a_g2 01.06.06, 15:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pndzelek a sypnie premier kaska ? 01.06.06, 15:55 przeciez w IV. RP kazdemu sie nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
jola_bzyku Re: a sypnie premier kaska ? 01.06.06, 16:14 A przecież cel strajku miał być taki szlachetny, przede wszystkim dobro pacjentów, ich warunkach przebywania w placówkach służby zdrowia, a skończyło się na 30-tu srebrnikach(na raty) i to do kieszeni lekarzy. afeeeee.... Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek jak nie wiadomo o co chodzi 01.06.06, 16:17 to chodzi o kase :) ale tu bylo wiadomo od poczatku Odpowiedz Link Zgłoś
apologeta Lekarze są najwyższą grupą społeczną. 01.06.06, 16:20 Oni z uwagi na inteligencje wykształceni i kulturę powinni zarabiać kilkakrotnie więcej niz jakikolwiek inny obywatel. To ELITA ELITY. Mam nadzieję, że społeczeństwo polskie to w końcu zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
stadium-arcadium Re: Lekarze są najwyższą grupą społeczną. 01.06.06, 16:24 Mam nadzieje, ze kiedys spoleczenstwo polskie dojdzie do tego co napisales. Oby to nastapilo jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
polf Re: Lekarze są najwyższą grupą społeczną. 01.06.06, 19:34 www.mp.pl/kurier/?aid=27199 Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Sam wybierasz. 02.06.06, 00:09 Sam wybierasz. Aby zrozumieć, trzeba ćwiczyć rozum! Kościelny pazerny czy liberalny niekaralny? Jeśli nie chcesz być bez roboty z przyczyny kościelnej wspólnoty! Nie radź się moherowej cioty, co doradzi tylko miernoty. Nie zwycięży marsz głupoty, wywalcie te wredne miernoty! Potrzeba wolnego człowieka, u niego za pracą nie czeka! Hasło. Wieź udział w Obywatelskim Ruchu, nie kończ u wszaków na obuchu! Odzew. „My PiSiORki jak Bóg nam pomoże, to nasikamy naszym kaczkom morze!" Odpowiedz Link Zgłoś
adamharibu ****Czy ktoś wie jak Żelazna Dama rozprawiała się 02.06.06, 09:11 ze strajkującymi związkami zawodowymi by uleczyć gospodarkę w WB. LAŁA PAŁAMI ROZWYDRZONĄ TŁUSZCZĘ GDZIE POPADŁO. Oczywiście nie ona osbiście :) Podoba mi się reakcja Dorna - trzeba zdecydowanie się zachowywać w takich sporach. Nie może być tak, że rząd kompletnie ignoruje rządania strajkujących, ale sytuacje, gdzie rząd bez przerwy przed nimi we wszystkim kapituluje też jest chora. ----- Polecam najnowszy tekst o "ludziach honoru", Michniku i SLD na moim blogu haribu.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
miguell To nie elita ale warcholstwo !! 01.06.06, 20:02 Gdyby byli elitą to pokłoniliby się Relidze, stwierdziliby że dość już mają eksperymentów na Służbie Zdrowia i zaproponowaliby rozwiązanie, np. typu "Prywatna służba zdrowia, obowiązkowe prywatne ubezpieczenia zdrowotne, dotacja państwa do ubezpieczeń osób o najniższych dochodach" Za jednym pociągnięciem odcieliby urzędników NFZ i inne pasożyty, uzdrowiliby mechanizm gdzie pacjent pośrednio wybiera lekarza który go leczy (ogromna oszczędnośc kosztów). Obecnie nawet ubodzy Polacy płacąc na służbę zdrowia ogromne pieniądze nie otrzymując nic w zamian. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.d2 Re: To nie elita ale warcholstwo !! 01.06.06, 23:24 o.k. wszystko to może i prawda ale nie lekarze rządzą tym krajem i nie mają wpływu na ustawodastwo. rządzą zawsze wybrańcy ludu, a ci mają zawsze inne cele ... wiadomo jakie Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: To nie elita ale warcholstwo !! 02.06.06, 10:16 moga se proponowac ale w tym kraju sejm jest od ustaw, rzad od ich wdrazania a 80% Polakow nie chce prywatyzacji ochrony zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
incobus Re: Lekarze są najwyższą grupą społeczną. 02.06.06, 00:00 oczywiście,to dobrze ze wreszcie otrzymali pieniadze, ale teraz mam nadzieje bedą odpowiadać za błędy w sztuce, przestana pobierac pieniadze za badania na panstwowym sprzecie, pijani lekarze zasila wiezienia, a elita elity samooczyści sie Odpowiedz Link Zgłoś
srull Re: Lekarze są najwyższą grupą społeczną. 01.06.06, 18:11 Bo co? Bo maja po metr dziwiecdziesiat? Odpowiedz Link Zgłoś
lucand1 Re: Lekarze są najwyższą grupą społeczną. 01.06.06, 20:54 Wątpię ,czy zrozumią.To kraj głąbów/70%-półanalfabeci!!!/, no i wielodziesiecioletnia propaganda zrobiła swoje.Lekarz spadł z piedestału zawodów szanowanych.To robota głównie sbeckich mediów.Ale może naród umie leczyć się sam i lekarze nie są potrzebni?.No to się leczcie sami /zobaczymy z jakim skutkiem?. Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Lekarze są ... niepotrzebni . 01.06.06, 21:18 Przewrotnie odpowiem koledze - oczywiście, że lekarze nie są potrzebni. Wystarczyłoby aby stworzyć prywatną służbę zdrowia a moi kumple po kolejnym przeszczepie by nie pili. Sąsiedzi gdyby musieli z części swojej pensji pokryć EKG lub badania serca zaczęliby uprawiać sport, przechodzić na dietę a nie używać zdrowia "bo Państwo za to zapłaci" a potem płacimy astronomiczne sumy za zabiegi: przeszczepy serca, płuca palaczy, marskości pijaków... Polacy nie pojmują, że ich zdrowie to wartość a lekarz to ogromny koszt Odpowiedz Link Zgłoś
lysy641 Re: Lekarze są ... niepotrzebni . 01.06.06, 22:06 ty jestes kompletny idiota piszac takie rzeczy choroby serca bio ra sie ze stresow,a niestety poloacy sa bardzo ze stresowani choroby wotroby biora sie tez z alkocholu ale nie tylko z odzwianie tez Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Re: Lekarze są ... niepotrzebni . 01.06.06, 22:17 lysy641 napisał: > ty jestes kompletny idiota - Gdy nie mam argumentów to zawsze mam inwektywy - super strategia "poloacy sa bardzo ze stresowani", "choroby wotroby biora sie tez z alkocholu" - Czy ja czegoś nie czuję od Ciebie? (niuch, niuch) Odpowiedz Link Zgłoś
luigi22 Re: Lekarze są "najwyższą" ??grupą społeczną. ???? 02.06.06, 00:10 A zastanów się z czego by cię taki lekarz wyleczył, gdyby zabrać mu to co mu wyprodukowała inżynieria biomedyczna i farmacja? Bo według mnie to medycynę pchają do przodu te dwie dziedziny. Dlaczego przy operacjach zaczyna używac się robotów? (robot może miećdokładność rzędu 0,001 mm, pokaż mi chirurga, który aką uzyska- ludzkie oko rozróżnia 0,1mm). Mi się wydaje, że ta inteligencja będzie w przyszłości zastępowana przez komp. i roboty, tak jak teraz w fabrykach roboty zastępuja robotników. A zastanowiłes się skąd sie biora leki, którymi się leczysz? Kto się tak na prawde zna na lekach? Lekarz czy famaceuta? Bo ja zdecydowanie stawiam na farmaceutów. I to im należy się właściwy szacunek, bo bez nich lekarz to zwykły znachor. Pozdrawiam panie z farmacji. Odpowiedz Link Zgłoś
tom3012 Re: Lekarze są "najwyższą" ??grupą społeczną. ??? 02.06.06, 17:08 brawo dla luigi22 to co napisałaś to są prawdziwe fakty żeby nie rozwój farmacji i biotechnologii to do tej pory lekarze siedzieli nad łóżkiem pacjenta i myśleli jak wyleczyć go z gruźlicyy oczywiscie to przykład i takich jest wiele. Błędne jest mówienie że rozwija sie medecyna ponieważ rozwija sie farmacja i biotechnologia ot tyle faktów. ja ide na farmacje...tak właśnie w tym roku już składam papiery bo wiem że w tej dziedzinie mogę coś osiągnąć, a nie macaniu brzucha czy pacjent ma robaki. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: jak nie wiadomo o co chodzi 01.06.06, 18:17 Chodzi o godność człowieka. PiS ją niszczy. Gdyby normalny Rząd prowadził Polskę do rozwoju a nie do kłótni, pomówień, kłamstw, populizmu, to byłyby pieniądze godne dla wszystkich. Normalny rozwój rynkowy jak na całym cywilizowanym Swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
lellon Re: jak nie wiadomo o co chodzi 01.06.06, 19:22 wszystkim,którzy uważają,że pielęgniarki i położne zarabiają dużo--życzę jednego tylko dyżuru w zwykły dzień na oddziale z 55 łózkami-powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
lysy641 Re: a sypnie premier kaska ? 01.06.06, 16:52 Jola to ty? to nie trzydziesci srebnikow , tyko moze zaczna godziwie placic lekarzom i nie beda zmuszani emigrowac ale jezeli tak sadzisz jak piszesz to bardzo mi cie szkoda,po wojnie tez komunisci niszczyli inteligencje i mowili tak samo jak ty teraz, albo masz ptasi mozdzek Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: a sypnie premier kaska ? 02.06.06, 10:09 lekarze nie strajkowali o to zeby pacjentom zaplacic za przychodzenie do lekarza tylko zeby lekarzom zaplacic za ich leczenie. Wydawalo mi sie ze to bylo jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Forsa na stół, Relidze, Kaziowi i Piechowi(sze?) w 01.06.06, 16:14 ierzyć na słowo? Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Ech, Gazeto... 01.06.06, 16:22 Coraz częściej idziecie na łatwiznę... Mam jednak wrażenie, że przyczyną nie tylko lenistwo redaktorów, ale również brak wyobraźni (lub wiedzy)... Piszecie: "Protestujący chcą też zwiększenia publicznych nakładów na ochronę zdrowia do wysokości co najmniej 6 proc. PKB. Obecnie jest 3,9 proc. PKB. Pod koniec maja rząd przyjął projekt naprawy finansów służby zdrowia autorstwa ministra Religi. Zakłada on m.in. zwiększenie środków na opiekę zdrowotną o 15 mld zł w ciągu trzech najbliższych lat." Powiedz, Gazeto - czy tak trudno uświadomić czytelników podając jaki procent PKB stanowi owe 15 mln złotych...? Gdyby jeszcze wśród Twoich redaktorów znalazł się jakiś przodujący w matematyce mógłby także podzielić 15 mln na trzy i wtedy otrzymalibyśmy porównanie... A tak...? A tak umknęło, że program przedstawiony przez Ministra Zdrowia zakłada, iż w latach 2007 -2009 nastąpi wzrost nakładów na ochronę zdrowia z poziomu 3,9 proc. PKB do 5 proc. PKB. Weźcie się trochę za myślenie, bowiem sama obniżka cen GW nic nie pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
ciebie Re: Ech, Gazeto... 01.06.06, 16:38 A jeszcze lepiej by było, gdyby ktoś się pofatygował do Ministra i spytał go czy te 15mld ma pochodzić za składek, czy też są to zakładane wpływy z prywatnych ubezpieczeń. To z komunikatu nijak nie wynika. I wtedy można by powiedzieć, że dziennikarze robią coś więcej niż klepanie wiadomości za PAPem, który klepie wiadomości za rzecznikiem ministerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Ech, Gazeto... 01.06.06, 16:40 ciebie napisał: > A jeszcze lepiej by było, gdyby ktoś się pofatygował do Ministra i spytał go czy [...] Ejże...! Nie przesadzaj...! W taki deszcz...?! : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciebie Re: Ech, Gazeto... 01.06.06, 16:52 Za oknem słońce. Ptaszki ćwierkają. Telefony działają. Odpowiedz Link Zgłoś
lysy641 Re: Ech, Gazeto... 01.06.06, 17:00 wiesz mieszkam zagranico i nauczylem sie dosyc sporo, w polsce sprzedawca ogorkow musi wiedziec jak one rosna a tutaj tego nietrzeba i tak jest z radaktorami gazet oni maja pisac a nie zajmowac sie przeliczaniem od tego jest kto inny w polsce ponoje narodowa glupota Odpowiedz Link Zgłoś
stadium-arcadium Re: chcesz taniej pomocy prawnej???? 01.06.06, 16:26 Czyzby Marcin Gomola? Nie wstyd Ci bronic takiego gniota prawnego? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Premier spotyka się ze związkowcami służby zd 01.06.06, 16:30 Czy można wiedzieć, skąd sie nagle wezmą pieniądze? Czy mozna wierzyć w nie? Jak partia mówi, że da, to mówi... Stare zwyczaje... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Premier spotyka się ze związkowcami służby zd 01.06.06, 18:19 Nie można wierzyć w nic, co mówią ludzie z PiSu. Oni zawsze w końcu przekręcą. Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz8 religa szybciej kłamiesz jak pies szczeka ..... 01.06.06, 16:42 co ty masz w tym rządzie do powiedzenia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: religa szybciej kłamiesz jak pies szczeka ... 01.06.06, 18:21 Religa, opamiętaj się, patrz w jakim spektaklu uczestniczysz. Przecież na końcu i tak z Ciebie zrobią kozła ofiarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 cytat kurskiego: ciemny narod-koniec cytatu 01.06.06, 16:47 zaplaci za wygibasy komunistyczne pisuarow/. Lenin wiecznie zywy!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Nie można mieć własnego zdania, podobnie jak 01.06.06, 17:12 Nie można mieć własnego zdania, podobnie jak: Poseł! Ksiądz! Minister! ... Oczywiście w słusznej sprawie, zgodnej z wolą wyborców, wiernych, sympatyków itp. Więc dzisiaj nie mam własnego zdania jako oburzony obywatel! Odpowiedz Link Zgłoś
grix Re:Nie można mieć własnego zdania, podobnie jak 01.06.06, 17:18 Wow, hurraaaa!!!! 30%!!!! To juz moja żona będzie po 12 latach studiów zarabiać PRAWIE tyle ile ja co miesiąc płacę niani przychodzacej do moich dzieciaków. Zaje.iście! Ale tak na poważnie, to się cieszę. Będzie sobie mogła pozwolić na dodatkowe dwie godziny w tygodniu z nativ speakerem. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re:Nie można mieć własnego zdania, podobnie jak 01.06.06, 17:22 grix napisał: > Ale tak na poważnie, to się cieszę. Będzie sobie mogła pozwolić na dodatkowe > dwie godziny w tygodniu z nativ speakerem. > Wiesz... ...nie pisz tego głośno... Moja Pomoc Doraźna po dwudziestu latach pracy w służbie zdrowia może zechcieć zaszaleć i... i już wole nie myśleć, co też mogłaby z native speakerem robić... Odpowiedz Link Zgłoś
bronek25 Re: Premier spotyka się ze związkowcami służby zd 01.06.06, 17:23 Srutu tutu pęczek drutu!W październiku będzie po wyborach w samorządach gdzie układ rzadowy ma nadzieję na ogarniecie już wszystkiego i te nadzieje można o dupę potłuc bo teraz dziura w budżecie jest" tyklko 34 melony"! Odpowiedz Link Zgłoś
huk256 Re: Premier spotyka się ze związkowcami służby zd 01.06.06, 18:03 bronek25 napisał: > Srutu tutu pęczek drutu!W październiku będzie po wyborach w samorządach gdzie > układ rzadowy ma nadzieję na ogarniecie już wszystkiego i te nadzieje można o > dupę potłuc bo teraz dziura w budżecie jest" tyklko 34 melony"! A czego się spodziewałeś?? Idioci naobiecywali podczas wyborów ( nie tylko PiS ale też Samoobrona i LPR) złote góry... i po wyborach zaczeli od rozdawania kasy na lewo i prawo (a to becikowe a to dla górników o "tanim państwie nawet nie wspominam). Ciekawe co powiedzą za 4 lata jak poparcie spadnie do 5-10% a dziura budżetowa powiększy się 10 krotnie? Zapewne Kaczor powie "To wszystko wina PO!" ale naród tym razem bredni nie kupi! Ludzie wejdą do sejmu wezmą kije, pałki, noże bo PiS dużej żyć nie może i zapier... ummm trochę fantazjuję :> P.S. Co do samych lekaży to popieram podwyżki dla nich ALE musi też wreszcie dojść do GRUNTOWNEJ reformy służby zdrowia (czytaj żeby w razie czego lekaże jej nei blokowali) Odpowiedz Link Zgłoś
delco centrale związkowe? 01.06.06, 18:05 W Kancelarii premiera zakończyło się spotkanie szefa rządu Kazimierza Marcinkiewicza oraz kierownictwa resortu zdrowia z przedstawicielami trzech głównych central związkowych służby zdrowia. Obawiam sie że to taka sama bzdura jak zawsze. Rząd rozmawia z Solidarnością, OPZZ i kims tam jeszcze. A te 3 "najwieksze centrale związkowe" są może nawiększe w hutnictwie, szkolnictwie czy rybołówstwie dalekomorskim. Natomiast wsród fachowego "białego" personelu są taka egzotyka jak murzyn w polskiej armii. Nie potrafię powiedzieć jaka część pielegniarek i lekarzy należy do tych 3 central łącznie ale jeżeli więcej niż 2-3% to się mocno zdziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Nawet to nie zrówna nas z Czechami. 01.06.06, 18:30 "Domagają się oni natychmiastowego 30-procentowego wzrostu wynagrodzeń i 100- procentowej podwyżki w przyszłym roku." To są warunki brzegowe. Od tego lekarze w Polsce nie odstąpią. nawet gdy obecne honoraria przemnożymy przez 1,3 a następnie przez 2 to będziemy otrzymywać mniej niż nasi czescy koledzy. Ktoś powie, że żądania to bezczelność. One tylko obrazują SKALĘ KREDYTU, na jaki pracowaliśmy i nadal pracujemy. Kredytu, jakiego udzielaliśmy społeczeństwu. I to przez ILE LAT!!!! Wycofujemy się z jego warunków po prostu. Nikt z nas nie widzi powodu, dla którego polski lekarz ma zarabiać mniej niż czeski, skoro w obydwu krajach średnie płace są identyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
srull Re: Nawet to nie zrówna nas z Czechami. 01.06.06, 18:36 Podobnego KREDYTU, jak to nazwales, udziela na codzien kazdy, kto pracuje w sferze budzetowej. Mam recepte - zmien zawod, wyjedz, moze tak zmienisz swoje warunki zyciowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zj3 Re: Nawet to nie zrówna nas z Czechami. 01.06.06, 18:46 Masz rację zarabiajcie wiele, tyle żeby starczyło Wam na wszystko a nawet na więcej. Ale trzeba sobie uczciwie powiedzieć, że zarobki państwowe to jedno a prywatne to drugie ( prywatne przychodnie), o ile zdożeją wizyty prywatne jak zaczniecie zarabiać o 30% więcej a jak o 100% ? . Kto da gwarancje że na państowym sprzęcie i w państwowym szpitalu nie będzie prywatnych zabiegów i operacji tak jak do tej pory. Mam pytanie czy lekarze którzy mają prywatną praktykę i jednocześnie pracują w państwowej służbie zdrowia zawiesili swoją prywatną praktykę na czas swojego strajku. Odpowiedz Link Zgłoś
sqwind Re: Nawet to nie zrówna nas z Czechami. 01.06.06, 21:16 Kilkakrotnie chciałem zrezygnować z pracy dodatkowej(takie tam małe zabiegi operacyjne).Nie ma chetnych na ta robotę,którzy umieliby to robić.Są chętni na tą robotę,ale nie mają o niej zielonego pojęcia i uprawnień. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Nawet to nie zrówna nas z Czechami. 02.06.06, 10:11 a co cie obchodzi ile zarabia lekarz po godzinach? To PRYWATNA praktyka i nic ci do tego. Co za komuna... Odpowiedz Link Zgłoś
polf Re: Nawet to nie zrówna nas z Czechami. 01.06.06, 19:38 www.mp.pl/kurier/?aid=27199... Odpowiedz Link Zgłoś
zj3 Re: Nawet to nie zrówna nas z Czechami. 01.06.06, 20:40 polf napisał: > www.mp.pl/kurier/?aid=27199... nie widzę związku masz jakiś problem? Odpowiedz Link Zgłoś
zj3 Re: Nawet to nie zrówna nas z Czechami. 01.06.06, 21:00 polf napisał: > www.mp.pl/kurier/?aid=27199... To jeszcze raz ja. Może jesteś lekarzem ja nie. Moja praca to 8 godzin bez możliwości dorobienia za 1600 zł netto. nie moge wyjść po obchodzie do drugiej pracy, nie moge zamienić się na dyżury żeby iść do trzeciej pracy a może do czwartej ( kończy mi się doba ), ale są tacy co chodzą do trzeciej , czwartej itd. Powiedz jak to jest możliwe?. Jak umierał mój ojciec to okulista w pełni świadomy skasował 40 zł za wizytę i powiedział do mnie że powinno byc 50 ale niech będzie. Jeszcze pare przykładów?. Może następnym razem. Lekarze zarabiają za mało! Ale czy strajkują tylko ci co zarabiają za mało? Może trzeba rozbić klany specjalistów (okulistyka, urologia, ginekologia) może innym (lekarzom) będzie lepiej i nam przy okazji. A może część z nich pracuje państwowo tylko dla ZUS, niech kupią ziemię będą rolnikami i będą płacić KRUS. Chcą wyjechać proszę bardzo ale niech nie wracają (NIGDY),nie chcę nimi się opiekować na starość, za moje pieniądze płacone na ZUS. Niech tam zostaną Odpowiedz Link Zgłoś
gregsmile 4,6% wynagrodzenia brutto wystarcza na dobrze... 01.06.06, 20:46 działającą służbę zdrowia! a ile płaci się w Polsce z pensji brutto na służbę zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś
jacust6 Re: 4,6% wynagrodzenia brutto wystarcza na dobrze 01.06.06, 21:11 Ja może z trochę innej beczki.Cieszę się , że nie ma wreszcie na forum tych chamskich wypowiedzi typu "pijacy , durnie , łapówkarze" itp. Dyskutujmy , spierajmy się , ale nie obrażajmy się wzajemnie . Okazuje się , że można i za to wszystkim dziękuję. Taki sobie lekarzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: 4,6% wynagrodzenia brutto wystarcza na dobrze 02.06.06, 10:13 czyli 4.6% od 15 zlotych rocznie starczy na taka sama ochrone zdrowia jak 4.6% od 35 tysiecy dolarow rocznie? Widac edukacje w podstawowkach tez szlag trafil w tym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
boy808 To jest porażka... 01.06.06, 21:22 No pewnie... Lekarze niech dostaną podwyżki, a kosztem tego średnia zarobków kraju zmniejszy się do 500 zł brutto (jakoś przecież trzeba będzie wyrównać straty)! Ludzie przecież to jest jakas parodia! Odpowiedz Link Zgłoś
miguell To jest porażka...?? 01.06.06, 21:24 A co nie przeżyjesz za 500 brutto mniej? Lekarze będą Cie reanimować w razie czego Odpowiedz Link Zgłoś
boy808 Re: To jest porażka...?? 01.06.06, 23:01 Na pewno... Służba zdrowia tak się teraz garnie do pomocy, że aż strach tracić przytomnośc i chorowaniu nie wspominając... Odpowiedz Link Zgłoś
qba47 Do roboty jeb...e nieroby...!!! 02.06.06, 00:36 Do roboty jeb...e nieroby...!!!Jak spiewał niegdyś kaziu.A co z innymi grupami zawodowymi???Głownie robotniczymi,bo te najwiecej straciły po 89r.i na lepsze sie niezapowiada,a lekarze niech wezma sie za robote,albo na zachod niech se jadą!!Zadnych podwyzek "dla wybrańców". Odpowiedz Link Zgłoś
frugo3 Re: Do roboty jeb...e nieroby...!!! 02.06.06, 03:32 Ja te 250 zlotych (30%) pie***ole mozecie mi ich nie dawać, jakoś przeżyję. Szkoda mi tych biednych emerytów którym nie starcza na leki które im zacząlem wypisywać - to jest moja forma strajku LECZĘ DROGO!!! . Sorry kochani, ale ja też musze z czegoś życ ... Nie dacie składki lekarzowi (6% ) dacie aptekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: Do roboty jeb...e nieroby...!!! 02.06.06, 06:57 A gornikom od razu (BEZ STRAJKU!) chciał Min. Poncyliusz dać 100 mln PLZ i odmówili. Żądają 180 mln PLZ. I to jest w porządku, prawda? Tylko lekarze są niedobrzy. Inne grupy zawodowe nawet nie muszą protestować. Wystarczy referendum i sam Minister na drugi dzień już u nich jest. Taka jest własnie nasza Kochana Ojczyzna! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Do roboty jeb...e nieroby...!!! 02.06.06, 10:15 zgadzam sie - "niech se jada na zachod" ;-) A skansen komuny niech zostanie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Religa obiecuje podwyżki, strajki gasną 02.06.06, 07:18 a tak sie wydawało Kaczoreczkom i orszakowi hrabiów że będzie łatwo na hasłach bez pokrycia i totalnej krytyce wszystkiego i wszystkich przejechać przez 4 lata. A tu co krok to kłody, bo nie potrafi się rządzić i ma się bande kiepów a nie fachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
marwie21 Tudo Bem 02.06.06, 08:20 Tudu Bem o Senhor Marcinkiewicz, tudo bem. Fode se caralho Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Zlikwidujcie KRUS i opodatkujcie wreszcie rolników 03.06.06, 11:03 a znajdą się pieniądze na podwyżki dla lekarzy! ___ Mądrość dedykowana braciom Kaczyńskim: Dwa półd*pki tworzą jedną d*pę, ale dwa półgłówki nie tworzą jednej głowy. Odpowiedz Link Zgłoś