Dodaj do ulubionych

Samoobrona się samooddłuża

12.05.06, 07:03
po to szli do władzy ***S A M E B U R A K I***
Obserwuj wątek
    • honkers Re: Samoobrona się samooddłuża 12.05.06, 07:30
      To będzie kolejna odsłona Prawa i Sprawiedliwości. Kosztem podatników znów się
      wzbogacą Hójarscy, Lepepry i ich przydupasy...
      • konread Re: Samoobrona się samooddłuża 12.05.06, 07:56
        Następnym krokiem chyba będzie projekt Samoobrony, aby z byłych członków PZPR (z
        Andriu na czele) i agentów SB w ich szeregach, zrobić patriotów, którzy zasilali
        szeregi tych organizacji jedynie po to, aby je rozwalać od wewnątrz;)
        • sojowa dziekujemy wam Kaczynscy dziekujemy wam PISuary 12.05.06, 09:37
          to dzieki wam zlodzieje beda sobie umazac dlugi
      • pyzol1 Re: Samoobrona się samooddłuża 12.05.06, 08:09
        Jakich podatnikow? To bank udzielal pozyczki, a nie podatnicy.

Kaska
        • likkaon Jednak z naszej kasy 12.05.06, 08:11
          Ale ktoś bedzie musiał oddać te pieniądze bankom i zrobi to pewnikiem Skarb
          Państwa z naszych pieniędzy. Jak można sobie wyobrażać że banki zwyczajnie
          oleją swoje i klijentów pieniądze.
          • brattt1 Beda sie zadluzali i za nasz pieniadze oddluzali.. 12.05.06, 08:34
            No tak, oczywiscie zaplaca za ich dlugi podatnicy...ciekawe czy mnie oddluza...
            Czyli kazdy sie moze zadluzyc, a potem bedzie sie oddluzal...to ja poprosze
            odduzyc nie z kredytu na mieszkanie
            • jola_z_dywit [...] 12.05.06, 09:03
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • jerzy.kosecki Re: wolę aby mnie ogłupiała GW, niźli tuba 12.05.06, 09:07
                złodzieji i przestępców z Samoobrony !
              • konread [...] 12.05.06, 09:15
                • comrade hehehe 12.05.06, 10:57
                  Na tak celne pytanie jola z dywit oczywiscie nie odpowie. Kompletny brak zasad,
                  honoru i odpowiedzialnosci za swoje czyny.
                  • lesew Re: hehehe 12.05.06, 11:07
                    Teraz Jola będzie mogła pożyczyć w banku pieniądze pod takim samym warunkiem, a
                    wtedy część z nich pożyczyć komuś innemu. Po prostu ekonomia polityczna będzie
                    zastąpiona ekonomią religijną. Jola może więc się zgodzić.
              • misiek.s Puk, puk w czółko. 12.05.06, 09:20
                O Przemądra!
                Porównujesz czytelników do klucza francuskiego kiedy sama/sam nie potrafisz
                poprawnie operować j. polskim.
                Liczby z kapelusza (a raczej z gumofilca) schować za obórkę.
                Dzięki takim jak Balcerowicz polskiej wsi spada manna z nieba w postaci
                pieniążków UE. Zresztą powinnaś go podwójnie błogosławić, przez "jego" kredyty
                skrzyknęła się grupa watażków typu Jędrek L. i uknuli nie wiadomo z kim, nie
                całkiem też wiadomo jak, partyjkę na "s".
              • jerzy30 jola z dywid jest jednym z takich dłuzników - bura 12.05.06, 09:23
                ków
            • goldilock Re: Beda sie zadluzali i za nasz pieniadze oddluz 12.05.06, 12:53
              Zaplaca oczywiscie opodatkowani podwojnie "milionerzy" pracujacy poza grnicami,
              ktorzy zostawiliw polsce rodziny aby zarobic na kawalek chleba. Sa joz ich
              miliony tak, ze swinie leppera beda mialy niezle zarcie.
            • pyzol1 Re: Beda sie zadluzali i za nasz pieniadze oddluz 12.05.06, 22:29
              Bank b. chetnie cie oddluzy - po przejeciu twego mieszkania sprzeda je i -
              biorac pod uwage rynek nieruchomosci, jeszcze na tym zarobi. Ale ty tam juz
              mieszkac nie bedziesz. I z 10 lat nie dostaniesz kredytu na kupno nowego, a
              potem ew. bedziesz musial sie zgodzic na duzo wyzszy od sredniego odsetek z
              pozyczke, poniewaz bedziesz juz w gronie osob o udokumentowanym braku
              wierzytelnosci.
              No i jak? Pasuje cie?

Kaska
          • pyzol1 Re: Jednak z naszej kasy 12.05.06, 22:25
            Banki nic nie oleja - zajma co im pozwoli zajac ustawa. Na calym cywilizowanym
            swiecie bankructwo obywatelskie jest praktykowane, banki jakos sobie z nimi
            radza a rzady do nich NIE doplacaja.

Kaska
        • behemot68 Re: Samoobrona się samooddłuża 12.05.06, 08:18
          Ale podatnicy spłacą, to jasne. Ciekawe, że przy takich wątkach nie ma koalicyjnych komentarzy forumowej parki: galby i joli_z_dywit
        • emigrancik A wlasnie podatnikow 12.05.06, 08:34
          Jezeli ustawy przejda to nie bank zrezygnuje z pieniedzy, tylko panstwo polskie
          z budzetu, a wiec pieniedzy podatnikow, splaci zobowiazania rolnikow.

Mowilem juz kiedys, ze kiedy PiS dojdzie do wladzy, to wszystko co zrobil miller
          i spolka okarze sie malym piwem. W tej chwili PiS tak wiele wladzy juz zagarnal,
          i ma tak wielu podejrzanych czlonkow (nie mowiac o koalicjantach), ze nie sposob
          aby nie bylo afer, przy ktorych afera rywina jest kradzieza cukierkow.

Pieniadze ktore moglyby pojsc na rozwoj, edukacje, wyzsze pensje w budzetowce,
          dla nauczycieli, lekarzy... trwonione sa na naszych oczach. Umarza sie dlugi
          poslow samoobrony. Miliony przeznacza sie na odprawy ludzi zwolnionych przed
          koncem ich kadencji przez PiS, po to by moc posadzic tam swoich, buduje sie
          swiatynie za miliony zlotych i wspiera uczelnie katolickie (podczas gdy na
          edukacje w rozwojowych dziedzinach brakuje funduszy). TKM pelna geba. A wszystko
          wina jaroslawa kaczynskiego, malego czlowieka o dwuch twarzach.

Ten pociag, ktorego motorniczym jest Kaczynski i s-ka, jedzie bardzo szybko do
          bantustanu. Jezeli czegos sie nie zrobi, rozbijemy sie na ktoryms z zakretow!!!
        • krychola Re: Samoobrona się samooddłuża 12.05.06, 13:24
          pyzol1 napisała:

> Jakich podatnikow? To bank udzielal pozyczki, a nie podatnicy.
          >
          > Kaska

Ale bank nie umoży im tych kredytów. Zrobi za to agencja rzadowa! A ona skąd
          weźmie pieniadze? Z naszych podatków
          • pyzol1 Re: Samoobrona się samooddłuża 12.05.06, 22:33
            To ty juz znasz dokladna tresc ustawy i przepisow wykonawczych???
            Daj link.

Kaska
            • xtrin Re: Samoobrona się samooddłuża 19.05.06, 12:21
              Chyba nie sądzisz, że koszty tego oddłużenia poniosą banki. A ktoś musi, więc
              zostaje tylko skarb państwa - czyli my, podatnicy.
          • pyzol1 Re: Samoobrona się samooddłuża 12.05.06, 22:49
            Jeszcze jedno: a ilez ty tych podatkwo placisz, ze tak sie o nie boisz? Na
            pewno placisz wystarczajaco, aby zapewnic sobie chocby szkole, szpital, drogi -
            a chocby i takie jakie teraz sa? Masz odwage podac sume z tegorocznego
            rozliczenia?

Kiedys moj znajomy oswiadczyl,ze nie bedzie placil podatkow na "nierobow"
            (chodzilo o stocznie gdanska), calkowicie zapominajac, ze doslownie przed
            chwila sie chwalil, jakiego to ma zdolnego ksiegowego, dzieki ktoremu
            praktycznie fiskusowi nie placi doslownie nic.

Kaska
    • jacek.sygula Posłowie ponad prawem i sprawiedliwością ??? Po to 12.05.06, 07:59
      ich wybieraliśmy, żeby kradli w majestacie prawa ?? Jak inaczej nazwać takie
      samouwłaszczenie ?
      • krychola Re: Posłowie ponad prawem i sprawiedliwością ??? 12.05.06, 13:35
        jacek.sygula napisał:

> ich wybieraliśmy, żeby kradli w majestacie prawa ?? Jak inaczej nazwać takie
        > samouwłaszczenie ?

To sie czepiasz! Przecież żaden człowiek który głosował na PiS ani na
        Samoobronę nie narzeka że oni kradną! Mówia że to właśnie jest rozliczani. A
        wiem o tym bo rozmawiam z kolęgą który jest zwolennikiem PiSu. Nawet cieszył
        sie że Kaczor słynny pakt stabilizacyjny podpisał tylko wobec tych trzech
        mediów. Stwierdził że jak inni przestaną pisać prawdę to też ich się bedzie
        dopuszczało do takich wydarzeń
    • a.k.traper Przeciez ta partia po to powstała i z takich ludzi 12.05.06, 08:04
    • giuseppe53 PiS = Przestępcy i Samowola lub Samezłodzieje 12.05.06, 08:07
      jak kto woli
      • emigrancik Re: PiS = Przestępcy i Samowola lub Samezłodzieje 12.05.06, 08:35
        Ja jestem za Paranoja i Samowola.
    • pyzol1 Re: Samoobrona się samooddłuża 12.05.06, 08:07
      "ustawa o upadłości konsumenckiej, która lada dzień wejdzie pod obrady Sejmu.
      Pozwoli ona bankrutować osobom prywatnym, które dzięki temu lżej odczują skutki
      spłacania długów. Będą mogły np. spłacać je w mniejszych ratach."

Taka ustawa jest bardzo potrzebna, a skorzystaja z niej nie tylko rolnicy i nie
      tylko Samoobrona. Tylko nie rozumiem, co to za bankructwo, po ktorym j e d n a
      k bedzie sie splacac dlugi.

Bankructwo osobiste to nie jest ot, darowanie dlugow i nic sie nie stalo. w
      kraju gdzie mieszkam, mozna raz w zyciu oglosic prywatne bankructwo. Bank
      zabiera wowczas praktycznie wszystko, co posiadamy ( np. nieruchomosci) - z
      wylaczeniem przedmiotow osobistego uzytku, oczywiscie. W zaleznosci od
      prowincji ( to Kanada) po b.o. nastepuje okres karencji, podczas ktorego nie ma
      mozliwosci otrzymania jakiejkolwiek pozyczki ( od 7 do 14lat).

Ogloszenie osobistego bankructa to szansa dla tych, ktorzy sie zaplatali, ale
      szansa z b. powaznymi konskwencjami, tak powaznymi,ze ludzie decyduja sie na
      taki krok naprawde w ostatecznosci.

Oczywiscie, wiele bedzie zalezalo od tego, jak ta ustawa w Polsce bedzie
      wygladala i ile pojawi sie w niej d z i u r do manipulacji dla tzw.
      cwanszejszych niz ladniejszych.

Kaska
      • emigrancik Re: Samoobrona się samooddłuża 12.05.06, 08:37
        Mozesz byc tego pewien, ze beda dziury. Mozesz byc pewien ze banki nie odbiora
        majatkow poslom samoobrony, ktorzy ustawe beda przygotowywali. Mozesz byc
        pewien, ze na koncu podatnicy ich splaca.

Nie mozna dopuscic do takiego rozkradania kraju. SLD pomoz!
    • asertywny_alternator Re: Samoobrona się samooddłuża 12.05.06, 08:09
      'Prezydent'Kaczyński: "Dzięki tej koalicji będziemy mogli budowac uczciwszą
      Polskę".
      Bezprawie i Niesprawiedliwość-może bracia nniech od razu zmienia nazwe swej
      partii?
    • doral2 Re: Samoobrona się samooddłuża 12.05.06, 08:11
      to może i mnie by tak przy okazji oddłużyć?? nie należę do zwolenników
      samoobrony ani do rolników, ale jedna osoba mniej czy więcej to już bez różnicy
      przy takim szastaniu publicznymi pieniędzmi...
    • palandia Re: niech płacą wyborcy pisu samo i lpr 12.05.06, 08:12
      WZYWAMY TYCH DO SPLACENIA DLUGOW, ABY DLUGI SAMOOBRONY,PISOWCOW,LPR CO0 NA
      NICH GLOSOWALI .WARA OD LUDZI UCZCIWYCH PRACUJACYCH. OBECNA KOALICJA TO SAMI
      ZLODZIEJE KLAMCY CHCA OSKUBAC Z RESZTEK UCZCIWOSCI .MOHEROWE BERETY SAMOOBRONA
      JUZ PODALA NUMERY KONT NA KTORE MOZECIE PLACIC,RYDZYK JAK NA RAZIE DAL WAM ULGE
      P L A C C I E NA SAMOOBRONE PIS LPR.
      • simon_r Tak jest!... niech fundacje zaloza i zbierają 1% 12.05.06, 08:53
        ciekawe tylko kto da 1% podatku na takich sk..synów??
        ja musze spłacać kredyt hipoteczny za mieszkanie na które ledwo mnie stac a te
        gnoje z gospodarstwami wartymi miliony, na ktore biorą dopłaty z unii nie mogą
        spłacić swoich długów??... to zabrac im to i zlicytowac... ja nie mam takiego
        komfortu, że posiadam własne hektary ziemi które mógłbym sprzedać gdybym wpadł w
        zadłużenie.... aler to ja będę musiał z moich podatów zapłacić tym j e e ny m sk
        ur..wy sy nom za to ze nabrali kredytów... no poprostu rzygać się chce
        • krychola Re: Tak jest!... niech fundacje zaloza i zbierają 12.05.06, 13:42
          simon_r napisał:

> ciekawe tylko kto da 1% podatku na takich sk..synów??
          > ja musze spłacać kredyt hipoteczny za mieszkanie na które ledwo mnie stac a te
          > gnoje z gospodarstwami wartymi miliony, na ktore biorą dopłaty z unii nie mogą
          > spłacić swoich długów??... to zabrac im to i zlicytowac... ja nie mam takiego
          > komfortu, że posiadam własne hektary ziemi które mógłbym sprzedać gdybym
          wpadł
          > w
          > zadłużenie.... aler to ja będę musiał z moich podatów zapłacić tym j e e ny m
          s
          > k
          > ur..wy sy nom za to ze nabrali kredytów... no poprostu rzygać się chce

Ale gdybys w odpowiednim momencie zapisał sie do Samoobrony też bys nie musiał
          nic spłacać
    • jerzy.kosecki Re: widzicie teraz, na czy polega "miłość" 12.05.06, 08:17
      Ojczyzny ze strony posłów Samoobrony !?
    • maqoofka za widły i do chlewu, a nie do polityki!!! 12.05.06, 08:26
      mało nakradli do tej pory? na ile im jeszcze pozwolicie?
    • emigrancik Rzadam powrotu SLD do wladzy 12.05.06, 08:40
      Wszystkie bajki PiS o naprawie panstwa okazuja sie byc bajkami dla dzieci i to
      glupich.

Ja na prawde wole wzrost gospodarczy, rzady rozwijajace polske i kilka afer, niz
      ten rzad. Rzekome nieprawidlowosci przy fundacji kaczynskiej to przeciez male
      piwo w porownaniu z tymi zlodziejami!!! A panstwo przynajmniej nie przynosilo
      wstydu i sie rozwijalo. Do tej pory wszyscy komentatorzy chwala jedynie fakt, ze
      pis nie udalo sie jeszcze zepsuc tego, co dobre dla polskiej gospodarki zrobilo SLD.

Panie Olejniczak, do walki!! Polacy obudzcie sie!
      • koloratura1 Przejęzyczenie 12.05.06, 09:09
        Emigrancikowi, oczywiście, chodziło o fundację Kwaśniewskiej, nie - Kaczyńskiej.
        • emigrancik Re: Przejęzyczenie 12.05.06, 09:16
          o dzieki, zgadza sie ;) Wiesz jak to jest, otwierasz gazete: kaczynscy, wlaczasz
          tv czy radio kaczynscy....
          • lesew Re: Przejęzyczenie 12.05.06, 11:22
            To lepiej lodówki już nie otwieraj! :)))))))
    • yaco1978 Re: Samoobrona się samooddłuża 12.05.06, 08:57
      Te "Sameburaki" są niebezpieczne. Teraz nic nie robią niezgodnie z prawem -
      najpierw je zmieniaja na swoją korzyść. Pisuary i Taligowie robią tak samo.
      Trzecia Rzesza się kłania. NSDAP też robiła wszystko zgodnie z prawem.
    • winku Naukowcom nic, rolnikom wszystko. Szlag trafia! 12.05.06, 09:02
      No to teraz wszystk jasne. Wiadomo po co likwidują koszty uzysku dla naukowców i innych grup społecznych.
      Za coś tego rolnika trzeba wesprzeć. A że niejednokrotnwei posiada on więcej niż jakiś gryzipiórek naukowiec... a co to chłopa obchodzi!
    • skuro Re: Samoobrona się samooddłuża 12.05.06, 09:03
      tia, widać po co szli do koalicji. A wielkie "PRAWO" i "SPRAWIEDLIWOŚĆ" kolegom
      pomoże

---
      www.buhaha.pl
      • albacor Re: Samoobrona się samooddłuża 12.05.06, 09:13
        I jak teraz może czuć się ktoś, kto starał się być porządny, wypłacalny,
        terminowy? jak dureń. A debile biorący bez opamiętania kredyty? dalej będą się
        usmiechać i brylować ( w Sejmie też). rzygać się chce na to prawo i tą
        sprawiedliwość. To nie moja Polska.
    • jerzy30 dla lekarzy nie ma kasy a dla tych burasow jest 12.05.06, 09:21
      według zasady TKM - Teraz K...a My
    • courtier Quo vadis Poloniapo co chodzić do szkół,ponosić 12.05.06, 09:24
      różnego rodzaju ryzyko inwestycyjne.Wystarczy być rolnikiem nabrac ksay z
      banków a kolesie z parlamentu zdejma wszelkie zobowiązania związane z
      kredytem,Czegoś takiego jeszcze nie słyszałem.Aż strach pomyśleć co by było
      gdyby byli oni pospolitymi złodziejami.Zamiast zadśćuczynienia ofiary płaciliby
      odskodowania sprwcom kradzieży.
    • chateau Re: Samoobrona się samooddłuża 12.05.06, 09:27
      Pięknie. Czyli mamy kawałek UKŁADU tak poszukiwanego przez Jarka K.
      Oddłużenie + dola dla Leppera za zorganizowanie przekrętu + niezłe perspektywy
      na zarobienie kasy tak w skrócie wygląda "program" Samoobrony.

Czy jest jakaś granica cynizmu i hipokryzji u liderów PiS?
    • kiks8 Pis obiecał w umowie koalicyjnej 12.05.06, 09:27
      że spłaci długi lepperowców z forsą (podatników) budżetu państwa
    • jacek.sygula IV RP jeszcze nie powstała a już ją puścili w skar 12.05.06, 09:29
      petach !
      Bravo Prezydent, Bravo Prezes, Bravo Premier
      A całej reszcie JUDASZY też dziękujemy !!!
      Tylko patrzeć jak IV RP zmieni się w czwarty rozbiór Polski przez tych
      politykierów !!!
    • jacek.sygula Taki jest nowy wizerunek IV RP !!! 12.05.06, 09:30
    • jaga1003 Re: Samoobrona się samooddłuża 12.05.06, 09:31
      Jeżeli PiS do tego dopuści, to znaczy, że zupełnie błędną ma nazwę.
    • raffb banda złodziei! 12.05.06, 09:34
      !
    • jola_z_dywit [...] 12.05.06, 09:49
      • jerzy30 jola z dywid nabrala kredytów, nakradła sie 12.05.06, 09:59
        komornik ja sciga i teraz liczy na Towarzysza Leppera - i bredzi o długach -
        ale nie swoich
        • jola_z_dywit Re: jola z dywid nabrala kredytów, nakradła sie 12.05.06, 10:33
          Kiepska trafiłeś koleś to państo polskie ma zobowiązania w stosunku do mnie.
          A kredytu i nawet mandatu nie mam do uregulowania.
          Ale rozumiem ludzi oszukanych przez system im.Balcerowicza.
          • krychola Re: jola z dywid nabrala kredytów, nakradła sie 12.05.06, 13:13
            jola_z_dywit napisała:

> Kiepska trafiłeś koleś to państo polskie ma zobowiązania w stosunku do mnie.
            > A kredytu i nawet mandatu nie mam do uregulowania.
            > Ale rozumiem ludzi oszukanych przez system im.Balcerowicza.

Nie wiem czy wiesz ale Balcerowicz nikogo nie oszukiwał! On tylko wprowadził
            że pieniądz jest tyle warty ile jest(to akurat było 10000zł za dolara) więc go
            krzywdzisz!
    • jola_z_dywit [...] 12.05.06, 09:51
      • gilu33 [...] 12.05.06, 09:58
        • winku Daj spokoj 12.05.06, 10:08
          Jola przyszla tu by wrzucic jakis farmazom i tyle. Ona nie dyskutuje, ona przemawia. A wszelkie argumenta przecine jej tezie? Ano jestes zlodziejem/popierasz zlodziei a ze zlodziejami sie nie dyskutuje. Ot i cala argumentacja. Zatem wystarczy ją po prostu ignorowac.
      • jerzy30 jola z dywid żadnych odsetek nie odda - bo ona 12.05.06, 10:06
        to sie powoła na Minstra Ziobro i komornik odstąpi od licytacji - tak jak w
        przypadku tych samoburaków z poznańskiego
        • addamg jola pewno sama po uszy w dlugach 12.05.06, 11:31
          to jej zalezy na tym ludzie ja mam pomysl nabierzmy wszyscy kredytow a pozniej
          niech nas oddluzaja a co gorsi jestesmy od tych burakow? Darmowe kredyty dla
          wszystkich. Ps jola twoja glupota siega szczytu mount everestu a iq gdzies na
          poziomie rowu marianskiego. Jezeli wszyscy sa tacy ynetygentny w tej samoobprze
          jak ty to nic dziwnego ze macie dlugi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka