jjola_dywity oto C Z Ł O W I E K od czyszczenia szamba TV 29.05.06, 09:49 Autentyczny i bezkompromisowy czsem głupi czasem mądry lecz szczery i odważny. Ogrom pracy! Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
japin Mohery, ale doczekaliście się prezesa! 29.05.06, 09:56 Najwyraźniej daliście sobie strzelić gola! Chyba nie macie wątpliwości - DO BOJU! Odpowiedz Link Zgłoś
lysy_w_beemce Eliminuj pochlebcow!!!!! 29.05.06, 09:56 I pamietaj o tekscie z Ojca Chrzestnego (troche zmodyfikowanym przeze mnie ) - ci, co przyjdą do Ciebie z wyciągniętą reką do zgody to zdrajcy - ich należy wykonczyc w pierwszym rzedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Czy Bronisław W.oczysci TVP z dziwek pismackich? 29.05.06, 10:08 To bylo genialne pociagniecie Kaczorów.Żadne Bruksele nie beda mogly zarzucic TVP ,,ultrakatolicyzmu i antysemityzmu".Mam cichą nadzieję,ze komentarorzy polityczni telewizji,ktora oplacam, beda dotrzymywali standardow zblizonych do BBC,co obiecal Bronek. Generalnie to licze na jakis kasting na uczciwych ,młodych i normalnych,ktorzy w krotkim czasie osiagna popularnosc Olejnikowej czy Gawryluk,a beda lepsi. Stara kadra dziennikarska w Warszawie znajdzie sobie prace. Odpowiedz Link Zgłoś
maxman01 Wreszcie ktos z kregoslupem w przeciwienstwie do 29.05.06, 10:11 Wreszcie ktos z kregoslupem w przeciwienstwie do Kwaso podobnych... Odpowiedz Link Zgłoś
evaoko Bronek kto ci farbuje włosy, jak ja "kocham" 29.05.06, 10:15 farbowane (stare) lisy. Odpowiedz Link Zgłoś
buj_w_chutach A ja myślę,że Kaczyńskim należy się szacunek,ża to 29.05.06, 10:17 wbrew poglądom swoim i swojego środowiska - czyli prymitywnemu antysemityzmowi i antykomunizmowi,ultrakatolicyzmowi,obsesjom na temat masonów - na poważne stanowisko mianowali Żyda,ateistę,masona i byłego lewaka. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnal44 Potrzeba zmian na miarę rewolucji w TVP 29.05.06, 10:22 Salon towarzyski Warszawki musi odejść w zapomnienie, ale żeby tak się stało musi wylecieć 80 % personelu TVP. Miejmy nadzieję, że odejdą miernoty które mocno siedziały w tym układzie, ale będą musiały odejść osoby z dużym doświadczeniem i napewno osoby które dużo wniosły do TVP. Byłem świadkiem spotkania biznesowego z lat 90 na którym był producent z TVP. Środowisko aż się śliniło na jego widok jak i wszyscy co do niego podchodzili i rozmawiali. Każdy liczył na jakieś względy i protekcję, nie mówiąc o paniach które widocznie już wiedziały o czym decyduje. Chore i obrzydliwe. Jestem za głębokimi zmianami w TVP. Problem, że nowy układ też będzie kreował nowe układziki, ale może w końcu je wyeliminujemy i będzie koniec z towarzystwem wzajemnej adoracji. Czego życzę temu środowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
skrupik Re: Bronisław niezłomny 29.05.06, 10:24 szczyt manipulacji gaduły wyrodnej, która naprawdę panicznie boi się zmian, które są wprowadzane w Polsce heil michnik towrzysze Odpowiedz Link Zgłoś
wissenwertes Pierdoly, pierdoly i jeszcze raz pierdoly. 29.05.06, 10:32 No to ja tez bylem w opozycji. W 80 latach nad Wisla piwo pilem, samosieje palilem i chcialem na zachod. Znaczy nie akceptowalem systemu socjalistycznego. Kumpel nie chcial zostac w wojsku to uciekl. Pomagalem mu. Inny go zdradzil (tez go szantazowali bo dokumenty podrabial) i chlopak siedzial. Pieknie sie to pisze. Musze jeszcze raz i zaczne wierzyc, ze to bylo wszystko z przyczyn politycznych. Pyjas (syn kobiety z drugiej reki co wiecej XXX miala w XXX niz nitow w niejednym moscie) mlodociany alkoholik bohaterem politycznym! Po prostu zesrala sie bieda i piszczy. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: A kto robił w wojsku czystki antysemickie ? 29.05.06, 10:54 Dziennikarz GW***** gazety oczywiście nie raczył przypomnieć czytelnikom, że czystki antysmickie w LWP po 67-ym robił osobisty przyjaciel "kolegi nadredaktora", "człowiek honoru", sowiecki generał w polskim mundurze Jaruzelski Odpowiedz Link Zgłoś
util O życiu osobistym nic nie ma? 29.05.06, 10:55 Portret niepełny przeto :/ I Wierzejski chętnie by poczytał. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: O życiu osobistym nic nie ma? 29.05.06, 12:30 "Stworzyli kontrkulturową grupę: alkohol, lekkie narkotyki" Mało ? Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: O życiu osobistym nic nie ma? 29.05.06, 17:51 indeed4 napisał: > "Stworzyli kontrkulturową grupę: alkohol, lekkie narkotyki" > > Mało ? Łoj to betka, panie! Czy rodzine założył, oto jest pytanie. A jeśli nie, to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Rodzinka budowala stalinizm, Bronek go obala!... 29.05.06, 10:55 To taka typowa hucpa jak napasc na Naczelnego Rabina Polski Micheala Schudricha z Fundacji Laudera! Jeszcze nikt nie wie jak wyglada prawda, ale przepraszaja juz wszyscy a najwiekszym obronca pana rabina jest ambasador USA, ktory ,,ostro potepil napad". Przy okazji pan ambasador skrytykowal Polske za antysemityzm. Szkoda, ze pan ambasador nie zajmuje sie dziesiatkami napadow na obywateli polskich w USA! Szkoda tez, ze przeprazliwiony pan ambasador nie przeprosi za zaniechanie w latach 1941-1944 bomardowania torow kolejowych dowozacych ludzi na rzez do Brzezinki! Podobnie jak Bronek za dziesiatki sadystow zydowskich w stalinowskiej bezpiece! Ale hucpa ma swoje reguly, prawda? Przepraszac moga wszyscy Bronkow a nigdy Bronki reszte! Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: myslenie nie boli 29.05.06, 11:29 napad na naczelnego rabina polski mozna by porownac do napadu na kardynala kk, a nie do "dziesiątkow napadów na obywateli polskich w usa" ale komu ja to tlumacze? Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Do kardynala? Nie musisz nic tlumaczyc, bez tego 29.05.06, 14:15 widac, ze jestes idiota! I badz laskaw nie odpowiadac bo smierdzi! Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 wildstain... to życiorys bohatera? 29.05.06, 10:57 zwykły mały pijaczyna,z przerostem intelektu! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Pana najlepszą rekomendacją jako prezesa TVP 29.05.06, 11:01 jest wściekłość czerwonych i ich kolejnych miotów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bereciara Bronek pekniety kondonek 29.05.06, 11:13 Typowy przyklad arbuza.Za liste ktora ciebie wypromowala dalbym ci w morde.Za poglady i glupie gadulstwo Zydzi powinni dac ci w ryja.Za to samo Polacy a to dlatego ze przez ciebie mamy w kraju antysemitow.Ochrzcili,dali I komunie,bierzmowali otworzyli napletek z faldy brzucha i postawili na szefa Radiokomitetu.Maja nowego Bronka.Pisuary sie ciesza.Zaluje ze SLD za liste nie wpie..la ciebie do mamra,nie bylo by problemu Bronka.Osobiscie we mnie budzi wstret i odraze. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Potwierdzam swoją opinie .Uważaj bereciaro aby 29.05.06, 11:20 ta wściekłośc cie nie zabiła - typowa reakcja czerownego miotu!! Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Skoro brak argumentów, to pozostają wyzwiska... 29.05.06, 13:05 Reakcja bereciary utwierdza mnie w przekonaniu, że sprawy w Polsce idą w dobrym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Re: Ciekawe czy da rade Ninie Terentiew? 29.05.06, 12:51 Nie da rady ,utopi się w jej p,.iździe. Jaki on zydek,prawdziwy żyd jest tylko po matce a on to taki mierny przechrzta ,coś z poziomu krówskiego łajna. Odpowiedz Link Zgłoś
hippo Werbus! ty h... nieobrzezany czerwony ciulu 29.05.06, 21:54 świnio pezetperowska Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.org Bronislaw binarny. 29.05.06, 11:21 Bardzo ciekawy artykul, dobrze przeczytac o historii intelektualnej jednego z najbardziej charakterystycznych wspolczesnych publicystow konserwatywnych. Musze przyznac, ze absolutnie rozumiem (pomimo oczywistej roznicy pokolen i doswiadczen) dylematy Wildsteina: "Rzeczywistość jest skomplikowana, więc należy wyostrzać sądy. Człowiek żyje w świecie opozycji binarnych i trzeba mu o nich przypominać". Problem polega na tym, ze z faktu zlozonosci swiata wyciagam inne wnioski niz nowy prezes TVP. Skomplikowana rzeczywistosc w zadnym wypadku nie implikuje, wedlug mnie, koniecznosci wyostrzania sadow, wrecz przeciwnie. Dostrzezenie wielu aspektow decyzji zyciowych, zwracanie uwagi na uwarunkowania epoki (o czym mowil zreszta b16) czy proba zrozumienia innych utrudnia ferowanie jednoznacznych sadow, ale jest wedlug mnie znacznie uczciwsze niz szastanie na lewo i prawo czarno-bialymi ocenami. Swiat nie jest binarny. Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Bronislaw binarny. 29.05.06, 11:50 krytyka.org napisał: Problem polega na tym, ze z faktu zlozonosci swiata wyciagam inne > wnioski niz nowy prezes TVP. Skomplikowana rzeczywistosc w zadnym wypadku nie > implikuje, wedlug mnie, koniecznosci wyostrzania sadow, wrecz przeciwnie. > Dostrzezenie wielu aspektow decyzji zyciowych, zwracanie uwagi na uwarunkowania > epoki (o czym mowil zreszta b16) czy proba zrozumienia innych utrudnia ferowani > e > jednoznacznych sadow, ale jest wedlug mnie znacznie uczciwsze niz szastanie na > lewo i prawo czarno-bialymi ocenami. Swiat nie jest binarny. To, że rzeczywistość jest skomplikowana nie oznacza, że nie ma prawdy. Miłosz o tym pisał - to, że nasz aparat pojęciowy jest ułomny nie oznacza, że wszystko jest względne. Myslę, że Wildsteinowi chodziło o to, że im bardziej skomplikowane życie i uwarunkowania tym więcej wysiłku wymaga ustosunkowanie się do niej i niezapominanie o tym, że są stałe wartości, są plusy i minusy. Zresztą - "prawda nie lezy posrodku", czyz nie :-) Papiez mówił mysle o trochę innym aspekcie. Przeciez gdyby to zwracanie uwagi na uwarunkowania pociągnac ad absurdum to by wczoraj nie mówił tego, co mowił w Oswiecimiu, to nie byloby roznych przeprosin ze strony jeszcze poprzedniego papieza, nie sadzisz? Poza tym mysle, ze Wildstein jednak nie jest polmozgiem, ktory szasta ocenami i rozstawia po katach. Ja juz tu kiedys pisalem - zdarzaja mu sie "zagalopowania" ale tez bywa bardzo trafny w swych spostrzezeniach. Moj stosunek do jego osoby na tym stanowisku brzmi - czemu nie? poczekamy, zobaczymy. A świat ostatecznie jest binarny niestety :-) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Bronisław niezłomny 29.05.06, 12:10 Bronek to przynajmniej ciekawa niewiadoma, problemem jest tylko, ile czasu wytrzyma z tymi pisowskimi kretynami typu Gosiewski. Zdaje się, że dostał wolna rekę od kaczorka, ograniczenie jest tylko jedno - ma wykończyć Michnika i Gazetę. Ale nie sadzę, by przyłożył się do tego ponad zwykłą miarę, zwłaszcza, że sprawy Springera w Polsce śmierdzą najgorszym niemieckim łajnem. W kazdym razie nie jest to nominacja typu Kurski - to byłaby ostatnia nędza i mysi pisk pisiorków. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: Bronisław niezłomny 29.05.06, 12:22 Czy ten Pan się kiedykolwiek szczerze uśmiecha? Co się tu martwić oglądalność publicznej TV spadnie , jeszcze funkcjonują jakieś inne telewizje i radia Ale oczywiście panowie już cos wymyślą żeby to się skończyło raz na zawsze przecież nikt nam nie będzie mieszał ja my sobie budujemy SWÓJ JEDYNIE SŁUSZNY UKŁAD Odpowiedz Link Zgłoś
ama18 Re: Bronisław niezłomny 29.05.06, 12:23 Napewno trzeba w tej instytucji rozwalic struktury , agencje , finanse - przeniesć prosty schemat z tv - komecyjnych - Producent ma kasę i odpowiada za wszystko ,a tu w TVP narzuty, lewe kwity, wszystko chore.Widac to zreszta na ekranie.Cienizna.Choc przyznaje ,ze transmisja wizyty zrobiona byla wzorowo.To pierwszy sukces PREZESA !! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Bronisław niezłomny 29.05.06, 12:25 Nacisk, jaki Pan Wildsein wydaje się wywierać, by doszło do prawdziwego rozliczenia PRL-u jest ze wszech miar godny poparcia. Polska nigdy ne będzie krajem w pełni demokratycznym bez takiego oczyszczenia moralnego i prawnego. Pan Wildstein ma jednak duży problem. Jego moralnie nie do przyjęcia "lista" też wymaga mea culpa. Jeżeli również nie pokieruje on TVP tak, by była ona w pełni medium zgodnym z zasadami pluralizmu i obiektywizmu to rzuci to duży cień na proces rozliczenia PRL-u. TVP musi być antytezą degeneracji moralnej, jakiej dawała wyraz do roku 1989, dążąc do zniewolenia umysłów, i którą to degenerację częściowo kontynuowała po dojściu do władzy postkomunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Bronisław niezłomny 30.05.06, 08:54 tomekjeden napisał: > Nacisk, jaki Pan Wildsein wydaje się wywierać, by doszło do prawdziwego > rozliczenia PRL-u jest ze wszech miar godny poparcia. Polska nigdy ne będzie > krajem w pełni demokratycznym bez takiego oczyszczenia moralnego i prawnego. Pa > n > Wildstein ma jednak duży problem. Jego moralnie nie do przyjęcia "lista" też > wymaga mea culpa. Jeżeli również nie pokieruje on TVP tak, by była ona w pełni > medium zgodnym z zasadami pluralizmu i obiektywizmu to rzuci to duży cień na > proces rozliczenia PRL-u. TVP musi być antytezą degeneracji moralnej, jakiej > dawała wyraz do roku 1989, dążąc do zniewolenia umysłów, i którą to degenerację > częściowo kontynuowała po dojściu do władzy postkomunistów. A teraz będzie degenerowała i zniewalała, tylko w drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Bronisław niezłomny 30.05.06, 10:55 O to mi idzie. Jeżeli Pan Wildadstein zrobi z TVP tubę PiS-u to pogrzebie on na wiele lat możliwość wyjścia mediów publicznych w Polsce z bagna post PRL-owskiego. Przeraża, że to co bracia Kaczyńscy nazywają brakiem obiektywizmu jest w takich telewizjach jak BBC, czy Independent Television, czy Channel 4 rzeczą normalną. Pan Wildstein mógłby zacząć od obejrzenia dzienników krajowych BBC Tv, BBC-owskiej Panoramy, czy Channel 4 News, czy Dispatches w Ch4, żeby się zorientować, jak łagodnie Wiadomości TVP pod kierownictwem Pana Roberta Kozaka traktowały PiS. Jeżeli Pan Wildstein ma zamiar zrobić z programów publicystycznych telewizję dla jakiegoś ciemnogrodu, to niech nam to szybko ogłosi. Opieranie się na opinii braci Kaczyńskich, którzy nie rozumieją na czym polega wolne i obiektywne dziennikarstwo, może tylko doprowadzić do tragedii, jaką jest załamanie się etosu pluralizmu i swobody wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Twarz IV RP - to chyba jakaś kpina 29.05.06, 12:55 I to ma być twarz IV RP. Powodzenia Kaczyńscy....!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
takityp Re: Bronisław niezłomny 29.05.06, 12:58 Kto wie kiedy ma nastąpić fuzja TVP z Trwam i od kiedy mamy płacić podwójny abonament? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejrutkowski Re: Bronisław niezłomny 29.05.06, 13:22 Panie takityp, ja się cieszę, że Pan Bronisław Wildstein (nota bene Żyd) został prezesem TVP. Prowokacyjny akt manipulacji i opublikowania przez niego (bo wczesniej okrojonej) listy współpracowników i pracowników sb bardzo mnie denerwował i miałem o nim jak najgorsze zdanie, teraz mam wrażenie, że Pan Wildstein próbuje odpokutować i ma wyważone zdanie w wielu sprawach, nie nadużywa hasła 'antysemityzm', zdaje sie szanować kraj i kulturę w jakiej żyje, zdaje się mieć elementarne poczucie sprawiedliwości, pracuje na dobry wizerunek Żyda dobrego i sprawiedliwego. Mam apel do mniejszości żydowskiej aby nie nie zmarnotrawiła tego wysiłku i wspólnie pracowała na pozytywny wizerunek. Polacy, to taki naród, który udowodnił wielokrotnie, że potrafi, jak nikt inny odwzajemniac uczucia. Proszę o tym pamiętać. Jeśli ktoś gardzi Polakiem, to musi się spodziewać odzewu ze zdwojoną siłą i vice versa (przykład Benedykta XVI) uszanuj Polaka a będzie Cię szanował po dwakroć. Reasumując, moja rada dla wszystkich Żydów zwłaszcza mieszkających w Polsce - zmieńcie swój stosunek to Polaków, więcej uśmiechu, serdeczności, ujawnijcie się, ale po to by mówić o Polakach dobrze, nie po to by uch atakować, więcej spektakularnej akcji (to robi wrażenie na Polakch), zobaczycie najpierw konsternacje a potem zmianę postawy Polaków. Tylko tak można się dogadać i pojednać. Pan Bronisław Wildstein chyba to zrozumiał, zaczął być dobry w optyce Polaka i proszę został prezesem TVP z nieprzeciętnym wynagrodzeniem. Uszanował Polaków i zasłużył sobie na szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Jak się czyta GW to zawsze ogarnia poczucie 29.05.06, 13:07 jakiegoś takiego niesmaku, braku odpowiedzialności, uprawiania-rzucania jakichs zaklęć na rzeczywistość. Ci ludzie naprawde sa chyba źli Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Jak się czyta GW to zawsze ogarnia uczucie 29.05.06, 13:32 jak po rycynie Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Jak się czyta GW to zawsze ogarnia poczucie 29.05.06, 14:06 the.bill1 napisał: > jakiegoś takiego niesmaku, braku odpowiedzialności, uprawiania-rzucania jakichs > zaklęć na rzeczywistość. Ci ludzie naprawde sa chyba źli Nie są źli, są mali, takie malutkie ludki z jakimiś kompleksikami. Histeryczne pozy, wbijanie ludziom do głowy frustracji, poczucie misji połączone z kompleksem Polaczka. Zaklinanie rzeczywistości? No, dobrze powiedziane. Tylko, że ona cały czas, kurde, skrzeczy... :-) Mnie już nudzą, piszę bo jestem chory i nie mam co robić... Pzdr. breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Jak się czyta GW to zawsze ogarnia poczucie 29.05.06, 20:29 Zatem rychłego powrotu do zdrowia życzę!! Odpowiedz Link Zgłoś