Dodaj do ulubionych

Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO

11.05.06, 09:26
Panie Tusk. Prosze sprobowac byc politykiem chcacym zrobic cos dla kraju, a
nie gniewac sie ciagle na dwoch takich co zabrali Panu zabawki.
Obserwuj wątek
    • maruda.r Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 09:26
      "Nie można zakląć rzeczywistości w kilka zgrabnych formułek."

Ależ można. Zaklęcie podziałało i zamiast jednego dżina z lampy mamy dwóch:
      Leppera i Giertycha. Co jeszcze wyczarują Kaczyńscy?

• bikeman Re: Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 09:33
        maruda.r napisał:

> Co jeszcze wyczarują Kaczyńscy?

zapewne jeszcze nie raz nas zaskocza, ale jak zwykle niczym przyszlosciowym, za
        to destrukcyjnym - ale to oczywiscie bedzie wina wylacznie Platformy
        • majowa_jutrzenka Re: Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 09:38
          Bo przecież wszystko jest winą PO. Nawet ptasia grypa.
          • katolik_polski1 Rokita go przebije ! 11.05.06, 09:49
            Duo w PO zaczyna sie sypac !
            Pan Rokita wlasci sobie prawo do przewodnictwa partii,
            pan Tusk zabetonowal sie na stolku .
            Poczekajmy na oswiadczenie niedoszlego premiera z Krakowa .
            • kronopio77 Przypominam - PiS nie zgodził się na Rokitę w 11.05.06, 10:47
              rzadzie, ani na Komorowskiego i Niesiołowskiego na stanowiskach marszałków
              sejmu/senatu ("bo źle się wyrażali o PiS"!!! :)), natomiast bez większych
              ceregieli zaakceptował Leppera i Giertycha (którzy o PiS zawsze wyrażali się z
              szacunkiem :)))
              Jereczku, Leszku... Komu wy chcecie oczy mydlić. Ludzie mają pamięć i
              pamiętają...
          • maria103 Re: Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 09:50
            Powstała koalicja ma podobno zbawiać kraj, więc jest sukcesem, nie rozumiem
            więc, czemu za ten sukces obarcza się PO winą, powinni być im raczej wdzięczni:)
            • moroux Re: Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 10:13
              Hehe, to tak jakby powiedzieć do narzeczonej - jesteś do bani, ale nie było
              żadnej innej, więc niech już będzie ;-)
            • uchachany Re: Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 14:39
              maria103 napisała:

> Powstała koalicja ma podobno zbawiać kraj, więc jest sukcesem, nie rozumiem
              > więc, czemu za ten sukces obarcza się PO winą, powinni być im raczej
              wdzięczni:
              > )

Ano właśnie - logika nie jest najwyraźniej mocną stroną PiSu i jego wodzów...
          • frant3 Re: Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 10:18
            Majowo jutrzenko!
            Ptasia grypa to sama przyleciała. A właściwie to się przyczepiła do jakiegoś ptaka. A może do PISklaka?

--
            Frant - humor, satyra, krytka
          • uchachany Tusk się czepia. Już Katon Starszy zwykł każde swe 11.05.06, 14:49
            przemówienie (na dowolny temat) kończyć rytualnym wezwaniem do zniszczenia
            Kartaginy. Nie odmawiajmy Panu Prezydentowi, który jest kilkakrotnie większą
            osobowością od Katona tej drobnej słabostki, by w każdym swym przemówieniu
            zaznaczał, że wszystko co złe w polityce to wina Platformy.

majowa_jutrzenka napisał:

> Bo przecież wszystko jest winą PO. Nawet ptasia grypa.
      • almagus Re: PiSiOR się zawiązał w Radiu Maryja i... 11.05.06, 09:40
        PiSiOR się zawiązał w Radiu Maryja i transmitowała to TV Trwam, potem karnie na
        forum gazety pisali o tym uczniowie Szkoły Medialnej.
        Byłem zdziwiony tak dużym zaufaniem Po do PiS, bo przecież to były ZChN
        największa zakała i zguba Solidarności.
        Ich talent polega na wygrywaniu uczuć religijnych w wyborach i nie ma to nic
        wspólnego z przydatnością ich dla państwa.
        korzysta na tym kościół i on jest odpowiedzialny za ustawianie wyborów, to jak
        jezuici byli przeciwni konstytucji 3-go maja i twierdzili , że szlachcicowi
        wystarczy religia i nauka czytania.
        Nie na darmo powieszono biskupa Kossakowskiego!
        Kościół chciał , abyśmy zostali Prusakami( czasie rozbiorów) i taki los
        zgotował Kaszebom, Ślązakom.
        Teraz oficjalnie maja pretensje , włacznie z prezydentem o niemieckie związki
        Ślązaków i Kaszebów!
        Obłuda i wstyd.
        • tales1 Tusk - człowiek uzależniony od porażek, hi, hi! 11.05.06, 09:44
          Na to i odwyk w najlepszych klinikach nie pomaga!
          • k_r Re: Tusk - człowiek uzależniony od porażek, hi, h 11.05.06, 09:47
            wykazujesz obiawy podobne do twojego guru ...
            • tales1 Re: Tusk - człowiek uzależniony od porażek, hi, h 11.05.06, 09:50
              Mówisz o objawach zdroworozsądkowego i samodzielnego myślenia? Zazdrość? Nie
              miało się szczęścia do taaaakiego guru, co?
              • warturek Obecność Kurskiego w dzisiejszej polityce to czyte 11.05.06, 10:24
                lny sygnał dla wyborców.
                ZCHN było partią którą medialnie zniszczyło tylko parę osób. Dziś za sprawą też
                Kurskiego notowania zeszły dużo poniżej oczekiwań PiSu bo ciągnie się jak guma
                opinia naciągaczy faktów. Tj. im więcej tego pana w nediach tym lepiej dla
                Platformy
                A więc nie ma się czym chwalić panie Kurski.
                • tales1 ..lny sygnał dla "układu" - koniec zabawy panowie! 11.05.06, 11:12
                  • kralik11 Re: ..lny sygnał dla "układu" - koniec zabawy pan 11.05.06, 11:33
                    Ty myslisz tales, ze jak wyszczekasz "...Inny sygnal dla "ukladu" - koniec
                    zabawy pan" to ktos sie tego przestraszy? :))))
                    tales, chlopcze, "uklad" to PiS :))) i wszyscy cieszymy sie, ze widzisz jego
                    koniec :))))
              • funia81 Re: Tusk - człowiek uzależniony od porażek, hi, h 11.05.06, 10:55
                Nie, tales1, zdroworozsadkowe ani (tym bardziej) samodzielnie myslenie ci nie
                grozi. O to jestesmy (my, forumowicze) spokojni.
                • tales1 Re: Tusk - człowiek uzależniony od porażek, hi, h 11.05.06, 11:15
                  My, forumowicze? Towaszyszko, "wy" pomyliliście czasy! Z realnego socjalizmu
                  wyszliśmy kilkadziesiąt lat temu, towarzyszko Funiu!
                  PS. Na poważnie!:
                  Nie powołuj się na innych, bo się może okazać, że jesteś sama jak kołek!
                  Zresztą, nie masz takiego prawa!
                  • k_r Re: Tusk - człowiek uzależniony od porażek, hi, h 11.05.06, 14:53
                    tak tak .. coś mówiłes o leczeniu .. a nie poszedł bys sam na takie?

Nie ma prawa? a tak bo nie lubi Pisu ...
              • marakuja1 Re: Tusk - człowiek uzależniony od porażek, hi, h 11.05.06, 11:27
                tales1 napisał:
                > Mówisz o objawach zdroworozsądkowego i samodzielnego myślenia? Zazdrość?

To w PiSie ktoś myśli?
                Powinni taką informację dać na pierwszą stronę gazet!
                Przecież to sensacja - nikt się nie spodziewał (i nadal nie spodziewa)!

• sfaczim Dobra rada: Tusek precz! 11.05.06, 11:32
                  marakuja1 napisała:

> tales1 napisał:
                  > > Mówisz o objawach zdroworozsądkowego i samodzielnego myślenia? Zazdrość?
                  >
                  > To w PiSie ktoś myśli?
                  > Powinni taką informację dać na pierwszą stronę gazet!
                  > Przecież to sensacja - nikt się nie spodziewał (i nadal nie spodziewa)!
                  >
                  A w PO dużo mysli, tylko nie o tym co ważne dla Polski. Dobra rada: Tusek precz! weźcie wybierzcie Rokitę, bo przynajmniej ma "jaja". Z Tuskiem na czele będziecie pluć na forach do emerytury na kaczyńskich.
                  • kralik11 Re: Dobra rada: Tusek precz! 11.05.06, 11:40
                    sfaczim napisał:

> marakuja1 napisała:
                    >
                    > > tales1 napisał:
                    > > > Mówisz o objawach zdroworozsądkowego i samodzielnego myślenia? Zazd
                    > rość?
                    > >
                    > > To w PiSie ktoś myśli?
                    > > Powinni taką informację dać na pierwszą stronę gazet!
                    > > Przecież to sensacja - nikt się nie spodziewał (i nadal nie spodziewa)!
                    > >
                    > A w PO dużo mysli, tylko nie o tym co ważne dla Polski. Dobra rada: Tusek
                    precz
                    > ! weźcie wybierzcie Rokitę, bo przynajmniej ma "jaja". Z Tuskiem na czele
                    będzi
                    > ecie pluć na forach do emerytury na kaczyńskich.

Musze cie zmartwic sfaczim (sfaczim, czy to po rusku?),nikt z forumowiczow nie
                    pluje na kaczynskich, Tusk tez nie, my wszyscy tylko komentujemy wasze PiS
                    lgarstwa :)))
                    • sfaczim Re: Dobra rada: Tusek precz! 11.05.06, 11:55
                      kralik11 napisał:

> Musze cie zmartwic sfaczim (sfaczim, czy to po rusku?),nikt z forumowiczow nie
                      > pluje na kaczynskich, Tusk tez nie, my wszyscy tylko komentujemy wasze PiS
                      > lgarstwa :)))

Sfaczim, to nie jest na pewno po rusku, jeśli Ciebie interesuje, to napiszę Ci o slangu włoskim w Usa. ...im to od him. Nieważne.
                      Ważniejsze. nie jestem z PiS, nie głosowałem na nikogodo sejmu. W prezydenckich w drugiejturze wybrałem anty-Tuska. Po prostu ten gościu mi nie leży. Teraz programuje w domu, więc czasami zerkam na fora. i przez te zerkanie stałem sie zwolennikiem Kaczyńskich. Bo jak oni mówili o układzie, to ja widze te układy na forach i w TV. Atak totalny (wyjątki Karnowski, Zaremba, Ziemkiewicz, Wildstein). Reszta jak nakręceni (GW, Paradowska, Olejnik. Lis) o komuchach nie wspominam, bo to jasne.

Jeśli przeszkadzaja Tobie łgarstwa PiS-u (a nie przeczę, że takie są) napisz, czy Tobie nie przeszkadza postawa Tuska przy obalaniu rządu Olszewskiego. Czy nieznajomość lub kłamstwo odnośnie życiorysu dziadka.

Pozdrawiam

sfaczim
          • kralik11 Re: Tusk - człowiek uzależniony od porażek, hi, h 11.05.06, 11:22
            tales1 napisał:

> Na to i odwyk w najlepszych klinikach nie pomaga!

tales, rozumiem,ze to przemawia przez ciebie skromnosc o ktorej tak szczekales
            przedtem, ale ja to rozumiem, suka ktora nie ma nic do powiedzenia zaczyna
            ujadac, bo taka juz ta wasza burosucza natura :)
      • kasia-asia1 Re:Prezydent wszystkich PIS-owców!! 11.05.06, 11:23
        Bo nie mój
        • sfaczim Re:Prezydent wszystkich PIS-owców!! 11.05.06, 11:26
          kasia-asia1 napisała:

> Bo nie mój

A mój tak, głosowałem na niego. Bo Tusk spiskował kiedyś. A twiom może był magister kulejący, czy ojciec wielu pociech jak mu tam bolek, nie lech.
    • swoboda_t Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 09:31
      Teeee, Donald!! Jak na razie jesteście krytycznie słabą opozycją. Gabinet
      cieni to faktycznie cieniasy, a Ty co i rusz starasz się włazić w kaczy
      kuper. Zdecydujcie się wreszcie, weźcie w garść!! Polsce potrzebna jest
      alternatywa dla rządzących klawesynów, wyrazista i aktywna opozycja. Niestety
      PO taką nie jest. UPR się niestety nie liczy, więc jak nie przekonacie do
      siebie ludzi to zostają komuchy, faszysci, buraki lub paranoicy. Na
      Platformie ciąży duża odpowiedzialność, chyba za duża...
      • norton2005 Gabint Leni 11.05.06, 09:37
        > Teeee, Donald!! Jak na razie jesteście krytycznie słabą opozycją. Gabinet
        > cieni to faktycznie cieniasy....

To nie gabinet cieni. To gabint LENI panie Tusk.
        • k_r Re: Gabint Leni 11.05.06, 09:42
          hmm a co według ciebie powinien robić gabinet cieni?
          • norton2005 Re: Gabint Leni 11.05.06, 09:55
            > hmm a co według ciebie powinien robić gabinet cieni?

To co obiecywał przed wyborami. Reformować RP.
            • disperse Re: Gabint Leni 11.05.06, 09:57
              Ikle razi wam tluki mozna tlumaczyc - Pi wygralo wybory, realizuje swoj program
              i to oni sa odpowiedzialni za reformy. Jak sobie wyobrazasz reformy bez realnej
              mozliwosci wprowadzenia ich w zycie ?

Mysl troche - nie boli (zapewniam)...
            • funia81 Re: Gabint Leni 11.05.06, 10:55
              Jak ma reformowac Polske, jesli nie ma zadnej wladzy? Poczytaj moze, czym sie
              zajmuje gabinet cieni np. w Anglii. Moze cos dotrze do tlumoka...
            • kralik11 Re: Gabint Leni 11.05.06, 11:51
              norton2005 napisała:

> > hmm a co według ciebie powinien robić gabinet cieni?
              >
              > To co obiecywał przed wyborami. Reformować RP.

Roformowac RP obiecywali rowniez kaczynscy i to oni wygrali, wiec
              odpowiedzialnosc za reforme panstwa spada na kaczynskich i PiS, a gabinet cieni
              spelnia swoja funkcje w 100%, poniewawz funkcja jego jest wytykac bledy ktore
              popelnia rzad, niestety bardzo niewiele pracy jednak rzad marcinkiewicza daje
              gabinetowi cieni, bo zuelnie nic nie robi, a jezeli juz cos robi, to nie
              samodzielnietylko wykozystuje projekty poprzednikow, czyli rzadu Belki a i tak
              nie potrafia nawet dobrze zerznac od nich, jednym slowem,PiSrzadasy to
              CIENIASY :))))))))))
            • k_r Re: Gabint Leni 11.05.06, 14:56
              atywirusie zablokowałes sobie wszystkie szare komórki czy co ?

nic innego mi nie poziostaje tylko drwić z twojego podejścia do tego tematu
        • kralik11 Re: Gabint Leni 11.05.06, 11:43
          norton2005 napisała:

> > Teeee, Donald!! Jak na razie jesteście krytycznie słabą opozycją. Gabinet
          > > cieni to faktycznie cieniasy....
          >
          > To nie gabinet cieni. To gabint LENI panie Tusk.

Jezeli gabinet cieni PO nazywasz LENIAMI, to jak nazwiesz gabinet
          Marcinkiewicza, ktory przez ponad 7 miesiecy nie zrobil zupelnie NIC ?
          :)))
          • sfaczim Re: Gabint Leni 11.05.06, 12:02
            kralik11 napisał:

>
            > Jezeli gabinet cieni PO nazywasz LENIAMI, to jak nazwiesz gabinet
            > Marcinkiewicza, ktory przez ponad 7 miesiecy nie zrobil zupelnie NIC ?
            > :)))

Skąd Ty jesteś, że taki zacietrzewiony. Wiesz dobrze, że nie jest prawdą, że nic nie zrobił, jakieś tam ustawy przygotowali, może nie dużo, ale nie pisz, że NIC.
            Drugi problem, oni zamiast pracowac nad ustawami, musieli szukać popleczników, zapomniałeś o tym. teraz mam nadzieję, że cos pójdzie do przodu. Chociaż mi osobiście potrzebna jest tylko ustawa antykorupcujna i lustracja. Reszty moga nie dotykać. To jest moja opinia, bo mam taka sytuację. Słuzba zdrowia mogłaby dla nie nie istnieć, bo i tak chodzę prywatnie. Podatki, jak podniosą, założę firmę na zachodzie. Przypomnij sobie lament po wyborach, kiedy euro po 5, benzyna po 6. A tu euro stoi.
            • kralik11 Re: Gabint Leni 11.05.06, 12:20
              sfaczim napisał:

> kralik11 napisał:
              >
              >
              > >
              > > Jezeli gabinet cieni PO nazywasz LENIAMI, to jak nazwiesz gabinet
              > > Marcinkiewicza, ktory przez ponad 7 miesiecy nie zrobil zupelnie NIC ?
              > > :)))
              >
              > Skąd Ty jesteś, że taki zacietrzewiony. Wiesz dobrze, że nie jest prawdą, że
              ni
              > c nie zrobił, jakieś tam ustawy przygotowali, może nie dużo, ale nie pisz, że
              N
              > IC.

Ok, podaj przyklady, jakiejkolwiek ustawe ktora rzad marcinkiewicze przygotowal
              samodzielnie, albo chociazby taka ktora "zapozyczyl" od Bekli a jej nie spapral
              i wdrozyl w zycie.

> Drugi problem, oni zamiast pracowac nad ustawami, musieli szukać
              popleczników,
              > zapomniałeś o tym.

To raczej ty zapomniales, ze nie do obowiazkw rzadu nalezy szukanie
              poplecznikow, tylko praca, praca i jescze raz praca, a poplecznikow szukapartia
              i jej szefostwo.

teraz mam nadzieję, że cos pójdzie do przodu.

Oczywiscie, ze masz taka nadzieje, wszyscy ja mamy, ale pytanie tylko, jak niby
              to widzisz w tym skladzie, przez 7 miesiecy nie zrobili niczego dobrego w
              PiSowskim skladzie (poza malymi wyjatkami, gdzie najwazniejsze monistarstwo
              finansow przypadlo pani liberalowej wyzuconej z PO za protekcje z ktora PiS tak
              strasznie walczy i o ktorej ty tak doniosle wspominasz), to jak sobie
              wyobrazasz prace rzadu z lepperem i giertychem?

Chociaż mi oso
              > biście potrzebna jest tylko ustawa antykorupcujna i lustracja. Reszty moga
              nie
              > dotykać. To jest moja opinia, bo mam taka sytuację. Słuzba zdrowia mogłaby
              dla
              > nie nie istnieć, bo i tak chodzę prywatnie. Podatki, jak podniosą, założę
              firmę
              > na zachodzie. Przypomnij sobie lament po wyborach, kiedy euro po 5, benzyna po
              > 6. A tu euro stoi.

Firme mowisz, ze zalozysz na zachodzie jak podatki podniosa? a masz ty jakies
              pojecie o tym jak to wyglada prowadzenie firmy na zachodzie?
              Smieszny jestes i taki krotkowzroczny, nawet piszac o cenach euro i benzyny,
              nie masz pojecia o czym mowa a powolujesz sie na nie, poczytaj troche o
              ekonomii, to pogadamy ;)
              • sfaczim Do kralika od zwolennika PiS 11.05.06, 14:23
                kralik11 napisał:

> Firme mowisz, ze zalozysz na zachodzie jak podatki podniosa? a masz ty jakies
                > pojecie o tym jak to wyglada prowadzenie firmy na zachodzie?
                > Smieszny jestes i taki krotkowzroczny, nawet piszac o cenach euro i benzyny,
                > nie masz pojecia o czym mowa a powolujesz sie na nie, poczytaj troche o
                > ekonomii, to pogadamy ;)

Słuchaj no kraliku11, z ostatnich 12 miesięcy spędziłem prawie 7 za granicą, bo programuję dla zachodnich firm motoryzacyjnych. Ztego powodu wogóle nie brałem udziałuw wyborach do sejmu. Wiem doskonale, gdzie i jak załozyc firmę. Stać mnie na to, żeby płacic większe podatki w Polsce. To mój taki specyficzny kaprys patriotyczny. Na ekonomii się nie znam doskonale, bo jestem inżynierem. Jakiś Twój koleś przed chwilą juz mi znalazł etat w PiS i nadał mi dyplom uczelni moskiewskiej :-), mimo, że w życiu nie byłem za naszą wschodnią granicą. Ale cóż nie będę pisał tu swoich danych osobowych, bo i tak można napisać, że to nie moje. Po prostu niektórzy stwarzają sztuczny podział inteligencja-PO, a debile i ciemnogród - PiS. Zgadzam sie z tym, że większość ludzi wykształconych głosowało na PO. Większość moich kolegów ze studiów też. pamietaj większość, ale nie wszyscy. Też z nimi rozmawiałem i argumentem za tym wyborem był głównie podatek liniowy. Bo oni na etatach dobrze zarabiając płaca 40%. ja mając firmę jestem na liniowym 19%. Toteż mi jest to praktycznie obojetne. Ale dla mnie ważniejsze jest podejście do np. lustracji. Te pisanie na tym forum to oderwanie sie od pracyjak jestem w domu. Dlatego pojawiam sie tu nieregularnie. Ale niedlugo chyba zaprzestane, bo to jak grochem o ścianę. Ja napisze, jestem za PiS. odpowiedź pada. Bo nie masz wykształcenia. jak napiszę, że mam. To odpowiedź: pewnie kupiłeś dyplom, a jesteś głupi i przez to biedny. jak napiszę, że nie jestem biedny i mam swoja firmę. To pada to co napisał niejaki jassut, ze jestem ze szkoły Rydzyka, czy po moskwie. Przyrównuje mnie do jakis wynalazków z samoobrony. i taka z wami debata. Chyba trzeba brać sie za robotę...
    • wojtekmt Re: Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 09:33
      Widac,że nie wiesz o czym piszesz.
      Tu chodzi o taka podstawową sprawe jak zaufanie.
      Bez tego nie mozna budować koalicji.
      A swoimi gierkami i przekrętami PiS nawet ten malutki kredyt zaufania jaki
      posiadał zmniejszył do zera.
    • makulu Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 09:33
      Tysące ludzi na ulicach a prezydent beztrosko uśmiechniety, więc wina musi
      leżeć po stronie opozycji. Z czym tu się spierać ??
    • galba Dziękujmy Bogu za Tuska 11.05.06, 09:33
      Z tym przywódcą PO nigdy nie odniesie sukcesu - i o to chodzi.
      • w_v_w Re: Dziękujmy Bogu za Tuska 11.05.06, 09:36
        Dziekujmy, cokolwiek znaczyc by miało ;)

Wawerka
      • bikeman Re: Dziękujmy Bogu za Tuska 11.05.06, 09:38
        no tak, bo przeciez PO powinno miec wodza, tak jak wszystkie porzadne (wedlug
        ciebie) partie. Kaczynski, Lepper, Giertych - co powie wodz, tak partia powtarza
        echem. Wszak demokracja nie polega na dyskusji tylko na sluchaniu rozkazow -
        prawda galba?
        • tales1 Pytanie za 1$! Kto rządzi w PO? Tusk? Żart! 11.05.06, 09:45
          • lukasz_j Kto nie rozumie wypowiedzi a komentuje? Tales1 11.05.06, 11:45
          • kralik11 Re: Pytanie za 1$! Kto rządzi w PO? Tusk? Żart! 11.05.06, 11:56
            tales, czy $1 to wszystko na co cie stac? cienki jestes, udowadniasz tym tylko
            to, jakim wielkim jestes nieudacznikiem zyciowym, stad pewnie tyle zazdrosci i
            msciwosci w tobie, w polaczeniu z totalna glupota daje to wynik: tales$1 :)))
            • sfaczim Pytanie za 100000$: Kralik11 pracujesz w PO? 11.05.06, 12:05
              Zwrócłem uwagę na Ciebie, że jesteś strasznie zacietrzewiony, płacą Ci za to?
              Funia tez jest za Po, ale ma jakieś argumenty, a Ty ujadasz.
              • kralik11 Re: Pytanie za 100000$: Kralik11 pracujesz w PO? 11.05.06, 12:24
                $100000 to ja sobie przeznaczam na wakacje, bo widzisz ja mam bardzo dobrze
                prosperujaca firme na zachodzie i dla PO nie pracuje:) a upatrzyles sobie mnie,
                poniewaz to ja demaskuje PiSarczykow forumowych i wyglada na ty, ze ty jestes
                jednym z nich, tylko ze pod innym nickiem :)
      • makulu Re: Dziękujmy Bogu za Tuska 11.05.06, 09:40
        galba napisał:

> Z tym przywódcą PO nigdy nie odniesie sukcesu - i o to chodzi.

Jest taki dowcip o Polskim rolniku króry patrzy z zazdrością na 100 krów
        sąsiada i zamiast myśleć jak dobrze byłoby też 100 krów mieć marzy zeby
        te za płotem zdechły. Podobny poziom kolo reprezentujesz. Szkoda na ciebie
        czasu.
      • k_r Re: Dziękujmy Bogu za Tuska 11.05.06, 09:41
        oh to pwinieneś sie cieszyć jak nie daj Boże PO zmieni przywódce to zaraz
        odnieśie sukces i PiS pójdzie w pis.u...

czyz nie?
      • wymiatator1 Re: Dziękujmy Bogu za Tuska 11.05.06, 09:45
        dziękujmy Bogu za to, że Galba brzydzi się kobiet i nigdy nie będzie mieć
        dzieci.
      • tiales1 galba..przypominam, to forum jest dla ludzi.. 11.05.06, 10:32
        ty jesteś prosiak niemyty..
      • laseczka.galby Galbus dzidzia, cio ty? Dziekujemy za J.Kaczynskie 11.05.06, 10:34
        aka Bonaparte. Przy jego strategicznym geniuszu, koalycji na ktora czekal caly
        narod, Platforma, za 3.5 roku bedzie w stanie samodzielnie rzadzic, a takie
        marki jak PiS, Samoobrona i LPR przejda do nieslawnej historii Polski.
    • prozzac Tusk nie wygląda mi na zagniewanego 11.05.06, 09:36
      Natomiast kaczory z uporem, jak mantrę powtarzają, że to wszystko wina PO, że
      PiS tak się musi upadlać. Wcześniej było to śmieszne, później groteskowe a teraz
      robi się straszne. Bo "ciemny lud" zaczyna w to wierzyć...
      • tales1 ..ale raczej na zdezelowanego!A z czegoś żyć trzeb 11.05.06, 09:47
        a!
      • tales1 Teraz to mają takie psychotropy, że hej! Odlot! 11.05.06, 09:51
        • tiales1 tales1..zażywa trzy razy dziennie!.. taki zwyczaj 11.05.06, 10:36
          w sekcie RM..wszyscy muszą byc nawaleni!
          • tales1 O!Kolejny "dający sobie w żyłę"?Pij mleko będziesz 11.05.06, 11:18
            wielki! Posłuchaj Bogusia Lindy-to zdrowsze!
    • voodeen Wyautować Tuska ! 11.05.06, 09:38
      Nudny już się stał z tą swoją wiecznie zbolałą miną skrzywdzonego. Mam
      nadzieję, że jego partia wystawi mu rachunek za nieudolność. Pański czas minął
      panie Tusk!
    • tales1 Co to sie z ludźmi dzieje,kiedy ciagle przegrywają 11.05.06, 09:42
      • k_r Re: Co to sie z ludźmi dzieje,kiedy ciagle przegr 11.05.06, 09:45
        a tak .. propozycja wsparcie rządu przy:
        "wszystkich sprawach o dużej wadze dla Polski. Jako przykład wymienił inicjatywy
        mające na celu zmniejszenie bezrobocia i ograniczenie emigracji młodych,
        wykształconych ludzi."

tak to rzeczywiście klasyczny przykład ... no własnie czego?
        • mg2005 p.Tusk -a jeśli ta "fałszywa teza" jest prawdziwa? 11.05.06, 09:56
          :)))
    • marakuja2 puknij ty się w czoło 11.05.06, 09:54
      nie można już tego słuchac, ze tusk obrażony na kaczki - tusk po prostu łaje
      kaczki bo te są tego warte. i dlatego robi coś dla kraju. jak pojęcia nie masz o
      polityce to sobie daj spokój z komentarzami - powtarzanie w kółko oklepanych tez
      to symbol głupoty
      • orffeusz Re: Żydzi amerykańscy także krytykują rząd polski 11.05.06, 10:01
        A oni wiedzą zawsze najlepiej. A więc Tusk ma rację i tę rację napewno Żydzi
        amerykańscy przyznaliby rządowi stworzonemu przez Donalda Tuska i PO.
      • ciupazka Re: puknijcie sie w coło, jak go mocie, hehe 11.05.06, 10:01
        My godomy TUSKOWI : Psyyyyga! Ni mozno juz patrzyć na tego niby "wodza"
        PO, syćkik zawiód i zawiódł do rzyci... i momy syćka toto, co momy,
        psyyyga, tak po nasemu.
        • katolik_polski1 Re: puknijcie sie w coło, jak go mocie, hehe 11.05.06, 10:19
          ciupazka napisała:

> My godomy TUSKOWI : Psyyyyga! Ni mozno juz patrzyć na tego
          niby "wodza"
          >
          > PO, syćkik zawiód i zawiódł do rzyci... i momy syćka toto, co momy,
          > psyyyga, tak po nasemu.
          +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
          Chyba mu zbojnikowac przyjdzie :)
      • kolargolo Lepper lepszy od Komorowskiego? 11.05.06, 10:08
        najwyrazniej wg Kaczynskich tak wlasnie jest.
        • voodeen lepszy od Komorowskiego? 11.05.06, 10:15
          Każdy jest lepszy od Komorowskiego.
      • marakuja1 ukradłaś mi nicka :) 11.05.06, 11:34
        ale chyba jesteśmy po tej samej stronie barykady więc nie będę krzyczeć ;)
    • alkud Lech Kaczyński ***wstydzi*** się SamoPiSu... 11.05.06, 10:03
      i ja mu się nie dziwię... To także jego zasługa :-)

---
      religiapokoju.blox.pl/2006/05/Prorok-Muhammad-nie-byl-pedofilem.html
      • m15 peowiaki przegrywają na wszystkich frontach 11.05.06, 10:05
        alkud napisał:

> i ja mu się nie dziwię... To także jego zasługa :-)
        drugą siłą w kraju zdaje się być samoobrona,a cieniasy jak to cieniasy -stają
        sie jej cieniem
    • agat_d Zostawcie Tuska w spokoju! 11.05.06, 10:07
      Czy naprawdę nie widzicie, co się dzieje w tej chwili w Polsce i czyja to jest
      wina?! Tusk się na nikogo nie obraża, to PiS od początku przyjęło strategię
      zwalania winy na PO i jest w tym konsekwentne! I całe szczęście, że PO nie
      weszła do rządu i nie chciała współpracować z Kaczyńskimi! Przynajmniej
      zachowała twarz i uniknęła kompromitacji.
      • m15 tak- on ledwo dycha,jakiś osowiały i otumaniony 11.05.06, 10:32
        agat_d napisała:

> Czy naprawdę nie widzicie, co się dzieje w tej chwili w Polsce i czyja to
        jest
        > wina?! Tusk się na nikogo nie obraża, to PiS od początku przyjęło strategię
        > zwalania winy na PO i jest w tym konsekwentne! I całe szczęście, że PO nie
        > weszła do rządu i nie chciała współpracować z Kaczyńskimi! Przynajmniej
        > zachowała twarz i uniknęła kompromitacji.
        ewidentnie w stanie depresyjnym spowodowanym ostrym szokiem powyborczym,a kto
        jesy temu winien?wyborcza,wszak ona wieszczyła zwyciestwo peowiaków,już był w
        ogródku juz witał .......
    • q_vw Re: Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 10:19
      PO nie rządzi Polską. PO jest partią opozycyjną ponieważ koalicji nie chcieli
      bracia Kaczyńscy, a konkretnie Jarosław. Jeszcze przed wyborami wrześniowymi
      Jarosław Kaczyński układał się z Lepperem. Przez całą kampanię wyborczą PiS
      atakowało PO, jakby to był przeciwnik, a nie partner koalicyjny... efekt jest
      jaki jest. Ponadto, prezydent Kaczyński w lutym miał nieskrępowaną niczym wolę
      rozwiązania parlamentu, posłuchał Jarosława i nie rozwiązał, czy to wina PO ?
      Pewnie tak... Wciąż rząd może podać się do dymisji co wymusi przedterminowe
      wybory, ale brak takiej dymisji to zapewne też wina PO. Tusk, jako lider
      opozycji, bo PO jest największą opozycyjną partią, nie raz deklaruje, że PO
      poprze wszelkie dobre dla Polski i gospodarki pomysły rządu, niech tylko rząd
      je ma... a sęk w tym, że ich nie ma. Polityka PiS nie istnieje, od 7 miesięcy
      rząd dryfuje, zajmuje się sprawami trzeciorzędnymi. Marcinkiewicz chwali się
      wynegocjowanym budżetem unijnym... ale co z tego, skoro w polskim budżecie
      obcina się kwoty na drogi czy koleje, a jak u nas bedzie mniejsza partycypacja
      to mniejsza będzie i unijna... Wciąż brak projektów obniżenia podatków,
      składek, nie ma redukcji armii urzędników, brak lepszych, prostszych przepisów,
      zero działań dla przedsiębiorczości... mamy tylko słowa, słowa, słowa... a
      ostatnio chyłkiem rząd wycofuje się z wszelkich butnych wypowiedzi (rura
      bałtycka)... Raz jeszcze wspomnę, PO jest w opozycji, nie rządzi, nie jest rolą
      opozycji reformować państwo, bo nie ma takich możliwości, to sprawa rządu.
      Gabinet cieni PO, o ktoórym wspomniano, ma recenzować działania poszczególnych
      ministrów, sęk w tym, że nie ma czego recenzować, bo ministrowie nic nie
      robią !!! Ja będę chwalił PiS, jeśli zacznie coś robić, zwłaszcza w gospodarce,
      bo partyjne gry i podchody, knucia i spiski, obrażanie innych... z tego chleba
      nie będzie...
      • agat_d Dzięki, q_vw 11.05.06, 10:25
        Nic dodać, nic ująć. To najlepszy opis sytuacji, jaki pojawił się do tej pory
        na tym forum. Polecam lekturę!
      • janjas2 PO "konstruktywną opozycją"... 11.05.06, 10:51
        Nie zgodzę się z twierdzeniem, że Jarosław Kaczyński nie chciał koalicji.
        Właśnie PRZED wyborami, zarówno Tusk JAK I Kaczyński, mówili o wspólnym
        rządzeniu Polską - o KOALICJI. Kampania wyborcza nie jest w jakiejkolwiek mierze
        argumentem, ponieważ jest ona ostrą walką o to, kto będzie liderem tejże
        koalicji, czyli komu przypadnie pierwszeństwo w obsadzaniu ministerstw w rządzie.

Prezydent Kaczyński istotnie mial wybór - rozwiązać (i doprowadzić do kolejnych
        wyborów) czy nie rozwiązać. Podją decyzję taką jaką podją i koniec. Uzasadnienie
        mieliśmy okazję wysłuchać w specjalnym przemówieniu Prezydenta.

Tusk "nie raz deklaruje, że PO poprze wszelkie dobre dla Polski i gospodarki
        pomysły rządu", ALE ani razu nie mówi, które ustawy lub czego dotyczące będzie
        popierał a jakich nie. Innymi słowy mówi o ogólnikach a nie konkretach! Nie
        wspominając o tym, że jak do tej pory chyba poza "becikowym" nie poparł ani
        jednej ustawy. Jestem bardzo ciekawy, czy uczestniczy w rozwiązywaniu problemu
        służby zdrowia...(jakoś się tym nie chwalił ostatnio, a myślę, że byłby to dobry
        argument na to, że jednak interesują go losy Polaków)

Gabinet Cieni, jesli jego rolą jest recenzowanie i monitorowanie prac rządu, to
        też wydaje mi się dziwne, że działający podobno już od kilku miesięcy gabinet,
        chyba niczego nie zrecenzował - wydaje mi się, że taka recenzja odbiłaby się
        echem w jakimkolwiek serwisie informacyjnym...

Co zaś się tyczy roli PO w tzw. "rządzeniu", to niestety wszyscy jakby
        zapominają, że KAŻDA PARTIA W SEJMIE ma wpływ na przebieg rządzenia bez względu
        na to, czy jest w rządzie czy nie. W jaki sposób? Poprzez zwykłe głosowanie.
        Przykład - przegłosowanie "becikowego 2" przez PO (nie będącego w rządzie) na
        spółkę z LPR (drugiej od końca co do wielkości partią) oraz SLD (o ile dobrze
        pamiętam). Poza tym każda partia może składać swoje projekty ustaw. Ja i myślę,
        że każdy, na miejscu PO, jeśli istotnie PO miałaby złożone jakieś genialne
        ustawy, lub liczba złożonych przez nią ustaw byłaby duża (np. porównywalna z
        PiS, czy może nawet większa), na 100% użyłbym tych przykładów jako argumentów
        przeciw PiSowi. Tymczasem o tym cisza...

Konkluzja: nie wydaje mi się, żeby Tusk razem z PO był "opozycja konstruktywną"
        (czyli "czynną", "alternatywną dla siły rządzącej" itd. itp.). Mówisz, że PiS
        nie ma programu? - pokaż mi program PO, które od miesiąca czy nawet dwóch nie
        wychyla nosa i nie wychodzi z jakąkolwiek inicjatywą w rządzie, nie wspominając
        o już w sumie 7 miesiącach, w których PO podczas bycia "opozycją" nie wpłynęła w
        jakikolwiek "konstruktywny" sposób na rządzenie (za wyjątkiem "becikowego 2").
        • funia81 Re: PO "konstruktywną opozycją"... 11.05.06, 11:11
          > zarówno Tusk JAK I Kaczyński, mówili o wspólnym rządzeniu Polską - o KOALICJI.

Ale - jak pokazala kampania wyborcza (ktora nie wiem czemu lekcewazysz) i
          pozniejsze ruchy PiS - Kaczynscy tylko o niej MOWILI. Jak mozna potencjalnemu
          partnerowi koalicyjnemu (partnerowi, nie maszynce do glosowania) dyktowac "ten
          sie nadaje na wicewmarszalka, a ten nie, bo brzydko o nas mowi"? Albo "tego pana
          w rzadzie nie chcemy, bo nie i juz"? Zwlaszcza w swietle ostatnich decyzji o
          wicepremierostwie brzmi to zenujaco.

> Podją decyzję taką jaką podją i koniec.

Wlasnie ze nie koniec. Mam wrazenie, ze chcesz zamknac usta krytykom
          Kaczynskich, bo "pan prezydent wyglosil uzasadnienie", a jednoczesnie mietosisz
          sprawe becikowego, ktore, przyznaje, bylo wpadka PO. Ale bylo, minelo i koniec.
          Podoba ci sie taka propozycja zamkniecia dyskusji?

>
          > Tusk "nie raz deklaruje, że PO poprze wszelkie dobre dla Polski i gospodarki
          > pomysły rządu", ALE ani razu nie mówi, które ustawy lub czego dotyczące będzie
          > popierał a jakich nie.

Nie rozumiem... To nie Tusk ma miec te pomysly, tylko koalicja! Jak je PO
          zobaczy, to bedzie moglo mowic: to popieramy, tego nie. Nie ma konkretow - nie
          mozna rozmawiac o konkretach. Mowia wyraznie np. tak: poprzemy rozwiazania
          upraszczajace zycie przesiebiorcom. I co? I nic! Nie dosc ze od poczatku nowej
          kadencji Sejmu takich rozwiazan nie widac (a to przede wszystkim rzad powinien
          wyskakiwac z inicjatywami ustawodawczymi), to jeszcze sa sygnaly, ze PiS ma
          wprost przeciwne zakusy.

> Jestem bardzo ciekawy, czy uczestniczy w rozwiązywaniu problemu
          > służby zdrowia...

Ale na wszelki wypadek zakladasz, ze nie... Fajne. Argument nie do ruszenia. Ale
          zadam pytanie w stylu "a u was bija Murzynow": rzad cos roobi w tej sprawie?
          Moze ja nie zauwazylam, ale lekarze chyba tez nie zauwazyli.

> Gabinet Cieni, jesli jego rolą jest recenzowanie i monitorowanie prac rządu,
          > to też wydaje mi się dziwne, że działający podobno już od kilku miesięcy
          > gabinet, chyba niczego nie zrecenzował

Co mial zrecenzowac? Podaj jakis konkret do recenzji. Konkret, a nie np. jakies
          zagranie Ziobry pod publiczke. A jesli nie pamietasz, to pierwsze podatkowe
          pomysly Gilowskiej owszem, zostaly "zrecenzowane". Tylko trudno zeby ci sie ta
          recenzja spodobala.

> na 100% użyłbym tych przykładów jako argumentów przeciw PiSowi.

Ale w Sejmie ma sie rzadzic, a nie prowadzic kampanie wyborcza cz walke "przeciw
          PiSowi"! Zrozum, nie masz pojecia, co sie naprawde dzieje w rzadzie i Sejmie, co
          chwile zastrzegasz sie "wydaje mi sie, ze", ale na wszelki wypadek krytykujesz
          PO, bo nie robi tego, co ty bys zrobil. To zalosne.

> Mówisz, że PiS nie ma programu? - pokaż mi program PO, które od miesiąca czy
          > nawet dwóch nie wychyla nosa i nie wychodzi z jakąkolwiek inicjatywą w
          > rządzie

Po pierwsze: w tej sytuacji to PiS MUSI miec program. Ktorego nie ma.
          Po drugie: powyzsze sformulowanie znow dowodzi twojeo dyletanctwa. Jak PO moze
          wyjsc z inicjatywa w rzadzie, skoro w nim nie jest?! Wiem, jak ktos nie lubi PO,
          to po prostu bedzie krytykowal bez wzgledu na fakty. Przeciez wasi idole i
          wodzowie wlasnie tak robia. Do boju, janjas2!
          • janjas2 Re: PO "konstruktywną opozycją"... 11.05.06, 12:06
            Po pierwsze moje "wywody" były odpowiedzią na "wywody" mojego Przedmówcy.
            Chciałem dosłownie "odwrócić kota ogonem", gdyż uważam, że Przedmówca w swojej
            wypowiedzi nie posłużył się żadnymi argumentami, a tylko wypowiedział swoje
            zdanie w taki sposób, jakby była to święta prawda jednocześnie kończąc
            definitywnie dyskusję na ten temat. Dlatego proszę o skonfrontowanie mojej
            wypowiedzi z wcześniejszą.

Odnośnie treści...

Napisałem, że kampania miała na celu wyłonienie tego, który będzie miał
            decydujące zdanie w tworzonej później koalicji jak i w rządzie. Czy wyobrażasz
            sobie sytuację, w której Ty nie masz możwliwości niezgodzenia się na kandydaturę
            pewnej osoby na stanowisko marszałka czy jakiegoś ministra w momencie, gdy Tobie
            właśnie (a nie komuś innemu) owa możliwość jest przypisana?
            Nie porównywałbym również sytuacji odmawiania przez PiS temu czy innemu posłowi
            PO takiego czy innego stanowiska z sytuacją, która się w tej chwili wytworzyła.
            Głównym powodem jest to, iż wtedy było przeświadczenie, iż koalicja PO-PiS
            będzie. Jednocześnie nie było groźby nowych wyborów, podania się rządu do
            dymisji ani rozwiązania sejmu przez Prezydenta - były najrówniejsze alternatywy.
            Dzisiejsza sytacja, której nomen omen nie popieram i mi się nie podoba, jest już
            po powyższych "przejściach" i jedyną już teraz przyszłością dla rządu w momencie
            rozpadu tej koalicji są nowe wybory - ostateczna alternatywa.

"Wlasnie ze nie koniec. Mam wrazenie, ze chcesz zamknac usta krytykom
            Kaczynskich, bo "pan prezydent wyglosil uzasadnienie", a jednoczesnie mietosisz
            sprawe becikowego, ktore, przyznaje, bylo wpadka PO. Ale bylo, minelo i koniec.
            Podoba ci sie taka propozycja zamkniecia dyskusji?" - w tym przypadku jak
            najbardziej TAK!! Ale pamiętaj, że nie ja wyciągnąłem ten argument, tylko mój
            Przedmówca.

"rzad cos robi w tej sprawie? Moze ja nie zauwazylam, ale lekarze chyba tez nie
            zauwazyli." - nie byłbym taki szybki w ocenie. Pamiętaj, że lekarze domagają się
            podwyżek i poprawy stanu służby zdrowia OD ZARAZ. Nie ma takiej ustawy, którą
            możnaby wprowadzić "od zaraz". Poza tym nawet jeśli by taka ustawa była, to na
            jej skutki należy mimo wszystko poczekać (nie wyłączając natychmiastowych
            podwyżek czy becikowego). Serwisy informacyjne wszelkiej maści podają, że rząd
            pracuje nad poprawieniem sytuacji lekarzy, a prace nad tą poprawą mają zostać
            opublikowane w ciągu najbliższych 2 tygodni. Serwisy również podają, że lekarze
            uważają proponowane przez rząd zmiany za niewystarczający - stąd kontynuowanie
            protestów. Proponuję się w tej chwili nie kłócić, bo się na pewno ze mną
            zgodzisz, że nie ma taka kłótnia sensu, i poczekać na to, co rząd zaprezentuje i
            jaka będzie wtedy reakcja służby zdrowia.

"Co mial zrecenzowac? Podaj jakis konkret do recenzji." - Jednak... Kilkakrotnie
            na różnych kanałach TV (TVN, TVP2, TVP1) pojawiały informacje, że jest złożonych
            kilkadziesiąt ustaw - przyznają to nie tylko zwolennicy, ale i przeciwnicy PiSu.
            Czy nie sądzisz, że wśród takiej liczby nie znalazłyby się takie projekty, które
            Gabinet Cieni mógłby zrecenzować, a raczej skrytykować (w dobrym sensie tego
            słowa), bo dosłownie taka jest jego rola?

Jasne, że w Sejmie ma się rządzić. Jednak zauważ, że wielokrotnie politycy w
            wypowiedziach do gazet i telewizji przekomarzają się i dosłownie licytują, że ci
            zrobili aż tyle, a tamci tylko tyle. Zresztą nie tylko sami politycy, ale
            również gazety wyciągają najróżniejsze argumenty i haki raz na jednych, raz na
            drugich. Czy nie uważasz, że taki argument byłby dobrym do wysunięcia, jeśli nie
            dla polityka to może dla dziennikarza?

"Po pierwsze: w tej sytuacji to PiS MUSI miec program. Ktorego nie ma." - to ma
            być dogmat czy prawda w stylu "wszyscy wiedzą, że..."? Udowodnij mi, przekonaj
            mnie, że PO ma program (a mieć MUSI skoro był potencjalnie partią, która mogła
            wygrać wybory), a PiS nie go nie ma!

"jak ktos nie lubi PO, to po prostu bedzie krytykowal bez wzgledu na fakty.
            Przeciez wasi idole i wodzowie wlasnie tak robia." - po raz kolejny odsyłam Cię
            do wypowiedzi mojego przedmówcy.

I proszę Cię, nie wciskaj mi o mnie czegoś, co nie jest prawdą. PiS nie jest
            moim idolem, choć przyznaję się, że jest to partia, której wśród obecnych w
            Sejmie jestem w stanie dać prym (jednocześnie nie znaczy, że każdy pomysł
            popieram i zwalczas jego przeciwników!). Poza tym jak każdy odbieram
            rzeczywistość sybiektywnie i nie zgadzam się z wizerunkiem PO, który jest w tej
            chwili lansowany, że PO, w obecności krwiożerczego PiSu, ma "związane ręce" i
            nie może niczego zrobić, ofiara pisowskich krętactw i afer. Takie postawienie
            sprawy jest dla mnie aż nazbyt jednostronne.

Pozdrawiam funia81 i czekam na odpowiedź.
      • pknoppl Re: Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 11:18
        Wszystko rozumiem, z częścią się zgadzam. Ale czy nie uważasz, że rolą każdej
        opozycji powinno być POmaganie w reformowaniu państwa? Bo przykładowo samo
        recenzowanie czy wręcz przeszkadzanie nie przynosi jej honoru...
    • marian391 Prezydent PiSpolsko 11.05.06, 10:24
      Kolejny przykład, że prezydent zachowuje się jak funkcjonariusz PiS. Orędzie
      było wręcz żenujące i uwlaczało godności Polaków. Zostali oni potraktowani jak
      stado bezmyślnych istot. Tylko ktoś ograniczony intelektualnie mógł sądzić, że
      po atakach PiS na platformę w kampani parlamentarnej i prezydenckiej, możliwa
      jest koalicja między nimi. Zresztą PiS udowodnił, że nie potrzebny jest mu
      koalicjant, ale satelita. Nie potrafi dzielić się władzą. Przykładem czego jest
      odseperowanie nowych koalicjantów od resortów politycznych. Cojuż stwarza
      zarzewie konfliktu. Prezydent dowiódł, żę najwżniejsze jest opanowanie WSI oraz
      stworzenie CBA - policji politycznej. Jest 500mln zł na to. ale nie ma dla
      Słuzby Zdrowia. A co osiągnieć gospodarczych to jedyną zasługą PiS jest to, że
      nie zdązył jeszcze nic popsuć.
    • tiales1 LKaczyński..pokazał całkowity brak honoru! 11.05.06, 10:29
      człowiek bez żadnych zasad moralnych!
      • m15 Re: LKaczyński..pokazał całkowity brak honoru! 11.05.06, 10:33
        tiales1 napisał:

> człowiek bez żadnych zasad moralnych!
        gdybyś miał pojęcie o tych zasadach to byś wiedział ,iż bredzisz
        • tiales1 m15..honor dla prezydenta, podać reke SB-kowi? 11.05.06, 10:39
          i kryminaliście?..a co z Giertychem?
    • zak2306 Byle do V Rzeczpospolitej!... 11.05.06, 10:34
      ...IV sie nie sprawdzila i przynosi wstyd i hanbe wszystkim tym sprawiedliwym z
      PiS, ktorzy sie tego nie spodziewali, ale musza teraz niczym baranki na rzez
      podazac za swoimi czolowymi klonami. Mialem nadzieje na prawicowego prezydenta,
      ktory bedzie pilnowal ladu i porzadku tak jak to obiecywal. Teraz po ponad
      czterech miesiacach od zaprzysierzenia nie dostrzegam w nim niczego takiego co
      mogloby swiadczyc o tym, ze idzie lepsze. Autorytet urzedu prezydenckiego w
      moich oczach siega dna. No bo co ja slysze - kazde oredzie, kazda wypowiedz,
      kazda uroczystosc jest okazja do tego, zeby powiedziec ze ta sytuacja jest wina
      PO. Hm... To smutne i zenujace. To nie Platforma rzadzi i to nie Platforma
      bedzie rozliczona za sprzymierzenie sie z Lepperem i Giertychem. Czyz to nie
      brak argumentow kryje sie za wszystkimi wypowiedziami zarowno prezydenta jak i
      jego brata? Czyz to nie jest proba ucieczki przed odpowiedzialnoscia i
      ratowania wlasnej skory, ktora powoli zaczyna podlegac procesowi garbowania?
      Platforma robi to co moze, a ze nie moze zbyt wiele to juz raczej nie jest w
      tej sytuacji wina Platformy. Czas pokaze co bylo dobre a co zle. Mam osobiscie
      nadzieje, ze tego zlego bedzie mniej niz wiecej, ale w tym momencie jestem
      przerazony brakiem widokow na polepszenie sytuacji. Chociaz moze przerazony to
      zbyt wiele powiedziane. Czas pokaze kto ma racje. Tusk jak sadze nie "gniewa"
      sie na "dwoch takich co ukradli...", choc sluchajac tych wypowiedzi pewnie
      powinien. Gniewac moga sie dzieci lub ludzie slabej wiary do ktorych mozna z
      cala pewnoscia zaliczyc tych wszystkich, ktorzy nie potrafiac myslac sami lapia
      sie slow swoich liderow politycznych. Kazdy popelnia bledy, ale ze smutkiem
      trzeba wspomniec, ze tych bledow w ostatnim czasie najwiecej popelnia wlasnie
      PiS i "pierwszy obywatel".
    • tiales1 pajace z sekty Rydzyka,galba,tales1,są na prochach 11.05.06, 10:50
    • guyritchie przydałby sie nieco ostrzejszy jezyk 11.05.06, 10:53
      a nie takie pierdu-pierdu.

wolałbym aby tusk wyraznie powiedział,
      ze lech kaczynski to prezydent nie RP
      a prezydent PiS.

wolałbym aby tusk powiedział jasno,
      ze to nie platforma kokietowała Leppera,
      a wlasnie PiS od wyborów puszczał oko do przestepcy
      i formacji esbeckiej.

wolalbym aby tusk czesciej przypominał słowa
      kaczorów...ich własne słowa o esbeckim rodowodzie SO
      i o bandzie, która nie mysli o polsce.

wolalbym aby tusk wyraznie powiedzial,
      ze kaczynski wreczyl nominacje przestepcy,
      przywodcy bandy i esbeckiej formacji.

wolalbym aby tusk wrescie mowil dosadniej,
      aby nie uzywał retorycznych woalek.
      wolałbym aby prosto nazywał rzeczywistosc,
      prosto mowil do ludzi, ze PiS i prezydent buduje im kraj
      z przestepcami i esbekami.
      • funia81 Re: przydałby sie nieco ostrzejszy jezyk 11.05.06, 11:14
        To prawda. Przydaloby sie troche mocniejszej retoryki, bo tym owijaniem w
        bawelne PO nowych wyborcow nie zdobedzie. Inteligentnych juz zdobylo - teraz
        trzeba sie postarac o tych prostszych, do ktorych przemawia sie... inaczej.
        • sfaczim Re: przydałby sie nieco ostrzejszy jezyk 11.05.06, 11:22
          funia81 napisała:

> To prawda. Przydaloby sie troche mocniejszej retoryki, bo tym owijaniem w
          > bawelne PO nowych wyborcow nie zdobedzie. Inteligentnych juz zdobylo - teraz
          > trzeba sie postarac o tych prostszych, do ktorych przemawia sie... inaczej.

Ej prorok, a skąd wiesz, że inteligentnych zdobyło. Też może jesteś zaklinaczem. Co jest wg Ciebie miara inteligencji, głosowanie na PO i SLD ? Czy nie widzisz, że linia podziału PO/PiS nie przebiega na świadectwie maturalnym, tylko na priorytetach. PO głosi pierszeństwo gospodarki przed prawem, a PiS odwrotnie, wpierw robimy porządki, a potem dopiero bierzemy sie za gospodarkę. Wczorajsza afera w ZUS z lipnymi rentami jest kolejnym dowodem, ze trzeba głęboko wyplenić ludzi ukladu i przywrócić porządek. Bo inaczej na wzroście gospodarczym będą zyskali tylko pociotki komuszych pociech. Pozdrawiam
          • laaazy_boy Re: przydałby sie nieco ostrzejszy jezyk 11.05.06, 12:11
            > PO głosi pierszeństwo gospodarki przed prawem, a PiS odwrotnie, wpierw robimy
            >porządki, a potem dopiero bierzemy sie za gospodarkę.

Porządki PiS widać jak na dłoni. Koalicja większościowa po 7 miesiącach.
            Rewolucja moralna z udziałem SO i LPR. Blamaż na forum międzynarodowym.
            Opóźnienia w wypłatach świadczeń unijnych dla rolników. Skłucanie się ze
            środowiskami lekarzy, prawników, urzędników i ludzi myślących. I żadnych,
            absolutnie żadnych reform poza nowym "teraz k..wa my".

Oto porządki PiSu.
          • jassut sfaczim, niestety po wykształceniu idzie podział 11.05.06, 12:14
            Widac to choćby w atakach kaczorów na inteligencję.Olewanie lekarzy,
            podszczypywanie prawników i nauczycieli, ciągły atak na media. To nie na forum
            ta idea się zrodziła tylko we łbie lidera lumpen-prawa i lumpen-sprawiedliwości
            mierzonej afirmacją rydzyklandu i emeryturami gorniczymi, wyrażanej poparciem
            dla (po prostu) nieuków w rządzie, ludzi bez ukończonej odpowiedniej liczby
            klas, lub zdobywców matur z ostatnich lat w odpowiednich szkołach, gdzie sie
            szanuje posłów(Beger, Hojarska)). Chrzanić nawet radykalizmy, ale władza w
            rękach prostaków bedzie się mścić na elitach wszelkimi sposobami. Kadry, do
            których należą Tobie podobni, kształcone w szkole mediów Rydzyka, albo na
            promoskiewskich uczelniach to są lumpen-kadry. Dowodem na to są - o czym kiedyś
            tu pisałem - posty na forum (pisane zapewne na rozkaz), że oto "skonczyłem tyle
            a tyle szkół, mam takie a taki IQ (był też taki), a MIMO TO popieram PIS". Juz
            sam język Was zdradza. Tak jak język kaczorów zdradza ich głeboka indolencję i
            rzeczywisty brak przygotowania do rządzenia prawie 40 milionowym narodem
            nieskoszarowanych obywateli. Umieją tylko i wyłącznie jednoczyc wokół wrogów -
            co czyni PiS partią neobolszewicką. Przypominam, ze bolszewicy nazwali się tak,
            bo było ich mniej. Kłamstwo było wpisane w fundament partii Lenina. Tak jak
            kłamstwo jest wpisane w nazwę Prawo i Sprawiedliwość.
      • sfaczim Re: przydałby sie nieco ostrzejszy jezyk 11.05.06, 11:15
        guyritchie napisał:

> a nie takie pierdu-pierdu.
        >
        > wolałbym aby tusk wyraznie powiedział,
        > ze lech kaczynski to prezydent nie RP
        > a prezydent PiS.
        >
        > wolałbym aby tusk powiedział jasno,
        > ze to nie platforma kokietowała Leppera,
        > a wlasnie PiS od wyborów puszczał oko do przestepcy
        > i formacji esbeckiej.
        >
        > wolalbym aby tusk czesciej przypominał słowa
        > kaczorów...ich własne słowa o esbeckim rodowodzie SO
        > i o bandzie, która nie mysli o polsce.
        >
        > wolalbym aby tusk wyraznie powiedzial,
        > ze kaczynski wreczyl nominacje przestepcy,
        > przywodcy bandy i esbeckiej formacji.
        >
        > wolalbym aby tusk wrescie mowil dosadniej,
        > aby nie uzywał retorycznych woalek.
        > wolałbym aby prosto nazywał rzeczywistosc,
        > prosto mowil do ludzi, ze PiS i prezydent buduje im kraj
        > z przestepcami i esbekami.
        >

A ja wolałbym, aby Tusk wyraźnie powiedział, dlaczego u Wałęsy spiskował z innymi esbeckimi formacjami, aby wstrzymać lustrację.
        I jeszcze wolałbym, aby wyraźnie powiedział, czy dobrze wtedy zrobił, czy źle.
        I jeszcze, żeby wyraźnie powiedział, czy skłamał odnośnie historii dziadka, czy kłamie jego kuzynka (znana z wypowiedzi dla TVN).
        I jeszcze wolałbym, żeby wyraźnie powiedział, dlaczego PO nie ukarało Piskorskiego, jak dostawał w 90-tych latach Daewoo Leganzę do jazd testowych.
        I dlaczego wewnetrznie PO nie sprawdziła pochodzenie kasy Piskorskiego i wystawiła go do Europarlamentu.

Albo jesteś komuchem albo głupi i naiwny, jeśli wierzysz w bajki PO o trosce o kraj. Przez te ciągłe ujadanie na PIS, zrobiliście ze mnie zwolennika PIS-u. zaznaczam, że na nikogo z koalicji nie głosowałem w wyborach do sejmu.
    • bibinje1 Re: Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 10:57
      Jak tak słucham L.K. to przychodzi mi do głowy
      LENIN WIECZNIE ZYWY PO WIECZNIE WINNE
    • krugozor Re: Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 10:58
      A prezydent Pis-u swoje.... Bielan i Kaminski tak go nakręcili na tę historię
      że już przykro tego słuchać.
    • grali1 Re: Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 11:20
      Jedyne co potrafią Kaczyńscy i PiS to powtarzanie mantry "winna Platforma".
      Tylko tyle i nic więcej. Gospodarka idzie rozpędem po poprzednich rządach, a
      Marcinkiewicz to rzecznik prasowy PiS za pensję premiera, bo ten rząd oprócz
      becikowego nie załatwił kompletnie nic- każdy by tak chciał (każdy bez honoru).
    • the.bill1 Jeśli TUSK mówi to na serio, to jest w układzie 11.05.06, 11:25
      Szef Platformy Obywatelskiej twierdzi, że Prawo i Sprawiedliwość obsesyjnie dąży
      do wszechwładzy. Donald Tusk powiedział w radiowej Trójce, że im kto słabszy
      wewnętrznie, tym bardziej chce władzy absolutnej. I tak - jego zdaniem - jest z
      PiS-em.
      Jako przykłady przytoczył zawłaszczanie telewizji publicznej i skład nowej
      sejmowej komisji śledczej. Ma ona zająć się polską bankowością, w tym procesem
      prywatyzacji. Donald Tusk wskazał, że w tej komisji PiS, Samoobrona i LPR mają
      miażdżącą większość. A to - według gościa Trójki - nie pozwoli komisji ustalić
      prawdy. Tusk argumentował, że rzetelnej prawdy nie określa się w głosowaniu.
      wiadomosci.onet.pl/1320273,11,item.html
      Szkoda faceta. sprzedł sie na maxa.
      • tiales1 the.debil1..poszukiwany!,..uciekł z Tworek.. 11.05.06, 11:38
      • jassut ach te Wasze nicki the.bill-u 11.05.06, 12:27
        Ciekawe skąd ten pomysł. Żeby uprzedzić atak, a może zeby pokazać wewnetrzna
        siłę. Gdzieś tam w duszy wiesz, ze jesteś thebillem, ale postanowiłeś to oswoić,
        a jednocześnie dać wszystkim wyrazisty chamski znak - tak jestm prosty i ciemny,
        ale piąche mam i wara. Taka też ta Twoja pisiorska władza jest.

Pociesz się nie jesteś jedyny. wsród najgorętszych obrońców pisu są:
        prosto-w-odbyt
        jola_z_dywit
        katolik_polski1 itp

albo takie pełne odwagi co to niby nazwisko i imię.
    • pethate Re: Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 11:30
      Kaczynski nie jest prezydentem Polski lecz Pisu.Zwalajac wine za powstanie
      koalicji na opozycje odmawia wyborcom posiadania zdrowego rozsadku.
      Wyrazajac sie o koalicjantach jako "zlo konieczne" obraza z kolei wyborcow
      glosujacych na partie bedace w koalicji.Jesli on w ogole kogokolwiek
      reprezentuje, to tylko swego brata.Mowiac o swoim zadaniu obrony konstytucji
      kpi sobie z wszystkich. Wiadoma jest rzecza, ze dla Pisu konstytucja to tylko
      papier a trybunal konstytucyjny szamani "medrcy".
    • karolina.swiecka Tusk coraz bardziej jak Frasyniuk 11.05.06, 11:33
      zwołuje konferencje wydając nowe oświadczenia pt. "Kaczory są be",
      a przynajmniej tak go przedstawia GW. Czyżby Wyborcza chciała wykończyć
      PO i Tuska jak to zrobiła z Frasyniukiem i PD?
    • glaca7 Re: Tusk: Prezydent zrzuca odpowiedzialność na PO 11.05.06, 11:38
      A kto tu sie na kogo gniewa?? Nauczcie sie ludzie sluchac i czytac a nie
      powtarzac propagande

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka