efg 30.05.06, 13:59 ....i tego miasta którego nie ma. Tak, nie ma, są tylko domy i są warszawiacy. Prawdziwi Polacy. A stolice tchórzliwych narodów są, i są piekne ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
100bartek Re: Marek Kondrat gościem Gazety Wyborczej 31.05.06, 00:42 Nie lubisz Powstania...bo szkoda Ci wyksztalconych chlopcow i pieknych dziewczyn bo jestes czlowiekiem wygodnym i przezartym podlym konformizmem i dlatego nie miesci sie w twojej glowie szlachetna IDEA tych mlodych ludzi...Ale wybaczam ci panie aktorze bo sam nie odebrales patryjotycznego wyksztalcenia bo kto mial ci je dac? Jak tatus przesiadywal z kumplami od rana do wieczora przy stoliku w spatifie.Gadaj se pan o winkach z Chile i nutce wiatru z Andow w nich zamnietych i reklamuj se banki za okragle sumki ale nie pretenduj do roli autorytetu bo sie zle robi.Troche pokory zalecam Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Marek Kondrat gościem Gazety Wyborczej 31.05.06, 01:11 Ja też nie lubię powstania. I nie dlatego, że nie jestem patriotą, a dlatego, że nie lubię tzw. "durnego roboty" Ci młodzi, o których - pięknie zresztą - mówi Kondrat, równie dobrze z mostu Kierbedzia do Wisły mogli skoczyć, a skutek byłby taki sam. Kupa ofiar i nic więcej! A i stolica by ocalała i ponad 150 tysięcy cywili! Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "szlachetna IDEA tych mlodych ludzi" 01.06.06, 21:06 Nie lubisz Powstania...bo szkoda Ci wyksztalconych chlopcow i pieknych dziewczyn bo jestes czlowiekiem wygodnym i przezartym podlym konformizmem i dlatego nie miesci sie w twojej glowie szlachetna IDEA tych mlodych ludzi...Ale wybaczam ci panie aktorze bo sam nie odebrales patryjotycznego wyksztalcenia bo kto mial ci je dac? +nie miesci sie w twojej glowie szlachetna IDEA tych mlodych ludzi+ Po pierwsze "idea" nie byla ani "tych mlodych ludzi" ani szlachetna! Idea byla ukartowana w Londynie przez bujajacy w oblokach polski rzad na emigracji i nie szlachetna ale polityczna oparta na wykorzystaniu mlodzienczego zapalu i tak charakterystycznego w tym wieku idealizmu w scisle okreslonym zupelnie nierealnym celu politycznym. Swiadczyla o braku historycznej roztropnosci tych, ktorzy dla wlasnych interesow politycznych skazali na smierc nie tylko warszawska patriotyczna mlodziez ale rowniez duza czesc mieszkancow nie mowiac o doszczetnie zrujnowanej stolicy! Nikt nie ma monopolu na patriotyzm i wyksztalcenie patriotyczne podobnie jak nikt nie ma monopolu na taka czy inna ocene naszej histori, a juz szczegolnie ci dla ktorych najwyzsza ofiara innych, jaka jest zycie, w imie mlodzienczego poczucia patriotycznego jest nie tylko kryterium wlasnego dobrego samopoczucia i dumy ze zrozumienia "patriotyzmu" ale rowniez potrzeby wybaczania tym dla ktorych kazde zycie utracone w poswieceniu wzbudza refleksje nad sensem ofiary! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Marek Kondrat gościem Gazety Wyborczej 31.05.06, 20:12 efg napisał: > > A stolice tchórzliwych narodów są, i są piekne ! Może słuszniej by było napisać "rozsądnych", zamiast - "tchórzliwych"? Odpowiedz Link Zgłoś
efg Własnie tak: "tchórzliwych" 31.05.06, 22:59 Bartek, źle mie oceniłeś, ja kocham tych którzy zgineli, gdybym był żo 5 lat sarszy, był bym z nimi. Dla mnie, ONI SA NAJWIEKSZYMI Z WIELKICH. Ja tylko pisze o faktach, o tym ze miasto zginęło, ale tak chyba być musiało. A ze miasta nie ma - pogadaj na zachodzie, co mowia o stolicach Europy, Praga piekna, Berlin tez, Warszawa? Jakies domy... zadnego klimatu miasta... polskie fatum ! A "koloraturka" - idź se pisać do Trybuny albo NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
efg zreszta wo wynik nie tylko powstania warszawskiego 31.05.06, 23:11 ale i powstania w getcie, po prostu miasto było ceolowo i s metodycznie niszczone. Uważam że bilans strat wojennych Warszawy nie powienien tylko służyć "soobie a muzom", a spowodować jakies konkrety. Wujek Boleś zrzekł sie reparacji wojennych na rozkaz Stalina. Czyli bezprawnie. co dalej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
matkajoanna Re: Marek Kondrat gościem Gazety Wyborczej 31.05.06, 23:16 a kto to jest ten Kondrat ? i skąd on jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 chciałeś(aś) zapytac z której dyskoteki co ?? 01.06.06, 18:19 Po węgiersku: buroki.... Odpowiedz Link Zgłoś
matkajoanna Re: chciałeś(aś) zapytac z której dyskoteki co ?? 01.06.06, 20:00 pytałam z jakiego jest pipidówka ? ten cały Kondrat Odpowiedz Link Zgłoś
prokto AkToRzYnA 01.06.06, 19:30 Już się temu kuglarzowi w d-u-p-ie poprzewracało. Nic dziwnego, że często się produkuje w agoralnych mediach. Z kim przestajesz takim się stajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
matkajoanna Re: AkToRzYnA 01.06.06, 21:08 widziałam go kiedyś na zakupach - to kurdupel o głowę niższy ode mnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 to teraz ....nazywaja sie matkajoanna ?? 01.06.06, 21:22 kuniec swiata, moze jeszcze "od aniołów" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
matkajoanna Marek Kondrat "artysta" od 7 boleści.. Żenada..... 01.06.06, 21:50 kieszonkowy amant :))) pożal się Boże.... Odpowiedz Link Zgłoś