasu. Gdyby chciał sobie odebrać życie, jużby to zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
irini nie rozumiem 18.04.06, 17:33 Mieć żonę i troje dzieci i chcieć popełnić samobójstwo? Mo że facet ma depresję. Wydawało mi się, że pełna rodzina to szczyt marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Uzbrojony strażnik zabarykadował się w areszc 18.04.06, 20:12 No jak czlowieka z tendencjami depresyjnymi zatrudnia sie z dostępem do broni palnej to tylko pogratulowac tzw. kierownictwu. Może sa dla nich mniej odpowiedzialne stanowiska ? przecież brame musi ktoś otwierać. Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: Uzbrojony strażnik zabarykadował się w areszc 18.04.06, 20:59 No patrzcie, zgadłam że miał depresję, chociaż nie doczytałam w artykule ... może powinni mnie zatrudnić do tych negocjacji? irini.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 do negocjacji tylko prezes J.K. On ma wizje. I 18.04.06, 21:10 jak Chuck Norris - on sie kulom nie klania. To kule klaniaja sie jemu. irini napisała: > No patrzcie, zgadłam że miał depresję, chociaż nie doczytałam w artykule ... > może powinni mnie zatrudnić do tych negocjacji? > irini.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Chory na depresję i miał broń 18.04.06, 20:18 Obłęd. Normalny człowiek nie ma szans na pozwolenie na broń a tu dają Kałasznikowa człowiekowi niespełna rozumu. Co za kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
krakra13 Re: Chory na depresję i miał broń 19.04.06, 17:28 najwyrazniej facet mial cos do powiedzenia skoro posluzyl sie taka forma zwrocenia na siebie uwagi. Tylko kompletny frajer moze nazywac go czlowiekiem "niespelna rozumu" bez poznania prawdziwych przyczyn jego krokow. czas najwyzszy zeby w tym durnym kraju nauczyc sie troche pokory i zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Człowieku 19.04.06, 20:51 Uważasz, że normalny człowiek zaczyna strzelać z Kałasza a potem barykaduje się w wieżyczce? To świr i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Desperat z AK w reku i tlum gapiow wokolo. 18.04.06, 21:07 Tak to pokazala telewizja. Fajnie widziec, ze "spoleczenstwo" ma instynkt samozachowawczy. Z drugiej strony moze jest to zbyteczne narzekanie. Wygladalo mi na to, ze tlum byl elektoratem PiS i Samo-obory. nieprawomyslny napisał: > Moze go pomineli w awansach i premiach... Odpowiedz Link Zgłoś
salmonella a tak z innej beczki 18.04.06, 23:18 to czy mozna dostac at-eka na godzinke, albo ze 3 :) Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Taaa, najlepszy byłby snajper 19.04.06, 14:49 z dłuuugą lufą ;) O to Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
barka01 Re: Uzbrojony strażnik zabarykadował się w areszc 18.04.06, 22:05 Depresja może zdarzyć się każdemu i niestety nie leczy sie jej w ciągu miesiąca.Jeżeli prawdą jest, że bohater artykułu był pod jej wpływem to współczuję temu człowiekowi. Nie był w stanie rzetelnie osądzić tego co czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
danutawr Re: Uzbrojony strażnik zabarykadował się w areszc 18.04.06, 23:46 Po tytułach opinii widzę,że to żarty,a ten człowiek przeżył i przeżywa osobistą tragedię. Musiał być bardzo zdesperowany. Jeśli leczył się wcześniej psychiatrycznie,to widocznie skuteczność tego leczenia była nikła.Twierdzę w ciemno,że jest zdrowy psychicznie,tylko nie radzi sobie z otaczającą go rzeczywistością i problemami życiowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates1 a my wiemy dlaczego 19.04.06, 00:19 bo chcial ujawnic,mama mi to powiedziala-przewaly w gdanskim srodowisku tych,co to w prokuraturze rzadza z tylnego siedzenia.Nastepnym razem Mamuńka dorzuci cos pikantnego,ze sami z Polski dadza dyla,a pozniej jak Slowika ich w klateczce przywioza-oj bedzie radosc-Mama juz sie cieszy! Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 będzie więcej takich sytuacji 19.04.06, 09:07 z powodu konfliktów z przełożonymi - szczególnie w firmach prywatnych, gdzie próba jakiegokolwiek oporu przeciwko mobbingowi kończy się jednym stwierdzeniem "jak się nie podoba to spier..laj, mamy 100 chętnych na twoje miejsce" problemem jest rosnące bezrobocie która zmusza osoby pracujące (w obawie przed utratą pracy) do znoszenia coraz gorszych poniżeń - a po jakimś czasie psychika nie wytrzymuje i .... - ten facet i tak był wytrzymały, na zachodzie tacy desperaci walą serią od razu po ludziach Odpowiedz Link Zgłoś
antyklerykal DOŚĆ Rozwalania Polski! 19.04.06, 09:05 Rozwalają nam kraj. Nie macie jeszcze tego dość? Więźniowie się buntują, bo mają warunki niegodne człowieka, nie da się w ogóle w więżieniach pracować z nimi, tragedia. Nie wiesz co? Zobacz sam: DOŚĆ PAŃSTWA KLERYKALNEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
kipasku Re: Uzbrojony strażnik zabarykadował się w areszc 19.04.06, 15:09 zastanawiam się, czy nie jest to człowiek, prawie sprawiedliwy, który chciał walczyć z układem Odpowiedz Link Zgłoś
bialeoko Re: Uzbrojony strażnik zabarykadował się w areszc 19.04.06, 15:50 współczuję mu, nie wydolił wpół drogi... piekło jego, jego rodziny. A kundle z pracy miały ubaw po pachy. Niech nikt nie mówi że to on narobił wstydu, bo nie musieli go zatrudniać z takimi predyspozycjami. Tylko on wie, co przeżył. Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Zauwazcie że: 19.04.06, 19:19 naczelnik przez telefon powiedział dziennikarzowi tvn że: to był wzorowy funkcjonariusz, nawet pod koniec roku dostał nagrodę. rozumiem ze on funkcjionariusz niewdzięczny... teraz zrobił takie swiństwo naczelnikowi. ale jak wytłumaczyć fakt że taki pracownik (wzorowy) traci posade szefa oddziału i zostaje klawiszem na wiezyczce? To jest jakis nonsens. Ponadto wysłano go przymusowao na badania psychiatryczne - na jakiej podstawie? kto podpisał taki wniosek? i wobec tego jakim cudem trafił on do słuzby? i jeszcze dostał broń? czy ktoś to rozumie? Wg mnie ma racje jeden z przedmówców że w tym areszcie źle sie dzieje. Wyglada na to ze naczelnikowi waaaadza odbiła - tylko czekać gdy sie dowiemy ze on jest z PiS i jest to bezprzykładny polityczny atak na jego osobę. Odpowiedz Link Zgłoś