moroux 11.05.06, 13:27 On przyłączy się do nagonki na opozycję. Razem z CBA i innymi wynalazkami faszystów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyks "Wildstein nie przyłączy się do nagonki". Sw.Jurek 11.05.06, 13:30 , jak zawsze, optymista. Ale może tym razem ma rację :))? Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki wzniosła retoryka w jedną, a czyny w drugą stronę 11.05.06, 14:10 Przez wiele lat M.Jurek funkcjonował w polskiej polityce z opinią trochę kontrowersyjnego (bicie dzieci) ale przyzwoitego, ortodoksyjnego acz nieszkodliwego katotaliba. I był raczej przez wszystkich szanowany (nie napisałem nigdy nic „zgryźliwego” na jego temat). I wystarczyło kilka miesięcy bezpośredniej „współpracy” z Jarusiem MATACZEM (bezkrytyczna realizacja obstalunków DESTRUKTORA), a można go zaliczyć do najbardziej szkodliwych postaci tego partyjniacko – parlamentarnego MATRIXU, dla której KŁAMSTWO (wzniosła retoryka w jedną, a czyny w drugą stronę) od kilkunastu miesięcy stało się STANDARDEM w „kontaktach” z „ciemnym ludem” jak dla typowego JANCZARA Kaczyńskich. Tylko Polski żal panie he, he, he (m)arszałku. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - T.Lis o PiSiorkach w TOK FM: „Takiej buty władzy przez 16 lat jeszcze nie było” „Oni wychodzą przed mikrofon i bez zmrużenia oka łżą, łżą, łżą, łżą” „Biel nazywana jest czernią, czerń bielą.” Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki wzniosła retoryka w jedną, a czyny w drugą stronę 11.05.06, 14:17 więcej: Jaruś o Broniusiu w „Co z tą Polską” forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41623636&a=41629385 Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Senator Cugowski ma problem z mysleniem 11.05.06, 15:54 Obecnie zastanawia sie co on wlasciwie robi w tym Senacie i jak sie tam znalazl. Zyczymy postepow. Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Świetnie się nadaje na komisarza PiS. 11.05.06, 19:20 Zazdrosny hipokryta. Ideolog Sodomy lub jak kto woli IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka brawo Wildstein - wreszcie jakiś normalny Żyd 11.05.06, 16:25 szkoda, że ich jest tak mało Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Żyd, ateista i były mistrz krakowskiej loży. 11.05.06, 16:46 Do tego antysemita. " BW – Michalkiewicz od zawsze był tam. Z resztą od felietonu Michalkiewicza mówi się, że on jest opętany na tym punkcie, on jest antysemitą, ale nie jest aż takim, jak się go przedstawia. TL –Stopniujemy teraz. BW – Należy to bardzo stopniować, absolutnie. Właśnie stąd idzie nieporozumienie, że u nas nikt nie potrafi zrozumieć tego, że w Ameryce też występują niechęci rasowe. Trzeba się z tym w jakimś sensie pogodzić. " tomaszlis.wp.pl/wid,8260131,archiwum.html?T%5Bpage%5D=13 Jego nazwisko tak cię nie razi, jak niemieckie pochodzenie Tuska ? Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: brawo Wildstein - wreszcie jakiś normalny Żyd 11.05.06, 18:02 Juz samo zakladanie takiego rownania jest bzdura! A wracajac do nagonki na media. To ma byc nagonka? Nagonka, zreszta calkiem udana bylo zachowanie mediow za czasow rzadow SLD. Do tego doszedl McCarthyzm w komisjach sledczych. Popatrzcie po tym forum, ilu galbow sie tu kreci. Popatrzcie na komentarze do artykulu o CBA. SLD slusznie pyta: jaki zwiazek ma orientacja sexualna czy choroby, przynaleznosc do jakichs organizacji z korupcja? Na forum zamiast sie nad tym zastanowic, ludzie ciesza sie i smieja ze komuchy sie bronia. Nikt dostrzega rzeczowych argumentow! Nikt nie jest w stanie myslec? Media maja obowiazek prostowac skrzywienia rzadu w swoich komentarzach. W tym rzadzie od skrzywien az sie roi. Krytyka nie jest nagonka. Nagonka bedzie planowana praca CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
postawy Re: wzniosła retoryka w jedną, a czyny w drugą st 11.05.06, 15:39 Stanowisko Marszałka to ochłap, za który niejeden z nas by się sk***ił, zatem ja się nawet działaniom i wypowiedziom pana MJ nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
2507r Re: a wolelibyscie ptaszynki urbana? :) 11.05.06, 14:51 Z pewnością nikt by chciał, ale też każdy zdroworozsąkowo myślący człowiek nie chce na czele takiego medium jak TVP kogoś takiego jak Wildstein, czy Jeneralski, czy Kurski. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: a wolelibyscie ptaszynki urbana? :) 11.05.06, 15:39 dokładnie o to chodzi. Normalny człowiek nie chciałby ani skompromitowanego Urbana, ani oszołoma Wildszteina. Często się zastanawiam, jak to jest, że po prawej stronie ludzie myslą tak prymitywnie - "ja nie wildsztein, to od razu Urban". Albo albo. Ja wiem, że oni nie dopuszczają do siebie, że świat jest trochę bardziej skomplikowany, bo to trudniej zrozumiec ideologicznie, ale niestety, a może na szczęście - świat właśnie jest bardziej skomplikowany. Odpowiedz Link Zgłoś
postawy Wolicie dżumę, czy cholerę? 11.05.06, 15:40 A jak ktoś marzy o normalności? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Normalni w większości nie poszli na wybory. 11.05.06, 16:37 a naiwna reszta ( 40 % ) dała się nabrać specom od PR-owskich sztuczek. W sumie to dość budujące, że jeszcze nam nie umarł rozum w narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Idiotyzmy prawisz! 11.05.06, 18:45 Nazywasz normalnoscia niechodzenie na wybory? Naiwnoscia wybieranie? Uwazasz niska frekwencje za cos budujacego? Chyba masz nierowno pod sufitem. Kto twoim zdaniem powinien w panstwie rzadzic? Nalezysz do grona osob, ktore niczym liscie na wodzie daja sie poruszac otaczajacemu je pradowi rzeki, zamiast jak kamien probowac ja powstrzymac, lub wrecz jak ryba plynac pod prad. Jezeli w panstwie jest zle, jak niechodzenie na wybory ma cos zmienic? Kto, jeszcze raz pytam, ma rzadzic? Odpowiedz Link Zgłoś
wladi_putin Re: Normalni w większości nie poszli na wybory. 11.05.06, 19:24 Synek, ile Ty masz lat? Myslisz ze jakby nikt nie poszedl na wybory to zapanowalaby slodka anarchia, wolna milosc i powszechne szczescie jak w Zwiazku Radzieckim? Skoro ludzie nie poszli do wyborow, to maja taka wladze, bo innej sobie nie wybrali. Ja glosowalem i uwazam, ze mam pelne prawo protestowac przeciw PiS. Jesli ktos nie glosowal, powinien siedziec cicho - to tak samo jego wina, ze Kaczynscy rzadza jak i Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Do petentów powyżej. 11.05.06, 19:35 Doinformować się n/t formuły białej kartki wyborczej we Francji. I tyle na temat w tej sprawie - b/o. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik swiat prawicowy jest czarno bialy 11.05.06, 18:04 tylko w ich przemowach dominue kolor czerwony. Sami swojej jakosci stworzyc nie potrafia. Ich jedynym zajeciem jest odcinanie sie od czerwonego. A co nie jest z nimi jest czerwone. Jak u McCarthiego (czy jak to si eodmienia) Odpowiedz Link Zgłoś
jas Re: a wolelibyscie ptaszynki urbana? :) 11.05.06, 15:10 Głupiś Markusie.Moze i Bronek ma racje ale na sprawnego menedzera to on sie nie nadaje. Bycie antykomunista nie znaczy byc fachowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
plexi2 Re: a wolelibyscie ptaszynki urbana? :) 11.05.06, 18:43 marcus_crassus napisał: > Sto razy niż tego sepleniącego bałwana > Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Re: Wildstein ==> kolejny bulterier PiS'u 11.05.06, 14:35 A do tego cwany! Caly stan wojenny przekiblowal zagranica. A teraz przeistoczyl sie w czolowego kombatanta walki z komunizmem. I jakos nikt w LPR nie wytyka mu zydowskiego pochodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Wildstein ==> kolejny bulterier PiS'u 11.05.06, 16:51 Bo to nie są antysemici jak o nich mówićie ciołki!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Dobre. 11.05.06, 18:09 Ogromna tolerancja, miłość i słodycz przepełnia pokojowo nastawione jestestwa fanów RM. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Dobre. 11.05.06, 21:20 Szkoda odpisywać ale zrobię to jeszcze raz. Nic nie mówiłem o RM. Obsesja. Irak.Halucynacje. Widzisz tekst którego nie ma. Jeśli możesz (naprawdę poważnie) wytłumacz mi co to jest antysemityzm? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Wildstein ==> kolejny bulterier PiS'u 11.05.06, 15:16 może i "bulterier", ale jakis taki ku.. znerwicowany, a na dodatek ma chyba paradentozę ? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 "Wildstein nie przyłączy się do nagonki na rząd" 11.05.06, 13:31 odgrzewanymi kotletami antykomunizmu i lustracji nikt się nie nakarmi. Odpowiedz Link Zgłoś
minimorris1 Kto nie chce Wildsteina jest antysemitą 11.05.06, 13:31 Nie chcą media Wildsteina jako prezesa bo co, żyd? Niech się wypchają, takie kryteria nie obowiązują w Polsce...może tylko w opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl Re: Kto nie chce Wildsteina jest antysemitą 11.05.06, 14:19 Dziwne, że w jednym rządzie i środowiskach go wspierających jest tyle ludzi nienawidzących siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
rmichal2 Re: Kto nie chce Wildsteina jest antysemitą 11.05.06, 14:24 No właśnie przecież to objaw antysemityzmu z którym tak walczą owe media. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: mnie żydowstwo Wildsteina nie przeszkadza. 11.05.06, 14:55 Tylko, że jest to "nawiedzony" Żyd, a to już jest bardzo, dla demokracji, niebezpieczne połączenie. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: mnie żydowstwo Wildsteina nie przeszkadza. 11.05.06, 16:54 Bardzo dowcipne, tylko co z tego wynika. Reaktywujemy Oświęcim? Odpowiedz Link Zgłoś
onyx_70 Re: mnie żydowstwo Wildsteina nie przeszkadza. 11.05.06, 18:06 Ja wątpię czy on potrafiłby być obiektywny względem nowej władzy. Obawiam się, że za jego prezesury mogłyby znowu pojawić się napisy na murach "TVP kłamie':) Odpowiedz Link Zgłoś
zaraz_zaraz Jurek, jaką minę miał zbrodniarz Pinochet, gdy cię 11.05.06, 13:32 ... zobaczył? Naprawdę uwierzył ci, że cały naród polski stoi za nim murem, czy uznał cię za oszołoma? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Ciesze sie, ze p. Kasia jest juz na dobrej drodze 11.05.06, 13:43 bo niewatpliwie za ten ugodowy ton w stosunku do Marszalka Jurka posuna ja z TVN ciupasem.Ale cieszy mnie to, bo to naprawde wartosciowa dziewczyna; zupelnie inny kaliber niz karierowicze w stylu Pochanke i Durczoka.Ich miejsce w propagandowej przybudowce koalicji PO-SLD-Urzad Bezpieczenstwa.Bardzo sie ciesze i jesli to sie sprawdzi, to zycze jej powodzenia i miekkiego powrotu do TVP.Tacy dziennikarze sa na dzisiejsze trudne czasy walki z reliktami bolszewizmu PO-SLD-PW bardzo potrzebni.A dla zdrajcow plynie nauka- kto choc raz zetknal sie osobiscie z Janem Pawlem II nigdy juz nie bedzie wam pewnie sluzyl.PiS tak trzymac zelazna szczeka za gardlo, jak sie PO wyrwie to razem z miesem.Serdeczne pozdrowienia dla Premiera z Krakowa, zalamanie nerwowe? Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Ciesze sie, ze p. Kasia jest juz na dobrej dr 11.05.06, 14:00 grisza14 napisał: .A dla zdrajcow plynie nauka- kto choc > raz zetknal sie osobiscie z Janem Pawlem II nigdy juz nie bedzie wam pewnie > sluzyl.PiS tak trzymac zelazna szczeka za gardlo, jak sie PO wyrwie to razem z > miesem.Serdeczne pozdrowienia dla Premiera z Krakowa, zalamanie nerwowe? Ty nędzny śmieciu, jak śmiesz wycierać sobie parszywą gębę w takim kontekście Janem Pawłem II? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 No przede wszystkim to jestes durniem i moze SB 11.05.06, 14:07 jak Ci czerwona zalewa galy to wez sobie cos na obnizenie nastroju.Chamstwo jest widac dziedziczne, choc pewnie nie po babce z Ochrany. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Jurek do budy! 11.05.06, 18:19 Może jakiś weterynarz zaszczepi wreszcie te wściekłe pisuarowe psy, a przestaną toczyć pianę z pyska Odpowiedz Link Zgłoś
andrexp Re: Ciesze sie, ze p. Kasia jest juz na dobrej dr 11.05.06, 14:29 demagogiczny bełkot Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Ciesze sie, ze p. Kasia jest juz na dobrej dr 11.05.06, 18:22 grisza14 napisał: > Tacy dziennikarze sa na dzisiejsze trudne czasy walki z reliktami bolszewizmu PO-SLD-PW bardzo potrzebni Nie zapomniałeś o czymś, tak jakby ? Odpowiedz Link Zgłoś
wladi_putin Re: Ciesze sie, ze p. Kasia jest juz na dobrej dr 11.05.06, 19:17 Jak ktos sie raz zetknal z Janem Pawlem II to nie powinien dyszec nienawiscia. Poza tym, niejaki Olek Kwasniewski tez sie zetknal, i jakos mu nie pomoglo. Papiez nie byl cudotworca niestety i polactwo dalej woli stawiac pomniki zamiast czytac to co napisal o milosci blizniego, przebaczeniu, tolerancji religijnej, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
buckiler zbrodniarz Pinochet???? 11.05.06, 14:05 zaraz_zaraz, stary ubeku, Pinochet uratował Chile przed komuną. A, że wyrżnął trochę lewackiego śmiecia to bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zaraz_zaraz Re: zbrodniarz Pinochet i jego wielbiciel Jurek 11.05.06, 14:08 buckiler napisał: > zaraz_zaraz, stary ubeku, Pinochet uratował Chile przed komuną. A, że wyrżnął > trochę lewackiego śmiecia to bardzo dobrze. Etyki chrześcijańskiej musiałeś uczyć się u Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
topol zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 14:45 buckiler napisał: > zaraz_zaraz, stary ubeku, Pinochet uratował Chile przed komuną. A, że wyrżnął > trochę lewackiego śmiecia to bardzo dobrze. przeszło 30000 (trzydzieści tysięcy) ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 16:57 Gdyby tego nie zrobił komuna wyrżneła by 2mln ludzi. To oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
