lukciu 25.04.06, 07:07 IV RP nastala, oszolomy powychodzily z ukrycia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moroux Kolejny faszysta 25.04.06, 07:09 Atak "dziennikarzy"-oszołomów prawicowych - semka, janke, cejrowski i inni. Nie jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Podobny do tego z Warto rozmawiać.Dbałość o dyre- 25.04.06, 07:42 ktorskie stołki w TVP wyraża się ilością takich programów. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Podobny do tego z Warto rozmawiać.Dbałość o d 25.04.06, 08:19 Początek lat 90 wraca. Cofamy się w rozwoju o 15 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
zakopane1973 Znowu ci komórki nie zapracowały... 25.04.06, 08:41 Smarowałeś to samo jak wróciła Olejnikowa? he he. Na razie to ty masz poglądy sprzed 15 lat, zresztą one już wtedy były nieaktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
majowa_jutrzenka Re: Znowu ci komórki nie zapracowały... 25.04.06, 08:52 NIektórzy tutaj mają poglądy sprzed lat 80. Postendeckie popłuczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
zakopane1973 [...] 25.04.06, 08:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
majowa_jutrzenka Re: Znowu ci komórki nie zapracowały... 25.04.06, 09:01 Nie wiem, kim jesteś, ale cejrowskiemu do takich poglądów blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
zakopane1973 Re: Znowu ci komórki nie zapracowały... 25.04.06, 09:03 Oceniasz człowieka na podstawie paru zdań... Forum to furda...uważaj żeby się w życiu nie mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
majowa_jutrzenka Re: Znowu ci komórki nie zapracowały... 25.04.06, 09:11 Wiesz, chodziło mi o cejrowskiego. On wielokrotnie dał wyraz swoim poglądom w tv. A na forum? Ja mogę mieć poglądy skrajnie różne od tych, które tu prezentuje. A dlaczego prezentuje takie? Dla dyskusji, kłótni, zgrywy... Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Cejrowski wchodzi za Fedorowicza 25.04.06, 11:16 ...i dobrze, lubię jasność sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zakopane1973 Re: Cy u was wiejo halny? Bo godos jak potłucony! 25.04.06, 08:59 Jestem z Polski centralnej, a nick to tak... z sympatii. Odpowiedz Link Zgłoś
zakopane1973 Re: Prawicowy manipulator, udający obiektywizm 25.04.06, 08:36 He he, dla Ciebie faszyzm zapewne zaczyna się na prawo od Żakowskiego, pewnie dlatego, że Żakowski tak powiedział? Nie ośmieszaj się takimi sądami jeśli chcesz aby twe poglądy były traktowane poważnie, bo na razie to zieeeffff. Odpowiedz Link Zgłoś
berguzzz Re: Prawicowy manipulator, udający obiektywizm 25.04.06, 08:46 Cejrowski to burak zwykly a nie faszysta czy lewak. Piszac burak mam na mysli to ze jest konserwatywny od stada starych bab. Ok ja tez jestem co do niektorych spraw ale ten typ to chyba wymyslil pojecie "konserwatywny" Od 1maja nie ma u mnie tvp1 Odpowiedz Link Zgłoś
zakopane1973 Gdybyś był konserwatywny to 25.04.06, 08:51 posługiwałbyś się językiem, którego uczyli Cię w szkole a nie jakimś postszympansowym postękiwaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
berguzzz Re: Gdybyś był konserwatywny to 25.04.06, 09:23 Dla mnie od formy wazniejsza jest tresc. Moze sie za duzo naczytales nowomowy partyjnej Joli z dywit ze cie tak slowo burak razi? Odpowiedz Link Zgłoś
quadrans obiektywny 30.04.06, 00:36 berguzzz twój subieektywizm siegnął dna termin "konserwatyny" wymyślono nieco wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: Prawicowy manipulator, udający obiektywizm 25.04.06, 08:54 chyba żartujesz , on nie udaje żadnego obiektywizmu. Jest dumny z tego ,że jest stronniczy Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues cejrowski udaje obiektywism? 25.04.06, 12:56 moroux napisał: Wiele można powiedzieć o Cejrowskim, ale zawsze jasno przedstawiał swoje poglądy i ciemnogrodzkie fascynacje:) Nie przypominam sobie, aby zgrywał się, jak większość dziennikarzyn na osobę obiektywną. Czy poprawną politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Prawicowiec faszysta??? A coz to to?? :))) 25.04.06, 15:20 moze jeszcze bolszewik kapitalista? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit *** 0 R G A N K P P nie lubi Cejrowskiego**** 25.04.06, 09:23 Szanowni redaktorzy wyraźnie nie są zachwyceni osobą Cejrowskiego.Posiada jedną wadę dyskredytującą go całkowicie mianowicie myśli samodzielnie. A na dodatek wali kubkiem ze swoją podobizną.Straszne i potworne zarazem. Michniki nie walą kubkami. No braciszek Michnika troszkę walił,po twarzach polskich patriotów w sbeckich katowniach. No ale żeby kubkiem walić!!? Szczyt perwersji! Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Bliższy pastuch właścicielce ziemskiej niż inteli- 25.04.06, 11:34 gent. Łatwiej walnąć kubkiem niż myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
cefalc Re: *** 0 R G A N K P P nie lubi Cejrowskiego* 30.12.08, 13:11 słusznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Kolejny faszysta 25.04.06, 07:17 O, nie wiedzialem ze Cejrowski jest lewakiem! Przeciez faszysci to lewacy. Odpowiedz Link Zgłoś
zakopane1973 Niezupełnie 25.04.06, 08:39 Określenie "lewacy" stosuje się raczej do czerwonych pogrobowców komunizmu. Ale masz rację-faszyzm żadną prawicą nie jest, to tylko taki wymysł czerwonej lewicy, która przecież musiała się jakoś od faszyzmu odróżnić. Odpowiedz Link Zgłoś
trewas A teroz juz piknie godos 25.04.06, 08:59 Wiac przestało :))))) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
cejrowski_fan Samodzielne myślenie... 25.04.06, 07:23 ...to trudna i bolesna sztuka. I nie ma motywacji, gdy Gazeta Wyborcza stanowi całą wykładnię prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Samodzielne myślenie... 25.04.06, 08:18 Jeszcze trudniej myśleć, kiedy wykładnię prawdy stanowi propaganda pis i radyja. Odpowiedz Link Zgłoś
cejrowski_fan Re: Samodzielne myślenie... 25.04.06, 08:19 Nie nawołuję, abyś zmienił wykładnię (a więc wpadł z objęć dżumy w objęcia cholery), tylko, abyś zaczął myśleć samodzielnie. Znacząca różnica :))) Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Samodzielne myślenie... 25.04.06, 08:26 Co miałem na myśli - jeśli zarzucasz mi brak samodzielnego myślenia, zastanów się, czy ty sam myślisz samodzielnie. Bo mnie się wydaje - że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
cejrowski_fan Spokojnie ;-) 25.04.06, 08:39 O mnie się nie martw... Ja nie słucham np. Radia Maryja, ale wobec tego nie krytykuję go, bo nie mam za co (przynajmniej nie za głoszone poglądy, bo ich osobiście nie znam, a wątpliwości wzbudza tylko we mnie forma tego radia). Co poniektórzy natomiast bywalcy tego forum wiedzę na temat np. RM czerpią z GW i powtarzają jako własne opinie. Podobnie jest z oceną osoby Wojciecha Cejrowskiego. Ja akurat trochę się zainteresowałem swego czasu jego poglądami i nie znajduję w nich nic, co stara się imputować GW.. A mój nick - to tylko na potrzeby chwili założony jakiś czas temu, ale jak już kiedyś dokonałem rejestracji, to nie chce mi się zakładać kolejnych kont, z których i tak osobiście nie korzystam. Swoją drogą ciekawe, że GW wprowadza idotyczny obowiązej logowania się przy co bardziej "newralgicznych" artykułach. Taka forma prewencyjnej cenzury ;) Co to jednak za problem zakładać sobie coraz to nowe konto, w celu wygłoszenia "nieprawomyślnego", albo wulgarnego sądu? Dostrzegam tu pewien brak logiki - ale to decyzja GW :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
trewas Fakt, w pewnych kwestiach GW wprost nie dopuszcza 25.04.06, 09:03 dyskusji. Np. Papież. Poglądy KK na aborcję. Ach to lewactwo! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cejrowski_fan GW - temat rzeka :-) 25.04.06, 09:17 Poglądy KK na aborcje są jedne i nie podlegają dyskusji. Przynajmniej na forum GW :))) Możesz się z nimi nie zgadzać, ale one takie są i już :) Poglądy GW na ten temat zdają się być jednak "nieco" odmienne i redakcja ma do tego prawo. A stały kącik dla spragnionych sławy feministek mnie po prostu rozwala. Raz Środa się wypowie, raz Jaruga. Miodzio :] Beczka śmiechu... Także w tym przypadku GW ma do tego prawo... GW ma prawo także mianować każdego błazna "autorytetem" moralnym i kazać swoim wyznawcom go czcić. Wiadomo - wybitny naukowiec, nietuzinkowy artysta, opiniotwórcza gazeta zachodnia, szanonowany i ceniony pisarz. Do tego wszystiego GW ma prawo, takie samo, jak np. ja, czy Wojciech Cejrowski, aby się z tymi poglądami nie zgadzać. Trochę gorzej, gdy np. GW powołuje się na demokrację żądając praw dla wszelkiej maści mniejszości. Gdyby dziennikarze GW byli trochę bystrzejsi to zrozumieliby, że demokracja to dyktat większości, w której nie ma miejsca dla mniejszości. Ciekawe, czy gdyby doszli do takich wniosków, czy nadal mieniliby się obrońcami demokracji ;-) Może wówczas sami, na wzór tworzonego przez nich wizerunku Cejrowskiego, okrzyknęliby się faszystami (ale np. faszystami mniejszości seksualnych), a Cejrowskiego wówczas zmieszaliby z jakimś wrednym demokratą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
majowa_jutrzenka Re: GW - temat rzeka :-) 25.04.06, 09:23 Gratuluję wizji demokracji jako dyktatu większości... Demokracja liberalna to system, większość szanuje zdanie mniejszości. Właśnie dlatego, że mniejszość jest słabsza. Ale... dużo by mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
drapak.pl Re: GW - temat rzeka :-) 25.04.06, 12:57 nie masz kmiotku zielonego pojęcia czym jest demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: GW - temat rzeka :-) 25.04.06, 13:03 Demokracja nie jest "dyktatem wiekszosci, w ktorej [moze: w ktorym?] nie ma miejsca dla mniejszosci". Jesli takie masz pojecie o demokracji, to idz powyjezyczac sie na innych forach, bo tu tracisz czas i tym, i my. A Cejrowski moze sie zgadzac lub nie zgadzac z kim i czym chce, ale nie widze powodu, aby propagowal swoj prymitywizm i chamstwo (bo trudno to inaczej nazwac) za moje pieniadze - w TVP. Pod wzgledem poziomu dyskusji swietnie dogadalby sie z Wojewodzkim - ale niech to robia gdzies prywatnie, przy kawce. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Wasza demokracja mozna sie podetrzec 25.04.06, 15:02 Demokracja to tyrania wiekszosci. W demokracji decyduje wiekszosc i wiekszosc moze decydowac, jaki zakres praw i dla ktorych mniejszosci respektowac (ale to bardziej podpada pod prawodawstwo, ktore wiekszosc moze zmienic). Jak jej sie nie spodoba to kto ja powstrzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
infin Re: Wasza demokracja mozna sie podetrzec 25.04.06, 16:31 Cytuję: "We współczesnej teorii demokracji liberalnej, wywodzącej się z prac Johna Locke'a i Johna Stuarta Milla zakłada się, że faktyczny ustrój demokratyczny powinien charakteryzować się: możliwością wyboru władzy przez wolne i uczciwe wybory możliwością kandydowania do ciał tworzących władzę przez wszystkich obywateli rządami prawa i jawnością stanowienia prawa przestrzeganiem elementarnych praw człowieka takich jak: wolność głoszenia swoich poglądów - nawet jeśli nie są one w danym momencie popularne wolność zrzeszania się i tworzenia politycznych grup nacisku wolność od dyskryminacji (rasowej, religijnej, seksualnej itp.)" Podsumowując - idź sobie pomarzyć gdzieś indziej o potędze swojej większości. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Wasza demokracja mozna sie podetrzec 25.04.06, 16:39 No to w Polsce nigdy nie bylo demokracji a Wyborcza jest gazeta antydemokratyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Malo tego 25.04.06, 16:44 Wynika z tego ze na swiecie nie ma ani jednego demokratycznego panstwa. USA jest najblizej idealu. Odpowiedz Link Zgłoś
maksik9 Re: GW - temat rzeka :-) 25.04.06, 20:32 mogę sie podpisać pod tym co napisałeś. Jedynie prawomyslni i "obiektywni" dziennikarze wg"GW" to Olejnik, Lis, Rymanowski, Durczok, Żakowski, Najsztub no i jeszcze Paradowska. Poprzyznawali sobie wzajemnie "Wiktory" i myślą że publika to kupi. Towarzystwo wzajemnej adoracji. A takiego Sopalę z TV Puls który jest prawdziwym dziennikarzem nikt nie dostrzega. Za to każdy dziennikarz prawicowy jest be. Taki Kuba Wojewódzki może pomiatac swoimi gośćmi i nie razi to "GW" ale jeżeli Cejrowski powie tylko prawdę to jest to zaraz oszołomstwo. Nie ma obiektywnych dziennikarzy w TVN, TVN24, Polsacie i w TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
the_cause ciekawe.... 25.04.06, 11:28 Piszesz: Podobnie jest z oceną osoby Wojciecha Cejrowskiego. Ja akurat trochę się zainteresowałem swego czasu jego poglądami i nie znajduję w nich nic, co stara się imputować GW. A jeżeli ja znajduję w poglądach WC rzeczy, z którymi się nie zgadzam i nie zgadzają się również redaktorzy GW, to skąd pewność że ta zgodnośc jest skutkiem wplywu GW na moją mózgownicę? To uważasz, że do podobnych poglądów można dojść niezależnie i nie muszą być ony inspirowane tylko przez media? A Ty do swoich przekonań doszedłeś ot tak całkowicie sam z siebie, czy może jakieś lektury, wykładowcy na uniwerku, itp Ci w tym pomogły? Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: ciekawe.... 25.04.06, 12:55 Mylisz wyksztalcenie, ktore ma pomagac w samodzielnym patrzeniu na swiat z indoktrynacja na WUML'u. Na tym polega problem GW i jej wyznawcow. > A Ty do swoich przekonań doszedłeś ot tak całkowicie sam z siebie, czy może > jakieś lektury, wykładowcy na uniwerku, itp Ci w tym pomogły? Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Jest fatalnie mouroux! Ja widzę jeszcze Szczukę, 30.04.06, 17:27 Wojewódzkiego,Nieznalska,Jarugę,Środę Nie jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
bomba44 Brawo Wojciech Cejrowski 25.04.06, 16:21 A ja bardzo lubię i cenię Cejrowskiego. Nie oceniajcie go na podstawie kilku jadowitych, nieprawdziwych zdań, które napisała o nim gazeta. Zamiast stronniczego artykułu w Gazecie proponuję przeczytać na przykład jego książkę. Wtedy dowiecie się, kim on naprawdę jest i jakie poglądy prezentuje. Jego działalność w latach dziewięćdziesiątych była dla niektórych szokująca, ale za to nowatorska i bardzo ożywcza. Cejrowski łamał tabu i pobudzał do samodzielnego myślenia. Był radykalny, ale dla mnie to lepsze niż ciągła polityczna poprawność. Dla wielu był niewygodny i prawdopodobnie dlatego budzi sprzeciw i krytykę ze strony ciał takich jak Gazeta. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
kigen Re: Brawo Wojciech Cejrowski 25.04.06, 20:09 > Nie oceniajcie go na podstawie kilku jadowitych, nieprawdziwych zdań, które > napisała o nim gazeta. Jakie są błędy w tuch zdaniach, które napisała gazeta? Wymień proszę kilka (bo ocena jadowitości to subiektywna sprawa, ale zarzut kłamstwa dość łatwo sprecyzować) Odpowiedz Link Zgłoś
quadrans Re: Brawo Wojciech Cejrowski 30.04.06, 00:41 GW należy zlikwidować - szkodzi wszystkim żydom w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
quadrans Re: Brawo Wojciech Cejrowski 30.04.06, 00:53 Wojciech - napewno zajmiesz sie tesch "jednorazowo" Gazetą kigen napisał: > > Nie oceniajcie go na podstawie kilku jadowitych, nieprawdziwych zdań, któ > re > > napisała o nim gazeta. > > Jakie są błędy w tuch zdaniach, które napisała gazeta? Wymień proszę kilka (bo > ocena jadowitości to subiektywna sprawa, ale zarzut kłamstwa dość łatwo > sprecyzować) Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarecki8 Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 07:08 heh.. ........ bezpieczeństwo zabezpiecz dane chroń swoja siec Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Ale czad :))))) Gratulacje dla pana Wojtka!!! 25.04.06, 07:10 czekam z niecierpliwoscią... i na program i na skowyt lewackiej gadzinówki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zakopane1973 Pamiętam ten odcinek 25.04.06, 08:49 Cejrowski oczywiście żadnego kondoma nie zakładał, natomiast poprosił aby zrobiła to dyrektor szkoły, w której odbywały się tak prowadzone zajęcia z "wychowania seksualnego" Odpowiedz Link Zgłoś
ulubienieclosu Wojciech Cejrowski wraca i bardzo dobrze... 25.04.06, 07:15 W 1995 r. program opisała w "Gazecie" Anna Bikont w reportażu "Brunatny kowboj RP". Cytowała wielu ludzi kultury, którzy dopatrywali się w programie propagowania treści faszystowskich. A jakich treści dopatruje sie p. Anna Bikont w GW. Proszę też o tym otwarcie napisać...brrr Odpowiedz Link Zgłoś
galba W latach '90 GW w ramach walki o wolność słowa... 25.04.06, 07:24 ... prowadziła akcję wykopania W.C. z TVP. Udało się. tak jak w ramach tej samej walki o wolność słowa udało się GW zwolnić parę innych osób z innych redakcji. Teraz będziemy zwalniać ludzi GW... Też w trosce o wolność słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 25.04.06, 08:26 ciekawe galba w jaki sposob bedziesz zwalniał ludzi z GW.... chcialbym to zobaczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 25.04.06, 11:29 Sposób jest bardzo prosty. Spójrz na kurs agory na gieldzie, to zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 25.04.06, 12:57 Jak tak dalej pojdzie ze sprzedaza GW to z cala pewnoscia zobaczysz. Tyle, ze zwolnien dokona sam rabin Shechter :) kaczkozerca napisał: > ciekawe galba w jaki sposob bedziesz zwalniał ludzi z GW.... chcialbym to > zobaczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 25.04.06, 13:05 Smieszni jestescie. Kraczecie u upadku Agory i GW od co najmniej pol roku - i jakos nic z tego nie wynika. Spieprzyli sprawe z "Nowym Dniem", to fakt, ale jakos nic sie od tego nie zawalilo. A "Dziennik" jakos im nie zagraza, oj nie... Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 25.04.06, 13:59 Nie tyle kracze co bardzo mnie ciesza fatalne wyniki gieldowe i jeszcze gorsza wiarygodnosc tego, moim zdaniem, wyjatkowo podlego medium. Co zas do dziennika to sadzac po zapowiedziach jego tworcow dotyczacych profilu i zawartosci, nie sadze zeby przypadl mi do gustu. Ale nie chce przesadzac juz teraz. Polecam, natomiast, Niezalezna Gazete Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 25.04.06, 14:10 A co to jest za pisemko, ta Niezalezna Gazeta Polska? To jakis zin powielany na ksero? Nigdzie jej nie widzialem, wiec chyba opiniotworcza to ona nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 25.04.06, 14:16 To, ze nic nie wiesz o pismie, ktorego naklad wynosi 100 000 swiadczy tylko o tobie i twojej bezstronnosci. W znajomosci fanzinow i kolorowych pisemek z pewnoscia ustepuje ci miejsca. Naczelnym NGP jest Sakiewicz, z Gazety Polskiej (na wszelki wypadek informuje, ze GP probowal nieskutecznie przejac rabin Adam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
quadrans Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 30.04.06, 00:40 poczekaj Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker GW - Galba Walnięty 25.04.06, 08:44 Pomarzyć możesz Galbusiu, o ile mi wiadomo nie jesteś kadrowym w redakcji GW. Na tym stanowisku wymagają choć śladowej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
poznan_o Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 25.04.06, 08:56 galba pierdnal Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Ludwik to Ty ?? Juz dawno się domysliłem.... 25.04.06, 10:29 galba napisał: \ > > Teraz będziemy zwalniać ludzi GW... Też w trosce o wolność słowa. > Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus I bardzo dobrze 25.04.06, 07:31 Z poglądami Cejrowskiego często się nie zgadzam (ale np. wbrew ciemnej większości jest zwolennikiem wolnego rynku) natomiast nie jest politycznie poprawny i nie przypomina tych wszystkich jałowych lizusów prowadzących różne programy w polskich stacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: I bardzo dobrze 25.04.06, 13:07 Czyli co - byle jaki, byle byl rozny od innych? I to ma byc wartosc/zaleta sama w sobie? Jakby koles wychodzil przed kamere i, za przeproszeniem, robil kupe na podlodze w studiu, tez by byl lepszy, bo "niejalowy"? Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: I bardzo dobrze 25.04.06, 14:03 Zanim wezmiesz sie za opluwanie, poczytaj troche o Cejrowskim, odwiedz chociaz jego strone www.cejrowski.pl Facet jest publicysta, pisarzem, podroznikiem (kapitalne opowiesci z Ameryki Pld), kapitalnym fotografikiem. W przeciwnym wypadku jestes jeszcze jedna fanatyczka spod sztandarow rabina Adama. Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: I bardzo dobrze 25.04.06, 14:12 Fan Ameryki Pld.? Czy takze fan tamtejszych prawicowych mordercow zza biurek, zwanych przez ich polskich czcicieli antykomunistami? Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: I bardzo dobrze 25.04.06, 14:19 Zanim zaczniesz onanizowac sie przed portretem "CHE" wejdz na strone Cejrowskiego www.cejrowski.pl gdzie dowiesz sie o tym, ze dokumentuje zycie ginacych plemion indianskich. Ginacych z powodu lewicowych kretynow pokroju Hugo Chaves'a, ktorzy trzesa Ameryka pld. Mniej lewicowej piany a wiecej wiedzy na omawiany temat. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: I bardzo dobrze 25.04.06, 16:41 Nie bede wchodzic na strone, na ktorej WC pisze sam o sobie. Jestes smieszny, uzywajac takich argumentow. Mnie wystarczy, ze sie go naogladalam. Jesli jest genialnym badaczem Ameryki i Indian, niech zostanie w Amazonii i ograniczy sie do publikacji prac naukowych na takie tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
cejrowski_fan Stary chwyt 25.04.06, 07:31 >> W 1995 r. program opisała w "Gazecie" Anna Bikont w reportażu "Brunatny kowboj >> RP". Cytowała wielu ludzi kultury, którzy dopatrywali się w programie >> propagowania treści faszystowskich. Gazeta Wyborcza stosuje stary i sprawdzony chwyt powołania się na "autorytety" moralne. No, ale nie od dziś wiadomo, że Słowacki wielkim poetą był. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek ...czyżby szmatławy BOLSzewizm był powoli odsuwany 25.04.06, 09:20 cejrowski_fan napisał: > >> W 1995 r. program opisała w "Gazecie" Anna Bikont w reportażu "Bruna > >> tny kowboj RP". Cytowała wielu ludzi kultury, którzy dopatrywali się w > >> programie propagowania treści faszystowskich. >Gazeta Wyborcza stosuje stary i sprawdzony chwyt powołania się na "autorytety" >moralne. No, ale nie od dziś wiadomo, że Słowacki wielkim poetą był. Dokładnie tak samo jak dziś czerwoni powołują się na 'autorytety moralne', które : - popierają monopol na rynku notariuszy i adwokatów i patologiczne odsuwanie wyształconych absolwentów prawa od SZANSY pomocy ludziom ; - popierają szmatławe sytuacje z wymiaru sprawiedliwości wołające o pomstę do nieba, jak np. pozew sądowy wytoczony przez zbrodniarza rodzicom zamordowanej dziewczyny, w którym domaga się 70.000zł od rodziców ofiary. I te czerwone szmaty, zamiast bić się w piersi do swego marnego końca, mają czelność protestować przeciwko Cejrowskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
serwal Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 07:33 Nareszcie! Nie mogłem się doczekać. Czas wreszcie zrobić lekki porządek w Polsce. Wszak wiosna idzie! Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Cowboj, po polsku pastuch.Zbydlęceje nam tv. A 25.04.06, 07:37 płacimy podobno za misję. Czyją ? Może jednak TVP wprowadzi dekodery ? Albo znajdę kablówkę bez TVP aby nie płacić za polityczne wygibasy. Czy kablówki mają nakaz umieszczania w swojej ofercie TVP ? Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Cowboj, po polsku pastuch.Zbydlęceje nam tv. 25.04.06, 07:45 Nie zniose tego durnia i jego poglądów. Oczywiście będzie się teraz z nimi obnosił - z Rydzem i innymi czarnymi w tle. Nadaje się do tego co mówia jego inicjały W.C. (i spuścić wodę) Odpowiedz Link Zgłoś
el_triste Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 07:43 Wyłażą różne świry z mroków zapomnienia jak robale z błota po deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
nokata Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 07:43 Taaaaa wraca burak z Rydz(yki)em w klapie Odpowiedz Link Zgłoś
cejrowski_fan Koniec tych POPiSów :-) 25.04.06, 07:48 Z Rydzykiem w klapie? Dość "rydzykowne" stwierdzenie. Najpierw zapoznaj się z poglądami osoby, którą chcesz obrzucić inwektywami. Dzięki Cejrowskiemu będzie obecny w telewizji publicznej jakiś konserwatywno-liberalny głos! Może przełoży się to na poparcie UPR? Oby, bo ja mam serdecznie dość wszelkich POPiSów, SLDUPów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
megasia Re: Koniec tych POPiSów :-) 25.04.06, 11:06 Podstawowy problem z Cejrowskim to forma. O ile mogę znieśc np. Semkę, choć poglądy mam zdecydownie odmienne, to Cejrowski jest niestety arogantem i obleśnym bucem, jeden z jego największych grzechów to brak szacunku dla rozmówców. A adwersarz to także bliźni, trzeba się umieć pięknie różnic. Nie rozumiem dlaczego "konserwatyści" chcą, żeby utrwalał się w mediach obraz takiego, a nie innego ich reprezentanta. Cejrowskiemu - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
toporowa jak roznic sie pieknie z oblesnym bucem? 25.04.06, 14:06 megasia napisała: > Podstawowy problem z Cejrowskim to forma. O ile mogę znieśc np. Semkę, choć > poglądy mam zdecydownie odmienne, to Cejrowski jest niestety arogantem i > obleśnym bucem, jeden z jego największych grzechów to brak szacunku dla > rozmówców. A adwersarz to także bliźni, trzeba się umieć pięknie różnic. Czy Megasia zechcialaby zademonstrowac na forum w jaki sposob ona, Megasia ROZNI SIE PIEKNIE z, jak go nazwala, tym OBLESNYM BUCEM zachowujac jednoczesnie postulowany przez siebie SZACUNEK DLA ROZMOWCY? Odpowiedz Link Zgłoś
megasia Re: jak roznic sie pieknie z oblesnym bucem? 13.11.06, 19:24 megasia wyraża opinię, nie rozmawia z panem cejrowskim nawet jeżeli kogoś nie lubię, a decyduję się wdać w polemikę z nim, obowiązuje mnie wówczas zasada poszanowania rozmówcy. gdybym miała wątpliwą przyjemność rozmowy z panem Cejrowskim starałabym sie nie opierać na uprzedzeniach i prowadzić kulturalny dialog. :) Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Koniec tych POPiSów :-) 25.04.06, 13:09 Bez wzgledu na wyznawane poglady, Cejrowski w erze WC Kwadransa byl zwyczajnym chamem. Mozna byc bezczelnym, mozna byc odwaznym, mozna byc bezkompromisowym - a zarazem uprzejmym. Ale to trzeba umiec. A on tej umiejetnosci nie posiadal. Jezeli sie nie zmienil (a to sie wkrotce okaze), nie powinno byc dla niego miejsca w publicznej TV. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 07:50 i bardzo dobrze. Odtrutka po ogladaniu elit. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 13:11 No tak, jezyk przecietnego, chocby w miare kulturalnego dziennikarza jest za trudny dla przecietnego Polaka, ktory z telewizyjnych reklam przyswaja tylko te z piwem i potrzebuje "odtrutki". Wiec dajmy polskim chamom Cejrowskiego! Swoj chlop! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Anna Bikont i "Brunatny kowboj RP 25.04.06, 07:51 Aniu, wszędzie widzisz tylko seks? Odpowiedz Link Zgłoś
wojakszwejk Zasługi Gazety Moralnego Niepokoju 25.04.06, 07:55 Gazeta Moralnego Niepokoju ma wielkie zasługo w walce z Wiadomo Czym: www.czytanki.hox.pl/blada.html Odpowiedz Link Zgłoś
rolling_stone Wojtek "pecunia non olet" Cejrowski 25.04.06, 07:58 on poprowadzi za kase nawet z kamera wsrod zwierzat. Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 08:01 Już się nie mogę doczekać... Odpowiedz Link Zgłoś
starozakonny_rycerz_konny Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 08:07 Jezeli wroci p.Cejrowski, to kto wie? Moze polska TV publiczna stanie sie ciekawa? Wtedy z pewnoscia kupie i zarejestruje telewizor i zaczne ogladac programy TV. Bo jak na razie, ze slyszenia wiem, ze nadawany jest socjalistyczno-liberalny oglupiajacy chlam dla perwersyjnych matolow i mlotow. Jak to w oglupiaczu...A to mnie kompletnie nie interesuje. Wiec nie posiadam telewizora i mam przynajmniej z tego powodu wewnetrzny spokoj i dobry humor. I nie place na tych...(...). Odpowiedz Link Zgłoś
ryyys Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 08:13 starozakonny_rycerz_konny napisał: > Jezeli wroci p.Cejrowski, to kto wie? Moze polska TV publiczna stanie sie > ciekawa? Wtedy z pewnoscia kupie i zarejestruje telewizor i zaczne ogladac > programy TV. Bo jak na razie, ze slyszenia wiem, ze nadawany jest > socjalistyczno-liberalny oglupiajacy chlam dla perwersyjnych matolow i mlotow. > Jak to w oglupiaczu...A to mnie kompletnie nie interesuje. Wiec nie posiadam > telewizora i mam przynajmniej z tego powodu wewnetrzny spokoj i dobry humor. I > nie place na tych...(...). Poradź się swego konia, rycerzu konny. Z was dwóch, to pewnie on myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
ryyys WC - odtrutka 25.04.06, 08:11 WC, to odtrutka na "pseudointelektualnych zadymiarzy" typu Safian i inni, a także moralny odnowiciel. Oczywiście, według zasad kaczyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
zajks Re: Oszołomywracają do TVP 08.05.06, 09:31 A może zobaczmy najpierw jaka będzie oglądalność programu, bo to w każdej normalnej stacji telewizyjnej powinno decydować o tym, czy program tam jest czy go nie ma. Jeżeli uważa się jego treści za kontrowersyjne, to nadaje się go w późniejszych godzinach i informuje telewidzów np. w spotach i zwiastunach. A co do tego postu to widzę, że czytelnicy gazety uwielbiają wyraz "oszołomy" - ładnie brzmi. A może by tak popracować nad językiem? Może istnieje inne określenie, np. "konserwatysta", "konserwatywny-liberał", "klasyczny liberał", "tradycjonalista", "człowiek o poglądach zachowawczych". Nie trzeba od razu obrażać i przyprawiać gęby komuś, z kim szanowni "gazeciarze" się nie zgadzają. Dlaczego oburzacie się, jak ktoś napisze "pedał" albo "homoś", a nie widzicie belki we własnym oku? Dlatego właśnie spodobał mi się Cejrowski. Miał was wszystkich w d*pie, śmiał się z waszej etykietki "ciemnogrodzianina", jego program miał sporą oglądalność a i tak go zdjęto w imię walki z jakimiś urojonymi treściami faszystowskimi czy rasistowskimi. On za to się nie przejął i żył dalej, podróżował, pisał. Czy zadał sobie ktoś trudu, żeby chociaż dowiedzieć się coś o Cejrowskim, skąd pochodzi, do jakiego liceum chodził, jakie rzeczywiście ma poglądy? Czy nie widzicie tutaj braku samodzielnego myślenia wśród satelitów gazety, który uwielbiacie zarzucać innym? I specjalnie odpisałem na ten właśnie post, bo autor(ka) niezbyt się napracował(a), a rości sobie prawo do szydzenia z drugiego człowieka - tak, nawet żeby kogoś wyśmiać, trzeba mieć pewne argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Oszołomywracają do TVP 08.05.06, 23:26 zajks napisał: Czy zadał sobie ktoś trudu, żeby chociaż > dowiedzieć się coś o Cejrowskim, skąd pochodzi, do jakiego liceum chodził, jaki > e > rzeczywiście ma poglądy? Szkoda czasu i atłasu, wszystko widać, co trzeba: pretensjonalna ciotka, ubrana w kolorową koszulę i bermudy, demonstrująca kunszt swojego pedikiurzysty, z pierścionkami na obu dłoniach, z wypiekami na twarzy, o piskliwym, babskim głosiku, nadpobudliwie wtrącająca się do rozmowy dorosłych, opanowanych ludzi (chyba że akurat wkładała sobie po gardło marchewkę - i juz iwemy, jaki rodzaju seksu lubi nasza ciotunia i w jakiej roli)... Krótko mówiąc: żałosne. Biedroń to przy nim Schwarzenegger, nie mówiąc o Legierskim (Denzel Washington skrzyżowany z Markiem Jerzym). Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 08:13 Jeśli WC krzewi wartości chrześcijańskie to jestem chińska cesarzowa. Z takimi wartościami lepiej nie mieć nic wspólnego. Poza tym, WC prezentuje żenujący poziom i jego miejsce jest pod budką z piwem (bywalcy budek niech mi wybaczą). Odpowiedz Link Zgłoś
enpe3 Dobra wiadomosc. 25.04.06, 08:14 Jeszcze pare zmian w TV i byc moze zaczne placic abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd wreszcie będzie coś ciekawego w TV! 25.04.06, 08:14 a szczurze oczka i kurze łapki zaciśnięte z nienawisci i niemocy są już tylko żałosne (czekam na IV RP bez Michnika i Urbana) Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 08:15 Brunatna TVP :( Odpowiedz Link Zgłoś