Dodaj do ulubionych

Internetowy strażnik Samoobrony

30.05.06, 07:55
Dot.: kolega Galba o/Wrocława
Aktyw Internetowy Naszej Prawej Organizacji Sprawiedliwych pragnie wyrazić swoje niekłamane oburzenie publikacją prasową traktująco o osobie podającej się jako jola_z_dywit. Materiał ten świadomie pomija układ sił w naszym parlamencie i promuje agitatorów frakcji co prawda koalicyjnej ale o znacznie mniejszy stanie osobowym niż nasza formacja.
Żądamy jak najszybszego opublikowania artykułu a może nawet całej ich serii, które opiszą trud jaki nasz cyberetyczny aktywista Galba zmuszon jest co dnia zadawać sobie by tłamsić kołtuniarstwo łżeinteligentów.

Czuwać!
PS. Po konsulatcjach skłonni jesteś wyrazić zgodę na roboczy pseudonim galba_z_wrocka, taki bardziej chwytliwy i młodzieżowy.
PS. Koalicjantowi gratulujemy Joli.
Obserwuj wątek
    • sumienie.lk [...] 30.05.06, 07:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mondokane Re: Pozdrowienia dla damy polskiego mohiera! 30.05.06, 08:06
        Czy to wyjscie z cienia bylo za jej zgoda? Jesli nie - a tak sadze - to troche
        nieladnie ze strony Gazety.
        • stasi1 Re: Pozdrowienia dla damy polskiego mohiera! 30.05.06, 08:59
          mondokane napisał:

> Czy to wyjscie z cienia bylo za jej zgoda? Jesli nie - a tak sadze - to troche
          > nieladnie ze strony Gazety.

Ale skąd gazeta mogła wiedzieć kto się ukrywa pod tym pseudonimem? Widocznie
          musiała sama się zgłosić do tego artykułu. Ale widocznie nie jest taka zła
          skoro dostała do Sejmu 158 głosów!
          • fritz.fritz Jola_z_dywit jest rzeczywiscie Jola z Dywit. :-) 30.05.06, 12:51
            Wszystko sie zgadza :)
            • znajomy_jennifer_lopez Mniam, pyszny obrazek - prawdziwa blondynka z 30.05.06, 13:11
              ... dowcipów o blondynkach.
              • mlynek_kawowy Jeszcze jedna fotka prawdziwej blondynki 30.05.06, 14:41
                Jola jest sławna i GW nie pierwsza o niej pisze: ;)

- część artykułu z Polityki:
                img118.imageshack.us/img118/2264/jalaart4dz.jpg
                - oraz trochę większe zdjęcie Joli:
                img118.imageshack.us/img118/5671/jolafota7ri.jpg
                • centrolew Re: Jeszcze jedna fotka prawdziwej blondynki 30.05.06, 14:45
                  Nie wygląda na osobę karaną, z wyrokami. Może nawet nie jest zadłużona po
                  uszy... Jednym słowem - nie wróży to dobrze karierze, a na dodatek czyta Gazetę
                  Wyborczą.
                  • premier.z.krakowa cenzury ciąg dalszy 30.05.06, 14:49
                    "Obrażasz i wyzywasz od zboczeńców. na naszym forum obowiązuje netykieta:

Otóż powtórzę dla mnie homoseksualizm jest zboczeniem i nie uda się wam lewaccy administratorzy tego wykasować.
                    • pozlotemu Re: cenzury ciąg dalszy 30.05.06, 15:34
                      Zyczenia dla Pani Joli z Dywit zostaly ocenzurowane przez GW.
                      • plmlp Joluś, jesteś prawdziwą ĆWIARĄ. Jak i duża część 30.05.06, 15:41
                        tego niedokształconego narodu. Powtarzam, cały czas myślałem że jesteś facetem, konsekwentnym prowokatorem, a tu taki Jędrek-mędrek...No, no. Choc buzia nawet ładna ale daj spokój...
                        • mala20033 Re: Joluś, jesteś prawdziwą ĆWIARĄ. Jak i duża cz 30.05.06, 16:06
                          Juz dawno tyle klamstw i przeinaczen co ta Jola ponawypisywala tutaj nie
                          czytalam nigdzie indziej. Wstyd!
                        • karawana6 Re: Joluś, jesteś prawdziwą ĆWIARĄ. Jak i duża cz 30.05.06, 16:41
                          hihi, a ja ciagle myslalam ze jola_z_dywit to ktos, kto sie swietnie bawi na
                          forum podajac sie za "jole" a tu numer.....i tak dobra jest, wytrwala...ze tez
                          jej sie chce w to bawic ciagle (pelno jej wszedzie na FGW)
                          • plmlp No, chyba że ci lepperstwo za to płaci. Wtedy nie 30.05.06, 17:34
                            jestes debilem, tylko dorabiasz sobie na boku cichodajstwem.
                        • towot [...] 30.05.06, 19:04
                        • arius5 To bylo do przywidzenia - samoobrona i blondyna 30.05.06, 22:00
                          he he he
                          ciekawe, czy tez ma na koncie jakies wyroki, jak reszta tej choloty
                          • silesius.monachijski0 Re: To bylo do przywidzenia - samoobrona i blondy 30.05.06, 22:08
                            typowy lewak z SLD, albo innego PO: nawet "holota" nie potrafi poprawnie
                            napisac; taka to juz jest ta "kultura i wiedza" forumowych lewusow

arius5 napisał:

> he he he
                            > ciekawe, czy tez ma na koncie jakies wyroki, jak reszta tej choloty
                    • aptymista Do premiera.z.krakowa, otoczonego przez pedałów. 01.06.06, 17:42
                      Zboczeniem i perwersją jest nazywanie się premierem z Krakowa i jednoczesne
                      nabijanie sie z Rokity i jego kolegów.

Homoseksualistów zaś jest w populacji więcej niż piegowatych zielonookich
                      rudzielców.

Homoseksualistów jest w populacji więcej niż mańkutów.

Czy leworęczność to zboczenie? Homoseksualizm wynika z błednej gospodarki
                      hormonalnej w życiu płodowym, powodującym takie a nie inne działanie mózgu w
                      zakresie seksulaności. Tak jak mańkuta nauczysz pisać prawą ręką, ale dalej
                      pozostanie on mańkutem, a samo przestawienie odbija się negatywnie na psychice
                      osbnika, tak samo jest z homo, z tym, że popędy seksualne są zdecydowanie
                      trudniejsze do spacyfikowania.

No dobrze, nie lubisz ich i nazywasz zboczeńcamni. W końcu Twoje prawo. Ale co
                      nas to do diabła interesuje???

Tak samo, jak nie interesuje mnie, czy mój sąsiad bzyka się z babką czy z
                      facetem. Jego wybór, ja mam swoje gusta.
                      I jest o wiele mniejsza szansa, że będzie chciał mnie zgwałcić, niż że moją żonę
                      będzie chciał zgwałcic zdrowy najarany meski hetero.

Podpowiem Ci, że onanistów jest jeszcze więcej niz homo, i że oni też są
                      zboczeńcami. W ten sposób rozszerzy sie krąg osób, których możesz nienawidzić.
                      Szczęśliwy?

• prawy.prosty Re: Jeszcze jedna fotka prawdziwej blondynki 30.05.06, 19:13
                    centrolew napisał:

> Nie wygląda na osobę karaną, z wyrokami. Może nawet nie jest zadłużona po
                    > uszy... Jednym słowem - nie wróży to dobrze karierze, a na dodatek czyta Gazetę
                    > Wyborczą.
                    Bo forum Wirtualnej Polski radzi sobie z trollami szybko i bezpardonowo- i Jolke
                    i Arka-elite.pl wykopano w miarę szybko.
                    • eofek Re: Jeszcze jedna fotka prawdziwej blondynki 30.05.06, 21:15
                      prawy.prosty napisał:

> Bo forum Wirtualnej Polski radzi sobie z trollami szybko i bezpardonowo- i Jolk
                      > e
                      > i Arka-elite.pl wykopano w miarę szybko.

radzi sobie? :) Rzekłbym - pozbawia wyświetleń reklamy ;)

zresztą, co byśmy tu poczęli bez jolki... jest takim naszym jasiem_mietana z onetu. tyle ze tamten
                      raczej rżnie głupa świadomie ku uciesze gawiedzi. chociaż po tym, jak zobaczyłem jolkę w tekście
                      gazety, nic mnie już nie zdziwi.
                  • tadddd von Jola ma swoje 5 minut 30.05.06, 19:16
                    "Pisze codziennie. - Wykorzystuję czas. Mam go dużo, podarowały mi go
                    dotychczasowe rządy. Mam średnie wykształcenie, różne kursy i problem ze
                    znalezieniem pracy. Internet to jedyne medium, gdzie panuje swoboda wypowiedzi -
                    wyjaśnia "Gazecie". Zapewnia, że za pisanie nikt jej nie płaci."

Wynika z tego ze sam polazła do Gazety, Chce być zauważona przez guru
                    partyjnego i marzy jej się Warszawa i jakas posadka.
                    Kolejny "grosz" z podatku na nieroba
                    Polazła do GW bo Naszego Dziennika nikt nie czyta a GW wszyscy i jakby nie było
                    to gazeta opini twórcza
                    • adamw wycinki z rzeczywistosci...Joli 30.05.06, 20:58
                      proba dyskusji...kontra Joli:
                      -----------------------------------
                      jolazdywit 19.05.06, 09:37

Ty proktolog do sądu mnie podaj!
                      Jolka o GW:
                      Re: ***S___A___M___0___0___B___R___0_ __N___A***

jolazdywit 18.05.06, 18:57 + odpowiedz
                      Popierane przez was faktycznie zbrodnicze rządy ,eksterminujące Naród Polski
                      przez okres 1,6 dekady ,zmierzają do haniebnego końca.
                      Wyświetlrnie korupcji,pozpolitego złodziejstwa i antypolskiej i antynarodowej
                      działalności gospodarczej i społecznej jest tylko kwestią czasu.
                      Larum grają wam ,
                      A Rawicz Sztum i Czarne czeka na waszych pensjonariuszy.
                      -----------------------------------------------------------

Czasami powieje grozą...wióry lecą ze struganych osikowych kolków,chyba
                      chodziło o rokitę:
                      Autor: jola_z_dywit
                      Data: 29.04.06, 11:45

Mi raczej kojaży się z wampirem!
                      Na szczęscie jest ratunek dla zagrozonej ojczyzny:
                      jola_z_dywit 14.05.06, 10:00 + odpowiedz

Polska i cały świat stoi na skraju przepaści. Zgnilizna wszechobecnego
                      ateistycznego materializmu i liberalizmu zasłoniła pleśnią oczy milionów. Kona
                      moralności i etyka, tak ważna w życiu każdego z nas. Człowiek zapomina o Bogu,
                      Narodzie i Honorze. Na horyzoncie pojawia się jednak błysk nadziei. Wyciągnięta
                      z otchłani historii, otrzepana z kurzów przez nowe pokolenia. Myśl Narodowego
                      Radykalizmu! Myśl ta jest wyrazem dążeń do wiary, prawdy, poszanowania
                      jednostki, miłości do Narodu. Narodowy Radykalizm wyrywa, za pomocą wstrząsu,
                      świat z barbarzyńskiej podstawy.

Walczyć z truizmem ,rzecz niepodobna.
                      *********************************Puenta godna Piotra Skargi

ale Jola pochyli się i nad ciężkim losem nękanych _bezrobotnych_ internautów:
                      Autor: jola_z_dywit
                      Data: 27.04.06, 22:13

A Samoobrona to ludzie którzy żywią i bronią.Pragmatycy gospodarczy umiejący
                      pracować efektywnie.Lecz dane GUS krzyczą!
                      Dlatego trzeba was odsunąć od gospodarki i polityki to za internet nie będę
                      płaciła ponad 100 zł a połowę.
                      ------------------------------------------------------------
                • eofek niewierni tomasze! 30.05.06, 16:05
                  i kto święci triumfy? pierwsza dama forum gazety ;]

kto nie wierzył, że to możliwe? ja osobiście do końca broniłem się przed straszną prawdą - jola nie jest
                  prowokatorem. jest sobą.

gazeto, odebrałaś mi ostatni promil wiary w ludzi ;)
                  • mala20033 Re: niewierni tomasze! 30.05.06, 20:51
                    Za delikatnie powiedziec ze mija sie ta Jola z prawda. ONA KLAMIE!
              • zgryzliwy1 Re: Mniam, pyszny obrazek - prawdziwa blondynka z 30.05.06, 22:33
                znajomy_jennifer_lopez napisał:

> Mniam, pyszny obrazek - prawdziwa blondynka z... dowcipów o blondynkach.

ciekawe ze ta fota przez 20 kilka lat nie wyblakla ????
            • pozlotemu Re: Pozdrowienia dla Joli_z_dywit 30.05.06, 13:15
              Pani Jolu, dziekuje za Pani istnienie, trwanie
              i budowanie prawdziwego obrazu polskiej prawicy.
              Kiedys doczekamy sie, ze GW bedzie znow w rekach
              Polakow.
              • trollomsmierc Re: Pozdrowienia dla Joli_z_dywit 30.05.06, 13:21
                eeehh po owocach ich poznacie .... jola to przeciez wypisz wymaluj stalinowska
                aktywistka ten sam profil , a ty pozlotemu eeeehhhh
                • ascasc hahahahahaha, LOOL 30.05.06, 13:43
                  aparycja adekwatna do tresci postow joli
                  • centrolew Re: hahahahahaha, LOOL 30.05.06, 14:33
                    Jak zaczną pisać o aktywnych forumowiczach to się okaże, to cały aktyw partyjny
                    naszej kochanej sceny politycznej... i tylko elektoratu nie ma! ;-)
                    • premier.z.krakowa cenzura wybiórczej i jej uzasadnienie 30.05.06, 14:43
                      oto odpowiedź jaką otrzymałem po skasowaniu mojego posta.

"Nie pamiętasz o netykiecie, obrażasz inną nację.
                      Poczytaj:
                      forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html

pozdrawiamy,
                      Administracja Forum"
                      A więc poczytałem i nigdzie nie jest napisane że nie wolno nie lubić żydów.
                      Co więcej, nie ma tam też nic o tym że nie wolno krytykować tego narodu.

Pomijając to netykiecie nie jest regiulaminem.
                      Nie ma tam takiego zalecenia jak sugeruje administracja.
                      Tak więc stwierdzam iż na forum wybiórczej szaleje cenzura, nadgorliwi cenzorzy usuwają niewygodne im opinie co jest antydemokratycznym działaniem i łamie wolność słowa.
                      A co do obrażania nacji to zacznijcie od swoich redaktorów którzy non stop obrazają Polaków w swoich dziełach.
                      • mulla_komar Rasisci z wybiorczej 30.05.06, 15:10
                        A skad wogole oni wiedza czy obrazasz INNA nacje? Moze obrazasz swoja? Czemu
                        stosuja kryterium narodowosciowe? Czy to zgodne z netykieta?
                      • minia1000 Re: cenzura wybiórczej i jej uzasadnienie 30.05.06, 15:11
                        premier z krakowa - idź czlowieku do psychiatry.
                        • premier.z.krakowa poleć mi jakiegoś 30.05.06, 15:28
                          Czyli wybiórcza według Ciebie moze cenzurować i wszystko jest ok.
                          Albo nie wolno żle mówić o żydach. Bo każda krytyka to antysemityzm
                          Lepiej wczoraj Mrozowski stwierdził że homofobia to przejaw antysemityzmu Polskiego rządu.
                          A ja się pytam co to jest homofobia.
                          Czy homoseksualiści nie są hetrefobami?

minia1000 napisała:

> premier z krakowa - idź czlowieku do psychiatry.
                      • henryczek-czewa Re: cenzura wybiórczej i jej uzasadnienie 04.06.06, 17:09
                        premier.z.krakowa napisała:

> oto odpowiedź jaką otrzymałem po skasowaniu mojego posta.
                        >
                        >
                        > "Nie pamiętasz o netykiecie, obrażasz inną nację.
                        > Poczytaj:
                        > forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
                        >
                        > pozdrawiamy,
                        > Administracja Forum"
                        > A więc poczytałem i nigdzie nie jest napisane że nie wolno nie lubić żydów.
                        > Co więcej, nie ma tam też nic o tym że nie wolno krytykować tego narodu.
                        >
                        > Pomijając to netykiecie nie jest regiulaminem.
                        > Nie ma tam takiego zalecenia jak sugeruje administracja.
                        > Tak więc stwierdzam iż na forum wybiórczej szaleje cenzura, nadgorliwi cenzorzy
                        > usuwają niewygodne im opinie co jest antydemokratycznym działaniem i łamie wol
                        > ność słowa.
                        > A co do obrażania nacji to zacznijcie od swoich redaktorów którzy non stop obr
                        > azają Polaków w swoich dziełach.
                        >

gazeta ma racje
                        jak można nie lubic całego narodu?znasz wszystkie jednostki narodu żydowskiego?nie lubic mozna kogoś,polityki rządu izraela - w innym wypadku to jużpodchodzi pod nienawiśc rasową
                        myślisz jak niemcy - jakis polak go okradł=polacy to złodzieje
              • seppuku Re: Pozdrowienia dla Joli_z_dywit 30.05.06, 15:10
                pozlotemu napisał:

> Pani Jolu, dziekuje za Pani istnienie, trwanie
                > i budowanie prawdziwego obrazu polskiej prawicy.
                > Kiedys doczekamy sie, ze GW bedzie znow w rekach
                > Polakow.
                Kogo masz na myśli mówiąc o Polakach? - braci Kalksztain? Berka Wildsztaina?
                Icka Izraelicza Dorna?
                • avin Re: Pozdrowienia dla Joli_z_dywit 30.05.06, 15:19
                  seppuku napisał:

> pozlotemu napisał:
                  >
                  > >
                  > Kogo masz na myśli mówiąc o Polakach? - braci Kalksztain? Berka Wildsztaina?
                  > Icka Izraelicza Dorna?
                  Jesli osoby przez Ciebie wymienione istnieja i uwazaja sie za Polakow to
                  trudno, przynalezosc do polskiego narodu jest uwarunkowana swiadomoscia
                  narodowa. . Jesli maja do tego polskie obywatelstwo to wiaza sie z tym rowniez
                  okreslone konsekwencje prawne.
              • eofek Re: Pozdrowienia dla Joli_z_dywit 30.05.06, 16:47
                pozlotemu napisał:

nie sądziłem, że kiedyś się zgodzę z indywiduum o pseudonimie pozlotemu. ze swej strony chciałbym
                również złożyć na ręce jolki - w imieniu własnym oraz zakładu - najgorętsze podziękowania za
                iluminację, jakiej doświadczamy codziennie, czytając jej światłe posty. choćbym zwątpił i uległ pokusie
                szatana malując fałszywy obraz polskiej prawicy choćby na podstawie faktów (sic!), jest jeszcze JOLA,
                której nieskalane brudem liberalnego zezwierzęcenia wiadomości stanowią dla mnie drogowskaz w
                mroku...
                • jolka_z_dywit Dzieki :) C_H_A_M_O_O_B_R_O_N_A je de best 30.05.06, 20:13
                  staram się.

A teraz zakrzyknijmy razem: Balcerowicz musi odejść ;)

Apeluje do forumowiczów: stwórzmy więcej kuriozalnych postaci na forum, nie
                  będzie może inteligentniej, ale się chociaż zabawimy. Taka odtrótka na umysłową
                  pustkę prostaków. Oni nawiet nie wiedzą kiedy śmiejesz im się w twarz. Ale
                  pośmiać się można :)
                  • gilu33 Re: C_H_A_M_O_O_B_R_O_N_A je de best 30.05.06, 20:31
                    ..." Taka odtrótka na umysłową pustkę prostaków ", Jolka, nie załamuj mię! Żeś
                    chyba chodziła na te blałki jak w Twojej szkole była ortografia na polskim.. a
                    może w Twoich rdzennie polskich Mazurach znajomość O i u nie jest aż tak istotna
                    ? a liczy się pochodzenie z von przed nazwiskiem ? A samoocena Samoobrony
                    zawarta w Twoim określeniu .."umysłowa pustka prostaków" jest jak zwykle
                    porażająca celnością ...!
                    • zgryzliwy1 bystry ....nauczyciel ???? 31.05.06, 00:14
                      gilu33 napisał:

> Żeś
                      > chyba chodziła na te blałki jak w Twojej szkole była ortografia na polskim.. a
                      > może w Twoich rdzennie polskich Mazurach znajomość O i u nie jest aż tak
                      > istotna

"Żeś chyba chodziła..." :-((((
                      to sie nam "nauczyciel" poprawnej polszczyzny trafil hehehe
                      bystry tez nie jestes - to nie jola_z_dywit ,tylko klon
                      • gilu33 Re: bystry ....nauczyciel ???? 31.05.06, 18:41
                        no co Ty,kpiny nie czujesz???
                  • silesius.monachijski0 cha cha cha 30.05.06, 21:04
                    czytajac Twoj post juz sie zataczam ze smiechu: wlasnie Ty jestes ta kuriozalna
                    postacia; po prostu zazdrosna baba

jolka_z_dywit napisała:

> staram się.
                    >
                    > A teraz zakrzyknijmy razem: Balcerowicz musi odejść ;)
                    >
                    > Apeluje do forumowiczów: stwórzmy więcej kuriozalnych postaci na forum, nie
                    > będzie może inteligentniej, ale się chociaż zabawimy. Taka odtrótka na
                    umysłową
                    > pustkę prostaków. Oni nawiet nie wiedzą kiedy śmiejesz im się w twarz. Ale
                    > pośmiać się można :)
                  • kicior99 kto sie smieje? 31.05.06, 16:34
                    a ten sie smieje kto sie smieje ostatni, Jolu. Lepper musi odejsc!
              • koniecdemokracji Re: Pozdrowienia dla Joli_z_dywit 30.05.06, 18:09
                Pani Jolu, dziekuje za Pani istnienie, trwanie
                i budowanie prawdziwego obrazu polskiej prawicy.
                dzięki Pani wiem że polska prawica nawet jakby nie wiem JAK się starała to
                zawsze będzie z Dywit
                • silesius.monachijski0 Re: Pozdrowienia dla Joli_z_dywit 30.05.06, 21:53
                  zas lewica zawsze bedzie miala gebe zubra z pusczy bialowieskiej, ktory chcial
                  sobie Jarucka przygruchac

koniecdemokracji napisał:

> dzięki Pani wiem że polska prawica nawet jakby nie wiem JAK się starała to
                  > zawsze będzie z Dywit
        • pro-adas313 Re: Pozdrowienia dla damy polskiego mohiera! 30.05.06, 09:17
          mondokane słusznie zauważa:
          "Czy to wyjscie z cienia bylo za jej zgoda?"

Przynajmniej publikacja wizerunku powinna mieć zgodę pani Joli a co dopiero
          dane środowiskowe (prawie dokładny adres + wiadomości o stanie rodzinnym).
          Niestety, Pani Jola często spotyka sie na tym forum z - używając poprawnego
          języka GW - "zwierzęcą nienawiścią". Czy to nie powinno było powstrzymać GW
          od "zdemaskowania" panie Joli ? Ot tak, na wszelki wypadek. Chyba nikt
          przytomny nie uwierzy, że pani Jola sama skutecznie uprosiła redakcję o
          promowanie jej.

Pani Jola, przynajmniej według ustaleń poświęconego jej artykułu, osiąga na tym
          forum skutki przez nią (podobno) zamierzone. W takim razie, to nie ona
          jest "głupia", lecz ci jej forumowi krytycy, którym przydałoby sie przemyśleć
          reklamę piwa "dog in the fog". Polecam powściągliwość.
          • trollomsmierc Re: Pozdrowienia dla damy polskiego mohiera! 30.05.06, 13:07
            No nie ma co tak plakac ,ze ona taka madra, uprawia kiepski PR , wyglada bez
            klasy , no nie mylic z tym ,ze ma mature. Mi jej fotka skojarzyla sie z
            kawalami o blondynkach , wyobrazalem ja sobie troche starsza, a tu
            niespodzianka. Trzeba tylko ja troche obrobic i gotowy komiks... o naszym zyciu
            politycznym "Blondynka na Wiejskiej".
          • zgryzliwy1 Re: Pozdrowienia dla damy polskiego mohiera! 31.05.06, 00:17
            pro-adas313 napisał:

> mondokane słusznie zauważa:
            > "Czy to wyjscie z cienia bylo za jej zgoda?"
            >
            > Przynajmniej publikacja wizerunku powinna mieć zgodę pani Joli a co dopiero
            > dane środowiskowe (prawie dokładny adres + wiadomości o stanie rodzinnym).

qrna ,czytac nie umiecie :-(((
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=42692333&a=42748865
            • pro-adas313 Re: Pozdrowienia dla damy polskiego mohiera! 31.05.06, 09:00
              zgryzliwy1 napisał (na moje wątpliwości, czy GW ma zgodę pani Joli na
              publikacje jej wizerunku i jej danych środowiskowych, adresu i danych
              rodzinnych):

"qurna, czytac nie umiecie :-((("

Czytać to ja umiem, jednak przydałoby się czytanie ze zrozumieniem tekstu.
              Odsyłając do tekstu pewnie masz na myśli zdanie: "Internet to jedyne medium,
              gdzie panuje swoboda wypowiedzi - wyjaśnia "Gazecie". Zapewnia, że za pisanie
              nikt jej nie płaci."

Otóż nawet, gdyby GW prowadziła z nią wywiad i takie zdanie usłyszała, to i tak
              GW powinna dysponowac wyraźną zgodą na publikację wizerunku (vide: prawo
              autorskie) oraz na publikację danych osobowych (vide: art. 6 odpowiedniej
              ustawy). Do tego zgodę na zdekonspirowanie własnego (ufającego) internauty
              mianowicie przez powiązanie konkretnej osoby z jej nickiem.

Ja nie wiem, czy GW taką zgodę ma, ale:

1) Jeśli ma, to jej psim obowiązkiem jest wyraźnie to oświadczyć a nie
              pozostawiać pole dla spekulacji.

2) Jeśli ma, to znaczy, że GW rozmyślnie przeprowadziła promocję medialną pani
              Joli. Dowodem skuteczności tej promocji jest niezwykle duża atrakcyjność na tym
              forum. W takim razie dla GW wszystko jest na sprzedaż.

• pro-adas313 Re: Pozdrowienia dla damy polskiego mohiera! 31.05.06, 09:20
                w uzupełnieniu mojego poprzedniego postu cytuję i pytam:

Wyciąg z regulaminu forum (TEGO forum):

"8. Przy publikacji zamieszczonego przez użytkownika wpisu AGORA może
                publikować część adresu IP, z którego nastąpiło połączenie z serwerem portalu
                Gazeta.pl przy zamieszczaniu wpisu. AGORA nie przekazuje, nie sprzedaje i nie
                użycza zgromadzonych danych użytkowników Forum Gazeta.pl innym osobom lub
                instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie
                użytkownika, którego dane dotyczą lub też na żądanie uprawnionych organów
                państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań."

Czy AGORA złamała punkt 8 własnego regulaminu ??
          • jurek2104 Re: Pozdrowienia dla damy polskiego mohiera! 03.06.06, 20:29
        • lysy641 Re: Pozdrowienia dla damy polskiego mohiera! 30.05.06, 14:22
          jak by niepatrzyl, jest bladynka a to samo zasiebie mowi a podrugie
          to ma wyprany mozg jak "ZOJA " z filmu "DOM"
          jest za mloda aby dyskutowac na temat polityki, bo zapare miesiecy
          powie mi ze ZOMO to byli dobrz ludzir i robili porzadek z elementem
          wywrotowy i z grupa rozwdrzonycg wyrostkow
          • zgryzliwy1 Re: Pozdrowienia dla 100-latka !!!!!!!!!!!!!! 31.05.06, 00:23
            lysy641 napisał:

> jest za mloda aby dyskutowac na temat polityki, bo zapare miesiecy
            > powie mi ze ZOMO to byli dobrz ludzir i robili porzadek z elementem
            > wywrotowy i z grupa rozwdrzonycg wyrostkow

zlotko ,przeczytasz wreszcie ten artykul ?
            przynajmniej moze wtedy nie bedziesz pitolil bez ladu i skladu

ile ma miec ,100 lat ?
            masz wiecej niz ona ma - 41 - ze tak sie wymadrzasz ????
        • pawka55 Nawet jesli wyjscie Joli z cienia nastapilo... 30.05.06, 14:22
          bez jej zgody, to nie wydaje mi sie abysmy my mieli powod do narzekan. Przy mym
          zuplenie rozniacym sie od jej swiatopogladzie przyznaje, ze wspaniale jest miec
          tak ladnego adwersarza.

Polak z US
          • premier.z.krakowa uważajcie bo wybiórcza was ujawni i opisze 30.05.06, 14:26
            Nie wypowiadajcie się źle o Michniku i liberałach a broń Boże o lewakoch bo wybiórcza napisze o was artykuł.
            Nie ma to jak zastraszanie.
            Istnie UBckie metody.
            • kiczkok Re: uważajcie bo wybiórcza was ujawni i opisze 30.05.06, 17:16
              spokojnie panie premierze. Nie musisz obawiac sie ujawniego z prostego powodu.
              Jesteś za słaby.
        • zgryzliwy1 Re: Pozdrowienia dla damy polskiego mohiera! 30.05.06, 22:29
          mondokane napisał:

> Czy to wyjscie z cienia bylo za jej zgoda? Jesli nie - a tak sadze - to troche
          > nieladnie ze strony Gazety.

ty lepiej nie polegaj na swoich sadach :-((
          a na poczatek przeczytaj artykul zanim go skomentujesz !
        • rzabba czy zlamano prawo ? 31.05.06, 10:00
      • irenik1 Re: Do Sumienia 30.05.06, 08:29
        Ty to masz wzrok, psia kość, przenikliwy. Patrzysz na buzię, a widzisz to, co widzisz. Chyba że to krawat jest taki adekwatny...
        Wobec tego patrząc na krawat Wodza - też pasiasty - widzisz także jego osobowość? Analogiczną i adekwatną?
      • cymber.gaj Re: Pozdrowienia dla damy polskiego mohiera! 30.05.06, 08:56
        sumienie.lk napisał:

> no cóż... niezła d..a

No. I ma te ku..ki w oczach, charakterystyczne dla wszystkich prominentnych działaczek (i działaczy) tej formacji.

Natomiast trudności w znalezieniu pracy (mimo licznych kursów itd.) są prawdopodobnie spowodowane tym, że w czasie rozmowy wstępnej z pracowawcą wydziela ona z siebie groteskowy bełkot, podobny do tego na forum.
        • bryson Re: Pozdrowienia dla damy polskiego mohiera! 30.05.06, 13:22
          Dobrze powiedziane:)
        • zwyczajnyczlowiek Re: Pozdrowienia dla damy polskiego mohiera! 30.05.06, 16:22
          Chyba mam prace dla Joli, w naszym "wesolym domku" szukaja nowego narybku.
          Pakowna jest, duzo wytrzyma.
      • minia1000 Re: Pozdrowienia dla damy polskiego mohiera! 30.05.06, 09:02
        chyba jak na twoją wieś niezła.
        • stasi1 Re: Pozdrowienia dla damy polskiego mohiera! 30.05.06, 09:10
          minia1000 napisała:

> chyba jak na twoją wieś niezła.

Nie przesadzaj że na wieś. W Warszawie też można by było się z nią pokazać.
          Tylko aby się nie odzywała!
      • anna-dark Ciekawe czy istnieje anna-dark ? 30.05.06, 11:11
        Ciekawe czy istnieje anna-dark ?
      • kw55 ***Wstydz sie GAZETO ******** 30.05.06, 14:37
        lansowanie takiego oszołoma jakim jest ta pani, to szczyt wszystkiego. A
        fe.. !!!
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Internetowy strażnik Samoobrony 30.05.06, 07:58

A teraz napiszcie o mnie, pliiiiiz !!!

→ → → → → → → → → →
      Odkryjmy Białoruś!
      odkryjmybialorus.blox.pl
      • sumienie.lk Re: Internetowy strażnik Samoobrony 30.05.06, 08:00
        A ładna jesteś?
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Internetowy strażnik Samoobrony 30.05.06, 08:07

> A ładna jesteś?

Ooo! Tak! Nawet ładniejsza od Joli! :-D

→ → → → → → → → → →
          Odkryjmy Białoruś!
          odkryjmybialorus.blox.pl
          • stasi1 Re: Internetowy strażnik Samoobrony 30.05.06, 09:02
            anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:

>
            > > A ładna jesteś?
            >
            > Ooo! Tak! Nawet ładniejsza od Joli! :-D
            >
            > Ale Jolka wypowiada się na każdy temat! (A w ogóle to czemu jej tutaj nie
            ma? Czyżby o sobie nie lubiła pisać?). A Ciebie to raczej nikt nic nie wie
            • konread Re: Internetowy strażnik Samoobrony 30.05.06, 13:03
              stasi1 napisał:

> Czyżby o sobie nie lubiła pisać?). A Ciebie to raczej nikt nic nie wie

Może Jola dostała wezwanie do stolycy, i już przewodniczący w uznaniu za zasługi
              szykuje dla niej teczkę ministerialną:D

Anuszko, przykro mi bardzo, lecz obawiam się, że nie tylko o urodę tutaj chodzi,
              ale także o pewien poziom intelektualny, którego chyba nigdy nie osiągniesz
              (zresztą ja też wysiadam w przedbiegach):( A może serkret się kryje w blond
              włosach aktywistki z Dywid?
              • prawy.prosty glos Dywit,:/ czyli pochwała trollowania 30.05.06, 19:11
                szop pracz:]

Lenina sen ziszczony, kucharka prze do władzy

Pies z kulawą nogą nie zauważył ze Jolka nigdy nie wdaje sie w polemiki, bo
                zwyczajnie nie potrafi- pisze nieortograficznie, zdaniami jak z materiałów
                politruków- jej polemiczny udział to zwyczajne obrazanie innych forumowiczów,
                tekst z proktologiem pamiętam, ale nijak go odszukać nie mogę. Rozumiem, ze
                pewnie ten naród ma dostac po d... rewolucjonisti takwego sortu kompromituja
                idee czegokolwiek na wejsciu, ale chyba sa granice dziennikarskiej prowokacji.

Szanowna Gazeto, to najbardziej zadziwiajacy tekst, jaki pamiętam. Mniej więcej,
                jakby Jacek Expert lata temu udzielił wywiadu prestiżowemu miesięcznikowi dla
                golfistów.
                • nett1980 Re: glos Dywit,:/ czyli pochwała trollowania 30.05.06, 21:13
                  smutne to ale jest skuteczna , widoczna , kontrowersyjna. To kwintesencja
                  szamobory .Ta ciagla spiewka "A u was bija murzynow" , pewnie gdzies
                  uslyszala ,ze to sztandarowa bron szamboobory i uzywala tego na potege.Zero
                  polemiki atak i jeszcze raz atak. W kraju gdzie Hojarska , Beger , Wisniowska
                  trafily do law sejmowych , sfrustrowana blondi wpisuje sie jak znalazl.Smutne
                  po raz drugi , ale od tamtych lepiej by sie prezentowala na Wiejskiej i
                  czuje ,ze o to jej chodzi .Tamte mogly to czemu nie ja?? I tak pracy nie ma , a
                  tu by wpadlo 10 000 na reke. Z tamtych stron byl tez byly posel SLD z Big..
                  Brother
      • irenik1 Anuszko! 30.05.06, 08:37
        To się troszkę więcej odkryj. Przynajmnie krawat pokaż. Nie mówię, że od razu wyłącznie. Może być na raty. Jest szansa, że wtedy będziemy pisać wyłącznie o tobie. My, tzn. męscy szowiniści. Jeśliś kobietą lub niewiastą.
    • a.k.traper mnie nie denerwuje, nie ten poziom, jest żałosna 30.05.06, 07:58
      • stasi1 Re: mnie nie denerwuje, nie ten poziom, jest żało 30.05.06, 09:08
        Jakoś ostatnio nie pisała o tym jak są zadłużeni Polacy w banku po tym jak ją
        prosiłem aby się przekonała na jaką sumę są zadłużeni Amerykanie. Czyżby coś
        pojeła czy tylko zginął jej ten wątek?
      • unijny Re: Jola "matka zbawicielka" - zalosne to wszystko 30.05.06, 10:22
        Mnie tez nie wyprowadzila z rownowagi. Zdarzylo sie, ze jej wyrypalem troche
        prawdy - ale zostalo usuniete natychmiast. Jolcia- blondaska - ma
        swoje "wejscia" do CENZORA ! ?

Cala ta "historia" z Jolka wyglada na prowakacje, a nasi mili forumowcy dali
        sie zlapac na to "jak rybka".

Prawda jest taka, ze na naszym polskim forum - jest paru prowokatorow
        aby "dolewac oliwy do ognia" i podniecac dyskutantow.

Mam propozycje: BOJKOTUJMY wszystkich prowokatorow, nie odpisujmy na ich posty,
        napewno umilkna.

Pozdrowienia dla wszystkich nie prowokatorow.
    • liber444 Internetowy strażnik Samoobrony 30.05.06, 07:58
      Jolka wygladasz normalnie (nawet całkiem, całkiem ;) ), napisz Ty prowokujesz,
      czy naprawde taka durnowata jesteś?
      • sumienie.lk Re: Internetowy strażnik Samoobrony 30.05.06, 08:02
        Tylko nie obrażaj dziewczęcia: nie durnowata tylko dornowata.
        • irenik1 Re: Do Sumienia 2 30.05.06, 08:40
          A to jest różnica?
          Ktoś, kto ma dysleksję, nawet nie zauważy...
      • wilkowski.org Re: Internetowy strażnik Samoobrony 30.05.06, 08:07
        Awatar - w światach wirtualnych, takich jak niektóre gry komputerowe zwłaszcza
        RPG i FPP, forach dyskusyjnych itp. reprezentacja uczestników tych światów -
        zarówno rzeczywistych ludzi uczestniczących za ich pomocą w tych światach jak i
        postaci generowanych przez samo oprogramowanie.
        Nazwa ta pochodzi od sanskryckiego słowa avatara, oznaczającego w hinduizmie
        wcielenie bóstwa, które zstępuje z nieba na ziemię w postaci śmiertelnej -
        ludzkiej, zwierzęcej lub mieszanej.

już widzę jak podczas kampanii samorządowej kandydaci masowo siadają do forum,
        jakoś bardziej by mi się podobała polityka tylko w takim wydaniu :)
        • irenik1 Re: Do Witkowskiego 30.05.06, 08:42
          Całkiem, całkiem ten/ta awatar/a! Żeby tylko ten cholerny krawat zdjęła!
    • london_calling Re: Internetowy strażnik Samoobrony 30.05.06, 08:01
      faktycznie wyglada jak jola z dywit....
      wiocha nas maxa.
      100 % burackiej samoobrony.
      • sumienie.lk Re: Internetowy strażnik Samoobrony 30.05.06, 08:03
        Ale sobie pofolgowałeś! No nie?
        A tak na marginesie: a co tobie z butów wystaje?
        • minia1000 Re: Internetowy strażnik Samoobrony 30.05.06, 09:01
          tleniony włos, trwała.
          nic dodac nic ująć - kompletny brak klasy.
          moda lat osiemdziesiątych dotarła wreszcie do dywit?

zresztą czego się spodziewać po działaczce samoobrony...buracki przywódzca
          buraccy działacze, buraccy wyborcy.

• rafvonthorn Re: Internetowy strażnik Samoobrony 30.05.06, 11:23
            To może byś tak zamieścił swoje zdjęcie, panie "merytoryczny"...
    • t-800 Re: Internetowy strażnik Samoobrony 30.05.06, 08:02
      Pozdrawiam Jolę! :-DDD
    • 123zly Re: Internetowy strażnik Samoobrony 30.05.06, 08:03

Żeby chociaż uroda szła w parze z rozumem ,
      A do Joli zamiast za kompa weź się za książki i naukę to znajdziesz pracę
      POZDRO
    • monster1972 no i jak nie wierzyc stereotypom? ona jest blondi! 30.05.06, 08:05
      i to blondi w stylu barbie, dramat..;-)

ale bardziej mnie meczy informacja, jakoby to niejaki galba był z Wroclawia

jestli to prawdą, ze ten oszołom pochodzi z tego fajnego miasta?

pozdrwiam

wrocławianin, obecnie na zesłaniu w stolycy
      • stasi1 Re: no i jak nie wierzyc stereotypom? ona jest bl 30.05.06, 09:18
        monster1972 napisał:

> i to blondi w stylu barbie, dramat..;-)
        >
        > ale bardziej mnie meczy informacja, jakoby to niejaki galba był z Wroclawia
        >
        > jestli to prawdą, ze ten oszołom pochodzi z tego fajnego miasta?
        >
        > pozdrwiam
        >
        > wrocławianin, obecnie na zesłaniu w stolycy

Ja też mam kilku znajomych z Wrocławia i nie są tacy źli. Nawet mi dostało się
        za Kaczora że niby Warszawa głosowała na niego>
    • toteraja Re: Internetowy strażnik Samoobrony 30.05.06, 08:05
      dlaczego gazeta lansuje idiotke?
      • kasia_11 Re: Internetowy strażnik Samoobrony 30.05.06, 08:33
        no właśnie dlaczego media lansują miernoty,nie przymierzając jak Michała
        Wiśniewskiego teraz Jola z Dywit i po co ?????????????????
        • irenik1 Re: Lansowanie 30.05.06, 08:55
          A kogo mogą lansować miernoty? Przy lepszych od siebie wyglądaliby tak, że lustra na śmietnik! Czy liliputy zatrudnią kogoś, przy kim będą wyglądać jak miniaturki? To się nie zdarza. A wyjątek potwierdza regułę w tym naszym popieprzonym (dialektycznie) świecie. Tak jak maskotka, np. taki Romek G. czy Ludwik D.
          • stasi1 Re: Lansowanie 30.05.06, 09:22
            irenik1 napisał:

> A kogo mogą lansować miernoty? Przy lepszych od siebie wyglądaliby tak, że
            lust
            > ra na śmietnik! Czy liliputy zatrudnią kogoś, przy kim będą wyglądać jak
            miniat
            > urki? To się nie zdarza. A wyjątek potwierdza regułę w tym naszym
            popieprzonym
            > (dialektycznie) świecie. Tak jak maskotka, np. taki Romek G. czy Ludwik D.

Teraz trochę przesadziłaś. W końcu chyba wszyscy co się tutaj wypowiadają
            nawet krytycznie na temat Jolki jednak chcieli wiedzieć kim ona jest. Wiekszość
            sądziła że to tylko taki pseudonim nie związany z rzeczywistością
            • irenik1 Re: Do Stasia o lansowaniu 30.05.06, 09:32
              Z mojej strony to nie było absolutnie do Joli pite, ani nawet do GW; choć przyznam, że też mi brakło wyjaśnienia, czy to szpiegowska informacja, czy też za zgodą. Po tylu procesach przypuszczam, że za zgodą (choćby zdjęcie wydaje się o tym dobitnie świadczyć).
              No więc to było ogólnie o lansowaniu miernot, zjawisku przerażającym swoją masowością.
              Przepraszam za niezręczność.
    • mlody_junak do jolki 30.05.06, 08:07
      ja wiem dlaczego mimo matury i licznych kursów (czy chodzi np. o
      korespondencyjny kurs kroju i szycia?) nie możesz znaleźć pracy. zdemaskowały
      Cie Twoje liczne wypowiedzi. widać z tego że - moim skromnym zdaniem - nie
      należysz do bystrzaków, a już na pewno nie grzeszysz inteligencją;)

ps. nawiązując do postu nr 1: Dywitom gratulujemy Jolki!
      • konread Re: do jolki 30.05.06, 08:11
        Ale zabrakło mi w tym artykuliku jednego, otóż w pewnej idiotycznej wymianie
        zdań, napisała mi że nie jest i nie była żadnym agentem SB, i na dowód zaczęła mi
        pisać o tym jak była w latach 80-tych w KPNie, walcząc z komuną rzucając butelki
        z benzyną:)))
        • plmlp [...] 30.05.06, 08:17
          • kaczomowa Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 08:40
            > dziwa kretynka. Takich właśnie zaburzonych są w naszym biednym kraju MILIONY.

Dziwić się zatem nie należy, że właśnie tacy nami rządzą.
            Jola z Dywit na rzecznika rządu!
            • thorgallpl Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 08:51
              Brawo! Barany i owieczki o jedynym slusznym pogladzie gloszonym przez samca
              dominujacego w stadzie (Gazete Wyborcza) znowu wyszly na zielona polane i
              zagryzajac trawe cedza przez zacisniete wargi (niczym Tusk- Zacisnieta Szczeka):
              PIS niedobry, Pis zly, PIS ma bardzo ostre kły. hihi BEEBEBEBEEE MEMEMEEEMEMEEE
              beczenie i meczenie- oto mowa obywateli Wirtualnej Polski (Tuski, Rokity,
              Kalisze, Trybunaly K. obsadzone "autorytetami z UW", srodowisko prawnicze itp.)
              • stasi1 Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 08:56

> :
                > PIS niedobry, Pis zly, PIS ma bardzo ostre kły. hihi BEEBEBEBEEE
                MEMEMEEEMEMEEE
                > beczenie i meczenie- oto mowa obywateli Wirtualnej Polski (Tuski, Rokity,
                > Kalisze, Trybunaly K. obsadzone "autorytetami z UW", srodowisko prawnicze
                itp.)

Ty to musiałeś dzisiaj źle chyba spać że taki jad przez ciebie przemawia. Ale
                mam dobrą wiadomość dla ciebie, niestety juz od jesieni TK bedzie w większości
                obsadzony przez autorytety prosto z kanalizacji. A nie wiem czy wiesz ale
                większość sędziów w obecnym TK to raczej ludzie obsadzani przez ludzi raczej
                związanych z TRYBUNĄ. Ale chyba to dobrze o nich świadczy znaczy nie
                idetyfikują się z tymi którzy ich powołali
                • thorgallpl [...] 30.05.06, 08:58
                  • stasi1 Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 09:03
                    thorgallpl napisał:

> "Mam dobrą wiadomość dla ciebie, niestety juz od jesieni TK bedzie w
                    większości
                    > obsadzony przez autorytety prosto z kanalizacji."
                    >
                    > Pomylka, autorytety z kanalizacji mamy obecnie, baranku (owieczko) bebebeee
                    > mememeee.

Ale przecież teraz TK ma złe notowania u PiSuaru wiec jak to moga być od nich
                    autorytety?
                    • thorgallpl Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 09:09
                      PISuar...hehe i kto tu tryska jadem, baranku ( a jednak!) bebebeeee!!

Uklady i ukladziki byla, sa i maja nadzieje przetrwac. Ja mam nadzieje, ze sie
                      to towarzystwo rozpedzi na 4 strony swiata i nie bede musial sluchac
                      "autorytetow", ktorzy - jak sie pozniej okazuje - sa umaczani po uszy. Ile juz
                      afer wyszlo na jaw...hehe a to dopiero poczatek. PO juz czysci szeregi-nawet
                      nalepszych ziomali wyrzucaja, lecz zostaje glowny sponsor...Schetyna - nastepny
                      baranek - on ma chyba tylek z cukru - tak go tusk lize:))
                      • stasi1 Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 09:13
                        thorgallpl napisał:

> PISuar...hehe i kto tu tryska jadem, baranku ( a jednak!) bebebeeee!!
                        >
                        > Uklady i ukladziki byla, sa i maja nadzieje przetrwac. Ja mam nadzieje, ze sie
                        > to towarzystwo rozpedzi na 4 strony swiata i nie bede musial sluchac
                        > "autorytetow", ktorzy - jak sie pozniej okazuje - sa umaczani po uszy. Ile juz
                        > afer wyszlo na jaw...hehe a to dopiero poczatek. PO juz czysci szeregi-nawet
                        > nalepszych ziomali wyrzucaja, lecz zostaje glowny sponsor...Schetyna -
                        nastepny
                        > baranek - on ma chyba tylek z cukru - tak go tusk lize:))

Nie wiem czy też tego nie zauważyłeś ale ja do ciebie ani razu nie za męczałem
                        jak ty to robisz. Co do Tuska to ja niestety raczej jestem za PD więc co złego
                        to nie do mnie. Co do rozpedzania TK to nawet pewnie tego Kaczor nie bedzie
                        chciał zrobić. Przecież sam powiedział że obsadzi to towarzystwo ludźmi sobie
                        powolnymi
                        • thorgallpl Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 09:22
                          PD!? No to zes chlopie pojechal ! PD jest duuuuzo bardziej przeze mnie
                          krytykowane niz PO z uwagi na osobe Frasyniuka (on to juz ma tak pewnie od
                          dziecka, cham jeden)i tego, z kim sie kumaja (wiem, wiem, partia kanapowa chce
                          jeszcze cos znaczyc w polityce).
                          Pamietam, jak Lepper w pewnej audycji radiowej powiedzial " Panie Frasyniuk, my
                          sie jeszcze przyjrzymy skad pan ten pierwszy milion wzial"...Frasyniuk od razu
                          umilkl. Nawyrazniej ma cos do ukrycia hihi.
                          • stasi1 Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 09:24
                            thorgallpl napisał:

> PD!? No to zes chlopie pojechal ! PD jest duuuuzo bardziej przeze mnie
                            > krytykowane niz PO z uwagi na osobe Frasyniuka (on to juz ma tak pewnie od
                            > dziecka, cham jeden)i tego, z kim sie kumaja (wiem, wiem, partia kanapowa chce
                            > jeszcze cos znaczyc w polityce).
                            > Pamietam, jak Lepper w pewnej audycji radiowej powiedzial " Panie Frasyniuk,
                            my
                            > sie jeszcze przyjrzymy skad pan ten pierwszy milion wzial"...Frasyniuk od razu
                            > umilkl. Nawyrazniej ma cos do ukrycia hihi.
                            Cóż nie wszyscy lecą na tych co zawsze wygrywają. I jak w końcu skąd ten
                            Frasyniuk miał ten milion? Ale jak wiesz słowa Leppera maja małe pokrycie w
                            rzeczywistosci
                            • errabundi Piękne! Teraz Galba!!! 30.05.06, 10:25
                              Ten wrocławianin o ksywce nieszczęsnego cesarza rzymskiego!!! Hurra! (A może nawet cały cykl?)

------

Jestem z Układu
                              • ivulspirit zamach na kosiarkę Joli 30.05.06, 12:20
                                wyguglajcie sobie jej własną recenzję wydarzeń;) wpisując do googla "bardzo zła
                                kosiarka z samoobrony"
                              • jestem-z-ukladu Re: Piękne! Teraz Galba!!! 30.05.06, 15:09
                                hehe, fajna sygnaturka ;-)
                          • stasi1 Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 09:26
                            thorgallpl napisał:

> PD!? No to zes chlopie pojechal ! PD jest duuuuzo bardziej przeze mnie
                            > krytykowane niz PO z uwagi na osobe Frasyniuka (on to juz ma tak pewnie od
                            > dziecka, cham jeden)i tego, z kim sie kumaja (wiem, wiem, partia kanapowa chce
                            > jeszcze cos znaczyc w polityce).
                            > Pamietam, jak Lepper w pewnej audycji radiowej powiedzial " Panie Frasyniuk,
                            my
                            > sie jeszcze przyjrzymy skad pan ten pierwszy milion wzial"...Frasyniuk od razu
                            > umilkl. Nawyrazniej ma cos do ukrycia hihi.
                            A w ogóle co do Leppera to w mojej komisji wyborczej to kiedyś on dostał na
                            prezydenta wyborach jeden głos. I aż się wstyd przyznać do tego, oddany przez
                            mojego ojca. A teraz to on już sporo lepiej wypada. Jednak ojciec na dobrego
                            konia postawił
                            • thorgallpl Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 09:32
                              Nie o popularnosc chodzi....PD jest partia ludzi, ktorych srodowisko znam
                              (Bialystok). Im jest bardzo blisko do SLD...o SLD sie nie wypowiadam, gdyz tam
                              to dopiero maja kuznie kadr....:D
                              • steku [...] 30.05.06, 09:34
                              • stasi1 Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 09:43
                                thorgallpl napisał:

> Nie o popularnosc chodzi....PD jest partia ludzi, ktorych srodowisko znam
                                > (Bialystok). Im jest bardzo blisko do SLD...o SLD sie nie wypowiadam, gdyz tam
                                > to dopiero maja kuznie kadr....:D

Cóż żaden polityk nie jest uczciwy, nawet to Borusewicz powiedział. Że on jest
                                tylko muzykiem nie politykiem więc to co obiecał musi tego dotrzymać
                                • thorgallpl Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 09:46
                                  stasi1 napisał:

> thorgallpl napisał:
                                  >
                                  > > Nie o popularnosc chodzi....PD jest partia ludzi, ktorych srodowisko znam
                                  > > (Bialystok). Im jest bardzo blisko do SLD...o SLD sie nie wypowiadam, gdy
                                  > z tam
                                  > > to dopiero maja kuznie kadr....:D
                                  >
                                  > Cóż żaden polityk nie jest uczciwy, nawet to Borusewicz powiedział. Że on jest
                                  >
                                  > tylko muzykiem nie politykiem więc to co obiecał musi tego dotrzymać

Ok, do prefernecji wyborczych juz sie mieszal nie bede.
                                  • stasi1 Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 09:50
                                    >
                                    >
                                    > Ok, do prefernecji wyborczych juz sie mieszal nie bede.

Akurat tego się nie wstydze. Mam kolegę w pracy który jak tylko okazało się ze
                                    wybory wygrał PiS to zaczął się chwalić na jaką zwycięską partię głosował. Ja
                                    mu na to ze na zwycięską partę to ja bym się nigdy nie przyznał że głosowałem.
                                    Zresztą można się o tym przekonać w historii 3RP co się z nimi stało
                            • rmstemero stasi1 probujesz dyskutowac z zyciem roslinnym 30.05.06, 09:36
                              a to sie nie da! wrzuc sobie tego palanta w wyszukiwarke i przekonaj sie sam o
                              bezmiarze zlosliwosci, arogancji, ignorancji i glupoty - nie ma co sie do tego
                              znizac bo pomysli ze bierze sie go na serio!
                              • thorgallpl Re: stasi1 probujesz dyskutowac z zyciem roslinny 30.05.06, 09:39
                                rmstemero napisał:

> a to sie nie da! wrzuc sobie tego palanta w wyszukiwarke i przekonaj sie sam o
                                > bezmiarze zlosliwosci, arogancji, ignorancji i glupoty - nie ma co sie do tego
                                > znizac bo pomysli ze bierze sie go na serio!

Nastepny baranek beczy gniewnie? Bebebebeeee? Tak sie czuje milosnik lewicowej
                                partii ("polskiej lewicy"- a nie normalnej lewicy europejskiej ), ktory nie ma
                                przedstawiciela w sejmie :) Bolało? :D
                                • pako19 sami sobie kopiecie grób mentalny buraki z samopis 30.05.06, 09:45
                                  • thorgallpl Re: sami sobie kopiecie grób mentalny buraki z sa 30.05.06, 09:47
                                    Nastepny "uczony'. Dobrze, ze jeszcze pisac umiesz-choc z mysleniem krucho, oj
                                    krucho...
                                • stasi1 Re: stasi1 probujesz dyskutowac z zyciem roslinny 30.05.06, 09:47
                                  thorgallpl napisał:

> rmstemero napisał:
                                  >
                                  > > a to sie nie da! wrzuc sobie tego palanta w wyszukiwarke i przekonaj sie
                                  > sam o
                                  > > bezmiarze zlosliwosci, arogancji, ignorancji i glupoty - nie ma co sie do
                                  > tego
                                  > > znizac bo pomysli ze bierze sie go na serio!
                                  >
                                  >
                                  > Nastepny baranek beczy gniewnie? Bebebebeeee? Tak sie czuje milosnik lewicowej
                                  > partii ("polskiej lewicy"- a nie normalnej lewicy europejskiej ), ktory nie ma
                                  > przedstawiciela w sejmie :) Bolało? :D

To jednak ty to masz przechlapane. Jak na razie to mi nikt nie wypomniał że
                                  jestem na poziomie rosliny. A zreszta staram się nie ublizać rozmówcą jak ty. A
                                  juz nie dopuszczalne u mnie jest beeeeczenie z czyjejś wypowiedzi, jak nie mam
                                  co powiedzieć to nic nie mówię
                                  • thorgallpl Re: stasi1 probujesz dyskutowac z zyciem roslinny 30.05.06, 09:54
                                    Beczenie to jezyk forumowiczow gazety.pl (w przewazajacej czesci). Co zlego jest
                                    w onomatopejach? :)
                                    • stasi1 Re: stasi1 probujesz dyskutowac z zyciem roslinny 30.05.06, 09:57
                                      thorgallpl napisał:

> Beczenie to jezyk forumowiczow gazety.pl (w przewazajacej czesci). Co zlego
                                      jes
                                      > t
                                      > w onomatopejach? :)

To ja już wole to swoje słownictwo, jak nie mam co powiedzieć to się nie
                                      odzywam.
                                      • thorgallpl Re: stasi1 probujesz dyskutowac z zyciem roslinny 30.05.06, 10:00
                                        Fachowo nazywamy to MILCZENIEM.
                                        • stasi1 Re: stasi1 probujesz dyskutowac z zyciem roslinny 30.05.06, 10:02
                                          thorgallpl napisał:

> Fachowo nazywamy to MILCZENIEM.

Więc czemu nie milczysz skoro wiesz że to tak się nazywa , jak nie masz nic do
                                          powiedzenia?
                                        • tim7 Re: stasi1 probujesz dyskutowac z zyciem roslinny 30.05.06, 10:24
                                          Jak na razie to tego "języka forumowiczów gazety.pl" to używasz tylko ty,
                                          czasem dyskutanci o poglądach tobie pokrewnych. Twoje "beczenie" świadczy o
                                          tobie, bo nawet jesli faktycznie jest to "język forumowiczów gazety.pl" to:
                                          1. schodzenie do niskiego poziomu wypowiedzi, lub
                                          2. przedrzeźnianie innych, lub
                                          3. nasladwonictwo kiepskiego poziomu
                                          znów świadczy o tobie jak najgorzej.

Wnioski wyciągnij sam.
                                          • thorgallpl Re: stasi1 probujesz dyskutowac z zyciem roslinny 30.05.06, 10:27
                                            Jezyk forumowiczow gazety.pl jest jezykiem nie ich smaych, a samca dominujacego
                                            (GW). Jesli chcesz byc w stadzie musisz pokornie beczec tak samo. Poziom
                                            dyskusji jest umowny: od gazety.pl wiecej nie wymagam i wymagal nie bede (zarty
                                            typu PISuar..phi! Zacisinieta szczeka Tuska czy tez bełch towarzysza Kalisza
                                            bawi mnie bardziej niz facjata Gosiewskiego-dlatego beczec nie zamierzam)
                                            • rysio.ochucki Hahaha Odezwał się 1 frustrat Młodzierzy Wszechna 30.05.06, 10:39
                                              zistowskiej...

Frustrat bez pracy jęczy i beczy :))))) Tak jest! To mi się podoba więcej
                                              WOLNEGO RYNKU, WIĘCEJ KAPITALIZMU!!! I takie miernoty nic nie będą znaczyły na
                                              rynku pracy :))))) Będą jedynie potrafili sprawować urzędy państwowe i
                                              dziedziczne synekury polityczne stamtąd pochodzące. Dlatego jak tylko zmieni
                                              się ekipa zostaną... no właśnie. Kim zostaną? Co potrafią??? PiSuarowi
                                              frustraci... Będą jęczęć o solidarności społecznej. O 5 złotych jałmużny za
                                              puszki ze śmietnika....

Bardzo dobrze! Prawo Darwina działa... Tłuki i politruki odpływają w niebyt :))
                                              • thorgallpl Niezly monolog 30.05.06, 10:43
                                                Sam go napisales, czy tez podajesz za przewodniczacym partii?
                                                • tim7 Re: Niezly monolog 30.05.06, 10:51
                                                  Faktycznie niezły.
                                                • rysio.ochucki Re: Niezly monolog 30.05.06, 11:45
                                                  W przeciwieństwie do twojego partyjnego obrazu postrzegania rzeczywistości sam
                                                  sobą kieruje (nie żaden redaktor - bo nie jestem dziennikarzyną).

Jak już to wcześniej pisałem

Polityk (i zarazem POLITRUK jak w twoim przypadku) od politologa różni się tym
                                                  czym KRYMINALISTA od KRYMINOLOGA.

A życie samo weryfikuje takich politruków jak ty :)

SLDowscy bonzowie znajdują schronienie u Kulczyka i stowarzyszenia Ordynacka. A
                                                  po wyborach gdzie znajdziesz schronienie? U Buzka w 15 letniej Dacii? A
                                                  pięknego Maryjana? A może w telegrafie u Lecha? A nie zapomniałem pewnie u w
                                                  redakcji u naczelnego muchomora. Bo pewnie z zawodu jesteś "Derektorem"

Aczkolwiek obstawiam że schronienie znajdziesz w niebycie i na śmietniku
                                                  historii wszechPiSuarowy politruku (co najwyżej zbierając puszki po piwie)
                          • kfaker Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 09:34
                            A moze pan Frasyniuk nie miał ochoty kłócić się z chłopem oderwanym od pługa, który swoją karierę zbudował na przekrętach, hochsztaplerstwie i pomówieniach? Wyjaśnij nam proszę jak to się stało że Andrzejek z biednego byłego kierownika PGRu stał się gościem którego stać na kampanię prezydencką?
                            • thorgallpl Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 09:36
                              Lobbing, chlopcze.
                              • kfaker Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 09:42
                                Chlopcze to mozesz mowic do swoich dzieci o ile takie posiadasz smarkaczu. A dzialania typu znikajace kombajny Hojarskiej to nie jest lobbing, nie uzywaj slow ktorych nie zdazyles sprawdzic w podrecznym slowniku wiejskiego glupka.
                                • thorgallpl Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 09:51
                                  kfaker napisał:

> Chlopcze to mozesz mowic do swoich dzieci o ile takie posiadasz smarkaczu. A dz
                                  > ialania typu znikajace kombajny Hojarskiej to nie jest lobbing, nie uzywaj slow
                                  > ktorych nie zdazyles sprawdzic w podrecznym slowniku wiejskiego glupka.
                                  >

Obrazony baranek beczy znowu bebebeeee? Za smarkacza sie nie obraze, zeby ciebie
                                  zachecic do czytania ksiazek, szczegolnie tych dla "smarkaczy": najlepiej
                                  zacznij od "Poczytaj mi mamo", gdyz sztuki precyzyjnego formulowania wlasnych
                                  mysli nie zdolales opanowac.
                                  • kfaker Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 09:54
                                    Ach jaki ty jestes merytoryczny. Argumenty skonczyly sie po dwoch zdaniach, i zostaly Ci tylko inwektywy? A zauwazyles zeby ktos tu beczal oprocz Ciebie?
                                    • thorgallpl Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 09:59
                                      kfaker napisał:

> Ach jaki ty jestes merytoryczny. Argumenty skonczyly sie po dwoch zdaniach, i z
                                      > ostaly Ci tylko inwektywy? A zauwazyles zeby ktos tu beczal oprocz Ciebie?
                                      >

Masz pretensje do barankow, ze becza? Przeciez to takie mile zwierzatka?
                                      Mowisz o inwektywach, choc to Ty, CHLOPCZE, nazwales mnie smarkaczem i glupkiem.
                                      Przeczytaj swoj wlasny post ponownie (lub popros siedzacych obok ciebie
                                      rodzicow, zeby ci przeczytali i pomogli zrozumiec)
                                      • kfaker Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:02
                                        > Masz pretensje do barankow, ze becza

Znaczy sie jestes barankiem? Chcesz o tym porozmawiac?

> nazwales mnie smarkaczem i glupkiem

Nie ja pierwszy i nie ostatni, rodzice na pewno mowili ci to samo.
                                        • thorgallpl Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:20
                                          kfaker napisał:

> > Masz pretensje do barankow, ze becza
                                          >
                                          > Znaczy sie jestes barankiem? Chcesz o tym porozmawiac?
                                          >
                                          > > nazwales mnie smarkaczem i glupkiem
                                          >
                                          > Nie ja pierwszy i nie ostatni, rodzice na pewno mowili ci to samo.
                                          >

Rozmowa ze slepym o kolorach, zaslepiony PrOpaganda nieortograficzny KFAKERZE.
                                          • kfaker Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:29
                                            a) nie jestem fanem PO, to raczej ty jesteś zaślepiony skoro uważasz że tylko gorący fani Tuska mogą źle mówić o Andrzejku i Jareczku.
                                            b) wskaż mi te nieortograficzności drogi baranku, do Twojej informacji - jestem z wykształcenia filologiem, o ortografii mógłbym wiele cię nauczyć.
                                            • thorgallpl Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:39
                                              kfaker napisał:

> a) nie jestem fanem PO, to raczej ty jesteś zaślepiony skoro uważasz że tylko g
                                              > orący fani Tuska mogą źle mówić o Andrzejku i Jareczku.
                                              > b) wskaż mi te nieortograficzności drogi baranku, do Twojej informacji - jestem
                                              > z wykształcenia filologiem, o ortografii mógłbym wiele cię nauczyć.
                                              >
                                              Wykształcenie nie czyni czlowieka mądrym. Jako czlowiek - nieortograficzny
                                              KFAKER (od kwakać, czyz nie tak?)z wyzszym wyksztalceniem (musze ci wierzyc na
                                              slowo)musisz zaczac analizowac, a nie odtwarzac to, co wypisuje sobie GW-sa
                                              cholernie tendencyjni i brakuje im zwyklej dziennikarskiej rzetelności.
                                              BTW: ze studiow pamietam, ze ludzie z uniwerkow zawsze mieli takie swoje
                                              skrzywienia, wiec i tobie wybaczam. Dzieki temu populacja jest bardziej roznorodna.
                                              • kfaker Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:46
                                                > Wykształcenie nie czyni czlowieka mądrym.

Jego brak też nie.

> Jako czlowiek - nieortograficzny
                                                > KFAKER

Co jest w tym nieortograficznego?

> musze ci wierzyc na
                                                > slowo

Nie musisz. Nie jestem Jareczkiem ani Andrzejkiem, twoja wiara naprawdę do niczego nie jest mi potrzebna.

> musisz zaczac analizowac, a nie odtwarzac to, co wypisuje sobie GW-sa
                                                > cholernie tendencyjni i brakuje im zwyklej dziennikarskiej rzetelności

Ależ ja się z tym zgadzam. Ale nadal wolę GW niż np. Nasz Dziennik. I nadal nie mogę wzbudzić w sobie miłości do PiSu, LPR i SO.

> ze studiow pamietam, ze ludzie z uniwerkow zawsze mieli takie swoje
                                                > skrzywienia, wiec i tobie wybaczam

Dzięki Ci, czy mam z tej okazji pójść na kolanach do Częstochowy, czy wyrażenie gorącej i dozgonnej wdzięczności wystarczy?

> Dzieki temu populacja jest bardziej roznoro
                                                > dna.

A to pewnie spostrzeżenie zaczerpnięte z hodowli baranków? ;)
                                        • rysiopysio Nie karmic trolla thorgallpl /NT 30.05.06, 10:41
                                          • thorgallpl Baranki syte wiec mozna opuscic forum. Adieu! 30.05.06, 10:44
                                      • stasi1 Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:05

> >
                                        >
                                        > Masz pretensje do barankow, ze becza? Przeciez to takie mile zwierzatka?
                                        > Mowisz o inwektywach, choc to Ty, CHLOPCZE, nazwales mnie smarkaczem i
                                        glupkiem
                                        > .
                                        A teraz to się zapedziłeś ! Wyszło że ty jesteś tym barankiem i powinno się
                                        mieć do ciebie pretensji że beczysz. Cóż baranki też żyją a nawet jak sam
                                        zauważyłeś to są miłe stworzonka
                                        > Przeczytaj swoj wlasny post ponownie (lub popros siedzacych obok ciebie
                                        > rodzicow, zeby ci przeczytali i pomogli zrozumiec)
                                        • thorgallpl Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:22
                                          Naucz sie czytac. Beczenie to wasz jezyk, ktorego probuje sie nauczyc:).
                                          • tim7 Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:26
                                            Ty jakiś zoofil jesteś..?
                                            • thorgallpl Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:30
                                              A co, baranku? Boisz sie, czy raczej szukasz chetnego, gdyz samiczki ze stada
                                              nie wykazuja zainteresowania?
                                          • stasi1 Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:27
                                            thorgallpl napisał:

> Naucz sie czytac. Beczenie to wasz jezyk, ktorego probuje sie nauczyc:).

Ale ja go nie używam to po co masz się go uczyć? Ale to moja ostatnia
                                            wypowiedź tycząca się Ciebie. Trudno mi z Tobą dyskutować. Może rzeczywiscie
                                            nie ten sam poziom reprezentujemy jak ktoś tutaj zauważył? To miłej dalszej
                                            nauki. To zawsze procentuje, nawet jak sam przedmiot nauki na nic się nie przyda
                                            • thorgallpl Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:29
                                              stasi1 napisał:

> thorgallpl napisał:
                                              >
                                              > > Naucz sie czytac. Beczenie to wasz jezyk, ktorego probuje sie nauczyc:).
                                              >
                                              > Ale ja go nie używam to po co masz się go uczyć? Ale to moja ostatnia
                                              > wypowiedź tycząca się Ciebie. Trudno mi z Tobą dyskutować. Może rzeczywiscie
                                              > nie ten sam poziom reprezentujemy jak ktoś tutaj zauważył? To miłej dalszej
                                              > nauki. To zawsze procentuje, nawet jak sam przedmiot nauki na nic się nie przyd
                                              > a

Brawo! PD to partia prawdziwego Polaka i patrioty! Zegnam !
                                    • stasi1 Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:02
                                      kfaker napisał:

> Ach jaki ty jestes merytoryczny. Argumenty skonczyly sie po dwoch zdaniach, i
                                      z
                                      > ostaly Ci tylko inwektywy? A zauwazyles zeby ktos tu beczal oprocz Ciebie?
                                      >
                                      Teraz się czepiasz człowieka! Mówi tak jak potrafi
                                      • kfaker Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:11
                                        Nie czlowieka, tylko baranka, sam powiedzial :P A czyz nie zarzyna sie barankow? ;)
                                      • thorgallpl Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:24
                                        Beczenie to jezyk WP. probuje tylko zrozumiec, dlaczego od rana przy komputerze,
                                        skoro trawa sie zieleni?
                                        • kfaker Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:32
                                          No właśnie, poszedłbyś się paść thorgallu zamiast pierniczyć głupoty.
                                          • thorgallpl Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:47
                                            kfaker napisał:

> No właśnie, poszedłbyś się paść thorgallu zamiast pierniczyć głupoty.
                                            >
                                            Widze, ze i tobie sie udzielilo! Swoją kępkę od GW dostaniesz...na trawniku
                                            przed rezydencja tow. Michnika.
                                      • bryson Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 13:23
                                        stasi1 napisał:

> kfaker napisał:
                                        >
                                        > > Ach jaki ty jestes merytoryczny. Argumenty skonczyly sie po dwoch zdaniac
                                        > h, i
                                        > z
                                        > > ostaly Ci tylko inwektywy? A zauwazyles zeby ktos tu beczal oprocz Ciebie
                                        > ?

I TO WŁAŚNIE JEST TAK PRZERAŻAJĄCE:)
                                        > >
                                        > Teraz się czepiasz człowieka! Mówi tak jak potrafi
                                  • stasi1 Re: Nowy rzecznik rządu... 30.05.06, 10:00

>
                                    >
                                    > Obrazony baranek beczy znowu bebebeeee? Za smarkacza sie nie obraze, zeby
                                    ciebi
                                    > e
                                    > zachecic do czytania ksiazek, szczegolnie tych dla "smarkaczy": najlepiej
                                    > zacznij od "Poczytaj mi mamo", gdyz sztuki precyzyjnego formulowania wlasnych
                                    > mysli nie zdolales opanowac.

A ty to masz zadatki na kandydata na prezydenta. Tylko to beeeee i beeee. Czy