Dodaj do ulubionych

Górale szczują turystów psami

16.05.06, 08:09
Ach, ci gorole. :((
Obserwuj wątek
    • swallow_it Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 08:15
      Walic gorali. Smietki zyja za turystow pieniadze wiec lepiej niech ich czcza
      • superszczur Górale to straszny prymityw. Nie wszyscy, jasne, a 16.05.06, 11:18
        le tyle wsród nich takiego chytrego, zakłamanego bydła, że mi się na nich rzygac chce.Lubią się obnosić ze swoim niby to katolicyzmem (pamiętamy Córusia na klęczkach)ale poza tym to za dziesięć groszy łeb by ucięło. Teraz też widać. Na szczęście mamy teraz całe Alpy do korzystania (o Tatrach slowackich nie mówiąc) więc pies ich drapał.
        • pozlotemu GAzeta Wyb. szczuje na gorali 16.05.06, 13:15
          Kilku zapewne pijanych huliganow to nie wszyscy gorale.
          Gazeta Wyborcza nie ma madrych tematow, wiec jak kazdy
          brukowiec rozdmuchuje zwykle zajscie huliganskie do
          wasnietnicznej. Szkoda, ze takim stylem nie pisze o zlym
          traktowaniou naszych turystow chocby w kraju b. HITLEROWCOW,
          ze Odra.
          • manhu Re: GAzeta Wyb. szczuje na gorali 16.05.06, 13:32
            > brukowiec rozdmuchuje zwykle zajscie huliganskie do
            Jakie niby zajście huligańskie? To bandytyzm! Szczucie wielkimi psami grozi śmiercią lub poważnym uszczerbkiem na zdrowiu!
            Gdy jakiś psychol strzelał z wiatrówki do rybaków to trafił do aresztu, a ci zwyrodnialcy w o wiele groźniejszej sprawie co? NIC, to jest polska:( Zero tolerancji dla właścicieli psów, takich bydlaków traktować jakby strzelali z broni na oślep (=szczucie psem).
            • pozlotemu Re: GAzeta Wyb. szczuje na gorali 16.05.06, 13:56
              Chodzi Ci o psy?, czy o gorali?
              Szczucie psami to przestepstwo, a szczucie na gorali to tez przestepstwo tyle
              ze redakcji GWna.
              manhu napisał:

> > brukowiec rozdmuchuje zwykle zajscie huliganskie do
              > Jakie niby zajście huligańskie? To bandytyzm! Szczucie wielkimi psami grozi
              ś
              > miercią lub poważnym uszczerbkiem na zdrowiu!
              > Gdy jakiś psychol strzelał z wiatrówki do rybaków to trafił do aresztu, a
              ci
              > zwyrodnialcy w o wiele groźniejszej sprawie co? NIC, to jest polska:( Zero
              tole
              > rancji dla właścicieli psów, takich bydlaków traktować jakby strzelali z
              broni
              > na oślep (=szczucie psem).
              • nabucco4 [...] 16.05.06, 14:41
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • pozlotemu Ile mozna popsuc, to zrobia. 16.05.06, 17:42
                  • king-dong tylko idiocie jeszcze jeżdżą do Zaje..ego 16.05.06, 18:05
              • filut69 pozlotemu szczuty przez kogo? 16.05.06, 16:16
                A ty co robisz na tym forum s....j na Trwam albo inne Wasze dzienniki
                tam sobie poszczekasz burku. GW podało informację o konkretnym zjawisku
                wynikającym z tępoty uysłowej waszego zaplecza politycznego a ty czujesz się w
                obowiązku ich bronić.Co, słabo by było gdyby nie wybrali następny raz? Bez obaw
                nie wybiorą. Nie ma manny z nieba nie będzie głosów, drugi raz na wasze gruszki
                na wierzbie się nie nabiorą pojdą za innymi którzy obiecają więcej.
          • agentkgb82 Re: GAzeta Wyb. szczuje na gorali 16.05.06, 18:32
            pozlotemu napisał:

> Kilku zapewne pijanych huliganow to nie wszyscy gorale.
            > Gazeta Wyborcza nie ma madrych tematow, wiec jak kazdy
            > brukowiec rozdmuchuje....

Jak się nie umie czytać ze zrozumieniem, to trzeba wrócić do szkoły (a może ty nadal jestes w szkole,
            to przepraszam).
            To przedruk z Gazety Krakowskiej - stoi jak byk w pierwszym zdaniu tekstu. Nienawiść do GW
            niektórym idzie na mózg.

agent
          • kigen Re: GAzeta Wyb. szczuje na gorali 16.05.06, 18:44
            > Gazeta Wyborcza nie ma madrych tematow, wiec jak kazdy
            > brukowiec rozdmuchuje zwykle zajscie huliganskie

Przecież to nie Gazeta Wyborcza tylko Gazeta Krakowska. Przeczytałeś artykuł?
        • kolejnynowybezsensownylogin Wiele prawdy w tym co glosisz jest. Walic goroli! 16.05.06, 15:51
        • id999 Re: Górale to straszny prymityw. Nie wszyscy, jas 16.05.06, 17:58
          > le tyle wsród nich takiego chytrego, zakłamanego bydła, że mi się na nich
          rzyga
          > c chce.Lubią się obnosić ze swoim niby to katolicyzmem (pamiętamy Córusia na
          kl
          > ęczkach)ale poza tym to za dziesięć groszy łeb by ucięło. Teraz też widać. Na
          s
          > zczęście mamy teraz całe Alpy do korzystania (o Tatrach slowackich nie
          mówiąc)
          > więc pies ich drapał.

mam niestety podobne doswiadczenia :/
      • gdzies_czyli_wewpolsce Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 14:02
        Nie sciemniajta!!!! Goscie szli z psem. Pies biegal wolno. Diabli wiedza co za
        pies. A bacowie pasali łowiecki! Bronili swojego dobytku. A babsztyl pewnie sie
        jeszcze stawial, jak jej kazali psa zabrac. To i ma. A pan redaktor - gorale
        szczuja psy na turystow! Oj, oj schodzimy to my na psy, droga moja Wyborczoo;
        schodzimy!!! Warto by pomyslec o konkurencji - jest, jak dotad, lepsiejsza bez
        porownania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • piasecki111 Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 08:16
      mnie spotkało coś podobnego z tym, ze psy górale odpędzili niemal natychmiast-
      po tym jak zobaczyli krew na mojej łydce, ale darli się i wyzywali mnie
      znacznie dłużej!
    • lucusia3 Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 08:17
      To może niezbyt ładne, ale niewykluczone, że jedyna droge, żeby na WŁASNYM terenie nie być traktowanym jak element etnograficzny. Takie "podchodzenie" do bacówki to włażenie komuś do domu. Nie wiem jak cie państwo, może mieszkańcy parteru w blokach z wielkiej płyty, czuliby się, gdyby przechodziły hordy turystów i zaglądały im przez okna, żeby zobaczyć jak żyją blokersi.
      • borrus Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 08:21
        lucusia3 napisała:

> To może niezbyt ładne, ale niewykluczone, że jedyna droge, żeby na WŁASNYM tere
        > nie nie być traktowanym jak element etnograficzny. Takie "podchodzenie" do bacó
        > wki to włażenie komuś do domu. Nie wiem jak cie państwo, może mieszkańcy parter
        > u w blokach z wielkiej płyty, czuliby się, gdyby przechodziły hordy turystów i
        > zaglądały im przez okna, żeby zobaczyć jak żyją blokersi.

Rzecz w tym Lucusia- iż teren nie jest oznakowany i biedny turysta nie wie czy
        już wlazł komuś do pokoju, czy jeszcze zagląda do okna toalety...
      • ben_shaprut Obroza i smycz - obowiązkowe, góralska ciemnoto! 16.05.06, 08:49
        Nie znacie prawa, to na śmietnik!
        • remik.bz Psy "pasterskie" w pracy na smyczy -fajny pomysł 16.05.06, 09:17
          ben_shaprut napisał:

> Nie znacie prawa, to na śmietnik!

Widziałem niedawno film o Ausralii. Tam też jest straszna ciemnota. Psy
          pilnujace owiec były bez smyczy.
          • gruby_dolar Re: Psy "pasterskie" w pracy na smyczy -fajny pom 16.05.06, 10:13
            > Psy
            > pilnujace owiec były bez smyczy.

hahahahaahahaha a jak góral ma biegać razem z psem na metrowej czy też dwu smyczy, to równie dobrze może sam zaganiać sobie te owce hahahahaha no bez przesady, psy powinny być bez smyczy ale też psy powinny być dobrze wytresowane, widziałem rotwailera...wielkie bydle z daleka strach sie bać ale podbiegł rzucił się u stóp na plecy i chciał się bawić, a nie był to szczeniak, pies jest tylko psem i dobrze wytresowany to niezależnie od jego wielkości nie zrobi krzywdy, wina górali/właścicieli a nie smyczy/kagańców
        • ozzy10 Re: Obroza i smycz - obowiązkowe, góralska ciemno 16.05.06, 11:22
          Zamiast jezdzić do ciemnych chamów świętojebliwych w dodatku cóś ponad
          miare-jedzcie na Mazury na Podlasie tam miejscowym sie jeszcze w dupach i we
          łbach nie poprzewracało.Proste
          • natpoll Re: Obroza i smycz - obowiązkowe, góralska ciemno 16.05.06, 12:04
            Święta prawda - nie katolicka! Niech te ćmoki wezmą się do pracy!
          • kolejnynowybezsensownylogin podlasie cud miod 16.05.06, 15:55
      • kolanek1 Pańskie pieski obsrywające Tatry? Bież go.. 16.05.06, 09:46
        • koczisss Re: Pańskie pieski obsrywające Tatry? Bież go.. 16.05.06, 10:22
          Za te pańskie pieski tłuku, górale żyją, a ściślej z ich dudków!
          Ciekawe, co ci z Zakopanego by zrobili, gdyby ludzie przestali tam jeździć!
          Bida z nędzą!
          Gdy Zakopiec i góry nie były popularne, to tam mieszkała sama biedota i
          pospolici przestępcy, którzy tam się schronili!
          Były to biedne ziemie, a tylko dzięki turystom jakoś przędą.
          Z tego też powodu, niech te durne góralskie chłopy pomyślą, co robią, a nie w
          myśl przysłowia "Gryzą rękę, która ich karmi", a w tym przypadku dosłownie i w
          przenośni!

Koniec w tym temacie
          Howhk!!!
    • skalnyy Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 08:19
      Proponuję zacząć bojktować Zakopane. Sami zaczną skamleć, kiedy im bieda do
      miski zajrzy. Od lat żyją z ceprów, nie rozumiem tego ich wynoszenia się nad
      ludzi z nizin.
      • jkmjkm Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 10:06
        Popieram. Górale z Zakopanego są pazerni i chamscy.
      • swan_ganz Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 11:07
        ja już dawno ogłosiłem sobie prywatny bojkot. Do Austrii jest może trochę dalej
        ale bez przesday - da się dojechać. W każdym razie warto.
        • az100 Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 11:16
          Ja bojkotuję Zakopane od 24 lat. Z każdym kolejnym rokiem upewniam się, że moja
          decyzja była słuszna.
          • adam_ski Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 12:01
            Mój bojkot trwa 8 lat i został przerwany jedynie przez firmowy wyjazd
            integracyjny :) Nie znaczy to, że omijam Zakopane szerokim łukiem, po prostu
            staram się tam złamanego grosza nie wydać, i tyle. Na Słowacji płaci mi się
            znacznie przyjemniej, po prostu dostaję większą wartość za moje pieniądze, i
            tyle. Podobnie na Suwalszczyźnie.
    • nadau A po jaką cholerę tam leziesz? 16.05.06, 08:19
      Ja wolę jechać do Austrii. Tam nie mieszkają debile.
      Austiaccy górale dawno zrozumieli, że turysty przywożą im dudki.
      Naszym góralom polecam Jackowo w Chicago. Tam mogą dorobić.
      A tu niech zdychają w tych swoich Tatrach.
    • skuro Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 08:19
      Te prymitywy sa niereformowalne. Zawsze będą biadolić, że źle, ze dudków ni ma,
      ze bieda i trza du hameryki im, a sami są sobie winni.

--
      www.buhaha.pl
      • muka187 a ja im się nie dziwię... 16.05.06, 08:37
        fakt że turyści przynoszą kasę ale z drugiej strony też bym sie wkurzył
        jakby codziennie turyści włóczyli się pod oknami
        polskie Tatry robią się przeładowane po prostu
        górale będą musieli sie przyzwyczaić a turyści pamiętać że brak płotu
        nie oznacza zaproszenia - zresztą na tym chyba polega urok tych miejsc że nie
        wyglądają jak osiedle domków poszatkowanych ogrodzeniami
        • ben_shaprut Ogrodzenie! Nie ma płotu, to się wkurzaj prywatnie 16.05.06, 08:50
        • mutek13 Re: a ja im się nie dziwię...i popieram 16.05.06, 08:56
          od 4 lat omijam polskie góry, bez porównania życzliwiej i przyjemniej a nawet
          taniej, żałuję że wcześniej nie zrezygnowałam. Za ciężko pracuję na swoje
          pieniądze, żeby wydawać je w miejscu gdzie jestem niemile widziana i
          lekceważona. Polecam Słowacja, Austria.
        • remik.bz Re: a ja im się nie dziwię... 16.05.06, 09:32
          muka187 napisał:

> fakt że turyści przynoszą kasę ale z drugiej strony też bym sie wkurzył
          > jakby codziennie turyści włóczyli się pod oknami
          > polskie Tatry robią się przeładowane po prostu
          > górale będą musieli sie przyzwyczaić a turyści pamiętać że brak płotu
          > nie oznacza zaproszenia - zresztą na tym chyba polega urok tych miejsc że nie
          > wyglądają jak osiedle domków poszatkowanych ogrodzeniami

Masz rację. Ja staram się omijać okolice Zakopanego , właśnie z uwagi na ten
          hałaśliwy tłok i mowiąc wprost "chamstwo niby-turystów".
          Duzo chodze po Beskidzie Niskim , Sądeckim , Bieszczdach, Gorcach. Nie raz i
          nie dwa zaglądałem do "bacówki" np "na bundz". Ale zawsze z miłym, grzecznym
          słowem. Ale to taka turystyka plecakowa- relikt w dzisiejszych czasach.
          "Turysta " w Zakopanem , to z reguły zadufany w sobie , hałasliwy facet ,
          mający wygórowane mniemanie o sobie .Uważa ,że:" mam kasę, płacę , to kto mi
          podskoczy? Jakiś prymityw od owiec?"
    • brocha taki juz jest ten goralen volk 16.05.06, 08:30

• remik.bz Troche ich rozumiem 16.05.06, 08:32
      Na Podhalu jest wwiele zadawnionych spraw "własnościowych" jeszcze z czasów
      komuny. Ot chociazby słynna Gubałówka.
      Niewykluczone ,ze ścieżka czy szlak po którym szli turyści została kiedyś tam
      wytyczona bez zgody właściciela . To irytuje.
      Poza tym górale "byli w pracy"( i na dodatek na swojej własności). Ja tez bym
      się denerwowł , gdyby w mojej pracy przeszkadzały mi jakies osoby postronne.
      To oczywiście nie usprawiedliwia karygodnego zachowania właścicieli psów.
      Tyle tylko ,ze i turyści nie sa bez winy. Nie uwierzę ,ze mysleli , iz "bacówka
      z pieskami , owieczkami i juhasami" to wyłącznie atrakcja turystyczna.
      • ben_shaprut Znaqsz prawo czy jesteś z samoobrony? 16.05.06, 08:51
        • remik.bz A to ja pisałem o prawie "przyjacielu" z SLD ? 16.05.06, 09:11
          Zrozumienie mojego tekstu godne Pana Kalisza.
          Znajdź w "google" słowo "karygodny" i potem spróbuj zrozumiec mój tekst.
          Wiem ,zę to trudne , ale dasz radę ! Wierzymy w Ciebie , jesteśmy z
          Tobą ,wow !!!!
      • raven40p Re: Troche ich rozumiem 16.05.06, 08:52
        Kolego, o czym ty mowisz. Polska jest krajem praworzadnym, tak sie przynajmniej
        oficjalnie mowi. Do czego to doprowadzi, jezeli kazdy z nas zacznie dochodzic
        swoich prawa na wlasna reke ?
        Jezeli to tylko zabawa, to jest to swoiste, ale prymitywne poczucie humoru.
        W ten sposobo krzywdza rowniez caly region, bo takie rzeczy sie szybko roznosza
        i ludzie beda omijali te okolice po jakims czasie.
        Oprocz tego, ciekawe jest, dlaczego reprezentanci naszej wladzy nie reaguja.
        Kilka mandatow na pewno uspokoilo by tych najbardziej podnieconych.
        • remik.bz Nie pisałem ,że "popieram", tylko że "rozumiem" 16.05.06, 09:06
          Napisałem wyraźnie "karygodne zachowanie właścicieli psów". Chyba to jasne i
          nie wymaga tłumaczenia.
          Co innego jest "rozumieć" , a co innego "uniewinnić".
          Ja po prostu uważam ,że turyści też ponosżą jakaś tam część winy w tej sprawie.
          Totalną głupotą było podchodzenie do psów "pasterskich" ze swoim "pieskiem".
          • trg A co rozumiesz 16.05.06, 11:28
            Jeśli nie chcieli żadnych gości, to teren trzeba ogrodzić a nie szczuć psami.
            Nie muszę wiedzieć że ten teren do kogoś należy skoro nie ma wyraźnej
            informacji.
            • remik.bz Re: A co rozumiesz 16.05.06, 12:09
              trg napisał:

> Jeśli nie chcieli żadnych gości, to teren trzeba ogrodzić a nie szczuć psami.
              > Nie muszę wiedzieć że ten teren do kogoś należy skoro nie ma wyraźnej
              > informacji.

Rozumiem zwykłą ludzką irytacje kogoś , komu ktos inny przeszkadza w pracy
      • ggross Po co komu te góry? 16.05.06, 09:40
        Gdzie indziej jest taniej, ładniej, przyjemniej... Tu drożyzna, dojechać nie ma jak, a przyjemności wątpliwe - w zimie smród, latem przekupnie. No chyba, że ktoś lubi takie sporty ekskremalne - spędzić tydzień w Zakopanem...
      • trg Re: Troche ich rozumiem 16.05.06, 11:06
        Oczywiście, lepiej szczuć psami niż zarabiać na bacówce jako atrakcji
        turystycznej.
        Oto Polska właśnie
        • remik.bz Re: Troche ich rozumiem 16.05.06, 12:05
          trg napisał:

> Oczywiście, lepiej szczuć psami niż zarabiać na bacówce jako atrakcji
          > turystycznej.
          > Oto Polska właśnie

Umówmy sie ,że to ich suwerenna decyzja - na czym i jak chcą ( czy wogóle
          chcą ) zarabiać. I nie mieszaj do tego "Polski". W UE nikt nikogo nie zmusza do
          wybrania sposobu "zarabiania" . Chcą ci dwaj górale zarabiać na hodowli owiec a
          nie na turystach - ich sprawa , nie nasza.
          I jeszcze raz podkreślam - szczucie psami było karygodne.
    • amhu Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 08:35
      Od dawna nie jezdze w Tatry. I to glownie z powodu goralskiego ( a takze i
      przyjednego) prostactwa panoszacego sie w Zakopanem i okolicach. Wole Sudety
      lub Beskidy.
      • lord_peter Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 08:42
        amhu napisała:

> Od dawna nie jezdze w Tatry. I to glownie z powodu goralskiego ( a takze i
        > przyjednego) prostactwa panoszacego sie w Zakopanem i okolicach. Wole Sudety
        > lub Beskidy.

Polecam Tatry Słowackie. Jeżdżę tam na łażenie od wielu lat. Zakopane omijam
        szerokim łukiem.
    • maruda.r Swojska Pampeluna 16.05.06, 08:35

Pomysł zajebisty. Po co ludzie mają jeździc na gonitwy byków w Pampelunie, jak
      mogą skorzystac z podobnej atrakcji w Zakopanem?

Może jeszcze wyscigi z menelami na warszawskiej Pradze?

• kardynal_pacelli1 Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 08:36
      Oj baco, nie wstyd to ci "tak" psem turystów.Lepiej pobieraj po dwa dutki za
      przejście.
    • alkud Sądy 24h dla górali! 16.05.06, 08:36
      :-)

---
      religiapokoju.blox.pl/2006/05/Przez-kogo-gnije-mieso.html
    • dziwaczka13 byłam raz koło Zakopanego 16.05.06, 08:40
      i wystarczy!Górale to banda pijanych nierobów obrzucająca wyzwiskami
      turystów.Widziałam olbrzymi krzyż na Gubałówce który nasz gospodarz postawił w
      intencji swojej abstynencji.Skończył stawianie zaczął znowu chlać ,a durny
      naród natychmiast zaczął pod krzyżem się modlić.Codziennie przed chałupą
      siedziała góralka i czekała aż turysta postawi nogę na jej łące,no i zaczynało
      się ,wrzeszczała tak że kiedyś nie wytrzymałąm i powiedziałam jej żeby zabrała
      sie do roboty bo póki co to żyją z turystów a turyści chodzą po jej łące
      dlatego że droga przed jej chałupą w czasie deszczu zamienia sie w bajoro,
      itd. ,długo by opowiadać .Więcej tam nie pojechałam
    • slawinek widać w zakopcu już sie nahapali kasy i maja wszys 16.05.06, 08:42
      wszystko mają w D
    • raven40p Ach te psy ;) 16.05.06, 08:46
      Sprawa moze sie skonczy bardzo przykro rowniez dla tych psow. Sa ludzie, ktorzy
      nie zwlekaj, gdy czuja sie zagrozeni, zwlaszcza gdy maja jakas bron ze soba.
    • mreck Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 08:46
      z treści wynika, że kilku chamów raz poszczuło, a z tytułu ze wszyscy i zawsze?
    • toja3003 no proszę, i po co jeździć do Afryki na safari? 16.05.06, 08:47
    • ben_shaprut Po co jeździcie do tej wszawej ciemnoty? Ja 16.05.06, 08:48
      jeżdze do Turcji - tanio i kulturalnie.
      • wpstrowski Co tam szczucie. Mnie górale z Zak. kiedys pobili 16.05.06, 08:53
      • mejlmi ben_sharput 16.05.06, 09:51
        ben_shaprut, przeraza mnie twoje chamstwo i glupota. Nie wiem tylko co bardziej.
    • pablopic trzeba być idiotą żeby jechać do tej dziury 16.05.06, 08:52
      za granicą ceny takie same a standard o niebo wyższy...
      • insultdog Re: trzeba być idiotą żeby jechać do tej dziury 16.05.06, 09:04
        no prosze, dobrze wiedziec, ze nie jestem osamotniony w niecheci do
        tzw. "goralszczyzny"
    • kamguz21 Jeden góral(no dwóch) źle postąpiło 16.05.06, 09:08
      ale to nie powód by odnosić to do wszystkich mieszkańców tego regionu. Mam
      nadzieję że nikt nie pomyślał nawet w ten sposób. Tak dla informacji, to że
      "chronię" góralska społeczność nie musi oznaczać że jestem góralem;)
    • jannn1 Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 09:17
      od dawna wiadomo ze poziom kulturalny i humanizacja duzej czesci gorali
      niewiele przekracza poziom wypasanych owiec, na JPII troche sie wywindowali a
      teraz nawet tego nie maja wiec chalupy wyszykowane ale w czlowieku jak w
      oborze...
      • sapervodicka postep,przynajmniej czerwona oberze zamkneli 16.05.06, 09:23
        wiec sie cieszcie bo kiedus to miastowyh inacy traktowali
        • dundrub Re: postep,przynajmniej czerwona oberze zamkneli 16.05.06, 10:03
          miastowe pieniadze wam przywoza wiec sie cieszcie i szanujcie - w koncu to jest biznes - cos za cos.
    • marco35 Nie górale... 16.05.06, 09:26
      Nie górale tylko jak wynika z artykułu ze 2 górali i nie szczuje ale poszczuło
      raz, a idiotyzm zdarza się w całej Polsce ( i nie tylko) nie przesadzajmy
    • lukasbo Dlatego jeżdżę w Alpy... 16.05.06, 09:31
      ..pieprzę Zakopane i wszystkie te zatłoczone polskie dziury... Na nartach się
      nie pojeździ, bo infrastruktura nie jest przygotowana, ceny porównywalne a
      cholerni górale zarabiają na wszystkim i jeszcze tak miło witają turystów...
      Wszyscy powinniśmy ich olać...
      s2.bitefight.pl/c.php?uid=78176
    • ozesz-ty1 Re: Górale szczują turystów psami 16.05.06, 09:58

A kto o zdrowych zmysłach jeździ do tego chorego Zakopanego? Faszyzm, dutki, oszukiwanie co krok. Nawet ławki z "Grani Krupówki" usunęli, by turyści siadali w knajpach...
      Zakopane - prawie jak miejscowość TURYSTYCZNA. (Prawie robi wielką różnicę...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka