Dodaj do ulubionych

Marek Kondrat gościem Gazety Wyborczej

30.05.06, 13:59
....i tego miasta którego nie ma. Tak, nie ma, są tylko domy i są warszawiacy.
Prawdziwi Polacy.

A stolice tchórzliwych narodów są, i są piekne !
Obserwuj wątek
    • 100bartek Re: Marek Kondrat gościem Gazety Wyborczej 31.05.06, 00:42
      Nie lubisz Powstania...bo szkoda Ci wyksztalconych chlopcow i pieknych
      dziewczyn bo jestes czlowiekiem wygodnym i przezartym podlym konformizmem i
      dlatego nie miesci sie w twojej glowie szlachetna IDEA tych mlodych ludzi...Ale
      wybaczam ci panie aktorze bo sam nie odebrales patryjotycznego wyksztalcenia bo
      kto mial ci je dac? Jak tatus przesiadywal z kumplami od rana do wieczora przy
      stoliku w spatifie.Gadaj se pan o winkach z Chile i nutce wiatru z Andow w nich
      zamnietych i reklamuj se banki za okragle sumki ale nie pretenduj do roli
      autorytetu bo sie zle robi.Troche pokory zalecam
      • don.kichote Re: Marek Kondrat gościem Gazety Wyborczej 31.05.06, 01:11
        Ja też nie lubię powstania. I nie dlatego, że nie jestem patriotą, a dlatego, że
        nie lubię tzw. "durnego roboty"
        Ci młodzi, o których - pięknie zresztą - mówi Kondrat, równie dobrze z mostu
        Kierbedzia do Wisły mogli skoczyć, a skutek byłby taki sam. Kupa ofiar i nic
        więcej! A i stolica by ocalała i ponad 150 tysięcy cywili!
      • 1europejczyk "szlachetna IDEA tych mlodych ludzi" 01.06.06, 21:06
        Nie lubisz Powstania...bo szkoda Ci wyksztalconych chlopcow i pieknych
        dziewczyn bo jestes czlowiekiem wygodnym i przezartym podlym konformizmem i
        dlatego nie miesci sie w twojej glowie szlachetna IDEA tych mlodych ludzi...Ale
        wybaczam ci panie aktorze bo sam nie odebrales patryjotycznego wyksztalcenia bo
        kto mial ci je dac?
        +nie miesci sie w twojej glowie szlachetna IDEA tych mlodych ludzi+
        Po pierwsze "idea" nie byla ani "tych mlodych ludzi" ani szlachetna!
        Idea byla ukartowana w Londynie przez bujajacy w oblokach polski rzad na
        emigracji i nie szlachetna ale polityczna oparta na wykorzystaniu mlodzienczego
        zapalu i tak charakterystycznego w tym wieku idealizmu w scisle okreslonym
        zupelnie nierealnym celu politycznym.
        Swiadczyla o braku historycznej roztropnosci tych, ktorzy dla wlasnych
        interesow politycznych skazali na smierc nie tylko warszawska patriotyczna
        mlodziez ale rowniez duza czesc mieszkancow nie mowiac o doszczetnie
        zrujnowanej stolicy!
        Nikt nie ma monopolu na patriotyzm i wyksztalcenie patriotyczne podobnie jak
        nikt nie ma monopolu na taka czy inna ocene naszej histori, a juz szczegolnie
        ci dla ktorych najwyzsza ofiara innych, jaka jest zycie, w imie mlodzienczego
        poczucia patriotycznego jest nie tylko kryterium wlasnego dobrego samopoczucia
        i dumy ze zrozumienia "patriotyzmu" ale rowniez potrzeby wybaczania tym dla
        ktorych kazde zycie utracone w poswieceniu wzbudza refleksje nad sensem ofiary!

• koloratura1 Re: Marek Kondrat gościem Gazety Wyborczej 31.05.06, 20:12
      efg napisał:

>
      > A stolice tchórzliwych narodów są, i są piekne !

Może słuszniej by było napisać "rozsądnych", zamiast - "tchórzliwych"?

• efg Własnie tak: "tchórzliwych" 31.05.06, 22:59
        Bartek, źle mie oceniłeś, ja kocham tych którzy zgineli, gdybym był żo 5 lat
        sarszy, był bym z nimi. Dla mnie, ONI SA NAJWIEKSZYMI Z WIELKICH. Ja tylko pisze
        o faktach, o tym ze miasto zginęło, ale tak chyba być musiało.
        A ze miasta nie ma - pogadaj na zachodzie, co mowia o stolicach Europy, Praga
        piekna, Berlin tez, Warszawa? Jakies domy... zadnego klimatu miasta... polskie
        fatum !
        A "koloraturka" - idź se pisać do Trybuny albo NIE.
        • efg zreszta wo wynik nie tylko powstania warszawskiego 31.05.06, 23:11
          ale i powstania w getcie, po prostu miasto było ceolowo i s metodycznie
          niszczone. Uważam że bilans strat wojennych Warszawy nie powienien tylko służyć
          "soobie a muzom", a spowodować jakies konkrety. Wujek Boleś zrzekł sie reparacji
          wojennych na rozkaz Stalina. Czyli bezprawnie. co dalej ???
    • matkajoanna Re: Marek Kondrat gościem Gazety Wyborczej 31.05.06, 23:16
      a kto to jest ten Kondrat ? i skąd on jest ?
      • ubu66 chciałeś(aś) zapytac z której dyskoteki co ?? 01.06.06, 18:19
        Po węgiersku: buroki....
        • matkajoanna Re: chciałeś(aś) zapytac z której dyskoteki co ?? 01.06.06, 20:00
          pytałam z jakiego jest pipidówka ? ten cały Kondrat
    • prokto AkToRzYnA 01.06.06, 19:30
      Już się temu kuglarzowi w d-u-p-ie poprzewracało.
      Nic dziwnego, że często się produkuje w agoralnych mediach. Z kim przestajesz
      takim się stajesz.
      • matkajoanna Re: AkToRzYnA 01.06.06, 21:08
        widziałam go kiedyś na zakupach - to kurdupel o głowę niższy ode mnie :)))
        • ubu66 to teraz ....nazywaja sie matkajoanna ?? 01.06.06, 21:22
          kuniec swiata, moze jeszcze "od aniołów" ??
          • matkajoanna tak, od aniołów 01.06.06, 21:24
            zgadza się, malutki
    • matkajoanna Marek Kondrat "artysta" od 7 boleści.. Żenada..... 01.06.06, 21:50
      kieszonkowy amant :))) pożal się Boże....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka