Dodaj do ulubionych

Wojciech Cejrowski wraca do TVP

25.04.06, 07:07
IV RP nastala, oszolomy powychodzily z ukrycia...
Obserwuj wątek
    • cejrowski_fan Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 07:07
      Hura!
      • moroux Kolejny faszysta 25.04.06, 07:09
        Atak "dziennikarzy"-oszołomów prawicowych - semka, janke, cejrowski i inni. Nie
        jest dobrze.
        • reakcjonista1 Janke faszysta... dobre, nie wyspales sie? :))) 25.04.06, 07:10

• moroux Prawicowy manipulator, udający obiektywizm 25.04.06, 07:20

• krzych.korab Podobny do tego z Warto rozmawiać.Dbałość o dyre- 25.04.06, 07:42
              ktorskie stołki w TVP wyraża się ilością takich programów.
              • moroux Re: Podobny do tego z Warto rozmawiać.Dbałość o d 25.04.06, 08:19
                Początek lat 90 wraca. Cofamy się w rozwoju o 15 lat...
                • zakopane1973 Znowu ci komórki nie zapracowały... 25.04.06, 08:41
                  Smarowałeś to samo jak wróciła Olejnikowa? he he. Na razie to ty masz poglądy
                  sprzed 15 lat, zresztą one już wtedy były nieaktualne.
                  • majowa_jutrzenka Re: Znowu ci komórki nie zapracowały... 25.04.06, 08:52
                    NIektórzy tutaj mają poglądy sprzed lat 80. Postendeckie popłuczyny.
                    • zakopane1973 [...] 25.04.06, 08:59
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • majowa_jutrzenka Re: Znowu ci komórki nie zapracowały... 25.04.06, 09:01
                        Nie wiem, kim jesteś, ale cejrowskiemu do takich poglądów blisko.
                        • zakopane1973 Re: Znowu ci komórki nie zapracowały... 25.04.06, 09:03
                          Oceniasz człowieka na podstawie paru zdań... Forum to furda...uważaj żeby się w
                          życiu nie mylić.
                          • majowa_jutrzenka Re: Znowu ci komórki nie zapracowały... 25.04.06, 09:11
                            Wiesz, chodziło mi o cejrowskiego. On wielokrotnie dał wyraz swoim poglądom w
                            tv. A na forum? Ja mogę mieć poglądy skrajnie różne od tych, które tu
                            prezentuje. A dlaczego prezentuje takie? Dla dyskusji, kłótni, zgrywy...
                            • pogromca_mrowek Cejrowski wchodzi za Fedorowicza 25.04.06, 11:16
                              ...i dobrze, lubię jasność sytuacji.
                  • trewas Cy u was wiejo halny? Bo godos jak potłucony! 25.04.06, 08:55
                    • zakopane1973 Re: Cy u was wiejo halny? Bo godos jak potłucony! 25.04.06, 08:59
                      Jestem z Polski centralnej, a nick to tak... z sympatii.
            • zakopane1973 Re: Prawicowy manipulator, udający obiektywizm 25.04.06, 08:36
              He he, dla Ciebie faszyzm zapewne zaczyna się na prawo od Żakowskiego, pewnie
              dlatego, że Żakowski tak powiedział? Nie ośmieszaj się takimi sądami jeśli
              chcesz aby twe poglądy były traktowane poważnie, bo na razie to zieeeffff.
              • berguzzz Re: Prawicowy manipulator, udający obiektywizm 25.04.06, 08:46
                Cejrowski to burak zwykly a nie faszysta czy lewak. Piszac burak mam na mysli to
                ze jest konserwatywny od stada starych bab. Ok ja tez jestem co do niektorych
                spraw ale ten typ to chyba wymyslil pojecie "konserwatywny"

Od 1maja nie ma u mnie tvp1
                • zakopane1973 Gdybyś był konserwatywny to 25.04.06, 08:51
                  posługiwałbyś się językiem, którego uczyli Cię w szkole a nie jakimś
                  postszympansowym postękiwaniem.
                  • berguzzz Re: Gdybyś był konserwatywny to 25.04.06, 09:23
                    Dla mnie od formy wazniejsza jest tresc. Moze sie za duzo naczytales nowomowy
                    partyjnej Joli z dywit ze cie tak slowo burak razi?
                • quadrans obiektywny 30.04.06, 00:36
                  berguzzz twój subieektywizm siegnął dna
                  termin "konserwatyny" wymyślono nieco wcześniej
            • cics Re: Prawicowy manipulator, udający obiektywizm 25.04.06, 08:54
              chyba żartujesz , on nie udaje żadnego obiektywizmu. Jest dumny z tego ,że jest
              stronniczy
            • mamablues cejrowski udaje obiektywism? 25.04.06, 12:56
              moroux napisał:

Wiele można powiedzieć o Cejrowskim, ale zawsze jasno przedstawiał swoje
              poglądy i ciemnogrodzkie fascynacje:) Nie przypominam sobie, aby zgrywał się,
              jak większość dziennikarzyn na osobę obiektywną. Czy poprawną politycznie.
            • reakcjonista1 Prawicowiec faszysta??? A coz to to?? :))) 25.04.06, 15:20
              moze jeszcze bolszewik kapitalista? ;-))
          • jola_z_dywit *** 0 R G A N K P P nie lubi Cejrowskiego**** 25.04.06, 09:23
            Szanowni redaktorzy wyraźnie nie są zachwyceni osobą Cejrowskiego.Posiada jedną
            wadę dyskredytującą go całkowicie mianowicie myśli samodzielnie.
            A na dodatek wali kubkiem ze swoją podobizną.Straszne i potworne zarazem.
            Michniki nie walą kubkami.
            No braciszek Michnika troszkę walił,po twarzach polskich patriotów w sbeckich
            katowniach.
            No ale żeby kubkiem walić!!?
            Szczyt perwersji!
            • krzych.korab Bliższy pastuch właścicielce ziemskiej niż inteli- 25.04.06, 11:34
              gent. Łatwiej walnąć kubkiem niż myśleć.
            • cefalc Re: *** 0 R G A N K P P nie lubi Cejrowskiego* 30.12.08, 13:11
              słusznie :)
          • benc5 Srac Cejrowskiego 25.04.06, 22:42
        • pantera01 Re: Kolejny faszysta 25.04.06, 07:17
          O, nie wiedzialem ze Cejrowski jest lewakiem! Przeciez faszysci to lewacy.
          • zakopane1973 Niezupełnie 25.04.06, 08:39
            Określenie "lewacy" stosuje się raczej do czerwonych pogrobowców komunizmu. Ale
            masz rację-faszyzm żadną prawicą nie jest, to tylko taki wymysł czerwonej
            lewicy, która przecież musiała się jakoś od faszyzmu odróżnić.
            • trewas A teroz juz piknie godos 25.04.06, 08:59
              Wiac przestało :)))))
              Pozdrawiam!
        • cejrowski_fan Samodzielne myślenie... 25.04.06, 07:23
          ...to trudna i bolesna sztuka. I nie ma motywacji, gdy Gazeta Wyborcza stanowi
          całą wykładnię prawdy.
          • moroux Re: Samodzielne myślenie... 25.04.06, 08:18
            Jeszcze trudniej myśleć, kiedy wykładnię prawdy stanowi propaganda pis i radyja.
            • cejrowski_fan Re: Samodzielne myślenie... 25.04.06, 08:19
              Nie nawołuję, abyś zmienił wykładnię (a więc wpadł z objęć dżumy w objęcia
              cholery), tylko, abyś zaczął myśleć samodzielnie. Znacząca różnica :)))
              • moroux Re: Samodzielne myślenie... 25.04.06, 08:26
                Co miałem na myśli - jeśli zarzucasz mi brak samodzielnego myślenia, zastanów
                się, czy ty sam myślisz samodzielnie. Bo mnie się wydaje - że nie.
                • cejrowski_fan Spokojnie ;-) 25.04.06, 08:39
                  O mnie się nie martw... Ja nie słucham np. Radia Maryja, ale wobec tego nie
                  krytykuję go, bo nie mam za co (przynajmniej nie za głoszone poglądy, bo ich
                  osobiście nie znam, a wątpliwości wzbudza tylko we mnie forma tego radia). Co
                  poniektórzy natomiast bywalcy tego forum wiedzę na temat np. RM czerpią z GW i
                  powtarzają jako własne opinie.

Podobnie jest z oceną osoby Wojciecha Cejrowskiego. Ja akurat trochę się
                  zainteresowałem swego czasu jego poglądami i nie znajduję w nich nic, co stara
                  się imputować GW.. A mój nick - to tylko na potrzeby chwili założony jakiś czas
                  temu, ale jak już kiedyś dokonałem rejestracji, to nie chce mi się zakładać
                  kolejnych kont, z których i tak osobiście nie korzystam.

Swoją drogą ciekawe, że GW wprowadza idotyczny obowiązej logowania się przy co
                  bardziej "newralgicznych" artykułach. Taka forma prewencyjnej cenzury ;) Co to
                  jednak za problem zakładać sobie coraz to nowe konto, w celu wygłoszenia
                  "nieprawomyślnego", albo wulgarnego sądu? Dostrzegam tu pewien brak logiki - ale
                  to decyzja GW :)

Pzdr
                  • trewas Fakt, w pewnych kwestiach GW wprost nie dopuszcza 25.04.06, 09:03
                    dyskusji.

Np. Papież. Poglądy KK na aborcję.

Ach to lewactwo! :)))
                    • cejrowski_fan GW - temat rzeka :-) 25.04.06, 09:17
                      Poglądy KK na aborcje są jedne i nie podlegają dyskusji. Przynajmniej na forum
                      GW :))) Możesz się z nimi nie zgadzać, ale one takie są i już :) Poglądy GW na
                      ten temat zdają się być jednak "nieco" odmienne i redakcja ma do tego prawo.

A stały kącik dla spragnionych sławy feministek mnie po prostu rozwala. Raz
                      Środa się wypowie, raz Jaruga. Miodzio :] Beczka śmiechu... Także w tym
                      przypadku GW ma do tego prawo... GW ma prawo także mianować każdego błazna
                      "autorytetem" moralnym i kazać swoim wyznawcom go czcić. Wiadomo - wybitny
                      naukowiec, nietuzinkowy artysta, opiniotwórcza gazeta zachodnia, szanonowany i
                      ceniony pisarz.

Do tego wszystiego GW ma prawo, takie samo, jak np. ja, czy Wojciech Cejrowski,
                      aby się z tymi poglądami nie zgadzać. Trochę gorzej, gdy np. GW powołuje się na
                      demokrację żądając praw dla wszelkiej maści mniejszości. Gdyby dziennikarze GW
                      byli trochę bystrzejsi to zrozumieliby, że demokracja to dyktat większości, w
                      której nie ma miejsca dla mniejszości. Ciekawe, czy gdyby doszli do takich
                      wniosków, czy nadal mieniliby się obrońcami demokracji ;-)

Może wówczas sami, na wzór tworzonego przez nich wizerunku Cejrowskiego,
                      okrzyknęliby się faszystami (ale np. faszystami mniejszości seksualnych), a
                      Cejrowskiego wówczas zmieszaliby z jakimś wrednym demokratą :)))
                      • majowa_jutrzenka Re: GW - temat rzeka :-) 25.04.06, 09:23
                        Gratuluję wizji demokracji jako dyktatu większości... Demokracja liberalna to
                        system, większość szanuje zdanie mniejszości. Właśnie dlatego, że mniejszość
                        jest słabsza. Ale... dużo by mówić.
                      • drapak.pl Re: GW - temat rzeka :-) 25.04.06, 12:57
                        nie masz kmiotku zielonego pojęcia czym jest demokracja.
                      • funia81 Re: GW - temat rzeka :-) 25.04.06, 13:03
                        Demokracja nie jest "dyktatem wiekszosci, w ktorej [moze: w ktorym?] nie ma
                        miejsca dla mniejszosci". Jesli takie masz pojecie o demokracji, to idz
                        powyjezyczac sie na innych forach, bo tu tracisz czas i tym, i my.
                        A Cejrowski moze sie zgadzac lub nie zgadzac z kim i czym chce, ale nie widze
                        powodu, aby propagowal swoj prymitywizm i chamstwo (bo trudno to inaczej nazwac)
                        za moje pieniadze - w TVP. Pod wzgledem poziomu dyskusji swietnie dogadalby sie
                        z Wojewodzkim - ale niech to robia gdzies prywatnie, przy kawce.
                        • mulla_komar Wasza demokracja mozna sie podetrzec 25.04.06, 15:02
                          Demokracja to tyrania wiekszosci. W demokracji decyduje wiekszosc i wiekszosc
                          moze decydowac, jaki zakres praw i dla ktorych mniejszosci respektowac (ale to
                          bardziej podpada pod prawodawstwo, ktore wiekszosc moze zmienic). Jak jej sie
                          nie spodoba to kto ja powstrzyma?
                          • infin Re: Wasza demokracja mozna sie podetrzec 25.04.06, 16:31
                            Cytuję:
                            "We współczesnej teorii demokracji liberalnej, wywodzącej się z prac Johna Locke'a i Johna Stuarta Milla zakłada się, że faktyczny ustrój demokratyczny powinien charakteryzować się:
                            możliwością wyboru władzy przez wolne i uczciwe wybory
                            możliwością kandydowania do ciał tworzących władzę przez wszystkich obywateli
                            rządami prawa i jawnością stanowienia prawa
                            przestrzeganiem elementarnych praw człowieka takich jak:
                            wolność głoszenia swoich poglądów - nawet jeśli nie są one w danym momencie popularne
                            wolność zrzeszania się i tworzenia politycznych grup nacisku
                            wolność od dyskryminacji (rasowej, religijnej, seksualnej itp.)"

Podsumowując - idź sobie pomarzyć gdzieś indziej o potędze swojej większości.
                            • mulla_komar Re: Wasza demokracja mozna sie podetrzec 25.04.06, 16:39
                              No to w Polsce nigdy nie bylo demokracji a Wyborcza jest gazeta antydemokratyczna.
                            • mulla_komar Malo tego 25.04.06, 16:44
                              Wynika z tego ze na swiecie nie ma ani jednego demokratycznego panstwa. USA jest
                              najblizej idealu.
                      • maksik9 Re: GW - temat rzeka :-) 25.04.06, 20:32
                        mogę sie podpisać pod tym co napisałeś. Jedynie prawomyslni i "obiektywni"
                        dziennikarze wg"GW" to Olejnik, Lis, Rymanowski, Durczok, Żakowski, Najsztub no
                        i jeszcze Paradowska. Poprzyznawali sobie wzajemnie "Wiktory" i myślą że publika
                        to kupi. Towarzystwo wzajemnej adoracji. A takiego Sopalę z TV Puls który jest
                        prawdziwym dziennikarzem nikt nie dostrzega. Za to każdy dziennikarz prawicowy
                        jest be. Taki Kuba Wojewódzki może pomiatac swoimi gośćmi i nie razi to "GW" ale
                        jeżeli Cejrowski powie tylko prawdę to jest to zaraz oszołomstwo. Nie ma
                        obiektywnych dziennikarzy w TVN, TVN24, Polsacie i w TVP.
                  • the_cause ciekawe.... 25.04.06, 11:28
                    Piszesz:

Podobnie jest z oceną osoby Wojciecha Cejrowskiego. Ja akurat trochę się
                    zainteresowałem swego czasu jego poglądami i nie znajduję w nich nic, co stara
                    się imputować GW.

A jeżeli ja znajduję w poglądach WC rzeczy, z którymi się nie zgadzam i nie
                    zgadzają się również redaktorzy GW, to skąd pewność że ta zgodnośc jest skutkiem
                    wplywu GW na moją mózgownicę? To uważasz, że do podobnych poglądów można dojść
                    niezależnie i nie muszą być ony inspirowane tylko przez media?

A Ty do swoich przekonań doszedłeś ot tak całkowicie sam z siebie, czy może
                    jakieś lektury, wykładowcy na uniwerku, itp Ci w tym pomogły?
                    • jb93 Re: ciekawe.... 25.04.06, 12:55
                      Mylisz wyksztalcenie, ktore ma pomagac w samodzielnym patrzeniu na swiat z indoktrynacja na WUML'u.
                      Na tym polega problem GW i jej wyznawcow.

> A Ty do swoich przekonań doszedłeś ot tak całkowicie sam z siebie, czy może
                      > jakieś lektury, wykładowcy na uniwerku, itp Ci w tym pomogły?
        • rsrh Jest fatalnie mouroux! Ja widzę jeszcze Szczukę, 30.04.06, 17:27
          Wojewódzkiego,Nieznalska,Jarugę,Środę Nie jest dobrze
      • bomba44 Brawo Wojciech Cejrowski 25.04.06, 16:21
        A ja bardzo lubię i cenię Cejrowskiego.

Nie oceniajcie go na podstawie kilku jadowitych, nieprawdziwych zdań, które
        napisała o nim gazeta. Zamiast stronniczego artykułu w Gazecie proponuję
        przeczytać na przykład jego książkę. Wtedy dowiecie się, kim on naprawdę jest
        i jakie poglądy prezentuje.

Jego działalność w latach dziewięćdziesiątych była dla niektórych szokująca,
        ale za to nowatorska i bardzo ożywcza. Cejrowski łamał tabu i pobudzał do
        samodzielnego myślenia. Był radykalny, ale dla mnie to lepsze niż ciągła
        polityczna poprawność. Dla wielu był niewygodny i prawdopodobnie dlatego budzi
        sprzeciw i krytykę ze strony ciał takich jak Gazeta.

Pozdrawiam,
        • kigen Re: Brawo Wojciech Cejrowski 25.04.06, 20:09
          > Nie oceniajcie go na podstawie kilku jadowitych, nieprawdziwych zdań, które
          > napisała o nim gazeta.

Jakie są błędy w tuch zdaniach, które napisała gazeta? Wymień proszę kilka (bo
          ocena jadowitości to subiektywna sprawa, ale zarzut kłamstwa dość łatwo
          sprecyzować)
          • quadrans Re: Brawo Wojciech Cejrowski 30.04.06, 00:41
            GW należy zlikwidować - szkodzi wszystkim żydom w Polsce
          • quadrans Re: Brawo Wojciech Cejrowski 30.04.06, 00:53
            Wojciech - napewno zajmiesz sie tesch "jednorazowo" Gazetą
            kigen napisał:

> > Nie oceniajcie go na podstawie kilku jadowitych, nieprawdziwych zdań, któ
            > re
            > > napisała o nim gazeta.
            >
            > Jakie są błędy w tuch zdaniach, które napisała gazeta? Wymień proszę kilka (bo
            > ocena jadowitości to subiektywna sprawa, ale zarzut kłamstwa dość łatwo
            > sprecyzować)
    • marekmarecki8 Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 07:08
      heh..

........

bezpieczeństwo
      zabezpiecz dane
      chroń swoja siec
    • reakcjonista1 Ale czad :))))) Gratulacje dla pana Wojtka!!! 25.04.06, 07:10
      czekam z niecierpliwoscią... i na program i na skowyt lewackiej gadzinówki :)))
    • moherowe_stringi Znów będzie kondoma na banana nakładał? 25.04.06, 07:12
      Super!
      • zakopane1973 Pamiętam ten odcinek 25.04.06, 08:49
        Cejrowski oczywiście żadnego kondoma nie zakładał, natomiast poprosił aby
        zrobiła to dyrektor szkoły, w której odbywały się tak prowadzone zajęcia z
        "wychowania seksualnego"
    • ulubienieclosu Wojciech Cejrowski wraca i bardzo dobrze... 25.04.06, 07:15
      W 1995 r. program opisała w "Gazecie" Anna Bikont w reportażu "Brunatny kowboj
      RP". Cytowała wielu ludzi kultury, którzy dopatrywali się w programie
      propagowania treści faszystowskich.
      A jakich treści dopatruje sie p. Anna Bikont w GW. Proszę też o tym otwarcie
      napisać...brrr
    • galba W latach '90 GW w ramach walki o wolność słowa... 25.04.06, 07:24
      ... prowadziła akcję wykopania W.C. z TVP. Udało się. tak jak w ramach tej
      samej walki o wolność słowa udało się GW zwolnić parę innych osób z innych
      redakcji.

Teraz będziemy zwalniać ludzi GW... Też w trosce o wolność słowa.
      • kaczkozerca Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 25.04.06, 08:26
        ciekawe galba w jaki sposob bedziesz zwalniał ludzi z GW.... chcialbym to
        zobaczyc...
        • xxxxyyyyzzzz A gdzie Michnik? Zwolnil sie? ;-))) 25.04.06, 08:44
        • moki1 Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 25.04.06, 11:29
          Sposób jest bardzo prosty. Spójrz na kurs agory na gieldzie, to zrozumiesz.
        • jb93 Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 25.04.06, 12:57
          Jak tak dalej pojdzie ze sprzedaza GW to z cala pewnoscia zobaczysz. Tyle, ze zwolnien dokona sam
          rabin Shechter :)

kaczkozerca napisał:

> ciekawe galba w jaki sposob bedziesz zwalniał ludzi z GW.... chcialbym to
          > zobaczyc...
          • funia81 Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 25.04.06, 13:05
            Smieszni jestescie. Kraczecie u upadku Agory i GW od co najmniej pol roku - i
            jakos nic z tego nie wynika. Spieprzyli sprawe z "Nowym Dniem", to fakt, ale
            jakos nic sie od tego nie zawalilo. A "Dziennik" jakos im nie zagraza, oj nie...
            • jb93 Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 25.04.06, 13:59
              Nie tyle kracze co bardzo mnie ciesza fatalne wyniki gieldowe i jeszcze gorsza wiarygodnosc tego, moim
              zdaniem, wyjatkowo podlego medium. Co zas do dziennika to sadzac po zapowiedziach jego tworcow
              dotyczacych profilu i zawartosci, nie sadze zeby przypadl mi do gustu. Ale nie chce przesadzac juz teraz.
              Polecam, natomiast, Niezalezna Gazete Polska.
              • colage Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 25.04.06, 14:10
                A co to jest za pisemko, ta Niezalezna Gazeta Polska? To jakis zin powielany na
                ksero? Nigdzie jej nie widzialem, wiec chyba opiniotworcza to ona nie jest...
                • jb93 Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 25.04.06, 14:16
                  To, ze nic nie wiesz o pismie, ktorego naklad wynosi 100 000 swiadczy tylko o tobie i twojej
                  bezstronnosci.
                  W znajomosci fanzinow i kolorowych pisemek z pewnoscia ustepuje ci miejsca. Naczelnym NGP jest
                  Sakiewicz, z Gazety Polskiej (na wszelki wypadek informuje, ze GP probowal nieskutecznie przejac rabin
                  Adam ;)
            • quadrans Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 30.04.06, 00:40
              poczekaj
      • kfaker GW - Galba Walnięty 25.04.06, 08:44
        Pomarzyć możesz Galbusiu, o ile mi wiadomo nie jesteś kadrowym w redakcji GW. Na tym stanowisku wymagają choć śladowej inteligencji.
      • poznan_o Re: W latach '90 GW w ramach walki o wolność słow 25.04.06, 08:56
        galba pierdnal
      • mangold Ludwik to Ty ?? Juz dawno się domysliłem.... 25.04.06, 10:29
        galba napisał:
        \
        >
        > Teraz będziemy zwalniać ludzi GW... Też w trosce o wolność słowa.
        >
    • baltazarus I bardzo dobrze 25.04.06, 07:31
      Z poglądami Cejrowskiego często się nie zgadzam (ale np. wbrew ciemnej
      większości jest zwolennikiem wolnego rynku) natomiast nie jest politycznie
      poprawny i nie przypomina tych wszystkich jałowych lizusów prowadzących różne
      programy w polskich stacjach.
      • funia81 Re: I bardzo dobrze 25.04.06, 13:07
        Czyli co - byle jaki, byle byl rozny od innych? I to ma byc wartosc/zaleta sama
        w sobie? Jakby koles wychodzil przed kamere i, za przeproszeniem, robil kupe na
        podlodze w studiu, tez by byl lepszy, bo "niejalowy"?
        • jb93 Re: I bardzo dobrze 25.04.06, 14:03
          Zanim wezmiesz sie za opluwanie, poczytaj troche o Cejrowskim, odwiedz chociaz jego strone
          www.cejrowski.pl
          Facet jest publicysta, pisarzem, podroznikiem (kapitalne opowiesci z Ameryki Pld), kapitalnym
          fotografikiem.
          W przeciwnym wypadku jestes jeszcze jedna fanatyczka spod sztandarow rabina Adama.
          • colage Re: I bardzo dobrze 25.04.06, 14:12
            Fan Ameryki Pld.? Czy takze fan tamtejszych prawicowych mordercow zza biurek,
            zwanych przez ich polskich czcicieli antykomunistami?
            • jb93 Re: I bardzo dobrze 25.04.06, 14:19
              Zanim zaczniesz onanizowac sie przed portretem "CHE" wejdz na strone Cejrowskiego www.cejrowski.pl
              gdzie dowiesz sie o tym, ze dokumentuje zycie ginacych plemion indianskich. Ginacych z powodu
              lewicowych kretynow pokroju Hugo Chaves'a, ktorzy trzesa Ameryka pld. Mniej lewicowej piany a wiecej
              wiedzy na omawiany temat.
          • funia81 Re: I bardzo dobrze 25.04.06, 16:41
            Nie bede wchodzic na strone, na ktorej WC pisze sam o sobie. Jestes smieszny,
            uzywajac takich argumentow. Mnie wystarczy, ze sie go naogladalam. Jesli jest
            genialnym badaczem Ameryki i Indian, niech zostanie w Amazonii i ograniczy sie
            do publikacji prac naukowych na takie tematy.
    • cejrowski_fan Stary chwyt 25.04.06, 07:31
      >> W 1995 r. program opisała w "Gazecie" Anna Bikont w reportażu "Brunatny kowboj
      >> RP". Cytowała wielu ludzi kultury, którzy dopatrywali się w programie
      >> propagowania treści faszystowskich.

Gazeta Wyborcza stosuje stary i sprawdzony chwyt powołania się na "autorytety"
      moralne. No, ale nie od dziś wiadomo, że Słowacki wielkim poetą był.
      • darr.darek ...czyżby szmatławy BOLSzewizm był powoli odsuwany 25.04.06, 09:20
        cejrowski_fan napisał:
        > >> W 1995 r. program opisała w "Gazecie" Anna Bikont w reportażu "Bruna
        > >> tny kowboj RP". Cytowała wielu ludzi kultury, którzy dopatrywali się w
        > >> programie propagowania treści faszystowskich.
        >Gazeta Wyborcza stosuje stary i sprawdzony chwyt powołania się na "autorytety"
        >moralne. No, ale nie od dziś wiadomo, że Słowacki wielkim poetą był.

Dokładnie tak samo jak dziś czerwoni powołują się na 'autorytety moralne',
        które :
        - popierają monopol na rynku notariuszy i adwokatów i patologiczne odsuwanie
        wyształconych absolwentów prawa od SZANSY pomocy ludziom ;
        - popierają szmatławe sytuacje z wymiaru sprawiedliwości wołające o pomstę do
        nieba, jak np. pozew sądowy wytoczony przez zbrodniarza rodzicom zamordowanej
        dziewczyny, w którym domaga się 70.000zł od rodziców ofiary.

I te czerwone szmaty, zamiast bić się w piersi do swego marnego końca, mają
        czelność protestować przeciwko Cejrowskiemu.

• serwal Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 07:33
      Nareszcie!
      Nie mogłem się doczekać. Czas wreszcie zrobić lekki porządek w Polsce. Wszak
      wiosna idzie!
    • krzych.korab Cowboj, po polsku pastuch.Zbydlęceje nam tv. A 25.04.06, 07:37
      płacimy podobno za misję. Czyją ? Może jednak TVP wprowadzi dekodery ? Albo
      znajdę kablówkę bez TVP aby nie płacić za polityczne wygibasy. Czy kablówki
      mają nakaz umieszczania w swojej ofercie TVP ?
      • albacor Re: Cowboj, po polsku pastuch.Zbydlęceje nam tv. 25.04.06, 07:45
        Nie zniose tego durnia i jego poglądów. Oczywiście będzie się teraz z nimi
        obnosił - z Rydzem i innymi czarnymi w tle. Nadaje się do tego co mówia jego
        inicjały W.C. (i spuścić wodę)
    • el_triste Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 07:43
      Wyłażą różne świry z mroków zapomnienia jak robale z błota po deszczu.
    • nokata Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 07:43
      Taaaaa wraca burak z Rydz(yki)em w klapie
      • cejrowski_fan Koniec tych POPiSów :-) 25.04.06, 07:48
        Z Rydzykiem w klapie? Dość "rydzykowne" stwierdzenie. Najpierw zapoznaj się z
        poglądami osoby, którą chcesz obrzucić inwektywami.

Dzięki Cejrowskiemu będzie obecny w telewizji publicznej jakiś
        konserwatywno-liberalny głos! Może przełoży się to na poparcie UPR? Oby, bo ja
        mam serdecznie dość wszelkich POPiSów, SLDUPów itp.
        • megasia Re: Koniec tych POPiSów :-) 25.04.06, 11:06
          Podstawowy problem z Cejrowskim to forma. O ile mogę znieśc np. Semkę, choć
          poglądy mam zdecydownie odmienne, to Cejrowski jest niestety arogantem i
          obleśnym bucem, jeden z jego największych grzechów to brak szacunku dla
          rozmówców. A adwersarz to także bliźni, trzeba się umieć pięknie różnic. Nie
          rozumiem dlaczego "konserwatyści" chcą, żeby utrwalał się w mediach obraz
          takiego, a nie innego ich reprezentanta.

Cejrowskiemu - nie.
          • toporowa jak roznic sie pieknie z oblesnym bucem? 25.04.06, 14:06
            megasia napisała:

> Podstawowy problem z Cejrowskim to forma. O ile mogę znieśc np. Semkę, choć
            > poglądy mam zdecydownie odmienne, to Cejrowski jest niestety arogantem i
            > obleśnym bucem, jeden z jego największych grzechów to brak szacunku dla
            > rozmówców. A adwersarz to także bliźni, trzeba się umieć pięknie różnic.

Czy Megasia zechcialaby zademonstrowac na forum w jaki sposob ona, Megasia ROZNI SIE
            PIEKNIE z, jak go nazwala, tym OBLESNYM BUCEM zachowujac jednoczesnie postulowany przez
            siebie SZACUNEK DLA ROZMOWCY?
            • megasia Re: jak roznic sie pieknie z oblesnym bucem? 13.11.06, 19:24
              megasia wyraża opinię, nie rozmawia z panem cejrowskim

nawet jeżeli kogoś nie lubię, a decyduję się wdać w polemikę z nim, obowiązuje
              mnie wówczas zasada poszanowania rozmówcy. gdybym miała wątpliwą przyjemność
              rozmowy z panem Cejrowskim starałabym sie nie opierać na uprzedzeniach i
              prowadzić kulturalny dialog.

:)
        • funia81 Re: Koniec tych POPiSów :-) 25.04.06, 13:09
          Bez wzgledu na wyznawane poglady, Cejrowski w erze WC Kwadransa byl zwyczajnym
          chamem. Mozna byc bezczelnym, mozna byc odwaznym, mozna byc bezkompromisowym - a
          zarazem uprzejmym. Ale to trzeba umiec. A on tej umiejetnosci nie posiadal.
          Jezeli sie nie zmienil (a to sie wkrotce okaze), nie powinno byc dla niego
          miejsca w publicznej TV.
    • emenefix ehehehehe. bedzie miazga. 25.04.06, 07:47
      chowaj sie łżeelito ;p
    • olias Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 07:50
      i bardzo dobrze. Odtrutka po ogladaniu elit.
      • funia81 Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 13:11
        No tak, jezyk przecietnego, chocby w miare kulturalnego dziennikarza jest za
        trudny dla przecietnego Polaka, ktory z telewizyjnych reklam przyswaja tylko te
        z piwem i potrzebuje "odtrutki". Wiec dajmy polskim chamom Cejrowskiego! Swoj chlop!
    • olias Anna Bikont i "Brunatny kowboj RP 25.04.06, 07:51
      Aniu, wszędzie widzisz tylko seks?
    • wojakszwejk Zasługi Gazety Moralnego Niepokoju 25.04.06, 07:55
      Gazeta Moralnego Niepokoju ma wielkie zasługo w walce z Wiadomo Czym:

www.czytanki.hox.pl/blada.html
      • rolling_stone Wojtek "pecunia non olet" Cejrowski 25.04.06, 07:58
        on poprowadzi za kase nawet z kamera wsrod zwierzat.
    • artnow Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 08:01
      Już się nie mogę doczekać...
    • starozakonny_rycerz_konny Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 08:07
      Jezeli wroci p.Cejrowski, to kto wie? Moze polska TV publiczna stanie sie
      ciekawa? Wtedy z pewnoscia kupie i zarejestruje telewizor i zaczne ogladac
      programy TV. Bo jak na razie, ze slyszenia wiem, ze nadawany jest
      socjalistyczno-liberalny oglupiajacy chlam dla perwersyjnych matolow i mlotow.
      Jak to w oglupiaczu...A to mnie kompletnie nie interesuje. Wiec nie posiadam
      telewizora i mam przynajmniej z tego powodu wewnetrzny spokoj i dobry humor. I
      nie place na tych...(...).
      • ryyys Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 08:13
        starozakonny_rycerz_konny napisał:

> Jezeli wroci p.Cejrowski, to kto wie? Moze polska TV publiczna stanie sie
        > ciekawa? Wtedy z pewnoscia kupie i zarejestruje telewizor i zaczne ogladac
        > programy TV. Bo jak na razie, ze slyszenia wiem, ze nadawany jest
        > socjalistyczno-liberalny oglupiajacy chlam dla perwersyjnych matolow i
        mlotow.
        > Jak to w oglupiaczu...A to mnie kompletnie nie interesuje. Wiec nie posiadam
        > telewizora i mam przynajmniej z tego powodu wewnetrzny spokoj i dobry humor.
        I
        > nie place na tych...(...).

Poradź się swego konia, rycerzu konny. Z was dwóch, to pewnie on myśli.

• ryyys WC - odtrutka 25.04.06, 08:11
      WC, to odtrutka na "pseudointelektualnych zadymiarzy" typu Safian i inni, a
      także moralny odnowiciel. Oczywiście, według zasad kaczyzmu.
    • brocha Oszołomywracają do TVP 25.04.06, 08:12

• zajks Re: Oszołomywracają do TVP 08.05.06, 09:31
        A może zobaczmy najpierw jaka będzie oglądalność programu, bo to w każdej
        normalnej stacji telewizyjnej powinno decydować o tym, czy program tam jest czy
        go nie ma. Jeżeli uważa się jego treści za kontrowersyjne, to nadaje się go w
        późniejszych godzinach i informuje telewidzów np. w spotach i zwiastunach. A co
        do tego postu to widzę, że czytelnicy gazety uwielbiają wyraz "oszołomy" -
        ładnie brzmi. A może by tak popracować nad językiem? Może istnieje inne
        określenie, np. "konserwatysta", "konserwatywny-liberał", "klasyczny liberał",
        "tradycjonalista", "człowiek o poglądach zachowawczych". Nie trzeba od razu
        obrażać i przyprawiać gęby komuś, z kim szanowni "gazeciarze" się nie zgadzają.
        Dlaczego oburzacie się, jak ktoś napisze "pedał" albo "homoś", a nie widzicie
        belki we własnym oku? Dlatego właśnie spodobał mi się Cejrowski. Miał was
        wszystkich w d*pie, śmiał się z waszej etykietki "ciemnogrodzianina", jego
        program miał sporą oglądalność a i tak go zdjęto w imię walki z jakimiś
        urojonymi treściami faszystowskimi czy rasistowskimi. On za to się nie przejął i
        żył dalej, podróżował, pisał. Czy zadał sobie ktoś trudu, żeby chociaż
        dowiedzieć się coś o Cejrowskim, skąd pochodzi, do jakiego liceum chodził, jakie
        rzeczywiście ma poglądy? Czy nie widzicie tutaj braku samodzielnego myślenia
        wśród satelitów gazety, który uwielbiacie zarzucać innym? I specjalnie odpisałem
        na ten właśnie post, bo autor(ka) niezbyt się napracował(a), a rości sobie prawo
        do szydzenia z drugiego człowieka - tak, nawet żeby kogoś wyśmiać, trzeba mieć
        pewne argumenty.
        • eryk2 Re: Oszołomywracają do TVP 08.05.06, 23:26
          zajks napisał:

Czy zadał sobie ktoś trudu, żeby chociaż
          > dowiedzieć się coś o Cejrowskim, skąd pochodzi, do jakiego liceum chodził,
          jaki
          > e
          > rzeczywiście ma poglądy?

Szkoda czasu i atłasu, wszystko widać, co trzeba: pretensjonalna ciotka, ubrana
          w kolorową koszulę i bermudy, demonstrująca kunszt swojego pedikiurzysty, z
          pierścionkami na obu dłoniach, z wypiekami na twarzy, o piskliwym, babskim
          głosiku, nadpobudliwie wtrącająca się do rozmowy dorosłych, opanowanych ludzi
          (chyba że akurat wkładała sobie po gardło marchewkę - i juz iwemy, jaki rodzaju
          seksu lubi nasza ciotunia i w jakiej roli)...
          Krótko mówiąc: żałosne. Biedroń to przy nim Schwarzenegger, nie mówiąc o
          Legierskim (Denzel Washington skrzyżowany z Markiem Jerzym).
    • aeromonas Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 08:13
      Jeśli WC krzewi wartości chrześcijańskie to jestem chińska cesarzowa. Z takimi
      wartościami lepiej nie mieć nic wspólnego. Poza tym, WC prezentuje żenujący
      poziom i jego miejsce jest pod budką z piwem (bywalcy budek niech mi wybaczą).
    • enpe3 Dobra wiadomosc. 25.04.06, 08:14
      Jeszcze pare zmian w TV i byc moze zaczne placic abonament.
    • makbrajd wreszcie będzie coś ciekawego w TV! 25.04.06, 08:14
      a szczurze oczka i kurze łapki zaciśnięte z nienawisci i niemocy są już tylko
      żałosne

(czekam na IV RP bez Michnika i Urbana)
    • bloody_rabbit Re: Wojciech Cejrowski wraca do TVP 25.04.06, 08:15
      Brunatna TVP :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka