Dodaj do ulubionych

Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni?

• master_zybex Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 08:43
      wychodzicie z błędnego założenia bo:
      1. większość lekarzy NIE jest wykształcona
      2. większość lekarzy ma inteligencję na poziomie ślimaka winniczka
      3. większość lekarzy nie ma sumienia - ma skarbonę
      4. większość lekarzy jest nietechniczna - nie są w stanie przewidzieć
      mechanicznej obróbki przesyłki
      5. większość lekarzy ma za to TUPET, BEZCZELNOść NA WYSOKIM POZIOMIE,
      ZNAJOMOŚCI, itp...

powyższe można również zastosować do większości prawników

nie wymagajmy więc inteligencji i empatii od pazernych idiotów
      pozdrawiam
    • joork Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 08:43
      a co na to obroncy prawa z PIS'u? Co na to pan ziobro? opadaja rece.
    • paola_23 Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 08:47
      A tak wogóle jak można psa wysłać pocztą???????? nawet jak jest to dopuszczalne
      to ja NIGDY nie zrobiłabym takiego czegoś!!!!!!!!!!! Powinno się zlikwidować
      taką "usługę" na poczcie, bo to jest totalna głupota, która prowadzi do śmierci
      wielu zwierząt.
      Jednak nie dziwi mnie to że ludzie zachowują się jak pozbawieni mózgu idioci,
      ponieważ wielokrotnie widzę jak pozostawione w upale, w samochodach na
      parkingach psy skamlą o pomoc...
      Proszę bardzo wsadźmy tych lekarzy do paczki i wyślijmy jak najdalej stąd, bo
      przynoszą jedynie wstyd i hańbę, a może po takiej "podróży" by zrozumieli swoją
      głupotę i debilizm...
      • jerry21 Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 11:25

sluchaj - ludzie skorzystali z uslugi poczty , ktora ta usluge
        zobowiazala sie wykonac za odpowiednie pieniadze - czy trudno to pojac-
        ludzie popelnili pewien blad etyczny albo nie stalo im wyobrazni - zdarza
        sie . codziennie ludzie popelniaja wieksze okrucienstwa , np. tzw matki
        wyrzucaja , lub zostawiaja noworodki na smietnikach - i wtedy tez przy
        okazji takiej informacji pojawia cale stado obroncow a w zasadzie
        obronczyn - pieprza o trudnych warunkach , o braku antykoncepcji i
        inne takie bzdety -
        zaloze sie ze wiekszosc tzw. obroncow zwierzat z tego forum nawet
        palcem ni kiwnelaby w bucie bedac na poczcie i widzac owe
        malzenstwo lekarzy nadajace paczke i pracownika poczty ktory ta
        paczke przyjal - jestem tego pewien na sto procent bowiem polacy to
        w swej masie krzykacze na modle niejakiej dulskiej - zawsze sa prawi
        i dobrzy w sprawie ktora ich nie dotyczy i jest daleko..
    • korysia Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 08:47
      Moim zdaniem ludzie Ci zasługują na karę i to nie byle jaką...Uważam że ludzie
      ci niby wykształćeni, a zachowali się jak idioci, nie mający pojęcia co robią.
      Jak można było zrobić coś takiego niewinnemu pieskowi? Jak można zakupić żywą
      istotkę i potem ją zwrócić, bo się nie nadaje na wystawę...?! Ciekawa jestem jak
      by ich ktoś tak zapakował do kartona w 30 stopniowym upale i wysłał gdzieś bez
      wody ? To niehumanitarne i zasługuje na potępienie. Nie rozumiem ludzi, którzy
      mogą tak traktować zwierzęta! Takie postępowanie jest przerażające i według mnie
      kara którą powinni otrzymać musi być najwyższa!!!
      • koszalek63 Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 09:42
        Darujmy sobie już ocenę polskiego wymiaru sprawiedliwości, bo jaki on jest każdy
        z nas widzi lub, co znacznie gorsze, miał z nim bliski i osobisty kontakt.
        Problem jest inny i sprowadza się do kwestii etyki zawodowej lekarzy. Oczywiście
        mam tu na myśli coś, co funkcjonuje za granicą, a czego namiastkę mamy w kraju,
        ponieważ zdecydowana większość lekarzy szybko zapomina o składanej przez siebie
        przysiędze. Państwo może się walić, być toczone korupcją i mieć zasrane prawo,
        jednak nic nie powinno tłumaczyć braku etyki w środowisku lekarskim.
        W czasach II RP Izby Lekarskie bardzo surowo rozprawiały się ze wszystkimi,
        którzy swymi błędami, niewiedzą lub nieetycznym działaniem pogarszali w
        społeczeństwie wizerunek lekarza. Odrzucali w ten sposób plewy i dbali o jakość
        swych usług, wiedząc, że to procentuje szacunkiem dla zawodu. Ten przykład
        dowodzi, że nie zawsze leczyli nas padlinożercy i łapiduchy.
        Tłumaczenie tych pseudointeligentów, że nie mieli doświadczenia w hodowli małych
        psów jest żenujące i na poziomie kilkuletniego dziecka, gdyż nie potrzeba do
        tego specjalistycznej wiedzy weterynaryjnej, żeby przewidzieć czym może się
        skończyć takie postępowanie. Z moich licznych doświadczeń ze zwierzętami wynika,
        że więcej życzliwości i dbałości o zdrowie swych pacjentów mają lekarze
        weterynarii, niż ci, którym zawierzamy swoje zdrowie. Pamiętam reakcję młodego
        weterynarza, który ostatnio usypiał mojego chorego kota. Może mi nie uwierzycie
        ale miał przy tym tyle samo łez w oczach co ja.
        A tak tytułem podsumowania, to cała ta afera jest niczym innym, jak koncertem
        idiotów, z których prawdopodobnie tylko poczciarz nie miał wyższego
        wykształcenia. To kolejny powód do publicznej debaty nad jakością współczesnego
        wykształcenia i doborem kadr do wykonywania określonego zawodu.
        Jeszcze nam tylko do kompletu brakuje imbecyli, pokurczy umysłowych i innych
        tzw. "inteligentnych inaczej" wśród pilotów samolotów pasażerskich, maszynistów
        pociągów, saperów, generałów, chociaż może to jakaś nowa prawidłowość, gdyż od
        dłuższego czasu mamy ich już wśród ministrów.
    • olga1974 Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 08:58
      czy nie ma w tym kraju jakiejś organizacji, która jednak mogłaby coś zrobić w
      tej sprawie, bo nie sądze żeby nasze komentarze zrobiły na kimś większe
      wrażenie? Słów brak na to. Chyba zacznę grać w toto lotka....żeby móc założyć
      organizację rozprawiającą się z takimi delikwentami.
      • agata.balu do Olgi 1974 21.04.06, 12:36
        olga1974 napisała:
        > czy nie ma w tym kraju jakiejś organizacji, która jednak mogłaby coś zrobić w
        > tej sprawie, bo nie sądze żeby nasze komentarze zrobiły na kimś większe
        > wrażenie? Słów brak na to. Chyba zacznę grać w toto lotka....żeby móc założyć
        > organizację rozprawiającą się z takimi delikwentami.

Ano nie ma. Wszystkie organizacje prozwierzęce są organizacjami działającymi za
        użebrane pieniądze (za wyjatkiem TOZ i xxxTOZ czyli pogrobowcami PRL-u
        psiadającymi własny majątek)i nie mają żadnych praw. Wszelkie interwencje muszą
        sie odbywać w asyście straży miejskiej lub policji. Dokładnie tak samo jak
        interwencje każdego szeregowwgo obywatela!
        Półlegalna instytucja "Inspektora Ochrony Zwierząt" nie ma także żadnych
        wiekszych uprawnień .... ale za to warszawskiemu TOZ trzeba płacic grube setki
        za uczestnictwo w kursie "na inspektorów" ..... po to by zapewnić im pieniądze
        na etaty.

A lekarze?? No cóż, dokonali inwestycji za 2000zł a towar okazał sie felerny.
        Nie można na nim zarobić, nie można się pochwalić, jeszcze pewnie żądali nie
        tylko zwrotu pieniędzy za "towar", ale i kosztu "przesyłki".

Gdy pomyślę ile ten szczeniaczek musiał wycierpieć zanim padł ....
        • olga1974 Re: do Olgi 1974 21.04.06, 13:09
          przeczytałam sobie ten artykuł z samego rana, w ciągu dnia pozostałe
          wypowiedzi...i za każdym razem jak o tym pomyślę to mi słabo, głowa mnie
          rozbolałą i ząb...chyba z tej złości na bezsilność.
          Wydaje mi się że w usa jest coś w rodzaju policji d/s spraw zwierząt.
          A poza tym jak można traktować psa jak inwestycję?
          ktoś na forum na onecie zarzucił, że problem ten jest na forum wyolbrzymiany,
          ponieważ to tylko pies, a każdego dnia jest mordowanych tyle dzieci.
          Moim skromnym zdaniem nikt nie ma prawa stwierdzać że życie i cierpienie psa
          jest mniej znaczące niż człowieka. Nikt nie ma prawa traktować psa jak zabawkę,
          jak przedmiot. Ludzie prymitywni byli i zawsze będą, podrzebne jest tylko
          egzekwowalne prawo.
    • pnaszarkowski Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 09:07
      Ale w sumie przeciez ten pies miał zgrubienie na ogonie - ciekawe czy tego
      argumentu tępi lekarze użyli.
      W pudła ich i pocztą do sądu. Tylko dać na drogę miskę z wodą, worki na odchody
      i ręczniki papierowe. Od razu akt zgonu można dołączyć. Porażka.

piotrek
    • krzych.korab Adam i Ewa D. Unikajcie lekarzy o takich inicja- 21.04.06, 09:16
      łach w Katowicach i okolicy.
    • tersta Trzeba ich też wysłac gdzieś w kartonie 21.04.06, 09:21
    • kazik84 Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 09:21
      Słuchajcie, to są lekarze! Przypuszczam, że taki sam stosunek mają do ludzi.
      Zbojkotujmy ich !!!!!!!!! W każdym miejscu pracy: szpitalu, prywatnej
      przychodni, wszędzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kto jest za niech sie
      wpisuje i przyjdzie na rozprawę.
      • komentator15 Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 17:33
        kazik84 napisał:
        PODAJ ICH NAZWISKA I MIEJCE PRACY.....
        > Słuchajcie, to są lekarze! Przypuszczam, że taki sam stosunek mają do ludzi.
        > Zbojkotujmy ich !!!!!!!!! W każdym miejscu pracy: szpitalu, prywatnej
        > przychodni, wszędzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kto jest za niech sie
        > wpisuje i przyjdzie na rozprawę.
    • kurrappa Czy ktoś się nie orientuje co to za lekarze? 21.04.06, 09:24
      Jeżeli prowadzą prywatna działalność chciałbym się dowiedzieć, kto to, bo nie
      chciałbym korzystać z ich usług
      • olawalecka Re: Czy ktoś się nie orientuje co to za lekarze? 21.04.06, 09:29
        taaak...ciekawe jakie metody stosują lecząc ludzi ... wrażliwośc najwyraźniej
        gdzieś tej parze umknęła :(
      • cypis.syn.rumcajsa Re: Czy ktoś się nie orientuje co to za lekarze? 21.04.06, 09:34
        Adam i Ewa D.
        chciałabym poznać ich nazwisko!

nie mam słów, po prostu ręce mi opadają

Aga Wróblewska

• mfs0 To ja proponuję uniewinnić unabombera! 21.04.06, 09:30
      W końcu to pracownicy poczty przyjmowali listy z bombami...
    • arekk22 Bestie w ludzkiej skórze 21.04.06, 09:33
      I znowu pobłażliwośc organów ścigania? Kiedy wreszcie prawo ochrony zwierząt
      będzie respektowane? Gdzie jest Ziobro? Kto zrobi porządek w tej iinnu
      dziedzinach?
    • m.malone Ciekawe czy "doktor" Mengele 21.04.06, 09:37
      miał żonę i dzieci?

Może ktoś wie?
    • jozue32 ja pie..! 21.04.06, 09:39
      Ja pie.., grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:[ az sie we mnei gotuje, chciałbym ich
      dorwać w swoje ręce:[
      • ismael Re: ja pie..! 21.04.06, 14:24
        jozue32 napisał:

> Ja pie.., grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:[ az sie we mnei gotuje, chciałbym ich
        > dorwać w swoje ręce:[

Nie ty jeden... zapewniam :) przerobiłbym ta parke pomiotów dra mengele na karme
        dla psów , scierwa zwyrodniałe, i pomysleć ze takie cos leczy ludzi...[>
    • nameja Ludzie!! Oni leczą ludzi!!! 21.04.06, 09:41
      A miskę wstawili dla picu? A uniewinnienie też dla picu?
    • daisy2005 Niewinni? Rany boskie, kara 10 tys. zł to za mało! 21.04.06, 09:47
      Jak tak mozna było postapić, to oni nie wiedzieli co robią? Idiotyzm, bo
      inaczej tego nie da sie nazwać! A poczta, która taka przesyłke przyjęła /
      podobno z napisem : uwaga pies / , nic nie jest winna? Przeciez ten biedny
      psiak musiał szczekać, nikt nie zauwazył? Znieczulica i tyle.
    • krawcio Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 09:54
      zgadzam sie! i powinni pania prokurator tez wsadzic w ten karton... ja bym go
      wyslal dalej np... abu-dabi
      • megasia Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 13:19
        Pani Prokurator chyba była ok, bo doprowadziła do skazania...gorzej z jej
        szefem.
    • eshka Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 09:54
      A moze jakis list do Ziobro?
    • aniela5 Tak sie trakuje Przyjaciela czlowieka. 21.04.06, 09:56
      Czy swoje wlasne dziecko,niemowlaka, tez tak by wyslali poczta,w kartonie?

Tylko jeden akt oskarzania postawila prokuratura-wysili sie-nie ma co.

Lekarze, PP, i hodowczyni- wszyscy porowno powinni byc ukarani.

No ale coz to Polska wlasnie. Slusznie, ze Dunczycy apluja aby psow z Polski
      nie kupowac! Cierpienie zwierzat, jak widac, dla nas jest 'normalka i
      codziennoscia' widac mamy to juz we krwi.

Gdzie jest to PRAWO I SPRAWIEDLIWOSC??
    • zaifi nie mieli wiedzy o hodowli! 21.04.06, 09:56

nie mieli również wyobrażni,jak i odpowiedzialności za żywą istotę zamknietą w
      tekturze w ciemnościach i duchocie,jest to pokrętne tłumaczenie się osób,które
      składają przysięgę Hipokratesa,gdzie obrazowo zdiagnozował On przyczyny
      śmierci,jako naruszenie równowagi w organizmie stanu czterech cieczy itd.
      • titta Re: nie mieli wiedzy o hodowli! 21.04.06, 10:04
        Wlasciwie to lekazami nie powinni byc. Posiadajac taka wrazliwosc i wyobraznie
        stanowia zagrozenie. Abstrachujac od znecania sie nad psem, jak mozna nadac
        poczta miske z woda?
    • adax1 Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 10:03
      ja bym tak spakowal to małżeństwo do pudla i wysłał pocztą.....a i dołożyłbym
      im tego prokuratora.. tak dla zabawy.
      a najlepiej nie do pudła tylko do trumny od razu.... unikniemy niepotrzebnej
      roboty.... bo przecież zakończenie już znamy....
    • jazg1 Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni 21.04.06, 10:07
      Skazany powinien zostać pracownik poczty, który wiedząc że w kartonie jest
      pies, nie dał mu nic do picia i jedzenia. Skoro poczta podjęła się dokonania
      przesyłki, to powinna usługę wykonać prawidłowo i nie zwalać winy na nadawcę.
      • wredna_jedza Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni 21.04.06, 13:08
        Jeśli przesyła sie psa, do klatki doczepia sie kluczyk, żeby można ją otworzyć.
        Tutaj musiałby rozwalić pudełko, a wtedy "szanowni państwo dochtory" oskarżyliby
        poczte o otwarcie paczki.
    • pterodaktyl59 Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 10:08
      Przepisy o opakowaniu są bezsensowne. W skrzyni by się nie odwodnił??? Problemem jest wysyłanie zwierząt w czasie upałów i dużych mrozów - wtedy powinno się nie przyjmować przesyłek ze zwierzętami i roślinami, ale żeby na coś takiego wpaść, to...
    • jazg1 Winni pracowniczy poczty polskiej 21.04.06, 10:09
      To oni wiedzą, jakie przepisy obowiązują przy przesyłaniu zwierząt. Jeżeli
      poczta podjęła się dokonania przesyłki, to powinna odpowiednio usługę wykonać.
      Gdy adresat odmówił odebrania przesyłki to pracownik poczty powinien go
      nakarmić i napoić. Jak mieli tego dokonać nadawcy przesyłki z psem?
      • olga1974 Re: Winni pracowniczy poczty polskiej 21.04.06, 10:15
        jazg1 czy ty ich bronisz?! czy jesteś w jakikolwiek sposób spokrewniony z
        którąś ze stron w tej sprawie? Jak nadasz dziecko pocztą i ono padnie...to
        wtedy też tylko poczta poniesie winę?
      • deadeasy Re: Winni pracowniczy poczty polskiej 21.04.06, 11:03
        Bzdury gadasz. DoHtory zapakowaly psa w karton, daly miske z woda, ktora sie
        zaraz wylala. Zapakowali tez worek na odchody i papoer toaletowy zeby
        szczeniak sobie sam doope wytarl a kupy do woreczka wlozyl?! Takich powinni
        skreslic z listy lekarzy i zabronic wykonywania zawodu; albo przynajmniej
        oglosic pelne nazwiska zbey ludzie wiedzieli z jakimi konowalami maja do
        czynienia.

Psa nie powinni nadac tylko odwiezc na miejsce gdzie go kupili. Wydac 2000 na
        zwierze to potrafia a potem chca oszczedzac i pakuja psa w pudlo?! Zalosne. Nie
        tylko sloma z butow ale takze i gnojowka.
    • macarthur Katowicom gratulujemy lekarzy 21.04.06, 10:11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka