homosapiens5 Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 06.05.06, 21:48 W przypadku zwycięstwa PO mogliśmy liczyć na stabilizację i odrobinę rozsądku. Teraz mamy totalny chaos i scenę polskiej polityki, która coraz bardziej przypomina deski Teatru Komedia Odpowiedz Link Zgłoś
patriotajaipoeta Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 06.05.06, 21:52 homosapiens5 napisała: > W przypadku zwycięstwa PO mogliśmy liczyć na stabilizację i odrobinę rozsądku. > Teraz mamy totalny chaos i scenę polskiej polityki, która coraz bardziej > przypomina deski Teatru Komedia gdyby ci z PO zwyciężyli złodzieje by się ucieszyli Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 06.05.06, 21:54 myslisz ze leppery begery i inne hujarskie by sie cieszyly ? Odpowiedz Link Zgłoś
patriotajaipoeta Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 06.05.06, 22:01 dzieciatko_o_redaktora napisała: > myslisz ze leppery begery i inne hujarskie by sie cieszyly ? myślę, że by się ucieszyły Ubeckie antypolskie siły! Odpowiedz Link Zgłoś
80c51 Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 07.05.06, 10:17 Np. te, co zakładały SO? Odpowiedz Link Zgłoś
homosapiens5 Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 06.05.06, 21:56 Pożyjemy, zobaczymy. Myślę, że ciekawie zrobi się lada chwila. Sprzeczne interesy panów ministrów doprowadzą do zgrzytów i niesnasek wśród ludzi, którzy (z tego, co wiem) nie kochają się zbytnio. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotajaipoeta Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 06.05.06, 21:59 homosapiens5 napisała: > Pożyjemy, zobaczymy. Myślę, że ciekawie zrobi się lada chwila. Sprzeczne > interesy panów ministrów doprowadzą do zgrzytów i niesnasek wśród ludzi, którzy > (z tego, co wiem) nie kochają się zbytnio. czyli im gorzej tym lepiej? a sapiens to myślenie cepie! Odpowiedz Link Zgłoś
homosapiens5 Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 06.05.06, 22:00 Ot i kultura wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
patriotajaipoeta Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 06.05.06, 22:07 homosapiens5 napisała: > Ot i kultura wypowiedzi gdy brakuje argumentów czepiamy się firmamentu Odpowiedz Link Zgłoś
homosapiens5 Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 06.05.06, 22:11 Gdy z kulturą się zapoznasz Przyjemności dzikiej doznasz Bo rozmowa kulturalna wcale nie jest zbyt banalna Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 07.05.06, 07:18 patriotajaipoeta napisał: > gdy brakuje argumentów > czepiamy się firmamentu z ciemie taki poeta jak z kosiej d.... trąba a poezjii uczyłeś się w szaletach miejskich Odpowiedz Link Zgłoś
joli_cyc Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 06.05.06, 22:02 patriotajaipoeta napisał: > homosapiens5 napisała: > > Pożyjemy, zobaczymy. Myślę, że ciekawie zrobi się lada chwila. Sprzeczne > > interesy panów ministrów doprowadzą do zgrzytów i niesnasek wśród ludzi, > którzy > > (z tego, co wiem) nie kochają się zbytnio. > > czyli im gorzej tym lepiej? > a sapiens to myślenie cepie! Dokladnie to samo i mi sie cisnelo na usta. Niech sie kloca i niech im sie Boze bron nic nie uda, bo to nie nasi. Odpowiedz Link Zgłoś
homosapiens5 Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 06.05.06, 22:05 Chyba trzymamy tę samą stronę, tylko nie próbujecie dyskutować w jakiś cywilizowany sposób. Szkoda, że doszło do sytuacji, kiedy rządzi nami rząd, którego ogromna część Polaków nie popiera. Chciałabym, żeby ostatnich wyborów wyglądły inaczej - no cóż - stało się Odpowiedz Link Zgłoś
joli_cyc Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 06.05.06, 22:45 Moim zdaniem ta dychotomia PO / PIS (rozmiarow patologicznych sadzac po FK) jest podtrzymywana sztucznie. Nie dojdziesz teraz kto kogo wsadzil w te role, ktora teraz zmuszony jest odgrywac. PiS jest latwym celem do atakow, bo stoi "na katedrze". W przypadku, gdyby to PO wygrala wybory parlamentarne i nie doszlo by do stworzenia koalicji, na 99,9% dzialoby sie dokladnie to samo... teraz wylewalyby sie na forum oskrzenia pod adresem PO, ze sie sprzedala SLD albo ze rozmawia z Lepperem... rozmawialaby, bo nie mialaby innego wyjscia. Inna sprawa, ze moze szpalty GW tak by nas codziennie nie straszyly. Dlatego naprawde nie znosze tej gazety i czekam dnia, kiedy Dziennik albo Rzeczpospolita rusza z jakims sensownym forum dyskusyjnym. Taka jest polityka i nie ma co rwac szat. Gra sie tak, jak przeciwnik pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 07.05.06, 02:03 > naprawde nie znosze tej gazety i czekam dnia, kiedy Dziennik albo > Rzeczpospolita rusza z jakims sensownym forum dyskusyjnym. > A moze ND? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do homosapiens5 06.05.06, 21:56 homosapiens5 napisała: > W przypadku zwycięstwa PO mogliśmy liczyć na stabilizację i odrobinę rozsądku. > Teraz mamy totalny chaos i scenę polskiej polityki, która coraz bardziej > przypomina deski Teatru Komedia Nonsens! W przypadku zwyciestwa PO moglibysmy liczyc tylko na dalsze dolowanie i kolonizacje niemiecka i UE, wciskanie nam globalizmu - tak jak wciska sie kit do okien i poprawnosci politycznej. Komuchy miayby sie dalej slodko ze swoimi fortunami zrabowanymi podczas zlodziejskiej prywatyzacji. Jeszcze wiecej Ci dopisac??? Odpowiedz Link Zgłoś
zirby Re: do homosapiens5 06.05.06, 21:59 wet3 napisał: > > Nonsens! W przypadku zwyciestwa PO moglibysmy liczyc tylko na dalsze dolowanie > i kolonizacje niemiecka i UE, wciskanie nam globalizmu - tak jak wciska sie kit > > do okien i poprawnosci politycznej. Komuchy miayby sie dalej slodko ze swoimi > fortunami zrabowanymi podczas zlodziejskiej prywatyzacji. Jeszcze wiecej Ci > dopisac??? Tak. Np. o tych dowodach ktore mial kaczy wódz na to że ich koalicjant samoobrona to partia założona przez służby specjalne i kontrolowana przez SB i wywiad rosyjski :) Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski komuchy i tak beda mialy spoko 06.05.06, 22:03 a na dodatek ci nowi beda dokradac i swoich dekowac. co ty z gruszki sfrunales? Polacy kradna genetycznie a komuchy to taki listek figowy. Karzelki chca obalic stary uklad aby swoj nowy zalozyc. Tym razem dla korpulentnych maluchow. Gosiewski ma dobry profil., lepcio ujdzie. giertych odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Pogięlo Cię czy co ??? 06.05.06, 21:57 jakie deski i jakiego teatru ? co najwyżej deski chlewu w którym przy korycie kwiczą z radości aktywiści Chamoobrony..!z Odpowiedz Link Zgłoś
homosapiens5 Re: Pogięlo Cię czy co ??? 06.05.06, 21:58 Przeczytaj dokładnie to, co napisałam. Do popierających Samoobronę jest mi tak blisko, jak stąd na Madagaskar. Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 07.05.06, 04:12 homosapiens5 napisała: > W przypadku zwycięstwa PO mogliśmy liczyć na stabilizację i odrobinę rozsądku. > Teraz mamy totalny chaos i scenę polskiej polityki, która coraz bardziej > przypomina deski Teatru Komedia Tylko że wystawiana jest sztuka "Kariera Artura Ui". Bynajmniej nie komedia, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
prozac.pl Pytanie do krytyków pana Tuska 06.05.06, 22:04 Jeśli można to ja miałbym pytanie do obecnych tu krytyków pana Tuska. Prosibym o przeczytanie tego artykułu i wskazanie mi; w której wypowiedzi Donald Tusk nie ma racji? Tylko bez rozpatrywania spraw z czasów 2WŚ. Konkretnie poproszę o komenarz do tego artykułu. Czy Donald Tusk w wywiadzie dzisiejszym skłamał w jakiejś kwetii? Bardzo mnie interesuje poznanie opini drugiej strony na temat artykułu. Tylko poproszę o wypowiedzi na poziomie, jestem przekonany że to potraficie. Odpowiedz Link Zgłoś
homosapiens5 Re: Pytanie do krytyków pana Tuska 06.05.06, 22:07 Witam! W tej kwestii nie mogę się wypowiedzieć, ale... też czekam na cywilizowaną dyskusję na poziomie. Notabene - popieram PO Odpowiedz Link Zgłoś
patriotajaipoeta Re: Pytanie do krytyków pana Tuska 06.05.06, 22:14 homosapiens5 napisała: > Witam! W tej kwestii nie mogę się wypowiedzieć, ale... też czekam na > cywilizowaną dyskusję na poziomie. Notabene - popieram PO żeby popierać tych z PO trzeba mieć w głowie pstro Odpowiedz Link Zgłoś
homosapiens5 Re: Pytanie do krytyków pana Tuska 06.05.06, 22:15 Wierszyk całkiem sympatyczny Może nieco pompatyczny Szkoda tylko, że sens jego nie przynosi nic mądrego Odpowiedz Link Zgłoś
patriotajaipoeta Re: Pytanie do krytyków pana Tuska 06.05.06, 22:22 homosapiens5 napisała: > Wierszyk całkiem sympatyczny > Może nieco pompatyczny > Szkoda tylko, że sens jego > nie przynosi nic mądrego ktoś kto ma rozumu w normie nie zaufa nigdy platformie bo to partia dawnych aferałów przmalowanych na liberałów Odpowiedz Link Zgłoś
patriotajaipoeta Re: Pytanie do krytyków pana Tuska 06.05.06, 22:12 prozac.pl napisał: Czy Donald Tusk w wywiadzie dzisiejszym skłamał w jakiejś kwetii? Bardzo mnie interesuje poznanie opini drugiej strony na temat artykułu. a w jakiej kwestii nie skłamał? Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st dla pseudo-poety z uszkodzona pis-palka 06.05.06, 22:21 prosil moher liberala ratuj panie, rzad zakala rzekl liberal do mohera do leppera teraz, do leppera Odpowiedz Link Zgłoś
patriotajaipoeta Re: dla pseudo-poety z uszkodzona pis-palka 06.05.06, 22:23 gasior1st napisał: > prosil moher liberala > ratuj panie, rzad zakala > rzekl liberal do mohera > do leppera teraz, do leppera ktoś kto ma rozumu w normie nie zaufa nigdy platformie bo to partia dawnych aferałów przemalowanych na liberałów Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: dla pseudo-poety z uszkodzona pis-palka 06.05.06, 22:27 jeszcze raz, antenka w berecie nawalila ? Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus spodnia odpowiedzialnosc 06.05.06, 22:13 Zdaniem szefa Platformy, "jak ktoś skończył 18 lat, nosi spodnie, a w dodatku jest prezydentem, powinien być odpowiedzialny za to, co robi, za to, co robi jego środowisko". '''''''''''''''''''''''''''''''' Szkoda, ze jedyna realna alternatywa dla dzisiejszego politycznego obledu musi cos belkotac o spodniach... i to po tym, jak mu ten slub koscielny juz prawie wybaczylem. Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Poruta i Samoobłuda prawda o PiS 06.05.06, 22:49 W odróżnieniu od krętaczy z obozu rządzącego który do władzy dorwał się oszustwem nieświadomych wyborców o niskim stopniu krytycyzmu i znajomości mechanizmów gospodarki o wysokiej wierze w dawane gruszki na wierzbie i nazwę partii która z Prawem i Sprawiedliwością niewiele ma wspólnego. Oczernianie jedynej partii która zawsze była szczera i ma dobry program dla Polski i Polaków przez obłudników i blagierów to szczyt hipokryzji i hańby. Poczynach ich poznacie wkrótce bo po diabelskim pakcie z przestępcami z samobrony i nawiedzonych dojdzie do objawnienia obłudy i skrajnego rozminięcia tego co Polakom obiecywali a co będą realizować i czego dokonają i jakim kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: Poruta i Samoobłuda prawda o PiS 06.05.06, 23:08 + bankrutami i trupami cywilnymi bez czci i wiary Odpowiedz Link Zgłoś
findzia Tusk powinien sie spalic ze wstydu!!! 06.05.06, 22:40 Bo sam sie przeczynil w duzym stopniu do powstania tej a nie innej koalicji.Dobrze wie ,ze bez wiekszosciowej koalicji nie da sie rzadzic.I co zrobil?Klody rzucal pod nogi Kaczorkom,oby tylko zaprzpascic koalicje POPIS.Do Niego mam najwieksza pretensje ,za zaistniala koalicje.Spadaj na drzewo Tuseczku!!!!,bo stolka juz nie dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: Tusk powinien sie spalic ze wstydu!!! 07.05.06, 00:25 findzia napisała: > Bo sam sie przeczynil w duzym stopniu do powstania tej a nie innej > koalicji.Dobrze wie ,ze bez wiekszosciowej koalicji nie da sie rzadzic.I co > zrobil?Klody rzucal pod nogi Kaczorkom,oby tylko zaprzpascic koalicje POPIS.Do > Niego mam najwieksza pretensje ,za zaistniala koalicje.Spadaj na drzewo > Tuseczku!!!!,bo stolka juz nie dostaniesz. bardzo dobrze, ze nie powstala ta koalicja, bo wyraznie widac, ze powstac nie mogla. Niezaleznie od tego, czy Tusk spali sie ze wstydu z powodu findzi, czy nie, ma moj glos w wyborach :) Odpowiedz Link Zgłoś
findzia Re: Tusk powinien sie spalic ze wstydu!!! 07.05.06, 00:45 Chcesz to glosuj na nieudacznikow.Ja wole wspierac ludzi sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
80c51 Re: Tusk powinien sie spalic ze wstydu!!! 07.05.06, 10:24 p. Lepper. Od skazańca do wicepremiera w rządzie odnowy moralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
hehenio A mnie dziwi, że Prezydent się wstydzi!!! 06.05.06, 22:45 Zachowanie szajki braci K. po wyborach dowodzi, że uczucie wstydu jest jej zupełnie obce. Tak samo jak Opalonemu Oborowemu i Przerośniętemu Ministrantowi. Wiec bardzo się dziwię. A właściwie nie wierzę w to, że pisior mógłby ewentualnie się wstydzić. Czy pies wstydzi się że się załatwia na trawniku? Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Oj, będziemy pamiętali, Panie Tusk! 06.05.06, 22:48 "Szukają za wszelką cenę winnych i odpowiedzialnych poza sobą. Ale jestem przekonany, że wszyscy będziemy dokładnie pamiętali kto, kiedy i dlaczego zdecydował się na taką koalicję. Czyli kto, kiedy i dlaczego naraził na szwank dobre imię Rzeczpospolitej i interes Rzeczpospolitej, bo tak oceniam efekty tej koalicji" - mówił szef PO. Na pewno nie zapomnimy, że to m.in. Pana wina, Panie Tusk. A na marginesie, widać stresik powyborczy nadal się utrzymuje u Szanownego Pana, doradzam wizytę u dobrego neurologa, bo trwa to zbyt długo, a wespół z lumpenliberalnymi poglądami może doprowadzić do poważniejszych zmian zdrowotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: Oj, będziemy pamiętali, Panie Tusk! 06.05.06, 22:54 wystaw pis-palke na swiezutkie powietrze, jurcio, tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski jaki jest okres gwarancji/rękojmii na Prezydenta ? 06.05.06, 23:07 Głowa (państwa) do naprawy albo zwrot głosu/kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk "gdzie zes ty bywał czarny baranie "...{Tusku} 06.05.06, 23:10 ...w Sopocie na molo mój miły panie . Cóżeś tam robił czarny baranie , mąciłem , mąciłem mój miły panie !!.... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk hej Tusku z Sopota - tyś chyba zapomniał , ze .... 06.05.06, 23:14 ...mamy demokracje ,o która nibyty równiez walczyłeś , więc się nie osmieszaj czarny baranie .... Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st czarny pis-baranie 06.05.06, 23:21 gdzie zes to bywal czarny baranie z lepperem jam bywal, z giertychem jam bywal co z tego bedzie czarny baranie kiszka sztolcowa, moj mily panie Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: czarny pis-baranie- do gąsiora 07.05.06, 00:54 gasior - nie plagiatuj , intelekt twój nędzny i niskiego polotu , wymyśl coś nowego , innego .... Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: czarny pis-baranie- do gąsiora 07.05.06, 01:47 to nawet nie jest k. smieszne, "nie plagiatuj" , "niskiego polotu" .... elaktorat a wladza - wart pac palaca a palac paca Odpowiedz Link Zgłoś
me-e raczej rozowy baranie... koalicjancie kc lsd... 06.05.06, 23:31 ...tuska liczyla na nocna zmiane II...i tzw niezalezne mEdia ,ze pis zalatwia...a tu klapa... brynk napisał: > ...mamy demokracje ,o która nibyty równiez walczyłeś , więc się nie osmieszaj > czarny baranie .... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e wszystkiemu winnien ...tuska 06.05.06, 23:27 ...gdyby przed wyborami nie zapewnial ,ze koalicja z pis jest na sto procent pewna...dzisiaj bylaby scena polityczna w polsce b.klarowna...pozatym gdzie sie POdziala tuska tolerancja...tuska, robi wrazenie niudolnego POlityka ciagle zaskakiwanego...w maju najprawdopodobniej przepadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: wszystkiemu winnien ...tuska 06.05.06, 23:30 o jejku, w maju przepadnie ? ratuj sie kto moze, toc to juz za chwile !! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: wszystkiemu winnien ...tuska 06.05.06, 23:34 ...bedzie jezdzil na odczyty o globalizmie razem z kolesiem...tym od klapy... gasior1st napisał: > o jejku, w maju przepadnie ? ratuj sie kto moze, toc to juz za chwile !! Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: wszystkiemu winnien ...tuska 06.05.06, 23:39 ty tez przewietrz pis-palke, tak ? nie gwarantuje poprawy, ale na pewno nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: wszystkiemu winnien ...tuska 06.05.06, 23:52 ...powiedz to piskorskiemu...wpierw gasior1st napisał: > ty tez przewietrz pis-palke, tak ? > nie gwarantuje poprawy, ale na pewno nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: wszystkiemu winnien ...tuska 07.05.06, 00:12 wlasnie tego typu wymiany "konstruktywnych" argumentow sie spodziewalem juz to przerabialem, prosze sie odpowiadac. z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Piskorski budowniczym IV RP? 07.05.06, 00:19 Tu jeden zwolennik PiS przeciwstawial dobrego Piskorskiego zlemu Tuskowi forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41374555&a=41392221 Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...))) 07.05.06, 00:24 ...cos ci sie kolego POrypalo...nie wszyscy co krytykuja tuska...sa zwolennikami pis...co robi klonowanie jedynych slusznych medii z ludzi...klony robi...))) pantanal napisał: > Tu jeden zwolennik PiS przeciwstawial dobrego Piskorskiego zlemu Tuskowi > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41374555&a=41392221 Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: ...))) 07.05.06, 00:56 me-e napisał: > ...cos ci sie kolego POrypalo...nie wszyscy co krytykuja tuska...sa > zwolennikami pis...co robi klonowanie jedynych slusznych medii z ludzi...klony > robi...))) Tak? No to poczytaj sobie kolejny post forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41374555&a=41394985 Odpowiedz Link Zgłoś
skuro Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 06.05.06, 23:32 widzieliście to: grafika.redakcja.pl/wydania.okladka.aspx/500/0/dziennik/1146863897602.jpg --- Dowcipy niebanalne Odpowiedz Link Zgłoś
1234rowis Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 06.05.06, 23:37 Czuję się zdradzony przez poczynania polityków z PiS. Od dnia 05.05.2006 r. przestałem rozumieć znaczenie słów: "prawo i sprawiedliwość". "Panie reżyserze, prezesie PiS, czy Jesteś Pan pewien, że utrzymasz w ręku sznurki wszystkich marionetek?" Odpowiedz Link Zgłoś
me-e jak ta koalicja moze ...szkodzic 07.05.06, 00:07 ...jak ona trwa pare godzin...no, chyba ,ze tuska ma tu na mysli...internacjonalistyczne lewackie szczekaczki...bo dajmy nato u naszego sojusznika z wysp brytyjskich...chwala pis za zawiazanie koalicji...wrescie...wiec jak to jest ...anglicy mowia yes, yes...tuska mowi achtung... Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal mee, gdy pisales o Ukrainie, myslalem zes 07.05.06, 00:12 madry czlowiek. A tu widze zwykly palant! me-e napisał: >anglicy mowia yes, yes...tuska mowi achtung... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e polityka jest bezlitosna... 07.05.06, 00:21 ...tuska...nie zdal egzaminu z polityki niestety rozlozyl PO na lopatki...dzis robi za papuge medii lewackich...ktore to media opieraja sie na opiniach tuska tez...kolo zamkniete...tak powstaje propaganda...zwana tez krytyka opozycji...czy to nie dziecinnie ...i smieszne...))) pantanal napisał: > madry czlowiek. A tu widze zwykly palant! > > me-e napisał: > > >anglicy mowia yes, yes...tuska mowi achtung... Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: polityka jest bezlitosna... 07.05.06, 00:34 me-e napisał: > ...tuska...nie zdal egzaminu z polityki niestety rozlozyl PO na lopatki...dzis > robi za papuge medii lewackich...ktore to media opieraja sie na opiniach tuska > tez...kolo zamkniete...tak powstaje propaganda...zwana tez krytyka > opozycji...czy to nie dziecinnie ...i smieszne...))) Co do rozlozenia na lopatki mozna sie spierac, jakos tego nie widze, choc jestem w Polsce. W moim poprzednim poscie chodzilo o cos innego, o to "achtung". Klamca Kurski napisal ze dziadek Tuska NA OCHOTNIKA Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Urwalo mi post i teraz koncze 07.05.06, 00:39 Tymczasem ow dziadek, polski patriota, przetrzymywany w oboze w Stuthofie, zostal przymusowo wcielony do Wehrmachtu, skad przy byle okazji prysnal do Andersa. Tak nagminnie robili Kaszubi i Slazacy, wsrod tych ostatnich ojciec mego kolegi, syn powstanca slaskiego. Rzekomy zdrajca okazal sie patriota. A Ty, piszac pogardliwie "achtung" w kontekscie Tuska, wpisujesz sie w grono tych kretynow, ktorzy wypisuja tu rozne bzdury na tenmat niemieckosci Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Urwalo mi post i teraz koncze 07.05.06, 00:44 podaj dowody . Nie podakwaj gdy z ust Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Urwalo mi post i teraz koncze 07.05.06, 00:51 waldam napisał: > podaj dowody . Nie podakwaj gdy z ust Tuska Co znaczy z ust Tuska? Przeciez pokazywano nawet dokumenty z Londynu, z ktorych wynikalo, ze dziadek Tuska wstapil do wojska polskiego na Zachodzie. Nikt temu nie przeczyl, nawet Kurski. On probowal tylko wykrecic sie sianem, ze Tusk wiedzial o Wehrmachcie, a szedl w zaparte. Nie wiem, czy wiedzial, byc moze. Alre to nie zmienia jednego: DZIADEK TUSKA BYL POLSKIM PATRIOTA, WIEZNIEM OBOZU KONCENTRACYJNEGO, A KURSKI MOWIAC DLA "ANGORY", ZE DZIADEK TUSKA POSZEDL DO WEHRMACHTU "NA OCHOTNIKA" ZROBIL Z NIEGO ZDRAJCE. TO ZWYCZAJNA PODLOSC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Urwalo mi post i teraz koncze 07.05.06, 01:01 pantanal napisał: Przeciez pokazywano nawet dokumenty z Londynu, z ktorych wynikalo, ze dziadek Tuska wstapil do wojska polskiego na Zachodzie. Nikt temu nie przeczyl, nawet Kurski. - Armia Andersa na Zachodzie ( w tym czasie i miejscu ) - sam wiesz że, to bzdury On probowal tylko wykrecic sie sianem, ze Tusk wiedzial o Wehrmachcie, a szedl w zaparte. Nie wiem, czy wiedzial, byc moze. - PISANO RÓWNIEŻ KOGO WCIELANO "PRZYMUSOWO" DO WER.... "DZIADEK TUSKA BYL POLSKIM PATRIOTA" - PATRIOTA WŁAŚNIE - CHYBA NIE ZNASZ DEFINICJI PATRIOTY Odpowiedz Link Zgłoś
awz3 Kobra Tusk atakuje 07.05.06, 00:27 Jak widzę jak ślina cieknie mu od tego seplenienia to szkoda mi tego głupkowatego człowieczka Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Pewnie seplenisz gorzej od niego. Kompleksy? 07.05.06, 00:40 awz3 napisał: > Jak widzę jak ślina cieknie mu od tego seplenienia to szkoda mi tego > głupkowatego człowieczka Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Dziwi mnie że, tuskacz się nie wstydzi- przegrał 07.05.06, 00:42 wybory, nie potrafił się dogadać z PiS ( mimo że, zapewniał że, chodzi mu o dobrao Polski), pozwolił na taką koalicję, ręczył za przestępców a lepper mu się nie podoba............ Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.org Nareszcie... 07.05.06, 00:50 ... ktos zwrocil uwage na fakt, ze poprzez zwalanie winy za ksztalt koalicji na innych prezydent kaczynski tylko potwierdza, ze jest ona czyms, czego nalezy sie wstydzic... hipokryzja czasami potrafi byc piekna w swojej glupoto-finezji. koalicja wielkich: krytyka.org/pokaz_opinie.php?id=29 Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Bronisław K. "Czekamy na daleeeko idące ustępstwa 07.05.06, 01:04 - w wieczór wyborczy Odpowiedz Link Zgłoś
abba14 Tusk- pamietamy, PO bylo przeciw rozwiazaniu parla 07.05.06, 00:57 mentu. Pamietamy, kto niechcial koalicji, panietamy kto wypromowal Lepera, pamietamy kto skutecznie a destrukcyjnie rozprawial sie z kazda decyzja mlodego rzadu. Panie Tusk bedzie sie pan musial zwracac do Lepera " panie premierze" to jest zemsta Panow Kaczynskich i slusznie! Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Tusk- pamietamy, PO bylo przeciw rozwiazaniu 07.05.06, 02:14 abba14 napisał: > mentu. Było. Argumenty są znane: rozwiazanie Sejmu nic by nie zmieniło, a atmosfera byłaby tak samo popsuta. > Pamietamy, kto niechcial koalicji, Kto nie chciał? A może zapytamy kto chciał jaką koalicję? > panietamy kto wypromowal Lepera, Którz taki, jestem ciekaw. > pamietamy kto skutecznie a destrukcyjnie rozprawial sie z kazda decyzja mlodego > > rzadu. Hm, każdą decyzją? Nie widzę żadnych decyzji. Panie Tusk bedzie sie pan musial zwracac do Lepera " panie premierze" to > > jest zemsta Panow Kaczynskich i slusznie! Tak, na tych, którzy zamiast iść do wyborów zostali w domu i pozwolili by wybrano Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Tusk- pamietamy, PO bylo przeciw rozwiazaniu 07.05.06, 07:47 jorge.martinez napisał: > abba14 napisał: > > > mentu. > > Było. Argumenty są znane: rozwiazanie Sejmu nic by nie zmieniło, a atmosfera > byłaby tak samo popsuta. Tak samo głosowały Samoobrona i LPR, więc to te dwie partie należy obwiniać o powstanie tej koalicji. > > Pamietamy, kto niechcial koalicji, > > Kto nie chciał? A może zapytamy kto chciał jaką koalicję? Panom Kaczyńskim podpowiadam, bo najwyraźniej dotychczas tego nie zauważyli: Giertycha powołał na stanowisko ministra oświaty niejaki Pawlak, szef PSL, nie chciał on bowiem koalicji. PiSu w ogóle przy tym wszystkim nie było! Reasumując, rzecz wygląda następująco: winę za zawarcie haniebnej koalicji PiS - Samoobrona - LPR ponoszą PO, Samoobrona, LPR i PSL. Niewinne są natomiast PiS i SLD. Wprawdzie SLD nikt koalicji nie proponował, ale też i nikomu nie odmówiła. Ponadto głosowała za rozwiązaniem Sejmu, czyli zachowała się szlachetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Donaldku - poprostu zostałeś wy ....ny - hahahaha 07.05.06, 01:03 Tylko ślepy i chory umysłowo tego nie zauważy Odpowiedz Link Zgłoś
lampka.nocna Re: Donaldku - poprostu zostałeś wy ....ny - hah 07.05.06, 01:28 wy ....ny - hah to zostal przede wszystkim elektorat PISu ( przynajmniej ta czesc, ktora glosowala za odnowa moralna pod haslem IV RP ). Tylko ślepy i chory umysłowo tego nie zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Donaldku - poprostu zostałeś wy ....ny - hah 07.05.06, 01:31 tylko ślepy nie zuwazył ze podbone hasło głosiło PO a na dodatek mówiło o opowiedzialności za państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
lampka.nocna Re: Donaldku - poprostu zostałeś wy ....ny - hah 07.05.06, 01:50 > tylko ślepy nie zuwazył ze podbone hasło głosiło PO a na dodatek mówiło o opowiedzialności za państwo. No i co z tego? Czy tylko pewne sluszne skadinad postulaty maja prawo wylacznie glosic PISaki? Chyba nie... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Donald to kaczor kaszubski.... 07.05.06, 08:42 ni pies, ni wydra....ni to Niemiec, ni to Polak...TAKI SFRUSTROWANY MUTANT. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: Donald to kaczor kaszubski.... 07.05.06, 09:39 jesteś wyjątkowym gno.jem. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie bluzgaj tak, naucz sie lepiej .... 07.05.06, 10:28 gwary niemiecko-kaszubskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
findzia Re: Donaldku - poprostu zostałeś wy ....ny - hah 07.05.06, 02:26 Dobrze napisales brynk,nie dosc ,ze wy....ny ,to jeszcze przez kogo.Przez Lepperka i Konika.Tusio to wiecej niz nieudacznik to frajer ,ktory dal sie zrobic w balona ciemniakom.Lepiej byc jednak ciemniakiem niz jeleniem.Ja to juz ze wstydu bym sie na oczy nie pokazywala szerokiej publicznosci.Taki Lepperek "inteligenta"wyportkowal.Ha ha ha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaktad5 Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 07.05.06, 03:11 To prawda.Ja przewidywałem że pp Kaczyńscy niczego dobrego dla Polski nie zaoferują. To ludzie z ogromnymi kompleksami i ambicjami. Za wszelką cenę i wbrew wszystkim zechcą zbudować swoją partię, nie licząc się z nikim i niczym. I wciąż szukają winnych wokół i aż śmieszne i straszne, ale to że oni związali się z Lepperami i Giertychami czynią wciąż odpowiedzialnych swoich przeciwników, t.j. Platformę Obywatelską, z którą nie mogli dojść do porozumienia, bo chcieli tylko ich głosów a nie ich pomocy w rządzeniu. Bali się że tamci będą chcieli mieć coś do powiedzenia. I na to nie mogli się zgodzić. A Platforma nie chciała być tylko "wypełniaczem", który dawałby im przewagę w sejmie. Szkoda tego czasu dla Polski. Szkoda Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Z Tusiem i Szetynka nikt sie nie dogada... 07.05.06, 08:11 Tus jest zwyczajna oferma polityczna, on zniszczy kazda partie, ktora zalozy. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolydiabel Nie wyprowadzę się z Polski, choć 07.05.06, 04:10 zdrowy rosądek podpowiada, że chyba na zachodzie, południu, północy, byłoby mi lepiej. Gospodarka idzie do porzodu nie tyle dzięki, co pomimo rządów PiSu. Po prostu zawsze jest tak, że system gospodarczy będzie silniejszy nawet od Gosiewskiego. Ja z tego wzrostu żyję, i mam cały czas nadzieję, że moja firma będzie się rozwijać mając w ... kadrę rządzących. Co prawda spodziewałęm się, że zostaną wprowadzone jakieś ułatwienia/zachęty dla przedsiębiorców, tak się składa, że chętnie bym parę osób zatrudnił, ale to jest cholernie drogie (mój pracownik musi zarabiać ok. 2500 "na rękę" ja nie chcę ludzi, którzy będą żywo interesować się poniedziałkową GW. A to to kosztuje aktualnie zdrowo ponad 3500). Już pierwsza pani minister finansó mi uświadomiła, że tak nie będzie, a pani Gilowska wykonała jakąś tragiczną woltę w lewo. Boję się tylko tego, że "tanie państwo" będzoe kosztować za dużo i będę musiał kogoś zwolnić, żeby przeżyć. I nie jestem pracodawcą, który gnoi pracowników i sam jeżdzi S600. Jeżdżę Skodą i jak jest dobrze, to i ja zarabiam więcej i pracownicy. Nie głosowałem na PiS, ale liczyłem, że Kaczyńscy są ludźmi uczciwaymi, i w sumie tak twierdzę nadal, ale przede wszystkim oczekiwałem, że są ludźmi honoru. I tu się srodze pomyliłem. Okazało się, że bracia mniejsi to zwykłe mendy, które interesuje tylko władza. Lecha to akurat chbya już nic nie interesuje. Gdzie ten dynamiczny mówca z kampanii, któy zaginał Tuska? Teraz wyłazi czasem taki cieć i coś tam pieprzy pod nosem. Co do Jarosława - ten facet ma jakieś zło w oczach. Może nie tyle zło, ale jakieś szaleństwo. W każdym razie coś dziwnego. I jak widać, z mianiackim uporem realizuje swój plan. I niech by go sobie realizował. Mam gdzieś relacje na polskej scenie politycznej. Mi to nie zaszkodzi, ja przeżyję, i pewnie przeżyję fajnie, ale żal mi ludzi. Co gorsza, nie sądzę, żeby nowe wybory coś dały. Jest dokładnie tak, jak napisał kiedyś Żakowski w Polityce. Jeżeli wygrałaby PO, zapewne nieznacznie, to i tak układ byłby taki sam. PiS jest partią obrotową i ponownie zgadałby się z Samoobroną, LPrem, pewnie wtedy z PSL, a znająć JK to i nawet, w razie potrzeby, z SLD i by powiedział, że ta partia przeewuolowała. Niestety czeka nas kila lat rządó tych, umówmy się, ekonomicznych debili, żeby w końcu nawet rolnik z Podlasia zauważył, że nic się zmienia. Szkoda trochę tego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: tu jacys histerycy 07.05.06, 07:23 na tym forum , przeciez takiej Polskiej chceliscie, tak wybraliscie, jakiej Poslki szkoda ,mnie nie szkoda , najbardziej nienawidze glupoty klamstwa i nieuczciwosci, to sa cechy wiekszosci Polakow w Poslce , wiec nie mnie tam od 20 lat , nie place tam podatkow, nie odwiedzam i przypadkowo natrafilem na te glupie dyskusje w tej gazecie, niecg szlag trafi Polske jezeli tacy glupi ludzie tam mieszkaja ktorzy nie umieja sie rzadzic, gdyby Niemcy rzadzili w Poslce juz dawno mielibyscie autostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotajaipoeta Re: tu jacys histerycy 07.05.06, 07:41 mniklas5 napisał: > gdyby Niemcy rzadzili w Poslce juz dawno mielibyscie autostrady. spie..j do kibucu głupi antypolski bucu Odpowiedz Link Zgłoś
dzina_au Ucz sie pilniej madrosci od swojego otoczenia 07.05.06, 07:58 20 lat otoczony madrymi jestes, skad taka glupia wypowiedz, i skad tyle jadu? Ucz sie pilniej od madrogeo otoczenia, w ktorym zyjesz od 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 To mowisz,ze Tusio to jednak Niemiec? 07.05.06, 08:19 Bo chyba do Hitlera nie wracasz pamiecia ?...Ten to budowal autostrady na wschodzie Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: To mowisz,ze Tusio to jednak Niemiec? 07.05.06, 09:50 A Hitler to wasz, PiS-dzielców, Szambo-obory i Ligi Pachołków Roski, idol? gdybyscie żyli w latach II wojny, to pewnie powstałby rząd polskich Quislingów. A może nawet by nie trzeba było zmieniac obecnago. Poglądy juz mają właściwe, nikczemność wrodzoną Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Podobno wielu dziadkow i ojcow... 07.05.06, 10:21 PO-wcow sluzylo wiernie w Wehrmachcie.Ja to rozumiem,o 'polske' walczylo sie na roznych frontach i czesto po przeciwnych stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: Podobno wielu dziadkow i ojcow... 07.05.06, 10:26 Poziom twoich wypowiedzi wskazuje, że jesteś pacjentem jakiegoś DPS-u. Natomiast do nazistów bliżej PiS-dzie Szambo-oborze i Lidze Pachołków Rosji. Wszak ich sojusznicy to rydzyk i kobylański, czyli antysemita i szmalcownik-ruski szpion. To "koalicjanci witaja się Heil Hitler, co pokazywały dzienniki na fotografiach Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Widze, ze nie odrozniasz poziomu od pionu.... 07.05.06, 11:11 Obudz sie debilu...Jest tam ktos ? Odpowiedz Link Zgłoś
toolkien Re: Tusk: ta koalicja szkodzi Polsce 07.05.06, 07:57 To, że ktoś jest ze wsi, nie jest niczym złym ani uchybiającym człowiekowi. W myśl powiedzenia: "jeżeli człowiek rodzi się w stajni, nie znaczy wcale, że jest koniem" ;o). O wartości człowieka przesądza to, jak postępuje i co sobą reprezentuje; tudzież jak traktuje innych ludzi: podmiotowo czy przedmiotowo. Proszę rozważniej wydawać swoje opinie, żeby przy okazji nie urazić cudzych uczuć. PS Jestem z wielkiego miasta (Kraków), ale znam wielu ludzi ze wsi, których godne zachowanie podziwiam i szanuję. A Kaczorów też nie lubię wolę Donalda ;o) i na Niego głosowałam Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 O Tusku...... 07.05.06, 08:01 . Polski poli-tyk, który podkreśla swój patriotyzm, niemoże spotykać się z osobą, która zakła-muje historięSteinbach), godzi w polski interes na-rodowy, podejmuje inicjatywy wrogie wobec naszego kraju. A przecież to niebył odosobniony przypadek, gdyż już w 1987 roku w miesięczniku „Znak” pan Tusk pisał, że „polskość to nienormal-ność” i z dużą niechęcią odnosił się do polskiej tradycji. Donald Tusk jest bardzo niekonsekwentnym, chwiejnym polity-kiem. Nigdy nie był tytanem pracy, a dziś twierdzi, że trzeba ograniczać polityczną klasę próżniaczą. Czy mówi to, patrząc w lustro? O panu Tusku wiedzieliśmy du-żo więcej rzeczy, które przysporzyłyb ydodatkowych punktów naszemu kandy-datowi. Nie zrobiliśmy tego, gdyż mamy swoje zasady. Nie wszystko jest powiedziane o Tusku.Moze jutrzejszy dzien przyniesie nowosci Odpowiedz Link Zgłoś
dzina_au Re: O Tusku...... 07.05.06, 08:10 Ciarki mnie przechodza na mysl, ze moglismy miec Tuska Prezydentem, i ulga, ze nie mamy - niespojnosc miedzy slowem a czynem, przewrotmosc, wyobcowanie z polskiej tradycji, nic poza ambicja polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: O Tusku...... 07.05.06, 08:14 Nie jestem zlosliwy ale gdyby sytuacja z dziadkiem miala miejsce w historii Kaczynskiego-media by go rozdziobaly.Tusk-historyk(nie wracam do wypowiedzi o patriotyzmie)zbierajacy materialy o historii Kaszub nic nie wie o swojej rodzinie.Zadziwiajacy kretacz. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Dla Tuska...... 07.05.06, 08:22 to : Niemcy,Polacy to jedna rodzina pochodzenia kaszubskiego, Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: O Tusku...... 07.05.06, 09:03 presentation1 napisał: > Nie jestem zlosliwy ale gdyby sytuacja z dziadkiem miala miejsce w historii > Kaczynskiego-media by go rozdziobaly.Tusk-historyk(nie wracam do wypowiedzi o > patriotyzmie)zbierajacy materialy o historii Kaszub nic nie wie o swojej > rodzinie.Zadziwiajacy kretacz. Zlitujcie się, to już było wałkowane setki razy. Czy babranie się w ekstrementach Jacka Kurskiego to dla was taka rozkosz, że nie możecie się opanować? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: O Tusku...... 07.05.06, 09:28 Przeciez wszyscy plawicie sie w tej historii co pisze GW.Nie zwrociles uwagi ile tu historii Kaczynskiego.Leppera czy teraz Giertycha.Jak pisza na twoja modle to napewno jestes szzcesliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Juz same zakłamanie historii i wiezi Polakow 07.05.06, 08:25 jako narodu o tylu latach ciepienia dyskwalifikuje tego pana jako polityka a o prezydencie nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś