spawacz.aluminiowy 02.06.06, 08:15 Ile dni może trwać czytanie artykułu w Rzeczpospolitej? Rewolucja moralna w IV RP zamieniła się w swoją własną karykaturę już dawno temu, teraz zamienia się już w parodię karykatury. ____ Blog okrętowca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baron.baron Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:16 Kto nastepny?:) Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Trafiony, zatopiony! 02.06.06, 08:18 Pierwszy aferzysta rewolucji moralnej zatopiony. Kto następny? Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_junak po dymisji "urbana" 02.06.06, 08:20 jedno jest pewne: współczynnik przystojności w pałacu wzrosnie!;) Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: po dymisji "urbana" 02.06.06, 08:34 To na pewno. Co do współczynnika prawdomówności i uczciwości - wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomówności 02.06.06, 09:21 moroux napisał: > To na pewno. Co do współczynnika prawdomówności i uczciwości - wątpię. ... i uczciwości? Czy Gazeta Wybiórcza i lansowane przez nią "honorowe" postawy, czy może lider PO wywodzący się z "nieskazitelnego" KLD, a może nawet słynąca z uczciwości SLD? To bardzo ważne pytanie, bo jak obierzesz niewłaściwy wzorzec, to Twój współczynnik się "posypie" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 09:29 A jak tam teczka Jarusia K.? Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 09:33 No Tuska teczka nie była "sfałszowana".. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 09:38 jardo-g napisał: > No Tuska teczka nie była "sfałszowana".. Czy to jest Twoja odpowiedź??? Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Tusk? 02.06.06, 09:42 "Czy Gazeta Wybiórcza i lansowane przez nią "honorowe" postawy, czy może lider PO wywodzący się z "nieskazitelnego" KLD, a może nawet słynąca z uczciwości SLD? To bardzo ważne pytanie, bo jak obierzesz niewłaściwy wzorzec, to Twój współczynnik się "posypie" :-)" No odpowiedź jest taka, że nieskazitelnych postaw ma wg Ciebie uczyć faszysta, przestępca oraz człowiek, co do którego istnieją poważne wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Tusk? 02.06.06, 09:50 jardo-g napisał: > No odpowiedź jest taka, że nieskazitelnych postaw ma wg Ciebie uczyć faszysta, > przestępca oraz człowiek, co do którego istnieją poważne wątpliwości Odpowiedz najpierw na moje pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Tusk? 02.06.06, 10:00 jezu - aleś Ty niedomylny - czywiście, że zarówno środowsko gazety wyborczej, a także Pan Tusk są dla mnie większymi autorytetami, niż faszysta, przestępca i człowiek o niewyjaśnionej przeszłości. A w porównaniu do obecnego bagna przezydentura Kwaśniewskiego jawi mi się jako wzór!! Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Tusk? 02.06.06, 10:05 jardo-g napisał: > jezu - aleś Ty niedomylny - czywiście, że zarówno środowsko gazety wyborczej, a > > także Pan Tusk są dla mnie większymi autorytetami, niż faszysta, przestępca i > człowiek o niewyjaśnionej przeszłości. A w porównaniu do obecnego bagna > przezydentura Kwaśniewskiego jawi mi się jako wzór!! Rozumiem. Czyli tak naprawdę jeśli prezydentura Kwaśniewskiego, ułaskawiacza, prezia, męża słynnej fundatorki, prawdomównego magistra, obrońcy ubeckich emerytur, człowieka o czystych rękach i niepokalanej duszy, jawi Ci się jako wzór, to rezygnuję z dalszej dyskusji. Nie odpisuj. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Tusk? 02.06.06, 10:08 co to znaczy nie odpisuj - będę pisał tam gdzie mi się podoba. A w ocenie Kwaśniewskiego nie jestem osamotniony. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Tusk? 02.06.06, 10:33 Nie jesteś. W porównianiu z obecną ekipą, Kwaśniewski wydaje mi się na prawdę jasno świecącą gwiazdą. Przez ostatnie 16 lat właściwie wszyscy politycy byli w coś umoczeni, Kwach nie jest tu wyjątkiem. Wolę drobnych złodzieji, od narwanych faszystów. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks To może być "honorowy"pretekst.Prawdziwa przyczyna 02.06.06, 10:54 : niebawem rozpęta się afera korupcyjno-przetargowa w związku z zakupem pociągów do SKM Wawa za 60 mln., bzdurnie kupionych jako reklamówka wyborcza dla Kaczora i bedących zupełnym niewypałem. Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: To może być "honorowy"pretekst.Prawdziwa przy 02.06.06, 11:03 A lewa kasa za zakup TAKIEGO BUBLA MUSIAŁA BYĆ!!!! I to musiała być potężna lewa kasa, żeby przełamać wszelkie opory moralne, nawet te takie bardzo malutkie, by wydać sporo na ewidentny bubel, którego w Europie nikt nie chciał kupić!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Niezły i pouczający kawałek historii w RZ 02.06.06, 11:09 Przeczytajcie artykuł w RZ o Urbańskim (ten z linkiem poniżej, a nie ten o „ssiemy bzdury na maxa” z firmą). Niezły i pouczający kawałek historii z „brodą”. No i sporo charakterystyki Urbańskiego, „SAMEGO DOBRA” i Prezydenta JEGO. Szczególnie polecam małolatom formatu „frau” czy „blada”. RZ dzisiaj: „Urbański w kalejdoskopie” www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060602/publicystyka/publicystyka_a_5.html …”Środowisko Urbańskiego miało pod patronatem PC zbudować pismo mogące konkurować z "Gazetą Wyborczą". Była już nawet nazwa - "Telegraf" - oraz kandydat na naczelnego - Urbański. Plany spaliły na panewce, a spółka Telegraf do dziś przedstawiana jest przez przeciwników braci Kaczyńskich jako symbol niejasnych interesów dawnego PC. …”Kampania 1993 r. to słynny list Urbańskiego do zaatakowanego w kampanii PC Jana Lityńskiego z Unii Demokratycznej. List jest chyba najbardziej radykalnym wystąpieniem Urbańskiego przeciwko Kaczyńskiemu: "Jako polityk staram się rozumieć racje Jarosława Kaczyńskiego. Przychodzi mi to coraz trudniej. Ale jako człowiek nie rozumiem go w ogóle. CORAZ CZĘŚCIEJ WPROWADZA DO POLSKIEJ POLITYKI JĘZYK, KTÓRY MA ZA ZADANIE PRZEDE WSZYSTKIM DEGRADOWAĆ JEGO PRZECIWNIKÓW, MA ICH NISZCZYĆ JAKO LUDZI WŁAŚNIE. Od roku nie rozmawiałem z nim. Zapamiętałem go jako dowcipnego, mądrego, ciepłego nawet człowieka, który odróżnia politykę od słownego pałkarstwa. Może się myliłem?". Dlaczego ponownie trafił tak blisko Kaczyńskich - mimo "zdrady" z 1992 r. i tego, co robił później? Do dziś to tajemnica. - To człowiek, który potrafi rozmawiać z każdym. DLATEGO JEST POTRZEBNY KACZYŃSKIM, KTÓRZY PERMANENTNIE TOCZĄ ZE WSZYSTKIMI WOJNY - mówi rozmówca "Rz". Urbański miał taki zwyczaj: obwieszczał światu pomysły, jeszcze zanim sprawdził, czy są realne. Większość z obiecywanych przez niego inwestycji do tej pory nawet nie ruszyła - opowiada jeden z jego ówczesnych współpracowników. - LECH POTRZEBOWAŁ TAKIEGO PROPAGANDZISTY. Z czasem retoryka Urbańskiego zaczęła coraz bardziej przypominać poglądy braci Kaczyńskich. Kiedy SLD oskarżył go o nieprawidłowości przy przetargu na szybką kolej miejską (wygrała firma jego dawnego pryncypała Zbigniewa Jakubasa), oświadczył, ŻE ATAKI NA NIEGO TO EFEKT... PROWOKACJI WOJSKOWYCH SŁUŻB INFORMACYJNYCH. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - T.Lis o PiSiorkach w TOK FM: „Takiej buty władzy przez 16 lat jeszcze nie było” „Oni wychodzą przed mikrofon i bez zmrużenia oka łżą, łżą, łżą, łżą” „Biel nazywana jest czernią, czerń bielą.” Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: To może być "honorowy"pretekst.Prawdziwa przy 02.06.06, 11:13 Ale jak jadę do Falenicy jak również z to mam przyjemność że nikogo w pociągu nie widzę! A więc za to chyba można było wydać te pieniądze? A ciekawe ile kosztuje eksploatacja tych pociągów? Tak osobiście to myślę że bilety nawet jednorazowe tych co jeżdżą nie zwracą kosztu wypłaty dla maszynistów i sprzątaczek które po każdym kursie sprzątają. Tylko po co skoro i tak jest czysto bo nikt nie wszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: To może być "honorowy"pretekst.Prawdziwa przy 02.06.06, 11:35 i tak właśnie wszystko w polsce wygląda, prowizorka, byle nakraść, i wziąść łapówki, a ludzie to przecież bydło, co kogo obchodzą ... :( Odpowiedz Link Zgłoś
zieleniak2004 ►►► .._.. Hej przeleciał B16 na baterie R14 02.06.06, 12:17 ►►► Hej przeleciał B16 na baterie R14 ◄◄◄ "Papież chce, aby Polska strzegła wiary. Bush chce, aby strzegła demokracji. Stalin też kiedyś chciał czegoś od Polski. Podobnie pewien instalator kablówki chciał mojej rodzinie wetknąć w promocji pakiet 40 kanałów satelitarnych. Ja dziękuję wszystkim serdecznie, wyciągnąłem tę wtyczkę wiele lat temu, ponieważ wolałem strzec swoich dzieci. Nie chcę aby w przyszłości musiały iść na wojnę... choćby religijną. [...]" Zapraszamy do lektury i linkowania oraz publikowania bez ograniczeń kolejnego felietonu z cyklu "Zranione Uczucia Obywatelskie": ======================================================= zieloni.org.pl/articles.php?id=1058 ======================================================= Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Oczywiscie ze data publikacji to nie przypadek 03.06.06, 10:05 Tak walczą ze sobą koledzy z PiS. Tym razem przeciwnik Urbańskiego miał lepsze karty (które podrzucił "Rz"), następnym razem będzie odwrotnie. Prawie jak Sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: Tusk? 02.06.06, 23:37 Kim ty musisz być jardo-g,skoro wydajesz pochlebną opinię na temat Kwaśniewskiego. Czy masz świadomość, że ten człowiek nie może spać spokojnie???? Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Tusk? 03.06.06, 00:36 Ja nie mogę wyjść z podziwu nad debilizmem wielu, którzy mówią o wzorowej prezydenturze Kwacha. Okazuje się że można zrobić w kraju każdy szwindel, obrazić każdą świętość, potem wszystko pieknie przykryć wielkopańskim zadęciem i już tłuszcza rozentuzjazmowana. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Tusk? 02.06.06, 14:14 lwaw napisał: > jardo-g napisał: > > > No odpowiedź jest taka, że nieskazitelnych postaw ma wg Ciebie uczyć fasz > ysta, > > przestępca oraz człowiek, co do którego istnieją poważne wątpliwości > > Odpowiedz najpierw na moje pytanie... Twoje pytanie nie ma nic do rzeczy, bo jest ono nie na temat, jezeli dojdzie do sytuacji, ze lider PO bedzie podejzany o korupcje to bedziemy o tym wtedy rozmawiac, teraz mowwa jest o zlodziejach z PiS, czyli miedzy innymi o tobie, bo ty broniac tych zlodzieji, esbekow i faszystow, utozsamiaz sie z nimi, taka niestety lwaw jest prawda i twoje burosucze szczekanie tego nie zmieni;) Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa o jesteś prowokatorze 02.06.06, 14:55 Milcz i nie pluj tym swoim jadem. Złodziejami nazywaj swoją rodzinę z PO. Najpierw przedstaw jakieś doody, pokaż gdzie zostało złamane prawo, a dopiero podem otwieraj tą swoją plugawą szczekaczkę. kralik111 napisał: > lwaw napisał: > > > jardo-g napisał: > > > > > No odpowiedź jest taka, że nieskazitelnych postaw ma wg Ciebie uczy > ć fasz > > ysta, > > > przestępca oraz człowiek, co do którego istnieją poważne wątpliwośc > i > > > > Odpowiedz najpierw na moje pytanie... > > Twoje pytanie nie ma nic do rzeczy, bo jest ono nie na temat, jezeli dojdzie do > > sytuacji, ze lider PO bedzie podejzany o korupcje to bedziemy o tym wtedy > rozmawiac, teraz mowwa jest o zlodziejach z PiS, czyli miedzy innymi o tobie, > bo ty broniac tych zlodzieji, esbekow i faszystow, utozsamiaz sie z nimi, taka > > niestety lwaw jest prawda i twoje burosucze szczekanie tego nie zmieni;) Odpowiedz Link Zgłoś
konread Żal mi naszego prezydenta 02.06.06, 10:04 Bardzo współczuję Panu Prezydentowi, ponieważ doprawdy podle musi się czuć człowiek, który utraci własny cień:( Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Żal mi naszego prezydenta 02.06.06, 10:23 konread napisał: > Bardzo współczuję Panu Prezydentowi, ponieważ doprawdy podle musi się czuć > człowiek, który utraci własny cień:( Teraz należy ścigać cień:)) Scigać, ścigać, ścigać:))) Odpowiedz Link Zgłoś
slawekkra Re: Żal mi naszego prezydenta 02.06.06, 10:24 konread napisał: > Bardzo współczuję Panu Prezydentowi, ponieważ doprawdy podle musi się czuć > człowiek, który utraci własny cień:( Piotruś Pan? Odpowiedz Link Zgłoś
podatnik2 Nareszcie moze odejdzie ten typek 02.06.06, 10:41 Nigdy go nie lubilem Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Burza w Belwederze. Prezydent abdykował!!!!!!!!!!! 02.06.06, 10:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=42900778&a=42908977 Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 09:41 jardo-g napisał: > No Tuska teczka nie była "sfałszowana".. Nie było takiej potrzeby:)) Za to u Jarka jest, bo jest on zwolennikiem "kreowania historii na miarę potrzeb czasu" ;)))))) Np. zatrudnienie megaRomana jako ministera edu. pokazuje, że zdaniem rządzących w szkołach nie trzeba kłaść uczniom do głów wiedzy a jedynie ich kształtować:)) Podstawowa Pralnia Mózgu nr 11 im. Romana Dmowskiego w Dziewiczych Strugach;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 10:00 lukasito napisał: > > No Tuska teczka nie była "sfałszowana".. > Nie było takiej potrzeby:)) Za to u Jarka jest, bo jest on > zwolennikiem "kreowania historii na miarę potrzeb czasu" ;)))))) Kpina. Ostatnie naście lat dowodzi, że Kaczyńskich próbowano uziemić (Lesiak, "Nie", "Dramat.." itp. www.gazetapolska.pl/?module=content&article_id=922 > Np. zatrudnienie megaRomana jako ministera edu. pokazuje, że zdaniem rządzących > > w szkołach nie trzeba kłaść uczniom do głów wiedzy a jedynie ich kształtować:)) > > Podstawowa Pralnia Mózgu nr 11 im. Romana Dmowskiego w Dziewiczych Strugach;)) To oczywiste, że szkoła musi i uczyć, i wychowywać. Które posunięcia Giertycha oceniasz w ministerstwie, bo nie wiem o czym piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 10:14 To Giertych już coś posuwał w ministerstwie? Na razie to dużo i bez sensu gada;)) Mierzi mnie to, że oto przyszedł kolejny nieudacznik i znowu nie mówi nic na temat poprawy JAKOŚCI nauczania... Mówi o rzeczach czwartorzędnych jak gabinety lekarskie. W szkołach nie ma pomocy dydaktycznych, programy są przeładowane, kalsy przepełnione, a Giertych prawi koszałki opałki, które w gruncie rzeczy wioną komuną, bo wtedy też nas "wychowywano patriotycznie" i były gabinety lekarskie a uczniowie uczyli się dodatkowo w domach jeśli chcieli coś umieć... Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 10:35 lukasito napisał: > To Giertych już coś posuwał w ministerstwie? Na razie to dużo i bez sensu > gada;)) > Mierzi mnie to, że oto przyszedł kolejny nieudacznik i znowu nie mówi nic na > temat poprawy JAKOŚCI nauczania... Mówi o rzeczach czwartorzędnych jak gabinety > > lekarskie. W szkołach nie ma pomocy dydaktycznych, programy są przeładowane, > kalsy przepełnione, a Giertych prawi koszałki opałki, które w gruncie rzeczy > wioną komuną, bo wtedy też nas "wychowywano patriotycznie" i były gabinety > lekarskie a uczniowie uczyli się dodatkowo w domach jeśli chcieli coś umieć... Jeśli tak Źle oceniasz stan szkolnictwa, to nieuczciwe jest wylewanie za to żali na Giertycha (który jest daleki moim poglądom), czy na PIS. Pomyśl, _k t o_ do tego doprowadził, kto przeładował programy, kto nie zadbał o pomoce dydaktyczne, itd.? Pytam: _k t o_?! Życzę Gierychowi powodzenia, bo ma duuuużo pracy. Oczywiście, że nie zrobi tego w tydzień, miesiąc, oby w ciągu roku udało się czegoś pozytywnego dokonać. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 10:44 lwaw napisał: > > Jeśli tak Źle oceniasz stan szkolnictwa, to nieuczciwe jest wylewanie za to żali (chyba żalów) > na Giertycha (który jest daleki moim poglądom), czy na PIS. Pomyśl, _k t o_ do > tego doprowadził, kto przeładował programy, kto nie zadbał o pomoce dydaktyczne,> itd.? Pytam: _k t o_?! Życzę Gierychowi powodzenia, bo ma duuuużo pracy. > Oczywiście, że nie zrobi tego w tydzień, miesiąc, oby w ciągu roku udało się > czegoś pozytywnego dokonać. Co ty powiesz? Giertychowi nawet przez myśł nie przeszło, żeby poprawiać jakość kształcenia. Gdyby tak było nie omieszkałby się przyznać:)) W ministerstwie edukacji nie powinno byc miejsca dla totalnego ignoranta, to samo się tyczyło Łybackiej. A wiesz, skąd ja wiem, że się w tym względzie nic nie zmieni? Ponieważ nikt nawet sie nie zająknął na temat skierowania dodatkowych środków na dydaktykę. Mówi sie tylko o podwyżkach dla nauczyciel (mrzonki) oraz o wprowadzeniu gabinetów wszkołach - tatalne pierdoły zważywsz na stan Śłużby Zdrowia. Niech dzieci lepiej chodzą do zaufanych lekarzy rodzinnych... Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 11:13 lukasito napisał: > Co ty powiesz? Giertychowi nawet przez myśł nie przeszło, żeby poprawiać jakość > > kształcenia. Gdyby tak było nie omieszkałby się przyznać:)) Co ty powiesz? Wiesz co Giertychowi przeszło przez myśl, a co nie. Naprawdę, świetny żart. Czy słyszałeś o czymś takim, jak priorytety, działania doraźne, itp. > W ministerstwie > edukacji nie powinno byc miejsca dla totalnego ignoranta, to samo się tyczyło > Łybackiej. Mogę się nie zgadzać z Giertychem, ale nazwać go "totalnym ignorantem" to jest dopiero ignorancja! > A wiesz, skąd ja wiem, że się w tym względzie nic nie zmieni? > Ponieważ nikt nawet sie nie zająknął na temat skierowania dodatkowych środków > na dydaktykę. Mówi sie tylko o podwyżkach dla nauczyciel (mrzonki) oraz o > wprowadzeniu gabinetów wszkołach - tatalne pierdoły zważywsz na stan Śłużby > Zdrowia. Niech dzieci lepiej chodzą do zaufanych lekarzy rodzinnych... Lekarz w szkole, to nie takie głupie, ponieważ miałby bliski i szybki kontakt z dziećmi. Dzieci do lekarzy nie chodzą, tylko ich tam prowadzą rodzice, a z ich odpowiedzialnością bywa różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 11:21 Nazwałem Giertycha eufemistycznie. To nie ignorancja w moim przypadku, tylko przekonanie, że nie zawsze trzeba używać słów tj. "debil" czy "kryptofaszysta"... Ja wolę dofiansować lekarzy rodzinnych i resztę systemu niż tworzyć niedofinansowane gabinety szkolne. Jak będziemy bogaci to proszę bardzo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 11:29 lukasito napisał: > Nazwałem Giertycha eufemistycznie. To nie ignorancja w moim przypadku, tylko > przekonanie, że nie zawsze trzeba używać słów tj. "debil" > czy "kryptofaszysta"... Twoja ignorancja się jednak potwierdza. Dziękuję za wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 11:36 Ciekawa konkluzja:)) Ciekawe skąd wywiedziona:))) Czy Giertych nie jest kryptofaszystą? Głosi postulaty bliskie faszystom, ale twierdzi, że nie jest faszystą;)) Może masz argumenty świadczące, że nie jest kryptofaszystą, czy też uważasz dyskusję za zamkniętą ze względu na to, że brak ci argumentów? Odpowiedz Link Zgłoś
j_uk Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 11:38 A ja jednak skłaniam zgodzę się raczej z 'lukasito'. Giertych nie nadaje się do żadnej konkretnej pracy, a w Polsce trzeba raczej rzetelnie pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 11:59 Dziękuję:)) Jerry, to Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 12:24 "dziękujesz" - jak to miło spotkać klakiera. A, że Giertych sie do pracy nie nadaje, to prawda i nie prawda. Prawda, bo on i wielu innych (dla mnie przykładem nr 1 będzie Tusk, potem Kwach, Miller i cała reszta "aparatczyków") rzeczywiście nie potrafiliby raczej zarabiać kasy w jakimś wyuczonym zawodzie. Nieprawda, bo polityka i rządzenie to tez praktyczne zajęcie. Feler polega tylko na tym, że politycy powinni być wyłącznie tzw. zawodowi. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 12:35 jeśli to Jerry, to nie sądzę by był moim klakierem:)) pół roku temu dzielnie sie ścieraliśmy z okazji wyborów. Ale jeśli to on, to cenie to, że pomimo różnić światopoglądowych przynał mi rację;)) Ty też się ze mną zgadzasz i też dziękuję;)) A co do zawodostwa polityków... chciałoby się, żeby się znali na tym co robią, oj chciało... Albo, żeby choć mieli ochotę się uczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 13:31 Twierdzenie, że się z Tobą zgadzam jest nadinterpretacją graniczącą z kosmosem. Uważam, niestety, że zarówno Ty jak i Twoi potakiwacze i inni "finezyjni" rzucacze kałem, chrzanicie kompletne bzdury i plujecie bezmyślnie jadem bez żadnej (prawie) przyczyny merytorycznej. Olbrzyzmia większość Waszych "tez", wniosków i podsumowań wynika z ewidentnie fałszywych (wyssanych z paluchów, przekręconych, wyczytanych w manipulanckich newsach) założeń oraz oparta jest nie o to, co juz stało się ciałem, tylko o to co może się wydarzyć (Wy po prostu wiecie na 300%, że to i tamto będzie źle). Ocena np. złodziejskiej z założenia lewzny, poprzedniego-układowego prezia, nieudolnych liberałów czy PO- wców, żałosnych kanapowców (Władek F.) - wynika z faktów, po prostu z FAKTÓW. "Podsumowania" (tj. plucie i nic ponadto) obecnej prezydentury i obecnego rządu, po kilku miesiącach, są po prostu śmiesznym wyrazem złej woli i bezsilności elekcyjnej. Współczuję tu jedynie takim dyskutantom jak Iwaw i remik.bz. Oni próbują operować konkretami, nie posługują się zapienionymi ustami i nie robią sobie jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito :))) 02.06.06, 14:37 hehehe, piękne;)) A teraz się uszczypnij, albo spoliczkuj i będzie ci lepiej;) pozdrawiam uprzejmie;) Zgodziłeś się ze mną, że Giertych się nie nadaje na minstra oświaty, jeszcze raz dziękuję;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: :))) 02.06.06, 15:21 Tak, tak - tak, jak przypuszczałem - głowa Twoja znajduje się w nieprzepuszczalnej powłoce okołorozumowej. Niezależnie od sytuacji masz swoje, dość schematyczne reakcje. (Trzy pierwsze słowa tego postu możesz oczywiście uznać za moje 3xtak dla wszystkich produktów Twych, hermetycznie usadowionych, komórek. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito wow;) potrafisz napisać dwa zdania;)) 02.06.06, 17:15 ty chyba mnie obserwujesz? jakaś niezdrowa fascynacja nieznajomym mężczyzną? Znajdź sobie jakiegoś pisiorka, ot np. junkers jest bardzo ciepły, cos dla ciebie;)) Ja jestem miłośnikiem kobiecego piękna, wiec z góry daję ci kosza:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Po co ta wrzutka? Odpowiedz najpierw na pytan 02.06.06, 12:22 Jeszcze gorzej bywa z odpowiedzialnością nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 09:33 Dlaczego uważasz, że jedna grupa może być "genetycznie" prawdomówna, a inna - kłamliwa? To po pierwsze. A po drugie - dlaczego wrzucasz mnie do szufladki z napisem PO, SLD, cokolwiek innego? Jeśli sam jesteś manipulowany przez różne grupy i środowiska, to nie znaczy, że manipulowani są inni. Nie masz monopolu na prawdę i niezależność poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 09:42 moroux napisał: > Dlaczego uważasz, że jedna grupa może być "genetycznie" prawdomówna, a inna - > kłamliwa? To po pierwsze. Po pierwsze, nie uważam. > A po drugie - dlaczego wrzucasz mnie do szufladki z napisem PO, SLD, cokolwiek > innego? Po drugie, ja tylko pytam o Twój punkt odniesienia? Nie wolno? > Jeśli sam jesteś manipulowany przez różne grupy i środowiska, to nie > znaczy, że manipulowani są inni. Mogę odbić piłeczkę. >Nie masz monopolu na prawdę i niezależność > poglądów. Dokładnie. Tak samo jak Ty. Dlatego _d y s k u t u j e m y_, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 09:46 Poczytaj sobie o zasadach dyskusji. Przedstawiasz się nam tutaj jako zmanierowany cham, krzyczący jak to wszyscy Twoi rozmówcy są nieprawomyślni. Bardzo nieprzyjemnie się czyta Twoje próby "dyskutowania". Więcej pokory i obiektywizmu, a na pewno nam wszystkim będzie się lepiej dyskutowało. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 12:25 Podstawowym warunkiem aby cokolwiek można było nazwać "dyskusją" jest warunek aby obie strony dopuszczały, że mogą w jakiejś części sporu nie mieć racji. Lwaw ty tego warunku nie spełniasz. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 09:37 lwaw napisał: > Czy Gazeta Wybiórcza i lansowane przez nią "honorowe" postawy, czy może lider PO > wywodzący się z "nieskazitelnego" KLD, KLD to było harcerstwo w prównaniu z PiS :))) > a może nawet słynąca z uczciwości SLD? Ciekawe, że Urbańskiemu robienie interesów z SLD nie przeszkadzało:)) PS myślał,że to będzie słodka tajemnica i że głupi naród się nie dowie jak to się stało, że PiS tak dużo wie o interesach SLD a nawet potrafi robić lepsze i jeszcze mniej legalne:))) > To bardzo ważne pytanie, bo jak obierzesz niewłaściwy wzorzec, to Twój > współczynnik się "posypie" :-) Tak jak się sypie wszystko co kiedykolwiek mówił Jarek Kaczyński:)) W swojej pasji krytykanckiej nie pomyślał, że sam nie jest bez winy. Ale kamieniami fajnie się rzucało:))) Nie przewidział rykoszetów:))) Pewnie spał na lekcjach fizyki;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 09:49 lukasito napisał: > KLD to było harcerstwo w prównaniu z PiS :))) Wskaż PIS-owskie "prywatyzacje" a'la KLD. > Ciekawe, że Urbańskiemu robienie interesów z SLD nie przeszkadzało:)) PS > myślał,że to będzie słodka tajemnica i że głupi naród się nie dowie jak to się > stało, że PiS tak dużo wie o interesach SLD a nawet potrafi robić lepsze i > jeszcze mniej legalne:))) Ja sądzę, że robił interesy z konkretnym człowiekiem, a nie z SLD. Jak z kimś zakładasz firmę, to pytasz z jakiej jest partii??? > Tak jak się sypie wszystko co kiedykolwiek mówił Jarek Kaczyński:)) W swojej > pasji krytykanckiej nie pomyślał, że sam nie jest bez winy. Ale kamieniami > fajnie się rzucało:))) Nie przewidział rykoszetów:))) Pewnie spał na lekcjach > fizyki;)) Co się sypie? Nie wiem o czym mówisz? Wręcz przeciwnie, to co mówił w 1992 r., dzisiaj okazuje się prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 10:01 lwaw napisał: > Wskaż PIS-owskie "prywatyzacje" a'la KLD. W odróznieniu od PiS KLD przynajmniej potrafiło prywatyzować, może z bełedami, ale suma sumarum wyszło im całkiem nieźle. Zaś obecny rząd... załamka. Poczytaj dzisiejszą prasę:)) biznes.onet.pl/5,1339072,prasa.html > > Ja sądzę, że robił interesy z konkretnym człowiekiem, a nie z SLD. Jak z kimś > zakładasz firmę, to pytasz z jakiej jest partii??? Co ty powiesz? Zajmujesz się polityką, pierniczysz na prawo i lewo,że jakaś partia to "układ przestępczy" a potem nie patrzysz, że robisz interesy z jej prominentnym członkiem... Sam nie wierzysz w to co piszesz... A jeszcze interesy z Jakubasem, w które Łech Taczyński oraz Uraban2 weszli z radością:)) > > Co się sypie? Nie wiem o czym mówisz? Wręcz przeciwnie, to co mówił w 1992 r., > dzisiaj okazuje się prawdą. I jest tego najlepszym przykładem:)) Sypie się obraz jaki starał się wytworzyć, że wszyscy są bebe, tylko PiS jest cacy:)) Jeśli nie wiesz o czym mówię, to zalecam kwerendę prasową:)) zacznij od "lightcikowych" tekstów o posłach PiS na podwójnym gazie, potem skocz do SKOKów Zawiszy i Gosiewskiego, następnie udaj się w stronę wpadek Łecha jako prezydenta, zakończ zaś teczką Jarka:)) Po drodze nie zapomnij zajrzeć do wypowiedzi Kaczek na temat Leppera i Sramoobory i LPRu, a następnie zajrzyj kto tworzy dziś koalicję... Sorki za skrótowe podanie wskazówek, ale zakładam, że jednak nie jesteś debilem i sobie dasz radę:) Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 11:05 lukasito napisał: > W odróznieniu od PiS KLD przynajmniej potrafiło prywatyzować, może z bełedami, > ale suma sumarum wyszło im całkiem nieźle. Zaś obecny rząd... załamka. Strategia prywatyzacyjna KLD-SLD przypominała zachowanie pijaka, który wyprzedaje meble, żeby mieć na butelkę wódki. Na pewno nie było to zachowanie gospodarza, który chce jak najwięcej zarobić. > Co ty powiesz? Zajmujesz się polityką, pierniczysz na prawo i lewo,że jakaś > partia to "układ przestępczy" a potem nie patrzysz, że robisz interesy z jej > prominentnym członkiem... Sam nie wierzysz w to co piszesz... A jeszcze > interesy z Jakubasem, w które Łech Taczyński oraz Uraban2 weszli z radością:)) Słyszałeś coś wcześniej o tym "prominentnym" Jakubasie, bo ja nie. > I jest tego najlepszym przykładem:)) Sypie się obraz jaki starał się wytworzyć, > > że wszyscy są bebe, tylko PiS jest cacy:)) Jeśli nie wiesz o czym mówię, to > zalecam kwerendę prasową:)) zacznij od "lightcikowych" tekstów o posłach PiS na > > podwójnym gazie, potem skocz do SKOKów Zawiszy i Gosiewskiego, następnie udaj > się w stronę wpadek Łecha jako prezydenta, zakończ zaś teczką Jarka:)) Po > drodze nie zapomnij zajrzeć do wypowiedzi Kaczek na temat Leppera i Sramoobory > i LPRu, a następnie zajrzyj kto tworzy dziś koalicję... Sorki za skrótowe > podanie wskazówek, ale zakładam, że jednak nie jesteś debilem i sobie dasz > radę:) Insynuujesz Kaczyńskiemu, jaki to niby obraz on chciał stworzyć. Ja nie znam takich wypowiedzi, że wszyscy są be, a PIS cacy. I co dalej z tymi posłami PIS, którzy na podwójnym gazie? Czy byli chronieni wzorem zsad panujących w kancelarii prezia Kwaśniewskiego? A jak to jest, że SLD zaniechało "nieprawidłowości" Skoków, a potrafiło tak skutecznie załatwić prezesa Orlenu. Pomyśl. Odpowiedź sama ci przyjdzie do głowy. J.K. jest osobą pokrzywdzoną w świetle lustracji, natomiast chodzi raczej o to, że jego działalność opozycyjna była umniejszana. Radzę Ci nie posługiwać się insynuacjami typu "teczka Jarka", bo chyba nie znasz jej treści. Będzie jawna, poczekaj i wtedy skomentujemy... A odnośnie do wypowiedzi Kaczyńskich odnośnie różnych ludzi, partii, to ludzie się zmieniają, jedni na lepsze, inni na gorsze (ja np. nigdy bym nie uwierzył, że Rokita tak się stoczy, czy Niesiołowski). Pamiętaj, że PIS wszedł w koalicję z obiekcjami, obawami, po wielomiesięcznym zastanawianiu się... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 11:09 Pierdu, pierdu. Udajesz, że nie znasz wypowiedzi PiSowców a zwłaszcza Kaczek. Wstyd. Jak możesz się wypowiadać broniąc ich postaw, jeśli ich nie znasz? Dlatego poprosiłem, żebyś sobie zrobił kwerendę... Nawet o Jakubasie nie słyszałeś... Z czym do ludu? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 11:19 Ja się zastanawiam, jak ktoś tak prawy, uczciwy, sprawiedliwy i nieomylny jak LK, nie wspominając o jego Bracie Zawsze Jarosławie, mógł w swoim otoczeniu mieć kogoś o tak niejasnych koneksjach. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 11:23 No właśnie:) Już odznaczenie dla Jaruzelskiego pokazało, że Kaczyński na pewno nie poprawia jakości urzędu Prezydenta RP. A teraz afera na całego. Człowiek powiązany z układem w Belwederze... A może dzisiejszy Belweder to po prostu część układu? Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 11:28 lukasito napisał: > No właśnie:) > Już odznaczenie dla Jaruzelskiego pokazało, że Kaczyński na pewno nie poprawia > jakości urzędu Prezydenta RP. A teraz afera na całego. Człowiek powiązany z > układem w Belwederze... A może dzisiejszy Belweder to po prostu część układu? Naiwny jesteś, czy masz po prostu złą wolę? Odznaczenie Jaruzelskiego to sprawka ludzi, których Kaczyński tam zastał. A teraz, jaka afera, człowiek w sumie niewinny, a jednak podał się do dymisji. Afery to były za SLD, UD-AWS, KLD, a obecnie to trzeba je medialnie je kreować... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 11:38 Kto odznaczył Jaruzelskiego? Kaczyński... czy ktoś za niego złożył podpis? nie... Czy zatem jest to sprawka kogoś innego? Próba odwrócenia kota ogonem wypadła ci żałośnie;) marnujesz się pisząc na forum, powinieneś poświęcić więcej uwagi ogródkowi rodziców;)) Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 12:39 Na jakiej podstawie twierdzisz, że jest niewinny? Cały ten bełkot o zaniedbaniach w zmianie KRS to klimek dla ciemnego ludu. Spółka robi interesy z telewizją. Do każdej umowy na ogół żąda się KRS, żeby sprawdzić czy podpisujący umowy mają do tego prawo (z reguły wymaga się aby KRS nie był starszy niż 3 lub 6 miesięcy). MOżesz być pewien, że znajdziesz podpis Podgardlanego na umowach z zeszłego albo nawet z tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
simr1979 Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 13:00 gromek1 napisał: > Na jakiej podstawie twierdzisz, że jest niewinny? > Cały ten bełkot o zaniedbaniach w zmianie KRS to klimek dla ciemnego ludu. > Spółka robi interesy z telewizją. Do każdej umowy na ogół żąda się KRS, żeby > sprawdzić czy podpisujący umowy mają do tego prawo (z reguły wymaga się aby KRS > nie był starszy niż 3 lub 6 miesięcy). MOżesz być pewien, że znajdziesz podpis > Podgardlanego na umowach z zeszłego albo nawet z tego roku. Po pierwsze - nigdzie nie napisano, że spólka prowadziła jakąkolwiek działalność po 99 r. Z enuncjacji prasowych wynika raczej coś przeciwnego, bo podano tylko wynik za 99r. Po drugie - istnieje jeszcze pojęcie pełnomocnika, czy nawet prokurenta. Jeśli nawet spółka funkcjonowała po sprzedaży udziałów przez Urbańskiego, to podpisane przez niego uprzednio pełnomocnictwo lub wcześniejszy zapis o prokurze pozostają w mocy mimo zbycia udziałów, niezależnie od tego, czy transakcję zbycia udziałów zgłoszono do KRS czy nie.Więc podpis Urbańskiego nie jest do niczego potrzebny i na pewno się nie znajdzie.....Ponadto fakt niezgłoszenia zmiany właściciela do KRS potwierdza przypuszczenie, że spółka była już wowczas martwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 11:21 lukasito napisał: > Dlatego poprosiłem, żebyś sobie zrobił kwerendę... Nawet o Jakubasie nie > słyszałeś... Z czym do ludu? ... o Jakubasie, jako o tym _p r o m i n e n t n y m_ działaczu SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 11:26 Heh, przeczytaj jeszcze raz o kim pisałem jako prominentnym działaczu SLD, albo ci powiem: to było o wspólniku "układa" Urbańskiego, Jakubas zaś, to PZPRowski "uwłaszczony nomenklaturzysta", który robi interesy z Kaczyńskim i ratuszem warszawskim. I do tego strasznie im liże tyłki, np. feliteon Gretkowskiej wycięty nożykami z gazety:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 12:35 "Strategia prywatyzacyjna KLD-SLD przypominała zachowanie pijaka, który wyprzedaje meble, żeby mieć na butelkę wódki. Na pewno nie było to zachowanie gospodarza, który chce jak najwięcej zarobić". Zgadzam się z Tobą całkowicie. To samo będzie (tylko gorzej) robić PiS żeby sfinansować "solidarne Państwo". Ugnie się przed lekarzami pomimo bojowych pohukiwań Dorna, ugnie się przed górnikamni i przed każdą następną grupą zawodową. Z podatków wiele więcej się wycisnąć nie da więc będzie musiał coś sprzedać. I sprzedać za tyle ile ktoś zechce zapłacić. "J.K. jest osobą pokrzywdzoną w świetle lustracji, natomiast chodzi raczej o to, że jego działalność opozycyjna była umniejszana. Radzę Ci nie posługiwać się insynuacjami typu "teczka Jarka", bo chyba nie znasz jej treści. Będzie jawna, poczekaj i wtedy skomentujemy..." Po pierwsze sam JK uważa, że status pokrzywdzonego się nie sprawdza i żąda zmiany zapisu ustawy. Po drugie nie wiem czy będzie o czym dyskutować po retuszu jaki jest w tej chwili dokonywany (bo czym innym wytłumaczysz zwłokę?). "Pamiętaj, że PIS wszedł w koalicję z obiekcjami, obawami, po wielomiesięcznym zastanawianiu się..." Nie po zastanawianiu się tylko dopiero gdy wszystkie wczesniejsze plany Jarosława Mądrego nie wypaliły (erozja PO, straszak rozwiązaniem parlamentu itd...). Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Powiedz, co jest dla Ciebie wzorcem prawdomów 02.06.06, 12:15 Pisz o Podgardlanym bo o nim jest artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: po dymisji "urbana" 02.06.06, 10:45 Nie, to raczej nie ulegnie zmianom. Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Re: po dymisji "urbana" 02.06.06, 14:06 Czyli uważa Pan naszego U. za uczciwego? Pokrzepiające, że nie wszyscy huzia na Józia. Odpowiedz Link Zgłoś
chamoobrona A winne są temu PO i układ. 02.06.06, 08:53 "Łopiński mówił w piątkowych "Sygnałach Dnia", że ta publikacja, w przeddzień kongresu PiS, nie może być przypadkowa" Szkoda słów, to już przestaje być śmieszne. Prezes Kaczyński - pseud. "Mr. UKŁAD" Odpowiedz Link Zgłoś
adamharibu *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego...**** 02.06.06, 09:06 nie kwapili się w podawaniu się do dymisji jak wypływały o nich zarzuty 100 razy większego kalibru. Reakcja Urbańskiego to dobry znak dla polskiej polityki - zdrowy odruch, tak samo jak wyrzucanie podejrzanych typków z PO. ----- Polecam najnowszy tekst o "ludziach honoru", Michniku i SLD na moim blogu haribu.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 09:11 Czy ty tylko ironizujesz czy naprawdę myślisz, że ten artykuł to prawdziwy powód dymisji Urbańskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 10:16 moim zdaniem chodzi o nieprawidłowości przy zakupie pociągów do warszawskiej skm. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 09:27 adamharibu napisał: > nie kwapili się w podawaniu się do dymisji jak wypływały o nich zarzuty 100 > razy większego kalibru. Reakcja Urbańskiego to dobry znak dla polskiej > polityki - zdrowy odruch, tak samo jak wyrzucanie podejrzanych typków z PO. Dokładnie. Po prostu "szli w zaparte". Mimo wszelkich przeciwności nadeszły lepsze czasy. Zarzut przestępstwa nie ciąży na Urbańskim, a on już podaje się do dymisji. Pamiętam te bzdurne wypowiedzi SLD-owców typu: "Nie ma przecież prawomocnego wyroku". Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 09:32 Pamiętam te bzdurne wypowiedzi SLD-owców typu: "Nie ma przecież > prawomocnego wyroku". No widzisz, a teraz w rządzie zasiadają już ludzie z prawomocnymi wyrokami. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 10:18 Ale dla np. Jareczka i Łecha "nie ma prawomocnych wyroków"... cały czas sie próbowali wywinąć od przeproszenia Wałęsy i Wachowskiego:)) A krytyka TK, NSA i innych sądów, które wykazywały rażącą nieznajomość i łamanie prawa przez ludzi PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
patman I tutaj kryje się przewaga IV RP nad III RP 02.06.06, 10:20 Już nie ma potrzeby zastanawiania się czy ktoś jest przestępcą czy nie, bo teraz nie tu przebiega podział dobra i zła. O tym decyduje teraz SB. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito ;)) Celna pointa:) 02.06.06, 10:22 patman napisał: > Już nie ma potrzeby zastanawiania się czy ktoś jest przestępcą czy nie, bo tera > z nie tu przebiega podział dobra i zła. O tym decyduje teraz SB. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: I tutaj kryje się przewaga IV RP nad III RP 02.06.06, 10:38 No tu bym oponował. Jak przecież od wczoraj wiadomo są dobre i złe, "fałszowane" teczki. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: I tutaj kryje się przewaga IV RP nad III RP 02.06.06, 12:44 Teczka Jarka to podróba z bazaru na Stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: I tutaj kryje się przewaga IV RP nad III RP 02.06.06, 12:56 To tak jak sam Jarek:))) To podróbka (nieudolna) męża stanu;)) Prawie jak Żywiec, Prawie jak Sprawiedliwość;)) Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek544 Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 10:27 adamharibu napisał Reakcja Urbańskiego to dobry znak dla polskiej > polityki - zdrowy odruch, tak samo jak wyrzucanie podejrzanych typków z PO. Kurskiego też usunięto. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 10:32 i wrocil w glorii walczyc o IV RP i moralna odnowe razem z Lepperem i Giertychem. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 11:33 ten też wróci. Ma już doświadczenie w kolejnictwie, więc pewnie pójdzie kupować wagony dla PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 10:30 masz racje tym razem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: *****Ciekawe, że ministrowie Kwaśniewskiego.. 02.06.06, 12:42 I podejrzanych radnych z Pragi Północ Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito TKM się broni:))) 02.06.06, 10:08 chamoobrona napisała: > "Łopiński mówił w piątkowych "Sygnałach Dnia", że ta publikacja, w przeddzień > kongresu PiS, nie może być przypadkowa" > > > Prezes Kaczyński - pseud. "Mr. UKŁAD" Chciał mieć ksywę "Mr. Big" ale jak to powiedział, to jego koledzy się pokotem kładli ze śmiechu:)) Tak narodziło się PC, zrzeszając tych, co byli przytępi,albo przygłusi i nie umarli ze śmiechu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_ogarek Re: po dymisji "urbana" 02.06.06, 09:27 > mlody_junak napisał: > jedno jest pewne: współczynnik przystojności w pałacu wzrosnie!;) moim zdaniem pozostanie na niezmienionym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
rbbox1 Re: po dymisji "urbana" 02.06.06, 10:44 Faktycznie - piękny jak d.... w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
memhos A dlaczego Yes,yes,yes? 02.06.06, 08:27 Co Cie w tym cieszy? Jak bylo w Polsce to bedzie nadal. Jego dymisja nic nie zmieni, no ewentualnie dostaniemy kolejne oredzie z serii: "To wszystko wina PO". Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: A dlaczego Yes,yes,yes? 02.06.06, 09:28 memhos napisał: > Co Cie w tym cieszy? Jak bylo w Polsce to bedzie nadal. > Jego dymisja nic nie zmieni, no ewentualnie dostaniemy > kolejne oredzie z serii: "To wszystko wina PO". Widzę, że nie wsłuchałeś się w orędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: A dlaczego Yes,yes,yes? 02.06.06, 10:09 Widzę, że zrozumiał pointę... a ty dlaczego nie słuchasz co do ciebie mówi Łech Taczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
lhachen Re: A dlaczego Yes,yes,yes? 02.06.06, 11:12 masz racje, ja tez sie nie wsluchiwalem dostatecznie zarliwie dlatego, iz omdlalem nieco - kleczac tak dlugo scierply mi kolana, a niedokrwienie spowodowalo maly zator... nastepnym razem gdy nasz wodz przemowi, przyjme pozycje kolankowo-lokciowa. ponoc jest bardziej faworyzowana przez naszych wielkich. w zwiazku z powyzszym zaraz zloze samokrytyke w najblizszym dostepnym lokum z wszechdostepnym pisuarem P.S. lwaw - daj sobie siana i wstydu oszczedz (zlob, sloma, relaks, blekit nieba, soczysta trawa, gleboko oddychaj, szydelkowaie ewentualnie inne robotki reczne... ej! ale na drutach nie na organkach) ciesz sie zyciem - lato nadchodzi :) EOT Odpowiedz Link Zgłoś
beret_moherowy Re: Trafiony, zatopiony! 02.06.06, 08:45 moroux napisał: > Pierwszy aferzysta rewolucji moralnej zatopiony. Kto następny? >Ponad dwa lata temu sprzedałem spółke czystą jak łza ,pomimo że poinformowałem sąd gospodarczy do dziś dnia jestem ścigany przez komorników chociaż mam zaświadczenie z sądu i umowe notarialną.Biorąc pod uwage tzw."obiektywność tzw.wolnych mediów" nie osądzał bym pana Urbańskigo. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Trafiony, zatopiony! 02.06.06, 08:50 Wielka Księga mówi "nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni". Koleś lubiał być sędzią szczególnie tych co z komuchami się macali, to teraz jego osądzili. I dobrze. A że to zrobiła PO to jest przecież pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Lustracja a la PiS:)) 02.06.06, 10:21 PiS/Sld = niebezpieczne zabawy lustrem;)) Odpowiedz Link Zgłoś
adinvest77 Re: Trafiony, zatopiony! 02.06.06, 12:31 moroux napisał: > Pierwszy aferzysta rewolucji moralnej zatopiony. Kto następny? Skrzypek !!!!!!!!!!!!!!!! ten to był fachowcem Odpowiedz Link Zgłoś
adinvest77 Re: Trafiony, zatopiony! 02.06.06, 12:33 w oświadczeniu majątkowym BIP podał niu prawdę - Urbanski Odpowiedz Link Zgłoś
marekkrukowski Szef Kancelarii Prezydenta Andrzej Urbański pod... 02.06.06, 08:19 Złożył w czwartek, po piątkowej publikacji? Coraz ciekawiej... Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Szef Kancelarii Prezydenta Andrzej Urbański p 02.06.06, 09:35 marekkrukowski napisał: > Złożył w czwartek, po piątkowej publikacji? Coraz ciekawiej... Proste. Aby tekst mógł się ukazać w piątek, musi być napisany i przygotowany w... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito :)) antycypował:)) Geniusz i jasnowidz:) 02.06.06, 10:29 To może jutro do dymisji poda się Lech Kaczyński w związku z publikacją "Newsweeka" z 16 marca 2007? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Ma się tę siłę... 02.06.06, 08:22 10 minut temu napisałem żeby wywalić U. i... stało się. Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: Ma się tę siłę... 02.06.06, 08:24 Czekamy na następnych aferzystów - architektów odnowy moralnej państwa... Odpowiedz Link Zgłoś
beret_moherowy Re: Ma się tę siłę... 02.06.06, 08:54 mat25 napisał: > Czekamy na następnych aferzystów - architektów odnowy moralnej państwa... > Ponad dwa lata temu sprzedałem spółke czystą jak łza ,pomimo że poinformowałem sąd gospodarczy do dziś dnia jestem ścigany przez komorników chociaż mam zaświadczenie z sądu i umowe notarialną.Biorąc pod uwage tzw."obiektywność tzw.wolnych mediów" nie osądzał bym pana Urbańskigo. Dziłania KPP Pana Michnika Komunistów skaziły całe społeczeństwo ale pewne jest że SLD to 100% korupcji a reszta może 5%,może 20% Fakt jeden jest nie zaprzeczalny podejrzany podaje się dodymisji błyskawicznie i to jest istotne ,chyba że kupimy sobie jakąś partie w Dani. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Kto Cię uczył matematyki?! 02.06.06, 10:52 beret_moherowy napisał: > > Dziłania KPP Pana Michnika Komunistów skaziły całe społeczeństwo > ale pewne jest że SLD to 100% korupcji a reszta może 5%,może 20% Razem: 105 - 120 procent (?!) Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Kto Cię uczył matematyki?! 02.06.06, 11:23 koloratura1 napisała: > beret_moherowy napisał: > > > > > Dziłania KPP Pana Michnika Komunistów skaziły całe społeczeństwo > > ale pewne jest że SLD to 100% korupcji a reszta może 5%,może 20% > > Razem: 105 - 120 procent (?!) A Ciebie kto uczył logiki? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Co ma piernik do wiatraka? 02.06.06, 11:27 Iwaw napisał: > koloratura1 napisała: > > > beret_moherowy napisał: > > > > > > > > Dziłania KPP Pana Michnika Komunistów skaziły całe społeczeństwo > > > ale pewne jest że SLD to 100% korupcji a reszta może 5%,może 20% > > > > Razem: 105 - 120 procent (?!) > > A Ciebie kto uczył logiki? Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: Ma się tę siłę... 02.06.06, 08:31 a skąd? co jadasz na śniadanie,że Twoje gazy mają moc sprawczą w polityce ? grochówkę z wkładką mięsną a la Lepper czy kacze udka w sosie a la Dorn ? Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Ma się tę kiłę... 02.06.06, 09:01 Galba walnął literówkę, nie chodziło mu o siłę ale o kiłę. Odpowiedz Link Zgłoś
wasyyl galba - siła sprawcza 02.06.06, 08:56 napisz proszę, aby wywalić również lecha k. naród będzie ci wdzięczny Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Ma się tę skromność... 02.06.06, 09:06 galba napisał: > 10 minut temu napisałem żeby wywalić U. i... stało się. > Pokora i skromność to cechy którymi charakteryzuje sie nasz galba :) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Znowu literówka: napisałeś 's' zamiast 'k' 02.06.06, 10:36 Jak chciałeś sie przyznać, że masz wstydliwoą chorobę, to ci wyszło;)) Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Ma się tę siłę... 02.06.06, 12:49 Napisz żeby wywalić Jarosława, Edgara, Cymańskiego, Skur...iego, Zawisze Ciemnego i jeszcze dodaj jakieś 150 innych nazwisk to będziesz git facet. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 08:24 Facet w 2001 zrezygnował z funkcji , ale figuruje w "rejestrze". Praktycznie od 5 lat nic tam nie robi tylko figuruje.Zgadza się - błąd, tyle ,że dość pospolity i małej wagi , ale robi się z tego aferę. Ciekawe na co PO liczy ? Czy chce w ten sposób PO "przeciągniąć " elektorat PiS-u na swoją strone ? ( infantylizm ) , czy po prostu chce tylko i wyłącznie komus tam dokopac ( działanie z niskich pobudek)? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 08:28 jezeli nawet to tylko kwestia martwego zapisu to polityk, który chce odnawiać państwo powinien o tym pamiętać. nie widzisz nic zlego że z jakimś aferzystą kasę na TVP zarabiał? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 09:25 wujaszek_joe napisał: > jezeli nawet to tylko kwestia martwego zapisu to polityk, który chce odnawiać > państwo powinien o tym pamiętać. nie widzisz nic zlego że z jakimś aferzystą > kasę na TVP zarabiał? "kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem" Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 09:43 Pisiory rzycały pierwsze, bardzo ochoczo. I jak widać sami robią interesy z komuchami, mieli rozdziców w PZPR, jeżdżą autami po pijanemu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Re: Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 12:31 > "kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem" To jest wlasnie relatywizm moralny remiku... rozgrzeszac swoich, gryzc do krwi innych, za te same grzeszki. Bron zasad, nie swoich ludzi... tylko wtedy musialbys wypisac sie z PiSu :) Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 12:51 cetriolo napisał: > > "kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem" > > To jest wlasnie relatywizm moralny remiku... rozgrzeszac swoich, gryzc do krwi > innych, za te same grzeszki. Bron zasad, nie swoich ludzi... tylko wtedy > musialbys wypisac sie z PiSu :) Osobiście bardzo boleję nad agresją niektórych dzialaczy PiS-u. Wprawdzie z reguły jest to "odruch obronny" , ale to oczywiście nie usprawiedliwia zasady "jak Kuba Bogu itd " A z PiS-u nie mogę się "wypisać" z bardzo prostej przyczyny. Nie mam alternatywy .Nie ma żadnej partii ,która po prostu na serio zajmowała by się problemami "biednych nie z własnej winy". PO nimi gardzi.A ja jako katolik nie moge tego akceptowac. A ludzie "u władzy" - cóż, są tylko ludźmi, zmieniaja się , a program , zasady - zostaja. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp oo.. strasznie, tak jak PiS "lodowki" i "dziadka" 02.06.06, 08:28 faktycznie, jest sie czego wstydzic. szczegolnie myslenia, ze za wszystkim stoi partia Tuska i Rokity.... hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 08:28 a poza tym co ma do tego PO? Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Jak to Co ????? 02.06.06, 08:34 przecież PO jest inspiratorką tego newsa w Rzepie, to oczywiste.Po jest również inspiratorką opóźnionej wiosny i lata w Polsce, wczorajszych opadów śniegu w Tatrach i mojego rozwolnienia dzisiaj rano.., zawsze dostaje kiedy widzę zdjecie Cesarza w sieci... Odpowiedz Link Zgłoś
czarek47 dokladnie - co ma do tego PO ?!! 02.06.06, 09:00 skrytopisowym lodówkożercom mówimy - "NIE" huehuehue... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz PO ma problem po prostu. 02.06.06, 09:22 Nie mam oczywiście dowodów na inspirację PO , ale jestem "głęboko przekonany". Dlatego ,że od czasu wyborów PO działa nie racjonalnie tylko emocjonalnie. Jeśli to nie było z inspiracji PO ( w co nie wierzę), to PO ma duzy problem . Stra się przeciągnąć na swoja strone część elektoratu PiS , aby rządzić w przyszłości samodzielnie , atu "ktoś " podklada im swinię i zraża do niej tę część elektoratu " na granicy". Odpowiedz Link Zgłoś
offler Rozumiem, ze chcesz przez to powiedziec, ze PiS 02.06.06, 09:39 dziala racjonalnie. Czyli ten burdel jet z gory przez nich zaplanowany. Wole "emocjonalne" PO niz ta "racjonalna" koalicje. Odpowiedz Link Zgłoś
htkredek Re: Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 09:48 A czy jak zwykły obywatel popełni błąd to uchodzi mu to płazem? Jak ja zlecę jakiemuś biuru rachunkowemu wypełnienie mojego PITa i zostanie wypełniony błędnie to ja ponoszę później finansowe konsekwencje. W przypadku Urbańskiego jest podobnie. Skoro nie potrafi dopilnować swoich spraw to jest to tylko jego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Chodzi o "wagę sprawy" 02.06.06, 10:51 htkredek napisał: > A czy jak zwykły obywatel popełni błąd to uchodzi mu to płazem? Jak ja zlecę ja > kiemuś biuru rachunkowemu wypełnienie mojego PITa i zostanie wypełniony błędnie > to ja ponoszę później finansowe konsekwencje. W przypadku Urbańskiego jest pod > obnie. Skoro nie potrafi dopilnować swoich spraw to jest to tylko jego wina. Masz rację , ale chodzi o wage sprawy. Jęśli popełnisz błąd przy wypełnianiu PIT-a to z reguły masz możliwość korekty. Nie musisz od razu np likwidowac działalności gospodarczej i trafić "do rejestru nierzetelnych". Uważam ,że w tym przypadku należało po prostu zwrócić uwagę Urbańskiemu ,ze "figuruje" i żeby "się wypisał"( czyli doprowdził do stanu faktycznego). A tak to jeden z niewielu kompetentnych ludzi w otoczeniu Prezydenta "unosi się honorem" i odchodzi. Nie wiadomo kto przyjdzie na jego miejsce.Jest realna szansa ,że słaby i niekompetentny , bo jak wiemy PiS-owi brakuje kadr. I prawdopodobnie stracimy na tym my wszyscy - przeciwnicy PiS-u również.Jest realna szansa ,że Urząd Prezydenta może działać jeszcze gorzej i to przez 4 lata.A ten Urząd reprezentuje Polskę ( czy się to komuś podoba czy nie). Po prostu zadziałał system " na złość babci się przeziębię". Ale na głupote podobno nie ma lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Remik, jesteś Wielki! 02.06.06, 11:08 remik.bz napisał: > > Nie wiadomo kto przyjdzie na jego miejsce. Jest realna > szansa, że s ł a b y i n i e k o m p e t e n t n y (podkreślenie moje) , bo jak wiemy PiS-owi brakuje kadr. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Remik, jesteś Wielki! 02.06.06, 11:31 koloratura1 napisała: > remik.bz napisał: > > > > > Nie wiadomo kto przyjdzie na jego miejsce. Jest realna > > szansa, że s ł a b y i n i e k o m p e t e n t n y (podkreśle > nie > moje) , bo jak wiemy PiS-owi brakuje kadr. > Przeciez takie są fakty , to żadne "odkrycie" , więc nie wiem o co Ci Chodzi włąsciwie? Jęsli brakuje "dobrych" to się sięga po "słabszych". Jest inne wyjście? Odpowiedz Link Zgłoś
grzybpsi Re: Chodzi o "wagę sprawy" 02.06.06, 11:35 > A tak to jeden z niewielu kompetentnych ludzi w otoczeniu Prezydenta > "unosi się honorem" i odchodzi. Kompetentny??? No proszę... Przecież to bałwan i błazen! Arogancki buc. Myślę, że prezydent przy nim nabrał tych nieznośnych manier, niestety... Chyba, że Urbański od prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Głupie pytanie! 02.06.06, 11:02 wujaszek_joe napisał: > a poza tym co ma do tego PO? To Ty nie wiesz? W matematyce jest coś takiego, jak pewnik; w religii - dogmat. Łączy je jedno: żadnego nie trzeba dowodzić. W życiu publicznym również istnieją pewniko-dogmaty, a podstawowy brzmi: WSZYSTKIEMU WINNA PLATFORMA. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Czy PO nie wstydzi się takich metod ? 02.06.06, 12:51 Co Ty p...sz? Na każdym przetargu wymaga się KRS-u aby stwierdzić zgodność tych co reprezentuja firmę z wpisem do Rejestru. Albo firma przez cały ten czas nie działała albo Podgardlany łże jak bura suka Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Nie ma obowiązku startownia w przetargach 02.06.06, 14:19 gromek1 napisał: > Co Ty p...sz? Na każdym przetargu wymaga się KRS-u aby stwierdzić zgodność tych > co reprezentuja firmę z wpisem do Rejestru. Albo firma przez cały ten czas nie > działała albo Podgardlany łże jak bura suka Masz rację. Rozporządzenie ministra w sprawie dokumentów , których zamawiający może ( lub musi )żądać w trakcie postepowania o przygotowanie i udzielenie zamowienia publicznego wymienia m.in. i "odpis z KRS-u". Aktualny i nie starszy niż wystawiony na 6 miesiecy przed terminem składania ofert. Tyle tylko , że w Polsce nie ma obowiązku "startownia w przetargach" . Nie ma nawet obowiąku "prowadzenia działąlności gospodarczej". Częste sa przypadki ,ze ktoś "zawiesza" działalność gospodarczą , albo po prostu "nic nie robi"( ma zerowe przychody i rozchody) i to nie jest zadne przestepstwo. Każdy powinien oczywiście dopełnić wszelkich formalności. Urbański sprzedał udziały. Wszelkie sprawy formalne miał załatwić nabywca ( wg zapisu w akcie notarialnym). Winą Urbańskiego było jedynie to , że nie sprawdził czy nabywca wywiązał się z umowy. Był niefrasobliwy , ale na pewno nie można go nazwać "oszustem" np. Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:27 Dla kancelarii prezydenta nic nie jest przypadkowe - ujawnianie księży-agentów tuż po wizycie papieża, ujawnianie afer prezydenckich urzędników tuż przed kongresem PiS. Może pan prezydent wyznaczy dni, w których wolno demaskować dwulicowość przywódców polskiej rewolucji moralnej? Obawiam się jednak, że wtedy najbliższy możliwy termin wypadnie za 4,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
werbus [...] 02.06.06, 08:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 To prowokacja! 02.06.06, 08:31 Politycy PiS w ogóle niczego nie są winni. inny jest zawsze kto inny, kto chce im zrobić na złość. Urbański figurował, ale to nie jego wina, Kaczyński ma kompromitującą teczkę, ale ktoś ją sfałszował. PiS ma społeczeństwo za kretynów. Niestety większość PiS-owskiego elektoratu da sobie nawet napluć w twarz i będzie jeszcze za to dziękować. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Dymisja w czwartek jako efekt publikacji piątkowej 02.06.06, 08:32 Coś się GW w chronologii wydarzeń pomyliło? Oto cytat z artykułu: "Szef Kancelarii Prezydenta Andrzej Urbański złożył w czwartek dymisję - poinformował sekretarz stanu Maciej Łopiński. Prezydent Lech Kaczyński decyzję w tej sprawie podejmie w najbliższych dniach - dodał. Dymisja - to efekt piątkowej publikacji w "Rzeczpospolitej", która podała, że Urbański był w końcu lat 90." Dziwne trochę, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: Dymisja w czwartek jako efekt publikacji piąt 02.06.06, 08:33 Odpowiednie służby donoszą panom politykom wcześniej, co będzie w prasie dnia następnego. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: Dymisja w czwartek jako efekt publikacji piąt 02.06.06, 08:35 nein, chłopcy ogladaja namietnie"Powrót do przeszlości IV"... Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Dymisja w czwartek jako efekt publikacji piąt 02.06.06, 08:51 I nie mylić tego z agenturą wśród dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Dymisja w czwartek jako efekt publikacji piąt 02.06.06, 09:21 tales1 napisał: > Coś się GW w chronologii wydarzeń pomyliło? Oto cytat z artykułu: > > "Szef Kancelarii Prezydenta Andrzej Urbański złożył w czwartek dymisję - > poinformował sekretarz stanu Maciej Łopiński. Prezydent Lech Kaczyński decyzję > w tej sprawie podejmie w najbliższych dniach - dodał. > Dymisja - to efekt piątkowej publikacji w "Rzeczpospolitej", która podała, że > Urbański był w końcu lat 90." > > Dziwne trochę, nie? P. Urbański przestał się pokazywać w mediach i wypowiadać "w imieniu" Jaśnie Nam Panującego zaraz po aferze z medalem dla Jaruzela. Teraz "nagle" Rzeczpospolita ujawnia "aferę" sprzed kilku lat i p. Urbański podaje się "honorowo" do dymisji - oczywiście dymisja zostanie przyjęta. I po co tak kręcić? W dodatku okazuje się, że Pałac Namiestnikowski ma również swoich dyspozycyjnych dziennikarzy, którzy piszą co trzeba wtedy kiedy trzeba. A co do udziałów p. Urbańskiego w spółkach to jeśli je sprzedał i później nie odkupił to żaden wpis w KRS nie zmienia faktu, że nie jest współwłaścicielem firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus1 Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:34 Urabński złoży dymisje a Lech jej nie przyjmie i będzie po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:35 Mnie p. Urbański ni grzeje ni ziębi. Moim zdaniem powinien był odejść po aferze z przyznaniem przez prezydenta odznaczenia komunistycznemu zbrodniarzowi. Dziwi mnie, że podał się do dymisji dopiero po jakiejś nagranej, dętej i trefnej "aferze". Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Złożył dymisję 02.06.06, 08:42 za poprzednich partii, nie rezygnowali z funkcji państwowych nawet siedząc w więzieniu. Jest to nowa kultura polityczna w naszym kraju. Za PO i SLD nawet grube złodziejstwo nie przeszkadazało w piastowaniu państwowych funkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: Złożył dymisję 02.06.06, 08:51 A dzisiaj nawet poglądy faszystowskie nie przeszkadzają w byciu ministrem. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Złożył dymisję 02.06.06, 09:50 Taaaak, obyczaje na coraz wyższym poziomie... A przestępcy w rządzie to też znak odnowy moralnej? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:37 Nowak nie dość, że skrzynki spamuje, to jeszcze i fora... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
signal Kilka dni będzie podejmował decyzję ? 02.06.06, 08:40 a na co tu czekać ! Odpowiedz Link Zgłoś
e-4l Re: Kilka dni będzie podejmował decyzję ? 02.06.06, 09:29 Kaczka nie jest zbyt szybko myślącym. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Kilka dni będzie podejmował decyzję ? 02.06.06, 09:52 Dobrze, że się żadna nowa wojna nie szykuje, ten koleś jest zwierzchnikiem sił zbrojnych. Zanim by wszystko przemyślał, już by w niewoli siedział... Odpowiedz Link Zgłoś
pawelm20 Facet powinien odejsc natychmiast. A swoja droga 02.06.06, 08:43 mial pecha. Kilkanascie miesiecy temu, skonczyloby sie nagana partyjna i zlozeniem konstruktywnej samokrytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
beret_moherowy Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:44 Ponad dwa lata temu sprzedałem spółke czystą jak łza ,pomimo że poinformowałem sąd gospodarczy do dziś dnia jestem ścigany przez komorników chociaż mam zaświadczenie z sądu i umowe notarialną.Biorąc pod uwage tzw."obiektywność tzw.wolnych mediów" nie osądzał bym pana Urbańskigo. Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:45 Żadnego przyjęcia dymisji nie będzie ,odnaleziona teczka Urbańskiego jest sfałszowana. Odpowiedz Link Zgłoś
kawamarago Jaki pan taki kram. 02.06.06, 08:45 A co, myślicie, że jego dotychczasowy chlebodawca wyznaje inne, przyzwoitrze zasady moralne? Odpowiedz Link Zgłoś
kawamarago Re: Jaki pan taki kram. 02.06.06, 08:52 A dlaczego Kaczyński trzymał tyle lat Urbańskiego? Bo gó???o przyciąga wszelkie robactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
u_bolt Re: czy to oznacza, ze ..... 02.06.06, 08:46 nie bedziemy juz dluzej ogladac na ekranach TV najwiekszego PODGARDLA IV-ej Rzeczpospolitej? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Wrogie siły kontr-rewolucji 02.06.06, 08:46 Czy zwolennicy PiSu osiągnęli już stopień paranoi towarzyszya Stalina? Kiedy już skończycie z wrogimi siłami kontr-rewolucj: pedałami, platformowcami, eseldowcami, masonami, żydami, cyklistami, na kogo będziecie zwalać winy za własne błędy? Zostają jeszcze lekarze, prawnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
n_i_k Czemu ciągle brzydkie zdjęcia? 02.06.06, 08:46 Gazeta celuje w wybieraniu najbrzydszych zdjęć polityków. Rozumiem, że ma to jakiś cel. Bo poziom szmatławca. W "Dzienniku" dla porównanie wczoraj było nawet ładne zdjęcie Romana G. Odpowiedz Link Zgłoś
samulakm Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:50 jednego mniej :-) Choć to mi przypomina dowcip o tym jak to Gagarin poleciał w kosmos: - Panie majster! Ruskie w kosmos polecieli!!! - Wszyscy?! - Nie. Jeden! - To co mi d... gó..arzu zawracasz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
knurszczur To RZ nie jest wybiórcza??? 02.06.06, 08:50 No jak to? Dlaczego nikt nie pisze teraz że Rzeczpospolita jest szmatławcem, gdzie szuka się byle haków na pis? Widać jak inne gazety besztają pisiorów, to jest cacy. Natomiast gdy Wyborcza, to jest bee.. Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: To RZ nie jest wybiórcza??? 02.06.06, 09:04 Nie wiesz co to jest ? ;) To się nazywa podwójna moralność. Pzdr dgr Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 08:51 dawno mówiłem,że nie jest to właściwy człowiek w otoczeniu prezydenta. Te pro- mowanie przez niego różnych ryzykownych posunięć i osób,które kończyły się afe- rami i wpadkami. Te kompromitujące wpadki z inicjatywy pana Urbańskego,kompromi tujące prezydenta nie były zapewne przypadkowe. Trzeba umieć dobierać sobie wsp ółpracowników. A to jest sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
uosia Re: Andrzej Urbański podał się do dymisji 02.06.06, 10:50 > Trzeba umieć dobierać sobie wsp > ółpracowników. A to jest sztuka. No właśnie, współpracowników, a nie włazidupków, jak to się ma w przypadku prezydenta i PISu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek47 Podgardle musi odejść ! 02.06.06, 08:53 no ten koleś już tyle namieszal, że mam nadzieję Lech K. nie będzie mial wątpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś