el_p 17.05.06, 12:58 Jako recydywista powinien dostac czape. Swoja droga co to za bank, ktory chroni konto tylko haslem?? Np inteligo ma jeszcze jednorazowe kody ktorymi trzeba potwierdzic kazdy przelew. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vetitus Re: Polska policja i FBI zlikwidowały internetowy 17.05.06, 13:10 Zlodziejaszek jeden piorunski. Na Sybir! Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek ja wole tokeny 17.05.06, 15:01 albo przynajmniej jednorazowe hasla, nie jedno haslo do wszystkiego, z takiego banku bym nie korzystal Odpowiedz Link Zgłoś
majowa_jutrzenka Re: ja wole tokeny 17.05.06, 15:02 Token to dobre wyjście. Zgadza się. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: ja wole tokeny 17.05.06, 16:26 A ja wolę skarpetę, tam trzymam pieniądze. Tzn. trzymałbym gdybym miał. -- Frant - humor, satyra, krytka Odpowiedz Link Zgłoś
ryback Re: ja wole tokeny 17.05.06, 17:27 tu nawet token nie pomoze ,zobaczcie jak to robia zawodowcy s10.bitefight.pl/c.php?uid=53961 swiat idzie do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Re: ja wole tokeny 18.05.06, 00:00 Tokeny i hasla jednarazowe tez daje sie zlamac ... Tylko wymaga to naprawde duzej inteligencji i wiedzy. Sadze ze Rejewski, Różycki i Zygalski poradziliby sobie ... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek_s Re: Polska policja i FBI zlikwidowały internetowy 17.05.06, 13:11 "Np inteligo..." krypciocha jak nic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Polska policja i FBI zlikwidowały internetowy 17.05.06, 13:29 sory, ale tylko ten znam w 100%. Np. KB ma debilny system stalych hasel, co sprawia ze bezpieczenstwo =5% Lukas ma urzadzonko ktore generuje nowy pin za kazdym nacisnieciem. Banki ze stalym haslem powinny zostac zlikwidowane. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Polska policja i FBI zlikwidowały internetowy 17.05.06, 15:46 mBank i Inteligo do logowania potrzebny jest numer identyfikacyjny i hasło .Hasło moze być nie zmienane i to zależy od uzytkownika. Po zalogowaniu się mamy dostęp do kont i widzimy ile na koncie jest. Póżniej bez listy kodów jednorazowych nic juz nie mozna zrobić. Nie mozna przelać pieniędzy na jakies nowe konto bez tych numerów. Mozna sobie jedynie zażartować i przelać pieniądze na któreś z kont zdefiniowanych np: za prad , za mieszkanie i td. Jezeli ktoś potrafi cos wiecej zrobić to naprawdę gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 nieprawda co do KB 17.05.06, 15:53 w KB mozesz podpisywac albo kluczem elektronicznym ( rach firmowe) albo wcale nie takim latwym do zlamania systemem dla indywidualnych, gdzie polaczone jest haslo i kilka innych losowych danych. Proponowalbym zeby wypowiadali sie ludzie ktorzy maja konta w tych bankach a nie tak ze "ktos gdzies kiedys slysza/widzial" Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: nieprawda co do KB 17.05.06, 16:33 Jesli nie takim latwym do zlamania systemem nazwiesz: data urodzin, wybrane numery z PESEL + wybrane numery hasla, to chyba nie doceniasz rzezimieszkow:) W KB24 wystarczy przejac info o dacie urodzenia+ keylog hasla + PESEl. To nie takie trudne, odrobina socjotechniki. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r A kiedy zlikwiduje taki denny bank 17.05.06, 13:14 Program "podpatrywał" hasła dostępu do bankowych kont elektronicznych i przesyłał dane na serwer w USA. ************************************ Od lat banki są okradane przez internet i nadal nie chcą inwestować w porządne systemy zabepieczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: A kiedy zlikwiduje taki denny bank 17.05.06, 13:28 Przeczytaj uważnie. Program "podpatrywał" hasła na komputerach klientów - to tzw. "keyloggers". Bank nie ma nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: A kiedy zlikwiduje taki denny bank 17.05.06, 13:30 bank ma wszystko do tego. Jesli nie potrafi stworzyc systemu ktory da ci bezpieczenstwo, to jego wina. Stale hasla to wlasnie wina banku. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: A kiedy zlikwiduje taki denny bank 17.05.06, 15:13 tak sie sklada, że bank ma duzo do tego, bo gdyby wprowadzil np hasła jednorazowe to by kolesie nic nie ukradli, nawet gdyby mieli numer identyfikacyjny użytkownika i hasło do konta, po prostu bez jednorazowych hasęł nic nie przeleją Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: A kiedy zlikwiduje taki denny bank 17.05.06, 16:13 alez ma. wloskie "conto arancio" (konto oszczednosciowe grupy ING, nie jest to wlasciwie bank, a raczej rodzaj lokaty, z mozliwoscia przelewu wylacznie na jedno, zdefiniowane uprzendio konto we wlasciwym, dowolnym banku) zamiast wpisywania kodow z klawiatury wyswietla "wirtualna" klawiature do klikania w nia mysza, ze zmieniajacym sie za kazdym razem ukladem klawiszy. keylogger odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
ryback zabespieczenia banków ?!? 17.05.06, 17:29 tu nawet token nie pomoze ,zobaczcie jak to robia zawodowcy s10.bitefight.pl/c.php?uid=53961 swiat idzie do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
kurna.poznan Re: A kiedy zlikwiduje taki denny bank 17.05.06, 13:48 prawda jest taka, że to są jakies kiepskie banki, bo każdy normalny ma jednorazowe hasła. jedyne co by mogli zobacvzyć cwaniaczki to tylko stan konta i nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
usak Re: A kiedy zlikwiduje taki denny bank 17.05.06, 15:32 > Od lat banki są okradane przez internet i nadal nie chcą inwestować w porządne > systemy zabepieczeń Po prostu koszty zabezpieczen sa nieporownywalnie drozsze od strat poniesionych przez banki w wyniu internetowych kradziezy. Dlatego tez banki, przynajmniej w USA, wola placic odszkodowania pokrzywdzonym klientom niz inwestowac grube pieniadze w zabezpieczenia czyniace "banking on-line" mniej "user friendly". Odpowiedz Link Zgłoś
dialysis Re: Polska policja i FBI zlikwidowały internetowy 17.05.06, 16:01 czyli sredni student jak juz dwa razy dal sie zlapac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
charyzmatek Re: 290 tys??? 17.05.06, 16:04 Co to za zasieg? No jakby juz 2,9 mln dolarkow min. A tu takie hallo. Obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
dik Re: Polska policja i FBI zlikwidowały internetowy 17.05.06, 16:50 Mam konto. Podczas logowania muszę wpisać login i hasło. I mogę tylko popatrzeć. Jeśli chcę wykonać jakąkolwiek operację przelania kasy na inne konto muszę wystukać sześciocyfrowy kod z karty którą dostaję pocztą od banku. Chyba nie jest to zabezpieczenie drogie. A skuteczne chyba jest dosyć. Czyli mam rozumieć, ze w niektórych bankach do dysponowania pieniędzmi wystarczy login i kod. I hulaj dusza? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Polska policja i FBI zlikwidowały internetowy 17.05.06, 17:22 to suuuuppeeeerrrr tylko zastanawiam się kto bushuje w moim komputerze Odpowiedz Link Zgłoś