Dodaj do ulubionych

Premier spotyka się ze związkowcami służby zdrowia

01.06.06, 15:40
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • zyks O, Kaziutek w końcu raczył ...:) 01.06.06, 15:41

• pndzelek a sypnie premier kaska ? 01.06.06, 15:55
      przeciez w IV. RP kazdemu sie nalezy
      • jola_bzyku Re: a sypnie premier kaska ? 01.06.06, 16:14
        A przecież cel strajku miał być taki szlachetny, przede wszystkim dobro
        pacjentów, ich warunkach przebywania w placówkach służby zdrowia, a skończyło
        się na 30-tu srebrnikach(na raty) i to do kieszeni lekarzy. afeeeee....
        • pndzelek jak nie wiadomo o co chodzi 01.06.06, 16:17
          to chodzi o kase :)
          ale tu bylo wiadomo od poczatku
          • apologeta Lekarze są najwyższą grupą społeczną. 01.06.06, 16:20
            Oni z uwagi na inteligencje wykształceni i kulturę powinni zarabiać
            kilkakrotnie więcej niz jakikolwiek inny obywatel. To ELITA ELITY. Mam
            nadzieję, że społeczeństwo polskie to w końcu zrozumie.
            • stadium-arcadium Re: Lekarze są najwyższą grupą społeczną. 01.06.06, 16:24
              Mam nadzieje, ze kiedys spoleczenstwo polskie dojdzie do tego co napisales.
              Oby to nastapilo jak najszybciej.
              • polf Re: Lekarze są najwyższą grupą społeczną. 01.06.06, 19:34
                www.mp.pl/kurier/?aid=27199
                • almagus Re: Sam wybierasz. 02.06.06, 00:09
                  Sam wybierasz.
                  Aby zrozumieć, trzeba ćwiczyć rozum!

Kościelny pazerny czy liberalny niekaralny?

Jeśli nie chcesz być bez roboty
                  z przyczyny kościelnej wspólnoty!
                  Nie radź się moherowej cioty,
                  co doradzi tylko miernoty.
                  Nie zwycięży marsz głupoty,
                  wywalcie te wredne miernoty!
                  Potrzeba wolnego człowieka,
                  u niego za pracą nie czeka!

Hasło.

Wieź udział w Obywatelskim Ruchu,
                  nie kończ u wszaków na obuchu!

Odzew.

„My PiSiORki jak Bóg nam pomoże,
                  to nasikamy naszym kaczkom morze!"

• adamharibu ****Czy ktoś wie jak Żelazna Dama rozprawiała się 02.06.06, 09:11
                    ze strajkującymi związkami zawodowymi by uleczyć gospodarkę w WB. LAŁA PAŁAMI
                    ROZWYDRZONĄ TŁUSZCZĘ GDZIE POPADŁO. Oczywiście nie ona osbiście :) Podoba mi
                    się reakcja Dorna - trzeba zdecydowanie się zachowywać w takich sporach. Nie
                    może być tak, że rząd kompletnie ignoruje rządania strajkujących, ale sytuacje,
                    gdzie rząd bez przerwy przed nimi we wszystkim kapituluje też jest chora.

-----
                    Polecam najnowszy tekst o "ludziach honoru", Michniku i SLD na moim blogu
                    haribu.blog.onet.pl/
              • miguell To nie elita ale warcholstwo !! 01.06.06, 20:02
                Gdyby byli elitą to pokłoniliby się Relidze, stwierdziliby że dość już mają
                eksperymentów na Służbie Zdrowia i zaproponowaliby rozwiązanie, np.
                typu "Prywatna służba zdrowia, obowiązkowe prywatne ubezpieczenia zdrowotne,
                dotacja państwa do ubezpieczeń osób o najniższych dochodach"

Za jednym pociągnięciem odcieliby urzędników NFZ i inne pasożyty, uzdrowiliby
                mechanizm gdzie pacjent pośrednio wybiera lekarza który go leczy (ogromna
                oszczędnośc kosztów).

Obecnie nawet ubodzy Polacy płacąc na służbę zdrowia ogromne pieniądze nie
                otrzymując nic w zamian.
                • jerzy.d2 Re: To nie elita ale warcholstwo !! 01.06.06, 23:24
                  o.k. wszystko to może i prawda ale nie lekarze rządzą tym krajem i nie mają wpływu na ustawodastwo. rządzą zawsze wybrańcy ludu, a ci mają zawsze inne cele ... wiadomo jakie
                • kolargolo Re: To nie elita ale warcholstwo !! 02.06.06, 10:16
                  moga se proponowac ale w tym kraju sejm jest od ustaw, rzad od ich wdrazania a
                  80% Polakow nie chce prywatyzacji ochrony zdrowia.
              • incobus Re: Lekarze są najwyższą grupą społeczną. 02.06.06, 00:00
                oczywiście,to dobrze ze wreszcie otrzymali pieniadze, ale teraz mam nadzieje bedą odpowiadać za błędy w sztuce, przestana pobierac pieniadze za badania na panstwowym sprzecie, pijani lekarze zasila wiezienia, a elita elity samooczyści sie
            • srull Re: Lekarze są najwyższą grupą społeczną. 01.06.06, 18:11
              Bo co? Bo maja po metr dziwiecdziesiat?
            • lucand1 Re: Lekarze są najwyższą grupą społeczną. 01.06.06, 20:54
              Wątpię ,czy zrozumią.To kraj głąbów/70%-półanalfabeci!!!/, no i
              wielodziesiecioletnia propaganda zrobiła swoje.Lekarz spadł z piedestału zawodów
              szanowanych.To robota głównie sbeckich mediów.Ale może naród umie leczyć się sam
              i lekarze nie są potrzebni?.No to się leczcie sami /zobaczymy z jakim skutkiem?.
              • miguell Lekarze są ... niepotrzebni . 01.06.06, 21:18
                Przewrotnie odpowiem koledze - oczywiście, że lekarze nie są potrzebni.
                Wystarczyłoby aby stworzyć prywatną służbę zdrowia a moi kumple po kolejnym
                przeszczepie by nie pili.
                Sąsiedzi gdyby musieli z części swojej pensji pokryć EKG lub badania serca
                zaczęliby uprawiać sport, przechodzić na dietę a nie używać zdrowia "bo Państwo
                za to zapłaci" a potem płacimy astronomiczne sumy za zabiegi: przeszczepy
                serca, płuca palaczy, marskości pijaków...
                Polacy nie pojmują, że ich zdrowie to wartość a lekarz to ogromny koszt
                • lysy641 Re: Lekarze są ... niepotrzebni . 01.06.06, 22:06
                  ty jestes kompletny idiota piszac takie rzeczy
                  choroby serca bio
                  ra sie ze stresow,a niestety poloacy sa bardzo ze stresowani
                  choroby wotroby biora sie tez z alkocholu ale nie tylko z odzwianie tez
                  • miguell Re: Lekarze są ... niepotrzebni . 01.06.06, 22:17
                    lysy641 napisał:
                    > ty jestes kompletny idiota

- Gdy nie mam argumentów to zawsze mam inwektywy - super strategia

"poloacy sa bardzo ze stresowani", "choroby wotroby biora sie tez z alkocholu"

- Czy ja czegoś nie czuję od Ciebie? (niuch, niuch)
              • luigi22 Re: Lekarze są "najwyższą" ??grupą społeczną. ???? 02.06.06, 00:10
                A zastanów się z czego by cię taki lekarz wyleczył, gdyby zabrać mu to co mu
                wyprodukowała inżynieria biomedyczna i farmacja? Bo według mnie to medycynę
                pchają do przodu te dwie dziedziny. Dlaczego przy operacjach zaczyna używac się
                robotów? (robot może miećdokładność rzędu 0,001 mm, pokaż mi chirurga, który aką
                uzyska- ludzkie oko rozróżnia 0,1mm). Mi się wydaje, że ta inteligencja będzie w
                przyszłości zastępowana przez komp. i roboty, tak jak teraz w fabrykach roboty
                zastępuja robotników. A zastanowiłes się skąd sie biora leki, którymi się
                leczysz? Kto się tak na prawde zna na lekach? Lekarz czy famaceuta? Bo ja
                zdecydowanie stawiam na farmaceutów. I to im należy się właściwy szacunek, bo
                bez nich lekarz to zwykły znachor.
                Pozdrawiam panie z farmacji.
                • tom3012 Re: Lekarze są "najwyższą" ??grupą społeczną. ??? 02.06.06, 17:08
                  brawo dla luigi22 to co napisałaś to są prawdziwe fakty żeby nie rozwój
                  farmacji i biotechnologii to do tej pory lekarze siedzieli nad łóżkiem pacjenta
                  i myśleli jak wyleczyć go z gruźlicyy oczywiscie to przykład i takich jest
                  wiele. Błędne jest mówienie że rozwija sie medecyna ponieważ rozwija sie
                  farmacja i biotechnologia ot tyle faktów. ja ide na farmacje...tak właśnie w
                  tym roku już składam papiery bo wiem że w tej dziedzinie mogę coś osiągnąć, a
                  nie macaniu brzucha czy pacjent ma robaki.
          • wrojoz Re: jak nie wiadomo o co chodzi 01.06.06, 18:17
            Chodzi o godność człowieka. PiS ją niszczy. Gdyby normalny Rząd prowadził
            Polskę do rozwoju a nie do kłótni, pomówień, kłamstw, populizmu, to byłyby
            pieniądze godne dla wszystkich. Normalny rozwój rynkowy jak na całym
            cywilizowanym Swiecie.
          • lellon Re: jak nie wiadomo o co chodzi 01.06.06, 19:22
            wszystkim,którzy uważają,że pielęgniarki i położne zarabiają dużo--życzę
            jednego tylko dyżuru w zwykły dzień na oddziale z 55 łózkami-powodzenia!!
        • lysy641 Re: a sypnie premier kaska ? 01.06.06, 16:52
          Jola to ty?
          to nie trzydziesci srebnikow , tyko moze zaczna godziwie placic lekarzom
          i nie beda zmuszani emigrowac
          ale jezeli tak sadzisz jak piszesz to bardzo mi cie szkoda,po wojnie tez
          komunisci niszczyli inteligencje i mowili tak samo jak ty teraz,
          albo masz ptasi mozdzek
        • kolargolo Re: a sypnie premier kaska ? 02.06.06, 10:09
          lekarze nie strajkowali o to zeby pacjentom zaplacic za przychodzenie do
          lekarza tylko zeby lekarzom zaplacic za ich leczenie. Wydawalo mi sie ze to
          bylo jasne...
    • zyks Forsa na stół, Relidze, Kaziowi i Piechowi(sze?) w 01.06.06, 16:14
      ierzyć na słowo?
    • awersja Ech, Gazeto... 01.06.06, 16:22
      Coraz częściej idziecie na łatwiznę... Mam jednak wrażenie, że przyczyną nie
      tylko lenistwo redaktorów, ale również brak wyobraźni (lub wiedzy)...

Piszecie:

"Protestujący chcą też zwiększenia publicznych nakładów na ochronę zdrowia do
      wysokości co najmniej 6 proc. PKB. Obecnie jest 3,9 proc. PKB.

Pod koniec maja rząd przyjął projekt naprawy finansów służby zdrowia autorstwa
      ministra Religi. Zakłada on m.in. zwiększenie środków na opiekę zdrowotną o 15
      mld zł w ciągu trzech najbliższych lat."

Powiedz, Gazeto - czy tak trudno uświadomić czytelników podając jaki procent
      PKB stanowi owe 15 mln złotych...? Gdyby jeszcze wśród Twoich redaktorów
      znalazł się jakiś przodujący w matematyce mógłby także podzielić 15 mln na trzy
      i wtedy otrzymalibyśmy porównanie... A tak...?

A tak umknęło, że program przedstawiony przez Ministra Zdrowia zakłada, iż w
      latach 2007 -2009 nastąpi wzrost nakładów na ochronę zdrowia z poziomu 3,9
      proc. PKB do 5 proc. PKB.

Weźcie się trochę za myślenie, bowiem sama obniżka cen GW nic nie pomoże...
      • ciebie Re: Ech, Gazeto... 01.06.06, 16:38
        A jeszcze lepiej by było, gdyby ktoś się pofatygował do Ministra i spytał go czy
        te 15mld ma pochodzić za składek, czy też są to zakładane wpływy z prywatnych
        ubezpieczeń. To z komunikatu nijak nie wynika. I wtedy można by powiedzieć, że
        dziennikarze robią coś więcej niż klepanie wiadomości za PAPem, który klepie
        wiadomości za rzecznikiem ministerstwa.
        • awersja Re: Ech, Gazeto... 01.06.06, 16:40
          ciebie napisał:

> A jeszcze lepiej by było, gdyby ktoś się pofatygował do Ministra i spytał go
          czy [...]

Ejże...! Nie przesadzaj...! W taki deszcz...?!

: )))
          • ciebie Re: Ech, Gazeto... 01.06.06, 16:52
            Za oknem słońce. Ptaszki ćwierkają. Telefony działają.
          • lysy641 Re: Ech, Gazeto... 01.06.06, 17:00
            wiesz mieszkam zagranico i nauczylem sie dosyc sporo,
            w polsce sprzedawca ogorkow musi wiedziec jak one rosna a tutaj tego
            nietrzeba i tak jest z radaktorami gazet oni maja pisac a nie
            zajmowac sie przeliczaniem od tego jest kto inny
            w polsce ponoje narodowa glupota
    • stadium-arcadium Re: chcesz taniej pomocy prawnej???? 01.06.06, 16:26
      Czyzby Marcin Gomola? Nie wstyd Ci bronic takiego gniota prawnego?
    • aleksandra991 Re: Premier spotyka się ze związkowcami służby zd 01.06.06, 16:30
      Czy można wiedzieć, skąd sie nagle wezmą pieniądze? Czy mozna wierzyć w nie?
      Jak partia mówi, że da, to mówi... Stare zwyczaje...
      • wrojoz Re: Premier spotyka się ze związkowcami służby zd 01.06.06, 18:19
        Nie można wierzyć w nic, co mówią ludzie z PiSu. Oni zawsze w końcu przekręcą.
    • piwosz8 religa szybciej kłamiesz jak pies szczeka ..... 01.06.06, 16:42
      co ty masz w tym rządzie do powiedzenia ???
      • wrojoz Re: religa szybciej kłamiesz jak pies szczeka ... 01.06.06, 18:21
        Religa, opamiętaj się, patrz w jakim spektaklu uczestniczysz. Przecież na końcu
        i tak z Ciebie zrobią kozła ofiarnego.
    • arahat1 cytat kurskiego: ciemny narod-koniec cytatu 01.06.06, 16:47
      zaplaci za wygibasy komunistyczne pisuarow/. Lenin wiecznie zywy!!!!!!!
    • almagus Re:Nie można mieć własnego zdania, podobnie jak 01.06.06, 17:12
      Nie można mieć własnego zdania, podobnie jak:
      Poseł!
      Ksiądz!
      Minister!
      ...
      Oczywiście w słusznej sprawie, zgodnej z wolą wyborców, wiernych, sympatyków
      itp.
      Więc dzisiaj nie mam własnego zdania jako oburzony obywatel!
      • grix Re:Nie można mieć własnego zdania, podobnie jak 01.06.06, 17:18
        Wow, hurraaaa!!!! 30%!!!! To juz moja żona będzie po 12 latach studiów zarabiać
        PRAWIE tyle ile ja co miesiąc płacę niani przychodzacej do moich dzieciaków.
        Zaje.iście!

Ale tak na poważnie, to się cieszę. Będzie sobie mogła pozwolić na dodatkowe
        dwie godziny w tygodniu z nativ speakerem.
        • awersja Re:Nie można mieć własnego zdania, podobnie jak 01.06.06, 17:22
          grix napisał:

> Ale tak na poważnie, to się cieszę. Będzie sobie mogła pozwolić na dodatkowe
          > dwie godziny w tygodniu z nativ speakerem.
          >

Wiesz...

...nie pisz tego głośno... Moja Pomoc Doraźna po dwudziestu latach pracy w
          służbie zdrowia może zechcieć zaszaleć i... i już wole nie myśleć, co też
          mogłaby z native speakerem robić...
      • wrojoz Re:Nie można mieć własnego zdania, podobnie jak 01.06.06, 18:22
        Kurski.
    • bronek25 Re: Premier spotyka się ze związkowcami służby zd 01.06.06, 17:23
      Srutu tutu pęczek drutu!W październiku będzie po wyborach w samorządach gdzie
      układ rzadowy ma nadzieję na ogarniecie już wszystkiego i te nadzieje można o
      dupę potłuc bo teraz dziura w budżecie jest" tyklko 34 melony"!
      • huk256 Re: Premier spotyka się ze związkowcami służby zd 01.06.06, 18:03
        bronek25 napisał:

> Srutu tutu pęczek drutu!W październiku będzie po wyborach w samorządach gdzie
        > układ rzadowy ma nadzieję na ogarniecie już wszystkiego i te nadzieje można o
        > dupę potłuc bo teraz dziura w budżecie jest" tyklko 34 melony"!

A czego się spodziewałeś?? Idioci naobiecywali podczas wyborów ( nie tylko PiS ale też Samoobrona i LPR) złote góry... i po wyborach zaczeli od rozdawania kasy na lewo i prawo (a to becikowe a to dla górników o "tanim państwie nawet nie wspominam). Ciekawe co powiedzą za 4 lata jak poparcie spadnie do 5-10% a dziura budżetowa powiększy się 10 krotnie? Zapewne Kaczor powie "To wszystko wina PO!" ale naród tym razem bredni nie kupi! Ludzie wejdą do sejmu wezmą kije, pałki, noże bo PiS dużej żyć nie może i zapier... ummm trochę fantazjuję :>

P.S.

Co do samych lekaży to popieram podwyżki dla nich ALE musi też wreszcie dojść do GRUNTOWNEJ reformy służby zdrowia (czytaj żeby w razie czego lekaże jej nei blokowali)
    • srull Religa: Od 1 października podwyżki 01.06.06, 17:38
      cen gazu.
    • delco centrale związkowe? 01.06.06, 18:05
      W Kancelarii premiera zakończyło się spotkanie szefa rządu Kazimierza
      Marcinkiewicza oraz kierownictwa resortu zdrowia z przedstawicielami trzech
      głównych central związkowych służby zdrowia.

Obawiam sie że to taka sama bzdura jak zawsze.
      Rząd rozmawia z Solidarnością, OPZZ i kims tam jeszcze.
      A te 3 "najwieksze centrale związkowe" są może nawiększe w hutnictwie,
      szkolnictwie czy rybołówstwie dalekomorskim.
      Natomiast wsród fachowego "białego" personelu są taka egzotyka jak murzyn w
      polskiej armii.
      Nie potrafię powiedzieć jaka część pielegniarek i lekarzy należy do tych 3
      central łącznie ale jeżeli więcej niż 2-3% to się mocno zdziwię.
    • travel_wawa Nawet to nie zrówna nas z Czechami. 01.06.06, 18:30
      "Domagają się oni natychmiastowego 30-procentowego wzrostu wynagrodzeń i 100-
      procentowej podwyżki w przyszłym roku."

To są warunki brzegowe. Od tego lekarze w Polsce nie odstąpią.
      nawet gdy obecne honoraria przemnożymy przez 1,3 a następnie przez 2 to
      będziemy otrzymywać mniej niż nasi czescy koledzy.

Ktoś powie, że żądania to bezczelność. One tylko obrazują SKALĘ KREDYTU, na
      jaki pracowaliśmy i nadal pracujemy. Kredytu, jakiego udzielaliśmy
      społeczeństwu. I to przez ILE LAT!!!!

Wycofujemy się z jego warunków po prostu.

Nikt z nas nie widzi powodu, dla którego polski lekarz ma zarabiać mniej niż
      czeski, skoro w obydwu krajach średnie płace są identyczne.
      • srull Re: Nawet to nie zrówna nas z Czechami. 01.06.06, 18:36
        Podobnego KREDYTU, jak to nazwales, udziela na codzien kazdy, kto pracuje w
        sferze budzetowej. Mam recepte - zmien zawod, wyjedz, moze tak zmienisz swoje
        warunki zyciowe.
      • zj3 Re: Nawet to nie zrówna nas z Czechami. 01.06.06, 18:46
        Masz rację zarabiajcie wiele, tyle żeby starczyło Wam na wszystko a nawet na
        więcej. Ale trzeba sobie uczciwie powiedzieć, że zarobki państwowe to jedno a
        prywatne to drugie ( prywatne przychodnie), o ile zdożeją wizyty prywatne jak
        zaczniecie zarabiać o 30% więcej a jak o 100% ? . Kto da gwarancje że na
        państowym sprzęcie i w państwowym szpitalu nie będzie prywatnych zabiegów i
        operacji tak jak do tej pory. Mam pytanie czy lekarze którzy mają prywatną
        praktykę i jednocześnie pracują w państwowej służbie zdrowia zawiesili swoją
        prywatną praktykę na czas swojego strajku.
        • sqwind Re: Nawet to nie zrówna nas z Czechami. 01.06.06, 21:16
          Kilkakrotnie chciałem zrezygnować z pracy dodatkowej(takie tam małe zabiegi
          operacyjne).Nie ma chetnych na ta robotę,którzy umieliby to robić.Są chętni na
          tą robotę,ale nie mają o niej zielonego pojęcia i uprawnień.
        • kolargolo Re: Nawet to nie zrówna nas z Czechami. 02.06.06, 10:11
          a co cie obchodzi ile zarabia lekarz po godzinach? To PRYWATNA praktyka i nic
          ci do tego. Co za komuna...
      • polf Re: Nawet to nie zrówna nas z Czechami. 01.06.06, 19:38
        www.mp.pl/kurier/?aid=27199...
        • zj3 Re: Nawet to nie zrówna nas z Czechami. 01.06.06, 20:40
          polf napisał:

> www.mp.pl/kurier/?aid=27199...
          nie widzę związku masz jakiś problem?
        • zj3 Re: Nawet to nie zrówna nas z Czechami. 01.06.06, 21:00
          polf napisał:

> www.mp.pl/kurier/?aid=27199...
          To jeszcze raz ja. Może jesteś lekarzem ja nie. Moja praca to 8 godzin bez
          możliwości dorobienia za 1600 zł netto. nie moge wyjść po obchodzie do drugiej
          pracy, nie moge zamienić się na dyżury żeby iść do trzeciej pracy a może do
          czwartej ( kończy mi się doba ), ale są tacy co chodzą do trzeciej , czwartej
          itd. Powiedz jak to jest możliwe?. Jak umierał mój ojciec to okulista w pełni
          świadomy skasował 40 zł za wizytę i powiedział do mnie że powinno byc 50 ale
          niech będzie. Jeszcze pare przykładów?. Może następnym razem. Lekarze zarabiają
          za mało! Ale czy strajkują tylko ci co zarabiają za mało? Może trzeba rozbić
          klany specjalistów (okulistyka, urologia, ginekologia) może innym (lekarzom)
          będzie lepiej i nam przy okazji. A może część z nich pracuje państwowo tylko
          dla ZUS, niech kupią ziemię będą rolnikami i będą płacić KRUS. Chcą wyjechać
          proszę bardzo ale niech nie wracają (NIGDY),nie chcę nimi się opiekować na
          starość, za moje pieniądze płacone na ZUS. Niech tam zostaną
    • gregsmile 4,6% wynagrodzenia brutto wystarcza na dobrze... 01.06.06, 20:46
      działającą służbę zdrowia! a ile płaci się w Polsce z pensji brutto na służbę zdrowia?
      • jacust6 Re: 4,6% wynagrodzenia brutto wystarcza na dobrze 01.06.06, 21:11
        Ja może z trochę innej beczki.Cieszę się , że nie ma wreszcie na forum tych
        chamskich wypowiedzi typu "pijacy , durnie , łapówkarze" itp. Dyskutujmy ,
        spierajmy się , ale nie obrażajmy się wzajemnie . Okazuje się , że można i za
        to wszystkim dziękuję. Taki sobie lekarzyna.
      • kolargolo Re: 4,6% wynagrodzenia brutto wystarcza na dobrze 02.06.06, 10:13
        czyli 4.6% od 15 zlotych rocznie starczy na taka sama ochrone zdrowia jak 4.6%
        od 35 tysiecy dolarow rocznie? Widac edukacje w podstawowkach tez szlag trafil
        w tym kraju...
    • boy808 To jest porażka... 01.06.06, 21:22
      No pewnie... Lekarze niech dostaną podwyżki, a kosztem tego średnia zarobków
      kraju zmniejszy się do 500 zł brutto (jakoś przecież trzeba będzie wyrównać
      straty)! Ludzie przecież to jest jakas parodia!
      • miguell To jest porażka...?? 01.06.06, 21:24
        A co nie przeżyjesz za 500 brutto mniej?
        Lekarze będą Cie reanimować w razie czego
        • boy808 Re: To jest porażka...?? 01.06.06, 23:01
          Na pewno... Służba zdrowia tak się teraz garnie do pomocy, że aż strach tracić
          przytomnośc i chorowaniu nie wspominając...
    • xxx82xxx górnicy wezmą podwyżki 01.06.06, 21:45
      dla lekarzy nic nie zostanie
    • qba47 Do roboty jeb...e nieroby...!!! 02.06.06, 00:36
      Do roboty jeb...e nieroby...!!!Jak spiewał niegdyś kaziu.A co z innymi grupami
      zawodowymi???Głownie robotniczymi,bo te najwiecej straciły po 89r.i na lepsze
      sie niezapowiada,a lekarze niech wezma sie za robote,albo na zachod niech se
      jadą!!Zadnych podwyzek "dla wybrańców".
      • frugo3 Re: Do roboty jeb...e nieroby...!!! 02.06.06, 03:32
        Ja te 250 zlotych (30%) pie***ole mozecie mi ich nie dawać, jakoś przeżyję.
        Szkoda mi tych biednych emerytów którym nie starcza na leki które im zacząlem
        wypisywać - to jest moja forma strajku LECZĘ DROGO!!! . Sorry kochani, ale ja
        też musze z czegoś życ ... Nie dacie składki lekarzowi (6% ) dacie aptekarzowi.
        • 59049m Re: Do roboty jeb...e nieroby...!!! 02.06.06, 06:57
          A gornikom od razu (BEZ STRAJKU!) chciał Min. Poncyliusz dać 100 mln PLZ i
          odmówili. Żądają 180 mln PLZ. I to jest w porządku, prawda? Tylko lekarze są
          niedobrzy. Inne grupy zawodowe nawet nie muszą protestować. Wystarczy
          referendum i sam Minister na drugi dzień już u nich jest. Taka jest własnie
          nasza Kochana Ojczyzna!
      • kolargolo Re: Do roboty jeb...e nieroby...!!! 02.06.06, 10:15
        zgadzam sie - "niech se jada na zachod" ;-) A skansen komuny niech zostanie w
        Polsce.
    • kropekuk1 Religa obiecuje podwyżki, strajki gasną 02.06.06, 07:18
      a tak sie wydawało Kaczoreczkom i orszakowi hrabiów że będzie łatwo na hasłach
      bez pokrycia i totalnej krytyce wszystkiego i wszystkich przejechać przez 4
      lata. A tu co krok to kłody, bo nie potrafi się rządzić i ma się bande kiepów a
      nie fachowców.
    • marwie21 Tudo Bem 02.06.06, 08:20
      Tudu Bem o Senhor Marcinkiewicz, tudo bem.
      Fode se caralho
    • madine1 Zlikwidujcie KRUS i opodatkujcie wreszcie rolników 03.06.06, 11:03
      a znajdą się pieniądze na podwyżki dla lekarzy!

___
      Mądrość dedykowana braciom Kaczyńskim:
      Dwa półd*pki tworzą jedną d*pę, ale dwa półgłówki nie tworzą jednej głowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka