polityszyn Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 08:20 Oczywiście, ze nie wszyscy zasluzyli na zwolnienie, ale moze nalezaloby spojrzec na tych , ktorzy za te 1500 przescigaja sie w kupnie nowych aut, domow, nie kryja nawet kopert w kieszeniach, pracujac 0d 8-16 jak mowia pielegniarki o 12 juz ich nie ma i sa w prywatnych Gab i Klinikach, Po 20 biora od portiera klucze od USG i innych szepczac"tylko niech Pan nie wpisuje..." , wykonujac prywatne zabiegi w szpitalach i to w godzinach pracy. Teraz im sie przypomina dobro Pacjeta? ze teraz jak ich zwolniono to nie bedzie mial kto operowac? Lekarze! troche moralnosci, przeciez macie misje ratowania zycia i zdrowia a nie tylko stan konta. Przepraszam wszystkich , ktorzy nie "biorą". Oczywiście, ze nie powinno być tak ,ze schodzac z dyzuru lekarz musi isc do przychodni, czy innego Gab, jednak kto z nas pracuje 8 godz i na kanape z pilotem od TV? Odpowiedz Link Zgłoś
estr Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 08:22 Dorna pojebało do reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
lealuc W Warszawie lekarze znajdą pracę od zaraz 31.05.06, 08:26 Praca czeka na lekarzy www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_060531/warszawa_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
jago Dorn,Ziobro-w typologii nerwic typy wladczo-msciwe 31.05.06, 08:32 Neurotycy z zaburzeniami osobowosci przez lata marginalizowani - Teraz K..wa Oni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tow1 Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 08:23 przrcież to jest żywa Białoruś i zachowania identyczne jak w przypadku cara Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 08:24 a to jest sprawiedliwe - place nie mala kase na skladke zdrowotne z czego czesc idzie bezposrednio z mojego netta - czy to jest uczciwe ze za moje pieniadze lekarze sobie strajki funduja - ze moim kosztem chca sobie wynegocjowac wyzsze pensje - proponuje wszystkim "uczciwym" niech zastrajkuja w prywatnej firmie - zreszta lekarze dobrze o tym wiedza - dlaczego nie strajkuje LUXMED WILMED ? - dlatego ze w prywatnych firmach powrotu do pracy po strajku nie ma - dlaczego Ci lekarze nie strajkuja w sprawie zmiany sysetemu w sprawie likwidacji panstwowej sluzby zdrowia "bezplatnej"?? dlaczego strajkuja za "kotletem" ? dlaczego wykorzystuja infrastrukture panstwowej sluzby zdrowia w prywatnej inicjatywie.. czy ktorys z nich pomysli o tym ile kasy musialby wlozyc na wolnym rynku w sam marketing i reklame swojej osoby ? oczywiscie ze pomyslal - oni sa cwani chca zeby to spoleczenstwo placilo dlatego ze to spoleczenstwo jest dojna krowa, gdyby musieli sami sie postarac nie bylo by juz tak latwo. Odpowiedz na strajk jest jedna :"miasto dla kazdego stoi otworem-idz i rob wlasny biznes wtedy sam sobie dasz podwyzke" Odpowiedz Link Zgłoś
golcon Szpitale służb mundurowych powinny być służbą 31.05.06, 08:26 To absurd aby szpitale podległe pod resorty MON, MSWiA pracowały jako zwykłe szpitale. Powinny to być placówki do wyłącznego leczenia żołnierzy oraz funkcjonariuszy służb mundurowych. Wszyscy pracownicy takich szpitali powinni mieć status funkcjonariuszy, co oznacza pełną dyspozycyjność, rezygnację z jakichkolwiek form protestu. Wyobraźmy sobie jakąś dużą zadymę, setki rannych żołnierzy, policjantów i innych funkcjonariszy a tu mamy strajk generalny szpitali. Przecież to się w głowie nie mieści aby państwo nie zapewniło swoim służbom ciągłej osłony medycznej. Pan Dorn powinien zacząć od reformy ochrony zdrowia w resortach siłowych. W tej chwili tam jest jedno wielkie bagno, są to w rzeczywistości prywatne folwarki panów ordynatorów, dlatego tak bronią tego bałaganu. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 Dorn - fajne chłopisko 31.05.06, 08:26 wiecej takich dornów, a świat będzie piękny, a rządzenie moherów coraz krótsze, jednak nie na próżno ma ksywkę "krwawy ludwik" - tak trzymać i do.... szamba Odpowiedz Link Zgłoś
cota Re: Dorn - fajne chłopisko 31.05.06, 08:33 Aleśmy czasów doczekali, aż chciałoby się rzec "kiedyś to już było." Przede wszystkim szanowny minister Dorn nie jest tutaj od wydawania wyroków, o tym czy strajk jest nielegalny może zadecydować sąd - chyba, iż IV RP to prawo li i tylko PIS-u. Po drugie ukazuje w całości żałosne posunięcia ministór/rządu - nie mają nic do powiedzenia to najlepiej lekarzy (czy potem innych) pałą. Dyktatura? Byli już tacy, ginęli na szafocie - zawsze ich posunięcia wracały w trójnasób do rządzacych - czego życzę. natomiast nasza władza jedyne co potrafi to od początku walczyć kto z kim w koalicji i ile stołków otrzyma dana partia, reszte mają w poważaniu, jak ktoś im przezkadza to pałką go. Proponuję wszystkich zwolnić Panie Ministrze - lekarzy (tych z Kliniki rządowej też, tak, tak), policjantów, górników, a na koniec forumowiczów piszących krytyczne posty ;) a co..bosze, jakich tragicnych czasów doczekałam...mój pies lepiej by rządził tym państwem Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk dornowate pomysły na "uzdrowienie" służby zdrowia 31.05.06, 08:28 Ten facet jest chory z powodu władzy. Diagnoza jest, a teraz czas na leczenie pacjenta, choć należy zaznaczyć, że ten przypadek należy do najcięższych w pisiorkowej społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
monica28 Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 08:32 Zwolnić Dorna ,to kompromitacja dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Niech zaczną rządzić a nie wyrzucać nasze podatki. 31.05.06, 08:34 Na samochody, stołki dla kolesiów, telefony, biura, kościół itd. jest, tylko dla obywateli nie. Jesteście gorsi od komunistów. Oni budowali szpitale i szkoły, wy zamykacie. Wstyd mi że was popierałem. Zamordyzm podobnie jak w komunie nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Niech zaczną rządzić a nie wyrzucać nasze pod 31.05.06, 10:10 Oni nie będą rządzić tylko władać, a do tego wierzą, że z woli Boga i Narodu. Teraz jeszcze zaczęli przekonywać nas przy pomocy mediów, że wszystko im wolno. Za chwilę zażądają od Kościoła namaszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
witleg Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 08:35 Brawo popieram strajkujących, chcę być leczony w dobrych warunkach, przy pomocy sprawnych urządzeń i w/g najnowszej wiedzy. Mamy wzrost dochodów w kraju czas dofinansować to co najważniejsze - zdrowie, Państwowe zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyczny77 Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 08:36 To niech w rewanżu Dyrektor Szpitala zadzwoni do Premiera Marcinkiewicza z nakazem zwolnienia Dorna!!! Ja tam popieram Dyrektora Lekarzy, a nie POPULISTE - Dorna Odpowiedz Link Zgłoś
jazurek Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 08:36 A to wszystko przez Platforme Obywatelską :) Odpowiedz Link Zgłoś
polityszyn Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 08:41 Dyrektor Szpitala nie zwolni strajkujących ,choć dostał takie polecenie od zwierzchników... przeciez to farsa. Prywatny szpital? Czyli Dyr. tez bierze udział w strajku? Odpowiedz Link Zgłoś
zkoza Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 08:44 polityszyn napisał: > Dyrektor Szpitala nie zwolni strajkujących ,choć dostał takie polecenie od > zwierzchników... Ustne. Dyrektor czeka na polecenie na pismie. A tego nikt nie chce mu wydac. Ciekawe, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 08:40 To jest tak jak ma się Dórn'ego ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 08:45 Gratulacje dla Dyrekcji Szpitala. Minister Dorn powinien zarabiać, tak jak my, 1.000 PLZ na rękę, to ciekawe co by mówił i co by robił. A swoją drogą, to rząd musi szykować nastepne pieniądze, bo górnicy znowu przeprowadzają referendum i niedługo będą przed Sejmem, który być może zdemolują. 70 mld PLN przeznaczone na emerytury górnicze im już nie wystarcza! Odpowiedz Link Zgłoś
martino Propozycja dla MSWiA 31.05.06, 08:44 Proponuję już teraz zacząć pracować nad stworzeniem warunków do podejmowania pracy w Polsce przez lekarzy i pielęgniarki zza wschodniej granicy. Sprawdzić możliwość nostryfikowania dyplomów, upewnić się, czy unijna biurokracja się nie zacznie burzyć na otwarcie dla nich granic itd. Problem będzie narastał. Zobaczymy tylko czy ci nieszanujący ludzi lekarze faktycznie znajdą pracę na Zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: Propozycja dla MSWiA 31.05.06, 08:49 Po nostryfikacji dyplomu w Polsce, która wcale nie jest taka prosta, jest on automatycznie ważny w całej UE, więc wątpię, żeby lekarz zza wschodniej granicy chciał się za 1.000 PLZ męczyć z polskimi chamskimi pacjentami. Natychmiast pryśnie do Anglii, Hiszpanii lub Niemiec. Poza tym w Rosji minimalna pensja lekarza rodzinnego od 1 stycznia 2006 wynosi 1.000 euro (!!!) i wobec tego żaden taki lekarz tu nie przyjedzie, żeby zarabiać mniej! Panu Martino propaganda wypaliła mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
stewex Re: Propozycja dla MSWiA 31.05.06, 08:54 zapomniales ze tylko w Polsce lekarz nie ubezpiecza sie od odpowiedzialnosci ? A na tzw zachodzie polowe zarobkow wydaje na ubezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: Propozycja dla MSWiA 31.05.06, 09:08 I tu się Kochasiu Stewex bardzo mylisz! Ja pracuję wyłącznie państwowo (mam ten zaszczyt, bo młodsi koledzy muszą opuszczać ten kraj!) i mimo to od 3 lat Dyrekcja-Łupieżca kazała nam się dodatkowo ubezpieczyć. Raz na rok płacę prawie 500 PLZ (połowa mojej pensji! - czy uważasz, że to nie jest wysoka składka?) tym złodziejom z ubezpieczalni. Płacę po to, żeby potem z tego płacono Wam, operowanym na kasę chorych, różne odszkodowania. Chociażby z tego powodu należy nam się podwyżka, żeby było na składkę dla ubezpieczycieli! Odpowiedz Link Zgłoś
martino Re: Propozycja dla MSWiA 31.05.06, 09:32 59049m napisał: > Po nostryfikacji dyplomu w Polsce, która wcale nie jest taka prosta, jest on > automatycznie ważny w całej UE, więc wątpię, żeby lekarz zza wschodniej granicy > > chciał się za 1.000 PLZ męczyć z polskimi chamskimi pacjentami. Natychmiast > pryśnie do Anglii, Hiszpanii lub Niemiec. Poza tym w Rosji minimalna pensja > lekarza rodzinnego od 1 stycznia 2006 wynosi 1.000 euro (!!!) i wobec tego > żaden taki lekarz tu nie przyjedzie, żeby zarabiać mniej! Panu Martino > propaganda wypaliła mózg. Nie martw sie, doktorku, o mój mozg, jak nostryfikowani lekarze z Ukrainy i Białorusi (tak, wiem, na Białorusi zarabiają lepiej od Was, hehe) będą chcieli pracować na Zachodzie i będą mieli pracę, to też dobrze, tylko Wam, wielkim specjalistom od "chamskich pacjentów" mogą też miejsca pracy zabrać... Natomiast dla Ciebie mam propozycję, żebyś w takim razie jechał nostryfikować się w Rosji i tam trzepać te 1000 Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: Propozycja dla MSWiA 31.05.06, 11:51 O, widać już nie tylko Leper spieszy się na Białoruś, ale również Mr Martino! Jest to kraj mlekiem i miodem płynący! A zapadalność na gruźlicę w tym pięknym kraju, ktory zapewnia opiekę zdrowotną swym obywatelom, jest trzycyfrowa! Nie wspomnę już o epidemii AIDS. Zyczę powodzenia Panu Martino (nie przypominam sobie, żeebyśmy byli na Ty)! Odpowiedz Link Zgłoś
martino Re: Propozycja dla MSWiA 31.05.06, 21:25 Mam wrażenie, że lekarze (jeżeli są faktycznie lekarzami), mają problemy z czytaniem i pisaniem, nie chcą rozumieć co się do nich pisze i są szalenie agresywni. Zresztą z chamstwem i arogancją lekarzy spotkał się każdy, kto kiedykolwiek korzystał z "publicznej służby zdrowia". Co do Białorusi, to jest akurat Wasze, biedacy strajkujący, hasło: "Dogońmy Białoruś". Jak przestaniecie przyjmować nawet chore dzieci, to pewnie dogonimy te wskaźniki, szczególnie ten jeden, fascynujący mnie, tzn. trzycyfrową zapadalność na gruźlicę. Trzycyfrowa zapadalność na gruźlicę - niektórzy chorują na nią podwójnie! Ponadto: Panie Doktorze Wielce Szanowny, jesteśmy na forum internetowym. Zwracam się do Wielmożnego Pana na "ty", bo uznałem, że skoro umiesz Pan postawić diagnozę zdalnie "na mózg się rzuciło" itp., to pewnie jesteś doktorem nowoczesnym i nie uznającym bon tonu. Zresztą ja też jestem tylko "chamskim pacjentem", więc spokojnie możesz, wicehrabio, walić wyzwiskami, koledzy "yntelygenci" rozgrzeszą. Odpowiedz Link Zgłoś
grix Re: Propozycja dla MSWiA 31.05.06, 21:56 martino, Twoje wrażenia są cennym uzupełnieniem tego forum - pokazuja stosunek niedocenianych polskich inteligentów (sadząc po twoich postach na innych forach) do grupy zawodowej dzisiaj 'skazanej' przez dziejowe okoliczności na wyjście z nędzy, w jakiej byli w tym kraju od zawsze... Zawiść? Jakże polskie! Ale pomyśl o sobie: oto państwo polskie grabi cię bezczelnie, pobierając od ciebie pieniądze za które dostajesz 'kota w worku' i nie mogąc samemu decydowac o tym, komu płacić ubezpieczenie swojego zdrowia! Twoja opinia o 'białoruskości' zaprzestania przyjmowania chorych dzieci jest stygmatem czytelnika pism szmatławców spod niemieckiego znaku axel springer, zwłaszcza ubiegłotygodniowego 'Faktu'. Prywatnie mam nadzieję, że bojkot tych gazet w lekarskim środowisku bedzie trwały, jest nas 85 tysięcy i nie ma powodu dla którego musielibysmy kupowac dziennik, komputer świat, fakt czy newsweeka, opluwajacych nasze środowisko i wyzywających nas od terrorystów. Sprawa jest w prokuraturze. O gruźlicy wolę słuchac wypowiedzi medyków niż manipulacji demagogów: www.resmedica.pl/zdart9001.html - nie jest dobrze, że mamy taką zapadalność, ale winienie za to lekarzy jest idiotyzmem; nie posadzam cię o bycie durniem, więc sadzę że swiadomie szukasz sposobów manipulacji róznymi danymi żeby dowalić lekarzom. To ohydne i zaprawdę godne Ludwiczka, czyzbys pracował u niego?.... Ponadto: jak juz gadamy jak Kmicic z z Kuklinowskim, to powiem krótko: wolę chama znającego swoje miejsce niż inteligentego gn.ja który jest pełen pychy i potrafi inteligentnie bić poniżej pasa bez uzywania słow na 'k' i 'ch', jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
martino dyskusja dziwnie wypaczona 31.05.06, 23:45 Po raz pierwszy mam wrażenie, że na tym forum odpowiada mi ten sam człowiek z roztrojoną osobowością... Zdaje się, że kompletnie nie rozumiesz, o czym pisałem i na jakie uwagi odpowiadałem. Przed napisaniem wypracowania proponuję zapoznać się z wcześniejszą dyskusją. O jakiej białoruskości była mowa? Chodzi o hasło "dogonić Białoruś"? Ale to dosłownie hasło strajkujących lekarzy, nie ja je wymyśliłem: "Lekarze, których wypatrywali wczoraj pacjenci, pojechali nad ranem do Warszawy. Zabrali termosy z herbatą, jedzenie oraz trąbki, gwizdki, chorągiewki, plakaty i transparenty: "Kto was wyleczy jak nie my", "Dogonić Białoruś i Ukrainę", "Dość wyzysku". żródło: miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,3336987.html (nie Axel Springer, panie delikatny). O jakiej zawiści w ogóle piszesz? Przecież zresztą nie ma Wam podobno czego zazdrościć, jest kompletna degrengolada i nędza. O gruźlicy, to proponuję czytać dokładnie, co jest napisane. Co do "inteligenckości", to tę należy udowadniać czynem i postawą. Nóż w kieszeni mi się otwiera, kiedy słyszę to nazywanie samych siebie "inteligencją" i sugerowanie ludziom o innych poglądach ciemnoty, dorobkiewiczostwa, nuworyszostwa itp. Otóż, Jaśnie Państwo, pokazujecie stan etosu inteligenta właśnie takimi czynami, jak łapówkarstwo, nepotyzm, wykorzystywanie etatów szpitalnych do zarabiania na praktyce prywatnej a ostatnio także odmawianie pomocy nawet małym dzieciom. I proszę sobie wyobrazić, że obrzydzenie dla takiej postawy nie zostało mi wmówione przez "szmatławce", ale bierze się właśnie z zasad, o którym Państwo chyba już zapomnieli. Naprawdę jestem za uwolnieniem rynków pracy, możliwości zarabiania itd. Moja propozycja dla MSWiA to realpolitik. Jeśli faktycznie praca lekarzy jest niedoceniana i jeżeli naprawdę nie można im płacić więcej (jest kwestia monopolu NFZ w kontraktowaniu usług zdrowotnych, wolałbym prywatne kasy chorych), i jeżeli naprawdę mogą porzucić to niedochodowe zajęcie (albo zacząć zarabiać w UE), to oczywiście, że rząd ma obowiązek szukać sposobu na zapewnienie pomocy lekarskiej. Rozumiem, że takie opinie także wywołują lekarską histerię. Nie pracuję u żadnego "Ludwiczka". Takie uwagi ośmieszają całą Twoją wypowiedź. Na tym kończę dyskusję, proponuję czas wolny spędzić na czytaniu lektur,wywalczona podwyżka pewnie pozwoli na zakupy: www.gwp.pl/add2cart.php?product=428 a jeżeli czasu mało, to wystarczy sama przysięga Hipokratesa. Odpowiedz Link Zgłoś
grix Re: dyskusja dziwnie wypaczona 31.05.06, 23:56 martino napisał: > a jeżeli czasu mało, to wystarczy sama przysięga Hipokratesa Ech, kolejny mądrala który zacheca lekarzy do czytania tekstu którego nie zna. Co chcesz powiedziec mądralo? Cóż tam znalazłeś w tej swojej "przysiędze Hipokratesa" że zachęcasz nas do jej lektury? Wiesz w ogóle o czym mówisz pisząc o 'przysiędze Hipokratesa'? Szczerze watpię. Kompromitujesz się godząc się na uwłaczajace ludzkiej godności płace dla lekarzy i jeszcze wycierając sobie gębę etyką lekarską. Odpowiedz Link Zgłoś
martino Re: dyskusja dziwnie wypaczona 01.06.06, 00:11 Oczywiście, że nie mam nawet prawa wiedzieć, czym jest przysięga Hipokratesa, to jest fizycznie niemożliwe, żebym znał cokolwiek poza wódką i słoniną. Jestem tylko "chamskim pacjentem", "mądralą" i "wycieram sobie gębę". Przykre, że tylko na takie argumenty stać tzw. inteligenta. Takie słowa bardzo dobrze ilustrują stosunek lekarzy do pacjentów. Nie wszystkich na szczęście, ale akurat Ty zachowujesz się typowo. Ja się nie godzę na niskie płace lekarzy. Nie jestem lekarzem. Nie wybrałem tego zawodu. To Ty się na nie godzisz, bo Ty wykonujesz ten zawód. Nie musisz go wykonywać w Polsce. Nie musisz go wykonywać wcale. Ale jeżeli się na to zdecydujesz, to nie hamletyzuj, kiedy ktoś proponuje oddanie Twojej pracy, której nie chcesz, kimś innym, kto, być może, ją zechce. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
grix Re: dyskusja dziwnie wypaczona 01.06.06, 01:18 martino napisał: > Oczywiście, że nie mam nawet prawa wiedzieć, czym jest przysięga Hipokratesa, > to jest fizycznie niemożliwe, żebym znał cokolwiek poza wódką i słoniną. Ależ fizycznie jest to możliwe, wystarczy że wpiszesz sobie w dowolnej wyszukiwarce np. hasło 'deklaracja genewska'. To że wybierasz wódke i słoninę, to już wyłacznie twoja wina. Rzecz jest więc nie w fizycznej, ale w mentalnej niemożliwości. > Ja się nie godzę na niskie płace lekarzy. Nie jestem lekarzem. Nie wybrałem > tego zawodu. Jestes alogiczny i wiesz o tym - po co ta demagogia? Jestes jednym z tych, którzy daja społeczne przyzwolenie na obecną g.wnianą sytuację w ochronie zdrowia w Polsce. > To Ty się na nie godzisz, bo Ty wykonujesz ten zawód. Nie musisz go w > ykonywać w Polsce. Nie musisz go wykonywać wcale. Tak jest - nie wykonuję go obecnie wcale. Mam bardzo dobrze płatną pracę. Do zawodu - do realizowania mojego powołania - wrócę niedługo juz poza Polską gdzie nie bedzie gwałcone moje poczucie godności. Ale nie godzę się na g.wniane płace lekarzy w Polsce. Zacznij wreszcie myśleć misiu. > Dobranoc. Papa Odpowiedz Link Zgłoś
bratpit2005 Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 08:46 powinien też kazać co np 10-tego rozstrzelać tak dla przykładu a co nie może ? ciekawe czy postraszy górników kamaszami czy prokuratorem może strajk jest nielegalny ? Odpowiedz Link Zgłoś
okreznica Dorn, ty pacanie, sam sie zwolnij, rany 31.05.06, 08:47 co za palant. Wez sie do roboty czlowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
bratpit2005 Re: Dorn, ty pacanie, sam sie zwolnij, rany 31.05.06, 08:56 poczytaj wiadomości z Lodzi laborantki już wystraszył i będą przcować już za darmo na lekarzy trzeba większego straszaka faktycznie pracując za 1300 zł brutto czuję się palantem wobec przyjaciela z podstawówki ( blacharz samochodowy ) jak się dowiedział o mojej pensji to mi nie uwierzył. Musiałem pokazać mu wydruk Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Dorn, ty pacanie, sam sie zwolnij, rany 01.06.06, 12:49 bratpit2005 napisał: > poczytaj wiadomości z Lodzi > laborantki już wystraszył i będą przcować już za darmo > na lekarzy trzeba większego straszaka > > faktycznie pracując za 1300 zł brutto czuję się palantem wobec przyjaciela z > podstawówki ( blacharz samochodowy ) jak się dowiedział o mojej pensji to minie uwierzył. Musiałem pokazać mu wydruk Może Dorn wydruk pokaże? Swoje kompetencje już pokazał, strasząc w styczniu "kamaszami" zupełnie bezprawnie.. Bezprawnie? To się prawo zmieni!!! Take mamy 'prawo' i takom 'sprawiedliwość'... Odpowiedz Link Zgłoś
stewex Idzcie na caly etat do prywatnych lecznic.Kto kaze 31.05.06, 08:49 wam pracowac za 1200 zlotych w panstwowej sluzbie zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Idzcie na caly etat do prywatnych lecznic.Kto 31.05.06, 08:52 stewex napisał: > wam pracowac za 1200 zlotych w panstwowej sluzbie zdrowia? > a kto bedzie leczyl panstwowo? poza tym w KAZDEJ pracy NALEZY sie wynagrodzenie adekwatne do wyksztalcenia doswiadczenia umiejetnosci odpowiedzialnosci czasu pracy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
stewex Re: Idzcie na caly etat do prywatnych lecznic.Kto 31.05.06, 08:57 poza tym w KAZDEJ pracy NALEZY sie wynagrodzenie... uzaleznione od PRACODAWCY a nie pracownika. Zapomnialas? Jak zarabiam za malo a pracodawca mowie NIE, to szukam pracy za wiecej. Nie strajkuje. Strajkuje gdy pracodawca chce odebrac mi np moj czas wolny. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Idzcie na caly etat do prywatnych lecznic.Kto 31.05.06, 09:01 stewex napisał: > poza tym w KAZDEJ pracy NALEZY sie wynagrodzenie... > > uzaleznione od PRACODAWCY a nie pracownika. Zapomnialas? masz komunizm w glowie. kazdy ma prawo walczyc z NISPRAWIEDLIWOSCIA, kazdy w demokratycznym panstwie moze domagac sie polepszenia swoich warunkow placowch, zyciowych itd... to Ty czegos nie pojmujesz, nie ja. > Jak zarabiam za malo a pracodawca mowie NIE, to szukam pracy za wiecej. > Nie strajkuje. bo sie boisz, bo tchorzysz.bo nic ci sie nie chce. to zaden grzech walczyc o swoje prawa. to obywatelska odwaga. poza tym gdzie lekarz czy pielegniarka ma szukac innej roboty jak WSZEDZIE nedznie im placa? > Strajkuje gdy pracodawca chce odebrac mi np moj czas wolny. Odpowiedz Link Zgłoś
stewex Re: Idzcie na caly etat do prywatnych lecznic.Kto 31.05.06, 09:09 Zanim nazwiesz kogos tchorzem pomysl czy nie dac ci w pysk przy najblizszym spotkaniu. Ty boisz sie ruszyc tylek z miejsca i poszukac czegos lepszego. To typowe dla postPRLowskiego myslenia. Moze jeszcze powies plakat z napisem "czy sie stoi czy sie lezy tysiac zlotych sie nalezy". Wlasnie demokracja i europejskie myslenie pozwala mi szukac a nie trwac. Leniuchom - NIE! Odwagi! - rusz tylek a nie "bryle swiata"! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Idzcie na caly etat do prywatnych lecznic.Kto 31.05.06, 09:10 kultura. nie ma co. zegnam. z ludzmi pokroju dorna nie rozmawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat A ty co niby? Arystokratka? 31.05.06, 11:47 Prawdę mówi facet. Oczywiście, teoretycznie wszyscy powinni dostawać godne wynagrodzenie. To teraz na ulicę wychodzą policjanci, straż pożarna i wojsko (choć strajkować nie mogą, co wam też by się, łapiduchy, przydało), nauczyciele, urzędnicy i WSZYSCY chcą nagle podwyżek 100% od przyszłego roku. A potem Polska wywiesza tabliczkę 'bankructwo' i do widzenia. To, co w tej chwili uprawia kasta lekarska, to już jest prozaiczne chamstwo. Pielęgniarki to jeszcze pół biedy, ale lekarze to już kpią w żywe oczy. Biedny lekarz? Przyjmujący w czasie pracy na etacie pacjentów, którzy po 100 złotych za 5 minut konsultacji pod stołem dają? Ci lekarze, którzt prywatnym pacjentom na sprzęcie państwowym badania wykonują? A kas fiskalnych czego lekarzyny nie chcą? Daj sobie spokój kobieto i kit na temat biednej służby zdrowia wciskaj komu innemu. Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: Idzcie na caly etat do prywatnych lecznic.Kto 31.05.06, 09:11 Jak obrzydliwy Stewex-ie mamy usuwać Wasze rakowe płuca, operować Wasze głowy z krwiakiem czy wszywać w Wasze miażdżycowe serca by-passy PRYWATNIE? Nie każdy jest dermatologiem, stomatologiem czy okulistą, do cholery!!! Czy o tym pomyślałeś pisarzu internetowy? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Idzcie na caly etat do prywatnych lecznic.Kto 31.05.06, 09:13 59049m napisał: > Jak obrzydliwy Stewex-ie mamy usuwać Wasze rakowe płuca, operować Wasze głowy z > > krwiakiem czy wszywać w Wasze miażdżycowe serca by-passy PRYWATNIE? Nie każdy > jest dermatologiem, stomatologiem czy okulistą, do cholery!!! Czy o tym > pomyślałeś pisarzu internetowy? to zwykly dornowski poplecznik. nie wysilaj sie na polemike. on ma komunizm w glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
marych Kolega Dorn uczy się 31.05.06, 08:51 postępowania od towarzyszy z PZPR, ktorzy w latach 80 postępowali identycznie. "To nie strajk, to nielegalna przerwa w pracy" - skąd my to znamy, nawet propaganda jest taka sama jak za Gierka. Piekne wzorce tow. Dorn, nie ma co... Odpowiedz Link Zgłoś
zkoza Re: Kolega Dorn uczy się 31.05.06, 08:53 marych napisał: > postępowania od towarzyszy z PZPR, ktorzy w latach 80 postępowali identycznie. > "To nie strajk, to nielegalna przerwa w pracy" - skąd my to znamy, nawet > propaganda jest taka sama jak za Gierka. Piekne wzorce tow. Dorn, nie ma co... I jeszcze te dobrze znane pytania: "kto za tym stoi i komu to sluzy"... Odpowiedz Link Zgłoś
com_ment Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 08:57 no przecież podał przycznę zwolnienia "Strajk nielegalny" więc samowolnie opuścili stanowisko pracy i heja. Swoją drogą kuźwa jest tysiące ludzi którzy zarabiają mniej i też sporo się natrudzili żeby pracę zdobyć ale nie mają siły przebicia. Lekarz który się kieruje dobrem pacjenta, więc mamy przykład jakie jest dobro pacjenta. Pielęgniarki zarabiają dw razy mniej a napieprz... się 2xWięcej... cóż "nie mają szkoły" tak jak lekarze. Co drugi z nich pracuje po trzy godziny resztę prywatnie. Kaszana, co da podwyżka, łapówki jak były tak będą od najniższych szczebli aż po sam szczyt. To mnie boli, bo wiem że tak będzie, skoro ordynator ma kasę a nie omieszka wziąść od umierającego człowieka. Lekarze protestują, a pielęgniarki muszą pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
polityszyn Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 09:06 Ta forma strajku godzi przede wszystkim w Pacjentów, moze przybrać inną forme? np. nie wypisywać aktów zgonu? paraliż biurokratyczny bedzie wiekszy Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 09:29 polityszyn napisał: > Ta forma strajku godzi przede wszystkim w Pacjentów, moze przybrać inną forme? > np. nie wypisywać aktów zgonu? paraliż biurokratyczny bedzie wiekszy sorry... nie wiesz o czym mowisz. rozne formy protestow juz byly. najlepszym dowodem ich niskiej, zeby nie powiedziec ZADNEJ skutecznosci jest fakt, ze masa ludzi( w tym rowniez Ty) nie ma pojecia, ze to juz bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 09:16 Ja idę do mojej panstwowej pracy o godz 7 i wychodzę najwcześniej o godz. 17. A co do łapówek - ja nie biorę i proszę się ode mnie wreszcie odczepić. Lapówki to przestępstwo i zarówno ten kto daje, jak i ten, kto bierze powinni trafić do aresztu! Odpowiedz Link Zgłoś
konradc Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 09:05 Lekarze, trzymajcie się !! kc Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 09:07 Dlaczego dornowaty coraz bardziej przypomina mi Moczara? Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris A nie można by zwolnić Dorna? 31.05.06, 09:07 i pozostałych kaczystów? Pacjentowi (Polsce) od razu by się poprawiło. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r PZPR-owskie metody Dorna 31.05.06, 09:11 Ale dyrektor Wojciech Szrajber zwolnień nie podpisał. Zażądał od MSWiA decyzji o zwolnieniu na piśmie. I nie dostał jej. ************************************* Iście w stylu PZPR nieświętej pamięci: żadnych dokumentów, żadnej odpowiedzialności. Słusznie żąda Szrajber decyzji na piśmie, bo później Dorn dupe zmarszczy i powie, że taka była decyzja szpitala i on o niczym nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 09:11 A ja proponuję zwolnic Dorna i całą niewydarzoną hałastrę rządową! To skandal, że takich aroganckich kretynów trzyma się na stanowiskach decydentów! Socjologia wyraxnie utrudnia Dornowi zrozumienie spraw społecznych. Mam juz serdecznie dość jego niepoczytalnych zachowań! Odpowiedz Link Zgłoś