Dodaj do ulubionych

PIS: Porozumienie koalicyjne zostanie podpisane...

27.04.06, 16:58
na zdradzie zbudujemy IV RP
Obserwuj wątek
    • konread PiS: Porozumienie koalicyjne zostanie podpisane... 27.04.06, 17:00
      Jak to dopiero o 17-tej??? Przecież Jarosław Kaczyński 18-go, przed świętami
      mówił że już jest koalicja, większościowa, na co cała Polska czekała!!!
      • ascasc Istny DreamTeam!! Buhahahaha 27.04.06, 17:07
        • moroux Re: Istny DreamTeam!! Buhahahaha 27.04.06, 17:09
          Koalicja wsiowych mądrali. Z tego punktu widzenia szkoda, że Waldek od Pawlaków
          nie wejdzie do rządu.
          • antyswiniopas P_S_Y_C_H_O_L !!! 27.04.06, 17:15
            wlasnie slucham belkotu jaroslawa niewielkiego, ktorego wrogowie nazywaja
            jaroslawem malutkim. oto buduje ci on IV rp i spoleczenstwo obywatelskie, bo
            panstwo jest slabe i nieudolne.... wlasnie sprawdzalem: wizz air do dublina
            tylko 300 zeta w jedna strone. good bye prosze jaroslawa, good bye and good
            luck! tyle, ze beze mnie!
            • airwalk77 [...] 27.04.06, 17:18
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • antyswiniopas Re: P_S_Y_C_H_O_L !!! 27.04.06, 17:21
                wczoraj dzwonilem do 2 fotografow, ktorzy robili mi zdjecia do strony
                internetowej jakis czas temu. jeden w londynie, drugi juz na walizkach, leci za
                pare tygodni do irlandii. masz racje, nie ma juz sie co zastanawiac, tylko
                szukac swojego miejsca z dala od tego burdelu!
                • speev buhahahahahah 27.04.06, 17:23
                  nie no - nie mogę - bedny PiS MUSIAŁ wejść w koalicję z brzydką Chamoobroną, aby
                  mieć stabilny większościowy rząd, a wyszło jak zawsze, buhahahahahaha.
                  • adas313 Ta koalicja jest to rzecz - jak to PiS lubi mawiać 27.04.06, 17:34
                    - haniebna.
                    • kolargolo Genialny strateg J. Kaczynski 27.04.06, 17:43
                      on to wszystko przewidzial na pewno! to tylko taki trik zeby przeciwnikow
                      wykolowac. Najlepszy specjalista od dymania koalicjantow zrobi to znowu i to
                      wkrotce. oczywiscie dla dobra ojczyzny. na to wlasnie czekali Polacy od szesciu
                      miesiecy.
                      • rafvonthorn [...] 27.04.06, 17:44
                        • jola_z_dywit ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******** 27.04.06, 21:39
                          Polska powstaje z kolan!
                          Antypolskie siły w rozsypce,denuncjują kto pierwszy i co przywłaszczył.
                          Piskorczyki czerwona kartka.Na horyzoncie takich multum.
                          • adas313 Re: ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******** 27.04.06, 21:40
                            Bełkot.
                            • jola_z_dywit [...] 27.04.06, 21:43
                              • aturek2005 Stac Cie na internet i w nedzy zyjesz? Jezeli 27.04.06, 21:51
                                to Ty wlasnie wstajesz z kolan (cokolwiek na nich robilas, bo mam troche
                                dwuznaczne skojarzenia) to powiedz zeby on sobie zasunal rozporek i nie mysl,
                                ze miliony Polek robily dokladnie to samo.
                                jola_z_dywit napisała:

> Tacy jak ty i mu podobni uczyniliście z Polski piekło.
                                > Kraj złodziejstwa korupcji nepotyzmu i wielomilionowej nędzy.
                                • jola_z_dywit ja jestem z SAM00BR0NY ! 27.04.06, 22:13
                                  A Samoobrona to ludzie którzy żywią i bronią.Pragmatycy gospodarczy umiejący
                                  pracować efektywnie.Lecz dane GUS krzyczą!
                                  Dlatego trzeba was odsunąć od gospodarki i polityki to za internet nie będę
                                  płaciła ponad 100 zł a połowę.
                                  • adas313 Jakby byli pragmatyczni i efektywni... 27.04.06, 22:17
                                    to nie byłoby potrzeby umarzania im kredytów.

• uchachany No fakt - to duży pragmatyzm kupić ziemię z ANR 27.04.06, 23:32
                                      i nie zapłacić :-))...

adas313 napisał:

> to nie byłoby potrzeby umarzania im kredytów.
                                      • adas313 A jaka efektywność :o))))) 28.04.06, 00:18
                                        0 wkładu własnego, 1 mln zł zysku.
                                        Wydajność takiej inwestycji dąży do nieskończoności ;o))))))
                                  • airwalk77 Re: ja jestem z SAM00BR0NY ! 27.04.06, 22:29
                                    Moje szczere kondolencje!
                                  • zgryzliwy1 Re: ja jestem z SAM00BR0NY ! 28.04.06, 00:34
                                    jola_z_dywit napisała:

ja jestem z SAM00BR0NY !
                                    > A Samoobrona to ludzie którzy żywią i bronią.

zywia sie cudzym i bronia swojego ???
                                    • silesius.monachijski1 Re: ja jestem z SAM00BR0NY ! 28.04.06, 00:42
                                      literki Ci sie pomylily; zamiast SO mialo byc PO; wtedy moglbym Cie zrozumiec

zgryzliwy1 napisał:

> jola_z_dywit napisała:
                                      >
                                      > ja jestem z SAM00BR0NY !
                                      > > A Samoobrona to ludzie którzy żywią i bronią.
                                      >
                                      > zywia sie cudzym i bronia swojego ???
                                      • zgryzliwy1 Re: ja jestem z SAM00BR0NY ! 28.04.06, 01:31
                                        silesius.monachijski1 napisał:

> > zywia sie cudzym i bronia swojego ???

> literki Ci sie pomylily; zamiast SO mialo byc PO; wtedy moglbym Cie zrozumiec

co ty mozesz zrozumiec ,jak nawet czytac nie potrafisz !!
                                        widzisz gdzies w tym zdaniu taka sekwencje liter jak " SO " i/lub " PO " ???

• silesius.monachijski1 Re: ja jestem z SAM00BR0NY ! 28.04.06, 01:35
                                          czytam w Twoich myslach

zgryzliwy1 napisał:

> silesius.monachijski1 napisał:
                                          >
                                          > > > zywia sie cudzym i bronia swojego ???
                                          >
                                          > > literki Ci sie pomylily; zamiast SO mialo byc PO; wtedy moglbym Cie zrozu
                                          > miec
                                          >
                                          > co ty mozesz zrozumiec ,jak nawet czytac nie potrafisz !!
                                          > widzisz gdzies w tym zdaniu taka sekwencje liter jak " SO " i/lub " PO " ???
                                          >
                                          >
                                  • tadddd Re: ja jestem z SAM00BR0NY ! 28.04.06, 00:53
                                    i czym Ty sie chwalisz ????
                                    To wstyd
                                    • silesius.monachijski1 Re: ja jestem z SAM00BR0NY ! 28.04.06, 00:56
                                      obserwuje, rozmyslam, i.. stwierdzam fakty; czego tu sie wstydzic?

tadddd napisał:

> i czym Ty sie chwalisz ????
                                      > To wstyd
                                      • adas313 Re: ja jestem z SAM00BR0NY ! 28.04.06, 01:13
                                        Coś mało uważnie czytasz stronę internetową PiSu.
                                        • silesius.monachijski1 Re: ja jestem z SAM00BR0NY ! 28.04.06, 01:18
                                          znam program PiS-u i jego ludzi; stad tez moje wypowiedzi (nie jestem czlonkiem
                                          tej partii)

adas313 napisał:

> Coś mało uważnie czytasz stronę internetową PiSu.
                                      • zgryzliwy1 silesius.monachijski1 = jola_z_dywit !!!!!!!!!!!! 28.04.06, 01:40

> tadddd napisał:

> > i czym Ty sie chwalisz ????
                                        > > To wstyd
                                        >
                                        > obserwuje, rozmyslam, i.. stwierdzam fakty; czego tu sie wstydzic?

silesius.monachijski1 vel jola_z_dywit

dlaczego Ty tak stale zmieniasz ....spodnie na spodniczke i odwrotnie :-((
                                        masz problem z identyfikacja płci ?
                                        • silesius.monachijski1 Re: silesius.monachijski1 = jola_z_dywit !!!!!!! 28.04.06, 01:46
                                          "znakomita" riposta; zglos sie do Tuska; pierwsze miejsce w wyborach
                                          samorzadowych zapewnione

zgryzliwy1 napisał:

>
                                          > > tadddd napisał:
                                          >
                                          > > > i czym Ty sie chwalisz ????
                                          > > > To wstyd
                                          > >
                                          > > obserwuje, rozmyslam, i.. stwierdzam fakty; czego tu sie wstydzic?
                                          >
                                          > silesius.monachijski1 vel jola_z_dywit
                                          >
                                          > dlaczego Ty tak stale zmieniasz ....spodnie na spodniczke i odwrotnie :-((
                                          > masz problem z identyfikacja płci ?
                                          • zgryzliwy1 silesius.monachijski1 = jola_z_dywit !!!!!!! 28.04.06, 01:52
                                            silesius.monachijski1 vel jola_z_dywit napisał(+ła):

> "znakomita" riposta; zglos sie do Tuska; pierwsze miejsce w wyborach
                                            > samorzadowych zapewnione

dziekuje ,ale nie skorzystam
                                            jestem dorosly i sam potrafie okreslac swoje preferencje i potrzeby
                                            • silesius.monachijski1 Re: silesius.monachijski1 = jola_z_dywit !!!!!!! 28.04.06, 01:58
                                              no, wiec moze do Olejniczaka czy Borowskiego; grunt, zeby ferajna III
                                              RP "trzymala sie kupy"

zgryzliwy1 napisał:

> silesius.monachijski1 vel jola_z_dywit napisał(+ła):
                                              >
                                              > > "znakomita" riposta; zglos sie do Tuska; pierwsze miejsce w wyborach
                                              > > samorzadowych zapewnione
                                              >
                                              > dziekuje ,ale nie skorzystam
                                              > jestem dorosly i sam potrafie okreslac swoje preferencje i potrzeby
                              • adas313 Re: ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******** 27.04.06, 21:51
                                Jolu po pierwsze bądź łaskawa nie wciskać tu swoich insynuacji na mój temat.

Piekło to tu będzie jak tacy jak ja wyjadą za granicę w poszukiwaniu normalności.

No bo kto wtedy będzie zarabiał na umarzanie długów Samoobronie?
                                Na becikowe? Na przepijane zasiłki?

Przecież nie obszarnicy z Samoobrony, którzy płacą podatki zryczałtowane i KRUS.
                                • jola_z_dywit Re: ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******* 27.04.06, 22:15
                                  Zdrajcy i renegaci zawsze opuszczali Ojczyznę w chwilach gdy trzeba było jej
                                  bronić lub ciężko pracować.Nichil nowi sub sole.
                                  • adas313 Re: ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A****** 27.04.06, 22:22
                                    Bronić?
                                    Przecież jak będzie S(amoo)B(rona) to nie będzie potrzeby bronić?

PS.
                                    Kupisz sobie wreszcie Słownik Wyrazów Obcych?
                                    Z tym łacińskim zwrotem dzieci spotykają się w szkole podstawowej...
                                    • adas313 Re: ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A***** 27.04.06, 22:44
                                      Aha i jeszcze jedno.
                                      Przecież premier był wniebowzięty, gdy Hiszpania ogłosiła, że otwiera rynek pracy!

Gdyby to była furtka dla renegatów, chyba zareagowałby inaczej, prawda?
                                  • aturek2005 "Nihili" a nie "Nichili". "Novi" a nie "nowi". 27.04.06, 22:23
                                    Cytaty z laciny nie swiadcza o patriotyzmie - brak znajomosci laciny tez o
                                    niczym nie swiadczy. Masz swoja opinie i wydaje mi sie, ze ta opinia jest
                                    podparta jakas wiedza - jezeli tak jest, to zamiast napisac jeden post na
                                    forum, napisz do prokuratury.
                                    jola_z_dywit napisała:

> Zdrajcy i renegaci zawsze opuszczali Ojczyznę w chwilach gdy trzeba było jej
                                    > bronić lub ciężko pracować.Nichil nowi sub sole.
                                  • konread Re: ******S__A__M__0__G__Ł__0__0__P__ 0__T__A***** 27.04.06, 22:58
                                    jola_z_dywit napisała:
                                    > Zdrajcy i renegaci zawsze opuszczali Ojczyznę w chwilach gdy trzeba było jej
                                    > bronić lub ciężko pracować.Nichil nowi sub sole.

Jolu wszyscy jesteśmy pod wrażeniem że się uczysz łaciny, i rozumiem że to na
                                    etapoie przedszkola, więc o znaczenie nie pytam nawet, tylko że piszemy "nihil
                                    novi sub sole" a nie "nichil nowi sub sole".
                                    Co do zdrajców to muwisz o swych kolegach z SB? Czy też ich akurat uważasz za
                                    patriotów?
                                    • ynavran Re: ******S__A__M__0__G__Ł__0__0__P__ 0__T__A*** 28.04.06, 00:27
                                      konread napisał:
                                      Co do zdrajców to muwisz o swych kolegach z SB? Czy też ich akurat uważasz za
                                      patriotów?

Szanowny Kolego.... rozumiem, że chciałeś dogryźć komuś z tego forum, chociażby
                                      żartując sobie z jego znajomości łaciny... ale ja bym Ci proponował w pierwszej
                                      kolejności zainteresować się własną znajomością poprawnej polszczyzny... Od
                                      kiedy ten wyraz piszemy w takiej formie : "muwisz" ???!!!! Może ja mam jakiś
                                      stary słownik ;) ?
                                      Boże ludzie, skąd was biorą....
                                  • onyx_70 Re: ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A****** 27.04.06, 23:36
                                    jola - wiesz gdzie ja mam patriotyzm i ojczyznę?? Domyśl się!! Ja chcę
                                    zwyczajnie żyć i pracować w tym kraju, a nie być świadkiem, jak zero i
                                    kryminalista dorwało się do stółka!!!
                              • blackmoore Re: ******J O L K A******** 27.04.06, 22:01
                                a swistak siedzi i zawija te sreberka, prawda? Powstań z kolan Jolu, masz
                                rację, PanWybawcaOjczyznyMulatNajwspanialszySłońceKrajuNadWisłą pobłogosławi
                                Twoją zacietrzewioną i zaciemniona główke. Ja jakos przed nikim nie klęczę to i
                                wstawac nie muszę. Może Twoja ciemnota dobra jest na Dywity, reszta kraju jakos
                                tego nie kupuje. Jak napiszesz cos mądrego to chetnie odpiszę. Na pewno odpiszę
                                jak wytłumaczysz swoich ukochanych hohsztaplerów z szambobrony, np jak Renia
                                fałszowała podpisy. Napisz że robiła to dla dobra Ojczyzny ukochanej, napisz
                                cos o pobiciu zarządcy przez Twojego
                                JaśnieWielmożnegoJakMożnaProstytutkęZgwałcićHeHeHe. Pójdziecie kiedys tam gdzie
                                wasze miejsce - Twoi bonzowie do pierdla a cała szambobrona na smietnik
                                historii.
                                • adas313 Re: ******J O L K A******** 27.04.06, 22:10
                                  > Twoja ciemnota dobra jest na Dywity

Bez przesady może:
                                  www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/35/W10726/35.htm
                                • jola_z_dywit Re: ******J O L K A******** 27.04.06, 22:17
                                  To masz coś o swoich panach.
                                  W moim niewielkim miasteczku wojewódzkim prezydentem Miasta Opola jest Ryszard
                                  Zembaczyński - czołowy działacz PO. Właśnie przed chwilą jako dyrektor BOŚ w
                                  Opolu udzielał wilomilionowych "pożyczek" mafii. No i dziś od wielu lat
                                  prokuratura w Bielsku-Białej bada cała sprawę i coś nie może się pośpieszyć.
                                  Mam prawo być przekonany, że cała sprawa zmierza ku przedawnieniu. Wkrótce
                                  wybory samorządowe i znowu pewnie osoba majaca sprawę w prokuraturze zechce
                                  kandydować. Czy władze krajowe wiedzą o tym w ogóle???? Czy ta cała uczciwość
                                  PO = uczciwości SLD ??? Ryszard Zembaczyńki - czołowy działacz PO w regionie
                                  niewyjaśnioną ciemna sprawę w Prokuraturze Bielsko_bialskiej związana z
                                  przestępczością zorganizowana i udzielanymi jej kredytami!!!

A Stanislaw Jalowiecki, byly marszalek wojewodztwa opolskiego i europosel PO,
                                  TW?
                                  Zygmunt Frankiewicz - prezydent Gliwic

znany z licznych "dziwnych afer"; oczywiscie z PO
                                  • airwalk77 Re: ******J O L K A******** 27.04.06, 22:28
                                    Jolko ty to lubisz stawiac swojego Leppera stawiac obok takich wybitnych
                                    Polakach jak Pilsudskiego, prawda? Wiesz co kiedys powiedzial do chlopow ?

"Wam panowie kury szcz-ac prowadzać, a nie w polityke sie bawic"

• canard Re: ******J O L K A******** 27.04.06, 23:01
                                    a) Renata Beger - Zatrudniała w swoim biurze poselskim - córkę Anitę. Oskarżona
                                    o posługiwanie się sfałszowanymi listami z poparciem partii. Sprawa w sądzie
                                    b) Poseł Andrzej Grzesik oskarżony przez członka Samoobrony o fałszowanie list
                                    z poparciem. Sprawa w prokuraturze.
                                    c) Poseł Danuta Hojarska zwolniła swoją asystentkę z naruszeniem prawa:
                                    poinformowała ją o zwolnieniu faxem i to wtedy, gdy ta była na zwolnieniu
                                    lekarskim. Skazana prawomocnym wyrokiem na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na
                                    5 lat za przywłaszczenie maszyn rolniczych, wartych ponad 200 tysięcy złotych.
                                    Skazana prawomocnym wyrokiem na rok więzienia, w zawieszeniu na trzy lata oraz
                                    grzywnę i pokrycie kosztów procesu za sfałszowanie przepustki na widzenie z
                                    przebywającym w areszcie synem Łukaszem.
                                    d) Poseł Lech Kuropatwiński skazany na 1 rok więzienia w zawieszeniu i 5 tys.
                                    zł. grzywny za sfałszowanie kilkunastu podpisów na listach płac swoich byłych
                                    pracowników .
                                    e) Poseł Stanisław Łyżwiński w 2004 roku skazany na grzywnę za oszustwa
                                    podatkowe.
                                    W ciągu czterech lat Stanisław Łyżwiński (52 l.) z kieszeni podatników wydał na
                                    paliwo prawie 175 tys. zł. Jego żona Wanda (53 l.) - 131 tys. zł. Żadne z nich
                                    nie ma ani służbowego, ani prywatnego samochodu. Do tej pory tłumaczyli, że
                                    pożyczali auta od znajomych i rodziny. Za pieniądze, które Łyżwińscy pobrali z
                                    sejmowej kasy, można by 26 razy okrążyć ziemię!
                                    f) Tajny współpracownik SB (TW) o pseudonimie "Roman". Figuruje w kartotece
                                    ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP. zarejestrowany pod nr 46734 lista
                                    Macierewicza.
                                    Został oskarżony przez warszawską prokuraturę o poświadczenie nieprawdy w
                                    protokołach z posiedzeń rady nadzorczej Rolniczego Towarzystwa Gospodarczego
                                    `Polkar'. Od trzech lat czeka na proces.
                                    g) Poseł Renata Rochnowska skazana prawomocnie na rok więzienia w zawieszeniu
                                    na trzy lata i karę grzywny w wysokości 2,5 tys. zł. za przywłaszczenie 5
                                    tysięcy indyków, o wartości 110 tysięcy zł, które były zabezpieczeniem
                                    płatności za paszę.
                                    h) Poseł Renata Rochnowska skazana prawomocnie na rok więzienia w zawieszeniu
                                    na trzy lata i karę grzywny w wysokości 2,5 tys. zł. za przywłaszczenie 5
                                    tysięcy indyków, o wartości 110 tysięcy zł, które były zabezpieczeniem
                                    płatności za paszę.
                                    i) Poseł Marek Wojtera. Pierwszy wyrok - nakaz karny z 2001 r. za samowolę
                                    budowlaną i za pobierania nielegalnie wody krótko mówiąc: kradzież wody. Drugi
                                    wyrok - 2 lata w zawieszeniu na 3 lata za znaczne przekroczenie prędkości na
                                    terenie zabudowanym i spowodowanie śmierci 15-letniego chłopca.

• adas313 Re: ******J O L K A******** 27.04.06, 23:07
                                      > c) Poseł Danuta Hojarska zwolniła swoją asystentkę z naruszeniem prawa:
                                      > poinformowała ją o zwolnieniu faxem i to wtedy, gdy ta była na zwolnieniu
                                      > lekarskim. Skazana prawomocnym wyrokiem na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na
                                      > 5 lat za przywłaszczenie maszyn rolniczych, wartych ponad 200 tysięcy złotych.

Czy posłanka zwróciła te maszyny, lub ich równowartość, temu kogo naraziła na
                                      stratę?

Aha: dopisz tego kolesia, któremu Lubińska umorzyła 300 tysięcy i tego co ma być
                                      ministrem, a grozi mu rok więzienia ;)
                                      • gramic UWAGA Prowokacja!!!!!!!!!!**** 27.04.06, 23:32
                                        Jola_z_Dywit to prowokator i imitator. Prawdziwa Jola nosiła xywkę Jola_Dywity i
                                        udzielała się ambitnie na forach internetowych w całej Polsce mniej więcej do
                                        listopada 2005. Potem zamilkła a w jej miejsce pojawił się powyższy uzurpator
                                        płci męskiej, co ujawnia się czasem gdy pisze swoje natchnione teksty i używa
                                        słów o sobie w rodzaju męskim. Uprasza się o nie zwracanie uwagi na te
                                        prowokacje. Prawdziwa Jola nie dostała się do Sejmu i z rozpaczy straciła wenę.
                                        ps. sprawdzcie sobie archiwum Gazety na powyższe okoliczności
                                  • blackmoore Re: ******J O L K A******** 28.04.06, 09:30
                                    mylisz się, nie mam zadnych "panów", więc nie wciskaj mi na siłe jakie mam
                                    sympatie polityczne. Twoi panowie to mieszanina złodziejstwa, kryminogenności i
                                    stalinizmu. Wciskasz na siłę tych swoich wybawców narodu, moze weź pod uwagę
                                    jakie macie poparcie w tym kraju, ponizej 10%, więc nie wypowiadaj sie
                                    za "naród" i "ojczyznę". Popatrz jak Cie sąsiedzi docenili, nie przeszłaś w
                                    żadnych wyborach, więc skąd te żałosne popiskiwania "w imieniu"? Pisz w swoim
                                    imieniu w tych co was popieraja. Przypomnij sobie poparcie udzielane przez
                                    Leppera dla Łukaszenki, Saddama i innych zbrodniarzy. I nie nazywaj tego co
                                    robicie demokracją, bo z demokracja to nie ma nic wspólnego. Możesz uprawiać
                                    samogwałt umysłowy, jeśli Ci to sprawia przyjemność, ale rób to w swoim imieniu
                                    i swojej zabagnionej organizacji
                            • zdrowy_dystans Tercet Egzotyczny rulez ! Bananowa Republika. 27.04.06, 21:49
                              Tercet Egzotyczny rulez ! Bananowa Republika.

Mam dziwne nic-dobrego-wrozace skojarzenia...
                              • adas313 Re: Tercet Egzotyczny rulez ! Bananowa Republika. 27.04.06, 21:53
                                > Bananowa Republika.

Ekwador?

Hm... jakiś rok temu obalili tam prezydenta (ściągnięty helikopterem z dachu
                                pałacu zwiał do Brazylii) :o)))))))
                          • zgryzliwy1 Re: ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******** 28.04.06, 00:30
                            jola_z_dywit napisała:

> Polska powstaje z kolan!

ale tylko po to by zaraz .....siasc na dupie
                            • silesius.monachijski1 Re: ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******** 28.04.06, 00:32
                              a na czyjej?

zgryzliwy1 napisał:

> jola_z_dywit napisała:
                              >
                              > > Polska powstaje z kolan!
                              >
                              > ale tylko po to by zaraz .....siasc na dupie
                              • zgryzliwy1 silesius.monachijski1 = jola_z_dywit !!!!!!!!!!!! 28.04.06, 01:47

> > zgryzliwy1 napisał:

> > > jola_z_dywit napisała:

> > > Polska powstaje z kolan!

> > ale tylko po to by zaraz .....siasc na dupie

> a na czyjej?

a z czyich kolan powstaje ....jolu vel silesius ?
                                • silesius.monachijski1 Re: silesius.monachijski1 = jola_z_dywit !!!!!!! 28.04.06, 01:50
                                  Ty wogole wiesz, co znaczy "powstawac z kolan"? mocno w to watpie;

zgryzliwy1 napisał:

>
                                  > > > zgryzliwy1 napisał:
                                  >
                                  > > > > jola_z_dywit napisała:
                                  >
                                  > > > > Polska powstaje z kolan!
                                  >
                                  > > > ale tylko po to by zaraz .....siasc na dupie
                                  >
                                  > > a na czyjej?
                                  >
                                  > a z czyich kolan powstaje ....jolu vel silesius ?
                          • tadddd Chyba upadła na kolana 28.04.06, 00:52
                      • siostra_tlenu Re: Genialny strateg J. Kaczynski 27.04.06, 17:45
                        Biedny Kaczor, nie wiedział, że rządzić krajem, to nie pyskówka z opozycji.
                  • zupa_wolowa Łąki zakwitną, bezrobocie zniknie! 27.04.06, 17:34
                    I wszyscy będziemy żyli długo i szczęśliwie.
                    W Londynie, Dublinie i Madrycie.
                    • adas313 Re: Łąki zakwitną, bezrobocie zniknie! 27.04.06, 17:36
                      Albo Tallinie i Helsinkach.
                      • lahdaan Re: Łąki zakwitną, bezrobocie zniknie! 27.04.06, 18:29
                        adas313 napisał:

> Albo Tallinie i Helsinkach.

Lub w Pradze i Bratyslawie.
                        • zupa_wolowa Wszędzie zniknie! 27.04.06, 20:16
                          Wszędzie!
                  • hera9 Re: buhahahahahah 27.04.06, 18:52
                    trzeba im dac strzelby i bedzie spokoj.Chamoobrona sie nigdy nie
                    podporzadkuje,a Kaczorki tego nie lubią.Szkoda tego kraju.
                    • trollskog Re: buhahahahahah 28.04.06, 01:30
                      hera9 napisała:
                      > Chamoobrona sie nigdy nie podporzadkuje,a Kaczorki tego nie lubią.

Fakt. Dwoch dyktatorow w koalicji to o poltora za duzo. To musi sie
                      zle skonczyc.

TS.
                      • silesius.monachijski1 Re: buhahahahahah 28.04.06, 01:34
                        miales na mysli Tuska i Rokite? alez to "koalicja cieni(Asow)"

trollskog napisał:

> hera9 napisała:
                        > > Chamoobrona sie nigdy nie podporzadkuje,a Kaczorki tego nie lubią.
                        >
                        > Fakt. Dwoch dyktatorow w koalicji to o poltora za duzo. To musi sie
                        > zle skonczyc.
                        >
                        > TS.
                  • saphran Niech zyje Andrzej I Dyzma!!!!!! Niech zyje!!! 27.04.06, 22:31
                    Zakrzyknal Kaczorek i poczal rozpinac spodnie... A co zrobil z tym co mial w
                    reku kiedy mu nieco uroslo dowiecie sie drogie dzieci z nastepnego odcinka, w
                    ktorym kaczorek ze swoja wesola rodzinka Dyzmow wyruszyl na wyprawe krzyzowa do
                    obory Andrzeja Dyzmy I
                • airwalk77 Re: P_S_Y_C_H_O_L !!! 27.04.06, 17:23
                  Polecam Confederatio Helvetica :-) Spoko sie tu zyje...Jeziorko i piekne gory w
                  Genewie. N.p. podatek VAT 7.6% ... co tutaj jeszcze mowic...hehehe
                  • antyswiniopas Re: P_S_Y_C_H_O_L !!! 27.04.06, 17:28
                    bieda z jezykami: wloski, niemiecki, francuski + gwary poszczegolnych
                    kantonow....niby jest w czym wybrac,ale ja tylko inglisz, albo ruskij... w
                    englandzie pierwszy rok jest bez podatkow, vat mozna placic co 3 miesiace, a
                    jak zalozyc sub-kompanie w hong kongu to jest liniowy 10% a jak na british
                    virgin island to i tego nie ma...
                    • airwalk77 Re: P_S_Y_C_H_O_L !!! 27.04.06, 17:29
                      Musimy cus razem ukrecic... :-)
                    • adas313 Re: P_S_Y_C_H_O_L !!! 27.04.06, 17:32
                      Bez obaw, w Szwajcarii sporo ludzi zna angielski.
                      • sadusx okolo 220 27.04.06, 17:37
                        "Koalicjanci mają około 220 głosów w Sejmie." To co nie wiadomo ilu dokladnie
                        maja - panie dziennikarzu prosze sprecyzowac
                        • adas313 Re: okolo 220 27.04.06, 17:39
                          A któż się wyzna na rozpadającej się LPR?
                          • math10 Re: okolo 220 27.04.06, 18:05
                            218 :)
                          • hera9 Re: okolo 220 27.04.06, 18:58
                            nie wiadomo,ilu półgłówkow jest teraz.niektorzy maja bardzo duze glowy,a tylko
                            pół rozumku.Nigdy sie nie doliczymy.
                            • sadusx Re: okolo 220 27.04.06, 20:01
                              No podliczono polglowkow i cwiercinteligentow i wszylo ze 218. :)
                      • antyswiniopas Re: P_S_Y_C_H_O_L !!! 27.04.06, 18:05
                        wiem, ale w pracy i na codzien raczej nie uzywaja. w danii i owszem, ale majac
                        do wyboru danie lub england to wole jednak england.
                      • mimir Re: P_S_Y_C_H_O_L !!! 27.04.06, 21:04
                        Ale dopoki sie nie nauczysz sSchwyzerdutsch, czyli inchniego niemieckiego
                        (niemiecki to za malo) to bedziesz traktowany no jak nie swoj
                  • antynazista Re: P_S_Y_C_H_O_L !!! airwalk77,biedny, 27.04.06, 17:35
                    niedoinformowany i oszołomiony człowieku - Szymon Wiesenthal
                    nie żyje ( zwracałeś się dziś do niego w innym wątku).
                    • airwalk77 Re: P_S_Y_C_H_O_L !!! airwalk77,biedny, 27.04.06, 17:39
                      No fakt umarl chyba w zeszlym roku...i co z tego? Pomylilo mi sie ale faktem
                      jest ze w Polsce mamy zydomanie
            • adas313 Zapamiętajcie sobie tą datę.... 27.04.06, 17:18
              zajmuje ona poczesne miejsce wśród takich wydarzeń jak:
              - podpisanie Konfederacji Targowickiej
              - proklamowanie PKWN
              - wprowadzenie stanu wojennego
              • marcus_crassus dzis narodzila sie IV RP 27.04.06, 17:19
                jak to mawial poeta "ideal siegnal bruku"
                • antyswiniopas okropnie brzydka ta dziecina... 27.04.06, 17:24
                  gosiewski z twarza begerowej i charakterem lpr'a kowalskiego, morale leppera
                  oraz honorem kaczynskiego, toz to arcy-bekart potworny. a wszystko przez ustawe
                  antyaborcyjna.
                  • zupa_wolowa W tym dziecięciu Samo Dobro 27.04.06, 17:38
                    Pokochajmy je zatem mimo ułomności. Jak Madzię B.
                    • siostra_tlenu Re:Ludzie..ratunku 27.04.06, 17:40
                      co sie w tym państwie dzieje????????
              • moroux Re: Zapamiętajcie sobie tą datę.... 27.04.06, 17:23
                Pozwolę sobie zachować olimpijski spokój - w tej sytuacji. Uważam, że to i tak
                do niczego nie doprowadzi. A raczej - kolejnej kompromitacji prawicy. I populistów.
              • taziuta Dawniej malowali trawniki... :-))))))))))))))))))) 27.04.06, 18:25
                Nie "tą datę", lecz tę datę. :-)
                Nie żebym się czepiał...
                Ewentualnie pod tą datą, ale już pod tę datę - czujesz różnicę? :-)

A poza tym to bez przesady. Taż to zwykłe zaklinanie rzeczywistości (kolejne
                stabilizowanie sytuacji politycznej w Polsce) na przyjazd papieża numer jakiś
                tam. Czyli nic nowego. Za komuny na przyjazd I sekretarza malowali trawniki :-)

adas313 napisał:

> zajmuje ona poczesne miejsce wśród takich wydarzeń jak:
                > - podpisanie Konfederacji Targowickiej
                > - proklamowanie PKWN
                > - wprowadzenie stanu wojennego
                • uu1 Re: Dawniej malowali trawniki... :-)))))))))))))) 27.04.06, 18:33
                  Można jeszcze być pod d o b r ą d a t ą.
                  • taziuta Re: Dawniej malowali trawniki... :-)))))))))))))) 27.04.06, 18:55
                    Można, ale nie na przyjazd papieża...

uu1 napisała:

> Można jeszcze być pod d o b r ą d a t ą.
              • bloody_rabbit Re: Zapamiętajcie sobie tą datę.... 27.04.06, 20:07
                Kaczyński podpisując koalicję z Lepperem, stał się czymś w rodzaju polskiego von
                Papena.
                • adas313 Re: Zapamiętajcie sobie tą datę.... 27.04.06, 21:40
                  Dokładnie.
            • cics Re: wlasnie sprawdzalem: wizz air do dublina 27.04.06, 17:22
              W porządku, leć . Ale jeśli możesz to weź udział w następnych wyborach. Twój
              głos się może przydać - więc szkoda by się zmarnował.
              • antyswiniopas Re: wlasnie sprawdzalem: wizz air do dublina 27.04.06, 17:31
                wyborach kogo???? pismenow, so, lpr??? z wszystkich opcji moze glosowalbym na
                po, glosujac bez przekonania, bo po nie reprezentuje moich pogladow. patrze na
                to wszystko juz 17 lat! gowno z tego wynika, bo w polsce tylko dyktat moze dac
                cokolwiek dobrego....
        • lucky81 Re: Istny DreamTeam!! Buhahahaha 27.04.06, 20:19
          "Naszym głównym celem jest gospodarka i poprawa sytuacji obywateli. Te kierunki
          można prowadzić równolegle. Jeden drugiemu nie przeszkadza" - powiedział szef
          Samoobrony.

A co pan Lepper dokladnie rozumie przez "celem jest gospodarka", skoro to
          zupelnie co innego niz "poprawa sytuacji obywateli"?
          • aturek2005 A kto Ci powiedzial, ze jestes obywatelem? 27.04.06, 20:21
            Zaswiadczenie z IPN, od proboszcza i legitymacje (z oplaconymi skladkami) PiS
            masz? No to nie jestes obywatelem!

lucky81 napisał:

> "Naszym głównym celem jest gospodarka i poprawa sytuacji obywateli. Te
            kierunki
            > można prowadzić równolegle. Jeden drugiemu nie przeszkadza" - powiedział szef
            > Samoobrony.
            >
            > A co pan Lepper dokladnie rozumie przez "celem jest gospodarka", skoro to
            > zupelnie co innego niz "poprawa sytuacji obywateli"?
      • antyswiniopas panowie, dajcie sobie spokoj 27.04.06, 17:12
        kleicie bezradnie cos tam, szkoda czasu. glownie naszego! rozpierducha,
        bezradnosc, nieumiejetnosc, tajemnicze ruchy, ktore pokazuja, ze nie ma zadnego
        genialnego politycznego planu. sa tylko kiepsciuchne wypiardki. jaroslawie
        kaczynski: BRAWO! koalicja z hochsztaplerem i rozlamowcem, no pieknie opan
        budujesz IV rp.... idz pan do domu, do kota i przestan nam serwowac balach
        o "nowej jakosci"...
      • anna-dark Dziękujemy Tuskowi, Rokicie, Komorowskiemu... 27.04.06, 20:22
        Dziękujemy Tuskowi, Rokicie, Komorowskiemu...
        • aturek2005 Mowisz za siebie czy masz rozdwojenie jazni? 27.04.06, 20:26
          Bo uzywanie liczby mnogiej moze swiadczyc o tym ostatnim.... a w NFZ kasy brak
          (poszlo na becikowe), zeby to leczyc.

anna-dark napisała:

> Dziękujemy Tuskowi, Rokicie, Komorowskiemu...
        • kelowna Re: Dziękujemy Tuskowi, Rokicie, Komorowskiemu... 27.04.06, 20:31
          You are plain stupid are you? Dziekuj Kaczorom!!!
          • sfaczim Re: Dziękujemy Tuskowi, Rokicie, Komorowskiemu... 27.04.06, 20:37
            kelowna napisał:

> You are plain stupid are you? Dziekuj Kaczorom!!!

jak jesteś taki mądry to co bys zrobił na miejscu PIS-u. Zakladając, że naprawdę chcieli zmienić państwo kulczyków i kwachów na normalny kraj. Czy mieli przejść do opozycji potym jak PO uparło się, że chce mieć łapę na teczkach. ja mam wieksze zaufanie do Kaczorów niz do PO. Dlatego, że po obejrzeniu Nocnej zmiany chcałem się wyrzygać na Tuska, którego cenilem jako goscia spokojnego.
            • r0b0l Re: Dziękujemy Tuskowi, Rokicie, Komorowskiemu... 27.04.06, 20:59
              na miejscu PISu można było zrobić wszystko tylko nie dopuszczać lepera do koryta. W prosty sposób: spuścić trochę z tonu i dogadać się choćby z PO już na początku. Ale od początku nie chcieli tego zrobić i od pocątku mieli kaczyńscy w planach wyru..ie narodu.
              Państwo kulczyków i kwachów mimo wszystko bylo lepszym państwem mimo złodziejstaw i innych bardzo poważnych wad. Przekonasz się w ciągu kilku miesięcy i znienawidzisz 4 rpz jej jednostronnymi lustracjami i tzw oczyszczaniem moralnym ( bo nikt nie ruszy afer fozz, PC, banków SO i LPR, nieruchomości PC i wielu innych drobnych smrodków skrzętnie przez narodową prawicę ukrywanych.
              Przypomnisz sobie zakłamanie typowe w PRL albo uzmysłowisz że to co o tamtych czasach piszą w podręcznikach było prawdą i się powtórzy.
              Od lustracji jeszcze nikomu w kieszeni nie przybyło, od grzebania w mogiłach i historii również

A skoro Nocna Zmiana autorstwa prawdomównego Kurskiego-gebelsa 4 rp zrobiło na Tobie tak wielkie wrażenie to współczuję braku krytycyzmu i znajomości historii najnowszej.
              Wtedy sięszykowało to samo co mamy teraz z tą różnicą że struktyury demokratyczne były w powijakach a sterował tym cyrkiem schizofrenik. Teraz dla odmiany mamy paranoików i bandytów
            • adas313 Re: Dziękujemy Tuskowi, Rokicie, Komorowskiemu... 27.04.06, 21:42
              Mogli podać rząd do dymisji.

Katastrofy by i tak nie było, może i nawet było lepiej bo MF nie płodziłoby
              jakichś socjalistycznych urojeń.
              • aturek2005 Nie mogli. Prezydent bylby zobligowany powierzyc 27.04.06, 21:44
                misje tworzenia nowego rzadu partii, ktora zdobyla najwiecej glosow. A ta
                partia nie bylaby chyba "bratnia" partia.

adas313 napisał:

> Mogli podać rząd do dymisji.
                >
                > Katastrofy by i tak nie było, może i nawet było lepiej bo MF nie płodziłoby
                > jakichś socjalistycznych urojeń.
                • adas313 Re: Nie mogli. Prezydent bylby zobligowany powie 27.04.06, 21:54
                  Czy na pewno byłby?
                  Nie wiem czy wymaga tego konstytucja.
                  • aturek2005 Obecna wymaga. Ale masz racje. Co tam 27.04.06, 21:56
                    konstytucja.

adas313 napisał:

> Czy na pewno byłby?
                    > Nie wiem czy wymaga tego konstytucja.
                    • adas313 Re: Obecna wymaga. Ale masz racje. Co tam 27.04.06, 22:12
                      Możesz wskazać gdzie?
                      O desygnowaniu PRM przez Prezia jest w art.154 par. 1 ale jakoś nie ma tam ani
                      słowa na temat tego kogo można desygnować, a kogo nie.
    • r.maszkowski czy przyjdzie ktoś oprócz TV Trwam? 27.04.06, 17:02
      Czy podpisanie odbędzie się znowu przed jedynie słusznymi kamerami prywatnej tv
      oo. Rydzyka i Króla?
      • ziuta38 Re: czy przyjdzie ktoś oprócz TV Trwam? 27.04.06, 17:35
        jesli pod gwiazda rtv rydzyka
        to najwyzej 3 miesiace rzadow.
        • obywatelrp3 Re: czy przyjdzie ktoś oprócz TV Trwam? 27.04.06, 17:36
          Powstała koalicja KALEKO, Kaczyński, Lepper, Kowalski) Działania też będą kalekie...
    • igo3tisa w pis doo... 27.04.06, 17:03
    • mikado12 Re: PIS: Porozumienie koalicyjne zostanie podpisa 27.04.06, 17:04
      Nic nie szkodzi. I tak się rozpadnie najpóźniej po wakacjach.
      • cics Re: PIS: Porozumienie koalicyjne zostanie podpisa 27.04.06, 17:29
        mikado12 napisała:
        > Nic nie szkodzi. I tak się rozpadnie najpóźniej po wakacjach.

Jak powstanie to nie ma powodu się rozpadać , będzie przybywać posłów
        dietetycznych - którzy będą bronić swoich foteli jak IV RP
    • filip231 Re: PIS: Porozumienie koalicyjne zostanie podpisa 27.04.06, 17:04
      Czarne chmury zalegly nad Rzeczypospolita....
      • airwalk77 Re: PIS: Porozumienie koalicyjne zostanie podpisa 27.04.06, 17:15
        filip231 napisał:

> Czarne chmury zalegly nad Rzeczypospolita....

A z grobu Pilsudskiego slyszymy: "A teraz wszyscy pocałujcie mnie w dupę."

DO ADMINA: Prosze nie kasowac ja tylko cytuje wypowiedz Marszalka Pilsudskiego
        • airwalk77 Cytat Marszalka P_i_l_s_u_d_s_k_i_e_g_o: 27.04.06, 17:16
          > filip231 napisał:
          >
          > > Czarne chmury zalegly nad Rzeczypospolita....
          >
          A z grobu Pilsudskiego slyszymy: "A teraz wszyscy pocałujcie mnie w dupę."

DO ADMINA: Prosze nie kasowac ja tylko cytuje wypowiedz Marszalka Pilsudskiego
          • pdanielak Re: Cytat Marszalka P_i_l_s_u_d_s_k_i_e_g_o: 27.04.06, 17:18
            Ja tez zacytuje Pilsudkiego.
            "Wam panowie kury szcz.. prowadzać, a nie w polityke sie bawic"

Skierowanie do ekipy rzadzacej :)
            • airwalk77 Re: Cytat Marszalka P_i_l_s_u_d_s_k_i_e_g_o: 27.04.06, 17:20
              Dooobre to ... nie znalem :-) Pozdrawiam !!!!
              • airwalk77 I jeszcze raz Marszalka P_i_l_s_u_d_s_k_i_e_g_o: 27.04.06, 17:25
                "Polacy są narodem idiotów."

Józef Klemens Piłsudski (Wiktor, Mieczysław, 1867 - 1935)
                • cics Re: I jeszcze raz Marszalka P_i_l_s_u_d_s_k_i_e_g 27.04.06, 17:31
                  > "Polacy są narodem idiotów."

Tu się nie zgadzam , nie są idiotami, tylko pasjami lubią glosowac na idiotów.
                  Lubią kabaret, czy co ?
                  • airwalk77 Re: I jeszcze raz Marszalka P_i_l_s_u_d_s_k_i_e_g 27.04.06, 17:36
                    Józef Piłsudski (1867 - 1935):

"Myślałem już nieraz, że umierając przeklnę Polskę. Dziś wiem, że tego nie
                    zrobię. Lecz gdy po śmierci stanę przed Bogiem, będę go prosił, aby nie
                    przysyłał Polsce wielkich ludzi."

W rozmowie z Arturem Śliwińskim, 23 listopada 1931

NO FAKT DOSTALISMY KACZYNSKICH I AZ DWA RAZY. BOZE ZLITUJ SIE NAD NAMI!!!!
                    • airwalk77 Re: I jeszcze raz Marszalka P_i_l_s_u_d_s_k_i_e_g 27.04.06, 17:43
                      Józef Piłsudski (1867-1935):

Pierdel, serdel, burdel

Opis: o sytuacji politycznej w Polsce
                      • az100 Co tam Piłsudski, teaz mamy innego wodza 27.04.06, 17:51
                        Salon polityczny Trójki, piątek., 27.04.2006 , godz.: 8:13
                        Lepper w rozmowie z Jolantą Pięńkowską o wyborze kierownictwa telewizji
                        publicznej w Polsce (po wyborze nikomu nieznanych członków Rady Nadzorczej TVP
                        wskazanych przez PiS i SO):

AL -Natomiast my mamy fachowców i każda partia ma fachowców i ja nie znam
                        przykładu, może Pani mi da taki przykład, na świecie.

JP - A miały być odpolitycznione media.

AL - Gdzie publiczne media w jakimkolwiek kraju na świecie są w rękach opozycji
                        albo no typowych fachowców. Publicznej nie, no komercyjne.

JP - BBC, Panie marszałku. Wielka Brytania.

AL - To co to jest? Co to jest?

JP - To są publiczne media.

A były w tej rozmowie i inne kwiatki!!!
                        Ciekawe co niejaka Jola_z_d.. ma do powiedzenia na temat przebłysku
                        inteligencji swojego idola?
                        • airwalk77 Re: Co tam Piłsudski, teaz mamy innego wodza 27.04.06, 17:53
                          Wlasnie gdzie jest Jola? :-)
                          • adas313 Re: Co tam Piłsudski, teaz mamy innego wodza 27.04.06, 17:55
                            Walczy kłonicą o posadę rzecznika wicepremiera.
                            • airwalk77 Re: Co tam Piłsudski, teaz mamy innego wodza 27.04.06, 17:55
                              hehehe dobre :-)
                          • siostra_tlenu Re: Co tam Piłsudski, teaz mamy innego wodza 27.04.06, 17:57
                            airwalk77 napisał:

> Wlasnie gdzie jest Jola? :-)

Jola częstuje szampanem nowych koalicjantów. Ma co robić...teraz i nie ma czasu
                            dla forum
                        • airwalk77 Re: Co tam Piłsudski, teaz mamy innego wodza 27.04.06, 17:55
                          Józef Piłsudski (1867-1935):

Naród wspaniały, tylko ludzie ku...

Opis: Józef Piłsudski o Polsce.

Zrodlo: pl.wikiquote.org/wiki/J%C3%B3zef_Pi%C5%82sudski
          • tadeusz_ja Re: Cytat Marszalka P_i_l_s_u_d_s_k_i_e_g_o: 27.04.06, 19:59
            Poczym wyjechal Maderę!!
            • obywatelrp3 Re: Cytat Marszalka P_i_l_s_u_d_s_k_i_e_g_o: 27.04.06, 20:02
              RadioZet podaje:Kowalski juz jest wiceministrem transportu.
    • zyks Łoj, łoj, zdechnę ze śmiechu..... 27.04.06, 17:04

• airwalk77 Heil Kaczynski (x2), Heil Lepper, Heil Kowalski 27.04.06, 17:07
      Ale jaja...bedzie wesolo :-)
      • rtg Re: Heil Kaczynski (x2), Heil Lepper, Heil Kowals 27.04.06, 18:58
        Autor: Jerzy Urban
        "To polska odmiana totalitaryzmu XXI wieku. Czerpie z totalitaryzmów
        europejskich i południowoamerykańskich. Bierze z nich różne elementy. To
        wszystko w tym kaczyzmie się miesza. Ograniczanie demokracji, swoisty
        zamordyzm, cenzura."
        źródło: Vikipedia -> kaczyzm
    • disperse Re: PIS: Porozumienie koalicyjne zostanie podpisa 27.04.06, 17:07
      To juz drugi raz cos podpisuja ? No nie wytrzymam...
      Niech sie spiesza bo na razie traca czas na podpisy, a do konca kadencji
      niewiele ponad 3 lata... ;) (i dobrze)
    • poglodek Czyli IV Rzeszapospolita zostanie budowana na 27.04.06, 17:12
      zdradzie.
    • ukos Koalicja mniejszościowa! 27.04.06, 17:14
      Buhahaha!
      • antyswiniopas panstwo solidarne 27.04.06, 17:18
        wlasnie koalicjant swiniopas powiedzial, ze bedzie budowal polska, ktora
        solidaryzuje sie z najbiedniejszymi... wiec jak podlegam 30% podatkowi, to ta
        nowa polska sie ze mna nie bedzie solidaryzowala.... sprawa jasna: ona sie nie
        bedzie solidaryzowala ze mna, a ja czuje sie zwolniony ze zobowiazan. pa!
        • adas313 W ramach solidarności z ubogimi, wielcy rolnicy 27.04.06, 17:20
          typu Lepper i Beger powinni przejść na PIT a nie płacić ryczałt.
        • cics Re: panstwo solidarne 27.04.06, 17:33
          >to ta nowa polska sie ze mna nie bedzie solidaryzowala....

Ale chętnie sie posolidaryzuje z Twoim ( i moim ) portfelem
          • antyswiniopas Re: panstwo solidarne 27.04.06, 18:10
            tyle, ze ja, ciemnogrodzianin, nie mam ochoty sponsorowac socjalistycznych
            wybrykow i zwyklej glupoty w wykonaniu obenie milosciwie nam panujacej
            koalicyi. lape siegajaca mi za pazuche obetne, a i psami lobuzow poszczuje! ja
            sam bez niczyjej pomocy zarabiam i przymuszany dzielic sie nie zamierzam!
            swiania ze mnie no nie?
      • rtg Re: Koalicja mniejszościowa! 27.04.06, 19:00
        tego jeszcze nie było... w kaczyźmie wszystko jest mozliwe.
    • incipit I tak król andriusza pierwszy 27.04.06, 17:16
      bierze się za pasienie kaczek w swoim gospodarstwie. Niedługo kaczki będą jak
      lepperowe bizony chodzić na czterech i dawać mleko zamiast jajek
      • the_sleeper Stało się 27.04.06, 17:20
        No i mamy smutną, moherową koalicję...
    • gollum10 Re: PIS: Porozumienie koalicyjne zostanie podpisa 27.04.06, 17:17
      Coś powstało, ale cz to jest IV RP, czy może raczej IIPRL????
      • speed666 Tylko kretyn moze sie cieszyc z tej koalicji 27.04.06, 17:18
        Przestepca, bufon i kilku innych łachmaniarzy ma rzadzic Polską - koszmar
    • turtlezzz Kto komu w papę da ? 27.04.06, 17:18
      Wkrótce Jarek z Andrzejem chwycą się za łby... gdy tylko podpiszą koalicję zacznie się mordobicie.
      • antyswiniopas A_M_E_N!!! 27.04.06, 18:16
        tak bedzie.... kiepski bokser z niewydarzonym strategiem, kiepskie widowisko.
        szkoda, ze nikt nas nie zapytal, czy chcemy za to zenujace wydarzenie placic ze
        swoich podatkow.
    • speedbird HAŃBA! 27.04.06, 17:19
      Panie Kaczyński, Polska Panu tego nie zapomni!
      • adas313 Re: HAŃBA! 27.04.06, 17:21
        Nie zapomni.

Tak samo jak Niemcy nie zapomniały von Papenowi...
        • obywatelrp3 Re: HAŃBA! 27.04.06, 17:23
          Teraz tylko czekać kiedy piskaczki wykołują swoich koalicjantów..ha!
          • adas313 Re: HAŃBA! 27.04.06, 17:27
            Ja się boję powtórki z Niemiec.

W 1933 roku "sprytny" Franz von Papen w imię własnych ambicji politycznych
            wpuścił do rządu pewnego watażkę...
    • cics Re: PIS: Porozumienie koalicyjne zostanie podpisa 27.04.06, 17:19
      p.i.s napisał:

> na zdradzie zbudujemy IV RP

A czy Ci to przeszkadza - mnie nie. Nie oczekiwalem nic pozytywnego od IV RP,
      więc nie czuję się zawiedziony.
      Nie czułem sentymentu do LPR, więc nie widze powodu by współczuć Romanowi G.
      Nie oczekuję niczego od IV , więc nie zmartwi mnie to, gdy nastąpi Piąta.
      A i tak najbardziej z wszystkich numerków RP najbardziej podoba mi się
      Pierwsza
    • jan011 Trzech zaborcow rozdziela polska scene polityczna 27.04.06, 17:19
      Trzech zaborcow rozdziela polska scene polityczna. Jakie sa ich prawdziwe nazwy
      pozostawiam to Panstwa wyobrazni. Miejmy nadzieje, ze nie na dluzej niz na 125
      dni.
      • marek10004 Re: do malego jasia011 27.04.06, 17:30
        Nie uzywaj slow, ktore w polskim jezyku maja bardzo negatywne znaczenie.
        Czy gdy prezydentem Polski byl A. Kwasniewski rowniez krzyczales o zaborcy na
        polskim tronie?
        • funia81 Re: do malego jasia011 27.04.06, 17:37
          Tak, rowniez krzyczalam. Roznica jest tu niewielka.
        • rom48 Kwasniewski to byl nieszkodliwy pijak :) 27.04.06, 18:35

• wodnik38 Hańba!!! 27.04.06, 17:20
      dewoty, przestępcy, zaprzedawczyki, obłudnicy
      • zupa_wolowa Re: Hańba!!! 27.04.06, 20:13
        I kaczki, nie zapominaj o kaczkach.
    • nurnii Cieszą się, bo zachowają stołki 27.04.06, 17:20
    • krytyka.org Co z PSLem? 27.04.06, 17:21
      Musze przyznac, ze sie pomylilem... Myslalem, ze PSL moze wiecej ugrac na
      wejsciu do koalicji, przynajmniej na krotka mete. W sondazach leza, a przeciez
      rada ministrow to zawsze wladza, nawet, jesli mieliby dwa mniej istotne teki.
      Moze licza na to, ze zyskaja wiecej jako opozycja wobec Samoobrony, odzyskujac
      przy okazji upadku rzadu elektorat wiejski?
      • piekielnica1 Re: Co z PSLem? 27.04.06, 17:37
        krytyka.org napisał:

> Myslalem, ze PSL moze wiecej ugrac na
        > wejsciu do koalicji, przynajmniej na krotka mete. W sondazach leza,

Tylko desperat może się zgodzić na warunki:
        my ustalamy absolutnie wszystko - wy głosy dajecie - bo tylko taką koalicję
        PiS podpisze
        • adas313 Re: Co z PSLem? 27.04.06, 17:44
          Może po prostu na PSL nie mieli haków?
          • usiruf Re: Co z PSLem? 27.04.06, 18:21
            PSL podejrzewa kaczora o gre, i pewnie slusznie.

Za 2-3 miesiace Lepper sie czyms zblazni i w wielkim krzyku rzad poda sie do
            dymisji (dla dobra obywateli). A wtedy Lepper bedzie juz umoczony, nie bedzie
            mogl sie drzec, ze "oni juz byli" i sie skonczy, albo bardzo oslabnie.

Z PSL byloby wtedy koniec. PSL Jarek zreszta juz proponowal "miejsca na
            listach" i sie chlopaki zorientowaly ze tego zwiazku nie przezyja. Juz i tak im
            wszystkich Europoslow wyrwal i trzyma w gotowosci aby zakladac PSL Piast.
            Podobnie jak teraz rozbil LPR.

Tak wiec, choc mam jak najgorsze zdanie o PSL, to frajerami jednak nie sa.
            Szanse przedtrwania w opozycji maja male, ale w koalicji zadne.
            • siostra_tlenu Re: Co z PSLem? 27.04.06, 18:23
              Pawlak, to jest taki chłopek-roztropek. Przeczeka..
              • siostra_tlenu Miało być tanie państwo!!!! 27.04.06, 18:26
                Tanie Państwo.., Tanie zawsze jest g...nem!
    • dzieciatko_o_dyrektora Brawo 27.04.06, 17:21
      za trzy miechy nowe wybory i swieta trojca pojdzie na dno .
    • genekgenek Re: PIS: Porozumienie koalicyjne zostanie podpisa 27.04.06, 17:22
      To bardzo dobra wiadomość!!!!
      Nie mając większości w Sejmie nic nie zepsują a kłócąc się o stołki zepsują
      sobie reputację i już nigdy nie będą rządzić.
      Do tego co rozsądniejsi opuszczą ten rząd i koalicję.
      • obywatelrp3 Re: PIS: Porozumienie koalicyjne zostanie podpisa 27.04.06, 17:25
        Kaczym zdaniem 220 jest większe niż 231. Co by to mogło znaczyć, że od dziś
        czarne jest białym?
        • adas313 Re: PIS: Porozumienie koalicyjne zostanie podpisa 27.04.06, 17:26
          Bo na prawie nie uczą matematyki.
          Umiejętność liczenia jest po prostu nieżyciowa.
          • az100 Re: PIS: Porozumienie koalicyjne zostanie podpisa 27.04.06, 18:26
            Czarne jest białe już od pewnego czasu.
            Nie zauważyłeś?
    • moherowe_stringi Cieszymy się z większości rządzącej! 27.04.06, 17:24
      I oto mamy silne poparcie dla rządu, który zbuduje nam IV Rzeczypospolitą.
      Koalicję stworzyły elity, wybrańcy, najlepsi z najlepszych. Vivat!
      • rom48 Zgin, przepadnij maro nieczysta :D 27.04.06, 18:40

• jacek230 Pakt stabilizacyjny BIS. I tak mozna 4 latka 27.04.06, 17:24
      przeciagnac. Co za stado baranow !!!!
    • mcguirre Sztuka dla sztuki. 27.04.06, 17:25
      Po co komu taka koalicja bez większości w sejmie. W takim przypadku tworzenie
      koalicji i podpisywanie umowy pozbawione jest logiki ale do tego ten team już
      nas chyba przyzwyczaił. To jakaś mega-parodia przedłużająca marazm. Polska
      traci czas, który powinien być poświęcony na załatwienie najważniejszych spraw.
      Ale panowie solidarni mają to w d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka