moroux 05.06.06, 07:18 Brawo Andrzej ;-))), Panie Dornie, nie tak szybko z tymi kamaszami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galba Oooo... 05.06.06, 07:35 > Brawo Andrzej ;-))), Panie Dornie, nie tak szybko z tymi kamaszami! W ramach "odpowiedzialności za państwo" Platformersy przechodzą na socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz Lepper ma głowę na karku, a Dorn... 05.06.06, 09:03 Lepper ma głowę na karku, a Dorn chyba stracił głowę:-) Brawo Samoobrona, tak się przejmuje inicjatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Lepper ma głowę na karku, a Dorn... 05.06.06, 09:46 Samoobrona przejela inicjatywe w drodze do nikad (przypomina mi sie AC/DC "Higway to hell")- brawo Samoobrona :) komu jeszcze dac pieniedzy :) dla pana poprosze, ja poprosze, dla pani i wujka Zdzicha ah i jeszcze ten pan Jozek z kotlowni jemu tez sie naleza ... a kto ma dac no jak to kto przeciez pieniadze to taki wirtualny wytwor - jak zabraknie to sie jakies tam, kuzwa rezerwy, czy co to oni maja w tych bankach rozwiaze, a moze kartki na pieniadze - o! niech Andrzej Lepper wprowadzi reglamentacje na pieniadze. Takie 100 zlotych w blankiecie z odcinkami po 10 zlotych. Kazdy gornik pielegniarka i lekarz dostanie kartki na pieniadze bo im sie przeciez naleza. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Lepper ma głowę na karku, a Dorn... 05.06.06, 10:17 Zróbmy Leppera królem to będzie nam się żyło lepiej niż szejkom w Arbii Saudyjskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Lepper ma głowę na karku, a Dorn... 05.06.06, 10:41 A substytutem ich ropy będzie nasz olej rzepakowy. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Lepper ma głowę na karku, a Dorn... 05.06.06, 11:09 najwyzej sok z burakow Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasekta Lepper chorągiewka - zawiało z tej strony teraz 05.06.06, 11:50 populista i tyle, dorn przesadza w jedną stronę a lepper w drugą. i to jest spójna pozycja koalicji rządowej heh. --------------- www.moherfucker.com i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Lepper ma głowę na karku, a Dorn... 05.06.06, 11:58 mcgoo napisał: Samoobrona przejela inicjatywe w drodze do nikad ---------------- -------------------------- He,he,he,dobrze prawisz.A niech tam nie zapomną o siostrze oddziałowej! No i dla Jolki też jakaś okruszyna! Odpowiedz Link Zgłoś
bibinje1 Re: Lepper ma głowę na karku, a Dorn... 05.06.06, 10:13 Czy Lepper ma głowę na karku, nad tym mocno bym się zastanowił, ale że dorn że ją stracił o tym wiadomo od samego początku. Przecież facecik miota się ja ryba wyjęta z wody i nie wie co ma robić. Sytuacja związana z zajmowanym stanowiskiem po prostu go przerasta. Staje się pośmiewiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_dolot Lepper to manipulator... 05.06.06, 10:29 ...tylko madrzy inaczej wierzą szarlatanom. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Lepper ma głowę na karku, a Dorn... 05.06.06, 11:57 Lepper madrzejszy od Kaczynskiego. Straszne.! Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Oooo... 05.06.06, 11:40 Dla kogo brawo?Dla Leppera?.To jeszcze za mało.Zresztą Lepper godzi się na ten rząd ogłupienia narodowego.Ale straszący Dornbaum lekazy jest zupełnie nie do zaakceptowania.Należy gościa przed sądem postawić.To są groźby karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Oooo... 05.06.06, 09:05 Tylko nie platformers, ty...! Porządny lewak, a nie konserwa! Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 07:51 Jak gornictwo przynosilo straty to dofinansowano je na bodajze 5 miliardow. Kiedy ma ledwie marne zyski to gornicy juz chca to dla siebie. A moze by tak splacic najpierw te dofinansowania ? Mam tylko nadzieje, ze Dorn nie pozwoli na rozroby i zatrzyma chlopcow jeszcze przed Warszawa. Jesli znajdzie jakies sruby, czy metalowe kulki, maski itp. to powinien wszczac sledztwo. Dosyc tego wymuszania chamskimi metodami. Lepper, jak zwykle szybko zapomina o racjach panstwowych. Niestety.. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 08:35 Jak górnicy zrobią rozróbę, powinni ze swojej kieszeni zapłacić 100% strat + odsiadka. Podczas takiej manifestacji Policję trzymałbym w koszarach z możliwością szybkiego reagowania gdy zacznie się rozróba. Na dachach umieściłbym ścisły monitoring i góra dwa radiowozy na skrzyżowaniach. Jak związek zapłaci ze swoich i chamstwo ze swoich to drugi raz pomyslą zanim przyjadą z trzonkami i petardami. Mam nadzieję ze Rząd będzie postępował jak postapiła żelazna dama z Anglii. Powiedziała „ Żaden związek nie ma prawa żądać pieniędzy z budżetu państwa”. Przecież to są pieniadze wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
fakirek Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 09:11 kiedy w polsce skoczy sie komunizm w gospodarce? Kiedy lekarz, pielęgniarka bedą mieli pensje wyzszą/porównywalna do pensji górnika... Odpowiedz Link Zgłoś
silesia7 Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 09:25 Dobrze gornicy! Moze w koncu pisuar zrozumie ze trzeba sprywatyzowac gornictwo - dac im 20% akcji i wyplacac dywidendy proporcjonalnie do udzialu w kopalni. A narazie to kazdą demolke warszawy bede ogladal z przyjemnoscia - to kara za bezprawne zniesienie autonomii Gornego Slaska. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 09:48 Co do autonomii to, czy ja wiem? Choć moi krewni ginęli za to że są Ślązakami. Ale prywatyzacja, jak najbardziej. Popieram. Tak jak popieram pełną prywatyzację wśród lekarzy. Likwidację NFZ, a składki powinny iść na indywidualne konta pacjenta + ubezpieczenie na wypadek szpitalnego leczenia. W obu przypadkach powinno się odbyć referendum, niech Naród zdecyduje. Wszak w Narodzie tkwi mądrość, nie w garstce pseudo intelektualistów i innych maści grup politycznych. Jak Naród chce tak nie postąpią. Czy politycy rzeczywiście chcą wojny domowej? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 09:51 > Ale prywatyzacja, jak najbardziej. Popieram. Tak jak popieram pełną > prywatyzację wśród lekarzy. Likwidację NFZ, a składki powinny iść na > indywidualne konta pacjenta + ubezpieczenie na wypadek szpitalnego leczenia. I co, okaże sie, że naród "za", a lekarze będą "przeciw" :)))) Bo niektórym sie skończą łapówki... Bo reformę służby zdrowia należało przeprowadzić już dawno, a nie tworzyć kolejne potworki - kasy chorych, nfz... Tylko, że akurat część lekarzy byłą przeciw... Bo w obecnej sytuacji jest im bardzo wygodnie - leczą prywatnie, na państwowym sprzęcie. A jakby wszystko było prywatne - to niestety, pracujemy tylko na własny garnuszek... Ale to samo środowisko medyczne powinno sie wziąć za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
artemida9 Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 10:03 Bardzo podoba mi sie to podejscie. Nie wiem czemu ludzie uwazaja, ze nie ma nic przyjemniejszego niz branie lapowek. Przeciz to jest upakarzajace!!!! Po wielu latach nauki i ciezkiej pracy zamiast godnej zaplaty byc skazanym na czyjas laske, wyciagac reke jak zebrak??? Ludzie zastanowcie sie co wy piszecie. Powtarzam po raz kolejny, nie spotkalam lekarza, ktory bylby zadowolony z obecnego systemu i ktory bylby przeciw prywatyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 10:32 No teraz to już nic z tego nie rozumiem. A Religia? Przecież siedzi na krześle. Ma pod sobą ludzi co chyba znają się na rzeczy i taka prywatyzacje powinni umieć zrobić w ciągu kwartału. Tak jak kopalnie można sprywatyzować w ciągu pół roku. Ale mi sztuka założyć indywidualne konto w banku dla każdego pracownika. Może tam trzeba facia z jajami? Albo ktoś rzeczywiście dużo na tym interesie zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
artemida9 Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 10:54 Tak tylko leczenie masz zapewnione ustawowo za darmo a energie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 12:23 To ustawowo darmowe leczenie to przecież jeden wielki przekręt, picna woda. Zabierają mi przecież z pensji haracz. Lepiej jakby kasa szła na moje indywidualne konto, z którego lekarzowi zapaciłbym przelewem, a za szpitalne leczenie z mojego indywidualnego ubezpieczenia. Przynajmniej moje pieniądze nie byłyby rozkradane. Odpowiedz Link Zgłoś
artemida9 Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 12:35 Tu sie zgadzam, tez wolalabym dostawac te pieniazki. Jednak ustawowo zagwarantowane a pieniazki trzeba skombinowac. Wszyscy placimy swoimi skladkami a lekarze dokladaja jeszcze do systemu prawie darmowa praca. Dlatego latwiej sprywatyzowac kopalnie bo nikt nikt nie ma obowiazku dostarczania pradu czy wegla za darmo. Gornika protestujacego tez nie mozna straszyc gornicza przysiega, poza tym taki gornik potrafi niezle narozrabiac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 13:13 Przysięgi czy to górnicze (są wśród dozoru) czy lekarzy nic nie znaczą. Czy łatwiej sprywatyzować kopalnie? Sam nie wiem, tam również działa baroneria lobbystyczna. Taki górnik zarabia 1400zł. Uśredniają im to z płacami wyższego dozoru. Związki są tam bardzo silne, nie są rozproszeni, lecz zgrupowani (masówki). Mają podpisany układ. Z nimi to trzeba postąpić jak w Anglii. Ale nie powinno być wyjątków. Politycy niestety są bardzo wielkimi tchórzami. Powinni sprywatyzować kopalnie przekształcając każdą w Spółkę Akcyjną i sprzedając akcje w całości na giełdzie, 20% pracownikom i byłym i obecnym. A przywileje przez przekształcenie znieść. Deputat powinien być wliczony do emerytury. To może zrobić wojewoda w ramach likwidacji starego zakładu. Odbywa się to formalnie na papierze, ludzie pracy nie tracą. A jak kopalnia plajtuje, to sporawa jej nie Narodu. Dodatkowo przecież Państwo zarobiłoby na sprzedaży akcji, kasiorka mogłaby iść na nowe konstruktywne rozwiązania przykładowo służbę zdrowia, część na rezerwę (leczenie, emerytów i rencistów). Tylko że ktoś musiałby mieć jaja i sztab zaufanych ludzi. Bo i tak protesty byłyby ze strony Związków i lobbystów, jak również tych baronów co obecnie nieźle z tego bajzlu żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Jesli lobby lekarskie chce prywatnych szpitali 05.06.06, 11:11 To najpierw powinno sie sprywatyzowac uczelnie medyczne, nie po to ludzie niezalenie od swojego cnezusu majatkowego oplacaja nauke przyszlych medykow czesta z pracujac za jeszczenizszestawki niz lekarze by ci potem radali od reszty spoleczenstwa prywatyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
artemida9 Re: Jesli lobby lekarskie chce prywatnych szpital 05.06.06, 11:21 Dlaczego tylko medyczne??? Sprywatyzujmy wszystkie szkoly ponadpodstawowe. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Jesli lobby lekarskie chce prywatnych szpital 05.06.06, 11:39 poza uczelnimi medycznymi panstwowe szkolnictwo to dzisiaj fikcja - jesli chca prywatnej sluzby zdrowia to niech lekarze ci ktorzy ksztalcili sie za publiczne pieniadze zwroca panstwu te pienidze ktore finasowalo im nauke a wszyscy nowi niech placa po rynkowych cenach, podobno 100 000 zl na rok tyle kosztuje wyksztalcenie medyka. www.racjonalista.pl www.partiapracy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Jesli lobby lekarskie chce prywatnych szpital 05.06.06, 11:57 skoro kosztuje to 100 tys. zl to dlaczego tyle nie placa zagraniczni studenci na polskich Akademiach Medycznych? Moze tez doplacamy do norweskich studentow ;- ) Prawie wszyscy moi znajomi studiowali za darmo i to bardzo rozne kierunki wiec nie wiem dlaczego panstwowe szkolnictwo to fikcja. Jak wprowadzac oplaty to dla wszystkich - no chyba ze sie nienawidzi lekarzy i trzeba im przywalic. Proponuje w takim razie jeszcze specjalna stawke podatkowa 80% tylko dla lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Jesli lobby lekarskie chce prywatnych szpital 05.06.06, 12:06 nie placa tyle bo doplaca do nich polskie panstwo tym samym polskie uczelnie sa atrakcyjne dla biedniejszych studentow np z USA, tam by z nich zdarli. Kase przejadaja oczywiscie rektorzy tych szkol medycznych tzw sitwa i kanapy pana Religi. Osobiscie ukonczylem uczelnie panstwowa, teraz robie na uczelni tez panstwowej drugi fakultet - na ukonczeniu, ale nawet w pierwszym przypadku bezplatnosc to byla czysta fikcja, w przypadku uczelni panstwowych na platnych kierunkach placi sie wiecej niz na panstwowych a program nauczania czasami jest bardziej do bani niz na tych prywatnych, praktycznie doplacam do studentow studiow dziennych problemem nie jest panstwowosc ale brak panstwowej kontroli nad uczelniami do ktorego doprowadzila PDecja dawana UDecja i niskie naklady na nauke - efektem sa patologie zarowno w systemie szkolnictwa wyzszego jak i sluzby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Jesli lobby lekarskie chce prywatnych szpital 05.06.06, 15:42 "w przypadku uczelni panstwowych na platnych kierunkach placi sie wiecej niz na panstwowych" - o co ci chodzi? Z ta fikcja, kto ma placic za studia - czy tylko lekarze? Jak to doplacasz do studentow dziennych? Jakis kompletny belkot ten twoj post... Odpowiedz Link Zgłoś
artemida9 Re: Jesli lobby lekarskie chce prywatnych szpital 05.06.06, 12:15 Bo na studia darmowe trzeba zdac egzaminy.. pewnie dlatego dla niektorych to fikcja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Jesli lobby lekarskie chce prywatnych szpital 05.06.06, 12:24 na panstwowej zdawalem egzaminy gdzie bylo 1 : 4 i co z tego Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Jesli lobby lekarskie chce prywatnych szpital 05.06.06, 12:39 Natomist system egzaminowania na uczelniach medycznych jest tez korupcjogenny, byloby dobrze gdyby przyjecia na uczelnie medyczne byly wieksze, wieksza podaz to mniejsze zadania egoistycznego lobby medycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
artemida9 Re: Jesli lobby lekarskie chce prywatnych szpital 05.06.06, 12:49 Pewnie, super pomysl, tylko gdzie wyksztalcilbys tych przyszlych medykow?? Zycze Ci abys byl pacjentem badanym per rectum przez 10-cio zamiast 4-ro osobowa grupe studentow... Odpowiedz Link Zgłoś
artemida9 Re: Jesli lobby lekarskie chce prywatnych szpital 05.06.06, 12:43 Bo nie trzeba zdawac, ale zdac. Skonczylam dwa kierunki, medycyne i biotechnologie, oba dziennie, nie widze zadnej roznicy w poziomie ksztalcenia. Jesli chodzi o zatrudnienie za granica tez nie ma najmniejszego problemu. Znajome z roku pracuja na renomowanych uczelniach w stanach i w europie. Na dziesiec osob u nas w zakladzie wyjechalo 6, zostaly te, ktore za bardzo nie wiedzialy o co w tym wszystkim chodzi. Wsrod mlodych lekarzy widze podobna tendencje. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Jesli lobby lekarskie chce prywatnych szpital 05.06.06, 13:40 ja zdalem a nie zdawalem to pierwsze jest implikacja drugiego, widze ze logika nie jest najmocniejsza strona medykow ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
a4techno4 Re: Jesli lobby lekarskie chce prywatnych szpital 05.06.06, 23:10 he, he... a nieprawda. Wg tego co napisałeś we wcześniejszym poście równie dobrze można napisać: ja nie zdalem a nie zdawalem to pierwsze jest implikacja drugiego... widze ze logika nie jest najmocniejsza stroną absolwentów innych państwych uczelni... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Jesli lobby lekarskie chce prywatnych szpital 05.06.06, 11:54 a jak informatyk studiuje za darmo a potem idzie pracowac w IBM to juz jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 11:52 Zastrajkować winna cała Polska.Gdzie jest tanie państwo? Odpowiedz Link Zgłoś
phun Prywatna sluzba zdrowia to myn dla korupcji i kasa 05.06.06, 10:59 i nie uprawniona kasa dla firm farmaceutycznych - ktore tak chetnie korumpuja lekarzy, ponadto panstwowa sluzba zdrowia, ale dobrze zarzadzana to najtansza sluzba zdrowia jak wymyslil czlowiek jednoczesnie najbardziej dla niego dostepna o tym pisza najbardziej wszawe podreczniki liberalnej ekonmoii. czas najwyzszy podniesc PITy dlanajlepiej zarabiajacych i przeznaczac wicej kasiury z budzetu na sluzbe zdrowia i edukacje a nie na kolejne pomniki JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
artemida9 Re: Prywatna sluzba zdrowia to myn dla korupcji i 05.06.06, 11:12 Nie rozumiem dlaczego lepiej zarabiajacy maja utrzymywac reszte spoleczenstwa. Wydawaloby sie,ze czasy kiedy wszystko wspolne bylo juz mniely... Jak ktos pracuje i sie stara to niech odda mi czesc swojego bo mi si enie chce robic...oj, nieladnie... Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Prywatna sluzba zdrowia to myn dla korupcji i 05.06.06, 11:58 A ja nie rozumiem dlaczego sluzba zdrowia ma byc prywatna tylko dlatego ze medyczne sitwy wespol z sitwami z korporacji farmaceutycznych chca zerowac niczym hieny na slabym spoleczenstwie, ktore potem glosuje na populistow z LPRu lub PISu albo libertynow z PO - to ci co sa otumanieni telewizyjana propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
artemida9 Re: Prywatna sluzba zdrowia to myn dla korupcji i 05.06.06, 12:21 To ja w takim razie domagam sie bezplatnego transportu, bezplatnych prawnikow, bezplatnych informatykow... zaraz, zaraz.. to juz chyba bylo, wszystko wszystkich?? Kazdemu sie nalezy?? Ale mloda jestem to cos mi sie moglo poplatac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Prywatna sluzba zdrowia to myn dla korupcji i 05.06.06, 12:36 nie sadze aby lekarze podjezdzajacy pod zaklady medyczne mercedesami byli bezplatni Odpowiedz Link Zgłoś
artemida9 Re: Prywatna sluzba zdrowia to myn dla korupcji i 05.06.06, 12:56 To ciekawe bo jakis odstajacych nad wyraz od reszty spoleczenstwa samochodow to ja nie widzialam. Owszem lepszymi samochodami jezdza lekarze pracujacy w prywatnych klinickach. Pol dnia w w panstwowym szpitalu, drugie pol w prywatnej klinice a na deserek kilka dyzurow. Trzeba wziasc pod uwage, ze lekarze tez maja rodziny. I tym sposobem mam autko, za ktore zaplacila moja Mama, ktora bynajmniej nie jest lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Prywatna sluzba zdrowia to myn dla korupcji i 05.06.06, 13:45 ucha cha cha cha > Trzeba wziasc pod uwage, ze lekarze tez > maja rodziny. ... I co z tego wiekszosc spooleczenstwa jakies rodziny ma, a nie szantazuja reszty spoleczenstwa bo im sie nalezy tego podejscia na zasadzie lekarzom nalezy sie bo sie nalezy to postsovieckie myslenie. Odpowiedz Link Zgłoś
a4techno4 Re: Prywatna sluzba zdrowia to myn dla korupcji i 05.06.06, 23:12 Nooo... widocznie się im powodzi i są zadowoleni ze swgo losu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stadium-arcadium Re: Prywatna sluzba zdrowia to myn dla korupcji i 05.06.06, 12:46 libertyni z PO , buehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 11:51 A czego może chcieć Kaczyński?To co zaprezentował na kongresie to próba wprowadzenia III Rzeszy.Taetrzyk Kaczyńskich tak nazwała to "Rzeczpospolita".Pokazowa dyscyplina jak za Stalina,partia zwarta i gotowa.Do tego stopnia,że bali się dziennikarki z TV24.Ba "Rzeczpospolita" sugeruje nawet,że kaczyści posuwają się do oszustw,i w głosowaniu nad wyborem szefa Pis-u wyznaczeni do tego ludzie głosowali przeciw by nie mówion,że w Pisie panuje jednomyślność.Istny PRL,który kaczyści tak potępiają.Ale wzorce rządzenia zrzynają bez skrupułów. Odpowiedz Link Zgłoś
dawincii Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 10:50 ja sam nie wiem co mam o tym myśleć ale ja nie jestem górnikiem ani lekarzem i guzik to kogo obchodzi czy mam za co utrzymać rodzinę. jak mi brakuje to mogę po wstaniu od biurka zasówać rowy kopać. ja też kończyłem studja, po studiach przeszedłem 6 lat katorgii zdobywając uprawnienia w swoim zawodzie ale dzisiaj nie mam pretensji, że chcę coś dostać. w związku z powyższym drodzy lekarze może jak się nie opłaca pracować państwowo to założyć coś prywatnego rynek was zweryfikuje. a tak wogól to mój kolega płacąc glazurnikowi dwie swoje pensje za tydzien jego pracy stwierdził, że tyrzeba się było uczyć. w razie wątpliwości ma obroniony doktorat. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 12:02 niestety jak chcesz byc specjalista (a niespecjalistow rynek pracy nie potrzebuje) to MUSISZ pracowac przez 6 lat w panstwowym szpitalu. Potem mozesz zrezygnowac ale poniewaz nie ma prywatnych ubezpieczen nie mozesz sie ztardunic w prywatnym szpitalu bo takich nie ma. Komuna pod kazdym wzgledem. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 11:42 Racje państwowe?Te najlepiej w życie wcielał Adolf H. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 12:01 Brawo lekarze. Nie dajcie sie tym PiSowskim populistom bez pokrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A mówiłem, że to tylko kwestia czasu, 05.06.06, 07:59 kiedy Lepper wsadzi Kaczyńskim nóż w plecy? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A mówiłem, że to tylko kwestia czasu, 05.06.06, 08:31 zigzaur napisał: > kiedy Lepper wsadzi Kaczyńskim nóż w plecy? *************************************** Na razie za wcześnie jeszcze o tym mówić. Na razie Lepper przypomina, ze równiez jest koalicjantem i może mieć odrębne zdanie w tej sprawie. Ciekawe, czy PiS przejdzie nad tym do porzadku dziennego? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika widzisz alternatywe? 05.06.06, 09:31 maruda.r napisał: > zigzaur napisał: > > > kiedy Lepper wsadzi Kaczyńskim nóż w plecy? > > *************************************** > > Na razie za wcześnie jeszcze o tym mówić. Na razie Lepper przypomina, ze równie > z > jest koalicjantem i może mieć odrębne zdanie w tej sprawie. > > Ciekawe, czy PiS przejdzie nad tym do porzadku dziennego? > Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A mówiłem, że to tylko kwestia czasu, 05.06.06, 10:32 Ale kierunek działań jest zupełnie jasny. I jasne jest, przynajmniej dla mnie, czekanie na dogodną chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: A mówiłem, że to tylko kwestia czasu, 05.06.06, 12:00 Ogłosi się Leppera łże-elitą.To najlepszy sposób na zamykanie ust przeciwnikom politycznym.Nowomowa jak za Stalina łże-elity=ośrodki propagandy imperialistycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: A mówiłem, że to tylko kwestia czasu, 05.06.06, 11:58 Lepper czuje już do czego to zmierza.Do budowy państwa parafaszystowskiego.Nic to nie będzie miało wspólnego z państwem socjalnym.To były gadki wyborcze inaczej nikt by na Pisiaków nie głosował. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 08:31 Wrócił rok 1989 z neonazistami w roli ówczesnych komunistów :-P Protestujcie, kochani lekarze i górnicy; może dzięki temu szybciej się skończy ta operetka z kaczorami. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 12:03 Operetka może być krwawa.Dornbaum już straszy więzieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
aniakar Spejalista lek w Anglii zarabia >35 000zl /miesiąc 05.06.06, 08:51 Lekarze w UE bowiem to jedna z najzamożniejszyh grup zawodowych. Anglia poszukuje polskich lekarzy. Bardzo gorąco i szczerze życzę Polakom i polskim wladzom odpowiedzialnym w końu za dobrobyt swoich obywateli, zdrowia, dużo zdrowia, na przyszle lata. Odpowiedz Link Zgłoś
puchowy Re: Spejalista lek w Anglii zarabia >35 000zl 05.06.06, 08:57 Tylko ze w Polsce szkolnictwo jest w wiekszości darmowe a w Anglii płacisz (chyba ze masz stypendium) Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Spejalista lek w Anglii zarabia >35 000zl 05.06.06, 09:59 i splacasz dlug w 1-2 lata. A w Polsce za jalmuzne pracujesz co najmniej przez 6 lat po studiach (tyle minimalnie trwa specjalizacja). Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: A ile zarabiają inni? Jakie są koszty? 05.06.06, 09:05 Człowieku nie porównuj płacy jednej grupy zawodowej. Chyba że weźmiesz pog uwagę ludzi z innych grup i koszty konsumpcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: A ile zarabiają inni? Jakie są koszty? 05.06.06, 10:02 porownanie: Sekretarka w NFZ zarabia wiecej niz specjalista anestezjolog w szpitalu w Warszawie. Sekretarka w szpitalu w Anglii zarabia trzy razy mniej niz specjalista w tym szpitalu. Koles ktory wnosil rury do mieszkania kolegi bral 10 zlotych za godzine i narzekla ze za malo. Kolezanka w warszawskim szpitalu zarabia 5.35 zl za godzine. Wiecej porownan za pare minut. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: A ile zarabiają inni? Jakie są koszty? 05.06.06, 10:11 A może pretensje do siebie panowie lekarze????? Bo jak po raz pierwszy pojawiły sie hasła o całkowitej prywatyzacji służby zdrowia, to najbardziej "przeciw" byli... sami lekarze. Że coś takiego, jak wolna konkurencja na rynku usług medycznych - jest nie do pomyślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: A ile zarabiają inni? Jakie są koszty? 05.06.06, 11:07 nie wiem ktorzy lekarze byli przeciw, ale wiem ze to sejm pisze ustawy a nie lekarze a sejm zostal wybrany przez "ciemny lud". Kazdy narod ma taki rzad na jaki zasluguje. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: A ile zarabiają inni? Jakie są koszty? 05.06.06, 11:10 Poki co ministrem zdrowia chyba "od zawsze" był lekarz... :) Nie można w tym kraju wypracować jakiegoś mądrego rozwiązania i wdrożyć go w całości i od podstaw? Bo na razie, to cała zabawa polega na przyszywaniu kolejnych łatek, a dziura coraz większa... Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: A ile zarabiają inni? Jakie są koszty? 05.06.06, 11:13 Stara śpiewka. Przecież widać, kto się tam pałęta. Jedni, a ci sami. Zastanawiam się nawet nad ustawieniem i fałszowaniem wyborów w okręgach. Bo kto o zdrowych zmysłach wybiera przykładowo SLD, zwłaszcza tego spasłego adwokaciny, który promuje Korporacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: A ile zarabiają inni? Jakie są koszty? 05.06.06, 11:51 obecny elektorat PiS wczesniej wybieral SLD, a jeszcze wczesniej Walese. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: A ile zarabiają inni? Jakie są koszty? 05.06.06, 12:01 To może pora, aby powstała partia nie wywodząca się z jakiegoś ugrupowania. Gdzie średnia wieku wynosiłaby 30lat, z zakazem wstępowania starych zgredów. Zwłaszcza tych, którzy byli w Sejmie lub piastowali jakiś urząd (chodzi o karierowiczów i eliminację patologicznych elementów). A co do PiS, to nie jestem pewien czy PO-puliści byliby lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: A ile zarabiają inni? Jakie są koszty? 05.06.06, 12:06 Wolna konkurencja na rynku medycznym?Ilu zginie bo nie będzie miało czym zapłacić?Zresztą czy to ograniczy zjawisko pijanych lekarzy na dyżurach? Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: A ile zarabiają inni? Jakie są koszty? 05.06.06, 12:38 Jak płacę to żądam. Więc co do pijanych lekarzy ja nie widzę problemu. Choć tacy byli i będą tak jak i w innych odpowiedzialnych zawodach. W przypadku prywatyzacji, osoby które nie będą miały indywidualnego konta (czyli niepracujące) przykładowo bezrobotni mogą mieć pule kasy społecznej (pożyczka) po uzyskaniu pracy zwracają. Tak powinno być i obecnie z bezrobotnymi. Niech dostaje kasę od państwa, ale w ramach pożyczki, która powinien zwrócić. Do żuli państwo może mieć wygenerowane środki. W przypadku rencistów i emerytów, niech opłacają fundusz, ale tylko przeznaczony dla nich. Osoby w wieku produktywnym winne mieć własne imienne konta na lekarzy i badania + ubezpieczenie na wypadek szpitalnego leczenia. Oczywiście SA niekiedy kosztowne badania, takie powinny być dofinansowane przez Państwo (przykładowo z części zysku spółek skarbu państwa). Oczywiście jest to krótki zarys i ma luki. Ale kto szuka ten znajdzie rozwiązanie. Trzeba końcu przestać łatać a zbudować solidną konstrukcję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lealuc Do wrednej_jedzy 05.06.06, 12:23 Lekarze są za prywatyzacją, za konkurencją, za prawdziwymi ubezpieczeniami. To politycy tego nie chcą. Lekarze na stołkach ministerialnych to juz nie lekarze ale typowi politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
a4techno4 Re: Do wrednej_jedzy 05.06.06, 23:17 Te osoby na Wiejskiej mają w wielu przypadkach tyle wspólnego z prawdziwymi politykami, co kozia d...a z klarnetem Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza W Polsce... 05.06.06, 09:11 nikt mu nie zabrania zatrudnić sie w szpitalu na kontrakcie!!! Poza tym - na Zachodzie szkoły są płatne :P W Polsce uczy sie za free... Odpowiedz Link Zgłoś
artemida9 Re: W Polsce... 05.06.06, 09:41 proponuje najpierw zapoznac sie z sytuacja a pozniej zabierac glos w dyskusji. Platne? Na zachodzie??? W niemczech koszt145 Euro na semestr w tym oplacona jest komunikacja miejska i podmiejska. :-p Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: W Polsce... 05.06.06, 09:44 WSZYSTKIE studia kosztują w Niemczech 45 euro na semestr? Patrz szerzej, a nie przez pryzmat własnego podwórka... Odpowiedz Link Zgłoś
artemida9 Re: W Polsce... 05.06.06, 10:22 Ja studiuje medycyne, place 145 Euro jak wyzej napisalam. Kolezanka studiuje geografie i wychowanie fizyczne, placi 145 Euro za semestr, inna zarzadzanie w administracji i placi dla odmiany 145 Euro za semestr... Rusz sie ze swojego podworka i rozejrzyj, bo warto... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: W Polsce... 05.06.06, 11:53 eee tam, po co? Lepiej popisac glupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 cichym ścigałam cię lotem. 05.06.06, 08:54 galbo nie prawy prosty, ale lewy sierpowy napewno ci pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Robi sie coraz śmieszniej 05.06.06, 09:09 Z artykułu wynika, że Lepper uważa - że to pielęgniarkom i położnym najbardziej należą sie podwyżki. Ale... strajkują lekarze... a nie piguły :) Ponadto - i tak nie wszyscy dostana podwyżkę :))) Tylko ci, co są zatrudnieni na etacie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Robi sie coraz śmieszniej 05.06.06, 10:50 Sorki, ale co do piguł czy strzykaw (jak wolisz), to właśnie im rzeczywiście się podwyżki należą. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Robi sie coraz śmieszniej 05.06.06, 11:11 > Sorki, ale co do piguł czy strzykaw (jak wolisz), to właśnie im rzeczywiście > się podwyżki należą. To akurat dobrze wiem :) Ale - czym jestem zdziwiona - one nie strajkują razem z lekarzami... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 09:10 no zaraz, ale brak najważniejszej opinii - Rokity Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 09:12 Platfuski jakoś dziwnym trafem ciiiiicho siedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 09:48 niech ktoś z redaktorów zadzwoni i poda werdykt Rokity - czy rację ma Lepper czy Dorn, musimy wiedzieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz8 niech dorn zarabia tyle co lekarz na stażu!! i już 05.06.06, 09:27 czy wszyscy stazyści sie zgadzają???? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: niech dorn zarabia tyle co lekarz na stażu!! 05.06.06, 09:45 A to stażysta chce zarabiac od razu tyle, co specjalista [z 3 specjalnościami] po 20 latach pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 09:36 Panie Lepper mi tez sie pieniadze naleza - skoro gornikom sie naleza - skoro lekarzom sie naleza - skoro rolnikom sie naleza - niech mi pan tylko powie komu jeszcze sie naleza ... bo ja uwazam ze najbardziej mi sie naleza :) Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 10:04 No co ty, mnie się więcej i bardziej należy! Mnie dajcie więcej! Moja racja jest bardziej mojsza!! Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 09:39 moroux napisał: > Brawo Andrzej ;-))), Panie Dornie, nie tak szybko z tymi kamaszami! Jeden nawiedzony Dorn, drugi to nawiedzony populista, zwykły przestepca, ktory bedzie sie wybijal dzieki ludzkiej krzywdzie, tak jak to zreszta robi caly czas. Moroux, idz na wiec samejbrony i klep im brawo klakierze Odpowiedz Link Zgłoś
corradocatani Lepper to surfer... 05.06.06, 09:39 Łapie każdą falę i ślizga sie na niej dopóki ta nie osłabnie. POtem chwyta kolejną... i tak sobie płynie przez Polskę... Odpowiedz Link Zgłoś
phun Lepper to tama przed POpulizmem i PISfaszyzmem 05.06.06, 10:37 jedyna dla tego spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx 100% populizmu 05.06.06, 09:40 Nie wazne dlaczego, ważne ze sie należy. Leper zawodzi po ostatniej wypowiedzi w sprawie miesa do Ukrainy sobie u mnie troche zapunktował, ale teraz znowu populista z niego wyszedł. Jak może się coś należeć górnikom? I tak juz została kupa pieniędzy w nich utopiona do tej pory i jeszcze im mało? Przecież górnik nie jest włascicielem kopalni tylko pracownikiem. Jak mu nie pasuje ze pracodawca dobrowolnie nie oddaje swoich zysków mu to droga wolna ... niech sobie szuka taki jeden z drugim (górnik) pracy. Co do lekarzy to OK. Strajk popieram ale tylko jesli doprowadzi on do pełnej prywatyzacji słuzby zdrowia - najlepiej 0% słuzby zdrowia w rękach państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: 100% populizmu 05.06.06, 09:47 > Co do lekarzy to OK. Strajk popieram ale tylko jesli doprowadzi on do pełnej > prywatyzacji słuzby zdrowia - najlepiej 0% słuzby zdrowia w rękach państwa. Hahahahaha, dziwnym trafem to właśnie lekarze bronią sie przed kolejną reformą służby zdrowia :)) Widocznie części z nich sie opłaca obecna sytuacja... Odpowiedz Link Zgłoś
artemida9 Re: 100% populizmu 05.06.06, 09:53 Nie wiem skad te informacje, ze lekarze bronia sie przed prywatyzacja sluzby zdrowia. Ja nie spotkalam zadnego lekarza, wypowiadalby sie negatywnie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: 100% populizmu 05.06.06, 09:59 Albo jeszcze jesteś zbyt młoda, albo masz już zaawansowaną sklerozę... Ja pamiętam pyskówy dochtórków z czasów reformy Buzka... Zwłaszcza, jak sie bronili zębami i pazurami przed systemem RUM :P Dalej mam dziwne wrażenie, że strajkuje tylko część lekarzy, tych którzy rzeczywiście marnie zarabiają [i nie mają możliwości dorobić - już nie wnikam, czy legalnie, czy nie]. Ci, co są już "ustawieni", mają i cały strajk "daleko i głęboko", i wcale nie mają ochoty wyjeżdżac z kraju... Im ta sytuacja odpowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
artemida9 Re: 100% populizmu 05.06.06, 10:46 Mam za to dobry sluch. I bezposrednio od zadnego ze spotkanych lekarzy nie slyszalam zeby mial cos przeciwko prywatyzaji. Problemem pozostaje spoleczenstwo. Moze dojsc do sytuacji jaka ma miejsce w stanach, gdzie spora czesc spoleczenstwa jest nieubezpieczona. Wtedy pozostaje takiemu pacjentowi np. z bolem brzuch grzecznie siedziec na izbie przyjec i czekac na swoja kolejke, jakies 12 do 24 godzin. I szczerze powiedziawszy podejzewam, ze zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa nie bylaby chetna do wykupywania nieobowiazkowych ubezpieczen, bo po co jak mozna wydac na cos innego... Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft baba jaga ma pp konskie zdrowie 05.06.06, 11:01 i na sluzbe zdrowia jest nie zdana ... choc dziwne bo jako jaga i baba regularne wizyty u ginekologa sa wskazane ... ja natomiast bunt polskich lekarzy wzgl. pol. sluzby zdrowia popieram jak najbardziej! sytuacja byla i jest katastrofalna - nie tylko dla sluzby zdrowia ale i dla pacjentow (w szczegolnosci tych biedniejszych) ... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: baba jaga ma pp konskie zdrowie 05.06.06, 11:09 > i na sluzbe zdrowia jest nie zdana ... choc dziwne bo jako > jaga i baba regularne wizyty u ginekologa sa wskazane .. :))))))) Zamiast strajków, brania w kamasze i kolejnego reformowania reformy służby zdrowia wolałabym, aby środowisko medyczne razem z rządzącymi wypracowało jakiś rozsądny projekt finansowania systemu ochrony zdrowia... Bo zamiast uszyć nowy ciuszek, to przyszywamy kolejne łatki, a i tak goła doopa gdzieś wystaje... Odpowiedz Link Zgłoś
artemida9 Re: baba jaga ma pp konskie zdrowie 05.06.06, 11:28 To jest oczywiste, ze obecny system nie jest taki jak nalezy. Lekarze rowniez zdaja sobie z tego sprawe, ale ile mozna czekac az bedzie lepiej pracujac za poldarmo? Moze wlasnie taki strajk przekona rzadzacych, ze nie ma na co czekac i trzeba w koncu skutecznie zreorganizowac sluzbe zdrowia bo lekarze nie maj juz zamiaru doplacac do tego interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: baba jaga ma pp konskie zdrowie 05.06.06, 13:53 sluzba zdrowia nis jest wlasnoscia medykow ani lekarzy tylko spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: 100% populizmu 05.06.06, 10:35 To co piszesz to typowy Pisiorowaty populizm zakropiony POpulizmem choc uwazam ze jestes wyborcom PISu. Pieligniarka te pieniadze sie naleza bopracuja najciezej i tu A Lepper ma racje w przypadku lekarzy ktorzy dorabiaja na boku i jezdza mercami ich placzenie sa tak przekonujace. Wprzypadku gornikow to wlasnie gornicy wypracowywuja zysk dzieki ktoremu wszelkiej masci prezesi w spolkach skarbu panstwa dziela sie pieniedzmi z partyjnego nadania a tam pensja wynosi 20 000 zl przecietnie, pensja gornika to zaledwie 1 500 zl, wiec mowienie ze gornikom sie nienalezy partycypowanie w naleznych zyskach to PIsiorowaty POpulizm sam nie wiem ktory gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx Re: 100% populizmu 05.06.06, 11:08 phun napisała: > To co piszesz to typowy Pisiorowaty populizm zakropiony POpulizmem choc uwazam > ze jestes wyborcom PISu. > Akurat jestem Lumpen-Liberałem (czytaj wyborcą PO). Przy czym nie fanatycznym i jak mając władze w swoich rękach zrezygnują z obnizenia podatków, kosztów pracy, zaczną ulegać presji takich górników itd. to po prostu na nich drugi raz nie zagłosuje. Problem w tym że pewnie wtedy nie będe głosował wcale :( > > Pieligniarka te pieniadze sie naleza bopracuja najciezej i tu A Lepper ma racje > w przypadku lekarzy ktorzy dorabiaja na boku i jezdza mercami ich placzenie sa > tak przekonujace. > Jestem za tym zeby pielęgniarka zarabiała tyle ile jest warta jej praca. A o tym powinien decydować rynek. Czyli dobra pielęgniarka duzo jesli pracodawcy bedzie się opłacać jej tyle płacić (oczywiscie to czy mu sie bedzie opłacać bedzie zależało od zadowolenia pacjentów). > > Wprzypadku gornikow to wlasnie gornicy wypracowywuja zysk dzieki ktoremu > wszelkiej masci prezesi w spolkach skarbu panstwa dziela sie pieniedzmi z > partyjnego nadania a tam pensja wynosi 20 000 zl przecietnie, pensja gornika to > zaledwie 1 500 zl, wiec mowienie ze gornikom sie nienalezy partycypowanie w > naleznych zyskach to PIsiorowaty POpulizm sam nie wiem ktory gorszy. Nic sie nie należy górnikom (PiSiorowaty populizm to własnie mówienie ze sie należy - ale spoko, juz sie przyzwyczaiłem do tego ze w tym kraju cięzko się ludziom logicznie mysli). Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: 100% populizmu 05.06.06, 11:30 Akurat jestem Lumpen-Liberałem (czytaj wyborcą PO). Przy czym nie fanatycznym i > jak mając władze w swoich rękach zrezygnują z obnizenia podatków, kosztów pracy W polsce koszty pracy sa i tak wyjatkowo niskie jestesmy panstwem w ktorym minimalna pensja jest najnizsza w claej UE, podobnie skladki Czesi wydjaja na edukacje i sluzbe zdrowia wiecjej niz my, byc moze dlatego nie rzadza tam ani LPR ani PIS ani PO bo ludzie sa lepiej wyksztalceni i wiedza ze te propozycje ktore skladaja npnasi populisci od libertynskich tzn PO po narodowych tzn PIS nie maja logicznej racji bytu > powinien decydować rynek. Czyli dobra pielęgniarka duzo jesli pracodawcy bedzie > się opłacać jej tyle płacić (oczywiscie to czy mu sie bedzie opłacać bedzie > zależało od zadowolenia pacjentów). wiara w zbawienie przez wolny rynek jest na takim samym poziomie intelektualnym jak religia voodoo Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: 100% populizmu 05.06.06, 12:21 I to jest typowe myslenie dla obecnej Polski jestes albo z PISu, albo z PO psudoalternatywa jaka zgotowaly temu spoleczenstwu partie za pieniazki CIA dla bylych styropianowcow - to sie nazywa propaganda przed ktora caly swiat powinien pochylic czolo. www.racjonalista.pl www.partiapracy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx Re: 100% populizmu 05.06.06, 17:44 Źle na to patrzysz przecież PiS przedstawił już polsce podział - socjalizm lub liberalizm. Jak narazie główne nurty tych kierunków to: - socjalizm: PiS, Samoobrona, SLD, LPR, PSL - liberalizm: PO Reszta partii to błąd statystyczny. Jeśli wywalczą sobie coś wiecej niż 5% to sie może dokładniej zorientuje. W każdym razie jak czytam "Kolejną z akcji, organizowanych przez KPiORP będzie demonstracja w Warszawie pod hasłem "O świecką szkołę, bezpłatne studia i państwo socjalne". W demonstracji wezmą m.in. udział przywódcy rewolty francuskiej młodzieży, przeciwko liberalnej ustawie o tzw. kontrakcie na pierwsze zatrudnienie (CPE)." to od razu mnie skręca i wiem że to nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: 100% populizmu 05.06.06, 11:08 nie da rady - narod jest przeciw prywatyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
warse Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 09:52 Swoją drogą, to sytuacja staje się niebzpieczna. Z jednej strony lekarze mają rację ale dlaczego mają strajkować kosztem zdrowia szarych obywateli??? z drugiej strony jak minister może próbować ograniczyć wolności i prawa do zgromadzeń? do strajku? Zachowanie Dorna swiadczy o mocnych zapędach autorytarnych, a może nawet dyktatorskich. Wojewodowie nie dajcie się Dornowi to wasz zwierzchnik ale nie jedyny :) Swoją drogą premier milczy, pewnie nie ma nic do powiedzenia. A Lepper ech... szkoda słów.... tak panie Andrzeju tak właśnie robi się kampanię wyborczą, ale przed panem jeszcze mnóstwo słów bez potwierdzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
phun Teraz widac ze PIS jest antyinteligencki - a Leppe 05.06.06, 10:31 Jest wprost blyskotliwy - dzieki lepperowi ten rzad jest przewartosciowany pozimem IQ, dzieki Andrzejowi oczywiscie co powtarzam raz jeszcze, ktory za lezenie na styropinie nie bral pieniazkow z CIA jak to mial w zwyczaju PIS PO i PD www.racjonalista.pl www.partiapracy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 10:47 Pieniądze po które sięgacie są społeczne. Nie sięgajcie po kasę, ale o ustawę prywatyzacyjną, przedłużcie projekt i będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 12:17 Trzeba by im to powiedzieć jak przyjadą rozwalać Warszawe. Może by tak zorganizować kontrmanifestacje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 12:26 No to wtedy rzeczywiście byłaby rozwałka. Raczej obecnie powinna być przeprowadzona manifestacja społeczeństwa w tym zakresie. I nie tylko, szkielet ustawy prywatyzacyjnej również. Odpowiedz Link Zgłoś
areopag Dla Katolandu i wizyty Papy forsa jest!!! 05.06.06, 10:30 A dla służby zdrowia zabrakło? Rząd angażuje pieniądze w dofinansowywanie uczelni katolickich, budowy kościołów katolickich (np. Światynia Opatrzności). Rząd wydał miliony tylko po to, by zorganizować wycieczkę po Polsce byłemu szefowi Swiętego Officjum (dawniej Święta Inkwizycja, twór podobny do NKWD). To tylko zaledwie dwa przykłady wydawania publicznych (naszych, a nie wypracowanych przez polityków) pieniędzy w dodatku niezgodnie z Konstytucją RP. Skoro władza uważa, że za niskie pensje można wyżyć to niech sami dadzą zaczną żyć za pensje lekarzy i pielęgniarek, a swoje wynagrodzenia niech przekażą służbie zdrowia.. Zobaczymy jak długo wytrzymają? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg I na Sanktuarium kasa sie znajdzie. 05.06.06, 10:36 A ty pacjencie zdychaj! Bylesby przed zgonem ksiedzia wezwal bo trza Kosciol wspomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: I na Sanktuarium kasa sie znajdzie. 05.06.06, 12:14 A jakże!Doszła do władzy jaczejka katonacjonalistów.i jeszcze jest niezadowolona,że kler się lustruje.Agenci SB won ze stanowisk państwowych,ale agenci SB w Kościele nie won z kościelnych stanowisk? Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 10:45 Durń dostał się do władzy. No i się zabawia. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 10:45 Lepper wykorzystuje każdą szansę, aby zdobyć kolejne głosy naiwnych. Być może "ciemny lud to kupi", lekarze odczytają to prawidłowo, jako pustobrzmiące słowa demagoga i populisty. moroux napisał: > Brawo Andrzej ;-))), Panie Dornie, nie tak szybko z tymi kamaszami! Czyżby kolega pani Jolanty? Ostatnio czytałam tekst na temat tej pani. Wcześniej byłam głęboko przekonana, że to zwykła prowokacja. A jednak - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_dolot ***M_A_N_I_P_U_L_A_T_O_R*** nic więcej... 05.06.06, 10:54 ...i demagog...ciekawe czy lekarze się na ten bełkot dadzą nabrać? Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft czyzby poczatek konca koalicji??? 05.06.06, 11:07 zanosi sie na klotnie dwoch wspanialych (vice-premierow hehehe), no i co dalej koalicjo? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: czyzby poczatek konca koalicji??? 05.06.06, 12:17 A niech ją trafi szlag.Wicepremier przestępca,jak to wcześniej nie pasowało kaczorom.A jednak tryumfuje polityczna relatywa etyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 11:09 Taka jest właśnie strategia partii, grozić nam wszystkim życiem poddanych, gdy PiS zakuje nas w swe kajdany. Taka jest właśnie nomenklatura, bo PiS to partia "dobrego wuja". Prezesa trzeba podziwiać za to, że nawet wpływy ma w pakcie NATO. Jest to polityk wielki i mały, nawet LOJALKA jest w jego skali a, że podpisał prześladowany to się nie liczy, bo był złapany. I nawet służby esbeckie milczą, bo chcą zagarnąć go z ojcowizną. A gdy już będzie można sterować to rzucą sobie jego do kolan. Wtedy już nawet wiadomo będzie, SB to partia, która znów wszystkim trzęsie. Nie ma już teraz odważnych ludzi, SB to partia, która się budzi. Teraz i sądy są już spóźnione, bo już nikt nie wie co jest stracone, a pan prezydent wziął to do wora i teraz mówi całkiem otwarcie on tak postąpił i dał swe wsparcie. Ale to były tchórzliwe racje i tak esbekom dał separację. Podkreślił wszystko linią czerwoną i Polską traci z jego namową. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitanzbik1 Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 11:22 to jak to z tą koalolicją? czy też lepperek już dawno zwietrzył, którędy droga.. a jak już kaczuchy ze swoja nic nie wartą, destruktywną i zwyczjnie beznadziejną polityką wszystko totalnie spi..ą, okarze się, że przecież lepper zawsze był w opozycji do kaczek, dornów i marionetkiewiczów, że tamci be a on cacy i dalej chłopi otrzepywać gumowce z gnoju i do władzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 11:33 Nie mogę zrozumieć twojego sarkazmu. Wszak rolnik to taki sam zawód jak inne. A czasami i łeb na karku jest potrzebna, bo prywatnie na chleb pracuje. Samo na polu nie urośnie, no chyba chwasty. Lepper mi zwisa, ale nie obrażaj rolników. Bo nie jeden z nich lepszy od zasyfionego mieszczucha. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitanzbik1 Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 11:56 nikogo nie miałem zamiaru obrażać, w szczególności rolników. to co napisałem odnosi się tylko do lepperowej kliki-partii, przecież rolnicy jako grupa zawodowa się do władzy nie garną. i to też prawda, że często są to ludzie, którzy mają więcej łba na karku niż całość naszych rządzących. ale ci od leppera jako prowadzący dziłalnośc publiczno - polityczną podlegają chyba krytyce? i nawet nie chodzi o to że większcość z nich nie potrafi się składnie wypowiedzieć (dlatego mówi prawie tylko lepper, co nie oznacza że on też potrafi) ale o funkcjonowanie i działaloność tej partii, i wogóle można by dużo o tym pisać tylko po co na taki marny lepperowy temat czas marnować a teksty w stylu zasyfiony mieszczuch wydają mi się dużo bardziej obraźliwie, i nikoniecznie skierowane pod adresem politykierów.. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 12:06 No to należą Ci się przeprosiny. Źle zrozumiałem twoją wypowiedź, a z reguły atakiem odpowiadam na atak (nie neguję żadnego zawodu oprócz zawodu polityka). Wiec Przepraszam. I Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 12:19 Lepper już czuje ,że wiele ta koalicja nie zrobi.Pewnie będzie się chciał załapać znów na wicepremiera,no może na marszałka. Odpowiedz Link Zgłoś
pantau007 Nie dziwe się administracji 05.06.06, 11:46 że nie chce strajku, bo etatowa pensja w administracji jest 2 razy wyższa niz lekarzy. Administracji się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Nie dziwe się administracji 05.06.06, 12:22 pantau007 napisał: .. etatowa pensja w administracji jest 2 razy wyższa niz > lekarzy. Administracji się należy. Co ty p..dzielisz baranie.W którym szpitalu?Panie i panowie lekarze zarabiają w szpitalu najwiecej,i to jest ok.A,że za mało?Niech podziękują rządowi AWS a potem LSD.I niech nie dają sie podpuszczać ,,autorytetom''typu Radziwiłł(z Koziej Wólki herbu ,,umysł zaćmiony''). Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 11:56 Lekarze maja racje. PiS i Dorn to pieniacze. Precz z Kaczynskim. Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 12:04 Od kiedy to stary komuch, esbek, wielbiciel Hitlera Łukaszenki powołuje się na Solidarność? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Dorn grozi, Lepper broni, strajk lekarzy trwa 05.06.06, 12:23 Lepper to esbek?Czy dobrze zrozumiałem ten post? Są na to jakieś dowody,bo rzecz godna komentarza? Odpowiedz Link Zgłoś