zaraz_zaraz Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 17:03 fly8171 napisał: > Gdyby tego nie zrobił komuna wyrżneła by 2mln ludzi. To oczywiste. Pierwsza wymówka każdego zbrodniarza. Mogłeś się bardziej postarać. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 17:18 Historia dostarczyła przykładów aż naddto. Komunizma ma przynajmniej dwa razy więcej ofiar niż faszyzm. Chile jest najbogatszym państwem Ameryki Południowj. Nie trzeba się starać tego udowodnić. To się broni samo. Odpowiedz Link Zgłoś
zaraz_zaraz Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 17:34 fly8171 napisał: > Historia dostarczyła przykładów aż naddto. Komunizma ma przynajmniej dwa razy > więcej ofiar niż faszyzm. Chile jest najbogatszym państwem Ameryki Południowj. > Nie trzeba się starać tego udowodnić. To się broni samo. To się broni tak samo dobrze, jak amerykańska wojna prewencyjna w Iraku. Czyli wcale. Ale nawet miłośnik prewencyjnego spacyfikowania przeciwników politycznych nie musi być zbrodniarzem. A Pinochet nim jest, bo nie wystarczyło mu pozbawić praw obywatelskich, zmusić do emigracji, internować, albo choćby uwięzić swoich przeciwników. On ich wymordował. Dlatego jest zbrodniarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 17:39 Ja nie popieram wojny w Iraku! Skąd ten pomysł! To była wojna domowa. Krwawa i bezwzględna! Mówie o Chile. Było to lepsze wyjście niż komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
zaraz_zaraz Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 17:54 fly8171 napisał: > Ja nie popieram wojny w Iraku! Skąd ten pomysł! To była wojna domowa. Krwawa i > bezwzględna! Mówie o Chile. Popierasz prewencyjny mord dla uniknięcia hipotetycznych mordów strony przeciwnej. Takiego prewencyjnego mordu dopuścił się Busz w Iraku, oraz Pinochet w Chile. > Było to lepsze wyjście niż komunizm. Wymieniłem ci wiele bezkrwawych sposobów na neutralizację chilijskich socjalistów. Pinochet wybrał morderstwa i dlatego jest zbrodniarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 17:58 Co ty z tym Irakiem!!!! Nie popieram wojny w Iraku i Chile!!!!!! Ale gdyby ktoś w Polsce próbował przywrócić komunizm, byłbym przeciw. Jeżeli trzeba, wyjście takie samo jak w Chile. I co? Trzymałbyś 30 tys ludzi w wiezieniu do śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 18:02 Tylko jedna nacja w tym kraju opowiada się za zwalczaniem komunizmu za pomocą faszyzmu itp. przyjemnych systemów. Zgadnij jaka, koteczku ? Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 18:49 Znajdz mi tych faszystów! Ja ich jakoś nie widzę. Obecna władza jakoś nie morduje swoich obywateli. Możesz wyrażać swoje poglądy. Nikt nie robi ci rewizji w domu. Gdzie ten faszyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
zaraz_zaraz Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 18:02 fly8171 napisał: > Co ty z tym Irakiem!!!! Nie popieram wojny w Iraku i Chile!!!!!! Ale gdyby ktoś > > w Polsce próbował przywrócić komunizm, byłbym przeciw. Jeżeli trzeba, wyjście > takie samo jak w Chile. I co? Trzymałbyś 30 tys ludzi w wiezieniu do śmierci? Ja nie popieram eliminacji przeciwników politycznych z życia publicznego. Jeśli szukasz wzorców dla takiej działalności, popatrz na Jaruzelskiego (internowanie), albo Hiszpanię (pozbawienie praw obywatelskich). Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 18:20 zaraz_zaraz napisał: > Ja nie popieram eliminacji przeciwników politycznych z życia publicznego. Pod warunkiem, że nie mają na koncie czynnej współpracy z organami bezpieki w systemach, których propagowanie jest zabronione w Konstytucji RP. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 17:42 A swoją drogą że dopuszczasz możliwość pacyfikowania przeciwników politycznych???? Niezła idea! Tylko to Aliende zaatakował pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
zaraz_zaraz Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 17:57 fly8171 napisał: > A swoją drogą że dopuszczasz możliwość pacyfikowania przeciwników > politycznych???? Niezła idea! Tylko to Aliende zaatakował pierwszy. Ja nie dopuszczam. Pokazuję ci, że Pinochet miał wybór i wybrał morderstwa. Nawet Jaruzelski wybrał lepiej (internowanie), a jest uważany za zbrodniarza. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 18:00 A popiełuszko!!!! A Przemyk! A pomorze 70. A czerwiec 56? Czy to byli samobujcy?????? Kto odpowiada za śmierć tych ludzi????? Historia?????? Odpowiedz Link Zgłoś
zaraz_zaraz Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 18:05 fly8171 napisał: > A popiełuszko!!!! A Przemyk! A pomorze 70. A czerwiec 56? Uspokój się, bo zaraz przypiszesz Jaruzelskiemu przewrót majowy. Napisałem i powtarzam - Jaruzelski jest zbrodniarzem. A jednak potrafił wybrać lepiej niż Pinochet, gdy rozpętał stan wojenny w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis widać spałeś na lekcjach matematyki. Policz sobie 11.05.06, 18:12 ile osób zabił (wydając polecenia) bandyta Pinochet, a potem filozofuj. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: widać spałeś na lekcjach matematyki. Policz s 11.05.06, 18:37 30 tysięcy, to jest jasne i nie ma co filozofować. Tylko czy była inna alternatywa? Twierdzę że nie. To Aliende rozpętał konflikt i wojnę domowa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
az100 A propos matematyki 11.05.06, 19:43 Liczyłem kilka razy parytet w komisji bankowej i za nic nie chciało mi wyjść tak jak p. Jurkowi: PiS: 156/460= 3,39 PO: 131/460= 2,85 SO: 55/460= 1,20 SLD: 55/460= 1,20 LPR: 27/460= 0,59 PSL: 25/460= 0,54 niezrz:11/460= 0,24 Jak marszałkowi z tego wychodzi 4+2+1+1+1+1 to ja nie wiem. Chyba, że przyjmiemy, ze arytmetyka sejmowa jest specjalnym działem matematyki, którego reguły ustala marszałek. Odpowiedz Link Zgłoś
zaraz_zaraz Re: widać spałeś na lekcjach matematyki. Policz s 11.05.06, 20:40 fly8171 napisał: > 30 tysięcy, to jest jasne i nie ma co filozofować. Tylko czy była inna > alternatywa? Twierdzę że nie. To Aliende rozpętał konflikt i wojnę domowa!!!! Oczywiście, że była. Można było socjalistów więzić, wydalać z kraju, internować. Pinochet wybrał morderstwa, dlatego jest zbrodniarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 17:44 Tak ale komunizm instniał przez lat 80, a faszyzm 10. Inne rzecz, że takie porównania są obrzydliwe. Normalny człowiek brzydzi się zarówno faszyzmem, jak i komunizmem. Obrzydliwe jest też takie gdybanie. Nic nie wiadomo na ten temat, co by było, gdyby Allende pozostał prezydentem Chile. Zresztą uważany był raczej za socjalistę, niż komunistę. Cokolwiek by jednak na ten temat nie mówić, jego "zbrodnie" sa czysto hipotetyczne (skąd bierzesz te liczbę 2 miliony? A może by to było 15 milionów? A może by to nie był nikt?), natomiast ofiary Pinocheta sąudokumentowane. I tyle sensu ma takie gadanie. jakich wartości Twoim zdaniem broni siorganizując karawan śmierci, odbierając dzieci rodzicom, wyrzucając ludzi z samolotów? Tylko zaznaczam, że odpowiedź typu "leackie bzdury" z góry uznam za intelektualną porażkę. A o ukrytych kontach Pinocheta słyszałeś? Ujawnili je ostanio amerykanie, jego pomocnicy, a więc chyba jest to prawdą? I okazało się, że bandyta nie robił tego nawet dla ideologii, ale po prostu dla zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Dokładnie. 11.05.06, 18:04 kazek100 napisał: Normalny człowiek brzydzi się > zarówno faszyzmem, jak i komunizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: zbrodniarz Pinochet!!! 11.05.06, 18:38 Zamach na demokracje nie jest hipotetyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Faszyzm ma WIĘCEJ ofiar niż komunizm. 11.05.06, 17:58 I to dużo więcej - przemnóż sobie ofiary z zaledwie 6-ciu lat trwania faszyzmu przez 90 - letni okres panowania komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Faszyzm ma WIĘCEJ ofiar niż komunizm. 11.05.06, 18:39 Komuna jest lepsza!!!!! Tylko 10 mln ofiar na dziesięć lat. IDIOTA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Do barana. 11.05.06, 18:51 Pięknie. To policz nam teraz ofiary faszyzmu - ile by ich było gdyby trwał tyle lat ile komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Do barana. 11.05.06, 18:58 IDIOTA!!!! Jeżeli policzyć tylko lata wojny to dużo więcej. Jeżeli przedwojenne to dużo mniej.Faszyzm i komunizm to jedno. Ilość ofiar nie ma znaczenia!!!! To chyba jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Do barana. 11.05.06, 19:05 fly8171 napisał: Faszyzm i komunizm to jedno. Ilość ofiar nie ma znaczenia!!!! Oczywiście, zaznaczając że mamy szczęście iż faszyzm trwał tylko 6 lat - w przeciwnym razie byłoby ich dwa razy więcej niż ofiar komunizmu. > To chyba jasne. Teraz jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Do barana. 11.05.06, 19:02 A poza tym. Faszysm powstał dużo wcześniej. I to nie w Niemczech. Ciekaw jestem czy wiesz co oznacza to słowo? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Do barana. 11.05.06, 19:06 Dziecko, ja już skończyłem dyskusję z Tobą. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Do barana. 11.05.06, 19:09 Licz ofiary i skaluj zbrodie wg liczb. Było miło sie dowiedzieć że komunizm jest lepszy od faszyzmu. Masz wizę do Korei Północnej? Kupię Ci bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Ciekaw jestem jak będziesz piszczał 11.05.06, 16:02 kiedy zacznie się wyrzynać narodowo-socjalistyczne śmiecie Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: zbrodniarz Pinochet???? 11.05.06, 16:53 Zbrodniarz "WOLSKI" ??? Tak, towarzysze, ale to NASZ zbrodniarz i popelnial zbrodnie w slusznej sprawie! A Pinochet- w nieslusznej: komunistow przeciez zwalczal. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Nic dodac, nic ujac. 11.05.06, 16:57 "O radykalnym indeferentyźmie można mówić w wypadku ludzi, którzy twierdzą, ze kolaboracja w czasach PRL była czymś normalnym i była normalnym wyborem życiowym. O radykalizmie można mówić w wypadku ludzi, którzy usprawiedliwiają PRL." Ale jaja na forum! Ci ktorzy dawali komuchom dupy lza tych, ktorzy nie dawali! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Nic dodac, nic ujac. 11.05.06, 16:58 To się nazywa poprawność polityczna i tolerancja. Dziekuje, nasram. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Kwestie historyczne. 11.05.06, 17:01 Gazeta Polska : - Co z opinią o koalicjancie ? Był taki raport, z którego wynikało, że Samoobrona powstała z inicjatywy służb specjalnych. J. Kaczyński : - To są oczywiście kwestie ważne, ale HISTORYCZNE. My w tej chwili zyskujemy poparcie z ich strony dla najbardziej istotnych spraw. Dla przyszłości. Historia potrafi być paradoksalna. Lubi to. Tyle o tym mogę powiedzieć. Gazeta Polska, 3 maja 2006. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis ty jesteś zwykły buc, a nie buckiler.Twoje poglady 11.05.06, 17:56 są tak samo obrzydliwe jak to gó.., które nosisz w głowie zamiast mózgo, prawy katoliku. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Jurek, jaką minę miał zbrodniarz.... 11.05.06, 15:09 Pinochet, gdy zobaczył Jurka, to już miał taką demencję, że "jurka" od "marka", nie odróżniał. Ale na tyle mniał jeszcze świadomości, że zorientował się, iż tych dwóch oszołomów z Polski chce, za wszelką cenę, nawet jego kosztem, zaistnieć w mediach. I dał im tę szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
liberau W sumie szkoda Wildsteina 11.05.06, 13:34 Trochę był wkurzający przez to swoje zarozumialstwo, ale można było patrzeć i słuchać go bez większego zniesmaczenia. No a teraz będzie się musiał zeszmacić pod buciorem pana Kłamczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: W sumie szkoda Wildsteina 11.05.06, 17:13 Kasa i wiek. Drugiej takiej szansy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Św.Jurek: radykalizm,to gdybyśmy chcieli wieszać 11.05.06, 13:42 przeciwników, ale póki co nie chcemy, więc nie histeryzujcie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Do nogi, siad, aport, podaj łapę... ugryź, ugryź!! 11.05.06, 13:44 Marek Jurek: Poglądy polityczne ma takie, że nie przyłącza się do nagonki na obecny rząd. ********************************** To się, qrva, nawet smiac nie chce z tego Marka Burka. Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Wczoraj wlaczylem panorame w TVP 11.05.06, 13:46 I widzialem obiektywizm gdy pokazali demonstracje studentow. Kilkutysieczna demonstracje zmniejszyli do tysiaca. Nie dali sie wypowiedziec zadnemu z przedstawicieli demonstrujacych za to mogl sie wypowiedziec giertych, ze ta demonstracja nie jest do niego bo on niejest ministrem nauki i jakis chlystek z MW. To skandal ze wzgledu na stronniczosc na poziomie rydzykowych mediow. Na szczescie jest pilot i juz nie bede robil bledow i ogladal TVP. Co bedzie za wildszteina, mozna sie tylko domyslic, bo sluchajac go czasami jak wystepuje mam wrazenie ze jest tylko ciut mniejszym cwaniakiem agitujacym za kaczynskimi niz kanalia Kurski. Niby nie musze ogladac TVP ale wkurza mnie ze na ta tube propagandowa PiSu musze placic podatek. Moze tak razem zrobimy obywatelski protest i doipoki ludzie tacy jak wildstein czy kurski beda rzadzic TVP nie placmy abonamentu Odpowiedz Link Zgłoś
gw_lgarze [...] 11.05.06, 13:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: GW-no boi się takich wspanialych ludzi jak Ju 11.05.06, 14:02 gw_lgarze napisał: > czy Wildstein, bo to ludzie prawi, uczciwi a nie esbeckie kanalie, którym GW- no > sie wysluguje A po co chamie bez godności i ambicji pchasz się na to forum GW, której nienawidzisz? Jesteś zwykłym szmaciarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Chyba normalni myslacy boja sie takich jurkow 11.05.06, 14:20 widzac jego popisy w roznych programach publicystycznych wiem, ze programow informacyjnych w nowej TVP nie bedzie warto ogladac. Szkoda tylko ze ten badziew bedzie sie utrzymywal za pieniadze podatnikow. Chce PiS miec swoja TV to niech za nia zaplaci Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Żyjemy w wolnym pluralistycznym kraju. 11.05.06, 17:08 Nie podoba ci się GW - załóż lepszą gazetę. Cywilizacja rozwija się dzięki tworzeniu rzeczy lepszych od konkurencji, a nie wdeptywaniu jej w ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Wildstein jest chyba najlepszym publicysta 11.05.06, 13:50 w Polsce. Goruje wywazonymi opiniami nad ziemkiewiczem. Tymczasem rząd ma sie calkiem niezle - taka jest prawda. Biznes nie uciekl, perspektywy OK. Wildstein! Tak Tak Tak! :) Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Ha ha ha ha!!!!! 11.05.06, 14:24 Nie badz smieszny. Ten czlowiek od pol roku cedzi taka propagande ze sie nie da sluchac. Na biale mowi czarne i odwrotnie. Zeby tylko pasowalo do jego tezy. Nie widze duzej roznicy miedzy nim a turskim. Sam slyszalem jak sie zachowal raz jak skonczona kanalia pochwalajac to co zrobil turski z dziadkiem tuska. Znaczy wildstein twierdzi ze dziadek tuska wstapil na ochotnika do wermachtu. Przynajmniej posrednio, bo popiera kurskiego w tej sprawie. A co do gospodarki. Ten rzad prez pol roku nie zrobil nic w sprawie gospodarki, nie podjal ani jednej waznej decyzji, poza wymiana stolkow na swoich miernych kolesiow. Wiec te dobre notowania to nie zasluga PiS ale gospodarki i jej sily bezwladnosci. Gorzej bedzie za pare lat jak sie okaze ze dzieki PiS i Samoobronie polska stracila dziejowa szanse bo zamiast poprawic infrastrukture przejedlismy pieniadze na paliwa rolnicze, zwiazkowcow z pkp gornictwo itp. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis mocno się w tą głowę uderzyłeś? 11.05.06, 18:00 aspiryna nie wystarczy w twoim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o ?????? !!!!!!!!!!! 11.05.06, 14:09 Dlaczego GW manipuluje tekstem !? Słuchałam tej rozmowy Zaleskiej z Jurkiem, zresztą sama gazeta ją cytuje w całości : 'Marek Jurek: Poglądy polityczne ma takie, że nie przyłącza się do nagonki na obecny rząd.' Nie przyłącza się! a nie: 'Nie przyłączy' ! To diametralnie inna wymowa... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: ?????? !!!!!!!!!!! 11.05.06, 18:25 Zanim znow zaczniesz histeryzowac, sprawdz moze znaczenie slowa "diametralny". Bo na razie tylko sie kompromitujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nikiwegier Re: "Wildstein nie przyłączy się do nagonki na rz 11.05.06, 14:21 Nic dziwnego, skoro , łagodnie mówiąc, pan Wildstein jest zwolennikiem "kaczyzmu", i krytykiem wszelkich "opamiętanych" działań politycznych, a propaguje lanie wody. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re:"Wildstein" - czyli PiS jest naprawdę walnięty? 11.05.06, 14:22 Do telewizji ten pan się nadaje jako komik . Prezes musi być zrównoważony umysłowo , a nie nawiedzony . Odpowiedz Link Zgłoś
ryho61 Wildstein od ostatnich wyborow 11.05.06, 14:42 caly czas pucuje buty Kaczorom a teraz nadszedl czas ukoronowania tych zabiegow. Odpowiedz Link Zgłoś
preta "Mi chodzi" 11.05.06, 14:47 Pani Kasiu! Pani tez? A to przeciez rok jezyka polskiego!!! Chodzi mi o cos, ale: mnie chodzi o cos. Nigdy: Mi chodzi!!! Zalamujace... Odpowiedz Link Zgłoś
century211 Re: "Mi chodzi" 11.05.06, 15:55 preta napisała: > Pani Kasiu! Pani tez? A to przeciez rok jezyka polskiego!!! > Chodzi mi o cos, > ale: > mnie chodzi o cos. > Nigdy: Mi chodzi!!! > Zalamujace... Pani Kasiu, nie jestem dziennikarem, ale zaczynac co drugie pytanie od "Ale..." to troche za duzo... no i to MI... czy ktos tego nie mogl czy nie chcial poprawic? Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: "Wildstein nie przyłączy się do nagonki na rz 11.05.06, 15:11 No prosze, debile na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba dobry będzie Bronio, cieplutki dla drobiu... 11.05.06, 15:31 ...a poza tym apolityczny i bezstronny prezio. Jak nie przymierzając kaczka mniejsza, co ona oblicze sobie zmierniać postanowiła publicznymi mediami Odpowiedz Link Zgłoś
sauternes dlaczego nie ogloszono konkursu na to stanowisko?? 11.05.06, 15:38 narodowego konkursu,w ktorym moglyby stanac do rywalizacji bardzo rozne osoby?? To jest dobor na zasadzie pochodzenie. Zydowskie korzenie ,oto co sie liczy w obsadzie najwazniejszych stanowisk w Polsce. Gdzie sa etniczni Polacy?? Nie moze tak byc ze Polacy we wlasnym kraju sa dyskryminowani przez tych z zyhdowskimi korzeniami. Zydzi rzadza Polska. Prezydent jest Zydem,jak i jego brat,premier jest ZYdem,wszyscy ministrowie MSZ sa zydowskiego pochodzenie, no i teraz szef TVP najwazniejszego przekaziora tez jest zydem. Nie ma miejsca w POlsce dla etnicznych Polakow... Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Re: dlaczego nie ogloszono konkursu na to stanowi 11.05.06, 15:51 Jaki konkurs? Na polskiej „prawicy” obowiązują inne ZASADY. Trzy lata temu Waniek podjęła próbę „ustanowienia jakiejś tam równowagi” w TVP. Ale zaraz po wyborze „zrównoważonej” RN przekonała się, jaka była naiwna. Ogłoszony konkurs na Prezesa TVP „zrównoważona” RN UNIEWAŻNIŁA i wybrała „zrównoważonego” Dworaka z PO (członkostwo ukrył przed komisją), który nie załapał się do finału, „zrównoważonego” Gawła (człowiek Walendziaka), …, i dwóch z lewicy, by zaraz potem tych dwóch z lewicy „zawiesić” (i tak non stop „wisieli”). Tenże „zrównoważony” Dworak, po he, he, he unieważnieniu konkursu (w TVP Dworaka to stało się normą) na szefa TVP1 postawił he, he, he „zrównoważonego” Grzywaczewskiego, który tuż po wyborze zapodał: "media lepiej robią ludzie o nastawieniu liberalno-prawicowym, bo mają zakodowany pluralizm, a ludzie o rodowodzie totalitarno-lewicowym czynią z mediów tubę propagandową”. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - T.Lis o PiSiorkach w TOK FM: „Takiej buty władzy przez 16 lat jeszcze nie było” „Oni wychodzą przed mikrofon i bez zmrużenia oka łżą, łżą, łżą, łżą” „Biel nazywana jest czernią, czerń bielą.” Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: dlaczego nie ogloszono konkursu na to stanowi 11.05.06, 17:04 To może być dobra decyzja. Największymi antysemitami są sami Żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 o tym jak pis czerpie z gomułki... 11.05.06, 15:43 wlidstein jest jednym z najmniej unikających obiektywizmu dziennikarzy czy publicystów. jego nominacja na stanowisko prezesa tvp byłaby skandalem i wojną wypowidzianą obiektywizmowi w mediach. czy na tym ma polegać 4rp i rewolucja moralna? czy ma to być przejęcie wszystkiego czego środowisko pis, lpr czy samoobrony dotąd nie mialo? moralność koalicjantów jest, żeby sparafrazować klasyka, conajmniej moralnością alfonsa choć i ten mógłby się obrazić, wszak robi i mówi to co myśli czego o pisiakach w żadnym wypadku powiedzieć nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: o tym jak pis czerpie z gomułki... 11.05.06, 17:06 Gdzie ty widzisz obiektywizm w mediach!!!!!!!! Trzeba je czytać od prawa do lewa i samemu weryfikować fakty. Robią to wszystkie gazety i telewizje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Gdyby media były demokratyczne i obiektywne 11.05.06, 17:41 to zgodnie z wolą demokratycznej większości opowiadałyby się za koalicją PiS i PO, wypełniając swoją społeczną misję. Wskaż mi media które prezentowały(ują) takie stanowisko ... OK ? Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Gdyby media były demokratyczne i obiektywne 11.05.06, 19:35 Jakaś dziwna logika. Co ma piernik do wiatraka? Media mają informować. Mają też prawo do własnej opini. Ale nie powinny manipulować faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
century211 Zapomnielismy jak faceta gnoili 11.05.06, 15:46 Pamietam jak opublikowal liste kolaborantow. Dokonal milowego kroku w sprawie rozrachunku z przeszloscia. Facet ma poglady radykalne. Ale broni ich logicznie. Owszem, ryzykowne jest miec inne poglady od jego pogladow. Ale akurat mamy podobne. Nie jestem wielbicielem PISu...zawiedli mnie. Zawiodla mnie tez PO. Niestety dla mnie sa POPISowcy w dalszym ciagu zgraja karierowiczow. Ale uwazam, ze po Kwiatkowskim kazdy bedzie wspanialym prezesem. Panie Bronku widzialem pana wielokrotnie broniacego swoich pogladow. Solidaryzowalem sie z Panem gdy dostal Pan wilczy bilet. Fakt, jest Pan nieresocjowalny, ale moze to i lepiej. Tylu wokol farbowanych lisow po ktorych nie wiadomo czego mozna sie spodziewac. Raz w PO, raz w PISie, raz w Samoobronie, raz w LPR...do cholery z taka elita. Pan przynajmniej jest przewidywalny. Powywalac, wypieprzyc wszystkich tych post komunistycznych dziadow. Zostawic fachowcow i ludzi z kregoslupem. To badziewie niech przejmie TVN...jak widac daje im niezly azyl :-) Panie Bronku do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Re:Zapomnielismy jak faceta gnoili-gnoju nie można 11.05.06, 18:04 zgnoić, albowiem jest gnojem całą swoją zgnojoną gnojówką z założenia i zamiłowania. Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Wildstein - Żyd, a głupi 11.05.06, 15:50 Doprawdy, Panie Bronisławie, niech Pan nie podkopuje powszechnego przekonania, że Żydzi to wyjątkowo inteligentni i mądrzy ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś