wrojoz Re: Czy to jest merytoryczna dyskusja PIS? 21.05.06, 16:52 PiS to frustraci niszczący Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Czy to jest merytoryczna dyskusja PIS? 21.05.06, 17:26 wrojoz napisał: > PiS to frustraci niszczący Polskę. Hmmm... a nie lepiej: PiS to frustraci niszczący Polskę, wmawiajacy przy tym ludziom, ze dzieki temu bedzie im lepiej? Pozdrawiam, Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Forumowa Al Kaida ruszyla do ataku 21.05.06, 16:54 silesius.monachijski1 napisał: > przejsciu obozu szkoleniowego na pewnym prywatnym forum GW mlodzi muhadzedini > weszli na forum ogolne, i zaczeli swoja terrorystyczna dzialalnosc; juz od > kilku dni atakuja "nieprawomyslnego" silesiusa, wyzywajac go od faszystow; > niestety, nie wiadomo, jaie konkretne wskazowki otrzymali od swojego Osamy > (bazd Osamki); faktem jest, ze ataki nasilaja sie z dnia na dzien; > drodzy "Pisofile": pwiedzmy forumowje Al Kaidzie stanowczo nie! nie poddajmy > sie terrorystom! wolnosc wypowiedzi zwyciezy! > Suppper !!!! ::)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Forumowa Al Kaida ruszyla do ataku 21.05.06, 17:02 hej Fritz; juz musze znikac; wkurzylo mnie to, ze paru nawiedzonych glupkow, uwazajacych sie "yntelektualna elyte", od kilku dni wyzywa mnie od "faszystow", kiedy brakuje im argumentow; zawsze spotykaja sie na pewnym prywatnym forum; stad tez ta moja - na wpol zartobliwa - filipka; pozdrawiam i... do rychlego zobaczenia fritz.fritz napisał: > silesius.monachijski1 napisał: > > > przejsciu obozu szkoleniowego na pewnym prywatnym forum GW mlodzi muhadze > dini > > weszli na forum ogolne, i zaczeli swoja terrorystyczna dzialalnosc; juz o > d > > kilku dni atakuja "nieprawomyslnego" silesiusa, wyzywajac go od faszystow > ; > > niestety, nie wiadomo, jaie konkretne wskazowki otrzymali od swojego Osam > y > > (bazd Osamki); faktem jest, ze ataki nasilaja sie z dnia na dzien; > > drodzy "Pisofile": pwiedzmy forumowje Al Kaidzie stanowczo nie! nie podda > jmy > > sie terrorystom! wolnosc wypowiedzi zwyciezy! > > > > Suppper !!!! ::)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Hej Fritzu:)) Spotkani wiarusów:)) 21.05.06, 17:08 Też jeszcze nie zmieniłeś poglądów? Pewnie nauczyłeś się o sobie wiele na przestrzeni ostatniego roku:)) O swojej elastyczności poglądów itd... Miałem nadzieję, że może mi z silesiuszem przyznacie rację w kontekście hipokryzji PiSu, ale chyba się łudziłem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Nie jestem członkiem PiS, nie jestem wyborcą 21.05.06, 16:54 Przy działaniu PiS za chwilę będziemy wyglądać jak Gosiewski czy Cymański a myśleć jak Jurgiel. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Wspolczuje 21.05.06, 16:55 Ja też bardzo współczuję tym co dali się nabrać na populizm PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern najwyższy czas, aby psuje z pis odeszli i nigdy 21.05.06, 16:58 nie wrócili...;) Odpowiedz Link Zgłoś
pamflecista Re: Tusk - wnuczek z Wehrmachtu 21.05.06, 17:46 Nie pisz takich bredni, bo kompromitujesz sie calkowicie. Pojecia nie masz, jak wtedy bylo, kiedy na Slasku, na Pomorzu itd. Niemcy przymusowo wcielali ludzi do Wehrmachtu Ty durniu skonczony! Potem brat walczyl przeciw bratu, syn przeciwko ojcu, a zdezerterowac bylo bardzo, bardzo trudno. Kara smierci byla za to automatyczna.Wien nie chrzan jak niezdrowa d...pa idioto! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: pamfleciście. Nie denerwuj się bełkotem 21.05.06, 18:15 cwiercpatriotów. W imię korporacyjnych celów są gotowi popełnić każdą niegodziwość. To nieodrodni naśladowcy Kurskiego. Ja gardzę polską "klasą polityczną" niezależnie czy jej reprezentanci są z prawa, czy z lewa. Polacy, to żadne społeczeństwo ! Ksenofobiczna, ciemna, pełna zabobonów hołota, dająca się manipulować garstce cwaniaków. Polacy nie dorośli do demokracji. Żadnego instynktu państwowego. Jak można było zaufać parze neurotycznych gnomów !? Teraz, liderzy PO mając gęby pełne frazesów: "Bóg, Honor, Ojczyzna" - będą do gardła sobie skakać, aby "ugrać" jak najwięcej, a mogli rozwiązać parlament. Ale z kunktatorstwa nie chcieli. Tylko oświeconalewica czyli Żyd-Borowski, może coś pozytywnego, dla Polski i Polaków uczynić ! Ale kto zechce Go posłuchać ? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: pamfleciście. Nie denerwuj się bełkotem 21.05.06, 18:34 Jurku...?!...;))) no nie wszyscy... chyba jednak przyznasz - a ja i Ty....?!...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: pamfleciście. Nie denerwuj się bełkotem 21.05.06, 18:42 droga "gwiazdeczko" (tak w ogóle i przede wszystkim - tego forum). "Nasz gołos tonsze piska". Ale ku.. starać się trzeba ! Może "cóś" do gawiedzi dotrze ! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: pamfleciście. Nie denerwuj się bełkotem 21.05.06, 18:51 jestem dobrej myśli...:))) ciepło pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: pamfleciście. Nie denerwuj się bełkotem 21.05.06, 19:01 już raz tak ("ciepło pozdrawiam") do mnie napisałaś. A ja cieszyłem się "jak głupi" i nawet, "te słowa" - sobie zasuszyłem. A Ty "wszetecznico babilonska" z Silem mnie zdradziłaś. Żabiję ! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: pamfleciście. Nie denerwuj się bełkotem 21.05.06, 19:07 Sil jest niezniszczalny...;))))) z tego co pamiętam (a pamięć mam dobrą), to Ty - podły - nie odpowiedziałeś na mojego maila...:P Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: pamfleciście. Nie denerwuj się bełkotem 21.05.06, 19:12 bo był bardzo..zimny. Teraz muszę konczyc idę do zajezdni. Wrócę z jazdy o 23.00 to może jeszcze na forum Cię zastanę. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: pamfleciście. Nie denerwuj się bełkotem 21.05.06, 19:25 chacha.... bo ja jestem nieśmiała...;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: pamfleciście. Nie denerwuj się bełkotem 21.05.06, 19:10 Jeżeli to prawda, to faktycznie plama trudna do zmycia. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: pamfleciście. Nie denerwuj się bełkotem 21.05.06, 19:20 postaram się jednak zmyć (plamę). Widzę stary, że mam, do ręki panny Izy, nastepnego konkurenta ! Muszę uciekać bo mam jazdę. Wrócę o północy. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: pamfleciście. Nie denerwuj się bełkotem 21.05.06, 19:24 a pewnie przeoczyłeś, co mi wczoraj napisał?!....;))))) a tak przy okazji... gdyby nie Sil, to pewnie byś do mnie nawet nie zagadał...:P Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: pamfleciście. Nie denerwuj się bełkotem 21.05.06, 20:01 a tak przy okazji... gdyby nie Sil, to pewnie byś do mnie nawet nie zagadał...: To się nazywa podpucha, czyż wszak nie? Zagadałbym. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: pamfleciście. Nie denerwuj się bełkotem 21.05.06, 20:09 czary-mary... ale chcę w to wierzyć...:) Odpowiedz Link Zgłoś
greri2 Re: Tusk - wnuczek z Wehrmachtu 21.05.06, 19:57 Ja jestem ze Slaska chlopcze! I argument, ze jak nie do Wehrmachtu to kara smierci ma tez druga strone: poszedlem do armii itlerowskiej i zabijalem Polakow bo inaczej to Niemcy by mnie zabili. Tak sie tlumaczyli wszyscy hitlerowcy w Norymberdze. Nie pouczaj mnie zaje..y pedale, wielbicielu niemieckiej spermy! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_bylicki Tusk Przemawia w Stylu Hitlera !!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.06, 17:02 andrzej_bylicki napisał: > ... Tusk zapowiedział marsz > Platformy Obywatelskiej po władzę... > ...Wśród części delegatów sprzeciw budzą > proponowane .....zmiany w statucie. Chodzi między innymi > o zbyt duże ..uprawnienia centralnych władz partii > i możliwość ich ingerencji w układ list wyborczych. ..... > ................ > > > no tak typowa firerowska partia !!!!!! > jeszcze zamarzy im sie zamach stanu ?!!!!!!!! ................. ......PO ma stanąć na czele ruchu obywatelskiego sprzeciwu wobec rządów PiS , Samoobrony i LPR...... to pogarda dla demokracji i wyborców !!!!!!!!! to bolszewickie metody pogardy dla człowieka i demokratycznego państwa pod zakłamanymi hasłami obrony człowieka !!!!! w US, W.Brytanii, Francji uznano by tego psychpatę udajacego Polaka i demokratę za szaleńca nawoływujacego do puczu i oasadzono w więzieniu ! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Nauczyl sie od swojego dziadka 21.05.06, 17:10 bardzo trafny argument, nie ma jak pisowski PR...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 To Kurski musi miec wilgotno:)) 21.05.06, 18:30 Nauka nie poszła w las:)) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Kaczyński Przemawia w Stylu Hitlera !!!!!!!!!!!! 21.05.06, 17:09 o jakim "puczu" mówisz, to prosta informacja, może gdzieniegdzie należy uznać, że znajduje się cudzysłów (np. "marsz"), ale czytanie miedzy linijkami, to już pisowska przesada...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e zablokowac terroryzm...w ydaniu tuska i rokity... 21.05.06, 17:00 ...czy znajda sie kraje ...co zabronia wstepu...podrzegaczom wojennym wstepu na swe terytorium... Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: zablokowac terroryzm...w ydaniu tuska i rokit 21.05.06, 17:01 Wywalić faszoli,dźgających ludzi w plecy! Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Nie tędy droga Panie Tusk! 21.05.06, 17:02 Polityka to nie zabawa w piaskownicy. Ludzie mają "swój chłopski rozum" i jak mają możliwość wyboru to wybiorą to, co im odpowiada. Trzeba było brać, co dawali. Można było stworzyć silną koalicję i zreformować państwo w bardzo krótkim czasie. Porażka wyborcza, to jeszcze nie wszystko. Nawet z tego można wyjść obronną ręką. Każdy ma swoją piętę Achillesa. Wystarczy jeden celny strzał. Demokracje zachodnie mają swoją długą tradycję. O ironio losu!!! Pierwszą demokratyczną Konstytucją Wspąóczesnej Europy były Konstytucja 3-go Maja!!! Tylko Polak potrafi... tak wszystko zaprzepaścić. Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski.lukasz siebie warci, czyli zero! 21.05.06, 17:06 siebie warci, czyli zero, albo mniej niz zero... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern wypowiedź w stylu Millera 21.05.06, 17:11 nie wzywaj imienia Ziobry nadaremnie...;P Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 17:15 Zasada "cel uświęca wszystkie srodki" jest wspólna rządzącym i za Millera i za Marcinkiewicza. Zasadą jest brak zasad:)) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 17:23 ale ekipa Millera przynajmniej starała się tego nie robić tak bezczelnie, w wykonaniu pis - bite są kolejene rekordy...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 17:34 Otóż to - bite sa kolejne rekordy:)) Ekipa Millera była bezczelna na maxa, i sobie myślałem, że osiągnęli szczyt:)) Byłem naiwny i głupi:)) Ci, którzy ich najbardziej krytykowali zajęli ich miejsce i zaczęli doskonalić się w powielaniu świństrw Millera oraz doskonalić te świństwa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
burasuka Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 17:37 doktorhabilitowany.1 napisał: > Otóż to - bite sa kolejne rekordy:)) Ekipa Millera była bezczelna na maxa, i > sobie myślałem, że osiągnęli szczyt:)) Byłem naiwny i głupi:)) Ci, którzy ich > najbardziej krytykowali zajęli ich miejsce i zaczęli doskonalić się w > powielaniu świństrw Millera oraz doskonalić te świństwa:))) Lekcje Ziobry u Millera? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 17:45 Ziobro był dobrym uczniem Łecha Taczyńskiego, który ustanowił standatdy sterowania przez polityków prokuraturą:)) Zwróć uwagę, że sprawa ORLENU była twórczym wyjkorzystaniem przez SLD tych wzorców w sferze biznesu:)) Już wtedy było widać (za Łecha Taczyńskiego), że duch Jaskierni się unosi nad ministerstwami Sprawidliwości i MSW:)) Okres rządu Belki był 'interludium', kiedy niewiele słyszeliśmy o rządzie, który też niewiele robił. Dzisiaj mamy rząd, który nic nie robi, ale za to wciąż słychać o tym jak nic nie robi:)) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 17:50 Ziobro Ziobrem.... ale przecież Kaczyński skończyl kurs w Instytucie Schillera, wcześniej przetestował to na sobie Lepper... a teraz są w jednej koalicji... stąd taki mocny przekaz i przekuwanie niepowodzeń w sukcesy, np. gospodarka, Marcinkiewicz twierdzi, ze to jego zasluga;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 17:53 To prawda z tym Instytutem Schillera? Szkoda, że nie wiedziałem o tym przed wyborami:( To by mi ułatwiło przewidywanie jaka będzie bryndza:)) Ale i tak już wtedy było jasne, że PiS, LPR i Sramoobora to ta sama klika;)) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:00 prawda, akurat Instytutowi nie zależy na takiej promocji jak Tymochowiczowi, więc o tym raczej się nie mówi, bo - jakby to rzec - zależy im na dyskrecji...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:08 a czy ten instytut zawdzięcza miano poecie, który napisał tekst pewnej Ody (będącej dziś hymnem UE)? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:10 cheche... a jak myślisz i zastanów się, jaki to mógł być kurs...?!...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:13 szydełkowania? haftowania? Alternatywnego myślenia (2+2=654)? Obcowania z innymi brunatnymi chłopakami? Poddaję się:(( Sądząc po tym jak się zachowują przypuszczam, że nie mógł byc to żaden kurs fachowego rządzenia, a co najwyżej pranie mózgu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:32 :))))) dobre..."Alternatywnego myślenia"...;)))) zgadłeś - pranie mozgu, czy też socjotechniki... stąd u Bielana te różowe usta...;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:38 Ładny jest. Jak Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:43 ale do Edgara mu daleko...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:46 Ostatnio obejrzało mi się "Good night and good luck" i odkryłem, że Edgar jest bardzo podobny do McCarthy'ego:)) Jak te geny krążą:))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:58 ale zapomnieliśmy o Suskim!!!!! słyszałeś o jego genach?!....;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:06 Hilerowski szrapnel w Powstaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:29 blisko... ktoś z AK stwierdził, ze Suski ma patriotyzm w genach... chyba wyczytał to z wyrazu jego twarzy...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Patriotyzm genitalny:(( 21.05.06, 19:37 Boje się kolejnego etapu tego szaleństwa... jak uwierzyli, że patriotyzm można odziedziczyć, zdefiniowali grupę "genetycznych patriotów", a Qń chce szrzyć patriotyzm w szkołach, to tylko krok do "patriotyzmu genitalnego", czyli przymusowego zapładniania polskich kobiet przez "genetycznych patriotów" i sterylizacji tych kobiet i mężczyzn, którzy nie mieli przodków w AK:((( brrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Patriotyzm genitalny:(( 21.05.06, 20:04 już wcześniej ktoś wpadł na ten pomysł...:( Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Patriotyzm genitalny:(( 21.05.06, 20:16 Ale problem polega na tym, że oni wykorzystują wyłącznie cudze pomysły i to te najbardziej podłe:(( Ostatnio jakis debil tłumaczył, że Heider w rządzie Austrii wcale nie był taki zły... To mógł byc Skwieciński albo Semka albo Wildstein - oni i tak plotą te same dyrdymały, ajkby się umówili... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Patriotyzm genitalny:(( 21.05.06, 20:21 Lis to pokazywał u siebie w programie, w pis dostają taki partyjny okólnik, w ktorym są zamieszczone odpowiedzi na pyt. dziennnikarzy, jeśli pyt. i odpow. nie ma w tym partyjnym rozporządzeniu, należy odpowiedzieć - bez komentarza...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Patriotyzm genitalny:(( 21.05.06, 20:28 Widziałem:)) To było cudne;)) czcionka 18' żeby mogli się doczytać, a cała "biblia' miała ze 3 strony:)) Dzięki za rozmowę - muszę jeszcze torche popracować:( wiem, niedziela, grzech:)) pa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Patriotyzm genitalny:(( 21.05.06, 20:44 pappapapaapa ja muszę coś przeczytać... i pewnie dlatego siedzę na forum...:))) do miłego...:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Patriotyzm genitalny:(( 21.05.06, 20:47 no to pa, Izo; pewnie za chwile pojawia sie znane sepy; juz doczekac sie nie moge; az drze ze strachu isa.stern napisała: > pappapapaapa > ja muszę coś przeczytać... i pewnie dlatego siedzę na forum...:))) > do miłego...:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Patriotyzm genitalny:(( 21.05.06, 20:50 Sil, bez ostrej ściemy... wcale nie drżysz ze strachu... przecież to mimo wszystko lubisz...;))) pozdro...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Patriotyzm genitalny:(( 21.05.06, 21:03 no, bez przesady: kiedy ow "kulturalny" uu1 wyzywa mnie od "faszytsow" czy "nazistow", to nie oczekuj ode mnie, ze bede szczerzyl zeby, i udawal, ze wszystko jest ok; masochista nie jestem isa.stern napisała: > Sil, bez ostrej ściemy... wcale nie drżysz ze strachu... przecież to mimo > wszystko lubisz...;))) > pozdro...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Patriotyzm genitalny:(( 21.05.06, 20:28 Za to w PO mamy odswiezona wersje centralizmu demokratycznego: kiedy Sosnierz udzielil wywiadu slaskiej gazecie, gdzie dokonal lekkiej krytyki Tuska za obstrukcje reformy sluzby zdrowia, to w nagrode dostal "kopniaka"; kiedy Piotr Gilowski zostal wybrany na 1 miejsce na lubelskiej liscie PO (a mila byc milioner spirytusowy Palikot), to "kopniak" doatal Zyta Gilowska za "nepotyzm"; a wielu tych warszawskich mlodych dzialaczy PO? dostali "kopniak" tylko za to, ze poparli Piskorskiego, choc w jego malwersacjach udzialu nie brali; wole juz pisane instrukcje niz siarczyste kopniaki isa.stern napisała: > Lis to pokazywał u siebie w programie, w pis dostają taki partyjny okólnik, w > ktorym są zamieszczone odpowiedzi na pyt. dziennnikarzy, jeśli pyt. i odpow. > nie ma w tym partyjnym rozporządzeniu, należy odpowiedzieć - bez > komentarza...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_tlenu Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:05 isa.stern napisała: > blisko... ktoś z AK stwierdził, ze Suski ma patriotyzm w genach... chyba > wyczytał to z wyrazu jego twarzy...;)))) Myślę, że zbadana została ślina do określenia stopnia patriotyzmu...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:12 i dlugość dzwięku wrrrrrrrrrrrrry, bo trzeba umieć odpowiednio warczeć na nieprawomyślnych obywateli....;))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:17 Ciekawe czy pobrana z piany w czasie plucia się, czy może z brzydko pachnących okolic, które lizał w trakcie zabiegania o aprobatę towarzyszy partyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_tlenu Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:25 Możliwe są wszystkie opisane przypadki... Odpowiedz Link Zgłoś
burasuka Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:00 lukasito napisał: > Ostatnio obejrzało mi się "Good night and good luck" i odkryłem, że Edgar jest > bardzo podobny do McCarthy'ego:)) Jak te geny krążą:))) Znalazłem większe podobieństwo: blogfm.blox.pl/2006/03/PiS-Wars.html Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:08 Dla mnie bomba. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:56 Z nim mógłby konkurować jedynie Cymański. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:00 Kaminski Michał jest coraz lepszy:)) Coraz mniej widac oczy, a coraz bardziej ryjek:))Kurski idzie w jego ślady:)) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:09 :))) to nie wiesz, że pisowcy dążą do doskonałości, a figurą doskonałą jest koło, więc oni tak ładnie się zaokrąglają... zresztą wzorem Kaczyńskich...;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_tlenu Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:17 Przypominam sobie jedno rosyjskie określenie kompletnych durniów -"krugłyj durak" Może o tę doskonałość im chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:24 Czy to nie brzmi "krugom durak"? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:28 To podobne do "Krukom durak":)) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:57 o widzę, że jesteście na topie.... przecież nie od dziś wiadomo, że Kaczyński uwielbia rosyjski i...Lenina...;))) to słynne łże...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:59 Hihi:)) czego jeszcze nam o sobie nie powiedziały kaczki Romanowów? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:08 dzisiaj w Loży prasowej jeden pan podpowiadał, żeby nie słuchać Kaczyńskiego, bo on nigdy nie mówi tego co myśli, ale żeby słuchać Gosi Gosiewskiego Edgara... on czyta wodzowi w myślach....;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:03 isa.stern napisała: > przecież nie od dziś wiadomo, że Kaczyński > uwielbia rosyjski i...Lenina...;))) Uwielbia?! Do tego nie od dzis?! A skad te rewelacyjne informacje? He? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:10 Ha! Z biografii wodza... a co, nie czytało się... ale wstyd!!!!....;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:15 isa.stern napisała: > Ha! Z biografii wodza... a co, nie czytało się... ale wstyd!!!!....;))))) Jakiej biografii? Pisanej przez Tuska? He? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:22 A Tusk pisac potrafi? slyszales, ze Goska jest pismienna, a Donald tylko zupy pomidorowe je czat-man napisał: > isa.stern napisała: > > Ha! Z biografii wodza... a co, nie czytało się... ale wstyd!!!!....;))))) > > Jakiej biografii? Pisanej przez Tuska? He? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:29 nie, Tusk nie potrafi, dlatego wykorzystuje brata bliźniaka....;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:34 Tusk potrafi jedynie rzucic talerzem zupy o sciane, gdy Goska go wkurzy; wot gieroj isa.stern napisała: > nie, Tusk nie potrafi, dlatego wykorzystuje brata bliźniaka....;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:31 silesius.monachijski1 napisał: > A Tusk pisac potrafi? No napisal podobno jakas ksiazke - a moze tylko opowiadal, a ktos napisal i wydano pod jego nazwiskiem... hymm... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:35 ja tylko wiem, ze on zna anglo-kaszubski (nawet Nie urbanowe pisalo); ale czy to wystarczy? czat-man napisał: > silesius.monachijski1 napisał: > > A Tusk pisac potrafi? > > No napisal podobno jakas ksiazke - a moze tylko opowiadal, > a ktos napisal i wydano pod jego nazwiskiem... hymm... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:22 myślisz, ze Kaczyński powierzyłby pisanie swojej biografii Tuskowi, w krasnoludki też wierzysz..?!....;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:29 Donaldowi nie, bo niepismienny, ale Gosce? czemu nie isa.stern napisała: > myślisz, ze Kaczyński powierzyłby pisanie swojej biografii Tuskowi, w > krasnoludki też wierzysz..?!....;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:33 isa.stern napisała: > myślisz, ze Kaczyński powierzyłby pisanie swojej biografii Tuskowi, w > krasnoludki też wierzysz..?!....;))))) No zlecac to nieeee. Ale Tusk mogl z wlasnej inicjatywy napisac i tym samym podlozyc Kaczynskiemu swinie. Nie? A bo to wiadomo, skoro takie rzeczy tam rzekomo wyczytalas? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:48 to wtedy nie nazywałoby się biografią tylko sf....;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 21:01 ja zas slyszalem, ze program PO to literatura SF (podobnie realny jak gabinet cieni(asow)) isa.stern napisała: > to wtedy nie nazywałoby się biografią tylko sf....;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:47 Gratuluję rozmówców. :)) Nie są przypadkiem na haju, przynajmniej jeden? PS. Jeden kłamie nawet jak milczy. To wyjątkowo ciężki przypadek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:52 spox...już znikam miłego wieczoru apappapapa uu1 napisała: > Gratuluję rozmówców. :)) > Nie są przypadkiem na haju, przynajmniej jeden? > PS. Jeden kłamie nawet jak milczy. To wyjątkowo ciężki przypadek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 do uu1 21.05.06, 21:05 a Tobie co do tego? isa.stern to bo.mum, i kazdy z nia moze pogadac; to jest forum ogolne, a nie prywatne al kaidy isa.stern napisała: > spox...już znikam > miłego wieczoru > apappapapa > > uu1 napisała: > > > Gratuluję rozmówców. :)) > > Nie są przypadkiem na haju, przynajmniej jeden? > > PS. Jeden kłamie nawet jak milczy. To wyjątkowo ciężki przypadek. Pozdraw > iam. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: od uu1 21.05.06, 21:22 > Jeden kłamie nawet jak milczy. To wyjątkowo ciężki przypadek. Pozdrawiam. To było jedynie przyjacielskie ostrzeżenie jako, że forum jest ogólne. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 21:00 nie byl na szloeniu Al Kaidy, wiec jak moze byc na haju (to tylko tam prochy za friko) uu1 napisała: > Gratuluję rozmówców. :)) > Nie są przypadkiem na haju, przynajmniej jeden? > PS. Jeden kłamie nawet jak milczy. To wyjątkowo ciężki przypadek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 21:13 uu1 napisała: > Gratuluję rozmówców. :)) > Nie są przypadkiem na haju, przynajmniej jeden? A co, roscisz sobie prawo do decydowania, kto jest odpowiednim rozmowca dla isa.stern, a kto nie jest? Jestes Jej szefem? Czy kto? Pod przykrywka ladnych i okraglych slowek jestes zwyklym... (sam sobie dobierz odpowiednie okreslenie) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka_dorna Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 23:11 Czat-manie mówisz jak byś był jej przydupasem. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:19 To kontrwywiad forumowej Al Kaidy rozpuszcza takie klamliwe informacje na forum; zostali sepcalnie przeszkoleni; czasami wystepuja w Pickelhaubie, a czasami bez; teraz juz nie bede mogli sie ukrywac: Tusk i Rokita wyruszaja na wojne czat-man napisał: > isa.stern napisała: > > przecież nie od dziś wiadomo, że Kaczyński > > uwielbia rosyjski i...Lenina...;))) > > Uwielbia?! > Do tego nie od dzis?! > A skad te rewelacyjne informacje? He? Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_tlenu Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:59 Nie, to nie jest poprawnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:02 Nie upieram się. Po prostu tak słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:26 To by pasowało:)) Jeśli weźmiesz tych najbardziej "genetycznych patriotów" z PiS, to jak jeden mąż wywodzą się z dawnego zaboru rosyjskiego:)) Stąd ich miłość do putinowskich metod rządzenia i pragnienie załatwienia wszystkiego przy pomocy dekretów:)) W innych zaborach ludzie się aż tak nie miłowali we władzy, i się jej tak nie bali, bo, poza wszystkim, zawsze był sąd. Jak u nas był 'Kulturkampf" Bismarcka, to nasi dziadkowie załatwili wiele jego założeń w sądzie w Berlinie i Bismarck musiał spasować:)) Może stąd też taka obawa PiSiorków przed niezależnościa władzy sądowniczej z TK na czele:))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:17 oczywiście, że podziwiają Putina (to miłość obupulna, bo Putin Kaczorów też...;), tylko żeby nie było to aż tak oczywiste zamiast demokracji sterowalnej wprowadzi się nazwę kaczyzm... taka swojskość i naturalność niczym nasz genetyczny patriotyzm...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:27 isa.stern napisała: > :))) > to nie wiesz, że pisowcy dążą do doskonałości, a figurą doskonałą jest koło, > więc oni tak ładnie się zaokrąglają... zresztą wzorem Kaczyńskich...;))))) tylko po co cały czas uskuteczniają kwadraturę koła w polityce? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:26 bo oni tylko gadać potrafią, robić - już nie....;)))) lepiej wychodzi im tylko puszczanie bąbelków nosem...;D Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:00 dobrze, że nie pojączą się w parę... geny by się wymieszały i znów mielibyśmy bliźnięta jednojajowe...;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:30 Tam bliźnięta:)) Oni by sie mnożyli jak norki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 17:43 Problem polega na tym, że w średnio "napełnionym" autobusie, dwóch łobuzów potrafi sterroryzować kilkudziesięciu pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 17:48 A taka PO, nie wsiadła do autobusu, tylko z zewnątrz krzyczy, że ci w środku mają coś z tym zrobić:))) No bo łobuzy są bebe, ale nie można ich spacyfikować wespół z SLD SDPl i PD:)) Co by na to powiedzieli w dyspozytorni:)) Odpowiedz Link Zgłoś
burasuka Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 17:51 doktorhabilitowany.1 napisał: > A taka PO, nie wsiadła do autobusu, tylko z zewnątrz krzyczy, że ci w środku > mają coś z tym zrobić:))) No bo łobuzy są bebe, ale nie można ich spacyfikować > wespół z SLD SDPl i PD:)) Co by na to powiedzieli w dyspozytorni:)) Muszą jeszcze kilka tygodni zastanowić się jaki ma być produkt końcowy, ale dyspozytornia pozostawia nieduże pole manewru:) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 17:56 Ciekawe, czy to autobus, tramwaj, czy może metro:)) Jeśli pojazd szynowy, a zwłaszcza metro warszawskie, to przynajmniej nie zboczy z kursu, ale może się wykoleić, lub huknąć w ścianę, bo za daleko nie pojedzie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:03 chłopaki, bo kto by się chciał kopać z koniem...;)))) nie po to Kacvzki wzięły dwóch największych zakapiorów pol. sceny, aby się teraz bić z opozycja...;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:09 Wolą ciepło wzajemnych relacji? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:35 taką męską przyjaźń...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:52 Wyobrażam sobie czasem Jarka kaczyńskiego, Romka Giertycha, Leppera i Rydzyka w teledysku YMCA:)) jeden jest Indianinem, drugi policjantem, trzeci robotnikiem:))) itd... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:02 :))))))))))) ładnie, mogłeś wcześniej sprzedać pomysł - Eurowizja byłaby nasza....;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:13 Tak czy inaczej wygr4ały potwory:))) Tyle, że te, które wygrały były raczej sympatyczne:)) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:30 nie oglądałam... zresztą można było ich dołączyć do "Ich troje"... pasowaliby, jak nic...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:39 "Potwory i S-ka":)) Wiśniewski dlatego odpadł w przedbiegach, że wszyscy sie zorientowali, że to prawdziwy potwór, a nie przebrany, w przeciwieństwie do Finów:))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:32 cheche... no ale "Potwory i spółka" to świetna bajka... pis to nie moja bajka - wyjątkowo nie, są zbyt koszmarni...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:38 do wszystkiego mozna przywyknac i wszystko polubic; trzeba tylko przezwyciezyc strach; ja np. bardzo boje sie tej zlowieszczej twarzy Tuska, i jego nawolywan do wojny; ale juz sie przyzwyczailem, a nawet polubilem; bo sie dowiedzialem, ze jest pod kontrola, i codziennie przed snem aplikuja mu "glupiego jasia"; az odetchnalem z ulga isa.stern napisała: > cheche... no ale "Potwory i spółka" to świetna bajka... pis to nie moja bajka - > > wyjątkowo nie, są zbyt koszmarni...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:46 a widziałeś uzębienie Kaczyńskiego?!... dokładnie takie samo ma szczupak albo rekin...;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 20:58 a widzialas te czerwone plamki na twazry Tuska miedzy oczami a nosem (na policzkach), to swiadectwo postepujacego alkoholizmu; w sumie to ma chlopak duzo zmartwien: nie dziwie mu sie, ze pije isa.stern napisała: > a widziałeś uzębienie Kaczyńskiego?!... dokładnie takie samo ma szczupak albo > rekin...;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 17:57 Stare fochy UD i UW. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:00 :)) UD i KLD?:)) Nie ma znaczenia o co im poszło:)) Ważne, że teraz wciąż nie są w stanie ze sobą współpracować:)) Mają "zbyt identyczny" program:)) Ponadto Tusk ma chyba kompleks Edypa wobec UW i Mazowieckiego:)) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:10 Tak. I do tego przekonanie o "genetycznej" wyższości nad SLD, SDPL itd. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:23 Kiedy sie pytam sam siebie o to do jakigo ugrupowania mi najbliżej, ze względów programowych i "histroycznych", to nie ulega dla mnie wątpliwości, że do UW i PO. Ale kiedy przychodzi do reakcji na Leppera i Giertycha, na "genetyczne patriotyzmy", na homofobię i zawoalowany komuno-faszyzm rządzących, to muszę przyznać, że doceniam niektóre reakcje lewicowców. Dlatego uważam, że wszystkie partie opozycyjne powinny się włączyć do zwalczania koalicja TRWAM i jej zwolenników. Nie powinno byc w Polsce miejsca na "mowy nienawiści", na łamanie konstytucji i praw człowieka. W sumie piszę banały... ale może właśnie takiego "banalnego" myślenia brakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:31 To nie są banały. To są sprawy tak proste, że aż za trudne do zrozumienia dla wielu, wydawałoby się mądrych ludzi. Tylko nie wiem jak do tego doprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 18:50 Obserwując zachowania pewnego młodego POwca na A. (nazwisko niewarte zapamiętania i już wyleciało mi z głowy), którego wywalono z PO, przestaję wierzyć, że zmiana pokoleniowa może coś tu wnieść - chłopaczek się pluł jak czystej wody PiSuar, a z okazji nalanej buźki i czerwonego jej, rumianego, zabarwienia, przypominało mi chłopię poznańskich młodych SLDowców z czasów, gdzy Sylwia Pusz zaczynała swą karierę:)) Toż oni wybierają poartie nie ze względu na programy, ale ewentualność zalesiania:))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:05 Jedna z reperkusji braku autorytetów (często celowo "likwidowanych") i wyścigu szczurów. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Rózni ich tylko afiliacja partyjna:)) 21.05.06, 19:21 Dlatego cały czas powracam do potrzeby ograniczania roli państwa w życiu Polaków. Państwo powinno zająć sie jedynie kontrolą edukacji i służby zdrowia, obronnością i bezpieczeństwem, stanowieniem i egzekucją dobrego i prostego prawa i zawiadowaniem podatkami. Opiekę socjalną i zdrowotną powinny przejąć regiony i samorządy lokalne, to samo ze zwalczaniem bezrobocia. Państwo powinno kontrolować regiony i służyc im pomocą, np. poprzez kierowanie centralnych programów rozwojowych do najbiedniejszych obszarów. Jeszcze raz wrócę do autostrady: w Wielkopolsce, kiedy ministerstwo dało zielone światło, samorządy lokalne same dopilnowały, żeby Autostrada Wielkopolska wywiązała się z kontraktów: brały udział w wykupywaniu gruntów, planowaniu przestrzennym itd. W innych regionach gdzie biegnie A2, to nie wyszło, bo wszyscy czekali na pomoc rządu... A rząd tradycyjnie nie potrafi takich rzeczy robić - spójrz co sie dzieje z autostradą do Gdańska... A wracjąc do A2, to wątpię, czy sięgnie ona poza Łódź:(( Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Skasowac wplyw politykow na gospodarke i zycie ... 21.05.06, 17:19 ....spoleczne kraju. Szczegolnie nalezy ich odciac od jakichkolwiek dochodow panstwa,: ..."Dziś ten sam stół, rozdający przywileje i pieniądze w spółkach Skarbu Państwa, zagarniający kolejne przestrzenie życia publicznego....". Przeprowadzic calkowita prywatyzacje i rozwijac spoleczenstwo OBYWATELSKIE. Ograniczyc do minimum wladze centralna. Samarzady lokalne i regiony powinny decydowac o srodkach, dochodach, allokacji. Wladze centralne powinny sie skoncentrowac na zapewnianiu ze Konstytucja i prawo sa przestrzegane. Za to tylko powinno sie im placic. Mam nadzieje ze PO ma to wlasnie na mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
signal Świetne wystąpienia Tuska 21.05.06, 17:21 powiedziałcałą prawdę o zamiarach pisowców i ich koalicji z ludzmi posiadającymi wyroki kryminalne, populistami i oszołomami. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Plany związania się PiS z LPR i SO były skrywane 21.05.06, 17:26 Kaczyńscy sądzili, że PO uda się znacznie wcześniej rozbić, wtedy ten kłopotliwy epizod uda się wyciszyć, zwalając winę za taka a nie inną koalicję na BYŁĄ PO. A tu za cholerę rozbijanie opozycji sie nie udaje. Koncepcja państwa proponowana przez Kaczyńskich jest bez przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: No to wyglada ze to byl s-PiS-ek /nt 21.05.06, 17:45 Nie...ale sporo telefonów DO i OD...Ojca Dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
piss Re: No to wyglada ze to byl s-PiS-ek /nt 21.05.06, 19:16 travel_wawa napisał: > Nie...ale sporo telefonów DO i OD...Ojca Dyrektora. Nie, Ojciec Dyrektor nie miał z tym nic wspólnego. Każdy polityk mający choć trochę oleju w głowie musi mieć plan B na wypadek, gdyby plan A zawiódł. Jedyny możliwy plan B dla PiS to była koalicja z Samoobroną i LPR i o tym wszyscy wiedzieli co najmniej na rok przed wyborami (a teraz udają zaskoczenie). Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: No to wyglada ze to byl s-PiS-ek /nt 21.05.06, 20:00 Naprawdę wierzysz w te brednie? Rozumiem, że frontalny atak na program PO (podatek liniowy) to dzielenie Polski na siłę na "liberalną" i "solidarną" (jako pojęcia wyluczające się) to był wyraz pragnienia stworzenia koalicji z PO? Akcja "zatopmy Platformę" na falach RM, gdzie równolegle występowali politycy PiS zapraszani do studia to co? Czemu karmicie tych biednych ludzi tyloma kłamstwami? Odpowiedz Link Zgłoś
piss Re: No to wyglada ze to byl s-PiS-ek /nt 21.05.06, 20:21 travel_wawa napisał: > Naprawdę wierzysz w te brednie? Tzn. ja to akurat wiem, a nie w to wierzę. > Rozumiem, że frontalny atak na program PO (podatek liniowy) to dzielenie Polski > na siłę na "liberalną" i "solidarną" (jako pojęcia wyluczające się) to był > wyraz pragnienia stworzenia koalicji z PO? No, to była akurat debata programowa. W jaki inny sposób można przekonać elektorat do głosowania na swoją partię? Przecież nie akcentując podobieństwa, tylko różnice. Frontalny atak to był jeden, mianowicie sprawa dziadka Tuska, i tu akurat byłem autentycznie zaskoczony, ale Tusk nie potrafił wykorzystać tego kiksu (czym też byłem zaskoczony). > Akcja "zatopmy Platformę" na falach RM, gdzie równolegle występowali politycy > PiS zapraszani do studia to co? No akcja "zatopmy platformę" to znane fałszerstwo "Gazety Wyborczej", więc akurat trafiłeś kulą w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: No to wyglada ze to byl s-PiS-ek /nt 21.05.06, 23:04 Dobrze wiesz, że nie było wam z Platforma po drodze od początku. I powinieneś dobrze wiedzieć, że twój szef Jarosław nie wytrzymałby układu równorzędnego z Platformą jako współkoalicjantem. On potrafi tylko dominować. Nie zna pojęcia kompromis, dialog. Uznaje tylko dyktat. Jego koncepcja zakłada stworzenie JEDNEJ wielkiej partii narodowo-ludowo- "patriotycznej" (wchłonięcie samoobrony, lpr, ewentualnie psl) rozbicie opozycji na tyle, żeby była tylko "kwiatuszkiem do kożucha". Dlatego drazni was silna Platforma z takim poparciem, jakie ma zwłaszcza wśród ludzi młodych i wykształconych. Wasz elektorat to zasadniczo ludzie prości, z mniejszych miejscowości, z terenów zaniedbanych, ludzie, którymi łatwo manipulować, straszyć. Elektorat Platformy jest bardziej świadomy, trudniej mu wciskać ciemnotę. A PO i PiS dzieli przepaść nie tyle, jeśłi chodzi o stosunek do przeszłosci, bo tu róznice są niewielkie, Przepaść dzieli dwie FILOZOFIE PAŃSTWA, stosunek do roli POlski w Unii Europejskiej. PiSowi bliższa jest zasada Obywatel dla Państwa. Platformie - Państwo (przyjazne państwo) dla Obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
piss Re: No to wyglada ze to byl s-PiS-ek /nt 22.05.06, 10:25 Najpierw w kwestii formalnej: JK nie jest moim szefem. Więc jeśli zwracasz się do mnie w liczbie mnogiej, to (wyłączając możliwość, że ma to być pluralis maiestatis) znów trafiasz kulą w płot, generalizując. W swojej ocenie sytuacji nie bierzesz pod uwagę tego, że w zasadzie do dnia wyborów parlamentarnych wszyscy byli przekonani, że to PO je wygra a PiS zajmie drugie miejsce. Walka była o to, żeby ta różnica była jak najmniejsza, ale nikt w zasadzie nie spodziewał się wygranej. Szok i niedowierzanie były widoczne gołym okiem po obu stronach hipotetycznej koalicji. Kierownictwo PiS nie ma jakichś specjalnych predyspozycji do kompromisu, ale nie ma też ich kierownictwo Platformy. Oglądałem zaraz po wyborach, jak Rokita machał rękoma, co miało w jego przekonaniu dowieść, że skoro PiS wygrał wybory parlamentarne i prezydenckie, to PO powinno mieć większość w rządzie Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik8 Dezaprobata społeczna dla pisowskiego rzadu. 21.05.06, 17:21 PiS postępuje podobnie jak kiedyś PZPR,bezpardonowo a nawet wbrew prawu okopuje swoje szańce władzy - aktualnie jedynym sposobem odsunięcia tej partii od rządów jest dezaprobata społeczna - protesty,manifestacje,strajki. Odpowiedz Link Zgłoś
piss Re: Dezaprobata społeczna dla pisowskiego rzadu. 21.05.06, 19:11 ludwik8 napisał: > PiS postępuje podobnie jak kiedyś PZPR,bezpardonowo a nawet wbrew prawu okopuje > swoje szańce władzy - aktualnie jedynym sposobem odsunięcia tej partii od rządó > w > jest dezaprobata społeczna - protesty,manifestacje,strajki. Wbrew prawu? Może jakieś konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: Dezaprobata społeczna dla pisowskiego rzadu. 22.05.06, 03:50 ludwiku8,ludzie, może poza nielicznymi wyjątkami, nie będą strajkować,bo popierają obecny rząd,bo obdarzają go zaufaniem, ale ty jeśli masz na to ochotę to jasne możesz manifestować nawet nonstop dzień i noc wykorzystując do tego pederastów,zapewne chętnie się do ciebie przyłączą.Życzę powodzenia na manifach. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_polski_katolik Re: Forumowa Al Kaida ruszyla do ataku 21.05.06, 17:25 > drodzy "Pisofile": pwiedzmy forumowje Al Kaidzie stanowczo nie! nie poddajmy > sie terrorystom! wolnosc wypowiedzi zwyciezy wojny klonow ciag dalszy? Napisz mi jeszcze drgo Jabbo, kto jest Imperatorem? Jarek czy Ojciec Makler? Odpowiedz Link Zgłoś
siuna forumowi palanci nie wysilajcie się 21.05.06, 17:25 i tak was nikt nie czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Ja czytam:)) 21.05.06, 17:50 Faktycznie jest tu wielu palantów, ale sporo również rozsądnych ludzi:)) Do której grupy Cię zaliczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Re: Forumowa Al Kaida ruszyla do ataku 21.05.06, 17:26 > drodzy "Pisofile" Mwahahahaha! Runęła w gruzy rewolucja moralna, gdy okazało się, że wyborcy Paranoi i Schizofrenii ubóstwiają praktykę seksualną znaną jako "złoty deszcz" :D Odpowiedz Link Zgłoś
brynk zeby was smierdziele z PO piorun trzasł - 21.05.06, 17:36 ..destruktorzy Polski . Odpowiedz Link Zgłoś
a.hryn1 Re: PO to gorsza zaraza niz sld/sdpl 21.05.06, 18:11 i to jest przerażajace Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Plenum Komitetu Centralnego PO? 21.05.06, 17:40 jak sie slucha tych bredni w wykonaniu Tuska, Rokity i Niesiolowskiego, to sie przypominaja najgorsze czasy PRL-u. Zenada, kompromitacja. Quo vadis PO? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e tuska: zrodlo sily i nadzieji na zmiany...))) 21.05.06, 17:40 ...cytuje: ...Publicznie mówimy - my nie jesteśmy tacy jak oni ( chodzi o pis...). To jest słowo honoru Platformy Obywatelskiej wobec każdego Polaka... ...POwstaje tu wiec pytanie ...jacy wy jestescie...i czy kazdy polak was juz nie POznal... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Stefan Niesiołowski ma 100% rację 21.05.06, 17:50 msvip napisał: > "profesorek" Stefciu N. niech sie lepiej zajmie karaluchami i pchłami. W tym jest moze nieco lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.hryn1 Re: Stefan Niesiołowski ma 100% rację 21.05.06, 17:51 Pan Niesiołowski na starość zatracił poczucie przyzwoitości i umiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Stefan Niesiołowski ma 100% rację 21.05.06, 17:55 a.hryn1 napisał: > Pan Niesiołowski na starość zatracił poczucie przyzwoitości i umiaru. .....jaki z niego pan , z niego pan jak z koziej d....trąba Odpowiedz Link Zgłoś
brynk kaczorzeDonaldzie Tusku- masz nawyki Hitlera 21.05.06, 17:43 ...zachowaniem swoim naśladujesz go. Jednak w genach masz cos z niepolski. Zastanów sie bo przekroczyłeś granice rozsadku Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: kaczorzeDonaldzie Tusku- masz nawyki Hitlera 21.05.06, 17:47 W genach powiadasz....a coz ma genetyka do tego? Moze chodzi ci o "czystosc rasy"? Przeciez to kochani współkoalicjanci mają zwyczaj pozdrawiania się po hitlerowsku. Cwiczysz codziennie heilowanie w dobrym stylu? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e tusk zrodlem nadzieji... 21.05.06, 17:52 ...czy polacy juz tego nie przerabiali w poprzednim zbrodniczym systemie...w ktorym byl i slonce stalin...slonce karpat...wracania do zrodla...nadzieji naprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: tusk zrodlem nadzieji... 21.05.06, 18:00 me-e napisał: > ...czy polacy juz tego nie przerabiali w poprzednim zbrodniczym systemie...w > ktorym byl i slonce stalin...slonce karpat...wracania do zrodla...nadzieji > naprawy... proponuje na cześć nowego Stalina czyli Tuska jego miasto /chyba Sopot/ zmienic na Tuskograd. Czy wam Tuskogradzianie nie wstyd , ze takiego typa ? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: tusk zrodlem nadzieji... 21.05.06, 18:26 ...sopotu, tuskowi nie oddamy...sopot dzis sie wstydzi...ze ma na swym terytorium ...czarna owce...zrodlo wszelkiego zla w sojuszu z bolszewikami... brynk napisał: > me-e napisał: > > > ...czy polacy juz tego nie przerabiali w poprzednim zbrodniczym systemie. > ..w > > ktorym byl i slonce stalin...slonce karpat...wracania do zrodla...nadziej > i > > naprawy... > proponuje na cześć nowego Stalina czyli Tuska jego miasto /chyba Sopot/ zmieni > c > na Tuskograd. Czy wam Tuskogradzianie nie wstyd , ze takiego typa ? Odpowiedz Link Zgłoś
burasuka Re: tusk zrodlem nadzieji... 21.05.06, 18:36 me-e napisał: > ...sopotu, tuskowi nie oddamy...sopot dzis sie wstydzi...ze ma na swym > terytorium ...czarna owce...zrodlo wszelkiego zla w sojuszu z bolszewikami. Warszawa też nie ma czego się wstydzić po ostatnich wyborach prezydenckich, podziękowali swojemu lokalnemu Aniołowi;) Bareja zawsze żywy! Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie PO idzie na wojnę? Po czym to poznamy? 21.05.06, 17:59 Wydawało mi się, że PO poszło na wojnę z PiSem we wrześniu zeszłego roku. Co jeszcze takiego powie Niesioł, czego jeszcze nie powiedział? Co jeszcze wypluje z siebie razem z żółcią Premier- Cienias z Krakowa? Porównanie Kaczyńskiego do Hitlera już było, PiS do NSDAP i PZRP tez juz było, wezwania do obywatelskiego nieposłuszeństwa, nieledwie powstania też było, intrukcje w Wyborczej, jak zorganizować rządową demontrację też były, co zatem jeszcze takiego usłyszymy, byśmy zauważyli różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
a.hryn1 Re: PO idzie na wojnę? Po czym to poznamy? 21.05.06, 18:02 Jeden Tusk jedna PO jedna racja,to coś przypomina. Odpowiedz Link Zgłoś