93sw 01.06.06, 16:31 Nareszcie decyzja zgodna z prawem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bromba2 Precz z dewiantami !!! 01.06.06, 16:32 Normalni ludzie w normalnym kraju !! Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus legalna? niemozliwe 01.06.06, 16:38 przeciez podobno kaczory chcialy wyprowadzic armie na ulice i dokonac masowej rzezi... towarzysz biedron bedzie niepocieszony...nie zainteresuje sie nim zaden rosly policjant :) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A marcusem-krassuem nie zainteresuje się żaden psy 01.06.06, 16:40 chiatra. Zbyt banalny przypadek. No i ksywa wiele o nim mówi :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus moja ksywa jest zwiazana tylko z tym ze lubie 01.06.06, 16:44 porzadek :) no i nie lubie buntujacego sie lewactwa ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
promohomo Oj oj! 01.06.06, 16:49 > nie lubie buntujacego sie lewactwa ;)) Czyli lubisz potulne lewactwo (tzn. pasywnych gejów)? Chcesz o tym porozmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Oj oj! 01.06.06, 16:52 nie lubie lewactwa. natomiast nie wiem dlaczego laczysz lewactwo z gejami. geje czesto maja wiecej jaj niz hetero (Pim Fortuyn).... nasi politycy mogliby marzyc zeby miec takie jaja i odwage jak on. czy chce porozmawiac? nie wiem. a o czyms interesujacym? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Oj oj! 01.06.06, 17:46 A dlaczego ty łaczysz lewactwo z nie posiadaniem jaj ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus nie ma bezposredniego przelozenia, masz racje:) 01.06.06, 17:51 dlatego nie lacze. lewactwo to nie tylko brak jaj. to brak jaj polaczony z brakiem rozumu :) Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: nie ma bezposredniego przelozenia, masz racje 01.06.06, 18:02 Czyli Wszechpolacy stoja wyzej na drabinie ewolucjii? Bo wyewoluowali jaja, ale mozgow jeszcze nie. marcus_crassus napisał: > dlatego nie lacze. lewactwo to nie tylko brak jaj. to brak jaj polaczony z brak > iem rozumu :) > Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus hmmm...nie zastanawialem sie ale 01.06.06, 18:09 cos w tym jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Przynajmniej masz jaja, zeby sie do tego przyznac. 01.06.06, 18:14 .... a co do zastanawiania sie - mozg przyjdzie pozniej ;-) marcus_crassus napisał: > cos w tym jest :) > Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus masz problemy z poslugiwaniem sie jezykiem polskim 01.06.06, 19:09 moge miec najwyzej jaja zeby "to przyznac" - bo na pewno nie "sie do tego przyznac" :) jesli ja mam cos wspolnego z mlodzieza wszechpolska to ty masz tyle samo wspolnego z komunistyczna partia zambii :) ps-odnosze jednak wrazenie ze w jakis sposob znalazlo potwierdzenie moje zdanie o braku rozumu, choc nie rozumiem jeszcze do konca mechanizmu przelozenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 How the hell you know I'm from Zambia? Are you 01.06.06, 19:15 some kind of Wasserman? ;-) marcus_crassus napisał: > moge miec najwyzej jaja zeby "to przyznac" - bo na pewno nie "sie do tego > przyznac" :) > > jesli ja mam cos wspolnego z mlodzieza wszechpolska to ty masz tyle samo > wspolnego z komunistyczna partia zambii :) > > ps-odnosze jednak wrazenie ze w jakis sposob znalazlo potwierdzenie moje zdanie > > o braku rozumu, choc nie rozumiem jeszcze do konca mechanizmu przelozenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
tequila57 colour of your skin said me this, hehe 02.06.06, 08:07 kolor twojej skóry mi to powiedział Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: colour of your skin said me this, hehe 02.06.06, 09:06 Zebys ty chociaz angielski znal, rasistowski przymule. Odpowiedz Link Zgłoś
adamharibu *****Ciekawe jak to możliwe, że faszystowski rząd 02.06.06, 09:14 dopuszcza w ogóle do istnienia lewicowych organizacji, mediów codziennie krytykujących władze i w ogóle pozwala na ak wiele. Czy histerycy głoszący, że jesteśmy od 7 miesięcy o krok od dyktatury wyznaniowej mogą pokazać jakieś merytoryczne przesłąnki, czy nadal bądą zadowlać się pustym krzykiem i wrzaskami nienawiści? ----- Polecam najnowszy tekst o "ludziach honoru", Michniku i SLD na moim blogu haribu.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: nie ma bezposredniego przelozenia, masz racje 01.06.06, 19:26 marcus_crassus napisał: > dlatego nie lacze. lewactwo to nie tylko brak jaj. to brak jaj polaczony z brak > iem rozumu :) > Obawiam się, że zachodzi częsciowo odwrotna korelacja. Jest taka scena, bodajze w "Jutro nie umiera nigdy": Admirał brytyjski do M: M z całym szacunkiem, ale ludzie mówią, że obawia się pani interwencji, bo nie ma pani jaj. M: Przynajmniej nie muszę nimi myśleć. Swoją drogą istnieje podobno korelacja między zdolnościami analitycznymi człowieka, a poziomem testosteronu (im wyższe te pierwsze tym niższy ten drugi). Ten fakt jest przesłanką dla żartów na koszt jajogłowych. Jednak jeśli ta zależnośc dziala w obie strony, to .....byc moze znależliśmy klucz do tego przedziwnego fenomenu o nazwie "Bracia Kaczyńscy & Co.". Odpowiedz Link Zgłoś
kardynal_pacelli1 Re: nie ma bezposredniego przelozenia, masz racje 02.06.06, 09:28 marcus_crassus napisał: > dlatego nie lacze. lewactwo to nie tylko brak jaj. to brak jaj polaczony z brak > iem rozumu :) > Ty kolego masz i jajeczka i rozum. Tylko po co ci to wszystko? I tak nie używasz. Odpowiedz Link Zgłoś
promohomo Odpowiedź Crassusowi 01.06.06, 20:23 marcus_crassus napisał: > nie lubie lewactwa. natomiast nie wiem dlaczego laczysz lewactwo z > gejami. geje > czesto maja wiecej jaj niz hetero (Pim Fortuyn).... > nasi politycy mogliby marzyc zeby miec takie jaja i odwage jak on. Hej! To nie ja wszedłem na temat lewactwa w kontekście gejów. Biedroń jest śmieszny i tkwi w eseldowskich układach, ale to nie za to ludzie pokroju Wierzejskiego nie chcą podawać mu ręki. Poza tym póki co, jakoś żadna prawicowa (w sensie rynkowym) partia za prawami homoseksualistów do manifestowania nie staje, trudno się więc dziwić mniejszościom seksualnym, że nie mając wyboru lgną do postkomuchów. > czy chce porozmawiac? nie wiem. a o czyms interesujacym? To od ciebie zależy... Kontestator Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Odpowiedź Crassusowi 02.06.06, 09:42 promohomo napisał: staje, trudno się więc dziwić mniejszościom seksualnym, że nie mając wyboru > lgną do postkomuchów. ------------------------ Bo post komuchy wykorzystują tzw."mniejszości" jak kiedyś hippies'ów. To tylko mięso armatnie.A te ścierwa sprzymierzą się z karzdym,jak kiedyś z Hitlerem. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Aa, paniał! 20 tys. niewolników na krzyżach, tych 01.06.06, 17:07 od Spartakusa. Poza tego typu skłonnością do robienia porządku (czasem jest to nieuniknione, niektórzy za taką robota przepadają, inni - nie bardzo)) była to w sumie niesympatyczna i nie lubiana w Rzymie postać - a zadęcie współczesnych krassusów z internetu - nieliche, bo też ich skutecznośc w porównaniu z pierwowzorem - żałosna :). Jakbyś choc jednego lewaka ukrzyżował (troche odwagi wszak trzeba), to proszę o wiadomość, włażę pod stól i odszczekuję. ps: nazwisk sie nie czepiam, ale ksywek - czasem tak, bo to z wyboru :) Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk A skąd w Polsce znajść tyle lewaków toż na 01.06.06, 17:41 spędzie dewiantów będzie tysiac i to większośc z Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Jeśli tak cudnie,co czemu pajac drze mordę i nie z 01.06.06, 17:45 ajmie się czymś przyjemniejszym, np. samogwałtem :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
stadium-arcadium Re: A skąd w Polsce znajść tyle lewaków toż na 01.06.06, 20:20 ZNAJSC? Raczej bym sie zapytal skad w Polsce tyle niewyedukowanych prostakow? Odpowiedz Link Zgłoś
ismael Re: moja ksywa jest zwiazana tylko z tym ze lubie 01.06.06, 17:15 co ty m-krakacz pierdzielisz jak potłuczony ,tez nie trawie komuchów i pieprzonych lewaków ,ale ta demonstracja ma wydźwiek szerszy niz reklama zwiazków homo -jest protestem przeciwko autorytarnym klerykalnym rzadom jasnie kaczorstwa i probom faszyzacji kraju, a scierw faszystowsko-narodowo -boghoojczyźnianych nienawidze na równi z komuchami. I tak jak nie poszedłbym nigdy na pochód komuchów tak pojdziemy z kobita na ta manifestacje traktujac ją jako sprzeciw temu rzadowi-nierządowi. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus eee?? 01.06.06, 17:21 a co ma wspolnego z demonstracja zdefiniowanie mojego nicka i jego zwiazku z lewactwem? :) ludzie. nauczie sie chociaz czytac ze zrozumieniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Re: eee?? Wielki Marcus udaje,że mojego postu nie 01.06.06, 17:26 przeczytał ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks No, Marcus,potrafisz cos wykrztusic?Bo zamykam int 01.06.06, 17:42 eres, trzeba pomieszkać... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A do ciebie to już jest mój liścik 5 postów wyżej, 01.06.06, 17:47 misiaczku :) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Popieram, Sz.P. Ismael,ten protest,ale ciekawe,kog 01.06.06, 17:24 óż Sz.Pan lubisz?: kaczyzny-nie, lewizny-nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Popieram, Sz.P. Ismael,ten protest,ale ciekaw 01.06.06, 17:27 Tak sie sklada ze blisko mojego domu mieszka sobie dwoch chlopcow,dookola domu porzadek czystosc ogrod pieknie utrzymany to niejedna para hetro by im pozazdroscila. Odpowiedz Link Zgłoś
ismael Re: Popieram, Sz.P. Ismael,ten protest,ale ciekaw 01.06.06, 17:30 zyks napisał: > óż Sz.Pan lubisz?: kaczyzny-nie, lewizny-nie ... Jestem liberałem,antyklerykałem,antykomuchem i wstretnym kapitalistą :))) :P, z pogladów gospodarczych najblizej mi do UPR-u , politycznie centrysta chcacy jak "najmniej państwa w państwie" Wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Re: Popieram, Sz.P. Ismael,ten protest,ale ciekaw 01.06.06, 17:38 UPR? Przecież to kabaret, a nie polityka, i do tego dawno przeterminowany, wódz, to może sympatyczny, ale nieobliczalny błazen, mimowolny wspólnik wariata Macierewicza. Nie ukrywam rozczarowania. Uzasadnionego protestu jest sporo, ale konstruktywna, rozsądna, KOMPROMISOWA propozycja - ze świeczką szukać...;(. Może dlatego, że nadwiślańscy tybylcy wogóle nie wiedzą, co to kompromis.. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Kiedy parada pedofilów i zoofilów jak w Holan 01.06.06, 17:56 Masz ochote to se taka zorganizuj :) Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Nie no naczytała się za młodu towarzyszka: Prawdy, 01.06.06, 17:42 Trybuny Ludu ... ten język, epitety w strone reakcji ... Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: moja ksywa jest zwiazana tylko z tym ze lubie 02.06.06, 15:57 ismael napisał: nigdy na pochód komuchów tak pojdziemy z kobita na ta manifestacje traktujac ją > jako sprzeciw temu rzadowi-nierządowi. ------------------------------------------ Nie lubię pedałów ze względów estetycznych.Nie toleruję ze względów praktycznych. Dla czego moje dzieci maja pracować na emerytury ludzi którzy mają w d..pie swoją własna przyszłość i przyszłość kraju w którym przyszło im żyć?Niech się opodatkują,robią to sobie po cichu,bez narzucania się innym. Wszak szerzenie zgorszenia publicznie podpada pod paragraf.We Włoszech ministrem ds.rodziny jest lesbijka.No niech mi kto powie,że zadba o żywotny interes swojego kraju propagując model rodziny:dwie panie+kot! Będę bronił swojej wolności,a pedalskie manifestacje godzą w moją wolność do dobrego samopoczucia ,chociażby. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: moja ksywa jest zwiazana tylko z tym ze lubie 01.06.06, 19:15 marcus_crassus napisał: > porzadek :) no i nie lubie buntujacego sie lewactwa ;)) > A lubisz buntujące sie "prawactwo":). Rozumiesz, widujemy codziennie od ostatnich wyborów w naszej polityce. Zresztą wchodzi do TVp i innych instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Twoja ksywa jest zwiazana tylko z tym ze lubisz 01.06.06, 23:24 w kakao. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Wyobrażacie sobie obsranego penisa ???!!!???!!!??? 02.06.06, 07:47 Wyobrażacie sobie obsranego penisa ???!!!???!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Pisuary w portki robia ? 01.06.06, 16:45 juz kilka nieprzychylnych decyzji sadow i nagle nie sa to takie kozaki Odpowiedz Link Zgłoś
promohomo Wystraszyli się 10 tys. niemieckich gejów 01.06.06, 16:58 ...w skórach, z łańcuchami i pałami? Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Trzeba zmienić prawo. Zakazać publicznego 01.06.06, 17:45 promowania postaw dewiacyjnych. A to trochę trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Musialbys udowodnic,ze homoseksualizm jest dewiacj 01.06.06, 17:48 a tymczasem Swiatowa Organizacja Zdrowia twierdzi ze nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Musialbys udowodnic,ze homoseksualizm jest de 02.06.06, 03:56 Swiatowa Organizacja Zdrowia przekonuje nas ze, wkladanie penisa do meskiej odbytnicy gdzie znajduje sie jeszcze nie wydalony strawiony pokarm zwany kalem jest normalnym seksualnym zachowaniem. A dlaczego wkladac tam penisa a nie np. nos? Po co jeszcze to propagowac i glosic ze, kto nie popiera wkladania penisa do kalu jest zacofany i nie postepowy. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz_ja_pisze hehe, ale się nas(ta)rałeś z tym opisem :) 02.06.06, 08:41 ja mogę w rónie zniechęcajacy sposób opisać kobieca pochwę - zapewniam Cię że rozważając sprawy seksu od strony fizjologicznej także i w tej hetetroseksualnej formie nie widzę nic podniecającego. A do nosa się nie da bo zazwyczaj dziurka za mała. No chyba że ty masz tak mały interes że by sie zmieścił.. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Musialbys udowodnic,ze homoseksualizm jest de 04.06.06, 01:15 kpix napisał: > a tymczasem Swiatowa Organizacja Zdrowia twierdzi ze nie jest. --------------------------------------------------------- Bo tam siedzą same pedały! Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Trzeba zmienić prawo. Zakazać publicznego 01.06.06, 18:00 Nie da sie nic zmienic. Nawet jak przejdzie w sejmie to TK uchyli a nawet jak nie to w Sztrasburgu przegracie. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek tak LPR i Mlodziesz Wszechpolska promuja 01.06.06, 18:23 postawy dewiacyjne i dewocyjne pisownik.blox.pl/2006/05/LPR-i-Mlodziez-Wszechpolska-to-pedofile.html zakazac ich ale to troche trwa Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Trzeba zmienić prawo. Zakazać publicznego 01.06.06, 21:12 tobie trzeba zmienic lek, bo on nie pomaga! Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatra_romana Re: A marcusem-krassuem nie zainteresuje się żade 02.06.06, 01:16 zyks napisał: > chiatra. Zbyt banalny przypadek. No i ksywa wiele o nim mówi :) a co tu interesujacego??? zwykły kryptopedał i ciul dworcowy robiacy loda za flache browara... zwykła dziwka meska. nic wiecej> szkoda czasu na luja. Odpowiedz Link Zgłoś
xawler Re: legalna? niemozliwe 01.06.06, 16:46 Marsze rownosci nie sa do wywolywania zamieszek. Pobrane ze strony organizatorow: Co to jest Parada Równości? To wydarzenie kulturalne, w czasie którego lesbijki, geje, osoby biseksualne i transgenderowe (LGBT), a także ich heteroseksualni przyjaciele celebrują i prezentują kulturę lesbijsko-gejowską i wzywają do poszanowania podstawowych praw mniejszości seksualnych. O jakie prawa chodzi? Chodzi o wolność lesbijek, gejów, osób biseksualnych i transgenderowych od dyskryminacji. O zrównanie praw związków homoseksualnych i heteroseksualnych. O równe prawa dla wszystkich ludzi. Chodzi w dużej mierze o respektowanie praw seksualnych. W 1997 r. Światowe Towarzystwo Seksuologiczne wydało Deklarację Praw Seksualnych, przyjętą następnie przez Światową Organizację Zdrowia (WHO). Do podstawowych praw należą między innymi: - prawo do wolności seksualnej, czyli indywidualną możliwość wyrażania pełni potencjału seksualnego, - prawo do seksualnej odrębności, integralności i bezpieczeństwa, a więc do podejmowania niezależnych decyzji dotyczących własnego życia seksualnego, - prawo do seksualnej równości, a więc wolności od dyskryminacji niezależnie od płci, orientacji seksualnej, wieku, rasy, klasy społecznej, wyznania czy niepełnosprawności, - prawo do emocjonalnego wyrażania seksualności, obejmującego komunikowanie się, dotyk, wyrażanie uczuć i miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ps-uwazam jedna ze to skandal ze 01.06.06, 16:51 jakas grupa w ciagu dnia ma zaklocac ruch w moim miescie. nie interesuje mnie czy to homoseksualisci, milosnicy jaszczurek terrariowych czy moze fani jedzenia kapusty z groszkiem skadnalem jest ze pomieszalo sie co to znaczy "wolnosc do manifestacji swoich pogladow" z "ja chce sie pokazac w TV" jestem jak najbardziej za codziennymi manifestacjami gejow i lesbijek w okreslonych miejscach - np na jakis skwerkach albo w parkach. ostatecznie nawet przed pomnikiem nieznanego zolnierza. miejsca kupa to i moga sobie manifestowac. natomiast nie rozumiem dlaczego ta zgraja (zgraja nie przez ich poglady ale przez swoja agresywna postawe - macie nas ogladac) musi lazic po miescie komplikujac ruch. jestem aby uczestnicy takiej manifestacji zostali zmuszeni do wyplacenia odpowiednich kwot kazdemu kto stwierdzi ze ich paradowanie spowodowalo utrate czasu badz jakiekolwiek niedogodnosci. zastrzegam - nie chodzi mi o ich sklonnosci ale o robienie z warszawy cyrku. to samo odnosi sie do demonstracji gornikow, hutnikow, wielbicieli radia maryja etc. robcie sobie wioche gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Ty tego nie zrozumiesz... 01.06.06, 20:08 ...ale na tym polega demokracja. Wiem, że każdy prawicowy oszołom by wszystkiego najchętniej zakazał - niech wszyscy siedzą w domu i oglądają Trwam, a na ulice tylko w drodze do kościoła można wychodzić. A co do Twojego planu wypłacania odszkodowań - niedługo będą demonstracje kolejarzy, górników i tym podobnych grup. Pójdź do nich, powiedz, o co Ci chodzi, a oni ci z chęcią "wypłacą". Tylko powiedz kiedy będziesz, wezmę aparat. Odpowiedz Link Zgłoś
aristoi_daimonion Re: ps-uwazam jedna ze to skandal ze / 02.06.06, 00:56 ... ble ble szu szu.... robcie sobie wioche gdzie indziej Słoneczko, jakiejkolwiek jesteś płci, orientacji, wyznania itp itd z Warszawy nie można robić wiochy bo Warszawa jest wiochą. Jest to największa wiocha w Rzeczypospolitej i coraz bardziej upodabnia się do wioch z państw Trzeciego Świata. Może kiedyś Warszawa stanie się miastem ale... na razie jest wiochą. Wiem co mówię, żyję w niej od lat.... paru... czyli od urodzenia Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
strusi_ogon Re: legalna? niemozliwe 01.06.06, 17:36 Zrównanie praw? Nie uprawiajcie propagandy. Homoseksualiści mają w tym kraju identyczne prawa, jak heteroseksualiści. Żaden kodeks cywilny, karny, czy konstytucja nie wprowadza pojęcia homo/hetero. Wszyscy są OBYWATELAMI i cieszą się takimi samymi prawami i mają takie same obowiązki. Przestańcie do cholery kłamać. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: legalna? niemozliwe 01.06.06, 17:55 Skoro prawa maja zrównane to dlaczego tylko pedały maja problemy ze zorganizowaniem parady. Odpowiedz Link Zgłoś
strusi_ogon Re: legalna? niemozliwe 01.06.06, 18:01 a tego to juz nie wiem. Skomentowałem tylko oczywiste kłamstwo, ze homo są w Polsce dyskryminowani przez takie, a nie inne prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: legalna? niemozliwe 01.06.06, 19:07 które prawo masz na myśli? ten abstrakcyjny zbiór przepisów czy praktykę interpretacji tego prawa przez takich urzędników jak prezydent Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
nicky15 Re: legalna? niemozliwe 01.06.06, 18:06 strusi_ogon napisał: > Zrównanie praw? Nie uprawiajcie propagandy. Homoseksualiści mają w tym kraju > identyczne prawa, jak heteroseksualiści (...) Przestańcie do cholery > kłamać. Nie mają. Jeżeli dwóch facetów żyje w mieszkaniu jednego z nich, to po śmierci właściciela partner, niestety, nie otrzyma w spadku mieszkania, tak jak współmałżonek. Rodzina zmarłego może wykopać go na bruk. A poza aspektami czysto prawnymi... Niedawno doszłam do wniosku, że gdybym była lesbijką, to bałabym sie do tego przyznać np. przed sąsiadami, nawet mieszkając w dużym mieście. Udawałabym, że partnerka to moja siostra, kuzynka, koleżanka itp. Dopóki to się nie zmieni, uważam, że geje mają powody do urządzania demonstracji. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: legalna? niemozliwe 01.06.06, 18:14 Jak facet zyje w mieszkaniu kobiety to po jej smierci tez rodzina go moze wywalic. Dlatego istnieje mozliwosc napisania testamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: legalna? niemozliwe 01.06.06, 19:07 napisać sobie można, ale to niczego nie zmienia - jako osoba obca i tak zostanie wykopany Odpowiedz Link Zgłoś
strusi_ogon Re: legalna? niemozliwe 01.06.06, 18:25 Kobieto, czy ty w ogole rozumiesz, na czym polega dyskryminacja wobec prawa? Drugi facet nie będzie dziedziczyl nic po tamtym po tamtym BEZ WZGLĘDU na swoją orientację seksualną. Homoseksualny mężczyzna ma dokladnie takie same prawo, jak heteroseksualny - MOŻE ożenić się z kobietą. A to, że go kobiety nie interesują, to tylko i wyłącznie jego problem. Ja też nie lubię płacić podatków. I wcale nie krzyczę, że jestem z tego powodu dyskryminowany, bo powinni mnie zwolnić z ich płacenia, skoro ich nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: legalna? niemozliwe 01.06.06, 19:09 dlatego właśnie ustawa o rejestrowanych związkach partnerskich była dobrym rozwiązaniem - dla rozwiania wątpliwości: ona dotyczyła WSZYSTKICH związków, a więc zarówno hetero jak i homo. Odpowiedz Link Zgłoś
strusi_ogon Re: legalna? niemozliwe 01.06.06, 20:03 pe1 napisał: > dlatego właśnie ustawa o rejestrowanych związkach partnerskich była dobrym > rozwiązaniem - dla rozwiania wątpliwości: ona dotyczyła WSZYSTKICH związków, a > więc zarówno hetero jak i homo. I niesamowicie ułatwiała różnym kombinatorom robienie z państwa balona Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel No to jest odkrycie na poziomie Korwina... 01.06.06, 20:13 Nie ma wprowadzonych terminów homo/hetero... Nie musi być - skuteczna dyskryminacja nie wymaga instalowania jej wprost. Nigdzie w prawie nie ma zapisu "dyskryminujmy kobiety", a nawet jest sporo zapisów przeciwnych, ale dyskryminacja taka ma przecież miejsce. A jeśli chcesz przykład wprost ujętej dyskryminacji, to zobacz sobie art. 18 Konstytucji (która poza tym jednym wyżebranym przez prawicę zapisem jest wcale niezła). Odpowiedz Link Zgłoś
hektor_wektor Re: Precz z Wałęsą !!! 01.06.06, 16:55 Na dwa-tysiące-szesc pc-speakerów podpiętych pod mks_vira AD1993! h_w Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Jesteś w mniejszośc wedle badań 85 % polaków nie 01.06.06, 17:38 lubi dewiantów seksualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix A kto powiedzial ze w kraju praworzadnym 01.06.06, 17:51 wiekszosc moze wymusic na mniejszosci zakaz demonstrowania? Demokracja to miedzy innymi wlasnie respektowanie praw demokratycznych mniejszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Jesteś w mniejszośc wedle badań 85 % polaków 01.06.06, 18:03 i 75% nie lubi szpinaku ale to nie jest powód zeby zakazac jedzenia zielonego swinstwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 99.99% Polakow na pytanie czy podatki powinienes 01.06.06, 18:06 placic Ty czy oni odpowiedza, ze Ty. I co? Uchwalic takie prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Precz z dewiantami !!! 02.06.06, 08:34 xawler napisał: > Precz z homofobami! ------------------------------------------ Kiedy obskurancka mniejszość narzuca swoje poglądy i upodobania milczącej więkrzości to jest faszyzm.Z demokracją nie ma to nic wspólnego. Sięgamy dna. Odpowiedz Link Zgłoś
saggas1 Re: Precz z dewiantami !!! 01.06.06, 16:47 Wyjdzcie łobuzy z Naszego Forum w Naszej Gazecie! Wolność Człowieka zwycięży! Nigdy nie zrozumiecie jak to jest gdy trzeba ukrywać przed otoczeniem fakt, że kocha się inaczej - mężczyznę, kobietę, dziecko poniżej 11 roku życia, zwierzę hodowlane i dzikie, drób przydomowy i ptactwo wodne, Na szczęście czas oszołomów mija! Wywalczymy Wolność dla wszystkich Mniejszości! I tych co wąchają i chcą być wąchani! I nikt nie zabroni nam na publiczne wyrażanie TYCH uczuć! Towarzysze Geje z zaprzyjaźnionych Republik UE przyjadą i pomogą nam! Żyj nam Biedroniu kochany sto lat! I nie przejmuj się! To szuje - antysemici, czyli faszyści i SSmani! Odpowiedz Link Zgłoś
nrslovo Re: Precz z dewiantami !!! 01.06.06, 17:21 Super. Proponuje jeszcze do tego spisu wolnosci dolaczyc instrukcje jak ja tzn ta wolnosc uprawiac . Np z drobiem domowym lub "mezczyzna" Odpowiedz Link Zgłoś
dx7 Re: Precz z dewiantami !!! 02.06.06, 00:27 Jak wolisz z drobiem to uprawiaj ja z drobiem o ile drob wyrazi zgode. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_bzyku Re: Precz z dewiantami !!! 01.06.06, 19:09 Cioty ...nazywasz normalem? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Cioto - jestes normalna? 01.06.06, 21:29 Jezeli jestes "francuskim wzorcem metra" normalnosci, to wole sie przestawic na miary imperialne. jola_bzyku napisała: > Cioty ...nazywasz normalem? Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Precz z dewiantami !!! 01.06.06, 19:12 bromba2 napisał: > Normalni ludzie w normalnym kraju !! Precz z brombami:):);) Nb. Naprawde myślę, że okropny ten bromba (Wojtyszki). Wyjatkowo pretensjonalna prezentacja filozofii. Zawsze to samo, niby pokora poznawcza, a i tak wyłazi w paru miejscach dogmatyk. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: Precz z dewiantami !!! 01.06.06, 21:30 to ten kraj jest normalny? Odpowiedz Link Zgłoś
zyta17 Re: Precz z dewiantami !!! 01.06.06, 22:30 Kochanku, w tym kraju nic juz nie jest normalne.hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
marucins Re: Precz z dewiantami !!! 02.06.06, 07:27 **bromba2** "Normalni ludzie w normalnym kraju !!" co to znaczy normalni? Jeśli twój syn urodzi się z odmienną orientacją to bedzie nienormalny i co wyrzekniesz się go ? Co ty pleciesz człowieku sam jesteś dewiantem. Odpowiedz Link Zgłoś
kardynal_pacelli1 Re: Precz z dewiantami !!! 02.06.06, 09:24 bromba2 napisał: > Normalni ludzie w normalnym kraju !! Tak masz rację weszpolacy nauczą wszystkich normalności.Jak nie będą chcieli po dobroci to pałką i kijem. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Parada Równości legalna 01.06.06, 16:32 Ura! Ura! Ura! Niech zyje europeska "demoktacja" a "wolnosc"! www.fontanka.ru/166061 Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos junkier!!! gdzie jesteś, temat dla twoich 01.06.06, 16:33 kretynizmów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: junkier!!! gdzie jesteś, temat dla twoich 01.06.06, 17:11 Bujaj sie homosiu Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: junkier!!! gdzie jesteś, temat dla twoich 01.06.06, 21:07 nie jestem homosiem ale jak ci ulżyło wyzywając mnie to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Junkier ma ban'a - thanks to yours truly - 01.06.06, 21:26 "Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie" - ma to za to co zrobil mi wczoraj. Brzydze sie tym, ale nie bedzie byle pluskwa bluzgala i zatykala mnie "w imie wolnosci slowa", a sama korzystala z tego przywileju. Wiec Junkier wroci za godzine (czyli po 22:00) i bedzie plakal. el_bigos napisał: > nie jestem homosiem ale jak ci ulżyło wyzywając mnie to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Odwolać Kochalskiego ! On chyba też. 01.06.06, 16:34 STOP propagandzie pederastii. Odpowiedz Link Zgłoś
93sw Re: Odwolać Kochalskiego ! On chyba też. 01.06.06, 16:35 wlodzimierz.ilicz - ale ty nie żyjesz... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz W.I.L - wiecznie żywy. Zapraszam na Plac Czerwony! 01.06.06, 17:11 Odpowiedz Link Zgłoś
xawler Re: Odwolać Kochalskiego ! On chyba też. 01.06.06, 16:37 STOP glupocie homofobow! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Odwolać Kochalskiego ! On chyba też. 02.06.06, 08:58 xawler napisał: > STOP glupocie homofobow! ------------------------------------- Kiedy bronię prawa do mojego systemu wartości to jakiś "użyteczny idiota"nasywa mnie homofobem!Mniejszość narzucająca swoje przekonania więkrzości to FASZYZM,a wy tak nie lubicie tego słowa Odpowiedz Link Zgłoś
xawler Brawo! 01.06.06, 16:36 Zgodzili sie bo nie mieli wyjscia... zwyciestwo demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Bardzo słusznie!!! 01.06.06, 16:37 Odebrać temu towarzystwu aureolę "męczenników", obnażyć ich naturę. "Niech ich zobaczą" - to wystarczy. Natomiast należałoby zrobić porządek z MW i różnego rodzaju mętami, które się pod ich akcje podczepiają - bo wielu osobom niechętnym "homokulturze" jest po prostu wstyd mieć takich "sojuszników". Odpowiedz Link Zgłoś
promohomo Re: Bardzo słusznie!!! 01.06.06, 16:52 > wielu osobom niechętnym > "homokulturze" jest po prostu wstyd mieć takich "sojuszników". Jak sie ma faszyzujące poglądy, należy zaakceptować podobne poglądy u prawdziwych nazioli. Na tym polega przecież prawicowa tolerancja. Odpowiedz Link Zgłoś
memhos Oni nie zejda do 13.00 z ulicy... 01.06.06, 16:45 Cieszy mnie decyzja wladz, ale obawiam sie, ze o 13.00 PR spotka czekajaca na nia mlodziez WP - po czym nie dostanie zgody na dalszy przemarsz Odpowiedz Link Zgłoś
xawler Re: Oni nie zejda do 13.00 z ulicy... 01.06.06, 16:46 a ja raczej jestem pewny ze marsz rownosci zmieni trase :) Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Oni nie zejda do 13.00 z ulicy... 01.06.06, 21:51 Jeśli oni nie zejdą, to użyje się broni gladkolufowej z gumowymi kulami,armatek wodnych,i gazów lzawiących,tak aż ta faszystowska holota popamięta do końca życia! Odpowiedz Link Zgłoś
xawler !!!!!!! Po co parady rownosci? !!!!!!!!!!!! 01.06.06, 16:48 Pobrane ze strony orgranizatow. Zapraszam Wszystkich! Co to jest Parada Równości? To wydarzenie kulturalne, w czasie którego lesbijki, geje, osoby biseksualne i transgenderowe (LGBT), a także ich heteroseksualni przyjaciele celebrują i prezentują kulturę lesbijsko-gejowską i wzywają do poszanowania podstawowych praw mniejszości seksualnych. O jakie prawa chodzi? Chodzi o wolność lesbijek, gejów, osób biseksualnych i transgenderowych od dyskryminacji. O zrównanie praw związków homoseksualnych i heteroseksualnych. O równe prawa dla wszystkich ludzi. Chodzi w dużej mierze o respektowanie praw seksualnych. W 1997 r. Światowe Towarzystwo Seksuologiczne wydało Deklarację Praw Seksualnych, przyjętą następnie przez Światową Organizację Zdrowia (WHO). Do podstawowych praw należą między innymi: - prawo do wolności seksualnej, czyli indywidualną możliwość wyrażania pełni potencjału seksualnego, - prawo do seksualnej odrębności, integralności i bezpieczeństwa, a więc do podejmowania niezależnych decyzji dotyczących własnego życia seksualnego, - prawo do seksualnej równości, a więc wolności od dyskryminacji niezależnie od płci, orientacji seksualnej, wieku, rasy, klasy społecznej, wyznania czy niepełnosprawności, - prawo do emocjonalnego wyrażania seksualności, obejmującego komunikowanie się, dotyk, wyrażanie uczuć i miłość. Ale po co w ogóle organizować takie parady? Nie można inaczej dochodzić swoich praw? Przez wieki osoby homoseksualne i transgenderowe były prześladowane – traktowane jako przestępcy, grzesznicy lub chorzy i zamykane w więzieniach, skazywane na banicję lub ciężkie roboty, a w ciągu ostatnich 150 lat również poddawane leczeniu psychiatrycznemu. Obecnie ludzie LGBT nadal bywają źle traktowani przez własne rodziny, zwalniani z pracy, padają ofiarą agresji słownej i fizycznej. Parada Równości to dzień, w którym mówią: „Istniejemy. Jesteśmy dumni z tego, jacy jesteśmy. Chcemy świętować naszą obecność, bo mamy prawo być widoczni, tak samo jak ludzie heteroseksualni”. Ponadto Parada Równości to wesołe wydarzenie, święto, w czasie którego wszyscy, niezależnie od orientacji seksualnej mogą się dobrze bawić. Skąd wywodzą się parady lesbijsko-gejowskie? W latach 50-60 w Stanach Zjednoczonych jedynym miejscem, gdzie lesbijki, geje, ludzie biseksualni i transgenderowi mogli się spotykać, były specjalne bary. Były one częstym obiektem nalotów policji, która, szukając rzekomo naruszeń koncesji na sprzedaż alkoholu, aresztowała zgromadzonych bez wyraźnego powodu, a ich nazwiska następnie często były publikowane w prasie. W czasie kolejnego nalotu w 1969 r. goście nowojorskiego baru Stonewall Inn postanowili stawić opór policji. Rozpoczęły się kilkudniowe zamieszki, które dały początek współczesnemu ruchowi lesbijsko-gejowskiemu. Od tego czasu osoby homo-, biseksualne i transgenderowe świętują dni dumy lesbijsko-gejowskiej upamiętniając wydarzenia roku 1969 i wzywając do poszanowania podstawowych praw obywatelskich osób LGBT. Czy mogę przyjść na Paradę Równości, jeśli jestem osobą heteroseksualną? Tak! Parada Równości to święto dla wszystkich ludzi. Nie jest przeznaczona tylko dla osób LGBT. Mogą w niej uczestniczyć wszystkie osoby wspierające równe prawa mniejszości seksualnych, np. przyjaciele i rodzice gejów, lesbijek, osób biseksualnych i transgenderowych. Możesz przyjść popatrzeć, a nawet samemu maszerować w paradzie. A dlaczego nie ma parad dla osób heteroseksualnych? Większość ludzi jest heteroseksualnych. Nie są oni obiektem dyskryminacji z powodu orientacji seksualnej, nie są z tego względu obiektem agresji, pogardy oraz niewybrednych żartów. Ich związki są uznawane przez prawo. Większość z nich nie zastanawia się nad swoją heteroseksualnością i dlatego może nie czuć szczególnej potrzeby utwierdzania innych w przeświadczeniu o wartości heteroseksualności. Dla osób nieheteroseksualnych i transgenderowych seksualność stała się ze względu na represje społeczne ważną częścią ich tożsamości. Większość grup uciskanych tworzy swoją własną kulturę i pragnie ją celebrować. Tak samo wygląda kwestia kultury lesbijsko-gejowskiej. Nie jest ona powodem do wstydu i ukrywania się, ale do dumy. Dlaczego geje i lesbijki chcą się obnosić ze swoją orientacją? Należy tu poruszyć dwie sprawy. W życiu codziennym to, co nazywane jest u ludzi homoseksualnych „obnoszeniem się”, u ludzi heteroseksualnych uznawane jest za normę. Trzymanie się za rękę czy okazywanie sobie uczuć w miejscach publicznych, a także opowiadanie o tym, jak się spędziło weekend ze swoim partnerem czy partnerką nie jest więc obnoszeniem się, lecz tym samym, co robią osoby heteroseksualne nie budząc powszechnego sprzeciwu. Z kolei Parada Równości jest świętem. Podobnie jak podczas karnawału w Rio, w ten specjalny dzień uczestnicy przebierają się w kolorowe stroje aby wspólnie bawić siebie i zgromadzonych widzów tańcem, śpiewem i muzyką. Trudno byłoby nazwać paradą i ciekawym widowiskiem przemarsz smutnych ludzi w szarych strojach, takich, jakie nosi się na co dzień do pracy czy szkoły. Oczywiście, nie wszyscy uczestnicy parad lesbijsko-gejowskich ubierają się w kolorowe stroje, bo ludzie LGBT i ich przyjaciele są – tak jak wszyscy – zbiorowością zróżnicowanych osób, z których każda jest niepowtarzalna. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: !!!!!!! Po co parady rownosci? !!!!!!!!!!!! 02.06.06, 16:15 xawler napisał:> Co to jest Parada Równości? > To wydarzenie kulturalne, w czasie którego lesbijki, geje, osoby biseksualne i > transgenderowe (LGBT), a także ich heteroseksualni przyjaciele celebrują i > prezentują kulturę lesbijsko-gejowską i wzywają do poszanowania podstawowych > praw mniejszości seksualnych. ------------------------------------------ Jakiego poszanowania?To ja żądam poszanowania dla mojej kultury! Żyjemy w świecie gdzie dzieci rodzą się ze związku dwu płci.To jest fundament karzdego społeczeństwa,a odchylenia od normy mogą być TOLEROWANE jeżeli nie zagrażają swoją skalą i rodzajem istnieniu porządku społecznego. Kultura pedałów i lesbijek?A cóż to takiego?Element aspołeczny może być TOLEROWANY!Ale,żeby żądał równych praw?!A niby czemu mam się na to zgodzić? Cóż tak cennego wnoszą do wspólnoty oprócz swojej rozpasanej chuci,maskowanej gadaniem o inności.Nie jestem krwiożerczym myśliwym polującym na zboczeńców,ale o swoje prawa i prawa moich dzieci zamierzam walczyć.W moim kodeksie wartości miejsce zboczeńców jest na marginesie społeczeństwa,a nie w jego centrum. I proszę mi nie wciskać głupot o żekomej "inności" Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Nawet dzieci, gdy chcą powiedzieć.. 04.06.06, 00:18 że coś jest bardzo brzydkie ..mówią ,,pe'' !!.. Odpowiedz Link Zgłoś
akaida [...] 01.06.06, 16:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 MW powinna.... 01.06.06, 16:53 ... zorganizować w tym czasie na drugim końcu miasta wiec w sprawie legalizacji miękkich narkotyków. Przyszłoby na "paradę równości" ze 4 osoby (plus niemieckie homobojówki) Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Nareszcie demokratyczna decyzja 01.06.06, 16:59 Przywracajaca Polske ze sredniowiecza do wspolczesnosci,dobrym patronem parady rownosci byl by Arcybiskup Petz. Odpowiedz Link Zgłoś
xawler Re: Nareszcie demokratyczna decyzja 01.06.06, 17:01 Jakbys nie zauwazyl.. to nie parada pedofilow, z pewnoscia wielu chcialoby ja taka widziec bo to ulatwia krytyke (patrz posel Wierzejski) Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Dobry pomysł. Albo przyłączyć się do parady ... z 01.06.06, 17:37 hasłami legalizacji pedofilii i zoofilii jak w Holandii. Oraz dostępu do zmarłych dla nekrofilii ... Odpowiedz Link Zgłoś
dx7 Re: Dobry pomysł. Albo przyłączyć się do parady . 02.06.06, 00:30 Nastepny debil nie rozrozniajacy nekrofilii albo zoofilii od homoseksualizmu ... Slowo debil jest jak najbardziej na rzeczy i zgodne z semantyka. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: STOP wstrętnym pedaluchom! 01.06.06, 17:17 no nawarazniej trzyba byc wlasnie takim burakiem, zeby sie tak burzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
cezar113 Re: Parada Równości legalna 01.06.06, 16:59 Czy świat,zwarjował,czy co?bo nie rozumie,czego młodzi ludzie się domagają,chodzić po ulicy nago, uprawiać seks jak zwierzęta,czy tak ma wyglądać przyszłość...Ludzie aż strach pomyśleć,przecież my mamy rozum większy niż zwierzęta,nie dajmy się zwarjować.. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Parada Równości legalna 01.06.06, 17:02 No swiat nie wariuje przypomni sobie ere Rzymska bylo to samo czyli historia sie powtarza. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_drink Re: Parada Równości legalna 01.06.06, 17:07 cezar113 napisał: > Czy świat,zwarjował,czy co?bo nie rozumie,czego młodzi ludzie się > domagają,chodzić po ulicy nago, uprawiać seks jak zwierzęta,czy tak ma wyglądać > przyszłość...Ludzie aż strach pomyśleć,przecież my mamy rozum większy niż > zwierzęta,nie dajmy się zwarjować.. wlasnie widze...rozum wiekszy nic...no wlasnie...nie bardzo wiem co... odpowiedz: swiat nie zwariowal, zawsze taki byl a o tym zeby ktos domagal sie prawa do wymienionych przez Ciebie rzeczy to ja jeszcze nie slyszalam...moze Ty w swoich kregach slyszales??? Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Parada Równości legalna 01.06.06, 17:12 Większy nie znaczy bardziej wydajny - co ilustruje dokładnie Twój przykład... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d i tak jest duzo ludzi... 01.06.06, 17:18 wiec kilka tysiecy osob ktore nie chca uprawiac seksu z plcia przeciwna nie zaszkodzi naturalnemu przyrostow ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
boy808 Re: Parada Równości legalna 01.06.06, 17:08 Ubolewam, że w Polsce nadal spora część społeczeństwa ma tak bardzo ograniczone poglądy. Znam jedną panienkę z MW. Najśmiejszneiejsze jest to, że protestuje przeciwko prawom homoseksualistów, a sama jest lesbijką :D Z tego co się dowiedziałem takich przypadków w korpusach MW jest znacznie więcej. Parodia :D:D:D Mam nadzieję, że Parada Równości się odbędzie i trzymam za to kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier No to lewacki motłoch będzie miał radochę ! 01.06.06, 17:10 No to lewacki motłoch będzie miał radochę! "Niech nas zobaczą", wreszcie to bzdurne hasełko doczeka się realizacji. Co za wzruszenie! I przyjdą zniewieściałe indywidua i będą popiskiwać te swoje żenujące hasełka w towarzystwie lewaków, anarchistów, rastafanów i innych subkultur mających podstawowe problemu z zachowaniem codziennej higieny i powstrzymaniem się od zażywania środków odurzających. Można podsumować ich krótko: regres ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
ismael Re: No to lewacki motłoch będzie miał radochę ! 01.06.06, 17:18 junkier-regres ludzkosci to takie smiecie jak ty klikajace w klawiature parchu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: No to lewacki motłoch będzie miał radochę ! 01.06.06, 17:21 Pedzie nawet przeklenstw nie potrafia miotac. Zrozum, ze slowo "parch" w zadnej mierze nie odnosi sie do mie tylko do ciebie i tobie bliskich, bo wiadomo kto ta lewacka ideologie popiera. Chyba ze juz do reszty ta trawka mozg ci zniszczyla i nawet znaczenia slow nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ismael [...] 01.06.06, 17:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: No to lewacki motłoch będzie miał radochę ! 01.06.06, 17:30 Buahaha! Ale to pedzie i brudni lewacy w spolecznym odbiorze sa smeiciami i tego nie zmienisz zadnymi zalosnymi paradami, haha! Pedzio = wyrzutek , zero, nic. Odpowiedz Link Zgłoś
ismael Re: No to lewacki motłoch będzie miał radochę ! 01.06.06, 17:35 junkier napisał: > Buahaha! Ale to pedzie i brudni lewacy w spolecznym odbiorze sa smeiciami i > tego nie zmienisz zadnymi zalosnymi paradami, haha! Pedzio = wyrzutek , zero, > nic. Olewam pedzi i lewactwo , naucz sie czytać ze zrozumieniem to moze ci sie rozjasni w pomrocznej łepetynie, ta demonstracja jest demonstracją nie tylko pedzi i lesbijek ale równiez ludzi chcacych zaprotestowac przeciwko kaczyzmowi i klerykalizcjo-faszyzacji tego zapyziałego kraiku. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: No to lewacki motłoch będzie miał radochę ! 01.06.06, 17:41 ismael napisał: > ludzi chcacych zaprotestowac przeciwko kaczyzmowi Rwiesz sie z motyka na slonce. Zamiast bezproduktywnie pilowac gebe na tej paradzie zrob cos pozytecznego, np. sprzatnij swoj pokoj albo doprowadz garderobe do stanu przyzwoitosci, bo nie jest z tym najlepiej z pewnoscia. Mozesz takze wykonac jakies prace spolecznie uzyteczne, np. zamiesc park miejski. i klerykalizcjo-faszyzacji ????????????????????????????????????????????????????????????????? Dzwon na 999. >>tego zapyziałego kraiku. Jesli sie nie podoba to wyjedz. Baba z wozu, koniom lzej. Odpowiedz Link Zgłoś
ismael Re: No to lewacki motłoch będzie miał radochę ! 01.06.06, 17:51 Ty tez zrob cos pozytecznego:idź sie powies pod mostem .Rodzinka odetchnie od twojego smrodu czarnego. PS. od sprzatania w domu mam sprzataczke ukrainke...,miła pani mgr. ze Stanisławowa. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: No to lewacki motłoch będzie miał radochę ! 01.06.06, 17:54 Nie przypuszczam zeby kogos obchodzily twoje prywatne wynurzenia. A sprawa pracy na czarno powinny zajac sie odpowiedni sluzby. Wiadomo, lewacy zawsze maja problemy z przestrzeganiem prawa i co gorsza, wcale sie z tym nie kryja. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: No to lewacki motłoch będzie miał radochę ! 01.06.06, 17:58 Swieta racja - od dawna postuluje, zeby ABW, CBS i teraz CBA + nowy kontrwywiad zajely sie praca na czarno. To nie do pomyslenia, zeby ludziom sie tak w glowie poprzewracalo, ze chca tak samo oszukiwac panstwo jak panstwo oszukuje ich. junkier napisał: > Nie przypuszczam zeby kogos obchodzily twoje prywatne wynurzenia. A sprawa > pracy na czarno powinny zajac sie odpowiedni sluzby. > > Wiadomo, lewacy zawsze maja problemy z przestrzeganiem prawa i co gorsza, wcale > > sie z tym nie kryja. Odpowiedz Link Zgłoś
dx7 Re: No to lewacki motłoch będzie miał radochę ! 02.06.06, 00:32 A twoje kogos obchodza???? Wiadomo prawacy zawsze dorabiaja sie kosztem biednych .... i oglupialych przez ich hasla. Caluj kaczora twojego idola. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: No to lewacki motłoch będzie miał radochę ! 01.06.06, 17:53 Jestem pod wrazeniem. Podobnie slowo "Junkier" nie ma nic wspolnego z piecykiem gazowym, a ma z arystokracja (pruska co prawda, ale nawet i to moze uszlachetnic kogos takiego kto "potrafi miotac przeklenstwami"). Zrob reszcie (i sobie) przysluge - i nie uzywaj slow tego typu do "bliskich" osob, ktore umieszczaja tutaj posty. Teraz idz do kata, przemysl to przez piec minut po czym lec do admina, ze znow ktos "CIEBIE" (co za bezczelnosc) smie sie pouczac. junkier napisał: > Pedzie nawet przeklenstw nie potrafia miotac. Zrozum, ze slowo "parch" w zadnej > > mierze nie odnosi sie do mie tylko do ciebie i tobie bliskich, bo wiadomo kto > ta lewacka ideologie popiera. > > Chyba ze juz do reszty ta trawka mozg ci zniszczyla i nawet znaczenia slow nie > znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: No to lewacki motłoch będzie miał radochę ! 01.06.06, 19:13 a może tu nie chodzi o JUNKIER tylko o JUNK ? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Nie - chodzi o to, ze Junkier ma ban'a na 3 godzin 01.06.06, 19:16 y. Teraz jest frustratem bo nie moze odpowiedziec. pe1 napisał: > a może tu nie chodzi o JUNKIER tylko o JUNK ? Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Takie jest miasto. Subwersywne i niegrzeczne. 01.06.06, 17:18 Takie jest miasto. Subwersywne i niegrzeczne. Olaboga ! Sodoma i Gomora ! Na "porzadnej" wsi tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
armaestro1 Re: No to lewacki motłoch będzie miał radochę ! 01.06.06, 17:39 Ja jestem prawicowcem i katolikiem i popieram ta paradé! Nie wiem jak ty ale ja dokladnie przeczytalem Biblié i wynika z niej ze nawet naszych wrogów mamy kochac! Ty tymczasem mówisz jézykiem nienawisci! To jest zenujace.Czy oni cos Ci zrobili zlego? Nie sádzé. Wiec daj im paradowac,jest w koncu demokracja, wolnosc slowa i zrzeszania sie, a na dodatek jest to legalna demonstracja. To ze nie zgadzasz sie z czyimis pogládami to nie znaczy ze masz to akceptowac ale TOLEROWAC. Tolerancja to jest to czego jeszcze musisz sie nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: No to lewacki motłoch będzie miał radochę ! 01.06.06, 17:42 >>>Tolerancja to jest to czego jeszcze musisz sie nauczyc. Niczego nie musze. Poza tym, nie osmieszaj sie. Skoro przyznajez sie do wiary katolickiej, to wiesz co Kosciol mowi o h-seksualizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: No to lewacki motłoch będzie miał radochę ! 01.06.06, 17:55 Co to jest h-seksualizm? Hetero-seksualizm? Czy tez moze (jak w Twoim przypadku) hand-sex? junkier napisał: > >>>Tolerancja to jest to czego jeszcze musisz sie nauczyc. > > > Niczego nie musze. > > Poza tym, nie osmieszaj sie. Skoro przyznajez sie do wiary katolickiej, to > wiesz co Kosciol mowi o h-seksualizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: No to lewacki motłoch będzie miał radochę ! 01.06.06, 17:40 toz, przestan byc takim narcyzem i ciagle mowc o sobie i tylko o sobie, ty regresie POLSKIEJ ludnosci Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Cóż, Kochalski narobił w gacie przed pedałami z Re 01.06.06, 17:11 ichu. To ludzkie... Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Wogóle co w Polsce mają do szukania dewanci z 01.06.06, 17:35 Niemiec ? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Jakby jaki pedał Thuska przyzwoicie spenetrował,al 01.06.06, 17:54 e tak solidnie, łubu-dubu, toby natychmiast zmienił front i darł mordę pod tęczową flagą. Widze w nim b.wyraźne skłonności, on po prostu nie trafił jeszcze na swego, biedak...:) Odpowiedz Link Zgłoś
sjoz Re: Wogóle co w Polsce mają do szukania dewanci z 01.06.06, 18:46 Ilosc twoich postow niestety nie przeradza sie w jakosc Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d 500 lysych... 01.06.06, 17:15 wow..toz to kwiat polskie mlodziezy.. ja tam nie chce ich kultury i tradycji..bo nie pamietam,,zeby glupota byla tradycja w polska...a lysa pala kultura... Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Smutny prawda, że w Polsce ludzie normalni też 01.06.06, 17:33 moga demonstrować. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Von_thusk - normalny ?Eee :)) Przecie to wyraźny z 01.06.06, 18:02 bok, który cierpi i nie może pogodzic się ze swoją "anormalnością" :). I stąd ten rozpaczliwy, dziki bełkot... Syndrom charakterystyczny dla wielu sadystów, często wśród SS i SAmanów, np... Nienawidził taki pedałów, ale jak go do baby dopuścili, to zero :( Odpowiedz Link Zgłoś
wynocha_buraki nadają sie do Ministerstwa Gospodarki Morskiej... 01.06.06, 17:30 będą siedzieć z Wiecheckim na molo w Międzyzdrojach i snuć wizję naszej przyszłej potegi na morzach i oceanach...tylko do tego sie nadają głąby Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Trzeba zmienić prawo. Zakazać marszy promujących 01.06.06, 17:34 postawy dewiacyjne. W Holandii przyzwolenie na nie doprowadziło do żadań legalizacji pedofilii ! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Trzeba zmienić prawo. Zakazać marszy promując 01.06.06, 19:14 Co to jest Parada Równości? To wydarzenie kulturalne, w czasie którego lesbijki, geje, osoby biseksualne i transgenderowe (LGBT), a także ich heteroseksualni przyjaciele celebrują i prezentują kulturę lesbijsko-gejowską i wzywają do poszanowania podstawowych praw mniejszości seksualnych. O jakie prawa chodzi? Chodzi o wolność lesbijek, gejów, osób biseksualnych i transgenderowych od dyskryminacji. O zrównanie praw związków homoseksualnych i heteroseksualnych. O równe prawa dla wszystkich ludzi. Chodzi w dużej mierze o respektowanie praw seksualnych. W 1997 r. Światowe Towarzystwo Seksuologiczne wydało Deklarację Praw Seksualnych, przyjętą następnie przez Światową Organizację Zdrowia (WHO). Do podstawowych praw należą między innymi: - prawo do wolności seksualnej, czyli indywidualną możliwość wyrażania pełni potencjału seksualnego, - prawo do seksualnej odrębności, integralności i bezpieczeństwa, a więc do podejmowania niezależnych decyzji dotyczących własnego życia seksualnego, - prawo do seksualnej równości, a więc wolności od dyskryminacji niezależnie od płci, orientacji seksualnej, wieku, rasy, klasy społecznej, wyznania czy niepełnosprawności, - prawo do emocjonalnego wyrażania seksualności, obejmującego komunikowanie się, dotyk, wyrażanie uczuć i miłość. Ale po co w ogóle organizować takie parady? Nie można inaczej dochodzić swoich praw? Przez wieki osoby homoseksualne i transgenderowe były prześladowane – traktowane jako przestępcy, grzesznicy lub chorzy i zamykane w więzieniach, skazywane na banicję lub ciężkie roboty, a w ciągu ostatnich 150 lat również poddawane leczeniu psychiatrycznemu. Obecnie ludzie LGBT nadal bywają źle traktowani przez własne rodziny, zwalniani z pracy, padają ofiarą agresji słownej i fizycznej. Parada Równości to dzień, w którym mówią: „Istniejemy. Jesteśmy dumni z tego, jacy jesteśmy. Chcemy świętować naszą obecność, bo mamy prawo być widoczni, tak samo jak ludzie heteroseksualni”. Ponadto Parada Równości to wesołe wydarzenie, święto, w czasie którego wszyscy, niezależnie od orientacji seksualnej mogą się dobrze bawić. Skąd wywodzą się parady lesbijsko-gejowskie? W latach 50-60 w Stanach Zjednoczonych jedynym miejscem, gdzie lesbijki, geje, ludzie biseksualni i transgenderowi mogli się spotykać, były specjalne bary. Były one częstym obiektem nalotów policji, która, szukając rzekomo naruszeń koncesji na sprzedaż alkoholu, aresztowała zgromadzonych bez wyraźnego powodu, a ich nazwiska następnie często były publikowane w prasie. W czasie kolejnego nalotu w 1969 r. goście nowojorskiego baru Stonewall Inn postanowili stawić opór policji. Rozpoczęły się kilkudniowe zamieszki, które dały początek współczesnemu ruchowi lesbijsko-gejowskiemu. Od tego czasu osoby homo-, biseksualne i transgenderowe świętują dni dumy lesbijsko-gejowskiej upamiętniając wydarzenia roku 1969 i wzywając do poszanowania podstawowych praw obywatelskich osób LGBT. Czy mogę przyjść na Paradę Równości, jeśli jestem osobą heteroseksualną? Tak! Parada Równości to święto dla wszystkich ludzi. Nie jest przeznaczona tylko dla osób LGBT. Mogą w niej uczestniczyć wszystkie osoby wspierające równe prawa mniejszości seksualnych, np. przyjaciele i rodzice gejów, lesbijek, osób biseksualnych i transgenderowych. Możesz przyjść popatrzeć, a nawet samemu maszerować w paradzie. A dlaczego nie ma parad dla osób heteroseksualnych? Większość ludzi jest heteroseksualnych. Nie są oni obiektem dyskryminacji z powodu orientacji seksualnej, nie są z tego względu obiektem agresji, pogardy oraz niewybrednych żartów. Ich związki są uznawane przez prawo. Większość z nich nie zastanawia się nad swoją heteroseksualnością i dlatego może nie czuć szczególnej potrzeby utwierdzania innych w przeświadczeniu o wartości heteroseksualności. Dla osób nieheteroseksualnych i transgenderowych seksualność stała się ze względu na represje społeczne ważną częścią ich tożsamości. Większość grup uciskanych tworzy swoją własną kulturę i pragnie ją celebrować. Tak samo wygląda kwestia kultury lesbijsko-gejowskiej. Nie jest ona powodem do wstydu i ukrywania się, ale do dumy. Dlaczego geje i lesbijki chcą się obnosić ze swoją orientacją? Należy tu poruszyć dwie sprawy. W życiu codziennym to, co nazywane jest u ludzi homoseksualnych „obnoszeniem się”, u ludzi heteroseksualnych uznawane jest za normę. Trzymanie się za rękę czy okazywanie sobie uczuć w miejscach publicznych, a także opowiadanie o tym, jak się spędziło weekend ze swoim partnerem czy partnerką nie jest więc obnoszeniem się, lecz tym samym, co robią osoby heteroseksualne nie budząc powszechnego sprzeciwu. Z kolei Parada Równości jest świętem. Podobnie jak podczas karnawału w Rio, w ten specjalny dzień uczestnicy przebierają się w kolorowe stroje aby wspólnie bawić siebie i zgromadzonych widzów tańcem, śpiewem i muzyką. Trudno byłoby nazwać paradą i ciekawym widowiskiem przemarsz smutnych ludzi w szarych strojach, takich, jakie nosi się na co dzień do pracy czy szkoły. Oczywiście, nie wszyscy uczestnicy parad lesbijsko-gejowskich ubierają się w kolorowe stroje, bo ludzie LGBT i ich przyjaciele są – tak jak wszyscy – zbiorowością zróżnicowanych osób, z których każda jest niepowtarzalna. Odpowiedz Link Zgłoś
serwal Parada Równości niestety legalna. 01.06.06, 17:32 Dziękujemy wam, miłośnicy zboczeństw i poddani Unii Europejskiej, żeście się zgodzili w "duchu braterstwa" i strachu przed obcymi mocarstwami na propagację zboczeństwa w imię "prawa" i "wolności". Odpowiedz Link Zgłoś
dlugi_22 Re: Będzie live w TVN albo Polsacie ? 01.06.06, 17:48 Jak bojówki zaczną te ciocie napieprzać, to czas antenowy może być całkiem wartościowy. Odpowiedz Link Zgłoś
peschu Re: Parada Równości niestety legalna. 01.06.06, 17:52 Jesteście śmieszni z tymi swoimi paradami: i neofaszyści z MW i niewyżyci "dyskryminowani". Przepominacie mi o paradach Irlandii Północnej jakie użądzali protestanci z trasami przez katolickie dzielnice. I były walki uliczne, latające noże, kamienie i koktaile mołotowa, a czasem ktoś jeszcze podłożył bombę. I po co to wszystko? By zademonstrować swą siłę? By się pokazać kto jaki jest "normalny"? Ważniejszy? Po co szukać okazji szukając guza przy okazji. Chciałbym was wszystkich kiedyś zobaczyć na jednym WSPÓLNYM marszu... Tylko przeciwko czemu miałby być ten marsz?... Może: PRZECIWKO GŁUPOCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Parada Równości niestety legalna. 01.06.06, 19:13 Co to jest Parada Równości? To wydarzenie kulturalne, w czasie którego lesbijki, geje, osoby biseksualne i transgenderowe (LGBT), a także ich heteroseksualni przyjaciele celebrują i prezentują kulturę lesbijsko-gejowską i wzywają do poszanowania podstawowych praw mniejszości seksualnych. O jakie prawa chodzi? Chodzi o wolność lesbijek, gejów, osób biseksualnych i transgenderowych od dyskryminacji. O zrównanie praw związków homoseksualnych i heteroseksualnych. O równe prawa dla wszystkich ludzi. Chodzi w dużej mierze o respektowanie praw seksualnych. W 1997 r. Światowe Towarzystwo Seksuologiczne wydało Deklarację Praw Seksualnych, przyjętą następnie przez Światową Organizację Zdrowia (WHO). Do podstawowych praw należą między innymi: - prawo do wolności seksualnej, czyli indywidualną możliwość wyrażania pełni potencjału seksualnego, - prawo do seksualnej odrębności, integralności i bezpieczeństwa, a więc do podejmowania niezależnych decyzji dotyczących własnego życia seksualnego, - prawo do seksualnej równości, a więc wolności od dyskryminacji niezależnie od płci, orientacji seksualnej, wieku, rasy, klasy społecznej, wyznania czy niepełnosprawności, - prawo do emocjonalnego wyrażania seksualności, obejmującego komunikowanie się, dotyk, wyrażanie uczuć i miłość. Ale po co w ogóle organizować takie parady? Nie można inaczej dochodzić swoich praw? Przez wieki osoby homoseksualne i transgenderowe były prześladowane – traktowane jako przestępcy, grzesznicy lub chorzy i zamykane w więzieniach, skazywane na banicję lub ciężkie roboty, a w ciągu ostatnich 150 lat również poddawane leczeniu psychiatrycznemu. Obecnie ludzie LGBT nadal bywają źle traktowani przez własne rodziny, zwalniani z pracy, padają ofiarą agresji słownej i fizycznej. Parada Równości to dzień, w którym mówią: „Istniejemy. Jesteśmy dumni z tego, jacy jesteśmy. Chcemy świętować naszą obecność, bo mamy prawo być widoczni, tak samo jak ludzie heteroseksualni”. Ponadto Parada Równości to wesołe wydarzenie, święto, w czasie którego wszyscy, niezależnie od orientacji seksualnej mogą się dobrze bawić. Skąd wywodzą się parady lesbijsko-gejowskie? W latach 50-60 w Stanach Zjednoczonych jedynym miejscem, gdzie lesbijki, geje, ludzie biseksualni i transgenderowi mogli się spotykać, były specjalne bary. Były one częstym obiektem nalotów policji, która, szukając rzekomo naruszeń koncesji na sprzedaż alkoholu, aresztowała zgromadzonych bez wyraźnego powodu, a ich nazwiska następnie często były publikowane w prasie. W czasie kolejnego nalotu w 1969 r. goście nowojorskiego baru Stonewall Inn postanowili stawić opór policji. Rozpoczęły się kilkudniowe zamieszki, które dały początek współczesnemu ruchowi lesbijsko-gejowskiemu. Od tego czasu osoby homo-, biseksualne i transgenderowe świętują dni dumy lesbijsko-gejowskiej upamiętniając wydarzenia roku 1969 i wzywając do poszanowania podstawowych praw obywatelskich osób LGBT. Czy mogę przyjść na Paradę Równości, jeśli jestem osobą heteroseksualną? Tak! Parada Równości to święto dla wszystkich ludzi. Nie jest przeznaczona tylko dla osób LGBT. Mogą w niej uczestniczyć wszystkie osoby wspierające równe prawa mniejszości seksualnych, np. przyjaciele i rodzice gejów, lesbijek, osób biseksualnych i transgenderowych. Możesz przyjść popatrzeć, a nawet samemu maszerować w paradzie. A dlaczego nie ma parad dla osób heteroseksualnych? Większość ludzi jest heteroseksualnych. Nie są oni obiektem dyskryminacji z powodu orientacji seksualnej, nie są z tego względu obiektem agresji, pogardy oraz niewybrednych żartów. Ich związki są uznawane przez prawo. Większość z nich nie zastanawia się nad swoją heteroseksualnością i dlatego może nie czuć szczególnej potrzeby utwierdzania innych w przeświadczeniu o wartości heteroseksualności. Dla osób nieheteroseksualnych i transgenderowych seksualność stała się ze względu na represje społeczne ważną częścią ich tożsamości. Większość grup uciskanych tworzy swoją własną kulturę i pragnie ją celebrować. Tak samo wygląda kwestia kultury lesbijsko-gejowskiej. Nie jest ona powodem do wstydu i ukrywania się, ale do dumy. Dlaczego geje i lesbijki chcą się obnosić ze swoją orientacją? Należy tu poruszyć dwie sprawy. W życiu codziennym to, co nazywane jest u ludzi homoseksualnych „obnoszeniem się”, u ludzi heteroseksualnych uznawane jest za normę. Trzymanie się za rękę czy okazywanie sobie uczuć w miejscach publicznych, a także opowiadanie o tym, jak się spędziło weekend ze swoim partnerem czy partnerką nie jest więc obnoszeniem się, lecz tym samym, co robią osoby heteroseksualne nie budząc powszechnego sprzeciwu. Z kolei Parada Równości jest świętem. Podobnie jak podczas karnawału w Rio, w ten specjalny dzień uczestnicy przebierają się w kolorowe stroje aby wspólnie bawić siebie i zgromadzonych widzów tańcem, śpiewem i muzyką. Trudno byłoby nazwać paradą i ciekawym widowiskiem przemarsz smutnych ludzi w szarych strojach, takich, jakie nosi się na co dzień do pracy czy szkoły. Oczywiście, nie wszyscy uczestnicy parad lesbijsko-gejowskich ubierają się w kolorowe stroje, bo ludzie LGBT i ich przyjaciele są – tak jak wszyscy – zbiorowością zróżnicowanych osób, z których każda jest niepowtarzalna. Odpowiedz Link Zgłoś
miliarder [...] 01.06.06, 17:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dlugi_22 Re: Nowy kanał TVN 01.06.06, 17:59 Słuchajcie, słuchajcie !!! TVN uruchamia nowy kanał tematyczny TVN GayLife ! Zapraszamy wszystkich chętnych do tworzenia zawartości. W najbliższych dniach odbędzie się casting na prowadzącą parę. Informacji udziela biuro stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dlugi_22 Re: Nowy kanał TVN 01.06.06, 18:01 Wkrótce stacje benzynowe z obsługą tylko dla mniejszości seksualnych oraz supermarkety. Pierwsza będzie Biedronka - hołd koledze Biedroniowi... Odpowiedz Link Zgłoś
93sw Re: Nowy kanał TVN 01.06.06, 18:11 Pan dlugi 22 wcale nie ma kompleksu skoro upublicznie swa dlugosc - to co napisalem jest tak samo zalosne jak twoj nick Odpowiedz Link Zgłoś
boy808 Re: parada zboczeńców 01.06.06, 21:16 Ale masz wąskie horyzonty. Współczuje ci, że twoj światopogląd jest taki... pseudointelektualny... Problemy natury emocjonalnej rozwiązuje sie u psychologa, a nie na forum Wyborczej :D Odpowiedz Link Zgłoś
kratzer Gdyby chodziło tu tylko o zboczeńców, nie byłoby 01.06.06, 23:11 problemu. O wiele gorsza rzeczą jest, że zboczeńcy chcą uczyć pozostałych co i jak mają myśleć. Dlatego wszyscy, którym leży na sercu los demokracji i wolność sumienia oraz swoboda wypowiedzi wyraźcie swój zdecydowany sprzeciw wobec tej i podobnych "parad". Nie należy ani na krok ustępować żądaniom homosiów,gdyż zostanie to wykorzystane jako pretekst, że homosie, a zatem także ich postulaty, znajdują powszechną akceptację. Zgoda lub brak sprzeciwu wobec manifestacji homosiów umożliwia im narzucenie innym fałszywego, odpowiadającego ich życzeniom znaczenia słowa "tolerancja" jako równoważnego akceptacji. Po uchwyceniu pierwszego przyczółka i przeforsowaniu żądania umożliwienia im manifestacji, pojawią się postulaty tworzenia dla nich praw nadzwyczajnych jako dla szczególnie "cierpiącej mniejszości". Następnym etapem będą coraz to bardziej "liberalne" i politpoprawnościowe ustawy w świetle których, brak "szacunku", życzliwości lub „krzywe spojrzenie” wobec homosiów et consorts, a cóż dopiero ich krytyka, są przestępstwem i podlegają karze (patrz Francja, Anglia itd.). Manifestacje homosiów nie pozwalają zachować neutralności wobec nich, tj., obojętności (bo kogo to interesuje, kto, jak i z kim współżyje?), lecz wymuszają albo ich akceptację – bo tak jest tłumaczony brak otwartego sprzeciwu, albo właśnie protest, gdyż jego brak oddaje inicjatywę tym, którzy chcą narzucić innym politpoprawnościową "tolerancję" = akceptację. Ja nie mam ochoty tłumaczyć się z moich sympatii, antypatii, ocen i w ogóle stosunku do świata i ludzi, nie chcę, by oceniali mnie urzędnicy w oparciu o przepisy skonstruowane wg politpoprawnościowej receptury i dlatego, póki jeszcze można, będę jasno dawał do zrozumienia, że jestem temu przeciwny. Dziś można na ich postulaty odpowiedzieć wzruszeniem ramion, ominąć ich i pójść dalej, ale z chwilą wprowadzenia dla nich praw nadzwyczajnych będzie to mogło być podstawą do oskarżenia z urzędu i wymierzenia kary za „wrogi/faszystowski/oszołomski/aspołeczny/ fundamentalistyczny/nacjonalistyczny/szowinistyczny”* [* - niepotrzebne skreślić lub dopisać, co kto woli] stosunek do „dyskryminowanej mniejszości”. Wbrew pozorom rzekoma „swoboda”, jakiej się domagają, ma obejmować wyłącznie jedną stronę „dyskusji”, jednocześnie oddając tej stronie kontrolę nad pozostałymi „uczestnikami”- czy przestrzegają „zasad tolerancji”? - co pozwoli założyć im knebel, jeśli tylko ośmielą wyrazić myśl niezgodną z życzeniami „strażników tolerancji”. Dlatego, mimo pozornej błahości samego „problemu”, nie należy pozostawać obojętnym, gdyż będzie to tylko kwestią czasu, kiedy stworzą z tego kolejny mechanizm kontroli politpoprawnościowej „prawomyślności”. Odpowiedz Link Zgłoś
ams83 Re: Parada Równości legalna 01.06.06, 18:05 nieszczescia chodza parami, przeciez jest bardziej niz oczywiste ze cos sie stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks [...] 01.06.06, 18:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Wydaje sie, ze MW zbyt doslownie bierze sobie do 01.06.06, 18:17 serca ten skrot myslowy "rozbic flaszke". Stad kamienie, bo po flaszce albo i dwoch myslenie przychodzi ciezko... phun napisała: > :-) Odpowiedz Link Zgłoś
prinsik Re: Parada Równości legalna 01.06.06, 18:14 Brawo Chociaz troche sprawiedliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Decyzja daje nadzieję że może należymy do Europy:) 01.06.06, 18:22 Myślę, że nie ma innej drogi, jak ta, że pomimo wściekłości faszystów i pisowskiej klero-komuny geje jednak zdobędą sobie w Polsce równe prawa obyczajowe - jak w Europie. A ludzie zobaczą, że to nie Armageddon. Co najważniejsze - będzie to dobrem nie tylko dla gejów i lesbijek, ale d l a n a s w s z y s t k i c h. W bardziej tolerancyjnym i nowoczesnym społeczeństwie k a ż d y odetchnie swobodą. Bo - nie udawajmy przed sobą - nikt tak naprawdę nie jest do konca "normalny":)) Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Marsz Tradycji Rzucania Kamieniami… 01.06.06, 18:39 i Kultury Obrażania? Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Marsz Tradycji Rzucania Kamieniami… 02.06.06, 07:31 krasnov napisał: > i Kultury Obrażania? > Czepiasz się, ze wsi przyjechali, to i wiejskie normy chcą wprowadzać. Najechało się po wojnie swołoczy wszelakiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Decyzja daje nadzieję że może należymy do Eur 01.06.06, 21:11 też mam taką nadzieję! Odpowiedz Link Zgłoś
soach Tadeusz_ja - nie ulegaj emocjom, tu nie ma z kim 01.06.06, 21:20 rozmawiać, szkoda czasu na czytanie tych chamskich odzywek. Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Decyzja daje nadzieję że może należymy do Eur 01.06.06, 22:46 Boze, uchowaj mnie od normalnych!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś