slavik222 Miałem sen:GW chwali Ojca T.Rydzyka.... 02.05.06, 13:27 Jednak ten Episkopat w osobach Zycinskiego,Glempa i Pieronka jest bardzo dyspozycyjny. Albo zostali ustawieni w szeregu,daaaaallleeeko za Ojcem Dyrektorem T.Rydzykiem. No cóż,gdy konia kują to i żaby (krzywe)nózki podnoszą. Odpowiedz Link Zgłoś
dzina_au Re: Jasna Góra: Biskupi obradują nad przyszłością 02.05.06, 13:35 Ech, nalykalam sie jadu co sie tu saczy, czas na odtrutke, ide posluchac Radia Maryja. Jak dobrze, ze jest miejsce gdzie mozna uladzic mysli. Kciuk do gory dla RM. Odpowiedz Link Zgłoś
chantienszan Re: Jasna Góra: Biskupi obradują nad przyszłością 02.05.06, 13:36 Zauważyłem że UWole I lewicusie na tej stronie uważający sie za rase panów często operują wobec zwolenników prawicy i RM słowami w stylu: psychiczni, opętani, chołota z dna społecznego, niżsi intelektualnie (może jeszcze niższa rasa !!!). Jak czuły doktor diagnozujący chorobe. Taki jak Josef Mengele Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Jasna Góra: Biskupi obradują nad przyszłością 02.05.06, 13:39 tak jak myślałem bla bla bla, módlmy się... z reszta nie ma się co dziwić, jak można utrącić Rydza? przywódce sekty? a skąd wziąć kase na utrzymanie tego wszystkiego jak go zabraknie i strumień pieniędzy momentalnie wyschnie , nieee Ojciec Dyrektor jest integralną częścią swojego imperium, usunięcie Jego spowoduje że wszystko się rozsypie... Holender ja Go podziwiam! Człowiek nietuzinkowy i na prawde spełniajacy swoją misje. W 14 lat tyle zrobić? Szkoda że ma takie popaprane poglądy (społeczne i na drugiego człowieka). Swoja drogą czemu nie opublikowano listu stolycy apostolskiej? aaa owieczki nie moga za wiele wiedzieć, nie mówiąc już o myśleniu za dużo...jeszcze by chciały mieć wpływ na Kościół, a to przecież nie do pomyślenia...słuchajcie się, pracujcie i rozmnażajcie się... Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Jasna Góra: Biskupi obradują nad przyszłością 02.05.06, 13:44 polscy biskupi juz kiedys mieszszali sie w polskiej polityce za czasow komunistycznych -list biskupow do niemcow,wyszla z tego kompromitacja. czy juz zapomnieli o tych zdrajcach w sutannch-6tys.wspolpracownikow sb.ciekawe czy dalej sa aktywni?polacy maja krotka pamiec! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do neiden 02.05.06, 14:55 neiden napisał: > polscy biskupi juz kiedys mieszszali sie w polskiej polityce za czasow > komunistycznych -list biskupow do niemcow,wyszla z tego kompromitacja. czy juz > zapomnieli o tych zdrajcach w sutannch-6tys.wspolpracownikow sb.ciekawe czy > dalej sa aktywni?polacy maja krotka pamiec! Czego czepiasz sie listu Episkopatu do Niemcow? Byla to jedna z najlepszych akcji polskiego Kosciola. Moze powiesz mi w czym przeszkadzaja Ci slowa: "Przebaczamy i prosimy o wybaczenie". Naucz sie zasad wiaty katolickiej! Jesli chodzi o zdrajcow w sutannach, to nazwiska ich powinny byc (ku przestrodze) podane do publicznej wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 porządek zrobi Watykan 02.05.06, 13:50 nawet ojciec Kaczor I ksywa "spieprzaj dziadu bo w papę / łże-elito z układu / skostniały trybunale" nic tu nie pomoże - a raczej zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
jak-szymon Libertyni już przegrali 02.05.06, 13:55 Tak na prawdę to atak na R Maryja to atak na prawdę Chrystusową przez osrodki libertyńskie inspirowane kulturą smierci przez aniołów upadku. Jednak bramy piekielnę nie przemogę Koscioła Choć nie brak w nim judaszów nawet pośród biskupów. Chętnie im sie podstwia mikrofony aby głosili podziały w kościele a przy tym dziwnie milczą w światowych mediach o tym do czego zobowiązali sie najbardziej -do głoszenia Chrystusa. Odwieczny kłamca nie pokona Niewiasty obleczonej w Słońce (Maryi) choć zetrze jej piętę - pięta są ci którzy ooddali i oddają życie za pgłoszenie prawdy Chrystusa z całą pewnością do nich należy ojciec T. Rydzyk - czy przeżyje? Na razie próbuje się go zabic medialnie, psychicznie, moralnie, ale on ma siłę wiary Chrystusa dlatego odwieczny kłamca co najwyżej może z nie go zrobić męczennika a na takich Koścół jeszcze bardziej się umacnia!!!!!!!!!!!!!! Prawdziwy ryumf jest w wieczności!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Libertyni już przegrali 02.05.06, 14:04 Ojciec Rydzyk tyle ma z prawdy Chrystusowej co aronia z ironii... Poglądy Tadeusza Rydzyka to prawda Chrystusowa????? To Ewangelia????? To chyba czytaliśmy różne Biblie!!!!!!! "Wtedy Jezus przemówił do ludu i do uczniów swoich tymi słowy: (2) Na mównicy Mojżeszowej zasiedli uczeni w Piśmie i faryzeusze. (3) Wszystko więc, cokolwiek by wam powiedzieli, czyńcie i zachowujcie, ale według uczynków ich nie postępujcie; mówią bowiem, ale nie czynią. (4) Bo wiążą ciężkie brzemiona i kładą na barki ludzkie, ale sami nawet palcem swoim nie chcą ich ruszyć. (5) A wszystkie uczynki swoje pełnią, bo chcą, aby ich ludzie widzieli. Poszerzają bowiem swoje rzemyki modlitewne i wydłużają frędzle szat swoich. (6) Lubią też pierwsze miejsce na ucztach i pierwsze krzesła w synagogach, (7) i pozdrowienia na rynkach, i tytułowanie ich przez ludzi: Rabbi. (8) Ale wy nie pozwalajcie się nazywać Rabbi, bo jeden tylko jest - Nauczyciel wasz, Chrystus, a wy wszyscy jesteście braćmi. (9) Nikogo też na ziemi nie nazywajcie ojcem swoim; albowiem jeden jest Ojciec wasz, Ten w niebie. (10) Ani nie pozwalajcie się nazywać przewodnikami, gdyż jeden jest przewodnik wasz, Chrystus. (11) Kto zaś jest największy pośród was, niech będzie sługą waszym, (12) a kto się będzie wywyższał, będzie poniżony, a kto się będzie poniżał, będzie wywyższony. (13) Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy, że zamykacie Królestwo Niebios przed ludźmi, albowiem sami nie wchodzicie ani nie pozwalacie wejść tym, którzy wchodzą. (14) (Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy, że pożeracie domy wdów i to pod pokrywką długich modlitw; dlatego otrzymacie surowszy wyrok.) (15) Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy, że obchodzicie morze i ląd, aby pozyskać jednego współwyznawcę, a gdy nim zostanie, czynicie go synem piekła dwakroć gorszym niż wy sami. (16) Biada wam, ślepi przewodnicy, którzy powiadacie: Kto by przysiągł na świątynię, to nic; ale kto by przysiągł na złoto świątyni, ten jest związany przysięgą. (17) Głupi i ślepi! Cóż bowiem jest większe? Złoto czy świątynia, która uświęca złoto? (18) Oraz: Kto by przysiągł na ołtarz, to nic, ale kto by przysiągł na dar, który jest na nim, ten jest związany przysięgą. (19) Ślepi! Cóż bowiem jest większe? Dar czy ołtarz, który uświęca dar? (20) Kto więc przysięga na ołtarz, przysięga nań i na wszystko, co jest na nim. (21) I kto przysięga na świątynię, przysięga na nią i na tego, który w niej mieszka. (22) I kto przysięga na niebo, przysięga na tron Boży i na tego, który na nim zasiada. (23) Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy, że dajecie dziesięcinę z mięty i z kopru, i z kminku, a zaniedbaliście tego, co ważniejsze w zakonie: sprawiedliwości, miłosierdzia i wierności; te rzeczy należało czynić, a tamtych nie zaniedbywać. (24) Ślepi przewodnicy! Przecedzacie komara, a połykacie wielbłąda. (25) Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy, że oczyszczacie z zewnątrz kielich i misę, wewnątrz zaś są one pełne łupiestwa i pożądliwości. (26) Ślepy faryzeuszu! Oczyść wpierw wnętrze kielicha, aby i to, co jest zewnątrz niego, stało się czyste. (27) Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy, że podobni jesteście do grobów pobielanych, które na zewnątrz wyglądają pięknie, ale wewnątrz są pełne trupich kości i wszelakiej nieczystości. (28) Tak i wy na zewnątrz wydajecie się ludziom sprawiedliwi, wewnątrz zaś jesteście pełni obłudy i bezprawia. (29) Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy, że budujecie grobowce prorokom i zdobicie nagrobki sprawiedliwych, (30) i mówicie: Gdybyśmy żyli za dni ojców naszych, nie bylibyśmy ich wspólnikami w przelaniu krwi proroków. (31) A tak wystawiacie sobie świadectwo, że jesteście synami tych, którzy mordowali proroków. (32) Wy też dopełnijcie miary ojców waszych. (33) Węże! Plemię żmijowe!" Ew. Mateusza 23:1-33, Biblia Warszawska Odpowiedz Link Zgłoś
noone13 Re: Libertyni już przegrali 02.05.06, 14:47 ...To chyba o Żydach? Szerzysz antysemityzm na forum GW? uuu no i Uczeni w Piśmie to chyba odpowiednik dzisiejszych elit intelektualnych, ktore tak bezkrytycznie, a przy tym bezowocnie popiera PO? Rozumiem, że całe to forum od 8 miesiecy to jeden wielki okrzyk miłości i zrozumienia bliźniego. No to moze ojciec dyrektor jakoś by skorzystał z wpływu jaki ma na KK i spowodował zamknięcie GW? Albo cos? Bo tak mi się jakoś wierzyć nie chce, że z jednej strony wolność słowa, a z drugiej to coś trzeba zrobic z tym RM (bo to brzydkie radio jesti takie złe rzeczy mowi,i ci wszyscy ludzie co tam dzwonią to takie głupie są,że zamiast oglądać guru wojewódzkiego czy kolejny odcinek Klanu badź występ ulubienicy ultraliberalnego TVN Mandaryny, to sie udzielają w publicznej debacie w temacie , o którym nic nie wiedzą, bo przeciez A.Michnik wie a on mówico innego). A przy okazji nie przypominam sobie by ktos na łamach GW krytykował znany tygodnik satyryczny "NIE". Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Libertyni już przegrali 02.05.06, 14:53 tak , według Ciebie Jezus mówił tylko do Żydów i o Żydach i tylko o swoich czasach... czytasz może Nowy Testament czasami chrześcijaninie? Faryzeusze i uczeni w Piśmie to kapłani, dzisiejsi kapłani jak ulał jak dla mnie... Nie z radiem zrobić ale z poglądami ksenofobicznymi i szkodliwymi Ojca Dyrektora!!!Nic dobrego nie przynoszącymi dla Polski! Nie chodzi o zamknięcie, ale o zmiane "podłoża ideologicznego"! Bo taka twarz kościoła mi się nie podoba i nie tylko mi na szczęście! Z resztą ja nie wierze że coś się zmieni ale może mi się to niepodobać???!!!! czy już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Libertyni już przegrali 02.05.06, 19:42 terence napisał: > Nie chodzi o zamknięcie, > ale o zmiane "podłoża ideologicznego"! A dlaczego nie zamknąć? Czy miałaby prawo istnienia w Polsce neohitlerowska rozgłośnia przedstawiająca Polaków jako jakiś gorszy gatunek człowieka? Nie, ma prawo istnienia tylko neohitlerowska rozgłośnia szkalująca naród żydowski, faworyzowana przez władze. I to najdobitniej świadczy o Polsce i Polakach. Odpowiedz Link Zgłoś
noone13 Re: Libertyni już przegrali 02.05.06, 20:50 Czy jeżeli napiszę, że dosyć poważna grupa władzy w komunistycznej części Europy to byli Żydzi, to jestem antysemitą? A czy podając informację, że 150.000 żydów z węgierskiego korpusu pomocniczego brało udział w walkach na froncie wschodnim po stronie niemieckiej, łamię jakąś niepisaną zasadę politycznej poprawności. Prawda historyczna jest dosyć złożona, i to że ludzie karmią się antysemickimi textami z RM jest, w moim przekonaniu, w głównej mierze wątpliwą zasługą cenzurowania niektórych informacji. To, że nic nie mówi się w mediach na temat np."przedsiębiorstwa Holcaust", a mówi się o np. Jedwabnem, może budzić u niektórych odpowiednio zmotywowanych "prawdziwych Polaków" poczucie niesymetryczności prawdy. Zakłamywanie prawdy to woda na młyn ksenofobii. A, że znajdują się ludzie wykorzystujący tę sytuację dla osiągnięcia doraźnych celów... Cóż obie strony tak robią. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Libertyni już przegrali 02.05.06, 14:56 noone13 napisał: > A przy okazji nie przypominam sobie by ktos na łamach GW krytykował znany tygod > nik satyryczny "NIE". Jak nie widzisz różnicy między tygodnikiem NIE ,a radiem telewizją gazeta i wyzszą szkołą którymi zarządza Jego Olśnienie i Wszystkonajlepiejwiedzący Rydzyk to już Twój problem... Ludzie starajcie się podchodzić do wszystkiego z dystansem i rozumem... używajcie także głowy do wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
noone13 Re: Libertyni już przegrali 02.05.06, 15:37 zgadzam się, że używanie głowy to nienajgorszy pomysł. Poczytaj sobie swoje posty terence i pomyśl o tym. Zdaje mi sie, że to Ty próbujesz mnie pozbawić (no i sporą część Polaków utożsamiających się z RM) prawa posiadania swoich poglądów,a nie ja Ciebie. Moim zdaniem poglądy głoszone przez GW i forumowiczów, są dyskryminujące, szkalujące i obrażające, co nie znaczy, że bedę pisał petycje czy występował do sądu o zamkniecie Gazety. Ludzie mają prawo do wyrażania nawet ekstremalnie głupich opinii w imię wolności słowa. >> Jak nie widzisz różnicy między tygodnikiem NIE ,a radiem telewizją gazeta i > wyzszą szkołą którymi zarządza Jego Olśnienie i Wszystkonajlepiejwiedzący Rydzy > k Jak rozumiem Ty tę różnicę widzisz, no ale to Twój problem Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Libertyni już przegrali 02.05.06, 15:52 ja nie próbuje Ciebie pozbawic poglądów, z którymi się nie zgadzam. Rzecz w tym że to pan Rydzyk rozrósł się do takich rozmiarów że naucza młodzież i mąci narodową kadź... Bo to przecież nie jest tylko radjo... i ksenofobia, nacjonalizm, zacofanie które mi się nie podobają, będą jeszcze długo w Polsce... Można być patriotą i nie być rydzykowcem! www.nigdywiecej.prh.pl/archiwum/14_radio.php acha, słuchałem tego radia baardzo długo, juz od lat dziewiędziesiątych, więc wiem o czym pisze... cholera i nie jestem komuchem ani dzieckiem esbeka! Prócz plucia i stania w rozkroku O niczym nie mają pojęcia; Lecz mimo to wierzą głęboko, Że czeka ich cud Wniebowzięcia... Gdy tylko zatłuką się w mroku. Kaczmarski Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Libertyni już przegrali 02.05.06, 15:59 chodzi o to że niech sobie ludzie mają takie rydzykowe poglądy, ale jesli pan Rydzyk chce nawrócić całą Polskę na swoje jedynie słuszne poglądy i na dodatek nie wiadomo czy zakonnik u władzy czy władza u zakonnika to mi się to nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka_dorna Re: Libertyni już przegrali 02.05.06, 16:10 Dla mnie wszystko jest jasne. Ojciec Rydzyk jest szarą eminencją. Odpowiedz Link Zgłoś
noone13 Re: Libertyni już przegrali 02.05.06, 20:22 A dziennikarz u władzy jest OK? Manipulacja faktami jest OK? Dla mnie demokracja kończy się tam gdzie kończy się wolność słowa. Po prostu. A że niektóre środowiska znalazły sobie wroga... Jakoś dziwnie łatwo przychodzi ludziom na tym forum przypisywanie innym (zwolennikom PiS, czy o.R) podatności na manipulację. Nie zastanawiacie się czasem nad waszą jednomyślnością? Jak czytam Najsztuba w "Przekroju", mówiącego o chęci wywołania rewolucji po przegraniu czy wygraniu kogośtam w wyborach to się zlewam zimnym potem, a czytając posty na tym forum nie czuję się ani trochę uspokojony. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Libertyni już przegrali 02.05.06, 16:11 dla przypomnienia mentalności wyznawców pana Rydzyka: www.youtube.com/w/Moherowe-berety?v=WyxEdbyswKA&search=eurowizja%202006%20polska%20polish%20poland%20funny Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Libertyni już przegrali 02.05.06, 16:19 www.youtube.com/w/Moherowe-berety?v=WyxEdbyswKA&search=eurowizja%202006%20polska%20polish%20poland%20funny Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Libertyni już przegrali 02.05.06, 14:04 Same "prawdy" w Twoim poscie. Sa jednak tak malo wiarygodne, ze trzeba je ciagle powtarzac, niczym mantre, aby staly sie prawdziwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Libertyni już przegrali 02.05.06, 14:11 no cóż , Ty wybierasz Ty decydujesz co uważasz za prawde... Odpowiedz Link Zgłoś
e-4l Re: Libertyni już przegrali 03.05.06, 11:28 To nie twoja wina "jak-szymon" ale żal mi ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
uniach Przecież nikt rozsądny nie spodziewał się, 02.05.06, 14:05 że Rydzyka usuną. Kościół katolicki jest najbardziej obłudną instytucją, a kościół w Polsce pod glempowym przywództwem jest obłudny w dwójnasób. Przecież hierarachowie myślą tak samo jak Rydzyk, tyle że o tym głośno nie mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
ml0dzieniec Re: Jasna Góra: Biskupi obradują nad przyszłością 02.05.06, 14:23 1. Biskupi/księża w większości chcą współpracować z RM, ponieważ nie oszukujmy się chodzi o pieniądze, rozgłos, ludzi i politykę. Dlaczego? Patrząc na tendencje młodzieży, za parę lat większość społeczeństwa odwróci się od Kościoła - jako instytucji. Więc nie ma się co dziwić, dlaczego postępują tak a nie inaczej. Zresztą z historycznego punktu widzenia kościół od zawsze chciał, miał i będzie miał przez najbliższe lata wpływy na politykę, gospodarkę et cetera tyle, że w innych krajach bardziej „normalnych” te wpływy zostały mniej lub bardziej ograniczone. U nas panuje od lat taka skłonność – kto się brata z kościołem jako instytucją ma wszystko i niczego mu nie braknie. 2. RM będzie dalej nadawać, ponieważ ma poparcie PiSu - dziwi? Nie. Ponieważ dzięki RM PiS wygrał wybory, ponieważ 50% Polaków to banda leni, którym nie chce iść się do urn wyborczych i zagłosować odpowiednio? Nie ma partii? To stwórzcie swoją z uczciwymi ludźmi i zachęćcie ten 50% elektorat do poparcia. A te 30% z 50% co poszło to ludzie cichociemni, którzy głosują „bo ktoś im kazał” – a nie patrzą na skutki wyboru. 3. T. Rydzyk, nie jest żadnym księdzem. Jest to osoba, która wykorzystała ludzi starszych poprzez manipulację psychologiczną i podpisała się jako "Kościół, walczący w wierze przeciwko złu przypływającym z Europy" - tyle, że ten sam Rydzyk był przez wiele lat w Niemczech i jakoś mu to zło nie przeszkadzało. Nie ma się co dziwić ludziom starszym, po prostu przeżyli zbyt wiele II WŚ, czasy PRLu, a teraz przyszła osoba która umie wykorzystać te przeżycia i niczym pijawka, przywarła do ich ciała i spija z nich to co ludzkie, to co dał nam sam Stworzyciel, czyli wiarę, nadzieję i miłość. 4. Póki starsze pokolenie żyje, nie da rady wygrać z RM. Ludzie przesiąkli już tymi pseudokatolickimi ideologiami, sam próbowałem przekonać kiedyś pare osób, że ta rozgłośnia w takiej postaci jest zła. Chociaż podawałem niezaprzeczalne argumenty i się ze mną zgadzali, to i tak nie wystarczyło 5. Nikt nie atakuje RM bezpodstawnie. Wstąpiliśmy do UE, a jak wiadomo decretum retro non agit – decyzje nie działają wstecz (co było się nie odstanie), więc nie ma powodów do oczerniania UE, mówienia jakie ono jest złe. Tylko trzeba się zjednoczyć w Polsce, wziąć do roboty i czerpać z tej przynależności tyle profitów ile się da. Po drugie, zdajcie sobie sprawę zwolennicy RM, że wasze pieniądze idą do prywatnej kieszeni. Sprawa stoczni gdańskiej, sprawa pieniędzy i datków na RM wysyłana przez słuchaczy RM. Popatrzcie na świat obok was, ilu jest biednych może i wy jesteście. Czy to jest tak chrześcijańskie, aby bliźni był w potrzebie a drugi się wypiął na niego i ściągał z niego tyle profitów ile jest możliwe? Powiem jedno, jako człowiek Polak, który dla kraju zrobiłby wiele – robi i chce robić. Nie mieszajmy pojęć – primo RM to nie Kościół Boży, secundo Biskup to nie Jezus i tertio Papież to nie Ojciec Święty, czyli nie jest Bogiem. Kościół powinien wskazywać drogę pomagać, naprawiać, a nie decydować czy mieszać się w politykę. Nie mam nic do katolickich rozgłośni. Wbrew wszystkiemu lubię posłuchać radia Via - rzadko jednak się zdarza, ale Radiu Maryja mówię stanowczo – NIE. Przynajmniej nie w takiej formie, jaka ma miejsce teraz. Radio katolickie powinno być apolityczne, pałające dobrocią nie nienawiścią. Pokazujące właściwe wyjście z impasu. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Jasna Góra: Biskupi obradują nad przyszłością 02.05.06, 14:26 ml0dzieniec właśnie miałem coś takiego napisać, cieszę się że ktoś jeszcze myśli racjonalnie i używa głowy... ja to wiem, ty to wiesz... to razem jest nas dwóch... hmmm trochę mało Odpowiedz Link Zgłoś
ml0dzieniec Re: Jasna Góra: Biskupi obradują nad przyszłością 02.05.06, 14:31 Oj nie tylko 2 jest nas więcej wierz mi :) miło, że ktoś się ze mną zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Benedykt XVI wypowiedzial sie nt. Radia Maryja 02.05.06, 14:38 ...powiedzial, cyt. "Jezus, Maria"! (koniec cytatu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski smieszno i straszno 02.05.06, 20:53 ja-polak napisał: > ...powiedzial, cyt. "Jezus, Maria"! (koniec cytatu ;-) Smieszno i straszno, kiedy wracaja dowcipy juz nie tylko z lat 80-tych, ale nawet 60-tych - i sa aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e prosze panstwa...przed panstwem 02.05.06, 15:21 ...spejalny reporter ze swiezym newsem prosto z jeleniej gory...jak to z... jeleniej gory...? Odpowiedz Link Zgłoś
laziorzymss Co mają biskupi diecezjalni do RM? 02.05.06, 15:22 RM nie jest własnością biskupów tylko zakonu, więc o co cały szum? Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Jasna Góra: Biskupi obradują nad przyszłością 02.05.06, 15:28 Gowno z tego bedzie. Tylko Benedykt moze zrobic porzadek z kaznodzieja nienawisci, a nie jakis zespol specjalnej troski. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka_dorna Re: Jasna Góra: Biskupi obradują nad przyszłością 02.05.06, 16:23 Benedykt boi się konkurencji dla radia Watykańskiego stad prowadzi te działania wykorzystujac nuncjusza Kowalczyka. Zamiast powołac ojca Rydzyka na dyrektora mediów Watykańskich próbuje zniszczyc jego karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Wielebne eminencje 02.05.06, 15:37 obraduja a krolowa Polski ich oswieci tak aby wilk byl syty i owca cala Odpowiedz Link Zgłoś
kipasku Re: Jasna Góra: Biskupi obradują nad przyszłością 02.05.06, 15:48 czy ktoś przeanalizował, jakie straty (ekomomoczne i moralne) dla kościoła w naszym kraju i dla jego wizerunku w świecie, wyprodukował ten guru z torunia ? p.s. b16, chyba już to zrobił (ekskomunika jest tylko "karą poprawczą") Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Nno...Wystekają coś? Panu Bogu(Rzymowi) świeczka i 02.05.06, 15:49 diabłu (Rydzykowi, Kaczorowi...) ogarek...:) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Powiem jasno, Rydzyk na papieża! Ten Niemiec jest 02.05.06, 15:52 wrogiem Polski ! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Rzad bogobojnego Premiera Marcinkiewicza 02.05.06, 16:12 powinien, caly przyszly tydzien, oglosic Tygodniem Modlow Dziekczynnych (i w zwiazku z tym wolnym od pracy i szkoly), za owocne obrady, Swietego Gremium, na Jasnej Gorze. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Rzad bogobojnego Premiera Marcinkiewicza 02.05.06, 16:18 e tam oni tam pojechali tylko po pozyczek od zakonnikow Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Ciekawe co te czarownice, podczas swego zlotu, 02.05.06, 16:20 na Lysicy, sorry, na Jasnej Gorze, uradzily. Odpowiedz Link Zgłoś
maxman01 GW stala sie dodatkiem specjalnym do RM... 02.05.06, 16:23 GW stala sie dodatkiem specjalnym do RM..to koniec GW a nie RM! Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: GW stala sie dodatkiem specjalnym do RM... 02.05.06, 16:27 GW jest tama przed mentalnością taką jak na tym filmie: www.youtube.com/w/Moherowe-berety?v=WyxEdbyswKA&search=eurowizja%202006%20polska%20polish%20poland%20funny niestety takie reakcje wzbudzają poglądy głoszone przez pana Rydzyka...a ja mówie że mi się to nie podoba! www.nigdywiecej.prh.pl/archiwum/14_radio.php Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: GW stala sie dodatkiem specjalnym do RM... 02.05.06, 16:33 Co by zrobili nienawistnicy - wielbiciele rydzyka i "genialnego wodzusia" Jaroslawa K. gdyby Gazeta Wyborcza przestala wogole pisac o Radiu Maryja? Pewno przeniesli by sie do forumu Naszego Dziennika a, ze takowy nie istnieje wyzywali by sie u cioci na imieninach. Odpowiedz Link Zgłoś
biker7 PIS 02.05.06, 16:45 i w pisdu; PISIORYZM ustruj w Polsce na poczatkach 21 wieku Odpowiedz Link Zgłoś
biker7 Re: PIS 02.05.06, 16:48 tak mnie ponioslo ze zrobilem blad PISIORYZ ustruj w Polsce na poczatku 21 wieku; pozdrawiam kolko ojca TRANZYSTORA Odpowiedz Link Zgłoś
chantienszan Re: PIS 02.05.06, 16:57 Widze że do niektórych nie dociera co to demokracja. Jest Pisioryzm i tego nie zmienisz. NO, chyba że GW razem z Tuskiem zrobią rewolucję w imieniu ''ratowania demokracjii zagrożonej pisioryzmo-moheryzmem'' I wprowadzą michnikizm z Michnikiem jako dożywotnim OJCEM REDAKTOREM !!!. ps. Do zwolenników PO - trzeba było ruszyć d#@y i pójść na wybory :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: Jasna Góra: Biskupi obradują nad przyszłością 02.05.06, 16:32 Tworzy sie Biuro Polityczne, ktore bedzie terroryzowac kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
giewont Proponuję 7 osobową Radę w składzie: 02.05.06, 16:44 Urban, Michnik, Kiszczak, Rywin, Niesiołowski, Jakubowska, Maleszka. Odpowiedz Link Zgłoś
h.sawicki Re: Jasna Góra: Biskupi obradują nad przyszłością 02.05.06, 16:55 No i co Lewacy nie macie hypernews'a ? Dzisiaj wpłaciłem na konto Radia Maryja pewną kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
biker7 Re: Jasna Góra: Biskupi obradują nad przyszłością 02.05.06, 16:58 a wole isc na piwo niz placic na tranzystora Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit sw 02.05.06, 16:59 nie rozumiem jak zbiorka grupy przebierancow moze spotkac sie z takim zainteresowaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Jasna Góra: Biskupi obradują nad przyszłością 02.05.06, 17:09 Dyskusja zakończona,ale decyzja biskupów nieznana.Chyba egzorcyści będą wypędzać szatana z o.Rydzyka a póżniej zabiorą się za nawiedzonych przez złe moce słuchaczy i to już będzie IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś