Dodaj do ulubionych

Andrzej Urbański podał się do dymisji

02.06.06, 08:15
Ile dni może trwać czytanie artykułu w Rzeczpospolitej?
Rewolucja moralna w IV RP zamieniła się w swoją własną karykaturę już dawno
temu, teraz zamienia się już w parodię karykatury.
____
Blog okrętowca
Obserwuj wątek
    • baron.baron Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:16
      Kto nastepny?:)
      • moroux Trafiony, zatopiony! 02.06.06, 08:18
        Pierwszy aferzysta rewolucji moralnej zatopiony. Kto następny?
        • mlody_junak po dymisji "urbana" 02.06.06, 08:20
          jedno jest pewne: współczynnik przystojności w pałacu wzrosnie!;)
          • moroux Re: po dymisji "urbana" 02.06.06, 08:34
            To na pewno. Co do współczynnika prawdomówności i uczciwości - wątpię.
            • lwaw Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomówności 02.06.06, 09:21
              moroux napisał:

> To na pewno. Co do współczynnika prawdomówności i uczciwości - wątpię.

... i uczciwości?
              Czy Gazeta Wybiórcza i lansowane przez nią "honorowe" postawy, czy może lider PO
              wywodzący się z "nieskazitelnego" KLD, a może nawet słynąca z uczciwości SLD?
              To bardzo ważne pytanie, bo jak obierzesz niewłaściwy wzorzec, to Twój
              współczynnik się "posypie" :-)
              • jardo-g Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 09:29
                A jak tam teczka Jarusia K.?
                • lwaw Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytanie 02.06.06, 09:32
                  • jardo-g Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 09:33
                    No Tuska teczka nie była "sfałszowana"..
                    • lwaw Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 09:38
                      jardo-g napisał:

> No Tuska teczka nie była "sfałszowana"..

Czy to jest Twoja odpowiedź???
                      • lwaw Tusk? 02.06.06, 09:39
                        • jardo-g Re: Tusk? 02.06.06, 09:42
                          "Czy Gazeta Wybiórcza i lansowane przez nią "honorowe" postawy, czy może lider
                          PO
                          wywodzący się z "nieskazitelnego" KLD, a może nawet słynąca z uczciwości SLD?
                          To bardzo ważne pytanie, bo jak obierzesz niewłaściwy wzorzec, to Twój
                          współczynnik się "posypie" :-)"

No odpowiedź jest taka, że nieskazitelnych postaw ma wg Ciebie uczyć faszysta,
                          przestępca oraz człowiek, co do którego istnieją poważne wątpliwości
                          • lwaw Re: Tusk? 02.06.06, 09:50
                            jardo-g napisał:

> No odpowiedź jest taka, że nieskazitelnych postaw ma wg Ciebie uczyć faszysta,
                            > przestępca oraz człowiek, co do którego istnieją poważne wątpliwości

Odpowiedz najpierw na moje pytanie...
                            • jardo-g Re: Tusk? 02.06.06, 10:00
                              jezu - aleś Ty niedomylny - czywiście, że zarówno środowsko gazety wyborczej, a
                              także Pan Tusk są dla mnie większymi autorytetami, niż faszysta, przestępca i
                              człowiek o niewyjaśnionej przeszłości. A w porównaniu do obecnego bagna
                              przezydentura Kwaśniewskiego jawi mi się jako wzór!!
                              • lwaw Re: Tusk? 02.06.06, 10:05
                                jardo-g napisał:

> jezu - aleś Ty niedomylny - czywiście, że zarówno środowsko gazety wyborczej, a
                                >
                                > także Pan Tusk są dla mnie większymi autorytetami, niż faszysta, przestępca i
                                > człowiek o niewyjaśnionej przeszłości. A w porównaniu do obecnego bagna
                                > przezydentura Kwaśniewskiego jawi mi się jako wzór!!

Rozumiem. Czyli tak naprawdę jeśli prezydentura Kwaśniewskiego, ułaskawiacza,
                                prezia, męża słynnej fundatorki, prawdomównego magistra, obrońcy ubeckich
                                emerytur, człowieka o czystych rękach i niepokalanej duszy, jawi Ci się jako
                                wzór, to rezygnuję z dalszej dyskusji.
                                Nie odpisuj.
                                • jardo-g Re: Tusk? 02.06.06, 10:08
                                  co to znaczy nie odpisuj - będę pisał tam gdzie mi się podoba. A w ocenie
                                  Kwaśniewskiego nie jestem osamotniony.
                                  • kontonaspam Re: Tusk? 02.06.06, 10:33
                                    Nie jesteś.
                                    W porównianiu z obecną ekipą, Kwaśniewski wydaje mi
                                    się na prawdę jasno świecącą gwiazdą. Przez ostatnie
                                    16 lat właściwie wszyscy politycy byli w coś umoczeni,
                                    Kwach nie jest tu wyjątkiem.
                                    Wolę drobnych złodzieji, od narwanych faszystów.
                                    • zyks To może być "honorowy"pretekst.Prawdziwa przyczyna 02.06.06, 10:54
                                      : niebawem rozpęta się afera korupcyjno-przetargowa w związku z zakupem
                                      pociągów do SKM Wawa za 60 mln., bzdurnie kupionych jako reklamówka wyborcza dla
                                      Kaczora i bedących zupełnym niewypałem.
                                      • zkyc Re: To może być "honorowy"pretekst.Prawdziwa przy 02.06.06, 11:03
                                        A lewa kasa za zakup TAKIEGO BUBLA MUSIAŁA BYĆ!!!!
                                        I to musiała być potężna lewa kasa, żeby przełamać wszelkie opory moralne,
                                        nawet te takie bardzo malutkie, by wydać sporo na ewidentny bubel, którego w
                                        Europie nikt nie chciał kupić!!!!!!
                                        • piglowacki Niezły i pouczający kawałek historii w RZ 02.06.06, 11:09

Przeczytajcie artykuł w RZ o Urbańskim (ten z linkiem poniżej, a nie ten o
                                          „ssiemy bzdury na maxa” z firmą). Niezły i pouczający kawałek historii z
                                          „brodą”. No i sporo charakterystyki Urbańskiego, „SAMEGO DOBRA” i Prezydenta JEGO.

Szczególnie polecam małolatom formatu „frau” czy „blada”.

RZ dzisiaj: „Urbański w kalejdoskopie”
                                          www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060602/publicystyka/publicystyka_a_5.html

…”Środowisko Urbańskiego miało pod patronatem PC zbudować pismo mogące
                                          konkurować z "Gazetą Wyborczą". Była już nawet nazwa - "Telegraf" - oraz
                                          kandydat na naczelnego - Urbański. Plany spaliły na panewce, a spółka Telegraf
                                          do dziś przedstawiana jest przez przeciwników braci Kaczyńskich jako symbol
                                          niejasnych interesów dawnego PC.

…”Kampania 1993 r. to słynny list Urbańskiego do zaatakowanego w kampanii PC
                                          Jana Lityńskiego z Unii Demokratycznej. List jest chyba najbardziej radykalnym
                                          wystąpieniem Urbańskiego przeciwko Kaczyńskiemu:

"Jako polityk staram się rozumieć racje Jarosława Kaczyńskiego. Przychodzi mi to
                                          coraz trudniej. Ale jako człowiek nie rozumiem go w ogóle. CORAZ CZĘŚCIEJ
                                          WPROWADZA DO POLSKIEJ POLITYKI JĘZYK, KTÓRY MA ZA ZADANIE PRZEDE WSZYSTKIM
                                          DEGRADOWAĆ JEGO PRZECIWNIKÓW, MA ICH NISZCZYĆ JAKO LUDZI WŁAŚNIE. Od roku nie
                                          rozmawiałem z nim. Zapamiętałem go jako dowcipnego, mądrego, ciepłego nawet
                                          człowieka, który odróżnia politykę od słownego pałkarstwa. Może się myliłem?".

Dlaczego ponownie trafił tak blisko Kaczyńskich - mimo "zdrady" z 1992 r. i
                                          tego, co robił później? Do dziś to tajemnica. - To człowiek, który potrafi
                                          rozmawiać z każdym. DLATEGO JEST POTRZEBNY KACZYŃSKIM, KTÓRZY PERMANENTNIE TOCZĄ
                                          ZE WSZYSTKIMI WOJNY - mówi rozmówca "Rz".

Urbański miał taki zwyczaj: obwieszczał światu pomysły, jeszcze zanim sprawdził,
                                          czy są realne. Większość z obiecywanych przez niego inwestycji do tej pory nawet
                                          nie ruszyła - opowiada jeden z jego ówczesnych współpracowników. - LECH
                                          POTRZEBOWAŁ TAKIEGO PROPAGANDZISTY.

Z czasem retoryka Urbańskiego zaczęła coraz bardziej przypominać poglądy braci
                                          Kaczyńskich. Kiedy SLD oskarżył go o nieprawidłowości przy przetargu na szybką
                                          kolej miejską (wygrała firma jego dawnego pryncypała Zbigniewa Jakubasa),
                                          oświadczył, ŻE ATAKI NA NIEGO TO EFEKT... PROWOKACJI WOJSKOWYCH SŁUŻB
                                          INFORMACYJNYCH.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

T.Lis o PiSiorkach w TOK FM:

„Takiej buty władzy przez 16 lat jeszcze nie było”
                                          „Oni wychodzą przed mikrofon i bez zmrużenia oka łżą, łżą, łżą, łżą”
                                          „Biel nazywana jest czernią, czerń bielą.”

• krychola Re: To może być "honorowy"pretekst.Prawdziwa przy 02.06.06, 11:13
                                          Ale jak jadę do Falenicy jak również z to mam przyjemność że nikogo w pociągu
                                          nie widzę! A więc za to chyba można było wydać te pieniądze? A ciekawe ile
                                          kosztuje eksploatacja tych pociągów? Tak osobiście to myślę że bilety nawet
                                          jednorazowe tych co jeżdżą nie zwracą kosztu wypłaty dla maszynistów i
                                          sprzątaczek które po każdym kursie sprzątają. Tylko po co skoro i tak jest
                                          czysto bo nikt nie wszedł?
                                          • 4g63 Re: To może być "honorowy"pretekst.Prawdziwa przy 02.06.06, 11:35
                                            i tak właśnie wszystko w polsce wygląda,
                                            prowizorka, byle nakraść, i wziąść łapówki,
                                            a ludzie to przecież bydło, co kogo obchodzą ...

:(
                                            • zieleniak2004 ►►► .._.. Hej przeleciał B16 na baterie R14 02.06.06, 12:17
                                              ►►► Hej przeleciał B16 na baterie R14 ◄◄◄

"Papież chce, aby Polska strzegła wiary. Bush chce, aby strzegła demokracji.
                                              Stalin też kiedyś chciał czegoś od Polski. Podobnie pewien instalator kablówki
                                              chciał mojej rodzinie wetknąć w promocji pakiet 40 kanałów satelitarnych. Ja
                                              dziękuję wszystkim serdecznie, wyciągnąłem tę wtyczkę wiele lat temu, ponieważ
                                              wolałem strzec swoich dzieci. Nie chcę aby w przyszłości musiały iść na
                                              wojnę... choćby religijną. [...]"

Zapraszamy do lektury i linkowania oraz publikowania bez ograniczeń
                                              kolejnego felietonu z cyklu "Zranione Uczucia Obywatelskie":
                                              =======================================================
                                              zieloni.org.pl/articles.php?id=1058
                                              =======================================================
                                              • maria333 Re: ►►► .._.. Hej przeleciał B1 02.06.06, 13:27
                                                Dzięki za link
                                                • znajomy_jennifer_lopez Oczywiscie ze data publikacji to nie przypadek 03.06.06, 10:05
                                                  Tak walczą ze sobą koledzy z PiS. Tym razem przeciwnik Urbańskiego
                                                  miał lepsze karty (które podrzucił "Rz"), następnym razem będzie odwrotnie.
                                                  Prawie jak Sprawiedliwość
                                  • aradian Re: Tusk? 02.06.06, 23:37
                                    Kim ty musisz być jardo-g,skoro wydajesz pochlebną opinię na temat
                                    Kwaśniewskiego. Czy masz świadomość, że ten człowiek nie może spać spokojnie????
                                    • zima0001 Re: Tusk? 03.06.06, 00:36
                                      Ja nie mogę wyjść z podziwu nad debilizmem wielu, którzy mówią o wzorowej
                                      prezydenturze Kwacha.
                                      Okazuje się że można zrobić w kraju każdy szwindel, obrazić każdą świętość,
                                      potem wszystko pieknie przykryć wielkopańskim zadęciem i już tłuszcza
                                      rozentuzjazmowana.
                            • kralik111 Re: Tusk? 02.06.06, 14:14
                              lwaw napisał:

> jardo-g napisał:
                              >
                              > > No odpowiedź jest taka, że nieskazitelnych postaw ma wg Ciebie uczyć fasz
                              > ysta,
                              > > przestępca oraz człowiek, co do którego istnieją poważne wątpliwości
                              >
                              > Odpowiedz najpierw na moje pytanie...

Twoje pytanie nie ma nic do rzeczy, bo jest ono nie na temat, jezeli dojdzie do
                              sytuacji, ze lider PO bedzie podejzany o korupcje to bedziemy o tym wtedy
                              rozmawiac, teraz mowwa jest o zlodziejach z PiS, czyli miedzy innymi o tobie,
                              bo ty broniac tych zlodzieji, esbekow i faszystow, utozsamiaz sie z nimi, taka
                              niestety lwaw jest prawda i twoje burosucze szczekanie tego nie zmieni;)
                              • premier.z.krakowa o jesteś prowokatorze 02.06.06, 14:55
                                Milcz i nie pluj tym swoim jadem.
                                Złodziejami nazywaj swoją rodzinę z PO.
                                Najpierw przedstaw jakieś doody, pokaż gdzie zostało złamane prawo, a dopiero podem otwieraj tą swoją plugawą szczekaczkę.

kralik111 napisał:

> lwaw napisał:
                                >
                                > > jardo-g napisał:
                                > >
                                > > > No odpowiedź jest taka, że nieskazitelnych postaw ma wg Ciebie uczy
                                > ć fasz
                                > > ysta,
                                > > > przestępca oraz człowiek, co do którego istnieją poważne wątpliwośc
                                > i
                                > >
                                > > Odpowiedz najpierw na moje pytanie...
                                >
                                > Twoje pytanie nie ma nic do rzeczy, bo jest ono nie na temat, jezeli dojdzie do
                                >
                                > sytuacji, ze lider PO bedzie podejzany o korupcje to bedziemy o tym wtedy
                                > rozmawiac, teraz mowwa jest o zlodziejach z PiS, czyli miedzy innymi o tobie,
                                > bo ty broniac tych zlodzieji, esbekow i faszystow, utozsamiaz sie z nimi, taka
                                >
                                > niestety lwaw jest prawda i twoje burosucze szczekanie tego nie zmieni;)
                          • konread Żal mi naszego prezydenta 02.06.06, 10:04
                            Bardzo współczuję Panu Prezydentowi, ponieważ doprawdy podle musi się czuć
                            człowiek, który utraci własny cień:(
                            • lukasito Re: Żal mi naszego prezydenta 02.06.06, 10:23
                              konread napisał:

> Bardzo współczuję Panu Prezydentowi, ponieważ doprawdy podle musi się czuć
                              > człowiek, który utraci własny cień:(
                              Teraz należy ścigać cień:)) Scigać, ścigać, ścigać:)))
                            • slawekkra Re: Żal mi naszego prezydenta 02.06.06, 10:24
                              konread napisał:

> Bardzo współczuję Panu Prezydentowi, ponieważ doprawdy podle musi się czuć
                              > człowiek, który utraci własny cień:(

Piotruś Pan?
                            • podatnik2 Nareszcie moze odejdzie ten typek 02.06.06, 10:41
                              Nigdy go nie lubilem
                          • lukasito Burza w Belwederze. Prezydent abdykował!!!!!!!!!!! 02.06.06, 10:39
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=42900778&a=42908977
                    • lukasito Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 09:41
                      jardo-g napisał:

> No Tuska teczka nie była "sfałszowana"..
                      Nie było takiej potrzeby:)) Za to u Jarka jest, bo jest on
                      zwolennikiem "kreowania historii na miarę potrzeb czasu" ;))))))
                      Np. zatrudnienie megaRomana jako ministera edu. pokazuje, że zdaniem rządzących
                      w szkołach nie trzeba kłaść uczniom do głów wiedzy a jedynie ich kształtować:))
                      Podstawowa Pralnia Mózgu nr 11 im. Romana Dmowskiego w Dziewiczych Strugach;))
                      • lwaw Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 10:00
                        lukasito napisał:

> > No Tuska teczka nie była "sfałszowana"..
                        > Nie było takiej potrzeby:)) Za to u Jarka jest, bo jest on
                        > zwolennikiem "kreowania historii na miarę potrzeb czasu" ;))))))

Kpina. Ostatnie naście lat dowodzi, że Kaczyńskich próbowano uziemić (Lesiak,
                        "Nie", "Dramat.." itp.
                        www.gazetapolska.pl/?module=content&article_id=922
                        > Np. zatrudnienie megaRomana jako ministera edu. pokazuje, że zdaniem rządzących
                        >
                        > w szkołach nie trzeba kłaść uczniom do głów wiedzy a jedynie ich kształtować:))
                        >
                        > Podstawowa Pralnia Mózgu nr 11 im. Romana Dmowskiego w Dziewiczych Strugach;))

To oczywiste, że szkoła musi i uczyć, i wychowywać. Które posunięcia Giertycha
                        oceniasz w ministerstwie, bo nie wiem o czym piszesz...
                        • lukasito Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 10:14
                          To Giertych już coś posuwał w ministerstwie? Na razie to dużo i bez sensu
                          gada;))
                          Mierzi mnie to, że oto przyszedł kolejny nieudacznik i znowu nie mówi nic na
                          temat poprawy JAKOŚCI nauczania... Mówi o rzeczach czwartorzędnych jak gabinety
                          lekarskie. W szkołach nie ma pomocy dydaktycznych, programy są przeładowane,
                          kalsy przepełnione, a Giertych prawi koszałki opałki, które w gruncie rzeczy
                          wioną komuną, bo wtedy też nas "wychowywano patriotycznie" i były gabinety
                          lekarskie a uczniowie uczyli się dodatkowo w domach jeśli chcieli coś umieć...
                          • lwaw Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 10:35
                            lukasito napisał:

> To Giertych już coś posuwał w ministerstwie? Na razie to dużo i bez sensu
                            > gada;))
                            > Mierzi mnie to, że oto przyszedł kolejny nieudacznik i znowu nie mówi nic na
                            > temat poprawy JAKOŚCI nauczania... Mówi o rzeczach czwartorzędnych jak gabinety
                            >
                            > lekarskie. W szkołach nie ma pomocy dydaktycznych, programy są przeładowane,
                            > kalsy przepełnione, a Giertych prawi koszałki opałki, które w gruncie rzeczy
                            > wioną komuną, bo wtedy też nas "wychowywano patriotycznie" i były gabinety
                            > lekarskie a uczniowie uczyli się dodatkowo w domach jeśli chcieli coś umieć...

Jeśli tak Źle oceniasz stan szkolnictwa, to nieuczciwe jest wylewanie za to żali
                            na Giertycha (który jest daleki moim poglądom), czy na PIS. Pomyśl, _k t o_ do
                            tego doprowadził, kto przeładował programy, kto nie zadbał o pomoce dydaktyczne,
                            itd.? Pytam: _k t o_?! Życzę Gierychowi powodzenia, bo ma duuuużo pracy.
                            Oczywiście, że nie zrobi tego w tydzień, miesiąc, oby w ciągu roku udało się
                            czegoś pozytywnego dokonać.
                            • lukasito Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 10:44
                              lwaw napisał:
                              >
                              > Jeśli tak Źle oceniasz stan szkolnictwa, to nieuczciwe jest wylewanie za to
                              żali
                              (chyba żalów)

> na Giertycha (który jest daleki moim poglądom), czy na PIS. Pomyśl, _k t o_ do
                              > tego doprowadził, kto przeładował programy, kto nie zadbał o pomoce
                              dydaktyczne,> itd.? Pytam: _k t o_?! Życzę Gierychowi powodzenia, bo ma duuuużo
                              pracy.
                              > Oczywiście, że nie zrobi tego w tydzień, miesiąc, oby w ciągu roku udało się
                              > czegoś pozytywnego dokonać.
                              Co ty powiesz? Giertychowi nawet przez myśł nie przeszło, żeby poprawiać jakość
                              kształcenia. Gdyby tak było nie omieszkałby się przyznać:)) W ministerstwie
                              edukacji nie powinno byc miejsca dla totalnego ignoranta, to samo się tyczyło
                              Łybackiej. A wiesz, skąd ja wiem, że się w tym względzie nic nie zmieni?
                              Ponieważ nikt nawet sie nie zająknął na temat skierowania dodatkowych środków
                              na dydaktykę. Mówi sie tylko o podwyżkach dla nauczyciel (mrzonki) oraz o
                              wprowadzeniu gabinetów wszkołach - tatalne pierdoły zważywsz na stan Śłużby
                              Zdrowia. Niech dzieci lepiej chodzą do zaufanych lekarzy rodzinnych...
                              • lwaw Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 11:13
                                lukasito napisał:
                                > Co ty powiesz? Giertychowi nawet przez myśł nie przeszło, żeby poprawiać jakość
                                >
                                > kształcenia. Gdyby tak było nie omieszkałby się przyznać:))

Co ty powiesz? Wiesz co Giertychowi przeszło przez myśl, a co nie. Naprawdę,
                                świetny żart.
                                Czy słyszałeś o czymś takim, jak priorytety, działania doraźne, itp.

> W ministerstwie
                                > edukacji nie powinno byc miejsca dla totalnego ignoranta, to samo się tyczyło
                                > Łybackiej.

Mogę się nie zgadzać z Giertychem, ale nazwać go "totalnym ignorantem" to jest
                                dopiero ignorancja!

> A wiesz, skąd ja wiem, że się w tym względzie nic nie zmieni?
                                > Ponieważ nikt nawet sie nie zająknął na temat skierowania dodatkowych środków
                                > na dydaktykę. Mówi sie tylko o podwyżkach dla nauczyciel (mrzonki) oraz o
                                > wprowadzeniu gabinetów wszkołach - tatalne pierdoły zważywsz na stan Śłużby
                                > Zdrowia. Niech dzieci lepiej chodzą do zaufanych lekarzy rodzinnych...

Lekarz w szkole, to nie takie głupie, ponieważ miałby bliski i szybki kontakt z
                                dziećmi. Dzieci do lekarzy nie chodzą, tylko ich tam prowadzą rodzice, a z ich
                                odpowiedzialnością bywa różnie.
                                • lukasito Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 11:21
                                  Nazwałem Giertycha eufemistycznie. To nie ignorancja w moim przypadku, tylko
                                  przekonanie, że nie zawsze trzeba używać słów tj. "debil"
                                  czy "kryptofaszysta"...
                                  Ja wolę dofiansować lekarzy rodzinnych i resztę systemu niż tworzyć
                                  niedofinansowane gabinety szkolne. Jak będziemy bogaci to proszę bardzo:))
                                  • lwaw Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 11:29
                                    lukasito napisał:

> Nazwałem Giertycha eufemistycznie. To nie ignorancja w moim przypadku, tylko
                                    > przekonanie, że nie zawsze trzeba używać słów tj. "debil"
                                    > czy "kryptofaszysta"...

Twoja ignorancja się jednak potwierdza. Dziękuję za wyjaśnienie.
                                    • lukasito Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 11:36
                                      Ciekawa konkluzja:)) Ciekawe skąd wywiedziona:))) Czy Giertych nie jest
                                      kryptofaszystą? Głosi postulaty bliskie faszystom, ale twierdzi, że nie jest
                                      faszystą;)) Może masz argumenty świadczące, że nie jest kryptofaszystą, czy też
                                      uważasz dyskusję za zamkniętą ze względu na to, że brak ci argumentów?
                                    • j_uk Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 11:38
                                      A ja jednak skłaniam zgodzę się raczej z 'lukasito'. Giertych nie nadaje się do
                                      żadnej konkretnej pracy, a w Polsce trzeba raczej rzetelnie pracować.
                                      • lukasito Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 11:59
                                        Dziękuję:)) Jerry, to Ty?
                                        • pioskee Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 12:24
                                          "dziękujesz" - jak to miło spotkać klakiera.

A, że Giertych sie do pracy nie nadaje, to prawda i nie prawda.

Prawda, bo on i wielu innych (dla mnie przykładem nr 1 będzie Tusk, potem
                                          Kwach, Miller i cała reszta "aparatczyków") rzeczywiście nie potrafiliby raczej
                                          zarabiać kasy w jakimś wyuczonym zawodzie.

Nieprawda, bo polityka i rządzenie to tez praktyczne zajęcie. Feler polega
                                          tylko na tym, że politycy powinni być wyłącznie tzw. zawodowi.
                                          • lukasito Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 12:35
                                            jeśli to Jerry, to nie sądzę by był moim klakierem:)) pół roku temu dzielnie
                                            sie ścieraliśmy z okazji wyborów. Ale jeśli to on, to cenie to, że pomimo
                                            różnić światopoglądowych przynał mi rację;)) Ty też się ze mną zgadzasz i też
                                            dziękuję;))
                                            A co do zawodostwa polityków... chciałoby się, żeby się znali na tym co robią,
                                            oj chciało... Albo, żeby choć mieli ochotę się uczyć...
                                            • pioskee Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 13:31
                                              Twierdzenie, że się z Tobą zgadzam jest nadinterpretacją graniczącą z kosmosem.
                                              Uważam, niestety, że zarówno Ty jak i Twoi potakiwacze i inni "finezyjni"
                                              rzucacze kałem, chrzanicie kompletne bzdury i plujecie bezmyślnie jadem bez
                                              żadnej (prawie) przyczyny merytorycznej. Olbrzyzmia większość Waszych "tez",
                                              wniosków i podsumowań wynika z ewidentnie fałszywych (wyssanych z paluchów,
                                              przekręconych, wyczytanych w manipulanckich newsach) założeń oraz oparta jest
                                              nie o to, co juz stało się ciałem, tylko o to co może się wydarzyć (Wy po
                                              prostu wiecie na 300%, że to i tamto będzie źle). Ocena np. złodziejskiej z
                                              założenia lewzny, poprzedniego-układowego prezia, nieudolnych liberałów czy PO-
                                              wców, żałosnych kanapowców (Władek F.) - wynika z faktów, po prostu z
                                              FAKTÓW. "Podsumowania" (tj. plucie i nic ponadto) obecnej prezydentury i
                                              obecnego rządu, po kilku miesiącach, są po prostu śmiesznym wyrazem złej woli i
                                              bezsilności elekcyjnej.

Współczuję tu jedynie takim dyskutantom jak Iwaw i remik.bz. Oni próbują
                                              operować konkretami, nie posługują się zapienionymi ustami i nie robią sobie
                                              jaj.
                                              • lukasito :))) 02.06.06, 14:37
                                                hehehe, piękne;)) A teraz się uszczypnij, albo spoliczkuj i będzie ci lepiej;)
                                                pozdrawiam uprzejmie;)
                                                Zgodziłeś się ze mną, że Giertych się nie nadaje na minstra oświaty, jeszcze
                                                raz dziękuję;))
                                                • pioskee Re: :))) 02.06.06, 15:21
                                                  Tak, tak - tak, jak przypuszczałem - głowa Twoja znajduje się w
                                                  nieprzepuszczalnej powłoce okołorozumowej. Niezależnie od sytuacji masz swoje,
                                                  dość schematyczne reakcje.
                                                  (Trzy pierwsze słowa tego postu możesz oczywiście uznać za moje 3xtak dla
                                                  wszystkich produktów Twych, hermetycznie usadowionych, komórek.
                                                  ;-)
                                                  • lukasito wow;) potrafisz napisać dwa zdania;)) 02.06.06, 17:15
                                                    ty chyba mnie obserwujesz? jakaś niezdrowa fascynacja nieznajomym mężczyzną?
                                                    Znajdź sobie jakiegoś pisiorka, ot np. junkers jest bardzo ciepły, cos dla
                                                    ciebie;)) Ja jestem miłośnikiem kobiecego piękna, wiec z góry daję ci kosza:))
                                • gromek1 Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 12:22
                                  Jeszcze gorzej bywa z odpowiedzialnością nauczycieli.
                  • kralik111 Re: Jakie pytanie? 02.06.06, 14:09
              • moroux Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 09:33
                Dlaczego uważasz, że jedna grupa może być "genetycznie" prawdomówna, a inna -
                kłamliwa? To po pierwsze.
                A po drugie - dlaczego wrzucasz mnie do szufladki z napisem PO, SLD, cokolwiek
                innego? Jeśli sam jesteś manipulowany przez różne grupy i środowiska, to nie
                znaczy, że manipulowani są inni. Nie masz monopolu na prawdę i niezależność
                poglądów.
                • lwaw Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 09:42
                  moroux napisał:

> Dlaczego uważasz, że jedna grupa może być "genetycznie" prawdomówna, a inna -
                  > kłamliwa? To po pierwsze.

Po pierwsze, nie uważam.

> A po drugie - dlaczego wrzucasz mnie do szufladki z napisem PO, SLD, cokolwiek
                  > innego?

Po drugie, ja tylko pytam o Twój punkt odniesienia? Nie wolno?

> Jeśli sam jesteś manipulowany przez różne grupy i środowiska, to nie
                  > znaczy, że manipulowani są inni.

Mogę odbić piłeczkę.

>Nie masz monopolu na prawdę i niezależność
                  > poglądów.

Dokładnie. Tak samo jak Ty. Dlatego _d y s k u t u j e m y_, nieprawdaż?
                  • rafvonthorn Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 09:46
                    Poczytaj sobie o zasadach dyskusji. Przedstawiasz się nam tutaj jako
                    zmanierowany cham, krzyczący jak to wszyscy Twoi rozmówcy są nieprawomyślni.
                    Bardzo nieprzyjemnie się czyta Twoje próby "dyskutowania". Więcej pokory i
                    obiektywizmu, a na pewno nam wszystkim będzie się lepiej dyskutowało.
                  • gromek1 Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 12:25
                    Podstawowym warunkiem aby cokolwiek można było nazwać "dyskusją" jest warunek
                    aby obie strony dopuszczały, że mogą w jakiejś części sporu nie mieć racji. Lwaw
                    ty tego warunku nie spełniasz.
              • lukasito Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 09:37
                lwaw napisał:

> Czy Gazeta Wybiórcza i lansowane przez nią "honorowe" postawy, czy może lider
                PO > wywodzący się z "nieskazitelnego" KLD,
                KLD to było harcerstwo w prównaniu z PiS :)))

> a może nawet słynąca z uczciwości SLD?
                Ciekawe, że Urbańskiemu robienie interesów z SLD nie przeszkadzało:)) PS
                myślał,że to będzie słodka tajemnica i że głupi naród się nie dowie jak to się
                stało, że PiS tak dużo wie o interesach SLD a nawet potrafi robić lepsze i
                jeszcze mniej legalne:)))

> To bardzo ważne pytanie, bo jak obierzesz niewłaściwy wzorzec, to Twój
                > współczynnik się "posypie" :-)
                Tak jak się sypie wszystko co kiedykolwiek mówił Jarek Kaczyński:)) W swojej
                pasji krytykanckiej nie pomyślał, że sam nie jest bez winy. Ale kamieniami
                fajnie się rzucało:))) Nie przewidział rykoszetów:))) Pewnie spał na lekcjach
                fizyki;))
                • lwaw Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 09:49
                  lukasito napisał:

> KLD to było harcerstwo w prównaniu z PiS :)))

Wskaż PIS-owskie "prywatyzacje" a'la KLD.

> Ciekawe, że Urbańskiemu robienie interesów z SLD nie przeszkadzało:)) PS
                  > myślał,że to będzie słodka tajemnica i że głupi naród się nie dowie jak to się
                  > stało, że PiS tak dużo wie o interesach SLD a nawet potrafi robić lepsze i
                  > jeszcze mniej legalne:)))

Ja sądzę, że robił interesy z konkretnym człowiekiem, a nie z SLD. Jak z kimś
                  zakładasz firmę, to pytasz z jakiej jest partii???

> Tak jak się sypie wszystko co kiedykolwiek mówił Jarek Kaczyński:)) W swojej
                  > pasji krytykanckiej nie pomyślał, że sam nie jest bez winy. Ale kamieniami
                  > fajnie się rzucało:))) Nie przewidział rykoszetów:))) Pewnie spał na lekcjach
                  > fizyki;))

Co się sypie? Nie wiem o czym mówisz? Wręcz przeciwnie, to co mówił w 1992 r.,
                  dzisiaj okazuje się prawdą.
                  • lukasito Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 10:01
                    lwaw napisał:

> Wskaż PIS-owskie "prywatyzacje" a'la KLD.

W odróznieniu od PiS KLD przynajmniej potrafiło prywatyzować, może z bełedami,
                    ale suma sumarum wyszło im całkiem nieźle. Zaś obecny rząd... załamka. Poczytaj
                    dzisiejszą prasę:))
                    biznes.onet.pl/5,1339072,prasa.html

>
                    > Ja sądzę, że robił interesy z konkretnym człowiekiem, a nie z SLD. Jak z kimś
                    > zakładasz firmę, to pytasz z jakiej jest partii???
                    Co ty powiesz? Zajmujesz się polityką, pierniczysz na prawo i lewo,że jakaś
                    partia to "układ przestępczy" a potem nie patrzysz, że robisz interesy z jej
                    prominentnym członkiem... Sam nie wierzysz w to co piszesz... A jeszcze
                    interesy z Jakubasem, w które Łech Taczyński oraz Uraban2 weszli z radością:))
                    >
                    > Co się sypie? Nie wiem o czym mówisz? Wręcz przeciwnie, to co mówił w 1992 r.,
                    > dzisiaj okazuje się prawdą.
                    I jest tego najlepszym przykładem:)) Sypie się obraz jaki starał się wytworzyć,
                    że wszyscy są bebe, tylko PiS jest cacy:)) Jeśli nie wiesz o czym mówię, to
                    zalecam kwerendę prasową:)) zacznij od "lightcikowych" tekstów o posłach PiS na
                    podwójnym gazie, potem skocz do SKOKów Zawiszy i Gosiewskiego, następnie udaj
                    się w stronę wpadek Łecha jako prezydenta, zakończ zaś teczką Jarka:)) Po
                    drodze nie zapomnij zajrzeć do wypowiedzi Kaczek na temat Leppera i Sramoobory
                    i LPRu, a następnie zajrzyj kto tworzy dziś koalicję... Sorki za skrótowe
                    podanie wskazówek, ale zakładam, że jednak nie jesteś debilem i sobie dasz
                    radę:)
                    • lwaw Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 11:05
                      lukasito napisał:

> W odróznieniu od PiS KLD przynajmniej potrafiło prywatyzować, może z bełedami,
                      > ale suma sumarum wyszło im całkiem nieźle. Zaś obecny rząd... załamka.

Strategia prywatyzacyjna KLD-SLD przypominała zachowanie pijaka, który
                      wyprzedaje meble, żeby mieć na butelkę wódki. Na pewno nie było to zachowanie
                      gospodarza, który chce jak najwięcej zarobić.

> Co ty powiesz? Zajmujesz się polityką, pierniczysz na prawo i lewo,że jakaś
                      > partia to "układ przestępczy" a potem nie patrzysz, że robisz interesy z jej
                      > prominentnym członkiem... Sam nie wierzysz w to co piszesz... A jeszcze
                      > interesy z Jakubasem, w które Łech Taczyński oraz Uraban2 weszli z radością:))

Słyszałeś coś wcześniej o tym "prominentnym" Jakubasie, bo ja nie.

> I jest tego najlepszym przykładem:)) Sypie się obraz jaki starał się wytworzyć,
                      >
                      > że wszyscy są bebe, tylko PiS jest cacy:)) Jeśli nie wiesz o czym mówię, to
                      > zalecam kwerendę prasową:)) zacznij od "lightcikowych" tekstów o posłach PiS na
                      >
                      > podwójnym gazie, potem skocz do SKOKów Zawiszy i Gosiewskiego, następnie udaj
                      > się w stronę wpadek Łecha jako prezydenta, zakończ zaś teczką Jarka:)) Po
                      > drodze nie zapomnij zajrzeć do wypowiedzi Kaczek na temat Leppera i Sramoobory
                      > i LPRu, a następnie zajrzyj kto tworzy dziś koalicję... Sorki za skrótowe
                      > podanie wskazówek, ale zakładam, że jednak nie jesteś debilem i sobie dasz
                      > radę:)

Insynuujesz Kaczyńskiemu, jaki to niby obraz on chciał stworzyć. Ja nie znam
                      takich wypowiedzi, że wszyscy są be, a PIS cacy.
                      I co dalej z tymi posłami PIS, którzy na podwójnym gazie? Czy byli chronieni
                      wzorem zsad panujących w kancelarii prezia Kwaśniewskiego?
                      A jak to jest, że SLD zaniechało "nieprawidłowości" Skoków, a potrafiło tak
                      skutecznie załatwić prezesa Orlenu. Pomyśl. Odpowiedź sama ci przyjdzie do głowy.
                      J.K. jest osobą pokrzywdzoną w świetle lustracji, natomiast chodzi raczej o to,
                      że jego działalność opozycyjna była umniejszana. Radzę Ci nie posługiwać się
                      insynuacjami typu "teczka Jarka", bo chyba nie znasz jej treści. Będzie jawna,
                      poczekaj i wtedy skomentujemy...
                      A odnośnie do wypowiedzi Kaczyńskich odnośnie różnych ludzi, partii, to ludzie
                      się zmieniają, jedni na lepsze, inni na gorsze (ja np. nigdy bym nie uwierzył,
                      że Rokita tak się stoczy, czy Niesiołowski). Pamiętaj, że PIS wszedł w koalicję
                      z obiekcjami, obawami, po wielomiesięcznym zastanawianiu się...
                      • lukasito Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 11:09
                        Pierdu, pierdu. Udajesz, że nie znasz wypowiedzi PiSowców a zwłaszcza Kaczek.
                        Wstyd. Jak możesz się wypowiadać broniąc ich postaw, jeśli ich nie znasz?
                        Dlatego poprosiłem, żebyś sobie zrobił kwerendę... Nawet o Jakubasie nie
                        słyszałeś... Z czym do ludu?
                        • mietowe_loczki Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 11:19
                          Ja się zastanawiam, jak ktoś tak prawy, uczciwy, sprawiedliwy i nieomylny jak
                          LK, nie wspominając o jego Bracie Zawsze Jarosławie, mógł w swoim otoczeniu
                          mieć kogoś o tak niejasnych koneksjach.
                          • lukasito Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 11:23
                            No właśnie:)
                            Już odznaczenie dla Jaruzelskiego pokazało, że Kaczyński na pewno nie poprawia
                            jakości urzędu Prezydenta RP. A teraz afera na całego. Człowiek powiązany z
                            układem w Belwederze... A może dzisiejszy Belweder to po prostu część układu?
                            • lwaw Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 11:28
                              lukasito napisał:

> No właśnie:)
                              > Już odznaczenie dla Jaruzelskiego pokazało, że Kaczyński na pewno nie poprawia
                              > jakości urzędu Prezydenta RP. A teraz afera na całego. Człowiek powiązany z
                              > układem w Belwederze... A może dzisiejszy Belweder to po prostu część układu?

Naiwny jesteś, czy masz po prostu złą wolę? Odznaczenie Jaruzelskiego to sprawka
                              ludzi, których Kaczyński tam zastał. A teraz, jaka afera, człowiek w sumie
                              niewinny, a jednak podał się do dymisji. Afery to były za SLD, UD-AWS, KLD, a
                              obecnie to trzeba je medialnie je kreować...
                              • lukasito Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 11:38
                                Kto odznaczył Jaruzelskiego? Kaczyński... czy ktoś za niego złożył podpis?
                                nie... Czy zatem jest to sprawka kogoś innego?
                                Próba odwrócenia kota ogonem wypadła ci żałośnie;) marnujesz się pisząc na
                                forum, powinieneś poświęcić więcej uwagi ogródkowi rodziców;))
                              • gromek1 Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 12:39
                                Na jakiej podstawie twierdzisz, że jest niewinny?
                                Cały ten bełkot o zaniedbaniach w zmianie KRS to klimek dla ciemnego ludu.
                                Spółka robi interesy z telewizją. Do każdej umowy na ogół żąda się KRS, żeby
                                sprawdzić czy podpisujący umowy mają do tego prawo (z reguły wymaga się aby KRS
                                nie był starszy niż 3 lub 6 miesięcy). MOżesz być pewien, że znajdziesz podpis
                                Podgardlanego na umowach z zeszłego albo nawet z tego roku.
                                • simr1979 Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 13:00
                                  gromek1 napisał:

> Na jakiej podstawie twierdzisz, że jest niewinny?
                                  > Cały ten bełkot o zaniedbaniach w zmianie KRS to klimek dla ciemnego ludu.
                                  > Spółka robi interesy z telewizją. Do każdej umowy na ogół żąda się KRS, żeby
                                  > sprawdzić czy podpisujący umowy mają do tego prawo (z reguły wymaga się aby
                                  KRS
                                  > nie był starszy niż 3 lub 6 miesięcy). MOżesz być pewien, że znajdziesz podpis
                                  > Podgardlanego na umowach z zeszłego albo nawet z tego roku.

Po pierwsze - nigdzie nie napisano, że spólka prowadziła jakąkolwiek
                                  działalność po 99 r. Z enuncjacji prasowych wynika raczej coś przeciwnego, bo
                                  podano tylko wynik za 99r.
                                  Po drugie - istnieje jeszcze pojęcie pełnomocnika, czy nawet prokurenta.
                                  Jeśli nawet spółka funkcjonowała po sprzedaży udziałów przez Urbańskiego, to
                                  podpisane przez niego uprzednio pełnomocnictwo lub wcześniejszy zapis o
                                  prokurze pozostają w mocy mimo zbycia udziałów, niezależnie od tego, czy
                                  transakcję zbycia udziałów zgłoszono do KRS czy nie.Więc podpis Urbańskiego nie
                                  jest do niczego potrzebny i na pewno się nie znajdzie.....Ponadto fakt
                                  niezgłoszenia zmiany właściciela do KRS potwierdza przypuszczenie, że spółka
                                  była już wowczas martwa.
                        • lwaw Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 11:21
                          lukasito napisał:

> Dlatego poprosiłem, żebyś sobie zrobił kwerendę... Nawet o Jakubasie nie
                          > słyszałeś... Z czym do ludu?

... o Jakubasie, jako o tym _p r o m i n e n t n y m_ działaczu SLD.
                          • lukasito Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 11:26
                            Heh, przeczytaj jeszcze raz o kim pisałem jako prominentnym działaczu SLD, albo
                            ci powiem: to było o wspólniku "układa" Urbańskiego, Jakubas zaś, to
                            PZPRowski "uwłaszczony nomenklaturzysta", który robi interesy z Kaczyńskim i
                            ratuszem warszawskim. I do tego strasznie im liże tyłki, np. feliteon
                            Gretkowskiej wycięty nożykami z gazety:))
                      • gromek1 Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 12:35
                        "Strategia prywatyzacyjna KLD-SLD przypominała zachowanie pijaka, który
                        wyprzedaje meble, żeby mieć na butelkę wódki. Na pewno nie było to zachowanie
                        gospodarza, który chce jak najwięcej zarobić".

Zgadzam się z Tobą całkowicie. To samo będzie (tylko gorzej) robić PiS żeby
                        sfinansować "solidarne Państwo". Ugnie się przed lekarzami pomimo bojowych
                        pohukiwań Dorna, ugnie się przed górnikamni i przed każdą następną grupą
                        zawodową. Z podatków wiele więcej się wycisnąć nie da więc będzie musiał coś
                        sprzedać. I sprzedać za tyle ile ktoś zechce zapłacić.

"J.K. jest osobą pokrzywdzoną w świetle lustracji, natomiast chodzi raczej o to,
                        że jego działalność opozycyjna była umniejszana. Radzę Ci nie posługiwać się
                        insynuacjami typu "teczka Jarka", bo chyba nie znasz jej treści. Będzie jawna,
                        poczekaj i wtedy skomentujemy..."

Po pierwsze sam JK uważa, że status pokrzywdzonego się nie sprawdza i żąda
                        zmiany zapisu ustawy. Po drugie nie wiem czy będzie o czym dyskutować po retuszu
                        jaki jest w tej chwili dokonywany (bo czym innym wytłumaczysz zwłokę?).

"Pamiętaj, że PIS wszedł w koalicję z obiekcjami, obawami, po wielomiesięcznym
                        zastanawianiu się..."

Nie po zastanawianiu się tylko dopiero gdy wszystkie wczesniejsze plany
                        Jarosława Mądrego nie wypaliły (erozja PO, straszak rozwiązaniem parlamentu
                        itd...).
              • gromek1 Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 12:15
                Pisz o Podgardlanym bo o nim jest artykuł.
            • lucusia3 Re: po dymisji "urbana" 02.06.06, 10:45
              Nie, to raczej nie ulegnie zmianom.
            • and192 Re: po dymisji "urbana" 02.06.06, 14:06
              Czyli uważa Pan naszego U. za uczciwego? Pokrzepiające, że nie wszyscy huzia na
              Józia.
          • chamoobrona A winne są temu PO i układ. 02.06.06, 08:53
            "Łopiński mówił w piątkowych "Sygnałach Dnia", że ta publikacja, w przeddzień
            kongresu PiS, nie może być przypadkowa"

Szkoda słów, to już przestaje być śmieszne.

Prezes Kaczyński - pseud. "Mr. UKŁAD"
            • adamharibu *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego...**** 02.06.06, 09:06
              nie kwapili się w podawaniu się do dymisji jak wypływały o nich zarzuty 100
              razy większego kalibru. Reakcja Urbańskiego to dobry znak dla polskiej
              polityki - zdrowy odruch, tak samo jak wyrzucanie podejrzanych typków z PO.

-----
              Polecam najnowszy tekst o "ludziach honoru", Michniku i SLD na moim blogu
              haribu.blog.onet.pl/
              • az100 Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 09:11
                Czy ty tylko ironizujesz czy naprawdę myślisz, że ten artykuł to prawdziwy
                powód dymisji Urbańskiego?
                • jardo-g Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 10:16
                  moim zdaniem chodzi o nieprawidłowości przy zakupie pociągów do warszawskiej
                  skm.
              • lwaw Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 09:27
                adamharibu napisał:

> nie kwapili się w podawaniu się do dymisji jak wypływały o nich zarzuty 100
                > razy większego kalibru. Reakcja Urbańskiego to dobry znak dla polskiej
                > polityki - zdrowy odruch, tak samo jak wyrzucanie podejrzanych typków z PO.

Dokładnie. Po prostu "szli w zaparte". Mimo wszelkich przeciwności nadeszły
                lepsze czasy. Zarzut przestępstwa nie ciąży na Urbańskim, a on już podaje się do
                dymisji. Pamiętam te bzdurne wypowiedzi SLD-owców typu: "Nie ma przecież
                prawomocnego wyroku".
                • jardo-g Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 09:32
                  Pamiętam te bzdurne wypowiedzi SLD-owców typu: "Nie ma przecież
                  > prawomocnego wyroku".

No widzisz, a teraz w rządzie zasiadają już ludzie z prawomocnymi wyrokami.
                  • lukasito Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 10:18
                    Ale dla np. Jareczka i Łecha "nie ma prawomocnych wyroków"... cały czas sie
                    próbowali wywinąć od przeproszenia Wałęsy i Wachowskiego:)) A krytyka TK, NSA i
                    innych sądów, które wykazywały rażącą nieznajomość i łamanie prawa przez ludzi
                    PiS?
                  • patman I tutaj kryje się przewaga IV RP nad III RP 02.06.06, 10:20
                    Już nie ma potrzeby zastanawiania się czy ktoś jest przestępcą czy nie, bo teraz nie tu przebiega podział dobra i zła. O tym decyduje teraz SB.
                    • lukasito ;)) Celna pointa:) 02.06.06, 10:22
                      patman napisał:

> Już nie ma potrzeby zastanawiania się czy ktoś jest przestępcą czy nie, bo
                      tera
                      > z nie tu przebiega podział dobra i zła. O tym decyduje teraz SB.
                    • jardo-g Re: I tutaj kryje się przewaga IV RP nad III RP 02.06.06, 10:38
                      No tu bym oponował. Jak przecież od wczoraj wiadomo są dobre i
                      złe, "fałszowane" teczki.
                      • gromek1 Re: I tutaj kryje się przewaga IV RP nad III RP 02.06.06, 12:44
                        Teczka Jarka to podróba z bazaru na Stadionie.
                        • lukasito Re: I tutaj kryje się przewaga IV RP nad III RP 02.06.06, 12:56
                          To tak jak sam Jarek:))) To podróbka (nieudolna) męża stanu;)) Prawie jak
                          Żywiec, Prawie jak Sprawiedliwość;))
              • dziadek544 Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 10:27
                adamharibu napisał
                Reakcja Urbańskiego to dobry znak dla polskiej
                > polityki - zdrowy odruch, tak samo jak wyrzucanie podejrzanych typków z PO.

Kurskiego też usunięto.
                • kolargolo Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 10:32
                  i wrocil w glorii walczyc o IV RP i moralna odnowe razem z Lepperem i
                  Giertychem.
                  • jardo-g Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 11:33
                    ten też wróci. Ma już doświadczenie w kolejnictwie, więc pewnie pójdzie kupować
                    wagony dla PKP.
              • kolargolo Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 10:30
                masz racje tym razem :-)
              • gromek1 Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 12:42
                I podejrzanych radnych z Pragi Północ
            • lukasito TKM się broni:))) 02.06.06, 10:08
              chamoobrona napisała:

> "Łopiński mówił w piątkowych "Sygnałach Dnia", że ta publikacja, w przeddzień
              > kongresu PiS, nie może być przypadkowa"
              >
              >
              > Prezes Kaczyński - pseud. "Mr. UKŁAD"
              Chciał mieć ksywę "Mr. Big" ale jak to powiedział, to jego koledzy się pokotem
              kładli ze śmiechu:)) Tak narodziło się PC, zrzeszając tych, co byli
              przytępi,albo przygłusi i nie umarli ze śmiechu:))
            • jurek2104 Re: A winne są temu PO i układ. 03.06.06, 20:12
          • jarek_ogarek Re: po dymisji "urbana" 02.06.06, 09:27
            > mlody_junak napisał:
            > jedno jest pewne: współczynnik przystojności w pałacu wzrosnie!;)

moim zdaniem pozostanie na niezmienionym poziomie
          • rbbox1 Re: po dymisji "urbana" 02.06.06, 10:44
            Faktycznie - piękny jak d.... w nocy.
        • mirdek Yes,yes,yes 02.06.06, 08:20
          • memhos A dlaczego Yes,yes,yes? 02.06.06, 08:27
            Co Cie w tym cieszy? Jak bylo w Polsce to bedzie nadal.
            Jego dymisja nic nie zmieni, no ewentualnie dostaniemy
            kolejne oredzie z serii: "To wszystko wina PO".
            • lwaw Re: A dlaczego Yes,yes,yes? 02.06.06, 09:28
              memhos napisał:

> Co Cie w tym cieszy? Jak bylo w Polsce to bedzie nadal.
              > Jego dymisja nic nie zmieni, no ewentualnie dostaniemy
              > kolejne oredzie z serii: "To wszystko wina PO".

Widzę, że nie wsłuchałeś się w orędzie.
              • lukasito Re: A dlaczego Yes,yes,yes? 02.06.06, 10:09
                Widzę, że zrozumiał pointę... a ty dlaczego nie słuchasz co do ciebie mówi Łech
                Taczyński?
              • lhachen Re: A dlaczego Yes,yes,yes? 02.06.06, 11:12
                masz racje, ja tez sie nie wsluchiwalem dostatecznie zarliwie dlatego, iz omdlalem nieco - kleczac tak
                dlugo scierply mi kolana, a niedokrwienie spowodowalo maly zator... nastepnym razem gdy nasz wodz
                przemowi, przyjme pozycje kolankowo-lokciowa. ponoc jest bardziej faworyzowana przez naszych
                wielkich. w zwiazku z powyzszym zaraz zloze samokrytyke w najblizszym dostepnym lokum z
                wszechdostepnym pisuarem

P.S.
                lwaw - daj sobie siana i wstydu oszczedz (zlob, sloma, relaks, blekit nieba, soczysta trawa, gleboko
                oddychaj, szydelkowaie ewentualnie inne robotki reczne... ej! ale na drutach nie na organkach) ciesz sie
                zyciem - lato nadchodzi :)
                EOT
        • beret_moherowy Re: Trafiony, zatopiony! 02.06.06, 08:45
          moroux napisał:

> Pierwszy aferzysta rewolucji moralnej zatopiony. Kto następny?

>Ponad dwa lata temu sprzedałem spółke czystą jak łza ,pomimo że poinformowałem
          sąd gospodarczy do dziś dnia jestem ścigany przez komorników chociaż mam
          zaświadczenie
          z sądu i umowe notarialną.Biorąc pod uwage tzw."obiektywność tzw.wolnych mediów"
          nie osądzał bym pana Urbańskigo.
          • metall Re: Trafiony, zatopiony! 02.06.06, 08:50
            Wielka Księga mówi "nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni". Koleś lubiał być
            sędzią szczególnie tych co z komuchami się macali, to teraz jego osądzili. I
            dobrze. A że to zrobiła PO to jest przecież pewne.
            • lukasito Lustracja a la PiS:)) 02.06.06, 10:21
              PiS/Sld = niebezpieczne zabawy lustrem;))
        • adinvest77 Re: Trafiony, zatopiony! 02.06.06, 12:31
          moroux napisał:

> Pierwszy aferzysta rewolucji moralnej zatopiony. Kto następny?
          Skrzypek !!!!!!!!!!!!!!!! ten to był fachowcem
        • adinvest77 Re: Trafiony, zatopiony! 02.06.06, 12:33
          w oświadczeniu majątkowym BIP podał niu prawdę - Urbanski
      • adinvest77 Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 12:32
        Skrzypek
    • marekkrukowski Szef Kancelarii Prezydenta Andrzej Urbański pod... 02.06.06, 08:19
      Złożył w czwartek, po piątkowej publikacji? Coraz ciekawiej...
      • lwaw Re: Szef Kancelarii Prezydenta Andrzej Urbański p 02.06.06, 09:35
        marekkrukowski napisał:

> Złożył w czwartek, po piątkowej publikacji? Coraz ciekawiej...

Proste. Aby tekst mógł się ukazać w piątek, musi być napisany i przygotowany w...
    • dorota_s1 Antydatował? 02.06.06, 08:20
      • lukasito :)) antycypował:)) Geniusz i jasnowidz:) 02.06.06, 10:29
        To może jutro do dymisji poda się Lech Kaczyński w związku z
        publikacją "Newsweeka" z 16 marca 2007?
    • galba Ma się tę siłę... 02.06.06, 08:22
      10 minut temu napisałem żeby wywalić U. i... stało się.
      • mat25 Re: Ma się tę siłę... 02.06.06, 08:24
        Czekamy na następnych aferzystów - architektów odnowy moralnej państwa...
        • beret_moherowy Re: Ma się tę siłę... 02.06.06, 08:54
          mat25 napisał:

> Czekamy na następnych aferzystów - architektów odnowy moralnej państwa...

> Ponad dwa lata temu sprzedałem spółke czystą jak łza ,pomimo że poinformowałem
          zaświadczenie
          z sądu i umowe notarialną.Biorąc pod uwage tzw."obiektywność tzw.wolnych mediów"

Dziłania KPP Pana Michnika Komunistów skaziły całe społeczeństwo
          ale pewne jest że SLD to 100% korupcji a reszta może 5%,może 20%
          Fakt jeden jest nie zaprzeczalny podejrzany podaje się dodymisji błyskawicznie
          i to jest istotne ,chyba że kupimy sobie jakąś partie w Dani.
          • koloratura1 Kto Cię uczył matematyki?! 02.06.06, 10:52
            beret_moherowy napisał:

>
            > Dziłania KPP Pana Michnika Komunistów skaziły całe społeczeństwo
            > ale pewne jest że SLD to 100% korupcji a reszta może 5%,może 20%

Razem: 105 - 120 procent (?!)
            • lwaw Re: Kto Cię uczył matematyki?! 02.06.06, 11:23
              koloratura1 napisała:

> beret_moherowy napisał:
              >
              > >
              > > Dziłania KPP Pana Michnika Komunistów skaziły całe społeczeństwo
              > > ale pewne jest że SLD to 100% korupcji a reszta może 5%,może 20%
              >
              > Razem: 105 - 120 procent (?!)

A Ciebie kto uczył logiki?
              • koloratura1 Co ma piernik do wiatraka? 02.06.06, 11:27
                Iwaw napisał:

> koloratura1 napisała:
                >
                > > beret_moherowy napisał:
                > >
                > > >
                > > > Dziłania KPP Pana Michnika Komunistów skaziły całe społeczeństwo
                > > > ale pewne jest że SLD to 100% korupcji a reszta może 5%,może 20%
                > >
                > > Razem: 105 - 120 procent (?!)
                >
                > A Ciebie kto uczył logiki?
      • gilu33 Re: Ma się tę siłę... 02.06.06, 08:31
        a skąd? co jadasz na śniadanie,że Twoje gazy mają moc sprawczą w polityce ?
        grochówkę z wkładką mięsną a la Lepper czy kacze udka w sosie a la Dorn ?
        • kfaker Re: Ma się tę kiłę... 02.06.06, 09:01
          Galba walnął literówkę, nie chodziło mu o siłę ale o kiłę.
      • wasyyl galba - siła sprawcza 02.06.06, 08:56
        napisz proszę, aby wywalić również lecha k. naród będzie ci wdzięczny
      • simplex Re: Ma się tę skromność... 02.06.06, 09:06
        galba napisał:
        > 10 minut temu napisałem żeby wywalić U. i... stało się.
        >
        Pokora i skromność to cechy którymi charakteryzuje sie nasz galba :)
        • jardo-g Re: Ma się tę skromność... 02.06.06, 11:44
          i rozum....
      • cinek08 Re: Ma się tę siłę... 02.06.06, 09:19
        A prozac rano już brałeś?
      • lukasito Znowu literówka: napisałeś 's' zamiast 'k' 02.06.06, 10:36
        Jak chciałeś sie przyznać, że masz wstydliwoą chorobę, to ci wyszło;))
      • gromek1 Re: Ma się tę siłę... 02.06.06, 12:49
        Napisz żeby wywalić Jarosława, Edgara, Cymańskiego, Skur...iego, Zawisze
        Ciemnego i jeszcze dodaj jakieś 150 innych nazwisk to będziesz git facet.
    • remik.bz Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 08:24
      Facet w 2001 zrezygnował z funkcji , ale figuruje w "rejestrze". Praktycznie od
      5 lat nic tam nie robi tylko figuruje.Zgadza się - błąd, tyle ,że dość
      pospolity i małej wagi , ale robi się z tego aferę.
      Ciekawe na co PO liczy ? Czy chce w ten sposób PO "przeciągniąć " elektorat
      PiS-u na swoją strone ? ( infantylizm ) , czy po prostu chce tylko i wyłącznie
      komus tam dokopac ( działanie z niskich pobudek)?
      • wujaszek_joe Re: Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 08:28
        jezeli nawet to tylko kwestia martwego zapisu to polityk, który chce odnawiać
        państwo powinien o tym pamiętać. nie widzisz nic zlego że z jakimś aferzystą
        kasę na TVP zarabiał?
        • remik.bz Re: Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 09:25
          wujaszek_joe napisał:

> jezeli nawet to tylko kwestia martwego zapisu to polityk, który chce odnawiać
          > państwo powinien o tym pamiętać. nie widzisz nic zlego że z jakimś aferzystą
          > kasę na TVP zarabiał?

"kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem"
          • swoboda_t Re: Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 09:43
            Pisiory rzycały pierwsze, bardzo ochoczo. I jak widać sami robią interesy z
            komuchami, mieli rozdziców w PZPR, jeżdżą autami po pijanemu itp.
          • cetriolo Re: Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 12:31
            > "kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem"

To jest wlasnie relatywizm moralny remiku... rozgrzeszac swoich, gryzc do krwi
            innych, za te same grzeszki. Bron zasad, nie swoich ludzi... tylko wtedy
            musialbys wypisac sie z PiSu :)
            • remik.bz Re: Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 12:51
              cetriolo napisał:

> > "kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem"
              >
              > To jest wlasnie relatywizm moralny remiku... rozgrzeszac swoich, gryzc do krwi
              > innych, za te same grzeszki. Bron zasad, nie swoich ludzi... tylko wtedy
              > musialbys wypisac sie z PiSu :)

Osobiście bardzo boleję nad agresją niektórych dzialaczy PiS-u. Wprawdzie z
              reguły jest to "odruch obronny" , ale to oczywiście nie usprawiedliwia
              zasady "jak Kuba Bogu itd "
              A z PiS-u nie mogę się "wypisać" z bardzo prostej przyczyny. Nie mam
              alternatywy .Nie ma żadnej partii ,która po prostu na serio zajmowała by się
              problemami "biednych nie z własnej winy". PO nimi gardzi.A ja jako katolik nie
              moge tego akceptowac.
              A ludzie "u władzy" - cóż, są tylko ludźmi, zmieniaja się , a program , zasady -
              zostaja.
      • ukropp oo.. strasznie, tak jak PiS "lodowki" i "dziadka" 02.06.06, 08:28
        faktycznie, jest sie czego wstydzic. szczegolnie myslenia, ze za wszystkim stoi
        partia Tuska i Rokity.... hehehehe
      • wujaszek_joe Re: Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 08:28
        a poza tym co ma do tego PO?
        • gilu33 Jak to Co ????? 02.06.06, 08:34
          przecież PO jest inspiratorką tego newsa w Rzepie, to oczywiste.Po jest również
          inspiratorką opóźnionej wiosny i lata w Polsce, wczorajszych opadów śniegu w
          Tatrach i mojego rozwolnienia dzisiaj rano.., zawsze dostaje kiedy widzę zdjecie
          Cesarza w sieci...
        • czarek47 dokladnie - co ma do tego PO ?!! 02.06.06, 09:00
          skrytopisowym lodówkożercom mówimy - "NIE" huehuehue...
          • remik.bz PO ma problem po prostu. 02.06.06, 09:22
            Nie mam oczywiście dowodów na inspirację PO , ale jestem "głęboko przekonany".
            Dlatego ,że od czasu wyborów PO działa nie racjonalnie tylko emocjonalnie.
            Jeśli to nie było z inspiracji PO ( w co nie wierzę), to PO ma duzy problem .
            Stra się przeciągnąć na swoja strone część elektoratu PiS , aby rządzić w
            przyszłości samodzielnie , atu "ktoś " podklada im swinię i zraża do niej tę
            część elektoratu " na granicy".
            • offler Rozumiem, ze chcesz przez to powiedziec, ze PiS 02.06.06, 09:39
              dziala racjonalnie. Czyli ten burdel jet z gory przez nich zaplanowany.
              Wole "emocjonalne" PO niz ta "racjonalna" koalicje.
        • htkredek Re: Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 09:48
          A czy jak zwykły obywatel popełni błąd to uchodzi mu to płazem? Jak ja zlecę jakiemuś biuru rachunkowemu wypełnienie mojego PITa i zostanie wypełniony błędnie to ja ponoszę później finansowe konsekwencje. W przypadku Urbańskiego jest podobnie. Skoro nie potrafi dopilnować swoich spraw to jest to tylko jego wina.
          • remik.bz Chodzi o "wagę sprawy" 02.06.06, 10:51
            htkredek napisał:

> A czy jak zwykły obywatel popełni błąd to uchodzi mu to płazem? Jak ja zlecę
            ja
            > kiemuś biuru rachunkowemu wypełnienie mojego PITa i zostanie wypełniony
            błędnie
            > to ja ponoszę później finansowe konsekwencje. W przypadku Urbańskiego jest pod
            > obnie. Skoro nie potrafi dopilnować swoich spraw to jest to tylko jego wina.

Masz rację , ale chodzi o wage sprawy. Jęśli popełnisz błąd przy wypełnianiu
            PIT-a to z reguły masz możliwość korekty. Nie musisz od razu np likwidowac
            działalności gospodarczej i trafić "do rejestru nierzetelnych".
            Uważam ,że w tym przypadku należało po prostu zwrócić uwagę
            Urbańskiemu ,ze "figuruje" i żeby "się wypisał"( czyli doprowdził do stanu
            faktycznego).
            A tak to jeden z niewielu kompetentnych ludzi w otoczeniu Prezydenta "unosi się
            honorem" i odchodzi. Nie wiadomo kto przyjdzie na jego miejsce.Jest realna
            szansa ,że słaby i niekompetentny , bo jak wiemy PiS-owi brakuje kadr.
            I prawdopodobnie stracimy na tym my wszyscy - przeciwnicy PiS-u również.Jest
            realna szansa ,że Urząd Prezydenta może działać jeszcze gorzej i to przez 4
            lata.A ten Urząd reprezentuje Polskę ( czy się to komuś podoba czy nie).
            Po prostu zadziałał system " na złość babci się przeziębię". Ale na głupote
            podobno nie ma lekarstwa.
            • koloratura1 Remik, jesteś Wielki! 02.06.06, 11:08
              remik.bz napisał:

>
              > Nie wiadomo kto przyjdzie na jego miejsce. Jest realna
              > szansa, że s ł a b y i n i e k o m p e t e n t n y (podkreślenie
              moje) , bo jak wiemy PiS-owi brakuje kadr.
              • remik.bz Re: Remik, jesteś Wielki! 02.06.06, 11:31
                koloratura1 napisała:

> remik.bz napisał:
                >
                > >
                > > Nie wiadomo kto przyjdzie na jego miejsce. Jest realna
                > > szansa, że s ł a b y i n i e k o m p e t e n t n y (podkreśle
                > nie
                > moje) , bo jak wiemy PiS-owi brakuje kadr.
                >

Przeciez takie są fakty , to żadne "odkrycie" , więc nie wiem o co Ci Chodzi
                włąsciwie?
                Jęsli brakuje "dobrych" to się sięga po "słabszych". Jest inne wyjście?
            • grzybpsi Re: Chodzi o "wagę sprawy" 02.06.06, 11:35
              > A tak to jeden z niewielu kompetentnych ludzi w otoczeniu Prezydenta
              > "unosi się honorem" i odchodzi.

Kompetentny??? No proszę... Przecież to bałwan i błazen! Arogancki buc. Myślę,
              że prezydent przy nim nabrał tych nieznośnych manier, niestety... Chyba, że
              Urbański od prezydenta!
        • koloratura1 Głupie pytanie! 02.06.06, 11:02
          wujaszek_joe napisał:

> a poza tym co ma do tego PO?

To Ty nie wiesz?

W matematyce jest coś takiego, jak pewnik; w religii - dogmat. Łączy je jedno:
          żadnego nie trzeba dowodzić.
          W życiu publicznym również istnieją pewniko-dogmaty, a podstawowy brzmi:
          WSZYSTKIEMU WINNA PLATFORMA.
      • rom48 kazdemu swinstwu PiS winna PO :DDDD 02.06.06, 08:33

• gromek1 Re: Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 12:51
        Co Ty p...sz? Na każdym przetargu wymaga się KRS-u aby stwierdzić zgodność tych
        co reprezentuja firmę z wpisem do Rejestru. Albo firma przez cały ten czas nie
        działała albo Podgardlany łże jak bura suka
        • remik.bz Nie ma obowiązku startownia w przetargach 02.06.06, 14:19
          gromek1 napisał:

> Co Ty p...sz? Na każdym przetargu wymaga się KRS-u aby stwierdzić zgodność
          tych
          > co reprezentuja firmę z wpisem do Rejestru. Albo firma przez cały ten czas nie
          > działała albo Podgardlany łże jak bura suka

Masz rację. Rozporządzenie ministra w sprawie dokumentów , których zamawiający
          może ( lub musi )żądać w trakcie postepowania o przygotowanie i udzielenie
          zamowienia publicznego wymienia m.in. i "odpis z KRS-u". Aktualny i nie starszy
          niż wystawiony na 6 miesiecy przed terminem składania ofert.
          Tyle tylko , że w Polsce nie ma obowiązku "startownia w przetargach" . Nie ma
          nawet obowiąku "prowadzenia działąlności gospodarczej".
          Częste sa przypadki ,ze ktoś "zawiesza" działalność gospodarczą , albo po
          prostu "nic nie robi"( ma zerowe przychody i rozchody) i to nie jest zadne
          przestepstwo.
          Każdy powinien oczywiście dopełnić wszelkich formalności. Urbański sprzedał
          udziały. Wszelkie sprawy formalne miał załatwić nabywca ( wg zapisu w akcie
          notarialnym).
          Winą Urbańskiego było jedynie to , że nie sprawdził czy nabywca wywiązał się z
          umowy.
          Był niefrasobliwy , ale na pewno nie można go nazwać "oszustem" np.
    • mat25 Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:27
      Dla kancelarii prezydenta nic nie jest przypadkowe - ujawnianie księży-agentów
      tuż po wizycie papieża, ujawnianie afer prezydenckich urzędników tuż przed
      kongresem PiS. Może pan prezydent wyznaczy dni, w których wolno demaskować
      dwulicowość przywódców polskiej rewolucji moralnej? Obawiam się jednak, że
      wtedy najbliższy możliwy termin wypadnie za 4,5 roku.
    • werbus [...] 02.06.06, 08:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mat25 To prowokacja! 02.06.06, 08:31
      Politycy PiS w ogóle niczego nie są winni. inny jest zawsze kto inny, kto chce
      im zrobić na złość. Urbański figurował, ale to nie jego wina, Kaczyński ma
      kompromitującą teczkę, ale ktoś ją sfałszował. PiS ma społeczeństwo za
      kretynów. Niestety większość PiS-owskiego elektoratu da sobie nawet napluć w
      twarz i będzie jeszcze za to dziękować.
    • tales1 Dymisja w czwartek jako efekt publikacji piątkowej 02.06.06, 08:32
      Coś się GW w chronologii wydarzeń pomyliło? Oto cytat z artykułu:

"Szef Kancelarii Prezydenta Andrzej Urbański złożył w czwartek dymisję -
      poinformował sekretarz stanu Maciej Łopiński. Prezydent Lech Kaczyński decyzję
      w tej sprawie podejmie w najbliższych dniach - dodał.
      Dymisja - to efekt piątkowej publikacji w "Rzeczpospolitej", która podała, że
      Urbański był w końcu lat 90."

Dziwne trochę, nie?
      • mat25 Re: Dymisja w czwartek jako efekt publikacji piąt 02.06.06, 08:33
        Odpowiednie służby donoszą panom politykom wcześniej, co będzie w prasie dnia
        następnego.
        • gilu33 Re: Dymisja w czwartek jako efekt publikacji piąt 02.06.06, 08:35
          nein, chłopcy ogladaja namietnie"Powrót do przeszlości IV"...
        • metall Re: Dymisja w czwartek jako efekt publikacji piąt 02.06.06, 08:51
          I nie mylić tego z agenturą wśród dziennikarzy.
      • az100 Re: Dymisja w czwartek jako efekt publikacji piąt 02.06.06, 09:21
        tales1 napisał:

> Coś się GW w chronologii wydarzeń pomyliło? Oto cytat z artykułu:
        >
        > "Szef Kancelarii Prezydenta Andrzej Urbański złożył w czwartek dymisję -
        > poinformował sekretarz stanu Maciej Łopiński. Prezydent Lech Kaczyński
        decyzję
        > w tej sprawie podejmie w najbliższych dniach - dodał.
        > Dymisja - to efekt piątkowej publikacji w "Rzeczpospolitej", która podała, że
        > Urbański był w końcu lat 90."
        >
        > Dziwne trochę, nie?

P. Urbański przestał się pokazywać w mediach i wypowiadać "w imieniu" Jaśnie
        Nam Panującego zaraz po aferze z medalem dla Jaruzela. Teraz "nagle"
        Rzeczpospolita ujawnia "aferę" sprzed kilku lat i p. Urbański podaje
        się "honorowo" do dymisji - oczywiście dymisja zostanie przyjęta.
        I po co tak kręcić?
        W dodatku okazuje się, że Pałac Namiestnikowski ma również swoich
        dyspozycyjnych dziennikarzy, którzy piszą co trzeba wtedy kiedy trzeba.
        A co do udziałów p. Urbańskiego w spółkach to jeśli je sprzedał i później nie
        odkupił to żaden wpis w KRS nie zmienia faktu, że nie jest współwłaścicielem
        firmy.
    • lupus1 Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:34
      Urabński złoży dymisje a Lech jej nie przyjmie i będzie po sprawie.
    • t-800 Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:35
      Mnie p. Urbański ni grzeje ni ziębi. Moim zdaniem powinien był odejść po aferze
      z przyznaniem przez prezydenta odznaczenia komunistycznemu zbrodniarzowi. Dziwi
      mnie, że podał się do dymisji dopiero po jakiejś nagranej, dętej i trefnej "aferze".
      • kika113 Złożył dymisję 02.06.06, 08:42
        za poprzednich partii, nie rezygnowali z funkcji państwowych nawet siedząc w
        więzieniu. Jest to nowa kultura polityczna w naszym kraju. Za PO i SLD nawet
        grube złodziejstwo nie przeszkadazało w piastowaniu państwowych funkcji.
        • mat25 Re: Złożył dymisję 02.06.06, 08:51
          A dzisiaj nawet poglądy faszystowskie nie przeszkadzają w byciu ministrem.
        • rafvonthorn Re: Złożył dymisję 02.06.06, 09:50
          Taaaak, obyczaje na coraz wyższym poziomie... A przestępcy w rządzie to też
          znak odnowy moralnej?
    • t-800 Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:37
      Nowak nie dość, że skrzynki spamuje, to jeszcze i fora... :-/
    • signal Kilka dni będzie podejmował decyzję ? 02.06.06, 08:40
      a na co tu czekać !
      • e-4l Re: Kilka dni będzie podejmował decyzję ? 02.06.06, 09:29
        Kaczka nie jest zbyt szybko myślącym.
        • rafvonthorn Re: Kilka dni będzie podejmował decyzję ? 02.06.06, 09:52
          Dobrze, że się żadna nowa wojna nie szykuje, ten koleś jest zwierzchnikiem sił
          zbrojnych. Zanim by wszystko przemyślał, już by w niewoli siedział...
    • pawelm20 Facet powinien odejsc natychmiast. A swoja droga 02.06.06, 08:43
      mial pecha. Kilkanascie miesiecy temu, skonczyloby sie nagana partyjna i
      zlozeniem konstruktywnej samokrytyki.
    • beret_moherowy Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:44
      Ponad dwa lata temu sprzedałem spółke czystą jak łza ,pomimo że poinformowałem
      zaświadczenie
    • werbus Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:45
      Żadnego przyjęcia dymisji nie będzie ,odnaleziona teczka Urbańskiego jest
      sfałszowana.
    • kawamarago Jaki pan taki kram. 02.06.06, 08:45
      A co, myślicie, że jego dotychczasowy chlebodawca wyznaje inne, przyzwoitrze
      zasady moralne?
      • kawamarago Re: Jaki pan taki kram. 02.06.06, 08:52
        A dlaczego Kaczyński trzymał tyle lat Urbańskiego?
        Bo gó???o przyciąga wszelkie robactwo.
    • u_bolt Re: czy to oznacza, ze ..... 02.06.06, 08:46
      nie bedziemy juz dluzej ogladac na ekranach TV najwiekszego PODGARDLA IV-ej
      Rzeczpospolitej?
    • patman Wrogie siły kontr-rewolucji 02.06.06, 08:46
      Czy zwolennicy PiSu osiągnęli już stopień paranoi towarzyszya Stalina? Kiedy już skończycie z wrogimi siłami kontr-rewolucj: pedałami, platformowcami, eseldowcami, masonami, żydami, cyklistami, na kogo będziecie zwalać winy za własne błędy? Zostają jeszcze lekarze, prawnicy...
    • n_i_k Czemu ciągle brzydkie zdjęcia? 02.06.06, 08:46
      Gazeta celuje w wybieraniu najbrzydszych zdjęć polityków. Rozumiem, że ma to
      jakiś cel. Bo poziom szmatławca. W "Dzienniku" dla porównanie wczoraj było
      nawet ładne zdjęcie Romana G.
      • patman A widziałeś kiedyś ładne zdjęcie kupy? 02.06.06, 08:47

• samulakm Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:50
      jednego mniej :-) Choć to mi przypomina dowcip o tym jak to Gagarin poleciał w
      kosmos:
      - Panie majster! Ruskie w kosmos polecieli!!!
      - Wszyscy?!
      - Nie. Jeden!
      - To co mi d... gó..arzu zawracasz!!!
    • knurszczur To RZ nie jest wybiórcza??? 02.06.06, 08:50
      No jak to? Dlaczego nikt nie pisze teraz że Rzeczpospolita jest szmatławcem,
      gdzie szuka się byle haków na pis? Widać jak inne gazety besztają pisiorów, to
      jest cacy. Natomiast gdy Wyborcza, to jest bee..
      • dgr Re: To RZ nie jest wybiórcza??? 02.06.06, 09:04
        Nie wiesz co to jest ? ;)
        To się nazywa podwójna moralność.
        Pzdr dgr
    • maureen2 Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:51
      dawno mówiłem,że nie jest to właściwy człowiek w otoczeniu prezydenta. Te pro-
      mowanie przez niego różnych ryzykownych posunięć i osób,które kończyły się afe-
      rami i wpadkami. Te kompromitujące wpadki z inicjatywy pana Urbańskego,kompromi
      tujące prezydenta nie były zapewne przypadkowe. Trzeba umieć dobierać sobie wsp
      ółpracowników. A to jest sztuka.
      • uosia Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 10:50
        > Trzeba umieć dobierać sobie wsp
        > ółpracowników. A to jest sztuka.

No właśnie, współpracowników, a nie włazidupków, jak to się ma w przypadku
        prezydenta i PISu.
    • czarek47 Podgardle musi odejść ! 02.06.06, 08:53
      no ten koleś już tyle namieszal, że mam nadzieję Lech K. nie będzie mial
      wątpliwości...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka